Ajuntament de Vic

La cuina de l'àvia

 Propostes CCVIC primavera 2017 Detall

Icona Play MASTERCLASS - LA CUINA DE L'ÀVIAIcona euro PROPOSTA GRATUÏTAIcona Check  INSCRIPCIONS TANCADES
Icona Calendari DISSABTE 20 DE MAIG Icona rellotge 10:00h Icona MapaCCVIC EL MONTSENY (AV. DEL MONTSENY, 16)

 

PROGRAMA

A càrrec d'Isabel Castells de Can Sileta i la col·laboració de Josep Maria Vila

Cuina de l'àvia

Primera sessió d'un projecte de recuperació de la memòria culinària d'Osona, on es convida àvies i avis a cuinar plats tradicionals. Es tracta de plats que han passat de generació en generació, alguns dels quals s'han adaptat a les noves tendències gastronòmiques i, en canvi, d'altres s'estan perdent. Esdevé també un homenatge a la gent gran, sobretot a les àvies, cuineres domèstiques i restauradores, portadores d'un llegat gastronòmic no sempre reconegut, que forma part genuïna de la nostra cultura.

En aquesta primera sessió la protagonista serà Isabel Castells, cuinera de l'antic Restaurant de Can Sileta, que cuinarà en directe un dels seus plats estrella. També comptarem amb la presència de Josep Maria Vila, llicenciat en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es dedica preferentment a l’estudi de la història de la literatura, segles XVII i XVIII, edició de textos teatrals, culinaris  i memorialístics. També és estudiós de la llengua i la literatura catalanes al Rosselló. Parlarà, entre d'altres coses, de la vella cuina familiar que es feia a Osona durant el segle XIX i inicis del XX.

Convidem a totes les àvies i avis de Vic a presentar-nos la seva proposta per cuinar en pròximes edicions!