Ajuntament de Vic

Astrofotografia

 CCVIC Propostes primavera 2018

Icona Play MASTERCLASS
Icona euro ACTIVITAT GRATUÏTAIcona Check  PLACES EXHAURIDES
Icona Calendari  2 DE FEBRER
Icona rellotge 20:00h Icona MapaCCVIC La Guixa (Pla del Maset, s/n)

Astrofotografia AAO

PROGRAMA

Xerrada i observació astronòmica

L’Agrupació Astronòmica d’Osona ofereix una xerrada sobre la captura d’imatges de la lluna i les constel·lacions, i el programari lliure que s’utilitza per processar i editar les imatges captades.

Tot seguit observació astronòmica i pràctica fotogràfica.

AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA D'OSONA

L’Agrupació Astronòmica d’Osona (AAO) va néixer a principis de l’any 1986, quan ens visitava el cometa Halley. Amb motiu d’aquella efemèride el conegut astrònom i meteoròleg vigatà Mn. Manuel Serinanell, va proposar de fer un cicle conferències sobre astronomia i meteorologia que es varen fer aquell mateix any a la Casa de Cultura de Can Galadies. Impulsats per Mn. Manuel, alguns dels afeccionats a l’astronomia que assistien a aquelles conferències varen decidir de fundar l’Agrupació Astronòmica d’Osona.

Agrupació Astronòmica d'Osona

Cada setmana, de 8 a 9 del vespre, l'Agrupació organitza una conferència de temàtica astronòmica o d’altres branques de la ciència. A aquestes conferències hi col·laboren també la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica, i la del Grup de Naturalistes d’Osona.

El primer dijous de cada mes, es fa una observació oberta a l'observatori i, quan s’escau, s’hi organitzen observacions específiques per contemplar les efemèrides més destacables. Des de l’entitat s’organitzen també viatges amb finalitats diverses: visites culturals i d’estudi, o per a l’observació d’eclipsis i altres fenòmens astronòmics concrets.

L’AAO acull les demandes de grups, institucions, entitats o escoles que estiguin interessats a organitzar observacions astronòmiques o conferències, facilitant personal expert i amb l’equipament apropiat. També ofereix assessorament a qui vulgui iniciar-se en l’astronomia o als estudiants que facin treballs de recerca sobre aquesta temàtica.

Més informació: