Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no es publicaran bústies anònimes. Ens reservem el dret a no publicar missatges o parts de missatges que tinguin insults, faltes de respecte, etc...

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

 

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Tenim 55 fonts i 9 llacs distribuïts per la ciutat

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
14518 MON RURAL 2021/11/25 El motiu del meu missatge és per fer una queixa. Visc en una casa de pagès a la recta de la carretera de Santa Eugènia. L'ajuntament té totalment abandonat el camí per accedir a casa meva, Mas Puigsegur. No ens faciliten grava, ni arreglant el camí que està en un estat lamentable. En la majoria de municipis d'Osona, els ajuntaments fan un manteniment i fins i tot alguns estan asfaltats. Pago els meus impostos regularment, però em sento totalment ignorada i abandonada per un Ajuntament que no fa cap manteniment dels camins rurals. Tampoc tenim connexió a internet de fibra òptica!, però aquest seria un altre tema. I ara el primordial és poder accedir a casa sense destrossar el cotxe!
14517 NORD 2021/11/25 Com usuària del pipí can de la zona del cementiri, m'agradaria  suggerir  una mica de manteniment de la zona. Al mig del camp hi ha un tros d'arbre petit, crec que no costaria res tallar-lo. Hi ha molts forats, caldria tirar una mica de terra o sorra. Els cartells informatius de les  valles  estan esborrats. Estaria bé provar un nou sistema per provar si la gent és una mica més neta. A Calldetenes hi ha un  pipí  can on hi han posat una pala petita per recollir les porqueries per si algú oblida les bosses. És una zona difícil de mantenir, però crec que entre tots ho podríem fer. A les nits el jovent hi van a fer  botellots , jo més d'un dia  en arribar  al matí, sobretot cap de setmanes, netejo tota la  brutícia  que han deixat. Moltes gràcies.
14516 NORD 2021/11/25 Com a veïna del carrer Pare Coll voldria fer una queixa pel carril bici de la ronda Camprodon. Us heu parat mai a mirar quantes bicicletes passen durant el dia? Per 3 carrils bici, 2 a la carretera i 1 a la vorera? Jo com a usuària  diària  d'aquesta ronda, crec que mai hi havia hagut tant trànsit de cotxes com ara, ni tant col·lapse. Moltes gràcies.
14515 GENERAL 2021/11/24 Aquesta és una reflexió per a tota la ciutat i per moltes que ja preparen la il·luminació dels seus carrers per les festes de Nadal. Tal com està el preu de la llum: cal gastar diners i a llocs com Barcelona han dit més de 2M €, quan hi ha molta gent que els hi tallen per no poder pagar-la.? Podria ser que tinguin penjats els fils a la façana de la seva  vivenda  i la família que hi viu estigui a les fosques....... A Vic sembla que també volem gastar molts diners en il·luminació, encara que siguin "leds". Aquest any no es podia fer una protesta contra les companyies elèctriques que guanyen tants diners? Ostres, encara no en sabem prou de protestar. La futura República també comença per aquí.
14514 EL SUCRE 2021/11/24 2021/11/26 Volia alertar d'aquesta passera de fusta que hi ha a Eix 11 de setembre, a l'altura de la  UVIC . Al matí tot sovint està glaçat i provoca relliscades. Resposta
Està programat en dies de gelades fer-hi un tractament de desgel, a primera hora del matí, igual que les altres passeres de fusta de la ciutat.
14513 NORD 2021/11/24 Voldria saber si algun responsable municipal té la intenció de posar remei a la circulació pel passatge Joan Puig. És un  cul de sac , sempre ple de cotxes mal aparcats i els que hi tenim aparcament ens les veiem negres per arribar-hi. Sovint  el municipals  que van a la sortida del col·legi Pare Coll ho miren , però  no hi fan res.
14512 GENERAL 2021/11/24 Seria possible poder tornar a tenir l'espai de benvinguda educativa ( EBE ) pels infants nouvinguts? Des de les escoles patim aquesta matrícula viva i no podem donar una educació de qualitat, ja que la majoria d'aquests infants necessiten atenció 1-1, és a dir, necessitarien sempre que un  mesttigués  totes les hores lectives amb ells per poder avançar. Aquests espais permetien que els infants fessin una primera immersió cultural i lingüística i venien a l'escola amb una mica més de bagatge. Potser així podríem reduir l'incivisme constant que pateix la ciutat, ja que per molts d'ells, el xoc cultural és enorme. Sé que potser depèn del departament d'Educació i que si ells no donen els diners no es  pot  fer, però no sé si podeu fer-hi quelcom com a entitat. Gràcies
14510 NORD 2021/11/23 Soc  veí del carrer Pla de  Balenyà  23, i voldria saber de qui va ser la idea de treure les pilones de la  vorera  d'aquest carrer,  és  un desastre total i molt perillós,  és  el carrer  més  insegur de la ciutat, en  aquests  moments.
14509 MON RURAL 2021/11/23 Dissabte dia 20.  Altra vegada  em trobo en un dels accessos al Puig dels Jueus uns quants sacs de deixalles de la construcció. Algú hi ha trobat el racó ideal per deixar la seva porqueria. Us deixo la seva localització ( 41.944413   2.266284 ) per si ho podeu retirar. Gràcies.
14508 LA CALLA 2021/11/21 Visc al carrer Soledat i és impossible aparcar el cotxe, sempre està ple i per aparcar hem d'aparcar en llocs que no és normal. Pels veïns, no es podria fer algun aparcament de zona verda? Perquè és impossible aparcar ara, i em fa molta por que quan obrin la biblioteca encara serà més impossible. Es podria buscar alguna solució?
14507 CARRER SANT PERE 2021/11/21 2021/11/25 No  crec que  facin  falta gaires comentaris. Dues persones grans han estat a punt de caure per perdre l'equilibri  en  trepitjar  aquesta   planxa .  A la parada del bus que hi ha just davant de l'hospital de la Santa Creu, hi ha unes planxes per accedir a l' altell  per pujar al bus, una d'aquestes planxes quan la  trepitges  s'ensorra, podent provocar fàcilment la caiguda d' algú. Resposta
Gràcies. Hem passat avís a l'àrea de manteniment, que ho repararan
14506 CAPUTXINS 2021/11/21 2021/11/26 És  necessari que heu de fer obres un diumenge a les 8:20 del  matí  al carrer Sant  Jordi?  Esteu foradant el carrer i crec que hi ha altres dies per fer -ho! Resposta
No és cap obra de l'Ajuntament de Vic. Possiblement era una actuació programada d'una companyia de serveis, ja sigui ENDESA,  AVSA , que poden treballar a partir de les 08 del matí.
14505 REMEI 2021/11/20 Des de fa uns quants mesos a on visc jo a la rambla Tarradellas ,  els nens que juguen a pilota , només  fan que molestar. Quan en pengen una a un balcó , només  fan que tocar el timbre i tirar pedres a les finestres. Algun dia algú s'emprenyarà i tindrem algun disgust. A més truques a la policia i ni venen.
14504 POLÍGONS 2021/11/20 2021/11/25 Cada dia va a  pitorreo  Puig dels  Jueus i  als voltants, festes de nit,  botellots  i runa en aquest cas, ahir a la tarda no hi era. Resposta
Ens ha arribat la mateixa incidència i a vegades, a les persones incíviques els costa menys fer les coses difícils que les fàcils i a més, fan un mal ús de l'espai de lleure i  ens  efecte a tots. Ho traslladem al servei de recollida perquè ho gestioni.
14503 MON RURAL 2021/11/20 2021/11/25 Algú ha fet un abocament de runa al Puig dels Jueus. Un aplaudiment per la "persona". Resposta
És cert que les accions incíviques per part d'alguns ciutadans  ens   afecten  a tots. Ho traslladem al servei de recollida perquè es gestioni.
14502 EL SUCRE 2021/11/19 2021/11/25 Al final del carrer Eix Onze de Setembre, a la zona  enjardinada  del costat de les places d'aparcament,hi ha un escampall de vidres, els quals poden provocar que algú prengui mal i desperfectes en rodes de cotxe (just hi he aparcat i ho he vist  en  baixar del cotxe). Es podria netejar? Resposta
Hem passat avís al servei de neteja viària, que hi actuarà.
14501 EL SUCRE 2021/11/18 2021/11/19 Caldria revisar horari funcionament de l'enllumenat del barri  del Nadal . Al matí a les 6:30 s'apaguen les  faroles  dels carrers Bisbe Font Andreu, Miquel Llor i propers. A aquesta hora és fosc, i si a més hi ha boira, com molts matins, no es veu res. És un tema de seguretat, algú caurà pel carrer o atropellaran algú, perquè no es veu res. Resposta
Hem passat avís a  Minsvic  que ho mirarà i repararà.
14500 HORTA VERMELLA 2021/11/18 A la cruïlla de l'Avinguda Pius XII amb el carrer Sant Jaume des de fa anys que hi ha continuats accidents ( j  fa anys n'hi vaig presenciar un de mortal), ja que els cotxes que venen per l'avinguda no cedeixen el pas. No crec que siguin problema exclusiu dels conductors, ja que passa contínuament  ( diàriament veig cotxes que passen sense  aminorar . Segurament que els senyals no estan posades correctament, però crec que mereix l'estudi d'un especialista. Hi ha cap responsable que tingui cura d'estudiar les estadístiques dels punts negres de la circulació de la ciutat?
14499 EL SUCRE 2021/11/18 2021/11/19 Voldria saber si es pot fer alguna cosa per arreglar l'aparcament del sucre de manera definitiva, ja que ja s'ha arreglat moltes vegades , però  sempre hi acaba havent el mateix problema i ara mateix, entrar en aquest aparcament amb un cotxe normal que no sigui  suv  o 4x4 és anar a fer malbé el cotxe i per la zona tampoc hi ha gaire més aparcament possible. A més, la gent aparca on vol perquè no estan les places marcades i moltes vegades no deixen sortir o ho fan molt complicat, perquè deixen un espai molt just. Crec que no soc l'única que té aquest problema i potser asfaltant l'aparcament i pintant les línies, es podria solucionar el problema. Moltes gràcies. Resposta
Aquesta zona del Sucre és una plaça polivalent. L'aparcament és el seu ús habitual, però també s'hi fan altres esdeveniments, com fires, concerts. La tipologia del paviment de l'aparcament comporta, sobretot en èpoques de pluja, inconvenients. Es fan 3 manteniments anuals de tot l'aparcament, primavera, estiu i tardor  ( d' aquí   3  setmanes es farà un nou manteniment general. També es fan manteniments periòdics dels carrils.
14498 CARRER SANT PERE 2021/11/17 Davant  la  permissivitat , és millor que restabliu la circulació i la zona blava del carrer dels  Morató , que de segur que s'hi aparcarà menys i podrem  circular  millor.
14497 CARRER SANT PERE 2021/11/17 Ens posem en contacte amb vostès perquè fa mesos que estem esperant que ens instal·lin la connexió de gas del carrer cap als nous pisos del Carrer Sant Pere, 14 de Vic. Des de la companyia ens diuen que el procés està encallat  per culpa de  l'Ajuntament. Ens sabríeu dir el motiu i com ho podem fer per tirar-ho endavant  el més aviat possible ? Ens urgeix, ja que ens donaran les claus aquest mes i necessitem tenir la instal·lació feta per poder-hi viure. Moltes gràcies per avançat.
14496 POLÍGONS 2021/11/17 2021/11/26 Dilluns vaig anar a la deixalleria a portar  deixalles. Estava   descarregant   les deixalles  i de cop em va  sortir  un home entre els arbustos que  hi ha , Em va  sobtar  i en vaig trobar insegura . Ho   vaig   comentar  als de la deixalleria , Em  van dir que ho digués per aquí  a la  bústia, ja  que ells no hi poden fer res! Gràcies. Resposta
Els robatoris de material de la deixalleria és un problema recurrent, no només a la nostra, sinó també a la major part de deixalleries de Catalunya. Hem fet gestions de seguretat passiva, la guàrdia urbana n'està al cas, i quan es detecta algun cas com el seu, se'ls avisa i si no tenen cap altre servei en aquell moment, hi intervenen en cas que la persona encara hi sigui. S'han posat denúncies i s'ha arribat als jutjats en alguns casos, però amb resultats no satisfactoris.
14495 NORD 2021/11/16 A l'entorn de l Seminari (Vic), concretament al c.  Mossèn  Llorenç  VilacÍs ,  aproximadament  al davant de la casa núm. 6, hi ha el costum que molts infants, mares i pares accedeixin al Seminari pujant per un mur de formigó d'1,8 metres. A la part superior s'hi veu el camí marcat pel pas de persones. "No es poden posar portes al camp", igual com "No es pot modificar el pas d'un riu". És una forma de deixar d'arribar a peu d'una forma més directa, en aquest cas, per la banda llevant. Sol·licito que entre Seminari i Ajuntament es plantegi la possibilitat de construir-hi unes escales per poder pujar adequadament (igual com són a la part ponent del seminari), i que s'adeqüi el carrer senyalitzant un pas de vianants. També es podrien adaptar part dels aparcaments en zona verda de la zona com a aparcaments de curta estada, per facilitar l'accés a peu al seminari/escola sense entrar amb cotxe per l'entrada (ronda Camprodon). Cal pacificar l'accés al seminari. Cap mesura ho solucionarà del tot. Totes hi poden ajudar. Gràcies.
14494 CARRER SANT PERE 2021/11/16 Al carrer dels  Morató  (zona mercat municipal) se'ns ha sumat als problemes que ja teníem des de fa molt de temps: brutícia dels racons i darreres del mercat, estat lamentable i perillós de l'edifici del mercat, poca il·luminació a la nit, pudors, lloc de trobada de  botellots  en el pàrquing situat a sobre i en general una greu degradació del barri  per culpa de  tot això. D'ençà que  fan obres i hi ha el carrer mig tallat se'ns hi ha afegit el fet que tot i el cartell que ho indica (no sempre ben posat) que només podem accedir els veïns i no es pot aparcar. La realitat és que els cotxes aparquen impunement, sempre està ple com es pot apreciar a la foto (no s'ha adjuntat foto) i complica molt la circulació en doble sentit i a vegades és perillós. Esperem que ho intenteu solucionar tot plegat.
14493 LA CALLA 2021/11/16 2021/11/17 Al carrer Soledat número 11-9-7,hi ha una tapa de claveguera trencada, des de fa ja vuit mesos. Després de diverses anomenades al servei de manteniment, el problema no es resol. El divendres van estar els de manteniment uns 30 minuts i al cap de dues hores ja estava trencada de nou i pitjor. El soroll és insuportable, la qual cosa fa que els que vivim més pròxims a la tapa, no podem descansar, de dia el soroll és continu ,  per la quantitat de cotxes que passen, i de nit els cotxes corren més i salta la tapa. No serveix "avisarem al servei de manteniment". No es pot estar així tant de temps. Resposta
Hem passat l'avís, i aquesta tarda ha quedat reparat, crec, definitivament. 
14492 ESTADI 2021/11/16 Fa més d'un  mes  que aquest cotxe està aquí amb la roda rebentada això és molt normal? Avinguda  PIUS XII  26.
14491 CAPUTXINS 2021/11/15 2021/11/19 Al carrer Sant Pau (zona de preferència de vianants) on  hi  circula un gran volum de vehicles  ( alguns de pesats), fa unes setmanes que les lloses que envolten les reixes del clavegueram es troben trencades i les reixes descalçades. En aquest sentit cada vegada que un vehicle passa pel damunt emet un soroll cada vegada més gran (concretament les 3 reixes del final del carrer de les 10 existents). El soroll és especialment molest al vespre i a la matinada (contaminació acústica). Us demanem que reviseu i repareu aquests desperfectes  el més aviat possible . Resposta
Estem al cas, ens ha arribat per la regidora de barri. Per fer la reparació s'ha de tallar el carrer i ja  ho   teníem  previst fa unes setmanes, tancar el carrer uns dies i fer la reparació de les peces que envolten les reixes d'embornal, però no va ser possible. Programem una reparació provisional d'urgència, i a principis d'any farem la intervenció definitiva.
14490 ESTADI 2021/11/15 Cada dia, en determinades zones de Vic, tot i circular amb cotxe amb precaució i responsabilitat, és un continu salt d'obstacles malgrat haver-hi senyalitzacions clares que en cap cas serveixen per res. Sortida C. Matagalls per accedir al C. Sant Jaume, cotxe aparcat amb les rodes sobre la vorera cada dia, malgrat estar senyalitzat prohibit aparcar (facilitat de mobilitat zero). Accedir des d'aquest punt al C. Sant Jaume és anar traient el nas, ja que tot i una ratlla groga a terra hi ha tres cotxes aparcats que impedeixen la visibilitat. (Per què no se substitueixen les ratlles grogues per un mirall i així es podrà aparcar?) Segueixo conduint i bicicleta que em ve de cara contra direcció fora del carril bici i sent un carrer d'una sola direcció. I ja no parlem de l'Avinguda Estadi, a on sents els cotxes i motos com corren a gran velocitat. No es podrien posar elevadors per fer reduir no només la velocitat, sinó també la perillositat? Em pregunto per què tants senyals.
14489 CAPUTXINS 2021/11/15 2021/11/17 Soc veïna del Josep Maria  Sert,  i aquesta zona del parc s'ha convertit en un gran pàrquing gratuït. A més, hi havia arbres plantats i ja no en queda ni un. Si us plau, poseu solució en aquest problema que ja fa temps que dura. Gràcies. Resposta
Vam passar avís a la Guàrdia Urbana, que amb la guàrdia de proximitat ho controla, i ja està multant. Posarem un parell de  valles  amb senyals puntuals de prohibit aparcar, malgrat que en una placeta ja és conegut que no s'hi pot aparcar. La Guàrdia Urbana de proximitat ho controlarà.
14488 SANTA ANNA 2021/11/15 La Guàrdia Urbana hauria de fer periòdicament un seguiment del  trànsit  desmesurat que hi ha al carrer Josep M  Pallàs , tornen a passar molts camions (que està prohibit) i la majoria de cotxes van a més de 30  km  per hora (amb algun cartell que ho informa), potser en caldria algun més.
14487 GENERAL 2021/11/15 A l'aparcament públic interior, entre el carrer Molí d'en Saborit i carrer Pellaire  Dulcet , hi ha una pilona treta, preguem que es faci el corresponent manteniment. També s' agrairia que   se   sancionessin  els vehicles que aparquen en aquestes zones prohibides i que són els culpables de tombar-les. Moltes gràcies.
14486 POLÍGONS 2021/11/15 2021/11/16 Al carrer Mas de la Mora del  PAE ,  número 5 , davant de l'empresa  Ofitres - Grupo   Alvic , hi ha un registre a la vorera sense tapa, amb risc  que  algú pugui caure o ensopegar. Resposta
Gràcies. És un registre d'Aigues Vic. Els hi hem passat avís per a que ho corregeixin de seguida.
14485 CARRER SANT PERE 2021/11/15 2021/11/25 Un altre dilluns i els portals del carrer dels  Morató , davant del Mercat Municipal, tornen a estar plens de vomitats. Tornaríem a demanar que millorin la seguretat d'aquesta zona i, també, la neteja. Les escales del mercat municipal, com ja els hem dit en altres ocasions, només  són  un niu de persones fumant i bevent, amb les conseqüències  d'inseguretat  i insalubritat de la zona. Resposta
Hem passat avís al servei de neteja viària, que hi actuarà.
14484 CAPUTXINS 2021/11/14 2021/11/19 Soc un ciutadà de la comunitat europea i, ajuntament, a veure el poble català després d'anys va arribar a una llei pels treballadors, fer unes 8 hores al dia i el cap de setmana de descans. A veure aquí no es Àfrica o  Índia , és Europa i Catalunya penso que la gent treballa durant la setmana i vol descansar el cap de setmana i per això no cal obrir botigues al matí del diumenge a les 7.30 h. La gent vol dormir, treballa tota la setmana. La gent treballadora no té torre, té pisos per descansar i estar tranquil. Després de molta guerra, al final vam aconseguir uns horaris dignes i vacances. Espero que l'ajuntament vigili aquest nou desgavell d'horari i tothom que faci com li dona la gana. I cap conseller que em digui cap normativa (ells creuen que viuen a Gurb en una torre). Recordeu que aquí es Europa, Catalunya no Àfrica o índia o,  etc. , etc. Gràcies. Resposta
Els horaris comercials estan regulats en el títol IV. Horaris comercials, de la Llei 18/2017, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires. En aquest diferents articles d'aquest títol es regulen les activitats comercials que poden obrir en festius i quin horari poden tenir . En  l'article 37 regula les exclusions de l'horari comercial general. En aquest cas hi ha 2 casos referents aquest tipus d'establiments: 1. Comerços que la superfície de venda no superi els 150 metres quadrats, i que tinguin una oferta orientada essencialment a productes de compra quotidiana d'alimentació. 2. Els establiments dedicats essencialment a la venda de productes de pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats, premsa, flors i plantes, i les botigues a l'abast  à  S'entén per botigues a l'abast, l'establiment comercial amb una superfície de venda igual o inferior als 500 metres quadrats, obert al públic almenys durant divuit hores al dia, que distribueix l'oferta de manera similar entre tots els grups d'articles següents: llibres, diaris i revistes, productes d'alimentació; productes de música, vídeo i multimèdia, i joguines, regals i articles diversos.   Així mateix, en l'article 85, de la mateixa llei es regula que la competència sancionadora en horaris comercials és la Generalitat de Catalunya, i no l'administració local. Per tant, tampoc podem sancionar de forma directa.
14483 MON RURAL 2021/11/14 2021/11/19 Al  davant  de l'escola Andersen, entre els  aparcaments  i l'asfalt,   està  ple de forats i els dies de pluja  és  un problema. Resposta
Hi farem una repassada general. Hi ha un problema de pendents i  en  quedar aigua embassada l'aparcament queda en mal estat ràpidament. Estem treballant en l'estudi de la millora d'accessibilitat a l'escola, i poder-ho millorar.
14482 CARRER SANT PERE 2021/11/14 2021/11/15 Entre la Farinera I l'edifici de Vic jove s'hi posa gairebé cada tarda un grup d'adolescents menjant i suposo aprofitant el wifi gratis, però deixen sempre tota la  brutícia  a terra. S'ha d'avisar la Guàrdia urbana perquè els avisi i controli? Vic jove ha posat un cartell però en passen. Resposta
Hem passat l'avís a les educadores i al Punt Jove perquè ho puguin controlar, gestionar i educar. Des de Vic Jove hi treballen. Pel  que  fa al wifi, només està obert a les hores que el Vic Jove està obert. Quan està tancat o sense activitat, està tancat.
14481 REMEI 2021/11/14 2021/11/26 10 h del matí de diumenge. Els contenidors ja  estan  plens i les  escombraries  per terra. Dues  anomalies  que es repeteixen cada setmana. Carrer Candi  Bayés  89. Resposta
Som coneixedors d'aquest fet. Actualment amb el contracte vigent de recollida de deixalles no hi ha servei de recollida de  multiproducte  el diumenge, i  a data d'avui  s'està treballant amb el nou contracte de recollida de residus a on ja es contempla una recollida extra dels diumenges, en les àrees que ho necessitin.
14480 GENERAL 2021/11/13 2021/11/19 Aquest  matí   en  passar davant del bar La Poncella  m'he  entrebancat amb una rajola del terra ( tinc feta la foto , però  no la sé passar), i  si no   hagués  tingut el suport de la meva muller, hauria caigut a terra i la meva edat  ...,  prego que  reparin aquest perill. Tornant de dintre Vic i baixant  pel  Portalet ,  pràcticament davant del carrer Dues  Soles ,  però a l' altra banda  hi ha un forat molt gros, que sembla que hi falti una tapa i que també tinc la foto, i que algú hi pot prendre mal. Convé que ho tingueu present. Resposta
Gràcies. Hem passat avís a l'àrea de manteniment que repararà la rajola del passeig Generalitat. El forat de la  Rambla  dels Montcada és un embornal que s'ha trencat. Hem avisat als responsables de l'obra,  perquè  ho reparen de forma urgent. 
14479 MON RURAL 2021/11/13 2021/11/19 Per  enèsima  vegada, demano si es podria arreglar la zona d'aparcament davant el  col·legi  Andersen. Ja de normal l'espai per aparcar  és  molt justet,  però   quan  plou, a part dels sots, que es converteixen en grans bassals  deixant   inhabilitades  places per aparcar, agreujant encara més el problema. Resposta
Hi farem una repassada general. Hi ha un problema de pendents i  en  quedar aigua embassada l'aparcament queda en mal estat ràpidament. Estem treballant en l'estudi de la millora d'accessibilitat a l'escola, i poder-ho millorar.
14478 CAPUTXINS 2021/11/13 2021/11/17 Soc veïna del carrer Josep Maria  Sert  6-8, al costat de l'edifici hi ha una zona verda on hi ha arbres i  faroles , el terra és de sorra. Últimament s'ha "reconvertit" juntament amb les voreres, amb aparcament de cotxes, camions (al migdia),  etc , evidentment sense pagar, en una zona prohibida, i han fet malbé els pocs arbres que hi havia i que  Minsvic  va replantar fa relativament poc temps. Això passa un dia sí i l'altre també davant la passivitat de la Guàrdia Urbana i l'Ajuntament, no sé de qui és competència. M'agradaria obtenir alguna resposta a la meva queixa Gràcies. Resposta
Vam passar avís a la Guàrdia Urbana, que amb la guàrdia de proximitat ho controla, i ja està multant. Posarem un parell de  valles  amb senyals puntuals de prohibit aparcar, malgrat que en una placeta ja és conegut que no s'hi pot aparcar. Hi estarem a sobre.
14477 GENERAL 2021/11/12 2021/11/23 Senyal i cobertura de mòbil horrorosa. D'ençà que  s'ha retirat l'antena del Carrer Sant Fidel, és escandalós la falta de cobertura de mòbil que té una ciutat que és capital de comarca com Vic. I no és qüestió de companyia telefònica. No només al centre on és un horrible, si no als barris adjacents on amb prou feines s'arriba a una línia de cobertura. Els que treballem amb el mòbil o amb internet, estem farts d'aquesta situació que fa molts anys que dura. Jo m'estic plantejant seriosament en moure la meva empresa a una altra població. Alguna solució a curt termini??, o ens hem de comprar una antena satèl·lit individual? Gràcies. Resposta
Ens posarem en contacte amb vosaltres.
14476 CARRER SANT PERE 2021/11/12 2021/11/24 El c/  Morató , sota el mercat municipal, és un niu de porqueria causada pels coloms, no s'hi pot caminar perquè tens perill de rebre .  A veure si es neteja i s'hi posa ma. Moltes gràcies. Resposta
Hem passat avís al servei de neteja viària, que hi actuarà.
14475 CAPUTXINS 2021/11/11 2021/11/12 Problemes  de  brutícia . La zona de Josep Maria  Sert  i Joan Anglada Vilardebò tenim problemes amb alguns estudiants de l'institut. Aquests  passen  l'estona d'esbarjo a les entrades dels  pàrquings  i de les  vivendes . Ens trobem les zones comunes dels edificis plenes de brutícia .  En acabar d'esmorzar/berenar ens llencen els embolcalls, llaunes, cigarretes i fins i tot  escopits . La zona verda també queda maca de brutícia. Es podria fer alguna cosa al respecte? Parlar amb la direcció de l'institut i que prohibeixin estar en zones privades per exemple? Em consta que els agents cívics van estar per la zona , però , entenc que ja no  passen  i el problema continua. Resposta
Hem passat avís als Agents Cívics perquè ho puguin treballar i gestionar.
14474 CAPUTXINS 2021/11/11 M'agradaria saber perquè al carrer Nou, a l'alçada del número 40, hi ha sempre aparcat un cotxe a la línia groga, matí i tarda, cada dia de la setmana, i ningú mai l'ha multat, en canvi jo un dia que el vaig deixar 5 minuts, patapam! Multa!
14473 CAPUTXINS 2021/11/11 2021/11/12 Soc veïna del carrer Joan Anglada  Vilardebò . Voldria fer una queixa perquè els alumnes que van a l'institut de Vic quan surten a l'hora del pati deixen el parc i les entrades de l'edifici i del pàrquing ple de deixalles. Hi ha moltíssimes papereres per tirar les deixalles, aquella zona fa pena quan hi han passat ells. Resposta
Hem passat avís a les Agents Cíviques que ho gestionaran.
14472 REMEI 2021/11/11 2021/11/19 No podríeu millorar una mica les parades de bus? Fan pena i demostren deixadesa. Resposta
Hem passat avís a l'àrea de manteniment, que en farà neteja.
14471 SANTA ANNA 2021/11/11 2021/11/19 La claveguera que fa cantonada entre carrer Sant Jaume i carrer Manel Brunet està embussada. Resposta
Hem passat avís al servei de neteja d'embornals que ho gestionarà.
14470 REMEI 2021/11/11 Són les 0.59 de dijous ja! Visc en un pis davant d'Hisenda que dona al carrer Raimon d'Abadal El passat 31 d'octubre número de referència 14429 us vaig comentar que al bar del carrer Raimon d'Abadal entre Virrei Avilés i Candi  Bayés  hi havia sarau fins a altes hores de la matinada impedint el descans dels veïns. Em  vàreu  respondre que us sabia greu i que passàveu avis a la  GU . A aquestes hores encara ningú ha solucionat res. Jo em llevo cada dia a les 6 del matí per entrar a treballar a les 7 i m'agradaria poder descansar. Tampoc vull que ho lamenteu ni haver de trucar jo cada matinada a la Guàrdia Urbana. De veritat aquesta és la solució? Haver de trucar cada dia a la Guàrdia Urbana? Acabo aquest escrit a la 1:05 i encara hi ha un grup d'unes 8 o 10 persones al carrer parlant i rient, com si fossin les 12 del migdia.
14469 EL SUCRE 2021/11/10 2021/11/17 Fa  dies que l'enllumenat del c/ Miquel Llor, s'encén força més tard que els del voltant com per exemple el c/ Bisbe Font Andreu. Hi ha el passeig per a vianants i bicicletes com el carrer, i queda tot molt fosc. Podrien revisar-ho? Gràcies. Resposta
Vam passar avís a  Minsvic , que ha reprogramat el rellotge.
14468 NORD 2021/11/09 Per posar un exemple sobre el mapa: Del Seminari/ Sant Miquel de Vic fins a la plaça del Mil·lenari de Vic, exactament hi ha 900 m que en 4 minuts, tal com disposa el mapa, s'hauria d'arribar. Amb trànsit i a hores puntes complica més la situació, i s'entén; però d'aquí  a que  diàriament es tardi d'entre 35-45 minuts a fer aquest recorregut, evidencia una mala gestió del consistori. Perdem el temps, i contamina molt més a la ciutat i la carretera de la zona ni tan sols segueix un traçat coherent havent de fer zig-zag i canvis de carril constant. El carril bici ha menjat un carril que descongestionava el trànsit. No abunda la gent que vagi amb bicicleta, i sí els cotxes, que per molt que el  target  de l'ajuntament sigui buidar la ciutat de cotxes, estem lluny de la realitat de poder-ho fer factible, no tothom viu a Vic  i/o  al centre o vol/pot anar amb bicicleta. Un exemple: una mare que va amb un nadó al cotxe no pot anar a buscar a l'altre fill amb bicicleta si viu a Sant Llàtzer.
14467 CAPUTXINS 2021/11/09 Cotxe abandonat al carrer I ndústria  17.
14466 CAPUTXINS 2021/11/09 2021/11/19 Volia  proposar que es fes un canvi el carrer  Torelló  a l'alçada del supermercat  Supeco , ja que els transportistes els hi costa molt acular el camió en aquella entrada degut el poc espai que hi ha per maniobrar, la  mitgera  d' allà , que sempre han de xafar per entrar, a  més  a  més  hi ha  un senyal  que es podria  col·locar  almenys  més  endavant o  enrere  per no molestar.  Aquesta   mitgera   és   necessària   allà  o es podria fer un tram sense per tal de facilitar l' accés  i no  generar  cues d'espera perquè els hi  és  molt complicat ? Moltes   gràcies. Resposta
La mitgera és necessària  per a evitar  infraccions de canvis de sentit de circulació, així com entrades indegudes que hi hauria des del sentit contrari del carrer Torelló, el qual podria suposar un risc per a la seguretat viària.
14465 NORD 2021/11/08 Quan estarà el parc de la bassa dels  Hermanos ? Heu donat  vàries  dates i cap s'ha complert? Els nens que viuen al centre no tenen ni un sol parc amb cara i ulls! No respongueu si us plau que el vau desmuntar per seguretat i que s'ha anat  endarrerint  per diversos motius que no expliqueu. Podeu donar una data ferma i segura?
14464 REMEI 2021/11/08 2021/11/10 Per tots (o quasi tots) és ben sabut que no es poden alimentar els coloms  i/o  gavians  etc...  Doncs bé, un veí del C .Candi   Bayés , xx 1r.1a. (si  cal ocultin  l'adreça, però m'interessa que vostès  i/o  la brigada sàpiguen qui és), es dedica a deixar crostons de pa al seu balcó, per alimentar coloms, gavians o el que passi per allà... Donat que està prohibit fer-ho, podrien prendre mesures, perquè aquests ocells no se'ns fiquin a casa, i mai millor dit per buscar aliment ?, ja  prou fàstic fa veure'ls tafanejar als contenidors, com per a sobre, tenir-los als balcons de les cases, amb total impunitat. Ja vam parlar amb algú de la brigada, però ara en tenim proves. Hi poden actuar, si us plau? Gràcies! Resposta
Hem passat avís als Agents Cívics que ho gestionaran.
14463 EL SUCRE 2021/11/08 2021/11/10 Volia fer una proposta.  Soc  del barri del Sucre, de la zona  del Nadal  i propietari d'un gos, hi ha molt espai per passejar-los, però crec que hi ha prou espai també per poder fer un "pipi- can ", hi ha molts veïns de la zona que el ferien servir. Gràcies! Resposta
Des de l'associació de veïns del Sucre i la regidora del barri estem treballant des de ja fa uns mesos, en una proposta d'ubicació d'un espai de lleure per a gossos. Hi ha alguns veïns que també s'hi han implicat. Si voleu, podeu entrar a formar part del grup que està gestant aquest projecte. Si és així, us podeu posar en contacte amb l'associació de veïns.
14462 POLÍGONS 2021/11/08 2021/11/25 Des  de dijous dia 4 de novembre han aparegut unes bosses d'escombraries al c/Olot davant del número 22, carrer sense sortida, al polígon Mas  Beuló  de Vic. Demanem si el servei de neteja les pot retirar i aprofitem per demanar una mica més de presència dels serveis de neteja. Gràcies. Resposta
Hem passat avís al servei de neteja viària, que hi actuarà.
14461 REMEI 2021/11/07 2021/11/26 Com cada cap de setmana els contenidors d'escombraries situats en el Carrer Candi  Bayés  a l'alçada del núm. 75, no poden absorbir la quantitat d'escombraries que es genera en la zona. Us heu plantejat fer una recollida de més? Resposta
Cert, som coneixedors d'aquest fet. Actualment amb el contracte vigent de recollida de deixalles no hi ha servei de recollida de  multiproducte  el diumenge i  a data d'avui  s'està treballant amb el nou contracte de recollida de residus a on ja es contempla una recollida extra dels diumenges, en les àrees que ho necessitin.
14460 SANT LLÀTZER 2021/11/07 Visc al barri de Sant Llàtzer i voldria demanar, en nom de gran part del veïnat, si les cases, pisos que s'havien de construir al principi del sector de Sant Llàtzer es construiran algun dia. Fa temps que els terrenys eren de l' Incasol  i s'havia d'edificar i ha quedat sense construir. En el seu dia es va dir que  hi hauria  locals comercials, habitatges... i ha quedat inacabat. L'Ajuntament té pensat invertir en aquest sector? Moltes gràcies.
14459 EL SUCRE 2021/11/07 2021/11/26 Al carrer d'en Perot Rocaguinarda entre els números 38-40, hi ha un arbre molt inclinat i que ja crec que vostès n'estan al corrent, hi ha alguna solució ?, de  veritat que fa malt d'ulls. Gràcies. Resposta
Com bé diu, en som coneixedors, i estem fent un seguiment per saber si la inclinació s'accentua o bé està estable.
14458 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/11/07 2021/11/22 Soc el veí de Sentfores La Guixa: vist l'escrit de l'ordre del dia pel Ple de l'Ajuntament de Vic, en l'apartat 15 i segons l'expedient AJT15297/2921 diu: "aprovar cessió temporal de l'immoble o edifici de les antigues escoles", diuen que serà per a una entitat, jo pregunto als Srs. Mandataris i d'altres de l'Ajuntament de Vic, per què no se'ls hi ha acudit pensar o potser si, però sembla que no, que aquest immoble o edifici, podia servir per instal·lar-hi una Llar Infantil, un lloc o espai per la Gent Gran o una possible escola d'estiu o per uns espais útils pel Poble? Doncs sembla que no, que se'ls ha acudit o pensar-hi, perquè sempre som el cul del sac, en fi paciència, esperem que vinguin temps millors pels ciutadans de Vic i veïns del poble Sentfores La Guixa. Resposta
La cessió d'aquest espai a una entitat, no hipoteca una altra activitat futura, o construir altres equipaments. L'important és tenir tots els edificis amb  algun  ús, que és la millor manera de dinamitzar el poble i que aquests estiguin ben mantinguts.
14457 POLÍGONS 2021/11/07 2021/11/26 Treballo de neteja en un polígon de Vic i com a norma general de les treballadores ens hem d'emportar les escombraries al contenidor, però el problema és que no hi ha cap contenidor per poder llençar les escombraries i tinc bastant camí des del polígon fins al poble per llençar-los i a més a més, tenen escombraries de sacs grans. Agrairia que en posessin algun contenidor per la zona i també pels comerços dels costats. Cosa que els propietaris de les oficines o comerços no hi pensen per les persones de serveis de neteja que puguin llençar les escombraries, però ens obliga a llençar-les encara que no hi ha cap contenidor i dintre de tot hi vaig caminant des del poble fins al polígon. Moltes gràcies. Resposta
Informar-vos que l'Ajuntament no presta servei de recollida de residus als polígons industrials, per aquest motiu no hi trobeu cap contenidor. És obligació de l'empresa a on es porten a terme les tasques de neteja, la gestió dels residus procedents de les seves instal·lacions. Al  no estar  adscrits al servei municipal de recollida, no es pot fer ús dels contenidors de la ciutat i a més, estan obligats per llei de gestionar directament els residus a través d'un gestor autoritzat i lliurar-los en condicions adequades de separació per materials, amb la finalitat que se'ls doni un tractament adequat. Dipositar residus provinents d'activitats industrials als contenidors de la ciutat és sancionable.
14456 GENERAL 2021/11/07 2021/11/08 Des de fa uns dies que no funciona el servei de dades meteorològiques que es pot veure aquí: http://infomet.am.ub.es/clima/vic2/index1.html que a part de veure el temps real va bé per consultar les estadístiques, ho podeu mirar  si us plau ? Resposta
Aquesta web és de la Universitat de Barcelona. Els hi hem enviat avís de la incidència. Si voleu també teniu la web www.meteosona.com on es pot veure Vic i tota la comarca Osona.
14455 CARRER SANT PERE 2021/11/06 Carrer  dels Morató ; accés exclusiu pels veïns i prohibit aparcar-hi. Està tot ple de cotxes i en van entrant. Penseu fer-hi alguna cosa?                                                                                              
14454 CENTRE HISTÒRIC 2021/11/05 Tant posar  aplicació de càrrega  i descàrrega i els cotxes particulars tots aparcats en el carrer  descarrega  i sense cap problema, i això és cada dia i a sobre nosaltres treballant ens passem una mica i ens posen multa i això passa a qualsevol hora del dia i a qualsevol lloc de la ciutat.
14453 CAPUTXINS 2021/11/05 2021/11/17 Al parc Josep Maria  Sert  hi ha una placeta de sorra, últimament sempre  hi ha  cotxes aparcats, és una zona a on surts amb nens a jugar amb la sorra , però  ara no  es  pot ,  a banda que entren i surten els cotxes per on volen . Fa  un temps hi havia  una senyal  de prohibit aparcar enganxada en una  farola , però ara no hi és. Agrairia  una solució al respecte. Gràcies. Resposta
Vam passar avís a la Guàrdia Urbana, que amb la guàrdia de proximitat ho controla, i ja està multant. Posarem un parell de  valles  amb senyals puntuals de prohibit aparcar, malgrat que en una placeta ja és conegut que no s'hi pot aparcar.
14452 GENERAL 2021/11/05 2021/11/18 Aparcament allà a on volen, envio aquesta fotografia i dues altres a on es pot apreciar que hi ha una sèrie de persones (sempre són les mateixes) que no tenen problemes d'aparcament, ja que ho fan a llocs no permesos.  Dona  la sensació que són els llestos de la classe i la resta de persones que intentem complir som els  tontos . Si us plau, feu complir les normes, amb petits detalls és com el civisme pot anar progressant, si no Vic començarà a ser una ciutat sense llei, temps al temps. Resposta
Hem passat avís a la Guàrdia Urbana, que en farà seguiment amb la policia de proximitat. D'aquí a poc temps, incorporarem un cotxe multacar, que ajudarà a evitar moltes d'aquestes infraccions.
14451 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/11/04 Soc el veí de Sentfores La Guixa: Pregunto, seria possible que els responsables de la neteja o sigui els Srs. de  Vialnet  i el Sr.  Regidor  responsable de serveis s'adonessin que a la carretera  BV  4316 que ens porta al poble de Sentfores La Guixa en els dos accessos que ens condueixen a la  N152a  estan fets una porqueria, bruts, mala senyalització i molts més defectes. Tan difícil és que quan el camió escombra viatge, a més o menys escombrar els carrers del poble de Sentfores La Guixa, donés una repassada per aquests llocs, i no em diguin com en altres comentaris i com a excusa, que aquests espais són competència de la Diputació, perquè aquesta comença a partir del  PK  0+750 i aquests dos accessos responsables del manteniment Ajuntament de Vic. Sols és necessari veure el desmanec per entendre-ho així i com aquests llocs tots els espais que queden en el seu entorn. Espero que tinguin la voluntat de fer un correcte manteniment i neteja.
14450 ESTADI 2021/11/04 2021/11/23 La construcció de la nova biblioteca al Passeig de la Generalitat, per les obres, a l'altra banda, al voral dels vianants, han agafat un espai quadrat força gran,  vallat  amb filferro, un filferro molt prim que no es veu, i a la nit encara menys. He vist un home al meu davant que hi ha topat. Al principi hi havia una cinta vermella i blanca que ho rodejava tot, però a 3 bandes aquesta cinta ja no hi és.  A  més a més, la  farola  que il·lumina la vorera queda a dintre del quadrat i confon. Crec que s'ha de senyalitzar molt millor! Resposta
Hem traslladat la incidència al tècnic que porta l'obra perquè ho traslladi a l'empresa constructora i s'arregli.
14449 CAPUTXINS 2021/11/04 2021/11/26 Srs., cansat que els de  Vialnet  molts dies a quarts de 7 del matí passen a netejar el passatge Germana Mascaró ( C / Sant Segimon-C/ Indústria). Ja fa temps us ho vaig comentar i es va solucionar, però ja hi tornem a ser. Podrien canviar les rutes i que no toqui sempre als mateixos despertar-nos d'hora al matí, ja tenim despertador! Molta canalla que es desperten, diria que les ordenances municipals no ho permeten. Aprofito també per dir-vos que no sé per què molts cops te'ls trobes en sentit contrari a la via pública, suposo que les normes de circulació són iguals per tothom! Gràcies. Resposta
Les rutes de la neteja viària comencen a les  6 h  i acaben a migdia. No es fan totes les rutes els mateixos dies, i es fan rotacions, però és ben possible que un mateix dia de la setmana els horaris coincideixin. És quelcom molt  complex,  perquè la ciutat és molt gran i ningú desitja que les màquines passin a netejar a determinades hores, però tothom vol la ciutat neta cada dia.
14448 GENERAL 2021/11/04 2021/11/05 Hi haurà Mercat Medieval normal o amb alguns canvis? Resposta
Hi haurà Mercat Medieval amb alguns canvis de traçat de les parades però amb accés lliure sense restriccions i el mateix nombre de parades.
14447 CAPUTXINS 2021/11/04 2021/11/05 Hi ha  un gronxador  trencat (el de nens petits) al parc del Guillem de  Mont-rodon . Resposta
Gràcies. Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ho repararà.
14446 CENTRE HISTÒRIC 2021/11/04 2021/11/23 La base de la grua (plena de pintades) continua a la plaça Major. El 30/6 vau dir que l'empresa que havia de fer no  sé  quines obres ja tenia la llicència i que pel setembre començaria. Som al novembre, no hi ha obres i la base continua allà posada. Ja fa més d'un any. No s'entén com l'Ajuntament ho permet. Resposta
És cert el que comenteu. Atès que hi ha hagut un incompliment de terminis d'inici de la llicència, s'ha requerit perquè procedeixin al desmuntatge de la grua.
14445 CAPUTXINS 2021/11/04 2021/11/18 Voldria queixar-me sobre la situació de l'aparcament reservat a autobusos a la porta del col·legi Guillem de  Mont-rodon , ja que observo que sempre a l'hora de recollir als nens, hi ha gent que aparca en aquesta zona mentre la resta de persones aparquem correctament. La gent que aparca en la zona reservada no disposa de targetes de minusvalidesa, pel que considero s'haurien de sancionar. Resposta
Hem passat avís a la Guàrdia Urbana, que en farà seguiment amb la policia de proximitat.
14444 CENTRE HISTÒRIC 2021/11/04 2021/11/08 Soc  de Moià. Vinc a Vic tot sovint. Acostumo a entrar per la carretera de Barcelona, per la muralla i aparco sota el passeig. De cop i volta m'han començat a arribar multes a cabassos per passar per  l'illa  del Portalet. M'he informat a través d'internet i diu que es va fer una campanya de sensibilització i que està indicat a l'entrada. Bé, m'ho crec.  Soc  una persona sense cap ànim d'infringir les normatives i veig que no  soc  l'únic que me n'exclamo. Caldria que busquéssiu un sistema de barrar el pas més clar i contundent perquè una persona de fora, que entrés per allà per primera vegada no "caigués a la trampa" .  Els senyals que heu posat no són per llegir des d'un cotxe en marxa. Esperant que les meves observacions siguin ateses, una salutació cordial. Resposta
Lamentem el fet que comenteu. A nivell normatiu , cal que es disposi en via pública tota la senyalització que regula la circulació dins de l'illa de vianants (permisos d'accés i hores, control fotogràfic, velocitats, limitacions d'estacionament, restriccions de tonatge...) de forma que l'única solució factible per a senyalitzar totes les limitacions en un mateix punt d'accés, és a través un tòtem com el que es disposa. Es tracta d'un model de senyalització que s'empra en molts municipis per a regular accessos a zones de circulació restringida o illes de vianants. En el cas de Vic, totes les illes de vianants (Centre Històric, Eixample  Morató , Carrer Gurb) es troben senyalitzades amb el mateix model de senyal. A més, al Portalet, el tòtem es troba replicat a cada lateral de l'accés per la  Rambla  del Bisbat per tal de garantir la seva visualització. Des de la implementació de la nova illa de vianants, s'han dut a terme campanyes informatives presencialment amb agents cívics, i complementàriament s'han realitzat campanyes de difusió a través de xarxes i premsa, per  informar als  ciutadans de la nova restricció d'accés en aquesta nova illa de vianants. 
14443 SERRA-DE-SENFERM 2021/11/04 2021/11/18 El C/ Riera Major que és l'últim de Vic per la part Sud que  està   asfaltat  i sense veïns  a prop  i està en declivi total. Cada cap de setmana hi ha reunions de cotxes a fer  botellades , gent que consumeix  a diari  dins els cotxes, i un punt d'abocament de brossa i runes. Avui mateix han deixat una bossa de grans dimensions tipus  big - bag  plena de deixalles al mig del carrer. Seria possible instal·lar càmeres de vigilància ciutadana? Pensem que  és  un punt que està al costat  d'una  guarderia i una escola a part dels veïns de la zona. Resposta
Hem passat avís a la Guàrdia urbana, que en farà seguiment i control.  Per instal·lar càmeres cal autorització de la Generalitat de Catalunya i no és fàcil obtenir-la, ja que hi ha d'haver alta incidència.
14442 ESTADI 2021/11/04 2021/11/23 Molt "de poble" el fet que es discrimini la zona de la nova biblioteca posant a la vorera un paviment que res no té a veure amb la resta del passeig de la Generalitat. Horrorós que es faci aquesta distinció. Que potser ens haurem de descalçar  al  passar pel davant? Crec que la vorera no és biblioteca, però com que "paga el poble"... Resposta
Respecte a la urbanització d'aquest carrer s'ha aprovat un projecte amb la seva corresponent exposició pública. És cert que s'ha volgut diferenciar el paviment per marcar que al costat hi ha un equipament públic que ha de donar servei a tota la ciutadania.
14441 HORTA VERMELLA 2021/11/03 2021/11/15 Soc  una noia que cada dia porto el gos al  pipican   d'Horta  Vermella. Des de fa molts dies/mesos que està molt descuidat: L'aigua no funciona. La maneta de la porta  està   trencada  ( d'ençà que  van venir a tallar els arbres). La porta d'entrar no tanca bé  (  d'ençà que  van venir a tallar els arbres). Està ple de forats grans i de caques. D'ençà que  van venir a tallar els arbres està tot ple de branques i fulles que van deixar per allà i no van netejar res. Us agrairia que com a  mínim  estigues més ben cuidat, ja que pel que he sentit, als altres pipicans no passa tot això. Gràcies. Resposta
La maneta ja l'hem canviat un parell de vegades les últimes setmanes i al cap d'un parell de dies torna a estar trencada/espatllada, i hi estem a sobre (l' última dijous  i divendres tornava a estar  trencada ). Els forats, com ja hem explicat altres vegades, estan programats 2/3 manteniments anuals,  ja que  de forats moltes vegades se'n fan cada dia. Les caques avisarem als agents Cívics, perquè puguin controlar la gent que no ho recull. El tema de l'aigua vam tenir un problema greu amb una fuita molt important a l'escomesa alimentació just a la travessa carrer de l'Alguer i ja estava reparada. Ha sortit un  altre problema  i hi tornem a treballar.
14440 SANTA ANNA 2021/11/03 2021/11/19 A  l'encreuament del Passatge de Sant Jaume  amb la   plaça  de l' Amusic  hi ha un pas de vianants que es respecta molt poc. Seria possible senyalitzar-lo més? Gràcies. Resposta
Hem passat avís a l'àrea de Mobilitat, que estudiarà la petició i es reforçarà la senyalització si es considera necessari per a garantir la seguretat.
14439 GENERAL 2021/11/03 2021/11/19 La senyalització de les zones de vianants és molt deficient. Si es pretén prohibir la circulació en determinades zones amb vehicles, la senyalització s'ha de poder veure des del vehicle i no és el cas. Han de ser més visibles, hem de poder adonar-nos abans de cometre la infracció, no pot ser que ens assabentem de la prohibició quan arriben les multes. Resposta
A nivell normatiu , cal que es disposi en via pública tota la senyalització que regula la circulació dins de l'illa de vianants (permisos d'accés i hores, control fotogràfic, velocitats, limitacions d'estacionament, restriccions de tonatge...) de forma que l'única solució factible per a senyalitzar totes les limitacions en un mateix punt d'accés, és a través un tòtem com el que es disposa. Es tracta d'un model de senyalització que s'empra en molts municipis per a regular accessos a zones de circulació restringida o illes de vianants. En el cas de Vic, totes les illes de vianants (Centre Històric, Eixample  Morató , Carrer Gurb) es troben senyalitzades amb el mateix model de senyal. A més, al Portalet, el tòtem es troba replicat a cada lateral de l'accés per la  Rambla  del Bisbat per tal de garantir la seva visualització.
14438 EL SUCRE 2021/11/03 2021/11/23 Voldria saber a on m'haig de dirigir perquè l'ajuntament posi  faroles , llums,  a la zona esportiva de Vic. Des del camp d'atletisme,  rugby ... fins a dalt. És una zona a on passen molts nens/es d'extraescolars, que van a peu, bicicleta, i travessen sols la zona verda i està completament fosc. Resposta
Hem passat la vostra proposta a l'àrea de territori perquè ho puguin estudiar i valorar.
14437 CENTRE HISTÒRIC 2021/11/02 El contenidor  multiproducte  de la plaça Pompeu Fabra marcat amb el núm. 2 no té l'obertura  correcta . S'obre poc.
14436 CENTRE HISTÒRIC 2021/11/02 2021/11/03 Enhorabona, Ajuntament de Vic per la ratera de l'illa de vianants del Portalet, anys  enrere  hi passava per anar al pàrquing i aquest mes d'octubre desconeixent que estava prohibit, vaig caure en la ratera tot per anar confiat que com altres anys es podia passar, és a dir, no vaig prestar atenció, ja que darrere meu tenia bastant tràfic de cotxes i no era qüestió de destorbar i vaig ser multat amb la foto. A partir d'avui quan pujo a Vic, en primera marxa i poc gas, no sigui que faci cap infracció. Doncs pensava comprar un cotxe al concessionari  Vw , res de res. Els àpats que solia fer,  doncs  res de res. Els cafès a la plaça, res de res. La compra d'embotits... serà que no. I així com altres coses. Bon vent i vela nova. Resposta
Lamentem el fet que comenteu. A nivell normatiu , cal que es disposi en via pública tota la senyalització que regula la circulació dins de l'illa de vianants (permisos d'accés i hores, control fotogràfic, velocitats, limitacions d'estacionament, restriccions de tonatge...) de forma que l'única solució factible per a senyalitzar totes les limitacions en un mateix punt d'accés, és a través un tòtem com el que es disposa. Es tracta d'un model de senyalització que s'empra en molts municipis per a regular accessos a zones de circulació restringida o illes de vianants. En el cas de Vic, totes les illes de vianants (Centre Històric, Eixample  Morató , Carrer Gurb) es troben senyalitzades amb el mateix model de senyal. A més, al Portalet, el tòtem es troba replicat a cada lateral de l'accés per la  Rambla  del Bisbat per tal de garantir la seva visualització. Des de la implementació de la nova illa de vianants, s'han dut a terme campanyes informatives presencialment amb agents cívics, i complementàriament s'han realitzat campanyes de difusió a través de xarxes i premsa, per  informar als  ciutadans de la nova restricció d'accés en aquesta nova illa de vianants. 
14435 LA CALLA 2021/11/02 2021/11/18 Veïns del C. Soledat, Mestre Garriga  venim observant  que en l'espai de la cruïlla del c. Pere II en direcció cap al riu, es produeix venda de droga. No és una situació recent, ja  ve  produint-se des de fa temps, però darrerament s'ha incrementat i es fa de forma descarada. La mateixa activitat es porta a terme en el bar del c. Soledat, afegit l'exercici de la prostitució. Demanaríem una més assídua presència policial amb agents a peu, per una millor identificació de les persones que porten a terme aquesta activitat. Gràcies. Resposta
Hem passat avís a la Guàrdia urbana, que en farà seguiment i control. 
14434 CAPUTXINS 2021/11/02 2021/11/08 A  l'encreuament del carrer Sant Antoni i Sant Sebastià molt freqüentment al matí a primera hora no hi ha el contenidor d'envasos. Això fa que no  puguem  reciclar, anar fins al proper (i al matí tots anem amb el temps just) o també hi ha qui decideix deixar les deixalles a fora a on hi hauria d'haver el contenidor en qüestió. Podeu revisar la gestió d'aquests contenidors? En algun moment puntual pot no ser-hi , però  no cada matí. Gràcies. Resposta
És cert que hi ha un moment en què el contenidor no  hi  és, el motiu és perquè aquest contenidor no es pot buidar amb els camions de càrrega lateral, perquè aquests no accedeixen al punt i el buidatge s'ha de fer amb el vehicle satèl·lit. Aquest vehicle s'endú el contenidor ple per canviar-lo per un de buit, i és possible que coincideixi que en aquest moment del canvi hi ha algun veí que baixi les bosses. És una operació que no dura més de 30 minuts. Aquesta és l'operativa que  se  segueix a més de 40 punts de la ciutat amb la finalitat de donar servei de recollida a punts en què el camió no pot accedir .
14433 CAPUTXINS 2021/11/01 2021/11/03 Des de fa uns dies el mirall que està al carrer Torelló i que regula la incorporació de vehicles des del carrer Pau  Raba  mostra els 2 sentits de circulació del carrer Torelló. Desconec si s'ha mogut o bé s'ha de posar ara així, però causa molt desconcert i crec que no és la finalitat  del mateix . Us ho deixo a la vostra consideració. Resposta
Hem passat avís a Minsvic, que hi actuaran. Gràcies.
14432 GENERAL 2021/11/01 2021/11/03 Això és un toc d'atenció a l'Ajuntament de Vic perquè està clar que la seguretat en els carrers de Vic i en les zones d'oci de la joventut brilla per la seva absència. L'alcaldessa la  1ª  i la policia, sigui urbana i mossos hauria de posar-se les piles i controlar els carrers i les zones d'oci que va la joventut i que no es trobin la xusma que corre, només per a robar, apunyalar i destrossar cotxes, amb més presència policial i més mà dura perquè la gent de bona fe i honrada pugui viure tranquil·la i segura. Espero que actuïn en conseqüència i posin solució a aquest problema més aviat que tard, perquè se'ls està escapant de les mans. Més diners per a seguretat i menys per a  tonteries  que no serveixen per a res, i més fer costat a la policia perquè faci el seu treball. Resposta
Certament estem en un moment complex en què hi ha una certa percepció d'inseguretat envers l'oci nocturn als espais públics. La policia hi està treballant i a la ciutat de Vic, de moment, hi ha una certa tranquil·litat, tot i que la situació és de risc i s'ha de treballar dia a dia. Ho fem amb agents uniformats i de paisà.
14431 CAPUTXINS 2021/10/31 2021/11/02 Soc veïna del carrer Torre dels Caputxins. Ja fa més de dues setmanes que el llum que està a la casa número 18 no crema i el carrer queda molt fosc, us  demanem que ho arregleu  el més aviat possible .   Resposta
 Hem passat avís a Minsvic, que ho repararà.
14430 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/10/31 2021/11/22 Soc el  veí de Sentfores La Guixa, He llegit detingudament l'escrit de la Sra. Alcaldessa que ens fa dels pressupostos per l'any 2022. En cap apartat ni per part de l'alcaldessa ni per algun dels regidors components de l'equip de govern, com per alguns dels regidors de l'oposició que fessin algun comentari per alguna qüestió dins els pressupostos que poguessin portar benefici pel poble de Sentfores La Guixa, com sempre ens teniu del tot al marge per aportar benefici, però sí que ens volen per  portar-nos  instal·lacions que donen perjudici i malestar en el poble i pobles veïns, i sempre sense el consens dels veïns  del poble , amb una plena dictadura a dit podríem dir, perquè som els que manem i aquí s'acaba, com sempre som el cul del sac, oi Sra. Alcaldessa, quan vindrà aquí al poble i ens oferirà diàleg per algun projecte que sigui en benefici i no amb perjudici? I ara ens volen fer servir de conillets d'índies pel tema de la recollida de deixalles porta a porta, fantàstic Srs Mandataris de l'Ajuntament de Vic. Resposta
Els pressupostos es fan per tota la ciutat, pel poble de Sentfores La Guixa i per tot el  Món  Rural. La major part de partides no s'especifiquen per barris o pel poble, però és evident que fan referència a tot el terme municipal. D'altra banda, el desplegament del nou sistema de recollida de residus, respon a  2  anys d'estudis tècnics i en cap cas és un experiment.
14429 REMEI 2021/10/31 2021/11/02 Són les 1 ;56  de la matinada de diumenge. Sé que els bars ja poden tenir obert fins a les 3 de la matinada. Al carrer Raimon d'Abadal, entre Virrei Aviles i Candi Bayes hi ha un bar on a aquestes hores encara hi ha gent al carrer  cridant , rient i xerrant com si fossin les 12 del migdia. Ja he perdut el compte de les vegades que us he advertit d'aquest fet, sense que hi hagi cap solució. També he perdut el compte dels dies que fa que he perdut la confiança en  vosaltres , només ho escric per tal que en quedi  constància . Ara si voleu, ho censureu i deixeu de publicar-ho com heu fet algunes vegades que no us agrada el que es diu en les  queixes  que us envien. Els   veïns  tenim dret a  descansar! Us penseu que ho solucioneu tot posant uns  cartells  on es demana el silenci  a les nits ? Resposta
Lamentem el que comenteu. Passem avís a la Guàrdia Urbana. Si hi ha  sorolls , seria bo que  poguéssiu  avisar a la Guàrdia Urbana (938850000), o fer-ho via l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, i podran actuar en aquell moment. Pel que comenteu de censurar l'escrit, a la bústia es publiquen els escrits que es reben, a no ser que, com s'indica, siguin anònims, o amb faltes de respecte o insults. Dit això, la bústia ens ajuda en temes de manteniment, enllumenat, suggeriments, comentaris que podem millorar, i també altres incidències, com el que comenta i que hi donem resposta. Si el tema és d'urgència, és aconsellable poder-se posar en contacte amb Guàrdia Urbana.
14428 GENERAL 2021/10/30 2021/11/19 Parquímetres zona blava. La funció de pagament amb targeta no funciona mai. No utilitzo mai efectiu i no en porto a sobre i crec que cada cop som més persones que ho fem així. Hi ha alguna manera de poder-ho millorar? Segur que l'ajuntament hi pot fer quelcom. Resposta
La concessió del servei de control de l'estacionament en rotació, s'acaba  properament , el qual integra, el control i la infraestructura per al  propi  control de l'estacionament (parquímetres). Es preveu que en el  proper any , en el qual es licitarà la nova  concessió , sigui  un requisit  la disposició de parquímetres que integrin el pagament amb targeta, així com la creació d'una aplicació mòbil per a la gestió i pagament de l'estacionament.
14427 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/10/30 2021/11/15 Soc el  veí  de Sentfores La  Guixa:  Avui,  a pocs dies de  Tot Sants, com d'altres persones hem anat al Cementiri del Poble,  està  plovent, el  camí  d'accés al Cementiri  està   fangós , rellisca amb el fang  mal condicionat  per les persones que hi accedeixen a peu, si tens la  necessitat  d'accedir amb cotxe per acompanyar alguna persona gran i d'altres amb dificultats de caminar, quasi no pot accedir-hi per la petita rampa que també està molt  desmanegada ,  fangós  i que el vehicle  sinó   acceleres , les rodes rellisquen i no puges,  també  hi tenim un gran  vassal  a l'entrada,  per culpa d' unes diferències  de nivell, si plou molt ens haurem de mullar els peus o no entrem. El  desinterès  de l'Ajuntament o del qui siguin  els responsables , també he de dir i criticar el desmanec i ple de porqueries i runes en el petit magatzem de les eines i  accessoris  de treball, molt  lamentable , repeteixo qui són els responsables d'aquest desmanec?  això  no és sols aquest any, també en d' altres  anys, aquí és Sentfores La Guixa i no importa. Resposta
Treballarem per millorar l'accés de la rampa i el pla de l'entrada del cementiri. La gestió de la jardineria exterior i interior és l'únic que tenim adjudicat de fer des de l'ajuntament. La gestió d'enterraments, runes, eines i altres, la concessió la té la funerària de Vic. Els hi comentarem les incidències.
14426 CAPUTXINS 2021/10/30 No  sé  on dirigir-me per preguntar: Que se n'ha fet de la creu del  Tussell ?
14425 NORD 2021/10/29 2021/11/04 veïna del b arri  del Nord i sovint passejo amb el meu fill pel parc que hi ha al voltant del cementiri. Hi ha molta gent que hi passeja gossos deslligats per la zona oberta, fora del tancat específic per als animals.  Es  podria evitar, si us plau, aquesta qüestió? Resposta
Hem passat l'avís a les agents cíviques perquè ho treballinque ho treballaran. Ens posarem en contacte amb vosaltres.
14424 REMEI 2021/10/28 2021/10/29 Fa uns dies van venir a esporgar els  xiprés  de la Pl.  Fra  Joan, i encara no han vingut a recollir els retalls, tal com veieu a la foto, podríeu avisar que ho vinguin a netejar, ja que fa una setmana i ningú ho ha recollit. A la vegada aprofitar per tornar a tirar la sorra a dins els escocells. Moltes gràcies. Resposta
Ja ha estat normalitzat. Ha estat una distracció/error en el treball.
14423 SANT LLÀTZER 2021/10/28 2021/11/19 A la carretera  Calldetenes  sentit  Vic , no hi ha cap senyal de prohibit girar a la dreta a l'alçada de la sortida del carrer Mercè Rodoreda, molts conductors entren en direcció prohibida, amb el perill que comporta als vehicles que surten correctament pel carrer Mercè Rodoreda. Gràcies. Resposta
S ol·licitararem a la Diputació de Barcelona la instal·lació d'aquest senyal, ja que la carretera no és de titularitat municipal.
14422 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2021/10/28 2021/10/29 Soc el veí de Sentfores La Guixa : demanaria  que els Srs. de manteniment vinguessin a reparar les  valles  que separen la carretera del caminet i que també  condicionessin  el caminet, perquè sempre hem d'estar al cas que es facin les reparacions, on és el departament de manteniment de segons perquè no s'han pas d'avisar, ja se'n cuiden, però  és clar , aquests llocs  dels que  se'n cuiden són de vital importància pel lluïment de la ciutat i la imatge dels que la governen, però segons a on no té importància el mal afecte o la incomoditat. Resposta
Les dues tanques ja han estat reparades. Pel que comenteu del caminet, entenc paralel al carrer Major, hi treballem per fer-lo arreglar de les males herbes.
14421 CENTRE HISTÒRIC 2021/10/28 2021/10/29 He rebut una multa de l'Ajuntament, de Vic .  Infracció: no obeir un senyal d'entrada prohibida per a tota classe de vehicles. Data 4/10/21 a les 20.26 exp .  21mo071787 El passat 4  Octubre , va ser el meu aniversari, vaig anar a celebrar-ho a Vic, al restaurant  Okashi , ( Jo visc a  Montornès  del Vallès). Vaig buscar pàrquing amb el Google, i em va portar al pàrquing que hi ha al costat. Ben i a prop. Uns dies més tard, Sorpresa! Multa al  canto ! Jo no soc conscient, de fer cap infracció, ni vaig veure cap senyal de prohibició. Dies més tard, sorpresa !Els  meus familiars, que venien de fora, també van ser multats, pel mateix motiu. És per tot això que: Demano: Sigui revisada i ben senyalitzada aquesta zona de l'entrada del pàrquing perquè els conductors que necessitin entrar no siguin sancionats com jo. (Fa la sensació que sigui amb fins recaptatoris) Moltes Gràcies. Resposta
Lamentem el fet que comenteu. A nivell normatiu , cal que es disposi en via pública tota la senyalització que regula la circulació dins de l'illa de vianants (permisos d'accés i hores, control fotogràfic, velocitats, limitacions d'estacionament, restriccions de tonatge...) de forma que l'única solució factible per a senyalitzar totes les limitacions en un mateix punt d'accés, és a través un tòtem com el que es disposa. Es tracta d'un model de senyalització que s'empra en molts municipis per a regular accessos a zones de circulació restringida o illes de vianants. En el cas de Vic, totes les illes de vianants (Centre Històric, Eixample  Morató , Carrer Gurb) es troben senyalitzades amb el mateix model de senyal. A més, al Portalet, el tòtem es troba replicat a cada lateral de l'accés per la  Rambla  del Bisbat per tal de garantir la seva visualització. Des de la implementació de la nova illa de vianants, s'han dut a terme campanyes informatives presencialment amb agents cívics, i complementàriament s'han realitzat campanyes de difusió a través de xarxes i premsa, per  informar als  ciutadans de la nova restricció d'accés en aquesta nova illa de vianants.(adjuntem fotografia entrada Portalet, amb els senyals a dreta i esquerre).
14420 CAPUTXINS 2021/10/27 2021/10/29 Al carrer del Doctor Fleming el problema de forats a l'asfalt és recurrent. Està ple de forats que s'arreglen , però  tornen a sortir. Caldria arreglar els forats d'una forma permanent. Caldria buscar una solució  definitiva  per arreglar-ho. Resposta
Hem passat avís a l'àrea de manteniment que taparà els forats. Està prevista la seva reparació total en el projecte de refermats de l'any 2022 (estiu/tardor).
14419 EL SUCRE 2021/10/27 2021/11/03 En el C/ Joan Serrallonga hi ha diferents cotxes que estan abandonats i hi són aparcats des de fa mesos. Precisament no sobren llocs d'aparcament per tots els que treballem al centre de Vic i afegint tots els universitaris que aparquen allà (cotxes francesos tota la setmana allà aparcats). Per tant, estaria bé facilitar aquests aparcaments per la gent que el necessita durant el dia a dia, així també la  Guàrdia  Urbana no s' inflarà  a posar multes  innecessàries  a gent que  només  va a treballar i aparca per aquesta zona. Resposta
Hem passat avís a la Guàrdia Urbana, que hi farà Hi farem una inspecció i després seguiment i gestió dels vehicles amb  símptomes  d'abandonament.
14418 EL SUCRE 2021/10/27 2021/10/29 Entre el C/ Joan Serrallonga i els Països Catalans, hi ha el pont que passa d'un carrer a l'altre al costat de l'estació de tren. Aniria bé un manteniment o un canvi de les travesses del terra, ja que comencen a estar en bastant mal estat, hi ha forats i mal enganxades, i a l'hivern amb les glaçades és impossible passar-hi sense el perill de relliscar i prendre mal. Esperem no haver de lamentar cap desgràcia de ningú, abans no sigui arreglat. Resposta
Tenim previst canviar la passarel·la aquest mes de novembre. S'havia demanat el material, i just ha arribat. Així doncs, aquest mes quedarà canviat.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...