Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Amb 508 contenidors de rebuig es recullen més de 13 millions de Kg/any de residus sòlids

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
8756 2017/06/22   Sóc veí del barri de les 4 Estacions i vull comunicar que amb les últimes modificacions fetes a la carretera entre Vic i Calldetenes (pintades, nous senyals, ressalts) a l'entrada que fèiem al barri veient de Vic, concretament per girar cap al carrer Bonaire, en la senyalització actual que han pintat, hi han deixat una línia doble contínua sense marcar cap discontínua per entrar al carrer.  Aquest fet, fa  que infringim cada dia una senyalització de trànsit per entrar al barri. Preguem que informeu l'estament que ho hagi pintat d'aquest fet i que es pugui creuar com abans.
8755 2017/06/21   som  uns veïns del C/Bon aire de Vic, que des de fa uns anys tenim una gran preocupació cada vegada que fan tempestes com la d'aquesta tarda.  Per quart cop se'ns ha inundat tot el garatge, entrada, i zona de rentar. El cas és que s'inunda completament el carrer, perquè les clavegueres no engoleixen tanta quantitat d'aigua, quan cau així de cop, i llavors aquesta aigua ens entra a dins de casa per les portes de baix i pel desaigua del garatge.  Aquesta situació ens causa desperfectes a mobiliari, electrodomèstics, portes.. . Cada  vegada que passa.  No sé si des de l'Associació de veïns us han informat del tema. De totes maneres nosaltres ja fa uns 3-4 anys que en vam parlar amb el regidor responsable del barri  i l'antic responsable de l'àrea de serveis, que ara ja no són a l'Ajuntament, però no es va fer res, només es va pensar alguna possible solució, que no es va portar a terme.  Agraïm que es tingui en compte la nostra preocupació, i esperem que es pugui fer alguna cosa per poder-ho solucionar.
8754 2017/06/21 2017/06/23   Vull saber el calendari del pagament de l'IBI. Els altres anys el dia 1 de Juny se'm carregaven al meu compte La primera fracció dels més rebuts. Aquest any no se m'ha carregat res fins ara. Tinc els rebuts domiciliats. Que és que ha enviat alguna cosa? Digueu-m'ho si us plau. Resposta
  El calendari fiscal 2017 el podeu veure a https://orgt.diba.cat/cat/I1pagcuapr.asp Pel que fa a l'IBI concretament, aquest 2017 es farà el 1r  carreg  domiciliari el 3 de juliol i el 2n el 2 de novembre.
8753 2017/06/21   sóc  minusvàlid i em fa vergonya veure com, cada cop més, a les places d'aparcament reservades a aquest  col·lectiu   se'n  fa un ús inadequat o fraudulent de les targetes i a vegades per part dels mateixos familiars. Des d'aquí  pregaria  a la  Guàrdia  Urbana que  es  fessin més controls. Ja  sé  que  és  difícil poder  comprovar  qui és la persona que deixa el vehicle i amb quina finalitat,  però  espero i desitjo que es pugui fer  alguna cosa  al respecte. La setmana  passada  mateix, vaig veure com una senyora amb un Peugeot 106 vermell amb  targeta  titular no conductor en feia ús  sola .
8752 2017/06/21   Mitjançant instàncies, els veïns del c/ Bisbe Font Andreu, 38 hem demanat moltes vegades que s'acabi la parcel·lació de la cantonada amb c/ Salvador  Allende . Existeix un desnivell molt important que pot provocar la caiguda d'una persona gran.  Des de l'Ajuntament es va dir que es faria un manteniment de les males herbes que creixen tot l'any. Però fins ara no s'ha fet cap actuació.  Si us  plau, acabin  la parcel·lació o posin gespa verda i bonica pel que fa a la calçada.
8751 2017/06/21 2017/06/22   el fanal del c/ Bisbe Font Andreu, 38 es troba en molt mal estat degut  als pipis  dels gossos, existeix un perill de caiguda.  Agrairíem  revisió i substitució. Resposta
  Retirat el punt de llum per evitar riscos innecessaris. Es reposarà tan bon punt tinguem el de recanvi. Gràcies per l'avís.
8750 2017/06/21   Eixamplar voreres a la carretera de manlleu? No, no, el que s'ha de fer, és prohibir aparcar a la mateixa carretera on s'ha vist deixar aparcar als costats de l'entrada més gran de vehicles de Vic i el fort és que la parada de busos  sagalés  fa un embús bestial, a més els contenidors d'escombraries podrien anar a davant a la Central i alleugeraria la sortida de vehicles que tenim a davant la mútua, una zona de prohibit aparcar on mai es respecta i la sortida del c/ salt de la minyona a la incorporació a la mateixa Ctra. Manlleu és impossible accedir-hi, sempre ple de vehicles i per postres un establiment de canvi de vidres de cotxes allà mateix, el millor lloc on es pugui aparcar. Que e s  pugui aparcar no! I no diguem el camí interior privat sense asfaltar ple de cotxes aparcats nit i dia.
8749 2017/06/21   a  la carretera de manlleu 24, a darrere de l'edifici i tenim els edificis A B C del consorci hospitalari de Vic, fa més o menys dos mesos que se senten sorolls les 24 hores del dia (aire Condicionat espatllat, no ho sé) tot i la queixa per escrit no hi han posat solució, agrairia que l'ajuntament i els serveis tècnics fessin una inspecció i també revisar l'altura de la xemeneia de manteniment, ja que quan surt fum va a les finestres de la façana. Crec que l'altura de la xemeneia no és la legal
8748 2017/06/21   l'Ajuntament s'ha plantejat fer alguna cosa amb el tema de les gavines i la seva proliferació? Visc a la zona del carrer dels Pellaires, a l'altra banda del riu davant l'Atlàntida, i cada dia n'hi ha més i cada dia són més escandaloses, fins al punt que al matí fan un aldarull força eixordador. A més a més, i el que és més greu, han ocupat les terrasses i en molts casos ataquen a les persones que hi accedeixen impedint que puguin fer la seva feina.  Sóc defensora dels animals i per tant, no els hi vull cap mal, si, però, que crec que és necessària alguna mesura per millorar la convivència o estudiar per què  estan   asseient -se aquí.
8747 2017/06/21 El portal  núm. 5  del carrer doctor junyent  ( al costat del  condis ) ha abocat sofre a les seves cantonades, segons l'ordenança municipal això està prohibit.  Agrairia  que es posessin en contacte amb la comunitat per retirar-ho  d'immediat . 
8746 2017/06/21   El carrer Providència a l' altura  de la Llar Juvenil, el contenidor de paper cada vegada  és  mes al mig del carrer, i treu la visibilitat dels cotxes que surten del garatge, amb el perill que això comporta, espero que  prengueu  mesures  abans que  hi hagi un  accident.
8745 2017/06/21   Un Paó Reial, propietat dels amos de la casa del davant de l'auto rentat de l'Horta Vermella (la casa amb el pati gros) passeja contínuament pels carrers, teulades i patis del barri, molestant els veïns i posant en perill la circulació. Es prega que els propietaris en tinguin cura i facin les modificacions necessàries perquè l'animal no pugui sortir de la propietat cada vegada que li vingui de gust.
8744 2017/06/21   a l carrer Guilleries, davant del número 5 hi ha unes peces de panot aixecades, hi ha moltes possibilitats que algú s'hi entrebanqui. Per altra banda, al llarg de tota la paret del número 2, hi ha un munt de vegetació que seria bo arrencar-la o tallar-la.
8743 2017/06/20   agrairia que es netegés la vorera de davant de l'escola Guillem de  Montrodon , ja que està plena de mores de les moreres i està tot el terra enganxifós, a part i comencen a haver-hi  forces vespes  i d'altres insectes.
8742 2017/06/20   Al carrer Josep Pla, que va del col·legi Guillem de  Montrodon  al Josep Vicenç Foix, hi ha un espai al costat del mateix col·legi que és de l'ajuntament i està totalment descuidat, creiem que amb les altes temperatures i les dates pròximes a Sant Joan és un perill d'incendi. Seria possible netejar-lo?
8741 2017/06/20   Al carrer Verdaguer (4-6) hi ha una botiga on fan manicures que utilitzen uns productes molt forts i que se senten a partir de les 3 als pisos del costat i a les botigues. No sabem si són tòxics.
8740 2017/06/19   Hola a la tarima del passeig hi ha algun caragol fluix. Normalment juga canalla petita i descalça.
8739 2017/06/19 2017/06/19   Gràcies per la resposta a la petició sobre la magnòlia del mercat municipal. És ben estrany que ningú en sàpiga res. D'acord en el fet que vulgueu esperar si l'arbre rebrota. No estic d'acord en suprimir-la si no ho fa. Com a mínim el que caldria, seria replantar-ne una altra. Ho fareu així? Espero que sí. Resposta
  Efectivament, esperem a veure si rebrota i, en cas contrari, trasplantar-n'hi una altra, no deixarem l'escocell buit.
8738 2017/06/19   Els escocells del carrer Providència estan plens de tanys de moreres que creixen arran de carrer i dificulten el pas. Us agrairem que els passeu a tallar.
8737 2017/06/19 Av. Pius XII, entre els n. 23 i 29 (entre el local de  Salavic  i la cansaladeria Cassany): l'asfalt està molt deteriorat i els cotxes (pneumàtics i amortidors) se'n comencen a ressentir. Caldria reparar aquest tram de carrer de manera urgent!
8736 2017/06/19   Hem interceptat aquest espavilat que circulava amb  un camió  de transport de bestiar pel C/Josep M.  Pallàs  el dissabte 17/juny a les  19:30  de la tarda. Esperem que sigui sancionat tal com indica l'ordenança municipal que prohibeix la circulació de camions de  12T  pel nucli urbà excepte autoritzat (i aquest no en feia pas l'aspecte d'estar autoritzat, donat a la rapidesa  amb què  circulava...)
8735 2017/06/19   El túnel de  rentatge  de la gasolinera Repsol de la  N152a  (zona Sucre) genera molt de soroll, comença a les 7: 40h  molts dies, el diumenge és impossible descansar i fins i tot dues persones a peu de carrer no es poden parlar del soroll que hi ha. Molts dies ens hem queixat a  la mateixa gasolinera  de la pudor que fa.
8734 2017/06/18   Al carrer Mercè Font i Codina hi ha un vehicle que fa mesos que no es mou. És un  Citroën   C4  familiar de color blau fosc matrícula  xxxx - HJN .
8733 2017/06/18   Només  volia felicitar-vos per la iniciativa del so de les cases. Una idea  excel·lent  i una execució fantàstica. Això malgrat les cues i la calor. Igualment destacar l'altíssim nivell dels participants i agrair la bona feina de  l'escola  de  música  de la que ara en recollim els fruits. Aviat tindrem el nivell de qualsevol  país  Nòrdic! Enhorabona a tots.
8732 2017/06/18   Estem al barri de Santa Anna. Hi ha un camp de blat a punt de segar, tot molt sec... Risc d'incendi a tocar arbres i cases...i la revetlla... el  pagès  propietari del camp hauria de segar, ja...
8731 2017/06/17   Ja hi tornem a ser, la megafonia acompanyada del  ding ,  dang , dong del Carrefour del Sucre la podem  tornar a  escoltar des de l' altra  banda del carrer, c/ Pau Picasso, c/ Joan Miró i voltants. Fa un temps va passar el mateix i  es  va solucionar, podeu comprovar-ho.
8730 2017/06/17   És d'agrair que, com cada any si les inclemències del temps  ho   permeten , que els alumnes de l'Escola de Música de Vic surtin al carrer pel dia de la música a ensenyar-nos el seu treball. Fins fa poc, aquesta activitat de posar un piano al carrer l'organitzaven des de l' EMVIC . A la  plaça  del Pes  s'hi  posava un piano i unes cadires i els alumnes que volien hi tocaven. Aquest any  sembla que  ha estat l'Ajuntament qui  s'ha  fet càrrec de l'organització i algun  il·luminat  ha pensat que la millor situació del piano és al mig de la Plaça Major, a les 5 de la tarda en plena onada de calor - cal dir que traslladant una mica la petita tarima que van posar cap a l'oest - prop de la sorrera - ni el piano ni els pianistes haurien patit tant, i si al mateix  il·luminat  se li hagués ocorregut posar unes cadires,  potser  també haurien tingut més públic, com passava els altres anys.  Felicitats  als pianistes, felicitats per la iniciativa, però un zero ben rodó per l'organització.
8729 2017/06/16 2017/06/16   Referent a la resposta 8714. És responsabilitat de la generalitat. (Ja ho sabíem) La meva pregunta era si l'Ajuntament de Vic hi pot fer res, perquè segons tinc entès a la Generalitat els hi donen llargues, I sincerament crec que dos anys és molt de temps I més a segons quines edats. I amb la calor que fa a la tele no els paren de recomanar que vagin a llocs refrigerats, però resulta que a Vic no poden anar al casal perquè es foten de calor... però és clar és competència de la generalitat. NO és responsabilitat d'aquest Ajuntament vetllar pel benestar dels seus ciutadans (I més els més desprotegits). Potser quan toquin eleccions, algú es posarà les piles per arreglar alguna cosa, ni que sigui per pressionar a l'Òrgan competent, perquè llavors si, seran vots vigatans de qualitat. Resposta
No és aquest el sentit que volíem transmetre. L'Ajuntament col·labora i molt en aquest casal de gent gran i els altres de la ciutat. La setmana vinent per exemple s'instal·larà l'escenari per fer-hi la revetlla de Sant Joan, recentment vàrem marcar les diverses pistes de petanca a la plaça Maria Àngels Anglada que ens varen demanar... Quan coneixem les mancances o necessitat, podem ajudar i pressionar a qui calgui, oi tant que si i així s'ha anat fent sempre. No crec que la junta dels usuaris del casal tinguin gaires queixes de l'ajuntament. El primer que cal per poder pressionar en la cerca d'una solució, és conèixer la mancança i aquesta era desconeguda per l'Àrea de Serveis. Ho traslladem a la regidoria de Gent Gran perquè puguin intercedir en la solució.
8728 2017/06/16   Fa temps que no  netegeu  el solar situat a St. Llàtzer entre els carrers Bon Aire i Mercè Font Codina i crec, que el seu estat és un alt risc d'incendis. 
8726 2017/06/15   Amb  referència  al comunicat 8604 es diu que s'ha fet el que s'havia acordat en el pla de barris ,  dins de l' acord   hi ha  dues parts. La primera s'ha complert, arranjament de l'entrada del  Col·legi ,  però  la segona que diu s'arreglaran els  guals  des de c/ Ronda Camprodon fina al c/ Pla de Balenyà no s'ha fet.  Així  doncs no és el que s'havia acordat.
8727 2017/06/16   Hi ha moltes rates mortes  dins  una rasa feta davant C/ Nord 9. S ón  unes obres  des de  fa molt de temps .
8725 2017/06/15 2017/06/16   El passat dia 4 de juny vaig interessar-me pel que podia  haver  amb el següent text: "M'agradaria saber que ha passat amb la magnòlia que hi havia davant del Mercat Municipal. Era molt maca, potser allò millor que hi havia als voltants del mercat, i estava en plena floració. De sobte fa un parell de dies ha aparegut tallada de mala manera. Sembla una gamberrada, ja que no em puc creure que sigui obra de l'Ajuntament. En sabeu alguna cosa? És una autèntica llàstima." Estranyament  no rebut  resposta . Podeu dir-me'n alguna cosa? Resposta
  (veure la ref. 8679) Ho hem estat demanant a diferents agents que podien estar implicats i ningú en sap res. Realment és una gamberrada feta a consciència i de les grosses. No han estat els serveis municipals, ni el mercat, ni cap veí ha vist ningú. És una llàstima. Els danys són greus. Esperarem a veure si mostra algun símptoma de brotada, i si no és així, s'haurà d'acabar d'eliminar.
8724 2017/06/15   Els veïns del final del c/ Sant Pere ens anava molt bé circular pel passatge Orfeó Vigatà des  del  c/ de les flors per accedir als nostres pàrquings.  D'aquesta manera evitàvem haver d'accedir des  del  principi del carrer, on es concentren molts vianants i haver-lo de fer tot amb el soroll de pneumàtics que això comporta.  Ens agradaria recuperar la circulació des del c/ de les flors com a condició de veïns, ara no permesa des de  la instal·lació  d'un senyal de:  prohibit passar , excepte accés al pàrquing '' xxxx ''.
8723 2017/06/15   Visc a la plaça lluís companys i crec que caldria revisar la via per on passen els  cotxes, ja que  l'empedrat balla. Concretament davant del pàrquing de bloc número 2 sentim cada cop que entra, surto o passa un cotxe pel soroll que fan.
8722 2017/06/15   a l c/ Ramon Sala i  Saçala , concretament abans del núm. 4, tenim dos arbres que estan plens de " pungó " i estan deixant tant el terra com les persones que cada dia hi passem diverses vegades, bruts d'aquesta substància enganxosa que desprèn el " pungó ". Demanem si és possible una actuació per part de  vicverd  amb el remei que ells creguin millor.
8721 2017/06/15   A la plaça de Ramon Segarra i Oliva hi ha una un espai tancat per a nens petits, i això està molt bé. Ara bé: ens trobem que a les tardes nens de 8-10 anys utilitzen el lloc com a camp de futbol, i així és impossible portar-hi els més petits.  M'agradaria que es posés el banc que hi ha al costat de l'espai a dintre de la plaça, així, a part que els més grans podríem seure més a prop dels nostres fills, seria un element que impediria als nens fer servir el lloc com a pista. O si no posar-hi elements que dificultessin usar el tancat com a camp de futbol. Seria possible fer això? Nosaltres i els nostres fills petits us ho agrairem.
8720 2017/06/15   En l'Avinguda Pius XII davant del Nº 24 hi ha una rajola del terra aixecada i pot fer caure algú.  Caldria manteniment. 
8719 2017/06/14   a l c/ Botànic Micó xamfrà plaça d'Osona. Fa dies que s'han col·locat aquests contenidors davant els contenidors soterrats de rebuig. Estan plens, fan pudor i els soterrats també estan plens. A més els contenidors estan just al costat d'una zona de bancs de descans. No cal dir que no convida gens ni mica a passar-hi una estona. Just uns metres més amunt hi ha la parada d'autobús. Fa una setmana, llarga, que els vidres estan trencats. Està marcat amb una cinta per evitar que ningú pugui asseure's al banc tot esperant l'autobús. Tinc la impressió que no es té en compte a les persones d'aquesta zona. S'ha de cuidar el centre de la ciutat però la perifèria també. Vic un el conjunt de barris i la seva gent.
8718 2017/06/14 2017/06/16   Voldria informar de l'error que s'ha comès en l'horari de l'enllumenat de la pista de futbol sala del parc Xavier  Vinyas . Aquesta pista té un horari de funcionament fins a les 22.00 hores. L'enllumenat s'ha de tancar en aquesta mateixa hora,  perquè  l'experiència ens ha demostrat sobradament que a l'estiu la gent es queda jugant fins que es tanquen els llums. Actualment l'enllumenat es tanca a les 23.30. En l'últim canvi horari d'hivern a estiu s'ha comès un error en la gestió del temporitzador. Si us plau, demano que es corregeixi com més aviat millor aquest error, doncs d'altra forma, la gent jugarà a futbol sala fins a altes hores de la nit.... i com sempre... els qui hauran d'actuar cada nit serà la patrulla de la guàrdia urbana. Evitem arribar a aquesta situació. Resposta
  Gràcies per l'avís, hem reprogramat l'element de govern i ara es tanca a les  22:30 .
8717 2017/06/13 2017/06/15   La zona compresa entre l'Atlàntida i el carrer molí d'en Saborit, ens estem trobant un greu problema amb les gavines. Tots els veïns que tenim terrasses amb alçada, ens estem trobant que pràcticament no podem sortir a les terrasses pels atacs continus d'aquests animals. És un verdader perill intentar sortir a les terrasses. Necessitem una solució urgent per aquest tema Resposta
  (veure també la ref. 8666)  Hem  passat avís a l'empresa que ens gestiona les aus urbanes i es posaran en contacte directament amb vosaltres. Coneixem la problemàtica dels gavians a la ciutat i des de fa uns anys es porten a terme programes de control i gestió de la seva població, així com estratègies sobretot enfocades a la detecció precoç i protecció, per tal de minimitzar-ne les afectacions als ciutadans.
8716 2017/06/13   A dimarts dia 13 de Juny, tenim un juny excepcional de calor! Com pot ser que  algun@s   cuitadan@s  molt amoïnats per les dades d'ozó, estiguem molt ben informats i fent moviments per fer-ne ressò i l'Ajuntament no faci servir els panells i d'altres mitjans per  informar als  i les ciutadanes dels perills greus que tenim per la nostra salut! S'ha d'informar bé i amb constància a peu de carrer si cal! Les mesures han de ser ara! No pot passar això! Si us plau, poseu-vos a treballar en aquest sentit... Hi ha gent que voluntàriament hi és molt a sobre!! Si us plau feu que la gent ho sàpiga! I a part us demano una neteja exhaustiva dels containers de la ciutat, no es pot aguantar l'olor putrefacta quan ets al costat! No cal pintar els carrers! Cal mirar més per la salut dels ciutadans i ciutadanes. És urgent, poseu-vos-hi ja!
8715 2017/06/13 2017/06/16 agraeixo  la vostra resposta 8671. Pel meu entendre l'Ajuntament cobra per donar un permís d'obres a aquells qui fan l'obra. Per tant, entenc que també és responsabilitat de l'Ajuntament informar els veïns. De la mateixa manera que pagar un permís de circulació o gual recau sobre el propietari del vehicle encara que duran aquell any hi hagi obres i aquest no pugui treure el cotxe de casa o circular tant com voldria. En tot cas, em torno a trobar  amb les mateixes . Ahir i avui hi ha un contenidor de runa al carrer Sant Miquel dels Sants i la veritat és que tenim molts números de ratllar els nostres vehicles passant pel carrer Sant Just. Avui, d'aquí uns 30 '  farà 11 hores que hi ha estacionat aquest contenidor, quan pel meu entendre la jornada laboral és de 8 hores. Agrairíem que algú ens informés de quan podem entrar lliurement amb els nostres vehicles a casa nostra. De fet, penso que ara ja no ho agraïm, ho exigim! Resposta
  Quan es demana un permís per fer obres en algun edifici, sempre es dóna per un termini limitat molt més llarg que el temps que es necessita per fer-les. No es pot obligar a començar el mateix dia del permís. Es dóna per començar no abans d'un mes i per 6 o 8 o 10 mesos, per exemple i sempre depenen de l'envergadura de l'obra, però en realitat poden començar el dia que vulguin metres estigui dintre del període del temps atorgat i en conseqüència, des de l'ajuntament no es coneix en exactitud quin dia començaran a fer-les, per això són els promotors qui han de notificar les molèsties que puguin ocasionar. Les obres dirigides o executades per l'ajuntament, sí que és el mateix ajuntament que avisa als veïns de les molèsties que es poden ocasionar.
8714 2017/06/13 2017/06/14   El motiu d'aquest escrit és per demanar si des de l'Ajuntament es pot solucionar el fet que al casal Mossèn  Guiteras  no funciona l'aire condicionat, em consta que l'avaria de l'aparell es va produir ja fa dos anys. Per tant aquest serà el segon estiu que els nostres avis passen calor o renuncien a anar al casal, la qual cosa crec que minva considerablement la seva qualitat de vida. Resposta
  El servei i gestió d'aquest casal és de responsabilitat directa de la Generalitat i s'hauria de comunicar al personal funcionari adscrit al centre.
8713 2017/06/13   Al final del tobogan del parc infantil de Sant Llàtzer, hi ha ciment on molts nens s' hi  entrebanquen. El meu fill ha caigut  vàries  vegades. Ho podríeu arreglar si us plau?
8712 2017/06/13 A la intersecció del Carrer Tagamanent amb el Carrer Puig l'Agulla s'ha obert un esvoranc a la calçada d'un pam d'ample per dos de fons.  Pel que sembla el subsòl sota l'asfalt és inestable i si no s'hi  posa remei, s'anirà  engrandint cada cop més.
8711 2017/06/13   El dimecres o dijous de la setmana passada, ens vàrem trobar, per casualitat amb la Sra. Alcaldessa a la Rbla. Josep Tarredellas, justament el costat del parc infantil. Després de saludar-la, li vàrem comentar diferents temes referents a la Rbla. Tarredellas. També li vàrem dir, que el parc infantil ara fa goig, l'únic, i ella hi va estar d'acord, és que la porta d'entrada i sortida del parc, no està ben situada, pel perill que suposa el fet de tenir els cotxes que transiten tan a la vora de l'entrada i sortida del parc. Tots vam coincidir que el millor lloc seria fe la porta davant els bancs que hi ha per seure la gent davant del parc. I aprofito l'ocasió per dir que hi ha un parell de tires de fustes de la tanca del parc que no hi són, suposo per un acte vandàlic.
8710 2017/06/13 2017/06/15   A la rotonda que hi ha entre el carrer Martí Genís i el carrer Jaume  Munmany , el mirall per poder veure si venen cotxes, no serveix de res, o sigui que no hi ha res de visibilitat si tu vens des del carrer Jaume  Munmany  i has de fer la rotonda no es veu si et venen cotxes des del carrer Martí Genís. Espero que ho puguin solucionar. L'altra cosa que també he vist és que al pont que hi ha al carrer Molí d'en Saborit que travessa el riu  Mèder , la teulada està molt malament, els  caragols  estan fora de la taula i falta un bon manteniment. Resposta
  El mirall està adreçat i acollat, gràcies per fer-nos-ho veure. Amb referència a la casa del Molí d'en Saborit, malauradament no és de titularitat municipal, sinó que encara està a les mans dels propietaris dels terrenys i  en urbanitzar , l'han de lliurar rehabilitada. Des d'urbanisme s'està seguint amb la propietat (un banc) per buscar una solució i frenar el deteriorament.
8709 2017/06/12   S'hauria de facilitar que la biblioteca pública estigui oberta fins a les 12 per a estudiar la selectivitat.  Molts pobles  ho fan però a Vic no hi ha enlloc per estudiar al vespre la selectivitat.
8708 2017/06/12   Acaben de pintar la carretera que uneix Calldetenes i Vic, fa unes setmanes que la van asfaltar i van posar ressalts i van pintar línia discontínua per poder girar a l'esquerre (venint de Vic) per poder girar cap al carrer de Mercè Rodoreda, als veïns d'aquest carrer ens anava molt i molt bé la línia discontínua que hem pogut gaudir durant aquestes setmanes... perquè així ens estalviàvem  1.5  km fins a la rotonda gran de Calldetenes. La nostra sorpresa és que avui ens han tornat a pintar la doble línia continua i una alta vegada no podem girar! Seria molt demandar que als veïns del carrer de Mercè rodoreda poguéssim girar a l'esquerre per no haver d'arribar fins a la rotonda i fer molt més llarg el nostre camí? Posar un senyal de trànsit que posés permès girar només veïns? Algú podria estudiar aquesta possibilitat?
8707 2017/06/12   Entre el carrer Molí d'en Saborit i el carrer Pellaire  Dulcet  hi ha un passatge interior on hi ha una pilona  tombada , just al mig del passatge al costat de les jardineres del  núm. 15 . Pregaria al servei de manteniment municipal que fes el seu corresponent manteniment.
8706 2017/06/11 2017/06/12   Sóc un veí dels habitatges Montseny, i estem farts que s'avisi a la guàrdia urbana perquè i hi ha gent fumant i traficant amb substàncies prohibides i sempre és la mateixa excusa, no hi ha efectius, i sempre és els caps de setmana, també es posen a la vorera i a les cantonades impedint el pas, jo a sobre pateixo una disminució física i tant els hi fa. Les promeses fetes per aquest ajuntament de més vigilància policial, els caps de setmana no es compleix, i a sobre les males maneres dels agents per telèfon quan hi truques. Resposta
  Des de la guàrdia urbana ens manifesten que a pesar que duran els caps de setmana és cert que hi ha menys recursos de personal, quan es rep un avís s'hi acudeix tan aviat com és possible, no sempre pot ser immediatament com desitjaria tothom. Ens consta pel testimoni d'altres ciutadans, que la situació ha anat millorant, tot i que és cert que hi continua havent una activitat no desitjada. S'està en tràmits d'instal·lar-hi una càmera de vigilància del trànsit.
8705 2017/06/10   A l'espai que queda entre el final del carrer Guilleries i el passatge Sant Jordi de Vic hi ha un arbre en molt mal estat. És molt gros i està molt tombat, hi ha el perill que caigui i pugui fer mal a algú. Ens sembla que seria convenient que es tallés per evitar que passi alguna desgràcia.
8704 2017/06/10   Primer dir que el servei de neteja de Vic, treballen bé, potser poden millorar amb l'horari. Al carrer Doctor  Fleming , hi passen els dimarts i dissabtes, el que no em sembla gaire lògic és que passen de les 6.00 a les 6.30, ens desperten, crec que podrien passar una mica més tard, ja que les maquines fan molt de soroll.
8703 2017/06/09   Al carrer de les Escoles de la Guixa des de fa uns dies hi ha rates (grans) que surten pels embornals del clavegueram. Demanem que portin les mesures adients per eliminar aquests animals per perills que comporten de salut i per l'agressivitat que manifesten.
8702 2017/06/09 2017/06/11   El motiu de l'escrit és en referència als autobusos que circulen per Vic, principalment els de l'Ajuntament. Estem cansats de parlar del Medi Ambient, i aquests quan circulen provoquen un fum negre que és lamentable. S'hauria de resoldre el màxim de ràpid, circulen cada dia i cada cop que premen el gas, la "fumarel·la" és terrible. Volem una ciutat neta, posem-hi remei! Resposta
  D'una banda passem el requeriment a l'empresa perquè revisi les unitats que puguin tenir problemes. Per altra banda, estem ja en converses per modificar el servei del bus urbà per millorar-ne l'ús i recorreguts, així com els mateixos vehicles.
8701 2017/06/08 2017/06/15   Com cada any a la primavera comencen a arribar les orenetes. El problema d'aquest any és que ens han fet molts nius a sota de la teulada i el resultat és un munt d'excrements a les finestres i a la vorera. Cal neteja diària. Agrairé que ens puguin informar si per part de l'Ajuntament hi ha alguna solució per poder treure o canviar els nius de lloc sense perjudicar a les orenetes. Resposta
  L'empresa responsable de la gestió d'aus urbanes han parlat per telèfon amb qui va escriure el suggeriment a la bústia i han fet una visita in situ per donar-li assessorament.
8699 2017/06/08   Cada dia estacionen cotxes davant del carrer botànic Micó, davant de la parada del bus de la plaça Osona, a terra hi ha pintat un senyal horitzontal que impedeix l'estacionament, això treu visibilitat abans d'arribar al pas de vianants, crec que hi ha molta  permissivitat , cosa que si passés al Centre de Vic, multarien o vindria la grua.
8700 2017/06/08   Cal repassar els marges del tram de Vic del camí Vic - Santa Eugènia (que creua el Gurri). Hi ha molt poca visibilitat i és un camí molt transitat, a peu amb bicis i cotxes.
8698 2017/06/08   Al parc de Miquel Albó i Vidal de Llobatera hi ha un arbre, als dies d'estiu, fa una ombra considerable. Sota aquest arbre, moltes famílies amb nens s'hi refugien del sol, i aprofiten per berenar-hi i fer petar la xerrada. Malauradament, algunes persones deixen les restes del menjar i altres deixalles al seu tronc. M'agradaria que es posés una paperera a prop de l'arbre per veure si així la gent és més neta i no tira les deixalles a terra. Ja sé que hi ha papereres al voltant del parc, però potser així aquesta zona es manté més neta i polida.
8697 2017/06/08   escric  perquè la zona del parc del cementiri està molt abandonada, hi ha poca llum a la nit, sobretot la part que porta cap al  correcan , i els caps de setmana s'omple d'ampolles i llaunes dels que hi van a beure i no ho tiren a les escombraries.
8696 2017/06/07   Torno a ser el de la referència 8644,encara no he vist cap patrulla que vigili que la gent no baixi en contra direcció pel carrer Primavera. L'únic vehicle "oficial" que he vist anava també en contra direcció tal com es veu a la foto. A mi m'agradaria de provar d'anar en contradicció en rambla del Passeig a veure si també em quedaria sense cap sanció. Respecte al suggeriment 8664 que vaig fer sobre el gronxador de la Bassa dels Germans Maristes, avui he vist que ja l'heu arreglat. Gràcies!
8695 2017/06/07 2017/06/07   Respecte al suggeriment 8664 que vaig fer sobre el gronxador de la Bassa dels Germans Maristes, avui he vist que ja l'heu arreglat. Gràcies! Resposta
  Gràcies a vosaltres per la vostra col·laboració en la millora de la ciutat.
8693 2017/06/07   el  parc al costat dels mossos, al carrer  Ató  Bisbe la sorrera està impracticable, no s'hi ha fet res, ni omplir de sorra, ni res d'ençà que es va muntar. Agrairia que l'adeqüessin perquè els nens i puguin gaudir.
8694 2017/06/07   El novembre passat vaig fer un suggeriment a la bústia sobre la neteja dels contenidors del c/Bon aire. La resposta: en prenem nota per millorar-ho. Més de mig any després la zona continua molt bruta, i al costat hi ha uns matolls que cada vegada es fan més grans i dificulten l'estacionament correcte. Penso que com a mínim es podria haver substituït el contenidor orgànic que està foradat per tot arreu i podar aquestes herbes. Aprofito per donar suport als veïns que han fet constar el malestar amb els semàfors de la variant. El sensor hauria de detectar el vehicle un tram abans, perquè TOTS se'l passen en fase ambre o vermella; l'infractor se'l  salta  i per la seva culpa se't posa en vermell. La vostra resposta a algun veí era que amb el temps tothom coneixeria els límits de velocitat a aquest carrer, doncs bé, veient que no  se  solucionen les nostres queixes, podríeu instal·lar una càmera que denunciï als infractors i veurem com n'aprenen. Per cert, els camions a la nit segueixen passant!
8691 2017/06/06   Perquè si l'objectiu de les zones blaves és: Proporcionar una elevada rotació de vehicles als voltants de zones de serveis amb sector terciari, zones comercials, hospitals, escoles, etc. amb la finalitat que un màxim nombre de persones es puguin beneficiar de l'avantatge de poder estacionar el seu vehicle durant un període de temps limitat, normalment dues hores, per realitzar les seves gestions. D'aquesta manera, altres usuaris se'n poden beneficiar. Ens trobem que fa dos mesos al carrer Verdaguer de Vic i ha dues places reservades pels treballadors d'una empresa privada. Perquè no aparquen al pàrquing soterrat que tenen al davant d'on treballen. El carrer Verdaguer tot i pagar no és pas un lloc on sigui fàcil poder aparcar.
8692 2017/06/07   m'agradaria saber on puc trobar l'estudi del projecte de rutes escolars de  Vic .
8690 2017/06/06   Sóc professora de diversos cursos de certificat de professionalitat en l'atenció sociosanitària en la dependència, és una sortida laboral per l'atenció domiciliària que afavoriria la reinserció laboral i empoderaria a moltes dones. El problema és que aquí Vic i part d'Osona té el monopoli una sola empresa (que per la meva experiència personal, puc assegurar, que no respecte ni les persones ni els drets laborals). No hi ha la possibilitat que grups de dones formades puguin crear les seves pròpies cooperatives i empreses i només poden optar per treballar en aquesta empresa monopolitzadora.
8689 2017/06/06   bunyol  en la reparació de la vorera del carrer  Miramarges . Cal una actuació professional
8688 2017/06/05   M'agradaria saber amb qui haig de contactar per fer una queixa sobre el nou "bot" que ha posat davant de l'escola del barri d'osona sense aquest està degudament senyalitzat.  El tema és que anant tranquil amb el cotxe, a uns  40 km  per hora, com que no he vist el bot per no estar senyalitzat degudament aquest ha colpejat a la part baixa del meu cotxe amb la mala sort de rebentar el carter. Per culpa d'això ara hauré de pagar un dineral per la seva reparació. Prego que em diguin amb qui contactar i espero que la vostra assegurança de responsabilitat civil pagui aquests desperfectes.
8687 2017/06/05   A Vic és difícil trobar pistes poliesportives amb cistelles de minibàsquet, com a mínim a la zona esportiva, mil·lenari, sucre, etc. Es podria estudiar instal·lar-ne una com la foto al parc del cementiri, o al pàrquing del pavelló municipal, o a la zona esportiva? Seria una bona manera de potenciar l'esport a la ciutat. La de la foto l'hem trobat al petit poble de Sant Miquel de  Jutglar , a prop de Lluçà.
8686 2017/06/05 2017/06/06   Passatge Horta de Sant Josep, 20. Davant de la porta d'entrada als habitatges, s'ha convertit amb un canvi de sentit de vehicles continuat. Fa temps es va demanar una protecció per la façana de l'edifici que va patint desperfectes. Resposta
  La circulació del passatge Horta de Sant Josep és restringida llevat dels veïns, es donarà trasllat del seu suggeriment a la guàrdia urbana per tal que controlin l'accés i estacionament al passatge. Fem observar, per la guàrdia urbana, la pràctica dels girs que ens mencionen.
8685 2017/06/05 2017/06/06   El pont de fusta del Parc de Santa Anna torna a estar d'escollir. Un nen s'acaba d'escolar entremig de dues fustes.... Ara que ve la temporada de parcs en podríeu fer el manteniment si us plau? Tal com està ara és perillós! Resposta
  Solucionat. Gràcies per l'avís.
8684 2017/06/05 2017/06/06   Fa pocs dies hem sabut la bona notícia  de què  es podrà estudiar medecina a l' UVic . En un primer moment semblava que tot el campus de les ciències de la salut aniria ubicat a la zona de can  Bauman . Però les últimes notícies diuen que aquesta ubicació serà temporal, que la futura ubicació del campus serà al Prat del Galliner. Voldria saber si hi ha algun projecte urbanístic en un  futur pròxim  per tota la zona de Can  Bauman ,  incloses  les fàbriques abandonades de la  Vica  i Carrosseries Vic.  És  una zona abandonada de fa temps. Resposta
  Tant al sector de Can  Baumann  com el del c/Prat d'en Galliners, serà campus universitari de la facultat de Medicina i campus tecnològic de la salut. La previsió és transformar tota la zona, prolongant el carrer Manel Galadies fins a sortir al carrer Torelló. El POUM així ho preveurà, però cal recordar que part del sector afecta propietats privades i per tant marcaran la seva velocitat en el desenvolupament.
8683 2017/06/05 2017/06/06   Volia fer un suggeriment relacionat amb una parada de bus. Resulta que la parada del c/Botànic Micó (entre el c/ Sta. Anna i la Pista de sta. Anna) no té plataforma. Hi ha diverses persones grans d'aquest barri amb mobilitat reduïda i dificultats per pujar i baixar que tenen molts problemes en aquesta parada. En moltes altres parades hi ha plataforma. Se'n podria posar una allà? Ja sé que el carrer és estret però suposo que es podria buscar una solució, encara que fos una plataforma més petita. Resposta
  Des del departament de mobilitat s'està treballant en l'accessibilitat a les parades de l'autobús urbà de la ciutat, per tal de millorar-les. La parada del carrer Botànic Micó és una de les parades que disposa d'una vorera molt estreta i és de difícil accés especialment per a les persones amb mobilitat reduïda i és per tant una de les parades que s'han de millorar. Posar una plataforma per millorar l'accés és una de les propostes sobre les quals s'està treballant, agraïm el seu suggeriment i li donem trasllat per tal que ho tinguin en consideració.
8682 2017/06/05 2017/06/06   Al principi del carrer Dr.  Salarich  (prop Passeig Generalitat) hi ha una zona on no es pot aparcar i sovint hi ha cotxes aparcats.  El diumenge també un camió.  A part del senyal de prohibit aparcar, hi ha la ratlla groga a terra. Està a la banda del Sagrat Cor. Anant  cap al  Passeig Generalitat, a  mà  dreta.  A part de ser zona de prohibit aparcar, fa que sigui difícil entrar a un  pàrquing . Cal fer maniobres amb el risc de fer-se mal o donar un cop al cotxe.  La foto  és  d'avui dia festiu. Hi ha un munt de llocs buits on es podria aparcar en comptes de fer-ho on no es pot. Moltes vegades simplement és gent que està al bar. Poquíssimes vegades és per fer una càrrega o descàrrega i poques vegades s'hi estan poc temps.  Agrairíem que intentéssiu solucionar-ho simplement fent  complir  la llei. Resposta
  La senyalització de prohibició d'estacionament tant vertical com horitzontal és visible i es troba perfectament ubicada, li donem trasllat del seu suggeriment a la guàrdia urbana per tal que controlin les infraccions que es produeixen, especialment el diumenge amb motiu del mercat al Passeig de la Generalitat.
8681 2017/06/05 2017/06/06   Dilluns 5 de juny, dia festiu a Vic, tenia el cotxe aparcat a la Rambla Davallades. Treballo al davant i sempre ho faig. És una zona que prohibeix estacionar els feiners de 8 a 20 h. Doncs bé, resulta que al terra pintat amb un groc gairebé inexistent, posa reservat guàrdia urbana en una zona, un tros del cotxe tocava aquesta zona i m'han posat una multa de 200 €. Quan vaig llegir la multa, vaig veure que posava reservat guàrdia urbana, però vaig tardar molta estona a deduir el senyal del terra. Si us plau, feu alguna cosa. Resposta
  A la Rambla Davallades existeix una zona d'estacionament reservada per a càrrega i descàrrega senyalitzada de manera vertical i horitzontal amb l'horari que vostè comenta i on es pot estacionar fora d'aquest horari, Així mateix existeixen dues zones d'estacionament reservades per a guàrdia urbana, senyalitzades horitzontalment amb la inscripció  GU  a terra i també senyalitzades verticalment, amb un senyal de prohibit estacionar amb una placa complementària amb la descripció d'"excepte guàrdia urbana" que és perfectament visible per a qualsevol conductor.
8680 2017/06/04   Adjunto foto de l'estat de la tanca al camí de l'anella verda direcció a la Guixa.
8679 2017/06/04 2017/06/07 M'agradaria saber que ha passat amb la magnòlia que hi havia davant del Mercat Municipal. Era molt maca, potser allò millor que hi havia als voltants del mercat, i estava en plena floració. De sobte fa un parell de dies ha aparegut tallada de mala manera. Sembla una gamberrada, ja que no em puc creure que sigui obra de l'Ajuntament. En sabeu alguna cosa? És una autèntica llàstima.   Resposta
  Ho hem estat demanant a diferents agents que podien estar implicats i ningú en sap res. Realment és una gamberrada feta a consciència i de les grosses. No han estat els serveis municipals, ni el mercat, ni cap veí ha vist ningú. És una llàstima. Els danys són greus. Esperarem a veure si mostra algun símptoma de brotada, i si no és així, s'haurà d'acabar d'eliminar.
8678 2017/06/04 2017/06/06   Volia posar en coneixement un greu risc pels vianants, es tracta de la rotonda del C/ Francesca  Bonnemaison  amb C/Indústria i Av Miquel  Salarich . En aquesta rotonda, els cotxes passen a velocitats molt altes, i en algunes hores del vespre n'hi ha que fan autèntics ral·lis, derrapant, i no respecten els passos de vianants. Adjunto imatge on es veu clarament que les marques dels pneumàtics no segueixen la forma de la rotonda, l'agafen com un revolt (el gir de c/Indústria a c/ Bonnemaison ). L'única solució que hi veig és que es posin ressalts ben pronunciats al davant de cada un dels passos de vianants. Crec que és un tema molt urgent perquè si no es posa alguna mesura física per fer frenar els cotxes, algun dia passarà alguna desgràcia. Finalment, dir que també es podrien posar ressalts a les altres dues rotondes que hi ha a la zona de  Bonnemaison , la de C/Montserrat i la de Prat de Galliners, que tot i que no les he analitzat, crec que també hi deu haver un risc semblant. Resposta
  El moviment més accentuat de vehicles és dona en els vehicles que provenen del carrer Indústria i van en sentit al carrer Francesca  Bonnemaison  en direcció a Calldetenes i Santa Eugènia de Berga, ja que el trànsit en direcció al lateral del riu  Gurri  és pràcticament inexistent i en direcció a l'Avinguda Miquel dels Sants  Salarich  i Torrents és un trànsit veïnal que no conté trànsit de pas, motiu pel qual és normal que es vegin roderes com si d'un revolt  es  tractés. En relació a la velocitat, des del departament de mobilitat es realitzen controls de velocitat en diferents carrers de la ciutat, entre ells el carrer Indústria i el carrer Francesca  Bonnemaison , i de les dades que es disposen el 93.81% dels vehicles que hi circulaven ho feien per sota dels 50 km/h i només un  6.19%  dels vehicles que hi circulen ho fan per sobre de la velocitat genèricament establerta de 50 km/h.  ,  motiu pel qual no es creu convenient la col·locació d'elements addicionals per reduir la velocitat.
8677 2017/06/03 2017/06/06   Plaça Francesc  Moragas ,  tornem  a tenir un tros del tancat dels parterres trencat concretament en el lloc que hi ha l'olivera. Resposta
  Solucionat. Gràcies per l'avís.
8676 2017/06/02 2017/06/05   En referència a la resposta a l'escrit estic d'acord en el fet que normalment ens carreguem al missatger abans d'entendre el realment preocupant del missatge. Però per mi el que no entenc és com es va proposar i acceptar fer aquesta protecció, tan fàcil de petar i en un lloc tan solitari. Resposta
  No sabem en certesa identificar a quina resposta féu referència. Imaginem que us referiu a la ref., 8662. Si és aquest cas, en ser un dia festiu, la senyalització es va dur a terme per l'avís dels responsables de neteja i es va senyalitzar tan bé com va ser possible. El dilluns a primera hora ja estava del tot senyalitzat. Si aquesta no és la ref. a què us referiu, us preguem que ens ho expliciteu. Gràcies.
8675 2017/06/02 2017/06/07 Als contenidors de la rotonda de l'entrada de Sentfores hi ha molta brossa a fora sempre de tal manera que, encara que collin el més gros, deixen trossos de fusta llaunes,  etc.  a fora del camp. Els contenidors mig trencats els deixen a un pam del quitrà i de la ratlla de delimitació de la carretera. És un perill. El terra no és ben aplanat i els contenidors els deixen com poden i en deixen pocs per falta d'espai. Mig Santa Eulàlia els utilitza i sempre estan pleníssims. Ja sé que està prevista una inversió però és molt urgent almenys aplanar i fer més espai i deixar-ho ben net i més segur abans algú no prengui mal.       Resposta
  La solució no és fàcil, sobretot controlar les aportacions dels municipis veïns, pocs, però significatius. Potser una solució seria ubicar aquesta àrea en un altre punt, no tan accessible, i tancar-la de manera que només la puguin utilitzar els veïns. Farem una intervenció de neteja de l'entorn de l'àrea.
8674 2017/06/01 2017/06/07   Al c/ Ató  Bisbe tenim un parc on sembla que s'ha especialitzat amb fer-hi festes particulars. S'ha convertit en una manera de buscar un espai públic per fer-ne un ús privat. Malgrat això també freqüenten grups de joves amb la música que causen molèsties pels veïns. Entenem que és un parc i no un espai d'actes i discoteques. Esperem que es controli aquest espai de passeig, natura i esport. Resposta
  Des de Guàrdia Urbana ens manifesten que s'hi fan controls a les nits, però, rarament s'hi troba algú. Intensificaran els serveis planificats a la zona en els dies més habituals de "festa alcohòlica".
8673 2017/06/01 2017/06/05   He viscut al País Basc, a Astúries a Navarra, a Madrid i a Les Franqueses del Vallès.  Us puc dir amb total seguretat que no és normal que cada cop que plou una mica fort a Vic i no cal que sigui fort,  hàgim  de patir talls de llum que poden arribar als 15 minuts. Podia pensar que només passa al meu bloc de pisos, però és que on treballo també passa, i  és  a  l'altra  banda de Vic.  Cal cridar l'atenció a Endesa, la Generalitat, L'estat espanyol o el que sigui perquè és vergonyós. Resposta
  Ens hauríeu d'especificar amb més detall a quins punts de la ciutat acostumen a donar-se aquests talls del corrent elèctric. Des de l'ajuntament, com que no hi tenim cap responsabilitat directa en el servei  de subministre  elèctric, no en tenim cap constància dels talls. Si ens ho podeu explicitar amb més detall, intentarem esbrinar el perquè succeeix i fer pressió a la companyia subministradora.
8672 2017/06/01 2017/06/07   Sóc un veí del parc de la Vall de Sau. Ara que és temporada d'estiu ens trobem que nens de 12 i 13 anys fan servir un tros del parc per jugar a futbol, la qual cosa és perillosa pels nens més petits que utilitzen l'espai, ja que xuten fort i els poden fer mal. Els adults els hem recriminat que juguin a futbol allà però no ens fan  gens de  cas. Es podria posar algun element  al qual  impedís que l'utilitzessin per jugar a futbol? Qualsevol cosa aniria bé: un banc, un altre joc infantil, ...  Els  veïns que tenen nens petits us ho agrairien. Resposta
  Hi passarem les tardes d'estiu; un parell de cops a la setmana. Cada estiu, aquest parc genera problemes de convivència pels usos dels espais. Aquests nens grans que juguen a futbol, els convidarem a participar en el torneig de la " champions  Vic", ara al juliol. Es fa al parc Xavier Roca  Viñas , en un espai de joc controlat.
8671 2017/05/31 2017/06/05   M'agradaria saber com em puc assabentar que tallen per obres al carrer Sant Miquel. Segons diu l'operari que s'ocupa de les obres del final del carrer, està penjat a la web de l'Ajuntament però no sóc capaç de veure cap notícia sobre el tema.  L'últim dia que em vaig trobar amb aquest problema, ara deu fer dues setmanes, i en aquest cas, no havien demanat permís per tallar el carrer em vaig veure obligada a passar pel carrer sant Just. Arribava tard a la feina. La broma em va costar una ratllada a la furgoneta que tot just ara, fa un any vaig comprar. Em nego a haver de fer el pas del carrer Sant Miquel al carrer Sant Just i exposar-me a una nova ratlla al meu vehicle. Si us plau, podeu  informar els  veïns quan es talla el carrer? Resposta
  Quan les obres són executades per l'Ajuntament, és aquest qui ha de notificar als veïns els possibles talls de circulació o les possibles molèsties als veïns, Quan les executa un privat, és aquest qui té l'obligació d'avisar als veïns i d'haver demanat autorització d'ocupació de via publica. Pel que sembla no devien fer ni una cosa, ni l'altre. Passem avís a la guàrdia urbana i a disciplina urbanística.
8670 2017/05/31   Faig esment del barri de  Sanferm  i en concret de l'estat dels seus carrers, fa un temps es va fer l'arrengament d'alguns carrers del Barri, es va passar una nova capa de quitrà. La meva pregunta és saber si està previst alguna actuació amb carrers que encara presentant un estat bastant lamentable. Per citar-ne un que és el que pitjor estat, si us podeu acostar al carrer Del Pi, veureu que li fa falta un bon arreglo, a part de les herbes que faria falta netejar, ja que es troben just els desaigües, amb el perill que suposa per embussaments. També fer esment a la prolongació del Carrer Fluvià fins a la sortida al Passeig de la Generalitat, com cada any aquest temps faria falta netejar els vorals i tapar els forats que hi han, és una sortida natural que pràcticament tot l'any, excepte per Reis presenta un estat precari. Repeteixo, no entenc com en altres zones com per exemple l'anella verda del  Gurri  i del  Meder  contínuament es fan manteniments i en canvi aquí no s'hi fa cap actuació.
8669 2017/05/31 2017/06/07   Els veïns del barri de Santa Anna fa un temps que tenim un problema de molèsties i maltractament animal que ens molesta.  Al carrer Tagamanent número 20 tenen molts gossos (els veïns diuen que uns 13) tancats al garatge i no els treuen. Quan passes per allà els gossos ploren i fa molta pudor, ja que gairebé mai els treuen a passeig. Com a veïna del barri demano que l'Ajuntament faci alguna acció, ja que això és maltractament animal i no s'hauria de permetre. Resposta
  Aquesta problemàtica ja la tenim controlada. Els serveis municipals de veterinària hi faran una inspecció en aquest domicili. Ja es tracta d'una reincidència.
8668 2017/05/30 2017/06/07   El carrer santa Anna de Vic, sembla un autoservei de desballestament de cotxes, cases... Seients, taules , cadires  velles, quadres, tanques, paperots per terra, oli de cotxe (que algun incívic aprofita per canviar-lo al carrer mateix mentre es fa alguna ratlla de cocaïna a plena llum del dia...) Els voltants de les escombraries fan fàstic. Es podria fer alguna cosa per a millorar l'entorn? Resposta
  Els agents cívics aniran a parlar amb els veïns de la zona per si algú ens pot donar més informació del que passa. Quan hàgim pogut acotar hores i situació, es traslladarà a la guàrdia urbana perquè hi puguin intervenir.
8667 2017/05/30   Crec que l'obra dels pressupostos participatius, del carrer pare coll, no ha estat suficient per a les expectatives que es van crear, reunions, votacions, publicitat, etc. S'han arreglat 25 metres just davant l'escola i encara mal acabat, la resta de vorera ha quedat igual, hi ha rajoles trencades, estreta, mala visibilitat a la cruïlla...no s'hi ha tocat res de res. Són 30.000 € molt mal aprofitats, surt a més de 1000 € per metre de vorera! Ho trobo caríssim. Voldria saber si està previst o no, acabar d'arreglar el carrer.
8666 2017/05/30 2017/06/06   Veig que  cada vegada   hi ha  més gavines que volten per la ciutat. La pregunta  és:  Es fa alguna cosa, per evitar que n' hi hagi   tantes? Resposta
  I tant que es fan coses. Coneixem la problemàtica dels gavians a la ciutat i des de fa uns anys es porten a terme programes de control i gestió de la seva població, així com estratègies sobretot enfocades a la detecció precoç i protecció, per tal de minimitzar-ne les afectacions als ciutadans.
8665 2017/05/29   Al bar de l'Avinguda Països Catalans núm. 99 han posat unes taules que ocupen gairebé tota la vorera. Quan hi ha gent asseguda, encara l'ocupen molt més, i amb el senyal de trànsit i tot, la gent amb gossos, famílies,  etc , han de baixar moltes vegades a l'asfalt amb la consegüent perillositat. L'altre dia vaig veure un nen amb la seva bicicleta baixant a l'asfalt amb trànsit intens. Esperarem que passi una desgràcia? I una altra cosa, aquesta terrassa és plena a les nits dels caps de setmana fins molt tard a la nit (més de mitjanit molts cops). Estem parlant d'una zona residencial amb famílies que hem de dormir. Això està permès per la normativa? Si us plau, poseu-hi una solució amb aquest establiment. Estàvem molt bé amb els anteriors propietaris que plegaven al vespre sense cap tipus de sorolls.
8664 2017/05/29 2017/06/06   Al gronxador de nens petits de la bassa de germans maristes li falta un caragol. D'altra banda, tot i ser normalitzat, és molt baix i els infants toquen de peus a terra i es fan mal, mostra d'això és que habitualment els pares fan donar la volta al gronxador per tal d'apujar -lo Resposta
  Solucionat. Gràcies per l'avís.
8663 2017/05/28 2017/06/06   A la rambla de L'Hospital hi ha  dos  fanals que hi falta la Jardinera. Resposta
  Aquestes jardineres estaven instal·lades i va ser precisament la bústia 8402 que ens va advertir que els camions a la zona de càrrega i descàrrega tocaven la del costat de l'aparcament. No es podia pujar més amunt, perquè ens tiràvem a sobre del braç intermedi que té el fanal, pel que vàrem pensar de només treure la jardinera que molestava, però des de  Vicverd  ens ho varen desaconsellar totalment, ja que aquests suports de les jardineres funcionen pensant que hi ha una jardinera a cada costat que s'equilibren. Pel que es varen retirar íntegrament els dos conjunts de jardineres.
8662 2017/05/28 2017/05/30   Us adjunto una fotografia amb la qual no caldria dir res més, ja que ella sola exposa la barbaritat perpetrada al pont del C/dels Aluders. Aquesta mesura correctora en els vidres trencats és una nul·litat absoluta i una negligència total! He quedat astorat que algú hagi pogut quedar tranquil després de disposar les cintes... Però en mans de qui estem? Això no supera cap inspecció bàsica de prevenció de riscos i, ara mateix, l'Ajuntament de Vic és el responsable d'aquesta situació perquè la presència de les cintes demostra que en té coneixement. Prego que es prenguin mesures eficaces per eliminar el risc de caiguda amb la màxima celeritat possible. Resposta
  Estem d'acord que la senyalització del perill deixa molt per desitjar, avui òbviament està millorada. Però no hauríem de perdre l'atenció d'on està la problemàtica: si en senyalitzar de manera escadussera un perill en la matinada d'un diumenge, on hem de parar l'atenció en la bretolada d'haver trencat tres vidres immensos del pont. No és tant en mans de qui estem, sinó més aviat, com som tots plegats i on parem l'atenció. Estem treballant per reposar els vidres i buscar-hi una solució en com evitar-ho.
8661 2017/05/27 2017/05/30   En els mesos de més calor de l'any s'agraeixen molt les ombres dels arbres a la ciutat. Hi ha una zona de la Vic on es troben a faltar, al carrer Miquel Llor, des del carrer Gallissà fins al carrer Perot Rocaguinarda, però especialment entre carrer  Miramarges  i carrer Miquel Martí i Pol, al costat nord, on la insolació és molt intensa. Els demano que estudiïn la possibilitat de plantació d'arbres en aquesta vorera. Resposta
  En aquesta zona els carrers estan urbanitzats sobre roca i hi ha alguns trams en què la roca és molt superficial i no permet que es puguin plantar arbres, ja que no hi ha el gruix mínim de terra necessari perquè aquests visquin. És per això que malgrat que en un inici es van preveure els escocells, finalment no es van poder plantar.
8660 2017/05/27 2017/05/30   La zona verda del carrer Josep Ma Selva /Sala i  Saçala  ja no és verda de tant jugar-hi a pilota, està tota cremada i el sistema de reg no funciona. Demanem l'actuació per part de l'Ajuntament per a conscienciar els veïns i restablir-hi l'herba. Resposta
  Ha estat objecte d'un acte vandàlic. Hem trobat l'arqueta trencada d'una pedrada i l'aixeta tancada i no l'hem tancat nosaltres. Des d'avui 29/5 ja torna a estar en funcionament.
8659 2017/05/26 2017/05/30   Quines mesures s'adopten des de l'Ajuntament per prevenir i disminuir els nivells d'Ozó? Des del Servei de Vigilància i Control de l'Aire sempre sortim com a afectats pels nivells d'ozó, i això té efecte sobre la salut de tots. Per què no es restringeix el transit per dintre la ciutat aquests dies? No n'hi ha prou d'informar i no fer res, la gràcia és almenys intentar solucionar-ho. Resposta
  (veure també la ref. 8657)  Hem  de tenir clar que poca cosa podem fer des de la Ciutat de Vic per a millorar aquest tema. Però ja hem aplicat un seguit de mesures contra el canvi climàtic i les emissions de contaminants a l'atmosfera. Apostem per una mobilitat sostenible, hem creat zones de vianants, zones de prioritat invertida, promovem el transport públic, els aparcaments perifèrics, Vic compta amb més de 25 km de carril bici, impulsem el vehicle elèctric (reduint l'impost de circulació en funció de les emissions i pròximament es modernitzaran els punts de recàrrega elèctrica dels vehicles), l'ajuntament té un web per a facilitar el fet de compartir cotxe i s'està a punt de presentar el Pla de Mobilitat Urbana (que reflectirà aquesta aposta) i ben aviat s'inaugurarà el Fòrum Mediambiental Municipal que culminarà amb l'actualització del Pla d'Acció Ambiental Municipal. També, l'Ajuntament de Vic, ha subscrit i forma part de l'ACORD POLÍTIC PER LA MILLORA DE LA QUALITAT DE L'AIRE A LA CONURBACIÓ DE BARCELONA, signat el passat mes de març i on en concret, l'Ajuntament de Barcelona es compromet a dur a terme un seguit de mesures dirigides a reduir l'impacte de la contaminació atmosfèrica del seu municipi.
8658 2017/05/26 2017/05/26   C/ Prat de Riba 18 i 20 malament, posin fre. Resposta
  Haurien de ser una mica més explícits. No entenem en què cal actuar.
8657 2017/05/26 2017/05/30   Superat ahir 25/07 el llindar d'ozó troposfèric a la Plana de Vic. Abans-d'ahir hi va haver un avís de possible superació del límit de contaminació atmosfèrica per ozó troposfèric. Ahir es va superar el llindar de 180. Només a la Plana de Vic. La nostra salut està en risc sobretot infants, gent amb problemes circulatoris, cardiovasculars, pulmonars. Etc. Que ha fet l'Ajuntament davant d'aquesta situació greu? Hi ha mesures immediates de reducció del trànsit per baixar els nivells? Hi ha d'haver mesures immediates urgents amb aquests episodis. El primer que l'Ajuntament de Vic demani a l'Ajuntament de Barcelona que restringeixi el trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona davant d'un episodi a la Plana de Vic, perquè part (no tot) de la nostra contaminació prové d'ells. El segon que l'Ajuntament de Vic demani a TV3 (pública) i a  TVOsona  que informin la població. Només estem a maig i avui i demà i demà passat amb dies per davant de la mateixa situació. Resposta
(veure també la ref.8659) Hem de tenir clar que poca cosa podem fer des de la Ciutat de Vic per a millorar aquest tema. Però ja hem aplicat un seguit de mesures contra el canvi climàtic i les emissions de contaminants a l'atmosfera. Apostem per una mobilitat sostenible, hem creat zones de vianants, zones de prioritat invertida, promovem el transport públic, els aparcaments perifèrics, Vic compta amb més de 25 km de carril bici, impulsem el vehicle elèctric (reduint l'impost de circulació en funció de les emissions i pròximament es modernitzaran els punts de recàrrega elèctrica dels vehicles), l'ajuntament té un web per a facilitar el fet de compartir cotxe i s'està a punt de presentar el Pla de Mobilitat Urbana (que reflectirà aquesta aposta) i ben aviat s'inaugurarà el Fòrum Mediambiental Municipal que culminarà amb l'actualització del Pla d'Acció Ambiental Municipal. També, l'Ajuntament de Vic, ha subscrit i forma part de l'ACORD POLÍTIC PER LA MILLORA DE LA QUALITAT DE L'AIRE A LA CONURBACIÓ DE BARCELONA, signat el passat mes de març i on en concret, l'Ajuntament de Barcelona es compromet a dur a terme un seguit de mesures dirigides a reduir l'impacte de la contaminació atmosfèrica del seu municipi.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...