Ajuntament de Vic

Drag King

 CCVIC Propostes primavera 2018

Icona Play MASTERCLASS
Icona euro GRATUÏTIcona Check  INSCRIPCIONS TANCADES
Icona Calendari 23, 24 i 25 DE MAIG
Icona rellotge 16:00 h Icona MapaCCVIC Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24)

PROGRAMA

Performar la masculinitat

Propostes CCVIC primavera 2018

Taller de tres sessions dirigit a dones que vulguin trencar estereotips, a càrrec del col·lectiu Filalagulla. Organitzat per VicDonesSIAD Osona (Consell Comarcal d’Osona i Ajuntament de Vic), Ajuntaments de Manlleu i Torelló, i Mancomunitat la Plana.

Els tallers Drag King han sorgit i s'han desenvolupat a partir dels anys 70 en el si del moviment feminista com una proposta laboratori per a dones per explorar i desxifrar els codis de la masculinitat, experimentar amb el poder, i qüestionar socialment allò establert pel sistema sexe-gènere.

Són tallers en què es tracta de performar la masculinitat: cada dona performarà un King , un personatge creat a partir d'allò que coneix de la masculinitat i també a partir de trets de la pròpia personalitat. Es treballa en la presa de consciència individual i col·lectiva sobre el sistema sexe-gènere i les seves conseqüències. 

El trànsit cap al King brinda a les participants l'oportunitat d'accedir a noves parts de sí mateixes; en el King hi trobem sovint poder, decisió, autonomia, independència, però també hi descobrim homofòbia i transfòbia internalitzada, masclisme, ràbia, despotisme, capacitat de fer mal.

La construcció de les identitats de gènere rígides dificulta el procés d'individuació de les persones, i els tallers Drag King poden contribuir justament a ampliar la nostra identitat individual, a accedir a parts de nosaltres que encara no coneixem i a ajudar-nos a ser més lliures. També és una bona manera de contribuir a trencar estereotips i a reflexionar des de la vivència, fugint del discurs teòric.


El taller té una durada total de 12 hores.
Continguts que tractarem:
● Construïm l’espai de seguretat i busquem la porta d’entrada a les teves pròpies preguntes respecte al gènere.
● Primeres proves. A la recerca del teu King.
● La performance Drag King i contacte amb l’espai públic.
● Integració de l’experiència.


Tindrem temps per conèixer-nos, explorar amb diferents tècniques quines són les nostres preguntes relacionades amb el tema del gènere, farem proves de maquillatge i de vestuari, farem observacions al carrer i per finalitzar el taller farem la performance Drag King. Les persones que vulguin podran sortir a l’espai públic, al carrer. És una part molt interessant de l’experiència: com és caminar pel carrer? Com ens miren els altres? Com ens sentim? Com ens relacionem? De què parlem entre nosaltres? Com són les dinàmiques de poder? Com ens
relacionem amb les dones? I amb els homes?

El darrer dia és el reservat per fer la integració de l’experiència.

Les persones assistents al taller han de portar roba i atributs de la masculinitat: pantalons, camises, samarretes, roba interior, mitjons, sabates, corbates, gorres, barrets, rellotges, bastó, etc. Quanta més roba millor, així la podem compartir.

Totes les formes de participació seran benvingudes, tant les que tinguin moltes ganes de performar la masculinitat com les més curioses però que no tinguin ganes de fer una transformació completa. 

 

FIL A L'AGULLA

Fil a l’agulla som una cooperativa que acompanya a persones i grups en processos de presa de consciència amb vocació de transformar i incidir allà on treballem: al món educatiu, les organitzacions, els grups, les comunitats, les persones, les relacions i nosaltres mateixes.

Treballem per la transformació personal i social. Donem suport a la diversitat i la llibertat en un sentit profund, de manera que cadascú pugui ser més qui és.

Apoderem per impactar en el món i afavorir el canvi social.

Neix el 2009 a partir de l’esforç i la iniciativa de cinc sòcies. Teníem el somni de fer compatible la vocació i la militància amb la professionalització a través d’un projecte transformador per a nosaltres i per a la societat. Hem trobat en el cooperativisme un model d’empresa que ens permet satisfer les necessitats personals i professionals, d’autonomia i llibertat, i al mateix temps seguir compromeses amb el canvi social.

Més informació a: http://filalagulla.org/