Sou aquí: Inici Agents Cívics Què fem? Difusió de l'ordenança

Difusió de l'ordenança

  

El Servei d'Agents Cívics informem sobre la normativa de civisme i convivència que es recull a l’Ordenança Municipal de Bon Govern, Civisme, Bons Costums i Convivència Ciutadana i vetllem perquè aquesta informació sigui accessible a tota la població.

Per portar a terme aquesta tasca, elaborem avisos informatius en diversos idiomes i materials gràfics. A més a més, fem campanyes informatives per barris o zones depenent de les necessitats o les demandes de la ciutadania.

 

 

TINENÇA RESPONSABLE D'ANIMALS DOMÈSTICS

Realitzem campanyes informatives dirigides als amos i mestresses de gossos amb un doble objectiu:

 • Reduir els excrements de gossos a Vic
 • Explicar-los les seves obligacions: tenir els animals censats a l’Ajuntament, portar el gos lligat a la ciutat i tenir-lo amb les vacunes al dia.

campanya gossos


Descarrega el tríptic de la tinença responsable 

Descarrega el tríptic de la campanya d'implantació de xips 

Descarrega el tríptic de responsabilitat amb els orins 

 

Campanya de la tinença responsable 2017

 

A febrer de 2017 s’inicia la campanya informativa dirigida a amos i mestresses de gossos amb l’objectiu de minimitzar la presència d’orins a la via pública i a les entrades dels comerços o habitatges. La presència d’orins a cantonades, façanes, portalades, etc., és destacable en molts punts de la ciutat, sobretot al nucli històric. La campanya ha consistit a enviar un tríptic informatiu  elaborat amb l’ajuda d’un etòleg especialitzat en comportament caní. Al tríptic hi apareixen consells bàsics per evitar que la mascota orini a les parets, i recomanacions de quins productes són els més adequats per netejar les superfícies exteriors. 

 

Sabies que...

 1. Enviem 1.200 cartes informatives a les persones que tenen el gos censat. 
 2. Informem més de 400 persones que condueixen gossos a la ciutat de Vic durant els mesos de febrer i març. 

 

 

Campanya de la tinença responsable 2016

 

Al llarg del 2016, l'Ajuntament de Vic impulsa la campanya "A Vic, xips per a tots", amb l'objectiu que els amos de gossos, gats i fures que viuen a la ciutat puguin implantar-los el xip beneficiant-se d'un 50% de descompte del cost de l'actuació. 132 gossos, 33 gats i 2 fures s'adhereixen a la campanya. 

 

 

Campanya de la tinença responsable 2014


Al maig i juny de 2014, els agents cívics i el Consistori Infantil estem realitzant una campanya de tinença responsable d'animals domèstics amb l'objectiu de reduir els excrements de gossos de la via pública. Algunes de les actuacions d'aquesta campanya són:


 • Enviar una carta informativa a totes les persones que tenen un gos censat a la ciutat, demanant-los la col·laboració en la difusió del civisme. 

 

 

 

 

 

Sabies que...

 1. Més de 450 nens i nenes de 6è de primària de totes les escoles de Vic participen de la campanya.
 2. Enviem 823 cartes informatives a les persones que tenen el gos censat. 
 3. L'última setmana de maig i la primera setmana de juny, plantem més de 450 banderoles a excrements de gossos que trobem sobretot als escocells dels arbres i als parcs. 
 4. Entre l'11 de juny i el 21 de juliol es reparteixen 200 cartells, 92 a comerços, 97 a escales de veïns i 12 a parcs i places de l'espai públic. 
 5. Els dies 16, 17, 19, 20 i 25 de juny portem a terme la campanya sancionadora. En aquesta es visualitzen aproximadament 160 gossos acompanyats dels seus amos i mestresses, i s'aixequen 5 actes: 4 per no recollir els excrements i 1 per portar el gos en una zona no autoritzada. Per tant, només el 3% aproximat de les persones que condueixen un gos a la via pública són incíviques. 

 

ROBA ESTESA

Informem habitatges i comunitats veïnals per donar-los a conèixer la normativa de roba estesa a Vic, que estipula que la roba no es pot estendre als balcons, finestres o obertures que donen a la via pública.  

 

 

                                  foto roba estesa           sense roba estesa


Sabies que...

En els darrers anys, els agents cívics hem informat més de 1.500 habitatges en relació a la normativa de roba estesa. A dia d'avui, s'informen només habitatges o edificis en particular, ja que la normativa és àmpliament coneguda.

 

 

ANTENES PARABÒL·LIQUES

Lliurem avisos a la ciutadania perquè retirin les antenes parabòliques del balcó, la finestra o la façana. D’aquesta manera, es preserven les condicions estètiques dels immobles i s’evita que caiguin elements sobre la via pública.

 

 

 amb antenes         sense antenes

Sabies que...

 • Els agents cívics hem lliurat més de 470 avisos en relació a la normativa d'antenes parabòl·liques, amb uns resultats molt positius. 
 •  Les antenes que s'han avisat són les que donen a la via pública, que són les de competència municipal.

 

 

PAPERERES I CONTENIDORS

En col·laboració amb Medi Ambient, informem la ciutadania de la utilització correcta dels contenidors i de l’ús de les papereres, per tal d’evitar situacions d’insalubritat.

 

paperera bossa                          contenidors amb trastos

 

 

 

ALTRES CAMPANYES

 

⇒ Evitar escopits a la via pública

 

⇒ Evitar donar menjar als animals al carrer

 

⇒ Millorar la circulació de bicicletes i vianants. (tríptic informatiu i mapa

 

Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...