Sou aquí: Inici Notícies Comença la desena edició de l’Escola de Pares i Mares de Vic que oferirà 31 tallers i xerrades
Regidoria d'Educació

 

C. de les Basses 3 (Plaça Gaudí)

08500 Vic

ContactarTel. 93 886 21 00

educacio@vic.cat

 

 Seguir a:

 

 Logo Twitter Logo Facebook

Comença la desena edició de l’Escola de Pares i Mares de Vic que oferirà 31 tallers i xerrades

La nova edició de l’Escola de Pares i Mares de Vic, “Tens el Factor Q?”, consolida el treball compartit entre el Projecte Educatiu de la Ciutat (PEC), les AMPA i les entitats de Vic.

Mar 08, 2017

Oferir recursos i estratègies a les famílies dels escolars per ajudar-los a abordar situacions i reptes quotidians vinculats amb l’ensenyament és l’objectiu de l’Escola de Pares i Mares de Vic, “Tens el Factor Q?”, que enguany arriba a la seva desena edició i que es va presentar ahir.

 

En aquest sentit, “la nova edició d’aquesta Escola posa de manifest l’interès i rellevància del projecte a nivell de ciutat ja que, atès el volum d’AMPA i entitats implicades, fa possible arribar a totes les escoles d’infantil, primària i secundària de Vic, ampliant l’oferta d’activitats formatives adreçades a les famílies” va manifestar el regidor d’Educació, Àlvar Solà.

 

Solà va destacar que en aquesta nova edició s’ofereix un “especial adolescents” que oferirà eines a les famílies posant de relleu les oportunitats i recursos que té el jovent per afrontar aquesta etapa vital.

 

La programació de l’Escola de Pares i Mares que va començar ahir, amb gran afluència d’assistents, s’allargarà fins el proper 18 de maig i proposa 31 tallers i xerrades que combinen activitats adreçades a pares i mares amb d’altres que es poden fer conjuntament amb els fills per aprendre junts i alhora, es millora el vincle i la comunicació familiar. En aquesta línia, el “Factor Q” aposta per propostes formatives en temes com la conciliació entre vida saludable i família, els missatges en els jocs i els contes, els processos de separació i divorci o el foment de la lectura entre la família.

Sònia Saiz, membre de l’AMPA de l’Escola Doctor Joaquim Salarich, va remarcar que “és important tenir present les necessitats de les famílies a l’hora de proposar activitats formatives, sent d’especial importància escoltar-les per conèixer les seves inquietuds i donar resposta a les demandes”.

 

Tres espais de debat i reflexió

Com a  novetat d’enguany, la tècnica d’Educació, Mireia Corominas, va explicar que l’Escola oferirà tres espais de debat i reflexió amb la finalitat de donar veu a les AMPA i a les famílies de la ciutat durant els tres mesos que dura l’actual edició de l’Escola de Pares i Mares.

Tenint en compte la diversitat present a les aules, la primera sessió és “El rol de les AMPA en la gestió de la diversitat en l’àmbit educatiu”, on les diverses associacions podran compartir mirades i experiències que ajudin a crear un clima escolar, i en què totes les famílies puguin sentir-se corresponsables perquè l’escola dels seus fills sigui també un centre en on la família hi tingui un paper rellevant.

El segon debat, que es durà a terme el mes d’abril, respon a la proposta plantejada pel Consell Escolar de Catalunya i la subdirecció de Qualitat Democràtica als centres educatius del territori, “Ara és demà. Així, la Jornada del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) d’enguany obre un espai de debat i reflexió en clau de ciutat al voltant de l’actual sistema educatiu. Aquí es tractaran temes rellevants que afecten el funcionament del sistema educatiu i on, a banda de la implicació dels professionals de l’educació, es vol comptar també amb la vinculació de famílies i AMPA. Les conclusions d’aquest segon debat es faran arribar al Consell Escolar de Catalunya perquè s’incloguin en les conclusions del programa general.

“Cultura, família i educació” és el tercer espai de debat, que tindrà lloc el mes de maig, i que té per finalitat que les famílies facin aportacions al Pla d’Acció Cultural de la Ciutat (PAC).

 

 

Per a més informació podeu entrar aquí, on també hi ha un formulari d’inscripció per aquelles activitats que, per temes organitzatius, requereixen una previsió d’assistents.

 

EPM roda premsa

Imatge de la xerrada "Com podem ajudar els nostres fills i filles en matemàtiques?" a l'escola Dr. Joaquim Salarich

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...