Ajuntament de Vic

Mercè Sampietro i Eduard Iniesta

 Propostes CCVIC hivern 2018

Icona Play ACTUACIÓ INÈDITA
Icona euro 8 €Icona Check A PARTIR DE LES 20H A CAN PAU RABA
Icona Calendari  9 DE FEBRER
Icona rellotge 20:30h Icona MapaCCVIC Can Pau Raba (Raval Cortines, 24)

PROGRAMA

Sensualitats: espectacle poètic i musical

La seducció, les inesgotables formes del desig, el plaer dels sentits... conformen l’eix de l’espectacle Sensualitats, un espectacle poètic i musical amb l’actriu Mercè Sampietro, el compositor i instrumentista Eduard Iniesta i els textos de Joan Vinyoli, Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Enric Casasses, Estel Solé, Josep Palau i Fabre, Gil de Biedma, Joan Brossa, Garcia Lorca i Joan Margarit, entre molts d’altres. Dirigit per Antonio Calvo, aquest és un espectacle íntim i proper, una construcció efímera d’estructures poètiques i d’harmonies sonores amb ressonàncies del Mediterrani, una petita casa de paraules i cançons davant del mar, per deixar-se seduir.

Fitxa artística:

  • Actriu: Mercè Sampietro
  • Music i compositor: Eduard Iniesta
  • Producció executiva: Escenapart - Xavier González

 

MERCÈ SAMPIETRO

Propostes CCVIC hivern 2018

Actriu de teatre, cinema, televisió i doblatge amb una àmplia trajectòria reconeguda en tots aquests àmbits.

Va presidir l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques entre 2003 i 2006.

Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre d'altres: millor actriu al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (1985 i 2002), premi Nacional de Cinematografia (2003), premi Max a la millor actriu (2004), premi Gaudí (2009) i Creu de Sant Jordi (2015).

En el camp del doblatge ha posat veu, entre d'altres, a Catherine Deneuve, Meryl Streep o Kim Basinger.

A la televisió, ha participat en telesèries de producció catalana com Nissaga de poder, Laberint d'ombres, Porca Misèria i La Riera.

En cinema ha treballat amb directors com Pilar Miró (Gary Cooper, que estás en los cielosWerther i El pájaro de la felicidad) o Montxo Armendáriz (Historias del Kronen, Silencio Roto) o Adolfo Aristarain (Lugares Comunes).

Més informació:

EDUARD INIESTA 

Eduard Iniesta Torres (Barcelona, 2 de març de 1968) és un compositor català especialitzat en instruments de doble corda de la Mediterrània.

Va començar a tocar la guitarra a l’edat de 9 anys. La seva passió per els instruments de doble corda li ve de les agrupacions de corda (rondalles) catalanes i mallorquines, que tantes vegades havia escoltat de petit. Aquestes textures sonores i el seu amor per la música popular, el va portar a la sonoritat de les seves composicions, les quals acostuma a vestir amb alguns dels més de 40 instruments de Grècia, Turquia, Egipte o Portugal que toca.

Llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona, Eduard Iniesta va portar el seu inicial període d’aprenentatge musical simultàniament amb els estudis de Dret fins la seva llicenciatura. Durant una llarga etapa, el compositor va viatjar a països com Turquia, Grècia, Síria o Portugal per tal d’aprofundir en el coneixement dels instruments de corda autòctons.

La seva música és bàsicament portuària perquè neix a Barcelona, una ciutat custodiada per un port, lloc per on li arriben les influències culturals dels països que l’envolten. Aquesta visió romàntica, propicia la seva obra plena de matisos i de colors.

Més informació: