Sou aquí: Inici Notícies “Les tardes d’estiu al carrer” fomenten la convivència intercultural de Vic

“Les tardes d’estiu al carrer” fomenten la convivència intercultural de Vic

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que impulsa l’Obra Social ”la Caixa”, juntament amb l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic, creen una programació d’activitats gratuïtes i obertes a tothom per fomentar la convivència i la interculturalitat.

Jul 03, 2017
 “Les tardes d’estiu al carrer” fomenten la convivència intercultural de Vic

Campions Vic

El passat dilluns van començar “Lestardes d’estiu al carrer” una programació d’activitats gratuïtes i obertes a tothom per fomentar la convivència i la interculturalitat.

 

“Les tardes d’estiu al carrer”és una proposta socioeducativa que ofereix activitats esportives i de lleure gratuïtes a diferents places i parcs de la ciutat de Vic durant les tardes d’estiu, amb l’objectiu de promoure els valors del respecte, l’esforç, la constància, la motivació, la responsabilitat, l’amistat, i sobretot, de diversió.

Enguany és la tercera edició de “Les tardes d’estiu al carrer” i presenta un nombre major d’activitats proposades i de col·laboradors implicats. L’any passat, el projecte va comptar amb uns 400 participants de diferents barris de Vic (més de 200 infants, 70 adolescents i un centenar de joves), 200 dels quals com a membres d’algun equip del torneig de futbol.

La programació proposada s’emmarca dins del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i desenvolupat a la ciutat per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic. Per altra banda, el nou Pla de l’Esport de l’Ajuntament de Vic també vol fomentar l’esport que es practica als carrers, pistes i altres espais de la ciutat.

 
 

La tradicional Champions Vic i les noves activitats

 

La programació d’activitats de les “Tardes d’estiu 2017” inclou la ja tradicional Champions Vic que enguany assolirà la setena edició. En aquesta ocasió s’han dividit els equips participants d’aquest torneig de futbol sala en tres categories: infantil (de 8 a 12 anys), cadet (de 13 a 15 anys) i juvenil (a partir de 16 anys). En aquests moments ja hi ha apuntats al torneig uns 180 infants i joves, en 20 equips diferents.

 

Les dues primeres categories, jugaran a les pistes de Santa Anna i el Sucre, i es regiran amb la normativa del futbol de carrer aportada per l’Associació EVAL, basada en la mediació en comptes de l’arbitratge convencional, on es puntuen els valors del respecte per les normes, el joc net, el treball en equip, la solidaritat i la cooperació. Des de fa unes setmanes, ja s’està treballant amb els infants i joves per preparar el torneig i crear els equips.

 

Per altra banda, la categoria juvenil, disposarà d’àrbitres federats cedits pel Consell Esportiu d’Osona i jugaran a la pista del Parc Xavier Roca i Viñas (Skate Park).

 

Una de les novetats d’enguany és el seguiment que es podrà fer de les classificacions a través del portal http://totsjuguem.cat/.

 

Pel que fa a les altres activitats, aquestes es realitzaran de forma paral·lela al torneig de futbol sala, a diferents parcs i pistes de la ciutat.

 

Hi ha una vintena d’activitats diverses dirigides a infants i les seves famílies, i d’altres recomanades a un públic més juvenil: taller de xanques, construcció de caixes niu, tardes de jocs i de contes, cinema, jocs d’aigua, tallers de cuina, curses d’orientació, gimcanes o manualitats.

Aquesta programació d’activitats es pot veure i descarregar a la pàgina http://www.estiuvic.cat/, i inclou també totes les propostes emmarcades a la Festa Major de Vic, i adreçades a infants i joves: Festa Major Infantil, Xurricada, Espectacle infantil, Nit de jocs a la fresca, raid d’oci i aventura, entre d’altres.

Amb aquesta oferta, doncs, cada dia hi haurà tres espais de la ciutat dinamitzats per a professionals, donant cobertura a les activitats de lleure saludable i també a la Champions Vic.   

 

 

Una programació feta comunitàriament

 

Les “Tardes d’estiu al carrer” ha estat possible gràcies a la implicació i participació de diferents  entitats, associacions, col·lectius i serveis de la ciutat que, pas a pas, anem treballant plegats la promoció de la convivència a la ciutat.

 

El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat que és conseqüència dels moviments migratoris de la nostra societat, els quals configuren ciutats cada cop més diverses. Fruit d’aquest fenomen, a la ciutat de Vic hi coexisteixen molt recursos, plans, programes i serveis que treballen des de fa anys per millorar la convivència i la cohesió social. En aquest cas, s’ha creat un grup motor per a la preparació i organització del projecte de “Les tardes d’estiu al carrer” format per: l’ajuntament de Vic (el servei municipal de salut, el servei de mediació, l’àrea de ciutadania, les dinamitzadores comunitàries, el servei de benestar i família, el servei de Vic Jove), la Casa d’Oficis de Vic, l’EAP Vic SLP, el CAP Osona, Joguines sense fronteres, Creu Roja, Casal Claret, Agrupació de sords de Vic i comarca i Associació Tapís. A més, el servei de mediació, les dinamitzadores comunitàries, la Casa d’Oficis i l’equip comunitari, seran presents als parcs i pistes per la seva dinamització diària.

 

“Les tardes d’estiu al carrer” han permès corresponsabilitzar els diferents agents implicats, enfortir complicitats, treballar en xarxa entre tots aquests recursos de la comunitat i assumir compromisos col·lectius.

 

Concretament, han col·laborat i participat en la programació de les “tardes d’estiu al carrer” els següents agents:

 

Ajuntament de Vic, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, ADFO – Associació de Disminuïts Físics d’Osona, Agrupament Escolta i Guia Collformic, Associació AbarakaBake, Associació Casal Claret, Associació CineClub Vic, Associació EVAL, Associació Tapís, CAP el Remei, CAP Osona, Consell Esportiu d’Osona, Creu Roja Osona, Fàbrica de Somnis, Joguines Sense Fronteres, Mai Farts, Notorious Vic, OAR Vic, Unió Excursionista de Vic, Festival Nits de Cinema Oriental, AVV del Remei, AVV de Sta. Anna, AVV del Sucre, Comissió de Festes de Sant Albert, Llar Juvenil, Associació Canvis, Pedrís (Osonament), Casa d’Oficis de Vic (Acció subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als barris), Vic Jove. 

 
 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...