Sou aquí: Inici Notícies La recollida porta a porta del centre històric de Vic a debat

La recollida porta a porta del centre històric de Vic a debat

Es posposa, fins el ple del 26 de juliol, l’aprovació de les bonificacions per les obres de Can Baumann per un defecte de forma

Jul 07, 2017
La recollida porta a porta del centre històric de Vic a debat

Ple de l’Ajuntament d’ahir

El ple municipal d’ahir es va centrar en la recollida selectiva porta a porta al centre històric de la ciutat, quan es votava la tramitació i designació de la Comissió d’estudi per a la modificació de l’ordenança municipal de recollida de residus.

 

Toni Serrat, regidor de Serveis, va reflexionar sobre el model que finalment s’acabarà implantant, recordant que des de l’equip de govern “s’hauria preferit implantar el sistema de recollida porta a porta a tota la ciutat amb un sistema de gestió mixta”; Una implantació que no va ser possible ja que l’oposició no estava d’acord amb el model proposat. Per aquest motiu, s’ha optat per començar a posar-lo en pràctica al centre històric amb la intenció “que sigui un model extrapolable a altres zones en un futur.”

 
 

El regidor d’ERC-Som Vic, Joan Ballana, va manifestar que el seu grup municipal s’abstindria en la votació perquè no es debatia el contingut de la mesura en si sinó la creació de la comissió. Ballana, per altra banda, va expressar els seus dubtes sobre la implantació final de la mesura.

 

Capgirem Vic hi va votar en contra. El seu regidor Marc Barnolas es va mostrar en desacord amb el nou model de recollida de residus: “La nostra voluntat era que el porta a porta s’implantés a tota la ciutat i que fos de gestió pública i pensem que ni els grups municipals del consistori ni els veïns de la zona afectada han estat informats”.

 

En aquest sentit, el regidor de Serveis, Toni Serrat, va recordar als diversos càrrecs electes “que es va informar del sistema porta a porta a tots els grups municipals en una comissió informativa””. Serrat va posar èmfasi en què la iniciativa de fer el porta a porta ja s’havia fet pública i que també s’havien reunit amb l’Associació de Veïns del barri del Seminari Vell per informar-los-en de primera mà.

 

Arnau Martí, regidor de Vic per a Tots, va afegir que tot i estar d’acord amb les millores per fomentar el reciclatge “cal ser més ambiciosos per tal d’optimitzar un element vital que sovint queda oblidat”.

 

Per la seva banda, el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va refermar el seu desacord amb la implantació del sistema porta a porta qualificant-la “d’error”.

 

La mateixa sessió va deixar sobre a taula “per un defecte de forma” els dos punts que feien referència a l’aprovació de la bonificació de la taxa urbanística i l’impost de construccions, instal·lacions i obres de les instal·lacions de Can Baumann que, a partir del mes de setembre, acolliran la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Catalunya Central (UVic-UCC). Dos punts que es debatran en el proper ple del 26 de juliol.

 

 

MOCIONS

 

a/ Moció presentada per Capgirem Vic per al reconeixement del moviment popular rifeny i altres moviments i agents socials implicats en la recerca d’una solució pacífica. La moció queda aprovada amb els vots a favor de PDeCat-Unió-PSC, ERC-Som Vic, Capgirem Vic i Vic per a tots; i l’abstenció de PLV.

 

b/ Moció presentada per Capgirem Vic per a la creació d’un protocol de revisió sobre les exempcions en l’impost sobre Béns i Immobles. S’aprova per unanimitat i urgència una modificació d’aquesta moció i queda aprovada amb els vots favorables de tots els grups polítics.

 

c/ Moció presentada per Plataforma Vigatana per instar el govern de l’estat a rebaixar l’IVA cultural en el cinema. La moció queda aprovada amb els vots a favor de PDeCat-Unió-PSC i PLV i els vots en contra d’ERC-Som Vic, Capgirem Vic i Vic per a tots.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...