Sou aquí: Inici Espai de l'Alcalde Articles i discursos Tradició i modernitatSalutació del programa del Mercat del Ram 2011

Tradició i modernitatSalutació del programa del Mercat del Ram 2011

Salutació del programa del Mercat del Ram 2011

La ciutat de Vic reneix cada primavera amb la celebració d’una de les festes més característiques de la nostra terra: el Mercat del Ram.  Aquesta llarga i sòlida tradició s’ha mantingut al llarg dels anys, però , sens  dubte, s’ha sabut adaptar a la transformació dels mercats, als canvis culturals i socials, i ha evolucionat cap a les noves necessitats del sector agrícola i ramader.

Vic sap mirar al passat, conscient de la solidesa que ens dóna per encarar el futur. Tenim unes arrels que ens fan sentir profundament orgullosos del que tenim i que ens han consolidat com una de les ciutats catalanes que aporten al nostre país, Catalunya, una manera diferent d’afrontar la realitat, de caminar cap al futur amb criteri propi, amb determinació i amb pas ferm.

Sabem potenciar aquestes arrels -el Mercat del Ram en seria un bon exemple- per marcar un perfil diferenciat, per fer-nos escoltar. Però també és una seguretat per ser  al capdavant en innovació, per crear, per iniciar nous projectes, la mostra més remarcable dels quals és la Universitat de Vic .

El Mercat del Ram continua essent un gran pol d’atracció per a gent de tot Catalunya a qui agraden les fetes tradicionals del nostre país,  que volen conèixer el que som, d’on venim. Però, junt amb aquesta tradició, el Mercat és un punt de trobada del sector agrícola i ramader, un punt viu, una autèntica àgora per posar en comú, per debatre i per escoltar els pagesos, la gent que viu de la terra.

És una mostra més de la capitalitat que exerceix Vic sobre el seu entorn i sobre determinats aspectes temàtics propis, en aquest cas l’agrícola i el ramader.

Us desitjo a tots i a totes un bon Mercat del Ram.  

Josep M. Vila d’Abadal

Alcalde de Vic
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...