Sou aquí: Inici Notícies Noves línies i serveis del transport urbà de Vic

Noves línies i serveis del transport urbà de Vic

La xarxa de transport urbà de la ciutat de Vic incrementa les seves línies passant de 5 a 9 per millorar la connexió amb amb instituts, la zona esportiva i el tanatori

Oct 11, 2017
 Noves línies i serveis del transport urbà de Vic

Transport urbà de Vic

L’any 2016 el servei urbà de la ciutat va transportar 422.758 viatgers. Una xifra que s’espera que augmenti amb la posada en marxa del nou servei d’integració tarifària i la reordenació de les línies de transport urbà que millora la connexió amb instituts, la zona esportiva i el tanatori.

 

Amb l’adhesió a la integració tarifària es garanteix la mobilitat a la ciutadania, millorant la comunicació entre la pròpia ciutat i els municipis propers i també amb l’àrea metropolitana. Unes accions que refermen el compromís de l'Ajuntament amb la sostenibilitat i la mobilitat segura: Es treballa per incrementar el nombre d’usuaris de transport urbà i, alhora, disminuir el nombre d’usuaris de vehicle privat, fet que afavorirà la reducció de la contaminació atmosfèrica.

 

L'estació d'autobusos és el punt de transbordament on conflueixen les nou línies per reforçar les connexions en transport urbà a la ciutat.

 
 

Noves línies i horaris a partir del 16 d'octubre

 
 • La línia 1, 2 i 3 del transport urbà de Vic mantenen el seu recorregut i tenen el mateix horari i parades que abans del 16 d’octubre de 2017.
 • La línia 4 canvia el sentit i passarà per la Ronda Camprodon i l’Avinguda Bernat Calbó per prioritzar el pas davant de centres escolars de secundària i per connectar el centre de la ciutat amb el de Calldetenes.
 • La línia 5 (470) i la 6 milloren la connexió de La Guixa amb el centre de la ciutat i l’accés al tanatori.
 • La línia 7 permetrà arribar a la zona esportiva de Vic i al tanatori. 
 • La línia 8 és la línia que dona servei a les entrades i sortides de centres de secundària i reforça la connexió al centre de la ciutat en hora punta.
 • La línia 9 connecta l’estació d’autobusos de Vic amb la zona esportiva de la ciutat i amb el municipi de Gurb.
 
 
Podeu descarregar-vos els plànols amb els horari que es posaran en marxa el 16 d'octubre aquí. 
 

 

 
 

T-16: Nombre il·limitat de viatges per a infants i joves de 4 a 16 anys

 

Infants i joves de 4 a 16 anys poden viatjar il·limitadament en els serveis de transport públic de la ciutat amb aquest bitllet que té un únic cost en la primera emissió de 35 euros i sense cost de renovació. Es pot sol·licitar a www.t-16.cat i als estancs de Vic. Trobareu més informació d'aquest nou títol en aquest enllaç

 
 

Integració tarifària

 

Amb l’adhesió de Vic a la integració tarifària de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) el preu de la T-10 és de 9,95 euros i es podrà viatjar amb l’autobús urbà i amb tots els transports de la zona 6F (Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Les Masies de Roda, Muntanyola, Oristà, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Vic)

Trobareu més informació sobre els diversos títols disponibles aquí

 
 

Estalvi per a l’usuari

 

Abans de la integració tarifària, un desplaçament a Barcelona en què es combini tres modes de transport: servei urbà de Vic + Rodalies de Catalunya (Renfe) o bus interurbà + Metro tenia un cost de 5,11 euros per desplaçament. Ara, el preu es reduirà a 4,21 €, un estalvi de prop del 18%.

 

Gràcies a la integració tarifària de la capital d’Osona, altres desplaçaments de la comarca reduiran el seu preu utilitzant el transport urbà de Vic amb estalvis de fins al 22% respecte el que es paga en l’actualitat.

 
Ab. de 10 viatges (= preu abans)                                                                                                     T-10 2 zones (=preu integrat)

Vic-Torelló

Preu abans

Preu integrat

Diferència

%

Servei urbà Vic + Rodalies de Catalunya (Renfe)

2,34€

1,96€

-0,38€

-16,1%

Servei urbà Vic + 25 Osona Bus

2,53

1,96€

-0,57€

-22,4%

Preu abans= preu T-10 Vic + Bonotren 2z

Preu abans= preu T-10 Vic + preu S2 (10 viatges)

 
Ab. de 10 viatges (= preu abans)                                                                                                     T-10 2 zones (=preu integrat)

Vic-Taradell

Preu abans

Preu integrat

Diferència

%

Servei urbà Vic + Autocars Prat, SA

2,45€

1,96€

-0,49€

-20,0%

Preu abans= preu T-10 Vic + Abonament no integrat

 
 

Persones a l’atur: Pagaran 9,95 euros en lloc dels 52,75 euros que costa una T-Mes

 

Es bonifica més del 80% perquè les persones en situació d’atur puguin viatjar de forma il·limitada durant 30 dies consecutius per tots els municipis de la zona 6F amb la T-Mes bonificada. Amb això s’augmenten les possibilitats ja que abans només es podien beneficiar de 40 viatges gratuïts vàlids en l’autobús urbà les persones desocupades majors de 25 anys. Ara els viatges són il·limitats i integrats amb altres modes de transport.

En el cas que una persones en situació d’atur hagi de fer un cus a Barcelona, per exemple, el Servei d’Ocupació de Catalunya emetrà un certificat i aquella persona tindrà dret a una targeta amb 6 zones en què també es podrà utilitzar el tren, el metro i els FGC.

 
 

T-Social: Títol propi per a persones majors de 65 anys jubilades o persones amb discapacitat o mobilitat reduïda

 
Renda inferior o igual a 12.000 euros

Amb la targeta pròpia que subvenciona l’Ajuntament de Vic seguiran gaudint de 500 viatges anuals gratuïts per viatjar amb l’autobús urbà.

 
Renda superior a 12.000 euros

Amb la targeta pròpia que subvenciona l’Ajuntament de Vic seguiran comptant amb 10 viatges anuals gratuïts i la resta costarà 0,55 euros per viatge.

 
 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...