Sou aquí: Inici Ajuts econòmics de l'Ajuntament de Vic

Ajuts econòmics de l'Ajuntament de Vic

L’oferta inclou ajuts per a empreses i comerços, col·lectius específics, sectors específics i ajuts per a tota la ciutadania

L’Ajuntament de Vic ofereix ajuts econòmics de dos tipus: les subvencions i les bonificacions.

 

Les dues modalitats són de naturalesa diferent. Les subvencions són ajuts econòmics en els quals el ciutadà paga tot l’import inicialment i, després, si es compleixen els requisits, se li retorna una part de la quantitat satisfeta. Cal tenir en compte que quan es rep una subvenció, independentment del nivell d’ingressos, el ciutadà podria estar obligat a fer la declaració de la renta. En canvi, les bonificacions són ajuts econòmics en els quals en el moment del pagament ja s’aplica una reducció en cas de complir els requisits.

 

Els ajuts econòmics que ofereix el consistori van dirigits a empreses i comerços, col·lectius específics, sectors específics i a tota la ciutadania.

 

 

 

 

 

Ajuts per a les empreses i/o comerços 

 

·         Bonificació del 95% en la llicència d’obertura per a aquells comerços que tinguin una superfície de fins a 150 metres quadrats i que iniciïn l’activitat. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Bonificació del 75% en la llicència d'obres de rehabilitació del local per a aquells comerços que iniciïn l'activitat. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Subvenció a les empreses per cobrir el cost de 6 mesos de contracte de joves menors de 30 anys i persones majors de 45 anys. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de juny de 2019.

 

·       Subvenció de fins a 3.000 euros a comerços que s'acullen al programa Reempresa, que evita el tancament de negocis viables per motius no econòmics.

 

Ajuts per a col·lectius específics

 

Ets una persona jubilada o estàs a l'atur?

 

·         Subvenció d’entre el 25% i el 90% de l’IBI, de l’impost de circulació de vehicles i de la taxa del gual. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019.

 

·         Bonificació de la taxa de recollida de residus domèstics. Taxa de 58 euros en comptes de taxa normal de 135,60 euros anuals. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de març de 2020.

 

 

Ets membres d'una família monoparental?

 

·        Subvenció del 20% de l’IBI, de l’impost de circulació de vehicles i de la taxa del gual. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019.

 

Ets membres d'una família nombrosa?

 

·         Subvenció del 20% de l’impost de circulació de vehicles i de la taxa del gual. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019.

 

·        Bonificació del 20% de l'IBI. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 10 de juny de 2019. 


Ets membre d'una família amb dificultats econòmiques?

 

 

·         Bonificació. Exempció total de la taxa de clavegueram i de la taxa de recollida de residus previ informe de Serveis Socials. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Bonificació. Tarifa súper reduïda en la taxa de recollida de residus. Taxa de 46 euros en lloc de 135,65 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019.

 

 

Ajuts per a tota la ciutadania

 

Ets propietari d'un vehicle històric o poc contaminant?


·         Bonificació del 100% en l’Impost de circulació pels propietaris de vehicles històrics amb antiguitat mínima de 31 anys. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019. 

 

·         Bonificació del 75% en l’Impost de circulació pels propietaris de vehicles amb emissions inferiors a 100 g CO2/km. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019. 

 

Ets propietari del teu habitatge habitual, d'una plaça d'aparcament o d'un traster?

 

Poden sol·licitar aquestes subvencions les persones que només siguin propietàries de l’habitatge habitual, una plaça d’aparcament o un traster:

 

·         Subvenció del 10% en l’IBI. El valor cadastral no pot superar els 180.000 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019.

 

·         Subvenció del 25% en l’IBI. El valor cadastral és d'entre 40.000 i 60.000 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019.

 

·         Subvenció del 50% en l’IBI. El valor cadastral és inferior a 40.000 euros. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 30 de setembre de 2019.

 

Has fet obres a casa teva?

 

·         Subvenció de fins al 90% en l’IBI durant un període màxim de tres anys si has fet obres de restauració, renovació, estucat o pintat a la façana per tal de millorar l'immoble del qual ets propietari. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Bonificació del 90% de l'ICIO si has fet obres de restauració, renovació, estucat o pintat a la façana per tal de millorar l'immoble del qual ets propietari. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Bonificació del 95% de l'ICIO per obres d'especial interès o amb utilitat social, històrico-artística o de foment de l'ocupació. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Bonificació del 90% de l'ICIO per a construccions i obres que afavoreixin persones amb discapacitat que es facin de forma no obligatòria. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Bonificació del 50% de l'ICIO i de la taxa de serveis urbanístics per a la rehabilitació d'habitatges. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

·         Bonificació de fins al 95% de l'ICIO i de la taxa de serveis urbanítics si s'han fer obres d'ampliació o d'instal·lació d'elements de construcció sostenible. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de desembre de 2019.

 

 

Fas compostatge casolà?

 

·         Bonificació. Reducció del 10% en la taxa de recollida de residus domèstics del 2020. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de gener de 2020.

 

Utilitzes la deixalleria?

 

·         Bonificació. Reducció del 25% al 50% en la taxa de recollida de residus domèstics del 2020. La bonificació variarà en funció de les vegades que hagis utilitzat la deixalleria l'any 2019. Les sol·licituds es poden realitzar fins el 31 de gener de 2020.

 

Ajuts per a sectors específics. Convocatòries anuals

 

1.     Educació: beques de llibres i material escolar, beques d’activitats educatives, bonificacions per a escoles bressol municipals, beques per a escola de música, beques per a casals d’estiu.

 

2.    Serveis Socials: beques de menjador, ajuts d’urgència social

 

3.    Esports: beques per a la pràctica esportiva als clubs de la ciutat

 

4.    Habitatge: Bonificacions de l'IBI pel foment del lloguer social: rehabilitació, adequació o reforma de l'habitatge buit. 

 

 

 

Per a més informació, els ciutadans poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament a través de les vies següents:

 

Per telèfon

Trucant al 93 886 21 00, de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda.

 

Per internet

Entrant a seuelectronica.vic.cat o escrivint a atenciociutadana@vic.cat.

 

Presencialment

 

Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça Major

De dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i de dilluns a dijous de 4 a 6 de la tarda.

Oficina d’Atenció Ciutadana del Remei (carrer Virrei d’Avilés, 34)

De dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia.

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...