Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Gaudim de més de 83.000 m2 de zona amb terra i sauló

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
1407 2008/11/04 2008/11/11 C/ Narcís Verdaguer Callís: cantonada de l'escola Sagrat Cor quan plou a la vorera s'hi formen grans bassals i els cotxes mullen als vianants.
1406 2008/11/04 2008/11/11 C/ Doctor Salarich: la pared nord de les Germanes Sagrat Cor, hi ha herbes molt altes i alguna llosa treta perill de que alguna persona prengui mal.
1405 2008/11/04 2008/11/09 Col·lecció de Papallones: Segons tinc entès Mn. Josep Junyent Rafart tenia una col-lecció molt bonica i important de papallones, de diferents països, i totes elles molt ben classificades. Crec que l'esmentada col·lecció la va deixar a l'Ajuntament de Vic. Pregunto, no seria convenient trobar un lloc per poder-la exposar i que uns dies i hores es pogués visitar?. Resposta
Aquesta magnifica col·lecció està dipositada i es pot visitar qualsevol dia a l'arxiu municipal de l'ajuntament -carrer de la Ciutat, 1 1r pis- en horari de 9 a 3 de la tarda.

Tot hi axí, fem arribar el suggeriment a la regidoria de cultura per a que tinguin en consideració el suggeriment de mostra-la encara de forma més oberta al públic, almenys en algunes ocasions.
1404 2008/11/04 2009/01/27 Placeta entre el Carrer de Sant Pere, 50,i el Pasatge del Orfeó: Les dues faroles exsistens encara no estan conectades a l'enllumenat públic. Resposta
Ja està tot connectat i en funcionament. Ara només cal retirar el punt de llum que hi havia de forma provisional.
1403 2008/11/03 2009/01/27 C/Nou: Totalment d'acord amb la referència 1349 i com que la resposta des de l'Ajuntament ja fa molts anys que sempre és la mateixa i no es fa res, proposo que almenys de moment es suprimeixi totalment l'aparcament al llarg de tot el carrer Nou, aquesta mesura reduiria la perillositat pels vianants i afavoriria l'entrada i sortida dels pàrquings dels que som veïns que quasi sempre ens hem d'enfilar a la vorera (no precisament baixeta, amb el risc d'encallar el vehicle i fer malbé la llanta o altres parts del cotxe) per poder esquivar els vehicles aparcats i sortir dels pàrquings veïnals. Em sembla que és una mesura a l'abast de l'Ajuntament, només falta que es vulgui portar a terme i també em sembla que els veïns de l'Eixample Morató i barri Caputxins ens mereixem la mateixa atenció que d'altres barris, com els del sud de Vic (Remei, etc.) que s'estan emportant molta atenció i pressupost d'aquest municipi. Resposta
La intervenció al carrer Nou ha de ser més severa que no només treure els aparcaments de vehicles. Opinem que cal eixamplar les voreres i fer diferents trams de carrer de diferents direcció. És a dir per exemple: entrada des del carre Manlleu i sortida obligatòria pel c/Baró de Savassona i per l'altre extrem, entrada per la Crta. de Roda i sortida per c/Misericòrdia o Baró de Savassona. O simplement entrada per Baró de Savassona i anar cap al c/Manlleu o cap a la Crta. de Roda. Opinem que si només treiem els vehicles estacionats, quedaria una línia recta i ampla que es convertiria en una autopista. Hem de vetllar per un trànsit pacific i veïnal. Està prevista una intervenció aquest 2009.
1402 2008/11/03 2008/11/04 Sector La Sínia: M'agradaria que algú ens expliques als pares i mares que anem a buscar als nostres fills al cole 'La Sínia' el motiu pel qual no ens han arreglat les voreres, quan plou es impossible passar per enlloc que és tot enfangat, les mares que porten canalla petita amb cotxes es queden encallats, no crec que hi hagi cap més barri de Vic amb aquesta condicions, i crec que ja es hora que algú hi faci alguna cosa al respecte. O potser haurem de esperar a les pròximes eleccions per què hi torneu a pensar amb el nostre barri. Resposta
Durant el mes de setembre i octubre s'ha estat reacondicionant tota la zona del davant de l'escola La Sínia, tant des de el punt de vista d'un tractament del terra de sorra, com d'enllumenat de la zona i d'enquitranat del lateral, com del parc infantil. No tenim la zona oblidada. És del tot cert que ara l'aigua de la pluja queda entollada just a la porta de l'escola i abans es convertia en fang i pastetes. Això ve donat ja que el nivell de l'escola és més baix que el nivell del vial. Aquesta setmana reconduirem tota l'aigua, cap a un embornal, per garantir que la pluja no la deixi acumular més formant el basal.
1401 2008/11/02 2008/11/05 Biblioteca Joan Triadú: en els darrers anys s'ha realitzat de forma quinzenal una activitat pels més petits 'temps de contes'. Una activitat que es feia els divendres de 6 a 7 de la tarda, un horari perfecte tot sortint de l'escola, tenint així molt bona resposta i molta participació. Però la meva sorpresa ha sigut que aquest any ho han passat a fer els dissabtes de 11'30 a 12'30, quan molts nens tenen activitats esportives o les famílies marxen de cap de setmana. La veritat és una llàstima aquest canvi. Resposta
L’hora del conte que es fa a la Biblioteca Joan Triadú des dels seus inicis ha volgut apropar els contes als infants per mitjà de la narració oral i desvetllar-los l’interès per la lectura.
 
Des de la Biblioteca s’havia observat des de feia temps que l’objectiu de l’activitat s’havia anat desvirtuant, ens ho havien confirmat les repetides queixes tan d’alguns usuaris habituals com dels narradors que sovint se’ls feia difícil mantenir el silenci i el control de la sessió. 

Es va enviar una carta als usuaris el primer trimestre explicant aquests i altres motius pels que l’activitat no acabava de funcionar, acabat el curs no s’havia notat millora. 

A principi del actual es va enviar novament una carta amb el nou horari de la programació on també s’explicava el motiu del canvi. 

No ha estat per tan una cosa arbritraria sinò pensada amb l’intenció de millorar el funcionament de l’hora del conte i fer que realment s’aconsegueixi l’objectiu pel qual es va crear.
1400 2008/11/01 2008/11/02 c/Virrei Avilés: (ref. missatge 1226) El problema de l'últim tram del carrer no s'ha resolt. Les famílies hem de passar per la zona on passen els cotxes durant una bon tram (des del c/Joan XXIII, fins a l'avinguda dels Països Catalans) ja que no hi ha vorera ni espai delimitat com a tal. Creiem que això comporta un risc que no cal córrer. Els vianants necessiten seguretat, especialment els més vulnerables (els nens). Resposta
Al fer les obres de remodelació del tram dels Països Catalans, es va delimitar amb pilones un pas provisional per a vianants, des de el pas de vianants de Països Catalans fins al del c/Virrei Avilés. Verificarem si calgués perllongar més la delimitació amb pilones pel carrer Virrei Avilés.
1399 2008/11/01 2009/01/29 Passatge Joan Puig: davant l'Hotel Ciutat de Vic, hi ha una clavegeuera que, si plou una mica, s'embussa. Fa poques setmanes ja la varen dessembussar, però amb les plujes d'ahir i avui s'ha tornar a embussar. Seria bo fer una 'dessembussada definitiva'. En aquesta mateixa cantonada fa 1 o 2 setmanes varen reparar una vorera, on els cotxes que hi aparquen la fan malbe. Trobo que aquesta vorera hauria de tenir una forma més arrodonida a un costat i l'altre de l'arbre. D'altre banda en aquest carrer hi ha una senyal de prohibit aparcar, però sempre és ple de cotxes, que juntament amb les 2 o 3 places de zona blava que hi han al costat de la placeta, impedeixen una bona circulació del passatge. Tenint en compte que hi entren molts cotxes a mirar si hi ha aparcament, que quan volen girar per tirar enrera, els cotxes de la paret fan nosa. Acabo d'enviar unes fotografies aquests tolls d'aigua que he fet aquesta tarda, i dels cotxes aparcats en zona prohibida. Resposta
El imbornals estaven tapats per restes d'obres i formigó, ara esperem haver-ho solucionat.
Reordanarem aquest espai d'aparcaments, anulant un parell de places i senyalitzant els sentits de circulació.
1398 2008/10/31 2008/10/31 Bus Urbà: Penso que Vic pot considerar-se afortunada en quan al respecte que tenen el vehicles envers els vianants a l'hora de creuar un pas de vianants, i això ens ho han recalcat gent de fora. Perquè no podem dir el mateix dels busos urbans ?. Resposta
Fem arribar la qüestió a la concessionària, amb el prec de respectar-ho.
1397 2008/10/31 2008/10/31 Neteja: aquesta nit s'ha fet la festa universitària al club pati Vic. Tota la zona esportiva ha quedat plena de vasos, ampolles, papers etc. he vist que netejaven el c/ Olimpia però no la zona esportiva c/ Antoni Vilà. Demanaria a veure si poden passar a fer una repassada al carrer i a la zona verda. Més neteja: el pàrquing del supermercat ALDI, fa fàstic. Està molt brut, diria que mai s'ha netejat. M'agradaria si se'ls hi pot dir que el netegin. Resposta
Passem avís a la concessionària del servei de neteja, que de ven segur nio estava advertida d'aquesta celebració. Farem arribar un "toc" als supermercats Aldi per a que netegin el seu pàrquing de clients.
1396 2008/10/30 2008/10/31 Semàfors sonors: Treballo al Consell Comarcal i visc a la Rambla Hospital. Durant molts anys he demanat que a Vic posessin semàfors sonors, ara que els han posat resulta que faig varies travessies cada dia, una d'elles es doble i cap té semàfor. A les nou i a la una costa molt tot i anant amb bastó que els cotxes es parin. Principalment a la travessia doble. Demanaria que almenys a la travessia doble s'hi pogués posar semàfor. Resposta
S'han col·locat, fins a dia d'avui, un total de 42 semàfors sonors, els quals han sigut prioritzats i seleccionats per la pròpia organització ONCE de Vic. Malauradament aquesta cruïlla, a que fa referència el suggeriment, no te semàfor ni està previst posar-ni de moment. En prenem nota i a al que sigui possible s'intervindrà.
1395 2008/10/30 2009/01/23 Pasternak: Ja hi tornem a ser les nits de dijous a divendres i de divendres a dissabte el c/ Sant Jordi i Pl. Divina Pastora, es un xou constant, contenidors a terra, pixarades i vomitades per tot arreu, aldarulls en general. Els veïns a la nit volem descansar, ja que de dia treballem. C/ Jaume I, quina direcció té? tenim entès que darrera la Caixa Manlleu es sentit únic, però ultimament els que surten de l'aparcament baixen direcció crta. de Roda provocant que el pas de zebra no saps que fer i evidenment els conductors sempre tenen raó. C/ Misericòrdia. Hi han arbres morts fa molt de temps , teniu previst aquest hivern canviar-los. Resposta
Paternak: S'està seguint amb la Guàrdia Urbana, tant de paisà com d'uniforme, però no resulta del tot satisfactori., ja que no es pot cobrir tot el temps que seria desitjable. No s'ha deixat de banda i s'estant buscant solucions.

c/Misericòrdia: ja tenim els arbres comprats i hem iniciat la replantació, que s'acabarà no més enllà de la primera quinzena de març.
1394 2008/10/30 2008/10/31 Bus Urbà: Treballo a Gurb i entro a treballar a les 8, pero no puc agafar el bus perquè sempre arriba més tard de les 8. Com és que no s'ha tingut en compte que a la zona de Gurb hi han moltes naus industrials i empreses que comencen a les 8?. Crec que si primer anés a Gurb i després a la Guixa hi hauria més gent que possiblement l'agafes. Resposta
El recorregut de qualsevol de les 5 línies del bus urbà dura 30 minuts, per tant si passa més tard de les 8 per una de les parades de Gurb, vol dir que el bus anterior ha de passar entre dos i tres quarts de 8. Opinem que és bona hora per fer el tram a peu i arribar a qualsevol de les empreses a l'hora. A La Guixa hi ha una escola i molta gent que el pot agafar per anar-hi i arribar a les hores en punt menys uns minuts. Els polígons Industrials està pensat fer-hi una línia expressa i orientada a les entrades i sortides dels trons de les fabriques.
1393 2008/10/29 2008/10/31 Bus Urbà: Què ha passat amb la parada de Bus que hi havia prevista al C/ Blanqueig de Calldetenes? En aquell barri també i viu molta gent que utilitzaria el bus i no hi ha parada Resposta
La parada del Blanqueig s'ha hagut de sospendre provissionalment degut a les dificultats que es troba el bus en fer el gir a l'esquerra i trobar-se gairebe sempre amb camions trailers descàrregant a l'empresa del xamfrà.

Des de l'Ajuntament de Calldetenes s'està buscant una solució. 
1392 2008/10/29 2008/10/31 Circulació: és indignant que cada dia a les 9 del mati es tardi 10 minuts per fer el trajecte des de l'IES Vic a la cruïlla del C/Manlleu amb la Ronda Francesc Camprodon. Però ara fa 2 dies que la cosa va pitjor, han suprimit un simple i curt doble carril del davant del Seminari i això ja ha sigut greu del tot. A sobre avui sense cap guàrdia urbà!. Aquest punt es queda col·lapsat per tots els cantons, no és possible una sol.lució?. Resposta
Entenem que la supressió del carril ha sigut donat per les obres del xamfrà. No obstant és un punt conflictiu i està en estudi la realització d'una rotonda i la possible sortida alternativa del pàrquing del seminari.
1391 2008/10/28 2008/10/31 Visc al casc antic i per sortir de casa amb cotxe ho haig de fer per la Pl. Catedral, c. Ramada i S.Antoni M Claret. Cada vegada més sovint entren cotxes al c. de la Ramada des de la Rambla Sant Domènec i en lloc de sortir per c. S. Antoni M Claret, continuen fins la Pl. Catedral, per anar a aparcar davant el Consultori Mèdic. Et venen de cara just quan encares el c. de la Ramada, amb poca visibilitat i amb perill de col·lisió. Resposta
Advertim a la Guàrdia Urbana i als tècnics de mobilitat, per si calgués reforçar la senyalització.
1390 2008/10/28 2008/10/31 Camions: Sovint des de casa (al final del Passeig) veig camions trailers de gran tonatge majoritariament estrangers que pugen pel Portalet i arrivant a la Plaça Sta. Teresa no els queda cap més remei que continuar pel Passeig , Rbla del Carme, i baixar per c/ Verdaguer o Rambla Devallades. Si la circulació amb cotxe pel passeig ja es prou dificil, imagineu compartir l'espai amb un vehicle d'aquestes dimensions. Suposo que en la majoria dels casos es deu tractar de camioners desorientats que volien baixar pel c/ Torras i Bages per anar a agafar l'eix transversal. Concretant: A Vic no hi hap senyalització limitativa de circiulació de camions. Per exemple, a Sant Julià si que hi és i a Girona només hi poden circular camions de 12 TM, execpe en cas de fer lliuraments concrets. Seria acceptable que pel Passeig hi passi una formiganera dirigida a una obra però mai un camió que seguint el GPS fa drecera per anar a l'Eix. Resposta
Agraïm el suggeriment. Sembla bona idea, l'hem fet arribar als tècnics de mobilitat per a que determinin que cal fer.
1389 2008/10/28 2008/10/31 c/ Cardona, 7: a la façana hi ha un projector halògen per iluminar. Aquest projector s'ha desprès de la pared i penja del fil elèctric just sobre la vorera. Sovint es diu que la vida ens penja d'un fil. Jo, mentrestant paso per la vorera del davant. Resposta
Verificat el punt de llum, s'observa que és d'un comerç particular. Se'ls hi fa un advertiment i si cal es retirarà.
1388 2008/10/27 2008/10/28 Passeig Manel Carrasco i Formiguera: s'ha prohibit aparcar cotxes, per el pas del autobús.....? demanariem que a sota de la senyal de prohibit aparcar, shi possés excepte festius, ja que no pasa l'autobús en aquests dies. Resposta
Aquesta afirmació no és del tot correcte. El Passeig Carrasco i Formiguera té una amplada de vial, des de el seu origen, que no ha permès mai aparcar-hi.
Des d'urbanisme comenten que per això la majoria de cases són dissenyades amb garatge particular i amb el corresponent gual.
Malauradament, durant un temps que no hi havia tanta població a la zona, es permetia una certa flexibilitat en aparcar ja que hi havia menys trànsit, però mai ha estat permès fer-ho. L'ampla del vial només està pensat per transitar-hi vehicles i deixar sempre el pas a vehicles de serveis, ambulàncies, bombers, policia, etc... i des de fa un temps a l'autobús també. 
No es pot deixar aparcar lliurement els festius ja que també pot haver-hi una emergència i cal deixar pas als serveis urbans.
1387 2008/10/27 2008/10/29 Pàrquing Mercat Municipal: Amb la finalitat d'aprofitar recursos i dinamitzar una mica més la zona del mercat, crec que el pàrquing hauria d'estar sempre obert o sigui públic, ja sé que els propietaris són els del mercat, però crec que es podria arribar a un acord i donar més bon servei a la ciutat. Referent a com amorosir el Passeig ( jo hi vivia de petita) crec que haurien d'ornamentar cobrir amb vidres, amb un disseny modern i rodejat de boniques plantes, l'entarimat de fusta on es col·loquen els músics, quedaria més protegit, més emblemàtic, seria més bonic. També vull suggerir que al dia de inauguració del festival de Música i cloenda es faci més solemne, més voluptuós amb més glamour més fashion amb presentadores de gala, més música ....etc com per. ex, el festival de Cinema de San Sebastià (que conec molt bé), donaria més ressò al festival, seria més elegant seria millor tant per Vic, els vigatans, com per els visitants. Resposta
El Mercat Municipal: hi ha un projecte de fer-lo completament nou i equipat. és evident que cal possar-lo al dia i que pogui oferir més i millor servei al ciutadà.

Fem arribar els comentaris, tant del passeig, com d ela MMVV als departaments adients per a que ho considerin.
1386 2008/10/26 2008/10/28 Semàfors: Penso que en aquesta ciutat li falten molts semàfors i en moltes zones, aquí es prioritza molt al vianant i es discrimina molt el cotxe, quan en una ciutat, com és molt normal hi han cotxes. Dic tot això, perquè jo, per la feina que tinc, em moc molt en cotxe per la ciutat i com tots sabem els vianants per travessar ni miren, ja donen per suposat que el cotxe pararà i no és sempre així, però, és que a més a més d'una manera descarada e insultant, perquè et veuen a venir i els vianant tot just surten d'un carrer i ja es pensen que tenen tota la via lliure del món, quan després el cotxe, ha de frenar bruscament amb el perill que això suposa per els vehicles que venen al darrera. Però la meva indignació ha arribat quan el dissabte al matí em vaig passar 20 minuts per creuar el passeig perquè com ja he dit abans els vianants arriben i travessen i el cotxe es pot passar 10 minuts en el mateix pas de zebra i tot per no haver-hi un semàfor com en una ciutat normal i corrent. Resposta
A tots ens desespera haver d'esperar i un sol minuts és fa llarg.

Vic a optat per pacificar el trànsit rodat pel seu centre. A totes les ciutats hi ha zones restringides al trànsit i que ofereixen prioritat als vianants.
1385 2008/10/25 2008/10/25 Panells per propaganda: Aplaudeixo el panell per a enganxar cartells que s'ha instal·lat al Passeig de la Generalitat, però també és cert que proliferen els cartells enganxats als fanals amb cinta adhesiva ben ampla. Així mateix, després que s'acabés la campanya informativa de fa us mesos, tornen a còrrer molts adults en bicicleta per les voreres, amb el perill que aixó suposa. Resposta
Fa 15 dies es varen col·locar 5 nous panells informatius, que passena sumar als ja existents.

Passem el comentari dels usuaris de bici, a la guàrdia urbana i als agents cívics.
1384 2008/10/23 2008/10/23 Bicis: M'agradaria que es fés una campanya de concienciació respecte les bicis. Es podria preparar un triptic amb informacions sobre el què poden fer les bicis i el què no, i per l'altra banda el que han de fer els cotxes i el que no quan es troben una bici a la carretera. Crec que cap de les dues bandes sap quin és el seu paper a la carretera quan interaccionen. Jo vaig amb bici i no sé quines són les normes de circulació, però el que si sé és que quan un cotxe m'adelanta ha de deixar tres metres de distància i els puc comptar amb els dits d'una mà els conductors que ho fan. Crec que pel bon funcionament de la circulació aniría molt bé una campanya així. Resposta
És molt bona idea i ho passem a la regidoria pertinent, per a que ho tinguin en consideració.
1383 2008/10/22 2008/10/23 'Toilekan': Em sembla molt bé i útil els toiletcans que s'han instal.lat a la zona de St.LLàtzer (i tota la ciutat). Però crec que potser en faria falta algun més, al igual que també seria necessaria alguna paperera més, ja que quan reculls les necessitats del teu gos i tens alguna cosa per llençar les papereras queden molt lluny, a vegades depèn la zona ni es veuen ja que per la zona verda i de passeig que hi ha són insuficients. Resposta
Per la primavera se'n varen col·locar 10 unitats i ara a inici de la tardor, n'hem col·locat 10 més. Anem avaluant la seva idoneïtat.
1382 2008/10/22 2008/10/23 Reg: Simplement volia informar que en dies de pluja, al vespre, les rotondes enjardinades es reguen. Penso que seria interessant instal.lar un detector d'humitat per tal d'estalviar una mica d'aigua. Aquestes rotondes a les que em refereixo són exactament les que uneixen Vic amb Calldetenes. Resposta
Disposem ja de més de 50 aparells detectors de la pluja, de manera que quan plou més de 6 o 7 l/m2 no permet possar el reg automàtic en funcionament. No obstant no tots els parcs, rotondes o zones ajardinades disposen d'aquests mitjans. Mica en mica es van equipant.
1381 2008/10/22 2008/10/23 Estem perdent,i dia rera dia, aspectes de la nostra tradició i l'Ajuntament de Vic organitza un autobús pel jovent perquè vagin a celebrar el Halloween a Port Aventura. El jovent s'hagués quedat a Vic, si haguèssiu muntat una castanyada popular adaptada als canvis dels temps i amenitzada per grus musicals de moda. Pel proper any donem exemple que continuem essent la capital de la Catalunya catalana i no ens rendim tan fàcilment a l'invasió d'altres tradicions. L'imaginació al poder. Electoralment, el jovent també us ho agrairia igualment. A més per disfressar-se ja tenen el Halloween i en canvi el Halloween no té ni castanyes ni panellets. Resposta
Des de "Vic Jove", són moltes les activitats que es programen, es donen a coneixer, o organitzen o hi col·laboren i són molts els joves de Vic i de diversos gustos i preferències. L'autobús del Hallowen ja fa diversos anys que s'organitza, està sempre ple i es fa el dia 8 de novembre. O sia una setmana després de la castanyada.

Altres entitats han organitzat una castanyada, per exemple orientada als joves de batxillerat, pel dia 1 de novembre, dia de la castanyada.

Des de "Vic Jove" es preocupen, també, per les tradicions, però "volen ser obert i plurals" ens afirmen.
1380 2008/10/22 2008/10/29 Camí antic de l'Escorial, 37: hi ha una sortida de garatge i davant d'aquesta es troben situades 2 sortides més, concretament són els núm. 32 i 30. Cada matí entre 2/4 de 9 i les 9.00 i les tardes, els pares que van a portar els seus fills a la llar d'infants aparquen entre els núms. 32 i 30 dificultant així els veins que sortim del 37 com els que surten del núm.32. Aquests pares han agafat com a costum aparcar en aquest lloc prohibit . El divendres passat dia 19/10/08 una senyora gran va aparcar davant de la sortida del garatge núm. 37 , la qual cosa va provocar que els veins que anavem a treballar no vàrem poder sortir fins 10 minuts llargs ben bons.Tot i que vaig trucar a la guàrdia urbana a 3/4 de9 i em van dir que ja venien allà no es va presentar ningú, els vaig estar esperant fins a les 9:10. ( 25 minuts perduts). diluns dia 13/10/08 vaig tenir una reunió amb una agent cívica la qual està al corrent de tot. Com es pot solucionar?. Resposta
Amb més civisme i l'ajuda de la Guàrdia Urbana, que ja n'està al corrent i ho segueix.
1379 2008/10/22 2008/10/22 Autobús Interurbà: Voldria demanar si seria possible que hi hagués servei d'autobus interurbà els diumenges i festius. Resposta
El servei de línies d'Autobusos Interurbanes depén directament de la Generalitat.

Si la pregunta es refereix al bus urbà propi de Vic, Calldetenes i Gurb, la concessió es va fer per dies feiners i no conrempla els dies festius. Els estudis que s'han realitzat per determinar-ho no donen com a resultat que hi hagi demanda suficient per cobrir el servei. No obstant, per exemple, aquest any pel dia de Tots Sants, hi haurà un servei gratuït per anar al cementiri.
1378 2008/10/21 2008/10/31 Plaça Divina Pastora: A la vorera de la banda de l'ambulatori hi ha un forat que pot fer fer mal a algú, també us vull comunicar que la font d'aquesta plaça pert aigua havent-hi aigua per la plaça. Resposta
Vorera reparada. La font s'ha tancat (ja es feia cada any pels vols de Tots Sants, just abans de les gelades), per evitar les pèrdues d'aigua i, com que en breu començaran les obres de remodelació de la Plaça, ja es tindrà en compte per reparar la fuita.
1377 2008/10/21 2008/10/21 Bus Urbà: Estic una miqueta fart de les critiques: hem d'estar contents amb la renovació d'autobusos que hi ha hagut a la nostra ciutat. S'han ampliat places, línies i recorreguts. Qualsevol canvi comporta adaptació però no si val d'apuntar-se a la crítica fàcil. Hem de pensar que el canvi té coses possitives i hem de intentar ajudar a millorar les negatives, però no podem oblidar que el bus urbà no és un taxi!! Els usuaris hi hem de posar de la nostra part. Deixem que tothom faci la seva feina: Els que han decidit els recorreguts hi han treballat, els que s'han decantat per un model o altre de vehicle, han fet una feina i els conductors també han de tenir un periode d'adaptació. Només una idea..... si els usuaris no si acaben d'acostumar, per què no posem uns informadors al BUS per ajudar a les persones més reticents o amb més dificultats a crear la seva ruta ideal?. És una idea. Pel damés, l'enhorabona a tots i gràcies pel servei. Resposta
És una bona pensada. Ho considerarem. Gràcies.
1376 2008/10/21 2008/10/29 Carnet Vic Cultura: om es pot aconseguir aquest carnet i quins descomptes i avantatges reals suposa. Resposta
A les oficines de l'IMAC, Plaça Don Miquel de Clariana, 3. De dilluns a divendres de 9 a 3. O bé omplint el formulari que trobareu a www.imac.cat
1375 2008/10/21 2008/10/21 Bus Urbà: és curiosa la ref. 1369 que no vol crítiques. Així per què serveix aquesta bústia?. Per tirar floretes només?. Per cert, respecte els autobusos és fàcil dir que es camini però hi ha gent que gairebé no pot caminar i només té l'autobús per moure's. Abans dels nous autobusos es volien que fóssin adaptats pels incapacitats pels que van amb cotxet i/o pels que tenen poca mobilitat com avis... I és en aquests casos que l'autobús no arriba ara al lloc on abans s'hi arribava. Pel que sé no arriba a dalt de l'Hospital General i com s'ho han de fer els que no poden caminar gaire?, els que van a rehabilitació?, els que van a visitar-se?. Sembla que el que escriu a la ref. 1369 deu ser algú que pot caminar bé i potser inclús que vagi en cotxe. Per tant, criticar el que es critica no deixa de ser una crítica, o sigui que senyor o senyora de la ref. 1369 deixi que parlem del que ens passa, sinó no cal que existeixi aquesta bústia. Gràcies per escoltar-me. Resposta
La "Bústia Ciutadana" no pretén ser un forum d'opinió. Pretén ser un mitjà per detectar les deficiència i per a la millora de la nostra ciutat. D'aquest missatge, només en poden extreure la petició de fer arribar el bus urbà a dalt de l'Hospital.

Els primers dies dels nous vehicles (ara són de 10 i 12 metres, abans eren de 7 metres) entraven com sempre a dalt de l'Hospital General, però continuament teniem problemes degut als cotxes mal estacionats en el pàrquing que no ens deixaven espai suficient per passar. El retard que aixó ocasionava, feia anar també fora d'horari a les altres línies, ja que totes 5 es troben al mateix temps a l'estació d'autobusos. Estem analitzant com solucionar aquest tema. No obstant, però, no podem esperar que la xarxa d'autobusos solucioni tots els problemes de mobilitat. Sempre hi haurà llocs on no arribarà o on no tindrà parada de línia.
1374 2008/10/21 2008/10/21 Bus Urbà: hi ha autocars que fan les diferents rutes per la ciutat que no respecten la velocitat, ni els semàfors, ni les zones d'estacionament o parades. Dimarts va fer 15 dies que el L1 102 a les 6,10 es va passar el semàfor de davant de la pastisseria Llemosí del barri de l'estadi de color vermell!!!! Referent als autocars també dir que altres empreses actuen de la mateixa manera. Si als ciutadants se'ns multa per tenir el cotxe mal estacionat, caldria fer el mateix amb els autocars que no utilitzen el seu espai de càrrega i descàrrega de viatgers. Crec que seria necessàri posar-hi remei i que la guàrdia urbana també actués. Resposta
Ni el bus urbà, ni el bus escolar, ni els autocars de línia estan excloents d'obediència als senyals de circulació. Fem arribar l'observació a la guàrdia urbana i a l'estació d'autobusos.
1373 2008/10/20 2009/01/29 Aula d'estudi: M'agradaria saber si al final s'impulsarà una aula d'estudi que estigui oberta els diumenges i les nits per facilitar l'estudi. Aquest és un servei que disposen algunes ciutats catalanes i que crec necessàri a la nostra ciutat. Resposta
De moment no es troba encara la "formula màgica" per poder oferir aula d'estudi ininterrompuda els caps de setmana.

No obstant des de la UVic, biblioteca de Miramarges, s'ofereix un horari especial pels dies d'examen que va els dies feiners de les 8:00h a les 02:00h. i els dissabtes obre de 9:00 a 20:00h. Per més detalls consultar la pag. web de la Uvic.
La biblioteca és d'accés lliure i no es necessita acreditació.
1372 2008/10/20 2009/01/22 Puig dels Jueus: Ahir vaig anar-hi, feia uns mesos que no hi anava, quina pena de parc, com està tot de deixat. Ja reconec que és la gent que no fa el que toca, però si es col·loquesin papereres potser ho podriem arreglar una mica, a banda tornar-ho a tancar com abans perque els cotxes no hi puguin entrar. Resposta
Hem inclòs el Puig dels Jueus en el planificació de manteniment de parcs per l'Escola Taller. actualment s'està adequant i posant noves papereres en la zona de pícnic i retirant les deixalles setmanalment. Els accessos amb vehicles quedant restringits a serveis de manteniment i personal autoritzat.
1371 2008/10/18 2008/11/11 Crta. de Roda-Plaça Catalunya: el mal estat del pas zebra (veure ref. 1258). Aquesta setmana s'ha tret la sorra acumulada a sobra el pas, però per culpa de tota la sorra i vegetació del costat, l'aigua queda envasada sobre el pas fent-lo intransitable. Evidenment la sol.lució seria buidar a fons tot el voral, aixecar parcialment el pas zebra i derivar els tubs de desaigüa de l'escola Guillem de Montrodon un tros mes avall.
1370 2008/10/18 2008/10/31 c/Dr. Salarich, 2: hi ha una sortida d'aparcament de cotxes comunitari 50 places, des del davant del gual, fins al Passeig de la Generalitat no s'hi pot aparcar, si hi han cotxes aparcats, NO es pot entrar ni sortir del Parking, està degudament senyalitzat amb disc i amb línia groga al terra. Doncs mai s'ha fet complir aquesta prohibició d'aparcament, sempre hi han cotxes o furgonetes inclús camions estacionats a la zona prohibida, amb els problemes per entrar i sortir dels usuaris del garatge. La Junta de Propietaris de la Comunitat demana a aquest Ajuntament que faci complir la prohibició d'aparcament, de gent forania, però sobretot de gent del veïnat, que tenen controlat el seu vehicle mal aparcat, desde el Bar (Cafè), de les botigues , etc i quan arriba el guàrdia municipal treuen el cotxe, i al cap de 10 minuts ja hi tornen a estar aparcats. Per tot això demanenm una contundència forta contra els infractors, o que s'instal.lin pilones verdes a la via per evitar l'aparcament. Resposta
S'hi posaran uns aparcadors de bicicleta en posició paral·lela a la vorera i degudament senyalitzats. Esperem que així s'evitin els cotxes i les bicis permetin el gir sense majors dificultats.
1369 2008/10/17 2008/10/17 Bus Urbà - Critiques: Hauriem d'estar contents amb la renovació d'autobusos que hi ha hagut a la nostra ciutat. S'han ampliat places, línies i recorreguts, què més es pot demanar per una ciutat que crec que no té cap obligació a mantenir aquest servei?. Només se senten queixes i comentaris de desaprovació. Ja sabem que aquest tipus de canvi pot afectar possitivament a usuaris i també negativament a d'altres, però penso que tothom s'hauria d'adaptar a la nova situació i fer una mica d'esforç si la parada no ens queda tant a prop d'on era i s'ha de caminar només uns minuts a peu per poder arribar a la parada. És evident que no tothom tindrà la parada davant de casa, l'escola, el treball, ... Estiguem contents amb el que tenim i fem un esforç per poder mantenir i utilitzar aquest servei. Resposta
Gràcies. Un copet a l'espatlla també ens va bé de tant en tant.
1368 2008/10/17 2008/10/17 Bus Urbà: Veiem un comentari que la L-3 del bus possiblement arribi a l'escola Guillem de Montrodon. Si és així, com arreglaran els horaris? Ja que els que agafem ara aquesta línia 3 els horaris ja els tenim ajustats i si s'ha d'allargar el recorregut encara que siguin per minuts ja ens desquadre l'horari actual. Si al final s'ha de fer algun canvi d'horari, potser la solució seria que el bus passes una mica (5 - 10 minuts) més d'hora per cada parada que no pas més tard. Si fessin un canvi d'horaris ens avisarien amb temps oi?. Resposta
Tots els recorreguts s'han de fer amb 30 minuts i totes les línies es troben juntes a l'estació d'autobusos. Les modificacions puntuals seran per millorar situacions puntuals, però mai alterant els 30 minuts del recorregut. S'han fet i s'estan fent millores amb semàfors sincronitzats pels conductors i en millores en el recorregut i accés a l'estació d'autobusos sense haver de donar la volta a la plaça del Mil·lenari, quan tot es posi en ordre veurem un servei millor i més eficient.
1367 2008/10/17 2008/10/23 Call Moltó, 1: Som veïns del Call. Tenim un seriós problema de salubritat pel què fa el tema del clavegueram del mateix carrer i el del c. del Pont ( perpendicular amb el Call ). Els garatges i trasters dels nostres habitatges reben permanentment el vessament d'aigües fecals que provenen de les clavegueres dels carrers esmentats, que molt ens temem que són molt antigues. Demanem una actuació urgent per part de l'ajuntament en la solució al problema de salut, que estem patint des de fa mesos. És per això, que volem parlar amb la persona o persones capacitades per a arreglar aquest greu problema que estem suportant ( cada vegada menys ) els propietaris d'aquests locals. Esperem resposta urgent, i trobada si cal ben aviat per tal de posar-hi solució definitiva. Resposta
Verificat el que fa el cas, tot sembla indicar que es tracte d'unes unions defectuoses de les canonades particulars de l'edifici. Comentat amb la comunitat de veïns que posar-hi remei de forma immediata.
1366 2008/10/16 2008/11/12 c/ Julià Fàbregas: Just en la zona de carrer que era utilitzada com a Heliport hi ha una vorera en la que hi falta un fanal de iluminació que es va treure fa anys per facilitar les maniobres del helicopter. Des de fa temps aquest carrer ja no serveix de Heliport. Potser caldria tornar a col·locar el fanal al seu lloc. Resposta
Fanal col·locat al seu lloc.
1365 2008/10/16 2008/10/20 c/ Ramon Sala i Saçala: des del 40 al 42. Els embornals estan plens de fulles i restes vegetals dels arbres de la vorera i en cas de pluja podria ser un problema.
1364 2008/10/16 2008/10/16 Mn. Llorenç Vilacís: Des de fa uns mesos s'estan efectuant obres de millora en voreres i enllumenat del carrer, per part de l'Escola Taller de l'Ajuntament. (Des de la Ronda Camprodon fins a l'accés al pàrquing de l'Hospital General). A part de felicitar a l'Ajuntament per la millora, voldria fer-vos dues preguntes. 1.- Al quedar la via més estreta per a la circulació en dos sentits i ser pas de vehicles cap a urgències, No queda el carrer molt perillós?. 2.- En tot aquest carrer, tot i fer obres, no hi ha cap cloaca (Alcantarilla) per recollir l'aigua de pluja del propi carrer ni la que cau de la zona verda del seminari quant plou molt. Aixó portarà conseqüències als carrers just per sota d'aquest?. Ens trovarem que quant plou molt, el c/Ramon sala i Saçala semblarà un riu. S'ha previst?Que es pensa fer ?. Resposta
Les obres del carrer Mn. Llorenç Vilacís s'estan fent aprofitant que una empresa privada va demanar llicència d'obres per canalitzar uns tubs (fibra òptica i enllaç neumàtic) entre la Clinica Aliança i l'Hospital General. Hem aprofitat, doncs, les obertures i els moviments per a millorar, dins el possible, un accés molt utilitzat per a vianants.

El carrer només és d'entrada per ambulàncies i veïns i de sortida de l'Hospital. L'amplada, en el lloc més estret, és de 5,15 metres i és més que suficient (segons la normativa vigent de trànsit) per la circulació en doble sentit i més tenint en compte que un d'ells està restringit.
1363 2008/10/16 2008/10/27 Crta. de Roda alçada Camí de l'escorial: sol.licitem si seria possible possar-hi un mirall, perquè quan es surt en cotxe pel Camí de l'Escorial no es veu gens bé si ve algun cotxe per la Crta. de Roda. Resposta
Observant "in situ" les possibilitats, s'ha vist que no és adequat la col·locació d'un mirall donada l'amplada del vial, ja que no es pot apreciar gens bé. Aquesta Ctra. de Roda, és una carretrea i té les amplades de carretrea i no de carrer de ciutat. Des de l'Ajunatment es va demanar, ja fa uns mesos, de forma formal a la Generalitat el traspàs de la titularitat cap a l 'ajuntament per poder-la urbanitzar i convertir-la en carrer i per tant molt més de bon transitar i senyalitzar. En farem el seguiment.
1362 2008/10/16 2008/10/16 Parc Horta de la Sínia: Moltes felicitats pel Parc de l'Horta de la Sínia. Com a veïna del barri del Remei amb dos nens petits, estic molt agraïda de disposar d'un parc infantil tan ben equipat en aquest barri que fins ara estava molt mancat de parcs. M'agrada molt com ha quedat i els equipaments que s'hi han posat perquè els nens puguin jugar.
1361 2008/10/16 2008/10/16 Bus Urbà: Amb la recent ampliació de les línees d'autubús urbà ha quedat suprimida la parada de la línia 3 que hi havia al c/ Bernat Calbó davant de l'escola Guillem de Montrodon. Aquest parada era utilitzada tant per algun alumne com sobretot per pares i avis de l'escola quan venien a recollir els seus fills o néts. Aquesta supressió és doncs, per l'escola, un inconvenient per poder utilitzar el transport públic. Per tots els motius exposats des de l'AMPA del Guillem de Montrodon sol·licitem la rehabilitació de la parada de la línea 3 davant la nostra escola. Resposta
Molt possiblement la L-3 podrà allargar el recorregut baixant fins a la Plaça Catalunya, donant la volta i parant davant l'escola, on hi ha la parada de la L-4. De moment, els usuaris haurien de caminar fins al peu de l'Hospital General o fins al IES Vic, tampoc creiem sigui massa lluny.

Totes les línies s'han de trobar a la mateixa hora a l'estació d'autobusos per poder fer els transbordaments sense fer esperar. És per aixó que no podem allargar els recorreguts sense assegurar-nos que es poden complir els horaris. Estem fent millores a totes les línies per facilitar que tot funcioni correctament, per exemple: hem possat semàfors que controlen els conductors i prioritzen el pas del bus, estem fent una nou accés a l'estació d'autobusos per evitar la volta a la plaça Mil·lenari, etc... esperem que en breu estigui tot en funcionamen i poguem allargar la L-3 fins al Guillem.
1360 2008/10/16 2008/12/03 Parc de l'Horta Vermella: Sóc veïna del barri i ara ja fa uns mesos que he notat que just davant del parc sempre està ple de camions aparcats. És una vergonya que es permeti aparcar camions a dins d'un barri residencial com aquest. Senyors de l'ajuntament quina imatge volen dònar la d'un barri tranquil al costat del centre o la d'un polígon industrial prop del centre?. Resposta
S'ha observat durant varies setmanes i la Guàrdia Urbana està duent a terme un seguiment dels propietaris dels camions que hi aparquen, tot buscant una solució vàlida per a tothom.
1359 2008/10/15 2008/10/15 C/ Ramon Sala Saçala, 15: El tema de les llambordes i la tanca que vàrem exposar en aquest mateix espai ja ha estat solventat. Gràcies! Veig que aquest servei és eficient.
1358 2008/10/15 2008/10/15 Bus Urbà: És perfecte que la L-3 passi per davant de l'Escorial just quan s'acaben les classes a la tarda, aproximadament passa a les 17:10. Aquesta línia arriba a molts llocs inclosa la zona del Club Patí i és de molt bon aprofitar per nens, pares i avis. Esperem que continui així sempre i amb aquest horari.
1357 2008/10/15 2008/10/16 Bé, després del reconeixement institucional a n'en Ramon Montanyà com a primer alcalde democràtic de la ciutat, ara pertocaria plasmar el reconeixement de la seva tasca en alguna zona de la ciutat de Vic, dedicant-l un carrer o plaça. Resposta
Fem arribar la proposta a la comissió establerta per aquests afers. 
1356 2008/10/14 2008/10/16 c/Font del Frares: hi han pintades de color vermell a la façana de l'edifici núm. 5, l'ajntament neteja les façanes?. i si no que es pot fer. Després mirar de evitar-ho possant cartells. Resposta
De totes les pintades i grafits, s'en treuen fotogràfies i, en més d'una ocasió, s'ha pogut enxampar al malfactor.

En els edificid municipals, des de l'Ajuntament ens encàrregem que es treguin les pintades. En llocs de propietat privada, cal que es faci una denúncia i es busca la millor manera de solucionar-ho.
1355 2008/10/14 2008/10/16 Crec que per la integració seria bo que per els ciutadans catalans de Vic, es pogués fer un curs gratuït de la llengua àrab, així tindria la oportunitat d'assebantar-nos de moltes coses. Resposta
Als Habitatges Montseny, cada dissabte i diumenge al matí s'imperteixen classes de forma gratuita.
1354 2008/10/14 2008/10/17 Passeig: Fa un parell o tres de diumenges al matí, entre les 11 i les 12, la meva filla de tres anys i jo vam sortir a passejar per Vic. I quin lloc millor per fer-ho que per "l'acollidor" passeig?. Entre anades i vingudes, ens haviem d'anar apartant cada vegada que una ferotge màquina de neteja passava pel costat nostre. "Por" deia la petita i jo l'agafava a coll i ens refugiavem en un portal fins que havia passat. Tot aixó cada dos o tres minuts. Hi va haver un moment en que vaig dir prou i vaig decidir que el passeig, un diumenge entre 11 i 12 del matí és dels vianants, no pas de les màquines i ens vam asseure en un dels escassos bancs que hi ha, esperant amb aire desafiant que passés la màquina. Efectivament la màquina va passar i lògicament vam haver d'apartar-nos i refugiar-nos novament en un portal per la "por" de la nostra petita. Realment, el passeig de Vic, un diumenge entre les 11 del matí i les 12 ha d'estar ocupat per les "monstruoses" màquines de l a neteja o és que potser no hi ha hores millors? Resposta
La neteja prevista amb màquina per aquesta zona habitualment es porta a terme entre les 9 i les 10 hores, mai abans per qüestions de soroll en dies festius, excepcionalment aquest servei es pot retrassar per alguna incidència, especialment en èpoques de l'any on hi ha més volum de treball, com pot ser l'època de caiguda de fulles. Farem especialment esment a tots els conductors d'escombradora que evitin retrasar l'actuació amb màquina a aquesta zona en concret i especialment al cap de setmana.
1353 2008/10/14 2008/10/15 Bus Urbà: treballo al CEIP Guillem i sempre he agafat L3 per anar a casa meva al carrer montserrat, ara tardo gairebé un hora per arribar a casa, ja no l'agafo m'estimo més que algú em porti. Resposta
Hi ha la L-4 que té parada al davant de CEIP i la L-3 que la pot agafar a l'Hospital Gral o davant de l'IES Vic i la portarà al carrer Montserrat amb 7 minuts.

Possiblement la L-4 acabarà tenint parada, també, al costat del Guillem.
1352 2008/10/14 2008/10/15 Bus Urbà: la meva filla va al CEIP Guillem de Montrodon sortim a les 5 i a 2/4 de 6 tenim extraescolars al c/Montserrat, el curs passat agafaven la L3 i ens anava perfecte per arribar a l'hora, ja que la meva filla te 4 anys, ara hem de anar a peu i no arribem mai a l'hora, perque s'ha tret el tram de la plaça de catalunya. Els veins estem sense autobus. Un dia vaig voler provar fent transbort quan tardava i del ceip guillem al carrer sant segimon vaig tardar 3/4 d'hora, quina vergonya deixar tot un barri sense autobús. Resposta
No hem deixat un barri sense autobús com afirma, ara hi ha la L-4 que té parada al davant de CEIP i la L-3 que la pot agafar a l'Hospital Gral o davant de l'IES Vic i la portarà al carrer Montserrat amb 7 minuts.

Possiblement la L-4 acabarà tenint parada, també, al costat del Guillem.
1351 2008/10/13 2008/10/15 Zona Blava: vaig deixar el cotxe amb la meva filla dins i en zona blava, vaig anara a comprar a l'esclat, qüestió de dos minuts, al tornar ja estava sancionat, està bé que s'agafin la feina seriosament, però quan s'hi està poca estona i a més al davant i al darrera sense cotxes aparcats, jo diria que s'ha passat.o estan amagats esperant la presa. Només es una segerència.
1350 2008/10/13 2008/10/15 Cabines telefòniques: l'ús de les cabines telefòniques és un fàstic a Vic, l'altre dia em va costar per 10 segons 15 € per voler fer una trucada internacional, i al buscar-ne una altre, quilometricament lluny, estava oxidat i es va tornar a tragar els euros i amb la crisis i el poc diners que em quedavan vaig marxar estafat. Suggereixo canviar-los. Resposta
Ho lamentem sincerament, però són de responsabilitat exclusiva de telefonica, tant el servei que ofereixn com el  obiliari i el seu estat. Els hi passarem copia de ll'e-mail.
1349 2008/10/13 2008/10/15 c/Nou: L'antic carrer Nou de Vic, és un carrer de prioritat pels vehicles. Els vianants hi circulen amb por. Ha comptat mai l'Ajuntament, en un espai tan reduït, quans vehicles hi passen (alguns a gran velocitat sobretot els divendres i dissabtes a partir de les 12 de la nit). O quants vehicles hi aparquen continuament. O quantes obres s'hi estan fent dificultant els pas dels vianants per les voreres. Us recomanaria que hi passessiu en hores punta amb cotxets de nens, bosses o maletes o paraigues. En definitiva un espai poc cuida't i molt incòmode pels vianants. I fins i tot perillós. Per acabar-ho d'arreglar, davant de les finques núm. 131/ 133, hi ha un embornal amb la reixa que no cassa i amb el pas dels vehicles fa un soroll insorpotable sobretot a la nit. I d'aixó ja fa temps. El carrer Nou era un carrer que servia per fer sortir el trànsit de Vic fa 200 anys, hi ara encara té el mateix ús però amb el mil per mil més de trànsit. Resposta
Està prevista la remodelació del c/Nou, donant prioritat als vianants i segurament dividint-lo en dos o tres trams amb la circulació en diferents sentits per evitar llargs trams rectes. Prenen nota de tapa mal ajustada.
1348 2008/10/12 2008/10/28 La Sala de la Columna de ca la Ciutat: és el lloc adient per a celebrar-hi els actes més oficials i ciutadans. Però el nom li ve precisament de la columna que la presideix. Abans de la instal·lació de l'aire condicionat, la columna monument servia per penjar-hi ventiladors. Ara ja es podrien treure els suports dels antics ventiladors. Recordem: La columna és un monument. Resposta
Totalment d'acord. Ho fem treure.
1347 2008/10/12 2008/10/15 Parcs: Voldria saber si tenen previst ubicar un parc infantil en la zona del Sucre, en concret zona eix 11 setembre i nadal 1, ja que per a l'activitat lúdica dels nens, no n'hi ha. El que hi ha és molt asfalt i carril bici. Per tant, voldria saber si en faran un. Resposta
No. De moment no està previst cap parc infantil, però hi ha força parc de zona verda, com el parc d'occitània, Parc de Santi Ylla, Parc de Segimons de Serrallonga, Parc del estudis i pel eix 11 de setmebnre està previst incrementar el campus universitari.
1346 2008/10/12 2008/10/15 C/ Menèdez i Pelayo: Sóc un veï del carrer, un carrer relativament ample però no el suficientment ample per suportar el pas d'un autobús de línia i qualsevol altra vehicle. Em vinc a referir que quan et trobes l'autobús i vas amb el teu cotxe o t'apartes tu o se t'emporta, ja que els conductors del servei semblen l'Alonso al Japó. Per quan definireu definitivament el sentit i restructurareu l'ordre de tot el veinat?. Resposta
Mentres durin les obres dels blocs de piusos i no es puguii obrir el carrer del Molí d'en Saborit, ens veiem obligats a circular pel Menèdez Pelayo. No obstant si els problemes perduren, haurem de buscar alguna solució per millorar la circulació entre autobús i altres vehicles. En farem el seguiment.
1345 2008/10/12 2008/10/15 CIF Ajuntamenmt: per motius laborals he tingut accés a una fotocòpia del CIF de l'ajuntament de Vic, i quina ha sigut la meva sorpresa?. Que encara hi diu AYUNTAMEINTO DE VICH, si si, tal com està escrit. No és molt trist que una ciutat que presumeix de ser el brèssol del catalanisme, 30 anys després de la mort d'en 'Kiko', aquell entrenyable politic, que ja es difunt, encara tingui com a denominació AYUNTAMIENTO DE VICH?. Espero que hi posseu fil a l'agulla i el pròxim cop que tingui accés al Cif de l'ajuntament hi posi el que ha de posar. AJUNTAMENT DE VIC. Per cert, un cop canviat el nom no estaria de més actualitzar totes les propietats, ja se que suposa molta feina, però els gestors ho fan tot per un mòdic preu. Resposta
Ho passem a serveis generals.
1344 2008/10/12 2008/10/15 Bus Urbà: Els veïns no entenem la supressió de la parada de bus davant les germanetes. Tal com dieu a la resposta, d'un altre ciutadà, s'ha d'escollir el lloc més espaiós si és possible. També us he de dir que la parada de la Font de Sant Pere està posada en un lloc horrible. Damunt la gespa!!!!! Increible. ja veig que vetlleu per les persones amb mobilitat reduïda. Els veïns hem fet una queixa amb recollida de signatures. Esperem que ens atengueu els suggeriments. Resposta
La elecció del lloc més espaiós per una parada de bus és la tercera de les tres circumstàncies que ens fan elegir un lloc o un altre. Mai ens hem tancat a les suggerències i les modificacions que es puguin aportar, només hem demanat un temps prudencial per esbrinar que no sigui pitjor el remei que la malaltia.
1343 2008/10/12 2008/10/15 Parc Xavier Roca i Viñas: Em preocupa ara el parc. Vivim davant i unes nenes-noies ens van començar a tirar castanyes amb total impunitat. S'encaren amb la gent sense cap motiu i tenen una actitud molt racista cap als nanos marroquins que sempre han jugat sense conflictes aquí, amb tots els nes i nenes. Estaria bé que per les tardes , de tant en tant, la guàrdia urbana fes un tomb, com a mesura preventiva, perquè sospito que els haurem de cridar d'aquí no res. Resposta
Hem passat avis a la Guàrdia Urbana i a l'equip d'Agents Cívics per si es poden identificar aquestes persones i reconduir-les.
1342 2008/10/12 2008/10/31 Rbla. Tarradellas: m'agradaria saber el perquè del pàrquing subterrani del Remei. Visc a davant de la plaça on hi volen fer el pàrquing; primer de tot no m'agradaria haver de treure el dit de pols cada dia, ni sentir els sorolls de màquines; estic estudiant i no és el millor ambient per fer-ho. Ja vaig patir les obres del passeig (que per cert van durar molt més del que s'havia previst) i no vull passar pel mateix. També m'agradaria saber si el fet que estigui al costat del riu podria influenciar. Resposta
El projecte del pàrquing soterrat és sòlid i segur, s'ha tingut en compte la proximitat del riu. Des de l'equip de govern tenim la obligació de veure-hi més enllà de la immediatesa i de prendre les decisions que es creuen necessàries, encara que puguin semblar impopulars. El temps ja dilucidarà qui tenia la raó.
1341 2008/10/11 2008/10/11 Felicitats a l'Ajuntament per la iniciativa de incorporar els 4 aparells defibriladors.
1340 2008/10/11 2009/01/26 C/Julià Fabregas cantonada amb Josep Maria Selva: s'aparquen normalment vehicles dificultant la visibilitat en les maniobres de sortida i entrada al garatge soterrani de la Comunitat de propietaris del Carrre Ramon Sala i Saçala, 42 que té l'entrada per el carrer Julià Fabregas, així com dels vehicles que circulen per aquests carrers i han de fer la cruïlla. Els vehicles queden aparcats en plena cantonada sense respectar la distància mínima de 5 mts entre el vehicle i la cantonada com marca la normativa. Es podria marcar amb pintura groga tota la cantonada?. Amb això quedaria més clara la prohibició de deixar els vehicles aparcats entre la cantonada i l'entrada del garatge i es podrien evitar situacions de risc d'accident. Es podria veure més presència de la Guàrdia Urbana per la zona, sobretot els matins on l'afluencia de gent al HGVIC és major i l'hora on es prudueixen més infraccions?. Gràcies per donar-nos eines per participar en la millora de la nostre ciutat. Resposta
Verificat el que fa el cas, es donen instruccions de pintar la ratlla groga i passem avís a la guàrdia urbana per a fer-la respectar. a 30.01.09: col·loquem a més un senyal de prohibit aparcar.
1339 2008/10/11 2008/10/11 Avgda Països Catalans cantonada c/de les Flors: Fa més de tres setmanes que envio un e-mail a la guàrdia urbana dient-els-hi que hi ha un cotxe mal aparcat o abandonat en un lloc on no s'hi pot aparcar i no em fan cas. Fa més de tres setmanes que el cotxe no es mou és un Nissan Patrol Gi-2869-Y. Aquest cotxe no es mou i està aparcat en un punt on crec que no s'hi pot estar. Resposta
La Guàrdia Urbana no pot retirar un vehicle sense seguir un procediment que estableix, en primer lloc, identificar el cotxe amb un adhesiu de color i intentar esbrinar el propietari, passat un mes, el procediment senyala canviar l'adhesiu indentificatiu per un altre color i passat novament un altre mes, ja es podria retirar. A no ser que el cotxe tingués danys o obstaculitzés la via pública, en aquest cas el podrien retirar d'immediat. Passen avís a la Guàrdia Urbana per iniciar el tràmit, si és que no estigués ja iniciat.
1338 2008/10/10 2008/10/10 c/Bisbe Torres i Bages: Darrerament he observat que a la vorera tan ample que hi ha davant de l'escola de música de Vic serveix perquè les mares o pares dels nens puguin aparcar còmodament allà damunt quan porten o recullen els seus fills. Suposo que l'objectiu de fer la vorera tan ample no va ser aquest, oi? Resposta
Efectivament la vorera ampla no és per als cotxes, sinó per al vianants i per a fer de rambla per a passejar-hi. En passem avís a la Gua`rdia Urbana.
1337 2008/10/10 2008/10/10 He llegit al '9 nou' d'aquesta setmana que hi ha 'cuques de cafè' als Hab. Montseny. Aquí en el passeig Pep Ventura, fa més d'un any que n'hi han i no hi ha cap bar abaix i també a les cases pairals.
1336 2008/10/09 2008/10/10 Bus Urbà: Potser que algú digui als nous conductors d'autobusos o no tant nous, que els carrers del Barri del Remei no són per fer carreres en especiial el Virrei Avilés, que és el que em toca més d'aprop, si la guàrdia urbana hi posa un ràdar aquets senyors es queden sense punts en una jornada laboral i no es conya. Resposta
Gràcies. Passem avúis a l'empresa concessionària i a la Guàrdia Urbana.
1335 2008/10/09 2008/10/10 Parc de la Sínia: veig a venir que a l'ajuntament hi ha un tema que si li escaparà de les mans, el famós parc de la Sínia, després de haver-hi hagut multitud de gent en contre d'aquest parc, finalment es va inaugurar, els primers dies semblava que hi havia esclatat una bomba, brut, merdes de gos, escombraries etc. etc., ara està bastant bé en aquest aspecte però si comença a desenvolupar un altre tema, que és les reunions de 'Gamberros' per definir-los d'alguna manera, jo personalment he trucat dues vegades a la Guàrdia urbana per els aldarulls que hi ha de nit, avui fins hi tot a cops de puny, com aquella famosa pel·l?cula 'El club de la lucha' dos tius sense samarreta envoltats de gent mirant i a bufetades, senyors de l'ajuntament, en aquests parc si està començant a gestar un ambient molt, però que molt perillòs, facin el favor de controlar-lo. Resposta
Gràcies, en prenen nota i es comentarà en les regidories pertinents. Malgrat tot, no deixi d'avisar a la Gua`rdia Urbana sempre que ho cregui oportú.
1334 2008/10/09 2009/01/27 c/Sant Jaume: al capdevall amb la cantonada al carrer Santa Anna en aquest tros de carrer els cotxes corren molt, al fer la corba. On algun dia atropellarant algú, al anar a llençar les escombreries, on tampoc hi han pasos de vianants. On en aquest tros de carrer la carretera està molt malament. Resposta
En aquesta zona i en concret en las cruïlla, s'ha definit el projecte tècnic per a una intervenció en breu espai de temps. Està previst actuar-hi durant el proper mes de febrer.
1333 2008/10/08 2008/11/11 C/ Raval Cortines cantonada c/ Canigó: s'ha pintat, al final, uns cediu el pas. Si ara hi ha més circul·lació al carrer Raval Cortines que a l'Indústria, com és què al c/ Canigó amb Indústria hi han Stop's i al Canigó amb Raval Cortines hi han cediu el pas?. No sembla gaire lògic, ni segur, no?. Per altre cantó, ja que s'han pintat les indicacions a la cantonada Canigó Raval Cortines, no estaria de més que la policia local s'hi passés i recordés a la gent que aparca a la cantonada que no està permès. Resposta
Per les dades actuals de mobilitat de que es disposa, és correcte tal com està. No obstant es continuarà observant l'evolució de la circulació.

Hem passat avís  a la guàrdia urbana per a las eva consideració.
1332 2008/10/08 2008/11/11 c/Santa Anna: segons he llegit a la web de l'ajuntament, s'ha d'urbanitzar el carrer. Amb tot això de les subvencions que dona la Genelalitat pel Pla de Barris, la pregunta és: quan es començarà a urbanitzar?. Després vull felicitar a l'ajuntament per les millores que esteu fent a Vic Sud, possant enllumenat, tanques, etc... Resposta
El projecte d'urbanització del c/SAnta Anna ha quedat exclòs del Pla de Barris ja que sota el carrer, l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) hi ha de fer una nova canalització del torrent de Sant Jaume, per tant fins que l'ACA no hi faci aquesta primera intervenció, no se'n podia fer cap d'altre i a més el Pla de Baris te una valissa fins a finals del 2009.
1331 2008/10/08 2008/10/10 Obres Atlàntida: Ara que sembla que comencen les obres en els terrenys on hi havia l'antic teatre 'Atlàntida', voldria saber si finalment treuran aquella antena de telefònica tan vistosa que hi ha al costat. No és sols pel mal d'ulls que fa sinó per les radiacions que desprén. Resposta
L'antena no només és de telefònica, hi ha receptors i transmissors de seguretat i vigilància com els ADF, Bombers i altres.

Periodicament es mesuren les radiacions que s'emeten. Les lectures mostren uns resultats de radiacions inferiors a les d'un telèfon mòbil. No sermpre el tamany va en funció al que emet.

Malgrat tot, s'estan fent passos per canviar-la a una de més moderna i eficient.
1330 2008/10/08 2009/01/23 Passatge Sant Josep amb el Carrer Manlleu: els veïns que tenim pàrquing en aquest passatge estem farts que cada dos per tres a la línia groga que hi ha marcada a la sortida d'aquest, és a dir, al c/ Manlleu permanentment hi hagi cotxes aparcats. Hi hauria la possibilitat de posar-hi unes jardineres o unes pilones encastades al terra?. Resposta
Amb les subvencions del Govern Central als Ajuntaments, està previst remodelar tot el carrer Manlleu i carrer Nou, disn aquest 2009 i per tant es solucionarà aquet tema.
1329 2008/10/08 2008/10/10 Can Garrofa: Algú em sabria dir perquè en el nou complex esportiu de Vic, que paguem tots, no hi haurà cap pista de tennis?. He llegit varies notícies que hi haurà piscina, gimnàs, pistes de padel, ... però no pistes de tennis. Jo, com molta altra gent, no som soci de cap club privat de la ciutat i si és per aquesta raó em sembla que ens estan prenen el pel. Si vull anar a jugar a tennis m'he de desplaçar a una altra població. Resposta
El nou complex de Can Garrofa no el paguem entre tots com afirmeu. És una inversió 100% a càrrec una empresa, que a canvi tindrà l'explotació del complexe durant uns anys i a uns preus pactats amb l'Ajuntament. L'ajuntament cedeix els terrenys i al final del contracte tot el complexe passarà a pertànyer en propietat a la ciutat. No només no s'ofereix el tennis, hi ha molts altres esports que tampoc. Des de L'Administració hem d'anar impulsant els esports més multitudinaris i de més demanda.
1328 2008/10/07 2008/10/10 Bus Urbà. marquesina: Els usuaris de la L-3 zona del Nadal, concretament c/Bisbe Font Andreu, conscients de que amb tantes parades noves, no totes encara tenen marquesina. Voldriem demanar si seria possible que aviat en aquesta parada hi hagués una marquesina ja que quedem molt desprotegits tant per la pluja com pel fred, està en un lloc sense cap edifici on et poguis refugiar i esperar l'autobús, els nens queden molt a l'intemperie. L'espai en la parada permet correctament possar-hi una marquesina. Esperem es pogui tenir en compte aquesta petició. Resposta
Tenim en fabricació les marquesines per ser instal·lades en les parades que ho poden admetre. Aquesta en concret és una d'elles, esperem que en breu es podrà col·locar.
1327 2008/10/07 2009/01/22 Remodelació de carrers: Des de fa anys, quan es refan els carrers del centre, es converteixen en semi-peatonals, amb llambordes a l'espai destinat als cotxes. El cas és que, alguns, de nou en nou les unions no queduen planes, i els altres es va desgastant amb el pas dels cotxes. Això fa que, als llocs que haig de creuar per les llambordes, em fan mal els peus, i hi ha perill de posar el peu per entre les llambordes, i caure. Actualment la majoria de carrers no estan gaire bé. A la cantonada del C/Morgades amb l'Arquebisbe Alemany, el pas de vianants pel cantó del C/ Morgades, està força malament, tot i que el van repasant, em sembla que el millor seria refer-lo del tot, encara que s'hagi de tallar el trànsit temporalment. També a la cruïlla de la Pl. Santa Clara amb el C/ Sant Antoni, i el C/Sant Fidel, les unions de les llambordes està força malament. També en aquesta cruïlla, el pas de vianants està marcat pel C/ Sant Antoni, però està tallat per una jardinera de les grans. Resposta
Hem dut a terme unes probes de rejuntat de llambordes i la millor opció s'està aplicant aquests dies al carrer Pla de Balenyà, entre carrer de Gurb i Pare Coll, si el temps ens dona la raó s'anirà aplicant a la resta de carrers que ho necessitin.
1326 2008/10/07 2008/10/31 Voldria saber si hi ha el servei d'intercanvi de coneixement. Resposta
Amb aquesta designació no hem sabut trobar cap referència. No obstant potser es refereix al "Banc del temps", o sia en dedicar a tercers el nostre temps lliure que podem oferir per a tercers. Si és aquest el cas, es poden dirigir a Afers Socials, al 938855225, o bé adreçar-se al e-mail lopezcj@vic.cat que molt amablemnet els atendran.
1325 2008/10/07 2008/10/10 Voldria saber on puc trobar un plànol de tot el polígon Malloles, si pot ser en DIN A2. Pel meu treball (vigilant de seguretat), continuamnet m'ho estan preguntant els camioners i transportistes. Resposta
El millor és adreçar-se a urbanisme (93 88912 44) que és on tenen tota la cartografia.
1324 2008/10/07 2008/10/10 Sant Llàtzer: som veïns de la zona, el mesu fills van al cole a Calldetenes, cada dia els hi porto amb cotxe i cada dia sofreixo perquè cap cotxees salti el cediu el pas de la primera rotonda que hi ha en l'entrada del poble entre Vic i Clldetenas, els cotxes que venen de Vic no tenen visibilidad fins quasi passat el cediu el pas i molts no el respecten amb el que em veig obligada i com jo la majoria que estem dins la rotonda a frenar per evitar molt segurament un accident, s'agrairia que l'ajuntament mantingés o millorretirés els arbustres que hi ha just al costat del cediu el pas segurament els usuaris de la zona no ens emportariem tants ensurts. Resposta
Hem de partir de la base de que els conductors són coneixedors de les senyalitzacions i indicacions de circulació. Una de les "missions" de les rotondes és fer minorar la velocitat dels cotxes i sovint per això són de grans dimensions i no permeten veure en claredat a l'altre banda, per evitar precisament, que els conductor que no tinguin la preferència de pas augmentin la velocitat, sinó que al no tenir "bona visibilitat" redueixin la mateixa i vigilin. Segurament si la visibilitat fos plena, encara seria més perillós. No obstant verificarem que els arbusts i la vegetació no obstaculitzi cap senyalització.
1323 2008/10/07 2008/10/14 Plaça Pericas: contenidor de vidre, fa dies que està plè, la gent diposita les botelles a terra, convindría buidar-lo. Resposta
A principi de setmana s'ha buidat. Tindrem especial cura en detectar si cal canviar la freqüència de recollida en aquest punt per tal de que no es desbordin aquests contenidors.

Aquesta ubicació és una de les candidates per fer-hi properament un seguimnet amb l'equip de gent d'Adfo.
1322 2008/10/07 2008/10/10 Un llogater pot tenir tres animals en un cel obert d'un edifici?. Si és que no, què s'ha de fer en aquests casos?, Ja que a part de les males olors els gossos borden molt i no es pot viure tranquil. Resposta
Per tenir diversos animals en un espai, cal disposar de la llicència de nucli zoològic, que només s'atorga si es compleixen uns requisits. Si aquest llogater no disposa de la pertinent llicència, caldria notificar les dades per a poder efectuar una inspecció dels tècnics municipals i dictaminar el que faci el cas.
1321 2008/10/06 2008/11/11 Passatge Font dels Frares, 5 : Fa uns mesos amb l'antic administrador, ens vam queixar d'unes pintades en les parets del nostre edifici. Hem vist que fins el dia d'avui, no ha mogut ni un dit per poder ficar-hi remei. La setmana passada s'en van produir més, i ja som uns quants veïns que ens preguntem qui ens podria ajudar per netejar les pintades, perquè cada vegada hi ha més vandalisme i si un pinta l'altre encara més, i el final farà 'fàstic' mirar aquests pisos que tot just tenen només tres anys i sembla que faci 10 que estan construïts. I els veïns tenim ganes de poder trobar una solució per poder-ho evitar. Espero poder trobar una solució lo més aviat possible. Resposta
Ens ho hem mirat amb l'empresa que treu els grafitis dels edifciis municipals i conjuntament amb l'administardor i alguns president dels blocs. Resulta dificl treure'ls ja que la paret te un acabat granulat. Farem alguna proba més i en parlarem amb els presidents de com ho acabem de solucionar.
1320 2008/10/06 2008/10/10 Nadal: Ara ve Nadal. Hi podria haver un control municipal sobre quina estètica ha de mostrar la ciutat en referència als guarniments de Nadal a la via pública que és de tothom?. Nadal guarnit, sí! però amb una mica gust si us plau. Resposta
Els guarniments del comerços i carrers depenen bàsicament de les associacions de comerciants i de veïns. No obstant, des de la regidoria de comerç i consum, s'està vetllant, des de ja fa uns dies, per l'harmonia de tot plegat.
1319 2008/10/06 2008/10/08 Bus Urbà: Amb la reorganització de les línies de Bus ens hem quedat sense la parada del CEIP Guillem de Montrodon/ carretera de Roda, Agrairia que reconsiderèssiu la situació atès que els que vivim a les cases properes per venir des del centre hem de fer la volta per Calldetenes quan la línia L3 (a part de fer la volta pel Nadal) solament trigaria poc minuts per fer la volta a la rotonda- alguns usuaris hi ha guanyat però altres hi hem perdut. Resposta
El CEIP Guillem de Montrodon té una parada de la línia L-4, la groga.
Entenem la vostra proposta de la L-3, allargant fins a donar la volta a la Plaça Catalunya i la veiem molt factible. No obstant hem d'esperar a acabar d'estabilitzar els recorreguts de les 5 línies, ja que és del tot imprescindible que totes 5 línies es trobin sempre juntes, a l'estació d'autobusos cada 1/4 i 3/4 de les hores, per poder realitzar els transbordaments.
1318 2008/10/06 2008/10/08 Passeig Generalitat: Queda en peu una part de l'edifici de les antigues oficines de la Letel. El solar està totalment ballat. Pero hi ha una central elèctrica per desmontar dintre d'aquest edifici a mig enderrocar. L'empresa que havia de fer els 200 habitatges en aquest solar ha fet fallida, o això s'ha dit. Així que l'imatge d'aquest gran solar amb l'edifici esmicolat i amb la central elèctrica sembla que el tindrem durant molt de temps. Algú ens pot dir que aquesta central no sigui un perill?. Des de l'ajuntament es pot fer força per tal que l'empresa acabi l'enderroc total per tal que l'impacte visual no sigui de deixadesa? Resposta
La llicència d'enderroc comprenia totes les edificacions de l'antiga letel.

El fet, és que no es pogué enderrocar l'edifici que resta d'empeus perquè precisament hi ha una Estació Transformadora (una ET) en Servei i no té res a veure amb la situació econòmica de cap empresa en concret..

Els edificis de nova construcció de l'altra banda del Passeig de la Generalitat ja tenen una reserva per a una ET que serà la que substituirà aquesta i llavors es podrà desconectar de la xarxa i enderrocar l'edifici que la conté. La nova edificació al solar de l'Ntiga Letel ja tindrà la reserva per a les ET's que siguin necessàries per als nous subministraments. Les dues obres no tenen res a veure, de manera que la construcció dels nous edificis avança al ritme que marca qui els construeix i no qui enderroca l'antiga Letel.

Consultada l'empresa Fecsa-Endesa, m'han confirmat que encara que a aquesta ET li quedi poc temps de vida, té totes les proteccions i sistemes de seguretat al dia, i que en fan manteniment fins al dia que la desconectin de la xarxa perquè ja hi haurà la nova a l'edifici de davant.
1317 2008/10/06 2008/10/08 CEIP Centre: La meva filla va a aquesta escola nova, tot i que estem prou contents amb el lloc, el professorat i les aules prefabricades, que esperem sigui sols temporalment, ja fa tres setmanes que fan escola en aquest recinte, i hi han certes coses que s'haurien d'arreglar: Hi ha una obertura a la tanca arribant a la paret per on hi pot passar qualsevol. Sembla que va vindre una quadrilla a prendre mesures. Però encara no està tancada. La zona de davant de les aules prefabricades, que és un aparcament de zona blava, ja ens està bé, però demanem que hi hagi un pas on no puguin aparcar, per protegir els alumnes així com els pares i professors de possibles ensurts o accidents. -Es va dir d'arrenjar un local per l'escola i encara no hem vist que facin res. Les mares i pares dels alumnes del CEIP Centre esperem que sigui sol.lucionat el més aviat possible, així com veure començar les obres d'habituament de l'edifici on ha d'anar el CEIP Centre. Resposta
La construcció i equipament dels CEIP's no depenen dels Ajuntaments, sinó del Departament d'Ensenyamet de la Generalitat de Catalunya. No obstant, però, si ens preocupa que no estigui degudament "acabada". Ens possarem en contacte amb la regidoria de l'Ajuntament i farem per nanera de solucionar-ho.
1316 2008/10/05 2008/10/09 c/Sant Fidel: És la primera vegada que escric a la bústia fent una queixa, però no la primera que denuncio les escombraries del carrer St. Fidel , són una verdadera porqueria un niu de merda i pudor. Jo no sóc de Vic però com a botigera del carrer, tinc el dret de queixar-me ja que els impostos que pago no és que siguin baixos. No sé si tothom paga els 298 € que pago jo, però si és així no sé perquè no els feu servir per soterrar tots els contenidors i així ens estalviem que el carrer, tan cèntric com és, sigui el més brut i fosc (ja que tampoc hi ha faroles) de tota la ciutat de Vic. Resposta
L'entorn del carrer Sant Fidel és un dels punts "negres" de la ciutat en quan a recollida de cartró i residus, majoritariament dels comerços. Hem endegat una campanya, amb la col·laboració de gent d'ADFO (Associació Disminuïts Físics d'Osona) per a sensibilitzar a comerciants i veïns. Es comencen a veure els resultats satisfactoris en altres ubicacions de la ciutat, esperem veure'ls, també, a la ubicació del carrer San Fidel. No hi ha faroles ja que és un carrer il·luminat per projector a les façanes dels edificis. Hem mesurat el nombre de lux (mesura de la il·luminació) obtenint una mitjana de 25 lux i per tant compleix perfectament la normativa vigent.
1315 2008/10/05 2009/01/27 C/Nou núm. 7 baixos: hi ha instal·lat un Bar-Restaurant anomenat Racó LLatí; Fa uns quants dies us vaig escriure per saber una mica més d'aquest local i em vareu contestar que tenira expedient obert. M'agradaria saber com està aquest expedient. Ja que aquest mateix matí on hi ha l'extracció de fum sortia de color blanc i amb una pudor a fregits que hem hagut de tancar les finestres del darrera de casa. Què hem de fer?. Resposta
Hi ha expedient obert i això significa que se'ls pot advertir i multar fins a tres vegades abans de la clausura de l'activitat. Ja ha sigut multat per primera vegada i durant el mes de febrer està planificat que un tècnic de l'ajuntament hi faci una nova inspecció per verificar si han adequat el  local amb els requeriments de la LIIA (Llei d'Intervenció Integral d'Activitats). Es cas negatiu seguirà el procés.
1314 2008/10/04 2008/10/04 Bus Urbà: És la primera vegada que escric a l'Ajuntament per a una queixa, però com a ciutadana que pago els meus impostos m'he vist obligada. Aquesta tarda he pujat per primera vegada al nou bus urbà amb els meus fills de 4 i 5 anys, els nens super emocionats, però quina ha estat la meva sorpresa a l'hora de pagar, 3 euros 45 cèntims, m'han donat ganes de baixar de l'autobús. Moltes ajudes a la gent gran, però i a les famílies que tenim mes d'un fill?, senyor alcalde, vostè creu que això es bo per a una família de cinc membres? penso realment que el preu es excessiu, vaja un bogeria, jo personalment no em puc permetre tornar a pujar a l'autobús nou, torni als vells i al preu antic. Resposta
El normal és que vostè hagués utilitzat una targeta T-10, amb dret a transbordament com són ara, i hagués pagat 8.0 € per 10 viatges, o sia que avui hagués pagat 2.40 €. Abans, amb els autobusos vells hagués pagat a 8.70 € la T-10 amb transbordament, o el que és el mateix 2.61 € pels 3 tiquets (avui és un 8.1 % més barat que abans).

El bitllet senzill, el d'un sol us, si és cert que val 1.15 €, però està pensat pels que no l'usen mai o gairebe mai. Els estudiants encara ho tenen més barat, paguen a 7:0 € el 10 viatges.

Lamentem aquesta situació que no s'hagués hagut de donar.
1313 2008/10/03 2008/10/16 C/Carrasco Formiguera cantonada c/Josep Pratdesaba: primer de tot voldria felicitar a l'ajuntament per la ràpida actuació que van tenir al treure els contenidors que dificultaven la visió pels cotxes que sortien d'aquest carrer. Però hi ha un petit problema, el lloc on hi havien els contenidors que dificultaven la visió hi aparquen cotxes i camions i la visibilitat torna a ser nul·la. Demanaria que si fes alguna cosa perquè els cotxes no hi aparquessin i poguessim tenir una bona visibilitat per poder sortir del carrer. Resposta
Col·locada senyal de prohibit aparcar i pintada línia groga.
1312 2008/10/03 2008/10/07 La Guixa-C/de les Escoles - Francesc de Paula van Halen: hi ha una rampa que caldria fer-hi les escales i possar-hi enllumenat. Aquesta rampa és un perill per les persones, per això insto a l'Ajuntament que agafi la iniciativa per trobar el camí per fer-la i solventar aquesta mancança que fa temps que dura. Resposta
Aquest passatge, Francesc de Paula van Halen, és privat. En conseqüència, des de l'Ajuntament no hi podem intervenir. No obstant parlarem amb la propietat per analitzar la conveniència o no de l'intervenció suggerida.
1311 2008/10/02 2008/10/09 C/Sala Saçala: Des de fa alguns dies hi ha unes llambordes laterals - a la zona verda davant del número 15 - que han caigut (la primera va caure i la resta les devia fer caure algú...). Caldria tornar a posar-les, doncs fan mal efecte i perilla que algú remenant s'hi faci mal... També hi ha una tanca de la mateixa zona verda que ha caigut. Altrament la zona està ben mantinguda i seria una llàstima que es deixés degradar...
1310 2008/10/02 2008/10/22 Avgda. Olímpia: des de fa uns dies els llums estan oberts tant de dia com de nit, potser millor apagar-los per millorar l'estalvi enèrgetic. El carrer entre un edifici de pisos i el darrera del Club Pati, no té pas de vianants, però si carril bici damunt la vorera, com s'enten això?. Resposta
a 10 d'octubre: Revisada la programació socelux dels fanals.

a 22 d'octubre: és una zona en plena urbanització. Tindrem en consideració el suggeriment.
1309 2008/10/02 2008/10/07 C/ Castell d'en Planes: Fa molt temps que cap empresa no ve a desbrossar i netejar el bosc de la muntanya del Castell d'en Planes, especialment la zona que toca al carrer que porta el mateix nom. A més hi ha perill d'incendi ja que els abres, arbustos, sota bosc, etc està molt descuidat i hi ha cases a molts pocs metres. Resposta
És una propietat privada i com a tal no hi poden intervenir en primera instància. farem arribar el comentari a la propietat.
1308 2008/10/01 2008/10/15 C/ Mare de Déu de les Neus: és lògic que cada dia entre tres quarts de vuit i un quart de nou del matí i hagi un camió (fruita) i una furgoneta (peix) descarregant a mig carrer?. Resposta
No. NO és lògic i s'ha coneixement a guàrdia urbana i als responsables dels establiments.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...