Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no publicarem bústies anònimes.

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
La factura anual de consum elèctric en el total d'edifcis municipals de Vic és de 750.000 €

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
1218 2008/09/11 2008/09/18 Avgda. Olímpia - davant de l'alberg, Pas de viannats: Quan els cotxes pujen des d'el mercat cap a l'Alberg, no existeix cap senyal que informi d'un pas de vianants proper, doncs, si sumem la velocitat a que arriben alguns vehicles i la no senyalització del pas de viannats, resulta molt perillós creuar per davant de l'alberg. Es podria senyalitzar.
1217 2008/09/11 2008/09/19 c/ Bach de Roda amb Menèndez Pelayo: la meva pregunta és saber quan de temps tardarem a tenir de nou un mirall per poder veure si més no els cotxes que venen en un sentit per poder travessar el carrer. (ja fa molts dies un cotxe se'l va emportar i ja no l'han posat més). Per altra part des de l'última inspecció a les clavegueres han deixat la tapa fluixa, i degut al gran volum de trànsit que circula per aquests carrers és molt pesat anar sentint sempre el mateix soroll. Agrairia es fessin les revisions ni que siguin com a mesura provisional fins que tota la circulació del nou barri estigui acabada.
1216 2008/09/11 2008/09/14 Centre Cívic Santa Anna: En primer lloc gràcies per la reposició de l'expenedor de bosses per els gossos. Amb el nou enfocament, que el trobo bé, però hi han mancances. Referent a persones grans amb dificultat de trasllat que tenint a prop van a la tada a fer una partida de cartes i així es mouen i es relacionen, però amb el nou enfocament resulta concretament avui 11 de setembre. demà 12, demà passat 13 i el 14 tindran tancat perquè la noia contractada per l'ajuntament fa festa i no s'obrirà el local, sincerament es trist per ells, mireu si es pot trobar alguna solució?. Resposta
Agraïm la felicitació, igualment prenem nota del comentari. La persona de l'Ajuntament que treballa al centre, ha ampliat a jornada complerta el seu treball de coordinació del centre, però el seu horari segueix sent de dilluns a divendres. Això no vol dir que els caps de setmana el centre hagi d'estar tancat, però sí que les entitats, persones grans, .. que l'utilitzin, s'han de coordinar amb aquesta persona a fi d'acordar els temes dels horaris i de les claus. D'altra banda, el divendres 12 de setembre els centre cívics tenien l'autorització de fer pont, ja que aquest mes, el diumenge 28 de setembre hauran de treballar per fer la jornada de portes obertes per la presentació dels tallers d'aquesta tardor.
1215 2008/09/10 2008/10/23 C/ Narcís Verdaguer i Callis nº 10: El bar que hi ha no està insonoritzat i degut a que en aquestes dates celebran el ramadam està obert fins a les 3 o les 4 de la matinada. Tenen les finestres obertes i a partir de les dues de la matinada que posiblement deuen haber de tancar es quan van tancant i obrint la persiana de la entrada cada vegada que marxa algú fent molt de soroll, aixó pasa com 10 o 15 vegades cada nit. La gent xerra molt alt i criden arrosegant les cadires i el soroll que hi ha no es pot aguantar. Els veïns no podem dormir fins que marxan. Des de la setmana passada que una persona que es lleva a les 7 del matí només pot dormir quatre hores cada dia. Vostès pensen que aixó es pot aguantar?. Els bars per no tenir cap problema no creuen que hauríen d'estar insonoritzats? és obligatori insonoritzar? a quina hora s'ha de tancar? No m'agrada causar cap problema a ningú, però crec que dormir és un dret de tothom. Durant tot l'any no puc anar a dormir abans de les 12 de la nit?. Resposta
S'ha posat en coneixement de la Guàrdia Urbana i dels Agents Cívics.
El local compelix amb la  normativa vigent d'activiatts reglamentades, altre cosa és el civisme dels clients del local.
1214 2008/09/09 2008/09/14 Recorregut del Gurri: Quasi cada dia hi passejo. Últimament el veig molt deixat. Les herbes i matolls estan molt alts i inclús dificulten el camí i no hi ha cap paperera que no ajuda a mantenir-ho net. Potser així els amos de gossos no tindrien escusa a l'hora de recollir els excrements ja que han d'anar amb la bosseta dels excrements durant tot el recorregut i algú desisteix de recollir. Per últim l'altre dia hi havia un flamant cotxe al bell mig del camí. Es podria controlar? És un bonic passeig i l'hem de cuidar. Resposta
L'empresa que va plantar els arbres i arbrust és qui ha de fer el manteniment. Passem avís al departament de Mediamabient per a que hi actui.

Hi ha papereres en les zones de descans. No obstant en prenen nota i en farem possar alguna unitat més al llarg del recorregut.

La guàrdia urbana, de forma periodica hi fa un recorregut de vigilància. No estaria de més que la propera vegada pogués donar avís directament (93 885 00 00) i axí podriem enxampar-los "infraganti".
1213 2008/09/09 2009/01/15 c/Joana Juglan: l'entrada pel carrer Montserrat dels cotxes és molt alta i molts cotxes toquen a terra. Fa molt temps es fa entrar una instància a l'ajuntament i ... silenci administratiu. Com ho hem de fer?. Es pot suavitzar aquesta entrada?. Resposta
Actualment s'està adequant la vorera c/Montserrat cantonada Paisso Catalans, aprofitarem l'avinentesa per adequar la pendent del gual d'entrada.
1212 2008/09/09 2008/09/14 Després de diverses legislatures heu arribat a treure un cable molest i sense cap funció a la plaça Major i que un Nadal de fa molt es va deixar abandonat. Gràcies. Ara caldria que el punt carrer Estret / plaça Major sobre unes caixes de llum fa temps i temps que hi ha molta brutícia i és el lloc per on passen tots els visitants de Vic. Caldria solucionar-ho aviat. Resposta
Agraim la felicitació.
Pel quadre elèctric en qüestió, ja portem més de 4 mesos amb gestions per traslladar-lo, no mresulta fàcil. Com a mínim el que farem serà canviar la caixa per una antigrafit i propoganda.
1211 2008/09/09 2008/09/14 Guàrdia Urbana: Els darrers estius Vic era un infern a causa de les motos amb els tubs d'escapament retallats. Sembla que ara cada dia més es fa aplicar la normativa. Felicitats nou equip! Però a la tardor és quan cal apujar la guàrdia novament i fer respectar el codi a les noves generacions que s'incorporen al trànsit rodat. Resposta
La Guàrdia Urbana no ha pas abaixat la vigilància en aquest assumpte. S'estan duent a terme més intervencions que mai i a més col·laboren amb les escoles, impartint classes de mobilitat i comportament a la via pública.
1210 2008/09/09 2008/09/14 S'hauria de posar fi als regadors automàtics sense control. Està molt bé que per exemple al barri de l'Horta Vermella o al campus de l'Universitat hi siguin, però el que no podem permetre és que plogui durant tota una tarda i que al vespre s'engeguin automàticament durant una bona estona. Algú hauria de cuidar-se de que això no passi i així no malbaratem l'aigua. Resposta
Dia rere dia es col·loquen més sensor d'humitat i pluja en les zones ajardinades, que haurien d'evitar el fet que se'ns exposa. Sovint moltes bretolades i actes incívics ens espatllen els regs o simplememt els giren. Tots els regs automàtics utilitzen aigües freatiques, de pou, mai d'aigua de xarxa.
1209 2008/09/08 2008/09/14 Demanaria més mà dura amb els propietaris de gossos que no compleixen amb les normes i senyals establertes a la Ciutat. Si jo amb el cotxe em salto un semàfor és multa oi? En el Parc de Miquel Albó (davant del Guillem de Montrodon) no passa dia que no vegis gossos passejant per dins el parc, tot i que hi ha un panell informatiu amb les prohibicions (és petit i la gent no hi para atenció, també hi diu que no es pot jugar a futbol i davant d'una escola és inavitable) i una senyal de peu a l'altura del mig del parc. Al haver-hi un veterinari a davant (i consti que ells no en tenen cap culpa) hi ajuda, ja que la gent surt de la Clínica i treu a passejar el gosset per la gespa. A part, davant de la Clínca Veterinaria gairebé cada dia hi ha algun excrement de gos, potser seria bo posar-hi un dispensador de bosses. Resposta
S'han dut a terme diverses campanyes de sensibilització i sancionat a varis infractors, No obstant els Agents Cívics en prendran nota de la zona en concret i en faran un seguiment.
1208 2008/09/08 2008/10/29 c/ De la Gelada amb el c/ Santa Joaquima de Vedruna: a l'altura del Café de les Lletres, és molt perillós, ja que els cotxes que venen del carrer de la Gelada i baixen cap a la Plaça Divina Pastora no tenen prou visibiliat de si ve algun vianant o cotxet amb criatures i a l'inversa. Només has d'estar una estona assegut a la placeta per veure més d'un, dos i tres ensurts, sobretot amb cotxets de nens ja que és un carrer molt transitat pels vianants que van a l'escola. No sé si un mirall seria la solució. Resposta
Mirall col·locat.
1207 CAPUTXINS 2008/09/08 2009/01/23 C/ Sant Jordi: Aquest cap de setmana ens han trencat per segona vegada en uns mesos el retrovisor del nostre cotxe. Sembla que és un fenòmen que s'ha repetit en més d'una ocasió i inclús un veí ens ha comentat que la trencadissa es produeix en sèrie. Hem pogut observar que aquest fenòmen es produeix només durant els caps de setmana i coincideix amb la obertura de la discoteca Pasternak (curiosament durant l'època d'estiu que ha estat tancada, no hi ha hagut cap problema). Sembla que la gent jove que de matinada retorna al seu domicili no té una altre cosa a fer que anar picant el cotxes. Ens preguntem si seria factible posar solució a aquest problema, poder augmentar els controls a la zona durant el cap de setmana. Resposta
S'està seguint amb la Guàrdia Urbana, tant de paisà com d'uniforme, però no resulta del tot satisfactori, ja que no es pot cobrir tot el temps que seria desitjable. No s'ha deixat de banda i s'estant buscant solucions.
1206 2008/09/08 2008/09/14 C/ Virrey Avilés: Davant contenidors situats a la casa de pagés avui al matí ha aparegut una rata. Pot ser un cas aïllat però seria convenient fer un estudi i veure si hi ha una plaga. Les dimensions de l'animal són considerables. si cap veí ha retirat l'animal el podreu trobar mort davant els contenidors. Resposta
La desratització a la nostra ciutat està planificada i periodificada i s'ha dut a terme sense cap alteració. Consultada l'empresa ens comenten que segurament hi ha alguna clavaguera a la zona que dèu estar trencada o oberta per obres o enderroc. Ho estem verificant.
1205 2008/09/08 2009/01/23 Pasternak!: Ha tornat el Pasternak!, Han tornat les pixarades i els crits, i les cançons a qualsevol hora de la nit i matinada!. Aquest dijous dia 4 van obrir i... ja hi tornem a ser!. Aquest cap de setmana llarg serà súper! 10, 11,12 i 13!. Ole! 5 dies de crits, pixerades i cançons a qualsevol hora!. I noslatres demanem: HI pensa el consistori amb la reunió que van tenir amb els veïns del barri? I la policía?. Que encara esteu de vacances?. Ei, digueu-me on viviu i us vindrem a cantar cançons i a cridar cada nit a sota casa... Ja veureu que xulo! Vinga, feu memòria de la reunió que la gent no volem cansar-nos i ni enfadar-nos. Resposta
S'està seguint amb la Guàrdia Urbana, tant de paisà com d'uniforme, però no resulta del tot satisfactori., ja que no es pot cobrir tot el temps que seria desitjable. No s'ha deixat de banda i s'estant buscant solucions.
1204 2008/09/08 2008/09/26 c/Sant Jordi- Soroll dels cotxes d'escombraríes: Em sap greu però això no és com dieu... Fa temps ens vam queixar dels sorolls a les 6 del matí de qualsevol dia. Durant un temps la cosa va millorar. Ara ja no però. Tornem a patir durant 20 minuts de matinada el soroll dels camions que carreguen contanidors i els que passen a netejar carrers. I si això hi afegeixes els torrats del Pasternak, al c/ Sant Jordi estem de vetlla dia sí dia també... Resposta
Els camions d eles deixalles van controlats per "GPS". Els hem verificat i no en trobem cap abans de les 6 per aquest carrers. No es tractarà pas d'altres camions d'indústries del barri?. Podrieu prendre la matricula del camió i fer-nos.la saber?. Gràcies.
1203 2008/09/07 2008/09/14 La Central: Durant la tarda, vespre i nit (fins a les 12 h.) del passat dissabte s'ha fet a La Central una activitat sorollosa que molestava als veïns que estem a la vora de l'equipament. És el primer acte d'aquest tipus que es fa després de la vostra resolució del dia 4 d'agost (veure ref. 1095). En aquesta resolució no només us doneu autorització per realitzar activitats de qualsevol mena fins a les 11 de la nit (la resta de ciutadans tenim prohibida qualsevol activitat pertorbadora dels descans aliè, en especial des de les 21,00 fins a les 8,00 hores... Art. 14.2 de l'Ordenança de Civisme), si no que a més us passeu UNA HORA !!!! després de trucar nosaltres dues vegades a la Policia Municipal. Encara recordo quan vareu dir que aquest tema el resoldrieu en pocs dies Felicitats!!!. Quan sento parlar d'Ajuntament i civisme ja sé que no parlen del de Vic. Per altra banda, és possible saber quines son les activitats que segons vosaltres òbviament ja estan planificades a La Central? Resposta
Efectivament, l'equipament de La Central va cedir l'espai a un acte organitzat per l'associació de ghanesos de la comarca d'Osona. Aquest acte havia d'acabar a les 23 hores, però per circumstàncies diverses no es va poder acomplir i va acabar una hora més tard. Assumim l'error, i només precisar que aquest acte ja s'havia confirmat prèviament a l'ordenança municipal d'acabar les activitats a les 23 hores.
1202 2008/09/07 2008/10/09 Eix Onze de Setembre: És un preciòs passeig, però per a què fos una zona de passeig sobretot per a la gent gran, hi caldrien uns bancs on poder-hi seure. També quedava bé la font quan funcionava. Sobretot els dies que estava neta. Resposta
Col·locats 6 bancs al llarg del passeig.
La font està en reparació. S'està impremeabilitzant, ja que perdia tanta aigua com hi arribava. Malauradament però no la veurem en ple rendiment fins a la primavera vinent, ja que a l'hivern es deixen totes parades per evitar els mals de les gelades.
1201 2008/09/06 2009/01/23 Camí Antic de Taradell: Fa poc han asfaltat el camí que va des de la Plaça Osona fins a Santa Eugèia, bé doncs els cotxes passen a molta velocitat, sent una carretera estreta, abans era una carretera secundària sense asfaltar on molta gent anava amb bicicleta o a còrrer, però ara fer aquestes activitats és perillòs, aniria bé que l'ajuntament posés bandes al terra per que els cotxes no passin a tanta velocitat. Resposta
Aquestes bandes reductores de velocitat aporten altres inconvenients com sorolls dels camions càrregats, dificultats pels vehicles de serveis com bombers, ambulàncies , bus urbà, etc... que no fan del tot viable la seva col·locació si es pot controlar amb una millor sensibilització cívica. Apostem per aquesta formula i en farem un seguiment.
1200 2008/09/06 2009/01/27 c/Creu del Marcé: m'agradaria saber si tenen previst arreglar el tram de la cruïlla amb el camí antic a taradell, ja que la vorera, l'asfalt, etc...està en molt mal estat, a més no entenc perquè en un tros del carrer s'aparca en bateria i en una altra part en paral·lel. El mateix en la cruïlla amb el carrer Santa Anna, hi ha uns grans sots a l'asfalt. Resposta
En aquesta zona i en concret en las cruïlla, s'ha definit el projecte tècnic per a una intervenció en breu espai de temps. Està previst actuar-hi durant el proper mes de febrer.
1199 2008/09/06 2008/09/15 Rbla. Josep Tarradellas: com cada any, al arrivar la tardor comencem amb les cuques dels arbres. Agrairia que tinguessiu en compte fer la fumigació aviat. Resposta
a 15/9/08 s'ha realitzar el tractament contra el tigre del plàtan.
1198 2008/09/05 2008/09/09 Barri d'Osona. Sóc veina del barri i veig que hi han molts veins que es pensen que la barana del seu balcó és l'estenedor de roba i la veritat és que hi ha dies que fa molt mal efecte. Crec que hi ha una ordenança que ho prohibeix. Podrieu dir-nos que fareu sobre el tema?. Resposta
És cert que hi ha una ordenança municipal que ho regula. Però la zona interior de la Plaça Osona és privada. Això significa que una intervenció en matèria d'ordenança municipal s'haurà de fer amb previ acord amb el President de la Comunitat de propietaris. Els agents cívics hi anirem a informar, però després no hi podrà haver sanció ni denúncia a la guàrdia urbana, sense el vist i plau del president de la comunitat. Si els veïns volen col·laborar, perfecte. Si no, la roba estesa continuarà igual.
1197 2008/09/05 2008/09/10 C/Dr. Salarich, 20-22: seria possible repostar la paperera del núm. 20-22 com les altres i així el mateix tram de carrer tindrà el mateix model de papereres?. Crec que estaria bé que es repostessin totes les papereres del model més antic doncs la majoria ja estan inservibles.
1196 2008/09/05 2008/09/08 C/ Rector de Vallfogona (Horta Vermella): Hi ha un pàmpol del fanal de la punta del carrer que ha caigut. I, per tant, el fanal no funciona i el pàmpol està a terra. Suposo que es tindrà en compte i s'arreglarà el més aviat possible.
1195 2008/09/04 2008/09/05 Plaça Divina Pastora-C/. Sant Segimon: Estic una mica fart de veure com 'algunes' senyores de la neteja de la Clínica Sant Josep i de la Residència de les Josefines, llencen les deixalles en els contenidors de color verd (de rebuig), i un cop llençades els deixen amb la tapa oberta. Sol ser el matí, i comporta que tot el dia estiguin oberts. També hi ha la botiga de Electrodomètics de la Plaça, que sol deixar per costum els embalatges (caixes de neveres, rentadores, etc...) sense plegar i fora els contenidors. Resposta
A través dels Agents Cívics els hi farem saber de quina manera cal procedir.
1194 2008/09/04 2008/09/20 Plaça Osona: les senyores diuen que els bancs son massa petits i no poden estar juntes més de tres persones en el mateix banc. Demanen si els poden posar bancs més llargs o dos de costat.
1193 2008/09/04 2009/01/15 Passeig - tarima de fusta: Quina funció té aquesta tarima?. Si és per a concerts, els conjunts ja es monten els seus terrabastalls. Cobles?, només a plaça i encara gràcies..Llavors perquè s'hi va construir?. Veig que de moment només serveix per a seure i jugar la canalla...finalitat no contemplada en la funció d'aquest embalum. L'Ajuntament respondrà quan una criatura prengui mal, sigui caient, amb els claus o amb les estelles que surten de la fusta?. Avui día tothom reclama per qualsevol tonteria i aquesta tarima és un bon focus de reclamacions. Penso que el millor fora retirar-lo, que la canalla ja pot jugar a peu pla amb molts menys perills i l'Ajuntament es pot evitar possibles maldecaps. Resposta
La tarima forma part del mobiliari urbà i disseny de tot el passeig, l'ús és el entarimat de cobles i altres activitats durant l'estiu, no es creu oportú la seva retirada. S'han repassat totes les fustes i es far``a un manetniemnt acurat a l'inici de la primavera.
1192 2008/09/04 2008/09/30 Prat de la Riera: Després de les reformes del prat m'agradaria saber quin objectiu a part de no poder aparcar els cotxes tenien. Que ha pasat amb el parc infantil?. Era necessari tant formigó?. Era necessari tanta sorra?. Era necessari el difícil accés?. Ha pasat de ser un espai per cotxes a ser un W.C d'animals. El parc infantil antic era molt deteriorat, però sempre hi havia canalla jugant i avis als bancs, es un barri que s'ha convertit en multiracial i en aquest espai tot i el mal estat els nens hi convivien, jugaven sense pensar quina era la procedència. Avui és un espai mort!!!! Perquè?. Resposta
El riu i la seva llera és responsabilitat de l'ACA, Agència Catalan de l'Aigua, i són ells qui han dissenyat i construit els murs de contenció i tota l'obra.

El parc infantil es veura incrementat amb les atraccions que actualment estant a la Rbla. Tarardellas, ja que en breu hi començaran les obres del Pla de Barris.
1191 2008/09/04 2008/09/09 Horta Vermella: Cada día ens trobem al carrer Carrasco i Formiguera i alguna zona del carrer doctor Trueta, sobretot la banda de la pista, on està ple d'adolescents incívics, que utilitzen les seves motos de forma violent, i fent molt de soroll, fins les 12 o la 1 de la nit. Per les tardes aquestes conductes incíviques també estan presents. Un exemple és la paret de la nova guarderia que s'ha construit, que ja està pintada. Esperem actuació de la guàrdia urbana. La solució sé que pot ser controlar-els-hi les motos, però la millor solució seria controlar-los a ells, perquè situacions com la de pintar una paret, destrossar un banc, o que obris la porta del garatge i et trobis tot de joves a l'entrada de casa teu, no és agradable. Resposta
S'està duent a terme una important intervenció en l'assumpte de sorolls i velocitat dels ciclomotors. No obstant pasem nota a la guàrdia urbana per a que tingui aquesta zona en consideració.
1190 2008/09/03 2008/09/09 Parc de la Renfe: Visc a la zona de l'estació i cada dia vaig al parc. La qüestió és que hi ha un tronc que sobresurt uns 20 cm. del terra i cada dia s'hi entrebanquen uns nens. El podrieu treure. Més val prevenir que curar.
1189 2008/09/03 2008/09/08 C/de la Laura: al davant de la Universitat hi ha un aparcament de bicicletes on cada vegada hi ha menys suports per ancorar-hi les bicicletes ja que s'han malmès pels vehicles que hi aparquen, i han anat desapareixent. En deuen faltar uns 7 o 8. Estaria bé restituir-ho.
1188 2008/09/02 2008/09/05 Parcs infantils a Vic: voldria felicitar qui va tenir la idea de crear un parc per a menors de 3 anys a la zona de la nova ribera, malgrat només hi hagi tres 'atraccions'. El vam descobrir per casualitat i tot i que moltes vegades hi ha canalla de més de 12 anys utilitzant-les malgrat tenir un parc normal just al costat (fins a dos nois enfilats impunement a dalt d'un gronxador dimensionat per a canalla de menys de 15 quilos i amb qui t'has de barallar perquè en baixin; es clar que les coses s'espatllen), quan el podem utilitzar és d'agrair. Ara bé, el terra anticops de trossos de cautxú o similar tenyeix els peus de negre encara que només t'hi estiguis 2 minuts i està ple de pedretes que els nens es fiquen a la boca i també alguna punta de cargol de quan es van muntar les 'atraccions'. La meva pregunta és perquè l'ajuntament no en fa més, especialment al costat de les tres noves escoles bressol; seria lògic que a la sortida els nens poguèssin jugar amb 'atraccions' especialment dissenyades per a la seva edat. Resposta
En el pressupost ordinari de l?ajuntament hi ha previst, almneys un parc nou cada any, però des de urbanisme i sempre que és possible, s'intenta que els propis promotors de construccions incloguin un parc.

Al costat, o molt proper, de les tres llars d'infants hi haurà un parc infantil.
1187 2008/09/02 2008/09/05 Parada de bus al carrer Botànic Micó a l'alçada de la Plaça Osona : no hi ha mobiliari , només un banc de pedra que a l'estiu hi fa molta calor i a l'hivern molt fred. Es podria posar una mica de marquesina amb banc de fusta? Resposta
Exactament al mateix lloc on hi ha la parada avui, no és possible. Estem amb contacte amb l'Assossiació de Veïns per col·locar-la uns 20 metres més amunt i allí si podrem possar-hi marquesina i banc. Aviat es farà, si l'AA.VV hi veu clar.
1186 2008/09/02 2008/09/20 Parc Xavier Roca Viñas: en primer lloc, fa un parell de mesos es van fer els forats i es van posar els pals per posar tela metàl·lica darrera les porteries, però no s'hi ha tocat res més (ja sé que era l'estiu, la gent fa vacances...). També hi aniria bé un parell de cistelles de bàsquet i una sorrera pels petits (per demanar...) Resposta
Reixa protectora col·locada.
Properament hi farem un petit circuit de bici amb obstacles i la sorrera.
1185 2008/09/02 2009/01/23 c/ Bellmunt, Girona i Plaça Manel Anglada: si bé s'ha notat una presència Policial diaria a la Plaça i s'ha deixat de jugar a la pilota, no es sol.luciona el problema de la velocitat en tots dos carrers (Girona i Bellmunt), amb plataformes elevadores (reductores de velocitat), al començament del parc i a meitat del mateix es reduïria el risc d'atropellament envers el infants que hi juguen cada dia. Ja he vist a la ciutat varies plataformes, i veig que son molt efectives; més que els radars. Resposta
Aquestes bandes reductores de velocitat aporten altres inconvenients com sorolls dels camions càrregats, dificultats pels vehicles de serveis com bombers, ambulàncies , bus urbà, etc... que no fan del tot viable la seva col·locació si es pot controlar amb una millor sensibilització cívica. Apostem per aquesta formula i en farem un seguiment.
1184 2008/09/02 2008/09/05 Parada d'autobus a l'Avinguda dels Països Catalans (davant Germanetes dels Pobres): seria possible posar-hi una marquesina perquè quan plogui no et mullis?. Gràcies per haver-hi posat el banc! Resposta
Aquesta parada desapareix i quedarà la del c/Montserrat davant les Germanetes dels Pobres, per la Línia 2 (Remei-Horta Vermella), o la parada a la rotonda del c/Prta de Galliners, per la Línia 4 (Calldetenes- Hospital General).
1183 2008/09/02 2009/01/23 C/ Torelló (des de la rotonda de la Crtra. de Roda fins a l'Avinguda Països Catalans) es podrien posar bandes de goma alçades per tal de reduïr la velocitat dels vehicles?. Cada vegada que has de travessar (pels passos de cebra on no hi ha semàfors) et jugues la vida! Resposta
Aquestes bandes reductores de velocitat aporten altres inconvenients com sorolls dels camions càrregats, dificultats pels vehicles de serveis com bombers, ambulàncies , bus urbà, etc... que no fan del tot viable la seva col·locació si es pot controlar amb una millor sensibilització cívica. Apostem per aquesta formula i en farem un seguiment.
1182 2008/09/02 2008/10/02 C/ Raval Cortines, cruilla amb C/ Canigó: els vehicles que circulen per Raval Cortines en direcció al C/ Torelló tenen preferència respecte dels que venen del C/ Canigó (en ambdós sentits de circulació), sovint però els que circulen per aquest carrer no s'aturen perquè el senyal de cediu el pas no està molt vissible i el terra no està pintat. Agrairia reforcessiu la senyalització del C/ Canigó pintant els senyals a l'asfalt a fi d'evitar accidents (sovint he vist passar motos a tota velocitat per aquesta zona que segurament no s'han adonat que han de cedir el pas, amb el perill que això suposa).
1181 2008/09/02 2008/09/05 Bus Urbà: Voldria saber si l'Ajuntament ja sap el recorregut sencer que farà el bus al passar per la zona El Nadal (Jo visc a l'eix onze de setembre). Hem vareu comentar que per aquesta zona en passaria un. M'agraderia molt saber-ho pel tema de combinar-ho amb l'horari de l'escola de la nena, que va al centre de vic i també per la meva feina. M'agraderia molt i m'aniria molt bé que pugués aprofitar aquest bus cada dia. Resposta
Línia 3 Nadal-Hospital General: entra a la zona del Nadal pel Sucre, Crta. de Prats, L'esbart de Vic, Avgda. Olímpia, Font Andreu, De la Laura, Miquel Llord, i surt per Perot Rocaguinarda, Ronda Camprodon i cap a l'Hospital i el Centre de Vic.
1180 2008/09/02 2009/01/22 Avgda. Països Catalans (davant Germanetes dels Pobres): la vorera que va del 1r edifici que fa cantonada amb el Carrer de Montserrat està en un estat lamentable, no està enrajolada i tampoc està adaptada per a cadires de rodes. La vorera que va del Carrer Montserrat al Carrer de Torelló (davant de la gasolinera) tampoc està adaptada. El meu pare va en cadira de rodes i cada vegada que hem de travessar el carrer hi tenim una feinada. Fa poc, per culpa dels sots que hi ha, la cadira de rodes va quedar clavada i va venir just que el meu pare no caigués. Agrairia s'arreglin les esmentades voreres abans que algú hi prengui mal. Resposta
Voreres i baixants adaptats.
1179 2008/09/01 2008/09/10 c/Mare de Déu de la Salut: a la sortida del col·legi Sant Miquel, per aquest cantó, caldria col·locar-hi una paperera.
1178 2008/09/01 2008/09/05 Parc de l'Horta de la Sínia: finalment han posat gronxadors i això ha fet que molta gent del barri hi vagi, sobretot amb nens petits i també molta gent gran. La setmana passada van acabar d'instal.lar els gronxadors i una zona d'exercicis. Des de l'aleshores hi ha una colla nombrosa de menors (menys de 12 anys) que hi passen gran part del dia. No respecten els gronxadors, ni les valles que diuen de no entrar en l'espai d'exercicis; a més són grollers i maleducats si les persones grans els diuen quelcom. No sé si hi ha previst la figura de l'agent cívic o del guàrdia del barri que pugui passejar. Si no s'hi posa remei crec que la gent deixarem de sortir-hi i en dos dies, un parc tan bonic, quedarà mig desmuntat. Resposta
Passem avís a la Guàrdia Urbana i als Agents Cívics. En farem un seguiment.
1177 2008/09/01 2008/09/05 Passeig: ja que comenteu que voleu modificar el Passeig, agrairia que poguessiu ampliar el tros on passen els cotxes, ja que avui en dia tots els cotxes son grossos i resulta que les vies estretes i quan en volen passar 2 tururut que ja no passen, resulta que al lateral n'hi han mal aparcats o passa un camió i es clar, es converteix en una sola via. En resum com que hi ha tanta vorera podem aixemplar les dues vies dels cotxes. Ja que faig una queixa, ara toca un agraïment; gràcies per deixar dormir un rato mes els del c/Pare Coll, ja que els escombriaires passaven a totes hores de la nit i ara podem dormir de 12 a 6 d'un tiron. Resposta
Es convocarà un "concurs d'idees" per "amorosir", per "fer més amable" la rididesa del passeig.

L'amplada, o potser estretor, dels dos carrils de circulació es va fer a posta per no permetre una circulació ràpida. Us heu fixat els pocs accidents que hi ha, malgrat la gran quantitat de vianants?. Tots hauriem de treballar per suavitzar i reduir el trànsit per la ciutat.
1176 2008/09/01 2008/09/05 Carrer Verdaguer cantonada Rambla de l'Hospital: l'edifici de la Caixa d'Estalvis. Com és que hi ha una bastida monumental des d'abans de Nadal del 2007 i encara ningú l'ha fet servir, molestant a vianants i personal que ha de passar per aquestes voreres......Es clar, com que són els de la 'Caixa', qualsevol els hi diu res. O potser és que l'Ajuntament cobra per cada dia que ocupa la via pública?.....llavors com més bastides millor, encara que els vianants haguem de fer filigranes per les voreres. Penso que, si no s'ha fet, s'els hauría d'estirar les orelles. Inclús per l'estètica de la ciutat, i que la montin quan l'hagin de fer servir. Resposta
La seguretat dels vianants està per davant de l'estètica.

Malgrat que no hi treballen, la façana queia i calia protegir-la. Estem fent el què tenim a la nostra ma per dinamitzar l'obra.

Us podeu imaginar que diriem si hagués caigut un bocí de façana al cap d'algú?. 

Al conèixer el risc, varem haver d'actuar amb rapidesa.
1175 2008/09/01 2008/09/05 Tal com ha escrit algun ciutadá, cal reconèixer que aquesta bústia és molt interessant. Si no del tot efectiva, almenys disposem d'un raconet per a expressar les nostres opinions, queixes o suggerències. Però hauria d'ésser obligatori algun camp per tal de poder contactar amb el ciutadà en cas de que aquest surti de mare o se li vulgui fer una resposta particular. Crec que només amb el nom, que pot ser un pseudònim o el del veï, no n'hi ha prou. A no ser que es pugui identificar, en cas de convenir, la IP pública de l'ordinador. Resposta
Tot ciutadà que deixa el seu correu electrònic i aquest és vàlid, és contestat.
Si es deixa, només el telèfon, se'ls truca si hi cap cap dubte.

Practicament el 100% de les suggerències rebudes a la bústia, són publicades integrament, només es retallen els desqualificatius i els noms. 

Preferim conèixer la suggerència de qualsevol ciutadà, encara que sigui anònima. Si la conèixem, podem intentar aplicar-la o solucionar la problemàtica per a millorar la nostra ciutat.
1174 2008/09/01 2008/09/02 c/ Jaume I, cantonada amb passatge Joan Puig: hi ha una claveguera embussada i un gran bassal.
1173 2008/08/31 2008/09/05 c/ Sant Pau 28-30: hi ha una obra aturada de l'empresa Habitatges d'Osona que s'ha convertit en un abocador incontrolat. Vist l'incivisme de la gent, només queda demanar si us podeu posar en contacte amb l'empresa perquè hi faci una neteja; ultimament ja s'han vist rates per el carrer. Resposta
Hem donat avíc al departament de disciplina urbanística per a què advertexi a l'empresa. En farem el seu seguiment.
1172 2008/08/31 2008/09/05 Normalment a l'estiu, qui més qui menys, sol viatjar i és inevitable comparar les ciutats que visitem amb la nostra ciutat. És per això que m'agradaria que reflexionessiu una mica i fessiu una comparança entre la neteja de ciutats que coneixeu (valen d'Espanya i d'Europa per quedar ubicats en el marc europeu en que estem) i la nostra ciutat de Vic. No hi ha punt de comparació, veritat?. A qualsevol ciutat europea, si passeges una mica pels seus carrers, i sobretot al centre, cada 50 metres hi trobes una paperera que fa la funció, també, de cendrer. Segur que les heu vist. Mires al terra i no hi ha papers, ni burilles de cigarret, ni cap mena de deixalla. I no és perque la gent sigui d'una altra manera, no, és perque hi ha papereres suficients que eviten que la ciutat s'embruti. Ah, i quan són plenes sempre hi ha qui les buida perque puguin continuar fent el seu servei. No us doneu vergonya de permetre que Vic sigui una ciutat tant bruta?. Què deuen dir els nostres turistes?. Resposta
Estem plenamnet d'acord en que hem de millorar en netedad i en recursos per a facilitar-la.  No compartim al 100% de què donem una imatge generalitzada de brutícia. Ciutats com Amsterdam, Milà, Napols, etc.. ens guanyen en brutícia. Però no per això ens sentim més complaguts. Vic, amb els seus 500 carrers disposa de més de 1.000 paperes. No són suficients i per aixó continuem col·locant-ne, però els ciutadans també hauirem de saber buscar-les i no tirar el paper al terra sense girar el cap i mirar on es pot deixar millor que al terra. Hem adaptat un cendrer de "sèrie" al nostre model de paperera, tant bon punt tinguem unes unitats d'adaptadors enllestits ela anirem col·locant.
1171 2008/08/31 2008/09/05 Plaça del Pes: Des de fa un any i mig o dos, estic contemplant dia sí i dia també com la nostra estimada Plaça del Pes s'està convertint en l'abocador d'escombraries més important d'aquesta ciutat. Jo no sé de qui va ser la gran idea d'instalar contenidors de joguina en aquest lloc, plè de restaurants i comerços, grans generadors d'aquest tipus de residus, però si va ben lluïr. Tot i que la gent que vivim per aquesta zona intentem fer la tasca del reciclatge el millor que podem (es a dir, ficant les bosses dins el contenidor corresponent), sembla que hi ha moltíssima gent que amb l'excusa de que els contenidors són insuficients, deixen tota la porqueria al mig de la Plaça amb la insalubritat que aixó produeix. L'Ajuntament de Vic no hi fa res !!! és vergonyós veure com als vespres, a partir de les vuit s'omplen les terrasses de les pizzeries que hi ha en aquesta Plaça i la gent ha de menjar a cinc metres d'una pila d'escombraries. Espero solucions per part d'aquest Ajuntament. Resposta
No sempre és cert que els contenidors estiguin plens quan algun ciutadà deixa les deixalles al terra. Molt possiblement la quantitat de contenidors sigui insuficient en aquesta ubicació, però estem força limitats per l'espai. Cal remarcar que els dies feiners, el contenidor de multiproducte es buïda dos cops al dia, el de rebuig i orgànica un cop al dia, però, a més, sis cops al dia es passa a recollir-netejar l'entorn dels contenidors. Des de el Juliol estem duent a terme una campanya de sensibilització i vigilància "in situ" per aquest tema i, especialment als comerços s'els avisa i adverteix i quan es dona la reincidència es sanciona. D'aquesta ubicació, s'han sancionat dos comerços i curiosament un d'ells té més propera la ubicació del passeig. Des de l'Ajuntament ho estem seguint molt de prop i volem trobar solucions. Potser finalment, a més de demanar un acurat reciclatge, haurem de determinar quins comerços i veins han de deixar les deixalles a quines ubicacions.
1170 2008/08/31 2009/01/22 Plaça Pompeu Fabra: M'agradaria saber quina utilitat pensen donar a la plaça. Es va enrajolar de nou, es va netejar, però no s'hi ha col·locat ni un trist banc. Llavors, quina intenció hi ha amb aquesta plaça, donar-li vida per ser aprofitada per la gent del barri, o que decaigui com està passant, en un simple abocador. Crec que seria important que s'inclogués mobiliari urbà en aquest espai i s'en garantitzès la salubritat. Resposta
Hem observat durant força temps el dia a dia d'aquesta plaça. Hem fet campanya de sensibilització als veïns per a un us corrcete dels contenidors de deixalles i ara, en breu, es col·locaran uns bancs, paperera i jardineres. Continaurem apostant pel bon us de la plaça.  
1169 2008/08/30 2008/09/01 Empadronament: A data 26/07/08 vaig demanar ser donat d'alta al padró .Se'm va denegar perquè el propietari del pis que he llogat , no s'ha donat de baixa. Crec que això no és legal. Vaig fer una instància per tal que s'examinés el meu cas, vaig aportar tota la documentació exigible i encara no tinc resposta . Aixó em provoca perjudicis de tot tipus, però principalment se'm nega: 1 el meu Dret Constitucional a residir on vull i 2 l'Obligació d'empadronar-me on visc ( Drret i Deure). Que em podrien informar de l'estat del meu expedient ? Resposta
De les comprobacions del padró en resulta que en l'immoble que fa el cas hi figura empadronat el propietari, que consta en el contracte de lloguer, i una persona més. Mentre aquestes no es donin de baixa, en l'immoble no s'hi podrà empadronar ningú més. S'ha enviat la resolució de Regim Interior i Governació. 
1168 2008/08/29 2009/01/23 c/Anselm Clavé: m'agraderia saber si la senyalització prevista és l'actual, ja que el tram que passa per sobre el pont és d'un únic sentit cap al C. Soledat i encara està pintat de groc i hi ha senyals grocs d'obres. Si és així manifestar el meu desacord amb aquesta decisió ja que si vols anar cap al portalet i anar al centre amb cotxe, has d'anar a donar la 'santa' volta cap al nou teatre. Pels veïns del C.Soledat i Sant Francesc hem vist augmentar el trànsit pels nostres carrers més aviat tranquils per culpa d'aquest canvi, provocat també per l'únic carril de pujada pel portalet i el de pujada per l'escola de música que abans era també de baixada. Si es volia desconjestionar el trànsit al centre, n'hem de pagar nosaltres les conceqüències? Resposta
De moment ha de continuar així. Amb les subvencions obtingudes pel Pla de Barris Centre, tota aquesta zona es veurà remodelada amb el consqüent estudi de circulació de tot el centre de Vic i els seus accessos.
1167 2008/08/29 2008/09/03 Atlàntida: per l'espai del desaparegut cinema/teatre hi hauria manera d'adecentar aquest espai i a la vegada col·locar les tanques del carrer St., Sebastià al perímetre del terreny per tal de recuperar la vorera del vianants, les del c., St., Antoni canviar-les i fer-les més sòlides (algun gambirot les pot fer caure ) ja que estan desastabilitzades, i a la zona del carrer St., Fidel posar-hi les pilones que pertoquen ( ja les treuran quan comencin l'obra.....d'aquí a quans anys?), per a evitar que algun veí botiguer s'en faci el seu aparcament particular (no és zona blava ni hi ha senyal de no aparcar). I si va per llarg el fet d'edificar, perquè no s'aplana, s'hi col·loquen quatre bancs, algun arbre i papereres i seria més profitós i agradable que no amb l'estat actual. I una nota: En aquest terreny hi ha un pou molt bó d'aigua potable. Suposo que els tècnics en sabran treure profit. Resposta
En prenem nota.
Les obres està previst comencin molt en breu.
1166 2008/08/29 2008/08/31 Parada d'autobusos urbans de la Plaça Sta. Clara: Perquè els/les xofers dels òmnibus no paren els motors mentre estan estacionats. No és una parada curta, hi fan el cigarret o beuen un trago d'aigua o fan petar la xerrada entre ells/elles...... deu minutets si que passen. Han de mantenir els motors a certa temperatura com els F1?, o si paren els han d'empènyer...... Un motor al ralentir és el millor fabricant de CO2 encara que sigui un motor ecològic. Als països civilitzats et sancionen per tenir el motor engegat si estas estacionat. Resposta
Passem avís a l'empresa concessionària per a què ho tinguin en consideració.
No obstant, tenint en compte que el recorregut total del bus urbà és de 30 minuts/volta, ens sorprén que disposin de 10 minuts per estar estacionats. És cert que un motor al ralentí és un fabricant de CO2, però no és menys cert que un motor de gran cilindrada consumeix més al parar i arrencar, que no al mantenir-los a regim. Caldrà buscar-ne l'equilibri.
A partir del 15 de setembre, la estació on es trobaran a l'hora els 5 autobusos urbans serà a l'estació general del autobusos (al costat de la Renfe).
1165 2008/08/29 2008/09/03 Voldria saber amb quin dret 'un tècnic de l'Ajuntament' truca a un familiar d'una meva tieta (perquè aquesta es trobava de vacances), per tal de requerir-li de procedir a treure els fils d'estenadors de roba d'un balcó que dóna a un pati privat: l'ordenança de 'civisme' no prohibeix tenir col·locats aquest estenadors (que fa 30 anys que hi són), fins i tot m'atreveixo a dir que tampoc poden impedir-li d'estendre-hi roba si vol, doncs l'esmentada ordenança només ho prohibeix en els balcons i obertures que donen a la via pública, aquest no és el cas del balcons interiors dels pisos del carrer Manuel de Galadies, doncs altra cosa seria que l'ordenança diiguès visibles des de la via pública. La meva tieta, com que és una senyora gran de gairebé 80 anys, ja ha tret els estenadors per la gran preocupació i malestar que li han provocat. Resposta
Lamentem les molèsties que hagem pogut ocasionar. Els Agents Cívics contactaran amb vostès per clarificar tot aquest enrenou.
1164 2008/08/28 2008/08/29 M'he estranat amb una suggerància i he repassat moltes comunicacions i les seves respostes-solucions. Us haig de felicitar molt sincerament per aquest nou canal de comunicació, la seva transparència i prompte resposta i en la majoria dels casos solució. La ciutat som tots i s'han de fer saber les deficiències perquè l'administració hi trobi solucions. Mai havia constatat un canal tan efectiu (en la majoria dels temes) i en el que l'administració s'hi compromet veritablement. Anteriorment, la majoria de peticions del perfil dels d'aquesta bústia, a més d'haver-los de presentar per escrit a l'Ajuntament, en la majoria dels casos el silenci era la resposta. Felicitats pel regidor que ho porta i que dona aire perquè els petits problemes de cada dia es solucionin en bé de tots. Resposta
Gràcies pel suport. Procurarem continuar millorant la ciutat amb les aportacions de tots els ciutadants.
1163 2008/08/28 2008/08/28 Riu Mèder: m' agradaria saber si és legal pescar els crancs de riu, ja que l'altra dia hi havien uns individus pescant-los. També m'agradaria, ja que el riu a tornat a prendre vida amb ànecs salvatges amb les seves cries, es controlés una mica ja que tinc por que les volgin agafar. Seguim lluitant perquè el riu Mèder segueixi tenint vida. Resposta
No. No és permès pescar al riu Mèder.
Des del departament de Mediambient de l'Ajuntament s'han instarurat les mesures pertinents per al seu control. La setmana pasada es van 'enxampar' uns individus amb 82 peces que varen ser retornades al riu.
1162 2008/08/28 2008/09/09 Avgda. Sant Bernat Calbó, 37: l'accés al garatge pel c/ Ramon Sala Saçala, hi ha just al costat els contendiors i sovint ens trobem que el contenidor d' Orgànic invaeix la nostra entrada. A més, el carrer és cada vegada més transitat per cotxes i autobusos i els contenidors ens priven de veure si baixen cotxes, amb la possibilitat de xocar. M'agradria saber si seria possible canviar els contenidors de lloc. Per exemple, només uns metres més amunt no hi ha cap sortida de cotxes o també es podríen posar a la vorera de davant on també crec que hi ha espai.
1161 2008/08/27 2008/08/28 Tinença d'animals: Voldria saber si existeix alguna ordenança que reguli la tinença d'animals dins una parcel.la privada situada dins el nucli urbà. Concretament, al número 57 de la Calla, en el pati posterior d'una vivenda, hi ha un munt d'aus de corral (galls, galls d'indi, ànecs...) i gossos, en condicions força precàries. Voldria saber si aixó està permès. És força molest pels veïns, pels sorolls, pudors i brutícia, i a més, les condicions en què viuen (sobretot un dels gossos, en un cubicul de 1,5x1,5m amb coberta d'uralita) em sembla força precari. Resposta
Si, les ordenances regulen la tinença d'animals. 
Si un particular vol tenir un cert nombre d'animals ha de demanar llicència de 'Nucli Zoològic'. En farem un seguiment.
1160 2008/08/26 2008/08/28 Plaça Pare Millàn (Pavelló Municipal): Avui día molta gent fa servir el GPS per arribar a un lloc que no coneix. Doncs resulta que la plaça Pare Millàn (pavelló Municipal) no surt als mapes de GPS, i molts equips (de l'esport que sigui) que fan servir aquest sistema no saben on van. No sé si correspon a l'Ajuntament, però estaria bé preocupar-se per tal de resoldre aquesta situació. També estaria bé senyalitzar correctament la situació del Pavelló 2 (antigues pistes verdes), ja que queda molt amagat darrere les obres del nou i molta gent no el troba. Resposta
Fem arribar la proposta a l'IME (Institut Municipal d'Esport) i al departament de comunicació de l'Ajuntament per a que avaluin la conveniència. Gràcies.
1159 2008/08/26 2008/09/01 Soroll de motos: si us plau, no deixeu els controls del soroll de les motos només pels mesos d'estiu. Són molt molestes, a qualsevol hora del dia, i qualsevol mes de l'any. Ah. si les voleu 'enganxar': aneu a les sortides de les escoles de secundària, a les 13h i les 17h. i les trobareu a cabaços. Resposta
S'ha treballat de valent i es continua treballant amb intensitat per reduir els sorolls fora de normativa dels ciclomotors.
S'han efectuat controls en 46 diferents punts de la ciutat i a diverses hores
S'han controlat 185 ciclomotors diferents 
S'han efectruat 23 denúncies i 2 inmobilitzacions.
Els controls i la prioritat que s'ha donat a aquest assumpte continua en vigor. 
1158 2008/08/25 2009/01/23 Carrils bici: cal potenciar els carrils bici per tal de donar alternatives als que volem desplaçar-nos per Vic sense agafar el cotxe. I una manera de potenciar els carrils bici és comprobar que els existents estan en bones condicions. Per exemple: c/Mare de Déu dels Munts: els 3 tallers mecànics que hi ha deixen sistemàticament vehicles aparcats sobre el carril bici i la vorera; c/Bernat Calvó: el carril bici és ocupat moltes vegades per vehicles mal aparcats; Prat de Galliners (costat parc Roca i Viñas): arbres obstrueixen el pas als ciclistes; ... I altres punts a solucionar: quan t'incorpores del costat del riu Gurri al c/Indústria, no tens visibilitat, i has de frenar en plena pujada; la cantonada entre c/Indústria i c/Torelló no té visibilitat (costat antiga pelleria); i intenteu posar carril bici de Sant Llàtzer al centre de Vic (no té continuïtat i has de passar per la calçada, amb nens). Moltes gràcies i enhorabona per la bústia. Resposta
Per aquest Ajuntament és una prioritat potenciar l'ús de les bicis i mantenir en condicions els actuals. Alguns ´poden ser perillosos (C/Bernat Calvó) i caldrà revisar-los i d'altres s'han de adequar. S'ha acondiconat el lateral de terra dels Paisos Catalans i s'en fan de nous als carrers Avda. Estadi, Folch i Torres, Pius XII,....
1157 2008/08/25 2008/08/31 Plaça Major - Passeig: Crec que és més prioritari la remodelació del terra de sota de les voltes de la plaça, que realment en algunes zones és lamentable, que tornar a fer obres al Passeig per poder-hi posar vegetació. Molts ciutadans de Vic ens hem acostumat a la imatge del Passeig actual i no ens desagrada i l'únic que haurem de fer serà rascar-nos les butxaques per pagar-ne la segona remodelació. Crec que de tant en tant no estaria malament fer consultes populars per decidir determinats temes que ens afecten als ciutadans. Per tant, no trobo correcte que un projecte d'aquesta envergadura i cost s'hagi de modificar després de tan poc temps. Resposta
De moment no hi ha ni projecte de cap envergadura ni cap cost assimilat. El què si hi ha és el compromis de l'equip de govern d'obrir un "Concurs d'Idees" a tothom que hi vulgui participar. És a dir donar la possibilitat a tothom que tingui una idea de com es podria "amorosir" la imatge tant rigida actual.
1156 2008/08/25 2008/08/31 Nous pàrquings subterranis : a) Quin sentit té construir un pàrquing subterrani a la plaça Tarradelles, si la major part de la gent que vivim al seu voltant sabem que no hi aparcarem mai el cotxe, perque un tant per cent molt elevat tenim garatge propi o bé tenim aparcaments públics prop de la zona. A més a més, com sempre, n'haurem de pagar una part, ens agradi o no ens agradi. Penseu que és una mesura impopular que no aporta cap benefici pel barri. b) Referent al pàrquing de l'Hospital General, perquè no es fa gratuït i es fa servir un mètode pràctic per poder-ne controlar el temps d'estada. La gent que fem servir el pàrquing de l'hospital ho fem forçats, perque en el seu interior hi tenim algun familiar. Per mi no és necessària tanta obra pública. La ciutat té altres necessitats més prioritàries. Resposta
a) de les diverses trobades-reunions de participació de gent del barri en el programa de "Pla de Barris" efectuades tant als locals de l'esglèsia del Remei, com en la Sinia, com en els habitatges Montseny, se'n va deduir la demanda-necessitat dels veïns de facilitar més places d'estacionament. És per aixó que des de l'equip de govern s'ha impulsat la proposta de treure a concurs la concessió del pàrquing soterrat. L'empresa adjudicada correrà amb el 100% del cost de la construcció (els veïns i ciutadans no hi haurem d'aportar res) i es farà càrrec de la gestió del mateix, retribuint-ne un canon per l'explotació i passant a propietat pública trasncorreguts els anys de concessió. O sia, com qualsevol altre concessió de serveis, per exemple el Tanatori que recentment s'ha inaugurat.
b) Pàrquing Hospital General de Vic: ni la gestió, ni els serveis, directes o indirectes, de l'Hospital de Vic estan en mans de l'Ajuntament. El propi Hospital es gestiona i es responsable dels seus serveis.
1155 2008/08/25 2008/08/26 C/ Virrey Avilés - zona antiga Letel: Aproximadament per davant de la casa de pagès al cantó del vallat de l'antiga Letel, hi ha un forat a l'asfalt de 50 x 50 que no té cap tapa ni de clavaguera ni de gas. Hi caldria posar-hi algun tipus de tapa per evitar que els cotxes hi fiquin alguna roda. Resposta
Solucionat. Gràcies.
1154 2008/08/25 2008/10/13 Passeig Pep Ventura - Pont del Blanqueig: seria possible senyalitzar d'alguna manera especial l'encreuament que hi ha al final del Passeig amb el pont del Blanqueig. Es tracta d'una incorporació a les rotondes que es fa a través de la vorera i que és molt transitada, tant per vianants que van per la vorera de l'avinguda dels Països Catalans com per cotxes que venen del Passeig i es volen incorporar a l'Avda. Països Catalans. Fa tres dies van atropellar el meu fill de 3 anys en aquest encreuament que em sembla especialment perillós pels vianants. Es podria senyalitzar d'alguna manera més clara perquè els vianants fossin conscients que per allà passen cotxes i també perquè els vehicles veiessin clar que estan atravessant una vorera on poden haver-hi vianants caminant?. Resposta
S'han pinat uns triangles vermells i blancs, pel sentit dels vehicles i una línia blanca en el sentit dels vianants.
1153 2008/08/24 2008/10/24 Plaça Manel Anglada i Valls: 1r.) fa vuit anys que estem patin els cops de pilota al costat del bloc de pisos a on vivim i no podem sortir tranquilament a la plaça. Ja ho hem denunciat molts veïns, la Policia Local no fa més que advertir-los i prou. Però, continuen dia si dia no; es per això pel que demanen unes senyals verticals que informin tal com diu l'ordenança municipal en el seu article 43, pàgina 24 (Parcs i Jardins); i que quan observim aquesta infracció ho denunciin, i deixin de cridar l'atenció, perquè està demostrat que no val per a res. 2n.) Fa temps que vaig sol·licitar dues plataformes elevadores de la reducció de la velocitat (DUES PER CARRER) al principi de la plaça i a meitat de les mateixes carrers Girona i Bellmunt . Ja vam atropellar a un nen fa algun temps. Esperem que no haguem de lamentar alguna desgràcia més. Resposta
S'ha col·locat la senyalització vertical de protecció de Parc i Jardins.
Les plataformes elevadores no s'han cregut adequades. Hem passat avís a la guàrdia urbana.
1152 2008/08/24 2008/09/25 c/Ramon Sala i Saçala, 42: Els arbres que envolten l'edifici presenten un estat força descuidat. Branques molt baixes que dificulten passar a peu, branques mortes amb el perill de caiguda quant hi ha tempestes o vent, les mateixes branques que en algun dels arbres ja estant tocant la façana, etc. A part de tot aixó també es dona el cas de la gran alçada que han agafat alguns dels arbres i la brutícia dels ocells que hi passen la nit. Potser seria hora de fer una bona 'poda' per evitar problemes de les branques i excrements d'ocells. Per últim demanar que quant passi la 'maquina' a escombrar pel carrer també es netegi la vorera i l'escala que salva el desnivell entre els dos carrers.. Habitualment hi ha personal que passa amb l'escombra però només acosta cap el carrer la brutici d'arrant de vorera. Gràcies per donar-nos l'oportunitat de participar. Resposta
Prenem nota de la necessitat de la poda. La durem a a terme tant bon punt pertoqui per planificació i època de l'any. Les maquines de neteja no poden pujar a les voreres, per això, de forma manual, s'escombra tirant la brutícia cap al vial que tot seguit ha de passar la maquina escombradora.Possiblemnet maquina i peons no van prou coordinats i això s'està mirant de solucionar.
1151 2008/08/24 2009/01/23 c/Julià Fabregas amb Josep Maria Selva: aparquen normalment vehicles dificultant la visibilitat en les maniobres de sortida i entrada al garatge soterrani de la Comunitat de propietaris del Carrre Ramon Sala i Saçala, 42 que té l'entrada per Julià Fabregas. A més els vehicles queden aparcats a menys de 5 mts de la cantonada com marca la normativa. Es podria marcar amb pintura groga tota la cantonada?. Amb aixó quedaria més clara la prohibició de deixar els vehicles aparcats entre la cantonada i l'entrada del garatge. Resposta
S'ha verificat la idoenïtat i es pintarà el senyal corresponent.
1150 2008/08/24 2008/08/24 Barris: A la divisió de barris que hi ha a la secció 'regidors de barri' de la web de l'ajuntament de Vic no hi surt el barri de La Calla. Aquest és un fet que en el seu moment, quan va sortir la informació a la premsa també sense el barri de La Calla, ja es va fer saber al regidor corresponent i es va dir que s'esmenaria el problema. El barri de la calla hauria de sortir a la divisió núm. 5 amb els barris de l'Horta Vermella i de l'Estadi. Resposta
Ho fem arribar a l'Àrea de premsa i comunicació i al regidor en qüestió. En farem el seguiment de la seva verificació i modificació si s'escau. Gràcies.
1149 2008/08/23 2008/08/23 Perquè no publiqueu tots els missatges?. Em refereixo al del ball dels avis del c/ soledat?. Resposta
Tots els missatges que fan referència a un assumpte nou (volem dir que no s'ha publicat abans) es publiquen.

Quan un missatge, com del que se'n fa referència ara, no aporta res de nou, sinó és un comentari més sobre el mateix tema, no es publica ja que es dona per sobreentès que s'està treballant en l'assumpte.

Quan un ciutadà envia un comentari, si hi ha les dades de contacte, li notifiquem que no es publica i li fem saber quina referència parla del mateix assumpte (veure les ref, 1113, 1021, 963, 749). Volem remarcar que la 'Bústia Ciutadana' no és un espai de forum, sinó un espai per 'detectar - denunciar' punts de millora a la nostra ciutat.
1148 2008/08/22 2008/08/26 Parc de Sant Jaume: Tot i entendre que el parc encara no està acabat, i que per tant falta la senyalització entre d'altres coses, crec que és necessàri ressaltar que últimament s'hi porten gossos a fer les seves necessitats al parc, i ni es recullen les seves feines ni es té en compte on les fan. Hi ha la porqueria a sota i al voltant dels bancs i és molt molest ja que està ple de mosques, fa pudor i per tant ningú pot seure-hi tranquil. Crec que tots tenim dret a gaudir del nostre nou parc. Resposta
L'incivisme és l'assignatura pendent de tots plegats.

Des de l'Ajuntament estem ampliat molt els recursos amb Agents Cívics, Mediadors, Educadors Socials, Aula de Benvinguda, .... que mica en mica van donant fruit, encara que els seus resultats no són inminets.

Per altra banda incrementarem el nombre de "Toilekans" a la zona i els controls esporàdics desl agents.
1147 2008/08/22 2008/09/30 c/ del Progrés: A la sortida del carrer cap al Passeig, s'hi ha col·locat un senyal doble de circulació. El senyal superior és un informartiu (blau) de pas de vianants per advertir que es creua el Passeig. A sota hi ha un de prohibició que limita la velocitat a 10 Km/hora. Em sembla molt be, llevat que la senyalització és incorrecte ja que el vehicle que surt pel c. Progrés es veu obligat a circular a 10 Km/h fins que no trobi una altra senyalització de diferent velocitat a l'anulació de prohibició especifica a general. En aquesta casos, s'ha de posar un senyal de 'perill pas de vianants' (triangulat) que associada a una limitació de velocitat, limita aquesta limitació a la situació concreta de la cruïlla. Per tant, si volem seguir el codi de circulació, els vehicles que surtin pel c. Progrés es veuran obligats a circular a 10 Km/h, en el millor dels casos fins a la rotonda de la Crta. de Manlleu. Si us plau, procureu senyalitzar correctament que hi ha prou tècnics en mobilitat a l'Ajuntament. Resposta
Verificat el que fa el cas, ens informen que la senyalització és correcte i que es sobrentén que al incorporar-se a una via principal, prevaleix la senyalització d'aquesta.
1146 2008/08/22 2009/01/22 Espai per saltar amb bicicleta: es podria fer un espai per saltar amb uns quants bots de sorra?. A moltes ciutats s'ha fet, com a Vilafranca, a Palau etc som un grup de nens i ens agradaria molt ja que intentem practicar això i no tenim cap lloc. Resposta
Hem visitat diverses poblacuions i crfeiem que és bona idea, l'hem dissenyat i l'ubicarem al parc Xavier Roca i Vinyas. Està previst inaugurar-lo a la primavera 2009.
1145 2008/08/21 2008/08/26 c/Sant Francesc cantonada Jaume Munmany: Es va aterrar la casa del meu costat i no es va protegir la paret mitjana. Es va obrir el nou carrer i tampoc es va protegir la paret mitjana. A la paret existent hi viuen abelles i ocells. Demano que s'arrebossi la paret mitjana. Resposta
Hem verificat el què fa el cas des de Urbanisme i hem trobat el requeriment de l'any 2007 al propioetari, que malauradament va mori a inicis del 2008.

Des de disciplina urbanística ens posasem en contacte amb el promotor de les darerres obres d'obertura i farem reparar-acabar convenientment les parets. En farem els eu seguiment.
1144 2008/08/21 2008/08/26 Parc Santi Ylla: Fa uns dies un cotxe va patir un accident a la N-152 al parc Santi Ylla. Jo, visc en aquesta zona i puc afirmar que l'enllumenat feia dies que no funcionava en la mencionada illeta, convertint-la en un perillós punt negre. També les fustes de la passarel.la, que travessa uns sortidors que no funcionen, constanment s'aixequen, sent un perill pels vianants. Per últim només dir que el 'manteniment' que es fa dels parcs, jardins i enllumenat de la nostra ciutat es totalment deficient. Resposta
La illeta en qüestió, a més dels punts de llum interiors de 4 metres d'alçada i dels punts de llum de vial, tenen senyalització de fletxes amb cel·lules fotovoltaiques. El passat dia 15 d'agost un vehicle va col·lisionar carrgant-se tot un fanal de 4 metres des de la seva base. A dia d'avui no està encara reparat ja que cal refer tota la base metàl·lica i els seus perns de fixació. A part del fanal ara no existent. La resta de fanals s'ha verificat que funcionanen i no ens consta cap informe de reparació.

Els travessers de fusta de la pasarel·la, han sigut fixats de nou i creiem que es  malmeten pel pes de la maquina escombradora quan hi fa el serveis de neteja. Passem avis a l'empresa per a què ho tingui en consideració i no permeti el pas de maquinaruia pesada.
1143 2008/08/21 2008/10/28 C/ Pau Raba: a l'altra banda de la plaça hi ha un pàrquing que i tanquen el cotxe molts veïns, la meva queixa i la daltres és que a la sortida del pàrquing hi ha un aparcament per a minusvàlids, seria posible que es poses en un altre lloc aquesta plaça d'aparcament?. Així a l'hora de sortir del garatge seria més fàcil, perquè ara si hi ha un cotxe aparcat a vegades has de fer maniobres per sortir. L'idea seria que no es pogués aparcar al davant del pàrquing, seria posible?. Com a ciutadà, espero resposta. Resposta
Hem observat el que fa el cas i com entren i surten els vehicles del garatge. Opinem que l'espai entre l'arbre de la vorera i les places de minusvàlids del davant i donada l'amplada de la vorera, hi ha espai més que suficient per poder maniobrar de forma correcte. No es creu convenient suprimir les places esmentades.
1142 2008/08/20 2008/08/26 Cementiri: El meu pare es va morir ara fa un any i la meva mare vol anar el cementiri... però hi ha un petit problema: la meva mare porta cotxe però té dificultats el caminar, té molts problemes d'artrosis ja que és gran, no es pot arribar el cementiri en cotxe (almenys els dies que ella hi ha anat i un dia que hi vaig anar jo), no es pot aparcar al davant i si un vol ha de caminar una mica, per a mi no hi ha problema però jo penso amb la meva mare o en altres persones que tenen problemes per desplaçar-se sols o acompanyats a peu. M'agradaria saber si hi ha un dia a la setmana que es pot aparcar al davant, i si no és així, com s'ho ha de fer les persones amb dificultats motores del cos humà per anar a veure a un ésser estimat al cementiri?. Resposta
L'accés amb vehicles estaba restringuit, a excepció dels enterramemts i dies concrets.
Hem canviat les instruccions i la "pilona" que no permet l'accés a vehicles, serà retirada cada dia durant l'horari normal d'obertura del cementiri. O sia que l'accés serà possible per a tots aquells que ho necessitin.
1141 2008/08/20 2008/09/30 Tinc una queixa respecte els contenidors d'escombraries. En molts dels de reciclatge de paper i plàstic no funciona be la palanca del peu, que fa que s'obri la tapa i sigui més fàcil poder tirar la brossa. Entenc que amb els diners que els veïns de la ciutat paguem de despeses de deixalles, això no hauria de passar i en el cas que passi, les coses s'espatllen, doncs s'hauria de solucionar rapidament. Resposta
S'ha arribat a un acord en el manteniment amb l'empresa concessionària. Esperem es veurant resultats aviat.
1140 2008/08/19 2008/08/26 C/ Josep M. Folch i Torres: hi ha dos fanals que no funcionen des de fa mesos. Ho podrieu solucionar?. Ara ja es fa clar més tard i entre les obres i la poca claror encara prendrem mal. Resposta
Hem verificat els fanals i podem assegurar que funcionen correctament. El cas és que a les onze o a les dotze de la nit, segons la temporada de l'any, l'enllumneta públic redueix la seva intensitat i per tant la il·luminació i consum durant la resta de la nit. Aixó és automàtic per a la majoria dels quadres elèctrics de la ciutat. No obstant, algun sector, com el que fa el cas, tenen uns quadres elèctrics més antics que no permeten reduir el fluxe elèctric a mitja nit, però si apagar algunes unitats de punts de llum i aixó és el que passa al carrer en qüestió, s'apaguen els dos fanals d'una de les voreres i es deixen encesos els altres de l'altre vorera.
Mica en mica es van adeqüant aquest quadres elèctrics i podem comprometre'ns en tenir aquest solucionat abans de final d'any.
1139 2008/08/19 2008/09/09 Horta Vermella: A la nova guarderia algun graciós ha fet una pintada a la paret, fent referència a la 'policia'.
1138 2008/08/19 2008/08/26 Zona de Sant Llàtzer (segona queixa pel mateix tema, en aquesta zona, passat 1 any). És una zona residencial i d'esbarjo, degut a l'espai verd que té: moltes persones hi passegen o hi realitzen esport. Entenc que és una una zona viva i per tant hauria de ser ben utilitzada i ben cuidada per part de tots. La realitat és que està ple de 'defecacions' de gossos, ja que els responsables dels animals no en són prou responsables. Agrairia si des de l'Ajuntament es pogués trobar alguna forma de millorar la zona. A més, crec que no és permès la circulació dels gossos deslligats. Aquesta zona, tan visitada per infants, joves, adults i grans a totes hores, és 'invadida' pels gossos que, de nou, irresponsablement pels seus amos, corren lliures. He pogut observar que els gossos van lligats de dins de Vic fins al pont de sobre el Mèder, i a partir d'allà són deslligats perquè es moguin lliurement. Tots hem d'entendre que Sant Llàtzer no és un descampat, sinó, de nou una zona de passeig. De nou, què hi podem fer? Resposta
L'incivisme és l'assignatura pendent de tots plegats. Des de l'Ajuntament estem ampliat molt els recursos amb Agents Cívics, Mediadors, Educadors Socials, Aula de Benvinguda, .... que  mica en mica van donant fruit, encara que els seus resultats no són inminets. Per altra banda incrementarem el nombre de "Toilekans" a la zona i els controls esporàdics desl agents.
1137 2008/08/19 2008/09/26 FAV: vull mostrar el meu desacord en que es registri i es comprovin sistemàticament les bosses de mà i bolsos a tots els visitants de la fira d'antiguitats de Vic. No és suficient pagar un filtre de 5 euros per persona per poder-hi accedir, sinó que per el simple fet de visitar-la et converteixes automàticament en presumpte lladre!!! Resposta
Malauradament cada dia és una practica més habitual en comerços i llocs d'exposició. S'ha comentat amb la Junta responsable de la Fira i en properes edicions es preveurà deixar unes taquilles a l'entrada per a que qui ho desitji pogui deixar les bosses de ma i bolsos abans d'entrar a l'exposició.
1136 2008/08/18 2008/10/01 Neteja de la ciutat: Vic és una ciutat bonica però no és neta. Manquen papereres. Sobren vomitades per les cantonades, excrements d'animals (gossos, coloms, etc.). Hi ha papers i bosses de plàstic sempre al terra. Tenim pocs espais verds, però , almenys tinguem la ciutat neta !!! Resposta
S'estan duent a terme campanyes de sensibilització de recollida de residus, d'excrements,....

Acabem de fer unes proves de neteja, de xiclets i porqueries enganxades al terra, al passeig, Rbla. del Carme, Plaça dels Màrtirs. Ara cal evaluar-ne el resultats. 
1135 2008/08/18 2008/08/26 Rbla. Passeig: Tinc un nen de 1 any i cada tarda anem a a jugar a la tarima situada al passeig. Aquesta es troba en molt males condicions de manteniment. Té fustes que estan soltes i cargols que sobresurten i poden causar danys als nens que hi van. Pregaria envièssin algú a reparar els desperfectes. Resposta
Les reparacions de fixació o reposició de fustes i cargols s'ha dut a terme avui. A mitjans de setembre s'hi aplicarà una capa de vernís a mans dela alumnes de l'escola Taller. 
1134 2008/08/18 2008/08/27 c/ Montesquiu n. 8: just al davant se senten pudors del clavegueram. Caldria resoldre el problema d'aquesta pudor.
1133 2008/08/18 2008/10/08 c/ Mare de Déu de la Mercè, n. 1: al costat d'aquesta casa (més amunt a l'esquerra, on s'entra a una placeta) hi ha una valla arrencada de la seva base de ciment del terra i una paperera que curulla de brossa que s'hauria de buidar de tant en tant. Cal tornar a fixar la valla i buidar la paperera.
1132 2008/08/16 2008/08/26 Plaça Major: Des de l'arribada de la calor, cap al vespre cada dia surten rates del Merma i d'altres clavegueres. Ja estan tan acostumades a la gent que campen tan tranquil.les, fins i tot s'han gravat en video. M'agradaria saber si es controla d'alguna manera abans que algú s'emporti un ensurt més gran que la simple por que fan. Resposta
Periòdicament es du a terme una desratització per sectors a tota la ciutat.

Malauradament, una important obra de construcció a la plaça, va deixar les clavagueres obertes i sense protecció. Detectada aquesta incidència, s'ha requerit a l'empresa la clausura inminent de totes les tuberies i canonades. Confiem en que haurà quedat subsanat el tema. En farem el seu seguiment.
1131 2008/08/16 2008/08/26 Plaça Major-pàrquing: m'agraderia saber que es pensa de fer amb el pàrquing de la plaça. Ja fa temps que els que ens queixavem que hi feia falta ascensor se'ns va tancar la boca dient que hi havia un projecte, però no se n'ha sentit a parlar més. Què és el que passa amb aquest projecte?. Es pensa realitzar o són paraules que se les emporta el vent. I si es pensa fer, quan?. Hi ha gent que tenim dificultat amb la mobilitat i el del passeig ens queda molt lluny. Crec que es més ugent que segons quines coses de les que s'estan posant a terme moltes vegades secundaries. Resposta
El projecte existeix i està definit. La concessinària del pàrquing en el termini d'un any ha de modificar l'accés peatonal, construint un ascensor en el tram del c/Verdaguer entre el Banc i  la cantonada de la plaça, a més d'un nou accés per als vehicles pel c/Verdaguer.
1130 2008/08/15 2008/08/26 Plaça Osona: greu incivisme amb el gossos , últimament no només existeix el problema de les pixades i de les cagades ara a més no podem dormir, és massa, gossos udolant tota la nit amb i sense amos a prop. Uns quants veïns amb nens creiem que es un tema greu. Per quan una legislació seriosa sobre aquest particular amanit a més, amb uns generosos impostos que evitessin que qualsevol persona pogués comprar un gos i més tard abandonar-lo a la terrassa de casa sense miraments. Un segon tema, veiem amb certa preocupació la proliferació d'actes vandàlics, així com els reiterats festivals de soroll i baralles a altes hores de la nit per part d'una colla d'incontrolats. Ens agradaria saber si tenen pensat fer-hi alguna cosa o en qualsevol cas a qui ens hauríem de dirigir els veïns per trobar entre tots una possible solució. El cas es que volem dormir. Per cert s'han fixat que totes les portes dels Pàrquings de la Plaça Osona estan trencades i no tanquen?. Resposta
Des de la Secretaria de Serveis Generals de l'Ajuntament, es té en estudi la possibilitat d'implantar, a més dels cens d'animals domèstics, una taxa per a cadascun d'ells, que ens hauria de permetre la instauració d'un control més acurat per a la correcta vigilància i observació de les ordenances municipals.

Pel que fa a les portes dels pàrquings de la zona, només remarcar que són de propietat privada i per tant a risc i ventura dels seus propietaris.
1129 2008/08/15 2008/08/26 Plaça Francesc Moragas: cada dia s'hi reuneixen un grup de gent els quals són tristos protagonistes d'accions incíviques (orinar a les cantonades dels edificis adjacents) provocant l'indignació de veins de fa molts anys els qual volen gaudir d'una plaça amb bones condicions. Demano que la guàrdia urbana, els mediadors, el guàrdia de barri fagin les accions pertinents per posar fi a aquests actes incívics. Resposta
En som conscients i tant Agents Cívics com la Guàrdia Urbana de paisà en fabn un control i seguiment. Concretament la setmana pasada es detenia a una persona.
1128 2008/08/14 2008/08/26 c/ Josep Maria Folch i Torres: està en obres degut a la nova trama de carril bici de la ciutat. Fet que com a veïna i usuaria de la bicicleta em satisfà. Ara, amb el que no estic d'acord és en el fet de que s'iniciessin les obres i es deixessin a mitjes. Entenc que tothom hagi de fer vacances, però crec que la planificació d'aquestes coses s'hauria de seguir més acuradament ja que ara els veïns tenim tota la vorera aixecada amb tot el que aixó comporta, sense aprofundir en l'estat en que s'han deixat els parterres i arbrat del carrer. Esperem que les obres es tornin a posar en marxa aviat (amb cap ànim de reudir les vacances dels treballadors, que ja em suposo que ells no en tenen cap culpa). Resposta
Aquestes obres tenen un termini d'execució de 5 mesos i estan al dia segons la planificació, també tenien una previsió d'aturada per vacances de dues setmanes, que malauradament s'estan allargant. Des de el departament d'urbanisme s'estan fent les gestions oportunes amb l'empresa constructora per reiniciar les obres i en possar ordre i arrenjar accessos, passos de viannats,... Lamentem les molèsties que s'estan ocasionant, en prenem nota per a millorar en properes ocasions. 
1127 2008/08/14 2008/08/25 11 de setembre: M'agradaria que l'equip de govern de la nostra ciutat recapacités la negtiva a penjar l'estelada al balcó de l'ajuntament els dies 10 i 11 de Setembre per conmemorar el centenari de la creació d'aquesta bandera. A dia d'avui ja s'han adherit a la campanya de la comissió 100 anys d'estelada: Calldetenes, Manlleu, Tona, Santa Eugènia de Berga, Vilafranca del Penedés, Figueres, Arenys de Munt, Vilassar de Mar i molts ajuntaments més. Totes aquestes poblacions faran onejar l'estalada el dia 11 de setembre al balcó del seu ajuntament. Seria un orgull poder dir que l'Ajuntament de Vic també farà aquest gest per recordar tota la gent que ha treballat i treballa per un dret tant universal com el dret a l'autodeterminació. Espero que al pròxim ple es torni a entrar una nova moció per penjar l'estelada al nostre ajuntament i aquesta sigui aprovada. Resposta
a 3 de setembre ens diuen: Respecte a la resposta que heu publicat al meu escrit n? 1127: No entenc com és que publiqueu una resposta d'un altre ciutadà a una demanda feta a la bústia del ciutadà. He llegit en d'altres respostes vostres que no voleu que això es converteixi en un fòrum però per altra banda publiqueu una resposta, i en un to no un xic despectiu tot s'ha de dir, d'un ciutadà que no està d'acord amb la meva demanda. En tot cas si aquest ciutadà no vol que el seu ajuntament s'adhereixi a la campanya impulsada per la comissió 100 anys d'estelada (on ja s'hi han adherit Manlleu i moltes altres poblacions osonenques) que faci ell una demanda a la bústia del ciutadà però, com vosaltres heu dit d'altres vegades, això no és un fòrum. No necessito llegir aquí aquest tipus de lliçons de legalitat espanyola, tots coneixem aquesta legalitat que invoca a la constitució i a l'estatut quan convé als interessos d'espanya i quan no doncs se salta a la torera l'estatut i per extensió la constitució tal i com podem comprovar aquests dies. 

a 25 d'agost : s'ha comentat a la Junta de Govern.

a 14/08 un ciutadà diea: En resposta a la pregunta del 1127. No era una demanda a fer a la bústia del ciutadà però com que des d'aquí no us la respondran , em permeto danar-vos la meva opinió. Posats a 'exigir', perquè no anem penjant totes les banderes de filies i fòbies de TOTS els ciutadans a la balcona de l'Ajuntament ? l'estelada, la republicana, la dels gais, la de l'ONU, la d'Europa, la d'Espanya, la constitucional, la inconstitucional, la del 'toro' i la del 'burro'; també la de Falange i la de la FAI ?. Em sembla que t'equivoques. Als ajuntaments democràtics s'hi penja el que la Constitució i l'Estatut, prescriuen i preveuen. Tot altra drap o símbol, és útil per a les samarretes o el balcó de casa. Amb els símbols no s'hi juga ni s'imposen per la suposada voluntat de ciutadans que s'erigeixen en la representació de tots. Aquests ciutadans no em representen; els polítics, mal que em pesi, SI, sempre que s'atenguin a la legalitat que han jurat o promès. Aquestes són les regles de la democràcia. lo altre és demagògia.
1126 2008/08/14 2008/08/14 Parc de Sant Jaume: Els veïns del Parc hem d'entendre que el parc ja està acabat?. Hi ha algunes senyals que fa dies que estan mal col·locades, arrepenjades als arbres o al terra, sense clavar al terra,... Espero que es solucioni aviat. Ja que fa de molt deixat. Resposta
El parc no està del tot acabat. Falta la senyalització i la il·luminació, però donades les vacances de l'empresa constructora, hem cregut convenient obrir-lo al públic per començar a gaudir-lo durant tot el mes d'agost.
1125 2008/08/13 2008/08/27 c/ Dr. Salarich núm. 26: hi ha una paperera que la seva base està foradada i tot el que s'hi tira va a parar al terra. Seria molt difícil reposar-la per una de nova?
1124 2008/08/13 2008/09/03 c/del Gurri: Vista la resposta a la referència 1116, voldria deixar clar que hi ha veïns que NO volem les bandes per reduir la velocitat dels vehicles. Crec que provocarà més soroll i molèsties que res més. Per un o dos cotxes que passen al dia amb excés de velocitat no cal que ens molestin la resta de vehicles amb més soroll. Ja posat voldria que m' expliquèssiu com s'escullen els membres de les AAVV, porto molts anys residint a Vic (en barris diferents fins i tot) i mai he estat convocat a escollir cap AAVV. Resposta
Hauriem de deixar passar un temps prudencial i observar si és més el benefici o el perjudici de la col·locació de les bandes reductores de velocitat. Pel tema de l'AA.VV. l'hi preguem es possi en contacte amb la regidora del seu barri, Sra. Dolors Pena en l'e-mail: penabm@vic.cat
1123 2008/08/12 2008/08/21 Zona Sant Llàtzer, a l'avgda. MS Salarich I Torrents el contenidor de deixalles paper cartró del final de tot de l'avinguda la palanca dels dos costats per obrir la tapa ja fa molt de temps que estant trencades i no es pot obrir amb el peu provocant haver de fer una maniobra complicada per a fer servir dit contenidor, agrairíem poder solucionar-ho. Resposta
Avisada l'empresa concessionària i reparat. Gràcies.
1122 2008/08/12 2008/08/26 L'Ajuntament hauria d'actuar juridicament contra l'empresa de fora que enganxa adhesius als portals de les cases i pisos de Vic (Abrimos Puertas 24 Horas). Al nostre portal ja l'hem tret molts cops i sempre torna a apareixer. Aixó no és un servei sinó una porqueria. Abans no hi hagi més empreses que prenen l'exemple, caldria actuar unitariament. Resposta
Des de l'Àrea de serveis s'ha avisat formalment a l'empresa en qüestió. D'haver-hi reincidencia es procedirà des de Secretaria General amb la sanció pertinent.
1121 2008/08/11 2008/09/02 C/de la Indústria: En el suggeriment núm. 55 demanàvem unes plaques indicadores del carrer en les cruïlles amb els Carrers Canigó i Torelló i se'ns va respondre que les plaques estaven encarregades i estarien enllestides al cap d'un mes, però al cap d'un any encara no estan col·locades; per tant, preguem que es col·loquin el més aviat possible, en cumpliment de l'article 184 de l'Ordenança Municipal de Bon Govern i Convivència ciutadana. Així mateix, el c/ de la Indústria està patint actualment, com cada estiu, la caiguda dels fruits dels arbres 'prunos' sobre les voreres, que presenten un aspecte deplorable i fastigós, amb perill per al vianants de patinar. Demanariem una neteja a fons amb les noves màquines fregadores anunciades en la nota núm. 1114 d'aquesta bústia. Resposta
El què deiem a la referència 55 era cert, seguint les informacions de què dispossàvem. Però malauradament les plaques no es varem fer del carrer Indústria, sinó dels seus transversals i no es va caure en l'error.
1120 2008/08/08 2009/01/22 c/ del Gurri: quan fa uns anys el carrer estava a mig urbanitzar, l'ajuntament va obligar als pocs veïns que llavors hi viviem a donar d'alta el gual i a pagar el corresponent impost. Fins aqui tot correcte però, perquè no s'ha fet el mateix amb la resta de veïns que varen anar a viure després?. Ara ja fa més de 2 anys que el carrer està completament urbanitzat i només paguem el gual els 4 'pardillos'. Perquè hi ha barris sencers (llegeixis serra de sanferm, sant llatzer...) on els que hi viuen, tot i tenir garatge, no paguen pel seu gual com la resta de convilatans als que vàreu obligar a donar d'alta el gual sense ni tan sols demanar si tenien vehicle o feien servir el garatge com a tal o com a traster, per exemple? és possible que el que jo pagui un impost depengui del caprici del funcionari de torn, com sembla ser que passa amb els guals? Resposta
S'ha iniciat un inventari de tots els gual existents i dels que haurien de ser-ho, per dur a terme la seva regularització.
1119 2008/08/08 2008/08/19 c/Tagamanent i a altres carrers del barri de Santa Anna: hi ha un tipus d'arbres (pruneres) que causen alguns problemes: en aquesta època, cauen les prunes a terra i deixen els carrers empastifats i relliscosos; a més, hi ha nens que s'enfilen als arbres per agafar les prunes i això fa que en trenquin les branques i, a més, corren el perill de fer-se mal. Seria bo que l'Ajuntament es plantegés la possibilitat de substituir aquests arbres per uns altres que no causin tants problemes. Resposta
dimarts dia 19/8/2008 es van netejar les taques que provoquen els arbres "prunus pisardi" del c/ Tagamanent i rodalies. Sobretot es van netejar les de les cantonades i dels passos de vianants. Les del mig del carrer per netejar-les al ser un carrer estret, per treballar millor caldria tallar la circulació mentre es netegin les taques, ja que d'altra forma, al ser un carrer estret i d'un sol carril el nostre vehicle mentre treballa no deixa passar altres vehicles per la zona, entorpint el trànsit del carrer. Els "prunus pisardi" que ofereixen uns colors molt bonics en diverses èpoques de l'any, tenen l'inconvenient que alguns, només alguns (els que l'empaltat no ha sigut correcte), fan un fruit i al madurar cau pel terra. En passem notra al departament de mediamabient per a tenir-ho en consideració.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...