Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Som 39.204 vigatans

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
13034 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/10/26 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Una altra feina mal feta, i amb resultat negatiu. A la plaça de la Creu, al costat del fantàstic bassal amb sortidor, fa molt de temps hi vàrem tenir una fuita d'aigua en els tubs de l'aigua, varen obrir el terra per buscar-lo i varen tenir el terra obert uns  6  mesos. Al final en lloc de buscar el lloc de la fuita d'aigua i reparar-la, hi varen posar un tub, varen dir, interí, però s'hi ha quedat. Avui sembla que hi tornem a tenir una fuita d'aigua. Què faran ara, tornar a rebentar el terra, per tornar a buscar la fuita d'aigua, o buscaran el lloc on és? O hi posaran un altre tub interí, perquè així ja en tindrem dos. Si rebenten el terra, quants dies tornarem a tenir el sot? Tan difícil és fer les feines correctament, o és que a algú o alguns els interessa tenir moltes feines de manteniment? No seria més correcte, fer les coses sempre ben fetes?, però sembla que la paraula ben  fetes  ,  o ben fet per algú o alguns no existeix ¿perquè serà? Molt lamentable, no els sembla?
13033 CAPUTXINS 2020/10/26 Continuen sense netejar el c/Guilleries, núm. 39, no arriben a fer el racó. Si la màquina no pot entrar perquè és estret, almenys que ho faci la persona física que l'acompanya, a peu. Al final ho hem de fer nosaltres sempre, i ja paguem suficients impostos per aquest servei.
13032 NORD 2020/10/26 Des de l'Ajuntament es va dir que les modificacions a la circulació a la Ronda Camprodon eren provisionals i experimentals. Es parlava que duraria més o menys, fins a la setmana de la mobilitat. Van passant els dies i les cues i les queixes són diàries, en hores punta. La bústia del ciutadà ha estat un bon termòmetre per veure la poca acceptació de les mesures. La meva pregunta és: com ha quedat el tema? Ja es dóna per definitiu? S'han valorat aquestes queixes? Perquè tot segueix igual.
13031 GENERAL 2020/10/26 Avui he anat a l'Ajuntament a registrar una matrícula. Al final  he pogut agafar vacances i a les 09:00  me n'he anat  a l'Ajuntament. Hi havia molta cua i després d'esperar una hora i deu minuts, he pogut entrar. Comentar que durant aquesta estona es preguntava si hi havia algú amb  cita prèvia  (la qual cosa em sembla correcte). Jo com no sabia amb tanta antelació si podia agafar vacances, hi he anat directament.  Res a objectar  fins  que arribo a la taula i un senyor jove em diu que el tràmit només es pot fer amb  cita prèvia . Dic jo, després de passar fred a fora durant setanta minuts, no es pot gestionar d'una altra  manera ? Algú se li acut, que quan va a un comerç o una empresa (privada) li fan esperar 70 minuts, i després em diuen que això és amb  cita prèvia ? El tracte de la gent ha estat correcte, però la gestió administrativa és millorable, molt millorable.  Unes classes  de  llegeixin  office als responsables, els vindria molt bé. Salutacions.
13030 GENERAL 2020/10/26 Ja fa uns quants dies que a la pàg. Web Vic.cat, a l'opció del temps, ens indiqueu que la temperatura és de  17.7  graus. Sigui  a l'hora  que sigui. Crec que hauríeu de fer un  reset  al sistema de mesura. Gràcies.
13029 HORTA VERMELLA 2020/10/26 Cada cap de setmana, és el mateix. Carrer Alguer.
13028 REMEI 2020/10/25 Em sembla fantàstic que els parcs estiguin tancats pel seu ús normal, però això dóna peu que cada dia els mateixos parcs que estan tancats, s'omplin de grups de joves sense mascareta fumant. Ara mateix, al parc del passeig Pep Ventura, 3 grups de joves reunits als bancs i al parc infantil, i un altre grup fumant a sota del pont del riu  Mèder . Al parc de davant el Cap Remei Vic 2 igual, plaça Fra Joan uns altres...i així cada dia quan trec el gos al vespre. La meva pregunta és, per a qui estan fetes les normes exactament? A qui  es  sanciona? Ah no, que al Remei no hi ha policia.
13025 GENERAL 2020/10/25 2020/10/26 Si tan perillós  és  la Covid19, per què  es fa solament una prova per constatar que ets positiu i no se'n fa cap per confirmar que ja no ho ets ? Nosaltres  vàrem  donar positiu i al cap de  15  dies la metgessa ens va dir que ja podíem fer vida normal, li  vàrem  demanar una altra prova per confirmar que estàvem bé, ja que nosaltres tenim contacte amb persones grans i la seva resposta va ser que solament  es  feia una prova i que si nosaltres volíem, la podíem fer en un centre privat, ho vam fer i la prova continuava donant positiu, o sigui que si haguéssim fet cas a la metgessa, estaríem  contagiant  de nou. Ens han dit que en altres poblacions es fa una prova per comprovar si ja estàs bé del tot . Ara  entenem perquè  hi ha  tants contagis. Resposta
És el Departament de salut qui elabora els protocols d'atenció a la infecció per  sars - cov2   (  covid-19) i el servei d'atenció primària d'Osona treballa seguint en tot moment i de forma  estricta  els protocols que marca aquest Departament, exactament igual que tot el sistema sanitari Català. Els hi hem passat la vostra queixa i ens comenten que el darrer protocol d'atenció  a les infeccions  per coronavirus, que es va actualitzar el 18 d'octubre de 2020 i que podeu consultar a la web de canal salut, diu clarament que: "A tot cas sospitós d'infecció pel SARS-CoV-2 se li farà tan aviat com sigui possible una PCR o un test ràpid antigènic (el test ràpid antigènic està indicat  sempre i quan  la simptomatologia sigui recent, de  5  dies o menys). La PCR es considera la tècnica  Gold   Standard  per al diagnòstic d'infecció per SARS-COV2. En general, no és necessari realitzar PCR o altres proves per reincorporar-se a l'activitat laboral una vegada finalitzat el període d'aïllament." Amb els mesos que hem passat des de l'inici de la pandèmia, s'ha evidenciat que el fet de persistir una prova PCR positiva no implica que la persona estigui malalta, ni segueixi essent contagiosa, el motiu  que  la PCR es mantingui positiva (a vegades durant  vàries  setmanes), només vol dir que encara es detecta restes de l'ARN víric. És  molt important que es facin les proves PCR a totes les persones que tinguin símptomes , que es faci correctament l'aïllament i detectem tots els contactes estrets siguin simptomàtics o no, per tal que  puguem  tallar les cadenes de transmissió, i evitar la propagació del virus. Fer una prova PCR al final de la quarantena no estaria indicat en la població general i no ajuda a controlar la infecció.
13024 LA CALLA 2020/10/25 Si us plau, és necessari que a la zona de l'Atlàntida facin aparcaments per bicis. Vaig haver d'aparcar-la en un banc.
13023 GENERAL 2020/10/25 Hauríem de saber els habitants de Vic on hi ha un WC públic, per quan una persona t'ho demana pel carrer. Els de l'oficina de turisme no donen un servei  adequat, ja que  donen un horari limitat i moltes vegades està tancat al públic.
13022 CAPUTXINS 2020/10/24 S'haurien de posar més papereres al llarg de tot el recorregut de l'anella verda, especialment a les zones de pícnic o descans (tant pel tros del Puig dels Jueus com pel voral del riu). Si menges alguna cosa, s'ha de tornar a la ciutat per llençar la brossa, però si el gos defeca i reculls els excrements, tampoc trobes una paperera per dipositar la bossa.
13021 LA CALLA 2020/10/24 Voldria saber  per què  enmig de tantes restriccions, bars i restaurants tancats i només podent  oferir  el  take   away  o el menjar a domicili, com  és  que el Casal d'avis Mossèn Guiteras, està obert i  menjant  tots junts un munt d'avis?  Algú m' ho  pot explicar?
13020 NORD 2020/10/23 Des de fa ja molts dies, veig que l'estació d'autobusos del carrer Gallissà i tot el seu voltant, així com les voreres de cada costat i el davant, estan molt brutes. Davant la pandèmia que estem passant, demano una neteja més estricta, pel bé de tots.
13019 CARRER SANT PERE 2020/10/23 Com a veí del Carrer dels  Morató , voldria queixar-me del basar de la plaça estació. Em molesta molt que totes les deixalles, caixes,  cartró , estanteries (com a la imatge) i tot el que vol llençar, ho faci per la porta del darrere (que dóna al C/ Dels  Morato ) i ho faci de manera que deixa els contenidors plens i de qualsevol manera.  o  amb la brossa a terra, o en cas de mobles, sense avisar per la recollida d'aquests. Em molesta perquè just davant del basar (plaça estació), també té contenidors, però suposo que no vol donar la imatge de deixar-ho tot brut i de mala manera, davant el seu negoci i ens toca els veïns del Carrer, tenir aquesta mala imatge.
13018 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/23 Visc a la  rambla  del Carme, 21. Just davant de les finestres de l'edifici hi tenim un arbre que, ja fa  vàries  setmanes està tot ple de vespes. Per aquest motiu no podem obrir les finestres de casa ni ventilar, ja que hem arribat a comptar fins a 10 i 12 vespes a l'ampit de la finestra.  Agrairé que  hi feu alguna cosa.
13017 GENERAL 2020/10/22 2020/10/23 Entenc força interessant que per part  d'aquest  Ajuntament i de tots els ajuntaments de poblacions per on circula la  línia   R3 ,  es   pressioni  per tal que els multimilionaris fons europeus tinguin també com a destí la millora i desdoblament de la citada  línia   férrea . Una acció coordinada entre tots els Ajuntaments implicats, podria ser determinant. Resposta
L'Ajuntament forma part de la Xarxa C-17 on, entre  d'altres  temes, es treballa conjuntament en aquest sentit. A més, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Universitat i Ciutat del Coneixement, és l' interlocutor  per a l'impuls i la negociació en matèria d'infraestructures ferroviàries per indicació de l'alcaldessa Anna Erra. L'objectiu és treballar les propostes i peticions de millores del Servei de Rodalies davant les autoritats competents i afectades per les línies i tren,  així com també  de vetllar pels acords pendents i les propostes fins ara  incomplertes , per desdoblar la línia R3 del tren. Gràcies per l'aportació.
13016 OSONA 2020/10/22 Els patinets (sobretot els elèctrics) que passen per les voreres de vianants, no se'ls podria avisar i dir que passin per la carretera o carril bici? Jo crec que n'hi ha molts que ni saben per on poden passar, i passen pel mig de la gent i corren molt. Potser la guàrdia urbana o mossos, podrien cuidar-ho abans que passin desgracies. Si us plau, cuideu-vos-en. És un perill pels vianants.
13015 SANTA ANNA 2020/10/22 2020/10/23 Aquesta  claveguera  que fa cantonada entre el carrer Sant Jaume i el Manel Brunet, no pot engolir l'aigua  d'ençà que  es va fer el  sifó  nou fa mesos. M'he queixat  diverses  vegades, i cada cop ve una  cuba  a netejar, però a la que torna a ploure es torna a taponar. Mirareu aquest cop el  sifó  interior? Abans que hi hagués aquest  sifó,  no havia passat mai això, però si envieu la mateixa persona que el va construir no crec que avancem i el problema continuarà, i m'hauré de seguir queixant. Resposta
Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ho gestionarà.
13014 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/22 2020/10/23 Volia manifestar una queixa relacionada amb les mesures de seguretat Covid per l'equip de treball de l'Ajuntament que avui al matí, 22  ' octubre de 2020, ha estat col·locant llums a la plaça Paradís i a continuació al C/ Argenters. Durant tot el matí, 2 dels 3 treballadors de l'empresa  Minsvic  han estat treballant sense portar mascareta, tant en el treball individual com en el treball en equip. Si us plau, des dels responsables d'aquests treballadors, que es prenguin les mesures oportunes perquè aquestes situacions no es donin. Prou malament que està la situació, amb persones malaltes, empreses tancades, com per què aquests treballadors, dependents de l'Ajuntament, no compleixin la normativa. Resposta
S'ha recordat als operaris de  Minsvic  que extremin el bon  ús  de les mascaretes a la via pública.
13013 NORD 2020/10/21 Faig una queixa referent a l'estació d'autobusos de Vic.  Han   sellat  tots els seients quan la normativa diu que s'han de deixar seients amb la distància de seguretat. Han tancat el servei de lavabos i tanquen l'estació a les 7 de la tarda, quan l'últim bus és a les 9 del vespre Demano que es facin valer els drets dels usuaris, ja que ja patim bastant amb totes les restriccions,  amb l' agreujant  que no compleixen la  normativa.
13012 LA CALLA 2020/10/21 En un pati del carrer doctor  Salarich , quasi al davant del forn de La Guixa i al costat del parc infantil, hi ha uns gats que no són de ningú. El problema és que en van naixent, ahir vaig comptar 5 gatets nous. Ja els donem menjar, però com que cada dia són més, passen gana, i  al temps que  anem, es moriran de fred. Des de l'ajuntament podríeu fer que els recollissin i portar a la protectora? O almenys que els operin perquè no vagin criant? Gràcies.
13011 CAPUTXINS 2020/10/21 2020/10/22 Últimament es veuen en  diversos  carrers, rates de  tamanys  que fan respecte i fàstic. Resposta
Ens posarem en contacte amb tu, per poder actuar.
13010 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/21 Informar -vos que la bombeta del fanal que il·lumina la vorera, situat al davant del número 10 del carrer Bisbe  Torras  i Bages, no funciona. Gràcies per endavant.
13009 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/20 2020/10/21 Gairebé cada tarda entre setmana de 15.30 h a 17 h aproximadament, hi ha aquest cotxe amb matrícula xx75  xxx  estacionat a la plaça de l'estudiant. Resposta
Hem passat la incidència a la guàrdia urbana que ho gestionarà. Per altra banda, si vols, tens l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana, i es pot actuar al moment.
13008 EL SUCRE 2020/10/20 2020/10/21 Les fustes per passar caminant al parc Santi  Ylla  a l'antiga N152, es desclaven, i poden entrebancar. Resposta
Hem passat l'avís a l'àrea de manteniment, que ja ho gestionen per a la seva reparació. Gràcies per l'avís.
13007 MON RURAL 2020/10/20 Manifestar que hi ha arbres malalts a punt de caure (un a la nacional a tocar del  Lidl  i l'altre camí de la Guixa).
13006 EL SUCRE 2020/10/20 Caldria buidar totes les papereres de l'avinguda dels Països Catalans ( sobretot  les que estan més  a prop  de la via del tren). Atès que estan plenes, i la gent molt poc responsable i cívica, hi ha deixalles per terra i molta sensació de  brutícia .  Fa dies que no es buiden.
13005 GENERAL 2020/10/20 2020/10/21 Estic molt enfadat amb la vostra gestió de cites per a qualsevol gestió. Esteu al servei de la ciutadania. On hi hagi una pàgina, parlaré del malament que ho esteu fent. Més feina i menys escaquejar-vos. Resposta
Ens posarem en contacte amb tu, per poder parlar del que comentes.
13004 NORD 2020/10/20 2020/10/21 Ronda Camprodon. Exposeu que les bicis són vehicles i intentaran fer el possible per deixar passar els vehicles d'emergència. Com? Evidentment que han de respectar les normes de circulació, però no ho fan. Ni bicis ni patinets elèctrics respecten res de res, ni semàfors en vermell, ni vianants, ni ambulàncies. Molt i molt perillós. Resposta
Passem les vostres apreciacions a l'àrea de mobilitat, que estan treballant en el tema que comenteu. També les agents cíviques treballen en l'educació viària de les bicicletes i patinets.
13003 SANTA ANNA 2020/10/19 La façana de l'antiga escola bressol que hi ha al costat del parc de sant  Jaume  està plena, a banda i banda, de grafitis.
13002 EL SUCRE 2020/10/19 Cada dia, tarda vespre,  vaig a donar  una volta caminant pel barri del Sucre. En els jardins on hi ha l'estàtua Verdaguer, dia si, dia també, hi veig grups de jovent sense guardar la distància de seguretat, ni mascareta, poden ser grups de 3, 4, 7, 10, 12, persones. No hi ha manera de conscienciar aquest jovent a complir amb les normes que hi ha establertes en aquest temps de la covid pel bé de tothom?
13001 REMEI 2020/10/19 La Generalitat va dir que els bars i restaurants  havien de romandre tancats, però en el barri del Remei devem tenir una llei especial. S'ha convertit en una vergonya de barri i ens tenen totalment abandonats per diversos motius, un dels quals és perquè al carrer Raimon d'Abadal estan oberts (segons ells fan menjar per emportar), però la gent consumeix a la sortida del bar o al carrer. Crec que les lleis són per tots igual, hi hauria d'haver més vigilància els caps de setmana i al vespre, perquè és per donar un volt i al·lucinar una estoneta.
13000 CAPUTXINS 2020/10/19 2020/10/20 Al tram final del Carrer Nou es va eixamplar la vorera. Es va fer posant capes de ciment per ampliar-la. Dies més tard, van passar per rejuntar (també amb ciment) la part vella de panot, amb la nova part de ciment. Ara, aquesta rejuntada s'escrostona i deixa el terra  ple  de sorra i trossos del ciment.  Estaria  bé que  es revisés  i es fes la feina ben feta. D'altra banda, des d'aquesta bústia vau indicar que aquesta obra d'ampliació també es faria de manera " imminent " a la part central del carrer Nou. Quan es durà a terme? Resposta
Ho hem comentat a l'àrea de manteniment, que hi farà un repàs. A vegades, aquestes coses poden passar. Pel que demaneu del segon tram del carrer Nou, i que dieu que es va dir que es faria de "manera imminent", exactament es deia en "en un futur immediat". Actualment ja s'ha sol·licitat aquesta obra al Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya  (  PUOSC  )  i s'està treballant en el projecte. Es preveu  executar  aquesta obra cap al 2021-2022.
12999 NORD 2020/10/19 Caldria reconsiderar la circulació a la plaça del  Mil·lenari i ronda Camprodon. És complicada al llarg del dia, però a les hores punta esdevé caòtica. Els carrils bici han reduït l'espai de circulació de vehicles en una via de molt trànsit. Penso que és perillós circular-hi en aquestes hores de tan transit.
12997 QUATRE ESTACIONS 2020/10/18 2020/10/22 Aquesta persona llença les escombraries a terra sense ni obrir el contenidor , se l'ha avisat i, tot i així , no ha fet cas. Aquesta persona anava en aquest vehicle, i ha deixat la bossa blava a terra. Resposta
Hem passat la incidència als agents cívics, que ho gestionaran. Gràcies.
12996 HORTA VERMELLA 2020/10/18 Escric per expressar el perill que causen els cotxes que aparquen al llarg dels números 95 fins al 69 de l' avinguda  de Martí Genís i Aguilar de Vic. En aquest cantó on hi ha guals i garatges no es pot aparcar; doncs bé, cada dia  està  ple de cotxes estacionats davant dels guals i de zones pintades en groc i en vermell, en altres paraules, cotxes estacionats a la carretera i que redueixen l'ús d'aquesta a la meitat, fet pel qual els que circulem per la carretera hem d'envair constantment el sentit contrari, fet que suposa un perill constant (això per no entrar en el mal ús que l'empresa  MRW  fa de la carretera, estacionant i amb imprudències diverses). Agrairia que es fes alguna acció perquè els cotxes deixessin d'estacionar-hi d'una vegada i poguéssim circular sense perill.
12995 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/18 2020/10/19 Benvolguts. Avui per sorpresa, hem vist com la façana de l'antic restaurant del Racó d'en Pep ha estat pintada d'un color vermell escandalós. Preguem que mireu si està en la carta de color que es dóna als veïns de la rambla del Passeig quan es pinta una façana.  La veritat, ens ha  sorprès. Resposta
Hem passat l'avís a l'inspector d'urbanisme, que ho gestionarà i actuarà si és necessari.
12994 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/18 Només voldria fer un comentari sobre la situació que estem vivint. Els bars i restaurants de la ciutat, estan tancats. Els comerços tenen certes restriccions, com el límit d'aforament . El  que em té indignada, és que a Vic, la meitat de la gent que va pel carrer, ho fa sense mascareta. Ja sigui perquè van fumant, menjant, o simplement no els dóna la gana. Ahir a mercat era una vergonya, ningú controlava les distàncies de seguretat, tothom feia el que li donava la gana. El que estaria bé, és que hi hagués més control policial al centre de la ciutat,  ja siguin policies municipals, mossos o  agents cívics. Si seguim així, la cosa no s'arreglarà de cap de les maneres.
12993 ESTADI 2020/10/18 2020/10/26 Fa mesos que la plaça Francesc  Moragas  fa pena i vergonya. No  sé  si és que no passa el camió d'escombraries o què, però estem dia si, dia també, amb bosses d'escombraries al voltant dels contenidors i aquests plens. Ajuntament quan posareu solució? No costa gaire veure que falten contenidors o  bé  passar-hi més sovint a recollir brossa. Resposta
En els darrers dies hi ha hagut alguna  avaria  en els camions de recollida i és possible que el servei s'hagi vist afectat. Tot i això, és cert que es generen desbordaments entorn dels contenidors i per aquest motiu farem seguiment d'aquest punt, per valorar si és causat perquè es necessita més capacitat dels contenidors, o bé pel mal ús que es fa per part de la ciutadania.
12992 EL SUCRE 2020/10/17 Em  dirigeixo a vostès per comentar-vos la situació que suposa el pàrquing de camions que s'ha situat al carrer Joan Miró. Accedir a l'antiga N-152 s'ha convertit en missió impossible, ja que  en estar  aparcats fan que la visibilitat sigui nul·la. Ara mateix hi ha  una furgoneta , un  camió lona  i varis d'obres.  Penso  que la situació no  s' arreglarà  fins que algú tingui un accident. Per això us demanaria que hem de fer, o com podem fer-ho, per poder circular amb comoditat i sense por.
12991 SANTA ANNA 2020/10/17 Ens  trobem que cada vegada més, el descampat que queda  darrere  del supermercat del Mercadona, es lleva cada matí ple de deixalles, excrements (no tots d'animal) i altres fets vandàlics. Agrairíem  si  es   pogués  vigilar un pèl més aquesta  zona, ja que  sortir-hi a passejar amb animals o nens és bastant antihigiènic.
12990 MON RURAL 2020/10/16 2020/10/26 Som usuaris del circuit de l'anella verda de Vic, concretament del tram del riu  Méder , des del  Lidl  fins a La Guixa. Ja us havíem escrit altres vegades per coses de gossos deslligats i de brutícia diversa. Semblava que la cosa havia millorat, però darrerament, els darrers  20  dies, ens hem tornat a trobar amb els problemes dels gossos deslligats i els amos desfermats, insultant si els demanes que el lliguin, i especialment, la molta brutícia que es va acumulant al llarg de tot el trajecte. Els pitjors trams plens de plàstics, llaunes, papers i brossa en general són: al començament, des del  Lidl  fins al tram entre el  Lidl  i el pou de glaç, i molt especialment, a sota el pont del riu, just on hi ha l'indicador de Cassany disseny. Sota aquest pont s'hi deuen fer  botellons  i festasses cada divendres i dissabte. Ho deixen sembrat d'envasos, llaunes, preservatius,  etc... Potser si al llarg del circuit hi hagués alguna paperera (no n'hi ha cap), ajudaria a tenir-ho més net. Resposta
Darrerament s'ha intensificat l'ús de l'Anella Verda, sobretot d'usuaris nous que no la feien servir abans i que no tenen el respecte i la cura que caldria d'un entorn com aquest. L'anella és un espai  natural  i com a tal, no hi ha papereres,  sinó  que els usuaris s'han d'endur  les deixalles , igual que ho haurien de fer al bosc. És evident que alguns no ho fan, i tenim comprovat que ni posant  papereres   ho   farien .  Les  papereres estan instal·lades als inicis dels trams, en aquest cas al pont del Blanqueig. Repassem aquests espais, per si cal fer una intervenció de neteja.
12989 CARRER SANT PERE 2020/10/16 Crec  que com a veïns/veïnes afectats per les obres de l'edifici nou del carrer  Mossèn   Gudiol,  i les voreres que estan aixecant per tot el voltant, no sé si seria convenient fer un avís o circular als veïns i veïnes perquè ens ha afectat per l'accés a les voreres, entrades/sortides, aparcaments,  etc...
12988 NORD 2020/10/16 Fa dies que a la Ronda Camprodon, vau habilitar el carril bici  traient  circulació als cotxes que vénen del mil·lenari, i a més un carril. Heu fet l'estudi de quantes bicis i patinets hi passen al dia ?, i  a la vegada els cotxes ?, hi  ha molts més embussos ? Ara , està clar que ja m'està molt bé la modernitat, però si ara es tracta de fer contents als ecològics, almenys aclarir per on poden passar les bicis i patinets, perquè ara passen per tot arreu, voreres, calçades, passeigs i no saben res de normes, sentit contraris, vorera molt de pressa per esquivar,  etc   (  no tots), com sempre. Haurien de pagar impostos i complir les normes crec.
12987 GENERAL 2020/10/15 2020/10/16 Ha augmentat el risc de contagi de Covid 19 a la nostra Ciutat, i no és lògic el que passa, encara d'avui 15 d'octubre, he vist gent sense mascareta o mal posada i això fa temps que passa. Si hi  haguessin  hagut més controls, poder estaríem en millor situació, ja que sembla que a la gent li costa assumir la seva responsabilitat. Resposta
La Guàrdia Urbana en fa control als espais públics i en cas de detectar infracció procedeix a denunciar. S'han posat prop de 150 multes en els últims dos mesos. Malgrat això continua havent-hi gent incívica i per això es continuaran fent aquest tipus de controls.
12986 POLÍGONS 2020/10/15 2020/10/26 Neteja  voreres,   caiguda de fulles  arbres- ara que les fulles dels arbres comencen a caure,  agrairíem  que es pugui anar revisant de tant en tant la  situació  de fulles a la zona dels  carrers:  Era d'en Salles ,   camí  de la Tolosa, Costa d'en paratge i carrer Solsona ( zona Sot  dels pradals). Aquesta zona  en  quedar en un espai tan obert, hi ha  moltíssimes  fulles en  època  de caiguda. Els últims anys queden les voreres impracticables per poder passar durant molts dies, amb el perill de  caure, ja que  amb  la humitat  i les glaçades patina  moltíssim . La gent que passem per allà cada dia per anar a treballar, agrairem que ho tinguin en compte. Moltes  gràcies . Resposta
La caiguda de fulles dels arbres és un fet natural. Tenir arbres als carrers ens aporta molts beneficis ambientals i estètics, alguns d'ells els podem gaudir en aquesta època amb el canvi de coloració. Les fulles no es consideren brutícia, però és cert que cal retirar-les i això anem fent durant tot el període que dura la caiguda, que s'allarga setmanes. El servei es reforça, però no és possible recollir totes les fulles de la ciutat de cop, de manera que es va fent gradualment.Hi estarem a sobre.
12985 NORD 2020/10/15 Volia fer una mica de reflexió sobre la circulació en teoria, del tram experimental que han posat a la Ronda Camprodon de Vic. Crec que aquest carrer és el carrer que més transit té a Vic. És via principal d'entrada per accedir a col·legis, hospitals, clínica, etc. De dos carrils d'entrada per la rotonda del  Mil·lenari , han deixat només un carril d'accés, i han posat un carril bici, que és tan ample com el carril dels cotxets. A les hores punta és impossible passar per aquest tram de via per què les cues arriben a la plaça del  Mil·lenari  i pel cantó de Bernat  Calbó  arriben a la carretera de Roda. La meva pregunta és: és necessari aquest caos de circulació? Moltes gràcies i aprofito per saludar i felicitar el regidor d'urbanisme!
12984 GENERAL 2020/10/14 Demano que es reguli la mobilitat de patinets elèctrics i demès per la via pública, ja que actualment és un perill.
12983 GENERAL 2020/10/14 He sentit per la ciutat que hi ha 2 bars com a mínim, que tanquen a les 2-3 de la matinada (quan  suposadament  només es pot  fins a  la 1) i com  és  obvi, poques mesures de seguretat. Un estaria situat al barri del Remei, a prop del centre comercial i un altre al carrer d'en Perot Rocaguinarda. Estaria bé portar un control i  comprovar -ho .
12982 HORTA VERMELLA 2020/10/14 2020/10/26 Fa uns mesos, us vàrem informar que en el nostre domicili, avinguda de Pius XII, 76, els dies de neteja del carrer, l'entrada de casa queda totalment plena de brutícia, suposem pel bufador que fan servir el personal de neteja. Ens vàreu respondre que ja  informaríeu al  servei corresponent, però encara tenim el mateix problema. Us agrairíem una solució. Resposta
Quan es va entrar aquesta incidència per primer cop, es va comunicar a  Vialnet  perquè es prengués especial atenció en aquesta entrada. Pel que sembla el problema persisteix i es tornarà a avisar a l'equip de neteja perquè tingui més cura.
12981 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/14 Els veïns del  casc antic  no parem de veure com instal·len nous cables a les façanes del barri, incomplint la normativa urbanística de soterrament d'instal·lacions. Els operaris travessen els carrers de façana a façana,  en lloc  de fer servir els tubs soterrats que ja hi ha als carrers, per a fer passar aquest tipus de cables. Al carrer de la Riera, en poc temps, hem passat de ser un carrer "net de cables", a una autèntica selva de fils aeris per tot arreu. Aquestes empreses demanen permís a l'ajuntament i l'obtenen ?, són  sancionades per males pràctiques urbanístiques? Per què no se'ls obliga a soterrar el cables, tal com dia l'Ordenança municipal?
12980 HORTA VERMELLA 2020/10/13 2020/10/15 Els arbres del carrer Joana  Jugan  són tots castanyers. Ara que és l'època  que  caiguin, veig que l'Ajuntament no augmenta la neteja de l'esmentat carrer. L'altre dia em vaig trobar una veïna de  75  anys escombrant les castanyes del carrer i, en preguntar-li, em va dir que si no les escombra quan surt a tirar la brossa, comprar o simplement a passejar, molts cops està a punt de caure quan trepitja una castanya.  És  que realment en cauen moltíssimes i em resulta difícil caminar-hi fins i tot a mi que sóc "jove". Si us plau, en la mesura del possible, augmenteu la neteja d'aquest carrer per evitar que algú prengui mal.  Resposta
Fem arribar la incidència al servei de neteja perquè ho tingui en compte. Tot i que les castanyes no són brutícia, és cert que si n'hi  ha quantitat, podria  generar algun ensurt a les persones grans. Ho gestionem.
12979 GENERAL 2020/10/13 2020/10/14 No hi ha hagut manera de trobar les Ordenances Fiscals 2020 a la pàgina www.vic.cat, en cap dels seus apartats. Podríeu donar-me les indicacions d'on trobar-les? Gràcies. Resposta
A la web www.vic.cat, cliques a "Oficina virtual". A la part  esquerra  hi veuràs "Normativa municipal". Quan se t'obri la pàgina de normativa a "categoria" selecciones "Ordenances Fiscals" i allà les trobaràs. 
12978 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/13 2020/10/15 Demanem des de la comunitat  rambla  dels Montcada, 28 que els contenidors de reciclatge sempre estant molt plens i, a part, estant situats a una zona que si mai passés alguna cosa amb foc, els primers pisos hi veuen possibilitat de perill. Resposta
Passem incidència al servei de buidatge de contenidors, perquè estiguin al cas d'aquest punt.
12977 REMEI 2020/10/13 2020/10/15 Algunes  de les rajoles de l'exterior de la finca del C/ Remei 24, es troben aixecades i en mal estat. Els adjuntem les imatges que ens han fet arribar els veïns de la comunitat. Preguem que enviïn els tècnics de l'ajuntament per reparar-ho  el més aviat possible . Resposta
Hem programat la seva reparació, per fer-ho  el més aviat possible .
12976 CAPUTXINS 2020/10/13 2020/10/15 Es poden cremar males herbes en un jardí d'una casa  adossada ? Hi ha un  veí  que ho fa sovint i si hi  ha alguna finestra oberta, la pudor de fum entra  a dins de les cases i costa molt de treure. Resposta
Segons  l'ordenança  de bon govern 'No es poden emetre a l'exterior fums, bafs i gasos, vapors o aire amb substàncies en suspensió per les façanes o patis de  tot tipus '.
12975 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/13 2020/10/14 Som una comunitat de veïns dels  casc antic . Us volia demanar si podeu fer alguna cosa per reduir els coloms de la ciutat. En el nostre pati venen cada dia més de 50 coloms a veure aigua i es caguen i deixen plomes i paràsits per tot arreu. En el bloc hi ha molts nens i com sabeu, els coloms porten moltes malalties. Esteu fent alguna cosa? Us heu plantejat de posar menjar amb anticonceptiu, com fan a Barcelona? Diuen que els ha donat molt bon resultat. Resposta
Ens posarem en contacte amb vosaltres.
12974 EL SUCRE 2020/10/12 Els locals  comercials  que tenim a sota casa (C/Perot Rocaguinarda), des de fa anys que estan buits i mig abandonats. S'ha avisat diversos cops al propietari. Com que són de vidre són de fàcil accés i, en diverses ocasions, hi ha hagut gent ocupant-los. No obstant això, aquest cop la gent que els ocupa han  espantat  algun veí. En aquests moments no ens sentim segurs al nostre barri. Ens agradaria que a part de poder fer fora a aquesta gent, es poguessin tancar els locals amb materials més  resistents . A nosaltres el propietari no ens fa cas.
12973 CAPUTXINS 2020/10/11 Crec que des de l'Ajuntament s'hauria de vetllar per la imatge de la ciutat i no deixar que es degradi fins aquest punt.  Això  és el carrer Raval Cortines.
12972 REMEI 2020/10/11 2020/10/16 Visc en un bloc de pisos. Voldria preguntar, què pot fer o ha de fer un ciutadà que viu en un pis on a la seva escala de veïns pugen i baixen sovint grups de gent, constituïts per dos, tres i fins i tot sis persones, les quals van sense mascareta (directament) o aquesta mal posada? Aquests veïns són, alguns de la mateixa escala, i d'altres vénen d'un altre bloc de pisos. S'hi afegeix a més, el fet ja tradicional a casa nostra  des de  fa molts anys, que ens truquin al timbre de casa cada dos per tres, gent relacionada amb veïns nostres, se suposa que perquè s'equivoquen, i  en obrir  la porta tinguem al davant una persona amb la mascareta mal posada (si en porta). Si us plau, no em responguin res referent a mediació ni pedagogia, etc. Resposta
S'han fet moltes campanyes, controls, etc...però encara hi ha gent incívica que no respecten les normes de convivència ni de seguretat. T'adjunto enllaç del Veinat +, on pots trobar documentació que  si ho veus bé, pots penjar a l'escala i també adjunto el cartell.  El cartell que darrerament hem difós és "La nova normalitat a la comunitat".  Si no pots o no vols imprimir-ho, pots passar per l'OAC del Remei, que te'n donaran.
12971 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/10/11 2020/10/15 Al C/Sant Martí de la Guixa, els arbres no permeten una circulació dels vianants per la  vorera, ja que  les branques  abarquen  molt espai i entren en contacte amb les persones. Molts veïns anem fent la conservació, però en alguns no es fa i el carrer fa llàstima. Resposta
És cert que aquests arbres no permeten garantir l'accessibilitat de la vorera i caldria eliminar-los per poder donar compliment a la normativa, així com allunyar-los de les façanes dels habitatges. Ens consta que s'ha plantejat en algunes ocasions al veïnat i no hi ha hagut consens per realitzar l'actuació.
12970 CAPUTXINS 2020/10/10 2020/10/22 Com a president de la Comunitat de Propietaris de C. Ramon Sala i  Saçala , 42 us vull traslladar un problema que tenim des de fa temps. Aquest problema l'hem estat valorant amb els responsables de Mútua Intercomarcal i no hem pogut arribar a tenir una resolució. La sortida del pàrquing de l'edifici és pel C. Julià  Fàbregas , just al costat de l'entrada de Mútua Intercomarcal i a tocar de la cantonada del C. Josep  Mª . Selva. L'entrada i sortida d'aquests pàrquings es fa força difícil (A voltes impossible per l'ocupació de vehicles) i també perillosa per la manca de visibilitat. Repetidament els pacients de Mútua Intercomarcal o qui els porta a les instal·lacions, ocupen amb els seus vehicles l'entrada del pàrquing i la mateixa cantonada, impossibilitant l'accés o la visibilitat. Us demanaríem una actuació definitiva en l'espai, posant pilones que impedeixin aparcar a la cantonada i que limitin l'espai d'accés dels vehicles al pàrquing del nostre domicili.  Resposta
Actualment es disposa de senyalització horitzontal de prohibició d'estacionament i parada (amb línia groga) a la cruïlla, així com la  mateixa  senyalització del gual de vehicles de la sortida del pàrquing. Per tant, els vehicles que estacionen en aquestes zones estan cometent una infracció. En cas que hi hagi vehicles que ocupin la  mateixa  sortida del pàrquing o es disposin vehicles a la cruïlla que no permetin la visibilitat, cal que es truqui i es denunciï la situació a la Guàrdia Urbana per tal que puguin assistir i realitzin el procediment corresponent. Si voleu, teniu l'app de la guàrdia urbana, que és avís immediat, https://www.vic.cat/viure-a-vic/convivencia-i-seguretat/guardia-urbana/app-seguretat-ciutadana Passem també avís a guàrdia urbana.
12969 REMEI 2020/10/10 2020/10/13 A ls habitatges Montseny del barri del Remei no hi ha llum al carrer, els fanals no s'engeguen fins passades hores, ara mateix són les 21:15 i encara no són encesos. I no es  veu res, el carrer està  tot molt fosc. Esperem que ho solucioneu aviat. Resposta
Hem passat avís a Minsvic, que ho revisarà.
12968 CAPUTXINS 2020/10/10 2020/10/15 Com a president de la Comunitat de Propietaris de l'Edifici del C. Ramon Sala i  Saçala , 42, us voldria demanar una actuació  a l'entorn de l nostre edifici. Consistirà en la neteja periòdica de les voreres i escales del costat. (Entre C. Ramon Sala i Julià  Fàbregas ). Actualment presenta una situació de deixadesa pels excrements de coloms, branques dels arbres trencades a terra, acumulacions de fulles i altres elements de brutícia, que  dóna  una molt mala imatge de l'entorn. Resposta
Fem arribar la vostre queixa al servei de neteja perquè estigui al cas d'aquest punt, i en farem el seguiment corresponent.
12967 ESTADI 2020/10/10 2020/10/14 Em fa gràcia el nou kebab que han obert a  l'avinguda  Estadi 17. Ni porten mascareta els cuiners , ni  fan respectar les distàncies de seguretat, vergonyós. Resposta
Hem passat l'avís als agents cívics que ho gestionaran. Gràcies.
12966 GENERAL 2020/10/09 Penso que seguint i per millorar l'esforç que fa l'ajuntament de Vic amb el carril bici, penso que per unir el sud de la ciutat amb el centre, seria bo que estudiessin aquesta proposta. Uniria el carril actual que puja per la rambla del  Carme  amb el Casal de Gent Gran Josep  Guiteras , amb la nova Biblioteca del Pg. de la Generalitat, amb l'escola del Sagrat Cor, amb el carril bici del C. Piu XII, amb l' OAR  Vic, Club de Natació, Santa Anna, Escola La  Sinia , Gas Osona, l'Escola del  Salarich , amb la Serra de Sant Ferm, i el  CCVIC , i la Plaça Osona.
12965 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/09 Sóc veí de la rambla de l'Hospital i habitualment faig servir la zona DUMA per carregar/descarregar el cotxe. Aquesta setmana m'he canviat el cotxe, l'he afegit a l'App  Parkunload , però a l'hora d'obtenir el tiquet per poder aparcar fins a 10 minuts no em deixa. He trucat a l'Ajuntament i em diuen que l'accés funciona automàticament a través del pagament de l'impost de circulació i que fins que no pagui el del meu vehicle actual (aquest any l'ha pagat l'anterior propietari), no podré fer servir la DUMA, i aquest impost no es paga fins a la primavera, i que ells no hi poden fer res ... De debò? Això és una presa de pèl oi? Que haig de fer, aparcar al carril bici? O a sobre de la vorera? O millor parar al mig del carrer mentre carrego/descarrego? O m'haig de barallar amb el guàrdia quan em posi la multa? 
12964 CAPUTXINS 2020/10/09 Sóc usuària del pàrquing del Seminari perquè treballo al col·legi El petit Miquel. Cada dia quan surto, hi ha una cua increïble, ja que és a les 3 h. La meva queixa és que depèn del guàrdia urbà que hi ha, no ens deixa trencar cap a l'esquerra direcció ctra. de Roda. Jo sóc de Taradell, fent-nos anar cap a la dreta i així provocar molta més retenció. El dimecres érem 4 cotxes seguits que volíem girar i no ens va deixar, i quan li vaig voler dir que ajudaria a millorar l'embús que hi havia, em va girar la cara. Crec que seria interessant que valoréssiu que ens deixessin trencar direcció a Roda i així ajudarien a no provocar tant caos circulatori.
12963 LA CALLA 2020/10/09 2020/10/09 A l'edifici del C/ St. Francesc de Vic ( La Calla ), núm. 1, hi ha moltes vespes a l'hora de fer-se clar, cada dia. En un moment poden entrar fins a 6 vespres en un habitatge particular. Hi ha un fanal davant d'aquest edifici on hi ha moltes papallones i vespes cada matí. Em podríeu trucar per veure què s'hi pot fer? Resposta
Ens posarem en contacte amb tu.
12962 CAPUTXINS 2020/10/08   Suggeriments per millor fluïdesa de trànsit. - Àvia Bernat  Calvó , cruïlla amb c Puig dels Jueus, quan el semàfor que permet la circulació del carrer Julià  Fàbregas , la resta de trànsit està aturat mitjançant semàfors en vermell, també la circulació en direcció est (baixada) del Bernat  Calvó , Aquestes dues circulacions serien compatibles; no tenen intersecció. Suggeriment per millora de la seguretat en el trànsit. - Cruïlla entre  Avda . Països Catalans i Prat d'en Galliners. Tram que va del c. Montserrat  fins  Prat d'en Galliners, direcció sud-Barcelona, hi ha dos carrils, senyalitzats a terra amb fletxa recta. Alguns vehicles utilitzen el carril esquerre, i  en arribar  a la rotonda, canvien de carril, envaint el carril dret o canviant de carril a mitja rotonda sortint (amb el  consegüent  perill) i continuen direcció Barcelona per Països Catalans. Seria possible pintar fletxes; al carril esquerre (fletxa a l'esquerra) obligant a anar a Prat d'en Galliners (direcció est-llevant) i al carril dret (fletxa recta i dreta) per continuar per Països Catalans i Prat Galliners (oest-Atlàntida).
12961 NORD 2020/10/08 Un cop feta la remodelació de les zones d'aparcament al C Pare Coll, la zona per aparcar motocicletes ha quedat reduïda a una zona per a 4 motocicles, i a una plaça de pàrquing de cotxes davant de la botiga  Movistar  que hi caven 4 motos més. Crec que s'han perdut unes quantes places amb aquest canvi, i volia saber si hi ha previst fer-ne  més, ja que  com a usuari veig que hi ha molta ocupació i dificultat per a trobar aparcament.
12960 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/08 Podeu fer algun tipus de control, si podeu, als cotxes aparcats o estacionats a la Plaça Gaudí? A vegades ens costa maniobrar per entrar al pàrquing del carrer de la Ramada. Està permès aparcar ara?
12959 POLÍGONS 2020/10/08 2020/10/15 Sorpresa a la deixalleria municipal de Vic.  Mentre estava utilitzant aquest servei, vaig observar com dues persones entraven irregularment per la part posterior de les  instal·lacions  municipals, dirigint-se al magatzem de petits electrodomèstics, aparells  informàtics, etc ... del qual, una de les dues persones, va sortir amb un monitor d'ordinador i l'altre restà a l'interior, rebuscant en les restes dipositades allà  pels  ciutadans. No estic pas en contra  que  les coses es reutilitzin,  però  no amb  aquests  mètodes, ja que aquell monitor d'ordinador, si posem  pel  cas, no funciona ¿que passarà amb ell?, ¿tornarà a la deixalleria? ¿serà abandonat al medi ambient, després que un ciutadà responsable ha fet l'esforç de dur-lo a un equipament  perquè  es pugui reciclar ? Solucions: -Normalitzar aquesta pràctica. -Identificar els usuaris. Gràcies per posar aquesta eina a la disposició del ciutadà. Resposta
Fa molt temps que estem lluitant contra aquest problema. S'han instal·lat molts sistemes de seguretat i vigilància passius (tanques reforçades, càmeres de videovigilància, denúncies a Guàrdia Urbana i Mossos ... ) però tenen un efecte limitat. S'ha arribat en algun cas als jutjats, però amb resultats poc  satisfactoris .. . S' han estudiat altres opcions, però no sempre són viables ni suficients. Malgrat tot, hi continuem treballant.
12958 NORD 2020/10/08 2020/10/14 La meva queixa  és  que una empleada de la biblioteca Joan  Triadú,  que respon amb el nom de xxxxx,  manté  vers a mi una actitud maleducada,  xulesca ,  borde , prepotent , arrogant,   estúpida  i impresentable. Jo demano ,  com a usuari habitual de la biblioteca en  qüestió , que sigui  destituïda  del lloc que  ocupa, ja que  aquesta nefasta persona no pot treballar de cara al  públic . Agrairé que sigui atesa la meva petició. Resposta
Es parlarà amb l'equip de la biblioteca, també en concret amb aquesta persona per saber què ha passat. De totes maneres, aquests dies  són  especialment intensos i gens agradables per les normes a seguir de la higiene de mans, el distanciament i l'ús obligat de la mascareta. Aquests tres elements  són  imprescindibles, tant pels usuaris com pels treballadors si volem tenir i oferir el servei obert; no es poden fer excepcions pel bé i la salut de tothom.
12957 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/10/07 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Si els plau, mirin bé la fotografia. A vostès els hi sembla que la plaça d'aparcament per a persones físicament incapacitades està en el lloc correcte, amb una tanca al costat? Com ho faran per descarregar la persona afectada si  aquesta viatge  en el seient de l'acompanyant?, o l'acompanyant haurà de pensar, si és que n'està assabentada, a posar aquesta persona al seient del darrere, si el vehicle és de quatre portes però en el costat  esquerre , ¿però, i si el vehicle és de dues portes?, doncs haurà de deixar el cotxe a un metre de distància de la tanca, oi que  és  molt demencial la manera que es fan les obres o instal·lacions? Sembla que tot es fa, com diem a la  tum tum , i ja està fet, i si no està correcta hi tornarem, mentre paguin els ciutadans, no hi tenim cap problema. Molt lamentable.
12956 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/10/07 2020/10/15 Sóc el veí de Sentfores La Guixa, Avui per tercer més consecutiu hem tingut la Deixalleria Mòbil i igual com altres mesos ha arribat bruta, amb el contenidor de voluminosos rebentat, en fi un desmanec, una falta d'atenció i una falta de professionalitat per la persona responsable, bé, millor dit irresponsable. Qui és l'encarregat de cuidar-se que les deixalleries mòbils estiguin en condicions?, està capacitada aquesta persona per dur a terme aquesta tasca?, sembla que no, Aquesta persona és un irresponsable i un incompetent. El mes de juliol i setembre ja vaig fer queixes ,i  avui el mes d'octubre n'he de fer una altra pel mateix motiu. Em diuen que la queixa l'han passada al departament que li correspon, però sembla que ningú d'aquest departament, en especial l'encarregat en fan cas. Molt lamentable. No sé si aquesta persona és la mateixa que es cuida que les ubicacions dels contenidors estiguin adequades i netes, perquè també deu ni do el desmanec que hi tenim. Resposta
Som  coneixedors  d'aquesta incidència i ho tornem a comunicar a l'empresa responsable perquè prengui les mesures corresponents.
12955 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/10/07 L'escola de La Guixa té diferents entrades, on precisament aquest any,  més  que mai,  s' utilitzen  totes. Aquest any han posat una tanca que separa la vorera del carrer a la porta  principal,  però han tret la de les altres portes, on  hi  surten els nens de  p -3  p -4 i  p -5. Fàcilment els nens poden anar al carrer. No s'entén.  És un carrer on hi ha trànsit, perquè ve molta gent de Vic. Algú hi prendrà mal.
12954 GENERAL 2020/10/07 2020/10/08 Sóc mare d'un nen de  3  anys i voldria saber com es preveu  celebrar  la cavalcada dels reis. Estic a  la vostra disposició  per ajudar en el que sigui, per adaptar-se a la nova situació. Resposta
Gràcies per la vostra  col·laboració . L'Ajuntament  està estudiant una alternativa per acollir els Reis d'Orient com es mereixen i que pugui satisfer els més petits.
12953 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/07 2020/10/08 Adjunto imatges de la cantonada c. Sant Just amb C. Call Nou. El terra està molt enganxós i brut. Hi ha regalims que surten del Call Nou fins a les escombraries i hi ha la  mateixa  brutícia dels containers. Fa molt temps que la màquina no passa a netejar. A veure si hi poden fer alguna cosa. Resposta
Hem passat avís a  Vialnet . Ens comenten que a principis d'aquesta  setmana  van netejar terra i àrea de contenidors, abans que ens arribés la queixa, perquè ja ho havien detectat i va quedar net. De totes maneres, veient com torna a estar, demà al matí hi tornaran a passar a netejar-ho.
12952 CARRER SANT PERE 2020/10/06 En algunes de les voreres de Vic hi podem trobar els peus de les  ombrel·les sols, sense taules ni cadires. Crec que seria millor fer un forat a terra i no posar el peu, ja que és un perill pels vianants, en especial les persones grans. A la rambla Sant Domènec vàrem passar un ensurt amb el pare i per sort no va passar res greu.
12951 CARRER SANT PERE 2020/10/06 2020/10/15 A causa de les obres al C Mossèn  Gudiol , s'han desplaçat els contenidors a davant del bloc núm. 19. Entenem que no hi ha cap més espai per ubicar-los, però tal com podeu veure a les imatges, hi ha roba quasi cada dia fora dels contenidors i fins i tot avui hi havia un pot ple d'oli. Què caldria fer per mirar que la gent no deixés la brossa d'aquesta manera? També es podrien posar els contenidors a l'aparcament de l'altra banda del carrer (aparcament C. Joan de Serrallonga) que no hi ha habitatges. Resposta
Farem seguiment de l'àrea, però en cas de tenir més informació respecte als possibles infractors ens ho pot fer arribar que ens serà útil. L'àrea s'ha ubicat en aquest punt seguint criteris tècnics, amb l'objectiu de fer-los més accessibles assignant com a prioritat la seguretat del ciutadà.
12950 CAPUTXINS 2020/10/06 Sóc  veí de la carretera de Roda, i veig que es podrien estalviar moltes embossades. Direcció prohibida per pujar, des de BBVA rotonda cap al carrer Guilleries. Ara es pot trencar i fa molts embussos, ja que han de passar els que vénen de l'ambulatori. Treure direcció prohibida del carrer Josep Ma.  Serts  cap a l'esquerra, direcció a ctra. de Roda a Vica a l uni .  gasol . ... estalviaríem haver d'anar a girar per la rotonda. I treure direcció prohibida al c/ Jaume I, direcció al BBVA rotonda, per trencar cap al carrer del Baró de  Savassona,  estalviaríem  anar a girar a la rotonda i així menys cues.
12949 NORD 2020/10/06 2020/10/22 Fa dies que passo per la ronda Camprodon , per cert de bicicletes poques, els embussos al Mil·lenari, i que els primers dies hi havia algú fent una estadística manual de no sé què de la gent i cotxes. Espero que feu un estudi ben fet i si el cost i col·lapse no seria millor invertir en altres coses?, transport públic elèctric, millores places d'aparcament,  etc... . ah i que els ciclistes o patinets tinguessin clar les normes i per on han de passar, la vorera, el carrer, pel mig de les voreres ..... no  hi   ha  res definit. És curiós que es fomenti l'ús de bicicletes pels nous carrils bici, que a parer meu, són un voler i no poder, atès que en aquesta localitat impera el cotxe, una mica també per necessitat, atès que a sobre que tenim un transport públic penós, a sobre el redueixen. Es formen uns embussos a les hores d'entrada a l'escola, que les cues es perllonguen per tots els carrers que arriben a la plaça del Mil·lenari. Resposta
L'adaptació a la nova configuració de la Ronda Camprodon implica un canvi d'hàbits, el qual comporta un cert temps de marge, per tal de poder disposar de dades contrastables que permetin observar diferències. Actualment s'està duent a terme un estudi, per tal de disposar d'aquestes dades i poder valorar la progressió d'aquesta adaptació. La voluntat de reduir carrils respon a una necessitat de millorar la seguretat viària, pacificar el trànsit i alhora reduir les emissions, per tal de garantir uns entorns escolars saludables i segurs. Aquesta actuació ha estat sol·licitada per les  mateixes  escoles i famílies dels centres escolars; i conjuntament amb aquestes s'està fent un treball pedagògic per al foment i promoció de la mobilitat activa (a peu i en bicicleta) per anar i tornar de l'escola.  Addicionalment  s'estan duent a terme conjuntament amb la Guàrdia Urbana i els Agents Cívics,  pedalades  pedagògiques per als infants dels centres educatius, on s' hi  inclou una part explicativa de normativa de circulació en bicicleta. La normativa de circulació per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal (on s' hi  inclouen els patinets) queda recollida a l'Ordenança de Mobilitat i Seguretat Viària. Respecte al bus urbà, des de fa mesos l'Ajuntament hem estat treballant i seguim fent-ho per tal d'intentar restablir el 100% del servei. Alhora estem treballant per poder oferir un millor servei que s'adapti a les demandes dels usuaris.
12947 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/05 2020/10/12 Ens adrecem a l'Ajuntament de Vic  per culpa dels  sorolls generats en el carrer Progrés, tots els divendres a dos quarts de set del matí  a conseqüència  d'una carregada de residus provinents d'una carnisseria propera. A l'hivern és un problema, a l'estiu és un gran problema. Impossible descansar. Resposta
Les agents cíviques parlaran amb la carnisseria per suggerir un altre horari, tot i que aquest tipus d'activitat tenen una normativa específica i no tenen massa marge de maniobra. 
12946 CAPUTXINS 2020/10/05 2020/10/15 A la plaça Divina Pastora de Vic caldria desparasitar els plataners, perquè hi ha el tigre del plàtan que  perjudica els  arbres. Resposta
Estem amatents i fem seguiment d'aquesta plaga i fem tractaments quan és necessari. En aquesta època de l'any no és aconsellat realitzar-ne cap, ja que  tant  la plaga com els arbres entren en aturada vegetativa. De cara a la primavera vinent, continuarem fent seguiment i tractament si s'escau.
12945 GENERAL 2020/10/05 2020/10/05 Previ a tot comentari, vull tenir en compte els temps difícils que passem. He quedat molt "parada" de la poca agilitat i tardança per poder parlar amb les oficines o algú de l'Ajuntament. Hi ha altres afers més urgents. La meva consulta era per demanar pas d'un cotxe pel C. de Gurb.(i això ho entenc) Algunes pàgines de l'Ajuntament en construcció? Tres dies per la gestió?, i les botigues quan hi passa un client, on comuniquen la matrícula? La targeta Cat Salut que es demana? Si em poden dir com agilitzar aquesta sol·licitud, ho agrairé. Avui no puc valorar massa positivament la gestió de l'Ajuntament Resposta
Per fer aquest tràmit ho ha de fer a través de la seu electrònica: https://seuelectronica.vic.cat/siac/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=30&idnct=282&x=Aumxtp9Cd2A3OnMfiKL5bg Les  botigues poden entrar la matrícula del client i autoritzar directament, via l'app de l'illa de vianants, no depenen de que ho faci l'Ajuntament. Per donar-se d'alta de l' idCAT  mòbil us demana unes dades  personals, ja que  l' idCAT  mòbil és l'equivalent a un certificat digital i és un tema molt personal. El Certificat digital s'ha de tramitar presencialment a les oficines, ja que algú ha d'acreditar que ets qui dius ser,  si no  qualsevol podria demanar un certificat digital en nom teu i signar com si fossis tu. L' idCAT  mòbil és pràctic, perquè no implica haver-se de personar a les oficines municipals per identificar-se, però llavors has de donar unes dades concretes perquè el sistema  en què  et registres, que és de l' AOC , pugui fer la validació i creure's que ets tu. Per això et demana el mòbil, el NIF, la data de caducitat i el codi de barres de la targeta sanitària. Si  entres aquestes dades, ja et dóna  d'alta en el sistema i podràs tramitar-ho des de casa, com si tinguessis un certificat digital. Si voleu, sempre podeu trucar a l' OAC360º  i us assessoraran: 930267225. És un servei que tenim de 8 del matí a les 8 del vespre,  per ajudar a tramitar  online .
12944 NORD 2020/10/04 2020/10/22 És curiós que es fomenti l'ús de bicicletes pels nous carrils bici, que a parer meu, són un voler i no poder, atès que en aquesta localitat impera el cotxe, una mica també per necessitat, atès que a sobre que tenim un transport públic penós, a sobre el redueixen. Es formen uns embussos a les hores d'entrada a l'escola, que les cues es perllonguen per tots els carrers que arriben a la plaça del  Mil·lenari  i més enllà, impressionants. S'obliga a fer servir el cotxe privat, per no disposar d'un de públic coherent, que ja era penós i ara el redueixen. Quins genis els de mobilitat Això sí, quan vingui el fred de veritat i els carrers estiguin gelats, agafarem les bicis i vinga a desplaçar-se per la localitat, els nens  darrere  i sense un bus decent. Una vergonya. Resposta
La voluntat de reduir carrils respon a una necessitat de millorar la seguretat viària, pacificar el trànsit i alhora reduir les emissions, per tal de garantir uns entorns escolars saludables i segurs. Aquesta actuació ha estat sol·licitada per les  mateixes  escoles i famílies dels centres escolars; i conjuntament amb aquestes s'està fent un treball pedagògic per al foment i promoció de la mobilitat activa (a peu i en bicicleta) per anar i tornar de l'escola. Actualment estem recollint els diversos  ímputs  i percepcions que rebem del veïnat, comerciants, centres educatius, sanitaris... ubicats en aquest eix per tal de considerar quina ha de ser la configuració més adient de la Ronda Camprodon i Av. Bernat  Calbó .
12943 CAPUTXINS 2020/10/04 2020/10/07 Visc al carrer bisbe Torres i Bages 1 cantonada amb carrer santa Joaquima de Vedruna. Les finestres de les habitacions del meu pis donen al fons de la casa antiga abandonada, situada al carrer santa Joaquima, gairebé plaça santa Teresa. L'abandonament i descuit d'aquest fons, amb  tot tipus  d'arbres, plantes, i escombraries, atrau  tot tipus  d'insectes, grans i petits, fins i tot ratpenats i rates, que impedeixen als veïns obrir finestres per ventilar. Si us plau, feu alguna cosa perquè els propietaris o l'Ajuntament, facin una neteja profunda i fumigació d'aquest terreny, talant arbres i plantes innecessaris, i també brutícia que són focus de greus malalties. Resposta
És una propietat que no es veu des de la via pública.  Hauríeu  de presentar una instància a l' OAC  o via telemàtica, demanat el que dieu, perquè l'inspector s'hi pugui posar en contacte i fer la inspecció corresponent.
12942 CAPUTXINS 2020/10/04 2020/10/07 Des de l'AMPA de Caputxins volíem demanar com ho hem de fer per sol·licitar 'estructures/pals' per lligar les bicis a fora de l'escola. Hi ha cada vegada més famílies que porten els infants a l'escola en bici i l'han de deixar a fora de l'escola sense lligar. Resposta
Hem passat la vostra petició a l'àrea d'educació per a la seva gestió. Es posaran en contacte amb vosaltres.
12941 POBLE SENTFORES-LA GUIXA 2020/10/04 2020/10/22 Sóc el veí de Sentfores La Guixa. Suposo que queda molt clar la falta d'interès i de professionalitat pels Srs. responsables de l'Ajuntament de la neteja, com del  bon condicionament  dels llocs dels contenidors d'escombraries, com es veu tot sovint en les queixes a la Bustia Ciutadana. Aquí al poble en tenim mostres. Avui em referiré als contenidors que tenim en el pla del davant del Mas  Sagalés , a la carretera  BV  4316, el terra desmanegat, bruts, quan plou un gran bassal, pregunto, tan difícil és procurar que aquests elements estiguin en un lloc adequat, net i endreçat? No els sembla Srs. que això o és  desinterès  o és una incompetència grandiosa pels Srs. que se n'haurien de cuidar? La Sra. Alcaldessa no presumeix sempre referint-se a l'ordre, a la netedat en especial en aquests dies? Com també cal comentar la falta d'interès en els parcs infantils, o sigui tot plegat un gran desmanec.  Sembla  que pels responsables no té  cap importància . Ara que, el centre de la ciutat,  sempre  llueix, perquè serà? Resposta
Aquesta setmana s'hi ha fet millora, i ha quedat reparat. 
12940 OSONA 2020/10/04 2020/10/08 Al carrer  Òmnium  Cultural/Botànic Micó, fa mesos que hi ha un sot molt gran. Agrairia que es pogués solucionar com més aviat millor, tan això com la manca de neteja i seguretat per la zona. També som part de Vic. Resposta
El forat aquesta setmana quedarà tapat.  La  Neteja de la zona es fa setmanalment amb personal manual (a peu amb escombra) dilluns i dimecres, màquina escombradora dijous i neteja parcs algunes tardes. Respecte a la seguretat que comenteu, ho passem a guàrdia urbana pel seu control i gestió.
12939 NORD 2020/10/04 2020/10/22 Sóc usuària de la carretera que va de Vic a Gurb passant pel Pavelló del Castell d'en Planes. He demanat diverses vegades la necessitat de millora de la zona (+llum+ passos pels vianants, senyalització…). Si no vaig errònia, només s'ha fet millora a la zona quasi al costat de l'Ajuntament de Gurb i molt sincerament, encara no hi he trobat el bon ús del pas de vianants, ja que quan el travesso s'ha acabat la zona de pas, és a dir, no hi ha vorera. (però millor això que res). Us transmeto que la necessitat més urgent, no és en aquest punt del vial, sinó just davant del Pavelló. Us adjunto foto del que vaig veure la setmana passada. Resposta
Aquesta carretera pertany a la Diputació de Barcelona, i és la  pròpia  Diputació qui s'encarrega del seu manteniment i gestió i de la configuració de la via. Passem la petició.
12938 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/04 Voldria, si us plau, que  em   poguéssiu  solucionar el problema de l'aparcament al centre de Vic.
12937 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/03 2020/10/15 Quan vau acabar les obres del carrer Verdaguer, em van cridar l'atenció les soques dels arbres descentrades dins dels enormes escocells rectangulars. Però llavors vaig pensar que probablement ho havíeu fet així amb la idea que, quan en plantéssiu de nous, els podríeu apropar a la calçada. D'aquesta manera, amb els anys, l'amplada efectiva de la vorera creixeria per a gaudi dels vianants. Però amb cert disgust he observat que heu replantat uns quants arbres i els heu deixat alineats amb els vells. A mi em sembla que si no  moveu els arbres cap a la calçada, les obres no hauran  servit de  gairebé res , ja que l'amplada efectiva de la vorera, és a dir, la disponible per a caminar, no s'haurà modificat  en relació amb  la que hi havia abans de l'actuació. Resposta
La plantació dels arbres nous al carrer Verdaguer (13 unitats) es va fer seguint l'alineació dels arbres existents, majoritaris (més de 40  ut ), per mantenir una coherència i linealitat de tot l'arbrat del carrer. Els arbres existents han de viure encara molts anys i no es planteja la seva renovació. El que s'ha guanyat és incrementar el  tamany  de l'escocell de l'arbre perquè aquest pugui viure en millors condicions.  L'escocell no és vorera  i per tant,  tant  si els arbres estan plantats al mig com a un extrem les seves dimensions serien les mateixes i no es guanyaria espai de vorera. De fet la vorera s'ha ampliat en  ambdós  costats també, guanyant més espai pel vianant.
12936 EL SUCRE 2020/10/02 2020/10/09 A la zona verda situada sobre les pistes d'atletisme és un lloc de pràctica habitual d'esport (atletes corrent, bicicletes,  tai-txi , etc.), i de passeig i lloc de pas de caminadors cap a la Creu de Gurb. De manera constant apareixen persones que porten a passejar el seu gos deslligat i de manera descontrolada, empaita i borda al que està fent la pràctica esportiva o de lleure. Agrairia que es col·loquessin rètols visibles que indiquessin que els gossos han d'anar lligats i que es fes un control per part de la  guàrdia  urbana o agents cívics. Alguns esportistes no volen practicar esport en aquell indret (al bell mig de la zona esportiva!) per la por als gossos, Es tracta d'un acte de civisme que sovint els propietaris dels gossos no s'adonen de les molèsties que ocasionen,  sota  l'excusa  que  "aquest gos no mossega", En tot cas, que l'Ajuntament es qüestioni de fer un tancat per tal que puguin fer córrer els gossos pel seu interior. Cal actuar, ja que s'estan creant situacions tenses en aquell indret. Resposta
Ho  passem als agents cívics perquè hi facin controls i donin/recordin la informació als propietaris de gossos.
12935 GENERAL 2020/10/02 2020/10/05 Voldria primer fer una recomanació al servei de comunicació de l'Ajuntament de Vic. En temps de pandèmia, que ha obligat fins i tot a tancar els parcs infantils, crec que totes les publicacions de cartells i notícies referents a la covid i noves mesures, haurien de publicar-se a les xarxes socials no només en català, sinó també en castellà i en altres llengües com àrab, xinès,  etc...  de les comunitats majoritàries a Vic. Les publicacions a Instagram en imatges són molt maques, però no les entén tothom! També, a banda de fer un esforç més gran amb agents cívics i mediadors, potser seria bo penjar alguns cartells repartits per la ciutat amb aquests idiomes, per tal que tothom que vulgui pugui llegir-ho i informar-se. D'altra banda, em podríeu dir també quantes sancions s'han posat a Vic des de l'entrada d'obligació de portar mascareta a la via pública? Resposta
D es de l’àrea de ciutadania s’està en permanent contacte amb les diferents entitats i comunitats per fer-los arribar la informació. S'han posat una mica més de cent multes.
12934 GENERAL 2020/10/02 2020/10/22 Quan es normalitzaran els horaris del bus urbà? No s'han adaptat els horaris amb les sortides dels instituts. (Callís) Sagalés  m'ha comentat que amb  la Covid   han   reduït  serveis,  tot  i que a la web  vic .cat posa que a partir del 14/9/2020 els horaris ja eren els normals. Els nens s'han d'esperar molta estona a la parada, abans no passa el bus. Amb el tema Covid, potser millor que adaptem més bé els horaris. Resposta
Des de fa mesos l'Ajuntament hem estat treballant i seguim fent-ho per tal d'intentar restablir el 100% del servei de bus urbà. La informació que es disposa de bus urbà a la pàgina web de l'Ajuntament, indica que s'ha reduït la freqüència de busos urbans,  respecte  els horaris habituals, fins a nou avís, mantenint els recorreguts habituals de les línies; i que a partir del 14 de setembre els horaris són els que s'hi indiquen. En el darrer augment del servei es van potenciar les expedicions amb major mobilitat (on  s'hi   inclouen  les entrades escolars). Passem a l'empresa concessionària del bus urbà aquesta petició, per tal que d'intentar poder tornar a disposar de l'expedició entre les 14:21 i les 15:21.
12933 CENTRE HISTÒRIC 2020/10/02 2020/10/08 El meu dubte té a veure amb el bar " Barmutet ". Actualment, per la situació de la Covid 19, s'ha de reduir aforament/terrassa al 50%. Mantenen a la terrassa 4 taules/16 cadires i entre 2-3 bidons amb 2/3 cadires en cadascun. Es podria comprovar les condicions de llicència de terrassa per garantir que compleixen amb la normativa actual? Per altra banda, continuen, com sempre, amb portes obertes i música audible des de la via pública i els habitatges propers (en diferents ocasions he trucat a la Guàrdia Urbana). A més, ben a prop de l'Ajuntament. No entenc com és possible. Resposta
Ho hem passat tant a la guàrdia urbana, que gestionarà el cumpliment de la normativa de la terrassa, així com a activitats, pels sorolss de la música que comenteu, que en farà comprovació.
12932 LA CALLA 2020/10/02 2020/10/12 A l'aparcament gratuït del davant de l'Atlàntida, fa molt de temps que hi ha un cotxe aparcat. És de la marca Nissan, color verd, té cartells als vidres dient que està a la venda i la matrícula és M - 1040 -  YN . Resposta
La policia de proximitat en farà seguiment.
12931 GENERAL 2020/10/02 Us  escric per denunciar la situació del transport públic.  Sóc  usuària de  la E12 . Sou conscients que han reduït els autobusos? Sou conscients que arribem a tenir 1 h d'espera entre bus i bus?, cosa que provoca aglomeracions dins els busos?, i sobretot, sou conscients que  ens   juntem  unes 75 persones dins l'espai d'un autocar sense distància de seguretat, sense ventilació en un viatge que dura 1 hora? Em sembla vergonyós!!! La casa  Sagalés  i la Generalitat han fet oïdes sordes a les nostres queixes. Estaria bé que vosaltres hi poguéssiu fer alguna cosa.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...