Sou aquí: Inici Notícies Èxit de la primera jornada de portes obertes als centres de culte de Vic

Èxit de la primera jornada de portes obertes als centres de culte de Vic

La ciutadania visita prop d’una vintena de comunitats i entitats religioses de la ciutat en una proposta d’apropament i d’aprenentatge entorn la diversitat religiosa present a la ciutat

Nov 21, 2017
Èxit de la primera jornada de portes obertes als centres de culte de Vic

Gurudwara Guru Teg Bahadur

El passat cap de setmana una quinzena de comunitats religioses de la ciutat de Vic han obert les portes dels seus centres de culte i, durant dues hores, hi han ofert alguna activitat. Entre d’altres, les persones que han visitat els centres han pogut gaudir de mostres de la pregària habitual que s’hi realitza, tastets de música i dansa, així com visites guiades als espais del centre. El regidor de Ciutadania i Igualtat, Josep-Ramon Soldevila, valora la resposta de la ciutadania com a “molt positiva” tenint en compte l’afluència de públic significativa a la primera convocatòria d’un esdeveniment d’aquestes característiques a la ciutat de Vic.

 

A la jornada hi ha participat les entitats i confessions religioses següents: African Muslims Cultural, Bisbat de Vic, Centre Cultural Islàmic, Christian Worship Center, Comunitat Musulmana de Vic, Consejo de los Cristianos de Ghana, Església Adventista de Vic, Església Bethel, Església evangèlica xinesa, Gurudwara Gura Teg Bahadur, Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días, Iglesia Pentecostal Unida en Europa, centre budista Karma Txöpel, Misión Evangélica Internacional “Un nuevo día” i Testimonis de Jehovà.

 

L’Ajuntament de Vic ha editat llibret informatiu que recull les principals característiques de les confessions religioses presents a la ciutat, així com un mapa de la ciutat per a poder localitzar les comunitats i entitats religioses que es tenen detectades a hores d’ara, una tasca en la que se seguirà treballant per actualitzar la informació. De fet, aquest llibret es podrà trobar en punts d’interès de la ciutat com poden ser l’Oficina de Turisme o Centres Cívics.

 

Acte inaugural: el marc conceptual de la jornada

 

El tret de sortida de l’esdeveniment va tenir lloc el passat dijous, 16 de novembre, amb un acte inaugural que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la monja dominica Sor Lucía Caram i el sociòleg Jordi Puig i Martin, expert en diversitat religiosa, que va oferir una conferència entorn del valor de la diversitat religiosa en l’àmbit local sota el títol de “La diversitat religiosa a la ciutat, cohesió social al barri”. Aquesta conferència, que va comptar amb un centenar d’assistents, va emmarcar una de les màximes de la jornada: conèixer la diversitat religiosa de la ciutat de primera mà i com aquesta és una eina cabdal per a la cohesió social.

 

Acte interreligiós: la pau com a valor comú de la fe religiosa

 

El divendres, 17 de novembre, L’Orfeó va aplegar un centenar de persones a l’acte interreligiós on hi van intervenir set de les comunitats que durant el cap de setmana van obrir les portes obertes dels seus centres de culte: Centre Cultural Islàmic, Gurudwara Guru Teg Bahadur, Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días, Església Adventista de Vic, Iglesia Pentecostal Unida en Europa, el centre budista Karma Txöpel i l’Església Catòlica. Els assistents es van disposar asseguts en cadires en una triple rotllana i al centre, s’hi van col·locar alguns elements decoratius com espelmes, flors i aigua, que simbolitzaven el que les religions tenen en comú. De tots els actes aquest va ser un dels més íntims ja que cada una de les comunitats, va oferir una breu pregària o una lectura d’un text de la seva confessió. Totes les intervencions versaven entorn el valor de la pau, element universal de la fe religiosa, i van anar acompanyades de diverses peces musicals interpretades per alguns dels assistents.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...