Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Som 2.249 vigatans entre 66 i 90 anys del sexe masculí (39%)

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
12269 OSONA 2020/05/26 2020/05/26 Ofereixo  pc   portàtil  per tal que en faci  ús  algun alumne sense recursos, si el podeu aprofitar. Resposta
 Gràcies. Ens posarem en contacte amb tu, per a poder-lo recollir.
12268 HORTA VERMELLA 2020/05/26 Volia exposar que al barri de l'Horta Vermella, entre el Mercadona i la rotonda de l'Institut La Plana, tota la vorera està plena de guants usats. No sabem si seria possible fer alguna actuació des de l'Ajuntament, per tal de conscienciar a la població de la importància de llençar els guants usats on toca, ja que suposen un perill per la salut de tots. Moltes gràcies.
12267 SANTA ANNA 2020/05/26 M'agradaria fer un incís i demanar si és possible que s'arrenquessin les herbes dels arbres de la vorera del C/ Joan Maragall. Doncs amb la vorera més estreta del compte, impossible passar-hi amb cotxets o cadires de roda, ara també és difícil passar-hi caminant! No hi ha opció de fer una mica més ample aquesta  vorera?  Ja  sé  que es van posar uns separadors perquè els cotxes no aparquessin  tan  a la vora, però en si, la vorera és molt justa.
12266 CAPUTXINS 2020/05/26 2020/05/26 Tinc una caixa d'ordinador bastant bona i un teclat que podeu passar a recollir-lo els matins. Resposta
Gràcies. Ens posarem en contacte amb vosaltres, per a recollir-lo.
12265 REMEI 2020/05/26 2020/05/26 Disposem d'un ordinador que es pot reutilitzar, per la campanya de la bretxa digital. Resposta
Gràcies per l'oferiment. Ens posarem en contacte amb tu, per a poder-lo recollir.
12264 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/05/25 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Avui passejant he tornat a llegir aquest cartell que ens vol explicar coses de Vic i del poble, aquest poble, no és un barri de Vic sinó que és un Poble el que malauradament està agregat a l'Ajuntament de Vic. El nom de Sentfores , és  degut a una evolució del nom primitiu en l'antiguitat de  Saliforis  o  Salliforas , després va derivar a Sentfores i  possiblement  tingui  algun significat de Salat. Pel que fa al topònim o nom La Guixa, no és perquè aquí es collissin unes granes que s'anomenen Guixes, aquí mai se n'havien sembrat amb quantitat, Aquest nom prové del Guix, de la guixera que tenien a Santa Eulàlia de Riuprimer. El Guix antigament es transportava amb carros, i pel camí perdien material, deixant el terra blanquinós i es va  començar  a dir el Guix, o el Guixà, també  pot ser possible  que algun " castellano   parlante "  al  transcriure el nom de La Guixa no ho fes correctament que podria ser El Guix o El Guixà. Demano que es corregís correctament el cartell.
12263 CAPUTXINS 2020/05/25 2020/05/26 Fa molt temps que hi ha una antena enorme a la teulada del carrer sant Pau, 16. Voldria saber si les seves emissions poden ser nocives i si la normativa permet tenir aquest artefacte tan immens a la teulada. Aquesta antena, a més, comporta un pes enorme per l'edifici. Resposta
L'antena que comenta i que es veu a la fotografia, és una antena de radioaficionat. Aquestes antenes,  a nivell mediambiental , estan classificades com a innòcues. Pel que fa al que comenta del pes per l'edifici, hauria de fer instància a l'Ajuntament, dirigit a l'àrea d'urbanisme, si ho creu oportú.
12262 HORTA VERMELLA 2020/05/25 Atès que en aquests dies  sortim  a passejar i ens diuen que mantinguem la distància necessària,   aniria  bé que  tinguéssiu  en condicions tots els arbustos i branques que surten  cap als  camins i cal  tallar-les . Qui  passeja pel Prat de Galliners  concretament  el tros que hi ha de l'Atlàntida  cap al  carrer Aluders , les  branques del solar abandonat i brut, arriben a  mig  camí. Crec que correspon a l'administració local tenir-ho en condicions . Espero  i desitjo que aquest escrit (com molt d'altres), no acabi a la paperera. Gràcies.
12261 REMEI 2020/05/25 Des de fa setmanes, els veïns del número 51 del carrer Dr. Candi  Bayés , fan servir l'arbre de la foto per aparcar les seves bicicletes. De les tres que s'hi veuen, sempre n'hi ha alguna. A la cantonada, 50 metres, hi ha habilitat un lloc per lligar-les. Aquest acte d'incivisme perjudica l'arbre, al servei de neteja, ja que no poden accedir a la base per fer el seu manteniment i a la resta de veïns per l'ús particular d'una part pública. Us agrairé que preneu les mesures que calguin. Salutacions.
12260 CAPUTXINS 2020/05/25 Entenc que aquests dies potser és més complicat desenvolupar les feines de recollida o neteja. Però vull comunicar que els contenidors del carrer Raval Cortines, fa dies que estan una mica abandonats i la brossa ocupa força vorera, fent que la zona es vegi lletja i abandonada. A veure si entre tots podem deixar-ho més  pulit , ja que fa cosa passar-hi amb els nens en aquests dies tan limitats. Moltes gràcies.
12259 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/05/24 El proper dilluns  25, la guàrdia urbana de Vic començarà a multar als vehicles estacionats a un cantó del carrer de les Escoles de La Guixa. Tot i que hi ha un senyal de prohibit aparcar, la gent del poble hi aparca de tota la vida. La falta d'espais perquè els veïns aparquin a La Guixa és evident i coneguda pels vilatans però, segons el que sembla, no és així per aquells que ens visiten cada quatre anys. Segons comentaris que corren pel poble, es diu que l'ajuntament ha rebut queixes perquè la gent aparca en aquest espai. Podria informar l'ajuntament quina quantitat de queixes ha rebut i on han estat registrades? Per això demano la retirada de la indicació de prohibit o que no  es  sancioni per aparcar, fins que no es donin les oportunes explicacions als veïns de La Guixa. Gràcies. Salut.
12258 REMEI 2020/05/24 Persona de  69  anys , fent  un passeig a les 22 hores, al barri del Remei  ( igual que altres ) . Les terrasses al mig del carrer, sense  mínima  seguretat,  Covid-19  com que no existís, cap mínim d'estabilitat i els vianants sense poder transitar per les voreres. Solucions.
12257 REMEI 2020/05/24 A la vorera del passeig Generalitat núm. 18, hi ha quatre lloses que estan desenganxades del terra, amb el risc d'entrebancar-s'hi i caure. Gràcies.
12256 CENTRE HISTÒRIC 2020/05/24 Davant del núm. 11 de la rambla Davallades, ja fa uns mesos varen fer una " xapusa " a la vorera, no ser si el motiu era arreglar-la però el resultat ha sigut pitjor, no hi ha setmana que no hi caigui alguna persona, fins i tot, un cop va haver de venir l'ambulància i emportar-se una persona a l'hospital, això ja fa molt temps que dura i veig que no hi ha pas manera d'arreglar-ho. Estaria bé de posar-hi solució, abans no sigui pitjor.
12255 EL SUCRE 2020/05/24 Perquè es deixa aparcar cotxes, sobre el tros destinat a vianants,  havent-hi  tantíssimes places de pàrquing  gratuïtes  i buides als carrers de  Miqueleta  Riera i Pare Rambla?
12254 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/05/24 2020/05/25 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, Avui per les notes, que envia la Sra. Alcaldessa, hauran llegit els grans elogis que es fa als serveis de manteniments de la ciutat de Vic, que si es neteja l'Anella verda, que si es neteja El Puig dels Jueus, que si es reparen asfaltats i moltes qüestions més, potser caldria que algun dia aquesta, Sra. alcaldessa pogués dir també, que s'han netejat els parterres amb grans herbes, s'han fet reparacions, s'han netejat tota l'herba dels peus dels arbres, que s'ha netejat i millorat l'espai del riu al damunt de la Resclosa, com el servei del transport Urbà. El que la Sra. ens va rebentar, i que aquests i d'altres serveis no es fan en el poble de Sentfores La Guixa, el que si fan, és fer-nos pagar uns grans impostos, per no rebre els serveis que necessitem i ens mereixem, però és clar això no és Vic i aquí els desmanecs, i les porqueries no es veuen, i per això tot l'esforç sols és per Vic en especial, els llocs més cèntrics, els que hi veiem més atenció i netedat. Perquè serà. Resposta
Passem avís al servei de jardineria.
12253 CAPUTXINS 2020/05/24 2020/05/26 Us  adjuntem foto del contenidor que ens han posat a la  Rambla  del Passeig 21 Vic just davant la gelateria Crespi.  Desitjaríem  que arreglessin el subterrani o ens el desplacessin a un altre lloc, ja que la gent amb aquesta pandèmia fa cua davant d'un lloc d'aliments i no és gaire higiènic. Molt agraïts. Foto d'un diumenge. Resposta
Els contenidors soterrats estan pendents d'una inversió de renovació d'equips en  profunditat, ja que  alguns estan força malmesos. Mentre no es pugui realitzar hi ha d'haver els contenidors en superfície en el punt on estan situats per permetre continuar donant servei als ciutadans. En aquest cas, entenem la problemàtica, i és important poder realitzar les cues, en la mesura del possible, paral·leles a les façanes i no cap al carrer.  De totes maneres, tornarem a fer a mirar la ubicació  exacte  del contenidor, per veure si es pogués moure lleugerament  cap a algun  dels costats i no quedés tan centrat davant de la gelateria.
12252 NORD 2020/05/23 2020/05/25 Plaça  Mastrot  de Vic: Estic indignat per l'abandonament per  part  de l'Ajuntament dels arbres de la plaça  Mastrot , que per culpa  d'això   ha  fet caure una morera preciosa de  més  de  50  anys, per un inexistent manteniment de poda i  jardineria  en general.... Treballem de cara a la plaça  Mastrot,  per això puc confirmar que només  he   vist  molts treballadors a mirar i poc actuar ... En aquesta plaça moltes persones seuen a prendre la fresca a  l'ombra  dels arbres i ara  és  inexistent... Podeu posar un arbre de bones dimensions per tal de recuperar la frescor a la  plaça? Un desmai no quedaria malament, per substituir la morera.  Gràcies . Resposta
La morera de la plaça  Mastrot , que malauradament es va trencar divendres passat, era un arbre singular del qual se'n feia un espacial seguiment. Periòdicament era avaluat per tècnics de l'Ajuntament, de l'empresa de manteniment de l'arbrat i també per un reconegut especialista arboricultor, expert en arbres singulars. Fa  2  anys ja es va fer una primera avaluació, quan es va partir una branca propera al carrer, i amb posterioritat es van realitzar unes esporgues selectives de reducció de capçada i control.  Les esporgues severes, acostumen  a accelerar el deteriorament dels arbres, i per això s'eviten El febrer passat es va fer una nova visita i encarregar un informe d'avaluació per avaluar de nou l'estat de l'arbre i. possibles actuacions. Aquest informe es va rebre en ple confinament i concretava algunes mesures com la instal·lació d'un puntal provisional en dues branques de l'arbre. Una d'elles és la que es va trencar dimecres passat (20 maig). El confinament va obligar a suspendre les tasques de manteniment i també l'accés als proveïdors que ens podien servir el material. Divendres 22 maig, al matí, es va fer una nova avaluació per part del mateix expert, en la qual no es va detectar cap indici que fes pensar en el trencament que es va produir a la tarda, i s'havien acordat una sèrie d'intervencions (reducció d'algunes branques, eliminació d'unes branques seques, tractament de la ferida amb antitranspirant ,... ), que es van executar el mateix divendres al matí, i també la instal·lació d'un puntal definitiu força costós per la setmana següent. La zona es va acordonar com a precaució. Malauradament, no hi hem arribat a temps, i som els primers que ens sap greu. A l'espera de disposar d'informació definitiva,  sembla ser que  la presència d'un fong a l'interior de la fusta del tronc principal, ocult des de l'exterior i molt difícil de detectar, podria ser la causa de la fractura. Els arbres són un element viu, canviant, i l'arboricultura no és una ciència exacta, que observa indicis i no sempre s'hi és a temps d'actuar.
12251 HORTA VERMELLA 2020/05/23 Farà  3  anys que es va començar a edificar una casa a la cantonada i les obres han quedat parades. La casa té un pati ple de vegetació fora de control, que ens està portant rates a les nostres  vivendes . Des d'això no es pot suportar i el propietari de la  vivenda , pel que sabem, està de judicis i ningú sap res d'ell. Per aquest motiu, demanem si us plau de manera urgent que el vostre departament de manteniment netegi la zona, doncs la situació és insostenible. Salutacions.
12250 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/05/23 Sol·licito  la retirada dels dos senyals de prohibit estacionar que  hi ha  al carrer de les Escoles de Sentfores (Vic ), ja que  no hi ha cap motiu perquè hi siguin. Estacionant a les  dues  voreres, hi ha suficient espai perquè els vehicles puguin circular. Mai hi ha hagut cap problema. A la Guixa som un poble i no  hem  tingut mai problemes d'aparcament.
12249 CARRER SANT PERE 2020/05/23 Arran d'entrar en Fase 1 en l'estat d'alarma i poder obrir les terrasses dels bars, trobo que són excessives les taules que es posen al carrer. Concretament el carrer Jacint Verdaguer, en la part baixa, hi ha 3 establiments amb taules al carrer que ocupen una bona part de la vorera, i el fet que hi hagi tanta concentració, el soroll pels  veïns  és força notable, a més del fum que originen els fumadors. Es revisa que compleixin la normativa ?
12248 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/05/23 2020/05/26 Des de fa uns dies que els veïns que vivim al c/ de l'Ermita de Sant Sebastià trobem escurçons per aquí davant de les cases. No sabem què hem de fer però hi ha molts nens per aquí que s'han dut un ensurt. Què s'hi pot fer? Resposta
Del que comenta estem parlant d'animals salvatges i per tant,  al no ser  una plaga urbana, aus urbanes, animals domèstics i de companyia,  ús   hauríeu  de posar en contacte amb el Cos d'Agents Rurals d'Osona. El telèfon és el 93 882 87 95
12247 GENERAL 2020/05/23 2020/05/26 Voldria fer voluntariat a Vic, estic en ERTO, no treballo. Em podria donar informació? Resposta
Ens posarem en contacte amb tu, des del Departament de Ciutadania. Si vols més informació, pots  accedir  a la web http://vicaccio.vicentitats.cat
12246 NORD 2020/05/23 2020/05/25 No cal que  us  prengueu molèsties per la morera de la Plaça  Mastrot,  i no  serà  que no  havia   avisat . Resposta
La morera de la plaça  Mastrot , que malauradament es va trencar divendres passat, era un arbre singular del qual se'n feia un espacial seguiment. Periòdicament era avaluat per tècnics de l'Ajuntament, de l'empresa de manteniment de l'arbrat i també per un reconegut especialista arboricultor, expert en arbres singulars. Fa  2  anys ja es va fer una primera avaluació, quan es va partir una branca propera al carrer, i amb posterioritat es van realitzar unes esporgues selectives de reducció de capçada i control.  Les esporgues severes, acostumen  a accelerar el deteriorament dels arbres, i per això s'eviten El febrer passat es va fer una nova visita i encarregar un informe d'avaluació per avaluar de nou l'estat de l'arbre i. possibles actuacions. Aquest informe es va rebre en ple confinament i concretava algunes mesures com la instal·lació d'un puntal provisional en dues branques de l'arbre. Una d'elles és la que es va trencar dimecres passat (20 maig). El confinament va obligar a suspendre les tasques de manteniment i també l'accés als proveïdors que ens podien servir el material. Divendres 22 maig, al matí, es va fer una nova avaluació per part del mateix expert, en la qual no es va detectar cap indici que fes pensar en el trencament que es va produir a la tarda, i s'havien acordat una sèrie d'intervencions (reducció d'algunes branques, eliminació d'unes branques seques, tractament de la ferida amb antitranspirant ,... ), que es van executar el mateix divendres al matí, i també la instal·lació d'un puntal definitiu força costós per la setmana següent. La zona es va acordonar com a precaució. Malauradament, no hi hem arribat a temps, i som els primers que ens sap greu. A l'espera de disposar d'informació definitiva,  sembla ser que  la presència d'un fong a l'interior de la fusta del tronc principal, ocult des de l'exterior i molt difícil de detectar, podria ser la causa de la fractura. Els arbres són un element viu, canviant, i l'arboricultura no és una ciència exacta, que observa indicis i no sempre s'hi és a temps d'actuar.
12245 MON RURAL 2020/05/22 2020/05/26 Problemes amb els talibans  anti gossos :  Cada dia al matí entre 1/4 de 8 i 1/4 de 9 surto a passejar amb les gossetes pel Puig dels Jueus i, a l'alçada de l'hípica, les deslligo perquè puguin córrer una estona, fem la volta al puig i tornem pel mateix camí i abans d'arribar al lloc dels cavalls les torno a lligar. Doncs bé, fa un parell de dies arribant al Puig amb les gossetes, una senyora veig que els tira pedres, li recrimino, em diu que si no ho sé que s'han de portar lligades, jo li dic que ja ho sé però que no cal que ens tiri pedres, ella diu que em denunciarà fent servir l'APP per denunciar conductes incíviques i sembla que així ho fa. Avui l'he tornat a trobar a la senyora "amiga dels gossos", però jo portava lligades a les gossetes, ens diem quatre coses i li pregunto per què porta pedres a les mans, diu que és per defensar-se. Algun dia aquesta ciutadana farà mal a algú (humà o animal) amb un cop de roc, o potser algun humà li farà una cara nova. Resposta
Hem passat el fet que ens comenta a les agents cíviques, perquè ho puguin controlar i gestionar, i que això no passi.
12244 GENERAL 2020/05/22 2020/05/26 Agrairé  la correcció de les faltes d'ortografia dels  tiquets  de la  deixalleria . Salutacions. Resposta
Passem l'observació al servei tècnic de la deixalleria. Gràcies.
12243 EL SUCRE 2020/05/21 2020/05/22 A la carretera de prats de Lluçanès 21 (davant de  Proquímia ), hi  ha un fanal fos , fa força temps, em sobta que amb el trànsit diari i nocturn que hi ha, no s'hagi reparat abans (està fos des de l'hivern) i a la nit està força fosc aquell tram. Agrairia que el poguéssiu arreglar. Resposta
S'ha reparat avui divendres . S' ha substituït l'equip i làmpada.
12242 SANTA ANNA 2020/05/21 Sóc un veí del carrer Santa Anna. Us escric per explicar que a la cruïlla entre  l'Avinguda  Rafael de Casanova i el carrer Santa Anna està molt transitada. A més a més, molts cotxes van a velocitats massa elevades. Fins i tot ja hi ha hagut cotxes que han anat a parar al camp o han xafat els senyals, perquè no poden maniobrar el revolt. Creiem que la situació és molt perillosa, ja que justament per aquesta cruïlla hi ha el camí "cap a l'escola". No voldríem que cap persona prengués mal, i menys un infant, és per això que s'hauria de mirar com solucionar aquest greuge com més aviat millor. Atentament un ciutadà de Vic.
12241 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/05/21 El motiu d'aquest escrit és per avisar a la Guàrdia Urbana que vinguin a controlar l'aparcament del carrer Major, ja que les places que són per a minusvàlids, sempre estan ocupades per gent que no tenen el distintiu. També si es pot, s'hauria de fer un repàs a la pintura. Moltes gràcies.
12240 CAPUTXINS 2020/05/21 2020/05/25 Fa  molt i molt de temps que les màquines del parquímetre de la zona de l'Institut de Vic (IES) no funcionen pràcticament mai. I si en funciona alguna, has de recórrer les quatre que hi ha, per treure el tiquet. Durant molt temps no multaven però ara en teoria ja van bé, passen i posen multa quan els hi dóna la gana. Jo treballo per aquella zona i hi aparco cada dia i no trobo just haver de patir per això i menys, haver de perdre el temps a veure quina d'elles em vol les monedes o simplement reacciona quan intentes introduir la matrícula. Estic indignada perquè ja he pagat més d'una multa, així que espero que poseu solució ràpidament. Resposta
Ens hem posat en contacte amb l'empresa. En són conscients i està previst el canvi dels parquímetres situats a la zona de l' IES  Vic i el Consum.
12239 CAPUTXINS 2020/05/21 2020/05/25 Escric en relació amb la prohibició de passejar al gos deslligat pel Puig dels Jueus. Aquesta decisió s'ha pres sense tenir en compte les necessitats dels animals i la funció que aquesta zona compleix. Pel que fa al primer, molts ciutadans tenim gossos que necessiten una quantitat important d'exercici i estimulació cognitiva que no podem proporcionar si el gos passeja lligat. Si un gos no està ben estimulat  física  i mentalment és quan apareixen problemes de conducta. D'altra banda, els pipicans de la ciutat no poden fer-se càrrec de la quantitat de gossos que passegen pel Puig. A part partim de la base que els pipicans de Vic no tenen ombres per aguantar aquestes temperatures actuals i mai han estat desinfectats per tant són un niu de  gèrmens Penso que aquesta decisió comportarà a curt termini un augment dels conflictes i  d'actes  incívics. No busco confrontacions ni restriccions, tot sabem que la gran majoria de ciutadans respecten les normes de convivència, però demano tenir sentit comú abans de sancionar els mateixos de sempre. Realment s'ha escoltat a tothom a l'hora de prendre aquesta decisió o només a aquells que fan més soroll? Per què no pensem mesures que promoguin la convivència? El Puig és  suficientment  gran per a dividir-ho per zones, per exemple. Ara més que mai necessitem mesures que ens uneixin. Resposta
Agraïm les aportacions que fas  en relació amb  tinença responsable dels animals de companyia. Prenem nota del que comentes i ho treballarem internament per valorar si és viable, per normatives i seguretat, adoptar algun espai més d'esbarjo a la ciutat o fer control horari.
12238 MON RURAL 2020/05/21 2020/05/25 Sóc propietari o millor, visc amb una gossa, el meu escrit és per culpa de la campanya agressiva per part d'aquest ajuntament envers la normativa dels nostres amics peluts!!, trobo abusiva, desproporcionada, il·lògiques i molt més, les mesures que esteu prenent amb els propietaris cívics dels gossos!! Poder passejar amb el gos cínicament i controladament, sense cap mena de molèstia per ningú, allunyats dels parcs de la ciutat, per les anelles verdes com pot ser el Puig dels jueus, amenaçats de sancions i donant peu a accions violentes per alguna ciutadana no cívica!!! Crec hi ha problemes molt més perillosos, incívics, importants en els que podeu posar més fil a l'agulla, incivisme mobiliari urbà, cotxes sense censar ni assegurança, delinqüència juvenil i llarg  etc... . . Salutacions  d'un humil veí de la ciutat. Resposta
Hem estat fent campanya de gossos lligats a l'anella verda i al Puig dels Jueus perquè hem rebut bastants apreciacions ciutadanes que hi havia molts animals deslligats que corrien sense la supervisió dels seus amos. No està comprovat que els canins no siguin transmissors de COVID, i la gent té por que se'ls acostin animals desconeguts. Per tant, la campanya no està enfocada a la gent que és cívica, sinó a la gent que deixa el gos solt sense sentir empatia per les persones temeroses per aquests animals.
12237 GENERAL 2020/05/21 2020/05/25 U s  escric pel tema de les multes que posa la policia per fer complir la normativa de portar els gossos lligats en espais públics. No crec que aquesta sigui la solució més adient ni la més pedagògica... Hi ha molts ciutadans de Vic que tenen un gos i la gran majoria vol el benestar de l'animal i això comporta, a part de menjar i aigua, que corri i es desfogui. En primer lloc, perquè l'animal no es frustri i sigui agressiu, i en segon lloc perquè no ens destrossi la casa. La solució dels pipicans és irrisòria! No són suficientment grans i no cobreixen les necessitats de l'animal pel que fa a olorar i córrer, és una gàbia  de hamsters  per ells. A Vic disposem de molts espais verds i espai perquè tothom pugui passejar el gos i caminar tranquil·lament amb ell i sense molestar a ningú. Solucions: adaptar un espai prou gran per poder anar amb els gossos (un dels dos Puig dels jueus) o establir horaris (com fan altres ciutats) per poder anar amb el gos deslligat i que ell pugui córrer. L'únic que esteu  creant  és que s'incrementi l'odi i que la gent s'agafi la llei per la mà. Avui al Puig he pogut presenciar com una dona feia fotos a gent amb el gos deslligat i els hi tirava pedres. Això és el que aconseguiu... i no que tothom pugui conviure amb pau i respecte. Tots formem part d'aquesta bonica ciutat i tots ens volem el millor  pels  altres i pels nostres animals, que  evidentment  també tenen drets. Resposta
Gràcies per les vostres propostes de millora.  És  grat llegir com la ciutadania pot no estar d'acord amb algunes mesures, però és constructiva i presenta alternatives. Prenem nota del que comentes i ho treballarem internament per valorar si és viable, per normatives i seguretat, adoptar algun espai més d'esbarjo a la ciutat o fer control horari. Pel que expliques de la persona que tirava pedres als gossos, esperem que sigui una acció puntual i no es repeteixi. Aquest tipus d'actituds dificulten la convivència i generen un clima de confrontació amb el qual no combreguem. Ho hem passat a les Agents cíviques,  perquè  ho puguin gestionar.
12236 REMEI 2020/05/21 2020/05/26 El camí que va del Pont del Blanqueig a la Guixa quan passes pel voltant del  Lidl,  està tot ple de guants  dels que  donen per accedir al  supermercat . Hi ha alguna manera que el supermercat es faci càrrec que la gent no els tiri, o pagar per les deixalles que genera? Resposta
Ho hem detectat, i hi hem passat diversos cops i deixat net. De totes maneres farem seguiment d'aquesta zona i gestionarem la incidència . Hem  fet avís al supermercat per la seva gestió i el seu control.
12235 REMEI 2020/05/21 Aquest  matí  el contenidor del carrer Joan XXIII al costat del parc estava ple de trastos. Ahir al vespre van buidar el local que hi ha al costat, que és C/  Dr.  Candi  Bayés .
12234 GENERAL 2020/05/20 Sóc mare d'una nena d'un any i per culpa de la nova situació, com que no podem accedir als parcs infantils, anem als parcs verds públics per deixar córrer/jugar els nens. Aquests parcs es comparteixen sovint amb gossos que fan les seves deposicions. Agrairia que durant aquesta situació, s'estudiï la possibilitat de tenir parcs habilitats per gossos i altres per a famílies i nens. Per posar un exemple, al parc verd del campus està molt freqüentat per nens i famílies, però també per gossos, en canvi el parc verd de davant les pistes d'atletisme, només hi sol haver gossos. Es podria prohibir el pas de gossos per segons quins parcs? Són mesures d'higiene que penso que són necessàries.
12233 REMEI 2020/05/20 C/ Joan XXIII:   L'empresa  Goufone  està tirant un cable a la façana del carrer de dalt a baix. He vist per internet que és una empresa de telefonia i de fibra òptica. Preguntes: 1. Cada empresa de telefonia pot tirar cables per instal·lar les seves línies? Si és així, no hi cabrem de cables, a més a les façanes i als interiors dels edificis que ja  hi ha  problemes. 2. Els treballadors tenien el cable força prim estès a terra enmig del carrer, i de dalt a baix gairebé ,  al mig, no arraconat a la paret, que qui tingui problemes de vista i no veu els entrebancs es pot entrebancar i caure. 3. Si estan treballant en un punt a la façana , han  de tenir el cable allà i no estirat a terra, ja a tot el carrer i al mig del carrer. En tot cas, el més lògic és arraconat a la paret, que allà sí que ni fa nosa ni s'hi entrebancarà ningú. 4. Ho he comentat als 2 treballadors que eren allà i no m'han volgut escoltar. M'han dit que el que deia era una tocada de pebrots.
12232 HORTA VERMELLA 2020/05/20 2020/05/22 Ja sé que aquest ajuntament té contractat una empresa de desratització i que fan actuacions periòdiques per la ciutat. Voldria saber si han aturat les actuacions aquests dos últims mesos o si continuen. Diferents veïns del carrer hem vist rates (no ratolins) voltant pels jardins. He comprat raticida, però tots sabem que el millor resultat l'obtenen aquests professionals que poden emprar productes específics de gran eficàcia. És al c/ Font de Sant Pere. Les rates es mouen pels patis/jardins que hi ha en la part posterior de les cases, entre el carrer Sant Pere i el carrer Narcís Monturiol. Q uasi  tocant Països Catalans. Salutacions cordials. Resposta
Els controls periòdics per part de l'empresa de control de plagues s'han seguit fent dins la mesura que ha estat possible en la situació d'excepcionalitat que estem vivint. Cal dir a més, que s'ha intentat donar resposta a tots els avisos de problemàtiques concretes rebuts. Pel que fa a la problemàtica que comenta, procedim a traslladar l'avís a l'empresa de control de plagues per tal que faci repàs a la zona indicada.
12231 NORD 2020/05/20 2020/05/25 Fa un temps  posava  el problema de la morera de la Plaça  Mastrot . Em comunicaven que s'hauria de podar i probablement apuntalar-la. Avui dia 20 de maig, han caigut branques damunt del banc que en alguns moments està ple de gent, per sort no hi havia ningú. Ja és la segona vegada i des de l'Ajuntament, i més des de medi ambient  , no s'assabenten, o no es volen assabentar, del problema. Per un moment penseu que hauria passat d'estar el col·legi obert. Esperem que hi poseu remei, perquè no torni a passar. Resposta
La morera de la plaça  Mastrot , que malauradament es va trencar divendres passat, era un arbre singular del qual se'n feia un espacial seguiment. Periòdicament era avaluat per tècnics de l'Ajuntament, de l'empresa de manteniment de l'arbrat i també per un reconegut especialista arboricultor, expert en arbres singulars. Fa  2  anys ja es va fer una primera avaluació, quan es va partir una branca propera al carrer, i amb posterioritat es van realitzar unes esporgues selectives de reducció de capçada i control.  Les esporgues severes, acostumen  a accelerar el deteriorament dels arbres, i per això s'eviten El febrer passat es va fer una nova visita i encarregar un informe d'avaluació per avaluar de nou l'estat de l'arbre i. possibles actuacions. Aquest informe es va rebre en ple confinament i concretava algunes mesures com la instal·lació d'un puntal provisional en dues branques de l'arbre. Una d'elles és la que es va trencar dimecres passat (20 maig). El confinament va obligar a suspendre les tasques de manteniment i també l'accés als proveïdors que ens podien servir el material. Divendres 22 maig, al matí, es va fer una nova avaluació per part del mateix expert, en la qual no es va detectar cap indici que fes pensar en el trencament que es va produir a la tarda, i s'havien acordat una sèrie d'intervencions (reducció d'algunes branques, eliminació d'unes branques seques, tractament de la ferida amb antitranspirant ,... ), que es van executar el mateix divendres al matí, i també la instal·lació d'un puntal definitiu força costós per la setmana següent. La zona es va acordonar com a precaució. Malauradament, no hi hem arribat a temps, i som els primers que ens sap greu. A l'espera de disposar d'informació definitiva,  sembla ser que  la presència d'un fong a l'interior de la fusta del tronc principal, ocult des de l'exterior i molt difícil de detectar, podria ser la causa de la fractura. Els arbres són un element viu, canviant, i l'arboricultura no és una ciència exacta, que observa indicis i no sempre s'hi és a temps d'actuar.
12230 GENERAL 2020/05/20 2020/05/20 A partir de quan tornarà a estar disponible la deixalleria  mòbil? ?  Resposta
La deixalleria mòbil es va tornar a obrir el dilluns dia 11. L’horari és l’habitual de matí i tarda i per fer-ne ús caldrà seguir les recomanacions de seguretat i protecció establertes .   Més Informació: https:// tuit.cat/5ABqf
12229 GENERAL 2020/05/20 2020/05/20 Els parcs infantils ja són oberts ? Volia  saber si es desinfectaran per la seguretat dels nens. D'altra banda a la vostra pàgina web explica que no es poden utilitzar gronxadors. La veritat és que no tenim clar el que es pot fer i el que no. A veure si ho podeu aclarir perquè estem despistats.  Resposta
Els parcs infantils i zones de Fitness estan tancats al públic, per seguretat, encara en Fase 1. Tots els parcs s'han de posar al dia, tant pel que fa a la seva desinfecció com la seva posada  a punt. Algú ha tret alguns precintes, i ha creat confussió. Avuí s'esta tornant a precintar els que no estàven  precintats.  
12228 GENERAL 2020/05/19 2020/05/25 Escric en referència a la campanya perquè les mascotes es passegin lligades, ens prohibeixen deixar-los deslligats a llocs com l'anella verda, el puig dels jueus, etc ..   al·legant  que hi ha zones habilitades. No sé si heu passejat a prop d'aquestes zones, no només estan tancades sinó que estan plenes de brutícia, males herbes, gespa de més d'un metre d'alt, etc ..  Penso que haurien d'arreglar-ho abans de prohibir-nos poder passejar amb ells deslligats per altres llocs. Resposta
Els espais de lleure de gossos ja estan operatius des de dimarts de la setmana passada. S'han condicionat, desbrossat i netejat. També hem incorporat les recomanacions per evitar els contagis de COVID.
12227 HORTA VERMELLA 2020/05/19 Fa dos dies que els policies han retirat les bandes dels parcs infantils de Vic. Estem molt contents però no us agradarà si us plau si pogués ser que fessin una neteja als tobogans i gronxadors perquè segueixen com quan es van tancar i ens produeix certa por i malestar. Moltes gràcies. Resposta
Gràcies per l'avís.  Els parcs infantils i zones de Fitness estan tancats al públic, per seguretat, encara en Fase 1. Tots els parcs s'han de posar al dia, tant pel que fa a la seva desinfecció com la seva posada  a punt.  Es tornarà a precintar el parc que ens comenta avui mateix.
12226 HORTA VERMELLA 2020/05/19 2020/05/26 Això és al carrer Molí d'en Saborit, davant la creu roja. Tot sovint està així, però cada cop fa més pudor. Ja se sent des de casa i tot... Els estius molt sovint fan pudor... I si les deixalles són per fora,  encara més. Que les escombraries sigui fora dels contenidors passa tot l'any i per tot el barri encara que no estiguin plens. Salutacions. Resposta
S' està treballant amb el manteniment dels contenidors soterrats per millorar -ne el seu  estat. De totes maneres, passem incidència al servei de recollida perquè vetlli per aquest punt i a més, durant aquest temps d'impàs, farem seguiment de l'àrea de contenidors per vetllar del bon  funcionament  per part de la ciutadania i minimitzar els possibles desbordaments entorn de l'àrea.
12225 GENERAL 2020/05/19 No sóc la primera a denunciar-ho. Acompanyo una persona amb malaltia crònica i immunodeprimida i que no ha sortit al carrer durant més de dos mesos. Ara que ho pot fer, surt puntualment a les 10 del matí. Bé: és un constant de criatures, ciclistes, corredors i persones sense mascareta. Seria possible que la Guàrdia Urbana vagi avisant a les persones que incompleixen la norma? No parlo de sancionar sinó de fer-los conscients que la seva actitud és totalment insolidària i va en detriment de la salut de tots; especialment dels més vulnerables. Moltes gràcies.
12224 CARRER SANT PERE 2020/05/19 Sóc  un  veí  del carrer de les flors i la queixa és que tot i haver-hi  un senyal  de prohibit circular del carrer de les flors sentit carrer Sant Pere,  hi   accedeixen  molts vehicles i a part de circular  contra direcció  amb el perill que suposa, provoquen molta fressa en passar per sobre les reixes de  desguàs  que hi ha en el terra. Aquesta queixa fa temps que s'ha seguit reiterant però mai  hem  tingut resposta ni per actuació de la  guàrdia  urbana sobre la infracció de circular  contra direcció,  ni per part de l'Ajuntament d' arreglar  la fressa de les  reixes.
12223 EL SUCRE 2020/05/19 2020/05/22 Al carrer Mas d'Osona a la cantonada amb l'Av.  Olímpia  i un tros més avall, en direcció al pavelló de l' Ausoneta , hi ha dos fanals de l'enllumenat públic que estan fosos i a les nits queda força fosca tota la zona. Si us plau,  podríeu  fer venir algú a revisar-ho i reparar-ho? Moltes gràcies. Resposta
Avui divendres s''han reparat tots dos.
12222 LA CALLA 2020/05/19 2020/05/20 S' haurien  d' engrassar  els gronxadors del parc Jaume Portell (rambla del Merder/Pellaire Dolcet) Resposta
Els parcs infantils i zones de Fitness estan tancats al públic, per seguretat, encara en Fase 1. Tots els parcs s'han de posar al dia, tant pel que fa a la seva desinfecció com la seva posada  a punt .  
12221 LA CALLA 2020/05/19 Si us plau s'hauria de diferenciar on comença i acaba el carril bici, són  contínues  discussions amb els ciclistes i risc important d'atropellament. És el carrer Hospital d'en Cloquer, alçada del "pont romànic", el nou carril bici. Adjunto foto.
12220 GENERAL 2020/05/19 2020/05/26 Des de  fa més  d'una  setmana que vàrem veure  l'aigua  dels rius de Vic,  d'un  color fosc lleig i ara veiem que han desaparegut els ànecs. On  són ? Resposta
Sobre el tema del color de l'aigua, precisament durant les darreres setmanes l'aigua del riu baixa més neta que mai, per la baixa activitat humana. En moments de pluges sempre  baixa  tèrbola perquè arrossega sediments, i en el cas del  Gurri  sempre de colors  vermellosos  (d'aquí ve el nom  Gurri , roig " gorri " en euskera, que sembla ser l'origen del nom). Sobre un possible color verdós, aquest correspon a un  fenòmen  natural, que en elevades temperatures proliferen algues a l'aigua, que poden donar aquest aspecte. Pel que fa als ànecs, l'estiu passat hi va haver un episodi de botulisme aviar que va  afectar a  la major part de la població d'ànecs, causant la mort de prop del 90% d'exemplars que hi havia al riu, tal com ja es va informar oportunament (https://mediambient.vic.cat/noticies/es-detecta-un-brot-de-botulisme-aviar-als-rius-meder-i-gurri-a-vic).
12219 GENERAL 2020/05/19 Ahir ens van informar que ja no es podrà portar el gos deslligat al parc dels jueus ni a cap zona de Vic, i que hi haurà la guàrdia urbana sancionant en el cas de dur-lo deslligat. Aquestes mesures em semblen molt agressives per als animals, ja que la majoria de gossos viuen tot el dia dins d'un pis sense cremar energia, i se'ls treu l'oportunitat de poder cremar energia i córrer solts pel parc sense ocasionar danys ni molèsties. Quan els gossos no cremen energia es tornen més agressius i problemàtics, així doncs estaríem fent una mesura contraproduent sense deixar-los cremar en el moment del passeig. També entenc que a la gent que no va amb gossos els pugui ocasionar molèsties, així doncs proposo organitzar horaris de manera que sapiguem que hi haurà un horari concret on hi haurà gossos solts, així tota la població i els gossos estarem agraïts i contents.
12218 REMEI 2020/05/19 Si us plau: Tinguin cura del Remei. De normal ja dona una sensació de deixadesa i brutícia molt important, però durant el Coronavirus, la situació s'ha agreujat. Miro enlaire i em fa vergonya el que veig: Somiers i matalassos als balcons, roba estesa (mantes, roba i altres) per fora de les baranes, i qualsevol altre estri que convingui tenir als balcons . Els  carrers bruts  ( però donada la situació actual, és  normal, ja que  no hi ha tantes brigades com abans), però abans del coronavirus, també ho estaven de bruts. Gent que es troba al carrer en ple confinament a les 4 de la tarda a fer-la petar, sense protecció ni res ! Llavors , de què em serveix a mi protegir-me ? Surto  a llençar les escombraries i em trobo tota aquesta gent i et miren desafiants, com si la que ho fes malament fos jo, i no pots dir res, perquè estàs en minoria. El barri està abandonat, i el coronavirus encara ens ho ha deixat més clar. Ens poden tenir en compte i pautar unes normes de civisme i convivència? Gràcies!
12217 CAPUTXINS 2020/05/19 A la cantonada de la carretera de Roda amb el carrer Guilleries sempre hi ha cotxes mal aparcats contínuament (a la cantonada o fins i tot sobre el pas de zebra), que en sortir maniobren marxa enrere i que poden provocar un accident. Com que ja hem fet la queixa anteriorment i no hem notat cap millora, voldríem demanar la instal·lació d'obstacles (pals) a la cantonada perquè no hi pugui aparcar cap cotxe. Adjuntem una foto però en podríem adjuntar 1000.
12216 REMEI 2020/05/19 Si us plau,  demanaria que  prenguin mesures al barri del Remei. Ja fa dies que sospitava, però ahir ho vaig veure amb els meus ulls. Als baixos del C. Candi  Bayés , 97 (local amb la persiana a mig pujar), hi viu gent ! És  un local i com a tal, no està habilitat per a un ús  diferent del  comercial. Hi entra molta gent, però no es veu res perquè ja s'han cuidat prou de tapar els vidres. Hi ha bicicletes  ( mínim 4) i somiers per tot arreu. Tothom té dret a un habitatge, però donat que just a sobre hi ha pisos, és un risc que correm tots, perquè a l'hivern s'escalfen amb butà i no sé com, però també hi cuinen. El president de la comunitat hi ha anat  diverses  vegades dient que no s'hi pot viure, però ells diuen i reiteren que no hi viuen, cosa que és mentida. Quan veuen la policia d'uniforme, els falten cames per amagar-se. Seria possible que els fessin una visita de paisà, per tal de regularitzar la situació ? Algú  està  traient  benefici, però ens posen en perill a tots i no ho té en compte. Gràcies!
12215 GENERAL 2020/05/19 2020/05/20 M'agradaria  saber si ara  que  estem a fase 1,els horaris de  sortides   són  els mateixos que a la 0. Resposta
Si, les franges horàries no  han  variat.
12214 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/05/19 2020/05/20 Els  pipicans estan  tancats , ja  que moltes persones han denunciat que no podem deixar els gossos deslligats a la vora del Riu que corrin com nosaltres.  Agrairia  que obrissin els pipicans , però  aquestes persones recordo que tampoc ho fan bé , si  és veritat que només pots sortir de casa a un quilòmetre d'on tu visquis, ja que molts d'ells en fan fins a 20 quilòmetres. Salutacions Resposta
Els espais de lleure de gossos ja estan oberts. Hem incorporat un cartell de recomanacions per utilitzar-los en aquesta situació de COVID-19. Com dieu, sí que hi ha gent que condueix gossos a la via pública que no respecta els horaris i les condicions de passeig. Algunes d'aquestes persones ho fan per desconeixement. Recordem la normativa: els gossos poden passejar en les hores de passeig i esport dels seus amos.  És  a dir, el seu passeig llarg està condicionat als horaris autoritzats de sortida dels seus amos. Fora d'aquests horaris, els animals poden sortir a fer un tomb a prop de casa, sense entrar a distàncies llargues.
12213 GENERAL 2020/05/18 Mostrar -vos el meu desacord en la tipificació com a falta greu  aparcar  durant 15 '  en zona de càrrega i descàrrega, en un  dia  i hora  en què  la densitat de trànsit era baixa. Considero un abús  la imposició  d'una sanció de  200 €  que iguala aquesta infracció a circular amb permís de circulació suspès, la conducció negligent o la no  col·laboració  amb l'agent de l'autoritat. Durant aquests dos mesos he estat treballant  dur  al Consorci Hospitalari de  Vic .. Gràcies pels aplaudiments. Cordialment.
12212 GENERAL 2020/05/18 2020/05/20 Avui al Puig dels Jueus hi havia  un agent  cívic que informava a tots els que portem gossos que a partir d'aquest dimecres, l'ajuntament de Vic multarà amb 50 € als que portem els gossos deslligats. A veure si ho entenc, tenim els gossos confinats al pis durant tot el dia i sortim quan podem  que  puguin  córrer  i jugar, en un lloc on no molesten a  ningú  i ara no ho podrem  fer? No veieu que els que portem els gossos deslligats ho fem  perquè   són   educats  i no fan cap mal a ningú, que si fossin perillosos o molestessin evidentment que no els  deixaríem  campar al seu  aire? A què  ve aquesta  llei? "Vic, ciutat a la mesura humana "? ???? Resposta
Les ordenances municipals de l'Ajuntament recullen que els gossos han d'anar lligats a tot el municipi excepte a les zones autoritzades. Aquestes zones autoritzades són els sis espais de lleure de gossos de la ciutat. La mesura ara s'ha fet més evident perquè la situació de COVID-19 ha generat algunes tensions entre persones que no són responsables de les seves mascotes amb altres gossos o persones. Per sort hi ha un percentatge altíssim d'amos de gossos que són conscients que la ciutat és compartida i hi hem de cabre tots amb respecte. Tot i això, sempre hi ha qui no té cura de l'animal, el deslliga i li perd el control; no sap si està defecant, empaitant una bicicleta o ensumant un infant. Per aquestes persones, és per a qui es tira endavant la mesura, per evitar haver de plànyer mals majors.
12211 HORTA VERMELLA 2020/05/18 Vivim al carrer de Meranges a l'Horta Vermella a on hi ha el Túnel de  rentat . Hi ha unes tuies com arbres. És un niu de mosquits. Jo l'any passat vaig tenir una urticària molt forta. Els jardiners ho podrien vindre a tallar? Per això paguem els impostos. Gràcies.
12210 GENERAL 2020/05/18 Sóc  persona discapacitada (65%) que va amb  scooter   elèctric . Puc circular pel carril de les bicicletes?  Perquè  a la majoria de llocs, s'hi circula  més   bé  que no per les voreres. Gràcies.
12209 GENERAL 2020/05/18 Quan es publicaran a la web les actes de la Junta de govern. La darrera  és  de 16 març.
12208 ESTADI 2020/05/18 He vist que han tret la bústia de correus que hi havia a les cantonades del carrer Pare Huix i l'avinguda Pius XII. Potser no és de la vostra responsabilitat, però caldria reclamar-ho. Per què ara, quina és la bústia més propera al barri de l'estadi? Espero que no hàgim d'anar a la bústia de correus expressament. Moltes gràcies.
12207 REMEI 2020/05/17 2020/05/18 Vivim a Vic al barri del Remei. Tenim veïns que tenen fibra òptica per connexió a Internet. Des de fa anys hem demanat a  diverses  companyies la connexió via fibra òptica, però tots ens han dit que fins que no estigui instal·lada a casa, no poden fer-ho, doncs no hi ha cap connexió disponible. No sabem per què no podem tenir connexió per fibra òptica, quan els veïns en tenen.  Donat l'estat  en què  estem, ho necessitem per fer teletreball.  És possible des de l'Ajuntament donar-nos alguna solució? Resposta
 Ens posarem en contacte amb vosaltres, per  a poder tenir més informació i intentar poder-vos ajudar.
12206 REMEI 2020/05/17 Visc al carrer Font de Sant Pere, 38, el tram de carrer que va de la Plaça Josep M. Pericàs a Països Catalans. Està format per molts habitatges adossats on viuen famílies amb nens petits, que aquests dies surten amb els seus patinets i molta energia. I també hi  viu gent  gran que  travessa  el carrer amb dificultats. Com que el carrer no  té  "obstacles", els cotxes agafen molta velocitat i quan arriben a aquest tram hi ha vehicles que fan por.  És  un lloc ideal per accidents. Personalment, va ser el retrovisor del meu cotxe aparcat el que va volar, però es pot reparar. Una vida no. Em preocupa molt i els vull transmetre la necessitat d'algun sistema que obligui els cotxes a reduir la velocitat. Veig que hi ha elements reductors de velocitat a  Països  Catalans. Seria possible incorporar algun tipus d'estructura que ens obligui a reduir la velocitat? Sóc  conscient que aquest Ajuntament  té  molta feina amb la  Covid-19 . Els  agrairé que  tinguin en compte aquest suggeriment quan puguin.  Moltes gràcies
12205 LA CALLA 2020/05/17 Agrairia si es pogués netejar. Hi ha molta  acumulació  d'excrements de colom.  Gràcies.
12204 MON RURAL 2020/05/17 2020/05/26 A les cases noves de l'horta prima, situades a la carretera de santa Eugènia de Berga, hi ha un contenidor on sovint les escombraries es deixen a fora del contenidor, tal com es veu a les fotos, sovint les bosses impedeixen l'accés i circulació dels veïns que batallem ja fa molts anys perquè veïns d'altres poblacions que deixen les bosses allà, les posin dins del contenidor. Agrairem  una  solució, ja que  últimament el camí està ple d'escombraries diàriament. Resposta
De mica en mica tot va tornant a la normalitat, i aprofitarem per fer seguiment d'aquest punt i fomentar el bon ús del contenidor, que es faci recollida selectiva de residus per part dels veïns amb la finalitat de fomentar el reciclatge, i minimitzar l'abandonament de bosses a terra. Alhora també es valorarà si hi ha turisme de residus provinents d'altres  municipis  i si s'escau,  es   prendran  les mesures corresponents perquè no passi.
12203 REMEI 2020/05/17 2020/05/21 M'adreço a vostès per formular la queixa del soroll continuat que provoca "no sé si llamborda o  sumidé "  al  passar un cotxe per sobre. El punt està davant del forn "l'Espiga d'Or" a la Rambla Tarradellas. Gràcies Resposta
Està programada la seva reparació per la  pròxima setmana . Per fer aquesta reparació, s'ha de tallar el carrer.
12202 REMEI 2020/05/17 2020/05/26 Al carrer del Remei, just davant del número 59 i el Centre de Dia, i just al davant de les tres places d'aparcament que hi ha, hi havia un arbre que es va morir i no es va reposar. Seria possible que n'hi poséssiu un, ja que hi tenim el lloc? Convindria posar-li amb uns puntals fins que sigui  grosset , ja que  a l'aparcar , els cotxes sempre el toquen i el torcen. Moltes gràcies!!! Resposta
En prenem nota per a la seva reposició la propera campanya de plantació d'arbrat, d'aquest hivern.
12201 GENERAL 2020/05/17 2020/05/20 Voldria saber si des de l'Ajuntament es pot impulsar algun tipus de normativa que obligui l'ús de mascaretes dins els locals comercials. És habitual que en aquests espais, es donin situacions on no es respecta la distància de seguretat entre treballadors i clients o entre clients. A banda, és molt complicat pels comerciants, haver de forçar als clients a fer ús de mascareta quan no hi ha  l'obligació  darrera, fent que en una situació ja prou complicada, no s'atreveixin a dir res per por a ofendre els possibles clients. Si tots fem ús de mascareta dins dels establiments, així com en el transport públic, estarem vetllant per la nostra salut i la dels altres. A Alemanya és obligat l'ús de mascareta dins els locals comercials, no és una mesura complicada de seguir, ni suposa un esforç gaire gran i pot contribuir a frenar rebrots que poden ser devastadors per la salut i l'economia general. Gràcies! Resposta
Sobre la qüestió que ens planteja, des de l'inici i d'acord amb Vic Comerç, vam fer totes les recomanacions pel que fa als comerços i una de les principals va ser recomanar l'ús de mascareta tant per als treballadors, evidentment, com també per a la clientela. Com que no es tractava d'una mesura obligada no vam poder-ho exigir perquè des de l'Ajuntament no tenim la competència en aquest sentit, però ara que sembla que serà una mesura de caràcter obligatori de ben segur que podrem prendre totes les mesures per fer que es compleixi escrupolosament.
12200 SERRA-DE-SENFERM 2020/05/16 2020/05/18 He vist una rata grossa com un conill, al pati de casa. Passatge del Segre, 10 a la  Serra-de-Senferm. Resposta
Passem avís a l'empresa responsable de control de plagues, per a la seva gestió.
12199 NORD 2020/05/16 2020/05/18 Ben conegut és el fet que hi ha rates a Vic, però el que no és tan normal és que arribin a un àtic a la ronda de  Camprodon . Resposta
Passem avís a l'empresa responsable de control de plagues, per a la seva gestió.
12198 GENERAL 2020/05/16 2020/05/21 Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 8-4-2019 (DOGC) de 29.01.2019 Ordenança Municipal Reguladora dels Mercats de Marxants del Municipi De Vic:  Article 19. Drets i obligacions dels titulars; Punt 6. Col·locar preus en tots els productes. El preu de venda al públic s'ha de fer constar precedit de la sigla PVP i s'ha d'indicar de forma inequívoca, fàcilment identificable i clarament llegible; Article 30. Tipus d'infraccions; 7. No exhibir els preus de venda al públic de les mercaderies. Perquè les parades (fruita i verdura) del Mercat no posen el preu dels articles???? Resposta
Som coneixedors d'aquesta regulació en relació amb la indicació dels preus dels productes, en el cas de les parades de fruita i verdura. Abans de suspendre el Mercat, per culpa de la Covid-19, els preus estaven posats i es controlava que fos així. Fa només dues setmanes que hem tornat amb els mercats i  s'han afegit moltes mesures de seguretat, que segurament han fet que s'hagi descuidat el tema dels preus. Ho vetllarem.
12197 NORD 2020/05/16 2020/05/17 Tinc un familiar ingressat a l'hospital de Vic i malgrat l'estat d'alarma, ens trobem que el pàrquing és de pagament, i la televisió també. Des de les administracions hauríeu de tenir més humanitat cap als més desvalguts. No demano que tot sigui gratuït, però no als preus actuals. La televisió, 5 euros 10 hores, el pàrquing més car quasi que la zona blava. Sort que estem en estat d'alarma! Realment el tema de l'hospital de Vic amb relació a serveis cap als malalts i familiars és per reflexionar, sobretot per als col·lectius més vulnerables. Resposta
Passem la vostra queixa a l'Hospital General de Vic.
12196 GENERAL 2020/05/16 2020/05/17 Ahir vaig deixar el cotxe a la zona blava perquè al meu  pàrquing  feien obres als accessos. Em trobo una sanció perquè no he posat tiquet. Estem en estat d'alarma, sense previ avís, la meitat dels comerços tancats, la resta amb cita prèvia. Resulta molt alarmant que en aquestes circumstàncies, la zona blava torni a estar activa i no s'anunciï enlloc, menys quan la xarxa comercial va a mig gas i estem en una crisi galopant. Honestament, la resposta que heu fet a un altre conciutadà que us fa la mateixa queixa ,no és acceptable en aquestes circumstàncies. Resposta
L'activació de la zona blava no està vinculada amb cap fase. Lamentem les molèsties d'aquesta mesura, que té l'objectiu de protegir els comerços de proximitat i afavorir la rotació de vehicles, ara que poden tornar a obrir. Es va comunicar via les xarxes de l'Ajuntament com la pàgina web www.vic.cat, el  twitter ,  facebook , Telegram, i per El 9 Nou.
12195 EL SUCRE 2020/05/15 2020/05/18 Agrairé si poden fer una neteja-desinfecció del formiguer que surt dels arbres al davant del número 6 del carrer  Miramarges  de Vic. Les formigues ja entren als locals i a l'escala. Resposta
Passem avís a l'empresa de control de plagues, per a la seva gestió.
12194 GENERAL 2020/05/15 2020/05/16 Acabo  d'anar a comprar i m'he trobat que s'ha de pagar la zona blava, tot i que ni tan sols hem entrat a la fase 1 i ni tan sols està obert l'Ajuntament. Em sembla indigne d'una ciutat com Vic tenir un ajuntament que pren aquestes decisions, quan encara ningú ha pogut ni obrir locals gairebé, però en canvi, ja hi ha un policia posant multes. Espero que les multes d'aquests dies de zona blava no es facin pagar, perquè si no, és evident que no tenim un ajuntament a l'altura de les circumstàncies. Gràcies per l'atenció i la poca comprensió cap als ciutadans. Resposta
L'activació de la zona blava no està vinculada amb cap fase. Lamentem les molèsties d'aquesta mesura, que té l'objectiu de protegir els comerços de proximitat i afavorir la rotació de vehicles, ara que poden tornar a obrir.
12193 REMEI 2020/05/15 A la carretera de Barcelona, just abans d'arribar a l'escola de la Sínia, hi ha un camí que  travessa  la carretera de la banda de l'escola al Carrer Fluvià. És un camí molt concorregut per passejants.  No obstant això , és bastant perillós  passar, ja que  els cotxes que circulen per aquesta carretera van  a  una velocitat considerable, ja que encara no han entrat a la ciutat. No es podria fer un pas de vianants i, si convingués, posar-hi bandes rugoses per evitar que els cotxes vagin tan de pressa? D'aquesta manera els cotxes  minorarien  la velocitat abans i s'evitarien atropellaments. Gràcies.
12192 OSONA 2020/05/15 2020/05/16 Sóc  un veí que porta a passejar al gos  als voltants  de Plaça Osona, i a l'encreuament de Ramon  Masferrerr  i Solà, i el de Joan Sunyol i Genís, hi ha el que sembla els  fonaments  d'una caixa d'electricitat que fa molt de temps que està xafada.  Tot i això ,  sobresurten  alguns cables. Penso que o bé s'hauria de reposar la caixa original o s'haurien de tapar els cables. I en cas que no impliquin cap perill, retirar-los completament, per evitar mals majors i brutícia al barri. Adjunto foto Resposta
  Ho hem comprovat, i aquesta caixa és d'Endesa. Els hi hem passat avís, per a la seva gestió.
12191 SANT LLÀTZER 2020/05/15 2020/05/26 Sóc veí del carrer Mercè Rodoreda de Vic . Aquest  any no han podat els arbres del carrer i concretament el que tinc a la porta, està totalment  ensalvatgit , impedint l'entrada a la casa. Els demano per favor que ho podin, per poder facilitar-nos l'entrada de persones i dels vehicles. Gràcies per la seva resposta. Resposta
En aquest carrer hi ha planificada des de fa anys una intervenció de substitució de tot l'arbrat, que es va començar fa més de  6  anys i es va aturar per oposició veïnal, deixant les actuacions pendents, fet que va implicar la  no-intervenció  fins aquest any,  en què  s'han replantat els arbres i que es reprendrà l'hivern vinent amb la substitució de la resta d'arbres, com el que comenta.  Revisarem  si hem de realitzar alguna intervenció d'esporga en  aquests moments .
12190 GENERAL 2020/05/15 A la web de l'Ajuntament no hi ha informació actualitzada sobre l'oferta dels Casals d'Estiu d'aquest curs. N'hi haurà? I en cas afirmatiu, on podem consultar la informació pertinent?
12189 GENERAL 2020/05/14 2020/05/15 Com a ciutadana que ve a treballar a Vic amb el risc de contagi, em vaig adonar que la zona blava és de pagament. Vaig buscar algun tipus d'informació que ho corroborés i per la meva sorpresa no hi havia res anunciat, quan es va dir que anava a ser gratuïta, a causa de la situació actual. Em sembla vergonyós que s'hagi de pagar per venir a treballar, quan estem exposats a contagiar-nos. S'hauria de ser més comprensiu ...,  i  més, amb tots els treballadors que s'exposen dia a dia. L'estat d'alarma segueix en peu i tot i això cal pagar igual. Gràcies per la seva "consideració". Resposta
L'activació de la zona blava no està vinculada amb cap fase. Lamentem les molèsties d'aquesta mesura, que té l'objectiu de protegir els comerços de proximitat i afavorir la rotació de vehicles, ara que poden tornar a obrir.
12188 CAPUTXINS 2020/05/14 He llegit amb interès que en el marc d'unes anomenades  Health   Cities  hi ha el projecte de Recuperació de la zona del Puig dels Jueus. Atès que aquest turó emblemàtic de la nostra ciutat, va ser sostret als ciutadans i enclaustrat dintre el recinte de l'Hospital General, us encoratjo a facilitar-hi de nou  accés  al públic, habilitant-hi una entrada, potser des de la proximitat a l'aparcament de cotxes del personal de l'hospital. Tinc ganes de poder-hi tornar a pujar, al cap de tants anys d'estar-ne privat. Gràcies.
12187 REMEI 2020/05/14 Nens fora franja... i amb bicicleta. Esport en grup - Incompliment Fase 0: Ens  trobem que de forma sistemàtica hi ha nens fora de la seva franja. Sembla que no n'hi ha prou amb la seva franja de 12:00 a 19:00... També i ens trobem amb persones que fan esport en grup, b icicleta , corrent, patinet... En alguns casos has d'anar esquivant i patint perquè et passen a tocar. A les fotos, pare + 2 filles, dimecres 13/10 a les 20:20, Passeig de la Generalitat, cantonada amb Bisbe  Strauch . A més a més, amb bicicleta. Cal fer eslàlom per anar esquivant. A l'altra foto, exemple ahir al vespre, parella corrent junts passant a tocar d'una altra persona. No ens sentim segurs i per això sortim menys del que ens agradaria.
12186 GENERAL 2020/05/14 2020/05/15 Tenint en compte que  entrarem  a la Fase 1, els pipicans  estaran  oberts o  seguiran  tancats?  Gràcies. Resposta
Les normes no les posa l'Ajuntament. En  aquests moments , no tenim cap canvi a les normes de confinament. Encara no se sap si entrem o no a la Fase 1, però quan se sàpiga, es comunicarà. Podeu seguir l'actualització de novetats per la web de l'Ajuntament de Vic, www.vic.cat, o bé pel  telegram   https://t.me/aj_vic
12185 GENERAL 2020/05/14 2020/05/15 Ens trobem que  tots els dies  que sortim a fer la passejada a la nostra franja, hi ha grups de joves que han quedat. Ahir, un d'uns 10 aproximadament, tots junts sense distanciament, a la zona de l'Atlàntida. Aquest grup especialment gran. Però se'n troben a diverses zones. Alguns grups els has d'anar esquivant, donat que van caminant o amb patinet també. No mantenen mesures de distanciament i per tant no trenquen cadenes de transmissió. Injust pels que seguim les normes i recomanacions, que d'altra banda és la majoria. Resposta
La gran majoria de gent compleix les normes de seguretat i higiene per frenar la pandèmia, però és cert que hi ha persones que no segueixen les mesures. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana continuarà vetllant per evitar qualsevol comportament inadequat i que posi en risc la salut de la població. Hem passat a la guàrdia urbana, les reunions que ens comentes a l’Atlàntida, per a que ho puguin controlar. Entre tots hem d'aturar aquesta pandèmia i és responsabilitat de cadascú de nosaltres que ens en puguem sortir.
12184 GENERAL 2020/05/14 2020/05/15 Ahir 13/05/20, em vaig haver de fer una analítica de 4 hores al centre  Fargas . Sent conscient que som a la Fase 0, tenia entès per TV3 que  no es  pagava zona blava i no vaig posar tiquet. Quan vaig arribar al cotxe, em vaig trobar la multa. No em sembla correcte que comenceu a recaptar donat que estem a la fase 0 encara. Tot i que  hi ha  comerços que estan obrint, encara n' hi ha  molts de tancats. Per altra banda, ho podríeu anunciar al parquímetre, almenys. No em val que em diguin que ho han anunciat a la premsa local o a la web de l'Ajuntament. Per començar, no sóc de Vic i com entendrà, no puc estar mirant cada web d'Ajuntament cada vegada que vaig a un poble o ciutat. Espero que ho tinguin en compte i em retornin els  7 € . Ni pretenc ser rància per  7 € , però sempre pago el tiquet i si m'han posat multa per excés de temps,  etc. , mai m'he queixat perquè no tenia raó. Ara  sí  que crec que en tinc i ho considero injust. Resposta
L'activació de la zona blava no està vinculada amb cap fase. Lamentem les molèsties d'aquesta mesura, que té l'objectiu de protegir els comerços de proximitat i afavorir la rotació de vehicles, ara que poden tornar a obrir.
12183 HORTA VERMELLA 2020/05/14 2020/05/21 M'agradaria demanar que es netegi la vorera del carrer Prat d'en  Galliners, ja que  les herbes estan dins la vorera i queda molt poc pas. Si anem dues persones cal passar pel carril bici. Veig que esteu fent feines de desbrossar, tallar l'herba i netejar marges per tant, ja que hi esteu posats ara seria el moment. Resposta
Hem passat l'avís al servei de jardineria, perquè ho pugui tallar.
12182 GENERAL 2020/05/13 L' Ajuntament està promovent una nova edició del Mercat de Música Viva de Vic, tot i el que tenim a sobre amb la  Covid-19 .... Voleu dir que no seria millor, i  més  de cara als concerts en viu, posposar aquesta edició,  així  com els partits de futbol es jugaran sense  públic?  Crec que seria una falta de responsabilitat per part d'aquest Ajuntament, promocionar aglomeracions de persones i una falta de  suport  a tots els  mitjans  sanitaris.
12181 CAPUTXINS 2020/05/13 2020/05/14 Us escric aquestes paraules perquè avui a les 8 h del  matí  he caigut al pas de vianants al carrer Jaume I, a causa del terra  mullat, però  no és la primera vegada,  és  perquè la pintura blanca dels passos dels vianants  llisquen  i he hagut d'anar a Urgències  perquè m'he fet un esquinç i he de fer repòs. A veure si ho pinteu amb pintura rugosa, que crec que ho han fet en algun lloc. Agrairia resposta... Gràcies. Resposta
Ens sap molt greu que hagi caigut i s'hagi fet mal. Esperem que es recuperi ben aviat. Quan plou totes les superfícies de qualsevol  tipus  i material es tornen més lliscants, i depèn molt de la textura de la superfície que entre en contacte amb la pintura (en el seu cas el dibuix i material de la sola de la sabata), de com es produeix aquest contacte (impacte, amb velocitat, de manera lenta...), de si l'element de contacte ho fa respectant un cert equilibri en el repartiment de les forces (quan una moto està inclinada fent un giravolt, aplica forces tangencialment afavorint el lliscament) i de si la superfície de la calçada on hi ha la pintura està neta, bruta,  té pols , partícules d'oli ..... Per aconseguir una pintura amb més capacitat de fregament, s'hi sol introduir mesclant-ho homogèniament, partícules de  quarç  o sorra , ( de manera que tendeix a recordar un paper de vidre dels que s'utilitzen per rascar superfícies amb rovell...), que en el cas del  quarç  augmenta la capacitat reflectant de la llum que té la pintura. Aquestes partícules que s'afegeix a la pintura, tot i augmentar la capacitat de fregament, té tot una sèrie d'inconvenients. Quan una persona cau a terra ( pel  motiu que sigui) en un tram molt carregat amb sorra o partícules de  quarç , sol patir rascades i ferides a mans i genolls. Aquestes partícules no solen trigar massa a anar-se desprenent,  de mica en mica,  de la superfície pintada, especialment d'on  hi  passen habitualment les rodes dels cotxes. Aquesta capacitat de fregament provoca que els pneumàtics dels cotxes ennegreixin la pintura i fa que perdi visibilitat, que és la principal propietat que ha de tenir la  pintura vial . Lamentem profundament l'incident que ha patit, però el conjunt de factors que intervenen en una caiguda un dia de pluja són molt diversos i afecten tant a  la pròpia pintura  com als ciutadans que hi passen per sobre. Tindrem en consideració les seves observacions amb l'ànim de millorar en propers repintats.
12180 GENERAL 2020/05/13 2020/05/14 S ' ha de ser molt poc solidari per part d ' aquest Ajuntament, de tornar a cobrar la zona blava quan la ciutat encara està en estat d ' alarma i en fase 0. S ' ha de tenir una mica més de solidaritat amb els ciutadans, i sobretot, en condicions extremes com les que estem passant. Gràcies. Resposta
L'activació de la zona blava no està vinculada amb cap fase. Lamentem les molèsties d'aquesta mesura, que té l'objectiu de protegir els comerços de proximitat i afavorir la rotació de vehicles ara que poden tornar a obrir.
12179 SANTA ANNA 2020/05/12 2020/05/14 Aquests dies s'estaven creant nous passos de bicicletes al barri de Santa Anna, davant la plaça Pere Mialet. El cas és que s'han modificat les voreres, però no s'han pintat les línies del pas ni s'ha senyalitzat de cap manera. Espero que s'acabaran senyalitzant com Déu mana i pintareu el vermell als passos, com es van fer amb molts dels que hi ha a la ciutat... Salut! Resposta
No està pintat perquè està pendent de  reasfaltar . Quan s'hagi  reasfaltat , es pintarà.
12178 EL SUCRE 2020/05/12 2020/05/21 Aprofitant que avui (12/05) han estat arreglant i tallant la gespa de les illetes de l'avinguda  Olímpia  amb avinguda eix 11 de setembre, podien aprofitar per tallar les males herbes que creixen entre l'Eix 11 de Setembre i l'antiga carretera  Barcelona - Puigcerdà . A les primeres no s'hi pot accedir a peu ni fer res, en canvi les altres hi acostumo a portar el gos a fer les necessitats i ara mateix és impossible accedir-hi. Gràcies. Resposta
Aquests vorals es faran la propoera setmana.
12177 GENERAL 2020/05/12 2020/05/13 Com a professional de la salut afectada  per la Covid-19,  vaig escriure al WhatsApp de l'ajuntament de Vic el dia 19 d'abril preguntant-los quines opcions oferien des de l'ajuntament per a les persones afectades pel virus i que havíem de fer confinament a casa, sense poder sortir a comprar productes de primera necessitat. Vaig telefonar a tots els supermercats, alguns m'oferien servei al cap de  3  setmanes i d'altres ho havien abolit a causa de la pandèmia. A dia d'avui , encara espero resposta. Penso que d'això no se n'ha parlat gaire i crec que  es  tracta d'un tema suficientment important. Si anem fent propaganda  que  cal confinar-nos per evitar la propagació del virus, els ciutadans responsables hauríem de tenir recursos i possibilitats perquè això sigui possible. Sóc de les que pensa que no calen els aplaudiments diaris de reconeixement. El millor reconeixement és la consciència i la responsabilitat per part de tots i jo em sento molt  decebuda ... Resposta
L'Ajuntament no disposa de canal de whatsapp. En aquest enllaç trobareu els canals de comunicació disponibles. https://www.vic.cat/ajuntament/comunicacio-i-protocol/directori-de-xarxes-socials-de-lajuntament-de-vic. Totalment d'acord amb tu  en què  el millor reconeixement és la consciència i la responsabilitat per part de tots. Entre tots ho hem de superar.  Malgrat això , això no treu el reconeixement i  agraïment  a totes les persones que heu treballat i encara ho esteu fet, per la nostra salut, manteniment,  etc.  Gràcies.
12176 CAPUTXINS 2020/05/12 2020/05/16 Treballo a l'Hospital General i avui com cada dia viscut d'aquesta pandèmia, he aparcat el meu vehicle a la zona blava davant de l'Hospital, entenent que encara era "gratuïta". La meva sorpresa ha estat  en  sortir de treballar i trobar-me la multa al vidre del meu vehicle. Em costa expressar la impotència que he sentit en aquest moment. Així doncs, disposada a pagar la multa però com que no sabia com fer-ho, ja que havia superat el temps permès. (Si, és clar, estava en plena activitat laboral) he decidit trucar al telèfon que apareixia al parquímetre. La noia que m'ha atès, molt amablement, m'ha explicat que des de l'ajuntament obligaven a procedir amb les multes. Aleshores he preguntat com havia de saber jo això, m'ha comentat que ha sortit al 9 Nou i a altres mitjans de comunicació, i que m'oferia l'opció de pagar 7 euros. Doncs si, encara els hauré de donar les gràcies. Com a mínim podien posar un trist paper en el mateix parquímetre  informant als  ciutadans que no podem estar confinats a casa nostra. Resposta
Em sap greu  amb el que  t'has trobat. L'activació de la zona blava no està vinculada amb cap fase. Lamentem les molèsties d'aquesta mesura, que té l'objectiu de protegir els comerços de proximitat i afavorir la rotació de vehicles, ara que poden tornar a obrir.
12175 CAPUTXINS 2020/05/12 2020/05/20 Som uns veïns que llencem les escombraries a la plaça dels Màrtirs. En la darrera setmana, hem constat que hi ha rates grosses a les escombraries. A més, tots els contenidors d'aquesta zona del barri dels caputxins estan sempre plens i desbordats, com a conseqüència la brossa està fora dels contenidors. Resposta
Aquests dies de confinament en ser més a casa, s'han incrementat els residus que es generen. En aquest sector, hi ha limitacions d'espai per ampliar la capacitat dels contenidors, o posar-ne més, i també tenim limitacions amb el servei de recollida. De mica en mica ens anirem posant al dia, i treballem per  evitar  aquests desbordaments. L'incivisme llençant coses que no pertoca o elements voluminosos als contenidors tampoc hi ajuda. Avui dimecres el tècnic de l'empresa de control de plagues ha fet intervenció a la plaça dels Màrtirs. S'ha fet un repàs de la zona i també s'ha tractat novament les arquetes del costat dels contenidors per consum lleu del producte.
12174 EL SUCRE 2020/05/12 Els vorals de l'Eix 11 de setembre no s'hi fa cap manteniment de cap mena. No hi ha  vorera  i evidentment no s'hi pot passejar perquè des de l'ajuntament no hi ha fet mai cap mena d'actuació. Dir que no hi passeja ningú és fàcil des de la cadira. Recordar que les illetes Eix 11 de setembre amb avinguda Olímpia tampoc s'hi pot passejar i estan ben tallades i la plaça del mil·lenari que té un robot talla gespa, tampoc s'hi pot passejar i no té el mateix aspecte! Aquestes zones no són lliures de Glifosat? L'ajuntament podria fer el mateix tracte amb totes les zones, a veure què opina després la ciutadania.
12173 REMEI 2020/05/11 2020/05/20 Des de  principi del confinament, als vespres, es reuneix jovent al  passadís  del centre de dia del carrer Remei, i ho deixen tot brut tal com podeu veure a la foto. Entenc que qui s'hauria de cuidar de la neteja  és   el mateix centre,   però  com que  està  tancat, i ja prou problema hi ha de rates al carrer, seria possible que el servei de neteja fes una escombrada de tant en tant  perquè  no s'acumuli tanta  brutícia?  Moltes  gràcies. Resposta
Hem avisat al servei de neteja per a la seva neteja i a la  guàrdia  urbana, pel seu control.
12172 GENERAL 2020/05/11 2020/05/14 Les famílies amb problemes econòmics que rebíem ajuda de Càritas, ens preguntem on està  Càritas  a Vic en aquests durs moments de crisi. Resposta
Passem la seva queixa, a la persona responsable de Càritas Vic.
12171 GENERAL 2020/05/11 2020/05/14 Vic és una ciutat preciosa, per això els faig arribar una petició perquè sigui encara més meravellosa. En aquest temps de pandèmia, trobem a faltar l'aigua meravellosa de les vostres fonts a la ciutat. Seria possible que estiguin en funcionament per aprofitar aquest breu curs, a favor de la lluita contra el virus? Resposta
Les fonts d'aigua potable estan tancades perquè és un punt de risc de contagi, per tant no les podrem obrir fins que entrem a la fase de "fonts obertes" .
12170 GENERAL 2020/05/11 2020/05/20 M ' agradaria saber si hi ha  prevista  alguna campanya per donar sang  . Moltes  gràcies. Resposta
Estàvem gestionant el que ens demanaves, i et puc confirmar que les dates de la propera campanya seran del dilluns 25 al dimecres 27 de maig al Centre Cívic Can Pau  Raba  i serà amb cita prèvia i amb totes les garanties i mesures de seguretat. Gràcies.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...