Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Des de l'any de les olimpíades, 1992, fins avui s'ha reduït la potència dels punts de llum de 215 a 179 w/punt, sense perdre lluminositat

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
12625 MON RURAL 2020/08/07 El tram del riu  Gurri,  des de la font dels Frares fins al  Marcé,  té molts  plàstics  a les voreres. Seria un bon moment per retirar-los, ja que  el riu  baixa   amb  poc cabal.
12624 CAPUTXINS 2020/08/06 2020/08/07 Fa dues nits que hi ha un sofà al carrer sant Pau, 17. Referent als sorolls, hi ha personatges que porten una moto i uns altres un cotxe amb el tub d'escapament lliure, amb un soroll estrepitós, És possible que passi això a la nostra ciutat al S . XXI ? Sé que la prioritat és la Covid-19,però hem d'admetre que certs personatges facin malbé les façanes amb pintura i danyar la imatge de la ciutat? Resposta
Hem passat avís a  Vicverd  per retirar el sofà que comenteu. Per altra banda, passem avís als agents cívics, per intentar descobrir els sorolls i actes incívics que comenteu.
12623 CAPUTXINS 2020/08/06 Al C/Francesc Pla el  Vigatà   núm. 8,  hi ha la terrassa d'un bar tancat (des de l'any passat no ha tornat a obrir i si no ho fa ara que és estiu... Quan pensen utilitzar-la??) És per dir que fa molta nosa a l'hora de girar i si a més, no en fan cap ús, valdria més treure-la, el qual ens facilitaria de poder girar, a part que el carrer quedaria més net i espaiós!! O poseu contenidors de les escombraries!! Ens anirien genial!!
12622 REMEI 2020/08/06 2020/08/07 La comunitat es queixa que l' església evangelista  del carrer Virrei Avilés, que hi ha enfront de la mateixa els diumenges el mati, fan uns cants amb el so molt elevat i són bastant molestos. Es demanaria si us plau, que se'ls hi comentés de moderar la veu. Moltes gràcies. Resposta
 Hem passat el vostre avís als agents cívics per la seva gestió.
12621 SERRA-DE-SENFERM 2020/08/06 Al carrer A lzina, hi ha  una casa cantonera amb passatge congost, que  té  el  jardí  ple de mates i bardisses, i als veïns ens fa por que hi vagin rates o hi hagi un incendi. Es pot fer alguna cosa per obligar a tallar tot l'herbassar?  Gràcies .
12620 NORD 2020/08/06 2020/08/06 A la plaça  Mastrot  han caigut unes branques del  til·ler . Esperem que les recolliu, ja que fa mal efecte. Gràcies. Resposta
Hem avisat al servei de jardineria, que ja les ha retirat.
12619 GENERAL 2020/08/06 2020/08/06 Al centre de Vic tothom porta mascareta; en altres barris de la ciutat molta gent surt amb mascareta, però hi ha un volum d'incívics que o no en porten, o la porten mal posada. Per respecte als primers, si us plau, controleu i poseu multes. Hi va la salut de tots. Resposta
La Guàrdia Urbana i els agents cívics ja fa dies que ho controlen i sancionen, i  a partir d'avui reforçarem els controls de les persones que no portin mascareta o la portin mal posada.
12618 GENERAL 2020/08/06 2020/08/06 Convindria que els agents cívics o algú, donessin el vol pels parcs i civilitzessin tota aquesta colla de nens i joves d'una ètnia determinada (que no es pot dir o ets racista) i que llencen les escombraries on volen . Solen  ser força maleducats i se t'encaren quan els hi dius que ho recullin. Sancionar els pares que els deixen anar per lliure, podria ser una solució. Resposta
Hem passat el vostre comentari a les agents cíviques, que ho gestionaran.
12617 NORD 2020/08/05 2020/08/06 A la plaça  Mastrot , on va caure aquella morera gegant, ahir va caure una branca de l'altre arbre que hi ha al centre. Seria bo que l'anessin a recollir, és grandota. Gràcies. Resposta
 Passem el vostre avís al servei de jardineria, per a que ho puguin retirar. Gràcies per l'avís.
12616 CAPUTXINS 2020/08/05 2020/08/06 Caldria  que per part d'aquest Ajuntament es fessin els tràmits oportuns, per tal que a qui correspongui, tingui cura de segar totes les males herbes que tenen una altura molt considerable al solar de la carretera de Roda, on hi havia hagut la  Pavicsa . Tal com està,  és  un niu de porqueria amb el perill que  per culpa de  les altes temperatures, es podria originar un incendi. Resposta
Gràcies per la informació. Hem avisat al servei de jardineria per tal de retirar-ho.
12615 HORTA VERMELLA 2020/08/05 2020/08/05 Tinc entès que els propietaris de solars a la ciutat de Vic estan obligats a tenir cura d ' ells, tenir-los nets , esbrossats  i endreçats, si no hi intervé l'ajuntament . No sé si estic errat, si no és així... .per  què els solars entre els carrers Francesc Maria Masferrer i Prat d'en Galliners, fa anys que no es netegen semblant una selva ?  I també el carrer Molí d'en Saborit (amb casa abandonada i en ruïna inclosa) ,  almenys aquest deu tenir propietari, ja que es ven (foto). Curiosament tots al voltant del teatre Atlàntida. M'agradaria saber per què uns solars si i d'altres no. Resposta
Hem passat avís a l'inspector urbanístic perquè informi i es faci requeriment a la propietat
12614 NORD 2020/08/05 Amb el desconfinament de la Biblioteca pública Joan Triadú no s'ha tingut en compte els drets i necessitats bàsiques dels ciutadans usuaris d'aquest servei públic: els lavabos romanen tancats. Sóc usuària freqüent de la biblioteca i pràcticament cada tarda m'hi passo les 5 hores en què roman oberta, i com jo molts d'altres; se'ns nega però l'ús del lavabo d'aquest espai públic, sigui per urgència o no, sense tenir més opcions que: 1) haver de sortir de la biblioteca per anar al lavabo d'algun negoci privat, on som forçats a consumir per a poder fer ús de les seves instal·lacions; 2) aguantar-se fins a arribar al  propi  domicili, amb possibles conseqüències com acabar patint una infecció d'orina, com va ser el meu cas aquest passat 15 de Juliol. Demano doncs,  si us plau , que es vetlli pels drets i necessitats dels usuaris de la biblioteca i es reobrin els lavabos, adoptant les mesures de seguretat i higièniques necessàries derivades de la situació actual de la  Covid-19 .
12613 EL SUCRE 2020/08/04 Prop del Nadal, al Carrer Pare Rambla, hi havia una tapa de clavegueram que estava fora de lloc i hi podia haver caigut un nen. He posat la tapa a lloc, però la placa està solta i en qualsevol moment podria tornar a sortir de lloc. Uns 50 metres més al Nord hi ha una altra tapa de clavegueram, que també està trencada i pot ficar-s'hi la roda d'un cotxe.
12612 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/08/04 Anella verda Vic-Sentfores La Guixa. El camí des de Vic banda dreta  fins a  la Guixa, demanaria que s'arreglin dues coses: 1. Perill i inseguretat dels que anem a peu per la Ctra. de la Guixa, el trosset de Ctra. davant del  Lidl  que passa per sota del pont i  fins a  agafar el camí a la dreta. No hi ha voral ben arreglat, però quan passes per sota el pont, hi ha un voral molt estret, els cotxes corren moltíssim, no respecten el 50 i si en passen dos, un en cada direcció, se t'acosten molt, fa basarda passar-hi a peu. Crec que hi hauria d'haver limitació de velocitat a 20 km, i una barana al tros de sota el pont. 2. En el camí arribant a la Guixa, a l'esquerra hi ha un camí amb graons i barana de fusta, una taula de pic- nic  i una font. A 200  m.  també un salt d'aigua. Al salt d'aigua no s'hi pot arribar, perquè al trosset final del camí estret hi ha un plàstic gran gruixut, fa pudor, molt fang, que impedeix passar-hi. Si es pogués netejar, podríem arribar al salt d'aigua.
12611 MON RURAL 2020/08/04 Anella verda i ciclistes. L'anella verda són camins estrets, no pistes amples, i per tant és impossible que hi hagi convivència entre caminaires i ciclistes esportius, que van a tota velocitat fins i tot en baixades i revolts que hi ha. En aquests camins hi ha molts infants a peu i en bicicleta, cotxes, cadires de rodes també, i molts caminaires. El camí que va fins a la font dels Frares, cada dia tinc més ensurts amb ciclistes ben equipats, circulant per aquests camins a tota pastilla. A mi ja m'han tirat a terra un cop. Si venen pel  darrere , no els veus, pel davant i d'un revolt tampoc. L'últim avui mateix, i a sobre el ciclista m'ha dit que no vagi pel mig, això en un camí estret. Ja vaig amb por. Crec seriosament que: - S'hauria de limitar-los la velocitat al pas dels caminaires i posar-ho a totes les entrades i rètols de l'Anella Verda. - Comunicar-ho a totes les associacions ciclistes, i els ciclistes amb qui teniu contacte de la Taula de mobilitat. Gràcies.
12610 CARRER SANT PERE 2020/08/03 Voldria reivindicar que el sortidor del parc Balmes, no es tanqués tan aviat a la tarda, ja que és a partir que baixa la calor, quan més gent hi ha  gaudint  de les ombres. El sortidor acompanya i refresca, és una llàstima que no es tingui en compte.
12609 SANTA ANNA 2020/08/03 2020/08/04 Les clavegueres de la cantonada del carrer Sant Jaume amb Manel Brunet, no tenen prou capacitat per empassar-se tota l'aigua. Això passa  d'ençà que  es van construir els sifons interiors. Ja han vingut dos cops a mirar-ho però el problema continua. A la que para de ploure ja es van empassant l'aigua, per tant no estan embussades, simplement el  sifó  no deixa passar gaire aigua i van  sobreeixint  cap a les altres clavegueres. L'última vegada hi van tirar una foto els de la brigada municipal. Moltes gràcies. Resposta
Hem passat l'incidència a l'àrea de mantenment, que avui ja ho estan gestionant.
12608 ESTADI 2020/08/03 2020/08/03 Hi ha un arbre trencat a l' avinguda  Pius XII. Resposta
 Gràcies per l'avís. Passem avís a l'àrea de medi ambient. 
12607 EL SUCRE 2020/08/02 Vivim en una casa en el carrer Miquel Martí i Pol (zona universitària) i ja fa algun temps que pel jardí de casa tenim conills. Sabem que a la zona del cementiri hi ha molts conills, fins i tot dins mateix del cementiri ,  cosa que no descartem que hagin baixat fins al carrer de casa nostre. Voldria demanar-vos si podeu venir a agafar-los o bé quina solució hi poseu, perquè cada vegada n' hi ha  més, i això ja comença a cansar. Es mengen les flors, plantes, fan forats al terra del jardí ..   vaja,  un complet desastre. Moltes gràcies.
12606 CAPUTXINS 2020/08/02 2020/08/07 Sóc veïna del carrer Nou, cantonada amb carrer  Misericordia . Res en contra del  City   Arms  . .però  podrien controlar els grupets que es queden xerrant fins a altes hores, i el descontrol de vòmits que hi ha el cap de setmana, bastant lamentable. En comencem a estar farts. Esperem que hi hagi un millor control i netedat, fa molt fàstic els vòmits a les cantonades. Salutacions. Resposta
Fem arribar el que ens comenteu al servei de neteja viària, perquè ho tinguin present en aquest punt durant el cap de setmana. Pel que fa als sorolls, hem passat l'avís als agents cívics nocturns, perquè ho puguin gestionar.
12605 SANTA ANNA 2020/08/02 Al carrer Providència ( parets piscines ), també  hi ha  rates, caldria exterminar.
12604 CAPUTXINS 2020/08/02 2020/08/07 Sóc una veïna del carrer Nou, i no podem més amb el soroll de la netejadora que passa cada di, a les 6/7 del matí a netejar el carrer. No hi ha dret que cada dia ens desperti a aquestes hores, no és un vehicle silenciós precisament.. .tot  el contrari. Presentarem una queixa formal a l'organisme corresponent de l'ajuntament, perquè ja no aguanten més. Els veïns que tenim les habitacions orientades al carrer Nou, estem farts de no poder descansar ni un dia, com a  mínim  fins a les  8 h . Salutacions. Resposta
La neteja viària del centre de la ciutat s'ha de fer abans de l'obertura comercial i dels moments de més trànsit, per poder donar un bon servei. Això implica fer-ho d'hora, ja que hi ha moltes zones a netejar i els horaris també són limitats per la presència de terrasses, obertura d'establiments, per tant, a vegades és difícil compatibilitzar amb totes les necessitats. Passem avís al servei de neteja viària, per minimitzar l'impacte que pugui causar en els veïns.
12603 NORD 2020/08/01 Seria bo que  es passés  a la tarda-vespre pel carrer manlleu, a la zona no  peatonal , potser es pensen que  és   una zona  que no calen les mascaretes. El cas  és  que no se la posen mentre  passegen . La resta del dia tampoc,  però  no és  tan  freqüent. A partir de les 8-9 del vespre la cosa canvia. Ni els vianants, ni els propietaris d'alguns negocis....  equí  no adjunto fotos,  però  si les volen les  passo en privat. Van  sense la mascareta  obligatòria . Realment falta educació cívica a la gent,  però  si  els h i toques una mica la butxaca, potser escarmentarien, ja que per salut i respecte als altres, no es fa. Es deuen pensar que això del virus no va amb ells. Una vergonya. Sort d'alguns que  sí  que ho fan bé, però no  sé  si  és  generalitzat a la resta dels carrers. A quí  a tota hora es passa de tot. Després tots lamentarem  haver -nos  de confinar. Falta memòria.
12602 REMEI 2020/08/01 Hi torna a haver gent passant les nits a la porxada de l' església  del Remei. Actueu  si us plau,  abans el problema no s'enquisti.
12601 GENERAL 2020/07/31 2020/08/03 Volíem demanar quan tornaran els horaris habituals dels autobusos urbans de Vic. Ho hem intentat demanar diverses vegades a l'estació d'autobusos sense èxit. Gràcies. Resposta
Des de l'Ajuntament s'ha demanat l'augment de les expedicions demanant el restabliment de servei al 100%, des de ja fa temps. S'ha fet requeriment a l'empresa concessionària del servei,  Sagalés , i s'està treballant  en  aconseguir el restabliment total del servei, jurídicament. Esperem que pugui estar restablert,  el més aviat possible .
12600 ESTADI 2020/07/30 2020/07/31 Ja veig que en aquest barri tothom passa de tot (com sempre). Trastos vells tot el dia fora, els nens es poden fer mal, fa calor i es poden encendre i aquí, com sempre no hi ha control de res. Resposta
També vam rebre la incidència dels informadors ambientals. Hem avisat al servei de recollida de trastos, i aquest matí quedarà fet.
12599 GENERAL 2020/07/30 Es pensa solucionar el tema dels incívics amb bicicleta per les voreres? Passen per les voreres del carrer Nou, les voreres de la carretera de Roda, semblen un carril bici exclusiu, ara ja t'insulten directament si no poden passar. I evidentment, cap policia enlloc (no patrullen mai a peu, que  seria  el que haurien de fer, així potser ho veurien) que  denunciï  aquestes accions. S'ha vist baixant la Rambla Hospital bicicletes per la vorera, on hi ha un carril bici flamant. Perquè els agents cívics, molt bona voluntat, però amb aquest tema, zero. Està molt bé això de promocionar l'ús de la bicicleta, però potser ens hem passat amb el tema. Hi ha usuaris  excel·lents , també s'ha de dir, però una gran  majoria  (i ho dic amb pena), es pensen que poden passar per on els  hi  dóna la gana. Seriosament: si no hi poseu remei, senyalitzant carrils bici on no n'hi ha i protegint la gent que va a peu, lamentarem  algun  accident greu. Fa molts anys que dura el tema. I cada dia  és  pitjor.
12598 CAPUTXINS 2020/07/30 2020/08/07 Referent als contenidors de les escombraries del Passeig. Mesos enrere em vaig queixar del desmanec que hi ha amb  els contenidors  soterrats fora de servei i els nous contenidors de superfície. Se'm va dir que ja s'estava sobre aquest assumpte. Van passant els mesos i aquí no  es  soluciona res. Ja sé que l'Administració és lenta, però tant ?  A més, ara cada cap de setmana és un desastre. El contenidor del  cartó , suposo que passen a buidar-lo els divendres al matí i no hi tornen  fins al  dilluns el matí, el que vol dir que el dissabte al matí ja és ple i al vespre les bosses ja són per terra. No es podria buidar el dissabte al vespre ?  Tres dies són massa. A part, hi ha el contenidor de l'orgànic d'una fruiteria que és sempre al carrer al costat dels contenidors orgànics generals. Tenia entès que aquests contenidors orgànics particulars els havien de guardar a casa seva. No se'ls pot avisar/informar? I si ja se'ls ha avisat, doncs llavors toca sancionar. Resposta
Els contenidors soterrats depenen d'un procés d'inversió de renovació d'equips en profunditat, ja que alguns estan molt envellits i avariats. El procés està essent més lent del que voldríem. Mentre no es pugui realitzar, hi ha d'haver els contenidors en superfície en el punt on estan situats, per permetre continuar donant servei als ciutadans. Sabem que hi ha punts on l'aportació de residus al contenidor de  multiproducte  ha augmentat en els darrers anys i que es desborda sovint. Traslladem la informació als serveis de recollida viària, per tal de millorar la situació i minimitzar l'impacte que pugui causar en els veïns. Per altra banda, estem treballant conjuntament informadors ambientals i agents cívics per detectar quins comerços i veïns no utilitzen correctament els contenidors. El contenidor per l'orgànica d'una fruiteria, es fa la visita corresponent per un bon funcionament del servei de recollida comercial.  Tot i coneixent  la campanya informativa sobre residus que es continua fent a la ciutat, ens va molt bé que si teniu algun tipus d'informació que ens pugui ser útil per identificar els possibles infractors, ens ho podeu dir.
12597 SANT LLÀTZER 2020/07/29 2020/07/31 Al carrer Josep Maria de  Sagarra  i Castellarnau tenim un cotxe que porta  més  de  4  mesos al mateix lloc aparcat,  és  un Renault negre. Es pot fer que  els   seus  propietaris el retirin o el portin al  desguàs ? Resposta
Hem passat l'avís a la guàrdia urbana, que ho gestiona.
12596 REMEI 2020/07/29 Sembla que el Remei ja no interessi a la ciutat de Vic.  Baralles constants, tant fa l'hora del dia que sigui, incivisme, gent tirant escombraries des de les finestres de casa, drogues i alcohol assegurats a qualsevol hora del dia i en plena llum... i ni una sola patrulla de guàrdia urbana.  No sé què passa darrerament, abans com a mínim es veien agents patrullant cada dia, i ni de bon tros hi havia aquests espectacles al carrer. Ara ja ni això, només venen quan se'ls requereix, però prevenció i seguretat ciutadana 0. El Remei s'ha convertit en un autèntic  Ghetto , amb les seves pròpies lleis i cap mena d'ordre, hi ha veïns del barri que ja estem molt cansats i volem viure una mica tranquils.
12595 SANT LLÀTZER 2020/07/29 No sé si la Ctra. de Sant Hilari pertany a Vic o a  Calldetenes, ja que  està al límit del territori municipal crec. El cas és que hi ha dos semàfors amb sensor de velocitat limitat a 40 en cada sentit de la marxa. El problema és que salta quan un conductor passa de 40, però com que el punt de detecció és just a sobre el semàfor, l'infractor té temps de passar, mentre que les altres persones que venen a  darrere  o en sentit contrari, són les que s'han de parar encara que circulin a la velocitat  correcta . No es pot posar el sensor abans d'arribar al semàfor? D' aquesta  manera si algú el  fa saltar, s'haurà  de parar. O una  altra opció  seria posar directament un radar. Moltes gràcies.
12594 NORD 2020/07/29 Els bots que hi ha a l'Avinguda Països Catalans, a l' alçada  del carrer de la Font de Sant Pere, i els que hi ha al carrer de l'Era d'en Sallés, a l' alçada  del carrer Camí de la Tolosa (la baixada dels mossos a l'antic  roc34 ), són molt durs pels  amortitzers  dels cotxes. Encara que es mantinguin a la mateixa alçada, no es poden suavitzar una mica perquè l'impacte no sigui tan fort pels cotxes? Moltes gràcies.
12593 CARRER SANT PERE 2020/07/29 2020/08/07 Vivim al carrer Morgades i el camió de les escombraries passa cada dia a les, 6 quarts de 7 i el sentim 4 vegades, perquè fa la volta a l'illa entre nosaltres i les torres de Sadei . És normal que passin tan aviat? És que fan molt soroll i ens desperten. Resposta
Cada camió té un horari segons el tipus de recollida dels residus i unes rutes establertes. fem arribar el vostre comentari al servei de recollida, per si es pot minimitzar el soroll, i puguin valorar-ho en les rutes del servei.
12592 CAPUTXINS 2020/07/29 El bar el Nen, entre el carrer R aval Cortines i carrer  Canigó ,  ha   tancat .  Estaria  bé  que  retiressin  les torratxes trencades de la vorera. Moltes  gràcies .
12591 GENERAL 2020/07/29 Hi ha previst renovar els parcs infantils de la zona més cèntrica de Vic (bassa dels  hermanos , carrer  Morgades , cementiri...)? Estan tots que fan llàstima, bruts, amb estelles, trencats, no saps on anar, no n'hi ha cap que es pugui aprofitar i són perillosos. Hi ha molts pobles amb parcs preciosos, amb terres tous, gronxadors per totes les edats i amb un manteniment.
12590 REMEI 2020/07/29 Unes persones grans que acudeixen al centre de dia Sant Jordi i que viuen als habitatges Montseny demanen si teniu previst pintar els bancs que tenen en el barri, carrer Tona, Avinguda Montseny, ja que veuen que els hi fa molta falta.
12589 ESTADI 2020/07/28 2020/07/29 Bar  Amine , responsabilitat de  l'ajuntament , sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat. Resposta
Ho hem passat als agents cívics. Malgrat tot, segons el que es veu a la fotografia adjunta, són persones consumint en una terrassa, on, de moment, no és obligatòria la mascareta.
12588 GENERAL 2020/07/28 2020/07/29 Aquest dilluns passat molts ciutadans vam mirar pel  9TV  el ple telemàtic de l'excel·lentíssim Ajuntament de Vic (el de la mesura humana). Va ser un molt bon espectacle, tant pel contingut com per les connexions. No sabíem si riure o plorar, ja que semblava desconnexions. Com la pressa que tenia l'alcaldessa per acabar aviat i, potser, per començar vacances. Ja que ho tenia tot aprovat, com sempre, amb majoria. Quina pena per molts ciutadans. Per altra part, el dissabte a la  Plaça  de la Noguera, vam assistir a l'homenatge als dos nois que moriren ofegats al riu  Gurri  i no hi havia ningú de l'Ajuntament. A més, hi havia una pancarta ben grossa que els mitjans de comunicació, casualment, no la van veure ni gravar. La pancarta deia: 'Anna Erra, girar-s'hi d'esquena també és racisme.' Resposta
Lamentem les incidències tècniques que no van permetre seguir el ple. A partir del setembre, si les mesures sanitàries ho permeten, seran presencials.
12587 GENERAL 2020/07/28 Es fan molts plans per millorar la qualitat de l'aire d'Osona, com ara llegeixo a la portada de la web, "Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire d'Osona", però amb el temps que fa que es tenen dades de la mala qualitat de l'aire sense fer-hi res, és lamentable, per exemple hi ha molts vehicles, camions, furgonetes, autobusos que són els que més contaminen i embruten més que poden circular per tot Vic i no hauria de ser així. Per altra banda a veure si la guàrdia urbana es digna a fer algun control de sorolls de vehicles, motos i cotxes. També controls de velocitat, que hi ha vehicles que circulen a 80, 90  kms .  per  hora en vies que hi ha passos de vianants, com és el cas de l'Avinguda Països Catalans, cantó El Sucre.
12586 CENTRE HISTÒRIC 2020/07/28 Crec que els dissabtes  podríeu  acceptar una filera de taules  a sota les arcades de baix de la Plaça Major perfectament i  complint les  distancies.
12585 MON RURAL 2020/07/28 2020/07/29 No  sé  si és el canal corresponent per donar a conèixer uns desperfectes que tenen les baranes del pont que es troba a l' avinguda  del Bruguer, sobre el Riu  Gurri .  En dos trams, hi ha un buit suficient perquè un nen petit pugui precipitar-se, per un descuit, en faltar-hi diversos barrots de seguretat. També hi ha diverses zones on només  hi  falta un barrot, que no és tan perillós, però hi són. Si aquest no és el canal adequat per donar a conèixer aquests desperfectes, demano disculpes i  agrairia que  m'indiquessin on s'ha de fer aquesta gestió. Resposta
Gràcies per l'avís. Ho estem reparant. És correcte la via de comunicació que heu fet servir. 
12584 CENTRE HISTÒRIC 2020/07/28 2020/07/30 Voldria comentar que tots els divendres de l'any, aproximadament a les 6.30 del matí, un camió d'escombraries fa una recollida de residus de contenidors d' orgànic , al Carrer Progres de Vic. Això comporta molt de soroll. Seria possible que es fes a una altra franja horària? Moltes gràcies. Resposta
Fem arribar el que ens comenteu al servei de recollida, perquè valori si hi poden fer alguna cosa, tot i que modificar les rutes de recollida establertes moltes vegades és difícil, però els hi comuniquem.
12583 ESTADI 2020/07/28 Podeu posar un horari d'obertura i d'ús a la pista del parc  Monsenyor  Esteve i Orriols? A veure si així els joves que l'utilitzen, ens deixen dormir tranquils.
12582 REMEI 2020/07/28 2020/07/29 De nou durant aquest vespre al mateix lloc de sempre (Raimon d'Abadal/Candi  Bayés ). Seguim.... Resposta
 En tenim coneixement. Hi estem treballant.
12581 GENERAL 2020/07/27 2020/07/29 Desconec qui gestiona les respostes de la bústia ciutadana,  però   segons  les respostes sembla que  és  un " boot" , o  sinó  fixeu-vos en les respostes de 12.519,12.518 i 12.509 . Totes  exactament iguals. Copiar i enganxar. Feu-li saber a qui programa el " boot" , que molt possiblement prou que tindria alguna recomanació a aportar, però us recordo que qui es va presentar a unes eleccions per gestionar la ciutat  vàreu  ser vosaltres, no pas jo. Per cert a canvi d'un bon sou. D'altra manera, jo també agrairia que  vinguéssiu  a fer-me la feina d'on jo treballo. Resposta
Totes les respostes són personalitzades. A les que us referiu, son de dues queixes rebudes,en menys de 24 hores de nou del mateix assumpte, i que, malauradament, en 24 hores, no hi havia cap novetat. Cap polític gestiona la bústia ciutadana.
12580 CAPUTXINS 2020/07/27 2020/07/31 Podríeu  tapar el  grafiti  de la columna de davant el  núm.  4 del carrer Sant Just ?  Gràcies. Resposta
Ho anotem i programem
12579 CARRER SANT PERE 2020/07/27 2020/07/28 Vivim al carrer Mossèn  Gudiol . Durant la setmana passada es va instal·lar una tanca  metàl·lica  a l'antic edifici que acollia  Numa  industrial. A part que s'ha habilitat l'espai destinat a aparcaments per suplir la desaparició de la vorera, que entenem que és una solució temporal, s'han posat uns taulons de fusta per baixar de la vorera amb uns claus molt mal clavats que sobresurten i que poden ser un perill per als vianants. Seria possible que es fes una revisió per mirar si es pot evitar aquest fet? Hem intentat clavar-los més, però en haver-hi el paviment, no hem pogut. Gràcies!! Resposta
Ho hem passat a disciplina urbanística per a que ho puguin gestionar i fer arreglar. Gràcies per l'avís.
12578 CENTRE HISTÒRIC 2020/07/27 2020/08/03 Fa setmanes que pels vols del carrer de la Ramada, és sabut per tots els veïns, que s'ha degradat el barri amb robatoris i molt mala convivència. Així el consistori prendrà algunes mesures, o potser se n'aniran de vacances, que les eleccions són una mica lluny encara. Resposta
A la zona de la plaça Gaudí s'hi han fet diferents actuacions per donar seguretat actuant contra petit tràfic de drogues i fent detencions, gossos potencialment perillosos i robatoris. No obstant restarem atents.
12577 CENTRE HISTÒRIC 2020/07/27 Al Carrer Sant Just fa dies que hi ha repetidament defecacions de gos. L'Ajuntament va fer una gran campanya on podia detectar i multar  als propietaris  de gossos que deixen els excrements. Així que avui dia 27.07.2020 seria moment d'actuar i no de fer publicitat electoral.
12576 REMEI 2020/07/27 2020/07/30 On estan situats els contenidors, que era zona verda, i fa que la gent deixi totes les deixalles i sembla un abocador. Carretera de la Guixa. Voldríem una solució  per tal que  tots els veïns que hi viuen a prop, han de veure totes aquestes deixalles ,... Resposta
Aquesta incidència ens ha arribat per altres canals de comunicació amb l'ajuntament i hi estem treballant. De totes maneres, sempre ens és molt útil tota la informació que ens féu arribar per anar identificant les accions incíviques per part de la ciutadania.
12575 REMEI 2020/07/27 2020/07/29 Una mostra més de cap de setmana. Tot segueix igual. Seguiu sense fer res per solucionar-ho. Suposo que en temps d'eleccions,  sí  que vindreu a mercat a recollir vots, oi? Resposta
Som coneixedors d'aquest tema i des de principis de juliol que hem fet estades a peu de contenidor fent campanya per millorar l'estat dels contenidors i del barri. També hem ampliat les àrees de contenidors posant més capacitat de contenidors de  multiproducte  amb la finalitat de disminuir els desbordaments; estem fent seguiment dels comerços i  baldeig  de diferents punts del barri. Totes les accions van encaminades a minimitzar les accions incíviques causades per la ciutadania i que generen malestar entre els veïns de la zona. Ara durant aquests dies, es continuen fent estades a peu de contenidor, gràcies als informadors ambientals i als agents cívics que treballen pel barri donant a conèixer el servei de recollida de trastos i el funcionament de la recollida selectiva.
12574 CARRER SANT PERE 2020/07/26 2020/07/27 Els fanals de l'Hospital vell de la Santa Creu de Vic (Rambla Hospital) que es varen treure en el seu moment per a fer les obres, jo personalment a la bústia ho he reclamat un parell de vegades, agrairia que es tornessin al seu lloc, i si és del patronat de l'hospital, hi podeu fer molta força per restablir. Com puc trobar les referències de coses que escric a la bústia? Ho buscava i no he estat capaç de trobar-ho. Resposta
Són uns llums històrics i molt bonics,que han de tornar al seu lloc. Estem mirant de rehabilitar- los , per poder-los tornar a posar. Esperem tenir-los-hi, com més aviat millor.  El que demana de la bústia, al lloc on posa "Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar" hi poseu, per exemple, en aquest cas: "Fanals  Santa Creu", i us sortiran les referència d'aquest cas. Pot posar per tema, per barri i/o per any.
12573 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/07/26 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Hauran vist en aquesta bústia moltes queixes per l'incivisme de no portar la mascareta, de fer reunions, o disbauxes nocturnes, de no complir amb la normativa o ordenances en les cues d'espera en llocs públics i d'altres, per falta d'organització,  etc. , com també hauran vist o trobat que per altres fets ens multen d'una manera persecutòria. Doncs sembla que per saltar-se les normes de seguretat, de sanitat d'higiene a causa de la Pandèmia, ningú es preocupa per fer que es compleixin. Sra. Alcaldessa, crec, i de segur que moltes més altres persones que, vostè com a la primera autoritat de la ciutat de Vic hauria de fer que es complís. Aquestes faltes estan atemptant a la salut dels Ciutadans, i veïns d'un Poble, com també d'altres llocs. Faci d'Alcaldessa per aquest tema tan Important, i posi els medis necessaris, que això és un projecte com tants d'altres, que no es poden ni s'haurien de retallar.
12572 ESTADI 2020/07/25 2020/07/27 Han afegit contenidors, però no s'obren, a l'Avinguda Pius XII 6 v 8. Resposta
Gràcies per l'avís.  Ho fem arribar a Vialnet. Possiblement no s’obre perquè l’han situat massa al costat de la vorera, i no es pot accionar el pedal perquè s’obri (com es pot veure perfectament a la foto).  Ho comuniquem perquè es posi correctament el contenidor i se’n pugui fer ús.
12571 POLÍGONS 2020/07/25 A la carretera de Manlleu, hi ha una parada de bus direcció Manlleu a l'alçada del Decathlon /  Leroy   Merlin . La gent que s'espera, a vegades seu a sobre d'algun cotxe dels que hi ha aparcats allà. No es podrien posar un parell de bancs o una marquesina amb banc, per tal d'evitar això? Moltes gràcies.
12570 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/07/25 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Com es veu a la foto al costat del que com poden veure, fantàstic camí per als vianants, d'una amplada de dos metres, hi poden veure una  farola  i al seu peu, suposo per protegir-la d'algun cop, uns trossos de runes de formigó, o sinó algú que no sabia de què fer-ne, i en lloc d'endur-se'ls, els va deixar aquí. Una imatge fantàstica, no els hi sembla Srs. /Sres. mandataris/es de l'Ajuntament?, que potser caldria un altre sistema de protecció més decent? Si és aquesta la utilitat de les runes, o que potser és qüestió de la Diputació? Bé sigui com sigui, és un gran desmanec, com sempre.
12569 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/07/25 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Aquest espai que poden veure a la fotografia, que és en el lateral esquerre de la carretera  BV  4316 entrant al Poble venint de Vic, podria ser que fos destinat per a bicicletes? no se sap, però si fos així ¿perquè no  es  senyalitza com per aquest servei, podria ser oi ?, ja que   és  la continuació del fantàstic camí de vianants i per bicicletes que ens arriba al Poble.
12568 GENERAL 2020/07/25 2020/08/03 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Per estacionar-se en una zona de càrrega i descàrrega uns minuts, per descarregar i carregar unes persones, per fer una petita gestió, esperant el conductor en el vehicle, ¿és necessari algun permís especial, autorització, o alguna cosa més? Perquè els que vivim a Sentfores La Guixa, per culpa de no tenir un transport públic decent, perquè ens l'han destrossat, sempre hem de fer ús del nostre vehicle, per fer un petit encàrrec de cinc o deu minuts, hem de pagar aparcament, i a més a més, si t'estaciones amb el conductor en el vehicle, havent -hi  quasi totes les places de la zona de càrrega i descàrrega buides, els vigilants et fan fora o et multen. Espero resposta adequada a les necessitats. Resposta
Les zones de càrrega i descàrrega són per a professionals, per fer càrrega i descàrrega de mercaderies. Els particulars hem d'estacionar a la zona blava o en un pàrquing, o bé als estacionaments gratuïts de l'entrada de la ciutat.
12567 CAPUTXINS 2020/07/25 2020/07/27 Demano informació sobre l'horari límit permès per al funcionament de la terrassa del bar City  Arms , al c/ Nou, cruïlla c/ Misericòrdia. Formulo queixa pels reiterats sorolls i xivarri a altes hores de la nit. Resposta
La terrassa haurà de quedar recollida a les 12 hores de la nit de diumenge a dijous, i els divendres i dissabtes a la 1 de la matinada, de l'1 d'octubre al 31 de maig; i a la 1 de la matinada de diumenge a dijous i les 2 de la matinada els divendres i dissabtes, de l'1 de juny al 30 de setembre. Si vol presentar denúncia per sorolls, l'ha de presentar per escrit o trucant a la  guàrdia  urbana en el moment de la seva producció. Si el pot ajudar, també pot avisar a la  guàrdia  urbana via l'app de la guàrdia urbana (https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana).
12566 GENERAL 2020/07/24 2020/08/03 Fa  molts dies que pel barri del Remei, sobretot cap al vespre, 19- 21 h,  hi ha el parc  ple  de gent i molts sense mascareta, mal posada, posada al braç, etc... També cap al barri de l'estadi, al carrer de l' OAR,  hi ha  veïns  al carrer petant la xerrada sense mascareta i a vegades fins i tot ocupant tota la v orera, ja que  sovint hi són asseguts amb cadires, Estaria bé que algú controles més el tema de les mascaretes, perquè es veu una quantitat de joves (15-30 anys) sense mascareta que no hauria de ser així. No es pot multar als menors d'edat? Resposta
A la tarda i vespres s'ha reforçat els serveis en aquesta zona amb les patrulles ordinàries i la  k9 . ​Referent als que no porten la mascareta, s'està prioritzant la pedagogia amb la mascareta respecte d'altres serveis i, les persones reincidents, se les denuncia. Ja porten 25 denúncies per aquest fet . Continuarem  amb la vigilància.
12565 HORTA VERMELLA 2020/07/24 2020/07/27 Ens hem omplert les mans amb resina, hem anat a la font del parc  Amusic , però no raja. Seria genial que us n' adonéssiu . També seria ideal si tinguéssim una mica d'explicació, de per què volen tantes gavines per la nostra ciutat. Ens dóna la sensació que vostès tampoc ho saben. Resposta
La font de la plaça  Amúsic  sí que funciona, la que no anava  degut a  un problema d' Avsa , era la del parc infantil de l'Horta  Vermellla , al carrer Josep Pratdesaba, i s'hi està treballant per restablir el seu funcionament. Referent a les gavines s'està fent, des de fa anys un control als nius de la ciutat per reduir-ne la colònia actual, i ho gestiona personal expert, amb un bon coneixement del tema.
12564 MON RURAL 2020/07/24 2020/07/27 El dia 8 de juliol, vaig escriure demanant a veure si  podíeu  arreglar el  camí  del Blanch, el que va de l'antic camí de Malla i que arriba fins a la casa del Blanch.  Sí  que el  vàreu  arreglar. També vaig comentar la  possibilitat  de si es pogués encimentar o asfaltar (com qualsevol carrer de Vic).  Vàreu  dir que  ho   estudiaríeu . Doncs bé, quina sorpresa més gran ens hem portat quan aquesta setmana algú (?) va fer 2 bots d'aquells que saltes amb el cotxe i quasi pots volar. Crec que aquesta no és la s olució . Com vaig comentar, paguem els impostos i a més a més haurem de pagar la reparació dels cotxes, bicicletes, per aquests bots que heu fet  tan  horrorosos. Espero que digueu quan arreglareu  seriosament  aquest camí, que també és Vic. Moltes gràcies, Resposta
La setmana passada es va acabar de fer el manteniment del camí del Blanch i el Verdaguer amb  l'estesa  de material d'aportació. Es va aprofitar per fer unes trenques, per evitar de la millor  manera  possible, la velocitat molt elevada d'alguns dels vehicles  de  motor que hi passen, i que suposen un perill pels vianants i ciclistes que també fan  ús  d'aquest camí.
12563 SANT LLÀTZER 2020/07/24 2020/07/30 Al parc Sant Llàtzer hi ha un til·ler molt perforat per alguns insectes, i per una banda el tronc comença a tenir forma inestable. Vull només avisar, tenir en compte aquest arbre que potser  d'aquí a  alguns mesos s'ha de tallar per no caure. Adjunto fotos per saber on és al parc, perquè hi ha més til·lers que tenen forma inestable, però són més petits. Moltes gràcies. Resposta
Fem arribar la incidència al servei de jardineria perquè valori l'estat de l'arbre i faci les actuacions corresponents. Gràcies per comunicar-ho.
12562 REMEI 2020/07/24 2020/07/30 Si us plau, prenguin mesures amb la font del parc de l'Horta de la Sínia. Tots hem jugat amb globus d'aigua, però quan un adult et deia que ja n'hi havia prou, paraves i llestos. Doncs ara no ! Es  passen tot el dia fent rajar la font, van molls de cap a peus i quan els hi dius que, si us plau deixin de malgastar aigua, que  porten tot el dia  així, et planten cara i es riuen de tu! Les mares? jaja ! O  no hi són, o fan veure que no hi són! Hi ha un mullader impressionant per part de nens descontrolats, i els adults, s'hi renten els peus i el que calgui, i no diguis res, perquè et fan callar. No dic que no hi hagi d'haver la font, però amb un ús més responsable i potser més limitat. És estiu i és necessari tenir aigua a prop, clar que sí, però fent un bon ús! Com que no la paguen, vinga a obrir l'aixeta fins que els  dóna  la gana! Si us plau, poden fer-hi alguna cosa ? Ja  es va avisar als municipals, però quan hi passen, semblen angelets i ni es mouen. Ara, si no els veuen, a malgastar i plantar cara! Resposta
Hem passat el vostre avís a les agents cíviques i dinamitzadores de barri, per a la seva gestió i control.
12561 CAPUTXINS 2020/07/23 Al carrer Josep Maria Selva, de baixada al stop ( Osonament ), la visibilitat és molt dolenta si vols trencar a l'esquerra direcció al Guillem de Mont-rodon.  Per  a veure si  ve  un cotxe, has  treure  molt el morro del vehicle i envaeixes la calçada quedant en perill de col·lisió. Si en lloc de deixar aparcar  tan  a prop de la cruïlla, i treure una o dues places d'aparcament (ara hi ha molt lloc per aparcar) es guanyaria en visibilitat. Ajudeu-nos a circular millor. Gràcies per la vostra  col·laboració .
12560 GENERAL 2020/07/23 2020/07/28 És referent al BUS 101, que fa un fum pel tub d'escapament que no sé com el  permeten circular per la ciutat. He anat  diverses  vegades darrere d'ell, i està intoxicant, no es llegeix la matrícula de  darrere  i no us la puc donar de bruta de fum. És que aquest bus no passa la revisió a la ITV com ens toca passar-la als altres? Resposta
Ho requerim a l'empresa,  perquè  ho tornin a reparar.
12559 CAPUTXINS 2020/07/23 2020/07/27 Eixample  Morató . Parc Josep M.  Sert . Darrerament (i com a tot el barri), hi han aparegut diferents grafitis. És possible esborrar-ho ?  Mercès. Resposta
Ho programem per poder-ho netejar.
12558 REMEI 2020/07/23 La queixa és sobre la deixadesa del barri, per la zona del c/ Joan XXIII -Avinguda  Països  Catalans -la Sínia, està ple de puces. Els gossos, per molt que prenem les mesures adients, les agafen, i ara ja en passejar, vaig notar com em picaven les cames! Crec que s'hauria de fer quelcom, perquè ja comença a ser un problema serio.
12557 GENERAL 2020/07/23 2020/07/28 La meva queixa fa referència a ls busos  urbans. S'han reduït els horaris i no hi ha coincidència amb els enllaços. L'altre dia, havia d'anar a l'hospital a fer unes proves, i vaig estar gairebé un parell d'hores per arribar-hi. És una vergonya que passi això a Vic. Les persones grans que ens hem de refiar del transport públic ho estem patint molt. Si això passes a Barcelona o Terrassa, ja ho haurien arreglat. Resposta
Ens sap greu. Estem treballant el tema, ja de forma jurídica. Esperem que pugui estar restablert el  més  aviat possible.
12556 LA CALLA 2020/07/23 Ahir va tornar a haver-hi un nou accident, a la cruïlla entre els carrers Narcís Verdaguer i Callís i Pare Huix. Amb el que portem d'any,  hi ha  hagut molts accidents (dos aquesta setmana), i dos atropellaments, només que jo m'hagi assabentat com a veí. L'Ajuntament té intencions de fer alguna cosa al respecte, o caldrà esperar que hi hagi alguna mort per començar a buscar solucions? Aquesta cruïlla és perillosa, els cotxes corren molt i hi ha molt trànsit. L'Ajuntament i la policia ho saben. Crec que seria bo prendre mesures, abans no s'arribi a desgràcies majors.
12555 REMEI 2020/07/23 2020/07/30 Aixecar la persiana, sortir a veure quin dia fa, dones un cop d'ull al teu voltant i et trobes el panorama davant les escombraries (recta del carrer Virrei Avilés). Ahir em vaig queixar  perquè  hi havia una cagarada davant del portal i avui això. Crec que hauríeu de ser més durs, perquè el barri comença a fer fàstic.  Gràcies . Resposta
Estem treballant conjuntament informadors ambientals i agents cívics fent estades a peu de contenidor i visites a comerços per anar millorant l'estat de les àrees de contenidors al barri. També s'ha portat a terme el  baldeig  amb aigua de diferents punts i diàriament es passa amb els equips de neteja pel barri.  Hem   ampliat  àrees de contenidors per disminuir els desbordaments de  multiproducte  i hem donat a conèixer el servei gratuït de recollida de mobles.  Tot i coneixent  el servei de recollida d'andròmines, encara hi ha ciutadania que abandona els trastos al costat del contenidor per aquest fet. Ens va molt bé que si teniu algun tipus d'informació que ens pugui ser útil per identificar els possibles infractors, us agraïm que ens la féu arribar.
12554 CAPUTXINS 2020/07/22 2020/07/27 Hi ha un forat petit, però perillós per als vianants, al carrer Lluís Vives núm. 6. Crec que s'hauria de tapar. Resposta
Ja ha estat reparat. Gràcies per l'avís.
12553 ESTADI 2020/07/22 Hi ha un bar al carrer Pare Huix que es diu bar  Amine , on si reuneixen grups de persones sense mascareta o bé mal col·locada, no respecten la distància, ens estem jugant molt tots amb aquesta pandèmia. Us vull informar que he parlat amb algun d'ells , els  explico  tan  bonament com sé  la importància  de ser tots solidaris i que només hem de portar mascareta, higiene i distància  per disminuir  els  contagis , em demanen perdó, però veig que no me'n surto. Em sembla que  vostès  tenen més eines que jo, per consensuar amb ells.
12552 POLÍGONS 2020/07/22 2020/07/28 Treballo al carrer Sot dels Pradals, al costat on  hi  passa la Xarxa  ciclable , amb vorera bici segregada sense senyalització. Durant el dia, jo i moltes persones, sortim i entrem de les diferents naus i és realment perillós i indispensable vigilar, per no impedir la circulació de bicis, que aquestes tinguin de frenar bruscament o tenir algun accident. Demano que es tingui en compte el suggeriment i valoreu la possibilitat de millorar, senyalitza-t'ho com a mínima acció. Moltes gràcies. Resposta
Estem treballant per millorar tota la xarxa  ciclable  de la ciutat i per baixar els carrils bici a la calçada. Ho estudiarem.
12551 NORD 2020/07/22 2020/07/23 Visc davant del parc de l'era d'en Salles i també anem al de la Bassa dels Germans, i no veig mai que es desinfectin el parc. En altres municipis cada dia desinfecten els parcs. Crec que és una cosa que s'hauria de fer i més ara amb la pandèmia. Una altra cosa, un dels tobogans del parc de l'era està batallat per vespes des de fa dies i seguim igual. Quan ho solucionaren? Resposta
El tema vespes que comenta ja ha quedat solucionat. Pel que fa a les desinfeccions dels parcs, es fa cada setmana.
12550 GENERAL 2020/07/22 2020/07/22 Gràcies per la vostra resposta sobre neteja de parcs infantils. Agraïda també al servei de neteja i manteniment de la ciutat. Resposta
Gràcies per les vostres paraules. Ho fem arribar als seus treballadors.
12549 REMEI 2020/07/22 2020/08/03 Com a veïna, demano que, si us plau facin més vigilàncies en el barri del Remei, molta gent sense mascareta, escupin a terra i jo no veig mai patrulles avisant a la gent. És trist veure l'incivisme que hi ha. Espero que ho pugueu gestionar, ja que veig que no sóc l'única que es queixa. Resposta
A la tarda i vespres s'ha reforçat els serveis en aquesta zona amb les patrulles ordinàries i la  k9 . ​Pel que fa a les mascaretes, s'està prioritzant la pedagogia amb la mascareta respecte d'altres serveis i, les persones reincidents, se les denuncia. Ja porten 25 denúncies per aquest fet . Continuarem  amb la vigilància.
12548 CENTRE HISTÒRIC 2020/07/21 2020/08/03 Darrerament al  casc antic  de Vic, i sobretot a la zona del C/ Sant Miquel, C/ Riera, C/ Ramada i C/ Sant Just, anem veient com va degradant el barri amb incivisme, robatoris, gent molestant, etc. a part dels rumors de pisos ocupats, venda de droga, etc. Així que l'ajuntament està fet quelcom a respecte? Resposta
Hi ha un control a la nit obert en  aquests  carrers per donar seguretat i evitar  molèsties . Durant el dia, hi patrullen els policies de proximitat. Continuarem amb la vigilància.
12547 CAPUTXINS 2020/07/21 2020/07/27 Al carrer Indústria la vorera, pujant a la dreta, hi ha moltes males herbes que envaeixen la vorera. Resposta
És una zona privada. Fem requeriment, per a la seva neteja.
12546 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/07/21 2020/07/27 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Perquè sempre ens hem de queixar pel desmanec i la porqueria que tenim a tot arreu? La marquesina de la parada del Bus, a mix camí direcció de Vic cap al Poble, altura del Mas Segalers, sempre desmanegada, les herbes sense tallar, els vidres bruts i pintats, els fulls dels horaris esparracats i arrencats, una imatge denigrant. Qui és el culpable de tot això? L'empresa concessionària o l'Ajuntament? De segur que no ho sabrem. L'un s'excusa amb l'altre, però el manteniment no es fa, bé, si sols fos això, si això  fos al centre de Vic, de segur estaria  perfecte, net i endreçat i molt més, però la resta de Vic, sempre un gran desmanec. Molt lamentable. Resposta
Ho passem als seus respnsables, per a la seva neteja, i acondicionament.
12545 REMEI 2020/07/20 2020/08/03 El barri del Remei és un dels barris més poblats de la ciutat. El carrer està ple de gent i molts van sense mascareta, sobretot cap al vespre i els caps de setmana. La gent gran sol sortir al carrer amb mascareta, però pel seu costat passa gent que no en porten. Els agents cívics i la guàrdia urbana haurien de ser presents al barri, no es veuen. Crec que és un tema que ens afecta a tots i cal posar-hi més mitjans. Resposta
S'està prioritzant la pedagogia amb la mascareta respecte d'altres serveis i, les persones reincidents, se les denuncia. Ja es porten 25 denúncies per aquest fet.
12544 GENERAL 2020/07/19 2020/07/20 Quan començaran a multar per la falta d'ús de mascaretes? Barri del Remei.... Escandalós! Resposta
Quan va començar l'obligatorietat, es va fer campanya de fer-se posar les mascaretes, i donar-ne a qui no en portava, des de la guàrdia urbana i agents cívics. Des de dimecres 15 de juliol, ja s'està multant a qui no en porta o la porta mal posada intencionadament. Ja s'ha multat a diverses persones.
12543 CAPUTXINS 2020/07/18 2020/07/27 No és el primer cop que em queixo de l'estat de les voreres del carrer Jaume I el conqueridor, sobretot del tram del número 36 al 50. Contínuament hi ha rajoles trencades, o basals d'aigua perquè estant enfonsades. Ara davant del n. 40, hi ha una rajola, aixecada que ens provoca ensopegades i entrebancs. Prego que solucionin aquest problema i es plantegin la intervenció de la vorera en general. Resposta
Programem la reparació de la peça  trencada . Estudiarem la possibilitat de fer una actuació més general.
12542 REMEI 2020/07/18 2020/08/03 La meva queixa és  en relació a  la poca seguretat que tenim al barri del Remei, sobretot al carrer Raimon D'Abadal els divendres, dissabte al vespre, carreres de cotxes, baralles, reunions de persones sense mascareta, noies oferint serveis sexuals, bandes de carrer, i un  llarc etcètera  d'incivisme ciutadà. Avui mateix dia 18/7/2020 i des de ben aviat, carreres de cotxes pel carrer Raimon D'Abadal. Si us plau, mireu de fer-hi alguna cosa. Mercès. Resposta
Hem reforçat els serveis en aquesta zona, amb les patrulles ordinàries i la k9. Continuarem amb la vigilància.
12541 CAPUTXINS 2020/07/17 2020/07/20 L'edifici que hi ha al costat del nostre habitatge (carrer Jaume I el Conqueridor, número 62 de Vic) té una teulada d'amiant (just al costat de la nostra finestra de l'habitació). Agrairem que es puguin fer les gestions corresponents per fer-la treure als  veïns, ja que  és un material cancerigen. Quedem pendents de la vostra resposta. Resposta
La perillositat de l'amiant (que contenia el fibrociment fa anys), es basa principalment en l'exposició a les seves fibres, que es desprenen quan es manipulen els productes que el contenen, és a dir, en enderrocs, obres de rehabilitació i en feines de manteniment. Per tant, les persones que executen aquestes tasques han d'estar degudament preparats i formats. D'acord amb la normativa actual, no està comprovat que hi hagi risc per a la seguretat de les persones dels elements que contenen amiant, si no hi ha manipulació.
12540 GENERAL 2020/07/17 2020/07/20 Atesa la situació que vivim aquests dies, en les que observem amb preocupació els rebrots de coronavirus que s'estan produint arreu del país, no seria millor anul·lar la celebració de la diada de Sant Jordi prevista pel  proper 23  de juliol a la ciutat? Les activitats on es concentra tanta gent són el caldo de cultiu ideal per a un rebrot i no oblidem, a més, que hi ha força gent que es passeja sense mascareta o que la porten mal col·locada, amb el qual augmenta el risc en les concentracions de gent. Gràcies. Resposta
La celebració de Sant Jordi d'enguany s'ha adaptat a les circumstàncies actuals i evidentment tot està organitzat seguint les mesures de seguretat vigents en cada moment. Com a apunt, les parades de llibreries a la Plaça Major se situaran de manera estratègica, i es vetllarà perquè la circulació de persones sigui la correcta amb reforç d'agents cívics i Guàrdia Urbana. Tingui present que cada dimarts i cada dissabte, a la Plaça Major, hi ha mercat setmanal i l'expertesa que hem adquirit amb totes aquestes setmanes d'adaptacions per causa de la situació generada per la Covid, ens fa pensar que no hi ha d'haver cap incidència especial en la jornada de Sant Jordi. De totes maneres, si durant la setmana es produeix algun canvi de la situació actual i ens arriba alguna nova informació, no dubti que prendrem totes les mesures necessàries d'ajustament o, si escau, de cancel·lació.
12539 CAPUTXINS 2020/07/17 2020/07/27 El parc  Somoto , al carrer indústria,  referent  al jardí arreglat recentment, actualment és un  pipican . Si no el tanqueu adequadament, continuarà sent un  pipican . Espero que trobeu una solució. Gràcies. Resposta
Aquest jardí s'ha replantat de nou i les plantes han de créixer i ocupar més espai, per evitar aquests actes incívics. Avisem a la guàrdia urbana i agents cívics, perquè ho vetllin.
12538 GENERAL 2020/07/17 2020/07/20 Els adjunto una foto de la façana de casa, fa una mica de pena amb tantes caixes i a sobre avui en volien posar una altra. Els hi he dit que no els donava permís. No entenc per què han de ser a casa meva. Per què no les posen a casa del client, la companyia que escullin. Les altres caixes no ens en vàrem adonar, fins que varen estar posades M'agradaria tenir la façana endreçada i que ho vinguéssiu a veure. Moltes gràcies. Resposta
Ho ha fet ben fet. L'autorització la dona el propietari i en tot cas s'ha de complir l'ordenança del paisatge que ara ja es regula des del nou POUM i que bàsicament serveix per tenir les façanes ben endreçades.
12537 REMEI 2020/07/17 2020/07/20 Fa temps es va dir en aquesta bústia, que es pintaria un pas de vianants entre l'escola la Sínia i la torre d'en Franc. (Bustia 12304). Quan està previst que es pinti aquest pas de vianants? Podeu dir una data aproximada? Molts veïns l'esperem amb candeletes. Resposta
Està previst fer-ho, però no et puc donar una data de quan estarà fet. Aprofitarem per reduir una mica la secció del vial per fer frenar els vehicles i així fer que el pas sigui més segur. Però de seguida que es pugui, es farà. Ho tenim present.
12536 SANTA ANNA 2020/07/17 Ampliant informació de la referència 12464, adjunt foto perquè realment, passant camions fent cas omís de les prohibicions.
12535 CAPUTXINS 2020/07/17 2020/07/17 Fa una estona, sobre 3 quarts de 10 del matí, he trobat aquestes 3 bosses d'escombraries a la part  d'abaix  del  pàrquing  del supermercat Consum, on hi ha els carregadors de cotxes. No sé si sabeu que aquest descampat està ple de gats, perquè una dona els hi posa menjar i beure. Si els gats  obren les bosses, la feina serà  per l'escombraire. Resposta
 Hem passat l'avís a les agents cíviques, per a la seva gestió.
12534 EL SUCRE 2020/07/16 2020/07/17 Visc a la zona del Nadal i en aquests dies d'estiu, hi ha diversos nens/es jugant en la zona esportiva de davant la Residència El Nadal fins a altes hores de la nit, amb força crits i això dificulta el descans dels veïns. Seria possible que es pogués controlar aquests fets? Resposta
Hem passat els seus comentaris als agents cívics nocturns, per a que ho puguin gestionar.
12533 NORD 2020/07/16 2020/07/17 La  vorera del xamfrà Rda. Camprodon amb carrer cementiri, davant el  Ventbo , hi ha un tros que s'enfonsa  a poc a poc. F a dies es notava, ara ho està més, ja fa temps va passar, deu haver-hi un buit a sota que xucla la terra.  Ja hi donareu una ullada. Gràcies. Resposta
Hem passat la incidència a l'àrea de manteniment, que ho gestionarà. Gràcies per l'avís.
12532 REMEI 2020/07/16 2020/07/17 El motiu de la present és perquè de fa molt temps, cada estiu concretament al carrer sant Isidre, es posen a jugar nens fins a altes hores de la matinada, alteren el descans dels veïns, que hem d'anar a treballar molt d'hora. El problema es remunta de fa anys i tot i que avisem a la guàrdia urbana, aquests no venen i si venen, a la mitja hora estem igual. Preguem una solució d'aquest descontrol, ja que la majoria són immigrants i els seus corresponents fills. A l'espera d'una bona solució, salutacions meves. Resposta
Hem passat els seus comentaris als agents cívics nocturns, per a que ho puguin gestionar.
12531 GENERAL 2020/07/16 2020/07/20 Fa més d'un any que aquest autobús urbà de Vic fa el recorregut per la ciutat amb aquesta fumarel·la. La meva sorpresa va ser veure, aquest mateix dilluns a les 11 h 39 '  que segueix fumant com sempre. Estem intentant tenir una ciutat més neta de fums, fem actuacions per tal que la gent utilitzi el transport públic en comptes del cotxe privat. A on és el compromís d'aquest servei públic en aquest sentit? Gràcies. Resposta
Anem requerint que es mantinguin les revisions als vehicles, els quals ja estan arribant a la seva vida útil. L'Ajuntament està en tràmit de compra d'un nou vehicle per així anar renovant la flota.
12530 EL SUCRE 2020/07/16 2020/07/27 La resposta al meu escrit de referència 12.399 de 21/06/2020, va ser que començaven dijous. L'únic que s'ha fet és tallar l'herba. El sorral per jugar els nens segueix igualment deplorable i és una vergonya. La meva pregunta és: quin dijous, de quin mes i de quin any? Resposta
Es van treure les fustes i claus que estaven en mal estat i s'estan fent i tractant les noves fustes que s'hi han de posar. Pel que fa a la sorrera,  se  ni posa de nova quan va disminuint. Ho tindrem en compte un cop arreglat el perímetre.
12529 GENERAL 2020/07/16 2020/07/20 Escric per fer palesa la meva indignació davant d'un abús per part de la regidora delegada de l'àrea d'alcaldia i serveis a les persones. Vaig aparcar a la seva zona blava sense pagar, com és normal i lògic em varen multar. Vaig anul·lar la denúncia al moment per  7 €  en efectiu. Malgrat això, la multa ha arribat igualment al cotxe d'empresa i he de pagar  25 €  més, tot i haver-la anul·lat.  Així  doncs,  en  qüestionar la meva veracitat i excedint-se de la normativa vigent, se'm vol fer pagar dues vegades pel mateix fet, fins a  32 € . Per una banda, em vull queixar que arribés igualment la multa tot i anul·lar-la, per rebutjar-me l'al·legació, per manca de proves (perdoneu per pagar en efectiu i no fer foto al tiquet, clar; si arribo a saber el potencial abús administratiu, ho hagués fet, però me'n refiava de l'Ajuntament de Vic) i per la pèrdua de temps  ocasionada a  la meva persona.  Un abús on et fan pagar l' anul·lació , la multa i quan reclames et responen fora del termini de descompte del 50%. Em fa l'efecte que aquesta mala praxis de l'Ajuntament no s'ha donat només al meu cas, sinó que ja hi deu haver diversos casos així. Resposta
Hem rebut la seva al·legació, i ens hem posat en contacte amb l'empresa  EYSA  que gestiona els parquímetres. No poden saber si s'ha pagat o no, ja que no tenim el comprovant de pagament. Són causes objectives. Sabem que vostè té la seva paraula, que ens creiem, però que a efectes legals, si no hi ha el tiquet de pagament, representa, legalment i objectivament, que no s'ha pagat. Si ens pot adjuntar el tiquet, com marca a les màquines, llavors es retiraria la multa, però sense la documentació, no hi podem fer res.Pel que comenta de la bonificació i la que anomena mala praxis,  l’art. 94 del Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària disposa que realitzat el pagament voluntari de la multa es conclou el procediment sancionador amb la renúncia a formular al·legacions i que, en cas que es presentin, es tindran per no presentades.
12528 REMEI 2020/07/15 Aquest missatge va de part del meu fill de  8  anys, cada tarda sortint amb la bici i just a l'escola la Sínia, hem d'esperar una estona fins que no passi cap cotxe per travessar la carretera .  Teniu previst posar pas de vianants, semàfor....?
12527 REMEI 2020/07/15 2020/07/16 En el seu dia ja es va demanar si era normal que una botiga que ven teles, també ofereixi els serveis de gestoria/assessoria... Ja em van donar resposta  dient que  ho mirarien, però de debò que això és normal? S'adjunta foto, perquè ja que sembla que al barri del Remei tot és permès i que s'està tornant en un barri sense llei, puguin prendre mesures reals al respecte. Si tots féssim el mateix, què passaria amb la gent que té el seu negoci d'assessoria? Ja es va comentar si era un negoci encobert i certament, és un no parar d'entrar i sortir gent estrangera en aquest local. Tots compren teles? Ho podrien gestionar? El barri ens marxa de les mans i si no s'hi posa ordre, es convertirà en una jungla. El local està al Candi  Bayés , 95. Observin la foto, si us plau. Agrairem gestions al respecte. Perquè aquí tothom fa com vol. Tan sols tenint una llicència, ja es pot fer el que es vulgui? Si us plau, que el Remei també existeix! Resposta
 S'ha fet inspecció i  hem obert expedient de legalització de l’activitat.  Hi estem a sobre.
12526 GENERAL 2020/07/15 2020/07/15 Us escric en relació amb l'ús obligatori de mascaretes. D'ençà que el seu ús és obligatori, observo amb sorpresa i estupor, que encara hi ha gent que va pel carrer amb mascareta però amb el nas descobert, la mascareta abaixada, en el braç com un "braçalet" (fins i tot alguns, ja directament sense mascareta a la vista) i sense cobrir boca i nas, com tots estem obligats a fer i, pitjor encara, sense allunyar-se o almenys respectant una certa distància de seguretat (i no obstant això, la mascareta segueix sent obligatòria). Es podria fer alguna cosa al respecte? Seria interessant, si cal, informar els agents cívics i la policia local d'aquesta circumstància i adoptar les accions oportunes amb aquestes actituds incíviques per a les quals, a la vista del que hem vist, la salut dels altres és secundària, i la "ignorància de l'ús obligatori de la mascareta" no ha de servir com a excusa per ells. Gràcies.                                                                           Resposta
Com bé dius, des de dijous passat la mascareta és obligatòria a qualsevol lloc, amb algunes excepcions. Tant guàrdia  urbana  com agents cívics, des de dijous, han recordat, avisat, explicat a les persones que no la portaven, l'obligatorietat de posar-se-la,  i donat mascaretes.   A partir d'avui dimecres, ja es multarà a qui no la porti o la porti mal posada.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...