Sou aquí: Inici Notícies El contracte programa de l’Atlàntida de Vic s’aprova amb ampli consens

El contracte programa de l’Atlàntida de Vic s’aprova amb ampli consens

Tots els grups municipals, a excepció de Capgirem Vic que hi vota en contra, a favor del nou document de gestió de l’equipament cultural que entrarà en funcionament el proper 1 d’agost

Mar 29, 2017
El contracte programa de l’Atlàntida de Vic s’aprova amb ampli consens

Ple municipal d’ahir

El ple municipal d’ahir va aprovar la pròrroga de la gestió de l’Atlàntida amb un ampli consens en què només Capgirem Vic hi va votar en contra. La regidora de Cultura, Susagna Roura, es va mostrar convençuda del nou contracte, que entrarà en vigor el proper 1 d’agost, dient que la ciutat comptarà amb “un dels millors programes que hi ha a Catalunya” per gestionar l’Atlàntida -que inclou l’Escola de Música, el Conservatori i el Centre d’Arts Escèniques-  que garanteix més transparència i accessibilitat als serveis d’aquest equipament cultural.

 

El nou programa amb “un contingut d’altura”, es recull en un document de 25 pàgines, i arriba després d’un treball constructiu fet des de la pluralitat i el consens. Roura va apuntar que s’han acordat objectius vinculats a 77 fites associades a partides econòmiques per millorar la governança, transparència i l’accessibilitat dels serveis de l’Atlàntida.

 

Per vetllar pel compliment del contracte, una comissió de seguiment formada per forces polítiques i tècnics de l’Ajuntament i la Fundació –que fins ara no existia- es reunirà com a mínim tres cops a l’any. La regidora de Cultura va afegir que l’Ajuntament pagarà a la fundació un màxim de 210.000 euros anuals pel consum de subministraments.

 

El regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, va dir que s’ha fet un salt qualitatiu important i que l’aprovació del contracte “permet traçar un full de ruta ambiciós i realista a un centre més obert, dinàmic i creatiu que afegeix valor cultural a la ciutat”. “Per nosaltres no és incompatible accessibilitat amb excel·lència”, va destacar.

 

El regidor d’ERC-Som Vic, Josep M. Diéguez, va afirmar que s’ha fet un pas més enllà i s’han trobat solucions adequades per a garantir una millor accessibilitat, transparència i gestió amb un “tarannà positiu” per part de la regidora i la nova direcció que garanteixin que l’Atlàntida sigui de tots. També va destacar que tot això ha estat possible gràcies a les aportacions de tots els grups municipals.

 

Sara Blázquez va justificar el vot contrari del seu grup dient que tot i que és un contracte millor que l’anterior, se senten decebuts perquè creuen que no s’han complert tots els acords. En concret, es referia al fet que el patronat no acceptés la paritat de patrons de designació pública i privada.

 

La regidora de Cultura va contestar Capgirem Vic dient que li sap greu que “allà on tothom hi veu punts positius, hi vegin problemes”. A més, va remarcar que el Patronat de la Fundació és sobirà i des de l’Ajuntament no se’l pot obligar a acceptar la paritat proposada tot remarcant que hi haurà d’haver una majoria qualificada per l’adopció d’acords importants.

 

Roura va agrair la bona avinença i va posar a sobre la taula la “bona entesa entre els que treballem per la ciutat”.

 

Per la seva banda, el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va valorar que els objectius que s’havien marcat es compleixen amb escreix.

 

L’alcaldessa, Anna Erra, va agrair la tasca duta a terme per totes les parts implicades en la redacció d’aquest nou contracte de l’Atlàntida aprovada amb un ampli consens.  

 
 

Encomana d’ajuts a l’alumnat al Consell Comarcal

 

La sessió d’ahir va aprovar unànimement el conveni entre l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona per l’encomana de gestió dels ajuts a l’alumnat de la ciutat per a llibres, material escolar i activitats lúdiques o esportives.

 

Àlvar Solà, regidor d’Hisenda, va exposar que l’encomana al Consell Comarcal permet unir esforços i millorar l’eficiència administrativa en aquest àmbit. Així, se simplifica la tramitació tant als usuaris com als tècnics i se’n millora la gestió.

 

La regidora de Capgirem Vic, Katia Juncks, va celebrar l’aprovació tot i que l’assemblea considera que la mesura arriba tard.

 

Per altra banda, el ple aprovar amb els vots de tots els partits i l’abstenció de Capgirem Vic l’aprovació definitiva del reglament per la creació d’una mesa d’emergència d’habitatge pròpia; i l’encomana de gestió a Creacció per les tasques de promoció econòmica, emprenedoria i incubació d’empreses amb tots els vots a favor a excepció de Capgirem Vic, que va votar-hi en contra.

 

 

MOCIONS

 

a/ Moció presentada per Vic per a tots a favor de la igualtat de drets i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial. La moció va ser aprovada per unanimitat.

 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...