Sou aquí: Inici Notícies Anna Erra: “La nova Biblioteca, un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”

Anna Erra: “La nova Biblioteca, un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”

10 arbres plantats en un jardí obert a la ciutat retran homenatge a les víctimes de l’atemptat viscut l’any 1991

Abr 05, 2017
Anna Erra: “La nova Biblioteca, un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”

Regidores, regidors i l’alcaldessa, Anna Erra, al solar on es construirà la Biblioteca

“Arbre, llibres, boira i record” és el projecte guanyador de l’estudi barceloní BCQ, amb els arquitectes David Baena i Toni Casamor, que determina com serà la nova Biblioteca de la ciutat. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha remarcat que el nou equipament és “un projecte de ciutat que unirà i aglutinarà la ciutat a través de la cultura”. El nou equipament triplicarà la superfície de l’actual biblioteca Joan Triadú, ja que es passarà de 1.200 a 4.000 metres quadrats, i comptarà amb un restaurant i una sala d’actes amb accés independent.

 

El nou equipament s’ubicarà al solar de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, “en el lloc on es va manifestar la violència fa 25 anys, ara hi plantarem la llavor de la nova biblioteca per a la ciutat de Vic”, ha recordat Erra. D’aquesta manera, “amb el record del passat fem créixer un futur amb accés lliure a la lectura i a la cultura.”

 

Fa gairebé un any, el passat 29 de maig, es commemorava del 25è aniversari de l’atemptat d’ETA, l’inici del procés de la gestació de la nova Biblioteca. Onze mesos després, encara que no es vegi moviment, Anna Erra ha remarcat que “la llavor està ben plantada i segueix creixent, fent molt bona feina”.

 
 

El guanyador de 56 idees presentades

 

Durant els darrers 11 mesos, s’han aprovat les bases per fer un concurs arquitectònic a dues fases. A la primera fase, es van presentar 56 idees arquitectòniques; d’aquestes, un jurat format per totes les forces polítiques del consistori, arquitectes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), de l’Ajuntament de Vic i de la Diputació, van seleccionar cinc idees.

 

En la segona fase, les cinc idees seleccionades es van convertir en cinc avantprojectes finalistes que després de dos mesos de feina, i el passat 20 de març, el jurat va decidir el projecte guanyador del qual avui se n’ha conegut l’autoria. 

 

Ara, cal esperar que s’aprovi la modificació puntual del POUM per part de la Direcció General d’Urbanisme ja que fins que no ho faci l’estudi BCQ no podrà avançar amb el projecte executiu. Això és degut a que el solar de l’antiga caserna no consta com un espai per construir-hi cap equipament. Un cop s’hagi aprovat la modificació puntual, l’estudi guanyador tindrà mig any per redactar el projecte executiu i se seguiria amb el procés de licitació de les obres.

 

Si no hi ha cap contratemps, l’alcaldessa calcula que la primera pedra de la nova Biblioteca, que tindrà un cost aproximat de 7 milions d’euros, es podria posar la tardor-hivern de l’any 2018.

 

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Susagna Roura, ha dit que s’allarga el temps del procés participatiu per proposar el nom del nou equipament a www.novabibliotecavic.cat.

 

 

Un edifici amable al voltant d’un jardí obert a la ciutat

 

La nova Biblioteca serà un edifici amable, que es desplega entorn a un jardí obert a la ciutat, i en què totes les sales de lectura s’orientaran cap al jardí que retrà homenatge amb una desena d’arbres, un per cadascuna de les víctimes de l’atemptat viscut el 1991.

Amb el nou equipament cultural es diferenciaran els espais, així ja no hauran de conviure en una mateixa zona adults, usuaris de revistes i diaris o d’àrea de música i ordinadors amb accés a internet, i es guanyaran espais per estudiar en silenci, per fer treballs en grup, zones de formació, una sala polivalent o un espai lab per a la innovació i experimentació, entre d’altres. 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...