Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Som 7.510 vigatans menors de 18 anys (19% de la població)

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
10068 2018/08/17 Vull destacar la meva satisfacció davant les respostes/solucions imminents donades i recalcar que aquest servei funciona a la perfecció. Dit això, hi ha tres punts més a millorar: 1.- Pujada al barri de la Serra-de- senferm , Av/ Rafael de Casanoves, on ara hi ha un stop i una banda de formigó.. .dir  que els llums/intermitents d'advertència de perill no funcionen correctament. 2.-  Al carrer paral·lel a l'anterior, c/ Botànic Micó, amb cantonada c/ Santa Anna, on s'ha ampliat la vorera.. .hi  ha un con taronja per advertir perill que la vorera sobresurt a la calçada. S'hauria de buscar una altra solució, ja que de nit... 3.- Al carrer Passatge del Roure no es fa la neteja municipal, no passen els escombriaires; a més, comentat a ells i no els hi consta que ho hagin de fer. És un carrer de Vic i també paguen els seus impostos. Per què no tenen aquest servei com la resta de la població? A l'espera de solucions.. .Una  ciutadana de Vic agraïda per la resposta rebuda fins al moment.
10067 2018/08/17 Els diversos elements del parc infantil del Passeig Pep Ventura es troben molt deteriorats: agafadors de gronxadors, tobogans, .... Es veu una manca de manteniment total a la zona.
10066 2018/08/16 A la passera entre el Passeig Pep Ventura i rambla  Tarradellas , fa ben bé un mes que hi manca un graó. El travesser està a tocar de la tanca cap al riu. Manca de manteniment total.  
10065 2018/08/17 2018/08/17 Al riu  Meder , sota el pont gòtic cap al  barri  del Remei, ja fa dies que hi han llançat un matalàs.   Resposta
És del tot increïble com pot arribar a ser algú així de brètol. Passem avís de retirar-lo tan bon punt sigui possible. Gràcies per l'avís.
10064 2018/08/16   c / Ramon Muntaner, del barri de Santa Anna.  Últimament  surten moltes rates del  clavegueram  del meu carrer.
10063 2018/08/16   Hem notificat personalment i per via telefònica als de  Minsvic , que el sector del parc de Santa Anna, des del vint i  pico  de juliol, que fallen llums i abans fins allà les 23 hores hi havia una intensitat més forta i que després baixava, això estava bé. Si us plau fer una bona revisió.
10062 2018/08/16 F a  quasi 1 mes que veu treure les barres del cal·listènia/ workout  per queixes dels veïns per soroll... no entenc el perquè tanta presa en treure-les si després no sabeu on posar-les. Estava entrenant per fer unes proves bastant dures i per culpa d'això no puc realitza el que feia per entrenar-me, ja que en el gimnàs molts dels exercicis no es poden realitzar. Sé que hi ha un parc el nadal però allò és un parc per lesionar-se, ja que les paral·leles estan mal instal·lades. I està en una zona molt lluny del centre per no dir de la ciutat. La zona on estava el parc que heu tret era una zona molt  xula  perquè hi havia camins per anar a  córrer  i anava molt bé perquè un cop acabaves de córrer anaves al parc.
10061 2018/08/16 2018/08/16 Els espais de les taules dels bars de la plaça, moltes vegades, quasi no es pot passar per sota les voltes, això també passa a l' altra part , que has de passar per la sorra. Crec que s'han de prendre mesures perquè això no passi. Resposta
Totes les activitats que tenen terrasses a l'exterior, tenen una autorització de l'espai que poden utilitzar remarcat en un plànol. Sovint, algunes hi posen més taules o els mateixos clients les belluguen de lloc. Periòdicament, els inspectors de disciplina urbanística o bé algun ciutadà ho veuen, es fa verificar i rectificar si és el cas. Els casos reiteratius són sancionats, com és el cas de l'activitat que ens parleu.
10060 2018/08/16 2018/08/16 Sóc veí del barri del Remei. A l'edifici on visc (us facilitaré carrer i número quan me'l sol·liciteu per correu electrònic) hi ha un garatge a la planta baixa que crec que s'està utilitzant com a magatzem per a alguna activitat econòmica, ja que quan els usuaris d'aquest garatge hi accedeixen, des de fora al carrer es pot veure que és un garatge ple de material embolicat amb plàstic. Són com palets de material o " fardos " grans embolicats amb plàstic. Em sembla estrany que en aquest lloc es pugui portar a terme aquesta activitat i amb material tan inflamable. La impressió que em fa és que suposadament s'està utilitzant el garatge particular com a magatzem d'algun Basar, botiga de roba, etc. El més preocupant és que crec que la seguretat dels veïns està en risc. Què passaria si en un magatzem ple de material tan inflamable i ubicat a la planta baixa d'un edifici amb veïnat hi hagués un incendi? Demano que es prenguin mesures per evitar el que podria ser una desgràcia. Resposta
Us preguem que faciliteu les dades de localització de l'activitat per poder-hi fer una inspecció. Podeu adreçar-vos al departament d'activitats de l'ajuntament telefonat al 93 886 2100 o si ho creieu oportú telefonant a la guàrdia urbana ( 24H / 24H ) al 93 885 0000. Gràcies.  
10059 2018/08/15 2018/08/16 Sóc veí del carrer Teodor de Mas, i realitzo aquest missatge per donar suport a les queixes realitzades pels ciutadans amb referències 9969 i referència 10045 a la present bústia ciutadana. Com a motiu que fa molt de temps que patim molèsties pels gossos sobretot provinents del bloc núm. 18, 1-1. S'agraeix que s'estigui fent seguiment tal com es diu per part del personal cívic, i esperem que es resolgui ben aviat aquest problema. Resposta
S'hi està actuant.  Gràcies .
10058 2018/08/15 2018/08/16 La "carretera de Roda" de Vic fa honor al seu nom com una via d'accés a la ciutat on s' hi  instal·laren tallers i empreses conformant el que avui seria un polígon lineal. Amb el pas dels anys poques actuacions i millores s'han realitzat en aquesta via, que ha vist augmentar els edificis residencials i darrerament acadèmics. Serà difícil de poder desestigmatitzar aquesta "carretera de Roda" de la memòria consolidada com a "polígon lineal" però potser es podria començar per adequar la "carretera" com una via avui ja interurbana. Encara avui els vehicles un cop traspassen la rotonda de la plaça de l'Àngel Custodi i veuen al final del pendent semàfor en verd, o no, baixen a velocitat que, sovint, pot arribar als 80 o a 90 km hora!! Podria l'ajuntament intentar dignificar aquesta via, començant pel més fàcil. Reduir-ne la velocitat mitjançant qualsevol tipus d'impediment físic Resposta
Per si és del vostre  interès , hi ha un projecte  tècnic  de  remodelació  de la  crta .  de  Roda a la vostra  disposició  a urbanisme. Podeu demanar hora per veure'l al 93 886 21 00. D'altra banda, passem la petició al departament de mobilitat de la col·locació d'un aforador i mesurador de la velocitat dels vehicles, per  conèixer  amb més detalls la  problemàtica  que ens comenteu. Gràcies pel comentari.
10057 2018/08/15 2018/08/16 A l'oficina de l'Ajuntament del barri del Remei funciona l'aire condicionat tot el dia encara que està tancada per vacances del 13 al 31-08. Ens sap greu veure malbaratar tanta  energia  per res. Us ho podeu mirar si us plau Resposta
Gràcies per l'avís. Hem passat l'avís als tècnics perquè ho verifiquin i actuïn en conseqüència.
10056 2018/08/14 2018/08/16 Sóc  veïna de la plaça dels Màrtirs. Aquest matí (15-08 festiu) a les  11.05h , a parat un  vehicle furgoneta  ha intentat llençar fustes al contenidor blau (marc d'un quadre i altres fustes) no sé si finalment n'hi ha llençat alguna part, ja que aquest contenidor està ple i ha acabat deixant-ho al costat.  Per si cal passar avís, que potser no ho sap, la matrícula és  2121DBC . Resposta
Gràcies per l'avís.  Traslladem  les dades al departament de  Mediambient  perquè ho tinguin en consideració i actuïn en conseqüència.
10055 2018/08/14   Caques de gos, soroll a la nit, cotxes sobre les voreres, tallar la gespa dels parcs a les 7 matí ( fora  normativa), recollir el vidre dels contenidors a les 7 matí ( fora  normativa), es ven i es consumeix droga i alcohol durant tot el dia al parc del cementiri, a 200 metres on els nostres fills juguen  ( tot això a 200 metres dels mossos i a 300 de la guàrdia urbana. Els carrers bruts. Agents cívics incompetents. O fa alguna cosa aquest ajuntament, o la senyora alcaldessa es pot quedar al parlament, doncs aquí Vic no la voldran.
10054 2018/08/14   Visc al costat de la plaça de la Noguera i cada dia quan vaig a passejar marxo emprenyat com una abella veient la font plena d'aigua i brutícia que desemboca al costat de l'arbre que per cert ja es torna groc, per això em sembla que haureu de restringir l'aixeta, desembussar el desaigua, canviar-la de lloc o tancar-la, perquè si ho observeu a la tarda, a partir de les sis veureu que és una autèntica porqueria. Alguns veïns diuen que ja han avisat altres vegades i no heu fet cas de res. Demano als agents cívics que quan passin per allà no mirin enlaire i facin la seva feina. Així ho esperem...
10053 2018/08/14 2018/08/16 Sóc  veí de la plaça major i m'agradaria saber com i on puc saber si les terrasses dels bars de la plaça compleixen amb el nombre de taules que tenen. Suposo que com a ciutadà ho puc saber no?  Resposta
Totes les activitats que tenen terrasses a l'exterior, tenen una autorització de l'espai que poden utilitzar remarcat en un plànol. Sovint, algunes hi posen més taules o els mateixos clients les belluguen de lloc. Periòdicament, els inspectors de disciplina urbanística o bé algun ciutadà ho veuen, es fa verificar i rectificar si és el cas. Els casos reiteratius són sancionats, com és el cas de l'activitat que ens parleu. Podeu verificar les autoritzacions demanant hora a urbanisme, al 93 886 21 00. Gràcies per l'interès.
10052 2018/08/14   En relació a les barres per fer esport que s'han retirat del carrer Alguer, pel que he pogut llegir per aquí per molèsties als veïns, he de dir que crec que les molèsties devien ser molt greus per la rapidesa en què s'han esborrat del mapa. Aquest equipament estava en un lloc perfecte, ja que després de fer ruta (a peu, corrents o en bici) per la zona verda del riu podies fer-hi estiraments o exercicis. El fet que grups d'adolescents, o altres, causin problemes no hauria de fer que  els altres  usuaris perdessin aquestes eines que en milloren la qualitat de vida. He de dir que: "com que feu soroll a les barres, arrenco les barres" no sembla gaire intel·ligent.
10051 2018/08/13 c / Jacint Verdaguer, ja fa un temps vaig parlar de les bicicletes que passen a tota velocitat per la vorera, un dia tindrem un accident, i tots correrem a posar solucions. A més encara hem d'aguantar males cares com si et perdonessin la vida.
10050 2018/08/13   Si tan alt i perillós és el nivell d'ozó troposfèric, poseu mà a l'estació de busos. Molts d'ells estan al ralentí moltes estones llargues sense haver-hi ningú a dins i el conductor fent el cafè. Inadmissible per una ciutat amb problemes de contaminació. La llei només deixa ralentí els motors cinc minuts abans de l'arrencada... Poseu mà a la infracció o canvieu l'estació de busos cap als afores. És realment verinós.
10049 2018/08/13 Des de fa uns 2 o 3 mesos hi ha un contenidor gran amb runes al carrer de Gurb entre la rambla del Carme i el Pla de Balenyà amb el consegüent impediment al pas de les persones, atès que també passant cotxes pel carrer.  
10048 2018/08/12 2018/08/14 El fanal que hi ha al c/Bon aire 36 fa una setmana que no funciona.   Resposta
Gràcies per l'avís. Ja està reparat el punt de llum, hi havia la reactància cremada i s'ha canviat.
10047 2018/08/12 2018/08/14 A l c/Manel Carrasco i Formiguera, tenim un forat al mig del carrer  d'una  reixa de  claveguera . Entre el carrer i la plaça dels Lleons si el podeu  arreglar . Resposta
Amb el personal de l'Àrea de Serveis i Manteniment hem reparat l'embornal.
10046 2018/08/12 Als horts d'algunes cases del C. Sant Pere (horts que per la part de  darrere  donen als Passatges Gregal-Mestral-Garbí-Xaloc) fa temps que hi viuen una vintena o més de gats que crien de forma descontrolada. Ara mateix al vespre a simple vista es poden arribar a veure nou gatets de poques setmanes. Alguns sobreviuen, es fan grans i es reprodueixen i altres moren. Fa uns dies en van aparèixer dos de morts, molt petits, que amb la calor s'anaven podrint fins que algú els va retirar. De retruc tot això provoca l'incivisme de grups de nens i adolescents que hi van a perseguir-los i que han arribat a saltar la tanca de cases particulars perquè han vist que hi entrava algun gat. Desconec quin tipus d'acció s'emprèn en aquests casos: una campanya d'esterilització? Recol·locació dels gats en protectores o colònies controlades, etc.?  
10045 2018/08/12 2018/08/13 C/ Teodor de Mas. Sóc  veïna  d'aquest carrer .  Pel que fa al missatge ref. 9969, volia comentar que ja fa molt de temps que se senten aquests gossos del 18; 1- 1 a totes hores. Realment aquests animals tancats molesten a tot el  veïnat , encara que algú digui que no n'hi ha per tant. Volia enviar el meu suport a qui va escriure aquest missatge.   Resposta
Ens consta que els Agents Cívics hi estan treballant. En farem el seguiment.
10044 2018/08/10 2018/08/10 Al carrer Matagalls, davant del núm. 7 hi ha un vehicle estacionat de fa molt temps, potser 1 mes, (8536 CDL) Furgoneta Renault de color Blanc. Diria que no funciona i el propietari aquí l'ha deixat. No és de cap veí, és un de tants que vénen a aparcar a aquest carrer, per evitar les zones blaves adjacents. Si pot fer res?   Resposta
Passem avís a la guàrdia urbana per iniciar el tràmit d'identificació i retirada del vehicle, si escau. És un tràmit llarg, ja que s'ha d'estar molt segur que es tracti d'un vehicle està abandonat i cal saber que només en moure'l uns metres del seu lloc, el tràmit queda en suspens. Diferent és quan un vehicle provoca risc o perill per estar en males condicions.  
10043 2018/08/09 2018/08/10 Tornem a patir per poder arribar a casa, no podem passar per la vorera al carrer Primavera.   Resposta
Passem avís al departament de disciplina urbanística perquè ho traslladi a la propietat i els hi requereixi el desbrossat.  
10042 2018/08/09 2018/08/10 Aprofitant les obres d'arrengament per a vianants i ciclistes de Vic a La Guixa, sol·licito que puguin arreglar la carretera d'accés a Can  Xulo  i a Serrarica, des de la Guixa fins al Pont del Tió. Els veïns veiem incrèduls les quasi nul·les actuacions que si fan i la quantitat de ciclistes, vianants i motos que la utilitzen.   Resposta
El projecte d'aquesta remodelació del camí, en delimita l'àmbit d'actuació i malauradament no és possible incloure-hi el camí que ens esmenteu. De totes maneres, en la partida de manteniment de camins rurals, prioritzarem aquest tram. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10041 2018/08/09 2018/08/10 Com a portaveu de la comunitat em dirigeixo a vosaltres per fer una demanda referent els contenidors situats davant de l'empresa de maletes  Roncato , ja que s'ha tancat el pas per als vianants i, ara hem de passar pel mig del carrer i es pot ocasionar algun atropellament. A més això comportarà que les deixalles les deixin anar a terra cosa que ja està passant. Esperem que ho solucionin. Resposta
Aprofitant la instal·lació dels nous contenidors s'han situat prioritzant la seguretat dels usuaris. Els contenidors s'han d'utilitzar per a la part interior de l'àrea i no per la part externa, no pel cantó del carrer, amb la finalitat de fer-los més accessibles i donant prioritat a la seguretat del ciutadà. Mirarem com podem impedir que els cotxes es fiquin on no s'haurien de ficar. Adjuntem foto.
10040 2018/08/09 2018/08/09 Sóc veïna del c/ Bon aire i continua el problema d'anar en contra direcció. Porto tot el matí veient vehicles passar en contra direcció. Estic molt cansada... Devem ser els únics que ho fem bé. Hi haurà algun accident. Busqueu una solució. No veieu que no funciona?? Que espereu?? Resposta
Tots aquests canvis de sentit de circulació, s'han dut a terme per la petició de l' AA .VV . És una zona molt residencial i de trànsit veïnal, degudament senyalitzat. Qui hi circula en contra direcció de ben segur que n'és conscient que ho fa i de què està infringint les normes. Ho traslladem a la Guàrdia Urbana amb la petició d'uns controls i aplicació de sancions.
10039 2018/08/09 2018/08/09 C/ Canigó , vehicle estacionat fa molts dies al mateix lloc. Potser estar abandonat.   Resposta
Passem avís a la guàrdia urbana per iniciar el tràmit d'identificació i retirada del vehicle, si escau. És un tràmit llarg, ja que s'ha d'estar molt segur que es tracti d'un vehicle està abandonat i cal saber que només en moure'l uns metres del seu lloc, el tràmit queda en suspens. Diferent és quan un vehicle provoca risc o perill per estar en males condicions.     A 10/08/18 escrivim: la G.U. ha verificat que el vehicle està en ordre de documents i no sembla abandonat. En faran el seguiment.
10038 2018/08/09 2018/08/09 Crec que tenim un greu problema de circulació de bicicletes per sobre les voreres. L'altre dia una bicicleta per la rambla sant Domènec sobre la vorera i a una velocitat bestial, que arribem a passar 2 segons abans i se'ns emporta. Avui matí dues bicicletes per la vorera del portalet, cada dia ens passen bicicletes a una velocitat perillosa arran de nosaltres per sobre la vorera. Crec que hauríem de posar-nos seriosos en aquest tema, faran mal a algú de debò, passen arran de les portes dels edificis, pot sortir un nen corrent, una persona gran o qualsevol de nosaltres i passarà un greu accident. Si no hi ha carril bici en el sector que sigui de la ciutat, doncs han d'anar per la carretera, però no pot ser que vagin tots per la vorera. I sense deixar de banda els patinets, que també comencen a ser un problema.   Resposta
( vegeu  també la ref. 9990) Des de l'Ajuntament tenim consciència de la problemàtica de compartir espais públics amb altres usuaris i dels problemes de seguretat viària entre els ciclistes i els vianants i és per això que ha desenvolupat un seguit d'accions relacionades amb la bicicleta. Per molts motius, però també per la seguretat viària, l'Ajuntament està desenvolupant el Pla Estratègic de la Bicicleta a la ciutat de Vic, on s'analitza la xarxa viària destinada a les bicicletes i es pretén millorar-la perquè els ciclistes se sentin segurs circulant per la calçada i no ho facin per sobre de les voreres. Així mateix i en l'àmbit del civisme i l'educació per part dels agents cívics s'han portat a terme campanyes informatives i de promoció de l'ús de la bicicleta a la nostra ciutat. En el decurs d'aquestes campanyes, al marge de fomentar-ne l'ús pels beneficis tant en salut com mediambientals que ens comporta, també s'ha incidit en com s'ha de circular de manera segura per la ciutat fent especial esment en el compliment de les normes de trànsit. No obstant això, és cert que esporàdicament es realitzen actituds incíviques per part d'alguns conductors de bicicletes, per això, un cop finalitzada la campanya informativa, des de la guàrdia urbana es denuncien aquelles infraccions de trànsit que són comeses pels ciclistes i s'observen pels mateixos agents. Des de l'Ajuntament continuarem insistint en aquestes accions tant educatives i de conscienciació per part dels agents cívics, com de sanció d'aquelles infraccions que per part de la guàrdia urbana s'observin i constitueixin un perill.
10037 2018/08/08 Davant del número 27 del carrer Josep M  Pallàs , hi ha la reixa i claveguera amb molt males condicions.  
10036 2018/08/08 Al Teodor de Mas 41 hi ha un descampat que ocupa bona part del carrer que està molt deixat: la zona és un niu de brutícia, està ple de males herbes i a més, algunes de les tanques que l'envolten són a terra. Per si no fos prou, les herbes del terreny han crescut tant que sobresurten de la tanca i ocupen bona part de la vorera, de manera que, si els veïns volem passar, hem de fer-ho per la carretera, amb el perill que comporta. Demano que l'ajuntament obligui al propietari del terreny a tenir-lo en condicions: que el netegi, que talli les plantes i eviti que les plantes del seu jardí ocupin l'espai públic.  
10035 2018/08/08 2018/08/08 Vull presentar una queixa per la multa i el tracte rebut de la Sra. que gestiona avui els parquímetres del carrer Bisbe Morgades, 39. He sortit de Tona a les 9.20 h per anar al dentista, he arribat al carrer Bisbe Morgades 39  aprox . a les 9.30 h o 9.35 h, surto a posar el tiquet, està a 50 metres, i com que no tinc canvi entro al forn de davant el parquímetre, compro una fotesa, per tal de tenir canvi, i agafo el tiquet a les 9.38 h, pago 1,20 €. Vaig al cotxe i ja m'està posant la multa. Li ensenyo el tiquet i em contesta de forma poc educada que fa molta estona que hi sóc, li dic que potser 3 o 5 minuts sí (el temps d'agafar canvi al forn i posar el tiquet), i segueix dient de forma impertinent amb superioritat i mig cridant que ella fa molta estona que ha vist el cotxe ( 2230HKK ), quan això no és possible. Podeu comprovar les hores a l'arxiu adjunt. En resum, no estic d'acord amb la multa i molt menys amb el tracte rebut per l'empleada del parquímetre, al cap i a la fi he pagat 1,20 € per 23 min.   Resposta
Lamentem aquests incidents, sempre molestos per ambdues bandes. Farem arribar el vostre comentari als responsables de l'empresa concessionària perquè ho tinguin present i es comenti en les reunions de treball. D'altra banda, podeu adreçar-vos directament a  Eyssa  (tel. 93 883 3359 c/Sant Just, 2  local  B msanchezb@eysaservicios.com) i explicar el que ha succeït, o bé, quan us arribi la sanció podreu presentar al·legacions per mitjà d'instància a l'ajuntament de Vic.  
10034 2018/08/07 2018/08/08 C /Candi  Bayés  11 local baixos; hi ha una botiga de venda de la comunitat africana, algunes tardes i vespres hi ha persones que beuen dins i fora del local, fan soroll o aparquen cotxes en llocs que poden molestar alguns veïns. Aniria bé alguna visita d'agents cívics o controls de guàrdia urbans per informar dels deures com a local i una millor convivència amb els veïns.   Resposta
Ho hem traslladat als Agents Cívics i al departament d'activitats perquè ho observin i hi actuïn en conseqüència.
10033 2018/08/07 2018/08/08 Volia comunicar que hi ha un petit vesper al parc  Santi   Ylla , a la zona remodelada de plantes i arbres del carrer Eix Onze de Setembre. Al costat del pont hi ha un fanal amb un senyal que diu "Gossos no". El vesper es troba just a la part posterior d'aquest senyal. Avís per si resulta convenient retirar-lo.   Resposta
Gràcies per la informació. Ho hem traslladat al departament de Salut Pública perquè n'avaluïn la idoneïtat de retirar-lo o no.  
10032 2018/08/07 Parc Josep M.  Sert : Tenim un parc molt bonic però que gairebé no es pot utilitzar a causa de la brutícia acumulada (és el  pipi - can  del barri), ple de colles amb ganes de gresca i de fumar tot tipus de substàncies, i parets pintades amb grafitis de tota mena. Es podria  acurar  una mica més el manteniment? Posar-hi més papereres, fer un  pipi - can  "oficial", etc ..  
10031 2018/08/07 2018/08/08 Carrer Jaume I El Conqueridor (anomenat també la B-30 vigatana). Són moltes les greuges que tenim de suportar els veïns d'aquesta via.... Des de sempre una de les pitjors són els sorolls i que ara a les nits d'estiu es fan més insuportables que mai, ja que la gairebé totalitat d'habitatges tenim les habitacions que donen al carrer i no podem dormir amb la finestra oberta. Penseu que hi vivim persones grans, alguns malalts, criatures, gent que ha d'anar a treballar aviat, etc. Creiem que l'Ajuntament té aparells per mesurar (i si cal sancionar) el soroll dels escapaments dels molts cotxes i sobretot motos que hi circulen dia i nit. Agrairem que es facin servir de tant en tant aquests aparells.   Resposta
Traslladem el vostre suggeriment a la guàrdia urbana perquè ho observin i hi actuïn en conseqüència.  
10030 2018/08/07 C /Ramon Sala i  Saçala : Agrair la col·locació del focus i demanar, quan puguin, girar-lo 45 graus amunt i una mica a l'esquerra. Ara està paral·lel al terra del parc i creiem que guanyaria eficàcia, orientat a la façana i a la porta.  
10029 2018/08/07 2018/08/08 Carrers Santa Anna de Vic. Cansats de rebre la merda dels altres.(Gent d'altres zones fins i tot d'altres pobles, es dediquen a venir de nit o de matinada amb els seus remolcs o les seves furgonetes plenes de merda que volen llençar, i es dediquen a llençar-ho als nostres contenidors... Bé, millor dit, deixar-ho llençat a fora dels contenidors.). N'estem farts.   Resposta
Malauradament ens està passant tot el que dieu, en som coneixedors i hi estem actuant intensament. Hem enxampat ja a molts dels infractors i estan essent multats. No ho deixarem de fer. A més tenim 4 persones dedicades a la vigilància de les ubicacions i a informar de com s'han de fer les coses. Us demanem un xic més de paciència i, si us és possible, fotografiar els vehicles que comenten la infracció. Gràcies.
10028 2018/08/07 2018/08/09 Vivim a la rambla del Carme (n. 47) i tenim a càrrec nostre una senyora de 88 anys, malalta i amb grans dificultats de moviment i respiració. Això ens obliga regularment a parar l'auto davant de casa. No tenim un mòbil que permeti aplicacions, i amb la implantació de la DUMA ens veiem impotents davant la intransigència i poca comprensió dels municipals. Entenem que aquest projecte de control està molt bé, però hauria de contemplar els ciutadans, i sobretot els d'avançada edat, que tenen mòbils sense aplicacions, ni els pot obligar a canviar de telèfon. Ni tampoc hauria de permetre que els guàrdies municipals actuïn sense contemplacions ni comprensió. Com a ciutadans ens sentim discriminats per no tenir un mòbil amb aplicacions, i això no és just.   Resposta
Actualment s'està portant a terme una prova pilot per regular les zones de distribució urbana de mercaderies a les Rambles del Passeig, Carme, Davallades, Hospital i Sant Domènec. Dins d'aquesta prova pilot es permet l'estacionament dels veïns per un període de 10 minuts, fet que fins ara no era permès. Per realitzar el control del temps de l'estacionament, es requereix un tiquet virtual obtingut per mitjà de la utilització d'un telèfon mòbil amb connexió a internet, no necessàriament s'ha de descarregar una aplicació i instal·lar-la al mòbil, tenint accés a internet pot obtenir el seu tiquet accedint a l'adreça https://www.parkunload.com/start/. Tant la descàrrega de l'aplicació com l'obtenció del tiquet d'estacionament és totalment gratuït. Agraïm el seu suggeriment i un cop finalitzada la prova pilot, s'analitzaran els suggeriments rebuts i s'ajustaran aquelles coses que siguin factibles d'aplicar, tot tenint en compte que ha d'existir un control del temps màxim d'estacionament en aquestes noves zones rotació per la distribució urbana de mercaderies. Tingueu present que fins ara, no es podia estacionar a les zones de càrrega i descarrega, en fer-ho, s'infringia la normativa i per tant s'estava exposat a ser sancionat. Ara es millora i es permet estacionar als residents amb vehicles censats en aquests indrets, en unes zones destinades a les mercaderies.
10027 2018/08/07 2018/08/08 Som veïns del carrer Girona. Us volíem donar les gràcies pel nou rètol amb el nom del carrer. I també us volíem fer saber un parell de coses que s'haurien de solucionar. Els nous contenidors de la Plaça Europa els han col·locat de qualsevol manera i han eliminat dues places d'aparcament per banda. Amb una mica de ganes es podrien situar d'una altra manera que no es perdés tant d'espai. I en segon lloc, una cosa força més greu. No sé si és per la calor, però del solar de Girona cantonada Montserrat, últimament en surten rates que es passegen tranquil·lament pel carrer, de dia i de nit. No cal que us recordi que a tocar hi ha un parc infantil.   Resposta
Abans d'instal·lar els nous contenidors s'han redimensionat les àrees per fomentar el reciclatge i a més, s'han replantejat la seva ubicació i distribució seguint un ordre i amb l'objectiu de fer-los més accessibles assignant com a prioritat la seguretat del ciutadà. El setembre es col·locaran la resta de nous contenidors de les altres fraccions de deixalles i es preveu prioritzar la col·locació amb l'espai necessari, i si és el cas amb la pèrdua d'alguna plaça d'aparcament. Pel que fa a les rates es passa incidència als serveis generals de salut pública perquè prenguin les mesures corresponents.
10026 2018/08/06 2018/08/06 El dia 7 de juliol del 2018 a les 8 de tarda vaig caure en relliscar amb la pintura blanca del pas de vianants del carrer Bisbe Morgades cantonada amb carrer Verdaguer. Estava plovent. Resultat d'això ha estat una fractura desplaçada de canell, que requereix 6 setmanes de guix i posterior rehabilitació i la consegüent baixa laboral. Quan ho comento molta gent em diu que els passos de vianants mullats rellisquen molt, amb caigudes freqüents de gent caminant o amb moto. No sé quina àrea és la responsable de l'estat dels passos de vianants, ni si és competència de l'Ajuntament, però la meva demanda és si l'Ajuntament és coneixedor d'aquesta situació de risc i quines mesures es poden prendre: fer servir una pintura que no rellisqui. Resposta
Lamentem el fet ocorregut i les molèsties que pugui ocasionar. Som coneixedors que quan la pintura està mullada, augmenta el risc de patinar i és per això que des de fa temps es pinten amb pintura de dos components, això és, incloent-hi partícules de silici (sorra) per augmentar-ne la fricció i en conseqüència reduir-ne el risc de patinar. Li desitgem una ràpida millora.
10025 2018/08/06 2018/08/06 Al Remei n'estem farts, no serveix de res canviar els contenidors si la gent segueix igual d'incívica. Pot ser que comencem a multar i esbrinar qui és que deixa les escombraries fora el contenidor, cosa que tinc constància que algun municipi ja ho fa. Adjunto foto del carrer Candi  Bayes  amb Enric Prat de la  Riva , també cal dir que a vegades si està ple i no hi caven més deixalles. Per això també demanaria que si poses un parell de contenidors de paper més, ja que en aquesta zona som molts veïns i s'omple de seguida i no dóna temps a què passi el camió i buidi els contenidors.   Resposta
(vegeu també la ref. 10022 i 10023) Òbviament ho hem detectat i hi estem treballant de valent per erradicar aquest mal hàbit incívic. A part dels Agents Cívics de la ciutat, ara es disposa de 4 persones dedicades a informar i formar en tema de residus, recorrent tots els carrers i detectant els problemes. A més, conjuntament amb la guàrdia urbana, es fotografien els vehicles que dipositen les deixalles i se'ls sanciona. De mica en mica, esperem retornar a la normalitat com ha de ser. No és una qüestió de col·locar més contenidors a cada ubicació, sinó de fer-ne una utilització correcta i per la gent que viu a l'entorn, no d'altres barris o municipis o empreses. No deixarem de ser-hi a sobre i solucionar-ho.
10024 2018/08/06 2018/08/06 Referent a aquest missatge: "Els tiquets de la zona verda no aguanten una setmana. Amb el sol s'esborren abans. S'hauria de buscar una solució" afegir també que la màquina situada davant de les piscines de l'estadi no accepta monedes de 20 euros i tenint en compte que no torna canvi això és un problema. Jo ja vaig trucar a l'empresa exposant la situació dels dos temes fa unes setmanes i no veig que hagin fet res.   Resposta
La solució no  resulta  ni  fàcil  ni ràpida d'implantar. No obstant es té en compte a l'hora de verificar els tiquets setmanals. Cap dels  parquímetres  admet bitllets. Només monedes i targetes Visa.  
10023 2018/08/05 2018/08/06 A Vic tenim un problema, les deixalles, cada vegada més gent de fora de la ciutat, porta les deixalles a Vic i els contenidors estan  a tope , la gent deixa ampolles, bosses i de tot fora els contenidors tant si són plens com buits, tot plegat un poema.   Resposta
(vegeu també la ref. 10022 i 10025) Òbviament ho hem detectat i hi estem treballant de valent per erradicar aquest mal hàbit incívic. A part dels Agents Cívics de la ciutat, ara es disposa de 4 persones dedicades a informar i formar en tema de residus, recorrent tots els carrers i detectant els problemes. A més, conjuntament amb la guàrdia urbana, es fotografien els vehicles que dipositen les deixalles i se'ls sanciona. De mica en mica, esperem retornar a la normalitat com ha de ser.
10022 2018/08/05 2018/08/06 Ja fa dies que observem que al barri del Nadal, concretament al carrer Pare Rambla, que el lloc de les deixalles sembla un abocador. Mesos enrere sempre es veia net i no com ara que hi ha sempre ampolles a l'herba, vidres al voltant, mobles tirats....no dóna una bona imatge i més quan no havia passat mai. Els veïns de la zona agrairíem que es pogués fer alguna cosa.   Resposta
(vegeu també la ref. 10023 i 10025) Òbviament ho hem detectat i hi estem treballant de valent per erradicar aquest mal hàbit incívic. A part dels Agents Cívics de la ciutat, ara es disposa de 4 persones dedicades a informar i formar en tema de residus, recorrent tots els carrers i detectant els problemes. A més, conjuntament amb la guàrdia urbana, es fotografien els vehicles que dipositen les deixalles i se'ls sanciona. De mica en mica, esperem retornar a la normalitat com ha de ser. No deixarem de ser-hi a sobre i solucionar-ho.  
10021 2018/08/05 A l'avinguda del Bruguer prop de  Cotravic  hi ha 2 o 3 fanals que no il·luminen per ser més especifico alçada Camí Vell de Folgueroles, la qual cosa és un perill per als que anem en cotxe, el que va en bicicleta i fins al mateix vianant. Espero que puguin donar solució de manera immediata i així evitar futurs accidents.  
10020 2018/08/05 2018/08/06 He escrit innombrablement amb fotos per donar-li suport a la meva queixa, a l'avinguda Països Catalans, les empreses ubicades fan el que volen, quants anys s'haurà d'esperar perquè les voreres siguin respectades i no ocupades per aquestes empreses, sempre és el mateix, ara és utilitzada fins lloc de vendes de cotxes; Pel que veig haurem d'esperar; on és l'autoritat?, es presenten en el lloc, estan un moment i no hi ha o no fan cap tipus d'amonestacions administrativa o econòmica perquè si ho hagués fet, aquest problema de fa anys estaria resolt ... Tots els mesos de l'any és el mateix, ¿quants anys més haurem d'esperar?   Resposta
La Guàrdia Urbana s'hi ha personat més d'una vegada i opinem que la situació ha millorat. No és com ha de ser i per això els hi tornem a traslladar perquè hi facin uns controls planificats amb els advertiments necessaris.
10019 2018/08/04 2018/08/06 Visc al carrer Manlleu i des de fa una temporada aproximadament allà les 21.00 se sent un home amb veu molt alta (gairebé amb altaveu) pel cantó de dins de la mançana fent càntics religiosos. És possible que cadascú a casa seva faci el que vulgui però pensant amb el conjunt de la població?   Resposta
Les ordenances municipals de Bon govern, civisme i bons costums, estipula clarament que des de les 21.00 fins a les 8.00 no es pot pertorbar el descans i estipula uns límits de decibels permesos. Donat que no ens especifiqueu el lloc en concret i ens faciliteu més dades, no podrem actuar-hi.
10018 2018/08/04 2018/08/09 Volia demanar el motiu del funcionament dels semàfors al Mil·lenari i davant de la universitat de Vic. Cada dia a les 6.30 h del matí passo per allà amb cotxe i cada dia hem trobo que he de fer més d'un semàfor en vermell quan aquella hora no hi ha vianants i molt menys, estudiants a la universitat. Seria possible que comences el funcionament dels semàfors a partir de les 7.00 o 7.30 H?   Resposta
Els semàfors de la plaça del Mil·lenari regulen tant el trànsit de vehicles com de vianants de la Ronda Francesc Camprodon, del carrer Pare Gallissà i de l'Avinguda Sagrada Família. Malgrat que com vostè diu a les 06.30 hores la universitat encara està tancada, també és cert que tant des de l'estació de trens com des de l'estació d'autobusos ja hi ha expedicions en direcció a Barcelona i altres poblacions de la comarca i per tant vianants que transiten a peu per anar amb transport públic fins al seu destí, fins al seu lloc de treball, etc. Per garantir la seguretat d'aquests vianants els semàfors han d'estar en funcionament. Així mateix  els semàfors  de l'Avinguda Sagrada Família, al marge de regular el trànsit, de vianants i vehicles, disposen d'un sistema de detecció de velocitat que en detectar un vehicle que sobrepassa el límit de velocitat posen el semàfor en fase vermella per forçar la detenció del vehicle i així ens ajuden a mantenir els límits de velocitat dins de la ciutat i augmenten la seguretat viària als nostres carrers.
10017 2018/08/04 2018/08/06 M'agradaria saber els criteris que segueixen per donar targetes de cotxe per aparcament de minusvàlids, ja que crec en la picaresca que els fan servir familiars o altra gent que no té cap minusvalidesa, moltes vegades es veuen amb mobilitat normal i el cotxe porta aquest distintiu crec seria convenient posar-hi la matrícula del cotxe.   Resposta
Aquestes targetes l'atorga la Generalitat de Catalunya i van lligades a la persona amb mobilitat reduïda, no a un vehicle en concret, donat que sovint ells no poden conduir i s'han de valer d'algun familiar que els porti. És per això que podem veure un conductor sense problemes de mobilitat i conduint un vehicle amb la targeta exposada, ja que podria ser que anés a recollir algú. No obstant això, som conscients de la picaresca i se segueix i sanciona els eu mal ús des de la guàrdia urbana.  
10016 2018/08/04 2018/08/06 Voldria saber que ha passat amb la zona  street   workout  que hi havia instal·lat al parc Antoni Rovira i Virgili. Fa 15 dies que hi era i ara mateix no hi ha res de res. Quan  tornarà  a estar actiu? Fa 1 any de la inauguració només.   Resposta
(vegeu també la  ref.  9980 i 10015) Des de la regidoria d'esports ens manifesten que: "Tenim molt clar que la ciutat necessita espais com aquest però s'ha pensat que era millor posar el  workout  en un altre lloc per tal de poder gaudir d'aquest esport en millors condicions i amb possibilitat de fer ampliacions! Aviat el tornarem a posar i podreu gaudir d'aquest esport segurament el mateix barri. Us faig saber que hi ha un altre equipament a la ciutat a la zona del sucre el costat de la residència del Nadal."  
10015 2018/08/04 2018/08/06 M'agradaria fer un suggeriment sobre el tema del parc de barres que es va treure fa uns dies, tot i que sense saber el perquè (es diu que els veïns es queixaven, però de què?) Fa dies que el meu grup i jo estem sense poder entrenar, ens anava molt bé la localització perquè era cèntrica però apartada a l'hora. Ens agradaria que estiguis situat a la mateixa zona que havia estat (horta vermella i Atlàntida, també estaria bé al parc del zero) perquè majoritàriament els que practiquem aquest esport estem aquesta zona. També voldríem saber en quines dates teniu pensat tornar-lo a instal·lar   Resposta
(vegeu també la  ref.  9980 i 10016) Des de la regidoria d'esports ens manifesten que: "Tenim molt clar que la ciutat necessita espais com aquest però s'ha pensat que era millor posar el  workout  en un altre lloc per tal de poder gaudir d'aquest esport en millors condicions i amb possibilitat de fer ampliacions! Aviat el tornarem a posar i podreu gaudir d'aquest esport segurament el mateix barri. Us faig saber que hi ha un altre equipament a la ciutat a la zona del sucre el costat de la residència del Nadal."  
10014 2018/08/04 2018/08/06 Respecte a la Ref.9924 Moltes gràcies per la seva resposta. Estem molt agraïts que estiguin al cas. Per si és de la seva ajuda, la furgoneta blanca és una Ford Trànsit matrícula 8449  DPZ . Esperem que es pugui solucionar el tema ben aviat. Moltes gràcies de nou.   Resposta
Gràcies per la informació. Hi estem treballant de valent en posar ordre a l'incivisme que ens estem trobant amb el tema de les deixalles.
10013 2018/08/04 2018/08/07 Al carrer Miquel del Sants  Salarich  i Torrents de Sant Llàtzer, a l'altura del carrer Llorenç Vilallonga i Pons, els contenidors de deixalles cada vegada estan més apartats del carrer (estan a punt de tocar amb els altres contenidors de l'altre carrer). És possible tornar-los a deixar a la cantonada del nostre carrer?   Resposta
S'estudiarà la proposta, però comentar-vos que aprofitant la instal·lació dels nous contenidors, s'han reagrupat les àrees del carrer, que anteriorment, per motiu d'obres els contenidors es trobaven separats i desordenats. A més, seguint les línies estratègiques del Pla Local de Seguretat Viària els contenidors no poden situar-se propers a les cruïlles perquè dificulten la visibilitat als conductors i als vianants que hi circulen (adjuntem foto).
10012 2018/08/03 2018/08/06 La imatge de la foto és l'estat que presentava el carrer Hivern aquest dimecres al matí, semblant a la de molts altres dies. El veïnat estem fart de fer queixes de la comesa d'actes incívics tan recurrents als contenidors del tranquil barri de les 4 estacions per part de vehicles de forasters particulars i d'empresa. A això se suma el menfotisme i la falta d'actuació per part de l'Ajuntament, tal com se'ls va dir insistentment a la parella d'agents cívics que fa 2 mesos van aparèixer ocasionalment i exclusivament al parc infantil del sector nord de Sant Llàtzer. Sumem la quantitat de vehicles que se  salten  el semàfor en vermell al pas per la variant, i la manca de papereres al Passeig del Carrer Bonaire on molta gent ni recull els excrements dels seus gossos. Volem respostes urgents, i sobretot, Solucions!!!!!! Resposta
Ho lamentem de cor i òbviament ho hem detectat i hi estem treballant de valent per erradicar aquest mal hàbit incívic. Malauradament ens està passant a diversos barris de la ciutat, no és un acte focalitzat. A part dels Agents Cívics de la ciutat, ara es disposa de 4 persones dedicades a informar i formar en tema de residus, recorrent tots els carrers i detectant els problemes. A més, conjuntament amb la guàrdia urbana, es fotografien els vehicles que dipositen les deixalles i se'ls sanciona. De mica en mica, esperem retornar a la normalitat com ha de ser. No és una qüestió de col·locar més contenidors a cada ubicació, sinó de fer-ne una utilització correcta i per la gent que viu a l'entorn, no d'altres barris o municipis o empreses. No deixarem de ser-hi a sobre i solucionar-ho. L' AA .VV  ja ens va demanar una nova ubicació per una paperera i es va col·locar. Passem la notificació a la guàrdia urbana i a mobilitat per analitzar la conveniència d'instal·lar un radar "foto vermell" per multar als que se  saltin  el semàfor en vermell.   
10011 2018/08/02 2018/08/03 Els tiquets de la zona verda no aguanten una setmana. Amb el sol s'esborren abans. S'hauria de buscar una solució.   Resposta
Gràcies per l'avís. Ho hem traslladat a l'empresa concessionària. Difícilment tindrem solució immediata, però es tindrà en compte en el control.
10010 2018/08/02 2018/08/02 Hi ha uns veïns de la  crta .  de  Roda, al damunt  d'Instal  Osona que estan tirant mobles des del balcó cap als contenidors. A part del perill i la destrossa de mobiliari urbà que suposa entenc que  és  un tema que s'ha de controlar  més . Resposta
Gràcies per l'avís. Ho hem traslladat a la guàrdia urbana i agents  cívics  per poder-los advertir i sancionar.
10009 2018/08/02 2018/08/09 Doncs una vegada més reivindico millores pel meu barri. De veritat que trobeu normal que a la parada de bus de la ctra. de Roda davant d'una fruiteria no hi hagi per asseure's, ni marquesina? Com sempre aquest barri està sovint oblidat. Només cal fer una volta per diferents indrets sense fer esment de cap, per adonar-se que nosaltres no comptem. A l'estiu és insuportable esperar a ple sol i quan plou ídem d'ídem. En fi, espero que la resposta sigui convincent. Resposta
A la ciutat de Vic disposem de 72 parades de transport públic urbanes i malauradament no a totes podem disposar de marquesina a la parada, malgrat que any rere any anem incrementant el nombre de parades que ja disposen de marquesina. Actualment en tenim 38 amb marquesina i aquest any n'ampliarem a 2 parades més tenint un total de 40 parades de transport urbà amb marquesina. Els criteris que ens marquen la instal·lació del mobiliari a les parades del transport urbà, al marge dels usuaris que tinguin les mateixes parades, rauen especialment en l'amplada lliure de la vorera per complir amb els requisits que marca la normativa d'accessibilitat. En el cas concret de la carretera de Roda, l'amplada lliure de la vorera és inferior a 1,80 metres i per tant no ens permet instal·lar una marquesina ni un banc a la ubicació actual de la parada, ja que l'amplada de pas de la vorera no és suficient per complir amb la normativa vigent sobre accessibilitat. Caldrà esperar la remodelació  urbanística  de la  crta .  de  Roda i de la que podeu veure'n el projecte al  departament  d'urbanisme.
10008 2018/08/01 Ja fa dies que veiem rondar rates per la plaça dels màrtirs. Tenim constància d'altres botigues que ja van avisar i no s'ha fet res al respecte.A nosaltres aquesta setmana ens en va entrar una a la botiga, donat que per la calor, tenim la porta oberta (com la majoria de les botigues). A les tardes i vespres, hi ha desfilada de rates cada dia. Surten de les clavegueres que hi ha al costat dels contenidors i van rondant. Nosaltres ja tancarem la porta, però els clients es queixen i per una ciutat com representa que vol ser Vic, tan neta i a la mesura humana, aquest bestiari, no hi fa massa goig. Esperem que prenguin mesures al més aviat possible.  
10007 2018/08/01 En el terreny sense edificar del carrer Montserrat, cantonada amb carrer Girona (antic Can Guàrdia) alguns dels veïns de les cases unifamiliars del carrer Canigó que pel darrere hi tenen aquest espai, informen l'ajuntament que hi han vist 5 rates força grosses, ahir mateix. No sabem si viuen allà o van entrant i sortint... Aquests espais sempre són propensos a la brutícia, rates, etc. Us agrairíem que es pogués fer alguna acció per erradicar-les, encara que suposem que això caldria dir-ho al propietari, que em sembla que és un banc; abans era de la Caixa Terrassa. Gràcies pel vostre interès, que ja heu demostrat fent tallar totes les herbes que havien crescut a la vorera del carrer Canigó, canonada Montserrat, a la banda dels contenidors d'escombraries.  
10006 2018/08/01 La font del davant de la façana de l'església de Sta. Creu té un dels brolladors espatllat. Si algú la pressiona per a poder beure aigua, el brollador ja no es torna a parar tot sol. L'he vist sortir aigua continuadament durant diferents hores del dimarts 31 d'agost i al final, a les 9 tocades del vespre el vaig poder aturar. Vés a saber quants dies fa que raja i quantes hores tardarà a tornar a rajar fins que algú la pressioni de nou.
10005 2018/08/01 2018/08/01 Tinc un habitatge de segona residència en una zona on hi ha zones blaves i zones verdes i com a veí tinc dret a aparcar en zones verdes. Però com que pago el permís de circulació al poble habitual de primera residència, no tinc dret a poder utilitzar la zona verda de Vic. Pagant els impostos corresponents a Vic i tenint el pis on vivim temporades, crec que hauria de poder tenir accés a la zona verda.   Resposta
Ja reconeixeu que l'impost del vehicle el pagueu en un altre municipi. Les ordenances municipals estipulen el dret pels vehicles censats al municipi i per a poder gaudir de les zones verdes si  es  resideix en alguna d'elles.
10004 2018/08/01 2018/08/01 Dies enrera vaig contactar, arran de les queixes veïnals del veí del carrer Guilleries número 1, 2-1. Voldria saber si es va fer alguna acció al respecte. Seguim exactament igual, el gos està tancat tot el dia en un petit balcó que dóna a la carretera de roda on fa les feines i borda desesperadament des de les 06.30 del matí. És una situació insostenible pel gos i els veïns i una situació antihigiènica que els veïns no tenim per què suportar Agrairem suport o actuació davant aquesta situació.   Resposta
Els agents cívics ho estan gestionant. Han intentat anar a parlar amb els amos dels gossos però no els han trobat mai. Han estat escoltant i no se sent el gos. També han parlat amb altres veïns i no ho consideren greu. No obstant això, contactarem amb vosaltres per e-mail per tenir més informació. Als agents cívics, els aniria molt bé poder parlar amb vostès per acotar la informació. Els poden trobar al mail convivencia@vic.cat o al mòbil 626 097 637.
10003 2018/08/01 2018/08/08 Moltes gràcies per la ràpida resposta a la consulta 9999. Ja que no feu recollida diària potser aquest és el problema i a banda no creieu també caldria posar més contenidors, ja que estan plens i poden passar així més d'un dia? També voldria saber al cap de setmana si veiem que un carrer està en aquest mal estat: deixalles fora del contenidor, contenidors plens... on es pot trucar per tal que ho passin a recollir. No sé si hi ha un servei per això.   Resposta
Es valorà la possibilitat de posar més contenidors tot i que moltes de les incidències que ens arriben no són causa de la capacitat sinó del mal ús que en fa el ciutadà. Estem treballant a peu de contenidors perquè el ciutadà utilitzi el servei gratuït de recollida de trastos i a més, fomentar el reciclatge per millorar la imatge i estat de determinades àrees de contenidors. En cas de detectar alguna mala pràctica de l'ús dels contenidors o de l'estat en què es troben pot trucar a l'Ajuntament (93 886 21 00) o fora d'hores, directament a la bústia ciutadana que se'n fa recepció constantment.
10002 2018/08/01 2018/08/01 Fa alguns dies que passant per la Plaça m'he adonat que el rellotge no toca les repetides. No sé si es tracta d'una fallada tècnica o és que a algú li molesta que el rellotge repeteixi com és tradicional i per això hagi causat que s'anul·li aquesta funció. Si us plau -com a rellotger- aclariu-m'ho.   Resposta
Ho farem revisar ràpidament. Molt probablement en programar que cada dia a les 8 de la tarda soni el toc del sometent, es devia deixar mal configurat.
10001 2018/07/31 2018/08/08 Nosaltres c/Soledat,9, el carrer han fet obres i havia de quedar molt maco, no dic el contrari, Just a sota el nostre pis hi han posat els contenidors, i just davant d'una de les adoberies, cantonada c/Sant Francesc, unes jardineres. El problema és, que no podem obrir ni les finestres amb la calor d'ara, sembla que tinguem les escombraries a dins a casa, i just estan sobre l'habitació i menjador cuina. Sortir a la terrassa a la nit, a sopar, com fèiem abans impossible. A part el soroll a totes hores d'obrir-los i tancar-los i buidar-los, els que passen per allà, jovent, ja sabem que molts no respecten res, i sols sentim crits i cops als contenidors.   Resposta
  El carrer s'ha remodelat seguint el Projecte d'obres exposat al públic, aprovat ( exp .  AJT /7914/2017) i contractat ( exp .  AJT /7639/2017) pel Ple Municipal i on es contemplava explícitament l'Àrea d'aportació de residus. S'han situat els contenidors seguint l'ordre previst pel carrer, si se'n fa un bon ús, els contenidors no han de generar molèsties als habitatges que es troben propers a l'àrea. Estem treballant a peu de carrer per fer seguiment de la utilització dels contenidors per part del ciutadà. Ens apuntem aquest punt per fer un seguiment a través dels informadors ambientals que volten per la ciutat.
10000 2018/07/31 2018/07/31 A la ciutat de Vic hi ha un problema greu d'escombraries. És evident que no es pot solucionar perquè fa més de 3 anys que ho veig i que tinc evidències. A Sant Llàtzer, avinguda del Doctor  Salarich  cada dia aguantem la brutícia a pesar que es fan coses des de l'ajuntament i avui aquesta és l'evidència. Torno a dir si no es pot solucionar... aquí ho deixo però posant-la en zones controlades ja l'anirem a llançar. Avui a sota dels cartons i plàstics de la foto hi ha brossa en bosses blaves que fa una pudor que al·lucines. Tot està a la vorera i aprofito per dir que entre la brossa falta un arbre que el van tallar i fa dies que no l'han substituït per un altre que potser podria fer no tan dolenta aquesta imatge diària. Resposta
És cert, l'incivisme d'uns quants perjudica molts i a més els carrers propers als municipis on fan la recollida porta a porta, com és el vostre cas, s'hi acostumen a trobar deixalles d'altres municipis que les deixen a correcuita i no les posen ni a dins els contenidors. Hi estem treballant de valent, amb informadors i agents de la guàrdia urbana sancionant a qui enxampen  infraganti . No deixarem de treballar-hi per llarg i difícil que pugui ser posar-hi ordre. També ho estem treballant amb els municipis veïns per evitar-ne el "turisme de deixalles" al que ens veiem abocats.
9999 2018/07/31 2018/07/31 M'agradaria saber si la brossa dels contenidors es recull cada dia. Veig el camió de la brossa però no sé si tots es buiden cada dia o no. Últimament la ciutat està bruta, sobretot al voltant dels contenidors: bosses, caixes, mobles.. . Sabem  que hi ha molt incivisme però crec que s'hauria de fer alguna cosa per solucionar la situació. No mereixem una ciutat així. No podem tenir els carrers en aquestes condicions. És vergonyós.   Resposta
La recollida de les 4 fraccions de deixalles ( Multiproducte , Orgànica, Rebuig i Vidre) no és diària, i depenent de la fracció es recull amb més freqüència o menys. Per exemple: el  multiproducte  3 dies/setmana, l'orgànica 4 dies/setmana més 2 dies de l'orgànica comercial, el rebuig 4 dies/setmana més 3 dies de repàs, el vidre cada 15 dies depenen de la ubicació. Actualment, amb el canvi de contenidors, estem duent a terme una vigilància, informació i formació amb 4 agents cívics orientats específicament en residus. Estem convençuts que en poc temps notarem una millora notable. No deixarem de treballar-hi fins a tenir una situació estable i notable.
9998 2018/07/31 2018/07/31 Barri del Remei de Vic, no es compleixen les ordenances municipals de nit sobretot cridant pels carrers, no deixen dormir, això està passant ara mateix.   Resposta
Ho traslladem a la guàrdia urbana, però aquest incivisme només se soluciona si els agents de la guàrdia urbana els poden enxampar  infraganti . Us recomanem que quan succeeixi, truqueu al 93 885 00 00 i mirarem de poder-hi assistir rapidament.
9997 2018/07/30 Com pot ser que l'ajuntament de Vic doni un permís a una botiga que quedi oberta 24 h. Cantonada carretera de Roda i carrer de Joan Travaria, i l'alcaldessa o els regidors viuen al costat d'aquesta botiga? A veure una persona que treballa i s'ha d'aixecar a les h. 4.00 0 a les 5.00 de la matinada, com podrà dormir tenint una botiga oberta tota la nit. Parant un cotxe amb la música alta xerrant al carrer a les 3.00 de la matinada el volum és molt alt. Crec que vivim en una ciutat que té un polígon molt arreglat que ho facin allà i no molestaran a ningú. Trobo inconcebible no tenir en compte els veïns que viuen al costat, nens, gent gran, treballadors, etc., etc. Puntualitzo que jo no visc al costat d'aquesta botiga però és denigrant veure un ajuntament que no pensa amb els seus ciutadans. Repeteixo i ha un polígon súper arreglat. I també dic no cal que em dieu de les normatives que compleix la botiga són a la llei, això és de sentit comú. Moltes gràcies per l'atenció deguda.  
9996 2018/07/30 2018/07/31 A la plaça Europa, ja han posat els contenidors nous, tant per la banda del carrer Girona, com per la banda del carrer Bellmunt. Voldria saber quan els vindran a posar bé?, perquè han ocupat la meitat dels aparcaments que hi havia, estan fora del lloc que tenen reservat.   Resposta
Els nous contenidors, recentment col·locats, estan en el seu lloc definitiu i amb centradors a terra per no moure's de lloc. Es prioritza la col·locació dels contenidors per facilitar-ne l'accés dels usuaris i dels camions de recollida. Es preveu prioritzar la col·locació amb l'espai necessari a detriment, si és el cas, d'alguna plaça d'estacionament.
9995 2018/07/30 2018/08/08 Nosaltres vivim a la Plaça Divina Pastora,2. Just a sobre la Caixa. Ara hi ha quedat aquesta placeta molt ben arreglada. És un espai amb molta vida. Seria molt millor però si els contenidors d'escombraries fossin just a l'aparcament de motos del davant i l'aparcament de motos fos on ara hi ha els contenidors. Ara a l'estiu no és gaire gust prendre la fresca amb la pudor dels contenidors i a l'altra banda del carrer no hi viu ningú ni hi ha bancs. També cal dir que ara a l'estiu, a la nit ens entra a casa la pudor dels contenidors i crec que tan sols canviant-los de cantó la cosa milloraria molt.    Resposta
Els nous contenidors s'han situat seguint l'ordre previst a la zona, si se'n fa un bon ús, els contenidors no han de generar molèsties als habitatges que es troben propers a l'àrea. S'ha prioritzat la col·locació per facilitar-ne l'accés pels usuaris i pels camions de la recollida. Estem treballant a peu de carrer per fer seguiment de la utilització dels contenidors per part del ciutadà per disminuir les incidències detectades per aquest fet, ens anotem a la llista fer el seguiment d'aquest punt. Gràcies.
9994 2018/07/30 Els veïns autòctons dels voltants de la plaça de la Noguera, demanem amb urgència que vingueu a mirar i arreglar la font i el desaigua, ja que fa fàstic i vergonya. Cada tarda és una porqueria que els que estimem aquesta plaça hem de veure amb indignació com la degraden. Esperem que vingueu a observar encara que sigui un moment a partir de les 6 de la tarda i veureu el que passa.
9993 2018/07/30 Sobre el missatge anterior, no es poden adjuntar diverses imatges, però feu una volta a la casa de la ciutat i a terra i les façanes de les cases que l'envolten i us sorprendreu perquè als que hi passeu cada dia no us criden l'atenció, però als visitants i als veïns segur que sí.  
9992 2018/07/30 L'entorn de la plaça de Pes i en especial al voltant dels contenidors que hi ha davant de l'oficina de turisme es troba molt brut i deixat. Els regalims de les escombraries escampades fora  dels contenidors  diumenge passat s'enganxaven fastigosament als peus de qualsevol persona que volia entrar a la Llotja del Blat, lloc de rebuda dels visitants a la ciutat. A part, però, tota la plaça i els carrers que encerclen la Casa de la Ciutat es troben bruts i deixats, amb burilles, excrements i pixats de gossos i mobiliari en mal estat, com per exemple el cendrer de sota la torre del rellotge. Crec que no és correcte tenir descuidada la zona que es pretén ensenyar als visitants i en general la ciutat.  Adjunto  imatges de diumenge 29 de juliol a primera hora del matí.  
9991 2018/07/30 2018/07/31 M'agradaria saber que ha passat amb les instal·lacions per fer gimnàstica a l'aire lliure (Parc  Street   Workout ) del carrer de l'Alguer. Molta gent ho usa, i és una manera estupenda de fomentar l'esport a l'aire lliure i en un entorn envoltat de zona verda. Alguns, com jo, utilitzàvem aquestes barres per a preparacions específiques que ara no sé on haurem d'anar a realitzar-les. Agrairia per favor, que tornessin a instal·lar-les.   Resposta
( vegeu  també la ref. 9984) Des de la regidoria d'esports ens manifesten que tenen molt clar que la ciutat necessita espais com aquest però s'ha pensat que era millor posar el  workout  en un altre lloc per tal de poder gaudir d'aquest esport en millors condicions i amb possibilitat de fer ampliacions! Aviat el tornarem a posar i es podrà gaudir d'aquest esport segurament en el mateix barri. No obstant això, és bo saber que hi ha un altre equipament a la ciutat a la zona del sucre el costat de la residència del Nadal.
9990 2018/07/30 2018/08/09 Ahir a la tarda, a la cantonada entre el c/Pare Gallissà i l'Arquebisbe Alemany, un noi amb una bicicleta que anava per la vorera a tot tall, de poc que no atropella el meu fill de 4 anys. Veig que aquesta queixa és recurrent i des de l'ajuntament no feu gran cosa i només parleu d'enviar els agents cívics. Esperareu que passi alguna desgràcia per prendre mesures contundents?   Resposta
( vegeu  també la ref. 10038) Des de l'Ajuntament tenim consciència de la problemàtica de compartir espais públics amb altres usuaris i dels problemes de seguretat viària entre els ciclistes i els vianants i és per això que ha desenvolupat un seguit d'accions relacionades amb la bicicleta. Per molts motius, però també per la seguretat viària, l'Ajuntament està desenvolupant el Pla Estratègic de la Bicicleta a la ciutat de Vic, on s'analitza la xarxa viària destinada a les bicicletes i es pretén millorar-la perquè els ciclistes se sentin segurs circulant per la calçada i no ho facin per sobre de les voreres. Així mateix i en l'àmbit del civisme i l'educació per part dels agents cívics s'han portat a terme campanyes informatives i de promoció de l'ús de la bicicleta a la nostra ciutat. En el decurs d'aquestes campanyes, al marge de fomentar-ne l'ús pels beneficis tant en salut com mediambientals que ens comporta, també s'ha incidit en com s'ha de circular de manera segura per la ciutat fent especial esment en el compliment de les normes de trànsit. No obstant això, és cert que esporàdicament es realitzen actituds incíviques per part d'alguns conductors de bicicletes, per això, un cop finalitzada la campanya informativa, des de la guàrdia urbana es denuncien aquelles infraccions de trànsit que són comeses pels ciclistes i s'observen pels mateixos agents. Des de l'Ajuntament continuarem insistint en aquestes accions tant educatives i de conscienciació per part dels agents cívics, com de sanció d'aquelles infraccions que per part de la guàrdia urbana s'observin i constitueixin un perill.
9989 2018/07/30 2018/07/31 Com era de suposar, avui a les 6 del matí un cotxe pujant pel Rafael de  Casanovas  tot tenint el prohibit passar i tenint una tanca de protecció. Aquí hi haurà un accident a hores on no hi ha treballadors o en caps de setmana. Feu alguna cosa.   Resposta
Actualment estem en obres i degudament senyalitzades i amb tanques barrant el pas. Si algú, com ha passat, se  salta  tots aquests senyals, poc podrem fer-hi si no l' enxampem   infraganti  o en  coneixem  la matricula per poder-lo advertir. Les obres i els canvis de sentit de circulació  han sigut comentats , debatuts i aprovats per les  AA .VV .  En  finalitzar-ho, es deixarà tot degudament senyalitzat. La guàrdia urbana n'està  assabentada  i es planificarà un control de  vigilància .
9988 2018/07/30 2018/07/31 Veí de Sant Llàtzer! Com a veí del Carrer Francesc de Borja Moll vull dir que realment estic molt emprenyat de com pot haver-hi un comportament tan incívic amb les deixalles que es tiren als contenidors. Cada dia es poden veure nombrosos cotxes que s'aturen al costat i aboquen tot tipus de deixalles voluminoses. Ja fa temps que això passa, però ara s'hi sumen les deixalles industrials que deixen amb furgonetes d'empresa. Aquesta foto és de l'empresa  dynamicexpress , matricula 0794  HLN , que van tirar cartons, fustes i fluorescents (tinc més fotos de les deixalles que van tirar). Era graciós veure amb quines presses descarregaven per tal que no els enxampessin!! Els veïns ja avisem als incívics, però a vegades comporta alguna mena d'enfrontament que crec no ens pertoca. Esperem que es pugui solucionar aquest tema que no és només del nostre carrer. Potser posant cartells avisant de sancions com es fa amb els propietaris dels gossos. Resposta
Hi estem treballant molt de valent, amb 4 agents cívics específics en temes de residus i conjuntament amb la guàrdia urbana, sancionant als infractors. No deixarem de destinar-hi recursos mentre es doni aquesta situació.  
9987 2018/07/29 2018/08/09 Al parc d'Occitània a tocar del Nadal (Espai de màquines d'exercici per a la gent gran), cada nit i fins a quarts d'una, s'hi apleguen una colla de dones i nens que fan molt soroll (riures, crits, ...). Em consta que els veïns han avisat en diverses ocasions la Guàrdia Urbana però la situació es repeteix, nit, rere nit. Pels que hem de matinar és empipador, potser se'ls podria emplaçar, com a alternativa, a trobar-se al carrer de sota que també hi ha bancs i ara com ara no hi ha edificis.   Resposta
Agents Cívics i Guàrdia Urbana es coordinaran per observar els fets i si es creu necessari, es planificarà un servei a aquesta zona del Nadal. Si la Guàrdia Urbana es troben amb el grup de gent, els donaran l'alternativa que se'ns proposa a la bústia.  
9986 2018/07/28 2018/08/01 Com a veïna del carrer Santa Anna voldria saber el motiu del canvi de sentit de circulació de l'Avinguda Rafel de Casanova. A causa d'aquest canvi en el nostre carrer s'ha augmentat molt el tràfic de vehicles i no entenem el perquè d'aquest canvi, en aquest cas els perjudicats som els veïns d'aquest carrer.   Resposta
El motiu del canvi a l'Avinguda Rafael de  Casanovas , que passarà de doble sentit de circulació a un únic sentit de circulació en sentit al carrer Santa Anna és l'ampliació de la vorera existent per fer-la accessible segons la normativa vigent sobre accessibilitat en la seva connexió amb el col·legi Doctor  Salarich  així com la incorporació d'un carril bici segregat de la calçada que ens permetrà connectar les escoles de la Sínia i el Doctor  Salarich . La necessitat de segregar el carril bici de la calçada destinada al trànsit de vehicles rau en el fet que l'Avinguda Rafael de  Casanovas  és un tram amb pendent ascendent i amb un volum alt de trànsit especialment en horari escolar. El ciclista, juntament amb els vianants, és un dels usuaris més vulnerables per la manca de protecció i perquè, en cas d'accident té més risc de patir lesions. Així mateix els carrils bici són una de les solucions que reclama una part del col·lectiu ciclista, i així queda reflectit en el Pla Estratègic de la Bicicleta de Vic on es demana a l'Ajuntament la construcció d'aquesta infraestructura que ara desenvolupem, fet que ha de permetre fomentar l'ús de la bicicleta a un major nombre de persones més reticents a desplaçar-se en aquest mitjà de transport per compartir vies amb altres usuaris i més en aquest cas en concret, on per la presència dels centres escolars esmentats anteriorment, els nens podran fer aquest desplaçament amb la seguretat i tranquil·litat de no trobar-se a prop un vehicle de motor.
9985 2018/07/28 2018/07/31 Assabentat del seguiment exhaustiu que fan els agents cívics sobre com les persones seleccionem els diferents residus i els aboquem als contenidors, us faig saber que davant del carrer Virrei Avilés  núm.  3, on hi ha contenidors, hi ha gent que encara no té massa clar com actuar: residus en contenidors equivocats, bosses a terra, etc. Us agrairia que de tant en tant hi donéssiu un cop d'ull.   Resposta
Gràcies. Ho tindrem en consideració.
9984 2018/07/28 2018/07/30 Volia fer un suggeriment: aquesta setmana es va treure les barres de gimnàstica pel jovent, El de la zona del teatre Atlàntida. Pel que tinc entès s'ha tret perquè els veïns es queixaven pel soroll. Crec que pel jovent és una activitat important, i que de fet hi anava molta gent, el meu suggeriment és buscar un altre lloc que vagi bé per muntar-ho sense molestar, però a la vegada que fos un lloc pel mateix barri, perquè tinguin facilitat d'arribar-hi. Espero i desitjo que el meu suggeriment es compleixi perquè el jovent puguin gaudir d'aquestes activitats.   Resposta
Des de la regidoria d'esports ens manifesten que tenen molt clar que la ciutat necessita espais com aquest però s'ha pensat que era millor posar el  workout  en un altre lloc per tal de poder gaudir d'aquest esport en millors condicions i amb possibilitat de fer ampliacions! Aviat el tornarem a posar i es podrà gaudir d'aquest esport segurament en el mateix barri. No obstant això, és bo saber que hi ha un altre equipament a la ciutat a la zona del sucre el costat de la residència del Nadal.
9983 2018/07/27 2018/07/30 Dimecres al migdia una senyora amb targeta de minusvàlid per aparcar davant del restaurant Xic Vic als municipals l'hi van fe treure al cotxe de sobre la vorera. I ara veig un cuat a sobre la vorera a la rambla del Carme. Estic indignada.   Resposta
Els dos casos infringien les ordenances. Malauradament els agents de la guàrdia urbana no poden ser a tot arreu i no poden veure-ho tot. En una altra ocasió si poden trucar al 93 885 0000 i passar avís, molt probablement es podrà reaccionar a temps.
9982 2018/07/27 2018/07/30 Aquests dies no podem obrir les finestres de casa nostra per la pudor de purins que fa. Resposta
Vivim en un entorn rodejat pel Món Rural i això comporta coses agradables i d'altres no tant. Si ens indiqueu de quin sector de la ciutat esteu parlant, mirarem de saber si hi ha hagut alguna problemàtica inusual.
9981 2018/07/27 2018/07/31 L'aparcament de bicicletes que hi ha davant del número 1 del carrer de les flors està en un estat lamentable. Dels tres suports que hi ha, un està doblat i un altre completament arrencat. Resposta
  Amb el personal de l'Àrea de Serveis i Manteniment els hem reparat. Gràcies per l'avís.
9980 2018/07/26 2018/07/30   Tinc una queixa sobre les estructures que hi havia al c alguer davant del parc de gossos per fer gimnàs i  workout . Sempre hi anàvem, era dels únics llocs on podíem gaudir de gimnàs al carrer. No sé quin ha estat el motiu pel qual ho han tret tot però ens agradaria que es pogués trobar una manera de poder tenir estructures de gimnàs a la ciutat i a la zona. Resposta
Tenim molt clar que la ciutat necessita espais com aquest però s'ha pensat que era millor posar el workout en un altre lloc per tal de poder disfrutar d'aquest esport en millors condicions i amb possibilitat de fer ampliacions! Aviat el tornarem a posar i podreu disfrutar d'aquest esport segurament el mateix barri. Us faig saber que hi ha un altre equipament a la ciutat a la zona del sucre el costat de la residencia del nadal.
9979 2018/07/25 2018/08/03 El dia 20 d'aquest mes vaig fer la  sol·licitud  de podar la vegetació que en el carrer Castell d'en Planes tapava els fanals de la il·luminació del carrer i una part de carrer quedava envaït. La resposta va ser molt ràpida però l'actuació ha estat devastadora. Dilluns 23 va venir una màquina que va destrossar literalment la vegetació en comptes de retallar la part que  se  sol·licitava i ha quedat fet un desastre amb l'agreujant que tampoc es va retirar tota la brossa i ha quedat tapat amb la mateixa tot el voral per on baixa l'aigua quan plou i segueix envaint part del carrer. Vaig trucar per informar-ne i la resposta va ser que intentarien venir per resoldre-ho però no ha estat així. Adjunto fotografies. Resposta
(vegeu també la ref. 9963) L'actuació global dels dies anteriors es va dur a terme per seguretat, ja que el fanal estava totalment engolit per la vegetació del solar particular i l'ajuntament hi va actuar d'ofici prioritzant la seguretat de la zona i netejant el conjunt. A finals de setmana del 30/7/18 personal de Rases Vic, va anar a netejar la canal amb la màquina, que era el que havia quedat bruta amb les actuacions anteriors.
9978 2018/07/24 2018/07/31 Us  escric per informar-vos d'un fet gravíssim que ha succeït al meu barri. Uns individus s'han passejat al voltant del parc tot arrencant llaços grocs i proferint discursos racistes, quan finalment han filmat uns nens vigatans i els han anomenat ' pequeñas   cucarachas '. Amb la  consegüent  estupefacció dels nens. Crec que això és un delicte i greu, esperem que en prengueu les mesures que calgui. Adjunto vídeo.  https://youtu.be/2pnoNDXt94o Resposta
Ho hem traspassat a la regidoria de Seguretat i Convivència, però, malauradament poc podrem fer-hi, donat que no mencioneu en quin parc és i la filmació ha sigut esborrada del YouTube.
9977 2018/07/24 2018/07/27 Vull expressar la meva opinió, en relació amb la lamentable acció d'aquest passat diumenge a la Plaça Major de Vic i a la denúncia per delicte d'odi que l'Ajuntament pretén  personar  contra el seu autor. Crec que l'Ajuntament  ( de fet és la ciutat) no s'hauria de precipitar en aquesta acció. La mateixa alcaldessa ha parlat d'un fet aïllat, no organitzat, d'una bretolada. També es rumoreja (per tant s'hauria de confirmar prèviament) que aquest noi pot tenir alguna mena de desequilibri en la seva conducta a causa d'algun trastorn. Crec que l'Ajuntament, abans de fer una denúncia tan greu, hauria de tenir tota aquesta informació molt clara i, només llavors, decidir que és el millor. Per la meva part, em sembla que criminalitzar aquest noi sense saber els antecedents i el context que el van portar a fer aquesta acció, seria temerari i a més  encoratjaria  encara més la campanya mediàtica que s'està portant a terme des de l'estat espanyol contra el procés i contra Catalunya. Resposta
Gràcies per la vostra aportació. S'està portant el tema amb tota cura, respecte i delicadesa, però alhora, amb rigor i sense permetre cap acte d'aquesta índole.
9976 2018/07/24 2018/07/24 Són ja diversos anys que els arbres del final del carrer Joan XXIII, sobretot la zona dreta. Aquests arbres deixen el carrer molt brut, enganxós, així com els contenidors, els cotxes i això comporta una brutícia important al carrer i els objectes de la zona. Agrairem podar els arbres o eliminar-los directament, ja que només fan brutícia a tot el final del carrer. Resposta
En aquest carrer hi ha til·lers que en uns determinats dies de l'any, sobretot a l'estiu, poden ser colonitzats per pugó, que excreta un líquid (melassa) que conté sucre i produeix aquest efecte enganxós. El tractament contra la plaga és el sistema més eficaç per lluitar-hi. No cal ni esporgar els arbres ni treure'ls per solucionar el problema. Els beneficis que ens aporten els arbres a la ciutat són molt majors que els problemes puntuals que poden produir, però pel fet de ser beneficis intangibles no els valorem. Revisarem si en aquest carrer s'ha realitzat el tractament i quin nivell de plaga hi ha.
9975 2018/07/24   som  veïns del carrer Raimon d'abadal. Cada divendres, dissabte i diumenge des de les  16:00 hores   fins  les  2:00  de la nit escoltem soroll i tremolor a l'edifici número 5, a causa de la música del bar musical dels africans al remei a la zona de l'Esclat. No només és molest la música i la tremolor dels altaveus, sinó que es formen baralles, crits i mal ambient al barri i cada vegada tenim més por de sortir i que surtin els nostres fills. Agrairem una solució aviat. Moltes gràcies
9974 2018/07/24 2018/07/30 Ja fa unes quantes nits que els veïns del carrer Ramon sala no tenim llum des de l'alçada del número 11 en endavant, amb el risc que això comporta. Resposta
Ja fa uns dies que hi treballem, hem hagut d'estendre uns aeris entre punts de llum i en teoria ja ha de funcionar tot amb normalitat.
9973 2018/07/23 2018/07/27 Volia  escriure sobre l'incident del diumenge amb un cotxe entrant a la plaça,  això  evidencia que Vic no està preparat per evitar un atac terrorista amb cotxe. Aquelles barreres que van posar l'any passat no han evitat que un cotxe entri a la plaça. Que em podeu dir des de l'ajuntament? Resposta
Les barreres físiques amb els blocs de formigó " New  Jersey" es col·loquen en els dies d'aglomeració de gent com els mercats de dimarts i dissabte o actes multitudinaris. El diumenge no s'esperava cap aglomeració de gent ni hi va ser de fet, en conseqüència no hi havia les barreres col·locades.
9972 2018/07/23 2018/08/09 Demano que considereu l' anul·lació  de la senyalització de càrrega i descàrrega que hi ha al  carrer  Comtat d'Osona davant a on havia estat ubicat un supermercat del Bon Preu . Ja  fa molt de temps que el local  està  tancat sense cap activitat. Resposta
Les zones de càrrega i descàrrega estan per satisfer una necessitat del comerç en general i no d'un ús concret per part d'una determinada activitat. En el cas de la zona de càrrega i descàrrega del carrer Comtat d'Osona, malgrat que el supermercat Bon Preu fa temps que va tancar, la zona de càrrega i descàrrega existent dóna servei a les necessitats d'abastament dels comerços que hi ha tant al carrer Comtat d'Osona com els que hi ha a la Ctra. de Roda propers a la zona esmentada. No obstant això, li donem trasllat al departament de mobilitat perquè analitzi si la ubicació de la zona és l'adient o cal el seu trasllat.  
9971 2018/07/23 2018/07/23 Bona  tarda des d' Estats Units . Tinc una polèmica aquí, amb un ciutadà molt espanyol, que em diu i assegura que a la plaça de Vic no s'hi poden posar creus grogues perquè és un espai públic i l'Ajuntament no ha donat permís per fer-ho. (pel tema ja conegut). Com que no vull tapar-li la boca, ja que no entra en raó, la seva pregunta us la trasllada a vosaltres, l'Alcaldia va donar permís per  instal·lar  les creus?  Gràcies  per la vostra resposta. Resposta
És un acte autoritzat per apadrinar creus pel suport a les famílies dels presos i exiliats.
9970 2018/07/23 2018/07/27 Una pregunta, si alguns ciutadans poden posar creus grogues, puc jo posar banderes d'Espanya? M'agradaria tenir el 50% d'espai de la plaça, del que ocupen les creus grogues. És un espai públic i per tant de tots. Resposta
L'ús de l'espai públic està regulat i cal autorització per utilitzar-lo.
9969 2018/07/23 2018/08/01 Al c/Teodor de Mas, 18, 1-1 deixen uns gossos sols tot el dia, i no paren de bordar a totes hores, a la nit, de matinada, etc. i no ens deixen dormir. També ens hem adonat que el pati està ple de caques i pipins, no fan una higiene adequada.  Portem tot l'any  amb el tema, i ja s'ha comentat al veí en qüestió però continuem igual. No hi ha cap normativa al respecte? Resposta
(veure ref. 10004) Els agents cívics ho estan gestionant. Han intentat anar a parlar amb els amos dels gossos però no els han trobat mai. Han estat escoltant i no se sent el gos. També han parlat amb altres veïns i no ho consideren greu. No obstant això, contactarem amb vosaltres per e-mail per tenir més informació. Als agents cívics, els aniria molt bé poder parlar amb vostès per acotar la informació. Els poden trobar al mail convivencia@vic.cat o al mòbil 626 097 637.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...