Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
La deixelleria mòbil la pots trobar cada segon dimarts de mes al Parc Esteve Orriols i cada segon dimecres a la Plaça de l'Estació

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
248 2007/09/20 2007/09/21 Rambla Passeig: davant de l'estanc Crivillers, hi ha un arbre sense l'escocell i resulta perillós pels vianants.
247 2007/09/19 2007/11/02 Països Catalans: a l'alçada del pont davant de la fabrica Genis i Rius, hi ha un forat cada dia més gros. Els que hi passem i patim cada dia ens recordem de l'Ajuntament.
246 2007/09/19 2007/09/28 Plaça Francesc Moragas: donada la concurrència de gent, ens hi caldrien uns quants bancs més per seure i algunes flors més als bònics perterres. Resposta
A 24 de setembre, els perterres ja estan finalitzats. Alguns bancs més arribaran tot seguit. A 28 de setembre ja s'ha marcat la posició on aniran els bancs, la setmana vinent es fixaran.
245 2007/09/19 2007/09/28 Parc de Somoto: als veïns ens agradaria que els nostres fills poguessin disposar d'una cistella de basquet, ja que en el parc no hi ha massa res per ells?. Resposta
Per les múltiples entrades a la "bústia del ciutadà" i donada la diversitat d'opinions, contradictòries i sovint oposades les unes amb les altres, és evident que qualsevol acció que es dugui a terme al parc tindría disputes.

Ens deixem un periòde de temps per assolir més coneixemnet del parc, de la convivència veïnal i de les necessitats reals.

Amb les diverses persones, veïnes del parc i de diferents edats, que fins avui hem comentat el tema, cap d'elles ha expressat ni el més mínim problema de convivència, ni de relació entre tota la diversitat de canalla i joves que volten pel parc.
244 2007/09/19 2007/09/19 Bústia del Ciutadà: proposo es puguin classificar els missatges per temes, això facilitaria la consulta i conèixer si hi ha ciutadans que pesnsen com tu i tenen les mateixes problemàtiques. Resposta
Procedim a les oportunes modificacions informàtiques per poder consultar els suggeriments amb uns filtres segons temàtiques.

Es preveu tenir-ho enllestit en uns 15 dies.
243 2007/09/19 2007/11/16 Pare Coll - Rda. camprodón: es pot aparcar davant del col·legi?, a les hores punta és un caos. Resposta
a 16 de novembre escrivim: Si volguessim contestar esquetament la pregunta, la resposta seria que solamnet es pot aparcar en els llocs habilitats per aquest fi. Per tant al C/Pare Coll i la Ronda Camprodin, només es pot aparcar on està senyalitzat. En hores punta d'entrada i sortida d'escoles hi ha una certa permissivitat per facilitar els accessos. És per aixó que ens aquest horaris acostuma a haver-hi un guàrdia urbà i les seves indicacions prevaleixen per damunt les senyalitzacions estàtiques de circulació.

Malgrat això, no voliem constestar encara la pregunta ja que hi ha les suggerències nums. 136, la 346, la 433 i la 475 que donen voltes sobre el mateix i suggereixen un canvi de circulació que està en estudi.
242 2007/09/18 2007/09/21 Pont del Blanquieg-Pont del Remei: les valles que delimitàven l'aparcament per l'autobus mentres duraven les obres de la Ctra. de La Guixa, ara són daltabaix del pont junt amb un carret del super i d'altres endromines. Es podria fer una mica de neteja?
241 2007/09/18 2007/09/27 Passatges dels 4 vents - Pep Ventura: tant els miralls a les sortides dels passatges, com diversa senyalització viària (en especial el cediu el pas del pàrquing) es va treure per les obres, ara que en molts llocs ja estan acabades, no es podrien tornar a col·locar?. Resposta
Ens hem possat en contacte amb l'empresa que està duent a terme les obres de la zona, en breu, retornarà les senyalitzacions al seu lloc.

En farem el seguiment.
240 2007/09/18 2007/10/25 El Decret de la Generalitat 2002 de 5 de març, permet als minusvàlids a aparcar en zona de càrrega i descàrrega, per què Vic té una ordenança que ho porhibeix? Resposta
Efectivament el decret de la Generalitat ho permet, però no obliga.
Vic, és una ciutat de molt comerç i precisa de força zones de càrrega i descàrrega. Les actuals són sovint insuficients per a un satisfactori desenvolupament de l'activitat comercial. 

Pel contrari, segons la própia opinió de l'associació de disminuits, la quantitat de zones destinades a disminuits és en número suficient per a oferir un més que correcte servei, entenent que sempre són places per estacioanr-se una estona i no per deixar-hi el vehicle aparcat.

La Guàrdia Urbana, adopta una actitud 'permissiva' en hores de baixa demanda comercial.
239 2007/09/18 2007/09/27 Ctra. de Roda: des de l'ambulatori fins a la benzinera està molt deixat, ja és hora de plantejar-se alguna acció. Resposta
Per a tota aquesta zona, des de la Plaça Divina Pastora fins més enllà de la Plaça Catalunya, hi ha varis projectes en la seva fase final.

.-Projecte Josep Mª Sert que englova des de Jaume I fins a l'antiga Cocacola i fins l'IES Vic
.-Projecte al costat de la Vica
.-Projecte a la Pavicsa

Tots tres en fase molt avançada d'estudi, urbanització i reparcelació.

A més tot el que és la propia carretera o carrer, abans d'un mes s'haurà finaltzat l'avantprojecte que el remodela del tot, enllumentat, voreres, ferm, etc. Ja s'està parlant amb la Diputació per a que cedeix la carretera al Municipi i sigui tractat com a carrer.
238 2007/09/18 2008/01/30 C/Baró de Savassona: davant d'Osona Patí i Iris, tant la rampa com el ferm estan en força mal estat. Resposta
S'ha observat la deficiència i es creu necessàri una actuació global d'enquitrenat. Donat a no ser un carrer d'alta prioritat, s'anota en la llista de mantenimnet de carrers a actuar-hi.
237 2007/09/17 2007/12/10 Cami Antic de Taradell: trams en molt mal estat, enllumenat insuficient i al ser de doble sentit de circulació queda estret i perillós pels vianants. Resposta
S'està acabant d'intervenir-hi. A finals de gener'08 serà d'un sol sentit, d'entrada a Vic i amb enllumenta públic provissional.
236 2007/09/17 2007/11/21 C/Ramon Casanova i Mur - C/Manel Brunet:fa més de 6 mesos que està en molt mal estat, hi ha tres llambordes fora de lloc i una desapareguda, amb el risc que això comporta per un vianant.
235 2007/09/17 2007/09/27 Passatge Mestral: en aquest passatge i els altres 3 del costat, no s'encen l'enllumenat públic, segurement per les obres del passeig Pep Ventura. Quan podrem tornar a tenir llum als passatge i al mateix passeig?. Resposta
Tant el Passatge Mestral com els altres 3, tenen enllumenat privat. Fins i tot, els punts de llum, faroles i caixes de conexió estan dins la propietat privada dels edificis. L'Ajuntament no hi tenim accés. Així doncs, el correcte funcionament és només responsabilitat dels propis propietaris.

Per altre banda, l'enllumenat del Passeig Pep Ventura, si és públic i per tant de responsabilitat de l'ajuntament. Darerrament s'ha vist afectat per les obres, però a dia d'avui l'enllumenat ja ha d'estar en correcte funcionamnet.
234 2007/09/16 2007/11/30 Riu Meder: seria convenient l'arrenjamnet del tram del pont de la pista al pont romà, aquest dies del MMVV ha estat molt visitat i estaba anb un aspecte molt deplorable. Resposta
 Fet.
233 2007/09/16 2007/09/19 Transport Urbà: quan tindrem el bus adaptat a persones disminuïdes?, per quan la seva gratuïtat i sostenibilitat? Resposta
A 31 de desembre 2007 finalitza la concessió amb l'actual empresa del transport urbà. S'està en ple anàlisi de les noves condicions i requeriments a exigir en la nova concessió. Tant la gratuïtat, com els vehicles adaptats es contemplen en el plec de condicons i requeriments.
232 2007/09/16 2007/10/25 Durant un espectacle del MMVV a la plaça dels Màrtirs, el meu fill de 2 anys es va apropar a una cinta de plàstic que feia de balla, amb el propòsit de jugar i abans de que jo el pogués avisar, un del personal de seguretat el va agafar en braços i amb molt de despreci i autoritat em va dir que no hi podiem estar.Quina és la feina que han de fer aquesta gent?, podia fer-me fora d'allà?, tenia motiu? Resposta
Possats en contacte amb els responsables del MMVV i aquests amb l'empresa de seguretat i vigilància, no s'ha trobat cap informe d''incidència' en referència al que fa el cas. Òbviament era d'esperar que no n'hi hagués, però calia comprovar-ho.

El personal de seguretat i vigilància contractats, no tenen cap autoritat ni poden utilitzar mesures repressives o la força. Només poden contenir i preveure possible actuacions negligents. Qualsevol ocasió que demani una actuació més enllà d'un raonament verbal, l'han de comunicar a la Guàrdia Urbana.

Des de els responsables del MMVV demanem disculpes i ens saben greu els fets. En properes ocasions es demanrà a l'empresa un millor tacte i més acurat tracte per part del seu personal.
231 2007/09/15 2007/09/28 Parc Horta Vermella: cal una neteja del terra, està força brut de pipes i papers, ja que només es recull la brossa de les paperes. A més es podria col·locar un gronxador per canala de 1 0 2 anys?. Als Habitatges Montseny hi ha varis cotxes abandonats, algun d'ells fa més d'un any, o es podrien retirar?. El Parc de la Sínia es podria adaqüar per la canalla? Resposta
Parc Horta Vermella, la part del terra de sorra a partir d'ara al fer el manteniment de netaja de les papereres, es farà, també, el manteniment del terra.

Pels parcs infantils, ens ho anotem en la llsta de parcs que en general hem de revisar. 

En quan als cotxes abandonats als Hab. Montseny, passem nota a la Guàrdia Urbana i en farem un seguiment.
230 2007/09/15 2007/12/14 Passatge Horta de Sant Josep: és un passatge veinal on està prohibit aparcar. Són molts els cotxes que hi aparquen i que dificulten la movilitat i visibilitat. Es podrien col·locar pilones per impedir l'aparcament, almenys en l'extrem del c/Manlleu per ser el més perillos?.Es també un passatge amb molta brutícia donat que no hi ha papereres i que molts estudiants del col·legi Sant Miquel hi esmorzen i llencen papers i bosses.
229 2007/09/14 2007/09/18 C/ Escola: massa decibels a les 5 de la tarda degut al MMVV i masses hores de soroll. Demanem que es limitin els decibels dels escenaris i que només hi hagi actuacions a les hores programades. Resposta
El MMVV al llarg dels seus ja 19 anys de vida, s'ha evidènciat que te moltes coses bones per a la nostra ciutat. Ja no només per el ressò que és dona de Vic en tot l'entorn músic-cultural de Catalunya, sinó, també pels beneficis que aporta a sectors de la ciutat com hotels, restaurants i comerç en general. És molta la gent que ens visita en aquets 3 - 4 dies.

No obstant, hi ha tot un seguit d'inconvenients que cal anar reduïnt, reconduïnt o simplement anulant per a properes edicions. Els tocs d'alerta que hem rebut de diversos ciutadans, com massa decibels en les actuacions, actuacions fora de programa i sorolloses, aldarulls a altes hores, begudes amb contingut d'alcohol massa a l'abast de joves, etc... seran de ben segur analitzades i preses en consideració.

Lamentem les molèsties que una activitat d'aquest ordre comporta, però hem de ser el suficientmet hàbils per trobar una solució el més bona possible.
228 2007/09/14 2007/09/20 Plaça Gaudí: hi ha 8 contenidors de deixalles. Això provoca que tarden molt en ser plens i la seva recollida es poc freqüent, provocant pudors i degradació de la plaça. Es podria reduir la quantitat i augmentar la freqüència de recollida? Resposta
En aquesta plaça es va haver de sumar-hi els contenidors del Call de Moltó, del C/Sant Antoni Mª Claret i C/Ramada, observant la situació ja vàrem treure 4 unitats de contenidors de rebuig. Ara procedirem a retirar-ne una unitat més i a adequar la zona. Es pavimentarà l'emplaçament dels contenidors i acotarem l'espai per evitar de que siguin moguts a trets de lloc. 

En un termini de 2 o 3 setmanes, s'haurà realitzat l'intervenció. En farem el seguiment.
227 2007/09/14 2007/09/15 C/Gurb: hi ha possibilitat de posar pilones per evitar que els cotxes aparquin? Tothom hi aparca només 5 minuts però sempre està ple. Resposta
Durant l'exposició del projecte de remodelació del C/ de Gurb, els comerciants i associació de veïns, varen mostrar el seu desacord en possar-hi pilones.

Opinem que caldria esperar un temps més i veure, també des de la Guàrdia Urbana, com evoluciona aquesta situació.
226 2007/09/13 2007/11/23 C/Josep Mª Pallàs: donada la elevada circulació la tapa del clavegueram a la cantonada del carrer Ramos Casanova i Mur, es descalça i fa molt soroll al pas dels cotxes, es podria reparar de forma definitiva? Resposta
Després de diferents intervencions, esperem que amb la d'avui s'hagi solucionat definitivament.
225 2007/09/13 2007/09/18 MMVV: com a ciutadans ens mereixem tots el respecte, no hauriem d'estar obligats a sentir el soroll i els incovenients que el MMVV provoca. Paguem impostos per viure dignamnet i no haver d'aguntar carrers tallat per curses o aldarulls al carrer perque algú està de festa o els aldarulls delks bars al casc antic. Oi que no es pot aparacar on vols? Oi que no pots fer soroll per no molestar als veïns? Oi que no es juguen partits de futbol al carrer?. Doncs aquestes activitats molestes s'haurien de fer en llocs tancats i adeqüats a les afores per no molestar. Respectem-nos mutuament i els concerts que es facin en locals tancats i adeqüats, o a les afores on no es molestin als ciutadans, ja fa massa anys que aguantem el mateix, potser comença a ser hora de canviar els papers i ser ciutadans respectats i no obligats a respectar sempre. Resposta
El MMVV al llarg dels seus ja 19 anys de vida, s'ha evidènciat que te moltes coses bones per a la nostra ciutat. Ja no només per el ressò que és dona de Vic en tot l'entorn músic-cultural de Catalunya, sinó, també pels beneficis que aporta a sectors de la ciutat com hotels, restaurants i comerç en general. És molta la gent que ens visita en aquets 3 - 4 dies.

No obstant, hi ha tot un seguit d'inconvenients que cal anar reduïnt, reconduïnt o simplement anulant per a properes edicions. Els tocs d'alerta que hem rebut de diversos ciutadans, com massa decibels en les actuacions, actuacions fora de programa i sorolloses, aldarulls a altes hores, begudes amb contingut d'alcohol massa a l'abast de joves, etc... seran de ben segur analitzades i preses en consideració.

Lamentem les molèsties que una activitat d'aquest ordre comporta, però hem de ser el suficientmet hàbils per trobar una solució el més bona possible.
224 2007/09/13 2007/09/18 Rambla del Passeig: després d'una jornada de treball voldriem poder descansar i estar a casa, el soroll dels concerts de Punk que comencen a les 11 de la nit no sembla massa adeqüat i mneys quan ja hem soportat les múltiples proves de so durant tot el dia, que no són ni agradables ni tranquilitzadores. No serien possibles aquestes actuacions en d'altres espais públics que no molestin tant?. Aquest mercat al cap dels dies acaba essent una excusa per beure i fumar porros. Passejin pel Sucre, observin i facin autocritica de si estem fent quelcom malament? Resposta
El MMVV al llarg dels seus ja 19 anys de vida, s'ha evidènciat que te moltes coses bones per a la nostra ciutat. Ja no només per el ressò que és dona de Vic en tot l'entorn músic-cultural de Catalunya, sinó, també pels beneficis que aporta a sectors de la ciutat com hotels, restaurants i comerç en general. És molta la gent que ens visita en aquets 3 - 4 dies.

No obstant, hi ha tot un seguit d'inconvenients que cal anar reduïnt, reconduïnt o simplement anulant per a properes edicions. Els tocs d'alerta que hem rebut de diversos ciutadans, com massa decibels en les actuacions, actuacions fora de programa i sorolloses, aldarulls a altes hores, begudes amb contingut d'alcohol massa a l'abast de joves, etc... seran de ben segur analitzades i preses en consideració.

Lamentem les molèsties que una activitat d'aquest ordre comporta, però hem de ser el suficientmet hàbils per trobar una solució el més bona possible.
223 2007/09/13 2007/09/14 C/Menéndez Pelayo: Si el resultat de la reparació del ferm és tal com sembla negatiu, s'han plantejat tornar-ho a reconstruir?, La pols del producte emprat per a compactar no té cap risc de toxicitat?. Quina és la durada aproximada d'aquest seguiment ? Resposta
Dilluns 17 de setembre es farà un aspirat de la capa de pols i pedres que han quedat soltes.
La inhalació del producte emprat per la compactació no té cap perillositat pel cos humà.
Cada dia es fa una inspecció de l'estat del ferm, opinem que caldria esperar i observar el comportament durant uns 15 dies més. Si persisteix la pols i les pedres soltes o si empitxora el sòl, empendrem una altre solució.
222 2007/09/13 2007/10/25 C/Bisbe Morgades, 22: davant l'obrador d'embotits i de la cooperativa agraria, la vorera està plena de forats i dificulta molt el trasllat de persones amb cadira de rodes, es podria arrenjar?
221 2007/09/13 2007/09/28 En el tram de l'esglessia de Sant Domenech fins el Parc Balmes, es pot aparcar en algun horari?, he observat que molts diumenges hi ha cotxes ocupant tot el tram de carril i sembla com si fos permès. Resposta
No, no és permès l'aparcament. Encare que en diumenges i festius, donada la poca circulació de vehicles en aquesta via i que el doble ampla ho permet, es té una certa permissivitat en les aturades curtes. Malgrat tot es a risc individual de obstruir el pas o la circulació i per tant a risc de ser sancionat.
220 2007/09/13 2007/09/18 C/Josep Mª Pallàs: pels vehicles que venen de Calldetenes o Sta. Eugènia i es volen incoporar al Passeig de la Generalitat per sortir cap a Barcelona, es podria millorar la senyalització de l'accés pel c/Mare de Deu de Lorda cap a la nova rotonda i posteriorment al Passeig de la Generalitat?, eviteriem així sorolls i embòlics de tràfic en el nucli de la gasolinera. Resposta
Verificada la idoneïtat del suggeriment, s'accepta i es dona ordre de fabricació i col·locació del nou senyal. Termini aproximat d'un mes.

En farem seguiment.
219 2007/09/13 2007/11/23 Passeig Generalitat, 54: just davant sempre hi ha entre 5 i 7 bicicletes lligades als arbres i fanals. No es podria instal·lar un aparcador de biciletes per evitar obstruccions de voreres i circulació? Resposta
Observat el que fa el cas, es decideix ampliar en tres més els aparcadors de bicicletes existents ja al núm. 58.
218 2007/09/13 2007/09/28 C/Nou: seria possible que en aquesta legislatura es fesin les obres al carrer semblant a les del carrer de Gurb?. Això solucionaria molts dels problemes del carrer. Resposta
El c/Nou com també el tractament del c/Manlleu, està a urbanisme per ser estudiat i fer-ne el projecte de remodelació. És una de les obres més importants de renovació de carrers que es duran a terme en aquesta legislatura.
217 2007/09/13 2007/09/14 C/Manel Serra i Moret 17: al costat, al num 15 i al darrera a la Torra de Les Pinyes hi fan obres. Fan un soroll elevat de les 8 a les 6 de la tarda parant per esmorzar i dinar. A més a les 7 del mati passa el bufador que ja ens despèrta. No seria possible passar a unes altres hores? Resposta
Des de l'Ajuntament som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant per aquesta qüestió, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

a 19/10: S'està estudiant en tot detall, tant els horaris com els itineraris, de la recollida de residus i de la neteja viària.

Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
216 2007/09/12 2007/09/14 C/Bellmunt i Passatge Torelló: sorolls del bufador cada mati a les 7:15 aprox. De les 24 hores del dia no es podria trobar un hoari millor o una altra solució? Resposta
Des de l'Ajuntament som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant per aquesta qüestió, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

a 19/10: S'està estudiant en tot detall, tant els horaris com els itineraris, de la recollida de residus i de la neteja viària.

Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
215 2007/09/12 2007/09/19 C/Fusina: hi ha un veï que té plantes de maria força grans al balcó, es pot exigir que les cnviï de lloc per no donar el mal exemple als menors que les veuen des del carrer? Resposta
No, en motiu de "donar exemple" no es pot obligar al veí a retirar les plantes de "maria". Entenem que la quantitat és per a ús pròpi i particular, contrariamnet seria delicte i per tant perseguible. No obstant, pasem avís als agents cívics per que visitin el veí en qüestió i observin el que fa el cas.
214 2007/09/12 2007/09/13 Ordenança Municipal de la via publica, Art. 2 Sorolls: La produccio de sorolls a la via publica, s'haurà de mantenir dins dels limits que exigeix la convivencia ciutadana. Els usuaris de vehicles a motor hauran de tenir els motors i els tubs d'escapament d'acord amb las prescripcions establertes sobre la matèria amb caracter general. Això també es per la maquinària de neteja viària que fa tant soroll al mati? Resposta
La ordenança Municipal en qüestió fa referència a vehicles de tracció mecànica, és a dir camions, cotxes i motos en genral.

La maquinària de neteja està regulada per la Llei 16/2002 de la Generalitat de Catalunya sobre la protecció contra la contaminació acústica i, en el seu article 15 annex 6 relaciona els seus valors. La maquinària utilitzada està homologada per la C.E. i validada per sr utilitzada per aquestra funció.

No obstant, des de l'Ajuntament, som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.
213 2007/09/12 2007/09/13 C/Nou: avui, com gairebé cada dia, ha passat la màquina de neteja + el bufador a les 5:52 del matí, desvetllant a gran part del veinat, No hi hauria una altra forma de gestionar-ho? Resposta
Des de l'Ajuntament som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant per aquesta qüestió, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

a 19/10: S'està estudiant en tot detall, tant els horaris com els itineraris, de la recollida de residus i de la neteja viària.

Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
212 2007/09/12 2007/09/14 C/Dr. Candi Bayés: els vehicles circulen a elevades velocitats, hi ha pensat fer-hi cap acció? Resposta
Estem en construcció d'un pas elevat davant els habitatges Montseny, per observar-ne la idoneïtat.
 
Per altre banda, el C/Dr. Candi Bayés està subjecta a la gran remodelació que es durà a terme en tot el barri del Remei, dintre el projecte del Pla de Barris. L'inic de les obres es inminent.
211 2007/09/11 2007/09/20 Plaça Gaudí - C/ de la Ramada: degradació de l'espai destinat als contenidors. Sovint hi ha deixalles de tot tipus. roba en desús, vidres trencats,... la canalla juga, en aquesta plaça de sorra, molt aprop i es poden tallar o infectar. Hi ha pensat soterrar els contenidors o alguna acció per millorar la plaça i l'entorn? Resposta
En aquesta plaça es va haver de sumar-hi els contenidors del Call de Moltó, del C/Sant Antoni Mª Claret i C/Ramada, observant la situació ja vàrem treure 4 unitats de contenidors de rebuig. Ara procedirem a retirar-ne una unitat més i a adequar la zona. Es pavimentarà l'emplaçament dels contenidors i acotarem l'espai per evitar de que siguin moguts a trets de lloc.

En un termini de 2 o 3 setmanes, s'haurà realitzat l'intervenció. En farem el seguiment.
210 2007/09/11 2007/09/12 Camí vora del Gurri al costat del pont de ferro del Molist s'està convertint en un niu de deixalles, no es podria deixar algun contenidor i pasar un cop per setmana a netejar? Resposta
Verificada la necessitat, s'han donat les instruccions pertinents i la setmana vinent ja hi haurà un contenidor i establerta la seva recollida. En farem un seguiment.

A 18 de setembre es veu més idòni col·locar una paperera grossa de fusta i fixada al terra, per evitar possibles gamberrades i per no trobar-ho llençat al riu.
209 2007/09/11 2007/09/12 Portalet - Rambla dels Montcada: la velocitat cada cop es més exagerada, el dos pas zebra no són respectats. Hi ha res pensat al respecte? Pas elevat, bandes rugoses,...? Resposta
Està en construcció un pas elevat com a prova de la seva idoneïtat, per fer reduir la velocitat dels vehicles, davant dels habitatges Montseny. Si surt positiva, s'anirant col·locant a la resta de zones de més perillositat. Anotem la zona en el registre d'ubicacions a considerar. Aquesta via properament quedarà efectada per les obres de construcció del nou auditori, abans de tornar-la a obrir a la circulació s'hauran adaptat les noves mesures correctores.
208 2007/09/10 2007/09/27 Casc Antic: molt soroll de nits fins massa tard els caps de setmana. No es pot descansar. Resposta
Els Agents Cívics farfan un toc d'alerta als diferenst establiments involucrats.

Passem, també, nota a la Guàrdia Urbana per a que ho tinguin en consideració.

Des de l'Ajuntament s'estant fent esforços per a millorar la seguretat i el benestar de tots els ciutadans, per això, s'està incrementant la plantilla d'agents de la Guàrdia Urbana que passarà de 53 agents, a principis d'aquest any, a 70 agents pel 2008.

De ben segur que amb aquest increment es podrà donar cobertura a tota la ciutat.
207 2007/09/10 2007/09/15 Barris del sud: en molts carrers l'enllumentat és insuficient i l'asfalt en mal estat.Caldria una rotonda entre Passeig Generalitat i Pius XII, per evitar que qualsevol que ve pel cantó de l'estadi no hagi d'anar fins al c/Josep Mª Pallàs per poder girar direcció a Barcelona. Resposta
Els barris del Remei i estadi estan dins les accions del Pla de Barris. Molts dels seus carrers es veuren modificats en breu tant des de el punt de vista d'asfalt, com d'enllumenat, voreres, pas zebra elevats, carrils bici, etc...

Abans de final d'any estarà en funcionament l'oficina de la Guàrdia Urbana en el carrers Virrei Aviles / Serra i Moret, en la mateixa hi haurà l'oficina del Pla de Barris on es podrà veure i consultar les intervencions al barri.
206 2007/09/10 2007/09/18 Parc Macià Bonaplata: a les nits hi ha gent jugant a pilota, es podria posar un rètol de prohibició i que la Guàrdia Urbana hi voltés més sovint? Resposta
S'ha donat ordre de fabricació del cartell (unes 3 setmanes de termini de lliurament) i de col·locació. A més passem avís a la Guàrdia Urbana.

En farem el seguiment.
205 2007/09/10 2007/09/12 Paisos Catalans: hi ha molta circulació i a altes velocitats. Es podria posar més senyalització? Resposta
Està en construcció un pas elevat com a prova de la seva idoneïtat, per fer reduir la velocitat dels vehicles, davant dels habitatges Montseny. Si surt positiva, s'anirant col·locant a la resta de zones de més perillositat.

Anotem la zona en el registre d'ubicacions a considerar.
204 2007/09/10 2007/09/20 Pep Ventura - edifici Balmes: la canalla varen arrencar els ferros dels aparcadors de bicicletes. Es podrien col·locar de nou?. Es podria possar un cartell de pilotes no, ja que ens espatllen totes les flors?
203 2007/09/10 2007/09/12 C/Canigó 13-15, passatge de la Certex: hi ha la claveguera trencada i les rates surten i es passejen lliurament. Està molt brut i ple de deixalles. Resposta
A causa d'un avis anterior d'un veï, fa dues setmanes varem actuar-hi reparant la claveguera, netejant i eliminant les rates.

Aquest passatge es de propietat privada i per tant de responsabilitat del seu propietari. Des de disciplina urbanística l'informarem de les accions dutes a terme i de la seva obligació de mantenior en condicions el passatge.
202 2007/09/10 2007/09/15 Quan estaran acabades les guarderies? Les mares necessitem anar a treballar i un lloc on poder deixar la canalla. Resposta
Dues de les tres Llars d'Infants, actualment en construcció, estaran en funcionament abans de finalitzar aquest curs escolar.
201 2007/09/09 2007/09/12 C/Miramarges: hi ha la senyal de pàrquing de minusvàlids al terra. Resposta
Comunicat a la empresa instal·ladora. En breu quedarà solucionat. En farem el seguiment.
200 2007/09/09 2007/09/18 Passeig 25: un senyal de pas de vianants trencada i queda un pam del pal metàl·lic que sobresurt del terra. Ens hi farem mal. Resposta
El pam del pal metàl·lic ja es va treure el mateix dia, dimecres sìnstal·larà novament la senyal arrencada.
199 2007/09/09 2007/09/20 C/Fusina amb Plaça dels Màrtirs: la senyal de cediu el pas està per terra. Resposta
A 12 de setembre es comunica a la empresa instal·ladora. En breu quedarà solucionat. En farem el seguiment.

A 20 de setembre queda instal·lada de nou.
198 2007/09/09 2007/09/10 Plaça Santa Clara amb el c/Estret: algú s'ha emportat una de les tapes de ferro, dels subministers, de la vorera. Resposta
Col·loca da tapa  nova.
197 2007/09/09 2007/09/12 Ronda Camprodón 2: davant l'Aliança hi ha mal esborrats dos pasos zebra que es van pintar per les obres i confonen als vianants. Es podrien esborrar del tot?. Resposta
La setmana vinent es pintaran de negre per eliminar les restes grogues. En farem el seu seguiment.

A 21 de setembre ha quedat llest.
196 2007/09/09 2007/10/22 C/ramon Sala i Saçala 7: hi ha rajoles de la vorera aixecats des de fa molt de temps. Resposta
Verificat. La reparacio es durà a terme.
Acabat el 22 Octubre 2007
195 2007/09/09 2007/09/18 Des de la rotonda del Passeig de la Generalitat davant l'escola de la Sinia, cap a la rotonda en direcció a la Plaça Osona no hi ha enllumentat públic. Resposta
Aquesta zona està per ser urbanitzacda. De moment s'han fet les conexions dels vials. Estem estudiamt la possibilitat de fer una vorera provissional així com enllumenat també provissional, mentres no estigui la zona completamnet urbanitzada.

A 19 de setembre es decideix fer les voreres i enllumneta provissional. Execució de l'obra en un mes de termini (finals d'octubre).
194 2007/09/08 2007/12/13 Passeig Generalitat: en la zona blava davant del Caprabo hi caldria un mirall per veure la circulació de cotxes al sortir en marxa enrere. Resposta
S'ha observat la situació i no es veu viable.
193 2007/09/08 2007/09/27 C/Nou: els vehicles a la nit hi circulen a molta velocitat. Es podrien possar bandes rugoses per limitar-la?. Resposta
Les bandes rugoses provoquen soroll al pas dels vehicles, essent un carrer tant estret segurement no és el més recomanable.

Passem nota a la Guàrdia Urbana per tenir-ho en consideració i en farem el seguiment.

Des de l'Ajuntament s'estant fent esforços per a millorar la de seguretat de tots els ciutadans, per això, s'està incrementant la plantilla d'agents de la Guàrdia Urbana que passarà de 53 agents, a principis d'aquest any, a 70 agents pel 2008.

De ben segur que amb aquest increment es podrà donar cobertura a tota la ciutat.
192 2007/09/08 2008/07/23 C/Rector de Vallfogona: en aquest carrer tots els veïns tenen gual i consideren que poden aparcar el cotxe mig dintre casa seva i mig a la vorera. Es creuen que el carrer es d'ells i que ningú pot aparcar en un tros no edificat del carrer. Tal i com aparquen molesten als vianants. Es podria possar senyalització de prohibit aparcar?. Resposta
El fet de disposar d'un gual per entrada i sortida de vehicles a un garatge particular, no permet aparcar-hi el cotxe en la via pública i menys sobre la vorera envaïnt els pas dels vianants.

Malgrat tot, però, aquesta zona està tota ella en obres d'urbanització i és un sector molt veïnal.

AL acabar-se la urbanització es col·locarant les senyalitzacions pertinents.
191 2007/09/08 2007/09/27 C/Sant Pau: hi ha molt mercadeig de droga, tant de dia com de nit. La policia no podria fer alguna acció més contundent per eliminar-ho? Resposta
Passem nota a la Guàrdia Urbana per tenir-ho en consideració i en farem el seguiment.

Des de l'Ajuntament s'estant fent esforços per a millorar la de seguretat de tots els ciutadans, per això, s'està incrementant la plantilla d'agents de la Guàrdia Urbana que passarà de 53 agents, a principis d'aquest any, a 70 agents pel 2008.

De ben segur que amb aquest increment es podrà donar cobertura a tota la ciutat.
190 2007/09/08 2007/09/27 Passatge Garbí: als voltants del bloc groc del Passeig Pep Ventura uns veïns donen menjar als coloms i això fa que n'hi ha molts i els petits patis interiors i teulades estan molt bruts. Se'ls ha advertit però conti nuen igual. Altres veïns posen la música molt alta, sobrepassant els limits en escreix. Els agents cívics visiten aquesta zona? Podriem fer complir la normativa de convivència? Resposta
Hem comentat el tema amb els Agemts Cívics, visitaran la zona i es prendran les mesures pertinents. En farem el seguiment des de les reuniions periòdiques amb ells.
189 2007/09/07 2007/11/23 C/Tagamament: al tram del mig i del final hi ha molt poca llum. Resposta
Hem pres mesures de lux's i realment hi ha un tram on cal millorar l'enllumenat.

S'ha encàrregat el projecte a la empresa concessionària. En breu en veurem els resultats. En farem el seu seguiment.

Finalitzat a 23 de novembre.
188 2007/09/07 2007/09/18 Plaça Major: els llums de la teulada del rellotge enfoquen a la cara, no es podrien apantallar (focus tipus estudi) i evitar a la vista la intensitat de la llum? Resposta
Passat a l'empresa de manteniment d'enllumneta públic per buscar la solució.
En farem el seguiment.
187 2007/09/07 2007/09/15 Sant Llàtzer: hi ha molts gossos sense estar lligats i a més els propietaris no recullen els excrements. Caldria més vigilància. Resposta
Fa uns mesos es va dur a terme una campanya de sensibilització de recollida de les dejeccions dels gossos.

En breu s'iniciarà de nou la campanya i s'instal·laran uns dispositius (Toilekans) que dispensaran unes bosses per recollir i posteriorment poder dipositar les dejeccions.
186 2007/09/06 2007/09/27 Passeig de la Generalitat: seria possible no donar més permisos d'obertura a Entitats bancaries o establiments d'estrangers?. El cap de setmana s'està obligant a passejar cap el centre de Vic ja que aqui i els carrers adjacents no hi ha vida. Resposta
La normativa i regulació d'establiments és molt clara i no deixa dubtes.

De forma resumida: qualsevol que volgui establir-se, si compleix tots els requisits administratius i l'establimnet en qüestió compleix totes les mesures de seguretat, higiene, sorolls, etc... (aquestes mesures són pròpies de cada tipus d'establiment, no és el mateix un banc, que una carnisseria, per exemple.), l'ajuntament ha d'otorgar la llicència d'activitat.

No obstant, aquesta zona en qüestió, està subjecte a una canvi profund, donat el Pla de Barris que en aquest moments s'està presentant als veins de la zona. Per a més informació us podeu adreçar al Centre Comunitari i en breu a la nova Ofcina Municipal del Remei, c/Virrei Avilés cantonada amb Serra i Moret.
185 2007/09/06 2008/03/04 Entorn N-152: seria bo poder disposar d'un parc infantil per la zona. Una possible ubicació podria ser en el parc d'en Segimón de Serrallonga. Resposta
Dins el POUM aquesta zona està prevista com a Campus Universitari.
184 2007/09/06 2007/12/10 Camí Antic de Taradell: hi ha un tram sense enllumenat, ple de forats, estret i sense voreres. Resposta
S'està acabant d'actuar al cami Antic de Taradell i a finals de Gener serà de sentit únic, d'entrada a Vic i amb enllumenta provissional. S'ha comentat en assemblees de veïns.
183 2007/09/06 2008/04/15 Passatge Orfeó: està molt brut i deixat. No hi ha llum ni papereres. Es un passatge molt utilitzat pels pacients i veïns de l'Hospital de la Santa Creu. Resposta
A 21 de setembre, s'ha fet inspecció de l'estat de neteja i repàs en general sense haver detectat cap incidència destacable. La neteja es porta a terme els dimecres i és neteja mixte ( màquina d'escombrar, conductor i 2 peons de neteja ). En farem un seguiment per tal de considerar si cal augmentar-ne la freqüència. 

S'ha col·locat una paperera a l'entrada del passatge.

S'ha col·locat un punt de llum al Passatge cantonada C7Sant Pere. Ara en col·locarem un altre al primer tram del passatge (on hi habia la casa edificada).
182 2007/09/06 2007/10/09 C/Ramada amb Sant Miquel dels Sants: hi cal un mirall per facilitar la visibilització per la circulació. Resposta
Verificad la necessitat, es considera oportú possar el mirall. En un plaç de 15 dies estarà instal·lat.
181 2007/09/06 2007/09/27 Carril bici: calen carrils bici pel centre de Vic. Es podrien editar plànols dels carrils existents i dels projectats?. Resposta
Des de l'Ajuntament volem i estem promocionant la "bici", entre `'altres exemples podem citar la biciletada del diumenge passat, amb 217 participants, que sota el lema Pedalada contra el Canvi Climàtic varen recòrrer 8 Km per carrils bici i pel cami ambiental del Gurri.

En qualsevol remodelació de carrers s'estudia la possibilitat de nous carril bici i, òbviament, els nous projectes urbanístics es dissenyen pensant en una mobilitat sostenible i segura.

L'Ajuntament te editat un plànol de la ciutat on es remarquen els carril bici existents.
180 2007/09/06 2007/09/10 Plaça Major: els dos focus de la teulada de la torreta del rellotge no cremen. Caldria substituir les bombetes.
179 2007/09/06 2007/09/07 Parc de Sant Jaume: en la rampa d'accés al tobogan hi ha una de les fustes trencada, essent molt perillós per a la canalla i a més no es veu des de baix. És realment perillós per la canalla. Resposta
S'ha reparat, en urgència, el tram en mal estat i dilluns vinent es revisarà la resta. 
178 2007/09/06 2007/09/18 C/Miramarges - Zona Universitat: la zona dels aparcaments està delimitada perpendicular a la circulació dels vehicles i enlenteix molt la maniobra.´Es podrien pintar en diagonal facilitant així la rapidessa de la maniobra i provocant menys cues. Resposta
Verificada la suggerència, s'accepta com a millora. Es durà a terme la modificació en la propera actuació de manteniment en la zona (d'entre 2 a 3 mesos).
177 2007/09/06 2007/09/18 Plaça Mil·lenari: els desmais són massa grossos i no deixen passar pel pas zebra. Resposta
Els desmais que eren molestos en el pas de vianants, s'han espurgat. La resta que no olesten al pas, s'han deixat amb el seu caient natural.
176 2007/09/05 2008/04/08 Sant Llàtzer: no es pot passejar tranquil pel parc, circulen motos i quads pels camins del mig. No es podrien posar pilones i senyalització per evitar-ho? Resposta
En tota la zona de Sant llàtzer s'han dut a terme diverses intervencions en mobiliari urbà, neteja, senyalització, etc... que mica en mica van millorant la zona. Pel que fa referència a l'accés al c/Mercè Rodoreda des de la Crta. de Sant Hilari (Crta. de Calldetenes), no està a les nostres mans la modificació de la línia continua per discontinua, per tant, mentre la Diputació no accepti el canvi, caldrà anar fins a la rotonda d'entrada a Calldetenes, girar i tpornar direcció a Vic fins a l'a´lçada del tencant previst per entrar a Mercè Rodoreda.
175 2007/09/05 2007/09/21 Plaça Canonge Collell: només hi ha una paperera semicircular. En caldrien un parell més.
174 2007/09/05 2007/09/18 C/Sant Segimon: és molt difícil aparcar correctament en la zona blava donat que les marques són perpendiculars a la vorera. No es podrien possar en diagonal facilitant la maniobra? Resposta
Verificada la suggerència, s'accepta com a millora. Es durà a terme la modificació en la propera actuació de manteniment en la zona (d'entre 2 a 3 mesos).
173 2007/09/05 2007/11/05 N-152 rotonda davant Peugeot: hi ha un pas zebra sense les rampes. Resposta
Aquest tram està en mans de la Generalitat i s'han compromès en fer-ho. Des de l'Ajuntament només podrem vetllar pel seu compliment.
172 2007/09/05 2007/09/14 Estació del tren: l'espai entre andana i vies està ple de papers i ampolles. Resposta
Malauradament no és competència de l'Ajuntament. No obstant en hi possarem en contacte per demanar-ne el manteniment.
171 2007/09/05 2007/09/21 Plaça de Les Garces: la paperera al costat de l'Artesà està trencada. Resposta
Verificat. A més col·loquem una paperera més a la mateixa plaça.
170 2007/09/05 2007/09/07 C/Rafael de Casanoves: s'ha incrementat molt el trànsit i els cotxes corren molt al ser molt rescta. Donada la proximitat de l'escola, caldria fer reduir la velocitat. Resposta
Està en construcció un pas elevat com a prova de la seva idoneïtat, per fer reduir la velocitat dels vehicles, davant dels habitatges Montseny. Si surt positiva, s'anirant col·locant a la resta de zones de més perillositat. 

Anotem la zona en el registre d'ubicacions a considerar. 
169 2007/09/05 2007/09/07 C/Menéndez Pelayo: No veiem millora en el tram del ferm reparat. Falta senyalització i vigilància al barri. Resposta
En el tram del carrer Menedez Pelayo hi hem fet una reparació - solució provissional, degut a que s'està urbanitzant la zona. El tractament al ferm s'ha provat en zones de vianants amb resultats molt bons i plenamnet satisfactoris. En el vostre cas, la resistència és superior als 100 Kg/cm2 i creiem ha de donar bon resultat pel trànsit de vehicles. No obstant n'estem fent un seguiment i observarem el que fa el cas.

Observarem les qüestions de senyalització i emprenem les accions pertinents.
168 2007/09/05 2007/11/07 C/Ramada amb C/Sant Miquel:les pilones per no deixar pas als camions estan molt juntes, es podrien separar una mica per facilitar les mnaiobres dels cotxes petits? Resposta
Les pilones ara estan separades 2,10 metres, els cotxes fan 1,80 metres, no es creu oportú separar-les més ja que passarien furgonetes i camions petits, la qual cosa es vol evitar.
167 2007/09/04 2007/09/27 Plaça Divina Pastora: molt soroll de motos i quads. El control policial és insuficient. No hem vist mai cap control a les nits que és quan més molesten. Resposta
La plaça Divina Pastora és motiu actualment d'estudi per ser remodelada.

Passem nota a la Guàrdia Urbana per tenir-ho en consideració.

Des de l'Ajuntament s'estant fent esforços per a millorar las ensació de seguretat a tots els ciutadans, per això, s'està incrementant la plantilla d'agents de la Guàrdia Urbana que passarà de 53 agents, a principis d'aquest any, a 70 agents pel 2008.

De ben segur que amb aquest increment es podrà donar cobertura a tota la ciutat.  
166 2007/09/04 2007/09/13 Plaça Divina Pastora: molt soroll de les màquines de neteja. Quan tindrem camions elèctrics? Resposta
Des de l'Ajuntament som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant per aquesta qüestió, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

El que fa més soroll no és el camió, sinó l'adaptació per carregar i descarregar els contenidors. En el mercat no hi ha aquest tipus d'aparells elèctrics. Els únics existents són molt petits i de poca cabuda (un únic contenidor). No obstant esperem que es notarà una millora quan aplicarem les noves mesures.
165 2007/09/04 2007/09/07 Crta. de Manlleu 24-26: caldria un accés més al clavegueram, quan plou es fa un gran basal i l'actual accés no és suficient. Resposta
Verificat el suggeriment, s'ha cregut oportú adjudicar la construcció d'un nou imbornal.
Previst acabar l'obra el 14 de setembre. En farem el seguiment.
164 2007/09/04 2007/09/20 La normativa d'instal·lacions d'aires acondicionats en domicili particular permet l'aparell extractor als balcons? Resposta
En les ordenances municipals pel bon govern (es poden consultar a la web de l'Ajunatment www.vic.cat , apartat ajuntament, subapartat ordenances) en el seu capitol 10 article del 218 al 220, explicita els condicionants. De forma general diu:" Els aparells de climatització no podran situar-se a les façanes principals dels edificis ni en llocs visibles des de la via pública" No obstant, recomanem la consulta íntegra donat que hi ha excepcions.
163 2007/09/03 2007/09/26 Plaça Francesc Macià: hi ha dues faroles tapades pels arbres i això facilita la reunió d'individus mal educats i que increpen als vianants. El mobiliari urbà no està fixat al terra i sovint va d'un costat a l'altre. Recentment s'han instal·lat 3 pilones que impedeixen la càrrega i descàrrega dels veïns. Com ho hem de fer? Es dona la casualitat de que tots paguem impostos per igual i resulta que ni 5 minuts davant de casa em puc parar. A més, planten les 3 pilones per tancar la part on hi ha parquing soterrat, però no s'arregla el ferm que estàt fet un nyap. Resposta
La meitat d'aquesta plaça és de propietat privada i per tant, en condicions normals, l'Ajuntament no hi pot fer cap acció de forma unilateral.

El pàrquing soterrat i el ferm del carrer, que és el sostre del pàrquing, depèn única  i exclussivament dels seus propietaris, i són ells que han demanat restringir el pas dels vehicles per la seva propietat, òbviamnet per no danyar més, ni possar en perill vehicles pesats que hi passàven. La reparació del ferm que es diu està fet un nyap, depèn dels seus propietaris.

L'altre part és pública i està permesa la càrrega i descàrrega de passatgers. El que no està permès és l'estacionament.
162 2007/09/03 2007/09/13 Sorolls serveis de neteja i obres: som molts veïns del barri antic que ens hem queixat del soroll de les màquines de neteja (sobretot el soroll dels bufadors) i dels constructors que no respecten els horaris. Compleixen la normativa del màxim de decibels. No es podrien millorar els horaris de neteja facilitant el descans dels veïns? Resposta
La maquinària de neteja està regulada per la Llei 16/2002 de la Generalitat de Catalunya sobre la protecció contra la contaminació acústica i, en el seu article 15 annex 6 relaciona els seus valors. La maquinària utilitzada està homologada per la C.E. i validada per ser utilitzada per aquesta funció.

No obstant, des de l'Ajuntament, som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

A 19/10: S'està estudiant en tot detall, tant els horaris com els itineraris, de la recollida de residus i de la neteja viària.

Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
161 2007/09/02 2007/09/20 Aturar el creixement de Vic: en pocs anys s'ha edificat en llocs no inaginables (zona del Club Pati, Portal de Queralt) i amb estètica que trenca la imatge de la ciutat. Alerta amb el nou barri que ens apareixerà entre Vic i La Guixa, aquest desordre urbanístic passarà factura a la ciutat de Vic. Resposta
Compartim la mateixa preocupació. S'ha creat i dotat convenientment una oficina, ubicada a la Casa Bujons, que està estudiant i projectant el PAUM. Aquest projecte serà exposat al públic i atesos els suggeriments que sorgeixin.

La Guixa quedarà protegida.
160 2007/09/02 2007/09/04 Un ciutadà de 12 anys propossa la creació d'un parc adequat per aprendre la practica d'anar amb bicicleta i no malmetre altres zones de la ciutat. Resposta
En data 4 d'agost i a petició de l'autor s'ha modificat el text per fer-lo més entenedor.
El suggeriment està traslladat a l'àrea oportuna pel seu estudi.

El Parc d'en Pep Ventura, actualment en obres fins a final d'any, sembla un lloc adequat ja que és ampla, llarg i de terra, a més, tradicionalment molts vigatans ja l'han utilitzat per aquest aprenentatge.
159 2007/09/02 2008/01/02 El Camí Antic a Taradell es massa estret per ser de doble sentit de circulació, a més a més hi ha molts cotxes estacionats. Es podria reordenar la circulació perquè fos d'un únic sentit? Resposta
S'està acabant d'actuar al cami Antic de Taradell i s'ha decidit fer-lo només de sentit d'entrada cap a Vic. A finals de Gener estarà degudament identificat.
158 2007/09/02 2007/11/06 Reparar cistelles de bàsquet de la guixa, les que hi ha al costat del centre cívic.
157 2007/09/02 2007/09/04 Caldria estudiar i dur a terme la canalització de les aigües pluvials provinents del Seminari Diocesà i que es filtren cap al carrer Ramon Sala i Saçala, produïnt inundacions en els garatges d'aquest carrer. Resposta
Segons la normativa vigent, la responsabilitat de la conducció de les aigues recau al propietari, en aquest cas al seminari Diocesà. Des de l'Ajuntament ens hi possarem en contatcte per requerir la seva conducció pertinent.
156 2007/09/01 2008/01/03 Hi ha algunes voreres d'alguns carrers que cal fer o reparar: carrer Mossèn Llorenç Vilacís (falta vorera a un costat del carrer), carrer Ramon Sala i Saçala (falta un troç de vorera i cal reparar-ne un altre troç). Resposta
C/Mn. Llorenç Vilacís, de  moment no es factible fer la vorera a l'altre cantó, no hi ha prou amplada al ser un carrer de doble sentit.

C/Ramon Sala i Saçala, en uns troços  no hi ha panot, però si està formigonat i per tant el ferm no dona massa problemes. Ho anotem a la llista de mancances, però de moment no és una prioritat. 
155 2007/09/01 2007/09/20 Es podrien treure els contenidors del carrer Jaume I, situats a la cantonada, una vegada creuat el carrer Manlleu? No són necessàris pel veïnat i només els utilitzen gent que ve amb cotxe de fora. També demanaria que es controlés el nivell de solor dels camions d'escombraries, que quasi segur que traspassa els nivells permesos. Resposta
Hem verificat el que fa el cas i no compartim l¡opinió. En aquesta zona hi ha força pisos nous i el veinat està creixent. Continuarem fen un control de la evolució i veruem més endavant la conveniència o no.

Malauradament la màqunaria de neteja viaria fa més soroll del desitjable,però es dforça inevitable. Per minimitzar les molèsties, hem analitzat el global de les rutes i horaris de la ciutat, amb tota la informació rebuda dels diferents carrers. Treballem per a que aquestes siguin les mínimes possibles.

Procedim, de forma paulatina a la implantació del nous horaris combinats amb les rutes.
154 2007/08/31 2007/09/04 Al pati del Col·legi Salarich hi ha rates que surten de la claveguera perquè les reixes són amples, i es passegen pel mig dels nens del Casal d'Estiu. Cal canviar les reixes. Resposta
S'ha encomanat a Gestior la desratització, que ja s'ha portat a terme.

Comprovades les reixes del clavegueram, hem de confirmar que són les correctes donat que el pati és de sorra i al ploure les reixes han de deixar engolir la sorra que arrossega.

En farem un seguiment.
153 2007/08/31 2007/09/04 Proposo fer uns passos de peatons elevats a la Cruïlla del carrer Mare de Déu dels Munts a l'alçada de la carretera de Roda, doncs els cotxes no sembla que vegin el pas de peatons existent i ja hi ha hagut més d'un ensurt. Resposta
S'està construint un pas elevat davant dels habitatges Montseny que ens servirà per experimentar l'eficacia d'aquesta mesura. De ser positiva, s'anirant construint en les diferents zones on calgui de la ciutat.

Hem obert un registre on anotem les ubicacions on s'ha demanat prendri aquestes mesures.  
152 2007/08/31 2007/11/20 A la rambla Josep Tarradellas nº 2 hi ha una rampa que ocupa quasi tota la vorera (que és de 2 metres), impedint el pas a un veï que va amb cadira de rodes, així com molestant el pas als vianants. El propietari de la rampa al·lega que és totalment legal, es així? Resposta
Si es refereixen a la rampa de la vorera de formigó, pel garatge devant del núm. 2, hem de dir que compleix les normatives vigents i l'espai de la vorera, després de la pendent de la rampa, és el correcte recomenat de 1 m.

Uns altres obstacles ja es varen retirar ja fa unes setmanes.
151 2007/08/31 2007/08/31 Cal reparar el panell de la parada d'autobús de la sortida del col·legi escorial abans no s'hi faci mal algú. Resposta
El 28 d'agost, suggeriment 124, ja reviem aquesta notificació.
Amb data 31 d'agost hem adreçat un fax a la empresa concessionària responsable d'aquesta senyalització. De no tenir una resposta immediata, serà reparat per l'Ajuntament i passades les responsabilitats i càrrec a la concessionària.
150 2007/08/31 2007/09/04 Al parc del passatge la font dels frares, el problema de les pedretes que llencen els nens contra el tobogant i a les vivendes dels veïns, s'hi afegeix el problema de que, amb les pedretes, s'inutilitzen alguns desaigües del parc. La grava més petita no sembla una solució, caldria posar-hi terra d'espuma com ja fan en altres parcs. Resposta
La normativa Europea marca que els parcs no poden ser de terres compactats. En el cas de parcs de sorra està definit que s'hi ha de posaar un gruis de grava petita, suficient per si algú cau no piqui contra un terra dur, sinó contra un gruix de grava que al picar es desplaça i esmorteix el cop.

El terra de cautxú només s'utilitza en parc de terra formigonat o similras.

Farem un seguiment amb els agents cívics, tot explicant als usuaris el comportament desitjat i esperat.
149 2007/08/31 2007/09/04 Al pasatge la font dels frares hi ha veïns que fan servir la barana dels balcons com a estenedors, per posar-hi parabòliques, parasols, etc., amb un impacte visual molt negatiu. Resposta
Farem una nova campanya amb els Agents Cívics per la divulgació, sensibilització i bones maneres de conviure.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...