Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
En la trama urbana disposem de més de 1.000 papereres

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
1364 2008/10/16 2008/10/16 Mn. Llorenç Vilacís: Des de fa uns mesos s'estan efectuant obres de millora en voreres i enllumenat del carrer, per part de l'Escola Taller de l'Ajuntament. (Des de la Ronda Camprodon fins a l'accés al pàrquing de l'Hospital General). A part de felicitar a l'Ajuntament per la millora, voldria fer-vos dues preguntes. 1.- Al quedar la via més estreta per a la circulació en dos sentits i ser pas de vehicles cap a urgències, No queda el carrer molt perillós?. 2.- En tot aquest carrer, tot i fer obres, no hi ha cap cloaca (Alcantarilla) per recollir l'aigua de pluja del propi carrer ni la que cau de la zona verda del seminari quant plou molt. Aixó portarà conseqüències als carrers just per sota d'aquest?. Ens trovarem que quant plou molt, el c/Ramon sala i Saçala semblarà un riu. S'ha previst?Que es pensa fer ?. Resposta
Les obres del carrer Mn. Llorenç Vilacís s'estan fent aprofitant que una empresa privada va demanar llicència d'obres per canalitzar uns tubs (fibra òptica i enllaç neumàtic) entre la Clinica Aliança i l'Hospital General. Hem aprofitat, doncs, les obertures i els moviments per a millorar, dins el possible, un accés molt utilitzat per a vianants.

El carrer només és d'entrada per ambulàncies i veïns i de sortida de l'Hospital. L'amplada, en el lloc més estret, és de 5,15 metres i és més que suficient (segons la normativa vigent de trànsit) per la circulació en doble sentit i més tenint en compte que un d'ells està restringit.
1363 2008/10/16 2008/10/27 Crta. de Roda alçada Camí de l'escorial: sol.licitem si seria possible possar-hi un mirall, perquè quan es surt en cotxe pel Camí de l'Escorial no es veu gens bé si ve algun cotxe per la Crta. de Roda. Resposta
Observant "in situ" les possibilitats, s'ha vist que no és adequat la col·locació d'un mirall donada l'amplada del vial, ja que no es pot apreciar gens bé. Aquesta Ctra. de Roda, és una carretrea i té les amplades de carretrea i no de carrer de ciutat. Des de l'Ajunatment es va demanar, ja fa uns mesos, de forma formal a la Generalitat el traspàs de la titularitat cap a l 'ajuntament per poder-la urbanitzar i convertir-la en carrer i per tant molt més de bon transitar i senyalitzar. En farem el seguiment.
1362 2008/10/16 2008/10/16 Parc Horta de la Sínia: Moltes felicitats pel Parc de l'Horta de la Sínia. Com a veïna del barri del Remei amb dos nens petits, estic molt agraïda de disposar d'un parc infantil tan ben equipat en aquest barri que fins ara estava molt mancat de parcs. M'agrada molt com ha quedat i els equipaments que s'hi han posat perquè els nens puguin jugar.
1361 2008/10/16 2008/10/16 Bus Urbà: Amb la recent ampliació de les línees d'autubús urbà ha quedat suprimida la parada de la línia 3 que hi havia al c/ Bernat Calbó davant de l'escola Guillem de Montrodon. Aquest parada era utilitzada tant per algun alumne com sobretot per pares i avis de l'escola quan venien a recollir els seus fills o néts. Aquesta supressió és doncs, per l'escola, un inconvenient per poder utilitzar el transport públic. Per tots els motius exposats des de l'AMPA del Guillem de Montrodon sol·licitem la rehabilitació de la parada de la línea 3 davant la nostra escola. Resposta
Molt possiblement la L-3 podrà allargar el recorregut baixant fins a la Plaça Catalunya, donant la volta i parant davant l'escola, on hi ha la parada de la L-4. De moment, els usuaris haurien de caminar fins al peu de l'Hospital General o fins al IES Vic, tampoc creiem sigui massa lluny.

Totes les línies s'han de trobar a la mateixa hora a l'estació d'autobusos per poder fer els transbordaments sense fer esperar. És per aixó que no podem allargar els recorreguts sense assegurar-nos que es poden complir els horaris. Estem fent millores a totes les línies per facilitar que tot funcioni correctament, per exemple: hem possat semàfors que controlen els conductors i prioritzen el pas del bus, estem fent una nou accés a l'estació d'autobusos per evitar la volta a la plaça Mil·lenari, etc... esperem que en breu estigui tot en funcionamen i poguem allargar la L-3 fins al Guillem.
1360 2008/10/16 2008/12/03 Parc de l'Horta Vermella: Sóc veïna del barri i ara ja fa uns mesos que he notat que just davant del parc sempre està ple de camions aparcats. És una vergonya que es permeti aparcar camions a dins d'un barri residencial com aquest. Senyors de l'ajuntament quina imatge volen dònar la d'un barri tranquil al costat del centre o la d'un polígon industrial prop del centre?. Resposta
S'ha observat durant varies setmanes i la Guàrdia Urbana està duent a terme un seguiment dels propietaris dels camions que hi aparquen, tot buscant una solució vàlida per a tothom.
1359 2008/10/15 2008/10/15 C/ Ramon Sala Saçala, 15: El tema de les llambordes i la tanca que vàrem exposar en aquest mateix espai ja ha estat solventat. Gràcies! Veig que aquest servei és eficient.
1358 2008/10/15 2008/10/15 Bus Urbà: És perfecte que la L-3 passi per davant de l'Escorial just quan s'acaben les classes a la tarda, aproximadament passa a les 17:10. Aquesta línia arriba a molts llocs inclosa la zona del Club Patí i és de molt bon aprofitar per nens, pares i avis. Esperem que continui així sempre i amb aquest horari.
1357 2008/10/15 2008/10/16 Bé, després del reconeixement institucional a n'en Ramon Montanyà com a primer alcalde democràtic de la ciutat, ara pertocaria plasmar el reconeixement de la seva tasca en alguna zona de la ciutat de Vic, dedicant-l un carrer o plaça. Resposta
Fem arribar la proposta a la comissió establerta per aquests afers. 
1356 2008/10/14 2008/10/16 c/Font del Frares: hi han pintades de color vermell a la façana de l'edifici núm. 5, l'ajntament neteja les façanes?. i si no que es pot fer. Després mirar de evitar-ho possant cartells. Resposta
De totes les pintades i grafits, s'en treuen fotogràfies i, en més d'una ocasió, s'ha pogut enxampar al malfactor.

En els edificid municipals, des de l'Ajuntament ens encàrregem que es treguin les pintades. En llocs de propietat privada, cal que es faci una denúncia i es busca la millor manera de solucionar-ho.
1355 2008/10/14 2008/10/16 Crec que per la integració seria bo que per els ciutadans catalans de Vic, es pogués fer un curs gratuït de la llengua àrab, així tindria la oportunitat d'assebantar-nos de moltes coses. Resposta
Als Habitatges Montseny, cada dissabte i diumenge al matí s'imperteixen classes de forma gratuita.
1354 2008/10/14 2008/10/17 Passeig: Fa un parell o tres de diumenges al matí, entre les 11 i les 12, la meva filla de tres anys i jo vam sortir a passejar per Vic. I quin lloc millor per fer-ho que per "l'acollidor" passeig?. Entre anades i vingudes, ens haviem d'anar apartant cada vegada que una ferotge màquina de neteja passava pel costat nostre. "Por" deia la petita i jo l'agafava a coll i ens refugiavem en un portal fins que havia passat. Tot aixó cada dos o tres minuts. Hi va haver un moment en que vaig dir prou i vaig decidir que el passeig, un diumenge entre 11 i 12 del matí és dels vianants, no pas de les màquines i ens vam asseure en un dels escassos bancs que hi ha, esperant amb aire desafiant que passés la màquina. Efectivament la màquina va passar i lògicament vam haver d'apartar-nos i refugiar-nos novament en un portal per la "por" de la nostra petita. Realment, el passeig de Vic, un diumenge entre les 11 del matí i les 12 ha d'estar ocupat per les "monstruoses" màquines de l a neteja o és que potser no hi ha hores millors? Resposta
La neteja prevista amb màquina per aquesta zona habitualment es porta a terme entre les 9 i les 10 hores, mai abans per qüestions de soroll en dies festius, excepcionalment aquest servei es pot retrassar per alguna incidència, especialment en èpoques de l'any on hi ha més volum de treball, com pot ser l'època de caiguda de fulles. Farem especialment esment a tots els conductors d'escombradora que evitin retrasar l'actuació amb màquina a aquesta zona en concret i especialment al cap de setmana.
1353 2008/10/14 2008/10/15 Bus Urbà: treballo al CEIP Guillem i sempre he agafat L3 per anar a casa meva al carrer montserrat, ara tardo gairebé un hora per arribar a casa, ja no l'agafo m'estimo més que algú em porti. Resposta
Hi ha la L-4 que té parada al davant de CEIP i la L-3 que la pot agafar a l'Hospital Gral o davant de l'IES Vic i la portarà al carrer Montserrat amb 7 minuts.

Possiblement la L-4 acabarà tenint parada, també, al costat del Guillem.
1352 2008/10/14 2008/10/15 Bus Urbà: la meva filla va al CEIP Guillem de Montrodon sortim a les 5 i a 2/4 de 6 tenim extraescolars al c/Montserrat, el curs passat agafaven la L3 i ens anava perfecte per arribar a l'hora, ja que la meva filla te 4 anys, ara hem de anar a peu i no arribem mai a l'hora, perque s'ha tret el tram de la plaça de catalunya. Els veins estem sense autobus. Un dia vaig voler provar fent transbort quan tardava i del ceip guillem al carrer sant segimon vaig tardar 3/4 d'hora, quina vergonya deixar tot un barri sense autobús. Resposta
No hem deixat un barri sense autobús com afirma, ara hi ha la L-4 que té parada al davant de CEIP i la L-3 que la pot agafar a l'Hospital Gral o davant de l'IES Vic i la portarà al carrer Montserrat amb 7 minuts.

Possiblement la L-4 acabarà tenint parada, també, al costat del Guillem.
1351 2008/10/13 2008/10/15 Zona Blava: vaig deixar el cotxe amb la meva filla dins i en zona blava, vaig anara a comprar a l'esclat, qüestió de dos minuts, al tornar ja estava sancionat, està bé que s'agafin la feina seriosament, però quan s'hi està poca estona i a més al davant i al darrera sense cotxes aparcats, jo diria que s'ha passat.o estan amagats esperant la presa. Només es una segerència.
1350 2008/10/13 2008/10/15 Cabines telefòniques: l'ús de les cabines telefòniques és un fàstic a Vic, l'altre dia em va costar per 10 segons 15 € per voler fer una trucada internacional, i al buscar-ne una altre, quilometricament lluny, estava oxidat i es va tornar a tragar els euros i amb la crisis i el poc diners que em quedavan vaig marxar estafat. Suggereixo canviar-los. Resposta
Ho lamentem sincerament, però són de responsabilitat exclusiva de telefonica, tant el servei que ofereixn com el  obiliari i el seu estat. Els hi passarem copia de ll'e-mail.
1349 2008/10/13 2008/10/15 c/Nou: L'antic carrer Nou de Vic, és un carrer de prioritat pels vehicles. Els vianants hi circulen amb por. Ha comptat mai l'Ajuntament, en un espai tan reduït, quans vehicles hi passen (alguns a gran velocitat sobretot els divendres i dissabtes a partir de les 12 de la nit). O quants vehicles hi aparquen continuament. O quantes obres s'hi estan fent dificultant els pas dels vianants per les voreres. Us recomanaria que hi passessiu en hores punta amb cotxets de nens, bosses o maletes o paraigues. En definitiva un espai poc cuida't i molt incòmode pels vianants. I fins i tot perillós. Per acabar-ho d'arreglar, davant de les finques núm. 131/ 133, hi ha un embornal amb la reixa que no cassa i amb el pas dels vehicles fa un soroll insorpotable sobretot a la nit. I d'aixó ja fa temps. El carrer Nou era un carrer que servia per fer sortir el trànsit de Vic fa 200 anys, hi ara encara té el mateix ús però amb el mil per mil més de trànsit. Resposta
Està prevista la remodelació del c/Nou, donant prioritat als vianants i segurament dividint-lo en dos o tres trams amb la circulació en diferents sentits per evitar llargs trams rectes. Prenen nota de tapa mal ajustada.
1348 2008/10/12 2008/10/28 La Sala de la Columna de ca la Ciutat: és el lloc adient per a celebrar-hi els actes més oficials i ciutadans. Però el nom li ve precisament de la columna que la presideix. Abans de la instal·lació de l'aire condicionat, la columna monument servia per penjar-hi ventiladors. Ara ja es podrien treure els suports dels antics ventiladors. Recordem: La columna és un monument. Resposta
Totalment d'acord. Ho fem treure.
1347 2008/10/12 2008/10/15 Parcs: Voldria saber si tenen previst ubicar un parc infantil en la zona del Sucre, en concret zona eix 11 setembre i nadal 1, ja que per a l'activitat lúdica dels nens, no n'hi ha. El que hi ha és molt asfalt i carril bici. Per tant, voldria saber si en faran un. Resposta
No. De moment no està previst cap parc infantil, però hi ha força parc de zona verda, com el parc d'occitània, Parc de Santi Ylla, Parc de Segimons de Serrallonga, Parc del estudis i pel eix 11 de setmebnre està previst incrementar el campus universitari.
1346 2008/10/12 2008/10/15 C/ Menèdez i Pelayo: Sóc un veï del carrer, un carrer relativament ample però no el suficientment ample per suportar el pas d'un autobús de línia i qualsevol altra vehicle. Em vinc a referir que quan et trobes l'autobús i vas amb el teu cotxe o t'apartes tu o se t'emporta, ja que els conductors del servei semblen l'Alonso al Japó. Per quan definireu definitivament el sentit i restructurareu l'ordre de tot el veinat?. Resposta
Mentres durin les obres dels blocs de piusos i no es puguii obrir el carrer del Molí d'en Saborit, ens veiem obligats a circular pel Menèdez Pelayo. No obstant si els problemes perduren, haurem de buscar alguna solució per millorar la circulació entre autobús i altres vehicles. En farem el seguiment.
1345 2008/10/12 2008/10/15 CIF Ajuntamenmt: per motius laborals he tingut accés a una fotocòpia del CIF de l'ajuntament de Vic, i quina ha sigut la meva sorpresa?. Que encara hi diu AYUNTAMEINTO DE VICH, si si, tal com està escrit. No és molt trist que una ciutat que presumeix de ser el brèssol del catalanisme, 30 anys després de la mort d'en 'Kiko', aquell entrenyable politic, que ja es difunt, encara tingui com a denominació AYUNTAMIENTO DE VICH?. Espero que hi posseu fil a l'agulla i el pròxim cop que tingui accés al Cif de l'ajuntament hi posi el que ha de posar. AJUNTAMENT DE VIC. Per cert, un cop canviat el nom no estaria de més actualitzar totes les propietats, ja se que suposa molta feina, però els gestors ho fan tot per un mòdic preu. Resposta
Ho passem a serveis generals.
1344 2008/10/12 2008/10/15 Bus Urbà: Els veïns no entenem la supressió de la parada de bus davant les germanetes. Tal com dieu a la resposta, d'un altre ciutadà, s'ha d'escollir el lloc més espaiós si és possible. També us he de dir que la parada de la Font de Sant Pere està posada en un lloc horrible. Damunt la gespa!!!!! Increible. ja veig que vetlleu per les persones amb mobilitat reduïda. Els veïns hem fet una queixa amb recollida de signatures. Esperem que ens atengueu els suggeriments. Resposta
La elecció del lloc més espaiós per una parada de bus és la tercera de les tres circumstàncies que ens fan elegir un lloc o un altre. Mai ens hem tancat a les suggerències i les modificacions que es puguin aportar, només hem demanat un temps prudencial per esbrinar que no sigui pitjor el remei que la malaltia.
1343 2008/10/12 2008/10/15 Parc Xavier Roca i Viñas: Em preocupa ara el parc. Vivim davant i unes nenes-noies ens van començar a tirar castanyes amb total impunitat. S'encaren amb la gent sense cap motiu i tenen una actitud molt racista cap als nanos marroquins que sempre han jugat sense conflictes aquí, amb tots els nes i nenes. Estaria bé que per les tardes , de tant en tant, la guàrdia urbana fes un tomb, com a mesura preventiva, perquè sospito que els haurem de cridar d'aquí no res. Resposta
Hem passat avis a la Guàrdia Urbana i a l'equip d'Agents Cívics per si es poden identificar aquestes persones i reconduir-les.
1342 2008/10/12 2008/10/31 Rbla. Tarradellas: m'agradaria saber el perquè del pàrquing subterrani del Remei. Visc a davant de la plaça on hi volen fer el pàrquing; primer de tot no m'agradaria haver de treure el dit de pols cada dia, ni sentir els sorolls de màquines; estic estudiant i no és el millor ambient per fer-ho. Ja vaig patir les obres del passeig (que per cert van durar molt més del que s'havia previst) i no vull passar pel mateix. També m'agradaria saber si el fet que estigui al costat del riu podria influenciar. Resposta
El projecte del pàrquing soterrat és sòlid i segur, s'ha tingut en compte la proximitat del riu. Des de l'equip de govern tenim la obligació de veure-hi més enllà de la immediatesa i de prendre les decisions que es creuen necessàries, encara que puguin semblar impopulars. El temps ja dilucidarà qui tenia la raó.
1341 2008/10/11 2008/10/11 Felicitats a l'Ajuntament per la iniciativa de incorporar els 4 aparells defibriladors.
1340 2008/10/11 2009/01/26 C/Julià Fabregas cantonada amb Josep Maria Selva: s'aparquen normalment vehicles dificultant la visibilitat en les maniobres de sortida i entrada al garatge soterrani de la Comunitat de propietaris del Carrre Ramon Sala i Saçala, 42 que té l'entrada per el carrer Julià Fabregas, així com dels vehicles que circulen per aquests carrers i han de fer la cruïlla. Els vehicles queden aparcats en plena cantonada sense respectar la distància mínima de 5 mts entre el vehicle i la cantonada com marca la normativa. Es podria marcar amb pintura groga tota la cantonada?. Amb això quedaria més clara la prohibició de deixar els vehicles aparcats entre la cantonada i l'entrada del garatge i es podrien evitar situacions de risc d'accident. Es podria veure més presència de la Guàrdia Urbana per la zona, sobretot els matins on l'afluencia de gent al HGVIC és major i l'hora on es prudueixen més infraccions?. Gràcies per donar-nos eines per participar en la millora de la nostre ciutat. Resposta
Verificat el que fa el cas, es donen instruccions de pintar la ratlla groga i passem avís a la guàrdia urbana per a fer-la respectar. a 30.01.09: col·loquem a més un senyal de prohibit aparcar.
1339 2008/10/11 2008/10/11 Avgda Països Catalans cantonada c/de les Flors: Fa més de tres setmanes que envio un e-mail a la guàrdia urbana dient-els-hi que hi ha un cotxe mal aparcat o abandonat en un lloc on no s'hi pot aparcar i no em fan cas. Fa més de tres setmanes que el cotxe no es mou és un Nissan Patrol Gi-2869-Y. Aquest cotxe no es mou i està aparcat en un punt on crec que no s'hi pot estar. Resposta
La Guàrdia Urbana no pot retirar un vehicle sense seguir un procediment que estableix, en primer lloc, identificar el cotxe amb un adhesiu de color i intentar esbrinar el propietari, passat un mes, el procediment senyala canviar l'adhesiu indentificatiu per un altre color i passat novament un altre mes, ja es podria retirar. A no ser que el cotxe tingués danys o obstaculitzés la via pública, en aquest cas el podrien retirar d'immediat. Passen avís a la Guàrdia Urbana per iniciar el tràmit, si és que no estigués ja iniciat.
1338 2008/10/10 2008/10/10 c/Bisbe Torres i Bages: Darrerament he observat que a la vorera tan ample que hi ha davant de l'escola de música de Vic serveix perquè les mares o pares dels nens puguin aparcar còmodament allà damunt quan porten o recullen els seus fills. Suposo que l'objectiu de fer la vorera tan ample no va ser aquest, oi? Resposta
Efectivament la vorera ampla no és per als cotxes, sinó per al vianants i per a fer de rambla per a passejar-hi. En passem avís a la Gua`rdia Urbana.
1337 2008/10/10 2008/10/10 He llegit al '9 nou' d'aquesta setmana que hi ha 'cuques de cafè' als Hab. Montseny. Aquí en el passeig Pep Ventura, fa més d'un any que n'hi han i no hi ha cap bar abaix i també a les cases pairals.
1336 2008/10/09 2008/10/10 Bus Urbà: Potser que algú digui als nous conductors d'autobusos o no tant nous, que els carrers del Barri del Remei no són per fer carreres en especiial el Virrei Avilés, que és el que em toca més d'aprop, si la guàrdia urbana hi posa un ràdar aquets senyors es queden sense punts en una jornada laboral i no es conya. Resposta
Gràcies. Passem avúis a l'empresa concessionària i a la Guàrdia Urbana.
1335 2008/10/09 2008/10/10 Parc de la Sínia: veig a venir que a l'ajuntament hi ha un tema que si li escaparà de les mans, el famós parc de la Sínia, després de haver-hi hagut multitud de gent en contre d'aquest parc, finalment es va inaugurar, els primers dies semblava que hi havia esclatat una bomba, brut, merdes de gos, escombraries etc. etc., ara està bastant bé en aquest aspecte però si comença a desenvolupar un altre tema, que és les reunions de 'Gamberros' per definir-los d'alguna manera, jo personalment he trucat dues vegades a la Guàrdia urbana per els aldarulls que hi ha de nit, avui fins hi tot a cops de puny, com aquella famosa pel·l?cula 'El club de la lucha' dos tius sense samarreta envoltats de gent mirant i a bufetades, senyors de l'ajuntament, en aquests parc si està començant a gestar un ambient molt, però que molt perillòs, facin el favor de controlar-lo. Resposta
Gràcies, en prenen nota i es comentarà en les regidories pertinents. Malgrat tot, no deixi d'avisar a la Gua`rdia Urbana sempre que ho cregui oportú.
1334 2008/10/09 2009/01/27 c/Sant Jaume: al capdevall amb la cantonada al carrer Santa Anna en aquest tros de carrer els cotxes corren molt, al fer la corba. On algun dia atropellarant algú, al anar a llençar les escombreries, on tampoc hi han pasos de vianants. On en aquest tros de carrer la carretera està molt malament. Resposta
En aquesta zona i en concret en las cruïlla, s'ha definit el projecte tècnic per a una intervenció en breu espai de temps. Està previst actuar-hi durant el proper mes de febrer.
1333 2008/10/08 2008/11/11 C/ Raval Cortines cantonada c/ Canigó: s'ha pintat, al final, uns cediu el pas. Si ara hi ha més circul·lació al carrer Raval Cortines que a l'Indústria, com és què al c/ Canigó amb Indústria hi han Stop's i al Canigó amb Raval Cortines hi han cediu el pas?. No sembla gaire lògic, ni segur, no?. Per altre cantó, ja que s'han pintat les indicacions a la cantonada Canigó Raval Cortines, no estaria de més que la policia local s'hi passés i recordés a la gent que aparca a la cantonada que no està permès. Resposta
Per les dades actuals de mobilitat de que es disposa, és correcte tal com està. No obstant es continuarà observant l'evolució de la circulació.

Hem passat avís  a la guàrdia urbana per a las eva consideració.
1332 2008/10/08 2008/11/11 c/Santa Anna: segons he llegit a la web de l'ajuntament, s'ha d'urbanitzar el carrer. Amb tot això de les subvencions que dona la Genelalitat pel Pla de Barris, la pregunta és: quan es començarà a urbanitzar?. Després vull felicitar a l'ajuntament per les millores que esteu fent a Vic Sud, possant enllumenat, tanques, etc... Resposta
El projecte d'urbanització del c/SAnta Anna ha quedat exclòs del Pla de Barris ja que sota el carrer, l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) hi ha de fer una nova canalització del torrent de Sant Jaume, per tant fins que l'ACA no hi faci aquesta primera intervenció, no se'n podia fer cap d'altre i a més el Pla de Baris te una valissa fins a finals del 2009.
1331 2008/10/08 2008/10/10 Obres Atlàntida: Ara que sembla que comencen les obres en els terrenys on hi havia l'antic teatre 'Atlàntida', voldria saber si finalment treuran aquella antena de telefònica tan vistosa que hi ha al costat. No és sols pel mal d'ulls que fa sinó per les radiacions que desprén. Resposta
L'antena no només és de telefònica, hi ha receptors i transmissors de seguretat i vigilància com els ADF, Bombers i altres.

Periodicament es mesuren les radiacions que s'emeten. Les lectures mostren uns resultats de radiacions inferiors a les d'un telèfon mòbil. No sermpre el tamany va en funció al que emet.

Malgrat tot, s'estan fent passos per canviar-la a una de més moderna i eficient.
1330 2008/10/08 2009/01/23 Passatge Sant Josep amb el Carrer Manlleu: els veïns que tenim pàrquing en aquest passatge estem farts que cada dos per tres a la línia groga que hi ha marcada a la sortida d'aquest, és a dir, al c/ Manlleu permanentment hi hagi cotxes aparcats. Hi hauria la possibilitat de posar-hi unes jardineres o unes pilones encastades al terra?. Resposta
Amb les subvencions del Govern Central als Ajuntaments, està previst remodelar tot el carrer Manlleu i carrer Nou, disn aquest 2009 i per tant es solucionarà aquet tema.
1329 2008/10/08 2008/10/10 Can Garrofa: Algú em sabria dir perquè en el nou complex esportiu de Vic, que paguem tots, no hi haurà cap pista de tennis?. He llegit varies notícies que hi haurà piscina, gimnàs, pistes de padel, ... però no pistes de tennis. Jo, com molta altra gent, no som soci de cap club privat de la ciutat i si és per aquesta raó em sembla que ens estan prenen el pel. Si vull anar a jugar a tennis m'he de desplaçar a una altra població. Resposta
El nou complex de Can Garrofa no el paguem entre tots com afirmeu. És una inversió 100% a càrrec una empresa, que a canvi tindrà l'explotació del complexe durant uns anys i a uns preus pactats amb l'Ajuntament. L'ajuntament cedeix els terrenys i al final del contracte tot el complexe passarà a pertànyer en propietat a la ciutat. No només no s'ofereix el tennis, hi ha molts altres esports que tampoc. Des de L'Administració hem d'anar impulsant els esports més multitudinaris i de més demanda.
1328 2008/10/07 2008/10/10 Bus Urbà. marquesina: Els usuaris de la L-3 zona del Nadal, concretament c/Bisbe Font Andreu, conscients de que amb tantes parades noves, no totes encara tenen marquesina. Voldriem demanar si seria possible que aviat en aquesta parada hi hagués una marquesina ja que quedem molt desprotegits tant per la pluja com pel fred, està en un lloc sense cap edifici on et poguis refugiar i esperar l'autobús, els nens queden molt a l'intemperie. L'espai en la parada permet correctament possar-hi una marquesina. Esperem es pogui tenir en compte aquesta petició. Resposta
Tenim en fabricació les marquesines per ser instal·lades en les parades que ho poden admetre. Aquesta en concret és una d'elles, esperem que en breu es podrà col·locar.
1327 2008/10/07 2009/01/22 Remodelació de carrers: Des de fa anys, quan es refan els carrers del centre, es converteixen en semi-peatonals, amb llambordes a l'espai destinat als cotxes. El cas és que, alguns, de nou en nou les unions no queduen planes, i els altres es va desgastant amb el pas dels cotxes. Això fa que, als llocs que haig de creuar per les llambordes, em fan mal els peus, i hi ha perill de posar el peu per entre les llambordes, i caure. Actualment la majoria de carrers no estan gaire bé. A la cantonada del C/Morgades amb l'Arquebisbe Alemany, el pas de vianants pel cantó del C/ Morgades, està força malament, tot i que el van repasant, em sembla que el millor seria refer-lo del tot, encara que s'hagi de tallar el trànsit temporalment. També a la cruïlla de la Pl. Santa Clara amb el C/ Sant Antoni, i el C/Sant Fidel, les unions de les llambordes està força malament. També en aquesta cruïlla, el pas de vianants està marcat pel C/ Sant Antoni, però està tallat per una jardinera de les grans. Resposta
Hem dut a terme unes probes de rejuntat de llambordes i la millor opció s'està aplicant aquests dies al carrer Pla de Balenyà, entre carrer de Gurb i Pare Coll, si el temps ens dona la raó s'anirà aplicant a la resta de carrers que ho necessitin.
1326 2008/10/07 2008/10/31 Voldria saber si hi ha el servei d'intercanvi de coneixement. Resposta
Amb aquesta designació no hem sabut trobar cap referència. No obstant potser es refereix al "Banc del temps", o sia en dedicar a tercers el nostre temps lliure que podem oferir per a tercers. Si és aquest el cas, es poden dirigir a Afers Socials, al 938855225, o bé adreçar-se al e-mail lopezcj@vic.cat que molt amablemnet els atendran.
1325 2008/10/07 2008/10/10 Voldria saber on puc trobar un plànol de tot el polígon Malloles, si pot ser en DIN A2. Pel meu treball (vigilant de seguretat), continuamnet m'ho estan preguntant els camioners i transportistes. Resposta
El millor és adreçar-se a urbanisme (93 88912 44) que és on tenen tota la cartografia.
1324 2008/10/07 2008/10/10 Sant Llàtzer: som veïns de la zona, el mesu fills van al cole a Calldetenes, cada dia els hi porto amb cotxe i cada dia sofreixo perquè cap cotxees salti el cediu el pas de la primera rotonda que hi ha en l'entrada del poble entre Vic i Clldetenas, els cotxes que venen de Vic no tenen visibilidad fins quasi passat el cediu el pas i molts no el respecten amb el que em veig obligada i com jo la majoria que estem dins la rotonda a frenar per evitar molt segurament un accident, s'agrairia que l'ajuntament mantingés o millorretirés els arbustres que hi ha just al costat del cediu el pas segurament els usuaris de la zona no ens emportariem tants ensurts. Resposta
Hem de partir de la base de que els conductors són coneixedors de les senyalitzacions i indicacions de circulació. Una de les "missions" de les rotondes és fer minorar la velocitat dels cotxes i sovint per això són de grans dimensions i no permeten veure en claredat a l'altre banda, per evitar precisament, que els conductor que no tinguin la preferència de pas augmentin la velocitat, sinó que al no tenir "bona visibilitat" redueixin la mateixa i vigilin. Segurament si la visibilitat fos plena, encara seria més perillós. No obstant verificarem que els arbusts i la vegetació no obstaculitzi cap senyalització.
1323 2008/10/07 2008/10/14 Plaça Pericas: contenidor de vidre, fa dies que està plè, la gent diposita les botelles a terra, convindría buidar-lo. Resposta
A principi de setmana s'ha buidat. Tindrem especial cura en detectar si cal canviar la freqüència de recollida en aquest punt per tal de que no es desbordin aquests contenidors.

Aquesta ubicació és una de les candidates per fer-hi properament un seguimnet amb l'equip de gent d'Adfo.
1322 2008/10/07 2008/10/10 Un llogater pot tenir tres animals en un cel obert d'un edifici?. Si és que no, què s'ha de fer en aquests casos?, Ja que a part de les males olors els gossos borden molt i no es pot viure tranquil. Resposta
Per tenir diversos animals en un espai, cal disposar de la llicència de nucli zoològic, que només s'atorga si es compleixen uns requisits. Si aquest llogater no disposa de la pertinent llicència, caldria notificar les dades per a poder efectuar una inspecció dels tècnics municipals i dictaminar el que faci el cas.
1321 2008/10/06 2008/11/11 Passatge Font dels Frares, 5 : Fa uns mesos amb l'antic administrador, ens vam queixar d'unes pintades en les parets del nostre edifici. Hem vist que fins el dia d'avui, no ha mogut ni un dit per poder ficar-hi remei. La setmana passada s'en van produir més, i ja som uns quants veïns que ens preguntem qui ens podria ajudar per netejar les pintades, perquè cada vegada hi ha més vandalisme i si un pinta l'altre encara més, i el final farà 'fàstic' mirar aquests pisos que tot just tenen només tres anys i sembla que faci 10 que estan construïts. I els veïns tenim ganes de poder trobar una solució per poder-ho evitar. Espero poder trobar una solució lo més aviat possible. Resposta
Ens ho hem mirat amb l'empresa que treu els grafitis dels edifciis municipals i conjuntament amb l'administardor i alguns president dels blocs. Resulta dificl treure'ls ja que la paret te un acabat granulat. Farem alguna proba més i en parlarem amb els presidents de com ho acabem de solucionar.
1320 2008/10/06 2008/10/10 Nadal: Ara ve Nadal. Hi podria haver un control municipal sobre quina estètica ha de mostrar la ciutat en referència als guarniments de Nadal a la via pública que és de tothom?. Nadal guarnit, sí! però amb una mica gust si us plau. Resposta
Els guarniments del comerços i carrers depenen bàsicament de les associacions de comerciants i de veïns. No obstant, des de la regidoria de comerç i consum, s'està vetllant, des de ja fa uns dies, per l'harmonia de tot plegat.
1319 2008/10/06 2008/10/08 Bus Urbà: Amb la reorganització de les línies de Bus ens hem quedat sense la parada del CEIP Guillem de Montrodon/ carretera de Roda, Agrairia que reconsiderèssiu la situació atès que els que vivim a les cases properes per venir des del centre hem de fer la volta per Calldetenes quan la línia L3 (a part de fer la volta pel Nadal) solament trigaria poc minuts per fer la volta a la rotonda- alguns usuaris hi ha guanyat però altres hi hem perdut. Resposta
El CEIP Guillem de Montrodon té una parada de la línia L-4, la groga.
Entenem la vostra proposta de la L-3, allargant fins a donar la volta a la Plaça Catalunya i la veiem molt factible. No obstant hem d'esperar a acabar d'estabilitzar els recorreguts de les 5 línies, ja que és del tot imprescindible que totes 5 línies es trobin sempre juntes, a l'estació d'autobusos cada 1/4 i 3/4 de les hores, per poder realitzar els transbordaments.
1318 2008/10/06 2008/10/08 Passeig Generalitat: Queda en peu una part de l'edifici de les antigues oficines de la Letel. El solar està totalment ballat. Pero hi ha una central elèctrica per desmontar dintre d'aquest edifici a mig enderrocar. L'empresa que havia de fer els 200 habitatges en aquest solar ha fet fallida, o això s'ha dit. Així que l'imatge d'aquest gran solar amb l'edifici esmicolat i amb la central elèctrica sembla que el tindrem durant molt de temps. Algú ens pot dir que aquesta central no sigui un perill?. Des de l'ajuntament es pot fer força per tal que l'empresa acabi l'enderroc total per tal que l'impacte visual no sigui de deixadesa? Resposta
La llicència d'enderroc comprenia totes les edificacions de l'antiga letel.

El fet, és que no es pogué enderrocar l'edifici que resta d'empeus perquè precisament hi ha una Estació Transformadora (una ET) en Servei i no té res a veure amb la situació econòmica de cap empresa en concret..

Els edificis de nova construcció de l'altra banda del Passeig de la Generalitat ja tenen una reserva per a una ET que serà la que substituirà aquesta i llavors es podrà desconectar de la xarxa i enderrocar l'edifici que la conté. La nova edificació al solar de l'Ntiga Letel ja tindrà la reserva per a les ET's que siguin necessàries per als nous subministraments. Les dues obres no tenen res a veure, de manera que la construcció dels nous edificis avança al ritme que marca qui els construeix i no qui enderroca l'antiga Letel.

Consultada l'empresa Fecsa-Endesa, m'han confirmat que encara que a aquesta ET li quedi poc temps de vida, té totes les proteccions i sistemes de seguretat al dia, i que en fan manteniment fins al dia que la desconectin de la xarxa perquè ja hi haurà la nova a l'edifici de davant.
1317 2008/10/06 2008/10/08 CEIP Centre: La meva filla va a aquesta escola nova, tot i que estem prou contents amb el lloc, el professorat i les aules prefabricades, que esperem sigui sols temporalment, ja fa tres setmanes que fan escola en aquest recinte, i hi han certes coses que s'haurien d'arreglar: Hi ha una obertura a la tanca arribant a la paret per on hi pot passar qualsevol. Sembla que va vindre una quadrilla a prendre mesures. Però encara no està tancada. La zona de davant de les aules prefabricades, que és un aparcament de zona blava, ja ens està bé, però demanem que hi hagi un pas on no puguin aparcar, per protegir els alumnes així com els pares i professors de possibles ensurts o accidents. -Es va dir d'arrenjar un local per l'escola i encara no hem vist que facin res. Les mares i pares dels alumnes del CEIP Centre esperem que sigui sol.lucionat el més aviat possible, així com veure començar les obres d'habituament de l'edifici on ha d'anar el CEIP Centre. Resposta
La construcció i equipament dels CEIP's no depenen dels Ajuntaments, sinó del Departament d'Ensenyamet de la Generalitat de Catalunya. No obstant, però, si ens preocupa que no estigui degudament "acabada". Ens possarem en contacte amb la regidoria de l'Ajuntament i farem per nanera de solucionar-ho.
1316 2008/10/05 2008/10/09 c/Sant Fidel: És la primera vegada que escric a la bústia fent una queixa, però no la primera que denuncio les escombraries del carrer St. Fidel , són una verdadera porqueria un niu de merda i pudor. Jo no sóc de Vic però com a botigera del carrer, tinc el dret de queixar-me ja que els impostos que pago no és que siguin baixos. No sé si tothom paga els 298 € que pago jo, però si és així no sé perquè no els feu servir per soterrar tots els contenidors i així ens estalviem que el carrer, tan cèntric com és, sigui el més brut i fosc (ja que tampoc hi ha faroles) de tota la ciutat de Vic. Resposta
L'entorn del carrer Sant Fidel és un dels punts "negres" de la ciutat en quan a recollida de cartró i residus, majoritariament dels comerços. Hem endegat una campanya, amb la col·laboració de gent d'ADFO (Associació Disminuïts Físics d'Osona) per a sensibilitzar a comerciants i veïns. Es comencen a veure els resultats satisfactoris en altres ubicacions de la ciutat, esperem veure'ls, també, a la ubicació del carrer San Fidel. No hi ha faroles ja que és un carrer il·luminat per projector a les façanes dels edificis. Hem mesurat el nombre de lux (mesura de la il·luminació) obtenint una mitjana de 25 lux i per tant compleix perfectament la normativa vigent.
1315 2008/10/05 2009/01/27 C/Nou núm. 7 baixos: hi ha instal·lat un Bar-Restaurant anomenat Racó LLatí; Fa uns quants dies us vaig escriure per saber una mica més d'aquest local i em vareu contestar que tenira expedient obert. M'agradaria saber com està aquest expedient. Ja que aquest mateix matí on hi ha l'extracció de fum sortia de color blanc i amb una pudor a fregits que hem hagut de tancar les finestres del darrera de casa. Què hem de fer?. Resposta
Hi ha expedient obert i això significa que se'ls pot advertir i multar fins a tres vegades abans de la clausura de l'activitat. Ja ha sigut multat per primera vegada i durant el mes de febrer està planificat que un tècnic de l'ajuntament hi faci una nova inspecció per verificar si han adequat el  local amb els requeriments de la LIIA (Llei d'Intervenció Integral d'Activitats). Es cas negatiu seguirà el procés.
1314 2008/10/04 2008/10/04 Bus Urbà: És la primera vegada que escric a l'Ajuntament per a una queixa, però com a ciutadana que pago els meus impostos m'he vist obligada. Aquesta tarda he pujat per primera vegada al nou bus urbà amb els meus fills de 4 i 5 anys, els nens super emocionats, però quina ha estat la meva sorpresa a l'hora de pagar, 3 euros 45 cèntims, m'han donat ganes de baixar de l'autobús. Moltes ajudes a la gent gran, però i a les famílies que tenim mes d'un fill?, senyor alcalde, vostè creu que això es bo per a una família de cinc membres? penso realment que el preu es excessiu, vaja un bogeria, jo personalment no em puc permetre tornar a pujar a l'autobús nou, torni als vells i al preu antic. Resposta
El normal és que vostè hagués utilitzat una targeta T-10, amb dret a transbordament com són ara, i hagués pagat 8.0 € per 10 viatges, o sia que avui hagués pagat 2.40 €. Abans, amb els autobusos vells hagués pagat a 8.70 € la T-10 amb transbordament, o el que és el mateix 2.61 € pels 3 tiquets (avui és un 8.1 % més barat que abans).

El bitllet senzill, el d'un sol us, si és cert que val 1.15 €, però està pensat pels que no l'usen mai o gairebe mai. Els estudiants encara ho tenen més barat, paguen a 7:0 € el 10 viatges.

Lamentem aquesta situació que no s'hagués hagut de donar.
1313 2008/10/03 2008/10/16 C/Carrasco Formiguera cantonada c/Josep Pratdesaba: primer de tot voldria felicitar a l'ajuntament per la ràpida actuació que van tenir al treure els contenidors que dificultaven la visió pels cotxes que sortien d'aquest carrer. Però hi ha un petit problema, el lloc on hi havien els contenidors que dificultaven la visió hi aparquen cotxes i camions i la visibilitat torna a ser nul·la. Demanaria que si fes alguna cosa perquè els cotxes no hi aparquessin i poguessim tenir una bona visibilitat per poder sortir del carrer. Resposta
Col·locada senyal de prohibit aparcar i pintada línia groga.
1312 2008/10/03 2008/10/07 La Guixa-C/de les Escoles - Francesc de Paula van Halen: hi ha una rampa que caldria fer-hi les escales i possar-hi enllumenat. Aquesta rampa és un perill per les persones, per això insto a l'Ajuntament que agafi la iniciativa per trobar el camí per fer-la i solventar aquesta mancança que fa temps que dura. Resposta
Aquest passatge, Francesc de Paula van Halen, és privat. En conseqüència, des de l'Ajuntament no hi podem intervenir. No obstant parlarem amb la propietat per analitzar la conveniència o no de l'intervenció suggerida.
1311 2008/10/02 2008/10/09 C/Sala Saçala: Des de fa alguns dies hi ha unes llambordes laterals - a la zona verda davant del número 15 - que han caigut (la primera va caure i la resta les devia fer caure algú...). Caldria tornar a posar-les, doncs fan mal efecte i perilla que algú remenant s'hi faci mal... També hi ha una tanca de la mateixa zona verda que ha caigut. Altrament la zona està ben mantinguda i seria una llàstima que es deixés degradar...
1310 2008/10/02 2008/10/22 Avgda. Olímpia: des de fa uns dies els llums estan oberts tant de dia com de nit, potser millor apagar-los per millorar l'estalvi enèrgetic. El carrer entre un edifici de pisos i el darrera del Club Pati, no té pas de vianants, però si carril bici damunt la vorera, com s'enten això?. Resposta
a 10 d'octubre: Revisada la programació socelux dels fanals.

a 22 d'octubre: és una zona en plena urbanització. Tindrem en consideració el suggeriment.
1309 2008/10/02 2008/10/07 C/ Castell d'en Planes: Fa molt temps que cap empresa no ve a desbrossar i netejar el bosc de la muntanya del Castell d'en Planes, especialment la zona que toca al carrer que porta el mateix nom. A més hi ha perill d'incendi ja que els abres, arbustos, sota bosc, etc està molt descuidat i hi ha cases a molts pocs metres. Resposta
És una propietat privada i com a tal no hi poden intervenir en primera instància. farem arribar el comentari a la propietat.
1308 2008/10/01 2008/10/15 C/ Mare de Déu de les Neus: és lògic que cada dia entre tres quarts de vuit i un quart de nou del matí i hagi un camió (fruita) i una furgoneta (peix) descarregant a mig carrer?. Resposta
No. NO és lògic i s'ha coneixement a guàrdia urbana i als responsables dels establiments.
1307 2008/10/01 2008/10/10 Parc Santa Clara: Vull denunciar el mal estat en què es troba el paviment d'aquest parc. A les rampes d'accés, el paviment que hi ha s'ha anat esfondrant possiblement per una mala compactació del terreny. I les escales s'estan esquerdant. Això és un perill ja que es tracta d'un parc per on hi passa gent gran i moltes criatures que per culpa del mal estat del paviment han patit caigudes. També vull denunciar la manca de neteja i les pintades que molt sovint hi apareixen. Resposta
Avui s'han començat les obres de reparació i s'ha verificat que estigui inclosa la zona en el planing de neteja.
1306 2008/10/01 2008/10/10 C/ del Pedraforca (Cantonada amb C/ Jaume I El Conqueridor): Aquest carrer (per dir-ho d'alguna manera) està en un estat pèssim de manteniment. Que el carrer no estigui asfaltat (i es tracta d'un carrer cèntric) é un problema, però darrerament amb les pluges que hi ha hagut ha fet que hi hagi uns baixant d'aigua que fan gairebé impossible passar-hi amb cotxe (a excepciò dels tot terrenys). És un carrer amb molt de trànsit ja que hi ha moltes zones per aparcar gratuïtes, i quan es creuen dos vehicles és un miracle no rascar a terra amb el cotxe. Ja sé que asfaltar-lo comportaria una inversió de diners, però si no es pot fer, amb una aplanada del carrer, afegir-hi terra i compactar faria que el trànsit no fos tan complicat. Resposta
En tota aquesta zona s'ha de començar la urbanització del Pla de Josep Mª Sert, prevista la seva adjudicació d'obres per abans de finalitzar aquest any.

No obstant, s'hi intervindrà en un arrajament amb sauló per a facilitar-ne la circulació.
1305 2008/10/01 2008/10/03 C/ de Gurb, 46: hi ha un fil de subministraments que penja per davant la façana, quan tota la resta volta la mateixa. Com es pot arreglar aquesta anomalia?. Resposta
Els fils que pengen pertanyen a les instal·lacions dels ornaments de Nadal i és la pròpia AA.VV o l'Instal·lador que es va contractar qui les hauria de treure, tal com ho dicta el van de l'Alcalde. Donada la proximitat de les festes, creiem oportú deixar-los on són i passades les festes fer-los retirar com està previst.
1304 2008/10/01 2008/10/03 Bus Urbà: Els cotxes mal aparcats dificulten el pas del bus. Som usuaris de la L-3 que passa per davant l'Hospital General. Cada dia i ja de forma habitual sempre hi ha cotxes aparcats a la corba de l'Inem encara que a la vorera estigui pintat (que ja està descolorit) de color groc. Aquests cotxes fan que cada dia l'autobús tingui feina per fer la corba i això ja fa que es perdi un temps que als usuaris ens va molt malament i al conductor també ja que ha de vigilar no tocar cap cotxe i complir amb els horaris a cada parada. No hi ha mai cap municipal per aquest tema i fa molts anys que dura i ara amb els autobusos més grans s'ha complicat. Espero que s'hi pugui posar una solució que sigui realment efectiva. Resposta
Mica en mica anem subsanant els obstacles que ens trobem en els recorreguts de les 5 línies d'atobusos. Avui, ja podem afirmar que es segueixen perfectament els horaris establerts.

Farem fer el mantenimnet de repintat de les línies i demanarem a la Guàrdia Urbana una atenció especial als entrebancs dels recorreguts del bus urbà.
1303 2008/09/30 2008/10/03 Plaça dels Màritrs: Aquests dies veig que estan netejant la plaça i em sembla fantàstic. El que diem amb altres veïns és si quan arribarà d'aqui dos mesos el Mercat Medieval el terra es taparà d'alguna manera o no, doncs les parades de menjar del passat Mercat Medieval van ser el que el va embrutar tant la plaça. Resposta
L'any passat ja es va fer una prova de posar un tipus de "castifes reciclades" al terra de les parades que més podien embrutar. La prova va ser satisfactori i aquest any serà aplicada amb més cobertura. A la plaça dels Màrtirs així es farà, deixant lliura la zona de passadís per on circulen els visitants, a fi d'evitar possibles entrebancades.
1302 2008/09/30 2008/10/03 Bus Urbà: VIsc davant de les germanetes, en un dels blocs de pisos que hi ha davant el parc X. Roca Viñas. Fins fa poc teníem una parada de bus just al davant, fins i tot ens hi van posar un banc. Ara, amb tota aquesta remodelació la parada s'ha traslladat en un lloc on és molt més problemàtic per a les persones i per al trànsit de cotxes. Fins i tot els mateixos conductors d'autobusos ho han reconegut i no entenen la mesura. Demanaríem una mica de sentit comú al Consistori per tal de tornar a tenir la parada al mateix lloc on era abans (el banc encara hi és), i alhora que s'hi posés una marquesina per si plou. Sé que s'ha començat a recollir firmes per aquest fet que considerem lamentable i amb molt poca consideració (no s'ha millorat, al contrari, s'ha empitjorat). Resposta
De l'increment de 3 a 5 línies de bus urbà i de 53 a 111 parades no creiem es pugui concloure en dir que "no s'ha millorat, al contrari, s'ha empitjorat". Les premisses tècniques que es recomana per determinar on cal posar una parada, són bàsicament: .- en trama urbana, una parada cada 200 - 250 metres. .- determinar on hi ha més nucli d'habitatges-població. .- en el possible elegir la zona més espaiosa. Al canviar els recorreguts de les línies i ,en concret a la parada en qüestió, donat que hi ha una nova parada un tros més amunt (davant la Font de Sant Pere) es va creure oportú mantenir la del c/Montserrat (que no n'hi ha cap altre) i anular aquesta. No obstant estem oberts a reconsiderar la decisió, si transcorregut un temps prudencial, sembla millor per a tots plegats.
1301 2008/09/30 2008/10/09 c/Ramon sala i Saçala, 7-9: ens trobem que degut a la proximitat de l'Hospital i sobretot de l'edifici de l'Inem, els cotxes aparquen continuament sobre la vorera, i els que tenim el cotxe dins l'edifici tenim dificultats per treure el cotxe els dies laborables en hores punta. Sabem que s'han fet campanyes sancionadores dels cotxes mal aparcats, però són campanyes poc duradores i gens efectives. Creiem que la millor solució és posar pilones de ferro a tota la zona dels voltants de l'edifici del carrer per evitar aquests problemes que patim diàriament. Resposta
Hem verificat la senyalització de la zona i es veu correcte. Davant del núm. 9 no hi ha gual i per tant, malgrat que la vora via estigui pintada en vermell, l'estacionament no resta restringuit.

Donem avís a la Guàrdia Urbana per a què observi la zona i ens faci arribar la possible modificació de senyalització o de possar-hi pilones protectores.
1300 2008/09/30 2008/10/10 Voltants del Club atlètic Vic i camp de beisbol: Des de que es va asfaltar aquesta carretera els cotxes i motos passen molt ràpid, i a vegades fan curses, això comporta un perill per a la gent que dona un volt i sobretot a la canalla que surt de fer esport. Així que, proposo posar alguna cosa per tal d'obligar als cotxes a circular poc a poc. Resposta
Hem observat el què fa el cas i passem avís als responsables de l'Institut Municipal d'Esports per a que mantinguin les portes d'accés obertes, només quan siguin estrictament necessari.
1299 2008/09/30 2008/10/02 MM.VV.: a la zona d'acampada (zona esportiva) ja s'ha recollit la majoria d'equipament, però s'han deixat una cosa important, un baul de brossa orgànica i moltes bosses de brossa, on també s'ha format una mena de basalt d'oli. Que es podria passar a netejar la zona?. A part, no estaria malament instal·lar algunes papereres pel parc, sobretot al costat de la taula de fusta que hi ha davant els nous sanitaris que s'estan acabant i, a la part de baix, al costat de la carretera del costat del camp de beisbol, a la zona d'herba, ja que sovint baixen cotxes i deixen bosses de mcdonals... al terra. Penso que si existeixen papereres es reduiría la brutícia. Resposta
S'ha netejat i estem a l'espera de rebre papareres per poder-les col·locar.
1298 2008/09/29 2008/10/03 Avgda. Olímpia, 11: Arriba l'hivern i les glaçades, l'any passat vam tenir uns quants ensurts sortint del nostre pis, el terra glaçat i molt relliscós, més d'un dia vam estar a punt de caure al terra. És una zona que a l'hivern mai toca el sol, existeix una rampa pronunciada i el tipus de terra és llis, per aquest motius es transforma en una zona perillosa. Per tant, no sé quina podria ser la solució, si canviar el terra, ficar alguna cosa per no relliscar, no ho sé, vosaltres sou els professionals. Resposta
Som coneixedors de que molts terres enllosats són relliscosos quan gela, és pe això que durant els dies d'hivern, des de l'Àrea de Serveis, s'està preparat per escampar en les zones relliscoses un producte, "Exogel", que millora substancialment les situacions. En prenen nota.
1297 2008/09/29 2008/10/01 Hab. Montseny: des de fa un temps hi han moltes cuques, alguns veïns es van queixar i els de l'Ajuntament varen anar-hi i van examinar les cuques, voldriem saber com està aquest tema, doncs per culpa de les cuques la vitroceràmica s'ha espatllat. Si cal avisar algun professional per que s'ho miri ho haurieu de dir abans que el problema fos mes gran. Resposta
Hem detectat pisos amb blatella germànica ( cuca del cafè) i estem localitzant els pisos per ajudar-los a fer una neteja conjunta. Hi han diverses empreses de desinfecció que tracten aquest tema. Des de l'equip d'agents cívics es possaran en contacte a vosaltres per localitzar quin pis és. De fet, es fa un porta a porta a tots els Habitatges Montseny.
1296 2008/09/29 2008/10/08 C/Sant Francesc-Soroll matinal:Per què a les 6:30 del matí ha de passar el vehicle que neteja el carrer 4 vegades?. Això vol dir que fins les 7 quarts de 8 no acaba i ens desperta amb el soroll que fa, i moltes vegades ja no podem tornar a consciliar el son. He llegit que el servei d'escombraries es va regular, es podria fer el mateix amb aquest problema?. O si més no, revisar i canviar les rutes, que no sempre ens toqués als mateixos despertar-nos. Demanaria que es revisessin els horaris perquè vull i necessito dormir 7 hores seguides. Suposo que es fa aquestes hores pel trànsit, però penso que no seran tant greus si es fa a partir d'una hora més raonable. Resposta
Verificat i corregits.
1295 2008/09/29 2008/09/29 Mercat del Ram: podrien dir-nos on es posa la fira d'atraccions durant els dies de la fira del ram i si és gaire lluny de l'estació d'autobusos? Resposta
Pel Mercat del Ram, Setmana Santa, falten encara molts dies i no es té previst, a dia d'avui, la ubicació de les atraccions. L'any passat es varen instal·lar al pàrquing del costat de l'IES Jaume Callís, a uns 500 metres de l'estació d'autobusos.
1294 2008/09/27 2008/10/01 Obres als carrers: Us escric una vegada més per reivindicar un tracte just al vianant, al qui va a peu per aquesta ciutat i a més ho fa acompanyat amb cotxets o cadires de rodes. Voldria denunciar la poca professionalitat per no dir-ne inaptitud dels operaris que estan realitzant les obres del carril bici al barri de Lourdes, concretament a la cruïlla dels carrers Pare Huix amb Av. de l'estadi, resulta que, a més de fer mesos que estan fent una obra que ha estat més dies parada que treballant-hi, en aquests moments fa dies que en aquesta zona no hi treballen i resulta que han deixat els 2 passos de vianants regulats per semàfors anul.lats, ja que no s'hi pot passar com a conseqüència de les barreres que ells han col.locat, però a més no han habilitat cap passadís perquè el vianant de peu pugui travessar correctament el carrer. Ara ho hem de fer pel mig del carrer sense cap tipus de protecció. Com sempre les obres es fan en contra del més dèbil. Qui són els responsables que no són capaços de veure aquesta irresponsabilitat?. Resposta
Les obres en carrers sempre porten enrenou i maldecaps i és bo que tots plegats siguem exigents, per una banda i tolerables per l'altre. Des de disciplina urbanística s'ha fet el requeriment a l'empresa d'esmenar aquesta situació. Ens consta que a dia d'avui s'ha pogut habilitar una mica millor. Lamentem les molèsties que tot plegat està portant.
1293 2008/09/27 2008/09/28 Bus Urbà: Enhorabona per la incorporació de les noves línies. Jo i la meva família vivim a Sant Llàtzer i estem encantats amb el nou projecte de bus urbà, tenim dues filles petites i l'utilitzem amb molta regularitat. Només em trobo que hi ha molta gent que no sap com funcionen, no saben que arriben a les escoles de vic, que arriben a Calldetenes, Gurb i la Guixa, ..., per tant, crec que hi fa falta una bona promoció, animar a la gent que el faci servir. A Vic hi ha molta cultura de cotxe i pel bé de tots hauriem de canviar aquesta tècnica. Faig una crida perquè entre tots fem que aquest projecte funcioni, pel mediambient i per la nostra salut i la dels nostres fills. Resposta
Gràcies pel coratge.
Hem fet arribar a totes les famílies de Vic, Calldetenes i Gurb, el tríptic explicatiu de les línies i transbordaments entre elles. No obstant no hem de deixar de parlar-ne i de fer-ne publicitat.
1292 2008/09/27 2008/09/28 Bus Urbà: Voldriem saber si a les noves parades d'autobus hi ha previst de possar-hi bancs per seure i teulada per si algun dia plou i a l'hivern no passi tant l'aire, ara no hi ha res i ens hem d'esperar drets (Zona El Nadal). Resposta
Si. Està previst, mica en mica, anar adequant les parades amb marquesines i bancs on sigui possible per l'espai.

Hi ha més de 50 parades noves i això ens obliga a seleccionar i prioritzar-les.
1291 2008/09/27 2008/09/28 c/Joaquima Vedruna: som veines del carrer i últimamnet estem observant que molta gent baixa el carrer des del passeig en contra direcció amb el cotxe. Ja ha anat just moltes vegades de que hi hagués un accident. Observem que cada vegada ho fan més cotxes a pesar de la gran senyal de prohibit a la punta del carrer. S'hauria de trobar una solució abans de què hi hagi un accident. Resposta
Ho passem a la guàrdia urbana per a que ho tingui en consideració i es busqui una solució a la problemàtica.
1290 2008/09/26 2008/09/29 Tetare - Auditori: Proposo fer una votació popular per elegir el nom del nou teatre-auditori i així la gent del carrer se'l farà seu perquè serà el qui en pagarà una part amb els seus impostos. Resposta
Comentat el tema amb els responsables del projecte, l'han trobat molt interessant. De fet ja hi estan donant voltes per lligar-ho amb unes visites guiades a les obres.
1289 2008/09/26 2008/10/29 MM.VV: No acabo d'entendre la programació d'actes en una esglèsia en obres com la Pietat. A més m'agradaria queixar-me del caos organitzatiu que hi va haver a l'entrada per poder veure l'espectacle de les 10 de la nit de dissabte. Deplorable. I finalment, és un espai que no té instal.lada cap rampa perquè les persones amb problemes de mobilitat hi puguin accedir. Sempre que us he proposat la programació d'un espectacle al Cinema Vigatà, m'heu contestat que no reunia les condicions de seguretat adients i en canvi vau programnar els espectacles mé atractius del Mercat, Pascal Comelade, en aquest espai. O sempre o mai. No entenc les diferències. Al Vigatà jo hi havia vist actuar en Josep M. Flotats i Sèmola Teatre i ningú s'havia queixat. Referent a la programació cultural d'aquest trimestre, hi trobo a faltar obres que engresquin al públic per anar al teatre i encara ens queden dos anys per estrenar el nou teatre. Resposta
Respecte a la programació al Teatre Vigatà, s'ha de dir que la sala reuneix condicions de seguretat suficients per a ubicar-hi el públic (si no, no s'hi podria fer cinema cada setmana), però no compta amb la llicència per a realitzar-hi arts escèniques com teatre o dansa, ja que la tramoia i la part escènica no reuneixen els requisits tècnics exigits. La música és un altre tema, ja que no s'utilitza cap element escènic i, per tant, es pot entendre que queda a part d'aquests requeriments. Fins i tot s'hi ha fet excepcionalment alguna obra de teatre aquests darrers anys, però ha estat sempre amb la garantia que només s'ocupava l'espai escènic, sense utilitzar la tramoia i l'estructura tècnica. Això, però, comporta moltes dificultats i moltes despeses afegides, la qual cosa ens ha portat a descartar el Vigatà com a sala de teatre.

Quant a la programació teatral està limitada per una òbvia qüestió tècnica que quedarà solucionada aviat amb el nou Teatre Auditori. Malgrat això,en aquest trimestre d'octubre a desembre hi trobem obres atractives i amb un ampli reconeixement de crítica i públic . Per citar-ne unes quantes, hi ha Soterrani, amb direcció Xavier Albertí, text de Benet i Jornet i amb els actors Pep Cruz i Pere Arquillué, que també es programa a Temporada Alta. Un altra obra Ruddigore, ha hagut d'ampliar la seva cartellera a Barcelona tot el 2007 i part del 2008, Premi Sant Miquel de Tàrrega a l'espectacle més votat pel públic, premiat en els Premis Granvia de Madrid, i obra seleccionada pel Projecte Alcover, a part d'obtenir crítiques unànimament favorables per part de de la premsa catalana. Una altra és Com a Pedres, l'obra revelació del teatre valencià recent, Premi Max al millor text (Premis d'Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana), Millor actriu, Millor Direcció i Millor Espectacle (Premis Valencians, abril 2007). Que siguin espectacles de petit, no treu que formin part de la producció catalana més atractiva d'aquests moments.
1288 2008/09/26 2008/09/28 Felicitats pel reconeixement institucional de l'Ajuntament de Vic a n'en Ramon Montañà. Era un deute històric que tenia la ciutat de Vic amb el seu primer alcalde de la democràcia. Conduir les regnes del primer ajuntament postfranquista no devia ser gens fàcil i malgrat tot la seva tasca va ser molt profitosa en diversos àmbits de la ciutat, sobretot els de caire cultural i artístic. Malauradament en aquest país els reconeixements arriben quan la persona és morta o està greument enmalaltida. Malgrat tot ja era hora ! Resposta
Aquesta mateixa 'bústia ciutadana' ens ho havia recordat.
1287 2008/09/26 2008/10/03 Escut de Sentfores: sóc un dels components de l'equip de futbol d'aficionats del C.F.SENTFORES en la lliga que estem jugant. S'ha creat una pàgina web per tots els equips participants i nescesitaria una foto o si em podeu dir on la puc trobar, de l'escut de sentfores per tal de representar el nostre equip en aquesta pàgina. Resposta
Per la informació al nostre abast, no trobem cap indicació de l'existència d'un escut de Sentfores. Potser caldria buscar-ho a l'arxiu municipal o, ves a saber, si un historiador com l'Antoni Pladevall (Taradell) pot tenir-ne coneixement.
1286 2008/09/26 2008/10/01 Plaça Francesc Moragas: un grup de persones incíviques protagonitzen actes d'alcoholisme, de falta de respecte pels veins, juguen a pilota a l'herba cosa que fa una degradació de la plaça i provoca tristesa als veins de tota la vida que han d'observar diàriament aquest tristos espectacles en comptes de veure com una plaça remodelada es disfrutada per nens i veins. Resposta
Ens hem reunit amb el president de l'AA.VV de la plaça per a buscar solucions a aquesta problemàtica. S'ha comunicat a la Guàrdia Urbana i als Agents Cívics. N'esperem millores.
1285 2008/09/26 2008/09/28 Barri del Remei: perquè no hi ha cap quiosc en tot el barri?. Resposta
Ja ens agradaria.
Per poder operar com a quiosquer calen un seguit de bestretes - fiança, que exigeixen les empreses comercialitzadores de diaris i revistes, que sovint fan difícil trobar algú que hi estigui disposat a avançar els diners en dipòsit.
1284 2008/09/26 2008/09/28 Passos elevats: m'agradaria saber quin criteri feu servir a l'hora de decidir on es posa una banda elevada i a on no. A l'avinguda dels Països Catalans a l'Horta Vermella heu posat 2 bandes d'aquestes negres i grogues en uns passos de vianants on jo hi passo 4 vegades al dia per anar a treballar i mai o quasi mai m'he hagut de parar perquè vulgui passar algú. Ja tinc por que ara que heu afegit un altre pas de vianants amb una parada de bus (al mig de la via) que no en volgueu posar una altre! Faig el trajecte de la Plaça d'Osona fins al barri dels Caputxins 4 vegades al dia i passo per 4 bandes cada vegada (plaça d'osona, c/ st. Jaume, i les dues de l'horta vermella) i mai m'haig de parar perquè vulgui creuar algú. En canvi hi ha passos de vianants perillosos pel volum de vehicles i de vianants que hi passen (davant Clinica de Vic, 2 carrils per banda i av.st. Bernat Calbó, cantonada Mossen Llorenç Vilassis 2 carrils i 1) sobretot en horari escolar. Resposta
Hi ha diversos criteris a l'hora de decidir, alguns d'ells són: basat en la informació de la Guàrdia Urbana, la velocitat de circulació dels vehicles (no és tant una qüestió de quantitat de vehicles, sinó de la velocitat a que circulen), punts negres d'accidentalitat, sortides massives de gent com escolars. Procurem evitar les rodalies d'hospitals, ja que sabem es molt molest per les ambulàncies quan transporten malalts. El pas que s'anomena en aquest suggeriment es pel creuament del carrer cap a la Font de Sant Pere, paratge molt utilitzat per a gent gran i petits per anar-hi a passejar. El bus urbà amb parades en línia a la calçada, també ajuda a minorar la velocitat de circulació.
1283 2008/09/26 2008/09/28 Estic interessat en poder disposar de la 'Carta de colors de la ciutat antiga de Vic' i si és possible, amb la corresponent codificació RAL o equivalent. Necessitem adequar tancaments de façanes en alumini i voldriem veure si som capaços de posar el color que millor s'hi correspòn. P.ex. ens cal adequar uns porticons amb el codi 'L9.22.26' (que està a la carta en qüestió) però no disposem de l'equivalent RAL per poder-ho traspassar al fabricant d'alumini. Resposta
Podeu adreçar-vos a urbanisme, tel. 93 889 1244, i preguntar-ho a l'arquitecte municipal, Sr. Albert Vilarrasa o Sr. Miquel Suriñach.
1282 2008/09/26 2008/10/09 C/Dr. Junyent: Es podria protegir del trànsit rodat la vorera nord del C/ Dr. Junyent, entre el pas de vianants i el C/ Bisbe Morgades?. Aquesta vorera, molt estreta i amb molt poc desnivell respecte a la calçada, és perillosa pels vianants. Resposta
S'ha perllongat la zona de tanques protectores.
1281 2008/09/25 2009/01/27 C/Narcis Verdaguer i Callís, 10: Des de fa molt de temps els veïns d'aquest carrer estem patim d'insomni per el soroll produït pel bar que hi ha situat en aquest edifici. A més sóc una afectada directa per la xemeneia d'aquest local, porto 2 estius que no puc obrir ni una sola finestra de casa meva per la pudor i el fum que surt. Nomes demano que algú del ajuntament vingui a veure que l'altura d'aquesta sortida no es la correcta i de pas veuran de primera ma, el soroll i merder que tenim en aquest carrer i que segons l'ajuntament es una zona d'acústica baixa. Ja m'agradaria tenir com a veí algú de l'ajuntament, i així ca-tesin de bona mà el que patim la gent de carrer com se sol dir!!! No hi ha dret! Això no es pot aguantar!!! Resposta
Hem anat observant el què fa el cas i donat que els tiutlars no han demanat la inspecció voluntària que els hi pertocava fer. L'Ajuntamemt a través de l'enginyer municipal actuarà d'ofici i inspeccinarà el local en breu.
1280 2008/09/25 2008/10/07 Parc Xavier Roca Viñas: Fa gairebé una setmana que està brut, deixat. Dins el tub de l'estructura dels tobogans hi ha una defecació de persona, els tobogans estan bruts, el parc no està net com abans, hi ha vorilles de tabac i d'altres coses que es fumen per tot arreu... Abans estava molt net, cada dia de bon matí hi havia la brigada netejant, però ara no sé què passa. Resposta
Revisat i netejat. Ens assegurem de que estigui inclosa l'àrea en el planing de netja.
1279 2008/09/25 2008/09/28 Gossos i les seves necessitats: Avui m'ha enquestat una noia molt amable de l'Ajuntament. El tema era els gossos i les seves necessitats. Sóc resident a la plaça Joan Amades i amo d'un gos. Davant de casa tinc un petit parc i a continuació un solar abandonat. Sento molt veure com els amos s'estan amb els seus animals al parc, sobretot quan hi ha dos cartells que ho prohibeixen. També em dol haver vist com el solar s'ha anat infectant d'excrements de gos. Això falta a qualsevol vestigi de raó. En molt poc temps el solar -un bon recurs perquè el nostre gosset o gosseta passegi i faci les seves coses- s'ha convertit en un autèntic 'camp de mines'. Jo ja no li acosto per pena...per pena i perquè no vull que s'infecti de res (els excrements són una font de malalties). Per acabar dir que estic d'acord amb qualsevol forma de concienciació ciutadana, inclús amb el mètode de la multa. No tots els amos/mestresses de gossos/gosses som de la mateixa mena, per tant no hauríem de ser tractats de la mateixa manera. Resposta
Gràcies pre la sinceritat.
Des de l'Ajuntament no ens cansarem d'anar fent campanyes de sensibilització.
1278 2008/09/24 2008/10/28 Crta. de la Guixa- devant de la Rbla. Tarradellas: es va fer tot el costat del riu nou però s'està ensorrant. Hhi ha trossos amb un desnivell important valdria la pena mirar-ho. Resposta
Amb les obres del Pla de Barris es revisarà tot el tram.
1277 2008/09/24 2008/09/25 Col·legi Sagrat Cor: just al davant del col.legi hi ha un banc trencat per la part de dalt.
1276 2008/09/24 2008/09/26 Zona Ctra. de Roda: El tram que va de l'oficina de Caixa Manlleu fins a l'antigua Coca-Cola (cases abandonades de fa més de 20 anys), és prou segur?. No hi ha perill que se'n desprenguin trossos de la façana quan plou (de sorra i pedretes se'n desprenen sovint)?. Algún tècnic de l'Ajuntament l'ha revisat darrerament?. Per allà cada dia hi passen molts nens i pares i mares amb cotxets que venen de dues guarderies i una escola. Resposta
Tot aquest tram serà urbanitzat properament. El proper mes de novembre s'adjudicaran les obres i s'espera que començarant abans de final d'any.
1275 2008/09/23 2008/09/26 C/Sant Vicenç: Em dol veure publicada una foto on es veu el carrer amb les lloses aixecades, acompanyat d'una notícia on es parla de les suposades bondats d'aquestes obres. Si cal fer obres de millora de la xarxa subterrània de serveis (telèfon, aigua, gas...) ho entenc, però que es conservin les lloses intactes per tornar-les a recol·locar al seu lloc i amb tot el seu encant. Ara bé, que es facin unes obres expresament per canviar les lloses em sembla aberrant. Desitjo que es donin compte que el que dóna encant a la nostra ciutat són els carrers estrets i sinuosos, amb les seves placetes, i els carrers empedrats i amb lloses. La carta de colors per pintar les façanes i no permetre estendre roba a la vista també ho embelleix, això si és un encert des del meu punt de vista. Però el que no volem és un casc antic amb el terra fi, llis, lliscant i relluent, que dóna fredor a tot el conjunt. Resposta
Les obres, a més d' adequar i preveure les necessitats de serveis futur, respectaran i consiliaran al màxim les lloses i la seva historia amb la practicitat i mobilitat exigibles a dia d'avui.
1274 2008/09/23 2008/09/25 La Guixa: caldria desembossar els embornals de les clavegueres atés que amb les darreres pluges s'ha vist que estan plens de terra, fulles, etc. i l'aigua no és engolida. Sobretot en el carrer de les Escoles, Francesc de Paula van Halen al final, i suposo també d'altres carrers i embornals.
1273 2008/09/23 2008/10/03 Plaça Gaudi: Hi ha alguna actuació prevista o projecte urbanístic per a remodelar la Plaça?. I en cas afirmatiu, podem saber quan començarien les obres? Resposta
Si està previst un projecte de remodelació de la plaça. Dins del Pal de Barri 2, o Pla de Barris Centre, la Plaça Gaudi hi està inclosa. Des de urbanisme (93 889 1244) es comença a dissenyar el projecte, però fins a principis del 2009 no creiem es pugui mostrar o informar amb més precisió. Es crearà una oficina d'informació on es podrà conèixer tota l'evolució del pla.
1272 2008/09/23 2008/10/01 Plaça F. Moragas: es podrien possar rètols de prohibit jugar a pilota, ja que no solamnet hi juguen els nens, sinó homes que s'afaiten i al darrera de la pilota destrosen el tancat dels parterres de gespa. Avui mateix els hem advertit que no era lloc per jugar i ens han constestat que la guàrdia urbana els havia vist i no els ha dit res. Resposta
S'ha comentat el tema en la reunió amb el president de l'AA.VV i està demanada la retolació.

Col·locada senyalització en data 24 d'octubre.08
1271 2008/09/23 2008/09/23 MM.VV: No entenc com, es pot programar activitats fins a les 4 de la matinada en un lloc envoltat de vivendes, quan hi han llocs a Vic, que no hi han habitatges, sigui per exemple el Sucre, al costat del Tanatori nou...., etc, i no molestar a tantes i tantes famílies que tenim que treballar i tenim canalla petita. Jo no dic amb això que no es facin activitats d'aquest tipus, però en llocs adequats, sobretot aquestes que acaben a altes hores de la matinada, i demano amb això que s'haurien de fer amb llocs adients. Jo tinc la vivenda al costat del riu Mèder, teniem un escenari davant de casa, i no només era als horaris programats del concert, si no que que es pasaven el dia provant els equips de só, i tenies música durant tot el dia, i això tenint un nadó, o ja sigui un avi, o una persona delicada, la música durant tot el dia durant 4 dies, amb un nivell 'super' elevat, no es pot aguantar. Resposta
Pel què fa a la ubicació dels escenaris, passem nota a la organització per a que ho tinguin en consideració per a proepres edicions.

La música fora d'hora de programa en els escenaris es fa inevitable, ja que donat que en un mateix escenari actuen més d'un grup en poc espai de temps entre l'un i l'altre, es veuen, doncs, obligats a fer les probes de só i a assaijos durant el dia.
1270 2008/09/22 2008/09/23 Barri de Lourdes: El que volem a la ciutat és més aparcament gratuït, i no pas pàrking soterrats, que som gent de camp i això d'anar sota terra no ens va gaire. Com podem entendre les obres que s'estan fent al barri de Lourdes, unes grans voreres que es fan per treure els aparcaments!!!!!!! I per altra banda, si volen que la ciutat no es colapsi tant de cotxes, recomano que promocionin el bus urbà per desplaçar-se als llocs de treball. Ara es feliciten perquè els bus urbà arriba a Calldetenes, Gurb i La Guixa, però on realment és necessari que arribi el bus urbà és als principals centres de treball, és a dir als polígons industrials. Sols cal veure a les hores puntes la baixa ocupació dels vehicles i les retencions que es generen. Cal portar el transport públic als polígons, i no pas fer noves carreteres d'accés als polígons per evitar colapses tal com s'està fent al Bruguer. No amaguin el cap sota l'ala i mirin cap on han de mirar. Sort! Resposta
Les obres de l'avinguda de l'Estadi, que estan dins el projecte de Pla de Barris, adequarant la vorera dreta per encabir-hi un carril bici i es mantindran les places d'aparcament en ambdos costats de l'avinguda.  El bus urbà als polígons està en estudi, enllaçant les zones industrials de Vic, Gurb, Manlleu i Roda. No està només a mans de l'ajuntament de Vic. Esperem i desitjem que serà una realitat. Els polígons industrials han d'estar ben comunicat per carretera per facilitar l'accés als camions de mercaderies i mtatèries primeres, sinó els empresaris no hi possaran empreses.
1269 2008/09/22 2008/10/13 Serra de Sanferm: a l'alçada del col.legi Salarich hi ha aquells 2 elevadors per anar més lent, doncs a cada elevador hi falten 2 peces on les motos hi passen de pressa i avancen per la dreta.
1268 2008/09/22 2008/10/02 C/Salvador Espriu: els contenidors de deixalles del carrer, a prop del núm. 59, estant envoltats de deixalles i això dificulta la seva bona utilització, principalment i desde ja fa almenys quatre mesos molta resta de jardineria sobre la vorera. Agrairia es pogues solucionar al més ràpid posible. Resposta
Està regulat per les ordenances que les deixalles vegetals cal portar-les a la deixelleria. Ara s'ha netejat la zona, però caldrà fer-ne un seguiment.
1267 2008/09/22 2008/09/22 Bus Urbà: Vull felicitar al'Alcalde i ales persones que han fet possible que Vic tingui aquests nous autobusos, crec que una ciutat com la nostra s'ho mereix. Sóc usuaria de la nova L-3 de la zona del Nadal i voldria saber si la parada de Bisbe Font Andreu ja és definitiva ja que he sentit algun rumor de que podria ser que la treguessin i personalment em sabria greu ja que penso fer-la servir al màxim que pugui amb la nena per anar a l'escola i a la feina. Moltes gràcies a tots i felicitats. Resposta
Estem oberts a recollir i analitzar tots els suggeriments de millora per la xarxa d'autobusos, però no s'ha pres cap decisió de canvi, ni es predrà de forma precipitada. Ja que el que va bé per uns, pot anar malamnet per altres.

De la parada de Font Andreu, no hem rebut cap suggeriment en cap sentit, per tant no hi ha motius de pensar en cap canvi.
1266 2008/09/22 2008/10/03 Prat de la Riera: Vaig passar pel Prat de la Riera el dia 11 de setembre 2008, quan s'estava preparant el concert programat a les 21 h. L'espai feia goig i els platans del començament del passeig hi havia penjada la bandera de Catalunya. Molte bé, però... Havien penjat les banderes als arbres amb claus de ferro, fent moltes ferides als arbres. Intol·lerable! No hi ha una manera ecològica de penjar la nostra senyera? I ara al cap d'uns dies, encara hi ha claus ferint els arbres, Els treureu aviat, si us plau. Resposta
Ens hem posat en contacta amb l'AA.VV per esmenar el que fa el cas.
1265 2008/09/22 2008/10/08 c/Sagrada Família, devant núm. 21: Visc junt amb la meva dona, amb el meu fill de 4 anys i la petita d'1. La veritat és que a la ciutat hi ha molts parcs infantils que estan d'alló mé bé. En algunes zones un toca a l'altre. Però a la zona on vivim, molt nova i plena de parelles joves amb canalla (a la nostra escala som 12 veïns amb 7 nens de menys de 7 anys), no disposem de cap d'aquestes zones d'esbarjo. La més propera a l'estació de tren, i molt petita. Penso, i moltes altres parelles així m'ho fan saber, que la zona hi fa falta un parc infantil. Resposta
Hi ha previst la construcció d'un gran parc darrera el Mossos d'Esquadra. Esperem sigui una realitat abans de l'estiu proper. Malgrat tot hi ha uns parcs molt propers a la zona: Parc del Dr. Jordi Sala i Soler, Passatge Ermita de Sant Sixt i diversos altres parcs de zona verda sense jocs per infants.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...