Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Cada dia s'encenen més de 7.500 punts de llum a la ciutat

Seleccioneu el text, el tema i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
10665 2019/02/18 1) Arranjar la carretera de la Guixa des de la Poncella cap al pont Romà. S'hi ha tapat forats però continua semblant un camp de patates. Aprofito per felicitar-vos per totes les obres que esteu fent a altres carrers de la ciutat. 2) Eixamplar la via pels vehicles en la rotonda on hi ha el supermercat Consum prop de l'Església dels Caputxins. Quan fas la rotonda per agafar el carrer Jaume I El conqueridor, tens la sensació que has de xocar amb els cotxes que venen en sentit contrari. 3) Posar els parquímetres a sota el llum d'un fanal. El que hi ha al pàrquing de davant esports Horitzó queda en un racó fosc que no es veu res si has de treure el tiquet en hores de falta de llum solar (a excepció que es porti un lot a sobre).  
10664 2019/02/18 Per desgràcia meva, cada dia he de travessar, l'inefable Parc  Santi   Ylla Ylla . El seu pont de fusta és una sorpresa, des de fa una pila d'anys. Tot sovint apareixen fustes aixecades, on al cap d'uns dies tornen a ser clavades, fins que es tornen a aixecar. I així en un bucle interminable. Que acabarà quan hi hagi algun vianant lesionat. Llavors, suposo, es farà una actuació permanent. Però el d'avui, em toca tant la moral, que tinc de publicar-ne la foto.  
10663 2019/02/18 A l'avinguda Estadi a la casa on he adjuntat la foto, hi ha un pi d'uns 20 o 25 m d'alçada, penso que és molt perillós, ja que dóna per la part de darrere la casa on hi ha jardins que juguen nens, ahir jo que visc c/Llúcia Costa numero 6 feia una miqueta de vent i es movia moltíssim, aquest arbre no s'han tallat mai les branques i d'amplada és impressionant, el dia que faci ventada gran pot passar alguna cosa greu, agrairia que fessin alguna cosa al respecte o ens diguessin on podem comentar el tema perquè ens ajudin a resoldre-ho!!, i no hàgim de patir cap desgràcia!!, per això informo abans el tema perquè no passi.  
10662 2019/02/18 Sóc veí de passatge Joan Puig, 2, 6è 4a. Fa tres o quatre anys cap aquí, que les gavines (cada vegada amb més nombre) viuen a sobre la nostra claraboia, fent molt soroll de nit i dia i embrutant amb les seves defecacions. També embruten les terrasses i vidres, ja que vivim en un sisè. No sé què es podria fer al respecte. Sanitàriament parlant, també són un mitjà de transmissió de malalties pulmonars.  
10661 2019/02/18 Comunico i consto que cada nit on hi ha activitat d'oci nocturn, la meva parcel·la (Restaurant  Topic , Camí de la Tolosa) queda d'una forma o altra mal tractada per les persones que freqüenten els locals del voltant. Em trobo amb les plantes arrencades i tirades a qualsevol lloc i de qualsevol manera, deixalles i vidres trencats per tota l'àrea, sense deixar de banda l'orina, vòmits i puntuals excrements que no són del grat de ningú a l'hora de netejar. Inclús entren dins la zona de la terrassa (aquesta ballada) on deixen i llencen més brutícia, orinen i embruten tot el recinte privat.
10660 2019/02/18 Inseguretat al barri del Remei: És així com ens sentim. Fa molts dies que no veig que hi passi la guàrdia de barri, i per acabar-ho d'adobar la setmana passada la meva mare estava al portal de casa, esperant que la recollissin (eren les 19.30 del vespre), per tant cap hora rara, i se li va acostar un noi de color, acusant-la i amenaçant-la perquè li donés el mòbil perquè segons ell, la meva mare li havia fet fotos. Ella en realitat estava comprovant el whatsapp sense ni adonar-se que hi havia aquest personatge. Anava acompanyant i la va amenaçar diverses vegades i assetjar fins a dins el portal amb la finalitat que si o si, li entregués el mòbil. Per sort, en aquell moment van aparèixer uns veïns de dins el portal, i van aconseguir que "aquest personatge" deixés en pau la meva mare. Agrairia que ens tinguessin en compte, i que vetllessin pel nostre barri. Eren les 19.30 i no s'hi val que hàgim de sortir amb por al carrer. Tot i que no ho sembla, el Remei també existeix!!!!  
10659 2019/02/16 Als polígons de Vic, especialment el Parc d'Activitats Econòmiques però també al de Malloles, hi ha molts carrers on no hi ha cap número de la parcel·la o edifici. Als carrers Francesc Santcliment, Santiago Ramon i  Cajal , Lleida, Mas de la Móra (per posar alguns exemples) no hi ha números. Al polígon Malloles també hi falten alguns números. No totes les empreses tenen el número col·locat a la paret. Això dificulta molt la feina dels repartidors, ja que, encara que el remitent indica l'adreça correcta amb nom i cognoms, carrer i número, és molt difícil localitzar-la a causa de la falta dels números.  La meva petició a l'Ajuntament és que solucioni aquest problema col·locant tots els números i plaques del nom del carrer, que també n'hi falta alguna.
10658 2019/02/15 Fa una colla d'anys que visc davant de la plaça Divina Pastora, envoltada de plataners. Crec que ara és el temps de podar els arbres i penso que aquests arbres en concret necessiten una bona podada. A hores d'ara, encara mantenen moltes fulles i cada primavera deixen anar molt pol·len, causant-nos al·lèrgies a molts de nosaltres. Us agrairia que tinguéssiu en compte i valoréssiu el meu suggeriment.
10657 2019/02/14 2019/02/18 Em sumo al comentari 10551 sobre el parc  Santi   Ylla , és un perill travessar pels passos de zebra. No hi ha dia que passem que vagi pels pèls que no ens atropellen. Fem el trajecte unes 4-6 vegades al dia i comença a ser una situació perillosa i greu. Volem demanar mesures eficaces, no és tant car posar un semàfor o dos dic jo, més cares són altres obres de la ciutat i potser menys necessàries en la nostra opinió.   Resposta
Agraïm el seu suggeriment i tal com dèiem a la bústia ciutadana 10551 li hem traslladat als tècnics del Pla Local de Seguretat Viària perquè s'analitzin possibles millores en la seguretat en aquests passos de vianants. Des de l'any 2008 l'Ajuntament de Vic disposa de Pla Local de Seguretat Viària amb l'objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, i malgrat que l'Eix Onze de Setembre al seu pas pel Parc  Santi   Ylla  no es tracta d'un punt de concentració d'accidents, segons les dades d'accidents de trànsit a la ciutat, és cert que la sensació d'inseguretat es dóna i per tant es treballarà a implantar actuacions tendents a reduir la sensació d'inseguretat que pugui existir.
10656 2019/02/14 Com a usuària de cotxe elèctric 100% estic totalment indignada amb l'ajuntament de Vic, que no està apostant per la mobilitat ecològica. Quan venim a Vic trobem una ciutat amb carregadors de càrrega lenta (més de 12 hores per carregar un cotxe) mentre la resta de ciutats disposen de carregadors municipals de càrrega mitjana (4 hores) o càrrega ràpida (0,5 hores). L'accessibilitat també és un fracàs. A tot el territori es pot accedir amb una simple targeta d'usuari de cotxe elèctric mentre que a Vic es necessita fer una instància presencial total per donar-te accés a una càrrega lenta que de res serveix al que ve de fora a treballar a Vic. El servei que ofereixen els altres ajuntaments com el de Barcelona de poder tramitar-ho tot telemàticament tampoc es troba a l'ajuntament de Vic (indignant). Espero i desitjo que l'ajuntament de Vic aposti ja per la renovació dels seus punts de recàrrega elèctrica, ja que si no ens deixa desemparats de no saber si tindrem prou bateria per tornar a casa!  
10655 2019/02/13 Voldria demanar si al carrer Ramon de Terrades davant de l'Hospital de la Santa Creu, actualment en obres, seria possible fer soterrament de les escombraries per millorar la imatge de la zona que ha perdut bona part de la zona verda d'abans.
10654 2019/02/13 Volia manifestar-vos agraïment per haver senyalitzat el terra de la cantonada Pius XII amb carrer Providència en el pas de vianants. Ha millorat totalment la visibilitat dels conductors, ja que fins ara era un perill diari tant per uns com pels altres. Ara us volia fer notar el mal estat en què es troba el pàrquing del Sot dels Pradals, a on habitualment s'instal·len els circs. Hi ha pedres de mida considerable, sots en què els cotxes toquen per la part baixa i la tapa que es mostra a la foto, destrossada, tot i que dies enrere, no estava ni posada amb el perill que això suposa pels vianants. Voldria saber si hi ha previst fer-hi alguna millora, igual que s'ha fet en altres pàrquings públics tenint en compte que acull una gran quantitat de cotxes que aparquen a l'entrada de Vic. Gràcies per tenir en compte les nostres demandes.
10653 2019/02/13 Fa dies que hi ha una furgoneta, que mesura la qualitat de l'aire, aparcada a la ronda de F. Camprodon. El vehicle està aparcat en una zona on no està marcat el terra per poder-ho fer. Amb la seva posició dificulta molt la sortida de l'aparcament, de tal manera que els cotxes han de treure molt el morro amb el perill de col·lisió. Seria menys perillós si la furgoneta pogués aparcar més enrera, a la zona ja marcada per fer-ho i així no impediria la visibilitat.  
10652 2019/02/13 Som veïns del c/Joan Miró de Vic. Al final del carrer hi ha uns plataners molt grans i altres arbres. No s'han esporgat mai, hi ha branques molt baixes i tenen una altura considerable. Demanem que ho pugueu mirar i fer alguna actuació. Esperem que tingueu en compte aquesta nota.  
10651 2019/02/13 Variant de Calldetenes carrer Bon Aire han tornat a desaparèixer els senyals de prohibits camions a partir de les 22,00 en totes dues direccions.  
10650 2019/02/12 L'altre dia va venir la guàrdia urbana a portar-me una multa a casa. La queixa no és per la multa, sinó perquè la policia que va venir a portar-la és la mateixa que veig obrint i tancant el parc de la zona de la Biblioteca Triadú cada dia quan trec a passejar el gos, i la mateixa que cada vegada veig menys pel carrer evitant tots els robatoris que hi està havent últimament a Vic. Si la policia es dedica a aquestes coses, qui garanteix seguretat als vigatans? Cada vegada em sento menys segura anant sola pel carrer.  
10649 2019/02/12 2019/02/18 Treballo a Països Catalans, 5. I donat la velocitat que agafen els cotxes en els 2 sentits de la via i tenint en compte l'aparcament gran que hi ha al davant, seria possible afegir un altre pas de zebra a prop de la sortida de l'aparcament?, n'hi ha un al final del carrer cruïlla cap al sucre. Un altre davant de la marquesina del bus i el tercer just a la rotonda. Hi ha un tros força important on no hi ha cap mena de pas als vianants i la gent fa imprudències a l'hora de creuar, i com que els cotxes no passen a poc a poc, algun dia passarà alguna cosa. Ho podrien tenir en compte, si us plau?   Resposta
A l'avinguda dels Països Catalans ja existeix un pas de vianants que travessa el vial i permet la connexió a peu dels vianants en direcció a la passera elevada de la via del tren, garantint un itinerari accessible. No obstant això actualment s'està portant a terme la redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible en la seva fase de diagnosi i li donarem trasllat de la seva demanda a l'equip redactor del mateix per si cal ampliar amb un altre pas de vianants la cruïlla del carrer de les Flors amb l'avinguda dels Països Catalans. Ens tindrà en consideració.
10648 2019/02/10 2019/02/18 És en referència a la meva consulta núm.10473. Comenteu que segons el control que feu de la carretera que connecta el P.I. Malloles amb Vic, des del c/Torelló i el Bon Preu, el 98% respecta la velocitat marcada per la via, o sigui 50  Km  /h., sento dir-vos que no hi ha ningú que ho faci, ni tan sols jo. A part, la brutícia, falta d'il·luminació del pàrquing dels tràilers, manca de places d'aparcament, el polígon està desbordat per culpa de les càrnies i hi ha un dèficit de manteniment generalitzat bastant important. El mes passat van xafar dos cotxes de companyes de feina; els passos de vianants ni es veuen, a part que molts cotxes van a tota pastilla i hi ha risc d'atropellaments cada dia, en fi, crec que des de l'ajuntament caldria invertir temps i diners en millorar l'actual situació.   Resposta
Els aforaments de trànsit es realitzen automàticament mitjançant la instal·lació d'equips electrònics que permeten guardar dades del trànsit en un punt en concret (al lloc on estan instal·lats) i no en tot el seu recorregut. Aquests estudis de trànsit ofereixen dades com la velocitat i tipus de vehicles, el que permet prendre decisions sobre si augmentar els esforços pedagògics dirigits als conductors o utilitzar sistemes de reducció o sancionadors. Així mateix des de la guàrdia urbana es realitzen controls de velocitat amb radar, en diferents dies i hores, per sancionar els conductors que sobrepassen el límit de velocitat establert a l'avinguda del Bruguer. En relació a l'aparcament del polígon Malloles, existeixen bosses d'estacionament tant al polígon Malloles com al polígon del Bruguer per satisfer les necessitats dels treballadors. Així mateix l'Ajuntament està treballant en un estudi de mobilitat conjuntament amb l'associació d'empresaris del polígon Malloles per millorar-ne l'estacionament, les direccions dels carrers i la senyalització dels passos de vianants.  
10647 2019/02/10 Vorera tacada, al carrer  Miramarges , diàriament en transportar al contenidor les deixalles el restaurant de cuina japonesa. Caldria una instrucció per corregir aquest comportament incívic.
10646 2019/02/10 2019/02/18 Tinc dues peticions. La primera un guàrdia urbà per a l'escola el Sagrat Cor de Vic a les hores d'entrada i sortida dels alumnes. Porto cada dia la meva filla de 3 anys a peu, i quan hem de travessar el carrer pel pas de zebra, he de tenir 8 ulls perquè no ens atropellin. L'altra petició és que al carrer Jaume  Munmany  de Vic, els cotxes es passegen per les voreres. Els veïns del bloc de pisos de protecció oficial del carrer de pellaire Dolcet, tenen l'entrada al garatge al carrer Jaume  Munmany , i quan venen en cotxe pel carrer pellaire Dolcet, no baixen a la carretera per entrar al garatge, envaeixen la vorera. Moltíssims dies la meva filla i jo ens hem hagut d'apartar o parar per deixar-los passar. I en altres casos passen del carrer pellaire Dolcet al carrer dels Pellaires per la vorera. Com a veïna i persona que m'encanta anar a peu, demanaria una solució per als dos casos abans que tinguem un disgust... Si cal, ja faré fotos.   Resposta
La guàrdia urbana realitza tasques de regulació del trànsit i protecció escolar en diferents escoles de la ciutat, alternant-les i prioritzant segons la intensitat de trànsit. S'ha de ser conscient que no és possible poder disposar de guàrdia urbana per a totes les escoles de la ciutat a les hores d'entrada i sortida cada dia de la setmana. En relació als vehicles que circulen per sobre de la vorera al carrer dels Pellaires li donem trasllat a la guàrdia urbana per tal que en la mesura del possible controlin aquests tipus d'infraccions i denunciïn els conductors incívics que les cometen.
10645 2019/02/09 Vaig fer una sol·licitud el dia 13-1 -2019 amb el número assignat 11212, però no veig resposta.  
10644 2019/02/09 Com a veïna i usuària freqüent del parc infantil del c/Josep Pratdesaba a l'Horta Vermella vull fer esment que el parc es troba molt desmillorat, tots els aparells d'oci dels nens estan pelats, alguns trencats, hi ha un gronxador de granota de fusta trencat d'un cantó, etc. Necessita una posada a punt urgent pel bon ús i seguretat dels infants.  
10643 2019/02/09 2019/02/18 Fa 6 anys que vivint al c/Manel Carrasco i Formiguera, em vaig llogar un baix per poder aprofitar el pati, fa 3 mesos que a causa d'un traspàs al bar del costat de casa, el retorn, cada dia, tinc un merder de cotxes aparcats a sobre la vorera/gespa i les úniques vistes que tinc són cotxes amarrats a la paret de casa meva, emprenya perquè a dos metres tenen un bon pilot d'aparcaments gratuïts, he trucat moltes vegades i no serveix de res, quan fem visites a l'hospital hem de pagar aparcament i si no ens multeu però després puc deixar el cotxe sobre una vorera i no passa res?, acabo de trucar als municipals perquè haig d'anar a treballar el servei del migdia i no puc treure el cotxe del garatge, fa deu minuts que m'espero, al final la persona del bar s'ha dignat a treure'l i la grua encara no havia aparegut. Veniu sempre a aquesta zona a controlar el tema dels gossos, a multar-nos si no porten xip o si no recollim merdes però després quan us necessitem per això o  pels ocupes  i res.   Resposta
Agraïm el seu suggeriment i li donem trasllat a la guàrdia urbana perquè en la mesura del possible es controli l'estacionament a sobre de la vorera i es denunciïn els conductors incívics que les cometen.
10642 2019/02/09 2019/02/18 -a l'edifici el Sucre es fan canvis de domicili de vehicles, també pels que no residim a Vic sinó a Torelló o és imprescindible estar empadronat a Vic? Si és necessari, on puc fer aquest canvi de domicili de la meva moto si estic empadronat a Torelló? -Per altra banda, al polígon Malloles, a l' altura  de la Càrrica  Baucells , hi ha molt d'incivisme a l'aparcament, ja que molts cotxes estan aparcats a la rotonda dificultant i algun cop fins i tot impedint el gir de vehicles grans, com els camions o els busos de  Sagalés  que passem per allà i també aparcant a les mitgeres i carrils de gir. -I perdó, un tercer tema, la senyalització vertical dels voltants de la nostra nau,  Sagalés , s'han instal·lat nova senyalització tapada amb bosses, però l'antiga la gent l'ha anat retirant quedant així molts carrers en doble sentit, sense cap mena de senyalització produint molts moments d'alt risc d'accident, de fet ja n'hi ha hagut afegit al fet que els ciclistes no respecten les direccions prohibides.   Resposta
Vostè podrà realitzar el canvi de domicili del cotxe a Torelló a l'oficina de l' ORGT  situada a la Pl. Vella, 7 (Can Parrella). Es tarda un mes aproximadament (depèn de la Direcció de Trànsit) i no implica cap cost. Cal presentar el DNI, fitxa tècnica del vehicle, l'últim rebut de l'impost de vehicles i si la direcció del DNI no coincideix amb la que es vol donar d'alta, cal presentar un volant d'empadronament (no accepten ni factures de subministraments, ni altres documents). En relació a l'estacionament i la nova senyalització del polígon Malloles, indicar que l'Ajuntament està treballant en un estudi de mobilitat conjuntament amb l'associació d'empresaris del polígon Malloles per millorar-ne l'estacionament, les direccions dels carrers i la senyalització dels passos de vianants, motiu pel qual i mentre es finalitzen els treballs alguns senyals es troben tapats però regeix la senyalització existent tant vertical com horitzontal mentre es finalitzen els treballs.
10641 2019/02/08 2019/02/18 Respecte a les places de minusvàlids que hi ha a la ciutat em consta que s'està comprovant targetes... però davant d'un cotxe sense targeta quan trobem el conductor que a sobre se'ns encara quan se l'adverteix que podem fer. Si avisem a la guàrdia urbana lògicament si venen ja no  i  són i tampoc ens podem passar el temps fent denuncies. Hi hauria alguna manera de fer-ho més efectiu encara que fos enviant la foto a la guàrdia urbana amb la matrícula i el lloc de l'apartament o alguna altra manera, només és una idea, perquè quan veiem els conductors i els i diem moltes vegades en lloc de reconèixer l'error ens diuen de tot quan a sobre la infracció és seva. També voldria saber els pàrquings senyalitzats de minusvàlids de la  crta . Sant Hipòlit (davant casa Tió, ...) de qui és competència, perquè he fet suggeriment al local de pintar-los més bé o senyalitzar-los millor perquè ningú compleix la normativa i m'han comentat que no és el seu pàrquing.   Resposta
Es considera ús fraudulent de la targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda les següents: 1. El fet d'emprar-la en absència del titular. 2. El fet d'emprar una targeta amb dades manipulades o una reproducció o una falsificació del document original. 3. El fet de reproduir o falsificar targetes destinades a la comercialització. L'ús indegut comporta sancions des d'un mínim de 301 euros fins a un màxim de 6.000 euros. Així com la intervenció cautelar de la targeta, per tal de ser verificada. La comissió de tres infraccions per ús fraudulent en un període d'un any pot comportar, addicionalment, la sanció econòmica corresponent, la retirada de la targeta i la suspensió dels seus efectes durant un període d'entre dotze i vint-i-quatre mesos. Aquestes infraccions cal que siguin comprovades per la guàrdia urbana però podeu enviar les fotografies que disposeu al correu gurbana@vic.cat indicant la parada en qüestió amb l'objectiu que des de la guàrdia urbana es faci el control escaient. En relació als aparcaments de minusvàlids de la Ctra. de Sant Hipòlit als que fa referència, no es troben ubicats als vials sinó que corresponen a la mateixa parcel·la o finca com a dotació d'aparcament i tant el seu manteniment com que compleixin amb la normativa d'accessibilitat és responsabilitat del titular d'aquesta i no de l'ajuntament.  
10640 2019/02/08 2019/02/18 S ' estan fent obres pels carrers de Vic i trobo que no tenen cap senyal de tràfic de "carrer sense sortida", hi ha cartells amb moltes lletres que no donen temps a llegir mentre condueixes. Trobo que no es poden substituir els senyals de tràfic per lletres. Tenim l'exemple del carrer Montserrat entrant per la rotonda de dalt. Tenim el Carrer Sant Antoni entrant des de la plaça dels Màrtirs. Arribes al final del carrer i et trobes que no pots sortir. Resposta
La senyalització d'obres és una part més del mateix projecte d'obres i s'intenta senyalitzar de la millor manera possible. En cap cas el text que s'inclou a la senyalització intenta substituir la mateixa senyalització d'obres, sinó complementar el seu contingut i fer-la més comprensible doncs en certa manera es restringeix el trànsit de pas però s'intenta garantir l'accés als veïns i serveis dels carrers que es troba en obres i és aquí on es complementa la senyalització amb text. Així mateix, en el cas d'obres, es passa informació per bustiada als mateixos veïns afectats informant-los de la durada de l'obra així com dels recorreguts alternatius per accedir als aparcaments en cas que hi hagi a l'interior de la zona d'obres sempre que sigui possible el seu accés. En relació als dos casos concrets que ens comenta, significar-li que tant a l'entrada al carrer Sant Antoni per la plaça dels Màrtirs com al carrer Montserrat accedint per la rotonda del carrer Sant Segimon ja existeix senyalització circumstancial a on a més d'informar-se del perill per les obres ja s'informa de carrer sense sortida per mitjà del senyal corresponent.  
10639 2019/02/08 Aquest matí (8 h  aprox .) pel passeig de la Generalitat (em sembla que era l' L1  però no ho he pogut veure bé) deixava anar un fum negre espantós. Molta quantitat i molt negre. Potser s'hauria de revisar.  
10638 2019/02/08 El contenidor blau i groc del C. Providència, 23 aquest matí ni tancava de tant ple que està.
10637 2019/02/08 Us vaig fer un escrit demanat guàrdia urbana a l'escola Sagrat Cor, ref.: 10532 és aquesta per si la voleu tornar a llegir... Aquest cop us envio una imatge perquè es vegi clar la perillositat que tenen els nostres fills esperant l'obertura de l'escola!!! No digueu que no hi ha prou agents perquè per aquí no passo!!! És vergonyós quan a l'escola El Centre molts cops n'hi ha dos i arriben amb el seu cotxe bastants minuts abans....  
10636 2019/02/07 Des de la comunitat Sant Jaume 2-4-6-8, se sol·licita que efectuïn reparació del panot de davant de la seva finca, on poden aparcar vehicles, i estar en mal estat, com es pot comprovar en la fotografia adjunta.
10635 2019/02/07 2019/02/18 Podrien controlar els balcons amb roba estesa a les baranes d'alguns habitatges del carrer  Morató ? També algunes torratxes perilloses. Crec que hi ha una normativa. Resposta
Efectivament hi ha una normativa que regula aquestes qüestions, l'Ordenança de civisme. Ho traslladem als agents cívics que ho vagin a observar i es treballi amb els veïns.  
10634 2019/02/06 2019/02/18 Sr. Regidor de Serveis, veig que ja han canviat alguns dels cartells de circulació que indiquen direcció a Sentfores La Guixa, però sembla, que s'han descuidat el núm. de carretera la  BV4316  per arribar al dit poble, no hem de circular per una carretera ?, o  és que navegarem per Internet?, sembla un descuit voluntari, o !, no  li sembla que caldria reparar aquest equivoc. I també recordar-li que encara en queden de cartells per canviar, que sols diu La Guixa i que ha de dir Sentfores La Guixa  BV4316 . Com també alguns que ometen el nom del poble, per exemple els que són passats a la  N152a  , i que sols parlen de Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola, espero veure aviat fetes aquestes correccions. Resposta
Agraïm el seu comentari i som conscients que encara hi ha algun senyal diagramàtic que s'ha d'adaptar el seu contingut. Els senyals pendents d'adaptar-se ho estan perquè, per les seves mides i dimensions, no s'han pogut desmuntar i portar-los a fàbrica per refer-los donat que no es podrien reaprofitar i aquesta adaptació es realitzarà al mateix senyal sense desmuntar-lo. Es realitzarà tan aviat com es pugui per part dels fabricants de la senyalització.
10633 2019/02/06 Cansats que els contenidors del barri d'Osona i del Carrer Sta. Anna siguin l'abocador de tota mena de deixalles d'Osona sud. Estem cansats de veure com gent d'altres zones, barris o inclús d'altres pobles, descarreguin tota mena de brossa: mobles, quadres, vàters, piques, bosses d'escombraries sense separar res, bosses de roba vella, etc. Gràcies a la brigada de neteja però cal aturar aquests fets lamentables d'alguna manera. Volem una ciutat sostenible i neta. Amb gent cívica.
10632 2019/02/06 Al carrer Botànic Micó, del barri de Sta. Anna a la plaça d'Osona, hi han arbres que s'haurien de falcar. Estan molt tombats i perilla que caiguin algun dia. La terra que els aguanta s'ha estovat massa.
10631 2019/02/05 2019/02/05 Al tobogan gran metàl·lic del parc infantil de davant l'escola del  Salarich  (Serra-de- Senferm ) hi ha uns taulons trencats que deixen al descobert alguns claus perillosos pels infants.   Resposta
(vegeu també la ref. 10622) Amb el personal de l'Àrea de Serveis hem reparat 3 peces que faltaven, estaven malmeses a causa de l'incivisme de la gent. Concretament ens han fet foc a dins les plataformes de fusta, s'han fet malbé les fustes de suport comportant un perill pels usuaris. Passem avís a la Guàrdia Urbana i als agents cívics per tal de poder vetllar i informar d'aquests fets.
10630 2019/02/05 2019/02/05 L'autobús urbà avui ja no passa pel carrer Sta. Joaquima de Vedruna (al·leluia!) però no s'hi ha recol·locat les pilona de ferro que hi havia per privar el pas de vehicles. Alerta que continuen passant cotxes arran de la porta d'una residència i de l'escola. Caldria que es recol·loqués amb celeritat   Resposta
  Gràcies per fer-nos-ho veure, passem avís per ser col·locada demà matí a primera hora.
10629 2019/02/04 Voldria consultar l'estat del Seminari Vell i la seva suposada no a adequació com a Hotel. Fa anys que aquest projecte està aturat i l'edifici es malmet. Una llàstima. Recentment a més a més sembla que hi han entrat ocupes, que estan malmetent l'interior de l'edifici i que a més a més molesten al veïnat. Està previst quan es començarà a fer l'hotel?  
10628 2019/02/02 2019/02/03 El meu escrit és per manifestar el meu enuig, en veure en més d'una ocasió, un vehicle aparcat en una plaça d'aparcament reservat per a minusvàlids, que no porta la targeta de minusvalidesa. Avui concretament he anat al C/. Torre Caputxins, que només hi ha una plaça d'aparcament per aquests vehicles, hi havia una furgoneta aparcada, que si volen, els hi puc donar la matricula, i fins i tot la fotografia que he tirat. O sento, però és que aquestes coses em posen molt nerviosa, perquè si ve una persona que ho necessita no podrà aparcar. Sé que no es culpa de l'Ajuntament, però caldria si és possible que es vigilessin aquestes coses. Resposta
Teniu tota la raó i compartim l'enuig. La Guàrdia Urbana hi està força la damunt, però no és fàcil. Si ens feu arribar la fotografia, buscarem qui és el propietari del vehicle i l'hi enviarem un advertiment. Podeu enviar-la a mobilitat@vic.cat fent referència al número a la bústia 10628. Gràcies.
10627 2019/02/02 2019/02/05 Agrairíem que vinguessin a mirar, si us plau, la possibilitat de fer instal·lar les típiques papereres Barcelona  Inox  al carrer Salvador  Allende   Gossé . S'observa molta presència d'escombraries al carrer i la falta de civisme que impacta a la zona verda del barri. Resposta
Hem programat per la setmana de l'11/02/2019 col·locar-hi 2 papereres distribuïdes en la vorera del costat dels habitatges.
10626 2019/02/02 2019/02/02 Contenta i feliç amb les balles que han col·locat al carrer Providència cantonada amb avinguda Pius XII. Gràcies.   Resposta
Gràcies per la vostra implicació i pel vostre reconeixement.
10625 2019/02/02 2019/02/02 M'heu comunicat per mail que tinc el núm. 10616 i no el veig a la llista. Resposta
Disculpeu-nos, ens faltava fer un "clic" a la vostra entrada. Ara ja és visible. Gràcies.
10624 2019/02/02 Fa temps que la calçada del carrer Ramon Sala i  Saçala  està en molt mal estat i plena d'esquerdes. Per altra banda la vorera està abonyegada i rellisca.  
10623 2019/02/01 2019/02/04 Circulen per Vic moltíssimes motos amb el tub d'escapament "trucats" que fan molt més soroll del que haurien de fer i alhora incrementen les emissions dels gasos de combustió. El perfil majoritari són nois joves perquè és fàcil sentir tot el terrabastall a les 3 i a les 5 quan van i vénen de l'escola. Entenc que des de l'ajuntament és molt difícil de controlar, però també crec que convé fer-ho per la salut de tots. La normativa de sorolls és per tots, i tots l'hem de complir.  Resposta
Els sorolls quan sobrepassen un determinat nivell sonor formen part de la contaminació acústica, un factor que afecta la salut física i mental de les persones. El soroll es mesura en decibels i segons estableix l'ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants, els valors límit oscil·len entre els 92 dB per als ciclomotors fins als 97 dB per a les motocicletes amb una cilindrada superior a 175 cm³. Tots els conductors d'aquests vehicles resten obligats a col·laborar a les proves de detecció que permetin comprovar les possibles deficiències i aquestes proves es realitzen per la guàrdia urbana amb sonòmetre homologat i amb absoluta garantia per al conductor, ja que els sonòmetres (aparells que mesuren el soroll) es troben subjectes als controls metrològics escaients. A més del control que es realitza per la ITV de les motocicletes, per part de la guàrdia urbana es realitzen controls periòdics d'aquests tipus d'infraccions i s'immobilitzen els vehicles que superen els límits legalment establerts per a cada tipus de vehicles, iniciant el corresponent expedient sancionador. Traslladem el seu suggeriment a la Guàrdia Urbana.
10622 2019/02/01 2019/02/05 Suposo que en fer fred no us assabenteu tant dels desperfectes dels parcs però ahir vam anar al parc de davant de l'escola  Salarich  i el meu fill va estar a punt de fer-se mal perquè falta tota una fusta, espero que ben aviat estigui  arreglat .   Resposta
Amb el personal de l'Àrea de Serveis hem reparat 3 peces que faltaven, estaven malmeses a causa de l'incivisme de la gent. Concretament ens han fet foc a dins les plataformes de fusta, s'han fet malbé les fustes de suport comportant un perill pels usuaris. Passem avís a la Guàrdia Urbana i als agents cívics per tal de poder vetllar i informar d'aquests fets.
10621 2019/02/01 2019/02/04 Amb referència a la resposta que doneu a la meva consulta 10547 sobre velocitat dels vehicles que circulen pel c/ Jaume I el Conqueridor i que dóna que un 85% ho fan per sota de la velocitat permesa, voldria fer-vos ressò de la sensació contrastada que tenim els veïns de la zona de què les dades no són massa reals i que devien ser tretes d'hores punta en què el carrer està col·lapsat i que per tant els cotxes van molt a poc a poc. A altres hores, una bona part dels vehicles van sobrepassats de velocitat, segur. Esperem que si en algun moment teniu dades exactes de la densitat de la circulació d'aquest carrer, així com de la contaminació acústica i atmosfèrica, us dignareu a publicar-les.    Resposta
Tal com li dèiem a la resposta de la bústia 10547, l'estudi es realitza amb un total de 64140 valors de velocitat, agafats en moments diferents de manera contínua durant un període mínim d'una setmana. Com veurà, el fet d'analitzar 64.140 velocitats diferents en punts diferents i en hores diferents, ha de ser bastant més objectiu i real que no unes sensacions que no són gaire contrastades. No obstant això, i tal com li dèiem, li passem al departament de mobilitat perquè en la mesura del possible s'analitzi la intensitat de trànsit del carrer Jaume I el Conqueridor al tram existent entre el carrer Misericòrdia i el carrer Baró de  Savassona  i li donarem compte del resultat de l'estudi.
10620 2019/02/01 2019/02/02 Pas de Vianants davant Seminari de Vic: Aquest pas caldria il·luminar-lo i pintar-lo. Està situat en un canvi de rasant. Quan és fosc i venen cotxes de cara amb els llums oberts, els conductors queden "enlluernats" i és pràcticament impossible veure si algú està creuant!   Resposta
Ens complau poder-vos dir que, des del departament de mobilitat, ja s'ha iniciat la compra i muntatge del mateix sistema d'il·luminació del pas de vianants de l'avinguda  Mn .Godiol . Uns sensors detectaran si hi ha algun vianant que vol creuar el pas i encendrà uns llums blancs al llarg de la pintura de les barres del pas de vianants. Aquest mes de febrer quedarà col·locat.
10619 2019/01/31 2019/02/04 Hi ha el carrer Perot Rocaguinarda, prop de la zona universitària, que els cotxes circulen a gran velocitat. És un lloc on entre setmana hi ha molt moviment i el fet que els cotxes vagin tan ràpids fa que els vianants no ens sentim segurs. Agrairíem si es pogués mirar de posar algun mitjà que ajudés a fer que els cotxes disminuïssin la velocitat. Resposta
Des del departament de mobilitat es realitzen estudis de velocitat i d'intensitats de trànsit de la xarxa viària abans d'implantar-ne qualsevol mesura. Li donem trasllat del seu suggeriment per tal que en la  màxima  brevetat possible es realitzi un estudi de velocitat del carrer Perot Rocaguinarda.
10618 2019/01/31 2019/02/02 Des de l'agost de l'any passat estem veient que al costat de la carretera Vic- Sentfores (La Guixa), hi estan fent un caminet de sorra que suposem que és un carril de vianants-bici molt necessari per als veïns de La Guixa, ja que anar per la carretera en bicicleta o a peu, és molt perillós tant pel poc espai que hi ha com per l'excés de velocitat d'alguns conductors. Voldríem saber si és per aquesta finalitat. I si és així, demanar per quan estaria previst gaudir-ne. Estem conscienciats en els mitjans de transport sostenibles però necessitem infraestructures per poder-les utilitzar amb seguretat i us animem a fer que a la ciutat de Vic creï una bona xarxa, ja que si els ciutadans ho tenim fàcil de ben segur que cada cop serem més a utilitzar-la pel nostre dia a dia.    Resposta
Efectivament es tracta d'un camí per a vianants i esperem podrà ser obert a principi d'abril. Estem a l'espera de la tanca protectora per poder finalitzar l'obra.
10617 2019/01/31 2019/02/02 Com a ciutadana de Vic, el que m'agradaria és que s'augmentés la plantilla de la Guàrdia Urbana, la trobo insuficient. Aquesta nit he telefonat perquè els meus veïns tenien la música altíssima i han tardat molt a arribar ( >  20 minuts). De l'actuació, res a dir i molt amables, però falta personal. Aquest és només un exemple de molts en els que es veu que fan el que poden, però necessiten que es reforci la plantilla.   Resposta
La Guàrdia Urbana la componen 72 persones, no és pas una quantitat menyspreable. No obstant això a tots ens agradaria poder comptar amb més agents. Aquesta mateixa setmana s'han iniciat la recepció d'aspirants a la propera convocatòria per nous agents, però també hi ha hagut unes noves jubilacions. A part, disposem dels Agents Cívics i els informadors ambientals, que col·laboren molt en les tasques de civisme.
10616 2019/01/30 2019/02/11 Torno a insistir i ho faré mil vegades, sobre el carrer davant de l'escola Andersen, torna a estar ple de sots i estic tipa de fang perque no s'aixuga gairebé mai. Sempre el cotxe fet una merda per dins i per fora, No seria viable poder-l'ho asfaltar?A mes a mes hi ha un perill afeixit, la gent per evitar els sots, circulen tan anant con venint per el troçet asfaltat, vaiga, tot plegat un caos.   Resposta
Hi hem aportat material tipus fressat i s'ha escampat per poder deixar el paviment transitable. Ara per ara no està previst asfaltar-lo. Des de mobilitat es farà una anàlisi i un aforament de la quantitat de vehicles.
10615 2019/01/30 2019/02/04 A la rambla Josep  Terradellas  s'hauria de col·locar unes pilones davant del bar Chaplin, ja que els cotxes entren pel pas de vianants, aparquen i circulen per la zona de la vorera. Hi ha un parc infantil i és molt perillós. Resposta
Les pilones i altre mobiliari urbà són importants per fer la ciutat segura i amigable, però s'han de cuidar els detalls i fer que tots puguem gaudir d'un passeig sense ensurts, ja que un excés de pilones o mobiliari o una mala ubicació dels mateixos suposa un obstacle per les persones cegues o amb deficiències de tipus visual. Li donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat perquè valorin quina és la millor possibilitat d'ampliar el mobiliari urbà existent per impedir l'accés dels vehicles. En farem el seguiment.
10614 2019/01/29 2019/01/31 Totalment d'acord amb la queixa de la ref.10609. Voldria afegir que com a veïna del barri de la Serra-de- Senferm , trobo fatal la nova circulació: 3 camins per baixar i 1 de sol per pujar (el més perillós per trànsit, cotxes aparcats i nens jugant), cues de cotxes en hores puntes d'escola, el gran carril bici (de doble sentit) per no passar-hi quasi mai cap bici, ... És possible tornar a recuperar el doble sentit de circulació, pel Carrer principal de la Serra? Crec que molts veïns ho agrairíem.   Resposta
La circulació del barri de la Serra i plaça Osona, ha sigut llargament parlada en reunions de veïns i d'escola i dels promotors de l'ús de la bicicleta, conjuntament amb els responsables de mobilitat i d'urbanisme de l'ajuntament. De totes maneres, tothom sap que no és la urbanització definitiva de l'entorn, ja que quan es desenvolupi el pla urbanístic, els propietaris dels terrenys hauran de cedir els espais per condicionar el vial definitiu de doble sentit i les amplades de ferm i voreres en ambdós costats i carril bici.
10613 2019/01/29 2019/01/29 Des de divendres 25 està al mig de la vorera al carrer de Remei, sense ser utilitzat.   Resposta
Ho traslladem als responsables d'inspecció perquè esbrinin els permisos i  actuïn  en conseqüència.
10612 2019/01/29 2019/01/29 La setmana passada el c/ Montserrat tallat (dieu 8 mesos), aquesta setmana al C/ Torres i Bages, per quants dies o mesos aquest carrer? Des de Calldetenes fins a Vic a la Rbla. Hospital, avui a les 15.00 h, gairebé 20 minuts. La veritat és que cada vegada és més complicat entrar a Vic.   Resposta
El c/Montserrat estarà tallat 4 mesos el tram des del c/Torelló fins al c/Canigó i després s'obrirà i es tancarà el tram des del c/Canigó fins al c/Sant Segimon. El c/Bisbe Torres i Bages, s'asfaltarà aquesta setmana i ja s'obrirà a la circulació. Per tant venint de Calldetenes o de Sta. Eugènia, es podrà anar pel c/Prat d'en Galliners fins a l'Atlàntida i agafar ja el Torres i Bages cap al Passeig.
10611 2019/01/29 2019/01/31 La meva parella i jo fa mesos que mirem una casa situada al c/del Remei número 59, aquesta pel que sembla, és que estigui abandona, ens agradaria saber on i com ens podem informar dels requisits o de la situació actual d'aquesta casa.   Resposta
Opinem que en primer lloc, caldria anar al registre de la propietat i demanar una nota simple (pot costar uns 10 euros  aprox .) per saber qui és el propietari. En segon lloc, contactar al propietari i veure a quins acords es pot arribar, potser lloguer, o lloguer a canvi de fer obres, ... I en aquest punt, no estaria de més anar a Urbanisme de l'Ajuntament de Vic per assegurar quines obres si poden fer.
10610 2019/01/29 2019/01/29 Hi estic absolutament d'acord amb la referència 10605, a propòsit de tenir mig Vic rebentat alhora. Si vols aparcar al pàrquing de Plaça, tot i que també té accés pel carrer Verdaguer, no pots, perquè està en obres. Has d'entrar pel Passeig, però com que hi ha tota el carrer Montserrat tallat (per obres, també), has de fer un circuit turístic per l'Horta Vermella. Un veritable despropòsit.   Resposta
Lamentem les molèsties que estem causant, cúmul d'un grapat de circumstàncies no volgudes ni desitjades (vegeu la resposta a la ref. 10609). El c/Bisbe Torres i Bages s'asfaltarà aquesta setmana i tot seguit ja s'obrirà a la circulació, podreu entrar a Vic i agafar el c/Prat d'en Galliners i cap a l'Atlàntida i agafar el Torres i Bages i el Passeig.
10609 2019/01/29 2019/01/29 Vergonya, vergonya i vergonya és el que fa el caos circulatori que heu provocat i esteu provocant a la ciutat de Vic. Ja tant li fa l'hora i el lloc, en tot moment i a qualsevol lloc de la ciutat el caos és brutal, com si fos hora punta continua i  com si d'una metropoli es tractés . Us hauríeu de fer mirar el que esteu provocant amb aquesta merda de circulació. Si no voleu cotxes al centre, com a mínim faciliteu les sortides. No pot ser que per sortir de la ciutat s'hagi d'anar fins a l'Estadi, per carrers secundaris i complicats. El carrer Montserrat, venint del Portalet era una magnífica sortida de la ciutat, i l'esteu convertint en un carrer inútil provocant un caos per tot arreu. (Això només és un exemple, de molts altres) Pareu de tallar carrers principals tots a l'hora. És indignant circular per Vic.   Resposta
La coincidència en el temps de les obres, no és una situació ni buscada ni volguda, sinó, provocada d'una banda pel retard en l'execució d'unes d'elles per manca de subministrament dels proveïdors, d'altres per la nova llei de contractació i tràmits d'adjudicació i altres encabides en uns terminis per optar a les subvencions que ens hi aporten el 50% del seu cost. Tot plegat provoca una situació que ens trenca els hàbits de circulació que teníem i hem de buscar alternatives de rutes, que hi són, per arribar a lloc. En pocs mesos, però, ens quedarà una ciutat ordenada i un xic més orientada a les persones.
10608 2019/01/29 2019/01/29 Sr. Regidor de serveis de l'Ajuntament de Vic i també hauria de ser-ho pel poble de Sentfores La Guixa. Voldria que m'expliqués una qüestió, fa temps l'ajuntament deia a la premsa que tenia una aportació de 290.000 € per la construcció del camí lateral per vianants i bicicletes a la  BV4316  de Sentfores La Guixa a Vic, doncs, com és que el pressupost (sense número ni referència) sols sigui de 180.000 € justos? Però el més trist, és que a més de la diferència de 110.000 € entre l'aportació inicial i el pressupost, encara hem vist retallar 68.293,77 € de quatre partides, les núm. 2, 3, 4, 5, que no les han fet en l'obra o sigui, més retallada; i a més veiem que estan construint un camí mal fet, amb males ganes i sense gens d'interès. Qui és el responsable d'aquest desastre ?, ens  pot donar explicacions.   Resposta
A tots els ajuntaments i administracions públiques, quan es redacta un projecte tècnic per ser adjudicat per mitjà de concurs, s'ha d'incrementar el seu pressupost en un 13% de despeses generals + 6% de benefici industrial i el 21% d'Iva, tot això per llei. Si el projecte s'acaba executant per mitjans propis, com està essent el cas, aquests increments es poden estalviar i a més els costos de personal acostumen a ser més baixos. Permeteu-nos acabar el camí i després podrem opinar. Ara encara estem a les beceroles. Aquesta setmana, si el temps ho permet, reiniciarem els treballs rebaixant les tapes de registres que ens trobem en el recorregut. La direcció d'obra és interna de l'ajuntament.  
10607 2019/01/28 2019/01/29 Els propietaris del bar "El Retorn" del carrer Alguer, tenen el costum de deixar la bossa de la brossa fora del contenidor. Seria possible que algú els hi expliqués?   Resposta
  Gràcies per fer-nos-ho saber. Hi enviem els informadors de medi-ambient a explicar-ho.
10606 2019/01/28 2019/01/29 Ens heu eliminat tres parades a av. Països Catalans i les comunitats de veïns no hem rebut cap mena d'informació al respecte. No passen els busos i no sabem on l'hem d'anar a buscar. Us proposo que poseu uns rètols als edificis. Els veïns ens ho mereixem i la gent gran més. Feu alguna cosa si us plau, No  pot ser  que no hi hagi cap parada alternativa.   Resposta
Les parades alternatives estan al c/Prat d'en Galliners cantonada Països Catalans (darrere les Germanetes) i al c/Francesc Maria Masferrer (davant l'Atlàntida). Es va informar els usuaris amb rètols als mateixos autobusos. Ho fem avinent al departament de mobilitat per si es creu necessari incrementar la informació.
10605 2019/01/28 2019/01/29 Sóc de Calldetenes i és un calvari arribar al lloc de la feina. Treballo al carrer Verdaguer. Només demano que, ja que talleu tants carrers, com a mínim habiliteu els d'Eixample  Morató , per exemple sense multes...o altres solucions que segur que hi són. Carrer Montserrat (tallat) carrer Torres i Bages (tallat) per arribar a la feina haig de fer cada dia km més per viatge com a mínim.... Faciliteu-nos les coses, no ens les compliqueu tant si us plau.....   Resposta
Lamentem les molèsties que estem causant, cúmul d'un grapat de circumstàncies no volgudes ni desitjades (vegeu la resposta a la ref. 10609). El c/Bisbe Torres i Bages s'asfaltarà aquesta setmana i tot seguit ja s'obrirà a la circulació, podreu entrar a Vic i agafar el c/Prat d'en Galliners i cap a l'Atlàntida i agafar el Torres i Bages i el Passeig.
10604 2019/01/28 2019/01/30 Sóc veí de Sentfores La Guixa, Voldria demanar, al Sr. Regidor de Serveis de l'Ajuntament de Vic com també responsable del poble de Sentfores La Guixa, que en el carrer Camí de Planes Bones cruïlla amb la plaça de la Creu es pintés en el terra un pas de vianants, ja que el carrer, que és de direcció a la Plaça, alguns vehicles circulen força de pressa i en hora punta o sortida del col·legi el trànsit és molt dens, perquè és l'únic carrer per sortir del Pla del Maset, provinent del col·legi i com sempre passa l'educació cívica no existeix i molts no paren, encara que estiguis esperant, també haig de dir que és un punt que passen moltes criatures i persones grans, ja que està al costat de la parada del bus, espero que em comprengui i accepti la demanda. Agraït, adjunt foto del punt de la cruïlla.   Resposta
La prolongació de la vorera a les interseccions, és un procediment per a la cruïlla més clar i prioritari pels vianants que els mateixos passos pintats de vianants. Té la virtut de mostrar físicament als conductors que surten per uns metres del seu propi espai de circulació i s'incorporen a un territori aliè. En relació a aquesta àrea d'intersecció, tal com s'observa a la fotografia que ens envieu, es tracta d'una àrea que o bé pot ser considerada com un perllongament de la plataforma única o bé com la continuïtat de la vorera de la via convencional. En qualsevol dels casos, però, queda clar que la prioritat és dels vianants. En el cas de vianants que circulen per la plataforma única o per la vorera de la via convencional, l'article 65.1. b , del Reglament General de Circulació (Reial Decret 1428/2003), estableix la prioritat d'aquests vianants respecte als vehicles que entren des de la via convencional vers la plataforma única, hi hagi o no hi hagi pas de vianants. D'altra banda, l'article 65.2 estableix que els vehicles que travessin zones de vianants han de cedir la preferència als vianants. Per als fluxos de vianants que circulen per la vorera de la via convencional s'ha d'evitar la ubicació de passos de vianants en la intersecció amb la plataforma única, ja que en aquesta àrea d'intersecció la prioritat ja és dels vianants, tant si es considera com una continuïtat de la vorera o un perllongament de la plataforma única. No obstant això, des del departament de mobilitat es mirarà si es pot millorar la senyalització vertical per fer més palesa la prioritat dels vianants i la limitació de la velocitat del camí de Planes Bones.
10603 2019/01/28 2019/01/29 Fa quasi un any que estic intentant que els agents cívics retirin d'un jardí al costat de casa meva, una família de gatets que amb el temps ja eren mare i tres fills. Amb tot aquest temps només han capturat la mare, per tant en queden tres, que quan arribi febrer es poden convertir en més. Els agents cívics no tenen prou gàbies segons diuen per capturar tants gats a tota la ciutat, en caldrien més i per altra banda, alguna altra idea per capturar gats, ja que molts no entren a aquestes gàbies, costa molt. Podríeu parlar amb algun veterinari, que jo ja ho he fet i buscar altres solucions per capturar gats.   Resposta
Hem posat en construcció tres gàbies més i seran entregades als Agents Cívics la setmana vinent. Esperem que es podrà millorar el servei.
10602 2019/01/28 2019/01/29 Sóc veí de Sentfores i per mil·lèsima vegada pregunto al Sr. Regidor de Serveis de l'Ajuntament de Vic i que també hauria de ser-ho de Sentfores La Guixa, fins quan haurem de suportar la merda en els contenidors del nostre poble, que ens duen dels pobles de Santa Eulàlia de Riuprimer, Muntanyola, com també de Vic i possiblement d'altres indrets, com pot veure en la foto d'avui dilluns. Però la merda la tenim des del dissabte i així cada cap de setmana i encara avui en tenim, poca, però n'hi ha, com també molts altres dies. Avui he parlat amb alguns veïns de Santa Eulàlia que ho corroboren i expliquen que el porta a porta funciona molt malament, que és un desastre; Com és possible que alguns polítics com vostè ho defensin?, increïble, vegi la foto d'avui, d'una part, ja que sols es pot passar una imatge, però en tinc moltes més.   Resposta
L'anomenat "turisme de deixalles" és una realitat que ens ve donada per l'incivisme d'alguns. Malauradament no passa només al seu poble. No obstant això, les deixalles que ens mostra la foto, no les poden recollir els camions habituals, són deixalles que l'incívic que les ha deixat, les hauria de portar a la deixalleria mòbil o a la fixa. Per això no s'han recollit encara. Estem fent els tràmits per col·locar una càmera que ens visualitzi els contenidors les 24 hores del dia. D'altra banda continuem sancionant als que podem enxampar. La Generalitat va decidir no construir cap més incineradora i sí en canvi  CTR  (Centre de Tractament de Residus) per tant no hi ha més solució que acostumar-nos a seleccionar i reciclar la brossa. El sistema de recollida porta a porta i a més si és amb xip, permet que els residus no siguin anònims dins d'un contenidor i per tant es pot saber qui ho fa bé i qui no. Més aviat que tard, tots els municipis hi anirem a petar.
10601 2019/01/28 2019/01/30 Som residents a l'Avinguda Països Catalans núm. 3. Des de fa un parell d'anys uns Pakistanesos varen obrir una botiga d'alimentació als baixos de l'edifici, amb obertura comercial les 24 hores. Des de llavors la brutícia al davant de l'establiment ha augmentat considerablement, llaunes de beguda, envasos, embolcalls de plàstic... També soroll a les nits, cridòria de grups que fan tertúlia al carrer, baralles, etc. La passada nit del dissabte 26 d'aquest mes de gener, aprofitant que la porta d'entrada a l'edifici devia quedar mal tancada, algú va entrar i va defecar a l'escala, prop de la porta de l'ascensor. En la nostra opinió el problema és degut principalment al fet que l'establiment estigui obert durant la nit. Seria possible restringir l'horari comercial d'acord amb què fan la resta de botigues?   Resposta
Els tècnics del departament d'activitats de l'ajuntament els hi faran una visita per aclarir-ho. 
10600 2019/01/28 2019/02/01 Ja que, finalment, s'han acabat les obres a la carretera de la Guixa, és urgent tornar a deixar el Carrer Frederic Mompou de Sentfores (tram sense asfaltar) com estava abans, doncs és intransitable i ple de forats, a causa de la maquinària de les obres.   Resposta
S'ha fet aportació de material tipus fressat i s'ha escampat per tal de deixar la part del carrer, que no està aglomerada, en un bon estat. 
10599 2019/01/27 2019/01/30 Al carrer Mataró, just costat benzinera  Shell  hi ha el pal del rètol del carrer a punt de caure. Resposta
Senyal reinstal·lat. Gràcies per l'avís.
10598 2019/01/27 2019/01/29 Senyors de l'ajuntament, com a veïna del carrer de la Gelada crec que la vigilància referent als vehicles mal estacionats en aquest carrer hi hauria de ser sempre, no només per interès del transport urbà, ens afecta tot l'any i sobretot en hores d'entrades i sortides a l'escola. No s'arregla amb una tanca. Resposta
Malauradament la Guàrdia Urbana no té prou recursos per controlar totes aquestes situacions que no s'haurien de donar. Els hi fem arribar el vostre comentari perquè en programin un control amb més freqüència. No obstant això, l'actuació de vigilància d'aquesta setmana no és en interès del transport urbà, sinó dels vianants i estudiants que es veuen envaïts pel bus urbà en un lloc gens habitual.
10597 2019/01/27 2019/01/30 Avui ens hem trobat que literalment "se'ns han cagat a l'escala de casa" (Av. Països Catalans núm. 3). Tenim una botiga 24 h a sota i els usuaris d'aquesta són molt incívics; per aquest motiu, la comunitat, demanem que durant les hores de més freqüència de gent (nit/matinada) hi tinguem més vigilància per la inseguretat que tenim a la zona (festes alcohòliques, baralles, pixades als portals, brutícia diversa i en abundància). Agraint per endavant la vostra col·laboració i ajuda.   Resposta
La Regidoria de Convivència i Seguretat de l'Ajuntament de Vic és coneixedora de la problemàtica que genera pel veïnat l'obertura de l'establiment 24 h que teniu als baixos de l'edifici. S'estan prenent mesures al respecte i es tenen contactes amb veïns referents. Si voleu informar de primera mà a les persones que estan treballant la situació, envieu un correu a serveimediacio@vic.cat.  La reforma de l'ordenança municipal de bon govern i civisme, preveu la prohibició de vendre alcohol en establiments públics, com aquest, entre les 22 h i les 8 h, i per tant si això continua passant, ara es podrà sancionar. Per part de la Guàrdia Urbana s'ha prioritzat de forma absoluta la vigilància de les molèsties generades entorn d'aquest establiment. HI fan vigilància la patrulla canina, el torn general i la policia de proximitat. S'hi han aixecat moltes actes per drogues i alcohol, algunes de les quals no tenen a veure amb el local sinó amb la gent que es reuneix a la passera i que poden comprar o no la beguda en aquest establiment. Anirem fent el seguiment.
10596 2019/01/27 2019/01/30 En aquests moments la nostra plaça Pompeu Fabra es troba així de bruta de deixalles que la gent hi tira. Acabem d'arribar del carrer de fer una sortida d'unes hores i des de la finestra, malament, però, he fet aquesta foto. Després recullo bosses de botelles buides amb fins i tot 15 botelles de cervesa, cava i de vi, per portar-les a la rambla, perquè el vidre es recicla tot, i això no és d'una casa particular i em dol, semblo l'escombriaire del barri, quan passa l'escombriaire i veig que ho tira tot en el dipòsit que l'hi ve bé tant sigui vidre, brossa o roba, etc. Recullo roba i la porto al fil, sobretot algun bar no es molesta a tirar el vidre on correspon, Porto coses electròniques a la deixalleria mòbil, aquella noia ja l'hi dic que ho trobo tirat. Quan serem conscients del que ens juguem? Resposta
Ens agrada molt la seva reflexió i compartim la seva inquietud. Certament hi ha conductes d'alguns ciutadans que són totalment incíviques i no pensen que formen part de la comunitat i es creuen amb el dret a embrutar l'espai de tots. Els serveis municipals intentem minimitzar aquesta problemàtica i actuar amb diligència però no sempre és possible. Amb els informadors ambientals estem planificant diverses accions de control presencial per detectar als responsables. En aquest cas, la col·laboració dels veïns també és important i qualsevol informació que en pugui facilitar al respecte serà d'agrair.
10595 2019/01/27 2019/01/29 Carrer  Miramarges . Caldria prendre mesures perquè els troncs dels arbres no fossin suports per tota mena d'actes: festes, concerts, etc. Resposta
En prenem nota i ho fem avinent al departament de medi ambient i ho comentarem en la reunió d'equip de govern per poder-hi actuar en conseqüència. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10594 2019/01/27 2019/02/04 A la vora esquerra del riu  Gurri , prop del Pont de Ferro, hi ha un canal cobert fàcilment accessible. Si una criatura si fiqués, podria tenir un accident o quedar atrapat. Potser seria bo ficar una reixa.   Resposta
Ho hem verificat i es tracta d'un canal que fa funcions de drenatge i de reg dels camps. El punt per on passa per sota el camí està entubat per deixar passar l'aigua, i és força ample i curt. No seria adequat col·locat una reixa, ja que impediria el pas de l'aigua lliurement, que és la funció que fa, i facilitaria obturacions. En tot cas, mirarem de netejar l'entorn perquè sigui més visible i funcional.
10593 2019/01/27 2019/02/04 Som veïns de la plaça Europa. Han començat les obres al carrer Montserrat i se'ns ha reduït la zona d'aparcament que existia als carrers Bellmunt i Girona, ja que s'han considerat de doble sentit  defur  a què la sortida pel carrer de Montserrat no és possible. No obstant això, no creieu que es podria deixar aparcar de la mateixa manera amb entrada des del carrer Indústria pel carrer Bellmunt i sortida pel carrer Girona? La plaça Europa permet fer el gir de sentit tal com molts veïns ja fèiem. Pels guals i taller mecànic que hi ha des de la plaça Europa fins al carrer Montserrat igualment ja s'hi podria accedir.   Resposta
Quan es realitzen obres a la via pública, la senyalització i ordenació del trànsit resultant cal fer-la prioritzant la seguretat viària i facilitar el compliment de la regulació que s'estableixi a cada vial. No obstant li donem trasllat del seu suggeriment al departament de mobilitat a fi que s'estudiï una proposta viable per intentar augmentar l'oferta d'estacionament tot seguint uns criteris que permetin mantenir la seguretat viària en l'àmbit de l'obra.
10592 2019/01/27 2019/01/27 Torno a molestar pel soroll, procedent del bar La  Cumbre  de la plaça Estació número 5 de Vic. Fa setmanes la vostra resposta va ser que era un tema complicat. Avui a la una de la matinada he molestat altra vegada a la Guàrdia Urbana perquè s'adonessin del soroll que patim el pis que habitem sobre el dit local. És evident que els propietaris de Catalunya Vella no van ser curosos a l'hora de llogar-los aquest local a La  Cumbre , però és un tema que ja depassa la nostra paciència. Agrairia saber quin ha de ser el procediment per sol·licitar a l'Ajuntament de Vic inspeccionar les condicions del local per ser usat com a bar, restaurant, sala de festes en un entresòl. Conegut aquest, procediré a demanar a la comunitat de propietaris que iniciï els tràmits. Resposta
Lamentem la situació reiterada en què us trobeu. Ens consta que des de l'Ajuntament s'han fet diverses visites i mesures i requeriments. Donarem les vostres dades perquè us contactin els tècnics i us expliquin en quin punt estem i com es pot procedir.
10591 2019/01/26 2019/01/31 Adjunto foto de la claveguera que està a punt d'enfonsar-se. Carrer Montserrat Roig i  Fransitorra .   Resposta
Amb personal de l'Àrea de Serveis, hem reparat la reixa d'embornal que estava ensorrada. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10590 2019/01/26 2019/01/31 Només és per comunicar que ja fa molt temps que al carrer Montserrat Roig i  Fransitorra  hi ha algunes peces desenganxades i també alguna claveguera a punt d'enfonsar-se. Us envio foto de les peces i després us adjunto la foto de la claveguera. Resposta
Amb personal de l'Àrea de Serveis, hem reparat les peces de rajola hidràulica que s'han trobat desenganxades. Gràcies per l'avís.
10589 2019/01/25 2019/02/04 Sóc veí del carrer antic camí a Taradell. Entenc que en tenir pàrquings al carrer Òmnium es pensés a posar aquesta direcció al carrer, però és que el que ho va pensar, no va pensar en què en l'antic camí a Taradell hi ha dues rampes de pàrquing també, i no de pocs veïns. No crec que sigui normal haver de donar mil voltes per a poder sortir a Vic sud, portar als petits a l'escola bressol o al col·legi amb aquest fred... posar l'antic camí de doble sentit, de doble sentit sol el tros dels pàrquings o qualsevol altra solució, però entendre que no és normal deixar un mínim de sis blocs de pisos d'aquesta manera. Per 30 metres de direcció única hem de fer 3 quilòmetres de recorregut per a poder sortir. No crec que la solució al fet que la gent aparqui en un carril sigui posar el carrer de direcció única oblidant-se de la gent del barri. Normalment si s'aparca malament, es multa, ara ja és així, però busquin una altra solució. Espero que en puguin pensar una i que sigui còmode per a tots els veïns.   Resposta
Les modificacions de trànsit del carrer Òmnium Cultural al marge d'augmentar l'oferta d'estacionament en via pública als veïns del sector, permeten evitar-ne el trànsit de pas d'un carrer veïnal i augmentar la seguretat viària d'aquest. Així mateix per portar el seu fill a l'escola del costat de casa, el camí més ràpid, més segur i més saludable és anar a peu, en cas de voler arribar a l'escola amb vehicle també ho pot fer però el recorregut tal com diu és una mica més llarg. En relació a la possibilitat de modificar els sentits de circulació del carrer Antic Camí de Taradell, li donem trasllat al departament de mobilitat per tal que ho valorin i estudiïn.
10588 2019/01/25 2019/02/04 Avui m'he trobat amb el fet que per aparcar en zona càrrega i descàrrega he hagut de posar una aplicació al mòbil i per sort hi havia un agent de control a la zona i m'ha ajudat però el meu vehicle no està contemplat que la pugui fer servir. Què teniu previst per a casos com el meu?, dono servei als comerços de la zona i em dóna la sensació que els que ens movem amb vehicles petits no els heu tingut en compte. Què em proposeu, l'agent ha modificat un paràmetre al meu mòbil per poder utilitzar el servei i m'ha aconsellat contactar amb l'ajuntament per veure com ho resolen, entenc que no està previst en el disseny o potser no hem d'estar autoritzats. Gràcies per endavant i em sembla molt bona la iniciativa de controlar la zona d'aquesta manera perquè s'eviten els abusos. Annexo foto del meu vehicle perquè veieu que és de temes comercials i no pas particulars. Resposta
Les zones de distribució urbana de mercaderies Z-DUMA estan pensades per afavorir la rotació dels vehicles que han de realitzar feines de càrrega i descàrrega de mercaderies i no pas pels vehicles o empreses que donen un determinat servei que en molts casos està relacionat amb activitats comercials (de fer comanda) o de reparació que no comporten cap  mena  d'activitat relacionada amb carregar o descarregar. Per aquest motiu, no s'ha limitat l'estacionament pel fet de portar vehicles petits, sinó pel fet de disposar d'espai de càrrega al vehicle i per això els vehicles mixtos de dos seients, que disposen de capacitat de càrrega, hi poden estacionar per fer-ne aquestes feines.
10587 2019/01/25 2019/02/04 Sr. Regidor de Serveis de l'Ajuntament de Vic li recordo, que segons la resolució del Síndic de Vic, li queda un rètol de circulació per retirar i canviar per un altre que digui Sentfores La Guixa, està situat a la carretera  BV  4316 més o menys al km 1 després de l'antiga Bòbila surtin de Vic direcció Sentfores La Guixa com també alguns altres posats a la  N152a  que ni tan sols ho diu Sentfores La Guixa, I els viatgers es tornen "bojos" buscant el poble; perquè no es fan les coses correctament? I no menyspreen els drets d'un Poble? Encara que no ho acceptin som un Poble.   Resposta
Agraïm el seu comentari i som conscients que encara hi ha algun senyal diagramàtic que s'ha d'adaptar. Els senyals pendents d'adaptar ho estan perquè, per les seves mides i dimensions, no s'han pogut desmuntar i portar-los a fàbrica per refer-los donat que no es podrien reaprofitar i aquesta adaptació es realitzarà al mateix senyal sense desmuntar-lo. Es realitzarà tan aviat com es pugui per part dels fabricants de la senyalització. En fem el seguiment.
10586 2019/01/25 2019/02/04 Uns rètols de senyalització posats a La carretera  BV  4316 abans d'arribar al poble de Sentfores La Guixa, venim de Santa Eulàlia, un diu Nucli urbà centre i l'altra Vic, perquè si 100 m abans en tenim un de fantàstic que diu Sentfores La Guixa, indicant que entrem al dit Poble, o és que volen fer entendre que aquest nucli urbà ja és Vic. Aquest poble no és Vic, és Sentfores La Guixa, o sigui un rètol hi és de més, el del nucli urbà i el que diu Vic potser seria correcte posat després del poble direcció Vic, no els sembla potser una equivocació?, potser no, potser és falta de coneixement?   Resposta
El senyal d'entrada al poble, S-500, ubicat a la carretera  BV4316  abans del Camí Antic de Muntanyola indica el lloc a partir del qual regeixen les normes de comportament a la circulació relatives al poble, i es troba degudament senyalitzada tant l'entrada com la finalització del mateix per mitjà del senyal S-510 ubicat en sentit contrari. Pel que fa als senyals d'orientació que refereix, són senyals d'ús específic de poblat que estan constituïdes per mòduls, utilitzats conjuntament o separadament, la finalitat dels quals és comunicar que els llocs als quals fan referència s' hi  arriba seguint el sentit marcat per la fletxa. Per tant la senyalització existent és correcte, ja que el primer indica el nucli urbà de Sentfores (La Guixa) i l'altre indica que continuant per la  BV4316  s'arriba a Vic, igual que a l'altre costat de la rotonda s'indica la direcció de Santa Eulàlia de Riuprimer. Els senyals d'orientació tenen com a finalitat indicar el conductor el camí a seguir i no pretén, en cap cas, resoldre els conflictes que puguin plantejar-se entre municipis en relació a la demarcació dels seus termes.
10585 2019/01/25 2019/02/11 Entre el passeig i la pl. dels Màrtirs, les gavines estan fent niu. Potser caldria posar-hi remei com s'ha fet a altres indrets de la ciutat? La foto és d'una parella de gavines, el mascle dret sobre la teulada i la femella ajocada. Disculpeu la mala qualitat, és feta des de molt lluny i a través d'un reflex. Resposta
Hem contactat amb la persona que fa el suggeriment i ho gestionem conjuntament amb l'empresa de gestió d'aus urbanes.
10584 2019/01/25 2019/01/25 La bombeta del fanal del Mossèn Antoni Ma. Alcover, 9-11 està fosa.   Resposta
  Hem substituït la làmpada. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10583 2019/01/25 2019/01/29 Respecte al tema del  pipi - can  al barri del Remei.. .si  es fa a la plaça Osona o a la Serra-de- senferm  el problema és el mateix! Penso que cada barri n'hauria de tenir un! Si hem de tenir censats els gossos, crec que també han de tenir certs drets. Les voreres dels carrers estan fastigoses, ni  es  netegen ni es busca el fer un  pipi - can  al barri! El civisme de certa gent és nul i crec que des de l'ajuntament s'hauria de fer quelcom! Hi ha gent gran que no poden desplaçar-se tant perquè els seus gossos facin les seves necessitats. Penso que si es vol fer, es pot fer! Darrere el parc de la Sínia hi ha un espai ple d'herbes i porqueria... El barri estèticament milloraria i se li donaria servei a un espai.   Resposta
Farem verificar l'espai que ens anomeneu per si fos possible fer-hi un  pipi - can , malauradament, però, creiem que és un terreny semi inundat cada dia i per tant es faria impossible. Comentarem el vostre suggeriment en la reunió d'equip de govern, per mirar de poder-hi actuar en conseqüència.
10582 2019/01/24 2019/01/25 En el col·legi Sentfores, en el pati dels petits hi ha un joc infantil que la goma del terra està molt arrencada, si entrebanquen els petits i els no tan petits, que costaria molt de fer que l'arreglessin?, no fa gaire temps que el varen col·locar, com sempre feina feta amb presses i mal feta, segurament que el sota de la goma no hi varen posar formigó per enganxar-lo, oi?   Resposta
Aquesta feina no es va fer amb mitjans de l'Ajuntament, sinó contractant uns professionals del mateix poble de La Guixa. Aquesta setmana vinent els hi encomanarem la seva revisió.
10581 2019/01/24 2019/01/24 Com a administradors de la finca del c/ Bisbe Morgades, 41 de Vic, efectuem reclamació del dany del vidre trencat de l'aparador del local, que se li ha produït pel pas de vianants cecs en mal estat que hi ha al c/ Arquebisbe Alemany, just amb la cruïlla del c/Morgades. Agrairíem que es pogués reparar el pas com més aviat millor per no causar més desperfectes i/o danys a persones. Adjuntem còpia de la denúncia a la Guàrdia Urbana i fotografies del vidre trencat i l'estat del carrer. Agrairíem que es posessin en contacte amb nosaltres per tal de poder gestionar la forma de pagament del vidre trencat del local. Resposta
La Bústia ciutadana té una finalitat política i no jurídica, per tant no es pot iniciar un tràmit per aquest mitjà. Hauríeu de presentar una instància i exposar-hi els fets i les vostres evidències. No podem publicar les fotos ni el document que ens heu annexat per ser en format  pdf  i la bústia només pot admetre format d'imatges.
10580 2019/01/24 2019/02/05 Darrerament hi ha hagut molts canvis de circulació al barri d'osona. Sóc veïna del carrer antic camí a Taradell i, actualment per portar al meu fill a l'escola del costat de casa, he d'anar fins a la  Pilarín  i després a l'encreuat del carrer santa Anna i botànic Micó, on ara hi ha més trànsit que mai (ja que és l'únic carrer que et porta a tots els serveis del barri d'Osona i Serra-de- Senfrerm ). Realment no s'ha pensat en els veïns del carrer Antic camí a Taradell. I sovint veig cotxes del c/  Omnium  cultural circulant en sentit contrari. No trobo just que per arreglar un problema d'estacionament de vehicles s'hagin de reduir els sentits de la circulació.   Resposta
Els canvis de circulació que han afectat el barri d'Osona es deuen al fet de fer arribar un carril bici fins a l'escola Doctor  Salarich , segregant-lo del trànsit rodat per fer-lo més segur i eixamplar la vorera existent des del carrer Santa Anna fins a la mateixa escola. Així mateix s'ha eliminat un sentit de circulació del carrer Òmnium Cultural passant de doble sentit de circulació a un únic sentit de circulació, augmentant la seguretat viària i facilitant l'estacionament a la via pública en aquest vial. Així mateix per portar el seu fill a l'escola del costat de casa, el camí més ràpid, més segur i més saludable és anar a peu, en cas de voler arribar a l'escola amb vehicle també ho pot fer però el recorregut tal com diu és una mica més llarg.
10579 2019/01/24 2019/01/25 En alguna ocasió he escrit pel mateix motiu i encara no s'ha resolt. Sóc veïna del carrer antic camí a Taradell i sovint passo per carrer del  Gurri  per portar el meu fill a l'escola bressol. Fa uns dies va caure a la vorera del carrer i està ple de bardisses amb punxes. Es va clavar tres punxes a la cama i a la mà. Si us plau, ho podríeu netejar per garantir la seguretat de tots els vianants.   Resposta
  Revisem l'estat de la vorera i passem avís per a realitzar una desbrossada. Gràcies per fer-nos-ho veure.
10578 2019/01/23 2019/01/25 Amb referència a la consulta 10.507, la contesteu a mitges. Feia referència la replantació d'arbres dels carrers Misericòrdia i Baró de  Savassona . Em dieu que al Baró de  Savassona  es farà (com així s'ha fet ja) i no dieu res del c/ Misericòrdia que també hi falta un arbre.   Resposta
Tant al carrer Baró de  Savassona  com al C/ Misericòrdia tenim detectades les baixes d'arbres i s'han inclòs en el llistat d'arbrat de reposició que plantarem aquest hivern. En  aquests moments  està en fase de contractació i quan arribin es plantaran.
10577 2019/01/23 2019/01/25 Com a ciutadà de Vic no m'agradaria tornar-me a trobar una imatge com l'adjunta. Està feta avui dia 23 de gener de 2019, a prop de les 13.30 del migdia. La policia ha de respectar les senyalitzacions com la resta d'usuaris de la via pública.   Resposta
Els hi hem fet saber...
10576 2019/01/23 2019/01/24 Obres al carrer Verdaguer: Durant els mesos que durin, la plaça Estació serà magatzem de materials i de logística per totes les maquines. La plaça Estació, no serà renovada, malgrat això el fangueig en dies de pluja fa impossible el seu pas en algunes zones. Alguna solució per millorar aquesta situació? Resposta
En finalitzar l'obra del c/Verdaguer, la plaça de l'Estació l'han de deixar en les mateixes condicions que la varen trobar. Hem demanat als responsables d'urbanisme, que parlin amb els responsables de l'obra perquè procurin tenir la màxima cura en el dia a dia i facilitin el pas dels ciutadans.
10575 2019/01/23 2019/01/24 La protectora d'Osona utilitza el " pipican " de la zona de l'hospital com a lloc d'esbarjo dels seus gossos (4,5, de vegades més) i els deixen sols, sense vigilància de ningú; el que suposa que cap ciutadà el pot utilitzar, i que tampoc es recullen els excrements. Quan se li ha recriminat a la directora de la protectora aquesta actitud, manifesta que només ha passat un dia perquè se li va espatllar el cotxe i va deixar els gossos allà, però els veïns manifesten que és una conducta freqüent. A part d'això, és lamentable que, l'ajuntament permeti que una entitat amb afany de lucre utilitzi instal·lacions col·lectives per a usos i finalitats estrictament lucratives amb el perill que això representa per als altres gossos i ciutadans.   Resposta
L'Ajuntament no n'érem coneixedors d'aquesta pràctica de la Protectora d'Osona. Òbviament no ho pot fer, però l'hem d'enxampar " infraganti ". Ens sabríeu precisar quins dies i horari acostuma a passar això? Per altra banda des del departament de disciplina urbanística els hi farem un advertiment. A dia 25 escrivim: els tècnics municipals i els de la  Protectora  d'Osona, s'han parlat i sembla que to està clar i no s'hauria de repetir.
10574 2019/01/23 2019/01/24 Visc al barri del Remei, no seria convenient fer un  pipi - can ? A on hi havia la  Letel  seria un bon lloc i una manera d'aprofitar espai, o darrere el col·legi, però en aquest barri en faria falta un, els del barri de sta. Anna i barri Montseny ens agafa lluny, sobretot a gent gran, gràcies i espero que es consideri.   Resposta
Ho hem estat analitzant en diverses ocasions i no resulta fàcil trobar un solar municipal en aquesta zona per fer-hi un  pipi - can . El solar de l'antiga  Letel  no és de titularitat pública i no li podem fer. Darrere l'escola de la Sínia, no és un solar adient, ja que sempre hi ha 4 dits d'aigua. Probablement, al voltant de la plaça Osona - Serra-de- senfern , sé ni faci un, s'està analitzant amb els veïns.
10573 2019/01/22 2019/01/24 El dilluns dia 20 de gener d'aquest any de bon matí (7 del matí) a la paret que dóna a casa meva hi havia una roda de bicicleta en bon estat. Dedueixo que la bicicleta ha estat robada (????) i desmuntada. El perquè de què hi havia una roda ho desconec. Per això faig una crida a l'ajuntament i als veïns de la ciutat per si algú sap de qui és aquesta roda. Per una banda demano a l'ajuntament què n'haig de fer de la roda i per altra banda demano als veïns de Vic si algú li han robat la bicicleta i si és el cas i vol recuperar la roda li donaré.   Resposta
Malauradament hi ha robatoris de bicicletes. La Guàrdia Urbana, de tant en tant, en fa una recollida pels carrers i es fan tallers amb els agents cívics per ensenyar a recuperar-les. Pel que fa al cas, la Guàrdia Urbana us telefonarà per passar-la a recollir.
10572 2019/01/22 2019/01/24 Crec seria interessant estudiar la possibilitat de fer servir l'app per a zones blaves. Els convido a fer  click  a l'enllaç i obtenir 0,50 €  en  registrar-se https://elparking.com/ca Poso aquest  link  perquè no en trobo un altre. Ciutats com Granollers la fan servir. És molt còmoda per usuaris i estalvia tiquets.  Resposta
Estem acabant d'analitzar l'aplicació per mòbil per a les zones blaves i verdes. Estem en ple procés d'identificació i situació sobre plànol de les diferents ubicacions de les places. Creiem que en uns tres mesos podria estar aplicant-se.
10571 2019/01/22 2019/01/22 La reiteració de robatoris a una plaça del centre de Vic és molt freqüent. Hi ha dos presumptes culpables que actuen conjuntament. Actuen amb molta celeritat. Quina és la gestió a fer per un ciutadà? Servirà de comentar-ho a la Guàrdia Urbana?   Resposta
De ben segur que servirà. La implicació de la ciutadania és imprescindible per la millora del civisme a la ciutat. Cada any, per la festa del patró de la Guàrdia Urbana, es reconeix als ciutadans que han col·laborat amb ells. Us animen a trucar-hi (93 885 0000). Gràcies.  
10570 2019/01/22 2019/01/22 Tinc una pregunta referent a la biblioteca que es farà on abans hi havia la caserna de la guàrdia civil. Si ara els veïns ho tenim difícil per aparcar el cotxe als voltants del c/ Andreu Febrer on aparcarem quan comencin les obres?, està previst fer un aparcament zona verda com al barri de l'Estadi?, perquè cada cop ho trobo més difícil d'aparcar entre els treballadors del voltant i la gent que no viu al barri.   Resposta
No. No està previst habilitar cap altra zona d'aparcament públic. Entre el que vàrem obrir recentment al c/Joan Maragall, les zones establertes com zona verda de residents i les blaves de rotació, opinem que hi ha disponibilitat per donar el servei.  
10569 2019/01/22 2019/01/22 Ens agradaria als  skater  de Vic que millorés l' skatepark  o que en fessin un de nou més a prop del centre.   Resposta
Des de la regidoria d'esports, ens manifesten que ja hi ha un projecte tècnic del nou  skate  fet amb els Skaters  de la ciutat. Actualment està a l'espera d'uns informes de l' ACA  (Agència Catalana de l'aigua) donat que l'emplaçament és proper a una zona del riu i ells hi han de donar el  vistiplau . Per tant, es farà un nou  skate   park  a la ciutat.
10568 2019/01/22 2019/01/23 Avui fent el camí vora riu, hem quedat sorpresos i sembla ser, que ja és de norma, que es buidi l'estany del parc Xavier Roca  Viñas , al camí, que comporta no poder passar, destrossar i la solució seria, ja que va a desembocar al riu, que es canalitzés.   Resposta
Teniu raó. Gràcies per fer-nos-ho veure. El llac es buida 1 o 2 cops a l'any. Aquesta setmana s'ha hagut de fer per canviar una bomba submergida del llac avariada, i tenir-ho tot a punt de cara a la temporada de primavera quan engeguem els llacs. El llac disposa d'un desaigüe fora de la zona del parc i quan s'obra l'aigua travessa el camí fins a arribar al  Gurri . Segurament quan es va fer el llac, el camí actual, per on passeja la gent vora el  Gurri  no estava condicionat i no era important que l'aigua hi passes de tant en tant. En prenem nota i farem canalitzar l'aigua fins a la llera del riu.
10567 2019/01/22 2019/01/22 Volia exposar una situació amb la qual em trobo diàriament en aparcar el meu cotxe a la zona de l'estació. Normalment és una zona bastant ocupada, i en moltes ocasions com que no es troba aparcament deixo el meu cotxe a la zona de sorra del sucre, encara que em suposi caminar 10 minuts més. En canvi, altres persones, tot i no haver-hi aparcament a la zona de l'estació de trens, decideixen deixar els seus cotxes enfilats a mitja vorera, tapant passos de vianants, en espais de pas, en zones d'arbres que no són aparcaments...i s'hi poden passar tot el dia que no tenen cap multa al retrovisor (ha passat en més d'una ocasió i dues). Agrairé si podeu fer-hi una vigilància més acurada. Resposta
D'entrada gràcies pel vostre civisme i us encoratgem a continuar així. En aquesta zona hi farem un parell d'actuacions amb elements físics per evitar males praxis i garantir els passos de vianants. La Guàrdia Urbana hi programarà més rondes de vigilància.
10566 2019/01/22 2019/01/22 Al carrer dels despatxos Vilavella fa molts dies (més de dues setmanes) que no passa ningú a buidar el contenidor del vidre, el qual ja està saturat i no hi cap res.   Resposta
Gràcies per l'avís. Passem les instruccions de recollida a l'empresa responsable del servei.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...