Sou aquí: Inici Notícies La mobilitat i la qualitat de l’aire clouran el Fòrum Ambiental de Vic

La mobilitat i la qualitat de l’aire clouran el Fòrum Ambiental de Vic

Els espais verds i naturals, l’economia circular i el cicle de l’aigua han estat els temes treballats a les sessions del mes de novembre

Des 05, 2017
La mobilitat i la qualitat de l’aire clouran el Fòrum Ambiental de Vic

Taula de debat, sessió d’economia circular

Una sessió sobre la mobilitat i qualitat de l’aire tancarà el Fòrum Ambiental de Vic el proper dijous 14 de desembre. L’expert que presentarà el tema serà el físic i professor del departament d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona, Bernat Codina.

 

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, i el tècnic de Medi Ambient, Jordi Boadas, seran els encarregats de donar la benvinguda als participants, en aquest cas persones de la taula de mobilitat i de serveis o empreses vinculades a l’aire, la salut o la mobilitat.

 
 

Tres sessions durant el mes de novembre

 

El passat 9 de novembre es va dur a terme la sessió espais verds i naturals amb la col·laboració del biòleg i enginyer tècnic agrícola, Jordi Baucells. La sessió va tenir una participació de 14 persones vinculades a la temàtica, les quals van debatre sobre quines accions es poden dur a terme des de l’Ajuntament en relació a la millora, protecció, coneixement i gestió sostenible dels espais verds (urbans) i dels espais naturals (periurbans).

 

El 16 de novembre es va realitzar la sessió activitat econòmica i productiva. Jordi Oliver, doctor en ciències ambientals i director executiu d’Inèdit, va ser l’expert que va introduir la sessió amb una presentació sobre economia circular. En aquesta ocasió 19 persones de diferents sector econòmics i mediambientals van participar-hi per tal de consensuar accions que poden impulsar l’economia circular a nivell municipal.

 

La tercera sessió temàtica del mes va tenir lloc el 23 de novembre, va tractar el cicle de l’aigua i hi van assistir 17 persones d’empreses, entitats i serveis relacionats amb l’aigua. Marc Ordeix, doctor en biologia, especialitzat en ecologia de rius i coordinador del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis va contextualitzar la temàtica en la seva presentació inicial. A través del debat es van proposar accions per millorar la gestió del cicle de l’aigua i del medi aquàtic i el seu entorn.

  

El Fòrum Ambiental de Vic

 

El Fòrum Ambiental de Vic consisteix en una sèrie de conferències i sessions temàtiques on s’anima als participants a debatre i consensuar propostes en relació al tema presentat. L’objectiu de les sessions és fer una revisió i actualització de les accions del Pla d’Acció Ambiental de Vic, l’instrument que dicta les línies estratègiques i objectius en relació al medi ambient al nostre municipi pels propers deu anys.

 

Totes les propostes que s’han fet durant les diferents sessions seran avaluades per analitzar-ne la seva viabilitat des d’un punt de vista de les competències municipals, per incorporar-les en el nou Pla d’Acció Ambiental municipal que es redactarà.

 

Un cop elaborat el document, s’entregarà a les diferents forces polítiques per tal que el puguin validar i aprovar, si s’escau, al Ple Municipal.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...