Sou aquí: Inici Notícies Vic amplia les subvencions per fomentar la contractació de persones majors de 45 anys a l'atur

Vic amplia les subvencions per fomentar la contractació de persones majors de 45 anys a l'atur

La taxa d’atur a Vic disminueix un 14% en relació al febrer de l’any passat i es registren 197 contractes més que el mateix mes

Mar 20, 2017
Vic amplia les subvencions per fomentar la contractació de persones majors de 45 anys a l'atur

Arnau Martí, Josep M. Arimany i Gerard Hernández

Les dades d’atur i contractació a Vic evolucionen favorablement. Josep M. Arimany, regidor de Promoció econòmica, ha explicat aquest matí que l’Ajuntament seguirà fomentant la promoció econòmica a partir de l’encomana de gestió feta a l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement Creacció per treballar emprenedoria, ocupació, innovació, teixit productiu i l’impuls de projectes estratègics per la ciutat.

 

Arimany ha exposat que l’any 2016 s’han creat 49 empreses noves amb un total de 87 llocs nous de treball a la ciutat i hi ha 51 empreses allotjades en un dels tres vivers existents (Centre de Projectes Empresarials del Sucre, a l’Espai VIT i a la Casa Convalescència) que cobreixen 95 llocs de treball. A més, s’han portat a terme 7 operacions de negocis traspassat gràcies al programa Reempresa, un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que manté els actius de l’empresa perquè continuï en funcionament sota la gestió d’un nou emprenedor.

 

El regidor de Promoció econòmica ha recordat que l’encomana es va delegar a Creacció perquè “la promoció econòmica no es pot abordar com una política municipal sinó que requereix un enfoc territorial i supramunicipal”. Un aspecte molt evident a Vic, on aspectes com la mobilitat laboral intramunicipal i les reduïdes distàncies entre municipis fan que la comarca es pugui entendre com una única unitat econòmica territorial, “la ciutat comarca”.

 

“Vic com a capital de la comarca concentra el 80% dels serveis de la comarca d’Osona, genera molts llocs de treball vinculats al sector serveis i per tant atreu molta mà d’obra”. Treballar la promoció econòmica des de Creacció permet que amb el mateix pressupost es treballin molts més àmbit de la promoció a la ciutat i el nombre de projectes sigui superior. Així, “per cada euro posat per l’Ajuntament s’han aconseguit 1’27 euros de subvenció pel territori mentre que quan es gestionaven els serveis des del consistori per cada euro s’aconseguien 0’78 euros de subvencions”, gairebé la meitat, ha detallat el regidor de Promoció econòmica.

 
 

Subvencions per fomentar la contractació de persones a l’atur

 

De les 2.818 persones en situació d’atur a la ciutat, un 49% (1.382 persones) tenen més de 45 anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament amplia la seva línia de subvencions per a la contractació i destinarà 45.000 euros en ajuts per contractar persones amb aquest perfil, com ja es feia fins ara per contractar joves de 30 anys o menys. Un tipus d’ajuts que en l’anterior convocatòria, tot i ser només per a joves, se’n va beneficiar 21 empreses.

 

Arnau Martí, regidor de Vic per a tots, ha remarcat que aquesta subvenció cobreix el cost de contractació del primer mig any sempre i quan es contracti per un mínim de 9 mesos. Així, es manté la voluntat d’incentivar la contractació de qualitat i al mateix temps, promoure que les empreses ofereixin millors condicions als treballadors. “Tot i que hi ha petits brots verds no s’obvia la situació del carrer i per això s’hi seguirà treballant”, ha reblat Martí.

 

El regidor de Vic per a tots, que des del passat mes d’octubre té un acord de governabilitat amb l’equip de govern, ha posat en valor la feina del Servei Local d’Ocupació (SLO). Així, l’any passat 825 persones van trobar feina gràcies a aquest servei municipal i a hores d’ara, l’atur ha baixat un 14% en comparació al 2016. Martí ha afegit que “de les 307 ofertes gestionades pel Servei Local d’Ocupació, s’han cobert 216 llocs de treball”.

 

L’emprenedor i propietari de Lasevaweb Global Web Services, Gerard Hernández, ha explicat que el Servei Local d’Ocupació i Creacció l’han ajudat a tirar endavant el seu projecte professional, una empresa que desenvolupa projectes a mida tant per les administracions públiques com petites i mitjanes empreses. Hernández, que va començar sol el 2014, actualment compta amb una plantilla de 7 treballadors: 6 desenvolupadors i 1 administratiu, que forma part de la plantilla gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Vic.

 
 
 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...