Sou aquí: Inici Notícies A dia d’avui no s’ha superat el llindar d’alerta d’ozó troposfèric a Vic

A dia d’avui no s’ha superat el llindar d’alerta d’ozó troposfèric a Vic

Josep-Ramon Soldevila: “Caldria no confondre les patologies causades per un nivell alt d’ozó troposfèric amb els efectes produïts pels cops de calor”

Jun 17, 2017
A dia d’avui no s’ha superat el llindar d’alerta d’ozó troposfèric a Vic

Nivells d'ozó troposfèric a la Plana el 16 de juny

Els darrers dies els nivells d’ozó troposfèric, concretament els del llindar d’informació estan per sobre del que és habitual en aquesta època. Per aquest motiu, el regidor de Medi Ambient i Món Rural, Josep-Ramon Soldevila, es mostra “molt preocupat per aquest episodi meteorològic poc habitual dels darrers dies”. “Aquest fet indica que l’aire que respirem no és el que ens mereixem”, afegeix.

 

En aquest sentit, Soldevila vol aclarir la situació actual amb aquest comunicat oficial:

 

“Estic molt molest perquè s’està creant una situació d’alarma social injustificada. El llindar que ens ha de preocupar més, no és el llindar informatiu, sinó el d’alerta i a hores d’ara, a la ciutat de Vic, no s’ha superat.

 

Tots els protocols de la Generalitat de Catalunya van dirigits a informar amb el temps suficient que si existeix una sospita que el llindar d’alerta es pugui superar, la població pugui estar-ne informada amb suficient antelació.

 

També, tots els protocols de la Generalitat indiquen que la població que ha d’estar informada és la més sensible. La població especialment sensible és qualsevol persona -infants i adults- amb problemes de cor o de pulmons. Per això, el govern català recomana que quan se superi el llindar d’informació troposfèric els ajuntaments caldria que “recomaneu als centres d’ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives del vostre municipi, que redueixin les activitats que suposin esforços corporals intensos a l'aire lliure durant el període de superació del llindar d’informació d’ozó en aquest municipi”. Unes actuacions informatives que ja s’estan fent. No tan sols això si no que tothom qui ho vulgui pot consultar l’estat d’ozó troposfèric des d’un banner en portada a www.vic.cat i a través del compte de twitter @Vic_mediambient creat recentment per poder fer un seguiment més exhaustiu de temes d’interès com aquest.

 

Espero que no superem mai el llindar d’alerta. Però de passar, podria passar, sí. És per això que totes les regidories seguim treballant frec a frec per assegurar-nos que si s’arriba a donar el cas es pugui activar el protocol informatiu i preventiu.

 

Com bé sabeu, el nivell alt de l’ozó troposfèric que patim a la Plana no el provoquem des del nostre territori, si no que ve de les grans poblacions del sud. Per aquest motiu, en el passat ple del 7 de juny l’equip de govern vam proposar a tots els membres del consistori que demanéssim una reunió amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i que es fes extensiu a la resta d’alcaldes i alcaldesses de l’àrea metropolitana, per exposar els nostres neguits i conèixer més concretament les seves actuacions per acabar amb aquests episodis d’alteració atmosfèrica. Així es farà, en breu, ja que tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Vic hi van estar d’acord.

 

A tot això, caldria no confondre les patologies provocades per un nivell alt d’ozó amb els efectes produïts pels cops de calor típics de l’època. No és el mateix.”

 
 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...