Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Som 11.424 vigatans entre 41 i 65 anys (29% de la població)

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
8556 2017/04/27   c / Josep Maria  Folch  i Torres, 8, hi han uns rosers grans i tant malt cuidats que es tomben cap a la vorera i fa nosa per passar la gent amb el risc que algú es faci mal, espero que hi feu alguna cosa.
8555 2017/04/27   A l'altura del c/ Jaume I número 56 hi ha una tapa de claveguera que està més ensotada que les altres. Com que està al mig de la carretera, cada vegada que un cotxe hi passa per damunt se sent el soroll metàl·lic de la tapa xocant contra el terra. Em consta que l'Ajuntament ha fixat la tapa més d'una vegada per minimitzar el soroll, però a causa del volum de trànsit, al cap de poc temps la tapa es desprèn i el soroll torna a aparèixer. Pels veïns que vivim a prop, aquest soroll és constant i molt molest, i més d'una vegada ens ha despertat a lates hores de la matinada. La meva pregunta és: Per què no es posa la tapa a nivell, de calçada, tal com estan les altres clavegueres? S'haurien de fer obres, sí, però la solució seria definitiva. Creieu-nos que els veïns n'estem ven farts, d'aquesta claveguera.
8554 2017/04/27   A l' Avinguda  de l'Estadi, 25 hi ha una paperera trencada  fa setmanes , estaria  bé  que la passessin arreglar.
8553 2017/04/26   Al pont romànic en direcció a la  Calla , hi ha les branques d'un arbre que tapen gairebé la meitat del camí, just abans de baixar les escales. Està ple de fruits i les branques pesen, i en pocs dies han envaït el camí. Potser hi hauria de passar l'equip de jardineria municipal.
8552 2017/04/26   c / Bon aire, camions a la nit cap problema, vehicles passant el semàfor amb vermell cap problema, carrer ensorrat de fa molts dies unes pilones allà posades i cap problema, solucions on?
8551 2017/04/26   vehicles  antics, si surten al cap de l'any cinc sis cops, no crec que contaminin gaire la qüestió és recaptar. D'aquí a un temps si tots són elèctrics o híbrids, m'agradarà observar quin impost inventeu
8550 2017/04/26 Petició 8415 de 14-3-2017. Agraeix-ho resposta. La guàrdia Urbana no la veig per enlloc, per lògica hauria d'anar de paisà i per això no es veu. Si insisteixo en el tema, no és pas per fer perdre el temps, és perquè passo entre 8 i 10 cops diaris per aquest pas de vianants.  Si vaig de Xemeneies Pou a Centre mèdic, no hi ha problema perquè veus a venir els cotxes i ja els hi notes la intenció, però si vens de Centre Mèdic a Xemeneies Pou, la cosa canvia doncs entre els cotxes aparcats i els contenidors no veus els cotxes fins que has fet un terç del pas i és aleshores quan et trobes un que no es para i et fot la patacada, tal com em va passar dimecres passat, que vaig rebre un cop amb el retrovisor i la conductora se'n va adonar quan li vaig dedicar uns quants improperis i de moment fregues amb  Voltadol  Forte al colze. I ara ve el meu prec: "costa tant posar una banda rugosa"? Bé n'han posat en altres llocs. Escoltin, és un pas perillós, perquè una majoria no respecte a la senyalització.
8549 2017/04/24   No puc entendre el planteig que fa l'ajuntament de remodelar el mercat municipal. Crec que la Ciutat de Vic (Ciutat de fires i mercats) mereix quelcom més que una remodelació d'un edifici mediocre (per dir-ho de manera suau). En tot Vic no hi ha un lloc millor per fer-lo? No hi ha interès? Fa por que torni a ser un fracàs.
8548 2017/04/24   com  cada any, al c/ perot Rocaguinarda, i tornen a passejar moltíssimes rates, i com cada any m'entren al jardí que tinc a peu de carrer, agrairia que reviséssiu el protocol, ja que una ciutat com Vic al segle XXI, no es pot permetre una plaga com les rates
8547 2017/04/24 c/  Miramarges . El banc prop del fitness té la fusta del seient arrencada.
8546 2017/04/24   com a pare d'una nena agrairia que poséssiu al parc Miquel Coll i Alentorn de la Serra uns gronxadors tal com abans hi eren. Doncs es troben a faltar.
8545 2017/04/23   Caldria substituir les cadenes trencades de la cistella de basquet i posar-ne de noves, ubicada al parc de Sant Llàtzer. 
8544 2017/04/22   Recentment ens hem traslladat a la  Rambla  del  Meder  i ens hem adonat de la perillositat de l'entrada al pàrquing de l'edifici. Com es pot veure a la foto adjunta, els cotxes que s'incorporen a la rotonda des del trencant més proper a l'entrada del pàrquing, poden aturar-se fins a la línia blanca que delimita fins on s'ha de cedir el pas. Tanmateix, l'alçada d'aquesta línia es troba en plena trajectòria dels veïns que abandonen la rotonda en direcció a la rampa del pàrquing. Aquest fet, juntament amb el desconeixement dels conductors aliens a la comunitat que allà hi ha una entrada, propicia que s'incorporin a la rotonda sense tenir en compte que els veïns hi entrem. Cada vegada que passa això, hi ha un risc força elevat de col·lisió entre els que entrem al pàrquing i la resta de conductors. Per tal d'evitar incidències, esperem que se solucioni amb diligència.
8543 2017/04/22 plaça Francesc  Moragas , tornem a tenir un tros del tancat dels parterres trencat, per favor arregleu-ho  com més aviat millor.
8542 2017/04/22   a l carrer Tagamanent, davant de la botiga de  Fussimanya  hi ha un pas de vianants. Cada dia hi ha cotxes sobre el pas de vianants, i els vianants no podem passar. Al costat hi ha una zona de càrrega i descàrrega de camions, i cada dia hi ha cotxes. Els camions no poden aparcar-hi, i s'han de posar a doble fira. Curiosament, cada dia al matí hi ha el mateix cotxe, un BMW, aparcat en el lloc dels camions. Els camions no poden aparcar ni descarregar, i han d'aparcar a la zona del pas de vianants i no podem travessar. Aquest BMW deu anar a esmorzar tot tranquil·lament, i passa absolutament de tot. No l'han multat mai, i creiem que hi hauria d'haver justícia, i que per a tots fos igual. L'altre dia... Un home va aparcar-s'hi un moment per anar a buscar un medicament d'urgència a la farmàcia Eures, i el van multar... Justícia  si us plau , moltes gràcies.
8541 2017/04/22   Caldria fer un repàs a les voreres dels carrers  Miramarges  i Joan Serrallonga, hi falten peces de panot i altres estant mig arrencades.
8540 2017/04/22   hort  municipal davant estació tren. El tancament de filat és ple de males herbes i la vorera molt feta malbé.
8539 2017/04/21   Ahir passant pel parc Josep M.  Sert  i a l'alçada del número 13 en l'espai tancat/ballat en espera de construcció hi ha de tot: llaunes, papers, galledes,  etc. , una colònia de gats (ja avisat a aquest servei fa dies) que encara es reprodueixen amb una certa velocitat i, ahir, com deia, vaig veure astorat un ànec seguit d'una dotzena de petites cries que el seguien en fila índia. Realment és un espai que es va convertint  en multi  usos, multi habitat. Avui ja no els he vist, deuen estar amagats entre la brossa existent i segurament moriran d'inanició si no es poden trobar i treure i cuidar adequadament a temps. No s'hi podria fer res per poder mantenir aquests espais una mica més endreçats i assegurant que no sigui refugi indigne per a cap tipus d'animal??
8538 2017/04/21 c/ del Remei, davant el núm.22, hi ha un banc que té una fusta travessera que penja perquè han caigut els  caragols  de fixació, esperem que el vindreu a reparar.
8537 2017/04/21   Al carrer del  Gurri  just davant del col·legi Dr.  Salarich  hi ha un petit solar just al costat de la casa núm. 5, on les herbes han crescut molt, i pot ser un niu de brossa i perill per la canalla (punxen). Qui es cuida de la seva neteja?
8536 2017/04/20   Volia insistir com a ciclista urbà que sóc, que molts carrils bici de la ciutat s'hi hauria de millorar i repintar la senyalització que els distingeix com a tal. Em refereixo a les línies blanques i les siluetes en forma de bici que els diferencien, en especial n'hi ha alguns que ni tan sols estan pintats, com és el cas del carril que passa des del barri de la Nova Rivera cap a l'Atlàntida, on a més, s'acaba de cop i volta, just davant el parc del de davant l'Atlàntida, o com el tram que passa just davant l'església de la Divina Pastora. Crec que una bona senyalització és necessària per a la bona convivència entre ciclistes i vianants.
8535 2017/04/20   Els veïns de la  Rambla  de l'Hospital demanem que es facin complir les normes i que se sancionin els vehicles de propietaris incívics que dia sí i dia també estacionen a les zones de càrrega i descàrrega amb plena impunitat. El vehicle de la foto adjunta per exemple estaciona dia i nit a la Rambla sense que ningú li digui res. No sabem si potser és familiar d'algú de l'Ajuntament i per això hi ha aquesta permissivitat. Demanem que la grua actuï.
8534 2017/04/19   Faig un taller de cuina al centre cívic Montseny. La campana no funciona i s'acumula el fum dins la sala, sortim amb la roba que fa pudor i mig afogats de calor, algunes finestres ni s'obren, la càmera que posaven pels de darrere ja no hi és... Fa força pena, així no es poden fer cursos
8533 2017/04/19   En relació a la Ref. 7571 de data 24/05/2016, la seva resposta amb data 13/06/2016 ens contestaven que "des del departament de mobilitat es comprovarà si es pot millorar la visibilitat....". Han fet aquesta comprovació? Quin resultat ha donat? Ens poden informar? 
8532 2017/04/19   c / Josep Maria  Pallàrs . Sol·licito que en aquest carrer s'hi instal·li un  ressalt  perquè és molt perillós per les persones que anem amb cadira de rodes. Perquè ningú respecta, ni frena. En diverses ocasions quasi m'atropellen, i a sobre van molt  de pressa . És bastant perillós. Demano si us plau que es prenguin mesures.
8531 2017/04/19   Com  cada any tenim els gavians que han niat a prop de la nostra terrassa ocasionant problemes i amenaces. Us demanem que retireu el  niu, ja que  no podem sortir.
8530 2017/04/19   Estació  de tren, façana amb obres, poc espai pels vianants. Bicicletes a tota velocitat. Com s'ha de regular això ? Esperar  que passi alguna cosa.
8529 2017/04/19   Cal reforçar com sigui el compliment dels semàfors del carrer del Bon Aire. Cada dia hi passen com a mínim més de 16.000 vehicles (font: http://www.calldetenes.cat/noticies/noticia/titol/la-variant-de-calldetenes-ja-es-una-realitat), i pocs són els que realment respecten els semàfors: és habitual veure com els vehicles acceleren encara més quan es posa taronja, o bé se'l  salten  directament en vermell.
8528 2017/04/18   El tram municipal de Vic de la variant de Calldetenes, no permet circular vehicles pesants a partir de les 22 h oi? Doncs caldria posar-hi vigilància perquè passen tràilers cada dia entre les deu i les dotze de la nit.
8527 2017/04/18   Al parc Josep Ma.  Sert  hi ha una zona de sorra, on habitualment fan les fogueres per sant Joan. La resta de l'any hi juga canalla. Doncs el terra està ple de claus provinents segurament dels palets que s'hi han anat cremant. Caldria fer-hi una bona neteja abans que ningú prengui mal.
8526 2017/04/18   Hem detectat que a la zona de l'Estadi, cada tarda, hi ha un seguit de persones, semblaria ser de nacionalitat xinesa, que passen pels carrers on hi ha moreres i amb un pal i un ganxo els fan saltar les fulles i els brots que els comencen a sortir ara. Pensem que això és incívic i fa malbé els arbres (Av. Pius i Providència). Agrairíem que s'hi pogués actuar des de l'Ajuntament.
8525 2017/04/18   A la cantonada del c/  Folch  i Torres i c/ Providència hi ha una paperera trencada. Caldria que la passéssiu a reparar.
8524 2017/04/18   Vull denunciar l'estat de deixadesa del Parc infantil de La Guia. Cal que hi poseu mà i li feu una rentada de cara, ja que ara per ara, d'infantil no en té res. Adjunto imatge on s'aprecia "l'art" que decora un dels tobogans.
8523 2017/04/18   el  temps màxim permès a la zona blava és insuficient per gaudir de la ciutat. 15 minuts per anar per exemple al mercat des d'on aparques, 15 per tornar, et deixen 1 hora per comprar i fer un cafè. Sempre que anem a Vic hem d'anar amb presses i deixar de visitar llocs o no fer coses que volíem fer. Segurament està pensat per afavorir la mobilitat però no sé  què  pensen aquelles persones que hagin de fer 3 gestions en 1 h. S'agrairia poder disposar de 2,5 hores com a  mínim  permès
8522 2017/04/17   És urgent reparar pas de vianants c/ Arquebisbe Alemany cantonada c. Morgades (davant clínica dental). Fa molt temps que està malament i cada dia està pitjor.
8521 2017/04/16   Avui hem enxampat a una persona fent servir els contenidors del nostre carrer. Que és, que no té contenidors al seu barri? És d'un poble on fan porta a porta? Nosaltres hem de veure la brossa dels que no són del barri. Quin poc civisme!
8520 2017/04/15   Agrairia si hi poguéssiu posar solució als cotxes mal aparcats que hi ha a la ctra. Barcelona (entre els multicines i l'hotel Can Pamplona) he tingut ja diversos espants, en passar per davant els cines i fer la corba, de sobte et trobes tot el carril ocupat de cotxes aparcats, amb totes les conseqüències que això comporta...
8519 2017/04/15 2017/04/16   A l carrer Manel Brunet (davant de la guarderia el  Cucut ) hi ha una veïna que sempre dóna menjar als coloms (blat de moro i pa barrejat). Els veïns estem molt enfadats perquè hi ha molts coloms al barri i moltes caques d'ocells. Hi hauria alguna solució? El barri fa pena de veure. Resposta
  Ho traslladem als Agents Cívics, ja que ells porten un cens de les persones i ubicacions on es produeixen aquests fets no admesos per les ordenances municipals. Ells s'hi posaran en contacte i junts analitzaran com buscar una solució.
8518 2017/04/14   Envio aquest missatge per a donar a conèixer la problemàtica que vivim al carrer Santa Anna de Vic: cotxes que paren cada cap de setmana, per fer " botellón ". I cotxes que passen diàriament a  graaaans  velocitats, agafant la rotonda propera al Mercadona (Vic Sud) com bojos.. .espantant  caminadors que tranquil·lament passegen amb familiars i/o gossos. Algun dia passarà alguna desgràcia, ja que no frenen per res...
8517 2017/04/13 2017/04/17   Voldria que m'expliquéssiu perquè en els senders dels voltants de Vic, els gossos han d'anar lligats. Si no el puc deixar solt a la ciutat i tampoc al camp, on ha de córrer el meu gos? Resposta
  Pels senders senyalitzats, com les anelles verdes, més propers a la ciutat, en ser molt concorreguts per vianants caminat o passejant amb família, amb bicicletes, etc. és preferible no haver de causar riscs innecessaris. Fora dels senders senyalitzats i en els recintes, anomenats pipi-cans, que hi ha a la ciutat, és on es poden deixar els gossos deslligats.
8516 2017/04/13   Anant cap a la Creu de Gurb just passat el pont de la c-17 a mà esquerra hi ha un forat amb una tapa que està oberta, és fàcil que algú s'hi faci mal.
8515 2017/04/13   El contenidor soterrat de paper i plàstic, del final del carrer Sant Pere, va molt fort i costa d'obrir i tancar, que es podria arreglar, gràcies.
8514 2017/04/12   A la intersecció del c/ de les Adoberies amb c/ dels Aluders hi ha un tros de la calçada en molt mal estat, és un garbuix de formigó, asfalt i rajols mal girbat. Un impediment perillós per persones grans, cotxets, bicicletes i vianants de qualque tipus que hi poden ensopegar. Les desenes, si no centenes, d'usuaris que passem per aquest tram diàriament agrairíem una prompte actuació.
8513 2017/04/12   A la via verda, per la zona de l'horta vermella, una mica més al nord de l'IES la Plana, diguéssim entre l'IES i el carrer Prat de Galliners, hi he trobat aquest vàter trencat que fa molt mal efecte.
8512 2017/04/12   Visc al final del carrer Mercè Rodoreda, a prop dels contenidors que hi ha a la carretera de sant Hilari. Em vull queixar d'aquests contenidors, ja que els utilitzen persones de pobles veïns. A causa d'això, sovint estan plens de trastos i de bosses tirades, que el vent fa que vagin a parar a la carretera. Més d'una vegada he hagut de frenar el cotxe perquè hi ha alguna cosa tirada allà. Podríeu fer quelcom per solucionar-ho? Potser posar alguna cosa perquè els contenidors quedessin més arrecerats. Una altra queixa comuna sobre aquests contenidors: estan posats a terra d'una zona verda, de manera que quan plou es formen bassals i tots els veïns que els utilitzem quedem ben enfangats. Es podria posar ciment o asfalt a la zona dels contenidors? Així no ens embrutarem tant.
8511 2017/04/12   Estén molt indignats amb els pares d'aquí les cases barates (habitatges Montseny), quan tenen vacances la canalla i els pares d'aquests nens els deixen jugant a la placeta de la fotografia fins a les tantes de la nit fen un xivarri exagerat i no deixen dormir els veïns dels voltams, hem de llevar-nos d'hora molts de nosaltres. Seria molt recomanable que s'hi posés ordre en les vacances d'estiu, ja que som molts dies, i moltes vegades arriben a fer fresa fins a les  1:00  a. m  de la matinada, això no és gens normal? Esperen que aquest estiu no torni a passar.
8510 2017/04/12   Visc a l'avinguda Països catalans Núm. 65 i els veïns d'aquest portal estén farts, però farts de veritat i no saben ja com actuar, cada dia ens troben l'entrada el portal amb pixats de gos, hem posat garrafes d'aigua, pirita, lleixiu o no saben que més. A part d' això  la culpa no és dels gossos sinó dels seus amos que el passen per la vora de les parets de portals i garatges expressament. Això sí que és un tema greu de veritat i s'hauria de buscar una solució urgent!
8509 2017/04/11   Perillós i molt deixat el parc infantil de l'estació de Renfe, el cable de la malla per accedir al tobogan estan desfilats amb el perill de clavar-se'ls.
8508 2017/04/11   La caseta de fusta que hi ha a una banda del Parc de Santa Anna té un llistó del terra trencat i la canalla avui s'hi ha fet mal. Caldria arreglar-lo.
8507 2017/04/11   Al Parc de Santa Anna hi ha fustes podrides i els claus comencen a sortir-ne. Això és un perill molt gran aquests dies que els nens tenen festa i es passen el dia al parc. Arregleu-ho ben ràpid  si us plau .
8506 2017/04/11   Just acabades les obres de remodelació de la rambla hi ha un punt que no em satisfà gens i és en el carrer del  Dr  Junyent davant de l'hospital l'embut que hi ha pels cotxes que el trobo massa pronunciat, en el costat de l'hospital alguns pneumàtics petita vorera que ja han rebut la mossegada de la petita vorera de l'espai dels vianants. Un altre punt negre que hem de patir els que vivim al c/ Morgades és l'encreuament amb el carrer Pla de Balenyà, a més  d'haver  de pujar una petita rampa les llambordes estan molt irregulars i en baixar alguns cotxes amb faldons anteriors arriben a tocar de morro a terra. No es podria fer l'encreuament tot a la mateixa alçada?
8505 2017/04/11   Molt sovint utilitzo el parc Josep Maria  Sert  de davant de l'IES Vic. És veritat que hi ha papereres, però considero que, pel volum de persones que l'utilitza n'hi podria haver alguna més, més concretament al carrer que dóna al Supermercat. Els que gaudim del parc ho  agrairíem, ja que  sempre està ple de gent i més papereres podrien servir per mantenir-lo més net. Ho he comentat amb els que el netegen i pensen que sí que se n'hi podria posar alguna més.  Si us plau , considereu-ho. 
8504 2017/04/11 2017/04/11 Agrairia  que algú m'expliqués perquè pago més de 200 euros d'impostes d'escombraries a l'any (sóc un comerç) per unes caixes de  cartó  que llenço, i mai passa un  escombriaire  a escombrar el meu carrer, que per  mantenir-la  neta ho haig de fer jo. Estic  situat  a la ronda Francesc Camprodon 3. Resposta
  L'Ajuntament té l'obligació de prestar un servei de recollida, transport, tractament i eliminació d'escombraries i altres residus urbans domiciliaris, a tots els habitatges i els seus ocupants tenen l'obligació de satisfer-ne la taxa corresponent. D'altra banda, els comerços i qualsevol altra activitat, estan obligats a acreditar davant l'ajuntament que tenen contractat un gestor de residus autoritzat per la recollida, transport, tractament i eliminació dels residus comercials assimilables als municipals que generen. Si no ho acrediten i estan en una àrea on es presta el servei domiciliari, es considera que s'acullen al sistema prestat per l'ajuntament. En qualsevol moment tenen la llibertat de sortir-ne, només cal acreditar que tenen un gestor autoritzat.
8503 2017/04/10 2017/04/11   Al parc Miquel Coll i Alentorn, la font no té el botó del sortidor d'aigua, m'informen que ja fa setmanes que no hi és. Resposta
  Aixeta substituïda. Gràcies per l'avís.
8502 2017/04/09 2017/04/11   Voldria comentar la mala educació d'aquest any a la processó. Fa 15 anys que venim a la processó i sempre seiem a les escales de la Pietat. Aquest any s'han col·locat un seguit de persones a davant nostre, a les quals hem demanat educadament que marxessin. Ens han contestat malament i amb mala gana. Considerem que hi ha d'haver una persona que organitzi les persones i que no es col·loquin allà. Fa molts anys que venim i mai ens havia passat això. A més a més la gent reia, flaix amb els mòbils... és una celebració seriosa que es mereix un respecte... si us plau de cara l'any vinent organització i que sigui com cada any. Que la gent que venim a les 8 del vespre per guardar lloc puguem veure-ho tranquil·lament sense que ningú es col·loqui davant. Tota la gent gran s'ha queixat. Resposta
  Lamentem la situació i fem arribar els vostres suggeriments als organitzadors perquè ho tinguin en consideració. No és una activitat organitzada per l'ajuntament i per això ho traslladarem als responsables de la seva organització.
8501 2017/04/09 Vull comunicar el mal estat del parc infantil per jugar al costat, davant l'escola la Sínia de Vic. Aquí hem de portar els nostres fills a jugar? Jo pago els impostos i tinc un parc en un estat lamentable, ple de brutícia, amb tot despintat, rovellat, on gent orina entre contenidors a ple dia a la vista de la canalla, amb parets adjacents al parc que cauen i estan en mal estat. Que ha d'haver-hi ferits perquè vostès s'ho mirin i ho arreglin? O només cuiden parcs de gent amb nivell econòmic de ministres? I la vigilància policial, on és?  
8500 2017/04/09   Al Carrer Mossèn Manel Serinanell, núm. 2, hi ha un  esvoranc , forat, desnivell o gual, com se'n vulgui dir, al paviment asfàltic. Va ser reomplert fa molts mesos amb asfalt en fred i s'ha tornat a buidar i quan plou s'hi forma un important bassal d'aigua i quan s'hi passa amb cotxe és un bon sotrac. El ferm ha cedit.
8499 2017/04/08 2017/04/11   És freqüent trobar-se cotxes aparcats que sobresurten envaint els carrils de circulació a la rambla del Passeig. Per tant, el cotxe que circulant s'ho troba, ha d'esquivar envaint el carril contigu per on pot venir un altre cotxe, no podent circular en paral·lel. Crec que s'haurien d'ampliar un metre per banda i banda, els carrils del Passeig per tal que puguin circular els cotxes de forma segura. Contempla l'ajuntament fer quelcom al respecte? Ho dic perquè amb això i el carril bici de pujada de la rambla de l'Hospital és per sortir al  APM  a la secció de nyaps urbanístics. Resposta
  L'estretor o l'amplada dels carrils de la rambla del Passeig es va decidir de forma expressa per ser utilitzada com a un reductor de la velocitat dels vehicles i el seu resultat és satisfactori. Dia a dia la tendència és a modificar la ciutat i veure-la amb ulls de vianant i no de conductor. Més aviat ho veurem reduït a un sol carril pel transport públic, pels veïns i serveis que no ampliada un metre per banda.  El carril de pujada per les bicicletes té tot el sentit quan no hi ha espai per carrils bici de doble sentit (és el cas de la rambla Hospital), per això el sentit de baixada pels ciclistes és el mateix que el sentit de circulació dels cotxes.
8498 2017/04/08 2017/04/11   El passat dia 10 de març vaig anar a l'hospital des del centre de Vic. Com que no sóc de Vic, vaig fer servir el navegador. El resultat són 36 euros per circular pel carrer Trinquet. La denúncia està ben posada i pagada. No és una queixa. Us suggereixo que, per millorar la imatge de la vostra ciutat, la primera comunicació per aquest tipus d'infracció sigui un avís i no una sanció. Així evitareu la sensació d'atracament. Quan vingueu a casa meva, a Girona, sapigueu que podeu passar 2 cops en un mes pel davant de l'Ajuntament amb el vostre cotxe abans que l'Ajuntament us enviï la factura. Resposta
  Gràcies pel suggeriment, ens informarem pel software de control de matrícules que utilitzeu. Nosaltres  vàrem  optar per la informació personalitzada amb personal informador al carrer, durant temps i temps. Els percentatges de vehicles sancionats s'han reduït moltíssim i això ens indueix a pensar que és àmpliament conegut pels usuaris.
8497 2017/04/07 2017/04/11   Reciclatge  de recanvis (2 de 2) depèn  de com s'organitzés. El desmuntatge, comprovació i selecció de les peces a càrrec d'estudiants de Formació Professional, que farien pràctiques i veurien de veritat -cosa que ara fan difícilment- com  són  els aparells que, més tard, es trobaran en la seva vida professional. La classificació, emmagatzematge i control, a càrrec, també, d'estudiants  d'FP  administrativa. Restaria, només, la botiga de venda, oberta  tant  a professionals com a particulars. Beneficis: els estudiants sortirien amb una molt més àmplia formació pràctica, el reciclatge seria molt millor, gairebé perfecte, l'Ajuntament obtindria uns guanys i els professionals i ciutadans un millor servei, amb l'oportunitat d'ampliar la vida dels seus electrodomèstics, que a vegades s'han de llençar per manca de recanvis. I el medi ambient també ho agrairia. Que és difícil de lligar? Sí, però hi ha coses que ho  són  molt més, no tan beneficioses i s'han fet. Resposta
  ref. 8496 i 8497) Ens sembla una proposta molt interessant i de fet l'Ajuntament està treballant en aquesta direcció. S'està desenvolupant un projecte pel que fa a la deixalleria municipal per tal de poder reutilitzar el màxim d'objectes que s'hi aporten i no haver-los de tractar com a residus. De moment s'està habilitant un espai d'emmagatzematge, l'adaptació del programari de la deixalleria, la modificació del reglament i l'ordenança, i s'establirà un conveni amb una entitat de caràcter social que serà qui recollirà els materials, els repararà i els comercialitzarà. Ara com ara no es planteja crear una botiga o un taller a la mateixa deixalleria, ja que es considera que hi ha entitats que ho poden fer millor que nosaltres. Inicialment el projecte treballarà amb mobles i trastos voluminosos i més endavant s'actuarà amb aparells elèctrics i electrònics, que tenen una normativa específica de reutilització molt més complexa, a la qual ara com ara, no ens hi podem acollir. Esperem que a finals d'estiu ja es pugui posar en marxa i així es redueixin els residus que es generen a la ciutat. Un cop engegat, no descartem realitzar alguna acció com la que planteja amb estudiants de grau o similar.
8496 2017/04/07 2017/04/11 Reciclatge de recanvis (1 de 2) Ja sé que és una proposta força complicada i complexa, i no recordo si ja la vaig fer fa molt de temps, però si és així, hi torno. Un dels problemes que tenim avui en dia per al reciclatge o aprofitament d'electrodomèstics i/o màquines i eines, és trobar recanvis, cosa no sempre fàcil, i, a més, normalment molt cara. I una peça vella, però en bon estat d'ús, ens solucionaria el problema. Aleshores, tenint en compte que tenim una gran deixalleria, no fóra adient desmuntar tots els aparells que s'hi porten -n'hi ha que, fins i tot, encara estan en força bon ús-, mirar quins són els components aprofitables i posar-los a la venda? Ho agrairien molts professionals, que trobarien les peces que necessiten i que són tan difícil de localitzar -si n'hi ha encara-, i els seus clients, que podrien donar nova vida als seus electrodomèstics a un preu més raonable. Costos?   Resposta
  ref. 8496 i 8497) Ens sembla una proposta molt interessant i de fet l'Ajuntament està treballant en aquesta direcció. S'està desenvolupant un projecte pel que fa a la deixalleria municipal per tal de poder reutilitzar el màxim d'objectes que s'hi aporten i no haver-los de tractar com a residus. De moment s'està habilitant un espai d'emmagatzematge, l'adaptació del programari de la deixalleria, la modificació del reglament i l'ordenança, i s'establirà un conveni amb una entitat de caràcter social que serà qui recollirà els materials, els repararà i els comercialitzarà. Ara com ara no es planteja crear una botiga o un taller a la mateixa deixalleria, ja que es considera que hi ha entitats que ho poden fer millor que nosaltres. Inicialment el projecte treballarà amb mobles i trastos voluminosos i més endavant s'actuarà amb aparells elèctrics i electrònics, que tenen una normativa específica de reutilització molt més complexa, a la qual ara com ara, no ens hi podem acollir. Esperem que a finals d'estiu ja es pugui posar en marxa i així es redueixin els residus que es generen a la ciutat. Un cop engegat, no descartem realitzar alguna acció com la que planteja amb estudiants de grau o similar.
8495 2017/04/07 2017/04/11   Lavabos públics. Atès que el que no sobra precisament a Vic són aquest tipus d'instal·lacions, i tot i que potser no és el lloc més adient, tenint en compte que s'està derruint la benzinera de la pista -que per haver sigut un establiment de cara al públic, ja tenia sanitaris amb els corresponents desaigües i tot-, perquè no rehabilitar-los i/o ampliar-los, i posar-ho a disposició dels ciutadans? Amb pagament, perquè no surti tan onerós, o sense, però a disposició de la ciutat. Resposta
  La ciutat ja havia disposat d'aquest servei públic i es va retirar per no resultar-ne un servei d'èxit. Ja s'ofereix servei públic de lavabos en els equipaments municipals (Ajuntament, Oficina de Turisme, Centres Cívics ,. ..) i es treballa per poder oferir els lavabos dels anomenats comerços amics i els existents en els pàrquings soterrats de la ciutat.
8494 2017/04/07 2017/04/11   Us torno a enviar foto. Com vaig dir, és dia si, dia també amb aquests contenidors plens, fins al punt que es deixa fora i fa aquest fàstic. Ja sabeu que és del carrer Francesca de  Bonnemaison . Us aniré enviant fotos perquè vegeu que no  és  cap invenció. Resposta
  (veure també la ref. 8482) som coneixedors d'aquesta problemàtica que alguns veïns no utilitzen correctament els contenidors. També sabem que alguns vehicles s'aturen en aquest punt, però és molt difícil enxampar-los in fraganti i identificar si són de Vic o no. La instal·lació de càmeres de seguretat és molt complex i requereix uns permisos molt estrictes que no sempre són fàcils d'obtenir. Intentarem treballar-ho amb els agents cívics per veure si podem detectar o millorar la situació, i també, per les imatges, intentarem detectar si hi ha alguna empresa que no utilitza correctament els contenidors i en provoca desbordaments.
8493 2017/04/07   Algun brètol ha trencat un llistó de fusta de la base del parc infantil de la plaça Manuel Anglada i  Bayés  amb el perill que els infants es puguin fer mal jugant en baixar pel tobogan. També demanar més vigilància als amos dels gossos, ja que el parc i els seus voltants està ple d'excrements.
8492 2017/04/07 2017/04/19   Just davant del gimnàs Fitness (zona universitària) hi ha un pas de vianants per anar al campus universitari. Aquest pas és molt perillós. Els cotxes han de frenar en sec perquè no et veuen, ja que hi han aparcats cotxes a banda i banda i a més baixen amb una velocitat que fa por. Agrairia que hi poséssiu remei, ja que és molt però que molt perillós. Per altra banda, a l'estiu us vaig fer una reclamació del final del carrer Miquel i Pol (també de la mateixa zona universitària) que tenim unes grans dificultats anant en cotxe per tal de poder-nos incorporar direcció cap a l'institut (esquerra) o bé plaça del Mil·lenari (dreta). La vostra resposta va ser que ho teniu en compte i que faríeu alguna cosa. Doncs bé, 9 mesos més tard la cosa continua igual. De veritat que teniu interès per canviar alguna cosa d'aquest carrer? O són paraules buides que se les enduen el vent?, jo crec que se les enduen el vent. Dir per dir. Resposta
  Des del departament de mobilitat s'estan desenvolupant diferents accions del Pla Local de Seguretat Viària d'entre les que destaquen millorar la visibilitat als passos de vianants eliminant les zones d'estacionament properes a aquests. Millorar la visibilitat dels passos de vianants del carrer  Miramarges , tant del que comenta com del pas de vianants existent just al davant de la universitat es troba al llistat d'actuacions que es portaran a terme ben aviat. En relació al suggeriment que vàreu realitzar del final de carrer Miquel Martí i Pol, indicar-vos que hi ha prevista la modificació de la cruïlla amb la instal·lació d'un semàfor, completant l'existència de passos de vianants a la cruïlla, millorant la seguretat tant de vianants com de conductors i permetent el gir a l'esquerre als vehicles que surten tant del carrer Miquel Martí i Pol com del carrer Pirineu amb més seguretat i comoditat. L'aprovació definitiva del projecte de semaforització de la cruïlla es va fer per la Junta de Govern Local el passat dia 15 de març de 2017.
8491 2017/04/06   Aquesta setmana s'han instal·lat al carrer Miquel Llor la gent que munta la fira. Estèticament és horrorós veure tants camions i caravanes posades de mala manera. A més s'apoderen del carrer com si fos casa seva fent barbacoes i estenen la roba a la si-si tranquil·lament. I jo llavors haig de vigilar què hi poso al meu balcó per no danyar l'estètica de l'edifici. N'hi ha per riure. Em consta que la residència del Nadal i els veïns del Sucre fa temps que es queixen dels firaires i demanen canviar-los de lloc. Jo crec que el lloc més adequat és just a sota de la fira, on no hi ha edificis a qui molestar. M'agradaria que l'Ajuntament m'expliques perquè la ubicació dels camions està al c/Miquel Llor i no en un altre lloc.
8490 2017/04/06 2017/04/11   Davant del meu pis al Remei hi ha un arbre on sempre està ple de coloms que molesten i embruten. A vegades amb la finestra oberta entren i el pitjor de tot és que em tapen les vistes. Avera si el podríeu tallar o treure'l i tornar-lo a plantar al bosc. Resposta
  Els arbres aporten molts beneficis a la ciutat, la majoria no perceptibles directament: reducció de la temperatura a l'estiu, reducció de la contaminació, disminució del soroll, retenció de partícules, depuració de l'aire, qualitat estètica a la ciutat, ...i per això es planten, per millorar la ciutat. També és cert que poden generar molèsties en moments puntuals. Si hi ha algunes branques que entren a les finestres, s'hi pot intervenir, però no tallant-les en alçada, ja que les conseqüències i problemes serien pitjors. El problema que planteja s'ha de tractar en relació als coloms, no amb l'eliminació de l'arbre. Si ens comuniquen exactament la ubicació, intentarem fer alguna intervenció des del servei de control de plagues.
8489 2017/04/06 2017/04/07   Avui a la tarda hem anat a jugar al parc que hi ha al darrere dels mossos i hem vist un ferro que està trencat a les fotos es veu. Estaria bé arreglar-ho aviat, ja que venen dies de festa i segurament el parc està ple de nens. Resposta
  Reparat. Gràcies per fer-nos-ho veure.
8488 2017/04/06 2017/04/11   Sóc usuària del puig dels Jueus, és un espai fantàstic que hem de respectar. Hi ha dos problemes, el primer és la neteja, a les zones de les taules sempre hi ha molta brutícia de papers, llaunes... Sembla que hi ha gent que hi van molt sovint i deixen les deixalles allà mateix. L'altre problema és la circulació de cotxes i motos. Ahir mateix hi havia un cotxe al mig de la zona verda amb gent fent pícnic al costat, i també hi ha molts cotxes tipus furgoneta que travessen de sant miquel xic cap al polígon, es veu clarament que hi  passen per  fer drecera. Sabem pels agents cívics, que no s'hi volen posar papereres i trobo raonable l'explicació però, alguna cosa s'hi ha de fer perquè fa realment pena com està. Ahir vàrem omplir dues bosses de deixalles. Resposta
  Gràcies per la vostra col·laboració. Una part dels accessos al Puig dels Jueus es varen tancar al pas de vehicles fa uns mesos amb resultats molt bons. Els camins principals no es poden tancar totalment, però es poden prendre mesures per minimitzar-ne la circulació. El servei de neteja també hi passa periòdicament. Els agents cívics han fet una bona feina en aquest espai, però encara hi ha gent que no és capaç de respectar un espai comú com aquest. Hi continuarem insistint i mirarem quins aspectes podem millorar.
8487 2017/04/05 a l c/  Puigsacalm molt habitualment hi ha aparcats vehicles en zones no permeses (zones amb ratlla groga o vermella), dificultant el pas dels vehicles en els 2 sentits o també l'accés i sortides des dels garatges. S'hauria de controlar que s'aparqui en les zones permeses.
8486 2017/04/05 2017/04/11   visc  al Vic sud, barri del Remei. Treballo al centre de la ciutat i cada dia que em disposo per anar a treballar passo pel pont romà tan històric per a la nostra ciutat. Però cada dia que passa em fa més mal veure la quantitat d'escombraries que hi ha  flotant  a l'aigua. Tinc en compte que fa dies va haver-hi pluges i el riu es va desbordar. De veritat vull proposar que tingueu un manteniment més seguit perquè quan passis pel pont de pedra no hagis de veure aquesta imatge. La veritat és que és trist que Vic una ciutat com la nostra que l'any passat va ser nomenada com a ciutat cultural hi passi això. Espero que feu alguna cosa. Perquè no només existeix el centre de la ciutat. Resposta
  En episodis de pluges es produeixen sobreeiximents de la xarxa de col·lectors que arrosseguen materials cap al riu. Això ara com ara és inevitable. Les tasques de neteja són complexes, ja que són molts quilòmetres de riu, i molts cops de difícil accés. La gestió dels rius correspon a l'Agència Catalana de l'Aigua ( ACA ), però malgrat això, els ajuntaments hi fem una tasca proactiva com és el cas de Vic, però no s'arriba a tot arreu. De mica en mica s'anirà normalitzant. També organitzem accions de voluntariat per realitzar tasques de neteja, amb la col·laboració d'entitats i ciutadans, la propera prevista és pel 12 de maig.
8485 2017/04/03   En el parc de l'Horta d'En Pau (al costat del pont gòtic que comunica el c/ Sant Pere amb el c/ del Remei) hi ha unes fustes rodones o troncs petits, que fan de separació entre l'aparcament de cotxes i el pas de vianants d'aquest parc. En alguns espais i falten aquests troncs deixant a la vista els suports metàl·lics que s'utilitzen per fixar-los. Aquests suports són un seriós perill per a les persones. Esperant que es repari  com més aviat millor , els hi agraeixo la seva atenció.
8484 2017/04/03 2017/04/03   referència  8477. Crec no vaig especificar prou la situació de la rajola a punt de caure a l'ambulatori.  Especifico que està a la façana del mateix ambulatori damunt de l'aparcament de bicicletes que està al costat de la maquina expenedora de tiquets per a zona blava. La rajola està a uns 4 m d'altura en el mateix edifici de l'ambulatori i podria fer mal a algú. Gràcies i disculpeu la meva falta d'especificació. Resposta
  (veure també la ref. 8484) S'ha retirat el perill. Gràcies. Ara caldrà reposar la rajola.
8483 2017/04/03 2017/04/05   Una pregunta, e ls diners públics que l'ajuntament cedeix a un club privat com és el Patí Vic, del qual no tots els ciutadans de Vic en som socis però sí que tots nosaltres hem d'ajudar a pagar el seu forat, a canvi de què es donen? Es continuarà saturant la piscina de l'estadi a l'estiu amb bons socials o ara es podran emetre els bons per anar a la piscina del patí i que no siguem sempre els mateixos els que ho hem d'aguantar tot? Resposta
  Les subvencions a Entitats i/o Associacions de la ciutat, sempre són públiques i aprovades pel Ple Municipal i van dirigides a col·laborar als objectius de cada entitat i difícilment se'n beneficien, per cada una d'elles, la totalitat dels ciutadans. És en la suma de totes elles que es cobreix un gran ventall dels objectius que com a ciutat es volen potenciar. En el cas del Club Patí Vic, s'ha signat un conveni de contraprestacions, un dels punts de l'acord és que els casals d'estiu que organitza l'Ajuntament de Vic, aquest estiu aniran a les instal·lacions del club Patí Vic, també hi ha altres punts de contraprestacions com la utilització dels pavellons quan l'ajuntament ho necessiti per dur-hi a terme alguna activitat en unes hores determinades.
8482 2017/04/03 2017/04/11   Sóc una veïna del carrer Francesca de  Bonnemaison . Com s'observa a la fotografia tirada avui dilluns 3 d'abril de 2017, a les 14.36 min, es veu perfectament que sobresurten les deixalles dels contenidors. He observat durant molts anys, que gent que no és del barri, estacionen el cotxe per deixar les seves deixalles a aquests contenidors. Estaria bé que hi hagués una càmera que identifiques la gent que no és de Vic que llença la brossa a Vic. Espero que s'hi posi remei. Resposta
  (veure també la ref. 8494) som coneixedors d'aquesta problemàtica que alguns veïns no utilitzen correctament els contenidors. També sabem que alguns vehicles s'aturen en aquest punt, però és molt difícil enxampar-los in fraganti i identificar si són de Vic o no. La instal·lació de càmeres de seguretat és molt complex i requereix uns permisos molt estrictes que no sempre són fàcils d'obtenir. Intentarem treballar-ho amb els agents cívics per veure si podem detectar o millorar la situació, i també, per les imatges, intentarem detectar si hi ha alguna empresa que no utilitza correctament els contenidors i en provoca desbordaments.
8481 2017/04/02 2017/04/02   En data 9 de març us vaig demanar si podíeu reparar els grans forats del carrer Frederic Mompou de la Guixa, i encara espero la vostra resposta, teniu intenció de fer quelcom al respecte.? Resposta
  Tots els suggeriments entrats a la bústia ciutadana, s'analitzen pel departament de l'ajuntament al qual li correspon per la tipologia de la demanda. Aquest en concret (ref. 8397) no està respost i per tant en vies de prendre's les accions adients. Tan bon punt es conegui o s'hi realitzin les actuacions, es respondrà a la bústia. El que és segur és que una actuació o l'altra hi haurà quan sigui possible portar-la a terme. Us preguem que seguiu la ref. original 8397.
8480 2017/04/02 2017/04/02   Com és que el bus urbà no té una parada al tanatori? I com és que els dies festius no funciona? Crec que hauria de tenir uns serveis mínims, la gent gran que l'utilitza, es troba els dies festius desatesos, ja que no saben com fer-ho per anar per exemple a l'hospital de Vic. Resposta
  Cal recordar primer que el servei del bus urbà a Vic, no és un servei obligatori que l'Ajuntament ha d'oferir (com és l'enllumenat dels carrers o la recollida de deixalles, per exemple) i, tot i no ser obligatori si dediquen més de 500.000 € del pressupost ordinari. Actualment s'estan replantejant les línies, prioritzant els horaris per les entrades als instituts i col·legis i zones esportives, que totes les línies passin pel centre de la ciutat, que alguna línia arribi a l'hospital i fer una parada més propera al tanatori o bé que s'hi pugui anar amb transport a la demanda. Els diumenges i festius, com succeeix en la majoria de municipis, no està previst que hi hagi servei de transport urbà.
8479 2017/04/02   Sóc veïna del carrer soledat, i estem just davant del riu. Seria una zona molt maca per estar, jugar els nens i passejar. El problema és que sempre hi ha gent passejant gossos i després un cop camines t'embrutes de la caca dels gossos i no és gens agradable. El riu tampoc està en molt bon estat, l'altre dia jugant el nen, va treure un merder de merda de dins. M'agradaria que poguessin fer alguna cosa al respecte i que poguéssim conscienciar que al carrer no es fan les necessitats de ningú (no es podria fer vàters per gossos?, o habilitar una zona sols per això?) També estaria bé, que a la paret es pogués posar alguna cistella per tal que es pugui jugar. Vaig observar que a Prats tenien al mig del parc, com pot ser el nostre Parc Balmes, una cistella al mig del carrer i donava molt de joc.
8478 2017/04/02 2017/04/06   Com a professora de l'Institut de Vic, la meva queixa i la d'altres companys i alumnes és que la maquina expenedora de tiquets no funciona sempre. És molt sovint que falla (sobretot a primeres hores mati, 8 mati), i això alenteix molt l'entrada a l'institut. No és normal que falli tant i tant. S'hauria de poder fer alguna cosa al respecte. (potser poder adquirir una targeta al mes per poder utilitzar.......) Resposta
  Hem comentat la problemàtica amb els responsables de la concessió i ens manifesten que el problema rau en el temps que la maquina necessita per connectar-se amb el servidor i fer les verificacions oportunes. Si, a més, com de ben segur deu passar, si l'usuari continua prement botons, la programació de la màquina expenedora entra en un bucle i sovint cal reiniciar-se, que ja ho fa automàticament. Òbviament aquesta situació l'hem de millorar i és per això que els hi hem demanat adoptar solucions més vàlides. En farem el seguiment. Gràcies per fer-nos-ho observar.
8477 2017/04/01 2017/04/03   Rajola a punt de caure a cantonada Ambulatori. Resposta
  (veure també la ref. 8484) S'ha retirat el perill. Gràcies. Ara caldrà reposar la rajola.
8476 2017/03/31 2017/04/03   Zona de l'Atlàntida, passo cada dia al vespre, i els cotxes aparquen a les rotondes, mal aparcats i la guàrdia urbana no és enlloc, podrien controlar una mica. Resposta
  Gràcies per l'avís. La guàrdia urbana en planifica uns controls en els diferents torns dels agents.
8475 2017/03/31 2017/04/20   Fins a l'any passat els vehicles de més de 25 anys amb l'impost de circulació de vehicles hi havia una bonificació i ara resulta que l'heu tret no sé el perquè, i ara és fins als 30 anys, cotxes que surten pocs dies a l'any i paguen igual que els que estan tot el dia al carrer, tan sols penseu amb recaptar si o sí. Resposta
  La raó de la modificació de la Taxa és mediambiental. Com la majoria de municipis i tenint en compte que els vehicles antics tenen un índex de contaminació molt més alt que els nous, hem deixat d'aplicar la bonificació als de +25 anys, mantenint, però, la de +30 anys. En canvi, millorem les bonificacions als vehicles elèctrics, híbrids i els que menys contaminen. La Generalitat també actua en el mateix sentit i així ho recomana.
8474 2017/03/31 2017/04/10   Escric sobre el tema de les zones verdes d'aparcament. És vergonyós, que no faciliteu l'aparcament en les zones verdes en els treballadors pròxims en aquestes zones. No tots ens podem permetre pagar un pàrquing privat, i tenim en compte que a Vic cada vegada més, s'està eliminant l'aparcament gratuït, no sé on preteneu que aparquem quan venim a treballar. Els propietaris de locals poden aparcar i els treballadors no... A més són zones que estan pràcticament buides tot el dia. És necessari que faciliteu més les coses. Resposta
  Estem analitzant aquesta problemàtica i molt probablement es pot trobar alguna solució. Hi ha algunes zones més fàcils de solucionar, però d'altres, que en tenir alguna empresa amb molts treballadors podrien emplenar de cop i volta totes les places, deixant lliures les pròpies de l'empresa i no permeten la utilització a altres treballadors de comerços o oficines de la zona. Esperem poder canviar l'ordenança que ho regula i millorar-ne la situació actual.
8473 2017/03/30 2017/04/05   Som veïns de l'Horta Vermella, i ja fa molt de temps que estem preocupats per l'alta velocitat en la qual circulen els cotxes. Especialment en la rotonda on hi ha la Llar d'Infants i l'Institut la Plana. Cada cop més hi veiem accidents i atropellaments. Ahir un cotxe estava encastat a un arbre de la mitjana. Hi ha bandes de reducció de velocitat en el tram d'entrada per la banda de l'est (venint de Calldetenes) però res en els altres trams.  Tenint en compte que és un tram amb gran afluència de nens i jovent, caldria fer-hi alguna cosa, oi? Resposta
  Des de la guàrdia urbana es realitzen controls de velocitat amb radar a diferents carrers de la ciutat i l'avinguda dels Països Catalans es troba entre els carrers que més sovint es controla la velocitat amb el dispositiu de radar. No obstant li donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat perquè es realitzi un estudi de la velocitat de l'esmentada via per valorar si és necessària la instal·lació de nous elements de reducció de velocitat o altres actuacions.
8472 2017/03/30   Malgrat que hi ha els senyals de no aparcar continuen aparcant al c/ Salt de la Minyona. És un carrer de doble sentit que ens permet als veïns sortir dels garatges que donen al passatge amb l'Aliança però quan aparquen ho tenim ben difícil quan coincidim perquè no hi ha espai, en pendent i els trencants són en angle recte. També ho té difícil el camió de recollida d'escombraries i quan hi és no podem sortir/entrar perquè hi ha els dos carrils plens. Potser si es pintessin les ratlles grogues, ho tindríem més fàcil.
8471 2017/03/30 2017/04/02   Des de l'Ajuntament sempre es diu que no es pot actuar a les "pintades" de façanes de particulars sense haver fet denuncia. Avui per TV3 l'alcaldessa de l'Hospitalet ha dit que hi actuen en un termini màxim de 48 hores d'ençà que els hi comunica la propietària de l'edifici afectat. Resposta
  Opinem que actuem de forma molt similar, on Hospitalet demana "comunicació de la propietària de l'edifici...", nosaltres demanem "denúncia de la propietat" ambdós casos han d'iniciar el tràmit els propietaris i són tràmits molt similars.
8470 2017/03/29   Als gronxadors de l'estació de trens (parc infantil) hi ha filferros deslligats als esglaons de corda de les escales, que poden fer-s'hi mal els nens que s'hi enfilin.
8469 2017/03/29 2017/03/30   A la Ronda Francesc Camprodon davant entre els números 16-20 es passegen 2 rates grosses com conills!!! I es passegen  tranquil·lament  per la vorera. Podríem solucionar-ho? Resposta
Hem passat l'avís a l'empresa que ens gestiona les plagues urbanes i el dia 31 de març  aniran  a fer l'actuació.
8468 2017/03/29   Visc al carrer  méndez  i  pelayo  número 1 en un baix que dóna a un parc molt maco a darrere. El problema és que està ple d'excrements de gos, i a més a més just a la meva finestra! Cada dia igual! A 200 metres tenen una zona exclusiva per a gossos! I no la utilitzen. L'herba quasi ni creix... fa mala olor! A més hi ha un rètol de prohibits gossos! Però ni cas! Si us plau, feu alguna cosa perquè ja n'estic més que fart! Us he aportat una foto però us en podia haver aportat 50 més! Això és un acte d'incivisme que fa fàstic!
8467 2017/03/28 2017/04/03 N omés  volia recordar-los que vaig avisar d'un arbre molt jove que varen plantar c/ Bisbe  Strauch  cantonada amb el passeig de la Generalitat en enfront del BBVA es fa molt tort i gira cap a la carretera podrien posar-li ajuda que pugés dret. Resposta
  Revisem aquest emplaçament i mirem de quina manera podem actuar i si es pot adreçar l'arbre.
8466 2017/03/28 2017/04/03   Som una empresa d'alimentació situada al c/Bisbe Morgades, 40-44. L'aparcament pels clients és en el call de sortida de l'aparcament del Bon Preu. Des de fa bastant de temps ens trobem que ens entren a l'establiment un grup de nois, entre uns 16 i 18 anys. Tenim problemes perquè entren a veure què es poden emportar i després marxen corrents. A més a més entren a l'aparcament i remenen els cotxes que hi han allà aparcats. L'altre dia hi havia una clienta dins el cotxe amb el seu nadó i li van donar un bon ensurt quan intentaven obrir la porta del cotxe. Hem intentat parlar amb ells i que entenguin que som majoristes i per tant aquí no poden comprar, però ens responen amb insults i ens planten cara. Com a represàlia, després ens hem trobat que ens han buidat els extintors de l'aparcament. Per això sol·licitem que la policia municipal o de barri afegeixi aquest tram en la seva ruta. Tenim constància que aquest problema també  afecta  el supermercat Bon Preu i als veïns Resposta
  La guàrdia urbana de proximitat visitaran la zona i comentaran les accions que es varen dur a terme en altres situacions anàlogues d'altres supermercats.
8465 2017/03/28 2017/04/05   En resposta a la resposta de la referència 8319: Penseu amb la guarderia del final del carrer, no amb els veïns que disposen de cotxe i no tenen garatge. A més, podeu posar la reducció a 30, però els cotxes,  al no tenir  cap mena d'obstacle que els obligui a minorar la velocitat segueixen anant massa ràpid. Un petit apunt, la gent ignora la "vorera" i va pel mig del carrer. I últim, ja que elimineu les places de pàrquing, penso que es podrien posar els contenidors més endavant, i no just a la corba, ja que si algú va pel carrer i passa un cotxe no hi ha espai. Fer una zona verda d'aparcament al parc J.M  Sert  seria un detall. Resposta
  En relació al seu suggeriment no només es pensa en l'escola bressol, sinó en tots els vianants que han de transitar pel carrer del Camí de l'Escorial que és l'element del trànsit més fràgil, per davant dels vehicles. En relació a la demanda de zona d'estacionament per a veïns, es donarà trasllat al departament de mobilitat per tal que s'estudiï la necessitat, o no, d'estacionament en superfície  entorn de l carrer Camí de l'Escorial per si cal adoptar altres mesures de regulació de l'estacionament diferents.
8464 2017/03/28   faig  una petició per veure si al parc de la guixa a la zona dels gronxadors es pogués posar tot de zona tova, ja que quan plou els nens estan bastants dies per fer-los servir, ja que s'acumula molta aigua. I també si poguessin posar a la sorrera la mateixa sorra de la plaça de Vic.
8463 2017/03/28 2017/03/29   Unes quantes pilones i la paperera del camí de sorra que arriba fins a l'escola  Andersen  han estat arrencades. Sembla fruit d'un acte incívic. Espero tant que s'arreglin aviat com que es vetlli per evitar aquesta mena de conductes incíviques. Resposta
  Hem tornat a aferrar les pilones de fusta, reparar senyals i falta reparar paperera i tornar a col·locar, que ho farem  ben aviat .
8462 2017/03/27 2017/04/05   Sóc  veïna  de la Rambla Hospital, 8 i d'ençà de les obres de remodelació, per sortir del pàrquing de casa tenim molt poca visibilitat i volíem demanar a l'ajuntament si fos possible  instal·lar  un mirall per tal de poder veure els cotxes que baixen i no haver d'ocupar mig carril amb la  consegüent  perillositat. Resposta
  Havent-se revisat per part del departament de mobilitat la visibilitat existent a la sortida de l'aparcament del número 8 de la Rambla Hospital, no es creu convenient la instal·lació de cap tipus de mirall a la via pública, donat que la visibilitat dels vehicles a l'hora d'incorporar-se a la circulació s'ha augmentat en relació als vianants en haver-se ampliat la vorera i també en relació als vehicles que circulen per la Rambla Hospital, havent reduït i allunyat la zona de contenidors de la sortida de l'aparcament i la zona de càrrega i descàrrega que existia amb anterioritat.
8461 2017/03/27 2017/04/10   Voldria sol·licitar una placa on consti el nom del carrer Castell d'en Planes, ja que aquest carrer no està identificat i comporta molta confusió a la persona que reparteix les cartes o quan han de venir a portar un paquet a domicili. El carrer és el que queda al cantó dret de la reixa per pujar a aigües Vic. Com a suggeriment per posar-la hi ha una roca situada sota el fanal a l'inici del carrer que seria un lloc on es visualitzaria molt bé. Resposta
  Verificat el que fa el cas, procedim a encomanar la placa del nom del carrer. Tan bon punt disposem d'ella, la col·locarem. Gràcies per fer-nos-ho veure.
8460 2017/03/27 2017/03/28   Adjunto fotografia del Carrer Forat Micó (a l'alçada de la reixa per accedir a aigües Vic) on hi ha un senyal de trànsit en l'asfalt i hi ha perill de què algú prengui mal. Resposta
  Reinstal·lada  senyal. Gràcies per l'avís.
8459 2017/03/27 2017/04/03   Els residus que tirem en el contenidor de residus orgànics, es poden tirar en una bossa normal de plàstic o ha de ser una bossa especial de compostatge? Resposta
  Els residus orgànics s'han de llençar al contenidor d'orgànic preferiblement amb bossa compostable. Aquesta bossa és biodegradable i per tant es descompon amb la resta de la matèria orgànica. Les bosses de plàstic són un problema a l'hora de fer compost, costen molt de treure i fan que el compost final sigui de més baixa qualitat.
8458 2017/03/27 2017/04/10   La gran majoria de caps de setmana, els veïns de davant el club esportiu  OAR   VIC  ens trobem que a partir de quarts de vuit del matí els pares i mares quan deixen els seus fills/ es  al club esportiu es posen a xerrar amb veu alta al carrer... D'aquesta manera veiem alterada la nostra tranquil·litat... Es podria fer alguna cosa, respecte a aquest tema? Resposta
  Ens hem posat en contacte amb el club i els hi hem demanat que passin una nota als pares explicant el que fa el cas. Estem convençuts que el club vetllarà pel descans dels seus veïns.
8457 2017/03/27 2017/04/03   Tinc una queixa en relació als  camionets  que netegen les voreres de Vic. Fan molt soroll. Moltíssim. I desperten els veïns dels carrers perquè comencen molt d'hora la feina. M'agradaria saber quins són els decibels permesos als carrers de Vic......I si jo puc sol·licitar una prova per mesurar el nivell del soroll que generen o me n'haig d'encarregar jo en l'àmbit particular... Resposta
  Els treballs de neteja viària han de començar d'hora per deixar la ciutat neta i a punt quan comença l'activitat diària. Malgrat que els treballs s'allarguen fins a migdia, l'eficàcia i eficiència de la neteja a primeres hores del matí és molt superior a la que es pot fer quan ja hi ha molta circulació per la ciutat. Les rutes van variant en horaris de manera que les màquines vagin passant en horaris diferents de dies diferents per un mateix sector. Les màquines escombradores compleixen la legislació vigent en matèria de soroll. Darrerament se n'han renovat dues i ben aviat una tercera que encara redueixen més el soroll que fan.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...