Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
L'any 2005 disposàvem de 356.000 m2 de praderia i ara de més de 786.000 m2

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
9832 2018/06/21 Al parc de Can Forcada es pot aparcar demanant el permís a l'Ajuntament? Ho dic perquè mentre es fan les obres d'un edifici de la rambla Hospital, cada dia hi ha vehicles estacionats, en un cas semblant el podem fer servir tots?  
9831 2018/06/21 Al Carrer Manuel Brunet s' han   substituït  les lluminàries del Carrer per nous focus led que ha millorat molt la imatge del carrer. Les obres han inclòs la retirada de suports vells de ferro que suportaven el cablejat de les façanes, excepte un ubicat al Carrer Manuel Brunet 5, i que es podria retirar fàcilment. Quan es feien els treballs ja es va comunicar als operaris que van exposar ja ho havien estudiat i era factible.  Agrairíem  es completés la retirada del ferro de la foto.
9830 2018/06/20   Com cada any aquest temps, a la carretera de santa Eugènia, antiga fabrica l' Ilsa  podeu fer netejar el solar que hi ha a peu de carretera a la rotonda de can  fontseca ? És un perill, hi ha uns matolls molt alts, l'any passat ens vàreu dir que estava a concurs de creditors i per això no podríeu fer-ho netejar, recordeu que és un perill.
9829 2018/06/20 El parc de Santa Anna han destrossat una part de la passarel·la infantil, i  és  perillós.
9828 2018/06/20   tinc  un negoci de venda de vehicles a la ciutat de Vic, i l'altre dia comentàvem amb altres comerciants de Vic que  es   dediquen  al mateix, la quantitat de cotxes que ni hi ha en venda amb cartell sobretot a l'Avinguda Països catalans per la zona del pont del blanqueig, vam comptar més de 2 el dia d'avui, sembla una botiga ambulant, hem comentat amb el gremi i ens diu que a moltes ciutats està  prohibit, ja que  es tracta d'una competència deslleial, ja que la majoria d'aquestes persones són gent que es dediquen a fer això i no paguen cap impost ni llicència per fer-ho, els escrivim a vostès a veure si poden fer alguna cosa i que això desaparegui, a més a més pensem que dóna molt mala imatge a la ciutat, a banda del mal que ens fa a tots els comerciants que ens dediquen a aquest sector. Sense res més, rebin una salutació
9827 2018/06/20 Pont de Queralt. Crec que amb bon criteri s'ha suprimit el contenidor objecte de bretolades. Ara hi ha algú que deixa les deixalles a terra. Seria millor que no fos així i posar un contenidor en una altra ubicació. Es milloraria l'entorn i possibles accions incíviques.
9826 2018/06/20   Al c/ Jaume I el Conqueridor, hi ha cotxes i motos que circulen a gran velocitat i generen perill. En tot el carrer en general però sobretot en les proximitats del pas de vianants que hi ha a l'altura del número 24 en els dos sentits de la marxa. No té bona visibilitat, per un cantó hi ha la corba i per l'altre els contenidors, a més, també s'hi sumen els cotxes que giren a l'esquerra baixant de carrer Baró de  Savassona .  És un carrer i un pas de vianants molt transitat. Hi ha escoles molt a prop i és molt utilitzat per joves, nens i veïns i sovint hi ha ensurts i frenades fortes.  S'hauria de posar alguna mesura per moderar la velocitat als vehicles en tot el carrer i sobretot en aquest punt.
9825 2018/06/20   a  veure si es fan més controls dels taxis de fora perquè carreguen per tot Vic i això no pot ser.
9824 2018/06/20 Al c/ Mª  Aurèlia Capmany (Sant Llàtzer) hi ha un terreny que normalment per Sant Joan està net i totes les males herbes tallades per evitar cap incendi. Podríeu avisar al propietari del terreny que netegi el solar?
9822 2018/06/20   Al parc de prop de l'escola bressol Horta Vermella hi ha un gronxador per a nens petits (amb barana al voltant) situat sota d'un tobogan doble que fa com un arc.  Ahir a la tarda una nena d'encara no 2 anys hi estava gronxant i va caure perquè es va tirar una mica endavant i el gronxador es va bolcar. Va caure de cap a terra de més d'un metre d'altura (el gronxador aquest és molt alt). Ho comento per si és possible  assegurar  que aquest gronxador és segur, compleix les normes de seguretat i/o té risc de bolcar. Només per evitar que algú altre s'hi pugui fer mal.
9823 2018/06/20 Fa dies un nen de 3 anyets li va quedar el braç sencer atrapat dins la molla, entre el seient del cotxe i la molla. Se suposa que  compleix  normativa  però  potser s'hauria de revisar. Entre 3 pares vam intentar treure-li i vam passar uns 30 segons bastant angoixants. Aquesta moto és al parc de la Bassa dels  Hermanos .
9821 2018/06/19 2018/06/19 Bona tarda, avui els meus pares, sortint del centre Balmes i esperant l'autobús a la sortida, han viscut una mala experiència per culpa de la mala conducta i poc respectuosa d'un conductor d'autocars públics (empresa  Sagalés ). Aquest conductor que conduïa l'autobús de la línia, ha passat d'ells i d'un altre senyor, deixant-los tirats i a ple sol, a la parada de davant del centre, amb el que això representa (recordem que parlo de gent gran que surten del centre Balmes o Guiteres). Aquest no ha parat el vehicle (tot i veure'ls), i ha continuat la marxa. Ho trobo vergonyós, i demano a l'empresa i a l'ajuntament que agafin gent respectuosa i afectuosa per aquestes funcions, ja que les persones que necessitem aquests serveis de transport públic no tenim cap culpa de les cabòries que els conductors poden tenir. Si volem una ciutat neta de cotxes, cal un bon servei de transport públic amb gent maca al davant.   Resposta
Lamentem els fets que ens expliqueu. Ho traslladem als responsables del servei de bus urbà i ens assegurarem que sigui comentat en les seves reunions internes i s'adverteixi de la necessitat de donar un millor servei. Gràcies per fer-nos-ho saber.
9820 2018/06/19 Aquest matí al c/Miquel Martí i Pol més de tres minuts parats al semàfor vermell. S'ha creat molta cua i el semàfor no canviava de color. Trucant a la policia diuen que és un semàfor intel·ligent, que segurament el 1r cotxe no estava prou a prop. Caldria revisar-ho doncs si són intel·ligents. Els cotxes per poder circular hem hagut de  saltar -nos el semàfor en vermell.  
9819 2018/06/19 Soc  propietària al carrer Joan XXIII de Vic. Darrerament aquest carrer s'ha tornat més sorollós, sobretot a les nits. Cotxes amb la música molt alta, crits, tocada de timbres als veïns quan no saben quin és el seu ,.  I sempre són immigrants. Ja admeto que els seus costums són diferents dels nostres però hi ha unes normes cíviques que cal complir. Particularment al núm. 5, 1-1 hi  ha uns ocupes  que quan reben visites, com que no tenen timbre criden des del carrer, sigui l'hora que sigui (abans-d'ahir a les 5.30 del matí). Ja hem trucat de vegades a la policia però quan arriben ja han marxat. Podrien intensificar el pas de les patrulles una temporada per intentar corregir aquest comportament?
9818 2018/06/19 És urgent que tapeu els enormes forats que hi ha al carrer Frederic Mompou en la sortida a la carretera de la Guixa a  Sentfores.
9817 2018/06/19   Vivim a la Plaça Joan Amades, és necessari venir cada setmana un cop a les 7 del matí a tallar l'herba del parc que tenim a davant de casa? Ho dic perquè després a les 12 h tallen la gespa de rotondes i polígons... Crec que es podria organitzar la feina de manera diferent per intentar molestar el mínim possible el descans dels veïns... espero que hi puguin posar remei.
9816 2018/06/18 Tinc el despatx ubicat al carrer Torelló, a Vic. Us demano que valoreu la possibilitat de posar semàfors. Considero que és una via molt perillosa pels vianants on els vehicles van massa ràpid i és molt difícil travessar amb seguretat. L'altre dia van estar a punt d'atropellar un nen, i no fa massa dies, van atropellar de gravetat una senyora.
9815 2018/06/18 2018/06/18 És fantàstic el servei de transport públic. Conductors que he vist parlant per mòbil, amb la música a tot volum. Avui a més esperant l' L3  en la parada del J. Callís, tenint el seu pas a les 14.51, hem baixat a les 14.46 i hem esperat fins a les 15 i no ha passat ni un bus. Ens hem quedat sense poder anar al col·legi. Resposta
Lamentem la situació. Fem arribar el vostre comentari als responsables del servei del bus urbà perquè esbrinin que ha passat i comentin amb els conductors els comportaments no satisfactoris que ens comenten.
9814 2018/06/16 2018/06/18 Avui 16 de juny es feia un esdeveniment de música clàssica a la plaça del pes... ho trobo fantàstic... però sap greu que el protagonista fos el contenidor... és una falta, trobo jo, de sensibilitat... Resposta
Podem estar-hi d'acord, però, no podem obviar que els contenidors també formen part del paisatge urbà i de la vida quotidiana. Al mateix temps, hi havia una altra activitat a la plaça Major que no era ni més ni menys que la presentació dels nous contenidors que s'han d'anar substituint a tota la ciutat i que milloraran no només la imatge, sinó també la seva utilització.
9813 2018/06/16 2018/06/18 Protesto  per la falta de pluralitat política d'aquest ajuntament.  Ciudadanos  també existeix, hi ha més d'un milió de ciutadans catalans que l'han votat. Resposta
Hem procedit com millor hem cregut convenient pensant en global.
9812 2018/06/15 2018/06/18 Volia  saber si les llicències d'obres per a particulars tenen data d'inici i fi (com suposo), ja que tinc un veí que des de fa 3 mesos està amb obres a casa seva, segons ell, té llicència però mai l'ha ensenyat.  És ell qui treballa a casa, així que ho fa els dies i hores que li dóna la gana. Com puc assabentar-me realment té llicència d'obres i en cas de tenir fins quan és vàlida? Resposta
Us hauríeu de personar al departament d'urbanisme (pl.  Don  Miquel de Clariana, Casa Masferrer) i amb les dades que  pugueu  facilitar es podrà verificar si hi ha llicència d'obres.  
9811 2018/06/15 En relació a la ref. 9687. A qui correspongui: Decebedora, com a mínim, la vostra resposta. Són arbusts i, si la seva funció és fer de pantalla, senyors, de les "pantalles" se n'ha de tenir cura. S'han retallat, en tot cas en alguna ocasió (molt poques) d'un lateral, mai de la part superior que sobrepassa en molts metres el mur que pretenen tapar. Reitero el dret que tenim al Remei que dels jardins de la zona se'n tingui la mateixa cura que dels del centre de la ciutat. Veniu-los a veure! Pendents de la vostra actuació.
9810 2018/06/15   Com tots els estius, a la plaça Santa Anna tornem a tenir el malestar i el poc civisme d'un grup variat de persones que fan servir la pista de futbol una vegada passades les 10: 00h  de la nit, molts dies s'hi posen inclús més tard o acaben de jugar a la 1: 00h  de la matinada o més tard. Com cada any us demanarem que de tant en tant passés la patrulla i els informessin de l'horari i del malestar que provoquen als veïns, ja que encara que ho intentem els veïns sempre es mofen de nosaltres. A més també seria convenient canviar el sistema de fustes i ferros que té la pista, ja que també són uns dels elements que provoquen els sorolls més desagradables. Crec que aquest tema dura molts anys i seria bo que prenguéssiu una mesura definitiva per superar aquest mal de cap.
9809 2018/06/14   Visc al carrer Nou. Ja fa uns quants anys que hi ha gavines per la ciutat, especialment pel barri. Ha arribat un punt, però, que la seva presència resulta ser perjudicial i molesta per a tots. Es podria fer alguna actuació des de l'ajuntament per tal d'impedir la seva proliferació? 
9808 2018/06/14 Caldria fer algun tipus d'actuació al c/ Lleida direcció Roda de Ter. En el tram comprès entre  Girbau  i la Zona Dièsel, els vehicles agafen unes velocitats molt elevades que fa que la gent que hem de sortir amb vehicles de les empeses que es troben en aquella zona, sigui molt perillós. Fins i tot, els vehicles de gran tonatge agafen velocitats excessives i, tot i que espero equivocar-me, em temo que algun dia hi haurà algun accident important. Una solució seria posar-hi els dispositius que ja hi ha al carril en sentit contrari. Prego que prenguin les mesures oportunes per evitar mals majors.
9807 2018/06/14 2018/06/15 Al carrer de Manlleu cantonada Jaume I el Conqueridor, no hi ha cap senyal que prohibeixi la circulació en direcció al passeig, cosa que confon a molts cotxes. Resposta
En l'inventari de senyalització de la ciutat hi consta un senyal de direcció prohibida, tal com es veu en la foto que publiquem. Donem instruccions de verificar el seu estat i de  reposició  del senyal si és el cas. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9806 2018/06/13   A la plaça  Santa  Eulàlia de Vic,  hi ha  moltes rajoles que no estan enganxades i estan trencades amb el perill que algú ensopegui i pugui fer-se mal. També amb l'inconvenient de quan plou i  trepitges , et mulles tot el peu.
9805 2018/06/13 Tanco el cotxe en el garatge comunitari del Candi  Bayés  número 14. Tot sovint haig de trucar a la Guàrdia Urbana perquè algú deixa el cotxe entre els guals que hi ha. No seria possible instal·lar una pilona (d'aquelles de plàstic verd) per dissuadir a la gent d'aparcar els seus vehicles?
9804 2018/06/13 2018/06/14 Ahir 12/06 al voltant de les  22:30 h , hi havia al parc de darrere l'IES Vic (davant el consum), una parella jove amb un gos de raça perillosa amb el morrió sense posar (el portava penjant) i la corretja a terra (també penjant). Es va aproximar al meu gos i jo el vaig agafar a coll, amb el qual, la noia va proferir a insultar-me dient-me que si agafava el meu en braços, l'altre el volia mossegar. Com pot ser que jo, portant el meu gos lligat, m'hagi de preocupar per si un altre que ha d'anar amb morrió i lligat, se li abraoni. A més de rebre insults, vaig rebre amenaces de l'estil " ojalá   se   comiera  a tu  perro "... vaig trucar la guàrdia urbana i em van comentar que s'hi passarien, però jo vaig haver de marxar davant les amenaces. Demano doncs, que, per la tranquil·litat de tothom, es vigilin més aquestes conductes, ja que ens posen a tots en perill. Resposta
Els Agents Cívics ho vetllen molt, però òbviament si no els enxampes " infraganti " no s'hi pot fer gairebé res. Es duen a terme diverses campanyes de sensibilització i posterior sanció en cas de reincidència. De mica en mica es va avançant en la millora. Ho traslladem als responsables dels Agents Cívics perquè n'estiguin al cas i obrin en conseqüència.
9803 2018/06/12   Que el c/ Torelló és una via per córrer a tota velocitat ho sap tothom. Avui entre  10:20 h - 10:30 h  aproximadament, un BMW  M3  amb matrícula  2138JTF  de color gris ha fet lluir els Cavalls que el seu motor té, fent anar el cotxe a gran velocitat de rotonda a rotonda parant el seu cotxe a la vora de " catim " estacionant al costat de la gasolinera. El rugit del motor era espectacular, la seva velocitat segur que hagués causat una desgràcia si algú hagués travessat el carrer (impossible frenar el cotxe a temps). Per sort no ha estat així. L'energumen que ha sortit del seu interior ha entrat a dins de" catim "  i la gent el saludava, devia ser algun treballador d'allà o algun conegut. Si hi ha alguna càmera disposada al carrer, veureu com de "bonic" és un  M3  al circuit urbà del carrer Torelló. Si necessiteu foto del cotxe amb la matrícula, feu-m'ho saber.
9802 2018/06/13   Ja fa molts dies que al parc dels mossos hi ha la part final del tobogan trencada i perilla que algun nen tot baixant es talli. També hi ha trencades algunes peces per pujar per l'escala de corda. No sé si ho teniu implantat o no, però seria bo que des de l'Ajuntament hi hagués algun protocol de manteniment i revisions periòdiques dels parcs on hi ha canalla, perquè quan algú es fa mal després tothom pilotes fora.
9801 2018/06/12   Al voltant de l'illa càrnia, i sobretot al carrer Sau; hi ha molts cotxes mal aparcats, impedint una segura circulació.
9800 2018/06/12   L'entorn del Pont de Queralt és força més net. Si es desplacés un xic la caiguda de l'aigua de la resclosa, segurament no hi hauria el remolí d'aigua on sempre hi ha brossa i deixalles.
9799 2018/06/12 2018/06/13 No som 39204 vigatans. Les dades de la Web desinformen. Resposta
Les dades de població oficial a 1 de gener 2017 (són les darreres dades oficials) són de 43.964 habitants. Podeu  consultar -ho  a:  http://www.vic.cat/ajuntament/atencio-ciutadana/avisos-i-alertes/la-xifra-oficial-de-poblacio-es-de-43964-habitants
9798 2018/06/12 2018/06/14 A l'Av. Països Catalans, entre la Plaça Mialet i el c/ Tagamanent: Pels veïns d'aquesta zona és molt difícil poder aparcar des de la implantació de la zona verda de pagament al c/Josep M.  Pallàs . Vegeu també aquestes dades: Al c/Josep M.  Pallàs  (actual zona verda): Hi viuen aproximadament 14 famílies (amb cases unifamiliars amb garatge) i hi ha 24 places d'aparcament de zona verda. Per contra la majoria de vegades aquestes zones de pagament estan buides. A l'Av. Països Catalans, entre la Plaça Mialet i el c/Tagamanent: Hi viuen aproximadament 43 famílies i hi ha 14 places d'aparcament de zona blanca (habitualment ocupades per vehicles de fora de barri i que en molts casos hi són abandonats). Es demana un estudi tècnic. Resposta
Hem comentat en diverses ocasions aquest tema amb l' AA .VV  i tothom coincideix en el fet que cal evitar tenir cotxes estacionats de manera "eterna" al carrer i que és millor una bona rotació i més quan a l'entorn hi ha equipaments esportius que mouen molta gent en horaris de tarda i caps de setmana. Molt aviat (aquest estiu) està previst condicionar l'espai del final del c/Joan Maragall (darrere la botiga de mobles) anivellant-lo i adequant-lo per estacionament lliure i gratuït. Esperem que això millorarà aquesta problemàtica. En tot cas n'anirem fent un seguiment i comentant-t'ho amb l' AA .VV .
9797 2018/06/11 Avinguda Països Catalans, esquerra direcció llevant, cantonada amb carrer Josep Serra Campdelacreu,15. Hi ha un embornal completament embussat amb material grava i quitrà. Hi  és  des de les obres recents de pavimentació.
9796 2018/06/11 Avinguda Països Catalans, aproximadament davant del número 56 i també davant del 58, hi ha uns registres de ferro al centre de la calçada (sanejament) que al pas de cada vehicle fan un soroll molt molest, especialment a les nits. Això passa des de les recents obres de pavimentació.
9795 2018/06/11   Fa unes setmanes que se sent molt soroll a l'interior de l'illa de cases (Jacint Verdaguer, Morgades, Rambla Hospital). Sembla provenir d'algun tipus de motor o extractor d'aire de l'antic pàrquing de la rambla de l'hospital. Al costat del banc de Sabadell. El soroll és constant les 24 hores durant tota la setmana. Què s'hi pot fer?
9794 2018/06/11   Fa mesos que hi ha un dels llums que es varen afegir al carrer Verdaguer per millorar il·luminació fos. Seria possible arreglar-lo? Es tracta d'un focus led a l'altura del carrer Jacint Verdaguer  11.
9793 2018/06/11   Voldria, una vegada més, fer esment a l'aparcament del carrer de Gurb, entre Pla de Balenyà i la  rambla  del Carme. En teoria no es pot aparcar, però només cal passar-hi i es pot veure com el passatge Carquinyoli està sempre ocupat per cotxes i que s'hi poden passar hores (al migdia, a la tarda,  etc. ) M'agradaria que la resposta no fos la de sempre, en el sentit d'informar a la guàrdia urbana.  Crec que hi havia un pla pilot que s'havia de posar en marxa el mes de maig pel control, via  gps , dels cotxes que hi accedeixen, durada d'estacionament,  etc.  (no sé si per aquí). En definitiva, cal fer complir les ordenances existents i si no es poden, es treuen i no cal dir que és zona  de vianants .
9792 2018/06/11   Al carrer Bisbe Font Andreu (sobretot a l'alçada de la perruqueria i farmàcia), la zona entre la vorera i la calçada amb opció a aparcament, varen posar unes lloses de pedra i cada vegada en queden menys o estan trencades i això ha provocat sots a l'hora d'aparcar, brutícia acumulada i lloses amb caires punxeguts que poden provocar rodes rebentades a l'hora d'aparcar, com ha estat el meu cas. Agrairé una revisió i una reposició de les lloses i reparació de les malmeses.
9791 2018/06/10 Volia incloure dues fotos, però no estat possible, el parc de Sant Jaume infantil ple de vegetació que no toca, i el mateix parc a l'Avinguda Països Catalans, els arbres protegits de baix, queden oprimits.
9790 2018/06/10 2018/06/14 Els problemes de la pista de Santa Anna, canviant el sistema de fixació (pista Horta Vermella), seria més factible. Resposta
  Gràcies pel vostre suggeriment, ho fem arribar als tècnics de l'Àrea de Serveis i Urbanisme per si estimen adient fer alguna modificació.
9789 2018/06/10 2018/06/10 (vegeu la ref. 9772) - Espero que el responsable de l' OAC  central actuï com han d'actuar en aquest cas, perquè de no fer-ho quedaria un mal precedent per al bon tracte cap al ciutadà en general o simplement no fer una solidaritat de germanor espero que tinguin en compte el meu reclam i malestar amb el comportament d'aquesta treballadora, que es troba atenent  OAC  Remei. No es pot permetre aquest comportament histriònic, perquè aquesta senyora està treballant gràcies als impostos de tots els ciutadans que paguem religiosament i vostès com a persones estant en el meu lloc actuarien de la mateixa manera, respectes guarden respectes i per finalitzar el full de qualitat d'atenció hauria de ser privat i no ser lliurat per la mateixa persona que atén, perquè coacciona la veritable resposta del ciutadà i el ciutadà ha d'aprendre a queixar-se i reclamar perquè les coses canviïn en aquest país. Resposta
Els responsables de l' Oac  estan al cas del vostre missatge i s'està treballant internament per millorar i evitar que es donin situacions d'aquesta índole. Recollim el seu suggeriment sobre els informes de qualitat de l'atenció al ciutadà. Desitgem poder millorar el servei.
9788 2018/06/10 El primer és d'agrair les respostes que feu de les nostres sol·licituds. Vull comentar que aquí al c/ Bon Aire entre els números 34 I el 52 pensem que faltaria un fanal.
9787 2018/06/09 2018/06/11 La setmana passada van venir els de manteniment a tapar els sots del carrer Puig dels Jueus (Zona Hospital General), no sé qui va venir a fer la feina però la imatge parla per si sola. La veritat, molt mala feina.   Resposta
  En la resposta de la ref. 9757 ja us dèiem el 4 de juny que "Amb personal de l'Àrea de Serveis s'han tapat amb aglomerat en fred els forats més profunds. En aquest carrer està previst un refermat aquesta tardor." I això és el que s'ha pogut fer de tapar els forats més profunds i haurem d'esperar a la tardor. Gràcies per la paciència.
9786 2018/06/09 2018/06/11 Voldria dir que sóc nascuda a Vic, i m'estimo molt la ciutat, per això em fa tanta pena veure-la tan deixada, carrers malmesos, voreres on els rajols es mouen, brossa i andròmines al voltant dels contenidors i l'última que faltava és els parterres on es passa la màquina de segar i al mig tot de cardos com a davant de la Renault, que fa una llastima i es veu deixat i desmanegat i això de què és una prova no m'ho crec, és el que ens volen fer creure, la realitat és que és una manera d'estalviar, i el que s'aconsegueix és que contribueix a la mala imatge de Vic, m'agradaria una ciutat més neta, en això tots hem de contribuir, ara el manteniment de la ciutat ho ha de fer l'Ajuntament sempre i no només quan hi ha eleccions. Resposta
La gestió diferenciada de zones de praderia no respon a deixadesa, sinó a l'aplicació d'una gestió més  correcte  i eficient d'aquests espais que generin major diversitat tant de flora com de fauna, essencial per a tenir uns espais verds saludables i en millors condicions. Podeu consultar més informació a: http://www.vic.cat/news/vic-ciutat-lliure-d2019herbicides-que-potencia-la-biodiversitat-dels-espais-verds-mitjancant-la-gestio-diferenciada.
9785 2018/06/09 2018/06/10 Perquè alguna vegada que en aparcar a la càrrega i descàrrega del carrer Verdaguer i passar-me del temps m'he trobat la corresponent denuncia i fins i tot la grua se l'ha endut, i en canvi els dies de mercat  diverses  furgonetes dels firaires si passen el matí impunement ? Puc jo també deixar la meva furgoneta tot el matí del dissabte en zona de càrrega i descarrega com ells?   Resposta
La setmana vinent es presentarà una prova pilot de 6 mesos de durada, anomenada  ZDUMA  "Zona de Distribució Urbana de Mercaderies i Altres", per millorar l'ús que se'n fa de les zones de càrrega i descàrrega. Es començarà pel cinturó del Passeig, rambla del Carme, rambla Davallades, rambla Hospital i rambla Sant Domènec. Veurem com evoluciona i quines coses cal modificar per anar-ho implementat a la resta de la ciutat.
9784 2018/06/08 2018/06/11 Per la reparació de la vorera davant la Universitat, cantó  Miramarges  es van girar els contenidors de  multiproducte . Caldria tornar a l'orientació correcta. Resposta
  Passem avís per posar-los correctament. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9783 2018/06/08 2018/06/11 És necessari que vingueu a tallar els arbres i males herbes del castell d'en  Planas  perquè quan arribi l'estiu s'assecarà i és un perill d'incendis perquè aquí bé canalla i gent a passejar i per desgràcia alguns fumen i és un perill perquè les cases estan al costat i pot donar-se una desgràcia i no sabem si és propietat privada o de l'Ajuntament. Qui  se'n ha  de fer càrrec?   Resposta
Es tracta d'un espai privat. S'acaba d'iniciar la campanya anual d'avís i requeriment als propietaris de terrenys i solars sense edificar per tal que netegin aquests espais. Disposen d'un període de temps per fer-ho.
9782 2018/06/08 2018/06/11 Ara perquè ha plogut però quan quedi sec és un perill d'incendi i ningú se'n cuida. No sé si és una zona privada o de l'ajuntament però ningú se'n cuida fins que passi alguna cosa.   Resposta
Es tracta d'un espai privat. S'acaba d'iniciar la campanya anual d'avís i requeriment als propietaris de terrenys i solars sense edificar per tal que netegin aquests espais. Disposen d'un període de temps per fer-ho.
9781 2018/06/07 2018/06/08 A l cartell de la rotonda de can  Fonseca  hi ha un  error : a Universitat de Vic hi falta la  r . Resposta
Gràcies, ja ho havíem vist i s'estan reeditant els diferents senyals amb aquest error. Ben aviat seran reposats.
9780 2018/06/07   Recomanaria que al voltant de la zona esportiva de Vic (voltant Pavelló  Ausoneta ) i tota la zona verda del voltant hi poguéssiu posar alguns bancs i papereres. És una zona verda on  hi  manquen aquestes dues coses.
9779 2018/06/07 2018/06/08   Simplement manifestar que em sembla d'una molt poca sensibilitat i de poc caràcter social, el fet que  hàgiu  posat tot el voltant de l'hospital General zona de pagament (verd/blau), tenint en compte que la gent que  acostuma a  anar a l'hospital, no hi va precisament per gust ni per poca estona.  No em val l'excusa  que  és pel veïnat. (zona verda), ja que estem parlant que tots els blocs de l'entorn disposen de pàrquings privats i la resta són cases amb garatges. No és el centre de la ciutat i voler treure diners d'aquella zona em sembla molt indigne. Resposta
  Abans de dur a terme la demanda veïnal d'implantar la zona verda/blava en aquest sector de tanta pressió d'estacionament, donats els equipaments d'Hospital,  Inem  i  Osonament , vàrem apostar per l'adaptació d'un espai d'estacionament lliure i gratuït just al costat de Sant miquel Xic, entre l'Hospital Universitari i  Osonament . Amb aquesta actuació s'han més que duplicat les places d'estacionament.
9778 2018/06/07 2018/06/11 Comentar -vos que fa temps que passo per la rotonda que baixa de l'Atlàntida a l'alçada de l'avinguda països catalans. Doncs bé, aquesta rotonda té uns arbustos que impedeixen la visibilitat mentre circules. De fet, no sé com no hi ha més topades. Penso que estaria bé poder dissenyar I fer un altre tipus de rotonda. Resposta
Ja existeix un projecte de modificació de la rotonda ubicada a la cruïlla del carrer Prat de Galliners amb l'avinguda dels Països Catalans, al marge de millorar la visibilitat de la mateixa reduint els ornaments de l'interior de la rotonda s'incorporarà el carril bici segregat a la calçada, que ara passa per la vorera i no té continuïtat a la rotonda, per tal de millorar la seguretat viària per a tots els modes de transport.
9777 2018/06/07 2018/06/11 Els  arbres de la Plaça Santa. Eulàlia (final del c/ de la gelada) estan plens de " bichets " (crec que pugons) que fan que el terra estigui enganxifós. Crec que s'haurien de sulfatar o fer alguna cosa perquè cada vegada hi ha més. Resposta
  Passem avís al servei de jardineria per tal de preveure quin tipus d'acció és la millor. En farem el seguiment.
9776 2018/06/07 2018/06/11 Disposem de negoci ubicat al c/ Bisbe Font Andreu, 23 baixos B de Vic. Des de fa un parell d'anys a dins dels locals, pisos, tan nostres com de la zona està ple de cucs, sobretot milpeus. La causa és dels camps abandonats que hi ha a tota la zona. Sé que s'han fet diverses gestions i queixes al respecte però ningú neteja ni es fa càrrec d'aquests camps i cada vegada és pitjo la quantitat de cucs que hi ha. Entenc que en l'àmbit de salut pública s'ha de fer alguna cosa. Agrairíem que ens poguessin donar resposta. Resposta
Es tracta d'un espai privat. S'acaba d'iniciar la campanya anual d'avís i requeriment als propietaris de terrenys i solars sense edificar per tal que netegin aquests espais. Disposen d'un període de temps per fer-ho.
9775 2018/06/06 2018/06/11 Volia fer una queixa respecte a la quantitat de cards que hi ha en el solar al costat esquerre del Basar  Xinda , situat al carrer del Bisbe font Andreu 25. S'estan fent molt grans i estan ocupant la vorera, fent que hagis d'anar amb compte per no punxar-te. Crec que si es van llevar, evitaríem perills, queixes o denúncies. A més no queda bonic caminar pel carrer i veure aquests gegants cards. Resposta
Es tracta d'un espai privat. S'acaba d'iniciar la campanya anual d'avís i requeriment als propietaris de terrenys i solars sense edificar per tal que netegin aquests espais. Disposen d'un període de temps per fer-ho.
9774 2018/06/06 2018/06/08 La  meva pregunta és, si és normal  donar menjar  als coloms i llançar trossos de pa grans a terra i bosses senceres d'arròs? Resposta
Donar menjar a la via pública està prohibit per les Ordenances Municipals. Els Agents Cívics vetllen per reduir aquestes accions i tenen "coneguda" la majoria de gent que tenen aquest hàbit i s'hi reuneixen i busquen solucions conjuntament. Ho traslladem als responsables dels Agents Cívics perquè ho tinguin en consideració.
9773 2018/06/06 2018/06/11 En el pàrquing de l'estació seria possible posar les pilones més juntes ? És  per evitar que els cotxes aparcats obstrueixin el pas de vianants, principalment els dimarts dia de mercat. Resposta
Revisarem la ubicació de les pilones per si cal ampliar la seva instal·lació, no obstant l'estacionament entre les pilones és una qüestió d'indisciplina viària, ja és ben visible el pas de vianants i la prohibició d'estacionar-hi en un pas de vianants és coneguda per qualsevol conductor. Li donarem trasllat a la guàrdia urbana perquè denunciï els vehicles que s'estacionin dificultant el pas dels vianants.
9772 2018/06/05 2018/06/08 Avui he acompanyat a la meva dona a fer un tràmit a l' OAC  del Remei i lamentablement l'atenció rebuda per una treballadora, deixa molt a desitjar, ha tractat a la meva dona com si fos retardada, no la deixava parlar, semblava un monòleg histriònic on aquesta senyora preguntava i ella mateixa es responia. La meva dona mereix un respecte com a persona i ciutadana de Vic, si aquesta Senyora no té pedagogia o tacte per atendre les persones és millor que es dediqui a una altra cosa, perquè l'empleat o funcionari públic: ha de tractar amb atenció i respecte als ciutadans com ho estipula l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. A més el full que es lliura per opinar sobre el tracte rebut, no hauria de ser lliurat per la mateixa persona que t'atén. Espero que la meva queixa no caigui en sac buit... Resposta
Lamentem aquesta situació i serà comentada als responsables de l' OAC  en les reunions setmanals de seguiment. Esperem que no torni a succeir.
9771 2018/06/05 2018/06/11 Al c/ Ermita de Sant Sixt a banda i banda del carrer, hi ha unes " herbotes " i malesa de més o menys metre i mig d'alçada. No sé si aquelles parcel·les són de l'Ajuntament o de particulars, però si són vostres abans que comenci la gran calor, poguéssiu passar amb la desbrossadora. Ara és un bon temps perquè les herbes estan humides, a causa de les pluges d'aquests últims dies.  I  si són de particulars, mà dura contra els propietaris! Resposta
Es tracta d'un espai privat. S'acaba d'iniciar la campanya anual d'avís i requeriment als propietaris de terrenys i solars sense edificar per tal que netegin aquests espais. Disposen d'un període de temps per fer-ho.
9770 2018/06/05 2018/06/08 Fa  uns dies us vaig posar en coneixement la problemàtica que patim al c/ Bon Aire amb el tema de vehicles en contra direcció. M'agradaria afegir com ja ha fet algun veí de la zona, que l'ajuntament de Calldetenes ha canviat la direcció d'alguns carrers del nostre voltant. Això provoca que quan arribes a la cruïlla del c/ Bon Aire amb el c/ Pere Mateu l'única opció que hi ha és fer marxa enrere o continuar algun tram dels carrers en contra direcció. Sent una altra vegada els veïns del c/ Bon Aire els que patim encara més imprudències per part dels vehicles. Amb aquest barri estem una mica cansats que Vic ens tingui tan oblidats i deixats de la mà de deu.... Resposta
Ho hem comentat amb l'Ajuntament de Calldetenes i ens manifesten que s'ha dut a terme el que s'havia reclamat per la vostra  AA .VV  per no facilitar el pas d'entrada cap a les 4 Estacions i que en arribar des del c/Pere Mateu cal girar cap al c/Mare de Déu de la Mercè, c/ de Can  Gum  i de baixada cap a la rotonda pel c/ de França.  
9769 2018/06/05 2018/06/13 Envio aquest e-mail per insistir en la necessitat de solucionar el malestar que ens representa les olors de cuinat que provenen del restaurant La Flama del carrer de la Riera. Com que tenim ubicada la nostra consulta a la Plaça Major 7/8 i les nostres finestres de ventilació donen directament a la sortida de fums de l'anomenat restaurant ens és impossible obrir-les per poder ventilar sense que entri tota l'olor de menjar. Aquest problema afecta tota la comunitat de veïns. Agrairíem algun tipus d'actuació per poder solucionar-ho. Resposta
La tècnica municipal d'activitats ja s'hi ha posat en contacte i s'ha acordat un dia per anar-ho a observar i obrar en conseqüència.
9768 2018/06/05 2018/06/11 Excés  de velocitat. Un dels problemes importants de la ciutat és l'excés de velocitat dels cotxes. Això provoca accidents i contaminació acústica, entre altres problemes. S'ha d'acabar amb la impunitat dels conductors imprudents. S'haurien d'augmentar les zones de 30 km/hora i incrementar els passos de vianants alçats al nivell de la vorera. Accions concretes i prioritàries: avinguda Països Catalans, carrer Torrelló i l'entrada de Vic per la carretera de Roda abans de la Rotonda. Davant del col·legi hi hauria d'haver el pas de vianants alçat i això faria  reduir  la velocitat. (Cal que penseu en tota la ciutat no només en el centre) Resposta
Actualment s'està portant a terme la redacció del pla de mobilitat urbana sostenible de la nostra ciutat. El Pla de Mobilitat Urbana és l'instrument de planificació on es defineixen les línies d'actuació que han de governar la mobilitat urbana en els anys que vénen, tenint com a horitzó estratègic continuar avançant cap a un model de mobilitat col·lectiu més sostenible, eficient, segur, saludable i equitatiu. Aquests conceptes estan esdevenint, precisament, sinònim de progrés socioeconòmic i la qualitat de vida d'una ciutat. El  PMU  ha de plantejar un conjunt de mesures encaminades a donar més protagonisme als vianants i als ciclistes, a fomentar l'ús del transport públic col·lectiu i a reduir l'ús del vehicle privat, amb l'objectiu de millorar la qualitat de la ciutat, la seguretat viària i l'eficiència del conjunt del sistema de mobilitat. Aviat s'obrirà el procés de participació de la fase de propostes del pla i és allà on s'hauran de determinar per part de la ciutadania i l'equip redactor quin tipus d'accions concretes i prioritàries s'han de dur a terme per assolir-ne els objectius desitjats. Prenem nota dels seus suggeriments i seran tractats en el  fòrum  pertinent. Gràcies.
9767 2018/06/05 2018/06/11 A l'inici del carrer de les Guilleries i a la vorera dreta, segons es puja, hi ha molta herba al voltant dels arbres i de la paret de l'església cosa que dificulta el trànsit dels vianants. Sol·licito que es faci una neteja de tota aquesta vegetació que molesta.  Resposta
Passem avís al servei de jardineria perquè hi actuïn tan aviat sigui possible.
9766 2018/06/05   Avui dia 5 de juny a les  8h  matí dos treballadors de l'Àrea de Manteniment, han iniciat la tasca de desbrossament del jardí. M'agradaria saber com intentaran eliminar les rates, quan vindran a desratitzar? I dir-los que el cotxe abandonat fa molts anys que hi és i que en altres ocasions els veïns hem demanat que es retiri i de moment allà està, convertint-se en un niu de les rates i focus d'infeccions. Penso que cal eliminar tot focus i per tant els agrairia que busquin molt  de pressa  l'accés per retirar el vehicle (fa massa anys que ens queixem!). Em sembla molt bé que iniciïn les tasques de desbrossament, però les males herbes, no evitaran la presència de les rates. Resto a les seves notícies.
9764 2018/06/05 2018/06/11 La  setmana passada uns operaris (em sembla que de l'Ajuntament de Calldetenes)  varen  canviar la direcció del carrer Pere Mateu, en el tros final del carrer  connexió  amb la variant, ells poden tocar  els senyals  que són al cantó de Vic? I ara jo, per anar a Vic haig d'anar per Calldetenes. No ho veig normal, si sóc de Vic, haig de tenir una sortida a Vic. Resposta
A petició de l'A .VV  de les 4 Estacions, vàrem iniciar els canvis dels carrers en el terme de Vic i es varen demanar uns altres canvis a l'Ajuntament de Calldetenes d'alguns carrers. Així, doncs, l'Ajuntament de Calldetenes han fet els canvis de direcció en alguns carrers propers al barri de les 4 Estacions per tal d'evitar-ne el trànsit de pas innecessari, modificant el carrer Pere Mateu entre el carrer Bon Aire i el carrer de França.
9765 2018/06/05   des  de fa uns dies el campanar de la Catedral va tocant fora d'hores, que ha passat? Els que som a prop i sentim tocar les hores confon, ja que toca hores quan són 1/4. Si està espatllat el mecanisme, millor parar-les fins que s'arregli.
9763 2018/06/04   Cal eliminar el terra de la vorera que marca el pas de vianants per invidents que hi havia hagut al davant de l'església del Carme. Avui hem estat testimonis d'una persona cega amb bastó que ha estat avisada per evitar que passes.
9762 2018/06/04 2018/06/11 Des de sempre, la circulació d'automòbils al barri del Nadal, ha set caòtica; ningú sap ven bé per on ha de circular; però ara a més a més, hi ha molts cotxes mal aparcats. Caldria un repàs.  Resposta
Li donem trasllat del seu suggeriment als agents cívics per tal que realitzin una comprovació i treball cívic en relació als estacionaments incorrectes i al departament de mobilitat per tal que faci una anàlisi de la mobilitat al barri per veure si és possible millorar-la.
9761 2018/06/04 2018/06/06 Us torno a comentar un altre cop (com ja vaig fer, fa mig any) Que vinguéssiu a mirar el transit i la circulació que hi ha al barri de Santa Anna. Avui hi ha hagut un altre atropellament a un pas de vianants. No es tracta de venir i repintar els passos de vianants, sinó buscar alguna solució de què els cotxes no puguin anar a tanta velocitat. O desviar el transit cap a un altre canto. Algú em podria explicar: per què l'avinguda dels Països Catalans queda tallada a la rotonda d'Av Rafael Casanova, i t'has de desviar cap al carrer de Santa Anna, per anar cap a Calldetenes, Sta. Eugènia, Taradell..., etc. en comptes de poder seguir per l'avinguda dels Països Catalans? Déu ser que hi viu algú important i no vol que li passi transit per davant de casa.... PD : la rambla del passeig ha quedat molt maca, si sobre algun caler, podrien invertir en Vic Sud. Resposta
Des del departament de mobilitat es realitzen estudis d'intensitat i velocitats de diferents carrers de la ciutat, no només al barri de Santa Anna sinó a tots els barris de la ciutat. De fet, ara fa uns dies que hi ha instal·lat un aforador al carrer Santa Anna per realitzar novament un estudi de trànsit del mateix i s'han realitzat estudis similars al carrer Botànic Micó,  avinguda Rafael  de  Casanovas  i carrer Sant Jaume, només per posar exemples de carrers propers. En relació a l'accident que esmenta, tot i lamentar la seva producció i esperar una ràpida recuperació de la persona ferida al mateix, no es tracta d'un atropellament a un vianant sinó d'un accident entre un turisme i una bicicleta. Així mateix continuarem treballant a millorar la senyalització existent, incloent-hi la pintura dels passos de vianants per millorar-ne la visibilitat. En referència a la seva pregunta relativa al perquè els vehicles es desvien a la rotonda de l'Avinguda Rafael  Casanovas  en direcció al carrer Santa Anna i no continua en direcció a l'avinguda dels Països Catalans es deu a l'existència del torrent de Sant Jaume, soterrat a l'esmentada zona, fet que comporta que el pas intensiu de vehicles provoqui un moviment dels fonaments del mateix i malmeti la xarxa d'embornals existents.
9760 2018/06/04 2018/06/06 Cada dia a les  7:45h  un Bus recull nens uniformats per dur-los a alguna escola (carrer del Pare Gallissà - 08500 Vic, Barcelona -  41.931473 ,  2.248954 ). A part del Bus estacionat a la parada de taxis hi ha de dos a tres cotxes que també hi estacionen i com que no hi ha lloc, paren en doble fila. Sovint frenen de cop amb el perill que comporta pels que venen darrere. Fins quan la guàrdia urbana mirarà cap a l'altra banda? Resposta
Li donem trasllat del seu suggeriment a la guàrdia urbana per tal que realitzi un control de les infraccions i al departament de mobilitat  perquè  estudiï la idoneïtat de la parada d'aquest transport escolar.  
9759 2018/06/03 2018/06/06 Voldria demanar-vos que abans d'acabar les obres de la Rambla Sant Domènec, tinguéssiu en compte de fer un pas de vianants/semàfor entre el parc Balmes i el passeig de la Generalitat.  Els veïns del carrer Soledat, del barri de la Calla i que anem al mercat, Correus, o a l'Hospital de la Santa Creu els joves a la UVic, i les persones que van al Casal Mossèn  Guiteras , hem de creuar dos passos de vianants i després el semàfor de la rambla de Sant Domènec, per quatre vegades cada dia. Si volem uns espais pels vianants, heu de mirar perquè els desplaçaments siguin fàcils i evitar riscos. Resposta
El suggeriment que vostè ens realitza ja es troba previst al projecte de reurbanització de la plaça de Jaume Balmes, del pont de la Pista i d'un tram del carrer Anselm  Clavé . Seguint el criteri de les rambles de l'Hospital i de Sant Domènec, s'introdueix un carril per a la bicicleta per a promoure la seva utilització, fent perdre pes en l'ús del carrer al trànsit motoritzat. A la Plaça Jaume Balmes s'ha considerat crear una plataforma única amb zona de vianants amb lloses de pedra sorrenca i zona de vehicles amb paviment diferenciat de llamborda de pedra sorrenca. Es crea un nou pas de vianants per poder creuar el Parc de Jaume Balmes just al límit del projecte amb el passeig de la Generalitat que ha de millorar la connexió per als vianants entre la Rambla Sant Domènec i els veïns de la Calla i el carrer Soledat.
9758 2018/06/02 2018/06/03 Plaça  Moragas  bé ja ens han tret la porqueria dels jardins ja era hora ara bé de moment res de flors com n'hi ha a la plaça del Mil·lenari o l'avinguda dels Països Catalans o bé a la plaça de l'estació com veureu no és el mateix a tota la Ciutat. I si el motiu és que us roben moltes plantes no les poseu enlloc perquè no crec que a la nostra plaça en robin més que en altres llocs. Resposta
L'atenció que és dona a l'enjardinament de la plaça de F.  Moragas  no es basa en criteris polítics, com voleu fer-nos veure, i si en criteris dels tècnics responsables de parc i jardins. Es duen a terme moltes intervencions de reparació en aquests jardins i els hi continuarem fent sempre que sigui necessari i mai en comparació si són més o menys que en altres llocs.
9757 2018/05/31 2018/06/04 Al carrer Puig dels Jueus està ple de sots, podeu avisar a manteniment que passi a reparar el paviment (zona Hospital General ). Resposta
Amb  personal de l'Àrea de Serveis s'han tapat amb aglomerat en fred els forats més profunds. En aquest carrer està previst un refermat aquesta  propera  tardor.
9756 2018/05/31 2018/06/01 Sóc mare d'un nen de 3 anys i anem un cop a la setmana al  Tris   Tras  de Vic. C sot dels Pradals. Sortir cap al carrer és perillós, pel fet que baixen bicis molt envelades pel carril bici que hi ha sobre la vorera. Una bici a gran velocitat que atropelles un nen sortint del  Tris   Tras  podria ser greu. Agrairia que valoréssiu baixar el carril bici al carrer. Resposta
  Actualment s'està treballant en el pla de la bicicleta i dels carrils bici de la ciutat. Hi ha un grup de gent voluntaris interessats que han format el "Grup Promotor de la bicicleta" i s'està redefinit com ha de ser en un futur pròxim i on començar a actuar avui.
9755 2018/05/31 2018/06/01   A la zona tancada que queda entre la Rambla Hospital, el c/ Jacint Verdaguer i el c/ Bisbe Morgades (els jardins de darrere de l'antic can corretja) hi ha una plaga de rates. És un focus d'insalubritat i "merda". Els veïns hem de tenir-ho tot tancat per evitar que les bèsties entrin als domicilis o passegin tranquil·lament per les terrasses de casa nostra. Espero la seva resposta ràpidament i de forma eficaç. És francament desagradable obrir la finestra, mirar avall i veure com les rates passegen i campen lliurement. Els envio un vídeo per tal que es facin una idea del que passa. Aquesta carta l'escric com a particular i com a veí de la Rambla Hospital 8, i també en nom, i com a president d'aquesta comunitat de veïns. Els he enviat aquesta mateixa carta via mail a atenciociutadana@vic.cat per tal de poder-los adjuntar el vídeo que amb el format de la bústia ciutadana no s'adjunta. Resposta
  Tot aquest solar està en mans de diferents propietaris, entre ells una part és pública. Recentment hem estat parlant amb la comunitat de propietaris per poder obrir una porta d'accés per poder-hi accedir amb maquinària, netejar-ho i treure un vehicle abandonat que hi ha. Esperem que es podrà dur a terme ben aviat. Passem avís als responsables de salut pública perquè programin una actuació de desratització.
9754 2018/05/31 2018/06/06 Com  a veïna del c/ del  Gurri  de Vic, us voldria fer el següent suggeriment. Al principi del carrer que correspon als números 1 al 3 hi ha 3 passos de vianants. Al segon tram, que és molt més llarg i correspon als habitatges familiars que van dels números 5 al 45, només existeix un pas de vianants passat el número 45. Desitjaria si fos possible que es posés un altre pas de vianants, hauríeu de viure aquí per veure el difícil que és a vegades creuar i com s'avancen els cotxes tot haver d'anar a  40km /h. És un perill pels veïns, i més perquè aquest carrer és obligatori per anar a Santa Eugènia de Berga pel camí direcció  Explasa  per anar al c/ Antic Camí de Taradell. Resposta
Actualment s'està portant a terme la redacció del pla de mobilitat urbana on de manera específica s'analitza la xarxa de vianants de la ciutat. Li donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat perquè, en cas que no s'hagi detectat aquesta casuística en la diagnosi de la mobilitat a peu s'incorpori als estudis que s'estan realitzant a l'efecte.
9753 2018/05/31 2018/06/01 En el parc de Santa Anna, hi ha un gronxador trencat i la passarel·la de cadenes falta un mosquetó i d'altres fluixos.   Resposta
Amb personal de l'Àrea de Serveis, s'ha fet un repàs d'aquests elements del parc infantil.
9752 2018/05/31 2018/06/06 Al carrer Virrei Avilés, 25 hi ha una reixa en mal estat i ens hi hem entrebancat. Per altra banda m'han dit els veïns, que avui hi han vist alguna rata. Crec que s'hauria de mirar bé i reparar la reixa.  Resposta
  Hem reparat la reixa en qüestió i s'ha avisat al departament de Salut Pública per fer una desratització d'aquest sector.
9751 2018/05/30 2018/06/01 Bretolades  Méder  al Pont de Queralt. La neteja ha estat del tot insuficient. Caldria que fos  més  complerta. Resposta
  No resulta fàcil una neteja en aquesta ubicació i ho tenim present. El que realment ens cal, és que entre tots frenem les accions incíviques i les bretolades d'alguns.
9750 2018/05/30 2018/06/01 Avui 30 de Maig, a les  7:50   aprox . el conductor d'un vehicle de l'Àrea de Manteniment matrícula  1709GYS  conduïa parlant pel mòbil. Suposo que les normes de circulació són iguals per tothom? Resposta
  Ben segur que sí que les normes són iguals per a tots. Ho traslladem als seus responsables perquè sigui advertit. Gràcies.
9749 2018/05/30 2018/06/08 Plaça Joan Amades. A dins del parc infantil és impossible pujar al tobogan perquè la corda està trencada, una escala o quelcom que ajudi a pujar-la seria d'agrair. També a dins del recinte dels nens hi ha caques de gos encara que hi ha un cartell que ho posi (tinc imatges de les caques però lamentablement només puc adjuntar una imatge). Resposta
  S'ha programat la substitució de la corda d'espart existent, tan bon punt arribi es procedirà a canviar-la. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9748 2018/05/30 2018/06/01 Escric  aquest missatge perquè estic  indignada  pel respecte que teniu als comerciants i a les persones autònomes de la ciutat que dia a dia intentem tirar endavant, amb molt d'esforç, el nostre negoci.  Sóc  propietària d'un Centre de Bellesa i Salut al Carrer bisbe  Torras  i Bages, 1 de Vic i resulta que dues portes més amunt, del meu Centre s'estan fent obres per obrir un altre Centre de Bellesa, concretament a la Plaça Santa Teresa. Però quin respecte és aquest per les persones que tenim un Centre muntat de fa molts anys i paguem rigorosament els nostres Impostos? Vergonya, vergonya! Resposta
Tothom pot obrir una nova activitat si compleix tots els requisits tècnics establerts, tant de riscos i seguretat com els d'usos comercials de la zona. Algunes activitats, com per exemple les farmàcies i altres, tenen limitada la seva ubicació en respecte a les altres farmàcies. Si aquest nou centre té llicència i permisos d'obres i activitats, serà perquè compleix totes les normes i l'administració no s'hi pot negar a concedir el permís d'obertura (us heu fixat quantes botigues de roba hi ha una al costat de l'altre, o sabateries, ...) la competència fa venir més futurs clients a la zona, només cal saber-los convèncer. Farem observar al departament d'activitats si tot està en regla.
9747 2018/05/29 2018/06/01 Fa  temps que hi dono voltes al tema de les escombraries de la plaça del pes. Trobo que s'hauria de prendre alguna decisió ja. És molt desagradable la imatge que donem als foresters que visiten la nostra ciutat i les molèsties que s'ocasiona a la gent que s'asseu a sopar en els restaurants que hi ha a la plaça. Ja sóc conscient de la dificultat que suposa solucionar el tema. Si creus oportú, podem parlar un moment sobre el tema, jo estic disposat a aportar alguna idea. Perdona l'atreviment, és que és un problema que fa temps que em preocupa. Molt agraït per escoltar-me. Resposta
  Gràcies pel vostre oferiment, sereu contactat directament pel departament de l'ajuntament. Gràcies.
9746 2018/05/29 2018/06/01   Us volia fer notar la mala senyalització del carril bici a la zona universitària. La que va de la pujada de costat de l'estació de tren i que passa pel costat del parc dels estudis està molt malament. De fet cap  vianant respecte  el carril, bàsicament perquè està molt mal senyalitzat. Ara que esteu engegant un registre de bicicletes i voleu fer un foment d'aquest transport, hauríeu de revisar els carrils que hi ha per tota la ciutat.  Aaahh  i a l'Avinguda Bernat  Calbó  ja és bestial! Està situat al costat d'on aparquen els cotxes, de manera que si algú que aparca obre la porta, es pot endur el ciclista per endavant! Si us plau, reviseu-ho per seguretat de tots i totes! Resposta
  No només hem endegat el registre de bicicletes, sinó que a més, actualment s'està treballant en el pla de la bicicleta i dels carrils bici de la ciutat. Hi ha un grup de gent voluntaris interessats que han format el "Grup Promotor de la bicicleta" i s'està redefinit com ha de ser en un futur pròxim i on començar a actuar avui.
9745 2018/05/29 2018/06/08 Deixadesa dels voltants de les estacions.  Si us plau , us demano que reviseu com estan les voreres i les escales que envolten l'estació de tren i d'autobús. Estan totes trencades i amb runa als voltants. És molt perillós pels vianants, ja siguem joves com grans. Cuidem una mica més aquesta ciutat. Resposta
S'han demanat les peces prefabricades, només en teníem tres unitats amb estoc al nostre magatzem, són peces especials que ja no es fabriquen en sèrie i van sobre comanda. Tan aviat com ens arribin procedirem a la seva col·locació.
9744 2018/05/29 2018/06/01 Sóc veïna del c/ Miquel Martí i Pol, i avui mateix dia 29 de maig hem vist com una grua treia un cotxe aparcat en un gual del nostre carrer. La guàrdia urbana mentrestant tallava el trànsit d'accés al carrer, cruïlla amb Miquel Llor. En aquesta cruïlla, les cantonades estan pintades grogues i cada dia a tota hora hi ha cotxes aparcats. El guàrdia urbà hi estava a davant i, tot i que la grua ja ha sortit, ha fet cas omís dels cotxes aparcats indegudament. Si us plau, quan la Guàrdia Urbana començarà a multar en aquesta zona? No hi ha dia que hi hagi cotxes mal aparcats! És impressionant! Perquè es fan els ulls grossos? Resposta
Fem arribar el vostre suggeriment als responsables polítics i a l'inspector perquè n'estiguin al cas i obrin en conseqüència. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9743 2018/05/29 2018/06/01 El traçat dels carrils de bicicleta de Vic és pràcticament impracticable i sobretot és molt perillós, tant per als ciclistes que els intenten utilitzar com per als vianants. Els carrils acaben i comencen de forma inconnexa i imprevista, es troben mal senyalitzats i els vianants els ocupen sense saber que són carrils de bicicleta. Els pocs semàfors existents no funcionen. De vegades acaben directament en una rotonda o desapareixen sense cap senyalització obligant al ciclista a anar per la vorera o contra direcció. Si us plau, existeix la possibilitat de presentar algun projecte de millora per solucionar aquest problema i convertir-los en alguna cosa útil pels vigatans que volem anar amb bicicleta per la ciutat sense significar una molèstia ni per als vianants ni per als cotxes. Resposta
Actualment s'està treballant en el pla de la bicicleta i dels carrils bici de la ciutat. Hi ha un grup de gent voluntaris interessats que han format el "Grup Promotor de la bicicleta" i s'està redefinit com ha de ser en un futur pròxim i on començar a actuar avui. Us podeu adreçar a mobilitat@vic.cat i us informaran com us podeu posar en contacte amb el grup promotor i col·laborar en la seva tasca. Gràcies.
9742 2018/05/29 2018/06/01 No sóc veí de Vic, però tinc oficina a l'edifici Pradals Centre, c/ Costa d'en Paratge 22.  Els voldria demanar perquè hi ha tants cotxes abandonats a l'aparcament "Era d'en  Sellés  2". En qüestió de pocs mesos una grua d'Assistència Vigatana ha anat deixant cotxes en aquest aparcament. Trobo que embruta molt i ocupa aparcament molt necessari en alguns moments. Crec que hi ha altres llocs millors on abandonar cotxes. També m'estranya que la Guàrdia Urbana passi tantes vegades per davant sense donar-se'n compte. Sí que és cert, que durant el dia quan l'aparcament està ple, pràcticament no es veu, però a primera hora del matí són els únics cotxes de l'aparcament. Resposta
No sabem exactament on voleu dir, però, ho farem observar a la zona d'estacionament de l'Era d'en Sallés. Probablement us referiu a la parcel·la tancada, però a cel obert, on es custodien els vehicles retinguts per qüestions judicials i altres. Ho farem verificar.  
9741 2018/05/29 2018/06/01 Plaça  Moragas , aquí teniu les altres fotos dels jardins que us comentava, i això que dieu que cuideu tots els jardins igual haig de dir-vos que no és pas veritat perquè jo cada dia dono la volta per tot Vic i us podria dir la diferència que hi ha d'uns llocs als altres i quan vulgueu us ho demostro. Resposta
  No volem entrar en cap disputa. Però la planificació i atenció de parcs i jardins es fa per tècnics i per criteris tècnics i no d'ubicació o polítics.
9740 2018/05/29 2018/06/08 Ahir, dia 28/05/2018 a les 09.02 h vaig aparcar el cotxe en bateria al carrer paral·lel a l'antiga N-152 que va del Sucre a la rotonda de Can Pamplona, amb la mala sort que no en vaig poder sortir a causa del buit de material que hi ha un cop sobrepassat l'asfalt. Vaig demanar ajuda al taller Michelin que hi ha al davant i la primera resposta contundent va ser "NO, estem farts de la mateixa situació cada dia i nosaltres estem treballant!". Entenc perfectament la seva reacció i malgrat la seva resposta, em van ajudar i vaig poder sortir gràcies a ells (que van deixar la seva feina). És per això que demano que poseu solució a aquest problema i que almenys de manera provisional pugueu senyalitzar que aquella zona no està disponible per aparcar-hi o barrar-ne l'accés. Espero que sigui atesa aquesta demanda en bé de tots. Resposta
Hem programat, per la setmana vinent,  posar  material reciclat en tota la zona d'aparcament que no està aglomerada. En farem el seguiment.
9739 2018/05/28 2018/06/06 Al carrer Pare Huix, concretament prop de l'escola Sagrat Cor hi ha una zona verda d'aparcament com a tants altres llocs de Vic. No sé com s'ha de fer però estaria bé que es fes quelcom perquè els turismes respectessin les línies d'aparcament que hi ha. Moltes vegades no es pot aparcar perquè els propietaris dels cotxes no aparquen correctament. Això és continuo, crec que les línies hi són per alguna cosa i estaria molt bé que la gent que no ho respecta, se'ls pogués cridar l'atenció d'alguna manera. Resposta
Les places d'estacionament de zona blava i verda del carrer Pare Huix es troben delimitades per mitjà de marques viàries que delimiten la zona o les places dins de les quals han de restar els vehicles en ser estacionats pels seus conductors. Això no obstant, és cert que en algunes ocasions els vehicles resten estacionats superant l'espai habilitat a l'efecte, infracció que pot ser denunciada pels mateixos vigilants que controlen l'estacionament en zones de regulació horària. Ho traslladem als responsables de la vigilància perquè ho facin veure als infractors.  
9738 2018/05/28 2018/06/01 No  fa gaire dies que vaig fer un escrit referent al mateix tema. Sóc una veïna del c/ Bon Aire. El problema que tenim amb els vehicles que fan un tros del carrer amb contra direcció no s'ha arreglat. Continuen passant molts cotxes en contra direcció. No respecten la senyalització. Alguns ho fan a velocitats bastant altes amb el risc que hi ha. Hem estat testimonis de discussions amb alguns d'aquests conductors, els quals se'ls hi ha recriminat aquesta acció i acaba amb discussions. Les quals es podrien evitar i sobretot perquè pensem que és l'ajuntament qui ha de vetllar per la nostra seguretat. No sabem si seria millor tancar el carrer o realitzar més control policial. Però esperem que des del consistori, abans que pugui haver-hi una desgràcia, li donin alguna solució. Resposta
Traslladem la vostra preocupació i el suggeriment als responsables polítics i als tècnics perquè ho observin i obrin en conseqüència. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9737 2018/05/28 2018/06/01 Torno a fer el suggeriment que fa dies que jo mateix també vaig comentar. Sóc un veí del c/ Bon aire de Vic. La problemàtica que ens vam referir en el seu dia continua sent-hi. De veritat que és increïble la quantitat de vehicles que fan el carrer fins a la cantonada amb el c/ primavera en contra direcció. Fins I tot molts en lloc de fer-lo a poc a poc, el fan a tot gas amb el perill que això comporta. Tant jo com altres veïns estem cansats de recriminar aquesta acció a molts d'aquests conductors. I fins I tot acabant discutint amb perill d'arribar fins I tot a les mans. Demano si us plau que es posi alguna solució, sigui més controls, sigui tancant el carrer. Resposta
Traslladem la vostra preocupació i el suggeriment als responsables polítics i als tècnics perquè ho observin i obrin en conseqüència. Gràcies per fer-nos-ho veure.
9736 2018/05/28 2018/05/28 Al Pont de Queralt, la setmana passada van llençar un contenidor de deixalles al riu. Crec que el contenidor després de bastants dies va ser retirat (o se l'ha endut el riu avall, no ho sé). El cas és que les bosses de deixalles no es van retirar... Aquesta setmana ha tornat a succeir i de passada i han afegit uns quants mobles vells (sofàs, ....) Curiosament, aquests actes incívics i vandàlics, són més freqüents d'ençà que un espai de les velles adoberies, té un ús lúdic, musical i alternatiu, crec que autoritzat per l'ajuntament. Potser caldria fer-ne un manteniment més regular (aviat el pont semblarà un abocador i aleshores haurem d'estudiar un pressupost extraordinari per la neteja i manteniment de l'espai natural, pagant els contribuents que no ho embrutem) i si cal una mica més de vigilància. Aquestes coses no passen mai al vespre, sempre de matinada... Resposta
(vegeu les ref. 9709, 9723 i 9732) Aquest cap de setmana i donat que el cabal d'aigua ja havia disminuït, un grup de veïns dins l'activitat "Lets  Clean  Up  Today " han retirat el contenidor i un munt de brossa. Malauradament aquest darrere nit uns brètols hi han tirat unes andròmines que estaven correctament ubicades per ser recollides de matinada pels serveis municipals. Lamentem aquest tipus d'actitud que uns pocs duen a terme i perjudiquen la resta. La retirada de les andròmines no resulta fàcil, però òbviament s'està duent a terme. Vegeu la fotografia annexada.
9735 2018/05/28 2018/05/28   Haurem de portar un identificador els veïns del barri de les quatre estacions.  Vas a tirar  les bosses d'escombraries i et demanen qui ets els municipals, per tant veïns del barri, porteu DNI a sobre i que sigui actualitzat, eh!!!!!! Resposta
Lamentem les molèsties que us estem ocasionant i lamentem que us ho agafeu així. Només pretenem millorar la deposició de les deixalles i la seva recollida del vostre entorn. Des de l' AA .VV  ho hem parlat en diverses ocasions i és per això que hem contractat a uns agents cívics orientats específicament a millorar la recollida i selecció de residus i que la intromissió de veïns d'altres municipis sigui perseguida i sancionada. Per això la demanda d'identificació.
9734 2018/05/28 2018/05/29 Entre  el carrer Molí d'en Saborit i el carrer Pellaire  Dulcet  hi ha un passatge interior on hi ha una pilona  tombada , just al principi del passatge. Pregaria al servei de manteniment municipal que fes el seu corresponent manteniment així com que la guàrdia urbana sancionés els vehicles estacionats a la vorera. Resposta
  S'ha tornat a col·locar la pilona i reparat el paviment de subjecció, a més ho traslladem a la Guàrdia Urbana perquè ho tinguin en consideració.
9733 2018/05/28 2018/05/29   Fa molts mesos que les herbes del marge de la carretera de la Guixa (de Vic a la Guixa)  són  molt altes. Quan tenen previst fer passar el tractor amb la desbrossadora per tallar-les? Ja que actualment suposen un perill de circulació viaria,  perquè   en  sortir de casa amb el cotxe no ens permet veure el transit de la carretera. Resposta
  La titularitat d'aquesta carretera és de la Diputació, s'ha avisat al responsable per tal que en facin el manteniment dels vorals per tal d'evitar aquests perills de visibilitat que esmenteu.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...