Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
En la nostra ciutat, gaudim de més de 786.000 m2 d'herba de praderia

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
11564 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/11 Hola, sóc veïna del poble de Sentfores-La Guixa i faig aquest escrit per denunciar l'estat d'abandonament en què es troben les antigues escoles del poble, plenes d'herbes, el mal estat de manteniment en què es troba tot l'edifici,  etc. . Prego als responsables del departament que correspongui, perquè facin les valoracions oportunes de l'abandonament, que és molt deplorable, i facin les reparacions oportunes. Moltes gràcies.
11563 CAPUTXINS 2019/11/11 Us informo que la  farola  davant el  núm.  13 de la  carretera  de Roda, fa uns quants dies que no funciona.
11562 CAPUTXINS 2019/11/11 Al  carrer  Guilleries, entre els núm. 37 i 39, al final del carrer tancat, no passen mai a netejar el carrer. Netegen part del carrer i després baixen pel passatge St. Jordi i no entren al final del carrer. Poden  informar al  servei de neteja? Gràcies.
11561 REMEI 2019/11/11 Problemes de pudor de  claveguera  a L'edifici C/ Candi Bayes,52 de Vic. Srs. Ajuntament de Vic. Fa mesos que  se  senten unes olors molt ofensives al nostre edifici.  Vam  contractar un paleta que fes una reparació a les canonades i s'hi va  conèixer  una mica, però les olors no han marxat del tot.  Ara  ja no sabem d'on venen, però sospitem que  vénen  del carrer. Si us plau  demanem una inspecció el  més  aviat possible. Moltes  gràcies .
11560 GENERAL 2019/11/11 Hola bon dia. Vull comunicar-vos que sovint faig caminant l ' anella verda i crec que seria convenint que es fes un repàs d el que   són  els  rètols, ja que  la majoria ja no es llegeix res.  Moltes  gràcies .
11559 GENERAL 2019/11/11 Col·legis electorals: està permesa l'entrada als gossos el dia d'eleccions? Ahir vaig anar a votar a una escola pública de Vic, i vaig quedar  sorpresa, ja que  a dins els patis de l'escola la gent fumava i fins i tot vaig haver de cridar l'atenció a una senyora que portava un gos lligat, el qual es va pixar a la sorrera d'on juguen els nens i les nenes. Em sembla lamentable, segueixen sent escoles dels nostres fills i filles.
11558 CAPUTXINS 2019/11/10 Tinc un pàrquing a la plaça Lluís Companys i cada diumenge al migdia tinc problemes per incorporar-me al carrer Montserrat, ja que des que s'han fet les obres al carrer Montserrat, l'entrada a la plaça permet parar un, dos i fins a tres cotxes per fer els seus encàrrecs, ja que la vorera ha desaparegut i la plaça és a l' altura  del carrer. Agrairia que es prengués la mesura adequada per tal que els cotxes puguem circular amb normalitat i sense mancança de visibilitat, fet que pot provocar accidents  en incorporar -te a la via.
11557 CAPUTXINS 2019/11/10 Contenidors d'escombraries situats al Passeig n. 51.  A part  de ls contenidors  soterrats, hi ha, fa mesos, els contenidors de sobre les voreres. És un verdader desastre. Els soterrats estan aixafats i els de sobre, sobretot els d'orgànics, molts bruts. A més de contenidors d'orgànics hi ha el de particulars (restaurants, fruiteries , etc .) que els hi deixen sempre. Tant costa arranjar tot aquest desori ?  Si s'ha de treure  els soterrats  que es treguin i es deixin només els  altres! !! A què s'espera?
11556 CAPUTXINS 2019/11/09 Al parc de la plaça Manel Anglada  Bayés , el primer graó de fusta del parc infantil s'ha trencat totalment. Es troba en un dels laterals. N'hi ha d'altres que també s'haurien de substituir perquè estan podrits. Mercès.
11555 ESTADI 2019/11/08 És impressionant el que heu abandonat el barri de l'Estadi. Entre drogues, veïns que es barallen i el jovent que puja, tela! Si l' Alcaldessa  visqués  aquí , no passaria. Vergonyós!!!! Espectacular!!! M'estic queixant i  una altra  dona fent espectacle.
11554 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/08 El tema  és  referent a les obres del carrer Verdaguer. Ja que es comenta que les obres no estan acabades, voldria comentar que realment les lloses que ha posat  són  verdaderament un desastre, escantonades i mal col·locades, coneixem tres persones que han caigut. La pregunta seria: Quan es fa una obra, no hi ha un control de la qualitat de l' obra, ja que  si això ho  haguessin  fet a casa meva, o els hi feia arrencar tot, o no els hi pagava ni un euro; a  més,  falta veure si  són   poroses, ja que  ara mateix fa una mica de pena moltes de tacades per culpa de l'arbrat! També m'agradaria saber quan s'arreglarà del tot  la nostra plaça  de l'Estació ? Recollir  trastos, tirar sorra, tallar gespa, etc. P ortem un any  i  crec  que ja seria hora d'acabar-ho.
11553 CAPUTXINS 2019/11/08 No sóc ciutadana de Vic, però sí que hi treballo i el que m'he adonat és que a la plaça dels Màrtirs, hi ha una mala visió de la senyalització del carrer Sant Pau. La gent no veu que des de la plaça no es pot baixar i van  contra direcció , com tampoc es veu bé, que han de sortir pel carrer Misericòrdia.
11552 CAPUTXINS 2019/11/07 2019/11/08 A l'edifici del carrer Sant Segimon, 14, hi ha una teulada d'uralita És un edifici que és relativament nou i per darrere, crec que és la teulada del pàrquing, que està feta amb "Uralita". Si no ho tinc mal entès, aquest material és tòxic i "cancerigen" Resposta
La perillositat de l'amiant (que contenia el fibrociment fa anys) es basa principalment en l'exposició a les seves fibres, que es desprenen quan es manipulen els productes que el contenen, és a dir en enderrocs, obres de rehabilitació i en feines de manteniment. D'acord amb la normativa actual, no està comprovat que hi hagi risc per a la seguretat de les persones dels elements que contenen amiant si no hi ha manipulació.
11551 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/06 2019/11/07 Sóc veí de Sentfores La Guixa. Aquí al poble ens porten l'anomenada Deixalleria Mòbil i la instal·len en el Pla del Maset , el  Parc del Poble, sense ningú que la vigili. A Vic sembla que sí que algú la controla. En el Parc també hi tenim un lloc de jocs infantils, com també en el mateix lloc, el col·legi del poble. En el Parc hi juguen els nens, nenes, que també entren a la deixalleria i remenen les deixalles. Perquè no hi tenim vigilant? Sembla que  els veïns  del Poble som diferents, que no mereixem atencions ,  però de segur que no sols per aquesta qüestió, sinó per moltes altres més. Perquè és tan difícil que els Srs. /  Sres.  Mandataris de l'ajuntament de Vic tinguin les mateixes atencions al Poble de Sentfores La Guixa com "tenen" per Vic? Molt llastimós. Resposta
El servei de deixalleria mòbil pretén acostar el servei de deixalleria als ciutadans de tot Vic, i en aquest cas, també a la Sentfores-La Guixa, per poder-hi dipositar residus especials que no generem habitualment, i evitar el desplaçament a la deixalleria fixa. Aquest servei pot ser amb informador o sense, i està subjecte al nombre d'usuaris que la utilitzen i al nombre d'aportacions que s'hi fan el dia que hi és present. Quan el nombre d'usuaris és baix, com a Sentfores-La Guixa, i com passa en molts altres pobles de la comarca, el servei es pot prestar sense problemes de forma lliure, sense informador, ja que està pensada perquè funcioni de forma autònoma. Quan el nombre d'usuaris és molt elevat, és necessari disposar d'un informador que gestioni les aportacions, i ajudi a optimitzar la capacitat de dipòsit que aquesta té. Creiem que el més important és poder garantir la prestació i continuïtat del servei, com és el cas, que des de bon inici, fa més de 10 anys ja va tenir en compte acostar aquest servei al poble de Sentfores-La Guixa.
11550 GENERAL 2019/11/07 Bona tarda, No sóc  vilatana  de Vic, però hi vinc sovint perquè m'agrada molt. Malgrat això, he observat que a les places d'aparcament per a  PMR  poseu la paraula "Minusvàlid". Em sembla una etiqueta molt retrògrada. Minusvàlid= una persona menys vàlida que una altra. Crec que a l'època on estem, podríem substituir-ho per paraules com: persona amb mobilitat reduïda.... però en cap cas, minusvàlid. Espero i demano que, encara que sigui de mica en mica, es vagin substituint aquestes paraules. El gran canvi comença des de petites coses.... i aquesta n'és una! No sabria dir el nom del carrer.... aparcament prop d'una xemeneia molt a la carretera..... però ben segur que la ciutat n'és plena. També aprofito per fer la queixa de la concessió que heu donat a les zones de càrrega i descàrrega. Nomésens permeten aparcar 30 minuts, quan la legislació ens permet aparcar-hi sense aquesta limitació. Gràcies per atendre'm.
11549 CARRER SANT PERE 2019/11/07 Davant  de l'hospital  de la Santa  Creu,  hi ha un munt de contenidors que impedeix parar per poder baixar les persones. Cal tenir en compte que ara hi baixen persones amb mobilitat disminuïda, com són els que van a rehabilitació  de l'Hospital Universitari de Vic. El trànsit i densitat de vehicles en aquella zona ha augmentat. És difícil trobar aparcament. I dins el  pàrquing,  quan fas un tractament que dura mesos, a les persones els hi suposa una despesa gran (pagar 60  €  aproximats, per estacionar  1 h ) Cada mes. Per tant, moltes persones venen acompanyades i es queden dins el cotxe, esperant aparcats a la zona blava. Demano que  es tingui en consideració: - Nova ubicació de contenidors i deixar una zona àmplia per poder parar i baixar. - Tarifes especials per tractaments. -  Parquímetres  per Aplicació mòbil. Agraeixo la vostra atenció per endavant i quedo a  la vostra disposició  per qualsevol dubte o aclariment.
11548 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/06 Ara que ja fa dies que sembla que les obres del carrer Verdaguer  estan ja totalment acabades, que s'han col·locat bancs i lletrerets.a les faroles, potser toca el torn a la marquesina de l'autobús. Li falten vidres.... La van col·locar bruta i plena d'enganxines i encara hi són. Volen la ciutat neta, però ..... deixen molt que desitjar.
11547 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/06 2019/11/08 Restes d'obres del carrer Verdaguer, a la Plaça Estació. Han tingut temps per acabar en tots els detalls les obres al carrer Verdaguer, però no per deixar-la tal com la varen trobar.   Espero  que no quedin com a deixalla permanent.  Att . Resposta
Les obres del carrer Verdaguer encara no estan acabades del tot, encara no s'ha recepcionat. La plaça de l'Estació quedarà absolutament restituïda.
11546 POLÍGONS 2019/11/06 2019/11/08 Des del mes d'agost que hi ha un vehicle abandonat al carrer Berga (entre el Fes Més i  Girbau ) Polígon Mas Bauló Nissan  Primera Resposta
Hem passat l'avís a guàrdia urbana, que està gestionant el tema.
11545 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/05 La circulació amb vehicle hi és prohibida, excepte naturalment els residents i els serveis de proveïdors que han de subministrar determinats productes a la matrícula només un cop. Aquí és on comencen els problemes que no hi haurien de ser, al meu entendre. Però passa i  diverses  vegades, que arriben denúncies per infracció de circulació, malgrat que el vehicle és el mateix i se n'ha passat la matrícula. Imagineu-vos la pèrdua de temps de diversos funcionaris, de paper, d'indignació si encara ens en queda, de més temps per haver d'anar a recollir a Correus les multes, més temps d'alguns establiments. Resulta que s'ha de "passar" la matrícula del vehicle a algun departament de l'Ajuntament de Vic i que aquest convalidi l'excepció. Aquesta operació es veu que s'ha de fer cada vegada. No n'hi ha pas prou de passar responsables dels diferents establiments negociant que no s'acabin pagant, i això.
11544 EL SUCRE 2019/11/04 2019/11/06 Al carrer Joan M iró , 30 hi ha una  farola  que no funciona fa algun dia.  Podríeu  fer venir  algú  a mirar-ho ? Moltes  gràcies. Resposta
Aquest dimarts 5 de novembre, ha estat reparada. Gràcies per l'avís.
11543 NORD 2019/11/04 2019/11/06 Sóc  veí de Sentfores La Guixa. Aquest Any com tants d'altres, he anat a visitar el cementiri de Vic i com fa molts anys, he trobat una gran nosa en l'espai de davant de l'entrada Principal. Un tros de construcció de fa molts anys, quasi mig segle. Aquesta es va començar a fer, cap a la dècada del 1950, però es va deixar de fer i va quedar tal com està ara. Deien que havia de ser l'estada  del guardant  del cementiri, però segons sembla, no, i ara només serveix com a magatzem de la sorra i la grava, Pregunto als dirigents i especialment a la Sra. Alcaldessa , que  potser seria el moment, després de quasi 50 anys, de treure aquestes restes. Potser es guanyaria molt en imatge (sembla que per aquesta gent la imatge no saben que és, tal com veiem en altres espais), com també es guanyaria en espai  per  aparcament en dies senyalats. Pel que s'ha exposat , espero  que el pròxim dia de Tots els Sants , que  serà d'aquí a 362 dies, tinguem una sorpresa agradable , i  una altra visió d'aquest espai. Resposta
El material que comenta, és el que es fa servir sobretot per Tots Sants, però és cert  que possiblement  no és el millor lloc per tenir-lo. Netejarem tot aquest espai i li buscarem un altre lloc, no visible. Pel que fa a la construcció, fa de protecció del desnivell, i treure-la no veiem que millori gaire l'espai.
11542 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/11/04 C om a veí de Sentfores La Guixa i pare d'un alumne del CEIP  Sentfores,  m'agradaria saber  perquè   encara  no s'ha reubicat el contenidor que hi ha a les places de pàrquing del pla del M aset? Avui m'ha costat un intermitent del meu cotxe i desperfectes el capó . Poc aparcament que hi ha,  perquè  aquest contenidor prengui tres places molt necessàries ,  per no dir que és un perill  pels   vianants, ja que  treu molta visibilitat als cotxes  respecte a l pas de vianants . Espero que valorin la reubicació immediata del contenidor .  Gràcies
11541 SANT LLÀTZER 2019/11/03   A Sant  Llàtzer ja hi tornem a ser.
11540 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/02 2019/11/04 Bon dia. A quest dissabte m'ha xocat molt la imatge de la terrassa del  Viena  al lloc d'una parada de fruita. Voldria saber  per què  ha passat aquest fet i si és un fet puntual o s'allargarà en el temps. I si s'allargués en el temps, què passarà amb els altres bars de la plaça. També posaran terrasses a llocs de parades? Hum... crec que no m'agradaria aquest mercat... hum.... És que ha canviat la concepció del mercat?  Espero que hi poseu remei ben aviat.  Resposta
El dia de mercat tenen prioritat les parades. Però en cas, que no hi hagi la parada per algun motiu, els titulars de les terrasses en poden fer ús. En El cas que demana, la parada no  podia  venir i per tant, en va fer ús la terrassa. No tenim previst treure cap parada per posar terrassa. El mercat continua essent prioritari per davant de les terrasses.
11539 REMEI 2019/11/02 Agrairia que l'Ajuntament contactés amb l'empresa Sagalés d'autobusos, línia E12, que té parada al Pg. Generalitat/ la Poncella, per aclarir si realment el diumenge l'autobús fa aquesta ruta o suprimeix aquesta parada. Crec que hauria d'estar ben senyalitzat, per tal que els usuaris no tinguéssim els problemes que actualment estem tenint. Us podria enviar un reguitzell de mails que he intercanviat amb l'empresa per aclarir-ho i ha estat impossible i la senyalització en aquest punt és inexistent. El resultat és que un diumenge del mes de setembre el bus no va passar, primer em varen dir que sí que havia passat, després que la parada estava anul.lada, etc... Resum, no vaig poder baixar a treballar, em varen descomptar el dia (uns 100 € de penalització) i ningú de la meva feina es va creure el que jo els hi estava explicant. Salutacions.
11538 NORD 2019/11/02 Els meus i fills i jo mateixa som usuaris de la zona esportiva de Vic. Afortunadament cada vegada hi ha  més   adults  i nens que practiquem esport a la zona esportiva  ( camps de futbol, pistes d'atletisme, pavelló esportiu,   Ausoneta ...). Cada tarda  és un tragÍ  amunt i avall de nens/es i pares amb cotxe que  van a portar,  o bé a buscar el seu fill. Crec que hi hauria la necessitat  de què  la zona fos  més  il·luminada, les voreres acabades i en bon estat, pas de vianants per accedir al pavelló...i sobretot que els cotxes que van al pavelló aparquessin bé, per no treure la visibilitat a la sortida del carrer. Tot i això,  crec que accedir amb cotxe davant del pavelló i del camp de futbol és un error.  S i això es  pogués solucionar, evitaríem  molts ensurts . Gràcies
11537 CENTRE HISTÒRIC 2019/11/01 Sóc veïna del carrer de la Riera i adjacents.  Aquesta tardor  es van acabar les obres que es van fer a la plaça Gaudí i en dono una valoració molt positiva, però el que no m'ha agradat gens i voldria que m'ho expliquéssiu, és on és la pedra que  encara   es   conservava  de l'antiga illa de cases. Aquesta pedra, estava situada just al  capdavall  del carrer de la Riera i ara només hi ha la marca a terra. També fa temps va  desaparèixer  una altra d'aquestes pedres que hi havia al carrer de la Ramada (a davant de Can Carrera). Jo vull saber on són ara aquestes antigues i emblemàtiques pedres, que recordaven aquesta illa de cases. Espero que m'expliqueu  per què  es van treure i on són ara.
11536 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/31 2019/10/31 He anat a tirar uns  cartons  al contenidor de paper i envasos que hi ha a la plaça del Carbó i gairebé no l'he pogut posar. Molt en temo que si no es buida aquesta nit, demà estarà molt brut per fora. Entrem en un cap de setmana de 3 dies. Moltes gràcies. Resposta
Demà divendres, dia de Tots Sants, no passen a recollir el  multiproducte , però si el dissabte.
11535 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/31 Bon dia vull dir que he estat veí de Vic durant 60 anys i ara far 10 mesos que he vingut a viure a Calldetenes. Durant aquests anys vivint a Vic, crec que he estat un bon ciutadà reclamant coses pel bé de tots els habitants, una de les coses que he demanat amb escrits  a el  9 Nou, en diferents ocasions, és perquè en el centre de Vic en concret a la plaça major no pot haver-hi uns lavabos públics i mitja dotzena de bancs, doncs bé,he de dir sota la meva  sorpresa , que el poble on visc, a la plaça hi ha uns lavabos públics des de fa molt de temps com també uns bancs per poder seure. Espero que algun dia, quan passi la dèria de l'independentisme, en comptes de denigrar la plaça tan maca que té aquesta ciutat amb les cares dels presos polítics, la senyora alcaldessa es dediqui a fer coses d'interès per tots els ciutadans i no només per una part. Gràcies.
11534 CAPUTXINS 2019/10/31 2019/11/04 Veig que heu asfaltat molts carrers de la " nostra  ciutat" i vull saber  quan   asfaltareu  el  carrer  Comtat d'Osona.   Doneu -hi una volta i us assabentareu de l' estat   en què  es troba. Resposta
Està previst l'aglomerat d'aquest vial, a finals del 2.020. 
11533 CAPUTXINS 2019/10/31 El   carrer doctor   Fleming  de Vic, està absolutament abandonat, l'asfalt està trinxat amb forats de més de 10 cm de fondària, creix l'herba per sobre l'asfalt de tants anys que fa que no  es   reasfalta . Fa uns mesos van fer unes marques amb pintura per  asfaltar-lo , però no s'ha fet. Les contribucions pujaran un 7% en un moment  d'inflació  pròxima a 0. Demanem si us plau, la reacció de l'Ajuntament que ha asfaltat mig Vic, que convenia molt, amb aquest carrer que ha quedat  desemparat . Aprofitant també, convindria eliminar els contenidors de la cantonada amb el c/ Manel  G aladies, ja que  allò sembla l'abocador municipal i gairebé comarcal. Moltes gràcies.
11533 CAPUTXINS 2019/10/31 2019/11/04 El   carrer doctor   Fleming  de Vic, està absolutament abandonat, l'asfalt està trinxat amb forats de més de 10 cm de fondària, creix l'herba per sobre l'asfalt de tants anys que fa que no  es   reasfalta . Fa uns mesos van fer unes marques amb pintura per  asfaltar-lo , però no s'ha fet. Les contribucions pujaran un 7% en un moment  d'inflació  pròxima a 0. Demanem si us plau, la reacció de l'Ajuntament que ha asfaltat mig Vic, que convenia molt, amb aquest carrer que ha quedat  desemparat . Aprofitant també, convindria eliminar els contenidors de la cantonada amb el c/ Manel  G aladies, ja que  allò sembla l'abocador municipal i gairebé comarcal. Moltes gràcies. Resposta
Avui dilluns 04 de novembre, s'han tapat els forats que ens comentaves. Pel que fa a l'asfaltat, està previst l'aglomerat d'aquest vial, a finals del 2.020.  Pel que fa als contenidors, ho passem a l'àrea de medi ambient.
11532 QUATRE ESTACIONS 2019/10/31 Sóc  veí del carrer Bon aire, i la meva queixa és la fortíssima pudor a purins, és realment insuportable molts dies. Crec que la culpa és de la granja al final del carrer Sant Llàtzer.
11531 CAPUTXINS 2019/10/31 Crec que hi ha molt poca, o nul·la, visibilitat en l'stop que baixa del carrer Baró de  Savassona , quan amb el vehicle cal girar cap a la dreta o cap a l'esquerra, per agafar el carrer Jaume I. Agrairia que s'estudiés la possibilitat d'instal·lar-hi un mirall, per ajudar a la seguretat dels vehicles i vianants que circulen per aquest encreuament.
11530 CAPUTXINS 2019/10/30 Bona tarda. En el parc de l'IES Vic/Consum, cada vegada tenim més gossos que van sense lligar i que els propietaris passen totalment de recollir les caques. Jo tinc gos, i si el  porto al parc va  lligat, i si no, anem al pipicà i el deixo anar allà, i sempre vaig amb bossetes!! Anar al parc de l'IES, és anar a un camp de mines, ja n'hi ha prou! I les façanes dels establiments que tenim al Pla de Balenyà, fan vergonya de les pixades. Estic tipa de netejar els orins dels gossos dels altres irresponsables. Feu alguna cosa, si us plau!
11529 EL SUCRE 2019/10/30 2019/11/05 Al Carrer Ermita de Sant  Six , sovint hi ha cotxes aparcats damunt de la vorera que no hi haurien de ser. Aquest matí  n' hi  havia 4 i ahir també.  Depèn de l'hora, n'hi ha  més o menys, però no n'hi hauria d'haver cap ni un,  en  ser vorera . Resposta
Passem la seva queixa a la patrulla d'agents de proximitat de la zona perquè en faci seguiment.
11528 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/30 2019/10/31 Dubto de la necessitat d'explicar per a què serveix una paperera o un banc. El mobiliari nou del carrer Verdaguer, ha aparegut avui etiquetat amb un seguit de missatges força inútils. Però si, a més, van acompanyats d'errors ortogràfics, encara pitjor. Resposta
Gràcies per la teva aportació. Efectivament hi ha un error ortogràfic que ja s'està treballant per esmenar. És important comptar amb la complicitat de la ciutadania, per avançar cap a una ciutat més sostenible i on la ciutadania s'ha de corresponsabilitzar tant del civisme, per poder avançar conjuntament cap a  una ciutat  encara més sostenible i saludable.
11527 EL SUCRE 2019/10/29 2019/10/31 Bon dia. No  sé  quanta gent es deu haver queixat,  però  com  a mínin,  vull ser un més. És sobre el molt malt estat del terra de l'aparcament del Sucre, ja que pitjor ja no pot estar. Quan hi passes,  dóna  la sensació que vas per l'atracció de  les  muntanyes  russes . Per favor, mireu d'arranjar-lo  com més aviat millor ,  perquè  ja  només  falta que plogui,  perquè  no s'hi pugui transitar.  Gràcies . Resposta
Aquest dimecres 30 d'octubre al matí, s'hi ha fet un repàs amb una màquina a la zona dels carrils. Tenim programat a finals de vovembre/primera setmana de desembre fer un repàs general de tot l'aparcament.
11526 HORTA VERMELLA 2019/10/29 2019/11/05 Voldria posar en coneixement de l'Ajuntament el seguit de robatoris que han ocorregut i actualment encara estan tenint lloc als carrers Alguer i Carrasco i Formiguera. A aquesta circumstància de per si força dolenta per la inseguretat que crea, s'hi ajunta el fet  que  molts immobles d'aquesta zona (propietat d'entitats bancàries la majoria) estan ocupats. I tampoc estaria de més que alguns dies la guàrdia urbana i/o els mossos  passessin  pel bar el Retorn... a veure  què  hi troben, que hi trobaran si volen. Els veïns d'aquesta zona tenim la sensació  que  mentre tots aquests fets passin aquí, al nostre barri, i no passin al centre a l'Ajuntament no li preocupa tant. O aquesta és la sensació que tinc i tenim la majoria. És una zona molt bonica i  tranquil·la , però amb sinistralitat delictiva i per tant d'inseguretat. Espero doncs alguna resposta i alguna acció per a poder  pal·liar  els efectes d'aquests fets descrits: molta gent pensa a vendre el seu pis i a marxar a una  altre lloc. Resposta
Certament, hi ha alguns pisos ocupats perquè el volum d' habitatges  deshabitats a la zona és elevada i això provoca un risc potencial més alt que en altres indrets de la ciutat. El servei de mediació requereix a les entitats bancàries, perquè  actuïn  amb celeritat amb aquestes ocupacions, però el ritme judicial acaba sent lent. En tractar-se de propietats privades, l'Ajuntament i la Guàrdia  Urbana  poden ajudar i fer de col·laboradors, però no poden substituir-ne els legals propietaris perquè tot sigui més àgil. Pel que fa a la presència de la policia, dir que hi ha una patrulla de policia de proximitat en aquesta zona, que presta preferentment el seu servei a peu i que fa seguiment, entre d'altres, de les queixes que vostè planteja. Continuarem a l'aguait.
11525 CAPUTXINS 2019/10/28 2019/10/31 Hola. Sóc  veí  de l'Avinguda Bernat  Calbó  i d'un temps cap aquí he detectat que en la zona  enjardinada  del Parc Miquel Albó, hi ha centenars de coloms (estan hores a la gespa menjant llavors o insectes). Això provoca que quan s'espanten, vinguin a reposar i fer niu a les teulades dels pisos. Hi ha alguna solució de control de població de coloms? Gràcies. Resposta
Traslladem l'avís a l'empresa que gestiona les aus urbanes a la ciutat, per tal d'estudiar la intervenció convenient.
11524 SERRA-DE-SENFERM 2019/10/28 Escola  Salarich , entrada c. Del  Gurri . Demanem si us plau si seria possible posar una pilona, torratxa.... El que sigui per evitar que mares i pares sense cap mena de consideració pels altres aparquin damunt la vorera que hi ha davant el pas de vianants. Això fa que no puguem passar, ja que impedeixen el pas. Quan hi ha la policia no  hi   ha  problema, però no hi són sempre. Gràcies
11523 CARRER SANT PERE 2019/10/27 2019/10/29 Al parc Balmes a la banda del riu, direcció al portalet, hi ha una font on el polsador de l'aixeta queda encallat, i va rajant aigua si ningú té la precaució de desencallar-lo i fer-lo tornar a la posició original. El raig que hi surt és prou considerable per donar-hi un cop d'ull i evitar així que es malgasti aigua innecessàriament. Poden passar a revisar-ho? Resposta
Ahir dilluns  28 d'octubre , es va procedir a canviar l'aixeta . Gràcies  per avisar-nos.
11522 REMEI 2019/10/27 2019/11/06 Hola bon dia. Tinc una queixa i un suggeriment amb l' avinguda  dels països catalans, zona Remei. Sobre la queixa troben que cada diumenge a la plaça davant del número 83 que hi ha els contenidors d'escombraries, estan sempre tots ben plens, amb un munt d'escombraries a terra i fins dilluns no les recullen mai. Sobre el suggeriment és: Crec que s'hauria d'instal·lar un radar fix a la zona del pas de vianants direcció a l'estació, a l'altura del molí al número 41 aproximadament. Ja que hi ha alguns individus que els hi agrada fer carreres i passen a unes velocitats extremes per a aquesta avinguda. I és més segur instal·lar-ne un de fix, que de tant en tant posar una unitat mòbil que no té sentit per a la seguretat viaria i ciutadana. Resposta
El buidatge dels contenidors de  multiproducte  en cap de setmana es fa els dissabtes al matí. EL diumenge no hi ha servei en tot Vic i per  tant , no es buiden fins dilluns. La resta de la setmana, es buiden pràcticament cada dia. Els contenidors de Resta ( contenidor gris de rebuig),  es buiden diàriament, inclosos festius. Els de l'orgànica es recullen 4 dies/setmana Quan una àrea es troba plena, cal anar a una àrea més propera que tingui capacitat i al Remei hi ha força contenidors en altres punts.  Pel que fa a la velocitat, efectivament , és un punt en què els conductors tenen tendència a córrer i per això la Guàrdia  Urbana  sovint hi posa el radar mòbil per denunciar aquestes infraccions. Es continuarà fent, i si convé, més sovint.
11521 POLÍGONS 2019/10/26 2019/11/05 M'agradaria saber si teniu constància de què  posaran al local que era Caprabo del polígon? Resposta
No en tenim coneixement..
11520 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/26 2019/11/05 Ostres... sorprès avui quan en arribar la plaça de Vic i veure que ensenyaven a ls més xics  jugant, els codis de circulació, i veure que cap remolc de guàrdia urbana portava la matrícula corresponent al vehicle. Per això, jo vaig pagar  200 €  per ajudar un company que havia quedat amb pana!! No  pot ser possible,  que els hi passi això!! Resposta
El remolc de què parla, és de  MMA  inferior als 750 kg i hauria de portar la placa del vehicle tractor, circumstància que en aquest cas es compleix, tal com es pot apreciar a la fotografia que vostè aporta.
11519 REMEI 2019/10/26 2019/10/29 El fanal que  hauria  d' il·luminar  la taula de ping-pong de l'Horta d'en Canelles no funciona. El  podríeu  arreglar,  si us plau ? Resposta
Ahir dilluns 28 d'octubre, es va procedir a la substitució de l'equip i làmpada.
11518 GENERAL 2019/10/25 El passat 23/03/2017 amb referència 8.439, ja us vam escriure demanant que es tallés l'arbre que dóna a la carretera. Adreça: Ctra. de Vic Olot 1 del P.I. Malloles. És un arbre que s'ha fet molt gros i porta molts problemes, sobretot a la primavera per la quantitat de borra que desprèn, deixant tot el carrer ple, també les parets de les naus i la borra que entra a dintre dels locals i que porta fins i tot problemes respiratoris i d'al·lèrgies. En aquest moment , a  part de l'esmentat anteriorment, s'està fent un camí per a vianants i bicicletes. L'arbre a part queda en aquest camí, que fins i tot s'ha de desviar el traç del camí per salvar-lo. Adjunto foto. Per tot l'esmentat i coincidint ara amb el camí, seria un molt bon moment per tallar-lo. Des de l'Associació d'empresaris  dels  polígons, també s'ha demanat que  es  tallés aquest arbre per tots aquests problemes. Instància del 07/19. Agrairem solucions.
11517 CAPUTXINS 2019/10/25 2019/10/25 Bon dia. La setmana passada, la nit del 17 al 18 d'octubre, algú es va dedicar a buidar totes les papereres que hi ha davant el pipicà de Salut Mental i a més a més, va trencar alguns vidres. El dia d'avui , 25 d'octubre, una setmana després, les escombraries i els vidres encara són per terra i a més a més, totes les papereres estan plenes, fins i tot, la de la porta del pipicà. És molt incívic tirar les escombraries a terra, però és vergonyós que una setmana després, els veïns  haguem  de conviure amb ella. El tema de les escombraries plenes, passa cada setmana, no és la primera vegada que ens queixem. Resposta
Ho hem tarslladat al servei de neteja viària, per a realitzar actuació.
11516 CAPUTXINS 2019/10/24 2019/10/24 Visc al carrer Nou, cantonada plaça Divina Pastora. Després d'aquest episodi de pluges intenses, els embornals de les clavegueres han quedat plens de fulles. Seria interessant tenir-los nets per tal de prevenir possibles inundacions. Moltes gràcies. Resposta
Hem p assat la incidència a l'àrea de manteniment, perquè ho pugui netejar.
11515 NORD 2019/10/24 Bon dia, fa uns mesos que vaig per Vic en bici. Em trobo en el gran problema que el carrer Pla de Balenyà i Arquebisbe Alemany està  adoquinat  i entre les pilones que no et deixen espai, veig que molts dels que anem amb bici hem de fer l'equilibri entre les pilones, la gent i els còdols. Aquests carrers són molt pràctics i amables per passejar i anar amb bici, ja que travessen la ciutat i no tenim desnivells, Demano que a una part  de les voreres  es treguin les pilones per tenir més espai per anar amb bici, moltes gràcies.
11514 QUATRE ESTACIONS 2019/10/24 2019/10/24 El petit parc i zona de pas cap al carrer Bon Aire, albarri Quatre Estacions, continua d' allò  més fosc. Ja fa temps que ho vaig comentar. Resposta
Retocarem una mica la brancada i mirarem si podem reforçar la  il·luminació .
11513 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/10/23 2019/10/24 Al  carrer major  núm.  34 de Sentfores ,   per culpa de  l'aiguat, les  trampilles  de  desaigua   estan  obturades i l'aigua ha entrat 20 cm Resposta
Les reixes d'embornals es netegen periòdicament per l'empresa  Vialnet . La matinada passada va ser un cas excepcionalment de pluja i que ens va passar a altres punts de la ciutat. De totes maneres, farem passar a  comprovar  l'estat i netejar-ho
11512 SANTA ANNA 2019/10/22 2019/10/25 No envio fotos,  perquè   és  visible cada dia. El nostre carrer, Josep M  Pallàs,  de vorera de menys de 2 metres, passen ciclistes amunt i avall, per la vorera i  és  perillós, ja que van  ràpid  (inclosos els de  l'ETB ).  O es  gestiona un carril bici o vigilància intensa. AH ! Els  informem que  hi ha  altres carrers amb carril, però no fan cas. (potser  és  el  més  directe als seus llocs de destí) Resposta
Segons el codi de circulació i de l'ordenança municipal (article núm. 13), no es pot circular per la vorera. On ens comenta, només poden anar per la calçada i en el sentit dels cotxes. Aviat començarem una campanya d'educació i mentalització de la circulació amb bicicleta i patinets, i finalment passarem a multar. El que ens diu dels ciclistes del  CNVic   ETB , passarem avís a l'entitat.
11511 GENERAL 2019/10/22 Suggerir la redacció i aplicació d'una normativa per a la publicació dels missatges. N'hi ha algun, que fa servir un llenguatge impropi per ser publicat a la web de l'ajuntament. Moltes vegades, s'entreveuen atacs personals a l'administrador de la bústia i/o càrrecs electes.
11510 REMEI 2019/10/21 2019/10/23 Al final del carrer Candi  Bayés , a la banda dreta i davant del número 97 aproximadament, hi ha un senyal a terra trencat. Diria que és un stop i un prohibit girar a la dreta. Com que entenc que el tub del suport ha quedat escapçat i pot crear danys, podrien mirar de passar per substituir-lo ,  si us plau? Gràcies! Resposta
Gràcies per l'avís.  Reinstal·lat senyal  en data d'ahir dimarts, 22 d'octubre.
11509 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2019/10/21 2019/10/21 Sóc veí de Sentfores La Guixa. Sembla que queda molt demostrat, que la Bustia Ciutadana sols servei per presumir, i fer veure que a la Sra. Alcaldessa li interessa la participació ciutadana. De la primera queixa pels papers penjats ja fa quasi tres mesos, i encara resten penjats, molt lamentable. Això demostra que qui és el responsable que es retirin, no fa la seva feina, molt lamentable, i una gran vergonya. També cal dir, que moltes queixes es repeteixen, suposo que també això ho demostra.  Repeteixo , vergonyós i molt lamentable. Resposta
Benvolgut veí de Sentfores La Guixa. La Bústia ciutadana ens serveix molt. Tenim moltes comunicacions, avisos,  etc , que nosaltres no veiem, o no ho fem tan aviat com voldríem, i ens ajuda a poder actuar més ràpidament o senzillament, a actuar-hi. Malgrat tot, i per desgràcia, no sempre ho podem solucionar tot, i a vegades, la gent dóna una opinió d'un fet, que no sempre els tècnics o responsables que ho han d'executar, la comparteix. També som humans i ens podem equivocar. Per altra banda, comentar-li que les bústies ciutadanes (queixes, suggeriments, avisos,  etc... .), no van a parar a l'alcaldessa, sinó que són les àrees de l'Ajuntament qui les ha de portar a terme, reparar, executar,  etc... ..segur que hi estarà d'acord i ho entendrà. Això no treu, que n'estigui al cas de moltes d'elles. Pel que fa als papers, com li vaig dir, eren avisos d'Endesa, que ho va subcontractar, i l'empresa subcontractada, a qui ho han requerit, no solen treure els papers, ja que ho solen fer els mateixos de les escales,  etc... .  No obstant, ho passem al servei de manteniment, perquè els puguin treure aquesta mateixa setmana.
11508 CAPUTXINS 2019/10/20 2019/10/21 Al carrer Júlia  Fàbregues , davant Mútua Intercomarcal, hi ha una zona marcada com illeta, davant el pas de vianants i que s'ha convertit en l'aparcament "privat" del vehicle d'un veí. Hi ha una zona d'aparcament verda pels veïns, molt propera. Resposta
Hem passat l’avís a guàrdia urbana per a la seva gestió. 
11507 REMEI 2019/10/20 2019/10/27 Cada cap de setmana els contenidors d' escombraries  de la part alta del carrer Candi  Bayés , queden omplerts el dissabte  a la nit  i fins dilluns no  es  recullen. Fotos de diumenge 20/10 a les  15:54 h . Resposta
El buidatge dels contenidors de  multiproducte  en cap de setmana es fa els dissabtes al matí. EL diumenge no hi ha servei en tot Vic i per  tant  no es buiden fins dilluns. La resta de la setmana es buiden pràcticament  cada dia . Quan una  àrea  es troba plena, cal anar a una àrea més propera que tingui capacitat i al Remei hi ha força  contenidors  en altres  punts.
11506 EL SUCRE 2019/10/19 2019/11/05 A l'Eix 11 de setembre 25-27 continuen aparcant els cotxes de les empreses que es dediquen a fer vols amb globus. La foto és d'avui, 19 d'octubre, a les 11 matí. Resposta
La Guàrdia Urbana ja ha advertit dues empreses que habitualment hi estacionaven i han deixat de fer-ho. També s'ha multat algun cotxe mal estacionat. Continuaran fent seguiment, per poder detectar  aquest cas  que comenta i actuaran en conseqüència.
11505 EL SUCRE 2019/10/19 2019/10/24 Bona tarda, el meu escrit és per dir que al Carrer Sant Bartomeu del Grau, tenim el  rètol  del carrer que quasi no es pot llegir, i el  segon  motiu del meu escrit dir que el carrer el tenim en molt mal estat, l'asfalt està en molt males condicions. Si poguessin asfaltar-ho com hem vist que s'ha fet en molts carrers de Vic,  estaríem  molt contents tots els  veïns .  Moltes gràcies, una  veïna  molt contenta amb la ciutat de Vic. Resposta
Ahir es va repintar el rètol. Referent a l'estat del carrer, ho tenim present. S'han de fer unes millores de la xarxa de sanejament al carrer, que requereix de projecte. Quan s'executi aquesta obra, es farà el refermat nou. Mentrestant, es farà el manteniment preventiu adient de l'estat de la calçada.
11504 SANTA ANNA 2019/10/18 2019/10/27 A l barri de santa  Anna  s'han tallat injustificablement 2 arbres monumentals .  No  val l'excusa  de sempre que estan malalts . Resposta
Al C/  Sta.  Anna es van tallar 2 pollancres de dimensions importants, força envellits i malmesos, amb problemes estructurals al coll, al tronc i la capçada. No estan catalogats com arbre monumental. Eren arbres grans, que havien patit  espaçats  periòdics pel pas de línies elèctriques i força deteriorats. Si ho desitgeu, podeu consultar a  l'oficina  de medi ambient les imatges del seu estat i la seva avaluació. Per determinar una tala o no, es tenen en compte criteris estrictament tècnics i si estan malmesos i poden suposar un risc, es prenen les mesures oportunes.
11503 CAPUTXINS 2019/10/18 Bona tarda, havia de passar. Acaba d'haver-hi un accident a la cruïlla Bisbe Casadevall - plaça dels Màrtirs. Molts vehicles no fan l'stop i van molt  de pressa , és un perill. Quan es tornarà a fer el canvi de sentit d'aquest carrer? Les obres de l'Eixample  Morató  ja estan pràcticament acabades. Amb el sentit que té actualment, serveix per fer drecera fins al Jaume I, on a més, es gira a l'esquerra tot i els obstacles que s'hi han posat. Penseu que hi ha llambordes, que ajuden a la contaminació acústica. Moltes gràcies.
11502 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/18 2019/10/23 Que la gent porti el gos a cagar al costat del sorral, deixant-la allà, hauria de  ser  delicte penal. Poseu -vos  seriosos d'una vegada amb aquest tema dels gossos que ja fa massa que dura. Resposta
La problemàtica dels excrements de gossos s'està treballant des de fa molts anys i, per sort, són molt poques les persones incíviques que no compleixen amb les seves obligacions de tinença responsable. Però aquestes poques persones generen problemes convivencials i malestar ciutadà. Per millorar l'eficàcia de les accions que es porten a terme,  en breu  incorporarem la detecció de femtes amb ADN. Això vol dir que podrem identificar amb molta més facilitat l'animal que ha deixat la femta i, amb la col·laboració ciutadana i el treball que realitzen la Guàrdia Urbana i els agents cívics, procedir a sancionar-ho.
11501 REMEI 2019/10/17 2019/10/21 A la Ctra. de la Guixa, davant del n úm.  15, hi falta un arbre i al clot s'hi entrebanca gent. Ara mateix acaba de passar, Crec que seria  bo omplir -lo  de sorra o plantar-hi un pal que visualment alerti del clot. O millor que el tècnic aporti el més correcte. Resposta
Aquest matí passarem a reomplir-lo.  Es  procedirà a la replantació de l'arbre que falta, hivern 2019/2020.
11500 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/16 2019/10/27 Gràcies per la resposta a la ref. 11433, però, després de parlar-ne amb alguns veïns i alguns comerciants de l'entorn dels "contenidors soterrats + els de superfície", voldríem que eliminéssiu les bústies dels soterrats per sempre i deixéssiu només els de superfície. Guanyaríem en netedat, estaria més endreçat, es guanyaria espai a la vorera i en posar els contenidors més a prop de la calçada, evitaríem que ens hi aparquessin vehicles, com està passant cada dia. Perquè no ens ho pregunteu com ho volem? Resposta
Algun establiment ens ha demanat la retirada dels contenidors en superfície i la reparació dels soterrats, que com ja vam comentar, és lenta perquè depèn d'un procés de contractació. De moment eliminar les bústies  és   complex   tècnicament  de plantejar, perquè  l'estructura  també està deteriorada.  Malgrat tot , valorarem l'opció que planteja amb l'equip de govern per prendre una decisió.
11499 GENERAL 2019/10/16 2019/10/21 Hola, aquest any m'he jubilat i he vist que hi ha alguns centres a la ciutat per fer activitat però volia demanar si des de l'Ajuntament oferiu algunes activitats adreçades als jubilats/ des .  Merci ! Resposta
A la ciutat comptem amb diversos espais, alguns municipals i altres de la Generalitat (La Rambla i Mossèn Guiteres), on es realitzen activitats adreçades a  les  persones grans, com ara tallers de memòria, tallers d'activitat física, xerrades, conferències, sortides i excursions, etc. Ens posarem en contacte amb vostè directament per explicar-li totes les opcions que hi ha a la ciutat .
11498 NORD 2019/10/16 2019/10/24 Ahir asseguda a la Rbla. Carme  núm.  31 entre  Ràdio  Carrera i una botiga de roba, vaig observar com tres persones, en poca estona, s'entrebancaven amb unes lloses que s'aixequen. Si us  plau, doneu -hi una ullada. (com aquestes n'hi ha d'altres). Fins i tot el nou carrer Verdaguer no és massa ben fet,  pel que fa a  rajoles poc igualades. Gràcies. Resposta
Hi estem treballant. La  setmana vinent  quedarà fet
11497 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/16 2019/10/25 Bon dia, el carril bici que comença o acaba a l'entrada del passeig / carrer  Dues Soles , crec  que es podria millorar. Els que l'han dissenyat, han provat de pujar pel Portalet i entrar al carrer  Dues Soles? Si ho fan, es trobaran que pel carril de la dreta que porta cap a dintre Vic, normalment va força ple i les pilones vermelles que delimiten el carril bici entorpeix els que hem d'anar cap al centre històric que quedem aturats, per por de xocar amb els altres cotxes.  Si el carril bici  comencés  a  Sta.  Teresa (a sota), crec que aniria molt millor.  Salut Resposta
És un gir que s'ha de fer a baixa velocitat, ja que entra en una illa de vianants, i a més, amb poca visibilitat dels vianants que baixen del carrer Dues Soles.
11496 HORTA VERMELLA 2019/10/16 2019/10/16 Fa uns dies que l'estat de l' skate   park,  en el que fa  referència  a la seguretat, ha  disminuït  considerablement,  ja  que sembla que fa dies que no  passa  cap  brigada  de neteja (castanyes, fulles, pedres, altres ...). Entenem que no es pot  lluitar  contra la tardor,  però  no estaria de  més  que de tant en tant  hi   passés  una brigada de netejar per  assegurar  que els usuaris no prenen mal, per la deixadesa de les instal·lacions.  Gràcies , Resposta
 Hem passat avís a l'empresa de neteja.
11495 CARRER SANT PERE 2019/10/15 2019/10/24 Hola. Sóc una veïna del carrer de les flors . Després  d'estar dos anys patint les obres, ens han deixat un carrer fet un desastre. El parc està totalment descuidat, brut i amb la gespa fatal i ja no parlem dels trossos de gespa del costat de la sortida del pàrquing, igual que un camp de patates!! També tenim pintades en el mur de la sortida de cotxes a l'edifici,  cantonada passatge  de l'Orfeó i em consta que s'han queixat veïns i segueix tot igual o pitjor. Resposta
Pel que fa a la gespa, l'Ajuntament ha fet la recepció de la jardineria d'aquesta zona i s'ha pactat ressembra d'una part d'aquesta zona amb l'empresa. Pel que fa a les pintades, si és una zona privada, hauríeu de fer acta amb guàrdia urbana perquè d'aquesta manera ho notifiquessin a l'Ajuntament i així, poder-ho netejar. El paviment de la calçada, ho valorem i repararem.
11494 HORTA VERMELLA 2019/10/15 2019/10/15 Avui mentre caminava per la zona verda que hi ha entre l'horta vermella i el barri de Santa Anna (al costat de la serradora) he vist una vespa asiàtica. L'insecte feia uns 4 cm i per això m'ha cridat l'atenció. Ho comento, no fos cas que existís algun niu per la zona. Resposta
Gràcies per comentar-nos-ho. Ho mirarem i vetllarem per si és el cas.
11493 NORD 2019/10/14 2019/10/15 Hola.  Des de  dimecres dia 9 d'octubre, hi ha un cotxe  avariat  a l'alçada del número 7 del carrer Sot dels Pradals. Aquest cotxe  envaeix  un tros d'aparcament de  minusvàlids  que tanta falta fa. Està just davant d'una empresa amb atenció a discapacitats. El dijous 10 semblava que un mecànic se'l mirava, però ningú l'ha tret encara. S'hi pot fer alguna cosa? Resposta
Hem passat la incidència a guàrdia urbana, que ho gestionarà. Esperem que aquest matí quedi solucionat.
11492 CAPUTXINS 2019/10/14 2019/10/15 Bona tarda. A Europa el signe de prioritat per a minusvàlid o de mobilitat reduïda, la gent el respecte .   Perquè  al carrer de la Torre dels Caputxins sempre que he volgut aparcar, he hagut d'intercanviar quatre paraules, quan no hi ha una moto, hi ha una bicicleta, quan no  hi ha  un cotxe sense el permís degudament oficial, o sia, que és un problema. Si tinguéssiu medis per solucionar això, seria molt important. Si  podéssiu  donar algun  voltet  de tant en tant, potser  se  solucionaria. Resposta
Hem passat la incidència a guàrdia urbana, per la seva gestió i control.
11491 CAPUTXINS 2019/10/14 2019/10/15 Bona tarda,  des de  fa aproximadament una setmana als carrers Torelló/Pl. Joan Amades, som alguns veïns que no podem veure cap canal de televisió TDT amb normalitat. Consultat al meu administrador de finca em confirma que  són  diferents veïns els afectats. Ens podrien indicar si es pot saber quin  és  el problema, si s'està mirant de solucionar o, si  és  el cas, indicar-nos a on ens podem dirigir per mirar de  solucionar  el problema?? Moltes gràcies. Resposta
Hem comentat el tema a l'empresa de manteniment elèctric de la ciutat, i aquestes deficiències dels canals de televisió TDT, estan fora de les competències i àmbit d'actuació de  Minsvic , S.L. i sembla una anomalia dins l'àmbit privat i no pas municipal. Segurament cal que els veïns s'adrecin a un  instal·lador  qualificat en l'àmbit d'electrodomèstics tipus TV i  instal·lació  d'antenes. Per no donar noms concrets d'industrials, poden adreçar-se a l' AICO  (Associació d' Instal·ladors  de la Comarca d'Osona) 938891995, o deixar-se guiar per les indicacions de l'administrador de finques, que sol estar en contacte amb  instal·ladors  de la seva confiança.  
11490 CENTRE HISTÒRIC 2019/10/13 Ara que tenim remodelada, per fi, la Plaça Gaudí, els veïns del  carrer  de la Ramada  agrairíem  que  tornéssiu  a col·locar les jardineres, o el nostre carrer serà un campi qui pugui de cotxes aparcats, sense cap mirament. Concretament al pàrquing del número 12, si ens  aparquen al davant, tenim  dificultats en maniobrar. Fem que la plaça llueixi i no es converteixi en el nou pàrquing gratuït de Vic . Gràcies  per la feina feta.
11489 REMEI 2019/10/13 2019/10/27 Bon dia, fa uns dies em vaig queixar de la saturació dels contenidors de brossa del carrer Remei 64. Em van contestar dient que els agents cívics fan molt bé la seva feina (que no ho dubto) i que estan sancionant a la gent que no utilitza els contenidors correctament. Han calculat els contenidors per habitant que hi ha en aquesta zona de Vic respecte d'altres? S'han plantejat la possibilitat de posar més contenidors? Potser el problema  es  solucionaria fent alguna cosa a part de deixar que les coses millorin soles. Resposta
El dimensionat dels contenidors i la seva ubicació es fa en funció de molts paràmetres, com l'equidistància entre elles i la població servida. Sabem que aquest punt es desborda sovint, però per la configuració de la plaça i l'arbrat és molt difícil plantejar possibles ampliacions amb més contenidors, però no ho descartem.
11488 REMEI 2019/10/12 Segons em comenten alguns veïns i comerciants, fa més de sis mesos i en diverses ocasions s'han dirigit a la Guàrdia urbana, per denunciar la situació irregular en què es troba la senyalització del pas de vianants del semàfor que hi ha a la cruïlla Pg. Generalitat/Raimon d'Abadal. Una simple reparació  permetria  una visualització més adequada. Moltes gràcies.
11487 NORD 2019/10/12 Menys contaminació=busos fora ciutat. Són perfectes màquines de contaminar. Un fàstic, més de 150 busos al dia per la plaça de l'estació. Algun dia hi haurà una desgràcia. Andròmines que no compleixen la llei tot el dia al ralentí, sense ningú a dins. Un fàstic. SOS emergència  climàtica? Comencem per aquí i a més a més, busos elèctrics, primer,els públics.
11486 REMEI 2019/10/12 2019/10/15 Durant la tarda de divendres vaig poder veure com 4 nois marroquins entraven a robar a una botiga del barri i al cap d'una hora els mateixos delinqüents van robar a la botiga on treballa el meu company. Això passa en ple dia a Vic Sud, però el més lamentable, és que el meu company ha anat 3 vegades a la policia i seguidament a mossos d'esquadra a fer la denúncia i no l'han atès perquè tenen "massa feina"... . Vergonyòs !!... Sento vergonya de la meva ciutat i del que s'ha convertit.... Estem desemparats i molt indignats.... Després diuen que no es denuncien les coses.... Resposta
Hem passat la incidència a guàrdia urbana, que s'ha posat en contacte amb vostè per parlar i aclarir el que va passar.
11485 CAPUTXINS 2019/10/11 2019/10/27 Agrairia que es poguessin treure uns contenidors d'escombraries, que hi ha sobre un estacionament de minusvàlids. Carrer Jaume I, el Conqueridor, davant número 5. Gràcies. Resposta
Els contenidors de deixalles estan situats fora de la plaça d'aparcament de minusvàlids. Pot ser que algun contenidor d'un restaurant l'hagi deixat a la plaça de minusvàlid, fet totalment incorrecte. En farem seguiment.
11484 GENERAL 2019/10/11 2019/10/17 C om permeteu que l'espectacle infantil "10 anys del Pot Petit" del dia 09/11/2019  programat a l'Atlàntida i organitzat per la Fundació Atlàntida tingui els següents preus: Adults (a partir de 13 anys): 15 €, Infants (2-12 anys): 13 €. Posant un exemple d'una família amb 2 infants són 56 €?  Ole  vosaltres! Preus populars per damunt de tot. Resposta
Normalment l'equipament escènic té autonomia per establir el preu de l'espectacle però en algunes ocasions el preu s'estableix d'acord amb els requisits de la companyia. En aquesta ocasió no es tracta d'un concert habitual del Pot Petit, sinó que serà la festa dels 10 anys i representarà un espectacle de gran format amb una formació musical més gran i amb una complexitat tècnica molt superior, de manera que el cost de la producció també és més elevat. En aquest cas la companyia, tenint en compte l'aforament de la sala, demana un mínim d'entrada per tal d'incloure l'equipament  a la mini  gira. Adjuntem comparativa de preus dels altres equipaments: Teatre Jardí de Figueres: 12- 15 € Teatre Poliorama de Barcelona: 19 € Auditori de Sant Cugat:  16 € Teatre de Girona: 13 € La Llotja de Lleida: 15 € Teatre Fortuny de Reus: 15 € L'Atlàntida:  15 €  i  13 €
11483 HORTA VERMELLA 2019/10/11 2019/10/25 Hola! Al pas de vianants que hi ha a l'encreuament del carrer de la font de Sant Pere amb el de Manuel Carrasco i Formiguera falta visibilitat. Quan arribes amb el cotxe, no es veu bé si algú vol creuar. A més,  en  ser un carrer llarg i recte, molts vehicles baixen força  ràpid , amb el que augmenta considerablement el perill.  Moltes gràcies per la vostra atenció!!! Resposta
Hem mirat el tema que ens comenta i pintarem  línia  groga de prohibició d'aparcar a la part esquerra, just abans del pas de vianants i posarem senyal vertical de senyalització de vianants. Gràcies pel comentari.
11482 HORTA VERMELLA 2019/10/11 2019/10/24 Gairebé  diàriament,  cap al final del dia, portem el nostre gos a jugar al " Pipican " del carrer de l'Alguer. S'acosta l'hivern i ja es fa fosc molt d' hora  i ens trobem el problema de sempre, la il·luminació  és  insuficient i ens costa molt fer seguiment dels gossos. Hem d'anar amb la llanterna del mòbil o lots, per a poder fer un gest  tan  simple com recollir les deposicions que fan. No disposa de font a l'interior,  ok,  però la  més  propera sempre està espatllada, i a l'estiu  és  un gran problema. Ens hem d'organitzar com podem, portant garrafes d'aigua de casa nostra. Crec que  és  l'únic " Pipican " de Vic que no disposa de font i estaria molt bé que tingués aquest equipament, ja que  és  un dels que  més  s'utilitza. També estaria molt  bé  disposar d'algun altre banc i de cara a l'estiu o quan plou disposar de "bolets/palmeres" per poder-nos  col·locar  a sota. Resposta
Estem estudiant la possibilitat de canviar la part de llum, per millorar la zona. Respecte a la font, aprofitant que es farà l'escomesa nova  del parc  de l'Alguer, es farà escomesa per posar una Font dins l'espai de la zona dels gossos. La Font es posarà la primavera de 2.020.
11481 SANTA ANNA 2019/10/11 2019/10/24 Hola! Volia demanar, si és possible, que es posi una paperera al camp que hi ha davant la rotonda d'entrada al passeig de la Generalitat, al final vull dir, és al camp on moltes persones  anem a treure  el gos. Recollim les caques del gos, i llavors has d'anar a buscar un contenidor lluny  per tirar -ho. A part que sempre està ple de llaunes, papers,  etc , que la gent poc cívica tira a terra quan passa per allà, i n'hi passa molta que van a peu cap a la Serra-de- Senferm . Crec que potser evitaríem tanta deixalla per terra. Moltes gràcies. Resposta
Posarem una paperera circular a la cruïlla de Països Catalans/Passeig Generalitat,  zona torrent  de Sant Jaume.
11480 GENERAL 2019/10/11 2019/10/11 He buscat un contenidor sostenible i ecològic per dipositar les piles guardades durant dos anys, i quan l'he trobat a la  rambla  del Carme, estava ple a  revessar . Ara estic passejant les piles per Vic tot buscant un contenidor alternatiu. Resposta
Per les piles, tens  diversos  contenidors per la ciutat. Pots trobar-los a la web de l'Ajuntament de Vic, www.vic.cat, a l' icona  de  VicMaps  (a la part central/dreta de la web). Després a la part  esquerra  desplegues "Medi Ambient" i cliques " contenidors piles " i hi veuràs els 7 punts que hi ha fixes. L'enllaç directe és: https://tutries.vic.cat/deixalleria-mobil/ Per altre cantó, també tens la deixalleria mòbil. Pots mirar on trobar-la i quins dies en l'enllaç https://tutries.vic.cat/deixalleria-mobil/ Passem avís del contenidor ple que comentes de la rambla del Carme
11479 CAPUTXINS 2019/10/10 2019/10/11 A l'estiu es va morir el primer arbre del carrer Julià  Fàbregas  de Vic . L' Ajuntament el va  tallar, ja que  podia ser perillós. Però voldria saber si està previst canviar-lo i plantar-ne un altre. Ens comprometem a regar-lo durant els períodes sense pluja. Moltes gràcies. Resposta
Els arbres que es detecten morts es tallen i es fa llistat per planificar la seva reposició durant l'hivern següent. Està previst enguany replantar l'espècie que es va morir al Julià  Fàbregas .
11478 GENERAL 2019/10/10 2019/10/27 Passejo habitualment pel puig  dels jueus , i  és  lamentable com està de residus humans. La foto  és  un exemple perquè, pel costat dels bancs i taules està gairebé sempre així de brut. Passeu a netejar i al cap de dos dies torna a estar igual. Crec que amb papereres al costat de les zones de pícnic es podria resoldre gran part del problema. L' incivisme  que hi ha  és  realment important. Resposta
La zona del Puig dels Jueus es gestiona com un entorn natural, no com un parc urbà. Hi ha papereres a la zona dels accessos, però no dins el parc. És evident que hi ha conductes totalment incíviques, i tenim molts dubtes que una  paperera  ho solucioni, ja que la persona que és capaç de deixar abandonats aquests residus per terra, segurament serà incapaç de dipositar-ho en una paperera. De fet ja ho pot fer, perquè per marxar li ve de pas passar per davant d'una paperera i no ho fa. Els agents cívics treballen per millorar aquestes conductes
11477 GENERAL 2019/10/09 2019/10/11 A la pàgina web www .vic.cat, en la icona del "Temps" no es mostra la temperatura, com venia essent habitual i dins del submenú de "Dades Meteorològiques" no  se'n  mostrat cap. Resposta
Hem passat el teu comentari a l'àrea d' informàtica, i ja ha estat reparat.  Gràcies per informar-nos-en.
11476 SANTA ANNA 2019/10/09 2019/10/10 Bon dia. Algunes de les cadenes de la construcció de fusta infantil que hi ha de la plaça Santa Anna estan molt desgastades fins al punt que aviat es trencaran. S'haurien de substituir abans no sigui massa tard. Resposta
Hi estem treballant per reparar-ho. Fem un repàs general de tot, també aquests  grillets .
11475 SANT LLÀTZER 2019/10/09 2019/10/14 Això  de la imatge es pot fer  al barri de sant  Llàtzer? Resposta
És una zona verda i no hi hauria d'haver vehicles estacionats. Ho passem a la Guàrdia Urbana perquè en faci seguiment.
11474 GENERAL 2019/10/08 2019/10/11 M'agradaria fer el següent suggeriment: Més parcs com el de la foto adjunta!!  S' agrairia  molt trobar sobretot pel centre, algun parc més com aquest, ja sigui pel seu estat de conservació, com per l'edat al qual va dirigit, com pel tipus de parc . Moltes  gràcies! Resposta
Ens ho anotem per tenir-ho en compte
11473 SANT LLÀTZER 2019/10/08 2019/10/11 Benvolguts.  Ja he vist algun comentari respecte al parc de la zona de Sant Llàtzer, però vull emfatitzar el mal estat del parc.  La pintura cau i és  perillós  pels nens que es clavin les estelles, el ferro està rovellat. També voldria fer constar que està enfocat per nens més grandets. Faltaria alguna atracció per nens més bebès (un  tobogan  més petit, i una zona d'exploració i entreteniment per bebès  a partir  d'1 any fins a 3). Reitero també el mal estat de conservació de matolls i herbes del voltant,  així com també  el mal estat dels matolls i arbres a les voreres davant deLS  habitatges . Resposta
Passem avís a l'àrea de manteniment pel que fa al manteniment de l'estat de pintura i conservació. Valorarem l'opció d'engrandir el parc per encabir-hi més opcions. Passem avís a servei de jardineria per la neteja de matolls i voreres.
11472 SERRA-DE-SENFERM 2019/10/08 2019/10/14 Aquests  2 cotxes han estacionat a la vorera de l'escola  Salarich. P enso que hi hauria d'haver més vigilància municipal. Ja que se'ls informa i et treuen el dit. Indignant! Adjunt foto. Resposta
La Guàrdia Urbana en farà seguiment
11471 HORTA VERMELLA 2019/10/07 2019/10/09 Bona tarda. Em poso en contacte amb vosaltres per esbrinar què ha passat amb la instal·lació que hi havia al parc Antoni Rovira i Virgili, al carrer Alguer. S'ha traslladat a algun altre lloc? Adjunto notícia del 9 Nou on es parla de la instal·lació. Resposta
El  work - out  que hi havia  al carrer  Alguer, es va  traslladar  al parc Roca  Viñas , a uns 300 metres d'on era abans. Està situat entre els carrers Montserrat i Joana  Jugan . És on també hi ha l' skate .
11470 CAPUTXINS 2019/10/07 2019/10/10 Bona tarda! No, no s'han oblidat res.. . És  una decisió tècnica de les eminències que tenim a l'Ajuntament. Resulta que han detectat una veta en una remesa de pedra i podria ser que en comptes, potser, de durar 500 anys en durarà 450.....  Nooo , s'ha de canviar!! Que us heu begut l'enteniment  senyors  de l'Ajuntament? Demaneu un descompte i aprofiteu la feina feta....o no? És ben veritat que quan no n'hi ha, no en pot rajar!! Aquesta obra havia de durar 11 mesos..... Al pas que anem, acabaran abans la Sagrada Família!! Ah! El nostre barri és l'eixample  Morató  i no surt per enlloc! Resposta
La pedra errònia era un gres tipus  folgueroles , que no té res a veure amb la calcària que està prescrita en projecte i col·locada a tota la resta de l'obra, ni econòmicament ni estèticament ni en resistències mecàniques.  Pel que fa a l'Eixample Morató, forma part del barri dels Caputxins (a la pàgina de la bústia hi podeu trobar mapa de la ciutat, amb els barris).
11469 REMEI 2019/10/07 2019/10/27 El  dia 25 de setembre va sortir publicat un escrit on em queixava de l'estat en què es troben les voreres del  barri  del Remei.  A data d'avui , i almenys pels carrers que més transito, no he vist que hi hagi hagut cap acció de neteja ni similar. Potser ho tenen programat, però disculpin, ja que  tal com  està el barri ara,  com  més triguin a passar, més brutícia s'hi acumularà.. . Ara  ja comença a semblar el Bronx... amb  l'única  diferència que el nostre barri no s'ha fet famós perquè hi hagi nascut una diva com la  Jennifer   López . Em sap greu la comparativa i la ironia, però si no hi posem mesures, no s'hi podrà ni passar, ja que exceptuant uns quants, a la resta no li importa si el carrer és brut o no, si hi ha  deixalles  al mig de la vorera o si fa 3 dies o  una setmana  que el camió de la neteja no hi passa. S'hi respira un aire de deixadesa i d'incivisme que sincerament, NO és gens agradable. Hi poden actuar, si us plau?  Gràcies! Resposta
El barri del Remei es neteja diàriament. 4 dies d'escombrat mixt (màquina escombradora i 2 peons manuals) dilluns, dimecres, dijous i dissabte; i 2 dies d'escombrat manual dimarts i divendres. La intensitat de neteja, doncs, és molt alta, però sí que és veritat que a vegades l'incivisme hi és més present i la feina feta costa més que visibilitzi. Estem planificant puntualment algunes actuacions d'atac amb aigua a pressió en aquest sector també.
11468 REMEI 2019/10/07 2019/10/27 Bon dia. Visc al Passeig de la Generalitat, 65 i, per tant, acostumo a fer caminant tot el passeig per anar cap al centre. Darrerament, les  voreres  del passeig estan brutíssimes però no amb papers o deixalles, si no amb taques negres i brutícia incrustada de fa temps.  Us   agrairia  que l'Ajuntament tingués més cura de la neteja del barri perquè està molt brut. Resposta
El barri del Remei  es  neteja diàriament. 4 dies d'escombrat mixt (màquina escombradora i 2 peons manuals) dilluns, dimecres, dijous i dissabte; i 2 dies d'escombrat manual dimarts i divendres. La intensitat de neteja, doncs, és molt alta, però  sí  que és veritat que a vegades l'incivisme hi és més present i la feina feta costa més que visibilitzi. Estem planificant puntualment algunes actuacions d'atac amb aigua a pressió en aquest sector també.
11467 CAPUTXINS 2019/10/07 2019/10/10 Carrer Sant Antoni: Una jornada de feina per a posar cadascuna de les pedres. Un cop acabat, com sempre, algú s'adona que s'ha oblidat d'alguna coseta al subsòl. Resposta
Al carrer de Sant Antoni, l'empresa constructora ha hagut d'enderrocar un tram de llambordes, perquè es varen equivocar ivaren col·locar llambordes d'una pedra diferent. Vàrem demanar que no trenquessin el ritme, que les noves llambordes ja fossin de la pedra  correcte  i que quan acabessin arranquessin el tram equivocat.
11466 GENERAL 2019/10/06 2019/10/11 Fa dies que observo que a la nit la llum de la Pietat s'apaga  molt  d'hora, i de la Torre del Sucre també. Penso que les ciutats tenen prou capacitat per  il·luminar  els carrers i també els  Símbols  de la  pròpia  Ciutat.  És  la seva  característica  única. És molt agradable i identificatiu quan arribes o et mous  a la nit,  saber on ets. Sentir que la ciutat està amb la gent, fins i tot a la nit. Ja ho revisareu, gràcies. Quan succeeix el canvi d'hora, algun any també s'han evidenciat desajustaments. Que ja s' han   corregit  sempre.  Salutacions Resposta
El de la torre del Sucre fa uns mesos que funciona tota la nit ,   tots els dies  de la setmana. Abans només funcionava el cap de setmana.  Pel que fa a   la  Pietat, ho comprovarem, però es para a la 1 de la matinada.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...