Sou aquí: Inici Ajuts econòmics de l'Ajuntament de Vic

Ajuts econòmics de l'Ajuntament de Vic

L’oferta inclou ajuts per a empreses i comerços, col·lectius específics, sectors específics i ajuts per a tota la ciutadania

L’Ajuntament de Vic ofereix ajuts econòmics de dos tipus: les subvencions i les bonificacions.

 

Les dues modalitats són de naturalesa diferent. Les subvencions són ajuts econòmics en els quals el ciutadà paga tot l’import inicialment i, després, si es compleixen els requisits, se li retorna una part de la quantitat satisfeta. Cal tenir en compte que quan es rep una subvenció, independentment del nivell d’ingressos, el ciutadà podria estar obligat a fer la declaració de la renta. En canvi, les bonificacions són ajuts econòmics en els quals en el moment del pagament ja s’aplica una reducció en cas de complir els requisits.

 

Els ajuts econòmics que ofereix el consistori van dirigits a empreses i comerços, col·lectius específics, sectors específics i a tota la ciutadania.

 

 

 

 

 

Ajuts per a les empreses i/o comerços 

 

·         Bonificació del 95% en la llicència d’obertura per a aquells comerços que tinguin una superfície de fins a 150 metres quadrats i que iniciïn l’activitat. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2018.

 

·         Bonificació del 75% en la llicència d'obres de rehabilitació de comerços que tinguin una superfície de fins a 150 metres quadrats. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2018.

 

·         Bonificació del 95% en l'IBI rústic per a les cooperatives agràries. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2018.

 

·         Subvenció a les empreses per cobrir el cost de 6 mesos de contracte de joves menors de 30 anys i persones majors de 45 anys. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de juny de 2018.

 

·         Es paguen fins a 3.000 euros a comerços que s'acullen al programa Reempresa.

 

Ajuts per a col·lectius específics

 

Jubilats i persones a l’atur

 

·         Subvenció d’entre el 25% i el 90% de l’IBI, de l’impost de circulació de vehicles i de la taxa del gual. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

·         Bonificació de la taxa de recollida de residus domèstics. Taxa de 58 euros en comptes de taxa normal de 135,60 euros anuals. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de març de 2019.

 

 

Famílies nombroses o monoparentals

 

·         Famílies monoparentals: subvenció del 20% de l’IBI, de l’impost de circulació de vehicles i de la taxa del gual. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

·         Famílies nombroses: subvenció de l’impost de circulació de vehicles i de la taxa del gual. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

·         Famílies nombroses: subvenció del 20% de l'IBI. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019. 


Famílies en situació de pobresa energètica

 

 

·         Famílies monoparentals: Exempció total de la taxa de clavegueram i de la taxa de recollida de residus previ informe de Serveis Socials. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2018.

 

 

Ajuts per a tota la ciutadania

 

Ajuts en l’impost de circulació de vehicles  


·         Subvenció del 95% en l’Impost de circulació pels propietaris de vehicles que acreditin la compra d'abonaments de viatges del transport públic urbà. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

·         Bonificació del 100% en l’Impost de circulació pels propietaris de vehicles històrics amb antiguitat mínima de 31 anys. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018. 

 

·         Bonificació del 75% en l’Impost de circulació pels propietaris de vehicles amb emissions inferiors a 100 g CO2/km. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018. 

 

Ajuts en l’IBI

 

Poden sol·licitar aquestes subvencions les persones que només siguin propietàries de l’habitatge habitual, una plaça d’aparcament o un traster:

 

·         Subvenció del 10% en l’IBI. El valor cadastral no pot superar els 180.000 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

·         Subvenció del 25% en l’IBI. El valor cadastral entre 40.000 i 60.000 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

·         Subvenció del 50% en l’IBI. El valor cadastral inferior a 40.000 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

Poden sol·licitar aquesta subvenció les persones que hagin fet obres de restauració, estucat o pintat de la façana per tal de millorar l’immoble del qual són propietàries:

 

·         Subvenció de fins al 90% en l’IBI durant un període màxim de tres anys. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2018.

 

Ajuts en la taxa de recollida de residus domèstics

 

Els col·lectius amb dificultats econòmiques, amb informe previ de Serveis Socials:

 

·         Tarifa súper reduïda de 46 euros en lloc de 135,65 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2018.

 

Les persones que facin compostatge casolà poden sol·licitar el següent ajut:

 

·         Reducció del 10% en la taxa de recollida de residus domèstics del 2019. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de gener de 2019.

 

Les persones que utilitzen la deixalleria poden disposar d’una bonificació, que variarà en funció de les vegades que l’hagin utilitzada durant el 2018:

 

·         Reducció del 25% al 50% en la taxa de recollida de residus domèstics del 2019. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de gener de 2019.

 

Ajuts per a sectors específics. Convocatòries anuals

 

1.     Educació: beques de llibres i material escolar, beques d’activitats educatives, bonificacions per a escoles bressol municipals, beques per a escola de música, beques per a casals d’estiu.

 

2.    Serveis Socials: beques de menjador, ajuts d’urgència social

 

3.    Esports: beques per a la pràctica esportiva als clubs de la ciutat

 

4.    Habitatge: ajuts de lloguer, bonificacions de l’IBI pel lloguer assequible

 

 

 

 

Per a més informació, els ciutadans poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament a través de les vies següents:

 

Per telèfon

Trucant al 93 886 21 00, de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda.

 

Per internet

Entrant a seuelectronica.vic.cat o escrivint a atenciociutadana@vic.cat.

 

Presencialment

 

Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça Major

De dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i de dilluns a dijous de 4 a 6 de la tarda.

Oficina d’Atenció Ciutadana del Remei (carrer Virrei d’Avilés, 34)

De dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia.

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...