Òrgans de govern

ORGANITZACIÓ MUNICIPAL

El govern i administració municipal correspon a l’ajuntament, integrat per l’alcalde i els regidors.

Òrgans necessaris:


1. L’ALCALDE

 

2. TINENTS D’ALCALDE

Els tinents d’alcalde són nomenats i cessats pel alcalde, i el substituiran en cas de malaltia o absència d’aquest. Existeixen en tots els municipis i són escollits entre els membres de la Junta de Govern, o entre els regidors.


3. EL PLE

El Ple és l’òrgan municipal bàsic. Està integrat per la totalitat dels regidors i regidores i és presidit per l’alcalde. Adopta les principals decisions de l’Ajuntament. El Ple té atribuït el control de la resta d’òrgans de govern.

 

El consistori vigatà està format per 21 regidors i regidores. La seva composició, després de les eleccions municipals del 24 de maig de 2015, és la següent: 9 regidors i regidores de CIU, 5 d’ERC, 4 de la Capgirem Vic, 1 del PSC-CP,  1 de Plataforma Vigatana, i 1 de Vic per a tots.

Les sessions ordinàries del Ple municipal es celebren amb periodicitat mensual, el primer dimecres de cada mes a les 18 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament. Les sessions són obertes a tots els ciutadans i ciutadanes que desitgin assistir-hi. Trobareu la informació detallada de cada sessió a http://www.vic.cat/ajuntament/sessions-de-ple.

 

 

esquema-composicio-2016.jpg

 


4. JUNTA DE GOVERN

La Junta de Govern està integrada per l’alcaldessa i un terç del nombre legal de regidors, nomenats i separats lliurement per l’Alcaldia.

Les funcions que corresponent a la Junta de Govern són: l’assistència a l’alcalde en l’exercici de les seves atribucions, l’exercici de les competències que li pugui delegar l’alcalde o el Ple municipal i l’exercici de les competències que li atribueixi directament la legislació sectorial. Les sessions de les juntes de govern tenen lloc setmanalment: cada dimecres a les 14h. del matí.

La Junta de Govern està formada per:

 

 

Anna Erra i Solà (CiU)

Alcaldessa 

 

Nascuda el 1965.
Ha estat regidora a l’Ajuntament de Vic des del 2007 i actualment,  alcadessa de la ciutat de Vic. Llicenciada en Geografia i Història i diplomada en Magisteri. Ha exercit de professora del col•legi Sant Miquel dels Sants de Vic. Ha estat coautora de diversos llibres de text de secundària de Ciències Socials. Ha jugat 9 anys amb el Club bàsquet Vic.
 

A/e: alcaldia@vic.cat

Twitter_logo_blue_16.png @Anna_Erra

 
 

Josep M. Arimany i Manso (CiU)

1er tinent d'alcalde i regidor de Ciutat del Coneixement i Noves Tecnologies, Promoció Econòmica i Salut.

 

Nascut el 1959.
Doctor en Medicina, metge especialista en dermatologia, metge forense titular del Cos Nacional de Metges Forenses del Ministeri de Justícia, màster en gestió hospitalària i economia de salut, professor del Departament de Medicina Legal i Toxicologia de la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i president de la Societat Catalana de Medicina Legal, president de la Fundació del Dr. Lluís Vila d’Abadal i president de la Delegació d’Osona del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona.

A/e: arimanymj@vic.cat

Twitter_logo_blue_16.png @DrJosepArimany

 

 
 

Susagna Roura i Pujols (CiU)

2a tinenta d'alcalde i regidora de Cultura i Museus, Convivència i Seguretat, i Recursos Humans.

 

Nascuda el 1968.

Independent per CDC. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, amb Erasmus a la Université des Sciences Sociales de Tolouse i a la Leiden Universiteit (Holanda). Activista durant els estudis universitaris a la FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya) per incrementar l’ús del català a les aules de la Facultat de Dret. Advocada en exercici lliberal de la professió. Redactora dels Estatuts de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), i membre de diferents entitats socials i culturals, de les quals el Patronat d’Estudis Osonencs i l’ANC són algunes en les que hi ha participat més activament. Va estar adscrita a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vic durant un breu període a l’any 2011. 

A/e: rouraps@vic.cat

 

 
 

Fabiana Palmero (CiU)

3a tinenta d'alcalde i regidora d’Urbanisme i Activitats.

 

Nascuda a Buenos Aires (Argentina) el 1971. Casada, amb dues filles.Arquitecta en exercici liberal de la professió i despatx a Vic. Postgraus en Arquitectura mediambiental, Medi Ambient Urbà i Sostenibilitat, i Ciutat i Territori Sostenible. Col·legiada al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Cofundadora d'architour, grup d'arquitectes dedicats a donar a conèixer la ciutat a través de rutes d'arquitectura. Professora associada a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des del 2010. Sòcia del Club Tennis Vic i aficionada al pàdel i a córrer.

A/e: palmerof@vic.cat

Twitter_logo_blue_16.png @fabianapalmero

 

 
 

Benjamí Dòniga Fraile (PSC-CP)

4rt tinent d'alcalde i regidor de Fires i Mercats


Nascut el 1968.

Afiliat a la Seguretat Social des de 1984, en primer lloc com a treballador a la indústria carni- metal·lúrgica i posteriorment el 1991, aprova les oposicions de Bomber a la Generalitat de Catalunya on adquireix la condició de Funcionari de Carrera. Va ser Secretari d’Organització i Delegat de Prevenció del Comitè de Seguretat de Catalunya de la Secció Sindical per la FSP-UGT, al Departament d’Interior, del col·lectiu de Bombers, els anys 1993 al 2000. Va col·laborar a la Secció de Cultura de la UGT-Catalunya per a la divulgació i protecció de la llengua Catalana. Posteriorment estudià la Llicenciatura de Dret a la UDG-UOC i finalitzats els estudis, a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb assignatures optatives de Ciència Política, Dret Local, Dret Internacional, Gestió Pública i Funció Pública. Compatibilitza la tasca d’Advocat amb la de Bomber des del 2012. Ha estat treballador i voluntari de la Creu Roja des del 1990 a 1994. Actualment col·labora, puntualment amb l’assignatura de Dret Constitucional a la UDG-Facultat de Dret. 

A/e: donigafb@vic.cat

Twitter_logo_blue_16.png @benjamidoniga

 

 
 

Antoni Serrat i Callís (CiU)

 5è tinent d'alcalde i regidor de Serveis i Règim Interior, Ciutadania, Igualtat i Cooperació.

 

Nascut el 1955.
És regidor a l’Ajuntament de Vic des del 2007 i Conseller Comarcal d’Osona des del 2011. Ha estudiat Enginyeria Tècnica Superior a la UPC i màster en gestió i direcció d’empreses a l’ICT. Ha treballat més de 30 anys en multinacionals del sector naval, automòbil, elèctirc i de maquinària tèxtil. Director del Consorci de Residus d’Osona i de les empreses de Serveis Municipals.  És el president de l’OAR Vic, membre del patronat de la Fundació Casa Misericòrdia i del patronat de la Fundació Vedruna.

A/e: serratca@vic.cat

Twitter_logo_blue_16.png @toni_serrat

 

 
 
 

Àlvar Solà i Serrabou (CiU)

6è tinent d'alcalde i regidor de Benestar i Família, Educació i Hisenda.

 

Nascut el 1958.

Casat i dues filles. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Exerceix d’advocat amb despatx propi. Degà del Col·legi d’Advocats durant el període de 1996-2003. Va ser regidor de l’Ajuntament de Vic durant la legislatura 2007-2011. Fundador (2003) i membre de la Plataforma per a la Vegueria de l’Alt Ter. Membre del Patronat Municipal d’Esports, durant la legislatura 1984-1987. Membre de la Junta de la Creu Roja i secretari  del 1988-1992. Vinculat al Club Atlètic Vic com atleta fins el 1990 i també com membre de la Junta Directiva. D’altra banda forma part com a associat a les entitats: Òmnium Cultural, Patronat d’Estudis Osonencs i l’Assemblea Nacional de Catalunya. Li agrada “fer salut” anar a fer “footing” o a caminar, preferiblement a la muntanya.

A/e: solasa@vic.cat

Twitter_logo_blue_16.png @AlvarSola

 

 
 

Maria Carme Bover i Franquesa (CiU)

Regidora de Comerç i Consum, Turisme i Mercats.

 

Nascuda el 1957.

És mare de tres fills. Treballa en una empresa local de nivell internacional. Cofundadora de l’Associació Aspanias Osona, dedicada a promoure activitats de lleure per a nens i nenes amb greus afectacions. Exmembre de la Junta Directiva de l'Orfeó Vigatà i voluntària en diverses entitats sense ànim de lucre. Manté diferents aficions esportives com el senderisme, la ioga, la natació o la gimnàstica i a nivell cultural li agrada llegir, viatjar, anar al teatre i a concerts. Sempre ha mantingut un compromís amb les persones i una voluntat de servei a la ciutat. 

 A/e: boverfm@vic.cat

Twitter_logo_blue_16.png @MariaCarmeBover

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...