Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no es publicaran bústies anònimes. Ens reservem el dret a no publicar missatges o parts de missatges que tinguin insults, faltes de respecte, etc...

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

 

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
Anualment en els edifcisi municipals, consumim més de 351.000 m3 de gas

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
615 2008/01/14 2008/01/19 Pavelló de Bàsquet: fa mig any es va començar a enderrocar. A data d'avui no hi ha pavelló ni ningú construint un de nou. Que hem de fer?. Els diferents clubs de la ciutat estem entrenant en condicions tercermundistes: sense calefacció, pistes brutes, poca lluny... i estem donant una imatge de ciutat pèssima. Caldria que l'ajuntament expliques com està el tema, les previsions que te etc. Fins ara hi havia una club qe portava el nom de la ciutat a tot el pais CLUB BÀSQUET VIC. amb les instal.lacions que té en aquests moments (i amb la previsió que estarem uns quants anys així) em temo que ensorrarem el bàsquet. Esperem que no ens n'haguem d'empenedir. Tant entrenadors, com pares, com afeccionats estem tenint molta paciència, però comença a haver-hi mal ambient. QUINA SOLUCIÓ TENIM?. Resposta
En la remodelació del pavelló hem tingut molts problemes amb l'empresa constructora. Ha calgut rescindir el contracte de la constructora i exigir danys i responsabilitats, ara està novament en procés de contractació, però no es preveu pas que estigui enllestit abans de 10 mesos. 

El pavelló 2, som conscients que no està ben condicionat, pels mateixos problemes d'abandonament de l'empresa constructora. Des de la regidoria d'Esports estan buscant les solucions per a tot plegat.

Des de l'Ajuntament i a través de la Regidoria d'Esport s'ha donat tot tipus d'explicacions al Club i als ciutadans en general per mitjà de la premsa. Demanarem que es vagi mantenint la informació a mesura que s'avanci.
614 2008/01/14 2008/01/19 Transport Urbà: Què passa amb els autobusos urbans de la ciutat de Vic? En un moment en què totes les ciutats aposten pel transport públic enfront l'ús del cotxe (ex. bicing a Barcelona), aquí a Vic ens estem quedant amb una flota d'autobusos totalment obsoleta on no poden accedir ni les persones amb cadira de rodes ni les mares amb els cotxets...potser seria hora de renovar la flota i fer-los accessibles i amb més capacitat!!! Deixant de banda, a més, els recorreguts de les l?nies i la freqüència!!! Resposta
Tal i com s'ha aprovat en el Ple Municipal i varen publicar els mitjants de comunicació, hi ha diverses actuacions sobre aquest tema:
.-La concessió amb l'empresa de transport s'ha acabat, estem negociant la nova concessió i damunt la taula de negociacó hi ha millores com:  vehicles adaptats, vehicles de 9 metres, augment del recorregut d'algunes línees, plataformes elevades per millorear l'accés, etc...

.-Gratuitat pels majors de 65, a partir del mes de juny com a tard.

.-A més, s'està analitzant amb els municipis veïn per tal d'establir un transport inter-comarcal i a polígons.
613 2008/01/14 2008/01/18 Rambla Josep Tarradellas: El parc que tenim just davant és molt bonic, però els murs que tenim just davant dels blocs de pisos val a dir que son una mica engorrosos. Ja sabem que un d'ells és on hi ha la caixa de l'enllumant del carrer, però els restants són per fer bonic, cosa que no és així, primer de tot, és un lloc ideal per als gossos alhora d'orinar, també és un bon amagatall, no saps mai si hi ha algú darrera amb bones o males intencions, estan en unes condicions nefastes, fan verdet i a la part superior hi falten alguna que altre rejola. Per altre banda felicitar-vos per aquest nou servei que ens oferiu!!. Resposta
Ara és un bon moment de dir-hi la vostra en els tallers de participació que s'estan duen a terme aquest dies en el barri del Remei. Ben aviat es començaran les obres de remodelació de tot el barri i serà el moment de remodelar la rambla i el parc si així els veïns ho expresseu en aquesta participació ciutadana. Dissabte, 19 de gener, hi ha una sessió de participació a l'escola de la Sinia.

Per a més informació, us podeu adreçár a l'Oficina Municipal del Remei, c(Virrei Avilés, 32 cantonada Serra i Moret.
612 2008/01/13 2008/01/17 C/Manel Carrasco i Formiguera: Fa un temps vàrem adreçar una queixar un grup de veïns, pel recorregut que realitza la linea d'autobús en el nostre carrer, que va ser modificada degut a les obres del pàrquing de la plaça major. Anteriorment no hi circulava, i ho feia per l'avda dels països catalans. Varem recollir signatures i eleborar una carta adreçada personalment al departament d'urbanisme. Els cotxes han d'aparcar damunt de la vorera per tal de que pugui passar el bus o bé arriscar-se a que arrenqui algun mirall retrovisor...o posar en perill els vianants majoritariament infants, del barri. Només demanàvem que tornés a passar per on ho feia abans. I no hem rebut cap resposta... Com és que no s'agafen en seriositat les preocupacions dels ciutadans?qué hem de fer perqué obtinguem una solució?. Resposta
Actualment estem analitzant tot el tema de transport urbà. En qüestió de 4 o 5 mesos s'ha de notar i veure uns canvis. Ens encarreguem de fer arribar la vostra suggerència als tècnics que analitzen el que fa el cas.
611 2008/01/13 2008/01/17 c/Canigó: fa més de 6 mesos que hi ha un cotxe amb una pegatina d'abandonat. Quant temps es necessita per agafar una grua i treure el cotxe del carrer? No sé qui ho ha de fer si l'Ajuntament o la Guàrdia Urbana, però sigui com sigui, penso que la deixadesa d'aquests assumptes és bastant llastimosa. Resposta
No és qüestió del temps que tarda una grua, sinó de complir les lleis vigents.
Quan un cotxe està indentificat com a abandonat, es senyalitza amb un adhesiu (com és el cas que ens ocupa), cal deixar passar 2 mesos per si el seu propietari el vol retirar. Posteriorment hi ha un termini de 15 dies més per que la Guàrdia Urbana localitzi el seu propietari i li demani que el retiri. Pssat tots aquest terminis, si no hi ha cap contraindicació dels jutges es podria retirar. En aquest cas que diueu fa 6 mesos, deu haver.hi algun requeirment judicial i per aixó no es pot retirar. No obstant, passem avís a la Guàrdia Urbana per a verificar-ho.
610 2008/01/11 2008/01/17 Rbla. Passeig: Per què no hi ha cap semàfor al passeig?, es horrible de transitar. Resposta
La major part de les hores del dia, la circulació a Vic és molt flüida. Només en hores punta o en esdeveniments com el mercat o altres fires i festes tenim una circulació pel centre de la ciutat molt densa, massa densa.

Des de l'Ajuntament es vol prioritzar la circulació dels vianants, propiciant voreres amples i vies de prioritat invertida. L'amplada dels dos carrils del passeig ja està dissenyada per fer reduir la velocitat dels vehicles i donar pas als vianants.

Mica en mica es faciliten zones d'aparcaments a les entrades i s'invita a anar a peu.
609 2008/01/11 2008/01/11 Cami Antic de Taradell: Voldria felicitar a l'Ajutament ja que poc a poc ens ho va arreglant, però els demanaria que no s'aturessin perqué el carrer (asfalt) està molt malament sobretot allà on estan les escombraries, a més l'asfatat que han fet últim està amb la pendent mal feta i fa que s'acumuli molta aigua quan plou. Per favor no s'aturin i segueixin així. Resposta
No ens aturarem fins a no acabra els compromisos que vàrem prendre en la reunió de l'Alcalde amb les Associacions de Veïns.

Tots estabem d'acord en que feiem un asfaltat provissional a l'espera de les urbanitzacions definitives. Verificarem el tema de la acumulació de l'aigüa.

Gràcies per valorar-nos la feina feta.
608 2008/01/11 2008/02/09 Plaça Major: Ja fa temps que molts ciutadans de Vic i Comarca reclamen la instal·lació de WC públics a la plaça, pensem que és molt necessàri ja que és el centre neuràlgic de la ciutat i direim d'Osona. També creiem convenient col·locar alguns bancs per asseure-si i no haver d'anar a les cafeteries si no vols consumir res. Tot això respon a unes demandes ja fetes a l'anterior Ajuntament, esperem que aquest sigui més sensible en un tema important com aquest i que no requereix cap inverssió grossa. Resposta
Vic és una ciutat de Fires, Mercats i de Serveis, la Plaça és un element clau en tot això. Opinem que la propia geometria de la Plaça, els dos mercats setmanals i totes les activitats que si duen a terme, obliguena deixar-la tan lliure d'obstacles i mobiliari urbà com sigui posible. Els bancs, per exemple, cal fixar-los al terra, ja que sinó "l'incivisme" els trasllada amunt i avall i ocasionarien dificultats en els muntatges de fires i merctas. No oblidem que devant de la Casa Comella i al 'Merma' hi ha algun lloc habilitat per a descansar-hi uns moments.

La instalació de WC està prevista en aconteixements de multituts de visitants, com Mercat del Ram, Mercat Música Viva, Mercat Mediaval, etc... per al dia a dia cal tenir present que els serveis públics del pàrquing de la plaça són oberts de dia i de nit.
607 2008/01/10 2008/01/28 c/Josep Mª Pallàs: cantonada c/Tagamanent, hi ha una paperea arrencada i està pel terra.
606 2008/01/10 2008/01/12 C/Prat de Galliners: just en el tram de la nova passera, el ferm torna a estar en molt mal estat (forats impressionants) i com que l'accés de vehicles és molt més sistemàtic degut a la restricció del Portalet, fa que transitar per allà sigui molt complicat. Els veïns agrairíem, altra vegada, arrenjar amb grava o sorra el ferm per tal de poder tornar a fer una campanya, abans de la urbanització definitiva. A l'octubre de 2007 personalment ja vaig fer la mateixa petició i va ser atesa amb molta diligència, la qual cosa espero que es repeteixi. Resposta
Hi ha planificada una nova intervenció, provissional, però, més duradora a més d'un parell de punts de llum. En breu, 2 - 3 setmanes, quedarà rrenjat.
605 2008/01/09 2008/01/12 Plaça Major, 10: Ja farà gairebé un any, i encara espero la resposta, que vaig entrar una instància a l'Ajuntament sol·lcitant que es posessin mesures per tal de corregir o impedir la conducta incívica d'alguns veïns del casc antic que dipositen els residus domèstics i de comerços en el porxo de la Plaça Major n.10, al costat de la paperera. Ja no es tracta només d'un incompliment de l'ordenança municipal sobre el servei de recollida de residus urbans i d'imatge pèssima d'un dels punts emblèmatics de la ciutat, sinó,i sobretot al llarg d'aquest any en el que s'ha anat consolidant com un punt habitual de recollida, de salut pública i higiène. Trobo insultant a més, que ja formi part del circuit del servei de recollida i patètic quan la propia guàrdia urbana ajuda als comerciants a traslladar els cartrons als comerciants en aquest punt. Gràcies per atendre'm. Resposta
No estem indiferents davant aquest tema. Hem tingut en moltes ocasions als Agents Cívics vigilant la paperera en qüestió, tenim reportatge fotografic, hem advertit i interpel·lat tant als ciutadans, que individualment deixen la bossa en aquesta paperea, com a comerciants.

En el primer trimestre d'aquest any, s'iniciarà una campanya, tant a comerços com a ciutadans individuals, de sensibilització, notificació, advertiment i posterior sanció als incompliments reiterats. És intenció de l'Ajuntament, redreçar aquesta conducta incívica de deixar bosses de deixalles fora del seu lloc.
604 2008/01/09 2008/01/11 Vic Sud: la zona nova que s'ha urbanitzat, entre plaça Osona i Semferm, quan es treuran les reixes d'obres i s'ensendrà l'enllumentat públic i s'obrirant els carrers perque es pugui circular?. Ja fa temps que no hi treballa ningú, això és que ja s'han acabat les obres no?. Resposta
Aquesta urbanització no la fa l'Ajuntament. És una obra promoguda per una empresa provada.

Un cop aquesta empresa dongui per acabada la urbanització i presenti tota la documentació tècnica de control de qualitat, tots els certificats de les noves xarxes de servei, dibuixi el plànol definitiu de tal i com s'ha construït la urbanització i el certificat de final d'obra del tècnic director, l'Ajuntament en farà la recepció. En aquell moment deixarà de ser un espai d'una obra privada i podrem treure les tanques i contractar l'electricitat per a encendre l'enllumenat públic.

Tal i com es troba en aquest moment la urbanització, tot fa suposar que això succeirà a finals d'aquest mes o durant el mes de Febrer.
603 2008/01/09 2008/01/12 Sant Llàtzer, C/Mercè Rodoreda: Enllumenat insuficient que propicía que canalla i jovent facin gambarrades. Caldria augmentar la vigilància i la neteja. La senyalització de les direccions d'accés no semblen correctes i obliguen a donar una gran volta per arribar-hi. El carrer hauria de ser de doble sentit com era abans. A la plaça del carrer hi hauria d'haver una zona de càrrega i descarrega. Resposta
Des de l'Ajuntament varem visitar i parlar amb alguns del veïns de la zona. No obstant, per entrar al C/Mercè Rodoreda sempre han hagut d'anar fins a la rotonda de Sant Llàtzer.

No obstant això, ens possarem en contacte novament amb els veins, ja que en breu instal·larem unes paperes i uns bancs per delimitar la zona no transitable amb vehicles del parc i podrem tractar novament la situació de la senyalització i potser ja sabrem si la Diputació permet, o no, fer una línia discontinua a la N-141D per entrar directament.
602 2008/01/09 2008/01/12 Nou Pavelló: Caldria possar-hi llums a l'entrada del camí, ja que tota obra està senyalitzada i aquesta no i per tan a les hores que ja és fosc, no es veu l'entrada. En el pavelló fa molt de fred, i no és apta per entrenar. Les instalacions en general són deplorables. Resposta
Les obres dels dos pavellons no estan acabades. Ha calgut rescindir el contracte de la constructora i ara està novament en procés de contractació, però no es preveu pas que estigui enllestit abans de 10 mesos. Farem senyalitzar correctament l'obra.

El pavelló 2, som conscients que no està ben condicionat, pels mateixos problemes d'abandonament de l'empresa constructora. Des de la regidoria d'Esports estan buscant les solucions per a tot plegat.
601 2008/01/09 2008/03/22 C/Escola, 5: La 1ra i 2na Planta estan llogades a grups d'estudiants. L'entrada es fa servir com aparcament de motos, hi ha dies que n'hi ha més de 10 i no permeten accedir als altres veïns. Aquest pisos estan plens d'estudiants sense tenir cèdul·la d'habitabilitat, ni estar adeqüats com a local d'oci. No està insonoritzat i no consten d'alta ni d'aigüa, ni de llum (l'agafen de l'escala). Demanen es faci una inspecció per saber si el contracte de lloguer és correcte i si els pisos estan preparats per acollir grups de jovent de més de 20 persones a cada pis. És important fer-hi una inspecció abans no hi hagi una desgracia. Resposta
S'han fet controls i parlat amb els veïns de l'immoble i els propis implicats. Avui mateix els mossos hi han estat. Continuem fent-ne el seguiment, però no estaria de més que en el cas de persistència en fessin una denúncia.
600 2008/01/09 2008/01/09 No es pot llegir res per sota de la ref. 581??? ja s'han esborrat totes??? Resposta
No s'ha esborrat cap referència, només cal selecionar-les convenientment pel seu any.

Al obrir-se la pàgina de la Bùstia del Ciutadà, apareix el text de presentació i la gràfica estadística, just a sota s'hi fa la pregunta de si voleu selecionar algun tema en concret o bé voleu canviar a l'any 2007, només cal selecionar el que desitjeu i tot seguit es presenten les referències.
599 2008/01/09 2008/01/28 C/Pare Gallisà, 2-4: Hi ha una pilona arrencada a l'accés del pàrquing.
598 2008/01/09 2008/01/28 Passeig de la Generalitat: cantonada C/ Joan XXIII, ha desaparegut una paperera.
597 2008/01/08 2008/02/09 C/Argenters: Per què ja no tenim wifi, al carrer argenters?? Abans la conexió era de 54 i ara de 11, i no deixa conectar-se a internet amb aquesta conexió tan baixa. Resposta
Cal tenir present que el servei de la xarxa no és de l'Ajuntament, sinó d'un grup de gent que de forma altruista la mantenen i resolen els problems tècnics que van tenint. L'Ajuntament està col·locant antenes i repetidors a diferents punts de la ciutat, per a millorar-ne la cobertura.
596 2008/01/07 2008/02/09 C/Omnium Cultural: El març vinent farà 1 any que ens van donar les claus d'uns habitatges de protecció oficial al Barri d'Osona. Doncs bé, estem farts d'esperar que arribi la cobertura d'ADSL. Tant complicat és allargar les línies des de la ciutat fins a aquest barri?. Hi ha qui treballa mitjançant Internet i em sembla que ja va sent hora de que s'instal·li. Fa més d'un any que aquests pisos estan construits i ja es podia haver previst l'adequació de les línies d'ADSL, o és que per tenir una VPO no hi tenim dret? Resposta
Des de l'Ajuntament s'està fent i s'ha fet pressió a telefònica. Ens consta que hi ha usuaris que ja utilitzen ADSL i que 11 conexions més estan llestes a l'espera de finalització dels tràmits per part del sol·licitants.

Des de l'Ajuntament poc més podem fer-hi. El telèfon de contacte de la compnyia per aquests assumptes és el Sr. Baños 93 403 06 07.
595 2008/01/05 2008/01/12 Sant Llàtzer: A aquesta zona hi va molta gent a passejar, amb el gos , amb els nens, amb bicicleta...des de Vic fins a Calldetenes no hi ha ni una trista paperera. Seria molt demanar papereres per poder tirar els papers, llaunes i si convé els excrements dels gossos? Resposta
Està planificada una intervenció en col·locar bancs i paperees i delimitar la zona no transitable amb vehicles pel parc.
594 2008/01/05 2008/02/20 Parc Vic 2: El parc del davant de l'edifici del Vic2, te dues baranes trencades.
593 2008/01/05 2008/02/13 Sorolls del Carrefour: les coses continuen pel mateix camí. Ens continuem despertant a partir de les 5. Continua sent un perill circular al matí per les voreres del carrefour, trailers ocupant el carrer, entrant contra direcció... a la vorera del magatzem del CARREFOUR del sucre. I si malauradament t'adormisis els crits i la sirena d' alarma del toro per carregar fan que estiguis despert i emprenyat a primera hora del matí. Això si generalment a les 8 la gent de Carrefour del Sucre ja no fan massa soroll. De debó que ningú no pot fer-hi res?. A si perdoneu, els pidulaires tenen el costum de tombar les deixalles per terra, fen que l' espectacle sigui complert. Resposta
La Guàrdia Urbana ho ha observat i ha parlat amb els responsables del Carrefour. S'han compromès a millorar i respectar el descans. En les dies observats, no s'ha detectat brúticia pel terra. Caldrà fer-ne un seguimnet.
592 2008/01/04 2008/02/09 Plaça Gaudi: Per a quan una remodelació de la plaça?. Han vist l'estat dels bancs per a seure-hi?. Són lamentables. I per què es permet que les constructores que treballen utilitzin l'espai públic per a tenir el seu material , escampat per terra?. Solucions ja!. Resposta
Les obres a l'entron de la plaça són molt importants. No es tracte de petites remodelacions d'edificis, sinó de grans volums. La ocupació de la plaça es fa inevitable donat el difícil accés, però hem demanat al responsable d'inspecció viària que verifiqui el compliment de la normativa.

El projecte de remodelació de la plaça ja està definit. Ara només en cal buscar i assignar-li partida pressupostaria. No hi ha data prevista de moment. 
591 2008/01/04 2008/01/04 Sóc veïna de la Rambla dels Montcada, m'agradaria que em donguessiu una opció barata i ecològica per anar cada dia a treballar a Calldetenes, ja que han anul.lat la sortida de Vic del C/ Torres i Bages i ens trobem que hem d'anar a donar una gran volta pel centre de Vic, cosa que fa augmentar el trànsit i la contaminació de la ciutat. No entenem a què es deu aquest canvi, que no afavoreix la fluïdesa de sortida de Vic. Resposta
Per solució de baix cost i ecològica la bicicleta potser la millor alternativa, baixant pel carril bici que hi haurà al c/Bisbe Torres i Bagés - c/Montserrat i lateral de la Crta. N-141D cap a Calldetenes.

Si és en vehicle, depenen de l'alçada on viviu podrieu passar per:
 1) c/Adoberies - Prat d'en Galliners - Crta. Taradell B-520 - Crta. N-141D - Calldetenes
 o bé per:
 2) Inici del Passeig - c/Bisbe Casadevall - c/Sant Pau - c/Indústria - Avgda. de Miquel Dels Sants Salarich i Torrents - Calldetenes. Per aquesta opció no cal ni circualr per la N-141D.

Amb aquest canvi en la circulació es vol, mica en  mica, suavitzar la circulació per dintre la ciutat.
590 2008/01/02 2008/01/04 C/Mercè Rodoreda (Sant Llatzer): volem expresar la sorpresa davant d'una determinada decisió. Resulta que per entrar al carrer, hem d'anar fins a Calldetenes i tornar direcció cap a Vic, perquè s'ha col.locat una senyal de prohibició. Ara hem d'entrar tots els veïns per la baixada de just davant de l'ermita de Sant Llatzer amb el perill que aixó comporta, ja que obligues en els cotxes que venen darrera a gairebé parar-se en una zona poc apropiada. Només voldria saber de qui depèn aquesta decisió tan desestrosa per tots els veïns de la zona...si de la guàrdia urbana o de qui.....Un altre aspecte que preocupa, és que en tota la zona verda no hi ha papareres....i l'enllumenat és deficient. De debò mil gràcies per donar-nos l'oportunitat de poder expresar les nostres reclamacions....això demostra la voluntat de fer les coses bé. Resposta
Els canvis de circulació dins la ciutat, depèn dels Tècnics i dels Politics de l'Ajuntament. La Guàrdia Urbana ha de fer complir i mantenir la correcta aplicació de la normativa.

En aquest cas, també intervé la Diputació per ser el responsable de la Crta. N-141D.

Des de l'Ajuntament varem visitar i parlar amb alguns del veïns de la zona. No obstant, per entrar al C/Mercè Rodoreda sempre han hagut d'anar fins a la rotonda de Sant Llàtzer.

No obstant això, ens possarem en contacte novament amb els veins, ja que en breu instal·larem unes paperes i uns bancs per delimitar la zona no transitable amb vehicles del parc i podrem tractar novament la situació de la senyalització i potser ja sabrem si la Diputació permet, o no, fer una línia discontinua a la N-141D per entrar directament.
589 2008/01/02 2008/01/03 Un any més surt el pressupost de la ciutat i un any més la gran majoria dels recursos són per las zones cèntriques de la ciutat. Sempre amb promeses electorals que en el fons mai es compleixen.... senyors de l'ajuntament han donat mai cap vol pels barris sud de la ciutat? perque l'estat és deporable..... . Resposta
El pressupost que es va aprovar en el Ple, el passat 20 de desembre 2007, és el pressupost ordinari d'ingressos i despeses i per tant NO CONTÉ cap de les inversions que cal fer per la ciutat.

Tant els ingressos, com les despeses, estan reflectides amb capitols generals, d'actuacions generals (com per exemple reparar carrers o compra de mobiliari urbà o Punt Dona o Gent Gran o ......) sense, per tant, determinar a quina zona o sector de la ciutat es destinarà. 

No entenem la lectura que n'ha fet l'autor "indeterminat" del suggeriment. Segurament persegueix altres interessos.

S'està treballant en el pressupost de les inversions per la ciutat i es deurà expossar a l'opinió pública dintre de 3 o 4 mesos aproximadament.
588 2008/01/02 2008/03/22 Plaça del mercadal: com és que es té tanta cura amb el color de les parets i la col.locació d'antenes i en canvi no es fa retirar la propaganda de façanes i finestres que embruten la visió idílica de la plaça?. És qüestió que les empreses que publiciten paguen molt bé?. Hi ha una propaganda de Còdol en un racó de grans dimensions, era necessari que fos de tal magnitud?, amb una de més petita no haurien passat?. Hi ha normativa municipal respecte a la publicitat?. Quan es posarà una placa identificativa al c/ de la Riera referent al lloc de naixença de l'escriptora -il.lustre vigatana, Mª .Àngels Anglada?. Resposta
Certament hi ha una ordenança que regula les pancartes i anuncis. N'estem fent el seguiment per a fer-la complir. La casa on va nèixer la Mª Àngels  Anglada és de propietat privada, nosaltres estariem encantats de possar-hi una placa identificativa.
587 2008/01/02 2008/01/12 CONTENIDORS PLAÇA POMPEU FABRA: A part d'alguns veins que no aixequen la tapa per tirar bosses de mida normal, el problema greu son les deixalles dels restaurants-bars del C/ Sant Miquel que amb bosses de mida industrial deixen al migdia o a mitja nit fora dels contenidors amb residus grassosos i caixes grans amb ampolles de vidre. Esperem que s'hi posi mà al desmanec dels establiments que pels seus residus son fàcilment identificables. Resposta
Des de l'Ajuntament volem redraçar aquest notori incivisme de comerços, bars, restaurants i ciutadans a titol individual. Aquest primer trimestre del 2008, s'iniciarà una campanya de sensibilització, advertiment i sanció pels casos reincidents.

N'estem fent un seguiment i un reportatge fotogràfic per evidènciar-ho on faci falta.
586 2008/01/02 2008/01/12 Parc de Sant Jaume: just al costat de l'escola bressol El Cucut hi ha el parc, ideat per nens i nenes, amb dos bressoladors. Gairebe totes les tardes està ocupat, per nois que precisament ja no es pot dir que siguin canalla. No és tan sols el fet que l'ocupin per passar l'estona fumant cigarrets i deixant les burilles on els nens les poden agafar fàcilment, sinó que més d'una vegada s'hi han trobat excrements i fa poc es va enxampar a un d'ells orinant al bressolador, just quan els pares anem a buscar els nens que poc després et demanen per pujar-hi!. Al advertir-los s'encaren amb tu, siguis home, dona, els doblis o tripliquis l'edat!!. Agrairiem molt a l'Ajuntament que fes el possible per fer cessar aquesta situació, principalment destinant més vigilància per aquella zona a partir de mitja tarda, per dissuadir al jovent d'utilitzar el mobiliari urbà, com ho venen fent amb total impunitat. Resposta
Aquesta setmana ha començat l'activitat de la nova Oficina Municipal del Remei. Hem passat l'avís a la Guàrdia Urbana per a que controli i verifiqui aquesta localització.
584 2008/01/02 2008/02/09 El rellotje de la plaça Major de Vic, torna enmudir rarament el dia de fi d'any. El rellotge després de fer els 4arts, enmudeix fins a la 4arta campanda de la repetició (00:05). Un any més sense fi d'any a VIC. Resposta
S'està fent un manteniment al rellotge. Ja podem veure l'esfera amb la "cara neta". Tenim previst la revisió de la maquinaria i esperem trovar-ne el problema.
583 2008/01/02 2008/01/03 C/Virrei Avilés: la matinada del 31/12/2007 a l'aparcament de la Letel a la zona del parc de la Sínia s'hi van trobar fins a cinc cotxes amb els vidres petats. Crec que aquesta zona després del tancament de la fàbrica queda molt amagada i a les fosques i es un lloc habitual d'aparcament dels veïns. Caldría posar més llum encara que sigui de forma provisional per tal que els lladres no campin a la seva voluntat. També cal fer neteja de la zona de camp que hi hi a la mateixa zona, ja que hi podem trobar waters, varilles de ferro, dipòsits de plàstics, rajoles, runa etc....Encara que sigui a les afores de la ciutat es un lloc habilitat com a parc, així que els nens hi son molt a prop, cal una brigada de neteja d'aquesta zona. Resposta
Possats en contacte amb la Guàrdia Urbana, ens comenten que el dia de Cap d'Any hi varen haver 10 robatoris de radio cassets i altres a vehicles, amb trencadisses de vidres incloses. Afortunadament és una qüestió puntual. No obstant estaran vigilants i ens comentaran el tema d'enllumenat. En farem el seguiment.

Verificarem el tema neteja de si és un solar municipal, en aquest cas actuarem inmediatament, o si és privat i per tant ho farem fer als propietaris.
582 2008/01/01 2008/01/08 Cavalcada de Reis: Els caramels que es reperteixen són sense gluten?. En poden menjar els nens celíacs? Resposta
 A 3 de Gener contestem: Els ingredients dels caramels són: Sucre Xarob de gluscosa Àcid Citric Aromes i colorants E-102, E-110, E-124 i E-131 a 8/01/08 ens escriuen: "Referent a la ref. que us han demanat sobre els caramels de la cavalcada, trobo que podieu haver dit que hi poden haver caramels sense gluten, com han fet en altres poblacions. Que els de sempre tenen sucre ja ho sabem!. gr?cies. Tots els nens i nenes tenen dret a menjar-ne... "  a 8/01/08 contestem: "Lamentem si no vàrem ser prou clarificadors, no som experts i no podem dir el que no sabem o el que no oferim." De la suggerència del dia 1/01/08 n'em tret la responsabilitat de cara l'any vinent en pensar, no només en els cèliacs, sinó també, amb els diabètics i altres que també tenen hi tenen dret. Procurarem donar resposta positiva a tots ells.
581 2008/01/01 2008/01/28 C/ Gurb: cantonada amb Arquebisbe Alemany, hi ha una llosa trencada i desapareguda la meitat, segurament pel tràfic de camions i furgonetes que hi aparquen, ara hi queda un forat que és de fàcil entrebancar-s'hi.
580 2007/12/31 2008/01/25 Pàrquing Casa Caritat: Per facilitar el pas dels vianants, m'agradaria que es fes un tall que permetès pasar a peu pla als que anem caminant, al costat esquerra segons s'entra, del mur baix que hi ha al capdevall de pàrquing, per evitar així haver de passar entre els cotxes que entren o surten o enfilar-se al mur per accedir a la zona protegida al trànsit. Resposta
Després de l'observació, s'ha cregut adient portar-ho a terme.
579 2007/12/30 2007/12/31 Des del 22 o 23 de desembre d'enguany, a la part final del C/ Manlleu, on hi ha una administració de loteria, ens trobem que, quan la dita administració és oberta, es genera una cua de persones que impedeix el pas dels vianants. La vorera és molt estreta i per més que la gent s'intenta arrambar a la paret, tenint en compte la gent que va cap al centre, la gent que surt i la cua, els vianants hem de passar per la calçada, amb el consegüent perill. Per no parlar de quan han de passar cotxets de nens petits. Previsiblement això durarà fins el dia 5 de gener, com a mínim. Potser caldria que s'adoptès alguna mesura abans que algú en surti mal parat. Resposta
Passem avís al departament de mobilitat i via pública, a més de la Guàrdia Urbana. Gràcies.
578 2007/12/30 2007/12/30 Parquing de l'ambulatori en molt mal estat, ple de sots, crec que s'hauria d'aplanar.Està previst? Resposta
Com a pàrquing de l'Ambulatori no sabem identificar a quin us referiu. Podrieu especificar una mica més?. Gràcies.

Si us referiu al pàrquing del principi del c/Jaume I amb la Crta. de Roda, heu de saber que és un terreny privat i inclòs en el pla d'urbanització Josep Mª Sert, que en breu (planificat 1r. trimestre 2008) iniciarà la seva remodelació.
577 2007/12/30 2007/12/30 Sóc un ciutadà aficionat a Bàsquet de Vic i em fa molta pena veure que les obres del nou pavellò no tiren endavant, i s'ha de jugar amb unes condicions gens bones i per el públic també és molt incòmode. M'agradaria saber algun tipus d'informació de com evolucionen les obres. Molt agrait. Resposta
Donats els molts problemes en la construcció i remodelació dels pavellons 1 i 2, ha sigut del tot imprescindible fer retirar la constructora actual, demanar les indemnitzacions pertinents i començar de nou el procés de selecció d'una nova constructora que ens ofereixi plenes garanties. En la darerra Junta de Govern, del passat 27 de desembre, es va prendre l'acord d'iniciar el procediment del nou concurs de construcció. Tot plegat ens porta a un termini de 8 a 10 mesos abans de ternir el pavelló 1 totalment en condicions. Pel bàsquet de base, continuarem en els pavellons 2 i 3 i ens les naus de Victransa, com estem fent en aquest moments.
576 2007/12/20 2007/12/28 La passarel.la de fusta situada damunt del riu Meder, està cada matí glaçada i més d'una persona ja s'hi ha fet mal.Costa tan que la brigada hi passi cada matí a tirar-hi sal?. Com és que constament es plantegen places d'oposició a guàrdia municipal i no se'n veu cap enlloc, sobretot a la zona del barri del Remei. Al començament de la legislatura la seva presència era continuada. Cap de les meves propostes de millora turística ha estat solucionada ( la Rodona,visita al campanar, teatralització de la Laura), com és que el centre comunitari ha deixat de funcionar com a escenari d'espectacles de petit format, problemes de desplaçament de la gent de dalt de Vic o com sempre manca de pressupost.? Com és que el primer alcalde de la democràcia no se'l considera un vigatà il.lustre o se li dedica un carrer o una plaça?. No era tan fàcil en aquella època posar-se al capdavant d'un consistori després de la r?mora franquista. Resposta
No es pot tirar sal potasa damunt la fusta, és molt corrosiva i danyaria el material. Cada matí, personal de l'Àrea de Serveis, recòrren les 6 passarel·les damunt del riu Mèder i reparteix, on es considera adient, 'exogel' (producte alternatiu, de més llarga actuació i de més alt cost).

Guàrdia Urbana: en els 13 darrers anys, només es va augmentar en 1 agent, quan la població va crèixer molt. El rati d'agents per habitants estava molt per sota de les recomanacions. L'Ajuntamnet es va comprometre en acabar el 2008 amb 70 agents, per això es vàren convocar 7 places el 2007 i se'n convocaran 6 més durant el 2008. El passat 22 de desembre es va inaugurar l'Oficina Municipal del Remei, on hi ha serveis de la Guàrdia Urbana, d'Afers Socials i de Pla de Barris.

Les propostes de senyalització de la capella Rodona, de visitar el campanar, etz... varen ser respostes el 20 de setembre amb la ref. 69. No tot està a les nostres mans, ni tot es pot dur a terme.

Al Centre Comunitari no es deixarà pas de programar. Ara, amb la inauguració de La Central, s'ha cregut pertinent potenciar-hi els espectacles infantils i de jovent. En breu, a inicis de febrer, hi ha programat en Pep Sala al Centre Comunitari. No hi té res a veure "el desplaçament de la gent de dalt de Vic". Nosaltres pensem en un "tot", sense discriminar a ningú.

Compartim l'opinió de la bona feina del primer alcalde de la democràcia. Per ser nomenat "vigatà il·lustre", un dels requeriments és ser fill de Vic, malauradament no és el que fa el cas, i per donar nom a un carrer, el primer requeriment és que algú ho proposi formalment.
575 2007/12/27 2007/12/30 C/Jaume I: S'ha asfaltat el tram del carrer cantonada carretera de Roda (ja era hora!), però l'encreuament segueix sent un nyap perillòs pels vianants: el pas de zebra és pràcticament inexistent i s'han de fer malabars per no ser atropellat! Resposta
Aquest sector de Jaume I amb la Ctra. de Roda i fins al IES Vic està dins un pla d'urbanització, enomenat Josep Mª Sert, que té previst el seu inici en el primer trimestre del 2008.

No obstant, des de l'Àrea de Serveis, farem fer un acondicionat provissional del pas de vianants, mentres s'executen les obres i no es deixi del tot ben solucionat.
574 2007/12/26 2007/12/30 POUM: els tríptics diuen que pots participar al POUM consultant la web www.vic/poum.cat. Aquest lloc resulta que a dia d'avui està en construcció. Hi ha un altre missatge a la bústia de l'1 del 12 queixant-se del mateix tema: s'hauria de posar fil a l'agulla!. Resposta
El tríptic conté una errada en l'adreça elèctronica. L'adreça correcte, és vic.cat/poum. S'està acabant de completar la pàgina i esperem que molt en breu estarà a la lliure disposició.

De moment, però, us preguem que no deixeu de dir-hi la vostra, podeu adreçar-vos a poum@vic.cat o bé a la pàgina de www.vic.cat en el banner de Vic proposa us podeu descàrregar el qüestionari del POUM. Gràcies.

11/01/08 la pàgina web ja està en funcionament, podem clicar al www.vic.cat/poum
573 2007/12/26 2008/02/06 C/Tarragona (polígon PAE): tot passejant hem comprovat, -i patit- una vegada més, l'incivisme de les persones que fan servir aquest carrer. A una vorera del carrer hi ha naus industrials. A l'altra, un camp d'alfals. Doncs, bé, aquest camp està ple de tota mena de deixalles abocades per la gent que fa servir el carrer: llaunes, bosses, plàstics i objectes de tota mena són abocats indiscriminadament al camp. Aquest camp és de conreu. Aixó significa que el menjar del bestiar queda ple de plàstics i altres materials que s'empassen les vaques. El suggeriment és doble: es poden posar papereres al carrer? i, a la vegada, es podria donar un full informatiu als propietaris de les naus responsabilitzant-los de l'incivisme?. Deixar llençar les deixalles al camp és responsabilitat, també, dels amos de les naus que ho toleren. Segur que trobarem una solució! Resposta
Instal·lades algunes papereres al llarg del carrer i s'ha dut a terme una campanya de sensibilització als empresaris de la zona, entregant un escrit que pretén involucrar-los en la conservació i prevenció medioambiental de la zona.
572 2007/12/26 2007/12/30 Sorolls: Contaminació acústica dels tubs d'escapament de les motocicletes. Estaria bé que se'n controlèssin els decibels, perquè en els darrers anys no hi ha gens d'insistència i el soroll que produeixen a vegades és insuportable. Resposta
Des de l'estiu passat, s'estan duent a terme més controls i confiscacions de motocicletes que els que eren habituals. El soroll està regulat per normavita i ordenances, des de la Guàrdia Urbana s'està fent un treball continuat i no es deixarà. Veieu, si us plau, la referència 139 de la "Bústia del Ciutadà", on s'hi reflectien els controls que es duen a terme.

Caldria, però, que entre tots i des de casa, els pares de menors d'edat i amb motocileta els fessin complir també les ordenances de convivència i bon govern.
571 2007/12/26 2008/01/29 C/Soledat: Agraïriem que col.loquéssiu de nou el mirall de circulació que hi havia hagut just al costat de la parada de bus del carrer Soledat.
570 2007/12/26 2008/01/29 Riu Mèder: Agraïriem la neteja del riu i de les seves vores, just darrere el carrer Soledat, al seu pas per davant del Parc Balmes. Resposta
S'ha observat la necessitat i s'ha establert una periodicitat de neteja fixe.
569 2007/12/22 2008/01/03 Passeig: circulant-hi he vist que les valles separadores de la zona rodada no compleixen cap normativa i són perilloses pels motoristes i ciclistes. A la Rbla. dels Montcada i al Pont de Queralt, també hi ha valles fora de norma. Informat del tema, exigim la seva substitució. En cas contrari, i per millorar la seguretat de la ciutadania, ens veurem obligats a realitzar alguna acció informativa a la ciutat. Resposta
Malauradament, ni des de l'Ajuntament ni des de la Guàrdia Urbana,  no sabem identificar de quines valles ens parlen. Són valles fixes o les que s'han possat per les obres de la Rbla. dels Montcada o les del Mercat Mediaval.

Agrairiem ens aclarissin l'assumpte o ens facilitin un telèfon per contactar-los. Gràcies.
Òbviamnet el que estigui  a les nostres mans ho volem resoldre.
568 2007/12/22 2008/02/07 Passeig Pep Ventura: el parc infantil té poques atraccions per la canalla. A més caldria possar-hi un cartell de gossos no, ja que hi venen tots els de la Rbla. tarradelles i d'altres llocs a embrutar. També m'agraderia que es demanés als veïns el preu reonable per aparcar els del barri. Resposta
De momnet no està previst incementar les atraccions d'aquest parc. A pocs metres hi ha el parc de la Rambla Tarradelles que pot complimnetar a aquest. Ara toca implementar parcs infantils en d'altres ubicacions de la ciutat que no en disposen, per exemple a l'Horta de La Sínia o al Peri Nord.
567 2007/12/21 2007/12/30 C/Bisbe Torres i Bagés: Vergonyòs, avui he passat pel nou tram del carrer està acabat d'asfaltar i el terreny té més bonys que un camp de pagès i una tapa de clavegaram està per sota del nivell de l'asfalt. A més aquest asfalt que hi han posat no és del tot fi i hi han quantitat de clapes que s'acabarant de fer forats amb molta rapidesa. Que potser ha de venir la 'ministra' també a inaugurar-ho? Resposta
Les obres del carrer Bisbe Torres i Bages nom estan finalitzades i pertant no han sigut encara recepcionades pels tècnics de l'ajuntament. Farem arribar aquestes anomalies observades al departament d'urbanisme, a fi de que en prenguin conciència i es subsanin si fa el cas. 
566 2007/12/21 2007/12/30 C/Dr. Fleming: Fa unes setmanes l'Alcalde i diferents regidors van acudir a una visita al centre educatiu IES VIC. Un aspecte que des de l'Ampa vem manifestar va ser l'estat de deixadesa que es troba l'entrada actual al Centre. Ens van informar que en un breu plaç s'iniciarà una sol.lució per urbanitzar l'accés, aspecte que permetra tenir un accés digne. Vem demanar que mentrestant es realitzes neteja viària a l'entorn. De moment no s'ha fet i demanem que s'activi aquesta neteja bàsica, donat que les rodalies del centre estan plenes de brúticia -papers, plàstics, cartrons ....- amb una evident manca de salubritat en un indret on cada dia s'hi mouen més de 1000 alumnes. Resposta
Cal recordar que aquest tram del c/Dr. Fleming està dins el pla d'urbanització Josep Mª Sert, que abarca fins a la Ctra. de Roda i que, a més, aquest tram de carrer és de propietat privada. L'Ajuntament va acordar prioritzar aquestes obres, intentant iniciar-les per la banda de l'IES i així facilitar l'accés definitiu. Està planificat començar-les dins el primer trimestre 2008.
En la reunió es va demanar possar dues paperes a l'entrada, un punt de llum més al carrer i acondicionar en la mesura del possible l'inici del tram del carrer. Tot aixó es va dur a terme. En quan a la neteja, en prenen nota i revisarem la periodicitat, ja que sembla insuficient.
Cal recordar, no obstant, que les obres de l'IES i el canvi d'entrada a les dependències per un tram de carrer privat, no són responsabilitat de l'Ajuntament. Els IES depenen del departament d'Ensenyament de la Generalitat. 
565 2007/12/20 2007/12/30 Rotonda de la Letel i el tram que va fins a la rotonda de Santa Anna: l'enllumenat públic falla constantment i just davant de la letel no hi ha gens de llum. S'hi possarà llum algun dia?. Llavors el carrer cami Antic de Taradell que està em un estat lamentable i que l'Alcalde va dir que s'arreglaria i shi possaria llum etc, arribarà algun dia això?. Per cert va dir que faria una cosa provissional, no seria millor fer-ho be d'una vegada per totes. Penso que s'hauria de cuidar molt més els barris perifèics i no fer tant centralisme com s'està fent, aixi les coses no funcionen. Resposta
De la rotonda de la Letel fins a l'altre, s'està acondicionant una vorera per els vianants, a l'espera de la urbanització definitiva. Ens consta que una de les màquines que hi treballava, va donar un cop a un dels punts de llum i ara s'està subsanant.
El camí antic de Taradell, tal com va dir l'Alcalde, s'està adeqüant, a dia d'avui ja s'han enquitranat els trams que faltaven. Pel que fa a l'enllumenat, ha de ser provissional a la força ja que per un dels costats del camí hi ha la línia elèctrica i està del tot prohibit instal·lar-hi punts de llum a sota, per l'altre cantó hi han propietats privades, que de moments ens permetran possar-hi pals provissionals a l'espera de la urbanització definitiva de la zona.
564 2007/12/20 2007/12/30 C/Bisbe Torres i Bagés: Felicitats al departament d'urbanisme pel fet d'haver anul·lat la circul·lació de sortida. De totes maneres no voldria pensar malament i pensar que s'ha fet per que els 'papis' que porten i recullen els seus fills a l'escola de música, puguin aparcar tranquil·lament i no fer nosa com fins ara. Voldria proposar que es fes el mateix al C/ Manlleu per tal que la gent pugui disfrutar del gran comerç que ens dòna aquest carrer. Molta gent que circula per aquest carrer els dies que hi ha més afluència de gent (normalment els dissabtes a la tarda) ho fan per plaer i no per necessitat d'anar cap a Manlleu-Roda-Torelló,... Resposta
Tant des de Urbanisme com dels altres departaments de l'Ajunatment, es treballa en visió global de ciutat.

El carrer Manlleu i el carrer Nou, estant dins el pla PUOSC d'ordenació urbanística que abarca el 2008 i 2009, pensant en prioritat invertida, o sia prioritat pels vianants.
563 2007/12/20 2008/02/07 C/Bisbe Torres i Bagés: Entenem que l'Ajuntament faci obres per adeqüar la ciutat, però el que no entenem és que una remoladeció, oblidi les necesitats quotidianes dels seus ciutadans. Aquesta remodelació ens impedeix entrar al garatge dels immobles 3 i 5. El fet que el carrer sigui estret de calçada i que només tingui un sol sentit de circulació, fa que no hi hagi espai suficient per fer la maniobra que cal per entrar. L'obligació dels responsables de planificar i executar l'obra, és assegurar la viabilitat a tots i cadascun dels guals que, per altre banda s'estan pagant. A banda que si una de les finalitats d'un sol sentit era descongestionar el trànsit, el sentit de baixada podría haber set millor per tothom. Resposta
En fet arribar el suggeriment al departament adient, per al seu anàlisi i modificació si es creu pertinent.

L'estudi per a la pacificació del trànsit a la ciutat es porta a la preferència de desviar el trànsit abans de la Rambla del Bisbat i a deixar només el sentit de pujada pel Bisbe Torres i Bages. Segurament i a altres alternatives, però aquesta s'ha vist més idonea.
562 2007/12/20 2008/04/16 C/Sant Francesc - La Calla: donada la gran afluència de gent a la mesquita, sobretot els divendres al migdia, es crea un desori en el trànsit, en els aparcaments i en la circulació de vianants. Donat que el pas de vianants més proper no els ve de pas i no s'utilitza, es podria fer un pas de vianants més adeqüat per on pasen els vianants?. Ja que la Guàrdia Urbana facilita el trànsit a les entrades d'escoles, no es podrien trasllardar a les hores de més afluència i dirigir el trànsit i evitar mals aparcaments i ordenar la circulació? Resposta
Pas de vianants pintat.
La Guàrdia Urbana de barri està alertada.
561 2007/12/20 2008/01/12 C/Mercè Rodoreda (Sant Llàtzer): sense previ avís han canviat el sentit del carrer i no han avisat els veïns. No queda clar si es pot anar en les dues direccions, si es pot aparcar, per on s'ha d'entrar. Agrairia que ho expliquessi-ho als veïns. Pel Parc hi circulen vehicles, caldria possar-hi pilones, no està senyalitzat. No hi ha papereres. El parc infantil és una vergonya: mal col.locat, amb zones clarament perilloses. Resposta
Des de l'Ajuntament varem visitar i parlar amb alguns del veïns de la zona. No obstant, per entrar al C/Mercè Rodoreda sempre han hagut d'anar fins a la rotonda de Sant Llàtzer.

No obstant això, ens possarem en contacte novament amb els veins, ja que en breu instal·larem unes paperes i uns bancs per delimitar la zona no transitable amb vehicles del parc i podrem tractar novament la situació de la senyalització i potser ja sabrem si la Diputació permet, o no, fer una línia discontinua a la N-141D per entrar directament.
560 2007/12/19 2008/03/21 C/ Ramon Sala i Saçala amb c/ Josep Mª Selva: hi ha una senyal de direcció obligatoria cap al c/ Julià Fabregas que queda amagada quant s'aparquen vehicles grans, tipus furgoneta o monovolum. Es podria canviar de lloc aprofitant que fa uns dies que ha caigut i ara ja no fa la seva funció?.
559 2007/12/19 2007/12/21 BARRI DEL REMEI: sóc una de les persones que han participat al procés de diagnosi del barri a través d'una sessió informativa en la qual se'ns va demanar la nostra opinió de com 'idealitzaríem' el nostre barri. Ara segons he pogut llegir en alguns mitjans de comunicació iniciaríem una altra fase en la qual es realitzarà un taller de participació en la que alguns veïns pendran part, la qüestió és saber com seran escollides aquestes persones i quan se'ls hi comunicarà la seva participació. Resposta
Les persones que participaran en aquest taller s'escolliran seguint els següent criteris:
- Que en el taller hi hagi representats tots els col·lectius.
- Que en el taller hi hagi representades totes les associacions i entitats del barri.
- Que hi hagi representada la proporció d'homes i dones que realment hi ha al barri.
- Que hi participin nens, joves i adults.

Per escollir-les es tindrà en compte totes aquelles persones que van deixar el seu telèfon en les sessions informatives perquè ja estaven interessades en participar en el taller, també volem que hi participin els membres de la comissió de seguiment del taller (on ja hi ha un representant de totes les entitats i associacions). A partir d'aquí complementarem el grup perquè compleixi els criteris anteriors, però el taller està obert a tothm i estarem molt agraïts que qualsevol persona que hi vulgui participar es posi en contacte amb nosaltres.
Les persones que participaran al taller rebran una carta on se'ls explicarà com l'estructurarem, quin horari tindrà i on es farà, també penjarem la informació a la web del Pla de Barris i farem trucades telefòniques perquè tothom ho sàpiga.
També estarem agraïts que si es coneix a alguna persona interessada en participar se'ns faci arribar el seu telèfon o es posi en contacte amb nosaltres.
558 2007/12/19 2008/08/26 Comun. Propietaris C/Nou, 28: és una edificació del 2001, i des del primer dia tenim penjant de la façana tot el cablejat de telefonia, no tan sols el nostre, sinó els cables de diversos habitatges del carrer. Ens hem posat en contacte amb telefònica, hem seguit els tràmits que ens han indicat, i fins i tot han vingut a veure-ho. No ha servit de res, i la situació segueix igual. Ja sabem que el cablejat en si no és responsabilitat directa de l'Ajuntament, però la situació en la que es troba representa un evident risc públic: no tan sols hi ha el perill d'algun accident meteorològic, sinó que els cables pengen tant que qualsevol criatura, els pot estirar o fins i tot s'hi pot penjar. Recorrem a vosaltres, com a responsables últims de la via pública, per demanar-vos la vostra col·laboració. Què creieu que s'hi pot fer?. Resposta
a 23 d'abril 2008: Hem fet varies i diverses gestions i avui ens comuniquen, des de la Delegació de Telefonica de Vic, que rebrem la decisió de si ho fan ells o si ens hem d'adreçar a Barcelona. Anirem seguint els passos.

a 26 d'agost 2008, verifiquem que telefonica va fer resoldre el tema de forma satisfactoria.
555 2007/12/17 2008/02/08 C/Torelló: concretament al parking del C/ Canigó, fa ja molt de temps que hi ha un banc destrossat i encara és hora que algú vingui a arreglar-ho. També aniria bé, que quan la brigada ha de tallar branques dels arbres per posar unes valles al voltat de la 'sorrera' que hi ha, es dignesin a treure-les, doncs les van tallar i allà estan. I ara que parlem de sorreres, la del davant de l'edifici sembla ja una 'selva' realment fa fàstic. També agrairia que la neteja es fes més sovint, no com ara que es fa 1 cop per setmana (per cert, a les 7h del matí) depressa i corrents, que s'ha d'anar a netejar el centre, no fos cas que donguessim una mala imatge als forasters. També trobo que ja que pago els mateixos impostos que els del Centre, també tingui els mateixos serveis municipals, és a dir, vigilància (que em sembla que els municipals no saben ni que existeix aquesta zona).
554 2007/12/15 2007/12/17 C/J. Verdaguer: La farola de davant del número 31 està fosa. Resposta
La caixa de conexions s'ha cremat.
Col·locada una de nova.
553 2007/12/14 2008/04/14 Vic Sud: concretament el Passatge Font dels Frares hi ha una sanja de fa mesos, s'hauria de tapar decentment i pintar-hi el pas de vianants i la seva senyalització corresponent i el parc que hi ha just devant, perque tarda tant en acabar-se?? per cert si que vull dir que ja es comencen a notar les millores en aquesta zona però també en falten moltes.Gràacies
552 2007/12/13 2007/12/16 Neteja: El soroll al C/Manlleu-Jaume I, s'ha reduït molt a les nits al fer els camions de neteja i els bufadors uns horaris més normals. Crec que vaig ser un dels primers a queixar-me aqui a la bústia i la resposta per part de l'Ajuntament ha estat molt efectiva. Si us plau, no ho torneu a canviar, tal com ho tenim ara la circulació és fluïda i es pot dormir. Gràcies us felicito. Resposta
Estem duent a terme tot un seguit de proves d'horaris i rutes, quanta més informació recollirem, més encertada podrà ser la decisió final.
551 2007/12/13 2008/01/09 Quina és l'adreça elèctronica per enviar escrits de descàrrec de multes?. Segons l'agent de la Guàrdia Urbana que em va atendre n'hi ha una. Resposta
a dia d'avui aquest servei no està activat. És una de les opcions que es vol possar en pràctica amb la nova Oficina d'Atenció al Ciutadà, però el servei on-line, no serà hàbil fins a finals d'any 2008. Imaginem que l'agent de la Guàrdia Urbana es referia a la Bústia del Ciutadà.
550 2007/12/13 2007/12/16 C/Sagrada Família, entre C/Perot Rocaguinarda i C/Miquel Martí i Pol: cada dia entre les 7:40 i les 8:00 hi ha aparcar, invariablement, un bus de Sagalés, que al ocupar tant d'espai redueix molt la visibilitat de la cruïlla i és una zona de molt trànsit a aquestes hores al ser proper al IES J.Callís Resposta
Hem passat l'avís a la Guàrdia Urbana i en farem el seguiment de les accions que en sorgeixin.
549 2007/12/11 2008/01/12 Mercat Mediaval: Abans de tot, vull destacar que m'agrada que la nostra ciutat aculli el Mercat Medieval. Tot i així, vull mostrar la meva total disconformitat en els següents aspectes:1) C/Bisbe Casadevall tallat, uns dies abans vam rebre la carta de l'Ajuntament on se'ns informava i recomanava no entrar/sortir del garatge durant les hores del Mercat. La nit del 05/12/07 no vam poder entrar el cotxe degut a que teníem una parada instal·lada just al davant feia impossible la maniobra d'accés. Per aquest motiu, vam deixar el cotxe durant tota la nit al parking del passeig. Per cert, el cost va ser de 14 euros. M'agradaria saber quins procediment he de seguir per recuperar aquest import (instància?). 2) ) Brutícia generada: el diumenge el vespre, l'entrada de casa nostra estava feta una porqueria: plena de papers i restes de menjar. De cara a pròximes edicions, estaria bé contractar la brigada de neteja just les hores de la finalització del Mercat. Resposta
Lamentem els inconvenients expressats. La planificació de les ubicacions respectava tots els guals, per tant no hauria hagut d'haver-hi cap parada davant d'un gual. Possiblement els propis paradistes vàren anar movent la seva parada per acomodar-se els uns amb els altres i es va acabar obstruint un gual. Ho lamentem i en prenem nota per a millorar-ho per a properes edicions. 

Gràcies, també, pel suggeriment de la neteja es tindrà en consideració.
Pel que fa al cost del pàrquing es poden adreçar a ImpeVic, fent referència, si ho desitjen, a aquest mateix suggeriment número 549 de la bústia del ciutadà.

Gràcies per la seva col·laboració.
548 2007/12/11 2008/01/09 Espai Cultural: la ciutat en necessita un de veritat, no si val el centre comunitari, ni la cental,... Ara per les festes està previst fer un concert, i on? vergonyós no es podia trobar una solució al Cinema Vigatà o una alternativa?, és patètic que s'hagi d'ubicar la gent 'als còmodes' bancs d'una esglèsia. La Catedral no té prou categoria? Resposta
Veritablement Vic no disposa encara d'un veritable espai per aquestes activitats.
El cinema Vigatà no reuneix les condicions exigibles per una actuació dalt d'un escenari d'aquestes magnituts.
La celebració de l'activitat a l'esglesia del Remei va ser encertada, tal com es pot deduïr per les més de 600 persones que hi varen assistir.
547 2007/12/11 2007/12/16 Parcs: m'agradaria que es milloressin els parcs infantils, està molt bé la 'barrera' que limita, els cartells informatius de prohibit pilotes, bicicletes, gossos...però la imatge també es millora amb la neteja. Demano que es vigili i fins i tot es sancioni a la gent porca que treu el seu animal al carrer a pixar o cagar. És una pena que els petits espais verds que hi ha o bé zones sense asfaltar, estiguin plens de caques de gos. Els amos són uns porcs , aleshores els hi facilitem un lloc reservat per les seves bèsties o els multem directament. A problemes reincidents, solucions dràstiques. Resposta
Durant el primer trimestre 2008, es durà a terme una campanya de sensibilització i es col·locaran un seguit de "Tolilekans" per facilitar la recollida de les dejeccions per part dels seus amos.
546 2007/12/11 2008/01/10 Guarderies: Política, política, política i...polítics. Sempre pesa més el poder que la persona. Referent al tema guarderies és vergonyós omplir-se la boca de promeses pel sol fet de guanyar algun vot. S'havien compromès a obrir, ni que fos de forma provisional, una guarderia possiblement a l'escola Montseny a l'inici de curs. Després des dels serveis educatius et diuen que possiblement pel gener s'obrirà la de l'Horta Vermella. Ara que no serà fins el proper curs escolar. Vic no va bé, perquè els seus governants no són sincers. Resposta
L'equip de Govern de la ciutat, ara, està format per tres diferents partits polítics. Els programes i compromisos electorals de cada un dels partits, òbviament no es poden dur a terme al 100% , ja que sempre cal negociar i buscar el consens. 

En el darrer ple municipal, el passat 7 de gener, es va aprovar la constitució d'una Fundació que, representada per totes les forces polítiques representades en el Ple, decidiran i vetllaran per la millor qualitat de l'educació i el millor servei que han d'impartir les guarderies.
545 2007/12/11 2007/12/11 C/ Fusina: hi ha una jardinera gran de ferro col·locada al mig del carrer que no deixa passar bé els cotxes. Resposta
El carrer de la Fusina és de prioritat invertida. És a dir, els vianants tenen preferència per damunt dels vehicles. 

La jardinera està col·locada enlloc de possar-hi les típiques pilones metàl·liques, opinem que són més agradables a la vista.  Hi són per evitar que els camions i furgonetes s'arrabin massa al cantó esquerra, o que degut a que algú aparca al cantó dret, obligui a circular molt proper a la façana de les cases, topant amb els balcons i destruint-los,  com ha passat en múltiples ocasions i algunes façanes a més són catalogades.
544 2007/12/11 2007/12/12 C/Pare Coll: amb Pla de Balenyà hi ha un embornal en força mal estat i a meitat de carrer n'hi ha un altre que està enfonsat.
543 2007/12/11 2008/02/05 Barri de St. Francesc: Aquest parc tant magnific que s'ha fet.... Felicitats de com estem conseguint viure.....de luxe els veïns i veines, sap greu quan veus que hi ha cops que fan 'botellón', i també quan la gent hi deixa els gossos sense lligar i es fan caca ....... l'herba n'està ple. No es podria possar una càmara de seguretat, podriem recollir signatures entre els veíns. Els veíns dels num 73 tenim les escombreries una mica lluny no es podria portar un contenidor al carrer que ara s'ha obert? si més no un contenidor d'orgànic ja que per la nit i hi ha un troç i es força fosc fa por d' anar a tirar les escombreries. Resposta
Les càmeres de seguretat per a identificar persones pel carrer només les poden autoritzar els jutges. No creiem que ara per ara calgi una mesura d'aquesta indole.

Hem verificat les ubicacions dels contenidors de deixalles i la impossibilitat d'una nova ubicació sense impediments, cal recordar que els vehicles que les buïden i netejen han de manipular-les per la dreta en el sentit de circulació.

Possats en contacte amb l'Assossiació del barri, s'ha decidit possar les bústies dels contenidors soterrats del cantó del parc. Esperem que amb aquesta mesura es millori el servei.
542 2007/12/10 2008/01/09 Sobre la carta dels reis de Vic: crec que hi ha hagut molta despesa innecessària tant de paper com de purpurina, per fer arribar a tots els nens un missatge que en principi hauria de ser de reutilització i, per tant, de solidaritat amb l'entorn i amb altres famílies amb menys poder adquisitiu. Però la veritat és que incita més al consumisme i a la compra ja que el juguet ha de ser nou, i ja que s'exigeix com a 'paga' per entrar en algun acte. Quin pressupost s'ha gastat l'ajuntament amb tant paper i tanta purpurina? a quants nens hagués pogut finançar directament amb algun regal especial? Creieu que la vostra imatge 'de qualitat' millora amb la qualitat i quantitat de paper?. Molt bones festes, amb il·lusió i solidaritat de veritat! Resposta
Lamentem els inconvenients que s'hagin pogut produïr. Per a propers anys ho tindrem en compte i demanarem a l'empresa que ha ofert el servei potencii la 'màgia' d'aquestes festes, per damunt de la quantitat de purpurina i de l'ostentació. 
541 2007/12/10 2008/01/10 C/ Mare de Deu dels Munts: en la cantonada amb la Crta. de Roda, avui han atropellat a un nostre veí, ara és a l'Hospital; temps enrera vaig enviar un Correu avisant que els cotxes que venen de l'Avinguda Bernat Calbó passen molt, molt de pressa. Crec que seria una bona sol-lució posar un pas el.levat per als vianants, doncs en aquesta rotonda hi passen massa conductors nerviosos i estressats i els vianants els hi fem nosa. Resposta
No podem possar un pas elevat en aquesta posició ja que depen de la Diputació. No obstant, en breu, començaran unes obres al c/Mare de Déu del Munts en l'intersecció amb el c/Torelló, on hi va una rotonda i la prolongació del c/Torelló cap al polígon Maioles.
540 2007/12/10 2008/02/07 C/Bisbe Morgades: la incorporació amb vehicle al C/Pare Gallissà en hores puntes es molt difícil. De fet, si no fos per alguns peatons que de tant en tant fan posar vermell el semàfor per tal de poder passar ells, aquesta incorporació duraria encara més temps. A més, el pas de peatons està posat just on cal fer l'stop, de manera que es dificulta molt el pas dels mateixos peatons. Hi ha previst de millorar d'alguna manera aquest punt d'encreuament entre els dos carrers. Resposta
No està previst cap canvi de moment, però estem observant com i per on circulen els vianants, ja que la gran quantitat d'estudiants que no circulen per on està senyalitzat ens fa analitzar si caldrà alguna modifciació.
539 2007/12/10 2008/01/30 Primer de tot voldria fer públic que aquesta bústia al ciutadà és escoltada i, el que és millor es que es fan coses i aixó és un gran pas per a la ciutat. C/ Pare Huix a partir del número 18 en endavant: les voreres no estan adequades per a cadires de rodes o cotxets de nadons, penso que és una obra a fer aqui i a molts altres carrers. També en la cruïlla amb Av. de l'Estadi hi ha la senyalització vertical que priva de veure el semàfor que hi ha pocs metres més endavant i que no és gaire visible i no deixa fer la pròpia funció de senyalització. Resposta
La adequació de les voreres es va fent per a tot Vic de mica en mica. En aquesta zona caldrà esperar la finalització de les obres del Pla de Barris.

La senyalització que tapava els semàfors ha sigut moguda fins a facilitar-ne la visibilitat.538 2007/12/10 2008/01/10 Barri del Remei: Qui es preocupa de vigilar el comerços que obren els festius?. Hi han botigues que obren els diumenges i ningú els hi diu res. És normal? o que s'ha de fer? No podria passar el policia de barri i vigilar que no obrin? Resposta
a 11 de desembre, escrivim: Segons la normativa de la Generalitat DOC 4289 del 28.12.2004, els petits comerços d'aquest tipus, poden obrir un màxim de 72 hores setmanals, amb un màxim de 12 hores diàries i en un horari no comprès entre les 22 h i les 7 del matí.

Els diumenges i festius, poden obrir entre les 7 del matí i les 3 de la tarda, sempre hi quant no exedeixin de les 72 hores setmanals.

La Guàrdia Urbana és qui ho controla i en fan el seguiment. Si algun comerç sobrepassa aquests horaris i hores permeses, poden ser denunciats. 

a 10 de gener, escrivim: una modificació posterior a la normativa, permet que els establiments, menors de 150 m2, dedicats al sector alimentàri, no tenen restricció d'horari de diumenges i festius, sempre i quan no sobrapassin els 72 hores setmanals.
537 2007/12/07 2007/12/11 Avgda. Bernat Calvó, 47: hi ha una empresa de missatgeria que aparca les furgonetes damunt la vorera. Ja ho vaig denúnciar a la Guàrdia Urban que vàren intervenir ràpidament. Ara passat un temps hi tornen, tot i tenir una zona de càrrega i descarrega al devant. Ho trobo vergonyós. Que s'hi pot fer?. Resposta
Possats en contacte amb la Guàrdia Urbana, veiem que efectivament hi ha constància de l'ocasió anterior, ara es torna a obrir un nou control i s'avisarà a l'empresa imfractora.
536 2007/12/07 2007/12/14 C/ Josep M. Selva amb C/Julià Fabregas: s'ha fet un forat que creua el carrer i que cada dia és més gran. El forat es va eixemplant ja que s'arrenca el ciment utilitzat per tapar una rasa.
535 2007/12/07 2008/04/23 Crta. de Manlleu, edifici nº 26-28: té dues entrades, una per la mateixa crta. i l'altra per darrera, que dóna a un carreró que té com a 'parets' els marges del seminari de Vic. Voldriem saber si aquest carreró (que no està asfaltat) és responsabilitat de l'ajuntament o del mateix seminari. Resulta que és un niu de porqueria, sempre s'hi troben deixalles de tota mena i resulta molt incòmode passar-hi. A part de la vegetació abundant, que en època de primavera i estiu sembla la selva. Com a nova veïna d'aquest edifici m'agradaria saber qui n'és el responsable per tal de mantenir-lo en unes altres condicions. Resposta
Els dos extrems del carreró que estan enquitrenats són propietat munuicipal, la resta que ocupa tota l'amplada dels edifcis és de propietat privada. No obstant, al ser un cami de pas força utilitzat, l'inclourem en el prgrama de zones a mantenir netes i desbriçades.
534 2007/12/07 2007/12/10 C/Josep Serra Campdelacreu: Seria posible traslladar el dos contenidors que queden (ja n'han retirat dos, el de residus i el de matèria orgànica) el del vidre i el de paper, C/ Josep Mª Pallas? La gent encara no ha vist que estan a l'altre banda del carrer i continua deixant les deixalles a terra, al costat del contenidor de vidre, amb la conseqüent acumulació de brossa. Resposta
Seran traslladats en breu.
533 2007/12/06 2008/03/07 Graffitis: l'11/07/07 vàrem entrar una instància a l'ajuntament demanant si se'ns podien concedir una sèrie de parets en diferents indrets de la ciutat. Passats cinc mesos encara no hem rebut resposta. Veient que la bústia del ciutadà funciona tant àgil, reproduïm la instància: 'El Col·lectiu d'artistes de carrer de Vic (NGFX-FAQ), ens dediquem a la pràctica de la il·lustració mural, conegut popularment com a graffiti. Voldriem fer les coses ben fetes i per aixó solicitem poder disposar d'algunes de les parets per a practicar-hi, situades a: Parc de Somoto, c/Barcelona n.36, c/Mossen Manel Serinanell n.51-53, c/historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, c/Perot Rocaguinarda, parets de l'enderroc de Colomer Mumany. Pont del riu Mèder situat darrera el pàrquing de l'antiga Can Tortades, Circumval·lació, c/ Santa Anna (camí de sorra sense nom, darrera les naus de Tecmavic.sl).
532 2007/12/05 2008/01/02 C/ Sant Miquel dels Sants amb C/ de la Ramada: el mirall està desajustat x algun cop de camió i no fa la seva funció.
531 2007/12/05 2007/12/11 C/ Argenters: està ple de coloms, els balcons són vertaders nius de coloms, fan una olor insuportable, no podem obrir les finestres del fàstic que dóna. Els comerços no respecten els horaris i a les 5 del matí obren persianes, carreguen i descarreguen material, tanquen la persiana i a les 7 tornen a obrir, concretament la panaderia, i així de dilluns a diumenge No es pot descansar!! Resposta
L'Ajuntamet de Vic ha fet fer un estudi a l'empresa Bioacustic per determinar la estratègia de control de la població. Els tres punts principals de la metixa són:

   1) Reduir la quantitat d'aliments disponible per als coloms. 
             Les Ordenances Municipals, prohibeixen donar menjar als coloms i aixó s'està informant i advertint a les persones que ho fan.
   2) Tancament de llocs de nidifciació i repós.
   3) Captura periòdica de coloms.
             Trimestralment es fa una captura amb xarxa. La darrera va ser fa 15 dies i s'en varen capturar 702. 

Reduir la població de coloms no resulta un tema fàcil, però cal mantenir les edificacions, balcons i terrats, nets i endreçats.


Pel que fa als sorolls del comerç en qüestió, els hi farem arribar un avís, ja que de les 22 h a les 7 del matí els comerços han d'estar tancats.
530 2007/12/04 2007/12/04 Parc Somoto: Segueixo dient que no hi ha espai per jugar amb la cistella de bàsquet, apart que el dia que algú hi vulgui seure al voltant ( en els bancs), els pot caure la pilota a sobre. Crec que el millor lloc seria al final de mateix passadís. No faria nosa a ningú i hi hauria més espai per jugar. No creieu? De totes maneres gràcies per portar la cistella, mentretant podem practicar!! Resposta
Com bé suggereixes, la cistella es per practicar. No està pas pensat per fer-hi partits de la NBA o similars. De la cistella a la sorrera hi ha 6 metres.

Quan hi hagi algú assegut als bancs o jugant a la sorrera, caldrà aplicar normes de civisme i convivència i poder gaudir tots sensa molestar intencionadament.

Ja varem pensar-hi en col·locar-la a l'extrem del passadís, apartant el banc, però resultava massa propera a les finestres de l'altre edifici i per tant subjectes al soroll del picar la pilota, correr i saltar.

Hauriem de deixar passar un temps i entre tots els veïns consensuar una ubicació definitiva.
529 2007/12/03 2007/12/03 C/Pare Huix, 10: Donat l'incivisme d'uns veïns de l'escala, la situació s'està convertint en insostenible, música molt alta a totes hores, bicicletes al replà de baix i pàrquing se motos convertit en un taller. No escolten ni als veïns, ni al president de l'escala. Aquesta situació d'impunitat ha d'acabar. Resposta
Passem avís als Agents Cívics per actuar-hi ràpidament.
528 2007/12/03 2008/01/30 Ara que comencem a pintar graelles grogues a les cruïlles, seria interessant de pintar-ne una a la Rda. Camprodon / Avda Bernat Calvó per l'entrada del veiicles d'urgències a l'hospital General de Vic, i una altre a devant de la Clinica de Vic, ja que a les hores punta tot queda ple i les ambulàncies no hi poden accedir. Resposta
S'ha estat observant els dos punts suggerits i no es creu adient pintar-hi la graella groga per al moment.
527 2007/12/02 2007/12/03 Torno insistir en que en els carrers que no es pot aparcar, s'hi deixen els cotxes hores i hores sobra la vorera i que els vianants hem de fer equilibris d'un lloc a l'altre per passar. Mireu per exemple el c/ Sant Francesc, Bisbe Casadevall i molts..... més. Resposta
Passem avís a la Guàrdia Urbana i als Regidors de Mobilitat i d'Ocupació de la Via Pública. En farem un seguiment.
526 2007/12/02 2007/12/03 Zona Sud: hi falten millores urgents, concretament en el barri plaça osona aqui estem abandonats, el cami antic de taradell es tercer mundista per aqui hi passa molta gent, és una autèntica vergonya, el carrer santa ana hi ha molt poca llum, el passatge font dels frares davant del parc hi ha un forat de fa mesos i s'hi ha de pintar el pas de zebra amb la seva senyalització corresponent i el parc no te llum de fa 10 dias. Quan mé haurem d'esperar?? Com a molts veins de vic, que vivim aqui, demanen que s'inverteixi més en aquesta zona i no tant en el centre, que aqui paguem impostos també??. Espero que aquest missatge serveixi. Resposta
La setmana passada varem estar reunits, l'Alcalde i dos regidors, amb les tres assossiacions de veïns de la zona en qüestió a la seu que hi ha a la pròpia plaça d'Osona i el dissabte de la mateixa setmana visitavem 'in situ' tots els detalls que es van parlar.

Entre d'altres es va revisar l'enllumenat que s'està fent nou a la Plaça, es va acordar fer el camí antic de Taredell d'una sola direcció, possar enllumentat provissional en el tram que està a les fosques, possar uns senyals de circulació i obstacles al principi del carrer per evitar que els cotxes corrin tant i altres intervencions que ja es van notant a la zona.

L'enllumenat del Passatge Font dels Frares, NO ÉS públic, pertant a la comunitat de propeitaris dels habitatges.
525 2007/12/02 2008/01/15 C/ Lluis Vila Abadal: Fa molts dies hi ha tres saques de runa (diria que son d'una obra que es va fer en un pis del davant) al vell mig de la vorera, ja és molt estreta perque estan possan una barana al cantó que dona a la riera. Queda molt estret per passar la gent.
524 2007/12/02 2008/05/22 Parc de Joana Jugant: just al davant hi aparquem sempre dues autocaravanes entorpint la visió al parc dels veíns. Hi ha alguna normativa legal que es pugui argumentar per demanar que no les aparquin tot l'any aquí davant? Resposta
Tot vehicle amb tracció mecànica pot estacionar-se si no està especificament prohibit. Les autocaravenes si poden aparcar-hi, les caravenespel contrari no. No obstant ens hem possat en contacte amb els propietaris per explicar el que fa el cas i demanar que les aparquin en llocs qu no privin la visió.
523 2007/12/02 2007/12/04 Papereres: Com com a ciutadana veig una mancança important de papereres en tota la ciutat sobretot en llocs estratèguics, sortides d'escola, de locals, d'instal.lacions esportives. Les que es fan malbé no es reposten. Teniu algun pla previst per aquesta infraestructura? Resposta
Malgrat no ho sembli, en la trama urbana de la ciutat hi ha més de 1.000 papereres instal·lades. En els darrers dos mesos, octubre i novembre, n'hem instal·lat 20 unitats, ubicades allocs com per exemple: 3 a l'IES Vic, 3 a l'IES Jaume Callís i Avgda.Olímpia, 1 escola ESTEL, 1 parc del c/Jaume I, 1 Oar Vic, 1 La Guiixa zona esportiva, etc...

Demà està previst col·locar-ne devant de l'escola Sant Miquel, Passatge Horta de Sant Josep.

No obstant, ens va molt bé que el ciutadà ens notificqui on creu que hi fan falta o on n'hi ha d'espatllades.
522 2007/12/01 2007/12/01 Barri d'Osona: M'agradaria saber si l'ajuntament es plantejarà algun dia acondicionar el barri, en particular el camí antic a taradell... pel que puc veure en aquesta ciutat només interesan les zones del centre, la zona universitaria, etc. Ens agradaria a molts veins una millor atenció per part de l'ajuntament dels barris periferics de la ciutat. Resposta
La setmana passada varem estar reunits, l'Alcalde i dos regidors, amb les tres assossiacions de veïns de la zona en qüestió a la seu que hi ha a la pròpia plaça d'Osona.

Entre d'altres es va revisar l'enllumenat que s'està fent nou a la Plaça, es va acordar fer el camí antic de Taredell d'una sola direcció, possar enllumentat provissional en el tram que està a les fosques, possar uns senyals de circulació i obstacles al principi del carrer per evitar que els cotxes corrin tant i altres intervencions que ja es van notant a la zona.
521 2007/12/01 2007/12/03 Enllumenat de Nadal: Actualment intentem educar als nostres fills per tal que facin un consum responsable en molts aspectes, i un d'ells i fonamdental és el consum energètic. No fora bo plantejar-se altres tipus de guarniments nadalencs que no tinguessin un COST MEDIAMBIENTAL I ECONÒMIC tan notori com l'enllumanat ? Agrairé la vostra dedicació. Resposta
L'Ajuntament ha anat, i continua, exigint a les agrupacions de comerciants, que són qui demanen i fan la instal·lació de l'enllumenat ornamental de Nadal, que les lluminàries siguin de baix consum. L'Ajuntament es fa càrrec de la conexió i de la factura de la llum.

Actualment es pot dir que tot l'enllumenat de Nadal és de baix consum. Això ha suposat que la factura de consum que paga l'Ajuntament s'hagi reduit en un 75% i per tan el consum d'energia elèctrica també (es pagaven de l'ordre de 12000 € per aquest concepte i ara està de l'ordre de 3000 €).

Podem, doncs, afirmar qie això és una bona mesura d'estalvi energètic i d'exemple per part de l'Ajuntament. 

En quan a que els ornaments de Nadal no siguin lluminosos, en tot cas caldria que fossin les associacions de comerciants les que s'impliquéssin en el tema, des de l'Ajuntament en les reunions amb les Assossiacions s'incentivarà aquesta iniciativa.
520 2007/12/01 2007/12/04 Es pot ja inscriure la canalla a les noves guarderies? si es pot, on s'inscriuen? Resposta
Administrativament està previst iniciar amb els lactants, tant a l'Horta Vermella com en la de la Ctra. de Roda, el proper mes de març.

Si ho prefereix, encara que de moment no és necessàri, pot apuntar-se i demanar informació al departament d'Ensanyament de la Casa Bujoms, a la Plaça de l'Estudiant deVic, al telèfon 93 889 34 76 i preguntar per la Cesca Morera.
519 2007/11/30 2007/12/03 Pstge. Font dels Frares: Voldria saber perquè des de fa uns dies ja no tenim llum en el parc (si es que es pot considerar parc...) i en el pas que va des d'aquest mateix carrer a la plaça Osona, que precisament a l'Ajuntament li interessa per si mai ha de passar un vehicle d'urgència a la plaça d'Osona. És ben fosc i aixó propicia a que personatges estranys s'aprofitin d'aquesta foscor per tornar la zona en perilosa i allà hi juguen nens. Siusplau, quan durarà aixó? A veure si estarem invertint a la zona sud de la ciutat, però el que ja tenim fet fan que es torni un niu de merda!!! Resposta
L'enllumenat del Passatge Font dels Frares NO ÉS públic, és privat de la comunitat dels habitatges.
518 2007/11/30 2007/12/01 Parc Somoto: La cistella de basket que heu instal.lat ens va molt bé per practicar, però hi falta una miqueta d'espai per jugar-hi millor. Moltissimes gràcies ! Resposta
Agraïts. S'ha col·locat on millor es creia, escoltant diferents veus. De moment ho deixerem així a l'espera de si hi ha altres suggerències o iniciatives dels veïns (veieu el detall en altres referències anteriors sobre el tema.)
517 2007/11/29 2007/12/01 Parc Somoto: La cistella de basket instal.lada al parc de Somoto ha estat un encert; sobretot, amb la xarxa que heu posat darrera, que funciona molt bé, doncs la pilota hi rebota de seguida, impedint que vagi a parar a la finca veïna. Merci !. Si pot ser, per acabar de 'rematar la feïna', es podria pavimentar la sorrera petita que hi ha al davant de la cistella, així tindriem un espai més extens per poder practicar l'esport del basket, amb més eficàcia i facilitat de joc. I més, ara, que el bàsquet és un esport en alça a aquesta ciutat. Resposta
Ens complau que us agradi.
Donat que hi ha veus discordants en el veinatge (veieu en el detall d'altres referències sobre el tema), deixerem el tema en aquest punt i estarem a l'espera de si hi ha més suggeriments.
516 2007/11/29 2007/12/18 C/Sant Sebastià i C/Sant Antoni: es troben en un mal estat. Seria interessant que es revises el tema de les flors penjades als balcons, doncs el fet d'estar penjades per fora quan fa vent cauen daltabaix i poden fer molt mal a qualsevol persona que passi. Potser que les flors pengessin per dins el balcó. Hi hauria d'haver algun banc en el trajecte del Casal de la Rambla fins a plaça, doncs fa molta pujada. Resposta
Els dos carerrs han sigut reparats de forma provissional a l'espera de l'execució de les obres de l'antiga Atlàntida, ja que el pas de grans camions serà importnat i de ben segur malmetran el ferm.
515 2007/11/30 2007/12/13 El Sucre: Soc un ciutadà que de fa molts anys hi aparquem. Voldria demanar a veure si hi ha algú dels molts que fan el manteniment de la ciutat si podrien tapar just a l'entrada del parking, no un forat sinó UN CRATER, i ja no parlo dels molts de forats que hi ha per al mitg, però el de l'entrada es gros i a més sigui per el desnivell de l'acera, tot i anant super a poc a poc per entrar, encara hi ha algun dia que el cotxe em rasca al terra. Agrapria si hagués algun operari que el poguès tapar.
514 2007/11/28 2007/11/28 Soroll: el veritable problema i principal que te el senyor alcalde és, sens dubte, el soroll de nit. Si sap i vol solucionar-ho el votaré en les properes eleccions, no és broma. Resposta
Estem molt d'acord en que el soroll és un dels principals problemes o inconvenients que té el ciutadà. S'hi està treballant de valent.
 
Per exemple:
Els bufadors de l'equip de neteja, ja només circulen en temps de caiguda de fulles dels arbres i sempre a partir de les 8 del matí i mai en dies de festa.
Els camions de recollida de deixalles, estem fent unes proves de canvis d'horaris i de rutes. Ara ja podem garantir que mai circularan entre la 1 i les 6 de la matinada, però encara volem anar més llum, en 4 o 5 setmanes tindrem les decisions definitives.
Pels sorolls de les nits del dijous i caps de setmana, estem duent a terme un control i verificació amb agents de la guàrdia urbana i mossos d'esquadra tots ells de paisà. A més estan fent control amb sonòmetres, per verificar els decibels. S'han fet molts avisos i aplicades sancions, com mai s'havia fet.
També hi ha d'latres mesures que afecten al soroll del trànsit.
513 2007/11/28 2007/11/28 Mas d'en Bigas: Jo soc de Gurb i passo molt sovint prop del Mas d'en Bigas. Sovint hi ha gent fent curses amb moto i fins i tot cotxes, sense control, pel circuit que hi ha al voltant. No creieu que és perillós? Per què serveix el circuit? Resposta
Ens fa il·lusió que el municipi veï també segueixi la Bústia del Ciutadà.

El circuit és unicament pels ciclistes, No està pensat ni dissenyat per altres entrenaments. Qui hi va amb vehicle a motor està infringint la normativa, la guàrdia urbana en fa un seguiment, però, de qui a pocs dies, ja hi hauran les portes posades i restarà tancat a excepció de quan hagi de ser utilitzat pels "músics" dins del Mas o pels ciclistes a la pista.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...