Sou aquí: Inici Notícies Vic amplia les bonificacions per les Escoles Bressols Municipals

Vic amplia les bonificacions per les Escoles Bressols Municipals

Les quotes mensuals d’aquests centres municipals seran més accessibles beneficiant les famílies

Mai 03, 2017
Vic amplia les bonificacions per les Escoles Bressols Municipals

Ple de l’Ajuntament d’avui

 

Accedir a les bonificacions de les escoles bressols municipals de Vic serà més fàcil ja que s’amplien els ingressos econòmics anuals requerits a les famílies, en uns 5.000 euros, per poder-se acollir als ajuts. Així s’ha aprovat unànimement al ple de l’Ajuntament de Vic que ha tingut lloc aquesta tarda. Segons ha informat el regidor de Benestar i Família, Educació i Hisenda, Àlvar Solà, la mesura afavorirà les diverses famílies de la ciutat. A tall d’exemple, una família formada per dos pares i dos fills amb uns ingressos de 40.000 euros anuals pagaran 195,90 euros de quota mensual, quan fins ara havien de tenir uns ingressos de 35.000 euros per pagar la mateixa quantitat.

 

Per la seva banda, el regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, s’ha mostrat satisfet perquè “les taxes públiques dels serveis municipals siguin més accessibles”. “Un pas endavant en matèria de justícia social perquè es pugui tenir una etapa de 0 a 3 anys el més rica possible i que el màxim de nens i nenes de la ciutat puguin accedir-hi”, ha afegit.

 

La regidora d’ERC-Som Vic, Maria Balasch, ha aplaudit la millora comparant-ho amb el curs passat, però ha manifestat que “la tarifació social s’hauria de basar en un estudi tècnic ajustat a la realitat de la ciutat”.

 

En la mateixa línia, la regidora de Capgirem Vic, Katia Juncks, creu que la proposta ha de ser més realista perquè diu que “una família de dos membres que cobra 9.372 euros no pot assumir 60 euros de quota mensuals”. Tot i que la tarifació social no és el seu model, però, s’alegren d’aquesta millora en el model de la tarifació social.

Per la seva banda, el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, ha manifestat que “ mai s’arriba a fer feliç a totes les famílies”.
 

El ple també ha aprovat unànimement l’ordenança municipal de l’administració electrònica o la incorporació de l’Ajuntament de Vic com a patró de la Fundació Sant Tomàs. Una adhesió que Arnau Martí creu que ha de servir per afavorir el paper d’interlocutor públic amb els pares i mares de la gent que treballa a Sant Tomàs.

En referència a la mateixa modificació del Patronat Katia Juncks remarca que el canvi ha de servir per aconseguir canviar la manera de fer que paralitzava la presa de decisions per part de les famílies.

Per altra banda, Josep Lluís Garcia, d’ERC-Som Vic creu que la nova estructura servirà per resoldre conflictes de l’entitat.

 
 

MOCIONS

 

a/ Moció presentada per PDeCat i Unió d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. La moció s’aprova amb els vots a favor de PDeCat i Unió, ERC-Som Vic, Capgirem Vic, Vic per a tots; l’abstenció de PSC i el vot en contra de PLV.

 

b/ Moció presentada per ERC-Som Vic per la construcció d’un carril bici i el seu itinerari de vianants associat entre les ciutats de Vic i Manlleu. S’aprova per unanimitat.

 

c/ Moció presentada per ERC-Som Vic per la creació d’una taula del tercer sector com a consell assessor d’alcaldia. La moció queda rebutjada amb els vots a favor d’ERC-Som Vic, Capgirem Vic i Vic per a tots; en contra, PDeCat-Unió-PSC i PLV.

 

d/ Moció presentada per Plataforma Vigatana per la retirada de les càmeres de control de l’Eixample Morató. La moció queda rebutjada amb els vots a favor de PLV; l’abstenció d’ERC-Som Vic; i els vots a en contra de PDeCat-Unió-PSC, Capgirem Vic i Vic per a tots.

 

e/ Moció presentada per Vic per a tots per instar al govern municipal a rebel·lar-se contra la regla de despesa del govern de l’Estat i a la supressió de la taxa de reposició d’efectius en la funció pública. La moció queda rebutjada amb els vots a favor de Vic per a tots, ERC-Som Vic i PLV; i els vots en contra de PDeCat-Unió-PSC i Capgirem Vic.

 

f/ Moció presentada per Vic per a tots de reclamació de retorn dels imports cobrats indegudament per part de les empreses d’energia, a les factures de subministrament elèctric d’edificis i enllumenat públic amb tarifes 3.0 i 3.1 contractats per l’Ajuntament des de l’entrada en vigor del Reial Decret 1164/2001 de 26 d’octubre. La moció ha estat retirada per Vic per a tots.

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...