Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
La deixelleria ha comptabilitzat més de 14.300 entrades en el darrer any, de les quals el 63% són d'usuaris particulars

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
596 2008/01/07 2008/02/09 C/Omnium Cultural: El març vinent farà 1 any que ens van donar les claus d'uns habitatges de protecció oficial al Barri d'Osona. Doncs bé, estem farts d'esperar que arribi la cobertura d'ADSL. Tant complicat és allargar les línies des de la ciutat fins a aquest barri?. Hi ha qui treballa mitjançant Internet i em sembla que ja va sent hora de que s'instal·li. Fa més d'un any que aquests pisos estan construits i ja es podia haver previst l'adequació de les línies d'ADSL, o és que per tenir una VPO no hi tenim dret? Resposta
Des de l'Ajuntament s'està fent i s'ha fet pressió a telefònica. Ens consta que hi ha usuaris que ja utilitzen ADSL i que 11 conexions més estan llestes a l'espera de finalització dels tràmits per part del sol·licitants.

Des de l'Ajuntament poc més podem fer-hi. El telèfon de contacte de la compnyia per aquests assumptes és el Sr. Baños 93 403 06 07.
595 2008/01/05 2008/01/12 Sant Llàtzer: A aquesta zona hi va molta gent a passejar, amb el gos , amb els nens, amb bicicleta...des de Vic fins a Calldetenes no hi ha ni una trista paperera. Seria molt demanar papereres per poder tirar els papers, llaunes i si convé els excrements dels gossos? Resposta
Està planificada una intervenció en col·locar bancs i paperees i delimitar la zona no transitable amb vehicles pel parc.
594 2008/01/05 2008/02/20 Parc Vic 2: El parc del davant de l'edifici del Vic2, te dues baranes trencades.
593 2008/01/05 2008/02/13 Sorolls del Carrefour: les coses continuen pel mateix camí. Ens continuem despertant a partir de les 5. Continua sent un perill circular al matí per les voreres del carrefour, trailers ocupant el carrer, entrant contra direcció... a la vorera del magatzem del CARREFOUR del sucre. I si malauradament t'adormisis els crits i la sirena d' alarma del toro per carregar fan que estiguis despert i emprenyat a primera hora del matí. Això si generalment a les 8 la gent de Carrefour del Sucre ja no fan massa soroll. De debó que ningú no pot fer-hi res?. A si perdoneu, els pidulaires tenen el costum de tombar les deixalles per terra, fen que l' espectacle sigui complert. Resposta
La Guàrdia Urbana ho ha observat i ha parlat amb els responsables del Carrefour. S'han compromès a millorar i respectar el descans. En les dies observats, no s'ha detectat brúticia pel terra. Caldrà fer-ne un seguimnet.
592 2008/01/04 2008/02/09 Plaça Gaudi: Per a quan una remodelació de la plaça?. Han vist l'estat dels bancs per a seure-hi?. Són lamentables. I per què es permet que les constructores que treballen utilitzin l'espai públic per a tenir el seu material , escampat per terra?. Solucions ja!. Resposta
Les obres a l'entron de la plaça són molt importants. No es tracte de petites remodelacions d'edificis, sinó de grans volums. La ocupació de la plaça es fa inevitable donat el difícil accés, però hem demanat al responsable d'inspecció viària que verifiqui el compliment de la normativa.

El projecte de remodelació de la plaça ja està definit. Ara només en cal buscar i assignar-li partida pressupostaria. No hi ha data prevista de moment. 
591 2008/01/04 2008/01/04 Sóc veïna de la Rambla dels Montcada, m'agradaria que em donguessiu una opció barata i ecològica per anar cada dia a treballar a Calldetenes, ja que han anul.lat la sortida de Vic del C/ Torres i Bages i ens trobem que hem d'anar a donar una gran volta pel centre de Vic, cosa que fa augmentar el trànsit i la contaminació de la ciutat. No entenem a què es deu aquest canvi, que no afavoreix la fluïdesa de sortida de Vic. Resposta
Per solució de baix cost i ecològica la bicicleta potser la millor alternativa, baixant pel carril bici que hi haurà al c/Bisbe Torres i Bagés - c/Montserrat i lateral de la Crta. N-141D cap a Calldetenes.

Si és en vehicle, depenen de l'alçada on viviu podrieu passar per:
 1) c/Adoberies - Prat d'en Galliners - Crta. Taradell B-520 - Crta. N-141D - Calldetenes
 o bé per:
 2) Inici del Passeig - c/Bisbe Casadevall - c/Sant Pau - c/Indústria - Avgda. de Miquel Dels Sants Salarich i Torrents - Calldetenes. Per aquesta opció no cal ni circualr per la N-141D.

Amb aquest canvi en la circulació es vol, mica en  mica, suavitzar la circulació per dintre la ciutat.
590 2008/01/02 2008/01/04 C/Mercè Rodoreda (Sant Llatzer): volem expresar la sorpresa davant d'una determinada decisió. Resulta que per entrar al carrer, hem d'anar fins a Calldetenes i tornar direcció cap a Vic, perquè s'ha col.locat una senyal de prohibició. Ara hem d'entrar tots els veïns per la baixada de just davant de l'ermita de Sant Llatzer amb el perill que aixó comporta, ja que obligues en els cotxes que venen darrera a gairebé parar-se en una zona poc apropiada. Només voldria saber de qui depèn aquesta decisió tan desestrosa per tots els veïns de la zona...si de la guàrdia urbana o de qui.....Un altre aspecte que preocupa, és que en tota la zona verda no hi ha papareres....i l'enllumenat és deficient. De debò mil gràcies per donar-nos l'oportunitat de poder expresar les nostres reclamacions....això demostra la voluntat de fer les coses bé. Resposta
Els canvis de circulació dins la ciutat, depèn dels Tècnics i dels Politics de l'Ajuntament. La Guàrdia Urbana ha de fer complir i mantenir la correcta aplicació de la normativa.

En aquest cas, també intervé la Diputació per ser el responsable de la Crta. N-141D.

Des de l'Ajuntament varem visitar i parlar amb alguns del veïns de la zona. No obstant, per entrar al C/Mercè Rodoreda sempre han hagut d'anar fins a la rotonda de Sant Llàtzer.

No obstant això, ens possarem en contacte novament amb els veins, ja que en breu instal·larem unes paperes i uns bancs per delimitar la zona no transitable amb vehicles del parc i podrem tractar novament la situació de la senyalització i potser ja sabrem si la Diputació permet, o no, fer una línia discontinua a la N-141D per entrar directament.
589 2008/01/02 2008/01/03 Un any més surt el pressupost de la ciutat i un any més la gran majoria dels recursos són per las zones cèntriques de la ciutat. Sempre amb promeses electorals que en el fons mai es compleixen.... senyors de l'ajuntament han donat mai cap vol pels barris sud de la ciutat? perque l'estat és deporable..... . Resposta
El pressupost que es va aprovar en el Ple, el passat 20 de desembre 2007, és el pressupost ordinari d'ingressos i despeses i per tant NO CONTÉ cap de les inversions que cal fer per la ciutat.

Tant els ingressos, com les despeses, estan reflectides amb capitols generals, d'actuacions generals (com per exemple reparar carrers o compra de mobiliari urbà o Punt Dona o Gent Gran o ......) sense, per tant, determinar a quina zona o sector de la ciutat es destinarà. 

No entenem la lectura que n'ha fet l'autor "indeterminat" del suggeriment. Segurament persegueix altres interessos.

S'està treballant en el pressupost de les inversions per la ciutat i es deurà expossar a l'opinió pública dintre de 3 o 4 mesos aproximadament.
588 2008/01/02 2008/03/22 Plaça del mercadal: com és que es té tanta cura amb el color de les parets i la col.locació d'antenes i en canvi no es fa retirar la propaganda de façanes i finestres que embruten la visió idílica de la plaça?. És qüestió que les empreses que publiciten paguen molt bé?. Hi ha una propaganda de Còdol en un racó de grans dimensions, era necessari que fos de tal magnitud?, amb una de més petita no haurien passat?. Hi ha normativa municipal respecte a la publicitat?. Quan es posarà una placa identificativa al c/ de la Riera referent al lloc de naixença de l'escriptora -il.lustre vigatana, Mª .Àngels Anglada?. Resposta
Certament hi ha una ordenança que regula les pancartes i anuncis. N'estem fent el seguiment per a fer-la complir. La casa on va nèixer la Mª Àngels  Anglada és de propietat privada, nosaltres estariem encantats de possar-hi una placa identificativa.
587 2008/01/02 2008/01/12 CONTENIDORS PLAÇA POMPEU FABRA: A part d'alguns veins que no aixequen la tapa per tirar bosses de mida normal, el problema greu son les deixalles dels restaurants-bars del C/ Sant Miquel que amb bosses de mida industrial deixen al migdia o a mitja nit fora dels contenidors amb residus grassosos i caixes grans amb ampolles de vidre. Esperem que s'hi posi mà al desmanec dels establiments que pels seus residus son fàcilment identificables. Resposta
Des de l'Ajuntament volem redraçar aquest notori incivisme de comerços, bars, restaurants i ciutadans a titol individual. Aquest primer trimestre del 2008, s'iniciarà una campanya de sensibilització, advertiment i sanció pels casos reincidents.

N'estem fent un seguiment i un reportatge fotogràfic per evidènciar-ho on faci falta.
586 2008/01/02 2008/01/12 Parc de Sant Jaume: just al costat de l'escola bressol El Cucut hi ha el parc, ideat per nens i nenes, amb dos bressoladors. Gairebe totes les tardes està ocupat, per nois que precisament ja no es pot dir que siguin canalla. No és tan sols el fet que l'ocupin per passar l'estona fumant cigarrets i deixant les burilles on els nens les poden agafar fàcilment, sinó que més d'una vegada s'hi han trobat excrements i fa poc es va enxampar a un d'ells orinant al bressolador, just quan els pares anem a buscar els nens que poc després et demanen per pujar-hi!. Al advertir-los s'encaren amb tu, siguis home, dona, els doblis o tripliquis l'edat!!. Agrairiem molt a l'Ajuntament que fes el possible per fer cessar aquesta situació, principalment destinant més vigilància per aquella zona a partir de mitja tarda, per dissuadir al jovent d'utilitzar el mobiliari urbà, com ho venen fent amb total impunitat. Resposta
Aquesta setmana ha començat l'activitat de la nova Oficina Municipal del Remei. Hem passat l'avís a la Guàrdia Urbana per a que controli i verifiqui aquesta localització.
584 2008/01/02 2008/02/09 El rellotje de la plaça Major de Vic, torna enmudir rarament el dia de fi d'any. El rellotge després de fer els 4arts, enmudeix fins a la 4arta campanda de la repetició (00:05). Un any més sense fi d'any a VIC. Resposta
S'està fent un manteniment al rellotge. Ja podem veure l'esfera amb la "cara neta". Tenim previst la revisió de la maquinaria i esperem trovar-ne el problema.
583 2008/01/02 2008/01/03 C/Virrei Avilés: la matinada del 31/12/2007 a l'aparcament de la Letel a la zona del parc de la Sínia s'hi van trobar fins a cinc cotxes amb els vidres petats. Crec que aquesta zona després del tancament de la fàbrica queda molt amagada i a les fosques i es un lloc habitual d'aparcament dels veïns. Caldría posar més llum encara que sigui de forma provisional per tal que els lladres no campin a la seva voluntat. També cal fer neteja de la zona de camp que hi hi a la mateixa zona, ja que hi podem trobar waters, varilles de ferro, dipòsits de plàstics, rajoles, runa etc....Encara que sigui a les afores de la ciutat es un lloc habilitat com a parc, així que els nens hi son molt a prop, cal una brigada de neteja d'aquesta zona. Resposta
Possats en contacte amb la Guàrdia Urbana, ens comenten que el dia de Cap d'Any hi varen haver 10 robatoris de radio cassets i altres a vehicles, amb trencadisses de vidres incloses. Afortunadament és una qüestió puntual. No obstant estaran vigilants i ens comentaran el tema d'enllumenat. En farem el seguiment.

Verificarem el tema neteja de si és un solar municipal, en aquest cas actuarem inmediatament, o si és privat i per tant ho farem fer als propietaris.
582 2008/01/01 2008/01/08 Cavalcada de Reis: Els caramels que es reperteixen són sense gluten?. En poden menjar els nens celíacs? Resposta
 A 3 de Gener contestem: Els ingredients dels caramels són: Sucre Xarob de gluscosa Àcid Citric Aromes i colorants E-102, E-110, E-124 i E-131 a 8/01/08 ens escriuen: "Referent a la ref. que us han demanat sobre els caramels de la cavalcada, trobo que podieu haver dit que hi poden haver caramels sense gluten, com han fet en altres poblacions. Que els de sempre tenen sucre ja ho sabem!. gr?cies. Tots els nens i nenes tenen dret a menjar-ne... "  a 8/01/08 contestem: "Lamentem si no vàrem ser prou clarificadors, no som experts i no podem dir el que no sabem o el que no oferim." De la suggerència del dia 1/01/08 n'em tret la responsabilitat de cara l'any vinent en pensar, no només en els cèliacs, sinó també, amb els diabètics i altres que també tenen hi tenen dret. Procurarem donar resposta positiva a tots ells.
581 2008/01/01 2008/01/28 C/ Gurb: cantonada amb Arquebisbe Alemany, hi ha una llosa trencada i desapareguda la meitat, segurament pel tràfic de camions i furgonetes que hi aparquen, ara hi queda un forat que és de fàcil entrebancar-s'hi.
580 2007/12/31 2008/01/25 Pàrquing Casa Caritat: Per facilitar el pas dels vianants, m'agradaria que es fes un tall que permetès pasar a peu pla als que anem caminant, al costat esquerra segons s'entra, del mur baix que hi ha al capdevall de pàrquing, per evitar així haver de passar entre els cotxes que entren o surten o enfilar-se al mur per accedir a la zona protegida al trànsit. Resposta
Després de l'observació, s'ha cregut adient portar-ho a terme.
579 2007/12/30 2007/12/31 Des del 22 o 23 de desembre d'enguany, a la part final del C/ Manlleu, on hi ha una administració de loteria, ens trobem que, quan la dita administració és oberta, es genera una cua de persones que impedeix el pas dels vianants. La vorera és molt estreta i per més que la gent s'intenta arrambar a la paret, tenint en compte la gent que va cap al centre, la gent que surt i la cua, els vianants hem de passar per la calçada, amb el consegüent perill. Per no parlar de quan han de passar cotxets de nens petits. Previsiblement això durarà fins el dia 5 de gener, com a mínim. Potser caldria que s'adoptès alguna mesura abans que algú en surti mal parat. Resposta
Passem avís al departament de mobilitat i via pública, a més de la Guàrdia Urbana. Gràcies.
578 2007/12/30 2007/12/30 Parquing de l'ambulatori en molt mal estat, ple de sots, crec que s'hauria d'aplanar.Està previst? Resposta
Com a pàrquing de l'Ambulatori no sabem identificar a quin us referiu. Podrieu especificar una mica més?. Gràcies.

Si us referiu al pàrquing del principi del c/Jaume I amb la Crta. de Roda, heu de saber que és un terreny privat i inclòs en el pla d'urbanització Josep Mª Sert, que en breu (planificat 1r. trimestre 2008) iniciarà la seva remodelació.
577 2007/12/30 2007/12/30 Sóc un ciutadà aficionat a Bàsquet de Vic i em fa molta pena veure que les obres del nou pavellò no tiren endavant, i s'ha de jugar amb unes condicions gens bones i per el públic també és molt incòmode. M'agradaria saber algun tipus d'informació de com evolucionen les obres. Molt agrait. Resposta
Donats els molts problemes en la construcció i remodelació dels pavellons 1 i 2, ha sigut del tot imprescindible fer retirar la constructora actual, demanar les indemnitzacions pertinents i començar de nou el procés de selecció d'una nova constructora que ens ofereixi plenes garanties. En la darerra Junta de Govern, del passat 27 de desembre, es va prendre l'acord d'iniciar el procediment del nou concurs de construcció. Tot plegat ens porta a un termini de 8 a 10 mesos abans de ternir el pavelló 1 totalment en condicions. Pel bàsquet de base, continuarem en els pavellons 2 i 3 i ens les naus de Victransa, com estem fent en aquest moments.
576 2007/12/20 2007/12/28 La passarel.la de fusta situada damunt del riu Meder, està cada matí glaçada i més d'una persona ja s'hi ha fet mal.Costa tan que la brigada hi passi cada matí a tirar-hi sal?. Com és que constament es plantegen places d'oposició a guàrdia municipal i no se'n veu cap enlloc, sobretot a la zona del barri del Remei. Al començament de la legislatura la seva presència era continuada. Cap de les meves propostes de millora turística ha estat solucionada ( la Rodona,visita al campanar, teatralització de la Laura), com és que el centre comunitari ha deixat de funcionar com a escenari d'espectacles de petit format, problemes de desplaçament de la gent de dalt de Vic o com sempre manca de pressupost.? Com és que el primer alcalde de la democràcia no se'l considera un vigatà il.lustre o se li dedica un carrer o una plaça?. No era tan fàcil en aquella època posar-se al capdavant d'un consistori després de la r?mora franquista. Resposta
No es pot tirar sal potasa damunt la fusta, és molt corrosiva i danyaria el material. Cada matí, personal de l'Àrea de Serveis, recòrren les 6 passarel·les damunt del riu Mèder i reparteix, on es considera adient, 'exogel' (producte alternatiu, de més llarga actuació i de més alt cost).

Guàrdia Urbana: en els 13 darrers anys, només es va augmentar en 1 agent, quan la població va crèixer molt. El rati d'agents per habitants estava molt per sota de les recomanacions. L'Ajuntamnet es va comprometre en acabar el 2008 amb 70 agents, per això es vàren convocar 7 places el 2007 i se'n convocaran 6 més durant el 2008. El passat 22 de desembre es va inaugurar l'Oficina Municipal del Remei, on hi ha serveis de la Guàrdia Urbana, d'Afers Socials i de Pla de Barris.

Les propostes de senyalització de la capella Rodona, de visitar el campanar, etz... varen ser respostes el 20 de setembre amb la ref. 69. No tot està a les nostres mans, ni tot es pot dur a terme.

Al Centre Comunitari no es deixarà pas de programar. Ara, amb la inauguració de La Central, s'ha cregut pertinent potenciar-hi els espectacles infantils i de jovent. En breu, a inicis de febrer, hi ha programat en Pep Sala al Centre Comunitari. No hi té res a veure "el desplaçament de la gent de dalt de Vic". Nosaltres pensem en un "tot", sense discriminar a ningú.

Compartim l'opinió de la bona feina del primer alcalde de la democràcia. Per ser nomenat "vigatà il·lustre", un dels requeriments és ser fill de Vic, malauradament no és el que fa el cas, i per donar nom a un carrer, el primer requeriment és que algú ho proposi formalment.
575 2007/12/27 2007/12/30 C/Jaume I: S'ha asfaltat el tram del carrer cantonada carretera de Roda (ja era hora!), però l'encreuament segueix sent un nyap perillòs pels vianants: el pas de zebra és pràcticament inexistent i s'han de fer malabars per no ser atropellat! Resposta
Aquest sector de Jaume I amb la Ctra. de Roda i fins al IES Vic està dins un pla d'urbanització, enomenat Josep Mª Sert, que té previst el seu inici en el primer trimestre del 2008.

No obstant, des de l'Àrea de Serveis, farem fer un acondicionat provissional del pas de vianants, mentres s'executen les obres i no es deixi del tot ben solucionat.
574 2007/12/26 2007/12/30 POUM: els tríptics diuen que pots participar al POUM consultant la web www.vic/poum.cat. Aquest lloc resulta que a dia d'avui està en construcció. Hi ha un altre missatge a la bústia de l'1 del 12 queixant-se del mateix tema: s'hauria de posar fil a l'agulla!. Resposta
El tríptic conté una errada en l'adreça elèctronica. L'adreça correcte, és vic.cat/poum. S'està acabant de completar la pàgina i esperem que molt en breu estarà a la lliure disposició.

De moment, però, us preguem que no deixeu de dir-hi la vostra, podeu adreçar-vos a poum@vic.cat o bé a la pàgina de www.vic.cat en el banner de Vic proposa us podeu descàrregar el qüestionari del POUM. Gràcies.

11/01/08 la pàgina web ja està en funcionament, podem clicar al www.vic.cat/poum
573 2007/12/26 2008/02/06 C/Tarragona (polígon PAE): tot passejant hem comprovat, -i patit- una vegada més, l'incivisme de les persones que fan servir aquest carrer. A una vorera del carrer hi ha naus industrials. A l'altra, un camp d'alfals. Doncs, bé, aquest camp està ple de tota mena de deixalles abocades per la gent que fa servir el carrer: llaunes, bosses, plàstics i objectes de tota mena són abocats indiscriminadament al camp. Aquest camp és de conreu. Aixó significa que el menjar del bestiar queda ple de plàstics i altres materials que s'empassen les vaques. El suggeriment és doble: es poden posar papereres al carrer? i, a la vegada, es podria donar un full informatiu als propietaris de les naus responsabilitzant-los de l'incivisme?. Deixar llençar les deixalles al camp és responsabilitat, també, dels amos de les naus que ho toleren. Segur que trobarem una solució! Resposta
Instal·lades algunes papereres al llarg del carrer i s'ha dut a terme una campanya de sensibilització als empresaris de la zona, entregant un escrit que pretén involucrar-los en la conservació i prevenció medioambiental de la zona.
572 2007/12/26 2007/12/30 Sorolls: Contaminació acústica dels tubs d'escapament de les motocicletes. Estaria bé que se'n controlèssin els decibels, perquè en els darrers anys no hi ha gens d'insistència i el soroll que produeixen a vegades és insuportable. Resposta
Des de l'estiu passat, s'estan duent a terme més controls i confiscacions de motocicletes que els que eren habituals. El soroll està regulat per normavita i ordenances, des de la Guàrdia Urbana s'està fent un treball continuat i no es deixarà. Veieu, si us plau, la referència 139 de la "Bústia del Ciutadà", on s'hi reflectien els controls que es duen a terme.

Caldria, però, que entre tots i des de casa, els pares de menors d'edat i amb motocileta els fessin complir també les ordenances de convivència i bon govern.
571 2007/12/26 2008/01/29 C/Soledat: Agraïriem que col.loquéssiu de nou el mirall de circulació que hi havia hagut just al costat de la parada de bus del carrer Soledat.
570 2007/12/26 2008/01/29 Riu Mèder: Agraïriem la neteja del riu i de les seves vores, just darrere el carrer Soledat, al seu pas per davant del Parc Balmes. Resposta
S'ha observat la necessitat i s'ha establert una periodicitat de neteja fixe.
569 2007/12/22 2008/01/03 Passeig: circulant-hi he vist que les valles separadores de la zona rodada no compleixen cap normativa i són perilloses pels motoristes i ciclistes. A la Rbla. dels Montcada i al Pont de Queralt, també hi ha valles fora de norma. Informat del tema, exigim la seva substitució. En cas contrari, i per millorar la seguretat de la ciutadania, ens veurem obligats a realitzar alguna acció informativa a la ciutat. Resposta
Malauradament, ni des de l'Ajuntament ni des de la Guàrdia Urbana,  no sabem identificar de quines valles ens parlen. Són valles fixes o les que s'han possat per les obres de la Rbla. dels Montcada o les del Mercat Mediaval.

Agrairiem ens aclarissin l'assumpte o ens facilitin un telèfon per contactar-los. Gràcies.
Òbviamnet el que estigui  a les nostres mans ho volem resoldre.
568 2007/12/22 2008/02/07 Passeig Pep Ventura: el parc infantil té poques atraccions per la canalla. A més caldria possar-hi un cartell de gossos no, ja que hi venen tots els de la Rbla. tarradelles i d'altres llocs a embrutar. També m'agraderia que es demanés als veïns el preu reonable per aparcar els del barri. Resposta
De momnet no està previst incementar les atraccions d'aquest parc. A pocs metres hi ha el parc de la Rambla Tarradelles que pot complimnetar a aquest. Ara toca implementar parcs infantils en d'altres ubicacions de la ciutat que no en disposen, per exemple a l'Horta de La Sínia o al Peri Nord.
567 2007/12/21 2007/12/30 C/Bisbe Torres i Bagés: Vergonyòs, avui he passat pel nou tram del carrer està acabat d'asfaltar i el terreny té més bonys que un camp de pagès i una tapa de clavegaram està per sota del nivell de l'asfalt. A més aquest asfalt que hi han posat no és del tot fi i hi han quantitat de clapes que s'acabarant de fer forats amb molta rapidesa. Que potser ha de venir la 'ministra' també a inaugurar-ho? Resposta
Les obres del carrer Bisbe Torres i Bages nom estan finalitzades i pertant no han sigut encara recepcionades pels tècnics de l'ajuntament. Farem arribar aquestes anomalies observades al departament d'urbanisme, a fi de que en prenguin conciència i es subsanin si fa el cas. 
566 2007/12/21 2007/12/30 C/Dr. Fleming: Fa unes setmanes l'Alcalde i diferents regidors van acudir a una visita al centre educatiu IES VIC. Un aspecte que des de l'Ampa vem manifestar va ser l'estat de deixadesa que es troba l'entrada actual al Centre. Ens van informar que en un breu plaç s'iniciarà una sol.lució per urbanitzar l'accés, aspecte que permetra tenir un accés digne. Vem demanar que mentrestant es realitzes neteja viària a l'entorn. De moment no s'ha fet i demanem que s'activi aquesta neteja bàsica, donat que les rodalies del centre estan plenes de brúticia -papers, plàstics, cartrons ....- amb una evident manca de salubritat en un indret on cada dia s'hi mouen més de 1000 alumnes. Resposta
Cal recordar que aquest tram del c/Dr. Fleming està dins el pla d'urbanització Josep Mª Sert, que abarca fins a la Ctra. de Roda i que, a més, aquest tram de carrer és de propietat privada. L'Ajuntament va acordar prioritzar aquestes obres, intentant iniciar-les per la banda de l'IES i així facilitar l'accés definitiu. Està planificat començar-les dins el primer trimestre 2008.
En la reunió es va demanar possar dues paperes a l'entrada, un punt de llum més al carrer i acondicionar en la mesura del possible l'inici del tram del carrer. Tot aixó es va dur a terme. En quan a la neteja, en prenen nota i revisarem la periodicitat, ja que sembla insuficient.
Cal recordar, no obstant, que les obres de l'IES i el canvi d'entrada a les dependències per un tram de carrer privat, no són responsabilitat de l'Ajuntament. Els IES depenen del departament d'Ensenyament de la Generalitat. 
565 2007/12/20 2007/12/30 Rotonda de la Letel i el tram que va fins a la rotonda de Santa Anna: l'enllumenat públic falla constantment i just davant de la letel no hi ha gens de llum. S'hi possarà llum algun dia?. Llavors el carrer cami Antic de Taradell que està em un estat lamentable i que l'Alcalde va dir que s'arreglaria i shi possaria llum etc, arribarà algun dia això?. Per cert va dir que faria una cosa provissional, no seria millor fer-ho be d'una vegada per totes. Penso que s'hauria de cuidar molt més els barris perifèics i no fer tant centralisme com s'està fent, aixi les coses no funcionen. Resposta
De la rotonda de la Letel fins a l'altre, s'està acondicionant una vorera per els vianants, a l'espera de la urbanització definitiva. Ens consta que una de les màquines que hi treballava, va donar un cop a un dels punts de llum i ara s'està subsanant.
El camí antic de Taradell, tal com va dir l'Alcalde, s'està adeqüant, a dia d'avui ja s'han enquitranat els trams que faltaven. Pel que fa a l'enllumenat, ha de ser provissional a la força ja que per un dels costats del camí hi ha la línia elèctrica i està del tot prohibit instal·lar-hi punts de llum a sota, per l'altre cantó hi han propietats privades, que de moments ens permetran possar-hi pals provissionals a l'espera de la urbanització definitiva de la zona.
564 2007/12/20 2007/12/30 C/Bisbe Torres i Bagés: Felicitats al departament d'urbanisme pel fet d'haver anul·lat la circul·lació de sortida. De totes maneres no voldria pensar malament i pensar que s'ha fet per que els 'papis' que porten i recullen els seus fills a l'escola de música, puguin aparcar tranquil·lament i no fer nosa com fins ara. Voldria proposar que es fes el mateix al C/ Manlleu per tal que la gent pugui disfrutar del gran comerç que ens dòna aquest carrer. Molta gent que circula per aquest carrer els dies que hi ha més afluència de gent (normalment els dissabtes a la tarda) ho fan per plaer i no per necessitat d'anar cap a Manlleu-Roda-Torelló,... Resposta
Tant des de Urbanisme com dels altres departaments de l'Ajunatment, es treballa en visió global de ciutat.

El carrer Manlleu i el carrer Nou, estant dins el pla PUOSC d'ordenació urbanística que abarca el 2008 i 2009, pensant en prioritat invertida, o sia prioritat pels vianants.
563 2007/12/20 2008/02/07 C/Bisbe Torres i Bagés: Entenem que l'Ajuntament faci obres per adeqüar la ciutat, però el que no entenem és que una remoladeció, oblidi les necesitats quotidianes dels seus ciutadans. Aquesta remodelació ens impedeix entrar al garatge dels immobles 3 i 5. El fet que el carrer sigui estret de calçada i que només tingui un sol sentit de circulació, fa que no hi hagi espai suficient per fer la maniobra que cal per entrar. L'obligació dels responsables de planificar i executar l'obra, és assegurar la viabilitat a tots i cadascun dels guals que, per altre banda s'estan pagant. A banda que si una de les finalitats d'un sol sentit era descongestionar el trànsit, el sentit de baixada podría haber set millor per tothom. Resposta
En fet arribar el suggeriment al departament adient, per al seu anàlisi i modificació si es creu pertinent.

L'estudi per a la pacificació del trànsit a la ciutat es porta a la preferència de desviar el trànsit abans de la Rambla del Bisbat i a deixar només el sentit de pujada pel Bisbe Torres i Bages. Segurament i a altres alternatives, però aquesta s'ha vist més idonea.
562 2007/12/20 2008/04/16 C/Sant Francesc - La Calla: donada la gran afluència de gent a la mesquita, sobretot els divendres al migdia, es crea un desori en el trànsit, en els aparcaments i en la circulació de vianants. Donat que el pas de vianants més proper no els ve de pas i no s'utilitza, es podria fer un pas de vianants més adeqüat per on pasen els vianants?. Ja que la Guàrdia Urbana facilita el trànsit a les entrades d'escoles, no es podrien trasllardar a les hores de més afluència i dirigir el trànsit i evitar mals aparcaments i ordenar la circulació? Resposta
Pas de vianants pintat.
La Guàrdia Urbana de barri està alertada.
561 2007/12/20 2008/01/12 C/Mercè Rodoreda (Sant Llàtzer): sense previ avís han canviat el sentit del carrer i no han avisat els veïns. No queda clar si es pot anar en les dues direccions, si es pot aparcar, per on s'ha d'entrar. Agrairia que ho expliquessi-ho als veïns. Pel Parc hi circulen vehicles, caldria possar-hi pilones, no està senyalitzat. No hi ha papereres. El parc infantil és una vergonya: mal col.locat, amb zones clarament perilloses. Resposta
Des de l'Ajuntament varem visitar i parlar amb alguns del veïns de la zona. No obstant, per entrar al C/Mercè Rodoreda sempre han hagut d'anar fins a la rotonda de Sant Llàtzer.

No obstant això, ens possarem en contacte novament amb els veins, ja que en breu instal·larem unes paperes i uns bancs per delimitar la zona no transitable amb vehicles del parc i podrem tractar novament la situació de la senyalització i potser ja sabrem si la Diputació permet, o no, fer una línia discontinua a la N-141D per entrar directament.
560 2007/12/19 2008/03/21 C/ Ramon Sala i Saçala amb c/ Josep Mª Selva: hi ha una senyal de direcció obligatoria cap al c/ Julià Fabregas que queda amagada quant s'aparquen vehicles grans, tipus furgoneta o monovolum. Es podria canviar de lloc aprofitant que fa uns dies que ha caigut i ara ja no fa la seva funció?.
559 2007/12/19 2007/12/21 BARRI DEL REMEI: sóc una de les persones que han participat al procés de diagnosi del barri a través d'una sessió informativa en la qual se'ns va demanar la nostra opinió de com 'idealitzaríem' el nostre barri. Ara segons he pogut llegir en alguns mitjans de comunicació iniciaríem una altra fase en la qual es realitzarà un taller de participació en la que alguns veïns pendran part, la qüestió és saber com seran escollides aquestes persones i quan se'ls hi comunicarà la seva participació. Resposta
Les persones que participaran en aquest taller s'escolliran seguint els següent criteris:
- Que en el taller hi hagi representats tots els col·lectius.
- Que en el taller hi hagi representades totes les associacions i entitats del barri.
- Que hi hagi representada la proporció d'homes i dones que realment hi ha al barri.
- Que hi participin nens, joves i adults.

Per escollir-les es tindrà en compte totes aquelles persones que van deixar el seu telèfon en les sessions informatives perquè ja estaven interessades en participar en el taller, també volem que hi participin els membres de la comissió de seguiment del taller (on ja hi ha un representant de totes les entitats i associacions). A partir d'aquí complementarem el grup perquè compleixi els criteris anteriors, però el taller està obert a tothm i estarem molt agraïts que qualsevol persona que hi vulgui participar es posi en contacte amb nosaltres.
Les persones que participaran al taller rebran una carta on se'ls explicarà com l'estructurarem, quin horari tindrà i on es farà, també penjarem la informació a la web del Pla de Barris i farem trucades telefòniques perquè tothom ho sàpiga.
També estarem agraïts que si es coneix a alguna persona interessada en participar se'ns faci arribar el seu telèfon o es posi en contacte amb nosaltres.
558 2007/12/19 2008/08/26 Comun. Propietaris C/Nou, 28: és una edificació del 2001, i des del primer dia tenim penjant de la façana tot el cablejat de telefonia, no tan sols el nostre, sinó els cables de diversos habitatges del carrer. Ens hem posat en contacte amb telefònica, hem seguit els tràmits que ens han indicat, i fins i tot han vingut a veure-ho. No ha servit de res, i la situació segueix igual. Ja sabem que el cablejat en si no és responsabilitat directa de l'Ajuntament, però la situació en la que es troba representa un evident risc públic: no tan sols hi ha el perill d'algun accident meteorològic, sinó que els cables pengen tant que qualsevol criatura, els pot estirar o fins i tot s'hi pot penjar. Recorrem a vosaltres, com a responsables últims de la via pública, per demanar-vos la vostra col·laboració. Què creieu que s'hi pot fer?. Resposta
a 23 d'abril 2008: Hem fet varies i diverses gestions i avui ens comuniquen, des de la Delegació de Telefonica de Vic, que rebrem la decisió de si ho fan ells o si ens hem d'adreçar a Barcelona. Anirem seguint els passos.

a 26 d'agost 2008, verifiquem que telefonica va fer resoldre el tema de forma satisfactoria.
555 2007/12/17 2008/02/08 C/Torelló: concretament al parking del C/ Canigó, fa ja molt de temps que hi ha un banc destrossat i encara és hora que algú vingui a arreglar-ho. També aniria bé, que quan la brigada ha de tallar branques dels arbres per posar unes valles al voltat de la 'sorrera' que hi ha, es dignesin a treure-les, doncs les van tallar i allà estan. I ara que parlem de sorreres, la del davant de l'edifici sembla ja una 'selva' realment fa fàstic. També agrairia que la neteja es fes més sovint, no com ara que es fa 1 cop per setmana (per cert, a les 7h del matí) depressa i corrents, que s'ha d'anar a netejar el centre, no fos cas que donguessim una mala imatge als forasters. També trobo que ja que pago els mateixos impostos que els del Centre, també tingui els mateixos serveis municipals, és a dir, vigilància (que em sembla que els municipals no saben ni que existeix aquesta zona).
554 2007/12/15 2007/12/17 C/J. Verdaguer: La farola de davant del número 31 està fosa. Resposta
La caixa de conexions s'ha cremat.
Col·locada una de nova.
553 2007/12/14 2008/04/14 Vic Sud: concretament el Passatge Font dels Frares hi ha una sanja de fa mesos, s'hauria de tapar decentment i pintar-hi el pas de vianants i la seva senyalització corresponent i el parc que hi ha just devant, perque tarda tant en acabar-se?? per cert si que vull dir que ja es comencen a notar les millores en aquesta zona però també en falten moltes.Gràacies
552 2007/12/13 2007/12/16 Neteja: El soroll al C/Manlleu-Jaume I, s'ha reduït molt a les nits al fer els camions de neteja i els bufadors uns horaris més normals. Crec que vaig ser un dels primers a queixar-me aqui a la bústia i la resposta per part de l'Ajuntament ha estat molt efectiva. Si us plau, no ho torneu a canviar, tal com ho tenim ara la circulació és fluïda i es pot dormir. Gràcies us felicito. Resposta
Estem duent a terme tot un seguit de proves d'horaris i rutes, quanta més informació recollirem, més encertada podrà ser la decisió final.
551 2007/12/13 2008/01/09 Quina és l'adreça elèctronica per enviar escrits de descàrrec de multes?. Segons l'agent de la Guàrdia Urbana que em va atendre n'hi ha una. Resposta
a dia d'avui aquest servei no està activat. És una de les opcions que es vol possar en pràctica amb la nova Oficina d'Atenció al Ciutadà, però el servei on-line, no serà hàbil fins a finals d'any 2008. Imaginem que l'agent de la Guàrdia Urbana es referia a la Bústia del Ciutadà.
550 2007/12/13 2007/12/16 C/Sagrada Família, entre C/Perot Rocaguinarda i C/Miquel Martí i Pol: cada dia entre les 7:40 i les 8:00 hi ha aparcar, invariablement, un bus de Sagalés, que al ocupar tant d'espai redueix molt la visibilitat de la cruïlla i és una zona de molt trànsit a aquestes hores al ser proper al IES J.Callís Resposta
Hem passat l'avís a la Guàrdia Urbana i en farem el seguiment de les accions que en sorgeixin.
549 2007/12/11 2008/01/12 Mercat Mediaval: Abans de tot, vull destacar que m'agrada que la nostra ciutat aculli el Mercat Medieval. Tot i així, vull mostrar la meva total disconformitat en els següents aspectes:1) C/Bisbe Casadevall tallat, uns dies abans vam rebre la carta de l'Ajuntament on se'ns informava i recomanava no entrar/sortir del garatge durant les hores del Mercat. La nit del 05/12/07 no vam poder entrar el cotxe degut a que teníem una parada instal·lada just al davant feia impossible la maniobra d'accés. Per aquest motiu, vam deixar el cotxe durant tota la nit al parking del passeig. Per cert, el cost va ser de 14 euros. M'agradaria saber quins procediment he de seguir per recuperar aquest import (instància?). 2) ) Brutícia generada: el diumenge el vespre, l'entrada de casa nostra estava feta una porqueria: plena de papers i restes de menjar. De cara a pròximes edicions, estaria bé contractar la brigada de neteja just les hores de la finalització del Mercat. Resposta
Lamentem els inconvenients expressats. La planificació de les ubicacions respectava tots els guals, per tant no hauria hagut d'haver-hi cap parada davant d'un gual. Possiblement els propis paradistes vàren anar movent la seva parada per acomodar-se els uns amb els altres i es va acabar obstruint un gual. Ho lamentem i en prenem nota per a millorar-ho per a properes edicions. 

Gràcies, també, pel suggeriment de la neteja es tindrà en consideració.
Pel que fa al cost del pàrquing es poden adreçar a ImpeVic, fent referència, si ho desitjen, a aquest mateix suggeriment número 549 de la bústia del ciutadà.

Gràcies per la seva col·laboració.
548 2007/12/11 2008/01/09 Espai Cultural: la ciutat en necessita un de veritat, no si val el centre comunitari, ni la cental,... Ara per les festes està previst fer un concert, i on? vergonyós no es podia trobar una solució al Cinema Vigatà o una alternativa?, és patètic que s'hagi d'ubicar la gent 'als còmodes' bancs d'una esglèsia. La Catedral no té prou categoria? Resposta
Veritablement Vic no disposa encara d'un veritable espai per aquestes activitats.
El cinema Vigatà no reuneix les condicions exigibles per una actuació dalt d'un escenari d'aquestes magnituts.
La celebració de l'activitat a l'esglesia del Remei va ser encertada, tal com es pot deduïr per les més de 600 persones que hi varen assistir.
547 2007/12/11 2007/12/16 Parcs: m'agradaria que es milloressin els parcs infantils, està molt bé la 'barrera' que limita, els cartells informatius de prohibit pilotes, bicicletes, gossos...però la imatge també es millora amb la neteja. Demano que es vigili i fins i tot es sancioni a la gent porca que treu el seu animal al carrer a pixar o cagar. És una pena que els petits espais verds que hi ha o bé zones sense asfaltar, estiguin plens de caques de gos. Els amos són uns porcs , aleshores els hi facilitem un lloc reservat per les seves bèsties o els multem directament. A problemes reincidents, solucions dràstiques. Resposta
Durant el primer trimestre 2008, es durà a terme una campanya de sensibilització i es col·locaran un seguit de "Tolilekans" per facilitar la recollida de les dejeccions per part dels seus amos.
546 2007/12/11 2008/01/10 Guarderies: Política, política, política i...polítics. Sempre pesa més el poder que la persona. Referent al tema guarderies és vergonyós omplir-se la boca de promeses pel sol fet de guanyar algun vot. S'havien compromès a obrir, ni que fos de forma provisional, una guarderia possiblement a l'escola Montseny a l'inici de curs. Després des dels serveis educatius et diuen que possiblement pel gener s'obrirà la de l'Horta Vermella. Ara que no serà fins el proper curs escolar. Vic no va bé, perquè els seus governants no són sincers. Resposta
L'equip de Govern de la ciutat, ara, està format per tres diferents partits polítics. Els programes i compromisos electorals de cada un dels partits, òbviament no es poden dur a terme al 100% , ja que sempre cal negociar i buscar el consens. 

En el darrer ple municipal, el passat 7 de gener, es va aprovar la constitució d'una Fundació que, representada per totes les forces polítiques representades en el Ple, decidiran i vetllaran per la millor qualitat de l'educació i el millor servei que han d'impartir les guarderies.
545 2007/12/11 2007/12/11 C/ Fusina: hi ha una jardinera gran de ferro col·locada al mig del carrer que no deixa passar bé els cotxes. Resposta
El carrer de la Fusina és de prioritat invertida. És a dir, els vianants tenen preferència per damunt dels vehicles. 

La jardinera està col·locada enlloc de possar-hi les típiques pilones metàl·liques, opinem que són més agradables a la vista.  Hi són per evitar que els camions i furgonetes s'arrabin massa al cantó esquerra, o que degut a que algú aparca al cantó dret, obligui a circular molt proper a la façana de les cases, topant amb els balcons i destruint-los,  com ha passat en múltiples ocasions i algunes façanes a més són catalogades.
544 2007/12/11 2007/12/12 C/Pare Coll: amb Pla de Balenyà hi ha un embornal en força mal estat i a meitat de carrer n'hi ha un altre que està enfonsat.
543 2007/12/11 2008/02/05 Barri de St. Francesc: Aquest parc tant magnific que s'ha fet.... Felicitats de com estem conseguint viure.....de luxe els veïns i veines, sap greu quan veus que hi ha cops que fan 'botellón', i també quan la gent hi deixa els gossos sense lligar i es fan caca ....... l'herba n'està ple. No es podria possar una càmara de seguretat, podriem recollir signatures entre els veíns. Els veíns dels num 73 tenim les escombreries una mica lluny no es podria portar un contenidor al carrer que ara s'ha obert? si més no un contenidor d'orgànic ja que per la nit i hi ha un troç i es força fosc fa por d' anar a tirar les escombreries. Resposta
Les càmeres de seguretat per a identificar persones pel carrer només les poden autoritzar els jutges. No creiem que ara per ara calgi una mesura d'aquesta indole.

Hem verificat les ubicacions dels contenidors de deixalles i la impossibilitat d'una nova ubicació sense impediments, cal recordar que els vehicles que les buïden i netejen han de manipular-les per la dreta en el sentit de circulació.

Possats en contacte amb l'Assossiació del barri, s'ha decidit possar les bústies dels contenidors soterrats del cantó del parc. Esperem que amb aquesta mesura es millori el servei.
542 2007/12/10 2008/01/09 Sobre la carta dels reis de Vic: crec que hi ha hagut molta despesa innecessària tant de paper com de purpurina, per fer arribar a tots els nens un missatge que en principi hauria de ser de reutilització i, per tant, de solidaritat amb l'entorn i amb altres famílies amb menys poder adquisitiu. Però la veritat és que incita més al consumisme i a la compra ja que el juguet ha de ser nou, i ja que s'exigeix com a 'paga' per entrar en algun acte. Quin pressupost s'ha gastat l'ajuntament amb tant paper i tanta purpurina? a quants nens hagués pogut finançar directament amb algun regal especial? Creieu que la vostra imatge 'de qualitat' millora amb la qualitat i quantitat de paper?. Molt bones festes, amb il·lusió i solidaritat de veritat! Resposta
Lamentem els inconvenients que s'hagin pogut produïr. Per a propers anys ho tindrem en compte i demanarem a l'empresa que ha ofert el servei potencii la 'màgia' d'aquestes festes, per damunt de la quantitat de purpurina i de l'ostentació. 
541 2007/12/10 2008/01/10 C/ Mare de Deu dels Munts: en la cantonada amb la Crta. de Roda, avui han atropellat a un nostre veí, ara és a l'Hospital; temps enrera vaig enviar un Correu avisant que els cotxes que venen de l'Avinguda Bernat Calbó passen molt, molt de pressa. Crec que seria una bona sol-lució posar un pas el.levat per als vianants, doncs en aquesta rotonda hi passen massa conductors nerviosos i estressats i els vianants els hi fem nosa. Resposta
No podem possar un pas elevat en aquesta posició ja que depen de la Diputació. No obstant, en breu, començaran unes obres al c/Mare de Déu del Munts en l'intersecció amb el c/Torelló, on hi va una rotonda i la prolongació del c/Torelló cap al polígon Maioles.
540 2007/12/10 2008/02/07 C/Bisbe Morgades: la incorporació amb vehicle al C/Pare Gallissà en hores puntes es molt difícil. De fet, si no fos per alguns peatons que de tant en tant fan posar vermell el semàfor per tal de poder passar ells, aquesta incorporació duraria encara més temps. A més, el pas de peatons està posat just on cal fer l'stop, de manera que es dificulta molt el pas dels mateixos peatons. Hi ha previst de millorar d'alguna manera aquest punt d'encreuament entre els dos carrers. Resposta
No està previst cap canvi de moment, però estem observant com i per on circulen els vianants, ja que la gran quantitat d'estudiants que no circulen per on està senyalitzat ens fa analitzar si caldrà alguna modifciació.
539 2007/12/10 2008/01/30 Primer de tot voldria fer públic que aquesta bústia al ciutadà és escoltada i, el que és millor es que es fan coses i aixó és un gran pas per a la ciutat. C/ Pare Huix a partir del número 18 en endavant: les voreres no estan adequades per a cadires de rodes o cotxets de nadons, penso que és una obra a fer aqui i a molts altres carrers. També en la cruïlla amb Av. de l'Estadi hi ha la senyalització vertical que priva de veure el semàfor que hi ha pocs metres més endavant i que no és gaire visible i no deixa fer la pròpia funció de senyalització. Resposta
La adequació de les voreres es va fent per a tot Vic de mica en mica. En aquesta zona caldrà esperar la finalització de les obres del Pla de Barris.

La senyalització que tapava els semàfors ha sigut moguda fins a facilitar-ne la visibilitat.538 2007/12/10 2008/01/10 Barri del Remei: Qui es preocupa de vigilar el comerços que obren els festius?. Hi han botigues que obren els diumenges i ningú els hi diu res. És normal? o que s'ha de fer? No podria passar el policia de barri i vigilar que no obrin? Resposta
a 11 de desembre, escrivim: Segons la normativa de la Generalitat DOC 4289 del 28.12.2004, els petits comerços d'aquest tipus, poden obrir un màxim de 72 hores setmanals, amb un màxim de 12 hores diàries i en un horari no comprès entre les 22 h i les 7 del matí.

Els diumenges i festius, poden obrir entre les 7 del matí i les 3 de la tarda, sempre hi quant no exedeixin de les 72 hores setmanals.

La Guàrdia Urbana és qui ho controla i en fan el seguiment. Si algun comerç sobrepassa aquests horaris i hores permeses, poden ser denunciats. 

a 10 de gener, escrivim: una modificació posterior a la normativa, permet que els establiments, menors de 150 m2, dedicats al sector alimentàri, no tenen restricció d'horari de diumenges i festius, sempre i quan no sobrapassin els 72 hores setmanals.
537 2007/12/07 2007/12/11 Avgda. Bernat Calvó, 47: hi ha una empresa de missatgeria que aparca les furgonetes damunt la vorera. Ja ho vaig denúnciar a la Guàrdia Urban que vàren intervenir ràpidament. Ara passat un temps hi tornen, tot i tenir una zona de càrrega i descarrega al devant. Ho trobo vergonyós. Que s'hi pot fer?. Resposta
Possats en contacte amb la Guàrdia Urbana, veiem que efectivament hi ha constància de l'ocasió anterior, ara es torna a obrir un nou control i s'avisarà a l'empresa imfractora.
536 2007/12/07 2007/12/14 C/ Josep M. Selva amb C/Julià Fabregas: s'ha fet un forat que creua el carrer i que cada dia és més gran. El forat es va eixemplant ja que s'arrenca el ciment utilitzat per tapar una rasa.
535 2007/12/07 2008/04/23 Crta. de Manlleu, edifici nº 26-28: té dues entrades, una per la mateixa crta. i l'altra per darrera, que dóna a un carreró que té com a 'parets' els marges del seminari de Vic. Voldriem saber si aquest carreró (que no està asfaltat) és responsabilitat de l'ajuntament o del mateix seminari. Resulta que és un niu de porqueria, sempre s'hi troben deixalles de tota mena i resulta molt incòmode passar-hi. A part de la vegetació abundant, que en època de primavera i estiu sembla la selva. Com a nova veïna d'aquest edifici m'agradaria saber qui n'és el responsable per tal de mantenir-lo en unes altres condicions. Resposta
Els dos extrems del carreró que estan enquitrenats són propietat munuicipal, la resta que ocupa tota l'amplada dels edifcis és de propietat privada. No obstant, al ser un cami de pas força utilitzat, l'inclourem en el prgrama de zones a mantenir netes i desbriçades.
534 2007/12/07 2007/12/10 C/Josep Serra Campdelacreu: Seria posible traslladar el dos contenidors que queden (ja n'han retirat dos, el de residus i el de matèria orgànica) el del vidre i el de paper, C/ Josep Mª Pallas? La gent encara no ha vist que estan a l'altre banda del carrer i continua deixant les deixalles a terra, al costat del contenidor de vidre, amb la conseqüent acumulació de brossa. Resposta
Seran traslladats en breu.
533 2007/12/06 2008/03/07 Graffitis: l'11/07/07 vàrem entrar una instància a l'ajuntament demanant si se'ns podien concedir una sèrie de parets en diferents indrets de la ciutat. Passats cinc mesos encara no hem rebut resposta. Veient que la bústia del ciutadà funciona tant àgil, reproduïm la instància: 'El Col·lectiu d'artistes de carrer de Vic (NGFX-FAQ), ens dediquem a la pràctica de la il·lustració mural, conegut popularment com a graffiti. Voldriem fer les coses ben fetes i per aixó solicitem poder disposar d'algunes de les parets per a practicar-hi, situades a: Parc de Somoto, c/Barcelona n.36, c/Mossen Manel Serinanell n.51-53, c/historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, c/Perot Rocaguinarda, parets de l'enderroc de Colomer Mumany. Pont del riu Mèder situat darrera el pàrquing de l'antiga Can Tortades, Circumval·lació, c/ Santa Anna (camí de sorra sense nom, darrera les naus de Tecmavic.sl).
485 2007/11/20 2007/11/26 Model Vic: vull dir-hi la meva. S'ha de renovar. D'acord. Però no l'empitjorem. Crec que la soluciò de fer un aula d'acollida externa als centres és molt negatiu. Parlo sabent experiències d'altres llocs. No volem entretenir els nens , volem millorar els recursos dels centres. En quan a les guarderies? Cal estudiar bé a qui s'ha de subvencionar. No totes tenen condicions ni donen el mateix servei. Ni tots els pares necessiten gratuïtat. Hi ha d'altres solucions més econòmiques i més igualitàries. Penso que s'hauria d'obrir un debat amb el col.lectiu de professionals dels diversos sectors. Resposta
Model Vic: des del Consell Escolar Municipal, que es va fer el dilluns 19 de novembre, es va proposar crear una comissió amb representants de totes les parts educatives implicades per parlar i treballar sobre el tema i poder presentar possibles esmenes i solucions entre tots . A partir del representant de cada centre educatiu s'han de fer arribar idees , propostes ....a aquesta comissió que es crearà i començarà a treballar pel gener. 

Guarderies: està en procés la creació d'una fundació que les haurà de gestionar i on hi haurà representada gent del sector, essent una de les grans prioritats la de exigir una qualitat educativa a les llars d'infants de nova creació i evidentment també a totes les altres que s'incorporin i en formin part de la mateixa . Amb la idea  d'una millora educativa per tots els infants de 0 a 3 anys de la nostra ciutat i amb un control i avaluació continuada de la qualitat educativa recolzats per un contracte de formació amb la UVIC.
484 2007/11/20 2008/02/14 C/Morgades (entre Arquebisbe Alemany i Mil·lenari): Torno a demanar per 2 anys seguits que es prengui una solució pel tema dels arbres. Cada primavera fan molta porqueria a les voreres. Han crescut molt i entren dins de les cases, provocant molèsties i tapant la claror. Fan que l'enllumenat públic no faci claror. Ja ho veieu volem arbres de disseny. Espero que aquest cop m'escolteu.
483 2007/11/20 2007/11/20 C/Gurb: Al pas de vianants a tocar el Carme hi falten moltes lloses. Això fa que la gent s'hi entrebanqui. Com va ser el cas, l'altre dia, d'una senyora de 81 anys. Demano que la reparació sigui aviat o almenys deixar el lloc en condicions. Resposta
Aquestes lloses trencades varen ser retitrades i coberta la zona amb terra. Ja fa dies que es disposa de lloses per reposar les trencades (que no tenen res a veure amb les del carrer de Gurb), però per canviar-les caldrà parar la circulació de vehicles 3 o 4 dies. Procedirem a fer-ho en 2 o 3 setmanes.

En farem el seguiment.
482 2007/11/18 2007/11/20 Cementiri: com és que es descuida tant la neteja i manteniment, fa pena veure'l. Valdria la pena una emblanquinada i una neteja del terra. Es potestat de l'Ajuntament tenir un mínim de manteniment per mantenir-lo en condicions, no només un cop l'any, sinó tot l'any. Hi ha persones que hi anem cada setmana i és trist veura lo descuidat i brut que està. Resposta
En el cementiri hi ha dues persones fixes que a més de les sepultures en fan el manteniment tant dels nínxols, com dels espais i jardins interiors. Avui l'hem visitat i tenint en compte que hi han molts rams de flors des de l'u de novembre, Tots Sants, i que ara es veuen envallits i degut al fort vent de fa uns dies algunes estan pel terra, però no creiem es pugui dir que està brut i deixat. A finals d'Octubre es fa fer un tractament del terra de l'entrada des de la plaça i es veu molt millorada per la pols i l'aigua.

Cada 15 dies un responsable de l'àrea de manteniment hi fa una inspecció i el proper any està prevista una acció més important, fent una nova ampliació.
481 2007/11/18 2008/02/28 Zona de St.Llàtzer: Queixa sobre la brutícia que es genera al treure els gossos a passejar. Poca gent recull les defecacions dels seus gossos. Valdria la pena valorar major presència de papareres, o d'avisos o ... Resposta
Tal com s'habia anunciat, s'està duent a terme la instal·lació de "toilekans" i la campanya de sensibilització als propietaris de gossos.
480 2007/11/18 2008/04/14 C/ Ramon Sala i Saçala, 7: La comunitat de veïns creiem que aniria bé instal.lar 1-2 papareres a l'espai verd, ja que els adolescents o joves de l'IES Vic hi venen a esmorzar o berenar, i hi deixen els papers o bosses. I si es veiguès possible, comunicar a la direcció de l'IES Vic, si hi ha forma de treballar el tema de mantenir minimament net l'entorn en què vivim.
479 2007/11/17 2008/01/10 C/Jaume I: en el seu tram prop de l'hotel Ciutat de Vic, té forma corbada. Aixó i els cotxes aparcats, a banda i banda, dificulta la visió i el poder travessar el pas de vianants tranquilament, sobretot tenint en compte que els cotxes, que venen del C/Manlleu, van tant de pressa que no respecten el pas de vianants, perque no tenen temps de veure'l. No és que m'agradin, però potser unes bandes (dues o mes) frenarien la velocitat dels cotxes. De totes maneres penso que el c/Jaume I hauria de tenir direcció cap a la Ctra. de Roda, desde el començament, al C/Pare Coll. Resposta
En la darrera Junta de Govern del 2007, es va aprovar presentar a la Diputació, els projectes dels carrers Manlleu i Nou dins el PUOSC, el qual els faria de prioritat per a vianants.

Analitzada la proposta del C/Jaume I, no es veu idonea la proposta de canviar el sentit de la circulació. Caldrà esperar la urbanització Josep Mª Sert, que abarca des de la Crta. de Roda fins a IES Vic.
478 2007/11/17 2008/01/02 C/Sant Fidel: al començament, on hi ha els contenidors, molta gent deixa les deixalles, i molts cartons fora dels contenidors, i sempre fa pudor. Resposta
S'ha decidit dur a terme una campanya de sensibilització, començant pels comerços i acabant als domicilis particulars. Primer s'advertirà i les reincidències seran sancionades. La campanya es durà a terme el primer trimestre del 2008.
477 2007/11/16 2008/01/24 Camí de l'Escorial: en el seu inici amb la crta. de Roda, ja fa quasi un any que hi ha un forat a terra, i cada dia és més gran. A veure si us plau si es pot reparar el sot. Ës perillós per tots, per la gent que hi va a peu o en moto, bicicleta, etc. Atentament, un ciutadà que compleix el seu deures.
476 2007/11/16 2008/07/23 Passatge Joan Puig: ja fa 7 o 8 anys que estem patint l'incivisme dels alumnes, i amics seus, del col.legi Pare Coll, i Sant Miquel. Es pijen i veuen i altres coses pitjors, deixen brúticia, i no ens deixen entrar i sortir dels nostres garatges. Uns brètols varen clavar tantes coses a la porta del garatge, que fa mes de 10 dies que l'hem d'obrir i tancar a ma. S'han posat denúncies a l'ajuntament, i temps enrera es va anar a trobar la direcció del col.legi Pare Coll,... i sembla que la guàrdia urbana no te prou potestat per posar-hi ma. Que podem fer mes?? El que em fa mes gràcia es que els Pares alaben molt els fills, sense saber que fora de casa son uns brètols. Hi deu haver deott, suposo. Resposta
Aquest assumpte serà comentat en el Consell Escolar Municipal i tractat amb la Guàrdia Urbana, la qual ens comenta que amb la nova modalitat de vigilància, per parelles i a peu pels barris, haurem de notar molta millora en el porper curs escolar.  
475 2007/11/16 2007/12/28 C/Manlleu - Jaume I: en un missatge anterior suggerien desviar el trànsit del c/Manlleu cap a la Ronda i Pl.Mil.lenari, pel c/Jaume I i C/ Pare Coll. Jo visc en aquest zona i penso que no es la sol.lució. Més aviat, jo diria que el C/ Jaume I, desde el seu corigen al C/ Pare Coll hauria de ser de direccio cap a la Ctra. de Roda i Pl.Angel Custodi, s'hi podria desviar molt del trànsit dels Pares que deixen i recullen els fills al col.legi Pare Coll. La zona del C/Jaume I, C/ Pare Coll, C/Pla de Balenya, esta molt congestionada pels cotxes que baixen del C/ Pare Coll, i els que venen pel C/Pla de Balenya desde el C/ Gurb. És una zona d'entrada de cotxes i només una sortida, cap al C/Manlleu. Tot i que venint pel Pla de Balenya tenim preferencia sobre els cotxes del C/Manlleu, jo sempre hi faig stop, perque hi ha cotxes que no respecten el seu stop. Resposta
S'ha presentat al PUOSC i demanada la subvenció per remodelar el c/Manlleu i el c/Nou, deixant-los de prioritat invertida. Inici previst durant el 2008.

Això hauria de reordenar la circulació.
474 2007/11/13 2007/12/13 C/ St. Jordi amb C/ Raval Cortines: els cotxes que pujen per Sant Jordi i van al Raval Cortines, la gran majoria NO fan el Cediu el pas. En canvi si fan el del C/ Indústria. Simplement perque hi ha un senyal pintat al terra que ho indica. Agrairiem es senyalitzès el terra del C/ St. Jordi. Per cert i per aprofitar: perque la policia municipal deixa aparcar a les cruïlles dels carrers, quan tots sabem que està prohibit perque impedeix la visibilitat dels vehicles contraris ? Resposta
a 20 de novembre: L'observació del suggeriment s'està verificant i molt possiblement es procedeixi a pintar el senyal. En farem el seguiment.
473 2007/11/13 2007/11/13 Plaça Divina Pastora: El pas de peatons d'abans d'arribar al carrer Indústria queda amagat a la vista del conductor que ve de la plaça degut a les escombreries. No sé si seria possible soterrar-les. Resposta
El soterrament dels contenidors no ens està donant un resultat massa satisfactori. Hi ha alguna ubicació on era previst soterrar i ja s'ha decidit no fer-ho i deixar-ho en superficie.

En breu, els contenidors d'aquesta ubicació seran resituats per millorar la visibilitat.
472 2007/11/13 2008/02/28 C/ Nou amb Plaça Divina Pastora: S'hi ha fet una nova edificació, molt bé, però ja fa molt de temps que es reclama que s'hi posi l'enllumenat públic que es va treure per fer-hi les obres. Sobre la nova farmàcia. Quan hi ha la llum de les botigues no es troben a faltar tant tot i que és una cantonada perillosa i molts cotxes (I sobretot motos) no respecten la ratlla continua. Varen treure dos fanals del carrer i un de la Plaça. Quan els tornaran a posar ?
471 2007/11/13 2007/11/20 Plaça Àngel Custodi: Feia temps que es veia a venir que un gran arbre cauria sobre la placeta, estava corcat! Per sort va passar a les cinc del matí. Si hagués passat de dia ara lamentariem víctimes. Per reparar aquest mal record s'hi hauria de posar un arbre nou, abans del ple hivern, i així no se'n parlaria més i psicològiicament aniria bé a tothom. Resposta
Aquesta setmana es comencen a plantar els arbres nous. La Plaça de l'Àngel Custodi està a la llista.

En farem el seguiment.
470 2007/11/13 2008/04/14 Avgda. Olímpia: S'ha d'asfaltar urgentment l'entrada a l'avinguda. El desnivell entre el tros asfaltat i el que no ho és, cada vegada és més gros i quan plou, realment la cosa es complica. Si us plau, poseu-hi solució. Resposta
S'està analitzant la possibilitat de fer-hi arribar el transport urbà, tant a l'escola com al Club Tennis, serà el  moment de preveure-hi la intervenció.
469 2007/11/13 2007/11/20 C/Menendez Pelayo: Voldria saber perquè quan es va enquitrenar el petit tram de carrer a l'alçada de C/Bac de Roda, es van apartar els contenidors per poder treballar, i resulta que el lloc on estaven aquest va quedar un pedaç sense quitrà i els contenidor continuen situats al lloc d'aparcament davant de totes les cases, què hi fa tot aquell espai buït? No es poden tornar a posar els contenidors on eren ? al cap i a la fi no hi ha pas quitrà continua sent un tram de terra. Resposta
S'ha donat l'instrucció de retornar els contenidors on eren.

En farem el seguiment.
468 2007/11/13 2007/11/20 La Central: El passat dissabte dia 10 anem a titelles ja que a l'escola ens havien repartit un fulletó on posava: 'titelles per a nens i nenes de 0-3 anys . Gratuït'. No només varem haber de pagar 5 euros inclos el nostre fill de tres anys, sinó que considerem que no eren titelles, era una versió de joguines movent-se amb música. Alló serà potser espectacle, pero no titelles. No enganyem, doncs el nostre fill encara espera que comenci el conte. (semblava que volien imitar als baby einstein...). Tot el cicle serà així? Ah! Entenc que facin pagar als grans pero es necessari 5 euros. A Calldetenes fan pagar 3 euros i realment es per treure's el barret, molt currat i amb un local molt acondicionat, un deu. Resposta
Lamentem el desengany i la confusió. Les instruccions que vam donar és que els nens de 0 a 3 anys no pagaven (els altres sí). no sé si hi va haver alguna confusió. No obstant s'està estudiant quin ha de ser el preu a estipular pel públic, ja que el cost real està al voltant dels 9 o 10 € per l'aforament que hi ha previst.

Òbviamnet la programació serà molt variada i diversa. Esperem poder tronar-los a engrescar i ens donin una altre oportunitat per fer disfrutar a la canalla i als grans.
467 2007/11/12 2007/11/23 C/ Mercè Font i Codina: Els contenidors blau i verd perquè no s'ubiquen al costat del marró i el verd fosc?. La ubicació actual del contenidor blau i verd no agrada als veïns. Es possible el canvi?. Resposta
El contenidor verd de vidre el reubicarem al altre costat, junt amb els altres, però el blau de multiproducte no es pòt variar, degut a que la càrrega i descarrega al vehicle recollidor és per la dreta.
466 2007/11/12 2007/11/23 Passeig Generalitat - Anselm Clavé: tant sota els dos ponts com tot el tram de ribera, sovint està massa brut. Es podria incrementar la freqüència de neteja? Resposta
La neteja es fa cada 15 dies en aquest tram i opinem que hauria de ser suficient. En farem un seguiment per determinar si cal incrementar o solament que es faci amb més detall.
465 2007/11/12 2007/12/28 Pep ventura: al pas elevat sempre hi ha nens i nenes amb monopatí. Juguen al bell mig del pas i ho veig super perillós. Es posen tots en colla allà. I son ben menuts. S'hauria de fer anar un policia de barri allà i fer un espai perque puguin jugar però no al mig del carrer. Es molt perillos. Resposta
Ja s'ha obert el parc del passeig Pep Ventura i aqusta situació s'hauria d'acabar. En farem un seguiment.
464 2007/11/11 2007/11/28 Hab. Montseny: Si un propietari d'un establimnet ha de fer passar un tub extractor per espais comuns de la comunitat, ha de demanar per escrit el vist i plau de la resta de propietaris, especificant per on passarà el tub que pot afectar a la resta de propietaris?. Ha de venir un tècnic de l'ajuntament a donar el vist i plau de la instalació?. Quin tipus de permís necessita el propietari de l'establimnet?. Resposta
Al estar aquest tub extractor fixat en elements constructius de la comunitat de propietaris, es tracta d'una qüestió de naturalesa civil que afecta al dret de propietat, i per tant, és alïena a les competències de cap tècnic municipal i de l'Ajuntament. Caldria iniciar una denúncia i possiblement es requeriríra l'opinió d'un tècnic. L'Ajuntament i els seus tècnics, només intervindríen si fos en elements constructius públics.
463 2007/11/10 2007/11/21 Crta. de Roda: Tot sovint, a tres quarts de vuit del matí i hi ha un camió fent càrrega i descàrrega devant del supermercat 'schelecker'. El problema és que ho fa ocupant un pas de vianats. Un dia vaig veure un agent de la guàrdia urbana que parlava amb el camioner i vaig pensar que ja no passaria més, però continua passant. No veig correcte que es pugui realitzar aquesta acció de càrrega i descàrrega en un pas de vianats. Resposta
Hem avisat directament a l'empresa i passat avís a la Guàrdia Urbana.
462 2007/11/10 2008/01/10 Plaça Sants Màrtirs i carrers propers: Voldria expresar una queixa sobre el funcionament de l'àrea de prioritat de pas invertida. En teoria el vianant hauria de tenir preferència sempre, però això no és així, els cotxes són els amos. En determinades hores es converteix en una desfilada de cotxes que busquen aparcament o que fan servir els carrers per fer dracera. També hi ha cotxes parats en zones que no són d'aparcament. De tant pas de vehicles el ferm es va trencant (i fa dos dies que ho van arreglar). Jo treuria les zones blaves i només hi deixaria passar els veins que tenen parking i en determinades hores, càrrega i descàrrega. Llavors si que seria una zona per vianants. Resposta
Mica en mica anem suavitzant el trànsit pels carrers de Vic. No creiem que una decisió tant dràstica fós bona per aplicar d'inmediat.
461 2007/11/10 2007/11/10 Sobre el missatge 368. He vist que ja s'han mogut els contenidors. Ara ja hi ha visibilitat sobre el pas de vianants. Continueu així i si cal aboqueu més recursos a aquesta eina que és la bústia del ciutadà.
460 2007/11/09 2007/11/09 C/Mare de Déu de la Gleva: al cap damunt de les escales que conecten aquet carrer amb el de Jaume I, hi ha uns embornals amb les reixes trencades i fora de lloc, segurement per un acte d'incivisme, però, sigui com sigui, és perillós ja que deixa uns forats molt grans i t'hi pots entrebancar fàcilment. Resposta
S'ha verificat i reparat en urgència, donada la perillositat que comportava.
459 2007/11/09 2007/11/09 Bicicletes: anant pel centre de la ciutat, vaig voler entrar a la Plaça Major però em va parar un Guàrdia Urbà i em diu que no hi podia circular per dins ja que al ser un vehicle em suposaria una multa de 25 euros. Que hem de fer els que volem anar amb bicicleta, no podem?. Resposta
Com diu la normativa de circulació de bicicletes, 'Si en algun momnet del trajecte cal circular per la vorera, s'haurà de baixar de la bicicleta i caminar empenyent-la'.

A la Plaça Major, es podria entrar pel carrer Verdaguer i circular pel recinte de sorra, com fan els cotxes, però mai per sota les voltes de la plaça.

Per tant, si a la bicicleta, però seguint les normes i senyalitzacions.
458 2007/11/08 2007/11/09 Cementiri: Diumenge, 4 de novembre de 2007. Davant del cementiri de Vic unes 70 persones frustrades no hi podien entrar. Venien de Barcelona, de Granollers, de Torelló i de Vic a visitar els seus familiars. Comentari generalitzat: ' Quina poca consideració i quin desordre a l'Ajuntament de Vic ! Tenir el cementi tancat i barrat diuemnge després de Tots Sants. A fora pols i més pols i desconcert general. Resposta
Com en tot, hi ha un horari.
L'Ajuntament té contractat un servei per a obrir tots els diumenges el cementiri de 11 a 1 del matí i quan ha convingut s'ha allargat l'horari establert.

Per a possible altres ocasions, val la pena telefonar a la Guàrdia Urbana, ells tenen solució per aquest tipus de situacions.
457 2007/11/08 2007/11/09 C/Nou: Nadal és aprop. Ja sé que el tema de les il·luminacions nadalenques és complicat, però si volem un Nadal català cal que tinguem cura amb el mal gust i la invasió comercial que sofrim. Per exemple no volem més 'Papa Noël' als llums nadalencs del carrer. Resposta
L'Ajuntament edita i publica una ban remarcant les normes de seguretat, les tècniques i les de montatge i desmontage de les il·luminacions, així com fer-se responsable del consum elèctric. Tot el referent a disseny està en mans de cada barri i/o Assossiació de Veïns. Per tant caldria que us adrecessiu a la vostra Assossiació.
456 2007/11/08 2007/11/09 C/Sant Miquel dels Sants: com a veí voldria exposar una queixa sobre un problema que fa molt temps que patim alguns veins. Cada dia tenim el carrer tallat com a minim 1 hora a causa de l'autobus-ambulancia del casal d'avis, cosa que impedeix poder circular lliurement i amb normalitat els veins que aparquem en aquest carrer. Quina va ser la meva sorpresa quan aquesta setmana, tot esquivant el tancament habitual, i sortint per la part de dalt em trobo el cotxe oficial de l'alcalde aparcat just davant l'ajuntament. Després de l'espera pertinent perque sortis el xòfer, aquest m'indica que no tinc dret a circular per allà. com ho he de fer?. Resposta
Els carrers del casc antic són tots estrets i de difícil circulació, al sumar-hi el servei de Centre de Dia per a la gent gran, pot dificultar-ho encara més en els moments que la  nostre gent gran hi arriba o en marxa. Però crec que tots hem de saber ser pacients. Molt probablemnet, en aquest mandat, aquest Centre de Gent Gran serà traslladat.

Hem consta que el cotxe de l'Alcalde, quan s'ha d'esperar perquè ell hi arribi, està aparcat a la plaça, dins del recinte de sorra i en el vèrtex més proper a l'ajuntament. Potser si que si algun dia hi ha alguna visita "més especial" pogui esperar-se uns minuts devant de la porta de fusta de l'ajuntament, però de ser així, dèu donar-se en molt poques circumstàncies.

Per aquest carrer està permesa la circulació, òbviament respectant les direccions i altres senyalitzacions, ho notificarem al xòfer.
455 2007/11/08 2007/11/09 Suggeriria que les respostes a aquests comentaris fossin firmades. posat que els comentaris s'han de firmar, que millor que saber qui els contesta! si el regidor de l'area, l'alcalde, algun funcionari... evidentment que ho firma tot l'ajuntament, però qui?. Resposta
Tots els missatges van directament al correu del Regidor de Seveis i és ell el responsable de fer arribar els suggeriments i buscar les respostes a d'altres departaments o regidories i de respondre al ciutadà.
454 2007/11/08 2007/11/08 Resulta estrany que en una web d'un ajuntament no hi trobis ni els telèfons ni les adreces dels departaments. Resposta
En la web de l'ajuntament de Vic si que hi consten totes les adreces i telèfons dels diferents departaments, has de buscar-ho a : www.vic.cat    en la barra superior on hi ha varies opcions, cliques damunt d'ajuntament i es desplega un submenu, la penúiltima opció és Oficines, cliques i et sortirà tota la llista.
453 2007/11/07 2008/01/29 C/Bernat Calvó: Estaria bé posar gespa o ajardinar la mitjana de l'avinguda, tal i com passa amb la del c/ Mossén Gudayol, c/Torelló, Av.Països Catalans. Crec que no costa res ja que és un tram curt (des de la Clínica de Vic fins a la rotonda Ctra. de Roda) i només es tracta de plantar quatre llavors o alguna flor i donaria una millor imatge a una via que és un dels principals accessos a la ciutat. Actualment hi ha sorra i rocs. Resposta
En aquest carrer està previst fer-hi una intervenció important que ha de donar solució al carril bici i al separador vial.

La mitjana és massa estreta com per sembrar-hi gespa o plantar-hi arbres, no es podrien cuidar degudament per dues raons primordialment: les arrels i la calor que acumulen les vora vies (el "bordillo") crema l'herba que s'hi sembra.
452 2007/11/06 2008/01/22 Policia de Barri: Voldria formular la proposta de que la policia de barri (guardia urbana de proximitat) circulès a peu per la ciutat i no en motocicleta, com ho fa habitualment. Donat que la seva tasca ha de ser de proximitat al ciutadà, crec que l'ús intensiu que fan de la motocicleta els impedeix de desenvolupar la tasca per la qual han estat contractats. De fet, sempre els veig circulant, amunt i avall, però mai aturats a la via pública ajudant al ciutadà. Aturar-los, quan van en moto, resulta una tasca gairebe impossible, i caminant es poden veure moltes més coses que no pas anant en moto, com ara moltes de les aportacions que fan els ciutadans des de la 'Bústia del Ciutadà'. A més, resultaria més econòmic i ecològic per l'Ajuntament i, de retruc, per tots els ciutadans de Vic. A més, hom tindria la sensació de que hi son, no com ara, que només els veus passar. Resposta
Estem d'acord amb aquestes apreciacions. S'incrementarà la vigilància de proximitat i policia de barri. Aquest és un dels objectius de la nova Oficina Municipal del Remei. 
451 2007/11/06 2007/11/14 C/Canigó: fa mesos que hi ha un cotxe abandonat al carrer però no s'ha retirat, es possible retirar-lo? Som molts veins i al carrer hi ha problemes d'estacionament, retirar-lo ens benificiaria a tots. També voldria dir que no funcionen les palanques dels cubells de les basures la qual cosa fa que no s'aixequi correctament i no es puguin tirar la brosa. Es possible canviar-ho? Resposta
Un cotxe abandonat al carrer no el podem treure així com així. Volem dir que primer hi ha d'haver una denúncia a la Guàrdia Urbana o bé que ells mateixos el vegin. Un cop localitzat el cotxe abandonat, la Guàrdia Urbana enganxa un adhesiu de color vermell al vidre del cotxe. Si passat 1 mes, el propietari no l'ha retirat, la Guàrdia Urbana ha d'iniciar un altre requeriment al jutjat i en uns quinze o vint  dies el poden retitrar amb la grua. Hem passat avís a la Guàrdia Urbana per a que verifiquin si tenen o no detectat aquest vehicle.

Els contenidors ja estan reparats.
450 2007/11/06 2007/12/05 C/ Pare Huix amb Ronda Ausetans: Els contenidors que estan fora de la zona pintada justament tapen la visibilitat als cotxes que volen entrar a la Ronda Ausetans amb el perill que si estàs justament travessant aquesta via pots acabar atropellat o més perillós encara, si vas amb un nadó amb cotxet doncs, pot ser l'infant el que en rebi les conseqüències. Suposo que no és aixó el que voleu oi?, espero resposta aviat en forma de pintada del pas de vianants.
449 2007/11/05 2008/04/08 Sant Llàtzer: hem detectat algunes mancances ens falten papereres a tot el barri (després de demanar-les, se n'han posat 4 o 5 al carrer principal); falten bancs o similars a la zona interior per seure; hi ha unes bigues de pedra a la zona central (una mena de pont) que estan trencades i hi passa un peu d'un nen/a; no hi ha enllumenat exterior a tota la zona interior ajardinada; es fan curses de motos 'trucades' pel carrer principal, amb el corresponent soroll; els passos o sortides entre els carrers secundaris i la zona ajardinada estan en mal estat; al parc infantil estem pendents d'entrega d'una proposta d'ampliació i millora, ja que alguns jocs no són aptes per nens petits; no hi ha cap senyalització de prohibició d'entrar els gossos a les zones ajardinades (Sant Llàtzer és el cagader municipal de tots els gossos). Resposta
En tota la zona de Sant llàtzer s'han dut a terme diverses intervencions en mobiliari urbà, neteja, senyalització, etc... que mica en mica van millorant la zona. Pel que fa referència a l'accés al c/Mercè Rodoreda des de la Crta. de Sant Hilari (Crta. de Calldetenes), no està a les nostres mans la modificació de la línia continua per discontinua, per tant, mentre la Diputació no accepti el canvi, caldrà anar fins a la rotonda d'entrada a Calldetenes, girar i tpornar direcció a Vic fins a l'a´lçada del tencant previst per entrar a Mercè Rodoreda.
448 2007/11/05 2007/11/07 Estic d'acord amb alguns dels que escriuen aquí , que ja és molt que els hagiu posat l'escrit, doncs jo també he escrit varies suggerències i demandes i no se m'han posat. També dir que el que cansarà d'aquesta bústia és la poca resposta que té, i no si son més o menys llargues les preguntes, com dieu. Parleu de prioritats en qüestió de seguretat; però jo vaig posar una vegada que s'havia fet mal una nena amb el pal d'una línia d'autobús a l'escorial (Això abans de l'estiu) i encara no s'ha arrenjat. Es segueixen fent mal i de moment és menor, suposu que s'arrenjarà quan el mal sigui major, com tot!!!! Ara es tracta de veure si escriviu aixó, perquè últimament no escriviu res del que escric, ni el que no és crític. Resposta
Lamentem que hi hagi autors de missatges que amagats en l'anonimat (no fan constar ni nom, ni cap telèfon o correu electrònic per poder-nos.hi possar en contacte) no fan honor a la veritat. Des de la bústia del ciutadà s'han publicat tots els missatges rebuts a excepció dels repetitius (cas del Parc Somoto amb més de 15 missatges sobre el mateix assumpte) o dels insultants a persones o entitats. NO ENS HEM AMAGAT DE RES. NO TENIM RES PER AMAGAR.

La suggerència que es comenta del pal de l'estació d'autobús de l'Escorial, es la ref. 124 del 28 d'agost, on deiem que ens possaevm en contacte amb la concessionària per fax. El 6 de setembre, d'acord amb l'empresa, l'Ajuntament va solucinar el desperfecte i el va facturar a l'empresa. Per tant NO ÉS CERT QUE NO ES SOLUCIONÉS.

Podria donar-se que avui, dos mesos mes tard, torni estar trencat per algun acte d'incivisme. Ho farem verificar de nou.
447 2007/11/05 2007/11/09 Vic Sud: primer de tot m'agradaria felicitar per el servei de la bústia del ciutadà. Vull agrair, també per totes les millores que s'està fent a la zona vic sud, plaça osona- serra santferm, en aquesta zona es molt convenient que es continuin fent obres perque convé moltíssim i espero que una part important dels pressupostos s'hi inverteixin, ja que fins ara hem estat molt abandonats, i Vic és quelcom més el centre, la universitat o el mil.lenari i es urgentíssim arreglar el carrer cami antic de taradell, és estret de doble direcció sense enllumenat públic ple de forats i en hores puntes es un autèntic caus. Resposta
Agraïts pel teu reconeixement.
A la zona sud s'hi farant fortes inversions durant aquest propers tres anys. El Pla de Barris està sent un bon dinamitzador.

El Camí Antic de Taradell està essent motiu d'estudi actualment i probablement podria passar a ser d'una sola direcció, la qual cosa solucionaria molts dels problemes actuals, però hem de veure si en crearia de nous.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...