Sou aquí: Inici Notícies Els pressupostos participatius milloraran la plaça Gaudí, l’anella verda i la seguretat en passos de vianants a la zona de la Vella

Els pressupostos participatius milloraran la plaça Gaudí, l’anella verda i la seguretat en passos de vianants a la zona de la Vella

Durant dues setmanes un 3,25% del veïnat de La Vella ha votat les propostes que es portaran a terme al llarg d’aquest any en aquesta zona de la ciutat

Jun 28, 2017
Els pressupostos participatius milloraran la plaça Gaudí, l’anella verda i la seguretat en passos de vianants a la zona de la Vella

Josep-Ramon Soldevila i Fabiola Mora

Els 150.000 euros dels pressupostos participatius per millorar la zona de La Vella ja tenen projectes destinataris. Així ho ha donat a conèixer avui el regidor de Ciutadania i Igualtat, Josep-Ramon Soldevila, acompanyat de la tècnica de participació ciutadana, Fabiola Mora.

 

De les 19 propostes finalistes, els projectes més votats i que es tiraran endavant són el de millora de l’enllumenat i pavimentació perimetral de la plaça Gaudí -11,6% dels vots i pressupostada en 80.044,96 euros-, la millora de l’Anella Verda -9,85% dels vots i pressupostada en 14.400 euros-, i la millora de la seguretat dels vianants als passos del Passeig de la Generalitat i a l’Eix 11 de Setembre -8,49% dels vots i pressupostada en 112.024,22 euros-. Soldevila ha remarcat el compromís de l’equip de govern de tirar endavant les propostes més votades i per aquest motiu, donat que la suma de les tres propostes guanyadores és superior a la partida de 150.000 euros, la tercera opció més votada s’adaptarà al romanent pressupostari de 55.555,04 euros.

 

En aquest sentit, Josep-Ramon Soldevila ha posat en valor que “les actuacions de l’Ajuntament van en consonància amb el que demana la ciutadania, ja que bona part de les propostes rebudes a la primera fase ja estaven pressupostades o incloses en altres projectes en curs. L’exemple més clar és la recepció d’una desena d’idees per millorar la plaça de la Noguera, on ja s’hi està treballant.”

 

Per la seva banda, Fabiola Mora ha detallat que les propostes que no han guanyat “són projectes viables tècnicament i ja estan pressupostats, i es podrien portar a terme en un futur, si des del consistori es creu adient i es disposa dels recursos necessaris per fer-los realitat”.

 
 

83,96% de vots on line

 

480 persones (3,84%) han votat al llarg de les dues setmanes en què estava obert el període de votacions, una menys que l’any passat. Un cop verificats els vots emesos se n’ha validat 406 (3,25%). Una participació que segueix la línia d’aquest tipus de processos que se situa entre el 2% i el 4%.

 

La tècnica de participació ciutadana, Fabiola Mora, ha apuntat que un dels factors que explica el lleuger descens de participació respecte l’any passat (4,13%) “és que hi ha altres processos de participació oberts com ara el POUM, el Pla de Mobilitat o el Pla d’Acció Cultural”. També, s’ha de tenir en compte la reducció del termini per poder votar, de tres a dues setmanes, a fi d’accelerar i garantir l’execució dels projectes en el termini d’aquest any.

 

 

Qualitat en la participació registrada

 

La col·laboració dels tècnics municipals i de les associacions de veïns en els diferents barris ha estat clau per la bona acollida de propostes d’aquesta nova edició dels pressupostos participatius. Enguany, s’ha aconseguit implicar especialment a població nouvinguda amb un 26% dels vots presencials i un 2% dels emesos per internet.

 

“Aquests pressupostos són un exercici de coresponsabilitat entre l’Ajuntament i la ciutadania, ja que la ciutadania defineix unes necessitats o prioritats i en el període de votacions esdevé protagonista de la presa de decisions, ha remarcat el regidor de Ciutadania i Igualtat. Una forma per anar avançant en la construcció de la ciutat decidint-ho de forma conjunta amb la ciutadania.

 
 

Les propostes guanyadores

 

1.       Millora de l’enllumenat i pavimentació perimetral de la Plaça Gaudí

 

·         Millorar la xarxa d’enllumenat de la plaça

·         Fer un nou paviment perimetral i crear una recollida d'aigües pluvials a la part baixa de la plaça amb un pou sorrer connectat a la xarxa de clavegueram.

·         Augmentar el mobiliari urbà

 
 

2. Millora de l’Anella Verda

 

·         Instal·lació d’una font d’aigua potable a la zona del Nadal, al costat del recorregut de l’anella.

·         Eliminació de senyalitzacions obsoletes i en mal estat. 

·         Millora de la senyalització existent en concret 2 panells informatius al pou de glaç i al recorregut del Mèder.

·         Instal·lació de 2 faristols informatius nous a la zona de Sant Martí de Sentfores, a la pineda del Pujolar i a la l’ermita de Sant Sixt.

·         Instal·lació de 6 panells informatius de l’anella verda, amb un plànol de situació i global de tot el recorregut i informació d’interès sobre aquest recorregut. Es proposen 6 ubicacions diferents, en accessos i cruïlles.

·         Arranjament de les escales de la font del Ferro a la Guixa.

 
 

3. Millorar la seguretat dels vianants als passos del Passeig de la Generalitat i a l’Eix 11 de Setembre (Cal tenir en compte que aquesta proposta s’haurà d’adequar al romanent de la partida)

 

·         Reforçar l’enllumenat en els 15 passos de vianants de l’Eix 11 de setembre

·         Reforçar l’enllumenat en 6 passos de vianants del passeig de la Generalitat

·         Instal·lar una nova zona semafòrica a la cruïlla del passeig de la Generalitat amb el carrer Bisbe Strauch i l’avinguda Pius XII

 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...