Sou aquí: Inici Notícies Les obres del carrer Verdaguer començaran el proper estiu

Les obres del carrer Verdaguer començaran el proper estiu

Es dona llum verda al projecte de nova urbanització d’una de les vies principals de la ciutat de forma unànime

Des 21, 2017
Les obres del carrer Verdaguer començaran el proper estiu

Ple de l'Ajuntament de dimecres

S’aprova per unanimitat el projecte inicial de reurbanització del carrer Verdaguer durant el ple que va tenir lloc dimecres a la tarda. Amb aquesta aprovació s’inicia el període de 30 dies d’exposició pública i d’al·legacions. Un cop superada aquesta etapa, que inclourà la redacció d’un informe per part del Patronat de la Ciutat Antiga i la resolució de possibles al·legacions, començarà la fase de contractació. Així doncs, la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, va exposar que “la previsió d’inici de les obres serà l’estiu de l’any que ve”.

 

El projecte de reurbanització aprovat dimecres ha estat el que la ciutadania va escollir en el procés participatiu que va tenir lloc el passat mes de juliol, que recollia, entre d’altres, el manteniment d’una línia d’aparcaments i càrrega i descàrrega, l’arbrat actual i l’ampliació de les voreres. Tal com va explicar Palmero, “aquest és un projecte altament consensuat amb veïns i comerciants de la zona, amb qui ens hem reunit en diverses ocasions”, va detallar la regidora d’Urbanisme. “La primera fase de les obres acabarà el Nadal de l’any que ve i inclourà la part del carrer que uneix la cruïlla del carrer Morgades amb l’entrada de la Plaça Major per després continuar amb el tram que enllaça el carrer Morgades amb la Plaça de l’Estació”, va afegir.

 

El regidor d’ERC-Som Vic, Jaume Colomer, va exposar que “la proposta inclou elements molt positius en una de les vies principals d’entrada a la ciutat però que haurien prioritzat l’aposta pel Mercat Municipal”.

 

Des de Capgirem Vic, el regidor Marc Barnolas va celebrar l’aprovació del projecte i va animar a la ciutadania a “consultar el projecte i a presentar propostes i al·legacions si ho creuen oportú”.

 

Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, va qualificar el projecte de “molt necessari”, després de les reurbanitzacions de la Rambla del Passeig i de la Rambla de l’Hospital.

 
 

Aprovació definitiva de les ordenances fiscals 2018

 

Després d’unes al·legacions presentades a l’ordenança fiscal número 4, referent a l’increment del valor dels terrenys urbans, per part del regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, el regidor d’Hisenda, Àlvar Solà, es va comprometre a trobar la fórmula perquè no es cobri l’impost de plusvàlues als veïns que han tingut pèrdues en la venda d’un habitatge.

 

Solà va explicar que l’informe d’intervenció del propi ajuntament era negatiu i s’havia de desestimar l’al·legació presentada. En aquest sentit, Anglada es va acollir a la bona voluntat de l’equip de govern per a treballar-hi i va retirar el punt de l’ordre del dia. Per això, les ordenances pel 2018 van quedar automàticament aprovades, després d’haver-se aprovat inicialment en el ple del passat mes d’octubre.  

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...