Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
En la trama urbana disposem de més de 1.000 papereres

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
9613 2018/04/24   Havent visitat la casa de la ciutat el passat dia de sant Jordi, em vaig adonar que s'han sostret els vidres emplomats amb l'escut de Vic, de les dues finestres de la Sala d'Alcaldia. Surten encara  fotografiades  a la plana 126 del llibre de la Cristina Masramon i Toni Anguera publicat  2012, amb el títol "La Casa de la Ciutat" Que ha passat amb  ells?  Eren un patrimoni valuós i unes peces realment artístiques. Proposo que es reposin si encara no s'han llençat i que passeu aquesta meva inquietud a l'A lcaldesa .
9612 2018/04/24 Per què les motocicletes de repartiment de pizzes se  salten  habitualment les normes de circulació, sobretot a les nits? Travessant carrers on és prohibit circular -hi  vehicles, anant en direcció contrària...  Per què continuen circulant pel centre de la ciutat motocicletes que fan un soroll eixordador i anant a gran velocitat? Quan hi ha episodis d'anticicló, on l'aire no es renova, amb nivells alts de contaminació atmosfèrica, s'hi podrien aplicar a la ciutat mesures restrictives pel trànsit rodat?
9611 2018/04/23   La imatge de la deixalleria del diumenge avui té menys coses que divendres i  altres  d'afegit. Una furgoneta ja vista altres vegades, ha vingut i s'ha emportat plats... ara hi ha més roba i menys plats. En fi, he vist que hi posareu mà per intentar solucionar aquest desastre fastigós, i no tinc més paraules. La brutícia és sempre al carrer i la següent vegada que vegi rates (una rata el divendres de la setmana passada vista sense temps per fer foto per ensurt personal). Crec que s'ha de tocar la butxaca per posar solució, pregunto, qui té la mateixa temperatura a l'hivern a casa seva o quan se la posen al lloc de feina?
9610 2018/04/23   En relació a la ref. 9507, al pàrquing municipal proper a  Decathlon  i  Aki , no hi ha hagut cap col·lisió amb algun fanal però si sovint amb els arbres que hi ha. Entenc que les proteccions dels fanals no són necessàries, però potser per als arbres sí? A banda d'això, hi ha molta mala herba per a la zona. És possible fer-hi una passada per a millorar-ne l'aspecte?
9609 2018/04/23   El motiu d'aquest correu és per formalitzar una queixa sobre les deixalles dels contenidors que tenim davant de casa al C/Mercè Font i Codina (rotonda gran al costat de Calldetenes).  D'ençà que  van començar les obres de millora de la variant, ha augmentat el nombre de persones que  vénen  a llançar les  escombraries  davant de casa. El problema és que hi llencen de tot, com es pot veure a la foto que envio. La setmana passada hi havia 3 carrets de la compra de supermercat i fins i tot va venir una furgoneta d'un restaurant d'un poble d'aquí al costat amb 6 bosses industrials d' escombraries . Tenim la sensació que s'està convertint en la deixalleria municipal, amb l'agreujant que ho deixen tot brut. Demanaríem que algú vetlli per trobar-hi una solució. Entenem que no és fàcil però aquesta zona de contenidors cada dia està més bruta i no és gaire agradable pels veïns que vivim just davant.
9608 2018/04/23 Escric  aquestes línies perquè vegin com està el contenidor del carrer Mare de Déu del Munts, s'ha de posar un rètol perquè no deixin les escombraries fora del contenidor i si té molt volum, s'ha d'anar a la deixalleria.
9607 2018/04/23   La meva doble queixa és referent al c/ Antic camí a Taradell: Primera, referent al pilot de bicicletes que el pugen en contra direcció i, alguna vegada, alguna moto o cotxe. Algun dia, més d'hora que tard, hi haurà alguna desgràcia. Segona, els contenidors del final del carrer o principi, no ho sé, els que queden just quan deixes el caminet que va a santa Eugènia de Berga. Plens a petar, sempre. Plens de les escombraries dels ciutadans de Santa Eugènia, pagant els de Vic. Una vergonya! I de les més grosses!  Gràcies per la seva atenció! Esperant una resposta satisfactòria i resolutòria al respecte.
9606 2018/04/22 Diumenge 22 d'abril a les 20 de la tarda. Deixalleria de Sant Llàtzer. Ens podeu ajudar que aquestes imatges no siguin tan habituals?
9605 2018/04/22 M' agradaria saber si és  possible  posar un gual permanent al c/ Manel Galadies, adjunto imatge del lloc en concret, just a on és el cotxe gris. El meu dubte és que com que la façana del garatge no dóna al carrer, potser no es tracta d'un espai públic, he vist guals a alguna porta però no sé si són oficials, no duen el núm. de registre a la placa. Si es pot fer, digueu on es tramita,  online  prendria mal.
9604 2018/04/22 Fa un parell d'anys o tres, a la carretera de Roda, es va "obrir" les voreres per fer passar les canonades d'aigua. El ciment que es va posar en els guals compresos entre el 6 i el 8, era de mala qualitat i amb els anys s'està desfent amb el pas dels cotxes. Com que també hi ha la possibilitat que els vianants s'entrebanquin, creiem que s'hauria de formigonar de nou.
9603 2018/04/21 El pont de fusta pels vianants al passeig de la Generalitat té moltes fustes en mal estat i un forat on  hi  cap un peu i si entrebanquen nens i avis.
9602 2018/04/21 2018/04/21 Senyora alcaldessa, no li fa vergonya tenir la ciutat empastifada de plàstics grocs? Sóc vigatà i m'estimo molt la meva ciutat, vostès no pensen en tots els vigatans, es poden fer protestes d'altra manera però no embrutant els arbres, les baranes, etc. si llenço un paper a terra, em multaran?, o també tancaran els ulls.   Resposta
Estem vivint uns moments excepcionals de País i la ciutadania expressa el seu mal estar de manera  pacífica  i  cívica . Els llaços de color groc,  repicar  de les campanes a les 8 del vespre, les cantades dels dilluns a la plaça del Carbó i les passejades dels dimarts al migdia, entre d'altres, són tots actes de reivindicació  cívica  i pacifica. Quan el País torni a la  normalitat , aquests ornaments deixaran de tenir sentit i seran retirats.
9601 2018/04/21 Al carrer Salvador  Allende   Gossé , hi ha un espai que queda sota el nivell del carrer, amb accés per una escala i que sovint alguns joves de l'institut usen per passar-hi l'estona i fumar substàncies il·legals. A marge, deixen l'espai ple de porqueria burilles, envasos d'aliments i begudes, papers, ... Veiem que algun veí ho va netejant esporàdicament però sol fer força fastig. Dies enrere hi havia un cartell demanant que deixessin l'espai recollit però va durar poc. Si us plau, emprengueu alguna acció per evitar que es mantingui aquesta situació.
9600 2018/04/20 Entre la cruïlla del carrer Andreu Febrer i. el carrer Mestre Garriga hi ha un pas de vianants que no es pot utilitzar perquè dóna a una terrassa de bar que ocupa totalment la vorera. Si vas en cadireta amb un nen o amb carro de compra et veus obligada a passar per la calçada. Les entrades i sortides del pas han de quedar netes. Si pot donar una ullada?
9599 2018/04/20 Passeig de la Generalitat, les voreres sobretot de la banda esquerra direcció Barcelona Vic les rajoles estant soltes moltes d'elles, ja que quan les trepitges sembla que toquin les castanyoles. És possible donar-hi un repàs, ja que fa ja temps que estan en aquest estat.
9598 2018/04/20 2018/04/21 Adjunto foto dels contenidors de la Plaça Divina Pastora tocant al carrer  St.  Pau, no és només un dia que ens trobem així sinó diàriament, a mig matí. Els contenidors estan buits, és incivisme d'alguns veïns. Resposta
  Malauradament és una pràctica massa estesa per la ciutat. El pròxim 2 de maig començaran a treballar a l'ajuntament 4 nous agents cívics, destinats especialment al tema de residus. Donaran informació i formació en totes les ubicacions de contenidors on ens trobem en aquestes situacions. A principis del mes de juny, es començaran a canviar els actuals contenidors per uns de nous, que també ajudaran a millorar la situació.
9597 2018/04/19 2018/04/21 Resposta de la ref. 9496 S/ Llàtzer, avinguda del Doctor  Salarich , el primer contenidor anant de Vic a Calldetenes el problema continua i pots ser d'ençà que no tenim el contenidor primer de Vic Calldetenes ara la gent incívica aprofita aquest. Si no es toquen les butxaques, ningú fa res. Avui és una vergonya, fàstic, fastigós, no tinc paraules però tampoc ganes d'aguantar la situació. Hauríem de posar una solució ja o quan hagi de pagar el rebut de les escombraries portaré el  book  amb les imatges. Jo no pago i no reciclo si no es posa un remei a aquest problema de fa molts anys, no d'ara. Les bosses que són a terra les posaré (les que pugui per pes, en el contenidor que no toca, el blau). No vull aquests contenidors = problema que dura fa anys veient des de la finestra. Afegeixo un altre cop que he rebut amenaces per comentar alguna cosa i de bones maneres a persones d'altres pobles que aboquen les seves deixalles en aquests contenidors. Una ciutadana molt decebuda. No puc afegir foto però la guardo. Resposta
(vegeu també la ref. 9496) El pròxim 2 de maig, començaran a treballar els nous 4 Agents Cívics destinats a la problemàtica dels residus. No és un de tema de fàcil solució, però us preguem que els que ho esteu fent bé, continueu amb la mateixa practica. Des de l'Ajuntament hi estem posant recursos i dedicació, desitgem que millori la situació i no deixarem de persistir-hi.
9596 2018/04/19 2018/04/20 M'agradaria proposar que la nova biblioteca de Vic es digués Biblioteca de l'U d'Octubre. Veient les diverses iniciatives de diferents pobles i ciutats de posar aquest nom a  places  i carrers, i  com que  s'ha de triar un nom per a la nova biblioteca, em sembla adient que es pugui debatre on pertoqui de posar-li aquest nom, per tot el que simbolitza. Resposta
  Els ciutadans tenen possibilitat de proposar noms per la biblioteca que s'està construint. Hi ha un procés de participació obert que no es tancarà fins a finals d'aquest 2018 amb la intenció d'obtenir moltes propostes de nom com aquesta. Però cal vehicular la resposta a través del web www.novabibliotecavic.cat o bé omplint una butlleta i entregant-la a la biblioteca Joan Triadú i a partir del 20 d'abril i fins al 7 de juliol, al Col·legi d'Arquitectes de Vic, amb motiu de l'exposició "Construïm la nova biblioteca de Vic".
9595 2018/04/19 Fa tres anys vaig escriure aquest servei assenyalant que mancava una peça de coronament al mur barana de la rambla del bisbat costat Meder. Encara està de reposició.
9594 2018/04/19   visc  al Passeig de la Generalitat, núm. 18 de Vic. I a l'entrada del nostre edifici, hi han 4 rajoles de la vorera trencades i que fan un desnivell amb molt perill de caure. En general el  barri  del Remei hi ha moltes rajoles trencades i en mal estat. Ja he vist que de tant en tant les arreglen els de l'Àrea de Manteniment.  Si us plau, passeu a reparar-les.
9593 2018/04/19   El pas de vianants de davant de l'escola Pare Coll està intransitable, té molts forats.  Quan vam guanyar els pressupostos i es va anivellar tota la vorera i es va fer obres per ampliar-la just davant l'escola la van malmetre més encara. És asfalt vell i xafat i quan passes amb els nens caminant has de vigilar de no torçar-te el peu. I si vas amb cotxet o cadira de rodes pitjor encara, perquè quedes enganxat al forat amb la roda.  És un carrer amb molt trànsit i els cotxes també ho fan malbé.
9592 2018/04/18   Tema variant de Calldetenes: Sóc veí de l'edifici situat a l'Av.M.S .Salarich  i torrents i c/Bon Aire.  Tenia entès que es posarien barreres  anti  so i veig que no és així... ja m'explicareu com voleu reduir el soroll dels vehicles i camions carregats de porcs amb uns arbrets a la línia central que falten anys perquè facin una mica  d'ombra  i quatre xiprers al cantó de les 4 estacions? Increïble! A l'altre cantó que és el que a mi m'afecta, ni xiprers per no haver de veure els vehicles! Alguna ajuda econòmica per posar doble finestra per part de l'Ajuntament? Quant de mal que ens heu fet amb aquesta variant!  Aquesta variant havia d'haver passat per darrere St. Llàtzer i anar a parar a la rotonda del Bon Preu del c/ Torelló! Gràcies per perjudicar-nos! Esperem que ens poseu alguna mesura  anti-soroll  coherent i que funcioni!
9591 2018/04/18   Voldria saber com està el tema de l'aparcament de vehicles al c/ Canigó, entre el c/ Indústria i c/ Montserrat; potser fa gairebé 1 any de la meva consulta i encara no s'ha fet res, només em vareu dir que estava pendent d'urbanisme. Us recordo el tema: perquè una banda del carrer aparquen en bateria i a l'altre en horitzontal? S'hauria d'ordenar i pintar les zones on es pot aparcar, ja que si la gent aparca entre gual i gual juntament amb els que aparquen en bateria dificulta i molt l'entrada i sortida de vehicles del cantó imparell del carrer.
9590 2018/04/18   Volia aprofitar ara que s'està arreglant la  crta  de Manlleu, que si us plau, poguéssiu pintar un pas de bicicletes per poder creuar en bici entre els carrils bici que hi ha entre la Toyota  Casacuberta  i la pedra del Roc 34. Hi ha carril per banda i banda però cap lloc senyalitzat per travessar.
9589 2018/04/18   Jo volia fer un suggeriment en relació a l'entrada i sortida dels nens i nenes de l'Escola de l' Andersen  a les hores puntes doncs allà en aquella rotonda, entre els cotxes que van cap al Tenis, o bé aquells que es dirigeixen en direcció la creu de Gurb o bé aquells que es paren per portar o recollir els seus nens i nenes es crea un embús i els cotxes (amb nens a dins) estacionen a qualsevol lloc (sobre rotonda, doble  fila etc ) fet que perilla la seguretat viària dels nens i nenes i dels conductors i conductores. Entre les 8:15 i  8:45  del matí és horrible el tràfic i s'hauria de o bé posar presència d'agents Guàrdia Urbana per tal de poder regular el tràfic o bé buscar una solució, ja que  si no  allà és la llei del més fort... i realment és molt perillós i no es farà res fins que algun dia hi hagi alguna desgràcia i val més prevenir.
9588 2018/04/18   c / Indústria núm. 34-36 de Vic. En el passatge situat davant d'aquest edifici hi ha uns arbres i jardí que són propietat de l'Ajuntament. Els veïns comenten que no se'n fa un correcte manteniment. Em podeu indicar quan està previst fer-ne una poda?
9587 2018/04/18 2018/04/18   La jardinera de la foto està desplaçada del seu lloc original i dificulta la maniobra de sortida de l'aparcament del  núm.  4 del c/ Sant Antoni. Caldria tornar-la al seu lloc. Resposta
 Fet. gràcies per l'avís.
9586 2018/04/17   L'Antic Camí de Taradell, hi ha els pals però no la paperera... agrairia que la  posessin .
9585 2018/04/17 2018/04/21   Jo i molts altres vigatans voldríem saber quin permís tenen aquestes persones que empastifen tota la ciutat de cintes grogues i rètols, o bé és que tenen " bulla " per poder fer el que els doni la gana sense respectar les persones que no combreguem amb aquest tema, ja n'hi ha prou que tinguem fa mesos el balcó de l'Ajuntament de tots, adornat amb signes independentistes. He llegit el  9Nou  que es pensa fer un registre de les bicicletes cosa que em sembla bé, però a la vegada seria important que se'ls obligués a portar timbre, o bé algun instrument acústic, atès que se'ls permet passar per sobre de les voreres almenys quan et venen per darrere podrien avisar-te i això també passa quan vas caminant per l'anella verda. Resposta
    Close Estem vivint uns moments excepcionals de País i la ciutadania expressa el seu mal estar de manera pacífica i cívica. Els llaços de color groc, repicar de les campanes a les 8 del vespre, les cantades dels dilluns a la plaça del Carbó i les passejades dels dimarts al migdia, entre d'altres, són tots actes de reivindicació cívica i pacifica. Quan el País torni a la normalitat, aquests ornaments deixaran de tenir sentit i seran retirats. Pel que fa al tema de les bicicletes, ho tindrem en consideració.
9584 2018/04/16 2018/04/17   Agrair  la  instal·lació  d'enllumenat al pujant del carrer sant  Bartomeu  del Grau.  Resposta
  Gràcies pel reconeixement.
9583 2018/04/16   fa uns mesos que em vaig adreçar a vostès amb els escrits n. 9281 i més tard el n. 9293. La seva resposta va ser que especifiques millor l'assumpte dels arbres que hi ha al Passeig de la Generalitat. Avui he pres nota i passo a detallar-los. Primer els vaig demanar que els pugessin perquè quedin més arreglats. Davant el n. 8 Tort.  Cantonada Narcís  Verdaguer/P. Generalitat escola S.C. Tort. Davant el n. 15 Molt Tort. Davant el n. 31 Està partit i tort. Davant el n. 33 Partit i Tort. Davant el n. 35 Tort. Davant el n. 39 (fruiteria) Trencat i ferit. Davant el n. 42 Tort. Davant el n. 40 Tort. Davant el n. 34 Tort. Davant el n. 32 Tort. Davant el n. 28 Molt Tort. Davant el n. 26 Tort. Com poden veure amb l'important que és el Passeig Generalitat com entrada a la ciutat la jardineria no està massa ben cuidada amb jardineres de flors  al  millor aniria més bé l'endreça del carrer sense tanta porqueria. Confio que ho millorareu per tenir més bona imatge.
9582 2018/04/16 2018/04/16   c / Doctor Junyent, davant de l'oficina de correus hi havia marcat un pas de vianants, i dic hi havia, perquè quasi no queda res, i m'estranya que essent un lloc tan transitat, ni la guàrdia urbana ni ningú  se n'adoni . Espero que el meu escrit serveixi per arranjar-ho com més aviat millor. Resposta
  Com deu haver vist, hi ha mig pas "dibuixat" que perdura. Estem  assajant  una nova tècnica de pintura i s'està esperant que s'acabin d'assecar les peces per completar-lo amb aquesta tècnica (necessitem uns quants dies de sol continu per poder executar-lo).
9581 2018/04/16 2018/04/19 Ara s'asfalta la  ctra / Manlleu. Quan es posarà el  fanal  de  paret  al núm. 24? (es va treure fa 2 anys), treure la parada de bus i els contenidors de deixalles i no deixar aparcar ja! Els " bordillos" estan  en molt mal estat. Resposta
  Hem pres mesures  luxomètriques  i es decideix reinstal·lar el punt de llum. Ben aviat s'instal·larà. Quant a retirar la parada de bus o els contenidors, no està previst dur-ho a terme.
9580 2018/04/16 2018/04/16 Estan  molt bé tot tipus de protestes, però si us plau, el plàstic groc que embruta la ciutat, m'agradaria saber si és un plàstic que contamina, i que es mantingués neta la ciutat. Resposta
  Tots els plàstics contaminen i per això, tan bon punt acabin les circumstàncies d'excepcionalitat que viu el País, seran recollits i dipositats al contenidor de  multiproducte , així amb la recollida selectiva que es du a terme a Vic, podrem reciclar-los i donar una nova oportunitat d'ús.
9579 2018/04/15   Podreu dir-me si un arbre posat a una vorera d ' uns tres metres, i que s'ha fet molt gran, i fa molta porqueria de fulles, tavelles , i  que a conseqüència d ' això les canaleres de les cases properes s'embussen hi ha brutícia a teulades, terrats i jardins. Que es pot ver amb aquest cas?
9578 2018/04/15 2018/04/17   El meu escrit és per comunicar la meva indignació, que una ciutat com Vic, a la que molt estimo i que em sento orgullosa de ser vigatana, cada dia quan surto a partir de 2/4 de 8 els carrers són foscos, sort de les llums de les botigues, i avui diumenge en sortir de l'Atlàntida he passat per sota les voltes i pel c/ Verdaguer i no hi havia ni una llum encesa. És que hi ha alguna avaria general ? O  és per algun altre motiu? Agrairé  una resposta . Resposta
  Tant a la Plaça Major com a la resta de la ciutat, s'engega l'enllumenat amb la posta de sol (avui és a les  20:34 ) que varia cada dia i, per això, es fa servir un rellotge astronòmic automàtic que ens ajuda a tenir controlat la despesa energètica. Els dies que està ennuvolat i en conseqüència, una mica més fosc, l'enllumenat es continua engegant a la mateixa hora i es pot percebre que l'enllumenat va tard en l'engegada. De totes maneres, farem una repassada a les hores d'engegada dels quadres d'enllumenat de la zona per si de cas n'hi hagués algun de desprogramat.
9577 2018/04/15 2018/04/16   Falta un graó de fusta al tobogan del parc de Fèlix Macià i Bonaplata. Resposta
  Hem fet un nou graó al taller de fusteria de  l'Àrea  de Serveis s'ha anat a col·locar.
9576 2018/04/15 2018/04/16   La porta de ferro que dóna accés al Parc  Mª  Àngels Anglada (entrada del carrer de la Ramada) està trencada. El pany està correcte, obre i tanca perfectament, però tot i estar el pany tancat, es pot obrir la porta empenyent-la amb les mans. Resposta
  S'ha canviat de costat el topall de la porta per tal que no es pugui obrir empenyent-la, però cal recordar, que malgrat que la porta gran obre cap a dintre, la porta petita ha d'obrir cap a fora. Si no es fa així, el pastell queda sense posar i la porta queda oberta.
9575 2018/04/15 2018/04/19 He  rebut el vostre tríptic de les normes per la circulació de les bicicletes, on diu que han de circular en el mateix sentit dels vehicles, doncs al carrer Sant Jaume cada dia hi ha ciclistes que van en sentit contrari, amb el perill que això comporta. Resposta
Des de l'Ajuntament s'està treballant per informar els usuaris de les bicicletes sobre les normes de circulació, fruit d'aquesta campanya informativa és el fulletó de mà que s'ha repartit per les llars de la ciutat. Ben aviat, els agents cívics iniciaran una campanya informativa a peu de carrer per tal de donar aquesta informació als conductors de bicicletes, els hi donem trasllat del seu suggeriment perquè al carril bici del carrer Sant Jaume es programi alguna acció concreta per tal d'informar-los.
9574 2018/04/14   Els contenidors del carrer primavera no donen abast per totes les escombraries dels veïns més la gent que s'apropa amb els seus vehicles plens d'escombraries que dedueixo, són de Calldetenes; gairebé tothom té queixes de la gestió municipal dels seus residus. Si us plau, hem de posar una solució quan arribi la calor no es podrà respirar de la pudor que faran tanta quantitat d'escombraries.
9573 2018/04/13 2018/04/14   Acabo de sentir a la Sra.  Tascon  del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, que, per TV3 diu que el que ha de prevaler sobretot és l'escola de proximitat. La meva filla viu a 50 metres d'una guarderia a l'Horta Vermella; a l'hora d'informar-se per inscriure el seu fill li han dit que a Vic la proximitat no té cap pes a l'hora de determinar a quina guarderia haurà d'anar. Com és que en els temps on es té en compte (per motius lectius, de contaminació i conglomeracions de trànsit per desplaçaments, de facilitat i sentit comú) a Vic el criteri de proximitat no valgui res? Resposta
  (vegeu també la ref. 8473) El procés de preinscripció estableix uns criteris en l'àmbit de Catalunya dictat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per dimensions de la ciutat, Vic és zona única i per tant no existeix el criteri de proximitat. Per qualsevol altre dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb l'Oficina Municipal d'Escolarització. C./ de les Basses, 3 / 93.886.21.00 / ome@vic.cat
9572 2018/04/12   Al parc de  Somoto  hi ha molta gent que va amb els gossos perquè facin les seves necessitats quan hi ha clarament cartells que diuen que està prohibit. Sempre hi ha nens jugant i han de vigilar perquè està ple de cagarades que deixen els propietaris dels gossos. Si almenys les recollissin, no hi hauria tant problema però no ho fan, demanem més vigilància o que se'ls hi faci un tancat per ells.
9571 2018/04/12 2018/04/13 Els hi envio una foto de les peces de panot aixecades al c. Pare Huix núm. 10, intento adjuntar més fotos però no m'ho permet. També la part de l'asfalt a calçada les entregues no estan en bon estat, inclús alguna persona en intentar travessar ha caigut a la carretera. Resposta
  Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'ha reparat el panot i s'ha afegit material en la zona de la  rigola  per salvar el desnivell entre vorera i aglomerat de la calçada per facilitar la mobilitat dels vianants.
9570 2018/04/12 2018/04/14 Vull  suposar que potser ja heu fet algun tràmit al respecte, però seria important insistir, i de forma oficiosa des del Consistori, que en el Google  Maps  que  gairebé  tothom fa servir, poguessin canviar el  Vich  per Vic, que almenys a mi em fa molt mal als ulls. Resposta
  (vegeu també la ref. 930) Ara ja surt com a Vic, però no en podem garantir que sigui arreu. Segons tingueu la versió més o menys actualitzada.
9569 2018/04/12 2018/04/14   He rebut un tríptic molt interessant sobre consells per circular amb bici per Vic. Voldria dir però que: manquen carrils bici, els que hi ha estan poc senyalitzats, alguns són molt perillosos com el de l' avinguda  de Sant Bernat  Calbó . Crec que caldria replantejar-se aquesta situació per tal de facilitar que les propostes que feu fossin viables. Resposta
  S'ha redactat un projecte tècnic de la bicicleta i s'està redactant el Pla de Mobilitat i es van fent actuacions a la ciutat per conèixer les opinions dels ciutadans. La següent, dijous 19 d'abril a les 7 de la tarda a l'edifici del Sucre, s'exposaran les opinions i diagnosi del que fins ara han dit i vist els ciutadans. Vine i digues-hi la teva. Entra a www.vic.cat i veuràs  la icona  del Pla de Mobilitat. Et podràs anar informant.
9568 2018/04/12 2018/04/19 Sóc veïna de St. Llàtzer i tinc entès, que pels camins del parc no poden circular vehicles, només els de manteniment. Doncs bé, des de camions i furgonetes que baixen des de la carretera N- 141d  travessant tot el parc per anar a l'empresa  Divic , motos i ara, com cada any quan comença el bon temps,  4x4  amb el seu remolc per recollir el globus  aerostàtics . Tenim els camins malmesos plens de forats que confio arregleu. Cuidem el parc per poder-lo gaudir. Resposta
  La circulació de vehicles, llevat dels de serveis, pels camins interiors del parc està prohibida, li donem trasllat de la seva queixa a la guàrdia urbana per tal que realitzi els controls necessaris per evitar en la mesura del possible aquestes infraccions. Des d'urbanisme, s'està acabant de redactar el projecte tècnic per la millora d'aquest espai, amb enllumenat i mobiliari urbà i s'aprofitarà l'ocasió per millorar-ne l'accés a vianants ni no a vehicles.
9567 2018/04/12 2018/04/16 c / Bon Aire o variant  Calldetenes,   després  de les obres ha desaparegut un senyal de prohibit  12 tones   direcció  St.  Julià. Resposta
  Senyal  reinstal·lada . Gràcies per l'avís.
9565 2018/04/11 2018/04/19   Estem al c/ Teodor de Mas, 18a, davant el nostre edifici hi ha l'antiga fàbrica Carrosseries Vic, des de fa 10 anys que està tancada i no té sentit el gual i tampoc la ratlla groga que tenim al davant  del 18a , ho dic perquè en tot aquest temps hem aparcat els cotxes els veïns i no ens han posat cap multa fins avui. Avui han posat multes a dos veïns per deixar el cotxe en la marca groga. Prego que treguin la marca groga perquè no té sentit, si la fàbrica ja no funciona. I també estem esperant el pla urbanístic del 2008 en què la fàbrica Carrosseries Vic i les altres naus dels voltants anaven fora, estem al costat d'una zona industrial que havien d'haver remodelat fa temps... Resposta
  Les línies contínues de color groc prohibeixen l'estacionament de vehicles a l'espai existent entre els guals d'accés del número 18 i del número 20 del carrer Teodor de Mas. L'estacionament de vehicles en aquests espais entre guals dificulta l'accés dels propietaris als mateixos guals, havent de fer maniobres per entrar o sortir d'aquests, i no tenen res a veure amb la presència de l'antiga fàbrica de Carrosseries Vic.
9566 2018/04/11 2018/04/14 Sóc  el carter que reparteix l'espai  ETC  Passeig de la Generalitat, 46 baixos, en el seu moment hi havia una bústia per dipositar la correspondència, en el seu espai es va col·locar un  desfibril·lador  però la bústia no s'ha tornat a col·locar, seria possible situar-ne una per no  haver  de deixar la correspondència a terra per sota de la porta.  Resposta
  Gràcies per fer-nos-ho veure. En prenem nota i la col·locarem, de nou, ben aviat.
9564 2018/04/11   No seria convenient esporgar la morera de la plaça  Mastrot , ja que unes branques per poc que creixin tocaran a terra i el terra d'aquesta és un niu de  pixarades  i cagarades de gossos. No es podria fer res?
9563 2018/04/11 2018/04/19   Jo agafo l'autobús a la Plaça Osona fins a l'estació, i d'aquí m'interessa agafar el bus 6 per anar a la Guixa a buscar els néts, i em trobo que el bus de plaça Osona sempre va una mica tard, i quan arribo a l'estació, el bus 6 ja ha marxat. Demanaria poder parlar amb algú de mobilitat per poder fer que els horaris dels busos coincideixin, i no haver d'agafar un taxi cada vegada perquè em surt molt tard. Demano una resposta o poder parlar amb algú d'aquest tema. Em podeu trucar ja que no tinc mail. Resposta
  La diferència horària entre l'arribada de la línia 1 i la sortida de la línia 6 és de cinc minuts en situacions normals. Des del departament de mobilitat conjuntament amb l'empresa concessionària del servei de transport urbà s'està treballant en la puntualitat de les diferents línies. Actualment s'està instal·lant un dispositiu de prioritat per al bus urbà en molts dels semàfors de la ciutat que han de millorar la velocitat comercial dels autobusos en diferents línies. No obstant això, s'ha de tenir en compte que moltes vegades els retards vénen provocats per retencions de trànsit sobrevingudes (accidents, retencions, avaries) provocades per altres vehicles aliens al mateix transport urbà. Agraïm el seu suggeriment i des del departament de mobilitat es posaran en contacte amb vostè per estudiar concretament la seva problemàtica i analitzar possibles solucions.
9562 2018/04/11 2018/04/12   Paret pintada. A la sortida de l' església  del Carme, per la porta petita lateral que  dóna  a la Bassa dels  Germans Maristes  hi ha una pintada de grans dimensions. Us informo pel vostre bon govern. Resposta
  Hem esborrat la pintada que ocupava gairebé tot el pany de paret.
9561 2018/04/10 2018/04/19 Sóc  veí del c/ Bon Aire. Pensem que us hauríem de posar en coneixement que la gent no respecta el senyal de direcció prohibida que es va posar fa un temps. Sabem que la majoria són gent de Calldetenes que no respecta el senyal de direcció prohibida perquè molts volen llençar les escombraries amb els containers d'aquest carrer i els hi és més ràpid  saltar -se aquest senyal I accedir al carrer sense donar tanta volta. D'altres, és simplement gent, que per comoditat, i per no haver de donar més volta, no respecten la senyalització. Que si us plau, us demanem que poseu algun remei perquè això comporta un risc molt alt de què algun dia hi hagi algun accident de circulació o atropellament que es podria evitar. Resposta
  Des de la guàrdia urbana s'està realitzant un seguiment del compliment de la senyalització i la indisciplina viària provocada pels canvis de direcció del barri de les Quatre Estacions. Li donem trasllat novament perquè en la mesura de les seves possibilitats s'ampliïn els controls que es realitzen a la zona amb la finalitat de sancionar aquest tipus de conductes.
9560 2018/04/10 2018/04/19   Passatge del Carquinyoli: Des de fa dies, hi aparca una furgoneta blanca durant bastants hores al dia (dies laborables). Diria que és dels treballadors de les obres del núm. 16 del c/ de Gurb. En aquest sentit, s'ha plantejat la possibilitat d'incloure aquest tram del c/ de Gurb a l'illa de vianants? D'aquest "aparcament gratuït" se n'aprofita tothom excepte els veïns. Resposta
  La Guàrdia Urbana ens manifesta que advertiran aquestes persones sobre la infracció i en faran el seguiment.
9559 2018/04/10 2018/04/12 A la passarel·la de fusta que hi ha davant teatre  Atlàntida , a l'altre costat del riu, hi falta una fusta i n'hi ha una altra desenganxada. Resposta
  Hem reparat i reposat les fustes de la passera. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9558 2018/04/10 2018/04/16   Que us heu begut l'enteniment col·locant aquest jeroglífic de peces com a paviment del carrer Trinquet? No heu pensat amb les hores malbaratades en la col·locació? No heu pensat que ho feu amb els nostres diners? No heu pensat amb l'estrès dels operaris en ajustar les peces als laterals? I el cost de la pedrera amb tanta menudesa? O és que us en donen una comissió? Desitjaria que us recordéssiu una mica més de les nostres butxaques i no tant en la glòria terrenal de l'eminència que se li ha acudit aquest disseny..... Potser el compensareu posant el seu nom a un carrer... El vostre equip tècnic demostra que no té res de pràctic ni pensa en la ciutat ni en els seus ciutadans. Resposta
  Des d'urbanisme ens comenten que: El pressupost d'execució no s'ha incrementat per aquest especejament de peces. Hauria estat el mateix si s'hagués fet amb peces totes iguals. Respon a un criteri estètic que no ha comportat augment de preu. Encara que li sembli caòtic, hi ha un patró que es repeteix per x fileres. Ha estat en exposició pública 2 mesos sense al·legacions.
9557 2018/04/10   Últimament a les voreres de l'aparcament públic situat darrera el Decathlon, a la Ctra. Manlleu, hi ha moltes males herbes que donen una sensació de deixadesa a l'entorn, essent aquest molt concorregut diàriament. Seria convenient treure-les per millorar així la imatge del conjunt. 
9556 2018/04/09   Voldria saber si, al parc, camp de futbol, etc., existent al carrer de Joana Jugant, a la part de darrere de l'av dels Països Catalans, és cert que els veïns tenen queixes del mal ús que es fa d'aquesta zona en provocar molt soroll a altes hores del dia i nit? Estic interessada a comprar un pis a la zona i això seria una cosa que em frenaria per tirar endavant, si us  plau, voldria  una resposta sincera.
9555 2018/04/09   sóc  veïna del carrer Bon aire.  D'ençà que  han canviat la direcció del carrer Bon aire, la gent de Calldetenes continua entrant en contra direcció per poder deixar les deixalles als contenidors. Tinc por que qualsevol dia em trobi algun cotxe de cara i ens fem mal. Tinc nenes petites i no sé com reaccionaré si tinc un accident. A més si els hi dius alguna cosa, t'engeguen.
9554 2018/04/09 2018/04/14 Us volia comunicar que l'estat de l'asfalt del carrer torelló el cantó dret en direcció el polígon de malloles està ple de forats i pedaços d'asfalt on s'hauria d'asfaltar de nou. Resposta
  Tenim aquest carrer en la llista de prioritats per actuar-hi. La setmana vinent comencem una actuació a les dues entrades de Vic pel Nord i al barri de la Serra i pl. Osona i en la propera actuació, a finals d'estiu, està previst el c/Torelló entre d'altres. De totes maneres ho farem observar per si cal una  reparació  amb asfalt en fred.
9553 2018/04/08 2018/04/08 Targeta T-10  bus  urbà Vic - Algú s'ha preguntat mai perquè els usuaris del bus urbà de Vic que no hem d'agafar mai el tren o altres busos que no sigui l'urbà hem de pagar aquest servei que no utilitzarem? Es va encarir molt la T-10 per aquest motiu però què passa amb els que no ho farem servir mai? Està molt bé per la gent que ho pot aprofitar però és un desastre pels que no ho fem servir. Es pot tenir en compte? Hi hauria d'haver una targeta només per l'urbà de Vic. A veure si ho poguessin estudiar. Resposta
La targeta T-10 d'una sola zona, és la que cal utilitzar per al bus urbà de Vic si no es vol agafar cap altre transport per anar més enllà (autoritza un sol mitjà de transport). Qui utilitzen els serveis de transport combinats (per diversos mitjans de transport seguits), han de comprar les targetes de més d'una zona i el preu va en funció del nombre de zones. Així, doncs, per Vic ciutat T-10 d'una sola zona i per exemple per anar a Barcelona cal agafar la T-10 de 6 zones i dóna autorització per agafar més d'un transport sense pagar més (bus de Vic, e-12 o tren a  BCN  i metro o bus).
9552 2018/04/08 Al carrer Ramon Sala i  Saçala , a l'alçada del número 1-13, hi ha uns contenidors en els quals hi ha rates. Un d'ells (el verd) té un forat a sota i és des d'on s'introdueixen per buscar menjar. Això és insalubre i un possible focus de plaga.
9551 2018/04/08 2018/04/09 Bus urbà Vic - som molt els passatgers que patim els retards de la línia 3 del bus urbà de Vic. Sobretot a les tardes. Els conductors diuen que és culpa de la sortida a les 5 de les escoles. Si això passes cada dia potser seria el motiu però no passa cada dia n'hi ha amb tots els conductors, per tant potser no és el problema. Pots estar més d'una hora esperant que passi i evidentment si has de fer transbord, has de tornar a pagar perquè ja s'ha passat el temps per poder-lo fer. No et pots refiar d'arribar alhora al teu destí. Hi ha conductors molt vàlids i professionals però també n'hi ha que no ho són: condueixen fatal, .... A veure si es pot millorar aquest servei. Resposta
  La línia 3 del transport urbà és cert que pateix alguns retards en dies concrets, estem treballant en la prioritat dels semàfors en el seu recorregut per afavorir el transport públic (s'han adquirit recentment mòduls de prioritat per al transport públic que s'instal·laran en diferents semàfors de la ciutat) i amb l'Hospital Universitari per a millorar l'accés a aquest important equipament i així reduir en el possible el temps de recorregut de la mateixa línia. En relació amb els conductors, li donarem trasllat de la seva queixa a l'empresa concessionària del transport i mirarem conjuntament com podem millorar el servei que aquests estan oferint.
9550 2018/04/08 2018/04/09 Eix Onze de Setembre - Pas de vianants. Tal com ja hem dit diverses vegades, els cotxes corren molt en aquesta via. El que és més perillós és quan es fa fosc i la il·luminació no és gens bona en els passos de vianants. Ja hem tingut diversos atropellaments i molts ensurts. Seria possible de posar els passos de vianants més concorreguts (davant Hyundai i la Ford, la gasolinera ...) il·luminats com els que hi ha al carrer Països Catalans? S'hauria de valorar aquest tema pel bé de tots. El barri també és força fosc.   Resposta
Des del departament de mobilitat es realitzen periòdicament estudis de velocitat de diferents carrers de la ciutat, els hi donem trasllat del seu suggeriment per tal que incloguin el carrer Eix Onze de Setembre per a la realització del corresponent estudi. En relació a la seguretat viària dels passos de vianants, com bé dieu s'han realitzat millores pel que fa a la visibilitat dels passos de vianants, amb passos de vianants que s'il·luminen, reforçant la visibilitat dels passos de vianants eliminant zones d'estacionament del davant dels mateixos i reforçant la il·luminació dels mateixos amb fanals específics per als passos de vianants en el marc del Pla Local de Seguretat Viària de la ciutat. Es donarà trasllat del seu suggeriment a la comissió de seguiment del Pla Local de Seguretat Viària per tal que s'analitzi i es valori la seva petició.
9549 2018/04/07 Això està a punt de petar.
9548 2018/04/07 Voldria demanar-vos si podreu arreglar els xiprers que estan molt descuidats, alguns amb les branques doblades pel vent i altres com el de davant de la Reciclaria s'ha inclinat bastant i em sembla que el podríeu adreçar, un altre també està moribund. També hi ha un arbre davant del forn de la rambla  Tarradellas  que un cotxe s'ha carregat els pals de protecció. No teniu ningú que es cuidi d'això?  
9547 2018/04/07 2018/04/09 De la referència 9544 avui aquest matí. Resposta
  (vegeu també la ref. 9544) Agraïm el seu suggeriment i les fotografies que ens aporta d'aquestes infraccions. L'estacionament a sobre de la vorera ja està prohibit i no requereix cap tipus de senyalització específica, qualsevol conductor coneix aquesta norma i per tant es tracta de comportaments irregulars en la conducció. Adjuntem aquestes fotografies a la guàrdia urbana per tal que es faci el control oportú d'aquest tipus d'estacionaments incorrectes.
9546 2018/04/06 2018/04/12 La meva queixa va adreçada, no sé si a l'Ajuntament ho ve a La Caixa en aquest cas concret a l'edifici situat al carrer Verdaguer però tant li fa el que si és segur que a un dels dos els correspon la meva citada queixa. Aquest matí al citat edifici hi havia una brigada que netejava a pressió la façana amb tan poca atenció per part del personal que la gent que passàvem per allà hem quedat ruixats no solament d'aigua sinó també de la porqueria que es desprenia com a mínim hi podien haver col·locat una lona de protecció, haver-ho fet a primera hora del matí, o també que l'operari que hi havia a baix i hagués fet alguna cosa. Resposta
  Lamentem les molèsties. Aquests treballs eren de responsabilitat de la comunitat de propietaris del c/ Jacint Verdaguer, 7. I els varen programar per començar a primera hora del matí per tal de molestar el mínim possible. A més, l'àrea de treball, estava senyalitzada amb tanques d'obra.
9545 2018/04/06 2018/04/10 Plaça F.  Moragas  tornem a tenir un tros trencat en els tancaments del parterre. Jo crec que ja seria hora de canviar-ho tot, ja que està molt vell i mig podrit, després de tants anys d'aguantar les inclemències del temps, per favor demano que s'ho miri el regidor que li pertoqui , que  potser podrien dedicar-hi alguna despesa de les que es gasten per la somiada independència. Resposta
  Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'ha retirat la tanca que estava malmesa i s'ha tornat a muntar de nova. Des d'urbanisme es treballa en un projecte integral de tota la plaça, on esperem que es pugui resoldre aquest problema. En el pressupost ordinari de l'Ajuntament no hi ha cap partida destinada a la "somiada independència", que sí que ho és. I a més, els diners d'una partida pressupostària no es poden destinar a altres afers diferents.
9544 2018/04/06 2018/04/09 Agrairia un prohibit aparcar a la vorera del carrer Ramon de  Casanovas  i Mir, perquè és un continuo, de cotxes apartats o estacionats. Resposta
  (vegeu també la ref. 9547) Agraïm el seu suggeriment i les fotografies que ens aporta d'aquestes infraccions. L'estacionament a sobre de la vorera ja està prohibit i no requereix cap tipus de senyalització específica, qualsevol conductor coneix aquesta norma i per tant es tracta de comportaments irregulars en la conducció. Adjuntem aquestes fotografies a la guàrdia urbana per tal que es faci el control oportú d'aquest tipus d'estacionaments incorrectes.
9543 2018/04/06 2018/04/12   La vorera del pas de vianants del carrer Morgades amb carrer Dels Vilabella no està adaptada per a cadires de rodes i pas de cotxets de nadons. Teniu pensat fer-hi alguna actuació? Resposta
Hem anat a verificar els dos guals de les voreres de l'encreuament, que interpretem que en diuen en el suggeriment i veiem que estan tota adaptats. Vàrem aprofitar per reparar una arqueta de serveis. Si ens hem equivocat d'encreuament, feu-nos-ho saber. Gràcies.
9542 2018/04/05 2018/04/12   Fa dies que no funcionen els llums dels símbols de la ciutat. La Pietat, la Torre del Sucre...  Gràcies  per tenir una ciutat amb bona imatge. Resposta
  Gràcies per l'avís. Hem canviat el temporitzador de La Pietat. La xemeneia del Sucre, s'està comprovant i parlant amb les  diferents entitats  implicades.
9541 2018/04/05 2018/04/08 En referència a la  resposta  9515. Els plàstics grocs consideren que no embruten, excepte quan cauen al riu. I què opina de les pintades grogues per tota la ciutat, embruten o no? Resposta
  Si embruten i no està bé que es faci, però, no es pot oblidar el perquè està  passant .
9540 2018/04/04 2018/04/09   El suggeriment que faig és per un succés que va afectar uns amics nostres fa un parell de mesos: els van posar una multa per haver passat de matinada amb cotxe pel c/ de Gurb el 3 de febrer a la 1 de la matinada. Com a veí del carrer de Gurb i des d'un punt de vista totalment personal, trobo que hi ha un aspecte de l'Illa de Vianants que s'hauria de corregir: Des del meu punt de vista, penso que deixar un termini de dos dies per posar multes és molt curt. Podries estar absent o de vacances i, per oblit, no posar la matrícula a la plataforma en línia. En el nostre cas va ser perquè se'ns va oblidar, un fet que a qualsevol li pot passar. És per això que demanaria que el termini s'augmentés com a mínim en dues setmanes per assegurar que no s'enviés la multa. Una multa que és, per cert, bastant alta pel que s'infringeix. Espero que es millori Resposta
El termini de temps de dos dies per notificar l'accés de vehicles no autoritzats a circular per l'interior de les illes de vianants ve determinat pels terminis de prescripció de les multes que ens marca l'organisme autònom de la Diputació de Barcelona, que és el gestor de les denúncies i per tant no es pot ampliar a voluntat, es va deixar un temps prudencial perquè es  poguessin  realitzar aquests accessos temporals. En relació a l'import de la infracció, es tracta d'una infracció lleu i és l'import mínim d'aquest tipus d'infraccions.
9539 2018/04/04 2018/04/08 Des de fa un temps s'estan fent obres d'adequació viària al carrer Bon Aire (tram elevat), el que també es coneix com a variant de Calldetenes. Les màquines que hi han estat treballant, lògicament, han fet malbé algunes parts de les zones verdes i de les pas. Ara estan a punt d'acabar les obres. Essent que l'Ajuntament de Vic, conjuntament amb la Diputació en són els responsables, espero que estiguin amatents i vigilin que la companyia que fa les obres deixi totes les zones en bon estat, tal com estaven abans de començar aquests treballs. Resposta
  L'obra té un seguiment per part dels tècnics de l'Ajuntament i estaran al cas de què sigui així. Els hi traslladem la vostra inquietud.
9538 2018/04/04 Escric en nom de l'AMPA de l'escola Sentfores. Fa molt de temps (anys) que tenim un contenidor de brossa posat a l'aparcament de davant de l'escola, ocupant dues places d'aparcament i part d'una tercera. Per si això no fos prou, els dimecres que toca deixalleria mòbil, aquesta s'instal·la també a l'aparcament, ocupant dues places més. Adjunto fotografia on s'aprecien més detalls. Donat que recentment els veïns de Sentfores s'han queixat de què alguns pares i mares aparquen davant de les sortides de vehicles dels seus domicilis, cosa que des de l'AMPA ja hem intentat resoldre, agrairíem que per facilitar aquest aparcament a les hores d'entrada i sortida de nens, s'ubiquessin aquest contenidor i deixalleria mòbil en un altre punt del barri amb menys incidència, com per exemple a l'esplanada davant del forn de La Guixa. 
9537 2018/04/03 2018/04/06 El tobogan de fusta del parc del  Salarich  el pintat de groc, està molt mal més i els nens es claven la pintura que salta i a més està molt deteriorat per l'aigua. Agrairia una solució urgent.  Resposta
  Amb personal de l'Àrea de Serveis. S'ha rascat i retirat el perill i després s'ha aprofitat per pintar-la.
9536 2018/04/03 2018/04/11   El " pipican " de la zona de l'hospital té una porta trencada; no encaixa bé la tanca i s'obra amb una miqueta de vent. A més, en alguns punts la reixa no toca a terra, el que suposa que els gossos petits poden escapolir-se per allà. Hi manquen també, papereres i zones ombrívoles. És, a més, una zona concorreguda per joves durant la nit que el deixen ple de brutícia (ampolles, bosses...). Per això demanaria que l'ajuntament prengués les mesures oportunes. Resposta
  Tècnics de Serveis ha comprovat l'estat de la zona de lleure pels gossos. Les dues portes d'accés tanquen bé i només hi ha una petita zona (5 m), on segurament a causa de les pluges, ha quedat un espai d'uns 20 cm lliure. De papereres n'hi ha 2 a la zona del caminet d'accés al centre de salut mental, bastant a prop dels dos accessos, però en col·locarem una més, just a l'accés a tocar centre  Osonament . Pel que fa al tema d'incivisme, avisem als agents cívics per tal que ho vetllin. Aquesta mateixa setmana quedarà en funcionament el reforç d'enllumenat d'aquest espai. Esperem que tot pegat ajudi a millorar l'espai.
9535 2018/04/03   Ja fa un any us vàrem comunicar que l'arbre del davant de la casa núm. 5 del carrer Josep  Mª   Folch  i Torres és quasi mort del tot. Queda alguna branca viva però és força miserable l'aspecte que té. Ens vàreu comentar que s'ho mirarien els tècnics però mai més hem sabut res. No crec que hàgim de ser nosaltres qui ens hàgim de fer càrrec de tallar-lo i substituir-lo però si creieu que vosaltres no teniu prou temps doncs ens ho dieu i ho fem.
9534 2018/04/03 2018/04/09 Tinc  un comerç al carrer de la  Fusina . L'any  passat  em vaig trobar amb moltes pixarades de gossos a la reixa de l'entrada al comerç. És una reixa que hem d'obrir amb les mans i ens cauen els orins als dits. És realment fastigós. Vau fer una campanya per aquest motiu de la qual en vaig estar molt contenta. Em comunicava amb un tal David. M'agradaria saber si enguany teniu la intenció de tornar-hi. Estem molt fastiguejats els comerciants per aquest motiu. Resposta
La persona que comenteu és un agent cívic. Enguany no s'està realitzant una campanya tan generalitzada com la de l'any 2017 però sí que es treballen problemàtiques puntuals amb els orins. Li demanarem a l'agent cívic que es posi en contacte amb vosaltres per abordar la qüestió.
9533 2018/04/02 2018/04/03 La zona dels contenidors del c/Camí Antic de Taradell (coordenades 41.913625,2.260914), últimament sembla un abocador. Hi ha un gran desordre. La imatge és molt desagradable i realment fa vergonya. Sóc conscient que, des de l'Ajuntament, treballeu dia a dia (sobretot amb els Agents Cívics) per tal d'anar millorant la imatge de la ciutat. Segur que no és fàcil combatre els actes incívics de la gent. I sobretot (en ser una zona de pas) de gent no veïnal. Moltes vegades, alguns d'aquests contenidors, també estant ben escampats. Desplaçats pel vent o l'aigua de la pluja... Un queda a Sant Pere i l'altre a Sant Pau (com que no tenen cap mena de contenció). Per tal d'endreçar aquesta illa de contenidors, us animo a fer-hi un tancat de fustes "amaga-contenidors". Podríeu delimitar aquesta zona amb una tanca de fusta tractada? L'objectiu seria que a més de millorar-ne l'impacte visual, tot quedés més recollit. Segur que tot plegat faria més goig.   Resposta
  Som conscients del mal ús dels contenidors en aquest punt. Estudiarem la solució que proposa, que ja ens hem plantejat en algunes ocasions, però no solucionaria el problema de fons, que és l'abocament indiscriminat de residus.  Ben aviat  disposarem d'un equip temporal d'informadors i agents de residus que podran actuar en aquests punts problemàtics per minimitzar les molèsties.
9532 2018/04/01 2018/04/02 Tenint en compte que l'ajuntament no es mostra gaire disposat a fer el pas de vianants al final del parc del  Gurri  (Carrer Alguer/Països Catalans), penso que es podria condicionar el pas per sota del pont de Països Catalans que travessa el  Gurri . Seria necessari apartar un o dos metres la tanca de l'espai per a gossos al costat del riu, netejar l'espai sota el pont, i possibilitar una passera per davant del sobreeixidor que hi ha a l'altra banda del pont. A partir d'aquí s'enllaça amb el camí vora riu. Amb aquesta intervenció quedaria enllaçat el camí del  Gurri  amb el camí del  Méder  sense fer el pas de vianants.   Resposta
  Sembla una bona pensada. Gràcies. Ho traslladem al departament de Medi ambient i al d'Urbanisme perquè ho observin i es pugui dur a terme ben aviat, si no s'hi veu cap impediment que no es vegi a primera vista. Gràcies.
9531 2018/04/01 2018/04/02 Davant del bloc del carrer Torelló núm. 3 fan falta més aparcaments de bicicletes. La gent que hi viu utilitzen la bicicleta per anar a treballar, i cal que se'ls donin facilitats per fer-ho. Aquesta situació es produeix també en altres llocs de la ciutat, com ara davant de l'oficina d'habitatge (carrer de la Gelada) o en diversos punts del Remei. És una situació que es fa més evident els dies festius. Resposta
  Gràcies per fer-nos-ho veure. Ho passem al departament de mobilitat  perquè  ho tinguin en consideració i s'obri en  conseqüència .
9530 2018/04/01 2018/04/03   Seria possible connectar ja la font d'aigua del  pipican  de Sant Llàtzer, ja no glaça i també comentar que seria molt agradable per als usuaris que portem als gossos, si posessin alguns arbres o alguna marquesina per no estar al sol tant per als gossos com per als amos. Resposta
  Normalment, des de Tot Sants i fins per Sant Josep, mantenim les fonts i els llacs sense circulació d'aigua, per evitar-ne les glaçades i que es rebentin de les canonades. Ara ja, les estem obrint i amb ben pocs dies quedaran tites obertes. Passem el suggeriment de plantació d'arbrat  medi ambient i en descartem la c col·locació de marquesines.
9529 2018/03/31 2018/04/18 Una de les coses que, com a filla, em preocupa més dels meus pares és el fet que algun "amic de les coses alienes" els robin i/o els facin mal. Ahir vaig estar parlant amb una dona gran que m'explicava com, en poc temps, li havien entrat a robar a casa seva mentre ella hi era i com, un altre dia, una dona "extremadament amistosa" li havia pres les joies que portava a sobres sense ni tan sols adonar-se'n. Ara, aquesta dona, té por de sortir al carrer i es retreu no haver sabut com reaccionar. Pensant-hi, crec que estaria bé que l'ajuntament organitzés una sèrie de xerrades informatives - o altres tipus d'actuació - per tal d'alertar a la gent gran de les diferents maneres que tenen aquests desaprensius d'actuar i, sobretot, ensenyar-los què han de fer i com han d'actuar per tal de poder minimitzar el risc de ser assaltats d'aquesta manera. Resposta
  Des de la regidoria de seguretat i convivència ens manifesten que han acollit la seva proposta i abans de l'estiu, al casal  Guiteras  i segurament també al de la rambla Hospital, es farà una xerrada conjunta de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana per parlar de com prevenir els delictes i donar consells. Si aquestes xerrades tenen èxit, també es portarien a terme en algun centre cívic
9528 2018/03/31 2018/04/02 Davant la creixent circulació de bicicletes a Vic, podrien posar senyals en els passos per als vianants, indicant que han de baixar de la mateixa en passar per ells?, segons el codi de circulació?, així s'evitaria més d'una discussió o incidents, doncs crec que molta gent desconeix aquesta normativa de tràfic, Gràcies. Resposta
Recentment s'ha fet l'aprovació inicial del projecte dels carrils per bicicletes i actualment s'està fent el Pla de Mobilitat Urbana i ambdós treballs tenen en compte la mobilitat amb bicicletes per la ciutat. Podem participar de les xerrades i treballs del Pla de Mobilitat, informeu-vos a www.vic.cat Pla de Mobilitat, Mou-te com cal. Gràcies.
9527 2018/03/30 2018/04/04 A l'Avinguda Pius XII a l'altura del núm. 19 al costat de la vorera hi ha un forat que s'hi amaga mitja roda d'un cotxe seria qüestió solament de tirar-hi unes palades de quitrà. Espero que podreu arranjar-ho aviat.  Resposta
  Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'ha sanejat i tapat el forat amb aglomerat en fred.
9526 2018/03/29 2018/04/09 Fa anys que anem darrere d'un problema que ja s'ha demanat intervenció per aquest mitjà per part dels veïns del portal de Queralt segons referències 8562, 7861, 7818, 7817, 7531. El tema de les cagades dels gossos és molt molest, el que passegin i es pixin per les zones infantils és antihigiènic i sobretot com ja s'ha avisat diverses vegades, que moltíssims gossos vaguin sense corretja per aquestes zones públiques és molt perillós com ja ha passat aquest dimecres 28 en el que un gos ha fet caure una moto que circulava i ha resultat ferit un menor d'edat. Fa molt que avisem que en aquesta zona hi ha un descontrol i un incivisme per part dels amos d'aquests animals. Continuem desitjant que es posin cartells de prohibits gossos almenys a les zones infantils i de gespa de jocs, que es penalitzi d'una vegada a les persones que els porten deslligats si com dieu ja s ha avisat a aquests amos per part dels agents cívics. Creiem que després de dos anys ja és hora de fer alguna cosa per evitar més accidents greus. Resposta
  Estem treballant des de fa mesos i anys amb aquesta problemàtica. Quan s'identifica una persona que no recull la defecació de l'animal, se sanciona amb una quantitat econòmica considerable. En aquesta zona que comenteu ja s'han sancionat més d'una i de dues persones. Com haureu observat, també s'ha fet una instal·lació nova d'espai de lleure de gossos. L'objectiu d'aquesta instal·lació és que els animals circulin lliurement sense corretja dins del recinte, i que vagin lligats fora. Actualment, l'ordenança de tinença responsable està en revisió per poder sancionar els tipus de comportaments que comenteu. Farem col·locar rètols de prohibits gossos a les zones infantils.
9525 2018/03/28 2018/04/03 Escric  en nom dels veïns del carrer Sta . Anna  de Vic. Novament ens queixem dels camions que s'aparquen amb total llibertat al nostre carrer, molestant-nos i destorbant el nostre descans tot engegant motors de matinada. Abans n'era un que s'aparcava... Ara tres.. . En  un futur, si seguim el ritme i es permet... Quatre o més... Ja n'hi ha prou que la policia urbana i l'ajuntament us aneu passant la pilota. Veiem que els agents cívics no han fet la seva feina i cap patrulla d'urbans tampoc han mesurat mai els decibels ni han denunciat a ningú per molestar a hores  inapropiades . Gràcies, però continuarem denunciant-ho a través d'aquest mitjà intentant que algú ens escolti i ens atengui : amb  fets i no sols paraules. Resposta
  Tal com es pot observar a la fotografia que ens aporta, els camions no es troben estacionats a la via pública, sinó en un terreny privat que forma part del Pla Parcial Urbanístic del  Marratet , sector de sòl urbanitzable delimitat per l' avinguda  del Rafael de  Casanovas , el carrer de Santa Anna, el carrer de l'Antic  camí de  Taradell, el carrer d'Òmnium Cultural i el carrer del Botànic Micó. Segons s'estableix a l'aprovació inicial del POUM, amb el desenvolupament d'aquest pla parcial urbanístic es completarà l' avinguda  dels Països Catalans com a eix viari articulador dels barris de Santa Anna,  Marratet , Plaça Osona i Serra-de- Senferm . Els camions es troben autoritzats per a circular per la ciutat i en trobar-se estacionats fora del vial, i fins al desenvolupament esmentat, no està prohibit l'estacionament. Altra cosa serien les molèsties que puguin originar relatius als sorolls que puguin produir, les queixes dels quals ja en té constància la guàrdia urbana i els agents cívics per tal de trobar-ne una solució cívica dins del possible.
9524 2018/03/28 2018/04/19   Des de ja fa temps a la rambla Josep  Tarradellas  hem de conviure rodejats de traficants, drogoaddictes i tot el que això comporta, com baralles, soroll, tot això és el que ha portat la clientela que té el bar Chaplin. No és l'ambient que vull pels meus fills i suposo que la resta tampoc. Des  del  balcó de casa he pogut veure fins i tot com esnifaven ( cocaïna ) a sobre les taules de la terrassa del mateix bar (a l'estiu) les baralles provoquen inclús desperfectes a mobiliari urbà.  Entrem en bon temps i al barri ens agradaria una miqueta més de control a la fi de poder evitar segons quins espectacles no massa adients per a canalla i veïns.  A part d'això, la plaça  d'ençà que  es va arreglar s'ha convertit en el  pipican  del barri cosa bastant fastigosa, és molt còmode obrir la porta del portal i que el gosset faci tot aquí on juguen els nens.  A tot això gràcies per l'atenció. Resposta
  La Guàrdia Urbana ens manifesta que duran a terme un seguiment de les conductes dels clients d'aquest bar. Els Agents Cívics de l'Ajuntament estan duent a terme una campanya de sensibilització pel tema de les dejeccions de les mascotes.
9523 2018/03/28 2018/03/29   Em poso en contacte amb vostès per explicar que, davant de l'edifici núm. 4 del carrer Soledat, hi ha un sot al costat d'una boca que sembla del gas. El sot cada vegada és més fondo, fa unes setmanes era menys pronunciat. Resposta
  És una mala reposició de la rasa de la companyia del gas, no estava compactat, i sota el morter del panot no hi havia formigó, només sorra. Avui quedarà reparat. Gràcies per l'avís.
9522 2018/03/27 2018/03/28   Volem deixar constància del nostre desacord en el canvi d'ubicació dels contenidors del carrer Bon aire. Som conscients que fa molt temps que hi ha queixes perquè sempre estan plens, però amagar-los al carrer Primavera per evitar el pas directe dels veïns de Calldetenes encara crearà més problemes, fins i tot d'higiene i  salubritat, ja que  seran els únics de tot el barri que estaran al costat d'un immoble. Resposta
  Aquests canvis d'ubicació s'han dut a terme a petició de l' AA .VV  de les 4 estacions, indicant-nos on creien oportú que s'ubiquessin. Creiem oportú esperar u temps prudencial per veure com evoluciona tot plegat.
9521 2018/03/27 2018/03/28 Es  parla de "smart city"  de  Vic . I de la implantació de la zona DUMA mitjançant app.  Perquè  no comenceu a implantar aparcament mitjançant app  també . Així  també  poder saber les zones blava verda,  etc. . I saber si hi ha ocupació o disponibilitat d'aparcament. Hi ha  moltes apps  disponibles al mercat. Resposta
  També estem avançant en aquest sentit, ben aviat el podrem implantar. Serà aquest mateix 2018. Gràcies.
9520 2018/03/26 2018/04/03   Sembla que el servei de "poda" fa ja uns mesos va decidir que els arbres del Carrer mercè Rodoreda eren massa grans (ja que començaven a esbotzar la vorera) i es van tallar de soca-rel i quasi tots s'han tret de la "jardinera" o l'espai on creixien... Excepte els del final del carrer que segueixen "fent embalum" el terra i ni tan sols s'han substituït per uns de més joves que tornin a donar verdor a aquesta part desemparada del carrer. Quan ens els canviareu? Ara no només són un perill quan camines per la vorera sinó que "degraden" la imatge del barri. Resposta
  Als carrers de tot St. Llàtzer s'està executant un pla de substitució de l'arbrat des de fa uns anys. Es va començar pel C/ Mercè Rodoreda per talar els arbres més problemàtics, es van refer i ampliar els escocells i s'havien de plantar uns arbres més petits amb una barrera  antiarrels , per evitar problemes en un futur. La voluntat era anar actuant anualment de manera que a hores d'ara ja estarien tots els arbres substituïts. L'oposició d'alguns veïns del carrer va impedir realitzar les plantacions i per tant es van aturar les actuacions en aquest carrer fins que hi hagi un consens que ho faci possible. Però no en altres carrers del barri on s'ha anat substituint els arbres amb la conformitat dels veïns i sense problemes (per exemple el C/ Mercè Font i Codina i el C/ Miquel dels Sants  Salarich ).
9519 2018/03/26 2018/03/26   Trossos de balcó caiguts a l'entrada de la fundació tutelar L'esguard. Carrer sant Pere núm. 4. L'estat del balcó posa en perill els usuaris de l'immoble i dels vianants. Resposta
  Des de l'Àrea de Serveis retirem la runa i revisem per treure'n el perill. Des de disciplina urbanística obren expedient i es posen en contacte amb els propietaris.
9518 2018/03/25 2018/04/03   Aquests són els contenidors d'escombraries del c/ Pellaire Dulcet (davant banc aliments). Fa diversos dies que en lloc d'escombraries sembla un abocador. La imatge és molt desagradable. No sabem a què és degut tant desordre i hi ha de tot des de coses de la casa, a compreses, roba.. ., etc . Esperem que hi pugueu fer alguna cosa. Resposta
  Som conscients del mal ús dels contenidors en aquest punt.  Ben aviat  disposarem d'un equip d'informadors i agents de residus que permetran identificar els infractors i podran actuar en aquests punts problemàtics per minimitzar les molèsties.
9517 2018/03/24 2018/03/26   Ref  9468 Tots aquests cotxes, motos i autocars segueixen pel Carrer Pare Coll amb el problema afegit del col·legi. De moment i després de moltes queixes estem igual els forats del pas de vianants sense tapar i etc. Resposta
  Per aquest 2018 hi ha previst de fer 4 projectes de  re-asfaltats : - un que començarà després de Setmana Santa i que afecta el barri de la Serra de  Senferm  ,  santa Anna i els accessos de Vic Nord. - un altre projecte que afectarà el polígon de Malloles. - i els altres dos que seran de diferents carrers del centre de Vic, on s'inclourà el c. del Pare Coll.
9516 2018/03/24 2018/03/28   Referent al 9511, les portes de la plaça no sempre estan tancades. Molts dies la deixen oberta a la nit, no crec que hagin de ser els bars qui obrin i tanquin sinó la guàrdia urbana i així segur que quedaria tancat. Resposta
  La Plaça Maria Àngels Anglada es va adequar i obrir al públic en general a petició dels veïns i sempre hem optat que els mateixos veïns se'n fessin responsables de les activitats a dur-hi a terme. Opinem que l'experiència que uns comerços de l'entorn se'n facin responsables és bona, molt probablement es pot millorar i serà debatut en la propera reunió de l' AA .VV , prevista a principi de mes d'abril.
9515 2018/03/23 2018/03/28   Fins quan s'ha de permetre aquest nivell de vandalisme a carrer? Tota la ciutat pintada de groc i folrada de plàstic. Una reivindicació política, no és sinònim d'embrutar la ciutat, es pot fer d'una altra manera. Prous diners públics es gasta l'ajuntament amb les reivindicacions d'uns quants, no és això suficient, que a més s'ha de permetre que aquests vàndals embrutin la ciutat? Part dels meus impostos es destinen a mantenir neta la ciutat, cosa que no passa. Els Ajuntaments han de governar per tots, indistintament d'això, la pulcritud i neteja de la ciutat està per sobre de tot això. Resposta
  Estem davant d'una excepcionalitat mai prevista i la societat s'expressa pacíficament i ens en fa memòria. Opinem que els llaços grocs no embruten la ciutat, si no la dignifiquen i ens fan present l'excepcionalitat del moment. Ni un sol euro del pressupost públic s'ha destinat a aquestes activitats reivindicatives.
9514 2018/03/23 2018/04/03 Des  d'aquesta nit hi ha aquest  pilot  de mobles abandonats al  Passeig  de la generalitat 35, ni s'arriba als contenidors. Resposta
  L'incivisme d'alguns i el mal ús del servei de recollida de trastos ocasionen problemes com aquest.  Ben aviat  disposarem d'un equip d'informadors i agents de residus que permetran identificar els infractors i podran actuar en aquests punts problemàtics per minimitzar les molèsties.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...