Sou aquí: Inici Notícies El ple municipal aprova la modificació de l’ordenança fiscal de l’IBI

El ple municipal aprova la modificació de l’ordenança fiscal de l’IBI

La modificació aprovada per tots els partits presents al ple, amb l’abstenció d’ERC-Som Vic, arriba després que el govern espanyol hagi modificat els valors cadastrals a la ciutat

Gen 12, 2017
El ple municipal aprova la modificació de l’ordenança fiscal de l’IBI

Ple municipal de l’11 de gener

L’aprovació provisional, amb els vots a favor de tots els partits presents al ple d’ahir i amb l’abstenció d’ERC-Som Vic, permetrà mantenir la taxa de l’IBI després que l’estat hagi modificat els valors cadastrals de la ciutat de Vic. El regidor d’Hisenda, Àlvar Solà, va explicar que l’IBI es compensa després de la baixada del valor cadastral d’un 8% i la pujada de l’IBI del mateix 8%.

 

La voluntat de l’equip de govern, com ja va explicar Solà en el ple del passat 26 d’octubre quan es van aprovar les ordenances fiscals d’aquest any en curs, és la de “no elevar la pressió fiscal”. El regidor d’Hisenda va recordar que l’IBI no es va poder fixar a l’octubre perquè no s’havia aprovat la llei de pressupostos generals del govern de Madrid, ja que no estava format, que havia de marcar els coeficients aplicables per aquest 2017.

 

Ara, amb la revisió cadastral duta a terme a Vic per part de l’estat, sense la intervenció del consistori, i que comporta modificacions d’uns 1.300 immobles a la ciutat s’augmenten els ingressos mantenint l’IBI i es podran destinar els recursos a ajuts, pobresa energètica i tarifació social, entre d’altres, com va explicar Solà. El regidor va afegir que l’any passat es van recaptar 862.000 euros menys que el 2015 i que l’IBI urbana haurà baixat un 16% en dos anys.

 

Joan Ballana, d’ERC-Som Vic, va explicar que s’abstindrien perquè com va avançar al ple d’octubre la congelació de l’IBI s’hauria de descongelar el primer semestre del 2017.

 

Marc Barnolas, de Capgirem Vic, va remarcar que es tracta d’una decisió encertada i que “el nostre objectiu és que en aquestes ordenances hi hagi progressivitat i que pagui més qui més tingui”.

 

Arnau Martí, de Vic per a tots, va remarcar que “el que s’ha fet és compensar la rebaixa fiscal que aplica l’estat i el més responsable és poder mantenir els ingressos fiscals necessaris per poder fer polítiques”.

 
 

Agraïment de Joan Coma

 

El regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, va agrair el suport a l’alcaldessa, Anna Erra, el de l’equip de govern, la resta de companys de consistori, les entitats sobiranistes i totes les persones que es van reunir a la plaça Major de Vic, el passat 27 de desembre, “mentre estava tancat en un calabós com si fos un delinqüent”. La intervenció de Coma va ser molt aplaudida per totes les persones assistents al ple.

 
MOCIONS: 

A/ Moció presentada per ERC-Som Vic per la transparència interna a l’Ajuntament de Vic. La moció no s’aprova amb els vots en contra de CiU-RCat i PSC; l’abstenció de Vic per a tots i els vots a favor d’ERC-Som Vic i Capgirem Vic.

B/ Moció presentada per Capgirem Vic de suport institucional al referèndum d’autodeterminació de Catalunya, al procés constituent i reconeixement dels Països Catalans. La moció s’aprova amb els vots a favor de CiU, RCat, PSC, ERC-Som-Vic, Capgirem Vic, Vic per a tots i l’abstenció d’Unió i PSC.

C/ Moció presentada per Capgirem Vic per potenciar i incrementar la col·laboració dels comerços d’alimentació vers el Banc d’aliments i els menjadors socials. Capgirem Vic retirar la moció.

D/ Moció presentada per Vic per a tots sobre la situació de pobresa energètica i relativa a la sentència del Tribunal Suprem que declara inaplicable el bo social. Moció aprovada per unanimitat.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...