Sou aquí: Inici Notícies Vic segueix treballant per reduir la presència de miccions de gossos a la via pública

Vic segueix treballant per reduir la presència de miccions de gossos a la via pública

L’Ajuntament de Vic fa arribar a tots els domicilis de la ciutat informacions sobre com combatre les taques i olors en matèria d’orins. Des del passat mes de febrer, s’ha informat uns 2.000 propietaris de gossos sobre la tinença responsable de mascotes

Nov 23, 2017
Vic segueix treballant per reduir la presència de miccions de gossos a la via pública

Mascotes amb responsabilitat també amb els orins

Seguir fomentant la tinença responsable d’animals i la corresponsabilització per contribuir a una ciutat més neta segueix sent un dels objectius de l’Ajuntament de Vic. Per aquest motiu, aquesta setmana s’ha fet arribar a tots els domicilis de la ciutat els consells per combatre taques i olors i orientar de la millor manera com evitar que les mascotes tornin a orinar en entrades d’habitatges i comerços.

 

Aquesta informació s’afegeix a les recomanacions que van rebre al mes de febrer totes les persones propietàries de gossos censats a la ciutat -1.123 persones-. Paral·lelament, i des de l’inici de la campanya “Mascotes amb responsabilitat també amb els orins”, agents cívics han informat 872 amos i mestresses de gossos que s’han trobat pel carrer sobre la obligació de tenir els animals censats i amb xip i, també, de l’obligació de recollir els excrements i tenir cura amb els orins. La regidora de Convivència i Seguretat, Susagna Roura, remarca que “s’ha orientat als propietaris de gossos per controlar les miccions dels seus animals a la via pública”.

 

Des del seus inicis la difusió d’aquesta campanya ha comptat amb la col·laboració de cinc persones voluntàries que acompanyen diversos agents cívics formant parelles mixtes; les associacions animalistes i centres veterinaris de Vic, la Protectora d’Animals d’Osona i l’Associació de Rescat d’Animals d’Osona (ADRO); l’Associació de Veïns del Nord que reparteix material informatiu entre veïns de les diverses escales del barri per arribar al màxim de gent possible; i la complicitat dels comerciants que poden traslladar els consells a la seva clientela.

 
 

872 propietaris de gossos informats a peu de carrer

 

Fins a dia d’avui, de les 872 persones propietàries de gossos informades a peu de carrer, un 93% -809 persones- són de la ciutat. D’aquestes, un 90% ha admès tenir el gos identificat amb xip i un 78% afirma que té l’animal censat a Vic. Pel que fa a les femtes, un 2,4% dels amos i mestresses reconeixen que no les recull mai o només en alguns punts.

 

És per això que la campanya informativa dels agents cívics es complementa amb una campanya sancionadora per part de la Guàrdia Urbana. En els últims mesos, s’han iniciat 49 expedients sancionadors, relacionats amb el fet de no recollir els excrements a la via pública o bé, portar un gos perillós sense morrió o deslligat.

 
 

‘A Vic, xips per a tots’

 

Per tal d’evitar l’abandonament de mascotes i seguir promovent la seva tinença responsable, l’Ajuntament de Vic segueix treballant per la implantació de xips amb la campanya ‘A Vic, xips per a tots’¸ Des de l’inici d’aquesta iniciativa el 2016 s’han aconseguit uns resultats molt positius amb 260 gossos adherits.

 

L’èxit de ‘A Vic, xips per a tots’, que compta amb la col·laboració de tots els centres veterinaris de la ciutat, ha estat reconegut per la prestigiosa Fundació Pi i Sunyer en el marc de Bones Pràctiques Municipals i s’ha donat a conèixer a tot el territori català.

 
 
 
 
 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...