Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Des de l'any de les olimpíades, 1992, fins avui s'ha reduït la potència dels punts de llum de 215 a 179 w/punt, sense perdre lluminositat

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
756 2008/03/18 2008/04/04 C/Manlleu tocant a la ronda Camprodon: des de fa ja uns anys hi ha penjat un fil gruixut que comunica amb el pal de fils i està subjecte amb dos balcons del mateix bloc que no sé de que és. Si és pogués venir a retirar ja que considero que es molt perillòs tenir-lo al balcó de casa. Resposta
Es tracte d'una línia elèctrica d'alimentació de l'enllumenat de nadal. Les instal·lacions provisionals de Nadal, d'acord amb el BAN corresponent, s'han de retirar abans del dia 15 de gener de cada any. En aquest cas la instal·lació la va fer una empresa en representació de l'Associació de Botiguers i Comerciants del carrer. Posats en contacte amb la mateixa ha promés retirar els fils en breu. Ho controlarem.
755 2008/02/26 2008/03/22 Sant Llàtzer: La il·luminació d'aquesta zona és insuficient, per no dir nul·la, a les zones ajardinades quan no hi ha llum solar. Hi ha prevista alguna modificació?. Per quin periode?. Resposta
La zona verda de Sant Llàtzer no està concebuda com a parc-jardi urbà, sinó com a parc de praderia i formant part de la xarxa de sendes verdes i d'itineraris verds, com podrien ser, també, els parcs fluvials del Gurri i del Meder o el del Puig dels Jueus.
754 2008/03/18 2008/04/04 Plaça de la Sardana - Atò Bisbe, 10: els desaigües de les teulades desaigüen tots a la plaça, per aquesta raó quant plou tota l'aigua de les canaleres, va a parar a la plaça, (això passa perque no estan soterrats els desaigües). S'hauria de solucionar aquest problema, ja que quan plou no pots travessar per aquesta plaça. Resposta
Observat el que fa el cas, coincidim amb la observació del comunicant. El més normal i correcte seria que les aigües de pluja de la zona indicada, fossin recollides amb col•lectors fins a la connexió amb la xarxa municipal del clavegueram.

Dit això, cal explicar que la plaça de la Sardana no forma part del conjunt de places públiques de la ciutat de Vic. És en realitat un espai totalment privat que els veïns, per iniciativa pròpia, han anomenat d’aquesta manera. En el subsòl de la plaça hi ha l’aparcament soterrani, també privat, que forma tot un conjunt amb la pròpia plaça i amb els habitatges del voltant. La manca de desguassos és en tot cas un dèficit de la construcció, inicialment responsabilitat dels promotors i actualment dels seus propietaris, de la mateixa manera que també ho és el seu manteniment i conservació.

En aquestes circumstàncies, doncs, com que l’Ajuntament no pot finançar ni executar cap obra en una propietat privada amb fons i mitjans públics, l’execució de la millora correspon als propietaris actuals.
753 2008/03/18 2008/08/26 C/Josep Pratdesaba (davant el parc de l'horta vermella): s'hauria de posar una mica d'ordre amb els aparcaments perquè com que no estan marcats tothom aparca on vol, fins i tot ocupant carrils per la circulació. I s'hauria de prohibir aparcar camions perquè a part de mal aparcats ocupen el lloc de dos o tres cotxes i això fa que els veïns no poguin aparcar. Resposta
Tot aquest sector està una xic afectat per les quantitats d'obres de construcció. Lllar d'Infants, Auditori, Edifcicacions de pisos, ...., no obstant la Guàrdia Urbana n'està fent un control i possant les coses a lloc.
752 2008/03/17 2008/03/22 Sóc director de teatre d'un grup de persones disminuïdes de la comarca i sempre ens ha mancat un espai per poder dur a terme els nostres assajos amb una certa qualitat. Agrairia que l'Ajuntament actual ens pogués cedir un espai a peu pla i prou ampli perquè el nostre col.lectiu d'actors i actrius s'hi pogués moure amb total llibertat. Assajem cada dimarts de 6 a 8 a l'edifici de Casa Caritat del carrer Sant Just. Resposta
Fem arribar la vostra petició a la regidoria de cultura, no obstant, però, caldria us donessiu a conèixer i presentessiu el vostre projecte a l'IMAC. Són diverses les entitats teatrals de Vic que han fet sol·licituts per l'estil i se n'estan estudiant les possibles ubicacions. En el vostre cas, al ser d'àmbit comarcal, potser caldrà possar-nos en contacte, també, amb el Consell Comarcal. 
751 2008/03/17 2008/03/18 Com és que en la pàgina de l'IMAC se'ns continua presentant el teatre Atlàntida com un espai que s'està rehabilitatnt, si en aquest moment no hi resta ni l'apuntador?. Com és que no s'han ofert les butaques, que eren noves de trinca, a alguna entitat cultural o grup de teatre?. Com és que una obra com Carta d'una desconeguda es va fer només un cop a Vic, malgrat el preu elevat de l'espectacle i la gran quantitat de gent que hi va assistir?. Em continuo queixant de la migradesa teatral a la programació de l'IMAC. Per què no es programen més obres de petit format al Centre Comunitari i s'hi establissim contactes amb sales de petit format com la Muntaner, la Becket o la Villarroel?. Malgrat les condicions del teatre, el que manca és pressupost i la cultura sempre serà la parenta pobre dels Ajuntaments. Resposta
La Web de l'IMAC i en general la de l'Ajuntament, està en remodelació total, no només d'imatge, sinó de tecnologia. S'ha de modificar tot el contingut conjunt (una modificació parcial és complicada - costosa, donada la tecnologia en que està concebuda), i estem esperant un nou disseny per a renovar-la totalment ja que ha quedat obsoleta en diferents aspectes.

Butaques de l'Atlàntida, no estaven homologades ni adequades a les noves normatives, i per tant, cedir-les comportava un risc de responsabilitat. Si a això hi afegim que desmontar-les, traslladar-les i montar-les en un altre espai era un procés molt costós econòmicament (i que a més havien de passar forçosament per un procés d'inifugació), als serveis jurídics de l'ajuntament no els va semblar oportuna una cesió, atesos els riscs de diferents tipus que comportava i el poc avantatge que representaven per al potencial beneficiari. Malgrat tot, unes unitats si vàren ser cedides i la resta incloses a la venda de l'immoble.

Respecte a Carta d'una Desconeguda, davant la demanda vam intentar fer dues sessions però la companyia no s'hi va avenir atès que tenien un calendari molt ocupat i que els actors no volen fer dues representacions en un sol dia.

La programació teatral, el Centre Comunitari va acollir el febrer l'obra L'Aigua, de qualitat més que destacada, el març hi va haver Carta d'una Desconeguda, a l'abril hi trobarà Viatge a Califòrnia, amb l'Àlex Casanovas i a principis de juny l'espectacle que Vol Ras acaba d'estrenar, només per posar uns quants exemples. Tots ells són espectacles de qualitat garantida i interpretats per professionals de primera fila del nostre país. A més, la programació de teatre de petit format semblant a la de les sales barcelonines que esmenta la carta, es troba també complementada a Vic amb la programació que fem a altres espais com l'Institut del Teatre o el Casino, com podrà comprovar facilment si es dóna un cop d'ull a la programació.
749 2008/03/17 2008/03/22 Antic col·legi Balmes: Gaduir d'un dissabte tranquil a casa després d'una setmana de feina?. Impossible pels veïns del Balmes de l'1 de Juny al 31 de setembre. Motiu: el volum de la música del Ball que se celebra cada dissabte de 10 a 1 de la nit a la pista del col·legi. Els agents de la guàrdia urbana han aixecat diversos actes per uns sorolls que sobrepassen els nivells permesos per la legislació. En els mesuraments fets pels agents es va constatar que la potència de so representava més del doble del límit fixat. Després de demanar diverses vegades si podien fer el ball a dins ens van dir que tenien autorització expressa de l'antic consistori. És cert? Si és així és un cas clar de contaminació acústica. Esperem que aquest estiu es faci a dins els locals tal com es fa tots els dijous i diumenges durant l'any. Resposta
Per evitar totes aquestes molèsties, s'han dut a terme dues accions que esperem reportarant el resultat esperat. Concretament la instal·lació d'unes parets o panells com a barreres acustiques i, potser més important encara, uns nous amplificadors amb la limitació sonora adeqüada de tal manera que encara que es volgui augmentar el volum, els aparells ho amplifiquen fins al limit de decibels permesos.
748 2008/03/17 2008/03/22 Com és possible que en ple segle XXI hi hagi a 25 metres d'un centre escolar públic (Dr. Joaquim Salarich) un magatzem de butà amb tot el perill evident que té aquest fet?. Els pares i mestres s'haurien de negar a fer classe als nens amb un perill latent al costat. No hi ha lleis que prohibeixin aquest fet?. No es pot fer fora aquest magatzem i buscar-li una altra ubicació? Resposta
Segons consta, el magatzem de butà disposa de totes les reglamentacions i normatives vigents en vigor. Ès fàcil imaginar que tots prefeririem trobar una altra ubicació, peró quan es va construir l'escola, a mitjants dels 70, el magatzem ja hi era. És d'esperar que en el nou pla urbanístic de la zona s'hi trobarà un asolució vàlida per a tots.
747 2008/03/17 2008/03/18 C/Verdaguer-Rbla. Hospital: Hi ha un parterra a l'entrada a la plaça venint de la Rambla Hospital que encara no se que hi fa, al principi semblava que era per que els cotxes no entresin a plaça, ara com que molts hi poden entrar s'ha arraconat el perterra cap al cantó de Can Masrramon cosa que dificulta el pas als vianants que venen de la Rbla. Hospital o que venen del C. Verdaguer i volen entrar a plaça. També està encara més difícil pel fet que i ha unes bastides. Algú hi pot fer alguna cosa? Resposta
S'ha enrretirat cap al centre per deixar més pas cap a la rambla de l'Hospital.
746 2008/03/14 2008/04/18 Visc al Antic Camí de Taradell: Cada matí per anar a la Serra de Senferm haig d'anar fins a Santa Anna, tornar cap a la plaça osona per arribar al meu destí. El motiu, hi han totes les senyals obligatòries per anar cap a Sta. Anna, per tant, no puc pujar per cap carrer. Si des de la plaça Osona vols anar a la nacional, encara és més complicat, ja que has d'arribar fins al parc de Sta Anna, passar per l'estadi i o bé vas fins al Passeig de la Generalitat o bé gires al bar esplai i cap a la rodona per enllaçar al Passeig de la Generalitat. No podriem fer-ho d'alguna manera més fàcil?. Hem de passar per 4 barris, quan abans només per un. Resposta
Hem observat el que fa el cas i veient el trànsit que hi habia al Cami Antic de Taradell (quan era de doble circulació) i l'actual situació de només sentit d'entrada, opinem que ha millorat considerablement, malgrat que en el tram del cami hi hagi dos carrers consecutius de sentit només de baixada i depenen d'on es visqui cal fer una mica més de volta. Ho lamentem però, almenys fins a finalitzar totes les obres i el pla urbanístic de la zona, creiem ha de continuar així.
745 2008/03/14 2008/03/15 Servei de Neteja: sols queixar-me del soroll que fan, no tinc cap dubte en efectivitat, però podrien començar una mica més tard?. Les cinc de la matinada no són hores per la resta cap problema en la seva tasca. Resposta
Estem acabant un estudi de canvi de rutes i horaris. Hem fet diverses probes del dret i del revés i està previst implementar la decissió final durant el mes de Maig'08. Esperem que les noves rutes i horaris siguin menys molestes.
744 2008/03/14 2008/03/15 Parc de Sant Jaume, entre els carrers Manuel Brunet - Josep Mª Pallàs i Sant Jaume, al costat de l'escola bressoll El Cucut: continua havent-hi un grup de nois grans que hi fan bretolades, enbruten, molesten als nens petits que hi juguen i increpen als pares i mares que volen possar-hi pau i seny. Acostuma a ser de quarts de 6 a 7 de la tarda. Resposta
Els Agents de la Guàrdia Urbana del barri, tenen marcada aquesta ubicació. Ens assegurarem que hi passin i controlin el parc.

Aquest parc en breu es remodelarà gràcies al Pla de Barris.
742 2008/03/13 2008/03/19 Passeig Generalitat cantonada amb Plaça Francesc Macià: hi falta una paperera.
741 2008/03/13 2008/04/04 Barri Sta. Anna, Pasatge de Lurdes: han fet una rotonda que no permet accedir a la avgda. Països Catalans i aixó comporta que hagi de fer moltes voltes per arribar a casa, prego que es mirin les direccions. També caldria més llum al darrera dels mobles la fàbrica i al C/Joan Maragall, està molt abandonat. A més a més està ple de excrements de gossos i a la nit fa molta por passar-hi. Resposta
La ordenació actual del trànsit a la zona de la rotonda existent a la intersecció entre el carrer de la Mare de Déu de Lorda i l’avinguda dels Països Catalans, és el resultat d’un acord entre l’Ajuntament i els representants de l’associació de veïns del barri de Santa Anna. D’acord amb la proposta de l’Ajuntament, en el moment de la posada en servei del nou tram de l’avinguda dels Països Catalans entre el passeig de la Generalitat i de l’esmentada rotonda , tan el trànsit provinent del passeig de la Generalitat com el procedent de la Mare de Déu de Lorda i del carrer de Rafael de Casanova, tenia accés, a través de la rotonda, al tram antic de l’avinguda dels Països Catalans (tram abans anomenat carrer de l’Esbart de Vic).

Poc després de la posada en servei un nombrós grup de veïns de l’avinguda dels Països Catalans amb el suport de l’Associació de Veïns, varen manifestar el seu total desacord amb la ordenació del trànsit en base a que una gran part de la circulació de l’anell de circumval•lació de la ciutat, en aquesta zona sud, passava pel tram antic de l’avinguda dels Països Catalans i que, aquesta via urbana, no reunia les condicions per absorbir l’increment de trànsit pesat que de fet es va produir (cal tenir en compte que aquest carrer ha tingut alguns problemes d’estabilitat del ferm, degut a que per sota hi passa un gran col•lector que canalitza el torrent de Sant Jaume). És llavors quan entre els veïns i l’Ajuntament es va acordar la proposta actual que només permet l’accés al tram antic de l’Avinguda dels Països Catalans als vehicles provinents del carrer de la Mare de Déu de Lorda mentre que els vehicles provinents del passeig de la Generalitat estan obligats a circular pel carrer de Santa Anna que forma part de l’anell de circumval•lació de la ciutat.

En aquest cas crec que s’ha d’entendre que la millora de la circulació del barri és prioritària enfront dels inconvenients d’haver d’allargar el recorregut amb cotxe per arribar al garatge de casa.

Pel que fa a la deficient il•luminació del “darrera dels Mobles la Fàbrica”, creiem que es refereix al mateix tram de l’avinguda dels Països Catalans entre el passeig de la Generalitat i la rotonda del carrer de la Mare de Déu de Lorda. Aquest és un vial provisional al qual li manca una calçada, l’illot central i les voreres, elements que està previst executar conjuntament amb la resta d’obres del Pla Parcial Joan Maragall. L’enllumenat instal•lat fa poc temps, és provisional a l’espera de l’execució de les obres abans esmentades i, com a tal, s’ha de considerar suficient.

L’enllumenat del carrer de Joan Maragall s’ha de considerar totalment correcte, amb una uniformitat bona i amb uns nivells d’il•luminació mitjana que estan dintre dels valors normals per aquest tipus de vial. En aquest cas, la sensació de poca llum pot ser deguda al contrast evident amb el nivell d’il•luminació del passeig de la Generalitat que és més alt. Però cal tenir en compte que el passeig de la Generalitat disposa d’un nivell lumínic superior al que fixa la Normativa vigent en aquesta matèria.
740 2008/03/10 2008/03/16 C/Sant Jaume amb c/Mare de Déu de la Mercè: hi ha uns contenidors de deixalles en un lloc força perillós per la integritat de les persones que cada dia van a dipositar-hi la brossa. Resposta
En aquesta cruïlla de carrers i a petició dels veïns, vàrem col·locar-hi un pas de vianants, ara farà 2 mesos, per senyalar-ne la "ruta segura a seguir" per dispositar les deixalles. Avui mateix n'hem verificat la idoneïtat i ho considerem correcte.
739 2008/03/10 2008/04/11 Passeig Pep Ventura: al parc infantil hi caldrien més atraccions per la canalla. No és podria possar una barana protectora al costat del riu i al llarg de tot el passeig?. Quan s'obriran els nous punts de llum? I els arbres no caldria podar-los?. Resposta
La barana protectora està a tot el llarg del parc infantil.
Abans de l'estiu possarem més atraccions per als més petits.
Per a poder encendre els punts de llum, ha calgut un canvi de tensió electrica que la companyia està ultimant i no estaba previst. Esperem que a mig maig estarà tot llest.
La poda dels arbres està planificada i vigilada. No tots els arbres s'han de podar cada any.
738 2008/03/08 2008/03/15 Procés de Participació Ciutadana del Barri del Remei: realment aquest procés ha servit per alguna cosa doncs fins ara els veins no hem notat cap canvi ni se'ns ha comunicat res. Un dels aspectes urbanístics més criticats en aquests procés va ser el parc de l'horta de la Sínia, penseu modificar-lo? o pel contrari aquest procés és únicament per fer veure que es treballa?. Us encoratjo a que us movilitzeu i comenceu a fer veure als veïns del Remei que realment la seva opinió us importa. Resposta
Des de el dia de l'assemblea de Participació Ciutadana a l'escola de la Sínia fins avui, s'han fet un munt de reunions de l'Alcalde amb veïns dels diferents blocs del barri, reunint-se escala per escala i comentat tot el que els veïns volien comnetar i expossar.

Paral·lelament, l'equip de tècnics han anat redactant el projecte seguint les indicacions de la ciutadania i el proper dimecres, 2 d'abril a les 7 de la tarda a l'esglèssia del Remei es presentarà, en imatges, com quedarà el barri. Us hi esperem.
737 2008/03/05 2008/03/15 Gossos abandonats: la guàrdia urbana està informada que a l'avgda. Bernat Calbó 47, fa una setmana que hi ha un gos a la terrassa i no para de plorar dia i nit. Els veïns li donen menjar, però realment fins quan s'ha d'aguantar, fins que es mori?. Jo personalment denunciaré aquest fet i fent constar que els veins hem avisat i l'Ajuntament passa del tema. Resposta
Ni la Guàrdia Urbana ni l'Ajuntament passen del tema com s'afirma. La competència de recollida d'animals abandonats és de la Protectora d'Animals, la qual ha sigut degudament advertida de la situació i es vetllarà per a que es complexin en les seves obligacions.
736 2008/03/05 2008/04/04 Voldria saber si puc rebaixar la vorera del meu gual. A les entrades i sortides amb vehicle, sempre toco al terra. Resposta
Aquesta qüestió està regulada per l’Ordenança Municipal de bon govern, bons costums i convivència ciutadana, en el seu article 197 (Es pot consultar a www.vic.cat , ajuntament, ordenances de bon govern). Segons l’article s’han de considerar tres situacions, en funció de l’amplada de la vorera. 1. Menys d’1 metre d’amplada: no és possible cap modificació. Només es pot fer la reserva d’accés per evitar que hi aparquin cotxes (ús de voravia), però no es pot intervenir a la vorera. 2. Per amplades entre 1,00 i 1,50 metres, es pot construir el gual deixant però sempre un metre de vorera inalterable. 3. Per a més d’1,50 metres es pot construir el gual deixant com a mínim 1 metre de vorera. En aquest cas el gual haurà de tenir un pendent del 18%.
735 2008/03/04 2008/03/06 La pàgina web de l'impevic perquè esta buïda de continguts?. Vull pensar que el motiu és perqué l'estant actualitzant però si és així cal dir que ja porta uns 8 mesos en actualització!. La veritat és que potser caldria prendre exemple de l'ope de manlleu. La seva pàgina està molt ben documentada i actualitzada... potser que ens posem les piles per tal de poder brindar als ciutadants la informació que es mereixen, el que no veus no existeix..., per tant crec que fora positiu actualitzar el més aviat possible aquesta pàgina! Resposta
S'¡han dut a terme els canvis necessàris per tal de que els enllaços a les diferents seccions del web de l'ImpeVic siguin accessibles a la gran majoria d'usuaris, ara hauria de poder consultar-se amb normalitat. La veritat és que teniem constància de que el web és vell i treballem en una nova versió, el suggeriment a la "Bústia" ha servit per fer uns petits canvis que facilitaran l'accés amb independència del navegador i equip de l'usuari.
734 2008/03/04 2008/03/15 Avda. Paisos Catalans 178: fa gairebé un any hi ha aparcat un BMW-granate abandonat, hem trucat a la guàrdia urbana, ja no sé quants cops, han vingut, han posat un paperet, i res mes, ara per ara el cotxe ja té la porta trencada i oberta, però no hi ha manera de que vingui una grua i el retiri, la pregunta és: és que aixó no dona diners al ajuntament? si fós un cotxe mal aparcat, quant temps hagues durat?, la veritat es que fa molta vergonya, veure que no i a res a fer si no i han guanys derrera, espero que això serveixi perqué d'una vegada per totes vinguin a retirar al cotxe, que ja s'està convertint amb un refugi per un tipus de 'personal' no massa recomenable, Resposta
La Guàrdia Urbana té constància d'aquest vehicle i d'altres tres del barri en estat similar. Un vehicle no es pot retirar si no es té el permís del jutge, i el jutge no el pot donar sense deixar passar un temps, 2 mersos, sense que el vehicle es ballugi de lloc. Si canvia de lloc, el procés ha de començar de nou. Diferent és si el vehicle té danys als vidres o portes que poguin afectar a la seguretat dels vianants, en aquests casos es pot agilitzar molt.

Si el vehicle estigués mal aparcat, el servei de grua el podria retirar igual que pot retirar qualsevol vehicle mal estacionat.

El taxe que es cobra per retirar un vehicle de la via pública, no cobreix mai les despeses que comporta, tant si es tracte d'un vehicle mal estacionat o abandonat.
733 2008/03/03 2008/03/28 Recentment hi ha hagut una perdua a la família un divendres a les sis de la tarda. Com que dimenge no enterren en aquesta ciutat, els familiars hem vetllat el difunt durant tres dies fent interminable l'adeu d'aquest. Per això em pregunto perquè en la Ciutat dels Sants on hi ha tantes esglèsies no es pot fer un enterrament un diumenge al matí?. Resposta
Fins l'any 1984 es feien enterraments, si calia, els caps de setmana. De comú acord amb la concessionària es va decidir deixar de prestar el servei els caps de setmana. Tot i així quan hi ha més de 2 dies de festa es fan enterraments el segon dia i casos de més festes seguides es posen d’acord totes les parts (Família, Concessionària i Personal del Cementiri) i procuren fer el servei dintre de les 48 hores.
732 2008/03/03 2008/04/08 Compostatge: voldria saber si hi ha cap normativa sobre la utilització de 'jardins' de cases unifamiliars per a fer compostatge, i en cas afirmatiu a quina distància de la valla del veï i com s'ha de fer (tapat, o al descobert amb el perill de rates i males olors que comporta). Resposta
En principi no hi ha cap normativa específica sobre l'autocompostatge casolà, només hi ha recomanacions de com fer-lo correctament. El compostatge ben fet no genera cap tipus d'olors ni molèsties, ja que es va voltejant i airejant i no es deixa pudrir mai, i a més és molt beneficiós perquè converteix els residus orgànics en adob. Cal, però, fer-ho bé, perquè com passa amb tot, mal fet, pot generar molèsties innecessaries' Podeu cobntactar al Tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament a:  boadasmj@vic.cat
731 2008/03/03 2008/03/15 Barri del Remei: Voldria donar una petita solució al barri, degut a que els ciutadans d'aquest barri, que ens l'estimem i fa temps que hi som, seria bó que no hi haguessin locutoris, ni comerços que obren i tanquen a l'hora que sigui, tant si és estiu com laborable. Si de debó voleu millorar el nostre barri, que ha passat a ser de 3ra. i tothom ens hi considera, que si possi mà d'una vegada controlant els locutoris i comerços. Resposta
Els comerços i locutoris estan essent controlats i periòdicament inspeccionats, com a la resta de la ciutat. Cal saber, no obstant, que els petits comerços tenen dret a obertura fins a les 10 de la nit i poden obrir també unes hores els dies festius, sempre i quan no excedeixin de 72 hores setmanals en total.

També es bó saber que a Vic s'està estudiant un Pla d'Usos per a la ciutat que vol regular la obertura de negocis als barris. Segurament no és bó ni bonic tenir carrers de la ciutat amb molt negocis iguals i de costat, com per exemple locutoris o bancs o caixes d'estalvi o .... cal regular-ho per a donar vida i color als barris. A dia d'avui no existeix encara aquesta normativa a Vic.
730 2008/03/02 2008/03/15 Urbanització El Nadal: Molts veïns pensàvem que una vegada es comencessin a ocupar les vivendes que s'han anat construïnt a part de la posada en marxa dels serveis de neteja dels parcs, manteniment de jardins també es faria un parc infantil i alguna pista per jugar a pilota (hi ha la pista però no hi ha porteries ni cistelles). Hi son previstos, si és aixi per a quan? Resposta
Previstos no, almenys de moment.
Potser seria bó que a través de l'Assossiació de Veïns del barri us possessiu en contacte amb la regidoria d'esport i analitzaessiu conjuntament la idoneïtat o no de més equipaments.
729 2008/03/02 2008/03/15 Sardanes - Mercat del Ram: m'he assebentat que l'aplec no es realitzaria a la Plaça Major. Em sento decebuda perqué m'agrada conservar les tradicions i de la mateixa manera que conservem el Mercat del Ram, la Fira dels Pintors... l'aplec de sardanes dóna vida a la ciutat i ens recorda que és la dansa catalana, una dansa que avui dia ballem molt pocs i que acompanya a la Festa. Si es desplaça a un altre lloc és com si l'arraconessin, només hi aniran els interessats a ballar sardanes i als altres no els podrem recordar que Catalunya a més de tenir una llengua pròpia també té una dansa que la representa i que cada vegada s'està fent més petita (molts no la ballen ni la podran escoltar). Voldria poder tornar a sentir sardanes a la plaça el dia del Mercat del Ram, si conservem les tradicions, conservem-les totes. Resposta
Coincidim en el fons del suggeriment, però, des de l'Ajuntament hem de vetllar per dur a terme totes les activitats que s'han demanat i programat. La activitat de joc de pilota i cavalls que es du a terme aquest any a la plaça, es dins un horari que es fa incompatible amb el de les sardanes, donat que es del tot necessàri estendre i repartir un gruix de sorra a la plaça.
728 2008/03/02 2008/03/15 C/Nou: Els veïns ja n'estem farts de ser la principal via de sortida cap a l'est. No és un carrer gens adeqüat per acollir tant trànst, és estret, voreres altes, aparcaments a dojo amb afany recaptatori. Ja sabem que està prevista la remodelació, però demanem que passi a ser un carrer per als ciutadans i no per als cotxes. Que la remodelació porti implicita una millor circulació per Vic: que s'entri i sorti per l'Avgda. Països Catalans o la Ronda Camprodón que són vies amplies i adeqüades i que es faci respectar els guals i els vehicles en zones blaves o de càrrega respectin l'espai de sortida de vehicles. Resposta
La remodelació del carrer està prevista i demanada l'execució dins els plans del PUOSC i és una necessitat sens dubte.

El passat dijous, 13 de març, s'analitzaven els canvis de circulació d'aquest entorn i van molt en el sentit que s'expressa en el suggeriment. Cal, no obstant, esperar la decisió del Puosc (Diputació) i l'execució del Pla Josep Mª Sertr que abarca el carrer Jaume I i els inicis de la Crta. de Roda.
727 2008/02/29 2008/03/19 Ronda Camprodón: davant l'Aliança, algú ha arrencat la paperera i ara està recolzada a la paret.
726 2008/02/29 2008/04/04 C/ Font dels Frares: fa 4 mesos que es van acabar les obres de soterrament dels nous contenidors , només falta posar la part externa, i no sabem quan arribarà i ara per postres tambe l'Ajuntament ha retirat els contenidors antics i hem d'anar a tirar les deixalles a altres contenidors més llunyans. Fins quan estarem amb aquesta situació?. Aprofito també per recordar que hi ha un regueró al carrer, davant els contenidors que s'hauria d'arreglar. Resposta
Malgrat els contenidors soterrats estan completament instalats, mansca encara el subministrament elèctric. Esperem que en breu es sokucioni. En farem el seguiment.

No obstant, no s'ha retirat cap dels contenidors de superficie.
725 2008/02/29 2008/03/07 Pàrquing del Seminari: És molt positiu pensar que allà hi tens un espai per deixar-hi el cotxe sobretot els dies de mercat o altres esdeveniments en que s'acumula molta gent a la ciutat. Però, cada vegada que entres allà és per deixar-hi mig cotxe dels sots que hi ha, i a sobre fèu pagar. A dalt, a l'entrada del col·legi, el paviment és correcte i no hi ha perill d'enganxar la roda amb un sot, però la part de la baixada és indignant. Penso que, ja que és un aparcament que s'ha de pagar, el mínim que podríeu fer seria pavimentar-lo. Després segur que no faria tan mal a la butxaca deixar el cotxe allà. Resposta
El pàrquing ubicat al seminari no és de l'ajuntament. És un pàrquing privat a risc i ventura dels seus propietaris. L'Ajuntament no hi pot intervenir en primera instància.

No obstant, ens consta que si vol fer una remodelació de molta importància, soterrant-ne la major part.

Farem arribar el vostre comentari als propietaris.
724 2008/02/29 2008/03/22 Cementiri: hi ha zones en un estat deplorable. La gent, que per desgràcia hi tenim un nínxol, i l'anem a visitar setmana si setmana també, observem que està caient a trossos la pintura de les parets. Ja de per si, és un espai que és fred, doncs tal com està encara ho és més. Només caldria una emblanquinada a les parets, que per això paguem el nínxol i volem que estigui en bon estat. Resposta
Aquest mateix mes surten a concurs les obres d'ampliació del cementiri, farem per manera de que en paral·lel s'adeqüin els nínxols de les zones més necessitades.
723 2008/02/28 2008/03/26 Passatge Joan Puig, 4: gairebé a diari, s'hi posen nois i noies durant estones. això fa que deixin el racó brut de papers, a part dels pixums que hi deixen a l'entrada del pàrking. estaria bé, poder-hi posar alguna paperera sota l'arbre, ja que així potser s'evitaria que el terra estiguès ple de papers. Resposta
En aquest passatge, hi ha una part que és pública i l'altre que és privada. 

La pública es netaja cada dia en l'escombrat manual i els divendres amb màquina. Avui 26/3/08 s'ha anat a inspeccionar i estava net. Mirarem de possar-hi una paparera.
722 2008/02/27 2008/03/28 Recollida vidre: Dimarts 26/02/07 9:17 hores C/ Arquebisbe Alemany prop cantonada Bisbe Morgades provoca colapse circulatori ja que els cotxes hem d'esperar. 9:23 hores Mateix carrer cantonada C/ Gurb, fent maniobra per recollida mes cua. Dijous 28/02/07 9:28 hores C/ Pla Balenyà prop C/ Manlleu, aquí almenys hi ha dos carrils però maluradament una descarrega accidentada fa caure vidre al terra, el camió bloqueja parcialment entrada parking, altra embossada. Suposso que cap hora es idònia per a tothom, però aquest horari en carrers amb un accés difícil i poca alternativa circulatoria no sé si és la millor opció. De bon rotllo. Gràcies. Resposta
La recollida de vidre es molesta i sorollosa.

Anteriorment es recollia entre les 6 del mati i les 10, els problemes de sorolls eren molts i a la matinada molesten  molt.

Actualment el fem d' 1/4 de 10 a 12 (excepte Pl. del Pes a les 8) i ja no molesta el soroll, però si un xic més al trànsit.

Durant aquets mes, hem fet proves de canviar i fer-ho de 2 a 4, però el destorb de trànsit es superior. No té solució fàcil. Continuarem analitzant la millor opció, malgrat que mai serà del agrat de tots.
721 2008/02/27 2008/03/13 Hosp. Sta. Creu: Hi ha moltes persones grans que hi han d'anar a fer recuperació, potser seria bó tenir-hi una parada d'autobus al davant. Són gent amb dificultat per caminar i els hi seria una millora considerable. Resposta
Ho tindrem en consideració.
En aquest dies, precissament, s'estan modificant alguns dels recorreguts i ampliant-ne les línies.
720 2008/02/27 2008/03/13 Parc de Can Forcada: Hi ha un cartell que prohibeix entrar-hi gossos, però la gent no en fa cas i cada dia al mati i al vespre la gent els porta a fer les seves necessitats, sense recollir els excrements. És una vergonya que en un parc del centre de Vic hagis de mirar constantment a on poses els peus i els nens no puguin seure a terra per no embrutar-se. Jo proposo que si no hi ha un control es podria fer un pipi-can, que es netegi cada dia per part de l'Ajuntament o que es posi un expenedor de bosses i guants per facilitar la recollida dels excrements. Resposta
Des de finals de febrer, els Agents Cívics de l'Ajuntamnet, duen a terme una campanya de sensibilització als propietaris de gossos i, a més, s'han col·locat una dotzena de 'Toilekans', que fan, alhora, d'expenadors de bosses i recollidors d'extrements.
719 2008/02/26 2008/04/08 C/ Pare Huix: cantonada amb C/Dr. Salarich, al costat de la botiga de dolços hi caldria una paperera.
718 2008/02/25 2008/03/16 C/ Bisbe Torres i Bages: trobo un encert el tema del carril de direcció única, també penso que podrieu haver aprofitat el carrer per fer aparcaments, que Vic va molt necessitada... encara que fossin de zona blava... però no trobo gens bé l'acabament, en 1r lloc l'enllumnenat... heu deixat el de tota la vida, i en 2n lloc la vorera, acabada amb una capa de ciment rugós, perfecte per obrir-te el cap en cas de caiguda... en fi, els ciutadans de Vic no ens mereixem un carrer com aquest... Resposta
Ni la vorera, ni l'enllumenat, ni els acabats del carrer són els definitius. Es va cobrir l'espai d'ampliació de la vorera amb un formigó senzill, per a no deixar-le a dos nivells. Aquesta aportació de formigó senzill serà retirat al finalitzar les obres de l'entorn i el carrer i voreres quedaran com els ciutadans de Vic ens mereixem...... bònic i de primera. 
717 2008/02/25 2008/03/16 Caça de Gossos: Acabo d'arribar de treure a passejar el gos. El que podia ser una passeig armoniòs amb la meva mascota s'ha convertit en una cosa indignant. He tingut el gust de conèixer el preu que calça el nostre Ajuntament i els seus dirigents. Enlloc de destinar els municipals, cos al que tinc un respecte, petit, però el tinc, a problemes greus, com potser el tràfic de drogues, els robatoris, els prostibuls no lesgislats... la mala circulació als carrers de Vic... Els destinen a controlar que els amos de gossos recollin les caques de les seves mascotes i els portin lligats. Realment indignant!!!! Sóc veï de Menèdez Pelayo on al 1r.pis s'hi exerceix la prostitució, a la cantonada es passa tot tipus de drogues... i l'únca cosa que se'ls acut fer a l'Ajuntament és controlar les caquetes dels gossos... El que deia.....indignant. Resposta
La Guàrdia Urbana ha d'estar al servei de tots els ciutadans i vetllar pel complimnet de les ordenances. Mai hi haurà prou agents per arribar a tot arreu si els ciutadans no hi posem de la nostre part. Malauradament, robatoris, furts, tràfic de drogues i tot un seguit d'actituts inciviques són fruit de la nostre societat, no tot està en mans de la Guàrdia Urbana.....

Us heu parat a pensar com una cosa tant petita com les caques del gos, pot ser molt molest per a un invident, per a ciutadans en cadira de rodes, per a un cotxe de nen petit o senzillament per a un carret de la compra?. La Guàrdia Urbana també ha d'estar al servei de tots aquests col·lectius i utilitzar els mitjans dissuassoris que cregui més eficients.
716 2008/02/25 2008/03/18 Avgda. Olímpia: Donada la densa circulació i a la poca visibilitat que hi ha en el punt on conflueixen la sortida del Club Tennis amb la sortida del Col·legi Andersen i el camí veïnal de Gurb, existeix un gran perill tant per els vehicles que circulen, com per els vianants. Agrairiem es pogués posar un pas de vianants elevat a l'Avinguda Olímpia que permeti creuar el carrer amb seguretat, al mateix temps que obligaria als vehicles a moderar la velocitat i així evitaríem perills innecessaris. Resposta
S'està estudiant la possibilitat de portar l’autobús urbà fins al CEIP ANDERSEN. Una de les condicions per fer-ho possible consisteix en poder encabir un giratori a l’entrada del Club Tennis Vic a fi i efecte de facilitar el canvi de sentit. Aprofitant aquesta circumstància, en l’estudi esmentat es tindrà en compte l’interès del Club en millorar la seguretat a la sortida de les instal•lacions.
715 2008/02/25 2008/03/14 Plaça Francesc Moragas: s'hi ha col·locat un 'Toilekan' per les dejeccions dels gossos, estaria molt bé si no fos pels dos rètols de prohibir-hi gossos, pel que sembla un contrasentit. A la avingda. Pius XII seria més útil ja que és un passeig continuat de gossos amb els seus corresponents amos. Resposta
Els 'Toilekans' s'han col·locat seguint la relació d'ubicacions que a través dels agents cívics s'han detectat com a més necessàries, donada la proliferació de dejeccions.

El fet dels rètols de 'gossos no', delimita uns espais redüits, però no descarta el passeig de gossos, degudament lligats, pels voltants del barri i és per aquest casos que es va creure oportuna la ubicació. No obstant, en uns dies es veurà la utilització o no de l'expenedor i obrerem en conseqüència retirant-lo, canviant-lo de lloc o simplemnet deixant-lo on es.
714 2008/02/25 2008/03/22 Recollida trastos i endromines: sugereixo el replanteig. Deixar-les abans de les 7 del mati del dimecres i divendres, fa que la gent les deixa el dia abans per la tarda i la recollida no es fa fins al migdia. Resposta
Tota la recollida, tant de deixalles com de cartró i endromines, s'està analitzant i fent proves de diferents horaris i rutes. Està previst implementar els canvis a finals d'abril - maig.
713 2008/02/25 2008/03/22 Plaça Pompeu Fabra: Fa pena! i tota la part baixa del C/de la Riera també. Sempre plè de brúticia i deixalles. El dissabte, 23 de febrer, van calar foc al contenidor de paper. Sembla estrany la deixedesa de la part històrica i més cèntrica de la nostra ciutat, fa falta més inversió i més vigilància, si cal passar-hi cameres, posseu-les-hi, però feu alguna cosa ja. Resposta
Segurament que les obres del carrer han propiciat un cert relaxament en la freqüència de pas de recollida i neteja. Possats en contacte amb els tècnics de Mediambient i la empresa concessionada, s'incrementen els controls de verificació i les freqüències. En farem un seguimnet.

Tant bon punt es tinguin els recanvis de la 'boca' cremada, en farem la substitució.
La instal·lació de càmeres de TV no està permesa pel control de persones en la via pública i en cal tenir un permís judicial.
712 2008/02/24 2008/03/04 Camí del Gurri: hi passejo sovint i trobo fantàstic l'interès en cuidar-lo. La meva felicitació per la neteja i la plantada d'arbres. Voldria demanar com teniu previst cuidar el creixament d'aquests arbres i els de la resta de la ciutat...deixar-los a la seva sort i que un bon nombre ja hagin de morir perque no es cuiden ja no és trist, és penós i dramàtic...potser pensareu que no tinc raó i no vull tenir-la...només us convido a passejar per zones plantades d'arbres que, al cap de molts anys, no s'hi pot passejar perqué no han pogut crèixer...Puig dels jueus entre altres...Gràcies per poder comunicar amb vosaltres i fins la propera. Resposta
S'ha comentat l'assumpte amb el departament de Mediambient i esperem que amb la inclussió, d'aquesta i altres zones que es van recuperant, a la concessió donada per a la conservació de parcs i jardins, podrem gaudir d'una més que satisfactòria netedad i cura de l'entorn. Gràcies per encoratjar-nos i vetllar per l'entorn. 
711 2008/02/24 2008/02/27 Parc Miquel Coll i Alentorn: Desde fa unes setmanes hi ha una tapa de clavegueram que està trencada, amb el risc que això comporta , ja que en aquest parc juguen molts nens quan surten de l'escola Dr Salarich. Es va fer arribar una queixa a la oficiona que l'Ajuntament té al barri del Remei però encara no està solucionat. Agrairíem moltes de les mares que anem amb els nens a jugar al citat parc, que s'arreglés el problema el més aviat possible i no haber de lamentar algún accident. Hi caldria possar añguna paperera per tal que es pugui mantenir net l'entorn.
710 2008/02/24 2008/03/07 Ronda Camprodon: El pas de vianants que hi ha davant de la Clínica i del Seminari és força perillós de creuar, crec que seria una solució possar-hi un pas elevat com el de davant de l'IES Vic. Resposta
Els passos elevats no són la solució definitiva. Segons on, entorpeixen més que no solucionen. En aquest punt en concret, no podem oblidar que dificulten a les entrades i sortides d'ambulàncies i la circulació de transport urbà. La decisió, però, en un sentit o l'altre no està presa. Caldrà esperar la remodelació del carrer Bernat Calbó.
709 2008/02/23 2008/02/27 C/ Trueta: cantonada amb Avgda. Paissos Catalans, hi ha els embornals molt bruts i taponats.
708 2008/02/23 2008/03/04 C/ Dels Nyerros, Rector de Vallfogona i C/Alguer: caldria possar-hi papereres, ja que la gent està tirant les caques de gos a qualsevol punt. Resposta
S'està duent a terme una campanya de sensibilització de recollida de les dejeccions de gossos. Paral·lelament, no obstant, es anotem les ubicacions per col·locar-hi paperes.
707 2008/02/23 2008/03/27 Pl. Amusic: els conteneidors s'haurien de desplaçar una mica, ja que tapen el pas de vianants i els cotxes no veuen si algu està creuant o té intenció de fer-ho. Resposta
Al no poder-se posar després del pas de vianants, que seria la solució, degut que hi ha la parada de l'autobús, es desplaçaran uns 10 metres en direcció al c/Folch i Torras.
706 2008/02/23 2008/05/22 C/ dels Nyerros i Rector de Vallfogona: caldria possar-hi unes pilones de separació, ja que quan venen de la Avinguda Paisos Catalans i van cap algun d'aquets carrers, no van fins al final per donar la volta, sinó que creuen pel pas de vianants, amb el perril que això comporta. Resposta
Després d'observar el que fa el cas, es creu convenient col·locar-hi 3 pilones.
705 2008/02/23 2008/04/08 C/ Alguer confluència c/ Menendez Pelayo: la placa de direcció prohibiida a la dreta que està en una valla, moltes vegades està per terra, o bé desplaçada, s'hauria de possar ben fixada en un pal fins que es faci el pont. La gent va en contra direcció i resulta perillós.
704 2008/02/23 2008/04/11 C/ Bac de Roda sortida a Menendez Pelayo: hi ha poca visibilitat quan estan aparcats cotxes en els aparcaments fets últimament al c/ Menendez Pelayo. Caldria treure'n algun o estudiar de possar-hi miralls, podria ser la sol·lució. La circulació en aquets moments arriba ja a ser flüida. Resposta
S'ha instal·lat un mirall panoràmic.
703 2008/02/22 2008/03/27 C/Menéndez Pelayo: davant de la Gran Font s'haurien de posar més contenidors de deixalles, es queda un xic curt, amb les noves famílies vingudes al barri. Resposta
S'ha estat observat i creiem oportu reforçar aquest punt amb algun contenidor més.
702 2008/02/22 2008/05/22 Plaques Noms de Carrers: falten les plaques als carrers c/ Dels Nyerros, c/ Rector de Vallfogona, i c/ d'en Manel dels Ous. Resposta
a 7 de març, s'han encomenat les plaques d'aquest i altres carrers de la ciutat, esperem que en tres o quatre setmanes es poguin col·locar.

a 22 de maig, estan col·locades, a excepció del c/Manel dels Ous ja que no hi ha cap habitatge i els propietaris de la nau del començament no han donat el permís de col·locar-la a la seva paret.
701 2008/02/22 2008/03/01 Sóc una noia que avui mateix he anat a l'Ajuntament a buscar un document que han tardat més d'una setmana, (quan en teoria només havia de tardar tres dies), he perdut estones de feina per anar-lo a buscar, ... Doncs he arribat a les 14:29, i ja no m'han volgut entregar el document, perque deien que ja era hora i estava tancat, i ara hauré de tornar a perdre una estona de la feina per tornar a buscar-lo. Què els hi haig de dir a la feina???? Tan els costava obrir una carpeta i donar-me el document? Resposta
Lamentem aquesta situació.
Precisament per a millorar la atenció al ciutadà, aquest mateix mes de març s'inaugurarà la Oficina d'Atenció al Ciutadà, ubicada sota el rellotge de la plaça, que té com a objectiu donar un millor servei, agilitzar al màxim els tràmits i sol·licituts i, mica en mica, donar resposta immediata a tot alló que les lleis ens permetin.
700 2008/02/22 2008/03/03 Plaça Divina Pastora: Ja fa temps vaig escriure demanant millores a la Plaça. Fa anys vaig fer alguna instància demanant el mateix i mai cap resposta. Deieu a la Bústia del Ciutadà que està en marxa el procés de millora però no es veu cap canvi enlloc. Perqué no hi poseu un gran parc infantil per infants de totes les edats i una sorrera? I de pasada treieu el monument a mitges que hi ha. Les truanes que envolten la plaça fan llàstima... Confio que aquesta vegada la resposta no sigui que ja en parlareu amb l'Associació de veins, doncs no reacciona ningú. Parlo en nom d'altres persones del barri amb fills petits. Resposta
El projecte de remodelació de la Plaça i el seu entorn, ha sigut aprovat pel Ple Municipal dins les actuacions de l'Escola Taller.

Aquesta escola taller per alumnes menors de 25 anys, durà a terme diversos projectes al llarg dels seus dos anys de durada, començant per la plaça el proper mes de juny.

La Generalitat ha de confirmar la adjudicació, esperem, aquest mes de març. Tant bon punt en tinguem noticies, mostrarem el projecte a la Ass. de Veïns per concretar els detalls i prestacions finals de la plaça.
699 2008/02/22 2008/03/07 Bústia del Ciutadà: Per què Bústia del Ciutadà? i les ciutadanes?. No seria millor utilitzar Bústia de la Ciutadania?. Resposta
Per a nosaltres "ciutadà" englova a tothom, prescindint del sexe. No obstant hem fet la consulta al Consorci de Normalització Lingüistíca, tant bon punt es tingui la resposta actuarem en conseqüència, tant per a la nomenclatura de la "Bústia del Ciutadà" com per la nova "Oficna d'Atenció al Ciutadà" que s'està a punt d'inaugurar.

a 13 de març, s'ha acordat utilitzar "Bústia Ciutadana"
698 2008/02/22 2008/03/05 Hotel d'Entitats: Som una colla de dones que anem a cosir a una sala de l'Hotel d'Entitats. Desde fa unes setmanes que fan obres al local on hi havia La Calandra, desde llavors els labavos del 1er pis sempre son bruts. Resposta
S'ha passat avís i esperem que ja estarà solucionat en breu. En farem el seu seguimnet.
697 2008/02/21 2008/04/04 Vic Sud: falten possar els contenidors de deixalles tant al C/ Font dels Frares, com al C/ Botanic Micó, és que ara no hi han ni els uns ni els altres. Quan s'encedrà l'enllumenat de la zona nova urbanitzada?. A la zona de la Letel no hi ha gens de llum i els passos zebra són molt elevats i no hi ha res que els senyalitzi, no hi ha ni senyals ni llum. Resposta
Malgrat els contenidors soterrats estan completament instalats, ens manca el subministrament elèctric, esperem poder resoldre-ho molt rapidament. L'enllumentat del darrera de la zona de la "Letel" i dels passos zebra està essent analitzat juntament amb el pla de barris. Possiblement s'hi possi una instalació provissional si es veu que es tradarà molt per la niva construcció.
696 2008/02/21 2008/03/04 C/ Mare de Déu dels Muns amb Crta. de Roda: El pas de vianants és molt, molt, molt perillòs. Els cotxes que venen de Vic per la Crta. de Roda no el poden veure i, com que només estan pendents de passar vigilant els cotxes que entren a la rotonda, en el moment que hi ha un forat acceleren per ficar-si i ja tenen el pas zebra i el possible vianant al morro del vehicle. Si no frenen a temps atropellen al vianant (si no és molt àgil), i si frenen ja tenen el cotxe del darrera enclastat al seu cul. No es podria traslladar aquest pas zebra més amunt, de forma que no estigui a tocar d'una rotonda des de la que no es veu aquest pas a totes les entrades?. Si no està clara l'explicació, només heu de fer que passar-hi cada dia en hores més o menys puntes. No cal que aneu a Port-Aventura. Resposta
En el darrer Ple Municipal s'ha aprovat demanar, a la Diputació, el traspas definitiu de titularitat de la Ctra. de Roda. Una vegada concedida, es podrà tractar com a carrer urbà i  no carretera i passarà a ser responsabilitat de l'Ajuntament.

A partir d'aquest moment s'hi podrà intervenir tant a la Crta. de Roda, com a la ja prevista rotonda nova del carrer Mare de Déu dels Muns.
695 2008/02/21 2008/02/28 Quan tindrem un Teatre Municipal com cal?. Diumenge dia 17/02/08 v+arem tenir l'oportunitad d'anar a teatre a Calldetenes i ens va fer vergonya ser de Vic i no tenir un teatre municipal com aquell. Resposta
Tenim en construcció un magnific Auditori - Teatre a la zona del Portal de Queralt en el qual l'any 2010 ja si podran programar activitats culturals. És cert que Vic ha estat mancada massa temps d'aquest servei, esperem que ens estirem recompensat per la llarga espera.
694 2008/02/20 2008/03/07 C/Sant Fidel i Rbla. del Passeig: vivim al davant de l'antena de telefònia i estem preocupats per la incidència que pot afectar aquestes antenes a la nostra salut, a més de ser una antena estèticament horrorosa. Cada dia es veu més carregada, suposem que la van carregant amb antenes de telefonia mòbil. No es podrien col·locar aquestes antenes fora del nucli urbà on no estiguessin tant aprop de les cases?. Hi ha un control per part de l'Ajuntament sobre la intal·lació d'aquestes antenes?. Tenen els permisos que requereixen?. Resposta
Les emissions de les antenes només poden variar al incloure o treure repetidors de la mateixa.

Una empresa externa a l'Ajuntament en fa el control i mesura de les emissions en cada modifciació que sofreix. Darrerament es van instal·lar uns repetidors per a qüestions de seguretat dels Bombers, Protecció Civil i Mossos d'Esquadra. La lectura que es va dur a terme aleshores era ínfima, molt per sota de les emissions d'un sol telèfon mòbil dels que tots portem al damunt.
693 2008/02/20 2008/02/28 Avinguda de l'Estadi amb C/Providència: el pas de vianants no tenen els baixants de les vorerers i dificulta passar-hi amb cotxets o cadires de rodes. Es podrien prendre mesures per fer reduir la velocitat dels cotxes per aquesta avinguda?. Resposta
L'avinguda de l'Estadi com el seu entorn, molt aviat es veurà afectada per les obres del Pla de Barris, millorant-se les voreres, els carrils bici i el seu ferm i circulació.

Sovint es demana pintar noves ubicacions de pas zebra, que al executar-se queden pendents els baixants de les voreres, anotamt-se en el llistat i inventariant-se com a actuació pendent.  
692 2008/02/19 2008/03/07 C/Bernat Calbó: està previst fer els contenidors de deixalles soterrats?, si és que si, per quant?. Resposta
Els contenidors soterrat no estant donat el resultat esperat. Són de difícil estanqueitat i neteja. Només s'estant ubicant contenidors soterrat en els llocs on no hi ha altre solució. El carrer Bernat Calbó ha de ser remodelat de voreres, carril bici, mitjanes i s'estudiarà la millor opció per la recollida de residus.
691 2008/02/19 2008/02/26 C/ Gurb: Està clar que el carrer és conflictiu en el que respecta a fer obeïr les normes circulatòries i d'estacionament. Només hi hauria una solució efectiva perquè la gent no estacionès i és posant les barreres adeqüades (seria però una llàstima). Tot i això a banda d'aquesta delicada problemàtica m'atreveixo a suggerir que el que si seria positiu, i penso en transportistes i professionals en donar un horari de certa permisibilitat per a la càrrega i descàrrega, de vegades és més pràctic que un vehicle pari uns segons per deixar un paquet, que no ocupar un lloc de càrrega i descàrrega (si es troba i no està ocupat per altres vehicles) durant bastanta més estona. Tipus com la permisibilitat que hi ha a la Plaça Major. ´L'únic dubte que tinc a la plaça és si les hores d'accés són per qui vulgui o només per a professionals, algun dia al matí sembla un pàrquing de cotxes. Resposta
La preferència és per un carrer sense obstacles ni barreres circulatòries, aquesta va ser, també, la decisió dels comerciants i Ass. de Veïns.

La idesa d'una permissivitat, tipus la plaça, és bona idea i l'hem traslladat al departament de mobilitat.

La permissivitat de la plaça és per horari convingut i per a professionals, malgrat es permet una certa flexivilitat, mentres no s'altera una saosfactòria mobilitat. 
690 2008/02/19 2008/02/26 C/ Arquebisbe Alemany: Fa una colla de dies que s'esta reparant el carrer. Algun dia i en algun moment puntual el carrer va quedar tallat ja que s'estava posant el formigó. A banda de tenir poca informació de l'obra i posant-me en la pell de transportistes i profesionals, potser no s'ha tingut en compte que aquesta via és l'únic accés a la zona. A banda el passadís de cons per als vianants a la vorera sembla mes aviat una gimcana a part de la sensació d'inseguretat per vehicles i vianants. No hagués estat més pràctic tancar el trànsit del carrer, només accés per veïns i professionals (entrada i sortida) i permetre l'accés al C/ de Gurb provisionalment per la cantonada P.Gallisà?. L'obra es duria més àgil, amb més seguretat i la comunicació al c/ de Gurb estaria garantida. Resposta
Al planificar l'obra de reparació es va evaluar aquesta possibilitat, essent descartada ja que es creia poder-la finalitzar més ràpidament.

No obstant, el carrer mai va estar tallat, com a màxim podia haver-hi hagut algun tall esporàdic al descàrregar el formigó (no més de 5 minuts), però sempre hi habia pas alternatiu i es procurava fer trams de no més de 15 metres de reparació.

Els grans comerços de la zona van descarregar cada dia.
689 2008/02/18 2008/03/22 C/Bisbe Strauch: als voltants del número 8 caldria col·locar-hi un aparcador de bicicletes. Són moltes les que hi ha al barri i l'aparcador més proper està a la Rbla. Tarradelles. Resposta
Em aquesta zona en concret i on millor es podrien col·locar, és zona de propietat privada i no s'ens autoritza a col·locar-hi els aprcadors de bicicletes. Buscarem una altre ubicació.
688 2008/02/18 2008/02/25 C/ de Gurb, cantonada amb Ronda Camprodon: Ara mateix plou poc, però ja s'ha format el gran bassal per culpa de l'embussat embornal.
687 2008/02/16 2008/02/26 C/Dr. Salarich: caldria fer una revisió de l'estat actual de les voreres, en concret la que comença al número 19 i acaba a la cantonada amb el carrer Pare Huix , a l'alçada de Caixa de Catalunya, amb la qual es podrà comprovar la necessitat d'arrenjar-la degut al deteriorament que ha patit, fet que en dificulta el seu trànsit i és un perill, especialment per a les persones grans i mainada; a banda que dòna una imatge de deixadesa del carrer. Quedem a l'espera de notícies i que la opinió dels veïns arribi a l'ajuntament. Resposta
S'ha començat a reparar el dia 20 de febrer.
686 2008/02/16 2008/04/15 Rbla. Tarradelles: El Novembre se'ns va comentar en aquesta bústia que s'esporgaríen els arbres de la Rambla Tarradellas i la veritat és que encara no s'ha fet. Sisplau es té previst fer-ho? Resposta
La setmana del 14 d'abril.
685 2008/02/16 2008/03/07 A la web hi ha un enllaç a un fòrum, però a www.e-consensus.org/vic no hi ha cap fòrum disponible en cap dels apartats. Com s'entén això? Resposta
Lamentem les molèsties. La web està en estat de nou disseny i millores. L'opció del consensus està subcontractada i en breu en cancel·larem la subscripció.
684 2008/02/15 2008/03/03 Voldria saber si per registrar-me com a parella de fet hem de estar empadronats a Vic. Ho dic perquè nosaltres som de Santa Eulàlia de Ripuprimer i allà no tenen aquest registre. Resposta
Pels empadronats a Vic, existeix un registre de "Constatació d'Unió Estable" que en cap cas te caracter constitutiu.

Per registra-se com a parella de fet, és imprescindible aixecar acta davant de notari per a tenir validesa constitucional.

Si desitjeu més informació, podeu contactar a l'Ajuntament de Vic, 93 886 2100 i preguntar per Tere Ramon.
683 2008/02/15 2008/04/15 PASTERNAK: des de fa gairebé dos anys, els veïns del C/ Camí de l'Escorial, Teodoro de Mas i C/ Sant Jordi, estem patint les conseqüències d'aquest local: sorolls del local, reunions al carrer de la gent, carreres de cotxes,... Hem tingut dues reunions amb el gerents del Pasternak i els regidors de l'ajuntament, juntament amb el cap de la policia, i diuen que fan el que poden, que fan controls força sovint, però la meva pregunta és: Té previst l'ajuntament renovar el permís d'aquest local? i si és així, quan?. Podem fer alguna cosa perquè no renovin aquest permís?. Es pot demanar que es baixi el número de decibels del local?. A qui s'ha de demanar que facin un control sorpresa de decibels del local? ja que creiem que sobrepassa els 90 que ara tenen. Resposta
Comprenem perfectament el vostre estat d'ànims. El tema Pasternak no és fàcil ni agradable, però tingueu per segur que no us hem pas deixat de banda.
De forma periòdica i sense pre avís es controla i vigila la zona amb agents vestits de paisà.
Recentment se'ls hi ha obert un expedient sancionador amb multa económica inclosa. Esperem que mica en mica els possarem a ratlla, sinó s'aniran repetint les sancions.
En el nou POUM de la ciutat de Vic, del que ja tenim aprovat l'avant projecte, no permetrà ubicar aquesta tipologia d'activitats, obligant-los a traslladar-se, però aixó no ens enganyem no és ràpid.

Desitjem que aquestes mesures sancionadores que hem començat a emprendre, tinguin un bon resultat per al veinatge i la convivència.
682 2008/02/15 2008/02/15 Pla Josep Mª Sert: Podrieu explicar breument en què consisteix el projecte Josep M.Sert o on es pot trobar informació sobre aquest pla de millora (hi van carrers, infraestructures..)?. Resposta
Es tracte del Pla d'Urbanització de la parcel·la entre els carrers Jaume I, Crta. de Roda i Dr, Fleming.

Hi haurà cases adosades, edifciis de planta baixa mes tres pisos i zona ajardinada. Òbviamnet amb carrers, enllumnenat i els serveis necessàris. La zona serà de baixa densitat de població i molt esponjada.

Per veure més informació a: Oficna d'Urbanisme amb el tècnic Municipal al 93 889 12 44 o bé a l'exposició del POUM a la Llotja del Blat.
681 2008/02/15 2008/02/15 C/ Sant Fidel: s'està fent l'enderrocament del teatre Atlàntida, devant mateix hi han unes jardineres de fusta amb plantes que estan rebent, la pols i els cops, de les maquines , rocs i runes de la obra. Suggerim perque no les traslladeu al Passeig que està tan mancat d'arbres i verd? D'aquesta manera per una banda ajudarieu a que sobrevisquin i donarieu una llapiçade de color aquesta Rambla. Resposta
Molt bon suggeriment. Aprofitarem per adencentar les plantes i la jardinera. Les retirarem del lloc actual i els alumnes del Taller d'Ocupació les netejarant i pintaran de nou.

a 18 de març: malauradament no són plantes en una jardinera. Les palntes o arbusts estan plantats al terra i la jardinera només fa de protecció contra els cops que rebien dels cotxes. Sembla va ser una decisió de l'any 1998 i és el mateix pels quatre carrers que envolten la zona. Al no poder-se retirar, en farem el manteniment "in situ".
680 2008/02/14 2008/02/15 C/ Bisbe Strauch, 6-10: Cada vegada hi ha més parabòliques als balcons. No hi ha una ordenança municipal per complir-la. La roba sempre està estesa a la barana dels balcons, les bicicletes les aparquen a les baranes de la vorera, els agents socials que no pasen per informar de tot això?. Resposta
Si, hi ha unes ordenances que expliciten aquest temes.
Passem la informació detallada als Agents Cívics i en farem el seguiment.

Dilluns, 18 de febrer, uns Agents Cívics visiten i reparteixen informació a tots els veïns del bloc.
679 2008/02/13 2008/04/14 C/Escola, 8-10: Fa un any hi havia una paperera. Actualment no hi és i sempre hi ha papers`per terra. Es pot tornar a col·locar?.
678 2008/02/13 2008/04/07 Parc Somoto: Soc usuari amb la meva filla del Parc de Somoto. El manteniment d'aquest parc es nul, apart de que està molt brut. La meva queixa es per tres elements de seguretat: 1. Hi ha una farola que està oberta i desde l'exterior es veuen els cables (hem d'esperar que algun nen s'enrampi per solucionar-ho?) 2. al costat de la granota hi ha una tapa de canalera d'aigua inexistent i en el forat que queda, varis nens han ficat el peu i ja s'han fet mal. 3. La catifa d'amortiguació estan soltes i fetes malbé, no es podrien substituir per unes altres en bon estat?. Fareu alguna cosa per millorar aquest parc?, pel cap baix fa 6 mesos que aquets problemes existeixen. Resposta
El punt 1 i 2 ja estan solucionats. La neteja es du a terme manualamnet cada dilluns, dimecres i divendres. N'estarem al cas.
Pel punt 3 estem pendents d'un producte adhesiu que no acaba d'arribar mai.

a 15/04: hem rebut l'adhesiu i s'ha acabat la feina.
677 2008/02/12 2008/02/19 Ctra. de Roda: aquesta zona està bastant abandonada. Al C/ del Camp hi havia una paperera a cada punta i ara no n'hi ha cap. Es podrien tornar a col.locar? Aquest carrer és d'una sola direcció però des de la ctra. de Roda no hi ha cap senyal que prohiveixi girar-hi i el senyal de prohibició que hi ha al C/ del Camp només és en un cantó i molt enretirat i venint del cantó de Roda no es veu fins que ja t'has ficat al carrer. La iniciativa de la bústia del ciutadà està molt bé, però no sé si se la miren gaire.
676 2008/02/12 2008/03/17 Voldria saber si des de l'ajuntament (i amb la coordinació amb els comerços de Vic) seria possible impulsar una campanya a favor de les bosses reciclables (és a dir, oferir algun tipus d'incentiu als botiguers de Vic perquè ofereixin bosses que es puguin reutilitzar- plàstic dur o fiins i tot roba) i així defugir de les maleïdes i poc sostenibles bosses de plàstic 'convencionals'. El cas és que des del govern català no hi ha cap voluntat (alemnys immediata) de donar cap pas en aquest sentit i potser es podria predicar amb l'exemple i constituir una iniciativa a nivell municipal capdavantera a Catalunya. Resposta
a 15 de febrer: Gràcies per l'idea. Traslladem el suggeriment a la regidoria de Comerç i a la regidoria de Mediambient, per a que ho tinguin en consideració. En farem un seguimnet.

a 17 de març:  Des de la regidoria de comerç, conjuntament amb les asociacions de comerciants hem començat a treballar per dur a terme una campanya per tal de que els comerços de la nostra ciutat ofereixin als seus clients i consumidors unes bosses que no siguin de plàstic. Aquesta és una tasca que estem coordinant amb la regidoria de medi ambient i també amb d'altres organitzacions supra municipals. Nosaltres desitjem, també, que Vic encapçali aquesta iniciativa a favor del reciclatge i fos, com es demana en el suggeriment a la 'Bústia', capdavantera al nostre país.
675 2008/02/12 2008/02/14 Crta.de Roda amb C/Jaume I, darrera la Caixa de Manlleu: El pas de vianants realment és perillós, doncs el pas de zebra es veu molt poc, els cotxes molts no fan l'Stop i algun despistat baixa en contra direcció. De veritat que algun dia hi haurà alguna desgràcia. Us demanem es tingui en compte. Resposta
De forma provissional s'ha pintat el pas zebra per facilitar als vianants. De totes maneres, en breu, en aquesta zona començaran les obres del Pla d'Urbanització Josep Mª Sert, que deixarà tota aquesta zona degudament equipada i senyalitzada. 
674 2008/02/12 2008/02/15 Sector Adoberies: l'enllumenat de la passera (pont) nova que hi ha a la zona de darrere les adoberies, prop del Parc Jaume Portell. Està molt poc il.luminada, igual que el carrer que surt al Portalet. La veritat és que fa cert respecte passejar-hi. Espero que aviat estigui ben il.luminat, doncs val la pena passar-hi. Resposta
Fa escassament 15 dies s'ha enquitranat, de forma provissional, la zona del Prat de Galliners al costat de la passera i del pàrquing, s'ha il·luminat la zona i s'han protegit les sortides de la zona de pàrquuing. No obstant tot aquest sector està intervingut per les obres del nou auditori i a l'espera de la Generalitat per definir i actuar en les edificacions de les adoberies.
673 2008/02/12 2008/02/15 Agermanament de la ciutat de Vic amb Somoto: M'agradaria saber com està la situació de la col.laboració, doncs m'han fet saber que aquest any es destinen la meitat de diners que altres vegades, i m'agradaria saber-ne el motiu. No entenc perquè amb el canvi de govern s'ha reduït l'ajuda. Un altra dubte que tinc és perqué si la ciutat de Vic està agermanada amb Somoto -Nicaragua, no hi ha cap cartell a l'entrada de la ciutat, penso que seria interessant, doncs un tan per cent molt elevat de la nostra població no en té coneixement, si és que n'hi ha. Resposta
Les ajudes que la ciutat destina, a través de l'Ajuntament, no s'han reduït. Continuen essent del 0,7 % i estan en una partida pressupostària per aquest 2008. El que si ha variat és el destí que es dona a aquesta quantitat de diners. L'Equip de govern ha decidit una nova distribució dels diners, oferint les ajudes en un àmbit més ampli de poblacions, atenent les poblacions d'origens dels nouvinguts a la nostra ciutat i escoltant a les diverses Entitats i ONG de Vic.

Traslladem a la regidoria responsable, el suggerimnet de identificar l'agermanament de Vic amb Somoto.
672 2008/02/11 2008/02/15 C/Mestre Garriga: aquest carrer no consta al Mapa oficial de Vic ni en cap GPS. Ens trobem que la gent que busca aquest carrer o pregunta per ell ningú li sap dir on és. Ens han comentat alguns dels nostres clients que ni a la Policia Municipal ni a Correus li saben dir on és perquè no consta a cap mapa. Demanem que si posi remei el més aviat possible. Resposta
En el plànol que des de la Oficina de Turisme oferim als nostres visitants, plànol de color blau i amb el logo de l'Ajuntament, o sia el plànol 'oficial de la ciutat' es pot trobar degudamnet identificat el carrer en qüestió, tant en la part de l'índex de carrers, en la 'M de Mestre', com en la part gràfica del mateix 'la casella D-6'.
671 2008/02/11 2008/02/15 Ctra. de Roda -C/Jaume I: dieu que no es pot remullar la sorra dels aparcaments de la Ctra. de Roda amb Jaume 1er. perquè els propietaris dels vehicles es queixen??? I els veins de la zona que aguantem la pols que fan aquests vehicles no hi podem dir res? O és que tenen més drets els vehicles que les persones? La solució és urbanitzar definitivament la zona (Pla J.M. Sert) que ja fa massa anys que es tindria d'haver dut a terme. Ara la deixadesa dels espais i edificis que hi han només comporten molèsties al veinat, agrairiem una actuació efectiva i ràpida i si els pobres cotxes que aparquen allà es mullen, ja s'aixugaran. Resposta
Segurament no ens deuriem expressar del tot bé. No és que es queixin els veïns i/o propietaris dels vehicles (no hem rebut mai cap avís en aquest aspecte) sinó que sempre hi ha cotxes aparcats i és de difícil, per no dir impossible, manipular el camió cuba circulant per dintre la zona de pàrquing per remullar el terra. A més, ara, se'ns ha prohibit pel decret de la Generalitat que ha marcat Nivell II de vigilància i restricció en el consum d'aigua.

En breu està previst el començament de les obres del Pla Josep Mª Sert, d'iniciativa privada. Se'n poden veure els detalls a la oficina d'urbanisme (93 889 12 44) o a l'exposció del POUM de la Llotja del Blat.
670 2008/02/11 2008/02/15 C/ Gurb: hi ha hagut una bona estona un vehicle de la Guàrdia Urbana, estacionat en el carrer en un lloc no autoritzat per a aquesta finalitat, a escasos metres d'un lloc de càrrega i descàrrega. La Guàrdia Urbana, actuant amb la més absoluta impunitat i prepotència, sanciona al ciutadà en aplicació estricta de la llei però no se l'aplica a ella mateixa. Les fotografies que acrediten el que dic estan a la vostra disposició. Resposta
S'ha comentat el tema amb la Guàrdia Urbana i ells, en els seus briefings interns, han comentat la situació i observat les fotos, que a pesar d'haver sigut requerit l'agent en qüestió per un botiguer no s'ha d'estacionar mai el vehicle en un lloc no idoni, si a més a pocs metres hi ha una millor situació. 

Sovint succeeix que un agent al ser requerit per algun ciutadà, van ràpid a atendre'l o escoltar-lo, procurant no deixar el vehicle en una zona de risc o que dificulti al trànsit. No obstant, no sempre es té la precaució de mirar un xic més enllà i deixar el vehicle en millor situació.
669 2008/02/10 2008/02/11 Passeig: la tarima de fusta de devant l'Izei, te una peça de fusta arrencada i sobresurten els claus. Resulta perillós ja que hi juguen molta canalla.
668 2008/02/10 2008/02/10 Com a resident del centre de Vic i futura mare, a mi i a la meva parella ens agradaria poder portar el nostre fill a una llar d'infants i després a una escola pública al centre de Vic. Resposta
Des de l'Ajuntament estem treballant i constituint una Fundació que englovi a totes les guarderies de Vic, les existents de fa temps i les noves públiques en la darrera fase de construcció, per garantir-ne a totes elles una Educació de Qualitat i 'tutelades' per l'Ajuntament, La Generalitat i la Universitat de Vic.

És cert que al vell centre de la ciutat han anat quedant les escoles lligades a congregacions de religioses i similars i les públiques estan més a la periferia. És voluntat de l'Ajuntament establir una nova escola pública al centre de la ciutat, però no només està a les nostres mans. La Generalitat hi ha de dir la seva i abocar-hi recursos.
667 2008/02/07 2008/07/03 Horta Vermella: sobretot la gent gran tenim problemes per creuar l'avinguda dels Països Catalans prop de la Font de Sant Pere, on els vehicles no s'aturen en els pasos zebra i al capvespre hi ha poca llum i no et veuen. Es podrien col·locar bandes sonores o pasos elevats? Resposta
S'ha adeqüat millor el pas de vianants, facilitant-ne l'accés cap al cami de la Font i col·locades unes bandes de goma alçades per fer reduïr la velocitat dels vehicles.
666 2008/02/07 2008/02/13 C/Lluís Vives: a la cantonada amb el carrer Puigsacalm hi caldria una senyal Stop i pintar la ratlla groga, de prohibit aparcar, a les dues cantonades dels carrers per facilitar la visibilitat. Resposta
Analitzat el que fa el cas, s'ha vist adient el suggeriment i s'ha dut a terme.
665 2008/02/07 2008/02/08 Mercè Rodoreda: penso que s'hauria d'informar molt millor dels temes abans de donar determinades respostes, ja que sóc veï del carrer i no és certa la resposta que ens dóna en aquesta bústia. Em refereixo a lo de l'entrada de cotxes en el nostre carrer. Anteriorment teniem permès entrar per on ara se'ns ha prohibit i en canvi ara ens fan anar a girar a Calldetenes....senzillament vergonyós!. Resposta
La titularitat i plena responsabilitat de la Crta. de Sant Hilari, la de Calldetenes, recau única i exclussivamnet a la Diputació. L'Ajuntament no hi pot intervenir.

La Diputació es qui va derogar el permís, si és que hi era, de creuar la carretra cap a l'esquerra.

Ara hi ha una ratlla continua, impedint creuar-la cap a l'esquerra, ja que la Diputació axí ho ha decidit, sense preguntar res a l'Ajuntament ni advertir-nos. En són els únics responsables.

Des de l'Ajuntament es van iniciar els tràmits per demanar a la Diputació que ens permetin intervenir en aquest tram, pintant una línia discontinua per permetre ser creuada i entrar cap a l'esquerra. Òvbimanet si la resposta és positiva, interindrem ràpidament.
664 2008/02/07 2008/02/08 Pep Ventura: No entenc com després de la millora del riu, al passeig, es pugui deixar sols de sorra, no puc entendre als que dissenyen i executen l'obra, que no vegin que caminar amb sandàlies o sabates obertes es fa quasi impossible i no parlem el dia que plogui, sempre partint de la meva opinió, crec que fer el mateix que es fa fer a la part dreta del parc Jaume Balmes, la del costat del riu seria lo correcte, també dir que sembla una animalada no posar barana a continuació de la passarel·la a la paret del riu. Resposta
Fer unes obtres al gust de tothom es difícil. Per aixó unes places són tot de seuló i graves, d'altres de formigó i d'altres mig i mig. El que és ben cert és que tots els projectes són homologats i cerificats pels col·legis oficials i observen les normatives vigents del moment. Lamentem no sigui del seu agrat. La barana s'ha possat més per delimitar la zona on hi ha els jocs infantils i evitar possibles descuits. Al llarg del passeig, te més l'intenció de delimitar que de protegir, tal com està previst.
663 2008/02/06 2008/02/09 Divina Pastora i entorn: Agrairia que, en la zona del barri de la Divina Pastora, Cl Canigó i Raval Cortines, es millorés la circulació, els aparcaments i les deixalles. És un barri que sembla que estigui abandonat a que tothom fagi el que volgui. Els cotxes aparquen al costat dels stops, del pas zebra de les cruilles etc..., les caques de gos i pipins estan a l'ordre del día . i som bastant porcs ja que no sabem ni deixar les deixalles dins els contenidors. Siusplau, veniu de tant en tant a donar un cop d'ull i intenteu millorar-lo. Resposta
Per la remodelació de la Plaça Divina Pastora s'està acabant de redactar un projecte que abarcarà des de el carrer Nou fins el c/Sant Segimon. Està previst mostrar el projecte a la Assossiació de Veïns i en executar les obres pels alumnes de l'Escola Taller, que s'inicirà als voltants del mes de Juny'08.

C/Sant Jordi amb Raval Cortines, s'ubicaran els contenidors fora de la intersecció dels dos carrers i en paralel, abans d'acabar el primer trimestre, s'iniciarà una campanya de sensibillització pels temes de deixalles, dejeccions dels gossos i altres.

Passem avís a la Guàrdia Urbana per controlar la deixedessa dels estacionamnets.
662 2008/02/08 2008/02/09 Crta. de Roda: Fa PENA (voreres estretes, locals abandonats en estat deplorable, teulades que estan a punt de caure, terrenys que semblen selves ideals per a les rates...) Veig que el projecte Josep M. Sert no tira endavant. Resposta
El projete Josep Mª Sert no està parat. S'està treballant per a que les màquines entrin a començar abans d'acabar el primer trimestre'08
661 2008/02/08 2008/02/29 C/Mossèn Lluís Romeu amb Avgda. Pius XII: hi ha una plaça amb bancs, un d'ells està trencat i tirat pel terra. Ja fa un temps i esperem s'hi posi intères en solucionar-ho.
660 2008/02/07 2008/02/09 ONCE de Vic: Estic buscant informació sobre l'Agencia Administrativa de la ONCE a Vic. Només en cal el correu electrònic i telèfon. Ens podeu ajudar?. Resposta
Delegat per Osona, Sr. Josep Gasol
c/Bisbe Morgades, 8 baixos
Tel. 93 885 30 50
659 2008/02/07 2008/04/15 La Guixa: Els pares i mares al anar a buscar els seus fills a l'escola, entren amb el cotxe per el C/ de les Escoles , fins que arriben al C/de la Marinada. En aquesta incorporació, la gent creu que aquest carrer es de direcció única, la qual cosa fa que sempre envaexen el carrer per l'esquerra, podent provocar així algun accident. D'ensurts per par de varis veïns ja n'hi ha hagut. Agrairiem es prengues alguna acció al respecte, es pintessin ratlles indicant que hi ha dos carrils,... Resposta
Senyalitazat amb pintura els dos carrils i les fletxes de sentit de circulació.
658 2008/02/06 2008/02/15 Pont de Queralt: la rampa per accés dels cotxes està molt malmesa. Resposta
Rampa reparada i rejuntada.
657 2008/02/04 2008/02/11 C/Bisbe Strauch - Rbla. Tarradelles: hi ha uns suports de bicicletes aixefats. Passeig Genralitat - Avgda. Estadi: la pista polieportiva té els llums encesos que no serveixen més que per consumir enèrgia en va. La pista no te porteries, està sempre tancada i es plena fulles i brúticia. Resposta
Els suport per a les bicicletes han sigut reparat.

Les claus de la pista poliesportiva estan a disposició al Centre Comunitari, just al devant.
En breu es col·locarà una porteria i cistella de bàsquet. L'enllumenat de la pista està conectat a l'enllumenat públic del carrer, ara farem modificar-ho per a que només es conectin quan algú volgui jugar-hi i necessiti llum.
656 2008/02/04 2008/02/09 C/Gurb: Per què l'Ajuntament no hi ha posat cap pilona per protegir als vianants dels cotxes?. Els cotxes envaeixen impunement les estretes voreres.Per contra, al C/Arquebisbe Alemany, per exemple, sí hi ha pilones. Per què no es sanciona als vehicles que aparquen i/o circulen a sobre de les voreres dels carrers sense pilones?. Aparcar a zona blava sense tiquet sí és immediatament sancionat. I per què no es sanciona als vehicles que corren massa per aquests carrers tan estrets?. A què es deu aquesta mesura moderna, tan nefasta per la seguretat del vianant, de fer les voreres a la mateixa altura que la calçaada, és a dir, d'eliminar les voreres?. Sembla que a l'Ajuntament li importin més els drets dels cotxes que els drets dels vianants. Els cotxes fan soroll, són perillosos, contaminen i estressen. Si volem una ciutat 'a la mida humana', comercial, turística, cultural, ecològica, s'hauria de començar a limitar la presencia dels cotxes en el centre. Resposta
Al analitzar el projecte del carrer de Gurb, es va comentar i demanar la opnió a les Assossicaions de Veïns i de Comerciants del carrer. La decisió de NO posar pilones va ser ampliament demanada i consesuada.

La Guàrdia Urbana si sanciona als vehicles estacionats en aquest indrets, deixant la flexivilitat de la càrrega i descàrrega del moment sempre i quan no interfereixin. Malauradamnet la quantitat d'Agents no és encara la suficinet i desitjable per ser més per a tot arreu.

Les sancions d'estacionamnet a les zones blaves no depenen dels agents de la Guàrdia Urbana, sinó de l'empresa privada que en té la concessió. Per tant, qui en té cura és una altre personal independent de la Guàrdia Urbana i del propi ajuntament.

La majoria de ciutats europees tendeixen a preservar el seu centre turístic i/o comercial, convertint els seus vials en prioritat invertida de circulació. És a dir, els viannats en tenen la preferència i es dissenyen a un sol nivell de terra per facilitar la mobilitat, especialment en carrers més estrets del desitjable.

Des de l'Ajuntament es treballa per a la mobilitat de la ciutat, es vol reduir la quantitat de vehicles pel centre, millorar els carrils bici, la senyalització de rutes per a les escoles i millorar el transport urbà.
655 2008/02/05 2008/02/11 Ciberateneus: Tal com avançava dijous passat un setmanari, l'Ajuntament ha acabat tancant el ciberateneu del Casal Sta. Eulàlia, al c/ de la Gelada. Així es vol apropar la gent a les noves tecnologies? I qué passarà amb les activitats per a gent gran que també s'hi fan?. Com ens volen fer creure que aquesta és la legislatura de l'atenció a les persones?. Resposta
El local del carrer de la Gelada no tanca, i les activitats per la Gent Gran es continuen fent. Només s'ha tancat el servei del ciberateneu per una qüestió de reestructuració del projecte. S'està treballant, precisament, per potenciar i innovar la tasca feta a través dels ordinadors i adreçada a un públic intergeneracional, i en això s'hi està treballant perquè en un futur no molt llunyà des dels centres cívics es potencïi aquest servei, a la vegada que s'impulsaran també noves programacions d'activitats socials i culturals.

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...