Sou aquí: Inici Notícies Vic, l’única ciutat en tot Catalunya que promou, per iniciativa pròpia, el debat sobre l’educació del futur del país

Vic, l’única ciutat en tot Catalunya que promou, per iniciativa pròpia, el debat sobre l’educació del futur del país

El assistents a la vuitena Jornada PEC, amb una representació d’onze institucions i una cinquantena d’assistents, la valoren com una experiència molt positiva

Abr 26, 2017
Vic, l’única ciutat en tot Catalunya que promou, per iniciativa pròpia, el debat sobre l’educació del futur del país

Jornada “Ara és demà” a Vic

L’Ajuntament de Vic va promoure el passat dissabte el debat i la reflexió entre professionals, famílies i ciutadans compromesos amb els infants i joves en torn l’educació del futur de Catalunya. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va destacar la importància del moment que estem vivint en què s’està qüestionant a molts nivells el funcionament del sistema educatiu actual amb l’objectiu que estigui més alineat a les noves necessitats i oportunitats que tenim a la nostra societat. Erra va voler encoratjar als assistents posant de relleu que “tenim un repte difícil, però també molta il·lusió per afrontar una millora del sistema educatiu".

 

La jornada va estar emmarcada en la proposta Ara és demà promoguda pel Consell Escolar de Catalunya (CEC) i la Subdirecció General de Qualitat Democràtica sota petició de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, en què sol·licitava una proposta de millora del sistema educatiu català com va explicar el president del CEC, Lluís Font.

 

A partir d’aquest encàrrec, el CEC ha promogut diferents estratègies perquè a partir de diferents taules de debat i una plataforma digital la ciutadania i els professionals del sector puguin fer les seves aportacions que s’afegiran a les d’un grup d’experts per millorar el sistema educatiu.

 

Font va explicar que Ara és demà, a banda de la creació d’un grup d’experts que han estat i estan treballant per a fer un nou plantejament vers el sistema educatiu, i emmarcar el debat en cinc aspectes clau proposats per experts a través d’unes ponències, ha suposat impulsar jornades de participació i debat a diferents punts del territori català per millorar el sistema educatiu. El president del CEC va remarcar que “Vic ha estat l’única de Catalunya que ha decidit sumar-se per iniciativa pròpia a aquesta proposta, promovent una jornada de debat i reflexió entre tota la comunitat educativa i ciutadania amb ganes d’aportar la seva visió i propostes de millora vers el sistema educatiu”.

 

La jornada, que va comptar amb una representació d’onze centres educatius i institucions de la ciutat, així com diversos ciutadans que a títol individual van voler fer també les seves aportacions, va esdevenir una oportunitat per a tots els assistents per compartir mirades i propostes per millorar el sistema educatiu que tenim actualment.

 

Durant la jornada, els assistents van treballar cadascun dels aspectes clau proposats pel Consell Escolar de Catalunya: Els pilars del sistema educatiu, l’arquitectura del sistema educatiu, el centre educatiu, el professorat i l’alumnat. D’aquesta manera, i amb torns de mitja hora de durada, els participants van debatre en petits grups cadascun d’aquests eixos, fent propostes i aportacions.

 

El sistema d’avaluació, el vincle de l’escola amb l’entorn proper, l’adequació de les etapes educatives a la realitat actual, la formació i vocació del professorat, la transició entre les etapes educatives, l’atenció individualitzada dels alumnes i les ràtios a l’aula, van ser alguns dels molts aspectes que es van posar sobre la taula amb algunes propostes per a la seva millora.

 

El regidor d’Educació, Àlvar Solà, va valorar com una oportunitat clau per tots plegats la jornada ja que es tindrà en compte el debat promogut al a ciutat de Vic en el replantejament del sistema educatiu català. D’aquesta manera, s’elaborarà un informe de retorn a tots els assistents perquè en validin les conclusions i es farà arribar al Consell Escolar de Catalunya perquè ho inclogui a l’informe que s’està elaborant per encàrrec de la consellera d’Ensenyament.

 

La jornada va comptar amb la participació dels alumnes de la casa d’oficis especialitat en cuina, que van ser els responsables de preparar l’esmorzar dels assistents, així com els alumnes del PFI – Auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic que van ser els responsables d’atendre els assistents durant la rebuda i durant la jornada.

 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...