Sou aquí: Inici Notícies Les obres del carrer de Bon Aire començaran a la tardor

Les obres del carrer de Bon Aire començaran a la tardor

L’alcaldessa agraeix les mostres de suport rebudes el dia en què la Fiscalia de l’Estat va convocar les alcaldies a declarar per haver donat suport al referèndum de l’1 d’octubre

Set 14, 2017
Les obres del carrer de Bon Aire començaran a la tardor

Ple de l’Ajuntament d’ahir

Aquesta tardor començarà la intervenció per arranjar el carrer del Bon Aire de Vic, tal com es va aprovar ahir unànimement al Ple de l’Ajuntament.  “Les obres suposaran una millora substancial pels veïns del barri”, va especificar la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero.

 

Amb aquesta aprovació, tots els grups municipals van donar el vistiplau perquè l’Ajuntament pugui tirar endavant amb la signatura del conveni amb la Diputació de Barcelona, que serà qui financi en la seva totalitat el projecte. Les obres estan pressupostades en 435.426,26 euros i “tindran una durada aproximada de quatre mesos”, va afegir Palmero.

 

El regidor d’ERC-Som Vic, Jaume Colomer, va destacar que “el projecte suposarà una gran millora pels veïns que pateixen el pas constant de camions”. En la mateixa línia, el regidor de Capgirem Vic, Marc Barnolas, va celebrar l’aprovació del conveni i va demanar que “hi hagi un pla per minimitzar les molèsties al veïnat durant les obres”.

 
 

Mostres de suport a l’alcaldessa de Vic

 

Durant la sessió es va donar compte del decret d’alcaldia de suport al referèndum, signat el passat 7 de setembre per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, quan va manifestar que “per davant les por i les amenaces, hi ha la democràcia”.

 

El regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, va reiterar el suport del partit que representa cap a l’alcaldessa després de conèixer-se les denúncies de la Fiscalia de l’Estat als alcaldes i alcaldesses que donen suport al referèndum de l’1 d’octubre.

 

Per la seva banda, el regidor d’ERC-Som Vic, Joan Ballana, va mostrar també el seu suport a l’alcaldessa manifestant que “hi serem fins a les últimes conseqüències”.

 

El regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, va remarcar que tot i no compartir el full de ruta, “estarem al costat de l’alcaldessa per defensar que els ciutadans puguin exercir el seu dret a pronunciar-se”.

 

El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va sentenciar que “fora de la llei no hi pot haver democràcia”.

 

Anna Erra va agrair el suport rebut afirmant que “l’1 d’octubre els ciutadans de Vic podran votar”. Erra va subratllar que “des de l’Ajuntament de Vic s’estarà al costat de la llibertat d’expressió i la democràcia i que un cop més, no decebrem la ciutadania”.

 
 

Aprovació de la bonificació de la taxa urbanística de Can Baumann

 

Al ple també es va aprovar la bonificació de la taxa per serveis urbanístics per portar a terme el projecte d’adequació a Can Baumann, seu de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). El regidor d’ERC-Som Vic, Joan Ballana, va explicar que el seu grup municipal votaria en contra de la proposta, malgrat la reducció de la bonificació del 95% al 50% de la taxa, considerant que el model de la facultat “no garanteix la igualtat d’oportunitats”.

 

El regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, va agrair la reducció de la bonificació al·legant, però, que “temem que el model de la facultat de Medicina acabarà afectant el de la UVic-UCC”.

 

El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, va destacar la reducció de la bonificació de la taxa urbanística.

 

Arnau Martí, de Vic per a Tots, va anunciar el vot desfavorable argumentant que no “tenia detall dels inversors que participen al projecte”. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Àlvar Solà, es va mostrar sorprès del vot negatiu de Vic per a Tots després d’haver treballat conjuntament en la proposta de rebaixa del 95% al 50% d’aquesta bonificació.

 

 

MOCIONS

 

A/ Moció presentada pel PDECat de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències. La moció s’aprova. Vots favorables de PDeCAT-Unió-PSC, ERC-Som Vic, Vic per a Tots i PLV i l’abstenció de Capgirem Vic.

 

B/ Moció presentada per Capgirem Vic per la creació de la línia de bus urbà als polígons industrials de Vic. La moció s’aprova. Vots favorables d’ERC-Som Vic, Capgirem Vic, Vic per a Tots i PLV, i vots en contra de PDeCAT-Unió-PSC.

 

C/ Moció presentada per Capgirem Vic perquè el govern de la ciutat insti als partits polítics que renunciïn a l’exempció que tenen en l’import sobre béns i immobles. S’aprova per unanimitat.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...