Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no es publicaran bústies anònimes. Ens reservem el dret a no publicar missatges o parts de missatges que tinguin insults, faltes de respecte, etc. Així mateix, tampoc es publicaran comentaris de caràcter electoral o polític. 

 

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

 

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri/poble i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
S'han gastat més de 450 hores per reparar i reposar els més de 350 aspersors de reg aixefats per incivisme

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
16159 GENERAL 2023/03/28 Avui 28-03-2023 a 3/4 de 8 de la tarda els  veïns  estan regant la gespa del seu jardí, sembla que els interessa més el seu gaudi personal sense pensar en la dramàtica situació de la sequera que tenim a sobre.  Què  podem fer?
16158 EL SUCRE 2023/03/28 S'haurien de revisar i canviar  diverses  fustes de les passeres de l'estació de tren. Sobretot la de més a tocar del parc del tren (esquerra de l'estació) hi ha els  cargols  trets en algunes fustes i s'aixeca la peça en trepitjar-la, són un perill tant pel que passa com pels de sota l'estació que caigui la fusta daltabaix.
16157 CAPUTXINS 2023/03/28 El barri dels Caputxins està en una situació insostenible de fets vandàlics  a mans  de grups de marroquins menors, que es dediquen a obrir cotxes. Tots els veïns n'estem farts i els podem veure  a diari  passejant-se amb tota impunitat pels carrers del barri en manada. Són uns  pandilleros  intocables i perillosos, i s'ha de fer alguna cosa ja, o algun dia haurem de lamentar alguna tragèdia, ja que són violents i creen molta inseguretat entre el veïnat. Intenten robar a qualsevol hora amb tota impunitat i s'encaren  a  qualsevol que intenti evadir-los. És lamentable haver-se de creuar  a diari  amb delinqüents al barri, que és el que són, encara que siguin menors. Sé que aquest escrit no canviarà la llei que els protegeix, però és necessari reforçar policialment el barri com sigui i fer pressió. No és normal que  haguem  d'estar sotmesos a aquest malestar diàriament.
16156 CARRER SANT PERE 2023/03/28 Hi ha  alguns trams de les voreres de Vic amb un estat de brutícia que, a les portes d'un Mercat del Ram, diu molt poc a favor de la ciutat de Vic. En general l'entorn del Mercat Municipal i el carrer com el de la fotografia, estan realment deixats i bruts.
16155 LA CALLA 2023/03/27 Com a veí del carrer Sant Francesc núm. 1, vull denunciar la infracció que molts vehicles fan en fer un gir al costat del centre  ACVIC , ja que hi ha un senyal  obligatori  de girar a l'esquerra i aquests vehicles giren a la dreta, contra direcció, per anar al carrer Soledat amb el risc de col·lisió pels cotxes que continuen pel carrer Soledat, o volem girar cap al carrer Sant Francesc. Al costat d'aquest senyal obligatori de girar a l'esquerra, hi ha un  ceda  al pas quan hauria de ser un stop. Prego solucions, si us plau.
16154 HORTA VERMELLA 2023/03/27 Com usuari habitual amb els meus fills de la pista de futbol sala que hi ha abans de sortir de Vic cap a Santa Eugènia de Berga, on hi ha  el  skate  parc, vull comentar que hi ha a la pista  quatre  forats perillosos per ficar i trencar-te el peu. Haurien d' omplir-se  aquests forats, per la perillositat de lesionar-se.  Salutacions.
16153 GENERAL 2023/03/27 Estic molt enfadada amb l'estat deplorable en què es troba el parc Balmes, que és l'única zona verda de dins de la  ciutat I  també el centre de Vic, si passeu pEl carrer de St., Just i la seva volta, la veritat és que fa plorar  de malament  que està tot... algun dia alguna persona prendrà mal perquè hi han  adoquins  trencats i un munt de forats! Si us plau, en lloc de  fardar  tant de la bona gestió i que tot ho feu bé, us agrairia que féssiu una  passejadeta  pel centre de Vic. A mi em fa vergonya pels vigatans i pels que venen a visitar-nos!
16152 LA CALLA 2023/03/27 2023/03/27 Al carrer Jaume  Munmany , prop de la cruïlla amb el carrer Pellaire  Dulcet , hi ha una pilona tombada. Resposta
Hem fet avís a l'àrea de manteniment, que en farà reparació.
16151 LA CALLA 2023/03/27 Aquesta setmana ha aparegut un parquímetre al carrer del Molí d'en Saborit. Crec que abans de regularitzar l'aparcament del carrer s'hauria de fer una endreça dels aparcaments que hi ha entre els blocs del carrer Menéndez  Pelayo  i Pellaire Dolcet, amb els del Molí d'en Saborit. Actualment, tothom aparca on vol, sobre voreres o zones que no hi ha línies pintades i que estan destinades als vianants. Ja he avisat la Guàrdia Urbana en diverses ocasions i de moment mai han fet cap actuació.
16150 EL SUCRE 2023/03/26 Al Parc de Joan Riera i Rius els cotxes passen entremig dels trams  adoquinats  que hi ha entre els carrers Pare Rambla i  Miqueleta  Riera,  tal com  es veu a la imatge que adjunto. S'haurien de posar unes pilones tipus  Jersey  per tal d'evitar el pas continuat de vehicles, ja que sempre hi ha canalla jugant o gent gran de la residència passejant.
16149 ESTADI 2023/03/26 Han tornat a fer obres a la carnisseria del carrer  Pare Huix,  incorporant nova instal·lació de compressors des de  la  nova activitat de barberia per la part del pati,  aquests  compressors van tota la nit i dia descaradament, com si els  tingués  a  casa, impedint  la vida diürna normal i el descans de nit. Forat a l'escala on posteriorment hi ha un compressor que funciona dia i nit, igual la resta de fotos  amagades  per paret falsa.
16148 NORD 2023/03/26 Soc  veí de la rambla del Carme, cada dia entre les 5 i les 6 del matí passen els camions de les escombraries, però amb el sistema d'escombraries soterrades, el mecanisme d'obertura i tancament  és  molt sorollós. Supera  amb escreix  els decibels permesos en aquestes hores , ja que  són hores de descans. Agrairia que  canviéssiu  l'horari de recollida o el sistema de contenidors.
16147 EL SUCRE 2023/03/24 Arbre  mal tallat al costat del nou parc infantil al carrer Miquel Llor. Molt perillós si qualsevol persona cau a prop.
16146 LA CALLA 2023/03/23 Al carrer Andreu Febrer, a l'alçada dels números 9-11, cada dia hi ha cotxes estacionats en doble fila,  així com també  davant de l'accés al pàrquing de la Biblioteca  Pilarin   Bayés , dificultant el trànsit normal de vehicles. Seria possible que hi hagués un major control a qui competeixi, per evitar aquest comportament?
16145 NORD 2023/03/23 2023/03/24 Al parc dels Germans Maristes (al costat de la Triadú) en un dels cantons hi ha un reixat foradat amb filferros, per on passen nens i es poden fer mal. Resposta
Hem passat avís a l'àrea de manteniment, que repararà la tanca.
16144 OSONA 2023/03/23 2023/03/24 És un dubte que sovint em demanen els meus clients, ja que  soc  veterinària d'animals de companyia. M'agradaria saber quina normativa hi ha pel que fa a la tinença de gallines per autoconsum d'ous a cases particulars. He vist una altra consulta sobre això en què dirigíeu a  l'ordenança  corresponent, però em surt que la part sobre tinença d'animals està derogada. Em podríeu especificar el que demana l'Ajuntament més enllà dels  requeriments  de la Generalitat? Moltes gràcies. Resposta
La norma que regula la tinença d'animals al terme municipal de Vic és l'Ordenança de Tinença d'animals. En e l seu article  54, es regula concretament la tinença d'animals domèstics no considerats de companyia. Podeu trobar informació de la mateixa a aquest  link : Ordenança municipal sobre la tinença d'animals | Ajuntament de Vic | Normativa local | Cercador d'Informació i Documentació Oficials (CIDO) - Diputació de Barcelona (diba.cat) Per poder tenir gallines per l'autoconsum en un domicili particular s'ha de demanar autorització prèvia a aquest Ajuntament, i es valora, entre  altres  aspectes (manteniment, benestar animal, condicions  higienicosanitàries ...) que no pugui ocasionar molèsties als veïns.
16143 CAPUTXINS 2023/03/23 Al C Doctor Fleming tenim la part esquerra on no  es   pot  aparcar, de fet hi ha  un senyal  al principi del carrer que ho indica. I ens trobem tots els dies aparcats cotxes, tant matí com tarda i és un problema, ja que el carril per circular o aparcar a l'altra banda queda molt estret. Es podria pintar una línia groga  a terra  o posar  algun senyal  més endavant que la gent ho tingués més present que no  es   pot  estacionar aquí. I , d'altra banda,  el fanal que hi ha a l'alçada del número 15 d'aquest mateix carrer no funciona. O funciona molt de tant en tant. Si el  poguessin  mirar d'arreglar, perquè hi hagués una mica de llum en aquest tros. Gràcies.
16142 CAPUTXINS 2023/03/22 2023/03/28 Les escombraries del carrer Salvador Espriu, fa molts dies que estan així com a la foto, és perillós caminar , ja que   hi ha  moltes deixalles  a terra . Resposta
Hem fet avís al servei de neteja viària perquè hi pugui actuar.
16141 CAPUTXINS 2023/03/22 Voldria saber si  seguiran arreglant  els vorals de les voreres del carrer Josep  Vicenç  i Foix, ja que van fer només la primera vorera i més endavant estan igual o pitjor.
16140 EL SUCRE 2023/03/22 2023/03/24 Soc una veïna del Sucre i ahir vaig tenir un incident amb un dels operaris que treballaven en el nou parc infantil del Parc d'Occitània  ( c / Miquel  LLor ). Anava passejant la meva gossa, la portava lligada, i estant a prop del material de l'obra, que no a sobre, va fer les seves necessitats, excrements que vaig recollir degudament. L'operari va començar a increpar-me de manera molt maleducada que amb tot l'espai que hi ha, havia d'anar a parar allà.  Evidentment,  no ho vaig fer expressament, però considerant que estic al meu barri i que la meva actitud va ser cívica (porto sempre lligada la gossa i sempre recullo els seus excrements), em sembla que no he d'aguantar que aquest operari em digui que me'n vagi. I més tenint en compte que estava passejant on se suposa que ja hauria d'haver-hi un espai de lleure per gossos que vau anunciar fa poc i que estem esperant des de fa més de quatre anys. Quant temps més haurem d'esperar? Moltes gràcies per la resposta. Resposta
Lamentem l'actitud del treballador municipal, emprendrem accions per tal de corregir aquesta actitud pública,  ja que  no és el nostre tarannà. Respecte al nou espai de lleure de gossos s'estan redactant les  últimes  modificacions de projecte per tal  de  poder-lo executar  el més aviat possible , en som conscients de la tardança i de l'espera del barri per poder tenir aquest espai.
16139 NORD 2023/03/22 2023/03/23 Al parc infantil de  darrere  el carrer Verdaguer hi ha  un  ratolí. Resposta
Hem fet avís al servei de neteja perquè el pugui retirar.
16138 POLÍGONS 2023/03/22 2023/03/28 Fa dies que han deixat aquest contenidor  darrere  el Decathlon, a l'aparcament de cotxes. Gràcies. Resposta
Ho traslladem a l'Inspector de via pública perquè en tingui coneixement i prengui les mesures corresponents.
16137 QUATRE ESTACIONS 2023/03/22 2023/03/29 Cal comentari? Potser "SÍ" Adjunto foto de les deixalles de jardineria que no es recullen de fa molt de temps, al carrer Bon Aire (Vic). El projecte que va promoure la Universitat no ha servit per a res, oi? Resposta
L'Ajuntament va establir un conveni amb la Universitat de Vic per a la implantació i gestió de les àrees de compostadors de Sant Llàtzer i Quatre Estacions, el qual va finalitzar  l'agost  del 2022. Des d'aleshores hem estat en una fase d'impàs, però la setmana vinent aquests compostadors passaran a ser de titularitat municipal i serà el moment en què podrem fer la gestió, la qual es farà a través del servei de recollida de residus, de manera que un cop per setmana es gestionarà la poda acumulada i els compostadors. L'Ajuntament també està treballant per reactivar el compostatge comunitari i farà una campanya de cara el mes de maig per aconseguir que noves famílies hi participin.
16136 EL SUCRE 2023/03/21 2023/03/24 Referent a la remodelació del parc de davant la Residència  del Nadal  i el nou parc que s ha fet al costat: -Cap dels dos és accessible amb cadira de rodes ni caminadors ( els  dos tenen fustes,  vàries  voreres i cap ros). Els nens i nenes amb mobilitat reduïda també tenen dret a poder entrar al parc. - El terra dels dos parcs és irregular (un amb escorça i l'altre amb sorra). Això fa impossible moure's amb cadira, caminador o si el nen té problemes d'equilibri, té alt risc de caure. -No hi ha cap element inclusiu de joc en cap dels dos parcs. En  el  nou s'hi han posat molts gronxadors...es podria haver-ne posat algun per nens amb mobilitat reduïda (tipus cadira)? Crec que abans de remodelar o crear un parc o zona infantil s'hauria de pensar en què compleixi les normes d'accessibilitat i que sigui inclusiu! Resposta
Les últimes remodelacions dels parcs de la ciutat han tingut en compte, en alguns espais, la inclusió, concretament en el parc de sant Jaume, el de  Somoto  i el del Pep Ventura s'hi han adaptat alguns elements inclusius amb accessos en paviments de cautxú continu i gronxadors amb seient niu. S'està treballant per poder tenir en la majoria d'espais de joc infantil de la ciutat unes zones de joc inclusiu, i alhora en les noves propostes de futur tenir-ho present com a element principal. Coincidim que la inclusió  és  la millor solució en tots els àmbits de la via pública, ja sigui en els accessos, com en les activitats que s'hi puguin portar a terme amb seguretat. Gràcies per les aportacions.
16135 EL SUCRE 2023/03/21 Voldria  saber què diu la normativa municipal sobre si els  veïns  d'un bloc de pisos podem fer o no barbacoes als balcons de gas,  elèctriques , de  carbonet?
16134 CAPUTXINS 2023/03/21 2023/03/29 La palanca del contenidor de paper davant el carrer Montserrat 25 està trencada. Resposta
Hem fet avís al servei de recollida de residus perquè ho gestioni i repari.
16133 MON RURAL 2023/03/21 Com a ciutadana de Vic vull una ciutat neta. Però  veig que l'Ajuntament de Vic  només  té interès  en  penalitzar als propietaris de gossos. No permetre que els gossos puguin anar solts al Puig dels Jueus perquè no embrutin, em sembla totalment desproporcionat. Multeu a qui realment té comportaments incívics. Us envio un petit recull  d'imatges  realitzades en 2 minuts i sense buscar gaire, tot restes  humanes,  cap  resta  d' animal.
16132 CAPUTXINS 2023/03/21 2023/03/27 Treballo a l'Institut de Vic, al carrer Doctor Fleming, hi ha un cantó  en el que  no es pot aparcar, però tothom hi aparca. M'han arribat 3 multes per estar en aquest cantó del carrer. Entenc i accepto les multes, però crec que si posen una multa seria important avisar la infractora sobre aquesta mitjançant una nota, així  ,  en el meu cas no hi tornaré a aparcar, en canvi, no es diu res, i  segueixen posant  multes sense avisar. En el meu cas n'han arribat 3. No és gaire ètic! Resposta
Lamentem que  hagueu  estat multat, però el carrer té senyalitzat la prohibició d'aparcament. La forma d'advertir que un vehicle està mal estacionat és a través dels senyals de trànsit. Si hi ha persones que hi aparquen, són coneixedores que no es pot fer. Entenem la vostra proposta, però els agents no poden anar avisant els conductors de forma redundant que es troben mal estacionats.
16131 SANTA ANNA 2023/03/20 2023/03/27 Els lladres del patinet tenen assotat el barri Santa Anna... 😡😡 Resposta
La Guàrdia Urbana ha intensificat la vigilància durant les tardes, vespres i nits, tant per garantir una bona convivència, com per evitar l' emissió  d'il·lícits penals.
16130 SANT LLÀTZER 2023/03/20 2023/03/24 En el carrer Maria Mercè Marçal i Serra ( barri  de Sant Llàtzer), davant de la casa n.1 tenim una placa d'Aigües Vic esquerdada. Agrairíem que  la  canviéssiu per tal d'evitar un accident. Gràcies! Resposta
Gràcies. Vam fer avís a la companyia corresponent per tal de fer el canvi de tapa, que ja han portat a terme.  
16129 EL SUCRE 2023/03/20 Tinc un petit dubte, com pot ser que els propietaris de l'antic concessionari a la nac-152 facin ús dels aparcaments públics que hi ha a davant el seu local cada dia per la venda de cotxes de segona ? M'agradaria  resposta pel fet que en el lloc que està, sempre costa molt de trobar aparcament pel que fa als altres propietaris que tenen negocis al voltant, també poden fer el mateix que ells, posar conus i la cinta que hi ha cada matí allà a les vuit del matí, fa com es veu a la foto.
16128 CAPUTXINS 2023/03/19 2023/03/20 Urgeix arreglar zona infantil de la plaça Manel Anglada davant el perill per als infants. Resposta
 Gràcies. Hem fet avís a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
16127 REMEI 2023/03/19 2023/03/23 Els suports de sota del pont s'han podrit, eren de ferro que s'ha rovellat. Cauen trossos de ferro rovellat amb tètanus a sobre del Passeig de baix del riu. Resposta
Aquests dies estem canviant el paviment d'acabat d'aquestes passeres del riu  Mèder , s'està fent un repàs per la part superior a l'estructura i es farà,  en breu , un repàs a la part de l'estructura metàl·lica inferior amb el seu corresponent pintatge.
16126 CAPUTXINS 2023/03/17 Com a veí del carrer Nou, tram amb obres actualment, seria necessari prohibir la circulació amb patinets per aquest tram abans que passi un accident  en  sortir de casa. Ja que només es pot passar per la vorera separada amb baranes, i queda un pas molt estret. Sé que per  lògica  no s'hauria de passar , però   sembla ser que  a molts usuaris de patinets els en falta una mica. Gràcies.
16125 CARRER SANT PERE 2023/03/17 2023/03/17 Estan fent unes obres al carrer Morgades, davant d'on era la Cooperativa Plana de Vic, i des d'ahir a la tarda cada vegada que passa un cotxe, passa per sobre unes planxes de ferro que fan molt soroll, i no he pogut dormir en tota la nit. Ve el cap de setmana, voldria saber si ho taparan, perquè a la nit és insuportable. De dia també, però entenc que han de treballar. Moltes gràcies. Resposta
Hem avisat a l'empresa perquè ho pugui reparar i evitar el soroll.
16124 EL SUCRE 2023/03/16 Vivim al barri del Sucre i ens trobem que anar amb bici fins a Gurb és una aventura. No hi ha cap bon accés, en tots s'ha de fer algun tram de carretera o voreres en mal estat. Des de Gurb s'han fet voreres i carrils bici, però aquests s'acaben en arribar al terme de Vic. L'opció carretera de Vic és inviable, ja que has d'anar buscant trossos de vorera que no és continuada o anar per carretera. L'altra opció és pujar fins a l'alberg o si hi ha carril bici fins al pavelló, però a partir d'allà fins a Gurb has d'acabar per carretera o per unes voreres plenes de sotracs. El tram més recte és travessar pel prat de darrere l'alberg i anar a sortir al voral de la nacional, però amb bici de passeig o portant nens a la cadireta no és practicable, a part que  l'últim  tros també s'ha de baixar a la carretera un moment. M'agradaria que ho valoréssiu tant que heu omplert la ciutat de carrils bici. Ja no sols per anar amb bici, quan caminem amb el cotxet, tampoc és viable arribar fins a Gurb.
16123 NORD 2023/03/16 Carretera de Manlleu, 22 parada de bus interurbà, cada 15-20 minuts un bus para, carril únic de sortida a l'entrada de vehicles a Vic, cues  immenses . De veritat que l' Ajuntament  de Vic no veu la necessitat de suprimir-la? Tothom ha d'agafar els autobusos a l'estació, que per això ho és!
16122 REMEI 2023/03/16 2023/03/17 Des d'abans del setembre de l'any passat, a l'avinguda Països Catalans, a l'altura del pont del blanqueig, just davant del molí, hi ha un cotxe estacionat, abandonat, amb  itv  caducada, i mig destrossat. El 20/09/2022, es va passar avís a una administració de comunitat de veïns d'un dels blocs dels veïns d'aquesta via, i es va comentar que s'havia gestionat amb la guàrdia urbana de Vic, tot passant un avís. Després de  7  mesos aquest cotxe segueix al mateix lloc. No sabem si és que forma part del mobiliari urbà o es pot gestionar la seva retirada. Gràcies. Resposta
La Guàrdia Urbana ja havia obert expedient d'abandonament el 2021 i es va arxivar perquè el titular el va tornar a fer servir. Es tornarà a obrir i en farà seguiment.
16121 QUATRE ESTACIONS 2023/03/14 2023/03/21 Al principi del carrer Bon Aire, des de fa mesos hi ha material de les obres de Calldetenes al mig de cotxes aparcats, deixades de qualsevol manera, mínim podrien estar tancades amb tanques. A dins de Vic, això no passaria. Resposta
Els tècnics municipals han parlat amb l'empresa i l'abassegament de material ja està recollit i tancat correctament.
16120 EL SUCRE 2023/03/14 2023/03/20 El darrer tram de l'Avinguda Olímpia (entre l'Alberg i l'escola Andersen), està marcat com a zona 30 al Mapa de la xarxa  ciclable  de Vic (actualitzat març 2021). Però al carrer només hi ha senyalització vertical de limitació a  30 km /h (senyal de trànsit tipus R-301). Caldria suplir-la pel senyal de zona trenta (codi S-30). A més, convindria reforçar-ho amb senyalització horitzontal amb pintura de recordatori en cada intersecció. Aquesta incongruència genera un risc pels infants que van amb bicicleta a l'escola, per part de vehicles que no respecten ni la limitació de velocitat, ni l'ordre de preferència vianants - bicicletes - vehicles, d'acord amb l'article 12 de l'ordenança municipal de mobilitat i seguretat viària. Gràcies. Resposta
En el mapa de les vies ciclistes de Vic, aquest itinerari està marcat com "Carrers compartits amb velocitat reduïda". En aquesta categoria s'hi poden trobar diferents regulacions que vials que permeten que usuaris de diferents tipus de vehicles o de  diferents  modes de transport comparteixin l'espai de circulació. En el cas que indiqueu, es categoritza d'aquesta manera perquè la velocitat del carrer està limitada a 30 km/h, velocitat que  permet  que  diferents  usuaris comparteixin calçada  en  tenir una velocitat limitada. A part de la  senyalització , es van instal·lar reductors de velocitat per  ajudar a que  els usuaris  compleixin  la limitació.
16119 CAPUTXINS 2023/03/14 2023/03/16 Soc un veí de Vic, estic acostumat a treure els meus gossos cada dia al  matí  al carrer Manuel de Pedrolo on hi ha l' Aldi,  que a  darrere  hi ha una esplanada que els meus gossos els hi agrada jugar molt per allà. Però, últimament, hi trobem moltes xeringues, excrements, escombraries i  és estrany,  perquè aquella zona sempre ha estat bé. No  sé  què està passant, però potser s'ha de posar  més  seguretat policial a la nit en aquella zona per evitar conflictes. Segons em comenta gent de la zona que també passegen per allà, hi ha ocupes en una de les naus. Espero una solució! Resposta
Hem comunicat els fets a la Guàrdia Urbana, que  incrementarà  la vigilància en aquesta zona.
16118 GENERAL 2023/03/14 L'Ordenança Municipal de Mobilitat i Seguretat Viària vigent de 2019, al capítol IV relatiu als cicles i  VMP , limita la circulació de bicicletes en paral·lel en el supòsit del punt 13.10: "Els cicles quan circulin per un carril unidireccional hauran de circular un darrere l'altre i no ho podran fer en paral·lel." Com s'ha d'interpretar? Carrer d'un únic carril d'una única direcció? Un carrer de 2 sentits  d'1 +1  carrils  s'havia dit que no té aquesta restricció. A més, aquesta restricció no s'aplica en zona 30, carrer residencial, illes de vianants, i plataforma única. És així? Gràcies.
16117 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2023/03/13 2023/03/20 Soc el veí de Sentfores  La  Guixa, caldria fer un canvi d'aquesta paperera,  està  rebentada del sota del dipòsit, possiblement per falta de manteniment. També aprofito per preguntar del perquè no es fa una neteja adequada de papereres, sort en tenim quan plou que l'aigua de la pluja més o menys les renta, però ara per desgràcia no tenim aquest servei de la naturalesa i el servei humà de manteniment o de neteja no actua. La paperera comentada està en la cantonada del carrer Sant Martí i la plaça de la Creu del Poble. Espero que es faci el servei corresponent. Resposta
Gràcies. Ja s'ha fet el canvi de paperera. Pel que fa al manteniment,  perquè no s’embrutin, han de portar una bossa que recull les deixalles, i   es reparen quan es veuen en mal estat.
16116 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2023/03/13 2023/03/27 Soc el veí de Sentfores  La  Guixa, Sra. Anna Erra, Sr. Albert Castells, Sra. Anna Alemany, diuen responsables dels serveis al Poble i d'altres regidors de Junts, quan demanem per fer alguna obra, manteniment o instal·lació en el Poble sempre es lamenten i diuen que no tenen diners. Però ara diuen que tenen superàvit que els en sobren, i per això fan una donació de 50 mil € a una Institució multimilionària, al Patronat de la Muntanya de Montserrat, quina barra, la Verge Moreneta no en vol de diners, vol persones amb carisma,  amb  fe i amb ganes de fer uns serveis d'obres o instal·lacions que siguin adequats pel servei dels ciutadans i veïns, però a vostès no els importa aquest tema, sempre diuen que no tenen diners, però sembla que segons perquè, sí que en tenen. Vostès sols busquen tenir una bona imatge de cara al públic, molt lamentable, molt trista la seva manera de fer, fan molta pena Srs. i  Sres.  de Junts, amb la seva  hipocresia . Resposta
Ens anotem les seves paraules i apreciacions. 
16115 LA CALLA 2023/03/13 2023/03/16 Soc  un  veí  de Vic. Voldria fer una  reflexió  o queixa sobre  els carrers   Anselm  Clave ,   Soledat ,  Pere II el Gran, sobre el tema aparcament. É s  una vergonya com les zones de  càrrega  i  descarrega  estan sempre ocupades  pels  mateixos vehicles ,  cotxes que fa  més  de  6  mesos aparcats ocupant places que  són  de tots  els ciutadans ,  cotxes a les cantonades mal aparcats .  Crec que s'hauria de posar una mica d'ordre .  Ja que tothom vol aparcar de franc... Resposta
Hem fet avís a la Guàrdia Urbana, que hi farà seguiment i control.
16114 SANTA ANNA 2023/03/13 Avui he passat davant d'aquesta casa  " d'acollida que teniu davant les piscines de l'estadi i que el jovent "acollit" s'escapa per les finestres i he vist que hi ha un guàrdia a la porta que vigila. Jo pregunto,  per què  aquí al nostre barri estan aixafant portes de garatge per emportar-se les bicicletes (dilluns passat a casa) no hem vist mai ni per casualitat cap guàrdia o policia de barri que volti per aquí?  Potser  que penseu més en els vigatans de tota la vida que hem pagat i paguem rigorosament tots els impostos que volem una ciutat cívica neta i responsable, i no tant pels de fora que només ens porten problemes, despeses i intranquil·litat. Estem posant reixes, que això ja sembla una presó. Si és que ho llegiu,  m'agradaria  rebre resposta. Gràcies.
16113 GENERAL 2023/03/13 2023/03/20 Fa mesos que en aquesta bústia hi ha queixes sobre l'estat en què circulen alguns busos de les línies de transport urbà. Heu respost moltes vegades que heu requerit a l'empresa adjudicatària que els repari o que els retiri. Doncs bé, dissabte 11, a les 12 del migdia, circulaven dos d'aquests busos pel centre de Vic, bruts de sutge en la seva part posterior i emetent gran quantitat de fums. Com  és  que l'empresa no faci cas dels reiterats -segons dieu-  requeriments  municipals? A més,  és  molt dubtós que aquests busos  puguin  circular amb la ITV passada. Si no  és  així,  potser  que la Policia Municipal faci la seva feina i els immobilitzi, oi? Resposta
S'ha fet comprovar  les ITV  d'aquests vehicles. I tot i que les tenen en ordre, des de l'Ajuntament també es treballa per fer que siguin  substituïts .  A l'any 2020,  l' Ajuntament  de Vic va adquirir un bus híbrid i ha comprat un segon bus híbrid que està previst que pugui entrar en servei aquesta  pròxima  tardor. També està negociant el lloguer de busos nous a l'empresa  concessionària  del servei de bus urbà, per poder donar de baixa els busos antics que actualment encara circulen.
16112 REMEI 2023/03/13 2023/03/14 Tinc una farmàcia al barri del Remei, al Dr. Candi  Bayés   cantonada Manel  Serra i Moret. Fa uns mesos, concretament el dia 21 de setembre de 2022, vaig presentar una sol·licitud a l'ajuntament perquè em retirés un banc que tinc just davant de la farmàcia. Es tracta d'un punt de reunió de grups de persones que utilitzen aquest espai per beure alcohol, traficar amb drogues..., produint aldarulls que sovint molesten als veïns i als clients de la farmàcia. A dia d'avui , encara no he obtingut cap resposta per part de l'ajuntament. Tal com vaig demanar en la sol·licitud, demano la retirada de l'esmentat banc. Voldria denunciar també, l'estat deplorable en què es troba el barri. No funcionen els parquímetres, les voreres estan plenes de deixalles, escopits i excrements de gossos que has d'anar esquivant quan camines. Demano si us plau, que s'hi posi ma de veritat. Resposta
Vam venir a fer-vos visita a la farmàcia dues vegades, que no vam poder-vos contactar. Tornarem a contactar amb vosaltres.
16111 POLÍGONS 2023/03/12 2023/03/20 El pont que hi ha a l'avinguda del Bruguer, la barana que hi ha, hi falten molts barrots deixant espais molt amples on  hi  pot passar fàcilment una criatura. En un dels espais més petits (que hi falten només dos barrots) hi ha una cinta, això vol dir que ja ho saben? I no fan res? Resposta
Hi estem treballant. S'han encarregat els barrots, i de seguida que els tinguem els podrem posar.
16110 OSONA 2023/03/12 2023/03/15 L'incivisme a Vic cada vegada  és   més  acusat, les papereres estan  plenes de bosses grosses i garrafes  buidés  que impedeixen tirar res. Però  a la Plaça Osona han trobat la solució, treure les papereres i ara on  hem de  tirar els papers i les caques del gos (en tinc un). I em pregunto,  és  realment aquesta la solució? Resposta
No s'han eliminat de la plaça d'Osona. Degut a les obres del carrer Botànic Micó, s'ha retirat una paperera per fer les obres, que es tornarà a posar. 
16109 CAPUTXINS 2023/03/11 2023/03/20 Els darrers mesos heu estat fent canvis als parcs infantils de la ciutat, cosa que ja tocava perquè era degut el seu poc manteniment. Una vegada inaugurat alguns d'aquests parcs, com a ciutadà m'agradaria obtenir resposta a les preguntes següents. 1 - Quin polític o tècnic va definir com havien de ser aquests parcs infantils?,  soc  veí del Parc  Somoto , i tinc una filla de  2  anys. Abans de fer el canvi, teníem un parc en mal estat, però almenys hi podia jugar de manera autònoma. Ara no pot jugar amb cap dels elements, si no és que l'ajuda algun adult. 2 - Qui ha permès que l'empresa que ha executat la remodelació dels parcs ho faci amb tan mala qualitat que fins posa en perill la seguretat dels infants? La meva filla va a l'escola dels Caputxins, i el parc que han remodelat és un perill, ja que si els nens cauen (que ho fan sovint) està ple de ferros amb cantoneres punxegudes. A més que per accedir-hi, hi ha un perfil de fusta que en alguns trossos fa 15 cm d'alt. Resposta
Supervisarem totes les aportacions que ens feu respecte a la seguretat dels materials  dels  paviments tous i dels seus elements perimetrals.
16108 SANTA ANNA 2023/03/10 2023/03/15 Adjunto fotos de la Plaça Pere Mialet, on  una excavadora  petita que treballa fent una sèrie  d'obres  amb un  veí  de l'avinguda Països catalans, va dipositar tot d'oli a la plaça (vegeu foto). A part de la contaminació, fa molta pudor d'oli, i amb les altes temperatures d'aquests dies encara més.  Sol·licitem  una solució . Moltes  gràcies. Resposta
Hem fet seguiment de la incidència. La taca és de gas-oil, i ho hem gestionat.
16107 REMEI 2023/03/10 2023/03/24 Si us plau, cada nit van homes a beure alcohol, alguns dies com ahir, baralles, deixen tot ple d'escombraries, és el parc de davant de les vies del tren,  al  costar de la carretera de la Guixa. Ple d'excrements de gossos, per una altra part ...  és vergonyós que  haguem  de veure tot això... Si us plau, fem alguna cosa perquè això cada vegada va a més... Resposta
Hem comentat el fet amb els Agents Cívics, que hi actuaran i en faran seguiment.
16106 CAPUTXINS 2023/03/09 2023/03/27 Crec que s'hauria de recomanar a la direcció de l'Hospital General de Vic que els empleats d'aquest Centre Hospitalari no surtin a fumar, encara que sigui fora del recinte, amb l'uniforme sanitari. Fa molt mal efecte. Han de predicar amb l'exemple. Resposta
Fem arribar el vostre suggeriment a l'Hospital General de Vic, perquè ho puguin valorar i estudiar.
16105 CENTRE HISTÒRIC 2023/03/08 2023/03/16 No fa falta, no  podem  sortir dels vehicles. Parada del Carme. Resposta
Hem parlat amb el bar, perquè les  traguessin . Va ser un dia puntual, i no tornarà a passar.
16104 NORD 2023/03/08 2023/03/10 Quant  costa a l'any tenir un nínxol al cementiri? Resposta
Segons les ordenances fiscals, el nínxol senzill (el més comú) té una taxa anual de 15,95 €.
16103 GENERAL 2023/03/08 2023/03/20 És preocupant la mala qualitat de l'aire de la ciutat. Constantment els nivells de les partícules en suspensió PM10 sobrepassen els llindars que aconsella  la OMS  i que tan nocius són per a la salut. Alguns dies he vist 65  ug / m3  quan el llindar hauria de ser 10 aprox...  Per què  alguns busos de la ciutat encara van amb carburants fòssils? Les inversions prioritàries  són  les que afecten tota la ciutadania no trobeu? Resposta
Per aquest motiu l'Ajuntament de Vic va adquirir, el 2020, un bus híbrid i ha comprat un segon bus híbrid que està previst que pugui entrar en servei aquesta pròxima tardor. També està negociant el lloguer de busos nous a l'empresa  concessionària  del servei de bus urbà, per poder donar de baixa els busos antics que actualment encara circulen.
16102 SANTA ANNA 2023/03/08 2023/03/10 Veig que la cruïlla del carrer Josep M.  Pallàs  i Providència hi ha  un senyal  topo i aspa  blau . Espero que no sigui per  zona  blava, en tot cas  pels  residents verda i  pels  comercials el carrer Providència fins centre cívic, que no tindran ni que passar el carrer. Resposta
Ja ho heu parlat amb el regidor de barri, s'ha comunicat als tècnics de mobilitat perquè ho revisin, atès que no hi hauria d'haver cap marca  fins a  la implementació de les noves màquines de  parquímetre .
16101 NORD 2023/03/07 Al carrer del Nord, a la placeta davant del camí  que  puja cap al cementiri, no s'hi pot aparcar. Com és  que  l'empresa  Hoy   voy  d'autoescoles hi té cotxes aparcats la major part del dia? Vaig trucar la guàrdia urbana, em van dir  que   passarien , però continuen havent-hi els cotxes. No sé per quina raó aquesta autoescola té impunitat per deixar els cotxes en un lloc prohibit. Sembla ben bé el seu garatge particular. Espero resposta. Gràcies.
16099 SERRA-DE-SENFERM 2023/03/07 En una reunió amb la regidora del nostre barri (Serra de  Senferm ) Elisabet Franquesa vam tractar ja el següent tema: El  carrer  Fluvià  enllaça  amb el camí no asfaltat de la Sínia, que és de passeig de moltes persones a peu perquè així està senyalitzat... S'ha incrementat molt el trànsit de cotxes, furgonetes, camió de butà... que volen accedir als barris del sud per aquest camí a velocitat de carretera, aixecant molta pols que porten a les nostres cases, la pols es va incrementant amb la sequera... ignorant el senyal de velocitat que hi ha a l'entrada del barri, contràriament acceleren perquè ve pujada, passant en hores d'escola, de sortides de feina a gran velocitat. De les propostes de la reunió no hi ha hagut cap actuació ni cap notícia al respecte. (Fer una  alçada camí /carrer) (Direcció de baixada pel C. Fluvià)... Què més hem d'esperar? Amb qui més s'ha de parlar? La solució depèn únicament de l'Ajuntament/Regidoria. Espero resposta. Moltes gràcies.
16098 NORD 2023/03/07 2023/03/08 Agrairíem que el servei de neteja pogués passar més sovint a netejar la vorera de la Plaça Estació, número 4 i 6, on hi ha el bar  QS .  Diàriament,  s'hi acumula brutícia (burilles, pinyols d'oliva, llaunes i ampolles,  etc. ) acumulades. Tanmateix, podria també ser pertinent que es fes saber als propietaris del bar que potser han de procurar mantenir l'espai públic net. Resposta
Hem fet avís a les Agents Cíviques, que ho gestionaran.
16097 CENTRE HISTÒRIC 2023/03/07 Dilluns 06 de març a les 11:20 aprox. Dos agents de la Urbana patrullant pel mig de la rambla del Passeig. En un parell de minuts els  avancen  dos patinets i una bicicleta. Els conductors, sense casc. I en plena Rambla. Els agents continuen amb el seu recorregut. Desconec alguna nova normativa de l'Ajuntament? Gràcies.
16096 CAPUTXINS 2023/03/06 2023/03/14 Avui he aparcat a l'aparcament de terra al costat de la  carretera  de Roda  enfront de l carrer Manel Galadies, un espai de terra que lamentablement està del tot desmanegat, brut i deixat de qualsevol manera, ple de bassals i de fang, no  sé  si  és  un terreny propietat de l'Ajuntament o d'algun propietari privat, però serveix molt necessàriament per aparcar els cotxes, a falta de molt espai en aquest sector, no els sembla que els ciutadans ens mereixem que se'ns tingui en consideració ?, i  que els espais per aparcar els nostres cotxes estiguin decents, ara, és clar, aquest espai no està molt a l'abast dels turistes visitants i pels nostres mandataris no té importància. Espero que facin alguna acció com diuen vostès i que deixin aquest espai com està la plaça Mil·lenari o la  plaça  de l'Estació, no els hi sembla que seria molt correcte ?, bé  ja veurem. Resposta
Com dieu, és un espai privat que, de moment, es pot fer servir d'aparcament.  La plaça del Mil·lenari o la plaça de l'Estació, com dieu, no són espai d'aparcament, i no hi ha actes incívics de tirar deixalles per terra, com passa en espais d'aparcaments de cotxes, com el de la carretera de Roda.  Fem avís al servei de neteja perquè ho pugui netejar. 
16095 CAPUTXINS 2023/03/06 El passatge Germana Carme Mascaró, en principi està restringit al trànsit de vehicles, excepte serveis, que diu el senyal de trànsit que hi ha,  ja que  per aquí circula tota mena de vehicles inclús de gran tonatge (camions) i a causa de tot això, el terra està quedant malmès (es mouen totes les lloses) i brut, també el gran soroll que produeix aquest trànsit. Demanaria a l'ajuntament que controli tot això i mirant que es compleixi la normativa vigent  en quant a l trànsit, neteja i soroll, ja que els veïns patim aquest problema  a diari . També demanaria que es controlés l'aïllament acústic del local que ara hi estan treballant, perquè també es compleixi la normativa vigent perquè no transmeti soroll als veïns.
16094 QUATRE ESTACIONS 2023/03/05 2023/03/20 Voldria saber si la gestió d'horaris dels autobusos urbans depenen de l'ajuntament. Vull saber per què la línia 4  fins a Calldetenes  funciona cada hora i no és una línia circular com ho  són  la resta. Si vull anar fins a l'hospital,  he  de baixar a l'estació de busos i anar caminant o bé esperar mitja hora al següent bus i tornar a pagar. Penseu que hi ha gent amb salut delicada i que fa tractaments amb certa assiduïtat. Els barris de Sant Llàtzer i Quatre Estacions no estem ben comunicats. Resposta
El disseny de les línies de bus urbà de Vic és competència de l'Ajuntament de Vic.  No obstant , en ser una concessió de la Generalitat de Catalunya a un operador, cal la validació per a totes les parts. Pel que fa al recorregut de la línia, fa uns anys es va canviar a petició dels mateixos usuaris de Calldetenes, prioritzant el seu pas pel centre de la ciutat. Els punts d'interès són múltiples i no es pot accedir a tots, des de totes les línies. És per aquest motiu que es fa compartir parada a diferents línies, per tal que es pugui fer canvi de bus i accedir a altres punts d'interès.
16093 SANT LLÀTZER 2023/03/05 2023/03/14 Al Carrer Miquel dels Sants  Salarich  i Torrent número 25 i 27, tenim un arbre molt gran, uns dels pocs que queden grans al carrer, que necessita una poda anual o bé substituir-lo per un de més petit. A part de les molèsties que provoquen les fulles a la tardor a teulades i desaigües, també és un problema el fet que unes aus  s'hi han   instal·lat  i deixen la vorera plena d'excrements. La foto adjunta és de  24 h  després de netejar-ho amb una  karscher , quan n'hi havia  moltíssimes  i la vorera feia llàstima caminar-hi. Esperem actuació de l'Ajuntament , ja que  és un problema que fa temps que dura. Gràcies. Resposta
En aquest carrer s'està fent  una substitució  progressiva de l'arbrat, que durarà  varis  anys, en el que es van substituint les acàcies existents per aurons, sobretot per motius d'estabilitat i seguretat. Els exemplars que encara no s'han  substituït,  és perquè estan en bon estat. El  tamany  de l'arbre no és un condicionant, ja que tots els arbres que hi ha (els nous i els  existents ) són adequats per a l'espai disponible i les característiques del carrer per  aconseguir  els màxims beneficis ambientals i socials que demanem a l'arbrat viari. Els arbres també són refugi de fauna, i per tant de biodiversitat, encara que puntualment puguin generar alguna molèstia.  Revisarem  si els ocells presents són d'una espècie invasora o bé considerada com a plaga urbana i si s'hi pot fer quelcom.
16092 MON RURAL 2023/03/05 Anella verda i curses. A l'Anella Verda hi anem a trobar el què no trobem a la ciutat: natura, tranquil·litat, silenci, ocells que piulen ...  i a fer senderisme, i també ja hem de conviure amb les bicicletes que van a preu fet i que no poden valorar aquest entorn, perquè no tenen temps. L'anella verda són camins estrets. Doncs, aquest matí en un tros de l'anella, hi havia una cursa de córrer amb centenars de persones, cursa que vol dir competició, i autoritzada per l'Ajuntament se suposa. Està fora de lloc, completament, fer aquest tipus d'activitat a l'anella verda en camins estrets, una activitat que no va a la cerca de la natura, i a més a més, tenint en compte que hi ha senderistes, ciclistes, cotxes, mainada... Ni que sigui per un dia, és un lloc equivocat per fer una cursa. Si busqueu fer curses amb terra, s'ha d'anar a buscar pistes amples de la mida de carrers i carreteres. Amb la gent habitual que hi camina i que ens hem creuat, tothom opinava el mateix. Zona Mas el Mercer.
16091 CARRER SANT PERE 2023/03/05 2023/03/27 Les fotos enviades són un petit exemple de com estan els voltants del mercat municipal. Hi ha una deixadesa important. I no és per les obres que s'estan fent (que també ho empitjora) . És  una zona abandonada. Com si hagués deixat d'existir . Hi  ha gent que hi passa i d'altre que hi viu. Que pensa fer l'ajuntament amb el Mercat municipal i l'entorn. Al vespre hi ha joves a les rampes del mercat ?  Tot el carrer Marató i Joaquim Costa igual que les escales que van al carrer Josep  Gudiol , fan pena. En sou conscients des de l'ajuntament? Espero resposta . Gràcies . Resposta
Com dieu, el mercat municipal de Vic no està en les condicions més desitjables, però la situació no podrà revertir malauradament fins que s'acabi la concessió de l'empresa que des de fa anys el gestiona,  Mermuvic .  Com  que es tracta de qüestions jurídiques i administratives sorgides arran de dificultats internes de l'empresa, que estan fora de la competència de l'Ajuntament, l'única cosa que es pot fer des de l'àrea de Comerç és tenir una relació fluida amb els paradistes i vetllar perquè puguin anar treballant,  incloent -los en totes les campanyes de comerç que es planifiquen per a tot el comerç de la ciutat. Així ho hem anat fent durant els darrers mesos i esperem poder-ho continuar fent, fins que la situació es resolgui definitivament, amb l'acabament de la concessió i es pugui valorar quin ha de ser el futur del mercat municipal, i el seu encaix en tot el comerç de Vic. El servei de neteja, es fa habitualment com a qualsevol altre lloc de la ciutat. Traslladem el vostre malestar al servei de neteja perquè hi tinguin cura i passi per la zona segons planificació establerta amb la finalitat.
16090 REMEI 2023/03/02 2023/03/13 El parc de la rambla Tarradellas de  bebès  està molt brut, es podria netejar si us plau? Moltíssimes gràcies. Resposta
Hem passat avís per la seva neteja.
16089 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2023/03/02 2023/03/03 Soc el veí de Sentfores  La   Guixa:  algú del servei de manteniment  de l'ajuntament  es preocupa del correcte funcionament dels imposats semàfors en el carrer Major, els que provoquen perjudici als veïns del municipi de Sentfores, Santa Eulàlia de Riuprimer, Muntanyola i d'altres,  ja que  un planell fa mesos que no funciona, el que porta dificultats per saber si pot o no circular,  a part  que també  és  difícil de veure perquè està mal situat segons de quin  lloc surts  per entrar a la carretera, que se'n cuidaran de fer que el reparin, i que mirin de millorar la situació. Resposta
En som coneixedors, i estem darrere la Diputació perquè es repari. La setmana passada hi van estar treballant, van treure l'element espatllati  properament  es tornarà a instal·lar reparat.
16088 CAPUTXINS 2023/03/02 2023/03/06 Tinc l'aparcament al carrer Sant Antoni i cada dia haig d'anar a Girona on tinc el lloc de treball. Tot i que el carrer de la  Fusina  està tallat per obres, heu tingut la brillant idea de tallar al mateix temps el Carrer Sant Sebastià (per obres al Carrer Nou), deixant completament tallada la  circulació, direcció  Girona i Roda. Ara ens veiem obligats a anar a la  plaça  del Mil·lenari i des d'allà, fer tota la corrua (a pas de tortuga) de la Ronda Camprodon fins a l'escola Guillem de  Montrodon  i més enllà. Pregunto: -No hi ha un departament de "mobilitat"? Com s'ha planificat  tan  malament? -No hauria sigut més lògic haver esperat a tallar el carrer Sant Sebastià,  a que  finalitzessin les obres del carrer de la  Fusina  i així no es barrava el pas als veïns per poder sortir direcció Girona? -Quan tornarà a quedar obert el  pas, direcció  a Girona o Roda? Es podria obrir el pas provisionalment des del carrer Sant Sebastià al Carrer Jaume I, perquè puguem sortir. Nefasta  actuació. Resposta
És cert que han coincidit les dues obres, malgrat que no estava així previst, però per tema terminis, hi ha hagut  una coincidència  que no s'ha pogut evitar. El carrer de la  Fusina  té de termini per a finalitzar fins al 7 de juny, però el ritme de l'obra fa preveure que es finalitzarà abans. Lamentem les molèsties que això provoca. Durant el període on no podeu arribar al carrer de Jaume I el recorregut usualment més ràpid per marxar direcció Girona seria passar per la plaça del Mil·lenari, però en comptes de provar d'arribar a la carretera de Roda (que usualment devíeu utilitzar) tindríeu l'alternativa d'anar pel carrer de l'Era d'en Sallés (el del Tanatori), fins a la carretera de Manlleu, i després per la carretera de Manlleu fins a la C-25. De nou, lamentem la situació i esperem en dos mesos, poder-ho solucionar.
16087 SANTA ANNA 2023/03/02 2023/03/03 Pel que fa al missatge amb referència 16009, en el qual demanava la instal·lació al parc de Sant Jaume d'una escala per pujar al tobogan del vaixell pirata. Al parc del riu  Méder  (al costat del passeig d'en Pep Ventura), heu instal·lat un parc infantil del mateix proveïdor, i en aquest cas hi ha un joc molt semblant en el qual el tobogan té unes escales molt pràctiques perquè hi puguin pujar els nens de totes les edats. Proposo que demaneu a l'empresa si pot instal·lar les mateixes escales, que faran el joc més segur i accessible. Resposta
Estem gestionant la petició que ens vau fer.
16086 GENERAL 2023/03/02 És difícil assistir a totes les portes obertes d'escoles tal com heu recomanat a la xerrada de la preinscripció. Moltes coincideixen el mateix dissabte, i l'opció entre setmana és en horari laboral. L'escola Vic Centre no ofereix possibilitat de fer visita concertada. Per a un altre curs, proposo que les visites dels caps de setmana es facin en setmanes diferents. Gràcies.
16085 CAPUTXINS 2023/03/02 Zona Verda (Institut de Vic): Molt ben dissenyada, però actualment es troba en un estat lamentable, cada cop menys verda i molt bruta. Reg: Entenem el problema de la sequera actual, però no es podria mirar de trobar alguna solució, com regar amb aigües freàtiques? Neteja: Tot i la feina que fan els equips de neteja municipal, gairebé sempre està bruta, en bona part pel comportament  incívic  dels alumnes de  l'Institut  de Vic (ampolles de plàstic, llaunes, papers, restes de menjar per tot arreu) Papereres: gairebé inexistents. Gossos: Aquesta zona s'ha convertit en un gran  pipi - cà . Tothom porta  aquí  els gossos. No es podria dissenyar una zona específica de  pipi - cà ? A  d'altres  zones verdes s'indica clarament "Gossos no".  Per què  és diferent aquí? Resumint: aquesta 'zona verda' s'ha convertit en un lloc on tothom ve i fa el que li sembla, des de jugar a futbol fins a  donar de menjar  als coloms , o  a fumar llençant les restes de cigarreta a terra. Moltes gràcies per la vostra atenció.
16084 LA CALLA 2023/03/01 2023/03/03 Soc una nena de segon de primària i estic amb la meva mare. I passejant pel barri, ens hem trobat moltes pintades amb esprai. Ens agradaria que poséssiu més agents cívics pels barris i poguessin controlar i sancionar. Moltes gràcies. Resposta
És cert que hi ha persones incíviques que no vetllen pel benestar dels altres.  Els Agents Cívics i la Guàrdia urbana de proximitat, també ho vetllen, però malauradament, aquests actes incívics vigilen i controlen que no hi siguin. Dit això, els hi farem record que ho controlin tant com puguin. Si els  veuen , no dubtis que els sancionen.
16083 CAPUTXINS 2023/03/01 L'ajuntament hauria  d'arreglar  el pàrquing públic de sorra de la carretera de Roda,  està  molt malament per accedir com per sortir, no hi ha visibilitat, cap mena  d'enlluernament  i un munt de forats al terra que  fa  por.
16082 EL SUCRE 2023/03/01 Canvis de circulació al pavelló de l' Ausoneta . Fa unes setmanes s'han fet canvis en l'accés al pavelló de l' Ausoneta . També s'ha modificat una mica la zona d'aparcament. La realitat del dia a dia és que hi ha famílies que no respecten la nova senyalització i continuen entrant a l'aparcament del pavelló pel carrer que ara és d'una sola direcció (només de sortida) o aparquen al voral de la carretera. Proposo que durant unes setmanes, a les hores de més concurrència que deuen ser de  17 h  a  19 h ) hi hagi presència policial o d'agents cívics per ajudar a recordar la normativa i ajudar a establir els nous hàbits de circulació i aparcament. L'objectiu només és el d'assegurar al màxim la seguretat de les nenes i nens que accedeixen i surten, sovint sense l'acompanyament dels adults, del pavelló.
16081 OSONA 2023/02/28 Voldria , en primer lloc,  felicitar per la petita millora que s'ha fet el Carrer Botànic Mico, amb les noves voreres. De totes maneres he quedat  decebut , perquè considero que ha quedat a mitges la millora, ja que solament s'han fet voreres en un dels dos accessos i això fa que els cotxes que aparcaven en bateria a la part on també s'ha fet vorera, han canviat de lloc. Total, que pujant direcció al  Barri  d'Osona canto dret no hi ha vorera, i entre arbre i arbre, continuen aparcant els cotxes, amb el perill que suposa pels vehicles que circulen pel carrer i al mateix fer, van maltractant els arbres que hi ha.  És  per això que voldria explicació a  tan  estranya reforma que crec no ha estat del tot satisfactòria. Suposo que queda pendent l' asfaltat,  ja que  ara ha quedat ple de forats,  així com també  si es faran els accessos i classificació dels nous aparcaments a l'espai de terra que ha quedat a la dreta al costat de l'Escola  Salarich . Bon hivern i molta salut.
16080 SANT LLÀTZER 2023/02/28 2023/03/03 Com a veí de la zona de Sant Llàtzer trobo molt bé que agents cívics vigilin a les persones que tenen animals i els hi facin respectar l'entorn i mantenir net l'espai. Ara bé, tenim un gos, la meva filla de  12  anys el treu a les tardes, el portem deslligat  ja que  el gos té ganes de jugar i li tirem una pilota, està ben ensenyat, no molesta a ningú i per descomptat recollim els excrements de l'animal,  doncs  aquest dilluns quan va sortir, 4 agents cívics "si, si 4" la van estar observant fins que ja tornava cap a casa, la van parar, es van identificar i li van dir que el gos tenia prohibit jugar a pilota i anar deslligat, com que era menor la van acompanyar a casa, no hi havia cap adult, van dir que trucarien o tornarien a passar al vespre, van passar (20:30) uniformats, van  informar a  la meva dona que el gos no podia anar deslligat i tenia prohibit jugar a pilota i que no ens denunciaven, hem d'estar agraïts encara. Vigatans, esteu tranquils, no ho farem més! Si aquests són els problemes de Vic... Resposta
Aquests dies la guàrdia urbana i els agents cívics estan fent campanyes per evitar l'incivisme amb els animals de companyia, sobretot als parcs i places on s'han rebut més queixes ciutadanes, entre elles al barri de sant Llàtzer. L'ordenança municipal de tinença d'animals estableix que els animals han d'anar lligats a tot el municipi menys a les àrees d'esbarjo de gossos. Molt proper a casa hi ha un espai de lleure de gossos  ,  que té al barri de sant Llàtzer, on el gos pot jugar i  córrer . Portar els animals deslligats a parcs, carrers o places és una actuació sancionable, com li ha explicat la Guàrdia Urbana.
16079 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2023/02/27 2023/02/27 Com a veïna de  La  Guixa, voldria demanar a l'Ajuntament de Vic, a veure  què  es pot fer amb els arbres que hi ha a les Estries, com ja sabeu avui dia 27-2-2023 n'ha caigut un, la gran sort és que no hem hagut de lamentar cap desgracia, però al davant s'hi troben dues  vivendes , independentment que és un camí molt concorregut de vianants i encara n'hi ha dos arbres més, en molt males condicions. Esperem que des de l'Ajuntament ens pugueu donar una resposta davant d'aquests fets, i que la pèrdua només sigui d'arbres i no de persones, i no ho  haguem  de lamentar. Moltes gràcies. Resposta
Els serveis tècnics de l'Ajuntament estan treballant el tema conjuntament amb els propietaris del terreny i dels arbres. 
16078 MON RURAL 2023/02/27 2023/03/03 En el mateix camí de l'Anella Verda, aquesta vegada, just quan estàs a punt de passar per sota la C-17 que et porta a la carretera de la Guixa, vaig poder observar mentre m'hi acostava un cotxe de color blau marí i dues persones que feien un abocament de runes il·legal ( veure  foto). Malauradament, ho vaig veure de lluny i no vaig poder anotar la matrícula del cotxe, però pot ser que també us plantegeu de vigilar aquests camins o alguns irresponsables el convertiran en abocadors incontrolats. Resposta
Gestionem la retirada de runes.  Malauradament,  hi ha alguns actes incívics similars als denunciats, en aquesta zona concretament hi ha un avís de prohibició d'abocament de runes, en el mateix punt  es  van col·locar unes pedres per privar accés en un espai que afavoria aquests actes incívics. Val a dir que durant molt temps ens ha funcionat. Ho vetllarem.
16077 MON RURAL 2023/02/28 2023/03/01 Soc un veí del Remei que habitualment (3 o 4 cops per setmana) surt a caminar pel tram de l'anella verda que passa just per darrere la  Bòbila  a l'inici de la carretera de la Guixa, tot just has passat per sota el pont de l'antiga carretera nacional. Fa dies que hi observo un senyor amb una serra anar fent pilots de llenya dels arbres i branques que talla del camí. Just a l'inici del camí, al marge que hi ha ben bé just darrere la  Bòbila , hi ha una escabetxina d'arbres tallats important. Imagino que el senyor deu passar un mal moment i no té altre recurs per escalfar la seva llar. Però si no ho atureu, l'escabetxina es va estenent. Ara ja (com mostro a la foto) s'ha tallat un arbre just abans de passar la palanca de fusta que  creua  el riu seguint el mateix camí, ja hi ha un illot de llenya preparada i trossejada a punt per  emportar . Més endavant, després de la palanca, hi ha més arbres tallats i branques arrancades a punt de ser trossejades. Potser  que li pagueu una mica de llenya. Resposta
Ho gestionem, gràcies.
16076 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2023/02/27 2023/02/28 Tinc  dos dubtes sobre el calendari fiscal del 2023. 1. Per què a principis d'any es va repartir a la majoria d'habitatges de Vic, però a Sentfores fa més de dos anys que no el rebem? 2. Com puc obtenir el mateix document (físic o en PDF)? El que  heu linkat  a algun cometari d'aquesta bústia és molt poc clar, el que envieu en paper és molt més visual i fàcil d'entendre. Gràcies. Resposta
Hem consultat a l' ORGT  i ens confirmen que cada any es fa una bustiada, inclosa Sentfores  La  Guixa. Mirarem d'esbrinar si hi ha alguna problemàtica amb la vostra adreça. Pel que demaneu del document, en el  link   https://orgt.diba.cat/ca/Informacio/calendari/calendari?idTramit=bd9aa49f-325a-4925-8424-bca323c2ff5e  ho podeu trobar en pdf, i us l'adjuntem aquí.
16075 CAPUTXINS 2023/02/27 2023/03/02 El gran aparcament que hi ha a la carretera de Roda al costat de la  VICA,  està molt brut de papers i llaunes. Caldria netejar-lo de tant en tant. Resposta
Fem avís al servei de neteja perquè ho pugui netejar.
16074 SANTA ANNA 2023/02/27 2023/02/27 Soc una veïna de Santa Anna i estic indignada amb la brutícia que hi ha, dia rere dia, a la pista del nostre barri. Un grup de joves venen a fumar, a beure i passar les hores als bancs situats entre les grades i el carrer Tagamanent. Quan marxen, ho deixen tot fet una porqueria. El terra queda ple de papers, llaunes, bosses, embolcalls, ampolles, etc. Realment els veïns hem d'aguantar aquest incivisme i les amenaces que et propinen quan els dius que cullin el que han llençat? Resposta
Ho hem detectat i ho estem treballant. Hem activat agents cívics, educadors de carrer i Guàrdia Urbana perquè planifiquin controls i es pugui minimitzar aquestes actuacions.
16073 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2023/02/27 2023/02/27 Després  de  diversos  avisos i  d'una   instància   a l'ajuntament , finalment s' ha  trencat un dels 2 arbres que tenien risc de  caure  a les Estries No ha fet falta no, que fes vent, la  qual  cosa vol dir que  podia   haver   provocat  un  incident  molt greu. Què   poden  fer perquè  s'assegurin  els arbres i es t allin? Resposta
Els serveis tècnics de l'Ajuntament estan treballant el tema conjuntament amb els propietaris del terreny i dels arbres. 
16072 EL SUCRE 2023/02/26 2023/03/03 He llegit alguna crítica del nou parc infantil que s'ha fet  al Nadal , amb la qual vull dir que hi estic totalment d'acord. Qui dissenya aquests parcs, no té nens i no sap que els hi convé. Aquell parc s'havia d'ampliar, estava bé per nens d'1-4 anys. Ara el tobogan que s'hi ha posat és de més difícil accés pels nens més petits, no hi poden pujar. Ja podeu deixar aquest tobogan, però torneu a posar el que hi havia, amb les escales qualsevol nen podia pujar per ell sol. A més, agraïm que estigueu ampliant el parc, pensant per nens més grans, però el que no té sentit és que poseu els dos parcs separats. Els pares amb nens d'edats diferents com ho fem? Ho portem al de petits o al de grans, no tindria més sentit posar-ho tot de costat? Seria una zona  perfecta , pista poliesportiva juntament amb un parc per tots els nens. Fer els dos parcs separats és un sense sentit, només feu que posar-ho més difícil a les famílies que tenim més d'una criatura. Resposta
Està previst fer el canvi de tobogan, i posar-n'hi un com el que hi havia abans. Per altra banda, els criteris tècnics son de separar per espais diferents, quan és possible, per no tenir tanta concentració.
16071 NORD 2023/02/26 Soc un avi que porta el net a escola cada dia, a l'escola Andersen. Els dies que plou,  darrere  els cotxes aparcats hi tenim uns forats plens d'aigua i fang, s'hi podria fer alguna cosa?
16070 GENERAL 2023/02/24 Insisteixo de nou amb els  vehicles  que circulen sense tub d'escapament. La resposta de l'ajuntament és que la  guàrdia   urbana  denuncia i  immobilitza  aquests  vehicles . Suggereixo  que posi controls al carrer Bisbe  Torras  i Bages o a la rambla del Passeig, sobretot a partir de les 6 del vespre. Crec que en són pocs, però molt molestos. Tots els veïns ho agrairem.
16069 CARRER SANT PERE 2023/02/24 Voldria demanar que es retirin les enormes torratxes de la Pizzeria 1900 de la  plaça  de l'Estació. Ja fa molts mesos, si no anys, que la pizzeria està tancada , però  tenen bona part de la vorera ocupada amb les torratxes. L'Ajuntament hauria d'actuar-hi.
16068 CARRER SANT PERE 2023/02/23 2023/02/28 Com a administrador del bar restaurant el celler d'en Miquel. Plaça estació  núm.  1.  Últimament,  és un continu de  rates  corrent per la nostra terrassa. Hi ha un problema de rates a aquella zona... i un perill que no ens entressin a dins del local. Podrien sanejar la zona? Per altra banda,  portem moltíssims anys  amb les escombraries a davant del nostre local, podrien tornar a estudiar la possibilitat de desplaçar-la a una altra zona? Moltíssimes gràcies per l'atenció. Resposta
Hem fet avís a  l’empresa de control de plagues que hi actuarà.
16067 GENERAL 2023/02/23 2023/02/28 Volia informar d'una negligència per part de la controladora 181 d'àrees blava de Vic. Just aparcar a la zona blava, he procedit a dins el cotxe part de darrere, a canviar-me els pantalons, ja que vaig coix i m'havia de fer una prova. Mentre em canviava els pantalons, la controladora 181 s'ha disposat a posar-me una multa, he sortit tan  ràpid  com he pogut, però a l'anar coix he trigat 1 carrer per atrapar-la i comentar-li, m'ha dit que la recorri. Per experiència  recórrer  no serveix per res, perquè et posen mil excuses i acabes pagant més. He decidit pagar la multa, però he posat una nota, he parlat amb la policia local i he trucat a l'empresa corresponent per queixar-me de la mala gestió. A part , he introduït el bitllet que he pagat per la zona blava + l'anul·lació de denúncia i un escrit similar a aquest. Resposta
Lamentem la situació que comenteu. Hem fet arribar la vostra queixa a l'empresa que gestiona l'aparcament de zona blava, perquè ho pugui esbrinar i gestionar.
16066 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2023/02/22 2023/02/28 Soc el veí de Sentfores  La  Guixa: Nota dirigida a la  regidora  Fabiana  Palmero. E l dia 14-octubre-2020 vaig presentar una queixa  pel  mal servei del Transport públic en el Poble de Sentfores  La  Guixa com també per la  equívoca  informació en els fulletons  dels horaris , no tenia resposta i vaig passar la queixa al S índic  de Vic el dia 04-11-2020. Dies després vaig rebre una notificació d'excusa, però el dia 26-04-2021 rebo una carta  en què  per la meva queixa se'm dona la raó, però  com que  no es compleix amb fer el que cal, el dia 13-01-2023 torno a passar una instància reclamant el que em varen aprovar i no tinc resposta ni cap comentari, o sigui, que fins avui han passat  22  mesos i la Sra. Fabiana  Palmero  no ha complert amb la seva obligació, tal com escriuen en la carta d'acceptació de la meva queixa procedint a millorar el transport i modificar l'equivocada informació en els fulletons  dels  horaris, com tampoc en les pancartes de l'estació i en  les pantalles   dels busos , perquè no compleix Sra.  Palmero . Resposta
Enviem l'escrit a la regidora.
16065 SANTA ANNA 2023/02/21 2023/03/01 Al parc de Santa Anna, al costat del centre cívic, han penjat unes sabates a uns fils elèctrics. Les podreu treure? Gràcies. Resposta
Hem fet avís perquè les retirin. 
16064 EL SUCRE 2023/02/21 Al carrer Eix 11 de setembre entre avinguda Olímpia i carrer Miquel Llor, baixant sentit Barcelona, a la vorera hi ha 90 m de separació entre fanal i fanal, generant una zona totalment fosca a la nit. Agrairia alguna solució d'il·luminació, tot sabent que hi ha una línia elèctrica, però alguna cosa es deu poder fer, perquè realment fa molt respecte passar-hi al vespre.
16063 CARRER SANT PERE 2023/02/21 Estem al parc del Prat i una nena ha sortit disparada del gronxador gros col·lectiu quan s'estaven gronxant i ha picat amb el cap al mur de darrere. Per sort, sembla que no ha sigut greu, però el gronxador  tan  a prop del mur pot ser un perill. Potser sí el gronxador es  mogués  uns metres, no hi hauria aquest perill. Escrivim per deixar-ne constància i, si pot ser, evitar que cap altra criatura es faci mal.
16062 SANTA ANNA 2023/02/20 2023/02/21 Soc un veí del Parc de Santa Anna i des de fa ja setmanes, a la zona del parc, a tocar del casal on hi ha 3 bancs, s'hi asseuen un grup de joves que deixen tot brut, ple de gots, bosses, ampolles,  etc...  tirats per terra. En algun cas, ampolles de vidre trencades i  algun que altre acte  vandàlic com cremar un sofà a tocar d'aquests bancs. La brigada de neteja ja té constància que passa tot això, i venen a primera hora del matí perquè estigui tot net, crec que aquesta no és la solució ni a curt ni a llarg termini, perquè ara aquest jovent ho embruten a totes hores, a més, si els hi dius res s' encaren  i fins i tot t'amenacen en fer-te una pallissa, per això us demanaria que a part de posar alguna paperera més (ja que no n'hi cap al costat d'aquests bancs), alguna acció cívica o educativa en vers aquest jovent,  ja que  això  porta força temps  i penso que comença a ser preocupant. Resposta
Ho treballem.  Activem agents cívics, educadors de carrer i Guàrdia Urbana perquè planifiquin controls i es minimitzi la problemàtica.
16061 NORD 2023/02/20 2023/02/21 Aquesta  farola , les altres i els bancs del carrer Manlleu de Vic, tenen aquest aspecte cada dia, aviat caldrà canviar les  faroles  i tot! I algunes de les façanes quina imatge! Volem una ciutat més neta! Encara no tenen ADN els gossos? Poseu multes des de l'Ajuntament? Resposta
Fa temps que estem treballant al carrer Manlleu la problemàtica dels orins de gossos. En aquests últims dies hi estem dedicant esforços addicionals per part d'agents cívics i de Guàrdia Urbana i esperem que es notin els resultats.
16060 HORTA VERMELLA 2023/02/20 2023/03/08 És  en relació al  passatge de l'Horta Vermella. Des d'aquesta setmana passada ens van comunicar que no s'hi podia aparcar, quan nosaltres  portem 14 anys  aparcant davant de casa nostra i no hi ha hagut cap problema, és cert que en el parc de Ramon Aramon i Sala últimament entre ocupes i gent que aparca els cotxes de qualsevol manera, s'havia de controlar, però nosaltres que aparquem davant de casa nostra i que també evitem que es vagi a tota pastilla per aquest passatge, ens han multat. Crec que heu multat  a qui  no tocava. Justament després de les nostres sancions, aquest cap de setmana tornava a estar ple de cotxes canviant bateries i fent  trapixeos , al parc i nosaltres, al nostre passatge, no hem pogut aparcar perquè ens ha posat una multa de 200 euros. No sé si potser estaria millor passar els caps de setmana a vigilar els que realment estan fent infraccions, que no posar-nos una multa en el nostre passatge, quan en realitat no ha passat mai res ni ens havíeu avisat abans. Resposta
Les actuacions en aquests carrers que esmenta responen a queixes de veïns. Aquests carrers són de superfície a un nivell, és a dir, no hi ha separació de vorera i, per tant, no s'hi pot estacionar. Tanmateix, en alguns casos els vehicles estacionats dificultarien el pas de vehicles d'emergència de la tercera categoria, en cas de necessitat.  Pel que fa a la resta de conductes incíviques en cap de setmana, n'iniciarem control i si ho creu convenient pot comunicar-los a la Guàrdia Urbana en el moment de produir-se i així facilitar una actuació més eficaç. Ho trebalalrem.
16059 CAPUTXINS 2023/02/20 2023/02/23 Des de fa ja un temps a Vic han augmentat els robatoris, a la zona de l'hospital en menys de  10  dies han obert 3 cotxes (que jo sàpiga), nanos joves amb patinet van provant d'obrir tots  els cotxes . Al Carrer Francesc Pla el Vigatà aquesta setmana. També portes forçades amb un  cargol  clavat a terra perquè la porta no tanqui, tenint en compte que també està salut mental al costat hi passa molta gent. Demano que s'instal·lin càmeres de videovigilància, ja que som molts els veïns que estem farts dels robatoris en els nostres carrers. Resposta
Efectívament, la policia ha detectat un increment de fets delictius a la zona d'estacionament gratuït. S'hi ha intensificat la vigilància amb agents de paisà per intentar localitzar, identificar i neutralitzar aquestes accions.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...