Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
La xarxa de distribució d'aigua a la ciutat és de més de 150 Km de longitud

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
723 2008/02/28 2008/03/26 Passatge Joan Puig, 4: gairebé a diari, s'hi posen nois i noies durant estones. això fa que deixin el racó brut de papers, a part dels pixums que hi deixen a l'entrada del pàrking. estaria bé, poder-hi posar alguna paperera sota l'arbre, ja que així potser s'evitaria que el terra estiguès ple de papers. Resposta
En aquest passatge, hi ha una part que és pública i l'altre que és privada. 

La pública es netaja cada dia en l'escombrat manual i els divendres amb màquina. Avui 26/3/08 s'ha anat a inspeccionar i estava net. Mirarem de possar-hi una paparera.
722 2008/02/27 2008/03/28 Recollida vidre: Dimarts 26/02/07 9:17 hores C/ Arquebisbe Alemany prop cantonada Bisbe Morgades provoca colapse circulatori ja que els cotxes hem d'esperar. 9:23 hores Mateix carrer cantonada C/ Gurb, fent maniobra per recollida mes cua. Dijous 28/02/07 9:28 hores C/ Pla Balenyà prop C/ Manlleu, aquí almenys hi ha dos carrils però maluradament una descarrega accidentada fa caure vidre al terra, el camió bloqueja parcialment entrada parking, altra embossada. Suposso que cap hora es idònia per a tothom, però aquest horari en carrers amb un accés difícil i poca alternativa circulatoria no sé si és la millor opció. De bon rotllo. Gràcies. Resposta
La recollida de vidre es molesta i sorollosa.

Anteriorment es recollia entre les 6 del mati i les 10, els problemes de sorolls eren molts i a la matinada molesten  molt.

Actualment el fem d' 1/4 de 10 a 12 (excepte Pl. del Pes a les 8) i ja no molesta el soroll, però si un xic més al trànsit.

Durant aquets mes, hem fet proves de canviar i fer-ho de 2 a 4, però el destorb de trànsit es superior. No té solució fàcil. Continuarem analitzant la millor opció, malgrat que mai serà del agrat de tots.
721 2008/02/27 2008/03/13 Hosp. Sta. Creu: Hi ha moltes persones grans que hi han d'anar a fer recuperació, potser seria bó tenir-hi una parada d'autobus al davant. Són gent amb dificultat per caminar i els hi seria una millora considerable. Resposta
Ho tindrem en consideració.
En aquest dies, precissament, s'estan modificant alguns dels recorreguts i ampliant-ne les línies.
720 2008/02/27 2008/03/13 Parc de Can Forcada: Hi ha un cartell que prohibeix entrar-hi gossos, però la gent no en fa cas i cada dia al mati i al vespre la gent els porta a fer les seves necessitats, sense recollir els excrements. És una vergonya que en un parc del centre de Vic hagis de mirar constantment a on poses els peus i els nens no puguin seure a terra per no embrutar-se. Jo proposo que si no hi ha un control es podria fer un pipi-can, que es netegi cada dia per part de l'Ajuntament o que es posi un expenedor de bosses i guants per facilitar la recollida dels excrements. Resposta
Des de finals de febrer, els Agents Cívics de l'Ajuntamnet, duen a terme una campanya de sensibilització als propietaris de gossos i, a més, s'han col·locat una dotzena de 'Toilekans', que fan, alhora, d'expenadors de bosses i recollidors d'extrements.
719 2008/02/26 2008/04/08 C/ Pare Huix: cantonada amb C/Dr. Salarich, al costat de la botiga de dolços hi caldria una paperera.
718 2008/02/25 2008/03/16 C/ Bisbe Torres i Bages: trobo un encert el tema del carril de direcció única, també penso que podrieu haver aprofitat el carrer per fer aparcaments, que Vic va molt necessitada... encara que fossin de zona blava... però no trobo gens bé l'acabament, en 1r lloc l'enllumnenat... heu deixat el de tota la vida, i en 2n lloc la vorera, acabada amb una capa de ciment rugós, perfecte per obrir-te el cap en cas de caiguda... en fi, els ciutadans de Vic no ens mereixem un carrer com aquest... Resposta
Ni la vorera, ni l'enllumenat, ni els acabats del carrer són els definitius. Es va cobrir l'espai d'ampliació de la vorera amb un formigó senzill, per a no deixar-le a dos nivells. Aquesta aportació de formigó senzill serà retirat al finalitzar les obres de l'entorn i el carrer i voreres quedaran com els ciutadans de Vic ens mereixem...... bònic i de primera. 
717 2008/02/25 2008/03/16 Caça de Gossos: Acabo d'arribar de treure a passejar el gos. El que podia ser una passeig armoniòs amb la meva mascota s'ha convertit en una cosa indignant. He tingut el gust de conèixer el preu que calça el nostre Ajuntament i els seus dirigents. Enlloc de destinar els municipals, cos al que tinc un respecte, petit, però el tinc, a problemes greus, com potser el tràfic de drogues, els robatoris, els prostibuls no lesgislats... la mala circulació als carrers de Vic... Els destinen a controlar que els amos de gossos recollin les caques de les seves mascotes i els portin lligats. Realment indignant!!!! Sóc veï de Menèdez Pelayo on al 1r.pis s'hi exerceix la prostitució, a la cantonada es passa tot tipus de drogues... i l'únca cosa que se'ls acut fer a l'Ajuntament és controlar les caquetes dels gossos... El que deia.....indignant. Resposta
La Guàrdia Urbana ha d'estar al servei de tots els ciutadans i vetllar pel complimnet de les ordenances. Mai hi haurà prou agents per arribar a tot arreu si els ciutadans no hi posem de la nostre part. Malauradament, robatoris, furts, tràfic de drogues i tot un seguit d'actituts inciviques són fruit de la nostre societat, no tot està en mans de la Guàrdia Urbana.....

Us heu parat a pensar com una cosa tant petita com les caques del gos, pot ser molt molest per a un invident, per a ciutadans en cadira de rodes, per a un cotxe de nen petit o senzillament per a un carret de la compra?. La Guàrdia Urbana també ha d'estar al servei de tots aquests col·lectius i utilitzar els mitjans dissuassoris que cregui més eficients.
716 2008/02/25 2008/03/18 Avgda. Olímpia: Donada la densa circulació i a la poca visibilitat que hi ha en el punt on conflueixen la sortida del Club Tennis amb la sortida del Col·legi Andersen i el camí veïnal de Gurb, existeix un gran perill tant per els vehicles que circulen, com per els vianants. Agrairiem es pogués posar un pas de vianants elevat a l'Avinguda Olímpia que permeti creuar el carrer amb seguretat, al mateix temps que obligaria als vehicles a moderar la velocitat i així evitaríem perills innecessaris. Resposta
S'està estudiant la possibilitat de portar l’autobús urbà fins al CEIP ANDERSEN. Una de les condicions per fer-ho possible consisteix en poder encabir un giratori a l’entrada del Club Tennis Vic a fi i efecte de facilitar el canvi de sentit. Aprofitant aquesta circumstància, en l’estudi esmentat es tindrà en compte l’interès del Club en millorar la seguretat a la sortida de les instal•lacions.
715 2008/02/25 2008/03/14 Plaça Francesc Moragas: s'hi ha col·locat un 'Toilekan' per les dejeccions dels gossos, estaria molt bé si no fos pels dos rètols de prohibir-hi gossos, pel que sembla un contrasentit. A la avingda. Pius XII seria més útil ja que és un passeig continuat de gossos amb els seus corresponents amos. Resposta
Els 'Toilekans' s'han col·locat seguint la relació d'ubicacions que a través dels agents cívics s'han detectat com a més necessàries, donada la proliferació de dejeccions.

El fet dels rètols de 'gossos no', delimita uns espais redüits, però no descarta el passeig de gossos, degudament lligats, pels voltants del barri i és per aquest casos que es va creure oportuna la ubicació. No obstant, en uns dies es veurà la utilització o no de l'expenedor i obrerem en conseqüència retirant-lo, canviant-lo de lloc o simplemnet deixant-lo on es.
714 2008/02/25 2008/03/22 Recollida trastos i endromines: sugereixo el replanteig. Deixar-les abans de les 7 del mati del dimecres i divendres, fa que la gent les deixa el dia abans per la tarda i la recollida no es fa fins al migdia. Resposta
Tota la recollida, tant de deixalles com de cartró i endromines, s'està analitzant i fent proves de diferents horaris i rutes. Està previst implementar els canvis a finals d'abril - maig.
713 2008/02/25 2008/03/22 Plaça Pompeu Fabra: Fa pena! i tota la part baixa del C/de la Riera també. Sempre plè de brúticia i deixalles. El dissabte, 23 de febrer, van calar foc al contenidor de paper. Sembla estrany la deixedesa de la part històrica i més cèntrica de la nostra ciutat, fa falta més inversió i més vigilància, si cal passar-hi cameres, posseu-les-hi, però feu alguna cosa ja. Resposta
Segurament que les obres del carrer han propiciat un cert relaxament en la freqüència de pas de recollida i neteja. Possats en contacte amb els tècnics de Mediambient i la empresa concessionada, s'incrementen els controls de verificació i les freqüències. En farem un seguimnet.

Tant bon punt es tinguin els recanvis de la 'boca' cremada, en farem la substitució.
La instal·lació de càmeres de TV no està permesa pel control de persones en la via pública i en cal tenir un permís judicial.
712 2008/02/24 2008/03/04 Camí del Gurri: hi passejo sovint i trobo fantàstic l'interès en cuidar-lo. La meva felicitació per la neteja i la plantada d'arbres. Voldria demanar com teniu previst cuidar el creixament d'aquests arbres i els de la resta de la ciutat...deixar-los a la seva sort i que un bon nombre ja hagin de morir perque no es cuiden ja no és trist, és penós i dramàtic...potser pensareu que no tinc raó i no vull tenir-la...només us convido a passejar per zones plantades d'arbres que, al cap de molts anys, no s'hi pot passejar perqué no han pogut crèixer...Puig dels jueus entre altres...Gràcies per poder comunicar amb vosaltres i fins la propera. Resposta
S'ha comentat l'assumpte amb el departament de Mediambient i esperem que amb la inclussió, d'aquesta i altres zones que es van recuperant, a la concessió donada per a la conservació de parcs i jardins, podrem gaudir d'una més que satisfactòria netedad i cura de l'entorn. Gràcies per encoratjar-nos i vetllar per l'entorn. 
711 2008/02/24 2008/02/27 Parc Miquel Coll i Alentorn: Desde fa unes setmanes hi ha una tapa de clavegueram que està trencada, amb el risc que això comporta , ja que en aquest parc juguen molts nens quan surten de l'escola Dr Salarich. Es va fer arribar una queixa a la oficiona que l'Ajuntament té al barri del Remei però encara no està solucionat. Agrairíem moltes de les mares que anem amb els nens a jugar al citat parc, que s'arreglés el problema el més aviat possible i no haber de lamentar algún accident. Hi caldria possar añguna paperera per tal que es pugui mantenir net l'entorn.
710 2008/02/24 2008/03/07 Ronda Camprodon: El pas de vianants que hi ha davant de la Clínica i del Seminari és força perillós de creuar, crec que seria una solució possar-hi un pas elevat com el de davant de l'IES Vic. Resposta
Els passos elevats no són la solució definitiva. Segons on, entorpeixen més que no solucionen. En aquest punt en concret, no podem oblidar que dificulten a les entrades i sortides d'ambulàncies i la circulació de transport urbà. La decisió, però, en un sentit o l'altre no està presa. Caldrà esperar la remodelació del carrer Bernat Calbó.
709 2008/02/23 2008/02/27 C/ Trueta: cantonada amb Avgda. Paissos Catalans, hi ha els embornals molt bruts i taponats.
708 2008/02/23 2008/03/04 C/ Dels Nyerros, Rector de Vallfogona i C/Alguer: caldria possar-hi papereres, ja que la gent està tirant les caques de gos a qualsevol punt. Resposta
S'està duent a terme una campanya de sensibilització de recollida de les dejeccions de gossos. Paral·lelament, no obstant, es anotem les ubicacions per col·locar-hi paperes.
707 2008/02/23 2008/03/27 Pl. Amusic: els conteneidors s'haurien de desplaçar una mica, ja que tapen el pas de vianants i els cotxes no veuen si algu està creuant o té intenció de fer-ho. Resposta
Al no poder-se posar després del pas de vianants, que seria la solució, degut que hi ha la parada de l'autobús, es desplaçaran uns 10 metres en direcció al c/Folch i Torras.
706 2008/02/23 2008/05/22 C/ dels Nyerros i Rector de Vallfogona: caldria possar-hi unes pilones de separació, ja que quan venen de la Avinguda Paisos Catalans i van cap algun d'aquets carrers, no van fins al final per donar la volta, sinó que creuen pel pas de vianants, amb el perril que això comporta. Resposta
Després d'observar el que fa el cas, es creu convenient col·locar-hi 3 pilones.
705 2008/02/23 2008/04/08 C/ Alguer confluència c/ Menendez Pelayo: la placa de direcció prohibiida a la dreta que està en una valla, moltes vegades està per terra, o bé desplaçada, s'hauria de possar ben fixada en un pal fins que es faci el pont. La gent va en contra direcció i resulta perillós.
704 2008/02/23 2008/04/11 C/ Bac de Roda sortida a Menendez Pelayo: hi ha poca visibilitat quan estan aparcats cotxes en els aparcaments fets últimament al c/ Menendez Pelayo. Caldria treure'n algun o estudiar de possar-hi miralls, podria ser la sol·lució. La circulació en aquets moments arriba ja a ser flüida. Resposta
S'ha instal·lat un mirall panoràmic.
703 2008/02/22 2008/03/27 C/Menéndez Pelayo: davant de la Gran Font s'haurien de posar més contenidors de deixalles, es queda un xic curt, amb les noves famílies vingudes al barri. Resposta
S'ha estat observat i creiem oportu reforçar aquest punt amb algun contenidor més.
702 2008/02/22 2008/05/22 Plaques Noms de Carrers: falten les plaques als carrers c/ Dels Nyerros, c/ Rector de Vallfogona, i c/ d'en Manel dels Ous. Resposta
a 7 de març, s'han encomenat les plaques d'aquest i altres carrers de la ciutat, esperem que en tres o quatre setmanes es poguin col·locar.

a 22 de maig, estan col·locades, a excepció del c/Manel dels Ous ja que no hi ha cap habitatge i els propietaris de la nau del començament no han donat el permís de col·locar-la a la seva paret.
701 2008/02/22 2008/03/01 Sóc una noia que avui mateix he anat a l'Ajuntament a buscar un document que han tardat més d'una setmana, (quan en teoria només havia de tardar tres dies), he perdut estones de feina per anar-lo a buscar, ... Doncs he arribat a les 14:29, i ja no m'han volgut entregar el document, perque deien que ja era hora i estava tancat, i ara hauré de tornar a perdre una estona de la feina per tornar a buscar-lo. Què els hi haig de dir a la feina???? Tan els costava obrir una carpeta i donar-me el document? Resposta
Lamentem aquesta situació.
Precisament per a millorar la atenció al ciutadà, aquest mateix mes de març s'inaugurarà la Oficina d'Atenció al Ciutadà, ubicada sota el rellotge de la plaça, que té com a objectiu donar un millor servei, agilitzar al màxim els tràmits i sol·licituts i, mica en mica, donar resposta immediata a tot alló que les lleis ens permetin.
700 2008/02/22 2008/03/03 Plaça Divina Pastora: Ja fa temps vaig escriure demanant millores a la Plaça. Fa anys vaig fer alguna instància demanant el mateix i mai cap resposta. Deieu a la Bústia del Ciutadà que està en marxa el procés de millora però no es veu cap canvi enlloc. Perqué no hi poseu un gran parc infantil per infants de totes les edats i una sorrera? I de pasada treieu el monument a mitges que hi ha. Les truanes que envolten la plaça fan llàstima... Confio que aquesta vegada la resposta no sigui que ja en parlareu amb l'Associació de veins, doncs no reacciona ningú. Parlo en nom d'altres persones del barri amb fills petits. Resposta
El projecte de remodelació de la Plaça i el seu entorn, ha sigut aprovat pel Ple Municipal dins les actuacions de l'Escola Taller.

Aquesta escola taller per alumnes menors de 25 anys, durà a terme diversos projectes al llarg dels seus dos anys de durada, començant per la plaça el proper mes de juny.

La Generalitat ha de confirmar la adjudicació, esperem, aquest mes de març. Tant bon punt en tinguem noticies, mostrarem el projecte a la Ass. de Veïns per concretar els detalls i prestacions finals de la plaça.
699 2008/02/22 2008/03/07 Bústia del Ciutadà: Per què Bústia del Ciutadà? i les ciutadanes?. No seria millor utilitzar Bústia de la Ciutadania?. Resposta
Per a nosaltres "ciutadà" englova a tothom, prescindint del sexe. No obstant hem fet la consulta al Consorci de Normalització Lingüistíca, tant bon punt es tingui la resposta actuarem en conseqüència, tant per a la nomenclatura de la "Bústia del Ciutadà" com per la nova "Oficna d'Atenció al Ciutadà" que s'està a punt d'inaugurar.

a 13 de març, s'ha acordat utilitzar "Bústia Ciutadana"
698 2008/02/22 2008/03/05 Hotel d'Entitats: Som una colla de dones que anem a cosir a una sala de l'Hotel d'Entitats. Desde fa unes setmanes que fan obres al local on hi havia La Calandra, desde llavors els labavos del 1er pis sempre son bruts. Resposta
S'ha passat avís i esperem que ja estarà solucionat en breu. En farem el seu seguimnet.
697 2008/02/21 2008/04/04 Vic Sud: falten possar els contenidors de deixalles tant al C/ Font dels Frares, com al C/ Botanic Micó, és que ara no hi han ni els uns ni els altres. Quan s'encedrà l'enllumenat de la zona nova urbanitzada?. A la zona de la Letel no hi ha gens de llum i els passos zebra són molt elevats i no hi ha res que els senyalitzi, no hi ha ni senyals ni llum. Resposta
Malgrat els contenidors soterrats estan completament instalats, ens manca el subministrament elèctric, esperem poder resoldre-ho molt rapidament. L'enllumentat del darrera de la zona de la "Letel" i dels passos zebra està essent analitzat juntament amb el pla de barris. Possiblement s'hi possi una instalació provissional si es veu que es tradarà molt per la niva construcció.
696 2008/02/21 2008/03/04 C/ Mare de Déu dels Muns amb Crta. de Roda: El pas de vianants és molt, molt, molt perillòs. Els cotxes que venen de Vic per la Crta. de Roda no el poden veure i, com que només estan pendents de passar vigilant els cotxes que entren a la rotonda, en el moment que hi ha un forat acceleren per ficar-si i ja tenen el pas zebra i el possible vianant al morro del vehicle. Si no frenen a temps atropellen al vianant (si no és molt àgil), i si frenen ja tenen el cotxe del darrera enclastat al seu cul. No es podria traslladar aquest pas zebra més amunt, de forma que no estigui a tocar d'una rotonda des de la que no es veu aquest pas a totes les entrades?. Si no està clara l'explicació, només heu de fer que passar-hi cada dia en hores més o menys puntes. No cal que aneu a Port-Aventura. Resposta
En el darrer Ple Municipal s'ha aprovat demanar, a la Diputació, el traspas definitiu de titularitat de la Ctra. de Roda. Una vegada concedida, es podrà tractar com a carrer urbà i  no carretera i passarà a ser responsabilitat de l'Ajuntament.

A partir d'aquest moment s'hi podrà intervenir tant a la Crta. de Roda, com a la ja prevista rotonda nova del carrer Mare de Déu dels Muns.
695 2008/02/21 2008/02/28 Quan tindrem un Teatre Municipal com cal?. Diumenge dia 17/02/08 v+arem tenir l'oportunitad d'anar a teatre a Calldetenes i ens va fer vergonya ser de Vic i no tenir un teatre municipal com aquell. Resposta
Tenim en construcció un magnific Auditori - Teatre a la zona del Portal de Queralt en el qual l'any 2010 ja si podran programar activitats culturals. És cert que Vic ha estat mancada massa temps d'aquest servei, esperem que ens estirem recompensat per la llarga espera.
694 2008/02/20 2008/03/07 C/Sant Fidel i Rbla. del Passeig: vivim al davant de l'antena de telefònia i estem preocupats per la incidència que pot afectar aquestes antenes a la nostra salut, a més de ser una antena estèticament horrorosa. Cada dia es veu més carregada, suposem que la van carregant amb antenes de telefonia mòbil. No es podrien col·locar aquestes antenes fora del nucli urbà on no estiguessin tant aprop de les cases?. Hi ha un control per part de l'Ajuntament sobre la intal·lació d'aquestes antenes?. Tenen els permisos que requereixen?. Resposta
Les emissions de les antenes només poden variar al incloure o treure repetidors de la mateixa.

Una empresa externa a l'Ajuntament en fa el control i mesura de les emissions en cada modifciació que sofreix. Darrerament es van instal·lar uns repetidors per a qüestions de seguretat dels Bombers, Protecció Civil i Mossos d'Esquadra. La lectura que es va dur a terme aleshores era ínfima, molt per sota de les emissions d'un sol telèfon mòbil dels que tots portem al damunt.
693 2008/02/20 2008/02/28 Avinguda de l'Estadi amb C/Providència: el pas de vianants no tenen els baixants de les vorerers i dificulta passar-hi amb cotxets o cadires de rodes. Es podrien prendre mesures per fer reduir la velocitat dels cotxes per aquesta avinguda?. Resposta
L'avinguda de l'Estadi com el seu entorn, molt aviat es veurà afectada per les obres del Pla de Barris, millorant-se les voreres, els carrils bici i el seu ferm i circulació.

Sovint es demana pintar noves ubicacions de pas zebra, que al executar-se queden pendents els baixants de les voreres, anotamt-se en el llistat i inventariant-se com a actuació pendent.  
692 2008/02/19 2008/03/07 C/Bernat Calbó: està previst fer els contenidors de deixalles soterrats?, si és que si, per quant?. Resposta
Els contenidors soterrat no estant donat el resultat esperat. Són de difícil estanqueitat i neteja. Només s'estant ubicant contenidors soterrat en els llocs on no hi ha altre solució. El carrer Bernat Calbó ha de ser remodelat de voreres, carril bici, mitjanes i s'estudiarà la millor opció per la recollida de residus.
691 2008/02/19 2008/02/26 C/ Gurb: Està clar que el carrer és conflictiu en el que respecta a fer obeïr les normes circulatòries i d'estacionament. Només hi hauria una solució efectiva perquè la gent no estacionès i és posant les barreres adeqüades (seria però una llàstima). Tot i això a banda d'aquesta delicada problemàtica m'atreveixo a suggerir que el que si seria positiu, i penso en transportistes i professionals en donar un horari de certa permisibilitat per a la càrrega i descàrrega, de vegades és més pràctic que un vehicle pari uns segons per deixar un paquet, que no ocupar un lloc de càrrega i descàrrega (si es troba i no està ocupat per altres vehicles) durant bastanta més estona. Tipus com la permisibilitat que hi ha a la Plaça Major. ´L'únic dubte que tinc a la plaça és si les hores d'accés són per qui vulgui o només per a professionals, algun dia al matí sembla un pàrquing de cotxes. Resposta
La preferència és per un carrer sense obstacles ni barreres circulatòries, aquesta va ser, també, la decisió dels comerciants i Ass. de Veïns.

La idesa d'una permissivitat, tipus la plaça, és bona idea i l'hem traslladat al departament de mobilitat.

La permissivitat de la plaça és per horari convingut i per a professionals, malgrat es permet una certa flexivilitat, mentres no s'altera una saosfactòria mobilitat. 
690 2008/02/19 2008/02/26 C/ Arquebisbe Alemany: Fa una colla de dies que s'esta reparant el carrer. Algun dia i en algun moment puntual el carrer va quedar tallat ja que s'estava posant el formigó. A banda de tenir poca informació de l'obra i posant-me en la pell de transportistes i profesionals, potser no s'ha tingut en compte que aquesta via és l'únic accés a la zona. A banda el passadís de cons per als vianants a la vorera sembla mes aviat una gimcana a part de la sensació d'inseguretat per vehicles i vianants. No hagués estat més pràctic tancar el trànsit del carrer, només accés per veïns i professionals (entrada i sortida) i permetre l'accés al C/ de Gurb provisionalment per la cantonada P.Gallisà?. L'obra es duria més àgil, amb més seguretat i la comunicació al c/ de Gurb estaria garantida. Resposta
Al planificar l'obra de reparació es va evaluar aquesta possibilitat, essent descartada ja que es creia poder-la finalitzar més ràpidament.

No obstant, el carrer mai va estar tallat, com a màxim podia haver-hi hagut algun tall esporàdic al descàrregar el formigó (no més de 5 minuts), però sempre hi habia pas alternatiu i es procurava fer trams de no més de 15 metres de reparació.

Els grans comerços de la zona van descarregar cada dia.
689 2008/02/18 2008/03/22 C/Bisbe Strauch: als voltants del número 8 caldria col·locar-hi un aparcador de bicicletes. Són moltes les que hi ha al barri i l'aparcador més proper està a la Rbla. Tarradelles. Resposta
Em aquesta zona en concret i on millor es podrien col·locar, és zona de propietat privada i no s'ens autoritza a col·locar-hi els aprcadors de bicicletes. Buscarem una altre ubicació.
688 2008/02/18 2008/02/25 C/ de Gurb, cantonada amb Ronda Camprodon: Ara mateix plou poc, però ja s'ha format el gran bassal per culpa de l'embussat embornal.
687 2008/02/16 2008/02/26 C/Dr. Salarich: caldria fer una revisió de l'estat actual de les voreres, en concret la que comença al número 19 i acaba a la cantonada amb el carrer Pare Huix , a l'alçada de Caixa de Catalunya, amb la qual es podrà comprovar la necessitat d'arrenjar-la degut al deteriorament que ha patit, fet que en dificulta el seu trànsit i és un perill, especialment per a les persones grans i mainada; a banda que dòna una imatge de deixadesa del carrer. Quedem a l'espera de notícies i que la opinió dels veïns arribi a l'ajuntament. Resposta
S'ha començat a reparar el dia 20 de febrer.
686 2008/02/16 2008/04/15 Rbla. Tarradelles: El Novembre se'ns va comentar en aquesta bústia que s'esporgaríen els arbres de la Rambla Tarradellas i la veritat és que encara no s'ha fet. Sisplau es té previst fer-ho? Resposta
La setmana del 14 d'abril.
685 2008/02/16 2008/03/07 A la web hi ha un enllaç a un fòrum, però a www.e-consensus.org/vic no hi ha cap fòrum disponible en cap dels apartats. Com s'entén això? Resposta
Lamentem les molèsties. La web està en estat de nou disseny i millores. L'opció del consensus està subcontractada i en breu en cancel·larem la subscripció.
684 2008/02/15 2008/03/03 Voldria saber si per registrar-me com a parella de fet hem de estar empadronats a Vic. Ho dic perquè nosaltres som de Santa Eulàlia de Ripuprimer i allà no tenen aquest registre. Resposta
Pels empadronats a Vic, existeix un registre de "Constatació d'Unió Estable" que en cap cas te caracter constitutiu.

Per registra-se com a parella de fet, és imprescindible aixecar acta davant de notari per a tenir validesa constitucional.

Si desitjeu més informació, podeu contactar a l'Ajuntament de Vic, 93 886 2100 i preguntar per Tere Ramon.
683 2008/02/15 2008/04/15 PASTERNAK: des de fa gairebé dos anys, els veïns del C/ Camí de l'Escorial, Teodoro de Mas i C/ Sant Jordi, estem patint les conseqüències d'aquest local: sorolls del local, reunions al carrer de la gent, carreres de cotxes,... Hem tingut dues reunions amb el gerents del Pasternak i els regidors de l'ajuntament, juntament amb el cap de la policia, i diuen que fan el que poden, que fan controls força sovint, però la meva pregunta és: Té previst l'ajuntament renovar el permís d'aquest local? i si és així, quan?. Podem fer alguna cosa perquè no renovin aquest permís?. Es pot demanar que es baixi el número de decibels del local?. A qui s'ha de demanar que facin un control sorpresa de decibels del local? ja que creiem que sobrepassa els 90 que ara tenen. Resposta
Comprenem perfectament el vostre estat d'ànims. El tema Pasternak no és fàcil ni agradable, però tingueu per segur que no us hem pas deixat de banda.
De forma periòdica i sense pre avís es controla i vigila la zona amb agents vestits de paisà.
Recentment se'ls hi ha obert un expedient sancionador amb multa económica inclosa. Esperem que mica en mica els possarem a ratlla, sinó s'aniran repetint les sancions.
En el nou POUM de la ciutat de Vic, del que ja tenim aprovat l'avant projecte, no permetrà ubicar aquesta tipologia d'activitats, obligant-los a traslladar-se, però aixó no ens enganyem no és ràpid.

Desitjem que aquestes mesures sancionadores que hem començat a emprendre, tinguin un bon resultat per al veinatge i la convivència.
682 2008/02/15 2008/02/15 Pla Josep Mª Sert: Podrieu explicar breument en què consisteix el projecte Josep M.Sert o on es pot trobar informació sobre aquest pla de millora (hi van carrers, infraestructures..)?. Resposta
Es tracte del Pla d'Urbanització de la parcel·la entre els carrers Jaume I, Crta. de Roda i Dr, Fleming.

Hi haurà cases adosades, edifciis de planta baixa mes tres pisos i zona ajardinada. Òbviamnet amb carrers, enllumnenat i els serveis necessàris. La zona serà de baixa densitat de població i molt esponjada.

Per veure més informació a: Oficna d'Urbanisme amb el tècnic Municipal al 93 889 12 44 o bé a l'exposició del POUM a la Llotja del Blat.
681 2008/02/15 2008/02/15 C/ Sant Fidel: s'està fent l'enderrocament del teatre Atlàntida, devant mateix hi han unes jardineres de fusta amb plantes que estan rebent, la pols i els cops, de les maquines , rocs i runes de la obra. Suggerim perque no les traslladeu al Passeig que està tan mancat d'arbres i verd? D'aquesta manera per una banda ajudarieu a que sobrevisquin i donarieu una llapiçade de color aquesta Rambla. Resposta
Molt bon suggeriment. Aprofitarem per adencentar les plantes i la jardinera. Les retirarem del lloc actual i els alumnes del Taller d'Ocupació les netejarant i pintaran de nou.

a 18 de març: malauradament no són plantes en una jardinera. Les palntes o arbusts estan plantats al terra i la jardinera només fa de protecció contra els cops que rebien dels cotxes. Sembla va ser una decisió de l'any 1998 i és el mateix pels quatre carrers que envolten la zona. Al no poder-se retirar, en farem el manteniment "in situ".
680 2008/02/14 2008/02/15 C/ Bisbe Strauch, 6-10: Cada vegada hi ha més parabòliques als balcons. No hi ha una ordenança municipal per complir-la. La roba sempre està estesa a la barana dels balcons, les bicicletes les aparquen a les baranes de la vorera, els agents socials que no pasen per informar de tot això?. Resposta
Si, hi ha unes ordenances que expliciten aquest temes.
Passem la informació detallada als Agents Cívics i en farem el seguiment.

Dilluns, 18 de febrer, uns Agents Cívics visiten i reparteixen informació a tots els veïns del bloc.
679 2008/02/13 2008/04/14 C/Escola, 8-10: Fa un any hi havia una paperera. Actualment no hi és i sempre hi ha papers`per terra. Es pot tornar a col·locar?.
678 2008/02/13 2008/04/07 Parc Somoto: Soc usuari amb la meva filla del Parc de Somoto. El manteniment d'aquest parc es nul, apart de que està molt brut. La meva queixa es per tres elements de seguretat: 1. Hi ha una farola que està oberta i desde l'exterior es veuen els cables (hem d'esperar que algun nen s'enrampi per solucionar-ho?) 2. al costat de la granota hi ha una tapa de canalera d'aigua inexistent i en el forat que queda, varis nens han ficat el peu i ja s'han fet mal. 3. La catifa d'amortiguació estan soltes i fetes malbé, no es podrien substituir per unes altres en bon estat?. Fareu alguna cosa per millorar aquest parc?, pel cap baix fa 6 mesos que aquets problemes existeixen. Resposta
El punt 1 i 2 ja estan solucionats. La neteja es du a terme manualamnet cada dilluns, dimecres i divendres. N'estarem al cas.
Pel punt 3 estem pendents d'un producte adhesiu que no acaba d'arribar mai.

a 15/04: hem rebut l'adhesiu i s'ha acabat la feina.
677 2008/02/12 2008/02/19 Ctra. de Roda: aquesta zona està bastant abandonada. Al C/ del Camp hi havia una paperera a cada punta i ara no n'hi ha cap. Es podrien tornar a col.locar? Aquest carrer és d'una sola direcció però des de la ctra. de Roda no hi ha cap senyal que prohiveixi girar-hi i el senyal de prohibició que hi ha al C/ del Camp només és en un cantó i molt enretirat i venint del cantó de Roda no es veu fins que ja t'has ficat al carrer. La iniciativa de la bústia del ciutadà està molt bé, però no sé si se la miren gaire.
676 2008/02/12 2008/03/17 Voldria saber si des de l'ajuntament (i amb la coordinació amb els comerços de Vic) seria possible impulsar una campanya a favor de les bosses reciclables (és a dir, oferir algun tipus d'incentiu als botiguers de Vic perquè ofereixin bosses que es puguin reutilitzar- plàstic dur o fiins i tot roba) i així defugir de les maleïdes i poc sostenibles bosses de plàstic 'convencionals'. El cas és que des del govern català no hi ha cap voluntat (alemnys immediata) de donar cap pas en aquest sentit i potser es podria predicar amb l'exemple i constituir una iniciativa a nivell municipal capdavantera a Catalunya. Resposta
a 15 de febrer: Gràcies per l'idea. Traslladem el suggeriment a la regidoria de Comerç i a la regidoria de Mediambient, per a que ho tinguin en consideració. En farem un seguimnet.

a 17 de març:  Des de la regidoria de comerç, conjuntament amb les asociacions de comerciants hem començat a treballar per dur a terme una campanya per tal de que els comerços de la nostra ciutat ofereixin als seus clients i consumidors unes bosses que no siguin de plàstic. Aquesta és una tasca que estem coordinant amb la regidoria de medi ambient i també amb d'altres organitzacions supra municipals. Nosaltres desitjem, també, que Vic encapçali aquesta iniciativa a favor del reciclatge i fos, com es demana en el suggeriment a la 'Bústia', capdavantera al nostre país.
675 2008/02/12 2008/02/14 Crta.de Roda amb C/Jaume I, darrera la Caixa de Manlleu: El pas de vianants realment és perillós, doncs el pas de zebra es veu molt poc, els cotxes molts no fan l'Stop i algun despistat baixa en contra direcció. De veritat que algun dia hi haurà alguna desgràcia. Us demanem es tingui en compte. Resposta
De forma provissional s'ha pintat el pas zebra per facilitar als vianants. De totes maneres, en breu, en aquesta zona començaran les obres del Pla d'Urbanització Josep Mª Sert, que deixarà tota aquesta zona degudament equipada i senyalitzada. 
674 2008/02/12 2008/02/15 Sector Adoberies: l'enllumenat de la passera (pont) nova que hi ha a la zona de darrere les adoberies, prop del Parc Jaume Portell. Està molt poc il.luminada, igual que el carrer que surt al Portalet. La veritat és que fa cert respecte passejar-hi. Espero que aviat estigui ben il.luminat, doncs val la pena passar-hi. Resposta
Fa escassament 15 dies s'ha enquitranat, de forma provissional, la zona del Prat de Galliners al costat de la passera i del pàrquing, s'ha il·luminat la zona i s'han protegit les sortides de la zona de pàrquuing. No obstant tot aquest sector està intervingut per les obres del nou auditori i a l'espera de la Generalitat per definir i actuar en les edificacions de les adoberies.
673 2008/02/12 2008/02/15 Agermanament de la ciutat de Vic amb Somoto: M'agradaria saber com està la situació de la col.laboració, doncs m'han fet saber que aquest any es destinen la meitat de diners que altres vegades, i m'agradaria saber-ne el motiu. No entenc perquè amb el canvi de govern s'ha reduït l'ajuda. Un altra dubte que tinc és perqué si la ciutat de Vic està agermanada amb Somoto -Nicaragua, no hi ha cap cartell a l'entrada de la ciutat, penso que seria interessant, doncs un tan per cent molt elevat de la nostra població no en té coneixement, si és que n'hi ha. Resposta
Les ajudes que la ciutat destina, a través de l'Ajuntament, no s'han reduït. Continuen essent del 0,7 % i estan en una partida pressupostària per aquest 2008. El que si ha variat és el destí que es dona a aquesta quantitat de diners. L'Equip de govern ha decidit una nova distribució dels diners, oferint les ajudes en un àmbit més ampli de poblacions, atenent les poblacions d'origens dels nouvinguts a la nostra ciutat i escoltant a les diverses Entitats i ONG de Vic.

Traslladem a la regidoria responsable, el suggerimnet de identificar l'agermanament de Vic amb Somoto.
672 2008/02/11 2008/02/15 C/Mestre Garriga: aquest carrer no consta al Mapa oficial de Vic ni en cap GPS. Ens trobem que la gent que busca aquest carrer o pregunta per ell ningú li sap dir on és. Ens han comentat alguns dels nostres clients que ni a la Policia Municipal ni a Correus li saben dir on és perquè no consta a cap mapa. Demanem que si posi remei el més aviat possible. Resposta
En el plànol que des de la Oficina de Turisme oferim als nostres visitants, plànol de color blau i amb el logo de l'Ajuntament, o sia el plànol 'oficial de la ciutat' es pot trobar degudamnet identificat el carrer en qüestió, tant en la part de l'índex de carrers, en la 'M de Mestre', com en la part gràfica del mateix 'la casella D-6'.
671 2008/02/11 2008/02/15 Ctra. de Roda -C/Jaume I: dieu que no es pot remullar la sorra dels aparcaments de la Ctra. de Roda amb Jaume 1er. perquè els propietaris dels vehicles es queixen??? I els veins de la zona que aguantem la pols que fan aquests vehicles no hi podem dir res? O és que tenen més drets els vehicles que les persones? La solució és urbanitzar definitivament la zona (Pla J.M. Sert) que ja fa massa anys que es tindria d'haver dut a terme. Ara la deixadesa dels espais i edificis que hi han només comporten molèsties al veinat, agrairiem una actuació efectiva i ràpida i si els pobres cotxes que aparquen allà es mullen, ja s'aixugaran. Resposta
Segurament no ens deuriem expressar del tot bé. No és que es queixin els veïns i/o propietaris dels vehicles (no hem rebut mai cap avís en aquest aspecte) sinó que sempre hi ha cotxes aparcats i és de difícil, per no dir impossible, manipular el camió cuba circulant per dintre la zona de pàrquing per remullar el terra. A més, ara, se'ns ha prohibit pel decret de la Generalitat que ha marcat Nivell II de vigilància i restricció en el consum d'aigua.

En breu està previst el començament de les obres del Pla Josep Mª Sert, d'iniciativa privada. Se'n poden veure els detalls a la oficina d'urbanisme (93 889 12 44) o a l'exposció del POUM de la Llotja del Blat.
670 2008/02/11 2008/02/15 C/ Gurb: hi ha hagut una bona estona un vehicle de la Guàrdia Urbana, estacionat en el carrer en un lloc no autoritzat per a aquesta finalitat, a escasos metres d'un lloc de càrrega i descàrrega. La Guàrdia Urbana, actuant amb la més absoluta impunitat i prepotència, sanciona al ciutadà en aplicació estricta de la llei però no se l'aplica a ella mateixa. Les fotografies que acrediten el que dic estan a la vostra disposició. Resposta
S'ha comentat el tema amb la Guàrdia Urbana i ells, en els seus briefings interns, han comentat la situació i observat les fotos, que a pesar d'haver sigut requerit l'agent en qüestió per un botiguer no s'ha d'estacionar mai el vehicle en un lloc no idoni, si a més a pocs metres hi ha una millor situació. 

Sovint succeeix que un agent al ser requerit per algun ciutadà, van ràpid a atendre'l o escoltar-lo, procurant no deixar el vehicle en una zona de risc o que dificulti al trànsit. No obstant, no sempre es té la precaució de mirar un xic més enllà i deixar el vehicle en millor situació.
669 2008/02/10 2008/02/11 Passeig: la tarima de fusta de devant l'Izei, te una peça de fusta arrencada i sobresurten els claus. Resulta perillós ja que hi juguen molta canalla.
668 2008/02/10 2008/02/10 Com a resident del centre de Vic i futura mare, a mi i a la meva parella ens agradaria poder portar el nostre fill a una llar d'infants i després a una escola pública al centre de Vic. Resposta
Des de l'Ajuntament estem treballant i constituint una Fundació que englovi a totes les guarderies de Vic, les existents de fa temps i les noves públiques en la darrera fase de construcció, per garantir-ne a totes elles una Educació de Qualitat i 'tutelades' per l'Ajuntament, La Generalitat i la Universitat de Vic.

És cert que al vell centre de la ciutat han anat quedant les escoles lligades a congregacions de religioses i similars i les públiques estan més a la periferia. És voluntat de l'Ajuntament establir una nova escola pública al centre de la ciutat, però no només està a les nostres mans. La Generalitat hi ha de dir la seva i abocar-hi recursos.
667 2008/02/07 2008/07/03 Horta Vermella: sobretot la gent gran tenim problemes per creuar l'avinguda dels Països Catalans prop de la Font de Sant Pere, on els vehicles no s'aturen en els pasos zebra i al capvespre hi ha poca llum i no et veuen. Es podrien col·locar bandes sonores o pasos elevats? Resposta
S'ha adeqüat millor el pas de vianants, facilitant-ne l'accés cap al cami de la Font i col·locades unes bandes de goma alçades per fer reduïr la velocitat dels vehicles.
666 2008/02/07 2008/02/13 C/Lluís Vives: a la cantonada amb el carrer Puigsacalm hi caldria una senyal Stop i pintar la ratlla groga, de prohibit aparcar, a les dues cantonades dels carrers per facilitar la visibilitat. Resposta
Analitzat el que fa el cas, s'ha vist adient el suggeriment i s'ha dut a terme.
665 2008/02/07 2008/02/08 Mercè Rodoreda: penso que s'hauria d'informar molt millor dels temes abans de donar determinades respostes, ja que sóc veï del carrer i no és certa la resposta que ens dóna en aquesta bústia. Em refereixo a lo de l'entrada de cotxes en el nostre carrer. Anteriorment teniem permès entrar per on ara se'ns ha prohibit i en canvi ara ens fan anar a girar a Calldetenes....senzillament vergonyós!. Resposta
La titularitat i plena responsabilitat de la Crta. de Sant Hilari, la de Calldetenes, recau única i exclussivamnet a la Diputació. L'Ajuntament no hi pot intervenir.

La Diputació es qui va derogar el permís, si és que hi era, de creuar la carretra cap a l'esquerra.

Ara hi ha una ratlla continua, impedint creuar-la cap a l'esquerra, ja que la Diputació axí ho ha decidit, sense preguntar res a l'Ajuntament ni advertir-nos. En són els únics responsables.

Des de l'Ajuntament es van iniciar els tràmits per demanar a la Diputació que ens permetin intervenir en aquest tram, pintant una línia discontinua per permetre ser creuada i entrar cap a l'esquerra. Òvbimanet si la resposta és positiva, interindrem ràpidament.
664 2008/02/07 2008/02/08 Pep Ventura: No entenc com després de la millora del riu, al passeig, es pugui deixar sols de sorra, no puc entendre als que dissenyen i executen l'obra, que no vegin que caminar amb sandàlies o sabates obertes es fa quasi impossible i no parlem el dia que plogui, sempre partint de la meva opinió, crec que fer el mateix que es fa fer a la part dreta del parc Jaume Balmes, la del costat del riu seria lo correcte, també dir que sembla una animalada no posar barana a continuació de la passarel·la a la paret del riu. Resposta
Fer unes obtres al gust de tothom es difícil. Per aixó unes places són tot de seuló i graves, d'altres de formigó i d'altres mig i mig. El que és ben cert és que tots els projectes són homologats i cerificats pels col·legis oficials i observen les normatives vigents del moment. Lamentem no sigui del seu agrat. La barana s'ha possat més per delimitar la zona on hi ha els jocs infantils i evitar possibles descuits. Al llarg del passeig, te més l'intenció de delimitar que de protegir, tal com està previst.
663 2008/02/06 2008/02/09 Divina Pastora i entorn: Agrairia que, en la zona del barri de la Divina Pastora, Cl Canigó i Raval Cortines, es millorés la circulació, els aparcaments i les deixalles. És un barri que sembla que estigui abandonat a que tothom fagi el que volgui. Els cotxes aparquen al costat dels stops, del pas zebra de les cruilles etc..., les caques de gos i pipins estan a l'ordre del día . i som bastant porcs ja que no sabem ni deixar les deixalles dins els contenidors. Siusplau, veniu de tant en tant a donar un cop d'ull i intenteu millorar-lo. Resposta
Per la remodelació de la Plaça Divina Pastora s'està acabant de redactar un projecte que abarcarà des de el carrer Nou fins el c/Sant Segimon. Està previst mostrar el projecte a la Assossiació de Veïns i en executar les obres pels alumnes de l'Escola Taller, que s'inicirà als voltants del mes de Juny'08.

C/Sant Jordi amb Raval Cortines, s'ubicaran els contenidors fora de la intersecció dels dos carrers i en paralel, abans d'acabar el primer trimestre, s'iniciarà una campanya de sensibillització pels temes de deixalles, dejeccions dels gossos i altres.

Passem avís a la Guàrdia Urbana per controlar la deixedessa dels estacionamnets.
662 2008/02/08 2008/02/09 Crta. de Roda: Fa PENA (voreres estretes, locals abandonats en estat deplorable, teulades que estan a punt de caure, terrenys que semblen selves ideals per a les rates...) Veig que el projecte Josep M. Sert no tira endavant. Resposta
El projete Josep Mª Sert no està parat. S'està treballant per a que les màquines entrin a començar abans d'acabar el primer trimestre'08
661 2008/02/08 2008/02/29 C/Mossèn Lluís Romeu amb Avgda. Pius XII: hi ha una plaça amb bancs, un d'ells està trencat i tirat pel terra. Ja fa un temps i esperem s'hi posi intères en solucionar-ho.
660 2008/02/07 2008/02/09 ONCE de Vic: Estic buscant informació sobre l'Agencia Administrativa de la ONCE a Vic. Només en cal el correu electrònic i telèfon. Ens podeu ajudar?. Resposta
Delegat per Osona, Sr. Josep Gasol
c/Bisbe Morgades, 8 baixos
Tel. 93 885 30 50
659 2008/02/07 2008/04/15 La Guixa: Els pares i mares al anar a buscar els seus fills a l'escola, entren amb el cotxe per el C/ de les Escoles , fins que arriben al C/de la Marinada. En aquesta incorporació, la gent creu que aquest carrer es de direcció única, la qual cosa fa que sempre envaexen el carrer per l'esquerra, podent provocar així algun accident. D'ensurts per par de varis veïns ja n'hi ha hagut. Agrairiem es prengues alguna acció al respecte, es pintessin ratlles indicant que hi ha dos carrils,... Resposta
Senyalitazat amb pintura els dos carrils i les fletxes de sentit de circulació.
658 2008/02/06 2008/02/15 Pont de Queralt: la rampa per accés dels cotxes està molt malmesa. Resposta
Rampa reparada i rejuntada.
657 2008/02/04 2008/02/11 C/Bisbe Strauch - Rbla. Tarradelles: hi ha uns suports de bicicletes aixefats. Passeig Genralitat - Avgda. Estadi: la pista polieportiva té els llums encesos que no serveixen més que per consumir enèrgia en va. La pista no te porteries, està sempre tancada i es plena fulles i brúticia. Resposta
Els suport per a les bicicletes han sigut reparat.

Les claus de la pista poliesportiva estan a disposició al Centre Comunitari, just al devant.
En breu es col·locarà una porteria i cistella de bàsquet. L'enllumenat de la pista està conectat a l'enllumenat públic del carrer, ara farem modificar-ho per a que només es conectin quan algú volgui jugar-hi i necessiti llum.
656 2008/02/04 2008/02/09 C/Gurb: Per què l'Ajuntament no hi ha posat cap pilona per protegir als vianants dels cotxes?. Els cotxes envaeixen impunement les estretes voreres.Per contra, al C/Arquebisbe Alemany, per exemple, sí hi ha pilones. Per què no es sanciona als vehicles que aparquen i/o circulen a sobre de les voreres dels carrers sense pilones?. Aparcar a zona blava sense tiquet sí és immediatament sancionat. I per què no es sanciona als vehicles que corren massa per aquests carrers tan estrets?. A què es deu aquesta mesura moderna, tan nefasta per la seguretat del vianant, de fer les voreres a la mateixa altura que la calçaada, és a dir, d'eliminar les voreres?. Sembla que a l'Ajuntament li importin més els drets dels cotxes que els drets dels vianants. Els cotxes fan soroll, són perillosos, contaminen i estressen. Si volem una ciutat 'a la mida humana', comercial, turística, cultural, ecològica, s'hauria de començar a limitar la presencia dels cotxes en el centre. Resposta
Al analitzar el projecte del carrer de Gurb, es va comentar i demanar la opnió a les Assossicaions de Veïns i de Comerciants del carrer. La decisió de NO posar pilones va ser ampliament demanada i consesuada.

La Guàrdia Urbana si sanciona als vehicles estacionats en aquest indrets, deixant la flexivilitat de la càrrega i descàrrega del moment sempre i quan no interfereixin. Malauradamnet la quantitat d'Agents no és encara la suficinet i desitjable per ser més per a tot arreu.

Les sancions d'estacionamnet a les zones blaves no depenen dels agents de la Guàrdia Urbana, sinó de l'empresa privada que en té la concessió. Per tant, qui en té cura és una altre personal independent de la Guàrdia Urbana i del propi ajuntament.

La majoria de ciutats europees tendeixen a preservar el seu centre turístic i/o comercial, convertint els seus vials en prioritat invertida de circulació. És a dir, els viannats en tenen la preferència i es dissenyen a un sol nivell de terra per facilitar la mobilitat, especialment en carrers més estrets del desitjable.

Des de l'Ajuntament es treballa per a la mobilitat de la ciutat, es vol reduir la quantitat de vehicles pel centre, millorar els carrils bici, la senyalització de rutes per a les escoles i millorar el transport urbà.
655 2008/02/05 2008/02/11 Ciberateneus: Tal com avançava dijous passat un setmanari, l'Ajuntament ha acabat tancant el ciberateneu del Casal Sta. Eulàlia, al c/ de la Gelada. Així es vol apropar la gent a les noves tecnologies? I qué passarà amb les activitats per a gent gran que també s'hi fan?. Com ens volen fer creure que aquesta és la legislatura de l'atenció a les persones?. Resposta
El local del carrer de la Gelada no tanca, i les activitats per la Gent Gran es continuen fent. Només s'ha tancat el servei del ciberateneu per una qüestió de reestructuració del projecte. S'està treballant, precisament, per potenciar i innovar la tasca feta a través dels ordinadors i adreçada a un públic intergeneracional, i en això s'hi està treballant perquè en un futur no molt llunyà des dels centres cívics es potencïi aquest servei, a la vegada que s'impulsaran també noves programacions d'activitats socials i culturals.

654 2008/02/05 2008/02/09 C/Mare de Déu dels Muns: No es respecta per part dels conductors el pas de vianants a tocar de la rotonda de la carretera de Roda. Els conductors no frenen fins que no et veuen al mig del pas. S'hi pot fer alguna cosa?. Resposta
En pocs dies s'adjudicaran les obres del polígon El Bruguer i aquestes inclouen una nova rotonda al final del carrerTorelló a l' intersecció amb Mare de Déu dels Muns i a més un carril bici cap el polígon. Tot això de ben segur que farà reduir la velocitat de circulació en la zona. 
653 2008/02/05 2008/02/09 Mobilitat sostenible: davant l'increment desmesurat de vehicles dins la ciutat de Vic amb la contaminació que això suposa i el risc per a la salut dels vigatans, demanaria a l'Ajuntament la seva implicació ferma i decidida per millorar-ho. Algunes propostes: millorar el transport públic (més autobusos i que passin amb més freqüència), potenciar l'ús de la bicicleta i anar a peu per la ciutat i INCORPORAR EL TRANSPORT ESCOLAR, eviant que tots anem a buscar els nostres fills a les escoles amb el cotxe particular. Sé que fa temps que se'n parla, sé que tot el que dic no és nou, però no veig que l'ajuntament mogui fitxa. Cal concienciar a la gent, que a aquestes alçades m'estranya que no ho estigui, però com que ningú mou un dit i tothom espera que ho faci el veï, PER QUÈ NO ENS-HI POSEM D'UNA VEGADA I DONEM EXEMPLE A LA RESTA DE MUNICIPIS ?? Resposta
Des de l'Ajuntament es vol pacificar el trànsit de la ciutat, desviant els vehicles a les entrades principals cap a carrers i rutes alternatives.
 
S'ha demanat al PUOSC (Projecte Únic d'Obres i Serveis de Catalunya) pels anys 2008 - 2009, les ajudes i subvencions per la remodelació del carrer Manlleu i resta eixample Morató.

Està en anàlisi el transport intercomarcal lligat al transport urbà, per evitar la gran quantitat de cotxes que entren a Vic, a més de modificar les rutes del tranport urbà per facilitar que a totes les escoles hi arribi el tranport urbà.
652 2008/02/04 2008/05/29 C/Ermita de Sant Sixt, 4 i 6: es podria retirar un cotxe blanc abandonat que ja hem denunciat en més d'una ocasió?. Ens poden pintar les ratlles blanques d'aparcament per tal d'aprofitar mes l'espai, aixi com també dues places d'aparcament per a invalids (una per a cada bloc) i que ens pintin de nou el vermell dels guals?. Per últim demanem que es posi un pas elevat al c/ Bisbe Font Andreu, perque desde que han obert el tros de proquimia que els cotxes pasen per davant dels nostres pisos a molta velocitat. Resposta
Reunits diverses vegades amb la representació dels veïns, s'ha arribat a acords de com gestionat tots aquets assumptes i s'han dut a terme les intervencions que es podien fer des de l'ajuntament.
651 2008/02/04 2008/05/29 c/Ermita de Sant Sixt, blocs 4 i6: Necessitem que se'ns arreglin els conductes dels dessaïgues que surten dels dos blocs i que empalmen amb el conducte general de clavegueram perque s'embossen tot sovint. Sol.licitem que en el parc que ens estant fent darrera dels pisos ens hi posin una sorrera petita i dos gronjadors petits de molles per la mainada i que ens hi posin valles protectores de fusta a tot aquest espai. Volem que es revisin les valles que separen els diferents blocs de pisos (a ser posible que es possesin mes altes) perque desde ja fa temps que la canalla les salten i podrien pendre mal. També agrairiem que ara que s'estant acabant les obres, ens repoblin els arbustus que hi falten en els jardins que tenim davant per tal de que no hi pugin entrar animals i que ens ho adecentin una mica posant-hi escorça, espigol, etc Resposta
Reunits diverses vegades amb la representació dels veïns, s'ha arribat a acords de com gestionat tots aquets assumptes i s'han dut a terme les intervencions que es podien fer des de l'ajuntament.
650 2008/02/04 2008/04/23 Pàrquing Sucre: Després de la nova entrada a l'aparcament de sorra, hi ha cotxes que no saben o no volen saber per on sortir i surten directament per sobre la vorera que dóna al c/ Historiador Ramon d'Abadal. Caldria posar algun impediment perquè els cotxes es veiessin obligats a sortir pel lloc que tenen senyalitzat o, al menys, que no surtin per sobre la vorera, ja que en alguns casos han hagut de recòrrer-la tota de dalt a baix passant pel mig dels vianants. Resposta
Després d'observar per on passen els cotxes, hem procedit a possar pilones en llocs adeqüats i rebaixar el terra de la zona de pàrquing que delimita amb la vorera, per evitar que els cotxes s'enfilin.
649 2008/02/04 2008/03/22 IES Jaume Callís: L'aparcament públic de l'IES no té cap mena de senyalització horitzontal. Amb això tothom aparca on vol, i quan hi ha molts cotxes es pot fer impossible sortir d'allà. D'altra banda, a la nit és molt fosc i no hi ha ni un sol llum. Resposta
Al ser un pàrquing amb el terra de sorra, és de difícil senyalització. Hem estat fent proves amb guix i altres materials però no tenen una durada significativa.

Ara començaran les obres de remodelació del IES, miorarem si es pot adeqüar millor la zona d'estacionament.
648 2008/02/02 2008/02/28 Transport Públic: Avui dissabte dia 2 de febrer, per primer cop, hem decidit agafar l'autobús urbà per tornar a casa des de la plaça. Anava amb la meva senyora i les dues filles, una d'un any i l'altra de gairebé 3 anys. La sorpresa a saltat al treure el bitllet. La conductora ens ha dit que havíem de pagar per tres ja que al dur dues criatures havíem de pagar-ne una. La veritat és que ho trobo del tot surrealista que em demanin que pagui perque tenim dues filles un tiquet (El de menys és que hem pagat) quan es diu que els menors de 4 anys no han de pagar el trajecte sempre que vagin acompanyats d'un adult. En el nostre cas anaven dues criatures i dos adults. Per un cop que decidim agafar l'autobús. Quina decepció!. Resposta
S'ha comentat el fet a la empresa operadora, reconeixent-nos que no s'hauria d'haver cobrat cap bitllet per la canalla. Ens manifesten que faren saber als seus xòfers el que fa el cas i lamenten la situació.
647 2008/02/01 2008/02/09 Voldria saber quines accions hi ha previstes per promocionar el transport públic i l'ús de la bicicleta?. Ara que vindrà el bon temps seria el moment de fer aquestes accions. Resposta
Tranport Urbà: estem estudiant com dur a terme els següents punts:      .-Gratuïtat pels jubilats      .-Vehicles adaptats, plataforma baixa      .-Modificació de rutes per garantir arribar a totes les escoles      .-Anàlisi d'enlleçar amb els municipis veïns i els polígons, amb bitllet integrat      .-...... Carrils Bici:      .-S'ha encàrregat un projecte de disseny i anàlisi de les rutes dels carrils bici per a tota la ciutat      .-S'han projectat carrils nous per arribar als polígons i la seva interconexió      .-No es fa una obra nova, sense analitzar la incorporació del carril bici      .-El Pla de Barris de la zona sud, inclou nous carrils bici      .-......
646 2008/02/01 2008/02/09 Rbla.Passeig: No entenc perquè s'ha tallat el carrer que va des del Portalet (Rbla.Montcada) cap al carrer Bisbe Torres i Bages. Fa de molt mal fer desviar tota la circulació cap al Passeig, i més en hores en punta on tot s'acumula a l'entrada del Passeig. I ja ni parlem de la sostenibilitat que aixó comporta, ja que a part que al Passeig no hi ha ni carril bici habilitat ni res per l'estil, ara tots els cotxes que venen del portalet tenen que passar pel centre si o si.... és aixó una estratègia de CENTREVIC?. Resposta
Per pacificar el trànsit a la ciutat, cal buscar rutes alternatives pels vehicles que no pretenen anar dins de Vic, per això es desvien abans d'arribar a la Rambla del Bisbat pel carrer Soletat, Prat de Galliners, Avgda. Estadi, Països Catalans. En breu es senyalitzaran els accessos per a millorar l'accés a les noves rutes.

Qui per error entra al Passeig i volia anar cap a Roda, Taradell, Calldetenes, ..... pot 'escapar-se' per la Plaça dels Màrtirs cap al carrer Sant Pau, Sant Segimon, .....

No és una estratègia de Centre Vic, és una aposta cap a la pacificació de la circulació.
645 2008/01/31 2008/02/06 Pavelló: és una vergonya que les obres de remodelació estiguin en punt mort i l'Ajuntament es gasti 40 milons € en un nou auditori. Així es demostra que la sensibilitat en equipaments esportius és zero, s'està perjudicant joves esportistes de la ciutat que es desmotivaran i plegaran. Resposta
La situació de les obres del pavelló venen provocades per la mala ejecució de l'empresa constructora. L'Ajuntament ha hagut de cancelar el contracte i demanar danys i perjudicis i començar de nou el procés de selecció d'una nova empresa. La setmana vinent quedarà designada la nova empresa constructora. No tenen res a veure les obres dels pavellons i les del auditori. Totes dues tenen la seva partida pressupostaria i l'empresa designada per concurs. Ningú desitjava que l'empresa del pavelló no complis amb els acords signats.
644 2008/01/31 2008/04/23 Crta. de Prats, Sant Sixt: s'ha posat una línia elèctrica que va des d'un transformador proper fins a una casa veïna. Per posar aquesta línia, han posat una sèrie de pals per sustentar-la, però com que passa a tocar de l'esglèsia, han aprofitat i l'han ferrada al campanar. Em fa l'efecte que no es pot ferrar res a un edifici romànic com Sant Sixt. Qui ha donat permís per fer-ho?. Depén això de l'Ajuntament de Vic?. Si és així caldria rectificar, ja que es malmet el patrimoni artístic. Resposta
No depen de l'Ajuntament, però hi hem intervingut per a solucionar-ho. Avui, 23/4 Fecsa-Endesa s'ha compromès a buscar-hi una solució adeqüada. En farem el seguimnet.
643 2008/01/30 2008/02/09 Portal de Queralt: Hi hem comprat un pis nou de trinca i no hem tingut problemes amb els suministres d'aigua, llum i gas. La sorpresa ve quan telefònica ens diu que no hi ha instal.lació prevista. Ni centraleta a prop, ni caixes, ni res. Quina falta de previsió és aquesta, que en una zona urbanitzada de nou on en teoria hi haurà vora 700 pisos, no hi ha opció de tenir una línea de telèfon, ja no parlem de Internet. Em diuen que fins d'aqui 4 mesos no tindrem telèfon. La meva queixa més indignada a aquesta falta de previsió de serveis, que al fi i al cap, pagarem com bons (o no) clients a 'Telefònica de España'. M'agradaria saber com es podrà solucionar aquest problema. Volem línees noves ja!!!! és frustrant. Oi que pagarem? Doncs que almenys paguem per un servei real. Resposta
Des de l'Ajuntament s'està fent i s'ha fet pressió a telefònica, poc més podem fer-hi. El telèfon de contacte de la compnyia per assumptes d'ADSL és el Sr. Baños 93 403 06 07.
641 2008/01/30 2008/04/07 C/ Bisbe Morgades: ctda. C/ Verdaguer, Estaria bé que als titulars de la llicència d'obres de la construcció que ha començat fa poc prop d'aquest xamfrà, al costat de la Ford, se'ls obliguès a indicar quan tallen el carrer, però enlloc de fer-ho al mateix xamfrà, indicar-ho abans a la Plaça Estació, doncs pels vehicles que venim d'allà, ens aniria bé no trobar-nos el carrer tallat quan hi som davant, i haver de donar tota la volta pujant el Verdaguer, baixant la Rambla altre cop fins al Mossèn Gudiol i haver de fer tot aquest trajecte altre vegada per agafar l'Arquebisbe Alemany, doncs a les 9 del matí això implica arribar a lloc una mica més tard. Resposta
Vist el que fa el cas, s'ha passat avís a la Guàrdia Urbana per a que ho vetllin i parlin amb la promotora.
640 2008/01/30 2008/02/07 C/Nou: voldria saber perqué al núm. 56 se li ha permès posar una plataforma de ferro al carrer devant d'una altra finca, perque ningú aparqui i poder sortir del seu garatge sense cap impediment, si això ho fesim tots, el carrer estaria ple d'aquestes plataformes, podrien dir-me perque se li ha permès i a més a més pagant l'Ajuntament? Resposta
Per la col·locació i ubicació de les cunyes de goma, no de ferro com es diu en el suggeriment, no s'ha pas donat permís a ningú, ja que és el propi ajuntamemt qui decideix com senyalitzar i com determinar les zones a la via pública.

Tal i com s'ha explicat als veïns, en la reunió a l'Ajuntament, devant d'un problema reiterat d'aparcament en un lloc on la prohibició estava degudamnet senyalitazada i de comú acord amb la Guàrdia Urbana, es va decidir fer una prova amb la col·locació de les cunyes de goma, que no impedeixen ser trepitjades, que no danyen als vehicles i en canvi fan que qui aparqui el vehicle al seu damunt s'adoni que està estacionant en un lloc indegut. Hem de deixar passar un temps per observar la viabilitat i la idoneïtat o no d'aquesta prova.   
639 2008/01/30 2008/02/06 C/Omnium Cultural: Fa 3 setmanes que sabem de bona font que les línies d'ADSL estan preparades per ser utilitzades. Per qué ens hem d'esperar més a poder-lo utilitzar? Si tot està a punt per què hem d'estar immersos en aquest ostracisme tan descarat!!! Senzillament TRISTA i PATÉTICA la gestió municipal de les vivendes de protecció oficial de LA CAIXA al Barri d'Osona. Prou!!! Volem i necessitem Internet per a treballar!!!! Resposta
Des de l'Ajuntament s'està fent i s'ha fet pressió a telefònica. Ens consta que hi ha usuaris que ja utilitzen ADSL i que 11 conexions més estan llestes a l'espera de finalització dels tràmits per part del sol·licitants.

Des de l'Ajuntament poc més podem fer-hi. El telèfon de contacte de la compnyia per aquests assumptes és el Sr. Baños 93 403 06 07. 
638 2008/01/29 2008/02/01 Avgda. Olímpia: en la zona de contenidors, aprop del Club Patí i de l'escola Andersen, hi ha molts vidres trencats, runa i trastos vells, des de fa bastants dies i per allí hi passem molts nens a peu. Resulta perillós. ue no ho recullen al buidr els contenidors?. Resposta
Recollits tots els trastos i brúticia, a més s'ha instaurat una recollida periòdica.
637 2008/01/29 2008/04/18 Horta de la Sínia: A principis d'aquest any, vaig deixar a la bústia la meva preocupació per les deixalles que tenim al costat del parc. No vareu trigar a respondre dient que si el solar era de l'ajuntament actuaria la brigada municipal, i que si era privat ho faria la propietat. Voldria saber en quin estat tenim aquesta questió. Es privat ( de la casa de pagés tapiada des de fa mil anys al barri) o de l'Ajuntament?. La casa de pagés també és un tema que sembla ser monument del barri, la tindrem per sempre? Ho ha comprat finalment l'Ajuntament? Tindrem alló amb bruticia inclosa al costat del gran complex de pisos amb piscina que es té previst fer al solar de la Letel?. Estem al cas que l'Ajuntament cada dia treballa en la remodalació del barri del Remei, i els fruits es veuen dia a dia. Felicitats a tot l'equip per la feina. Resposta
El terreny en qüestió es propietat privada i per tant no hi podem intervenir de bones a primeres. Es va iniciar el procediment de requerir a la propietat la neteja i conservació de l'entorn. Passat tot aquest temps, procedirem a retirar les endromines i la runa i a netejar i adeqüar millor la zona, passant-ne el càrrec pertinent a qui correspongui.

Els jocs infantils, tal com es va dir el dia de la inauguració del parc i el dia de la plantació de les alzines, està previst per l'estiu.

D'haver tingut un telèfon o adreça electrònica de contacte, ens hi haguèssim adreçat per donar tot tipus d'explicacions i detalls del procediment. Gràcies per la vostra insistència en la millora de la ciutat.
636 2008/01/28 2008/02/06 c/ Sant Pere: a l'entrada del carrer, devant del remodelat hospital, molt sovint hi ha cotxes aparcats que dificulten l'accés al carrer. A l'alçada del núm. 96 hi ha un cubell d'escombraries on sempre hi ha tot tipus de deixalles que algun veí incivic no té la decència de deixar-les uns metres més avall, on hi han els contenidors. Resposta
Passem avís a la Guàrdia Urbana per a que observin els estacionaments dels vehicles i als Agents Cívics per observar el comportament en la deposició de les deixalles.

Esté previst una campanya de divulgació en l'observació de les deixalles.
635 2008/01/28 2008/03/22 Vic Sud: just devant de la letel hi falta llum a la nit queda completament a les fosques i a més hi ha un pas de vianants molt elevat i no es veu, urgeix possar-hi llum i pel que fa a la plaça osona i voltans espero que les milloers continuin perque aquest barri ha estat molt abandonat per l'ajuntament fins ara i ara hi ha molt que fer, voreres, enllumenat, senyalitzacio etc....i pel que segons es veu les millores han baixat, per tant desde aqui demanem que continuin ja. Resposta
El Vic sud, no està deixat. Les millores continuen dia a dia i en breu començaran les obres del Pla de Barris que el renovaran del tot. En la zona de la Sínia s'ha constatat que hi falta llum, hem ecarregat un projecte provissional (ja que les obres del Pla de Barris ho poden canviar) per il·luminar la zona viària.
634 2008/01/28 2008/02/08 Ctra. de Roda: és el carrer amb més pols de Vic. Hi han habilitats dos aparcaments (un al C/Jaume 1er i l'altre a l'antiga Coca-Cola) que són de sorra i cada cop que hi circulen vehicles aixequen una gran quantitat de pols que els veïns aguantem diàriament al carrer i dins de casa. Heu provat deixar el cotxe net aparcat durant cinc minuts a la Ctra. de Roda?. Agrairía als reponsables que hi facin alguna cosa, ja que, a més, fa díes que no passa a regar el camió de la neteja (suposo per motius de sequera) i el problema s'agreuja. Resposta
Òbviament que el principal motiu és la sequera, a més de la dificultat de que la cuba d'aigüa remolli el pàrquing, ja que sempre hi ha cotxes estacionats i la cuba no pot remollar el terra sense remollar els cotxes estacionats i els propietaris dels mateixos es queixen.

Aquesta zona es veurà remodelada per les obres del Pla Josep Mª Sert que han de començar ben aviat.
633 2008/01/28 2008/02/06 Plaça Gaudi: som veïns directes de l'immoble que actualment s'està enderrocant. Aquest immoble era un niu de porqueria i un COLOMAR de centenars de coloms !!!. Ara ja no hi és la qual cosa vols dir que aquests coloms s'han traslladat a casa nostre !!!. D'aquest fet, se'n deriven molèsties diverses: Excrements, olors, sorolls, porqueries.... L'Ajuntament ens pot ajudar !!!!. Si us plau, alguna cosa s'ha de fer. Resposta
Trimestralment es fa una batuda de coloms, s'observen al laboratori i s'eliminen.

Anotem aquesta ubicació per la porpera batuda de finals de març. En anterioritat dipositarem menjar pels coloms, durants uns dies i en llocs estràtegics, per crear'els-hi la rutina i poder-los arreplegar el dia de la batuda.
632 2008/01/28 2008/02/07 Deixalleria: al portar uns aparells electrònics de menys de 0,50 m3 amb una furgoneta comercial, em diuen que he de pagar 5,50 €. La meva reflexió és, si un client em deixa un petit aparell electrònic vell i jo li faig el favor de dir-li que el portaré a la deixalleria o si tinc algun aparell vell que una altra persona llençaria a les escombraries i jo tinc la bona fe de portar-los a la deixalleria, no us sembla que si em cobreu m'esteu convidant a llençar-los al contenidor?. Des de l'Ajuntament, i havent de sentir tantes i tantes campanyes donant la feina als ciutadans de reciclar, no s'està convidant a la gent a no reciclar?. Penso que s'hauria de canviar aquesta política. Resposta
Necessàriamnet s'ha de reciclar a l'origen. Els ciutadans ens hem d'habituar a reciclar i triar abans de llençar, sinó el procés es fa molt més costos i tot va en detrenimen de nosaltres mateixos.

A la deixallaria hi ha la norma de que les empreses han de pagar per dipositar-hi deixalles, ja que és obligació dels productors la gestió de eliminar els residus que provoquen.

No obstant, sembla lògic que petits volums i petites quantitats, provinent de petits comerços caldria ser flexibles. Potser seria bó determinar uns volums de m3 o uns quilos a poder dipositar sense cost. En farem fer la reflexió.
631 2008/01/27 2008/02/07 Passatge Horta de Sant Josep: la sortida al carrer Manlleu segueix tenint MOLT DE PERILL? per l'aparcament indegut de vehicles just a la sortida on hi ha l'arc. La solució més efectiva seria la col.locacio de tres pilones a cada costat, per privar els cotxes i facil.litar el pas a els vianants. Resposta
Ho hem observat en detenimen i malauradament no creiem que possar-hi les pilones solucioni el problema sense causar-ne d'altres. Possar obstacles a la via pública i mes a les voreres, ha de ser sempre la darrera solució. Farem observar els estacionamnets a la Guàrdia Urbana.
630 2008/01/27 2008/01/27 No ho entenc, falten moltes referències aqui. N'hi ha que no les poseu, potser voleu amagar alguna cosa? Resposta
Aquesta afirmació es completament falsa. Qui deu tenir res a amagar és qui l'escriu, ja que s'amaga amb l'anonimat i això no ens permet un contacte directe per explicar-li i demostra-li que no és cert.

Tota nova qüestió o suggeriment es reflexa a la bústia. Quan un mateix assumpte reb multiples e-mails reincidents i sense aportar noves dades, no es publiquen per no alterar les estadístiques i s'adjunten tots els e-mails rebuts per l'anáilisi i decisió del que faci el cas. Sovint, no obstant, els reflexem en l'apartat de 'detalls'.
629 2008/01/26 2008/01/28 C/Sant Pere: Primer felicitats per la bústia, és una manera ràpida i directa de comunicar els problemes de la nostra ciutat. Al final del carrer a tocar el Pont Gòtic, hi ha un solar on hi van aterrar una casa on sembla que hi ha algun escapament d'aigua ja que al carrer sempre hi ha un regeró d'aigua. Resposta
Comentat a Aigües Vic que passarna a reparar la fuïta.
628 2008/01/26 2008/02/09 Plaça: Perqué es deixa aparcar a vehicles de persones que hauríen de donar exemple de civisme i anar a peu des de qualsevol aparcament, fins a l'Ajuntament, i no fer ostentació de 'xofer' ni automòbil de gama alta, aparcant a Plaça, sabent que no és permès. O potser porten uns conductors que, o no saben llegir, o no tenen carnet (cosa freqüent avui día), o és que aquest tipus de personatges que traslladen amunt i avall, tenen butlla per a qualsevol infracció, perque....Vosté no sap amb qui està parlant, diuen....Si!, sabem de qui parlem, i a sobre tenim la 'generositat' (llegeixis obligació), de mantenir-los....Senyors!, una mica de seriositat i respecte pels que us voten! ....No he trobat la manera d'enviar el testimoni gràic, però es pot comprovar in situ més vegades del que ens pensem.... Resposta
El vehicle oficial de l'Ajuntament no està mai aparcat de forma continuada a la Plaça, te el seu propi estacionament. Només li trobareu quan es deixa o recull a alguna personalitat que ens visita o propia del consitori.

En ocasions com per exemple la darrera visita del President de la Generalitat o la vista del President de la Diputació, poden ocasionar més enrrenou.

En qualsevol cas, però, no creiem que l'adjectiu 'incivisme' o poca seriositat siguin d'aplicació.
626 2008/01/25 2008/02/09 Sorolls: Voldria saber si és possible possar mà en el soroll de les motos, és horroròs i molesta a tots els ciutadans i es veu cada dia. Sovint estàs parlant tranquilamnet amb algú i al passar un trasto d'aquest has de callar i esperar que passi. Resposta
Ja l'estiu del 2007 es va començar una campanya més intensa de control de les emisions de sorolls i es vàren practicar més sancions i es vàren requisar més ciclomotors que mai. 
Possat en contacte amb la Guàrdia Urbana ens manifesten que la inteció és no abaixar la intensitat de controls i advertiments. 
625 2008/01/24 2008/02/08 Tot caminant, per qualsevol carrer, hi trobem sortides de vehicles de parquings i garatgos, particulars o públics. Moltes vegades, al sortir, els cotxes s'han de parar per deixar pasar els altres cotxes, i gairebe sempre es paren a sobre la vorera, impedint que els vianants continuin caminant. Suggereixo per aquests casos, de pintar una quadricula groga, de prohibit parar, damunt les voreres, com la que hi ha a la Pl.Mil.lenari. Aquest cas concret es dona al C/ Pla de Balenya, entre C/Manlleu i C/Pare Coll, a la sortida dels garatges 'Curos' i 'Mastrot', que es la meva zona habitual, pero també n'hi ha a tot el C/Morgades,... Resposta
S'ha observat i analitzat el suggeriment, però malauradament no es creu adient.
624 2008/01/24 2008/01/24 Passeig Generalitat: cantonada Joan XXIII, ja fa mesos que hi falta una paperera, només hi queden els pasl. Perquè no es publiquen totes les referències que es fan?. D'aquesta manera no es fa una estadítica correcta com caldria. Resposta
Gràcies. Programen a la llista d'instal·lació de papereres la que ens feu referència, esperem que en pocs dies la trobareu al seu lloc. Totes les suggerències noves es publiquen. No en deixem cap al calaix. Només no es puibliquen els e-mails que fan referència a suggeriments ja entrats i que estan en vies d'anàlisi. Volem dir que per no falsejar les estadítiques, si algun ciutadà demana, per exemple arreclar uns forats d'un carrer, entrem el suggeriment com a 'Manteniment de la Ciutat', però si altres ciutadans o el mateix ciutadà, ens insisteixen en diferents e-mails sobre el mateix, no els publiquem ja que és el mateix assumpte i si l'entresim semblarien dos problemes de 'Manteniment' quan només es tracte del mateix problema. Esperem haber sigut entenedors.
623 2008/01/23 2008/02/09 C/ Raval Cortines: les voreres des de l'ambulatori, estan sempre plenes de caques de gos. Ja sé que això és un tema dels propietaris dels gossos, però no hi ha manera. Avui mateix sortint de casa meva he hagut de vigilar perqué n'hi havia dues a davant del portal. Jo tinc una nena petita i he d'estar pendent de que no en trepitgi cap o amb el cotxet d'anar-les esquivant. Es podria posar uns quants dies un municipal de barri per intentar de conscienciar a la gent, o si cal posar multes?. Resposta
Abans de finalitzar aquest primer trimestre, està prevista una campanya de sensibilització i la instalació, a manera de prova, d'uns "Tolikans", provistos de bosses per a la recollida de les dejeccions i contenidor on depositar-les, en les ubicacions on es detecta en major grau.  
622 2008/01/21 2008/01/22 Escola Guillem de Montrodón: per atravessar pel pas de vianants de la Carretera de Roda molt sovint els cotxes i camions no el respecten tot i la seva 'bona' senyalització. Sincerament, aquest pas de vianants està mal ubicat i acabarem tenint una desgràcia de la qual se'n responsabilitzarà el conductor del vehicle i la víctima en serà un usuari de l'escola. Però si ens preguntem si des de l'ajuntament s'ha fet tot el possible per evitar-ho, la resposta també és contundent: NO. I per tant se n'hauria de sentir responsable. No demano més que el que s'ha fet a la resta de la ciutat (el barris també importen, oi?). 1) Desplaçar el pas de vianants uns 40 metres en direcció a Roda i d'aquesta manera s'evitaria que fos a tocar de la rotonda. 2) Fer una plataforma elevada com s'ha fet a l'IES Vic, a l'IES Jaume Callís, L'Ajuntament també se n'hauria de sentir responsable. Resposta
L'Ajuntament de Vic no pot intervenir en aquesta zona de la Ctra. de Roda, ja que depèn, única i exclussivament de la Diputació. Des de l'Ajuntamemt no podem ni canviar el pas zebra, ni fer-hi un pas semi-elevat, donat que no és en territori de la nostra responsabilitat. No obstant això s'han fet diversos pasos:    1) Demanar, per escrit, permís a la Diputació per poder-hi actuar.    2) Comentar amb la Guàrdia Urbana el que fa el cas i ens confirmen que en les entrades i sortides de l'escola, hi ha un agent ubicat en el pas de major circulació, el de c/Bernat Calvó.    3) Ja fa un temps, un altre ciutadà també suggeria una solució en el mateix punt. Aleshores varem parlar amb l'escola i varem observar diverses vegades la perillositat o no del pas en qüestió, veient que és molt més utilitzat l'altre pas zebra per accedir a l'escola.    4) D'aqui a poc temps, ha de començar les obres del 'Bruguer', les quals impliquen una nova rotonda en la corba del c/Mare de Déu dels Muns amb c/Torelló, aixó ajudarà a reduir la velocitat a l'entorn de la Plaça Catalunya, que és on neix la suggerència actual.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...