Sou aquí: Inici Espai de l'Alcalde

Salutació de l'Alcalde

Benvinguts i benvingudes a Vic

 

Plaça MajorVic és tradició i modernitat, és història i innovació, és passat i futur. Ubicada a mig camí de la mar Mediterrània i dels Pirineus, l’antiga ciutat d’Ausa, amb més de 2.500 anys d’història, ha recollit en el seu patrimoni, el testimoni de les diferents èpoques de la història com el romànic, el gòtic, el barroc o el modernisme.  A més, se’ns presenta com una ciutat altament atractiva, però no només pel seu passat, sinó per la progressió que ha fet cap al present.

 

La força comercial que ens caracteritza és ben present als nostres carrers i places i avui en dia som la ciutat de Catalunya que tenim més comerços per habitant. Però els mercats i les fires especialitzades són una bona mostra del tarannà inquiet i emprenedor dels nostres ciutadans.  El mercat del dissabte i el dimarts a la plaça del Mercadal -emblema de Vic, juntament amb la llonganissa-, però també el del diumenge al Remei-Estadi, i les apostes anuals, com el Mercat del Ram, el Mercat de Música Viva o el Mercat Medieval, són un exemple de la capacitat que té la ciutat per convertir-se en un referent de tot el país, d’exercir de capital.


Precisament la Universitat de Vic és una de les institucions que més capacitat de projecció  dóna a la ciutat de Vic. A part d’aportar-nos coneixement i innovació, també és la més gran ambaixadora del nom de Vic fora de les nostres fronteres.

 

Vic ha sabut créixer amb harmonia, amb respecte per l’entorn rural i natural, i ha respectat i potenciat les capacitats de cadascun dels seus barris. Avui en dia és una ciutat de 40.000 habitants que acull totes les persones que arriben a la ciutat, però que també en promou la integració, el coneixement de la llengua catalana i l’estima per Vic i per Catalunya.

 

Només em resta desitjar-vos que trobeu en aquest espai web tot allò que necessiteu.

 
Sigueu molt benvinguts a la ciutat de Vic.
 
Josep M. Vila d’Abadal i Serra
Alcalde de Vic
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...