Ajuntament de Vic

Amb gust de tòfona

 Propostes CCVIC hivern 2018

Icona Play MASTERCLASS
Icona euro 35 €Icona Check  INSCRIPCIONS TANCADES
Icona Calendari  24 DE FEBRER
Icona rellotge 10:00 h Icona MapaMas Vinyoles de Sant Pere de Torelló (punt de trobada al CCVIC el Montseny: Av. del Montseny, 16)

PROGRAMA

Cuina amb tòfona i experiència tofonaire

Una experiència completa per submergir-nos en el món de la tòfona i la seva gastronomia. 

L'activitat es portarà a terme al Mas Vinyoles de Sant Pere de Torelló. Al seu entorn rural, els tofonaires professionals de Temps de Tòfona ens ensenyaran breument com treballen els gossos tofonaires i ens faran una introducció sobre les tòfones a la natura.

Tot seguit, el cuiner David Sanglas oferirà una classe magistral de cuina, on a través de les receptes descobrirem les possibilitats i el valor gastronòmic de la tòfona i aprendrem a potenciar-ne la seva aroma i gust. Les receptes que es portaran a terme són:

  • Steack tartar amb mantega trufada.
  • Crema de bacalla amb carxofes i tòfona.
  • Saltat de tirabecs amb bolets, botifarra del perol i tòfona. 
  • Flam cremós de tòfona. 

Degustació final de tots els plats.

Propostes CCVIC hivern 2018

 

TEMPS DE TÒFONA

Propostes CCVIC hivern 2018Som un equip: en Santi, l’Albert i els nostres border collies, la Nina i la Guinness, que hem ensinistrat a base de temps i molta paciència. 

Ens dediquem a buscar tòfones des de fa 10 anys. Vam aprendre els misteris d’aquest ofici guiats per dos tofonaires experts que ens van ensenyar a llegir els senyals que ens deixen el bosc i els gossos per acabar arribant fins a les tòfones que amaga la terra.

És un plaer, i també una gran responsabilitat, acompanyar-vos en el descobriment d'aquest univers tofonaire que nosaltres estimem i respectem tant.Més informació:

DAVID SANGLAS

Cuiner professional. Professor de l’Escola d’Hostaleria de Ripoll. Va ser cap de cuina del restaurant Sambucus i ha treballat al Celler de Can Roca.