Anna Erra i Solà

Nascuda a Vic el 7 d'octubre de 1965. Casada amb tres fills. Apassionada de la política per la seva dimensió de servei públic, d’atenció a les persones i de representació de la ciutadania. Treballa des de la proximitat, dia a dia, per a la ciutat, la comarca i el país.

Formació i activitat professional

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, i diplomada en Magisteri a la Universitat de Vic.

Al llarg de vint-i-un anys, ha desplegat la seva vocació de formar el jovent per millorar el seu futur exercint de docent al col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, una institució educativa de la ciutat amb més de cent seixanta anys d’història; i essent, també, coautora de diversos llibres de text de secundària de l’àmbit de les ciències socials.


Trajectòria política i institucional

Des de l’any 2007 fins al 2015, va ser tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació, Cultura, Comerç i Turisme. Fins l’any 2011 també va presidir l’àrea Social de l’Ajuntament de Vic.

En les eleccions municipals de 2015, inicia el seu mandat, convertint-se en la primera alcaldessa de la ciutat; i el 19 de juny de 2018, pren possessió com a diputada al Parlament de Catalunya del grup polític Junts per Catalunya, del qual n’és vicepresidenta des del 9 d'agost del 2020.

Presideix la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)i és membre de la Comissió d'Educació de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), d’entre altres lligams institucionals.


Activitat cívica i cultural

Vinculada i col·laboradora amb diverses entitats socials, culturals i esportives de Vic, com el Club Bàsquet Vic on hi va jugar nou anys.

Sòcia d'Òmnium Cultural en consonància amb la seva visió en pro de la promoció de la llengua i la cultura catalanes, l'educació, la cohesió social i la identitat dels Països Catalans.