Sou aquí: Inici Notícies El VicDones-SIAD Osona presenta la campanya per lluitar contra l’LGTBIfòbia i el Servei d’Atenció Integral

El VicDones-SIAD Osona presenta la campanya per lluitar contra l’LGTBIfòbia i el Servei d’Atenció Integral

Aquesta primera campanya té per objectiu sensibilitzar la ciutadania envers la discriminació que encara avui pateixen determinades persones a causa de la seva orientació sexual

Mai 10, 2017
 El VicDones-SIAD Osona presenta la campanya per lluitar contra l’LGTBIfòbia i el Servei d’Atenció Integral

Belén Herrero, Joan Carles Rodríguez, Montse Juvanteny i Josep-Ramon Soldevila

L’acte central de la campanya serà la presentació del Servei d’Atenció Integral (SAI) el proper 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. El servei, emmarcat en la Llei 11/2014, neix per garantir el drets de totes les persones que pateixen o hagin patit discriminació o hagin vist vulnerats els seus drets per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 

La campanya i el SAI han estat presentats per Josep-Ramon Soldevila, regidor de l’Ajuntament de Vic, i Joan Carles Rodríguez i Montserrat Juvanteny, vicepresident i consellera comarcal respectivament, acompanyats de Belén Herrero, tècnica del servei.

 

El regidor de Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Vic, Josep-Ramon Soldevila, ha reiterat que des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vic es vol fer pal·lès “el compromís amb la lluita contra les injustícies socials, en aquest cas l’homofòbia i la transfòbia”. Un compromís que es posarà de manifest el proper 17 de maig amb la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana de l’Ajuntament. Tot seguit, ha presentat les activitats de la campanya.

 

Per la seva banda¸la consellera delegada de Joventut, Cultura i Dona, Montse Juvanteny, ha explicat que el servei aplica polítiques LGTBI des de l’any 2013, com a continuació d’un treball inicial fet des del Consell Comarcal amb diversos ajuntaments de la comarca, amb l’objectiu de visibilitzar un col·lectiu de persones que hi són, és adir, la realitat de la comarca. Fins ara 20 municipis ja s’han adherit al Pla marc per la igualtat per raó d’identitat sexual o de gènere aprovat l’any passat. El servei neix amb la voluntat de donar resposta ràpida i àgil a qualsevol demanda així com de ser un servei de referència i acompanyament. Per la seva part, el vicepresident de l’Àrea d’Atenció a les persones, Joan Carles Rodríguez, ha posat èmfasi en les polítiques de col·laboració entre entitats.

 

Finalment, la tècnica del Vic Dones-SIAD Osona, Belén Herrero, ha reiterat el compromís de l’oficina i el treball diari per eradicar la discriminació que encara, actualment, pateixen moltes persones i l’estigma a què estan sotmeses, així com acostar la realitat de la transsexualitat i l’homosexualitat.

 

El SAI neix amb la voluntat d’esdevenir un servei de referència a la comarca d’Osona, així com en casos puntuals es podrà atendre persones d’altres comarques que no disposin d’aquest servei.

 

El Servei d’Atenció Integral tindrà 3 vies d’actuació: informació de recursos, en incidències que repercuteixen en la poca accessibilitat als recursos disponibles, per manca de coneixement de la seva existència o per possibles discriminacions i també es podran presentar denúncies.

 

VicDones-SIAD Osona és un servei conjunt de l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, amb seu a l’edifici del Sucre.

 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...