Sou aquí: Inici Bústia Ciutadana

Bústia Ciutadana

La Bústia ciutadana és un espai interactiu per tal que la ciutadania pugui comunicar-se directament amb l'Ajuntament. Volem treballar junts per la millora del dia a dia de la ciutat. És per això que, al costat dels nostres serveis, ens és i serà de molta vàlua la vostra col·laboració. Calen molts ulls que ens ajudin a millorar la ciutat.

Us demanem que vosaltres sigueu, també, inspectors viaris tot donant a conèixer els dèficits, les millores i les mancances que hi ha al vostre entorn més immediat.

Per poder treballar més bé aquestes incidències, necessitem el vostre nom i adreça electrònica, per si ens és necessari posar-nos en contacte amb vosaltres, pel que no es publicaran bústies anònimes. Ens reservem el dret a no publicar missatges o parts de missatges que tinguin insults, faltes de respecte, etc...

 

Des de l'Ajuntament ens comprometem a donar-hi resposta.

 

Podeu fer el vostre suggeriment o la vostra observació tot clicant a: 

 

e-mail.jpg

Ajuda'ns a millorar la ciutat

 

o a través del telèfon 938 890 673. Si deixeu les vostres dades, us informarem de l'estat en què es troba la vostra aportació.

 

Podeu veure el vostre barri i la regidoria corresponent aquí 

 

Gràcies per la vostra col·laboració.

La millora de la ciutat és més fàcil si tots hi participem.  

 

Sabies que...?
A la Bústia del Ciutadà es reben més de 3.000 visites mensuals

Seleccioneu el text, el tema, el barri i l'any que volgueu cercar:
 Ref.   Imatge   Barri   Data Sol·licitud   Data Finalització   Descripció   Respostes 
312 2007/10/01 2007/11/29 C/Mare de Déu de la Mercè: s'ha incrementat molt el volum de trànsit des de que es va obrir la rotonda de la letel. L'intens trànsit fa que és molt perillós creuar el c/ Sant jaume (just al principi del nostre carrer). Sol·licitem es posi un pas de vianants o zebra.
311 2007/10/01 2007/11/16 Bicicletes: Per desgracia ja hi ha hagut un accident greu entre dos biciclistes urbans a la zona del barri antic de la ciutat, tal com ho explicava el passat divendres el 9 Nou. Posaran mitjans, normativa i obligacions als ciclistes o continuarem els viananats en situació de risc? Resposta
Ja fa unes setmanes es varen fer campanyes de divulgació de la normativa i s'està fent un seguiment molt rigorós del seu compliment.
310 2007/10/01 2007/10/25 Rbla Josep Tarradellas: Aquest estiu hi han hagut alguns veins que han posat aires acondicionats i es veuen les maquines penjades a les façanes que donen a plaça, la meva pregunta es si les ordenances del ajuntament ho permeten? i si no és aixi qui es l'encarregat de fer complir la normativa? Resposta
Les ordenances municipals són molt clares en aquest aaspecte i es poden consultar a la mateixa pàgina web de l'ajuntament, www.vic.cat/ajuntament/ordenances .   Pel que fa el cas, els agents cívics visitaran la zona i faran, en primera instància, l'advertiment precís. En farem el seguiment.
309 2007/09/30 2007/11/07 Plaça Osona: està molt descuidada, es especial els equipamnets públics com enllumenat, vorerers, asfalt, servei de netja, crec que en un curt termini caldria un bon pla d'actuació. Resposta
a 7 de novembre s'han instal·lat bancs i han començat a refers tot l'enllumenat de la Plaça.

S'han fixat els dies de neteja com segueix: els dimecres amb màquina. Dijous i divendres mati, neteja manual i dilluns tarda, també neteja manual.
308 2007/09/20 2007/10/04 Empreses Anunciants de serveis: n'hi ha que ens enganxen adhesius, anunciant obertures de portes, canvi de panys, etc.., en llocs no permesos i estèticament molestos com als portals dels esdificis, a les portes de casa, etc... en virtut de les Ordenances Municipals titol IX article 207 de la publicitat, no se'ls hi pordria fer treure i sancionar-los? Resposta
A 4 d'octubre: al no disposar de cap dada de contacte (telèfon o e-mail de la comunitat de propitaris que enviava l'avís a la Bústia del Ciutadà), hem fet una acció en els telèfons de les empreses anunciants i els hem advertit per cas de reincidència.

Ens agradaria, no obstant, poder conèixer en quin edifici o barri de Vic s'ha produit el cas en concret. Agrairiem ens les facilitéssin. Gràcies.
307 2007/09/29 2007/10/23 Crta. de Roda: és un dels carrers més oblidats de Vic . Zones verdes?, Higiene?. Sembla abandonat. Resposta
S'està últimant un projecte de remodelació de tot el tram, des de Plaça Divina Pastora fins a la Plaça Catalunya. Englova enllumenat, ferm, voreres i altres serveis. A més, aquesta zona tindrà un canvi important amb els tres plans d'urbanització Josep Mª Sert, La Pavicsa i La Vica.
306 2007/09/29 2007/10/23 Crta. de Roda: que passa amb l'edifici abandonat del seu inici, és enorme i lletgísim, fa pena i la cantonada sense asfaltar, sense vorera en la part del final a ma esquerra. Quan s'arregalarà tot això? Resposta
C/Jaume I cantonada amb Crta. de Roda ja està enquitranat.
L'edific "abandonat" està dins el Pla Josep Mª Sert d'urbanització que va fins l'IES Vic, està previst iniciar-se a principis d'any 2008.

La Crta. de Roda, des de Plaça Àngel Custodi fins Plaça Catalunya està en un pla de remodelació total. A més es contemplen dos plans d'urbanització més. El de la "Pavicsa" i el de la "Vica".
305 2007/09/29 2007/12/13 Parc Font dels Frares: cal més mantenimnet i neteja. Cami Antic de Taradell: s'hauria d'asfaltar, la part dels pisos de protecció social està molt deixada.
304 2007/09/29 2007/10/25 Sánchez Arjona: per que no es fa complir l'ordenança de no estendre roba a fora ni antenes parabòliques al balcó?, el compliment va durar un mes i ara ja no es fa res, el policia de barri on és? no ho veu?. Resposta
Efectivament es va dur a terme una campanya de sensibilització que ha obtinguts bons resultats.

En breu, els Agents Cívics, emprendran una nova campanya de fixació de les Ordenances Municipals.

Vetllarem pel compliment de les ordenances i el millor aspecte de les nostres façanes.
303 2007/09/29 2007/11/16 Bicicletes: la circulació per les voreres estretes és perillós. Cada cop hi ha més gent circulant-hi i en contra direcció a tot taco i sempre tenen preferència inclús en el pas zebra, com és per exemple en la vorera del c/Bisbe Morgades, cantó de números parell. Ja hi ha hagut petits accidents. Donat que l'anterior consistori no hi va fer res, ara ja és un problema seriós, esperem que aquest si hi faci alguna cosa. Resposta
Fa unes setmanes es varen fer campanyes de divulgació de la normativa i s'està fent un seguiment rigorós.
302 2007/09/28 2008/02/20 C/Mare de Déu de la salut - C/Lluís Vives: caldria una paparera a la sortida de l'escola, no n'hi ha cap. Felicitats per la Bústia.
301 2007/09/28 2007/09/28 Parc de Somoto: Reitero el que han dit altres veins, com a veï que sóc de la pl. Lluis Companys, No s'hi pot jugar!!! Ja ho crec que algun veÏ ( no sé qui...) digui que és satisfactori!!! ja que no hi deixen jugar mai i es queixen quan hi ha magrebins. Es com el seu jardí particular.En sóc testimoni. Resposta
Per les múltiples entrades a la "bústia del ciutadà" i donada la diversitat d'opinions, contradictòries i sovint oposades les unes amb les altres, és evident que qualsevol acció que es dugui a terme al parc tindría disputes.

Ens deixem un periòde de temps per assolir més coneixemnet del parc, de la convivència veïnal i de les necessitats reals.

Amb les diverses persones, veïnes del parc i de diferents edats, que fins avui hem comentat el tema, cap d'elles ha expressat ni el més mínim problema de convivència, ni de relació entre tota la diversitat de canalla i joves que volten pel parc. 
300 2007/09/28 2007/09/28 Passeig Generalitat: davant del Caprabo, al costat de la màquina de tiquets, hi ha un senyal arrencat i en un surt un trocet de dos dits que és perillós pels vianants. Felicitats per la iniciativa de la Bústia del Ciutadà. Resposta
El trocet del pal de la senyal ja ha sigut tret.
El senyal era de la pròpia empresa de la zona blava, els hi passem avis per restablir-la si cal.
299 2007/09/27 2007/09/28 Llars d'Infants: quan estaran acabades les llars d'infants municipals?, el 2008 s'acosta i la de l'Horta Vermella veiem que avança molt lentament. Fan falta aquestes places i esperem que tal i com es va prometre el 2008 en poguem fer us. Resposta
Les obres de les dues llars d'infants, Horta Vermella i Pascual Blanca, estaran acabades la primera quinzena de desembre. Un cop acabada l'obra, no abans, la Generalitat les ha de validar. Es preveu que a finals de Gener'08 es puguin tenir tots els vist i plau necessàris i començar, doncs, a donar servei a principis de Febrer'08
298 2007/09/27 2007/09/28 Avgda. Olímpia: la circulació dels cotxes és molt elevada i perillosa. No es podria posar un pas elevat?. Davant del número 11, al costat del contenidor blau, hi ha un esglaó trencat que provoca torçades de peu i caigudes. Resposta
La circualció elevada dels cotxes es un mal comú, massa comú, en molts dels carrers de la ciutat. Actualment s'estan duent a terme unes probes de pas zebra elevats. Si els ressultats són positius, es definirà si se'n possen més i on. Anotem l'avinguda en la llista de carrers a analitzar la possible ubicació.

Passem nota per revisar l'esglaó davant el núm. 11. En farem el seguiment.
297 2007/09/27 2007/09/28 Soroll de les motos: no es podria fer alguna cosa, sobretot la dels joves? Resposta
S'estan duent a terme més controls i confiscacions de motocicletes que els que eren habituals. El soroll està regulat per normavita i ordenances, des de la Guàrdia Urbana s'està duent un treball intens i no es deixarà.

Caldria, però, que entre tots i des de casa, els pares de menors d'edat i amb motocileta els fessin complir també les ordenances de convivència i bon govern.
296 2007/09/27 2007/10/25 C/Nou, 48 i avall: l'asfalt està força malament, sobretot davant dels guals. Podriem els propis veïns possar-hi ciment per tapar-los?.
295 2007/09/27 2007/09/28 C/ del Remei: El reasfaltat del carrer serà complet?, per trams (pedaços), com es veu avui?. Si només es fa per trams es podrien tapar minimament els forats existents?. Concretament davant del número 61 hi ha un forat desde fa molts anys i de dimensions considerables, que sembla que avui tampoc l'arreglaran. Resposta
La maquina d'asfaltar que aquest dies treballa per alguns carrers de Vic, només pot fer trams grossos i en mal estat.

Forats i esquerdes, les reparem de forma més manual. Prenem nota de passar per aquest carrer i en farem el seguiment de la reparació.
294 2007/09/26 2007/10/19 Rbla Terradellas: Tenim una placeta molt bonica i amb molta vida però cal fer un manteniment adequat de la sorrera i posar papereres dins el tancat. (Només n'hi ha a fora i cal fer tota la volta per llençar un paper) Resposta
El manteniment està planificat i es segeuix correctament. La sorrera es repassa - neteja cada dia, ara, però, cal afegir-hi més sorra. La paperera dins el tancat ja ha sigut col·locada. 
293 2007/09/26 2008/02/18 Crta. de Manlleu: La rotonda que s'hi està construint davant de Materials Gil, com sempre ho haurem de fer 2 cops, ja que els camions no passan, i a més per culpa de la mala senyalització hi ha accidents cada dos per tres. Resposta
La rotonda està dissenyada per vehicles tipus articulats de 15,5 metres de longitud.
Si un vehicle no articulat de més de 12 m o un tren de carretrea combinat de 18 m. ha de fer un gir de 180 graus, li caldrà fer una maniobra o trepitjar la illeta.

Només ens consta un sol accident, el del dia 25 de setembre, que per sommolència del xòfer va perdre el control.
292 2007/09/26 2007/11/10 C/ Jaume I junt a la Crta. de Roda: hi ha habilitat un aparcament en un solar, dins el Pla Sert d'urbanització. És molt utilitzat, però és de sorra, i provoca bastantes molèsties per la pols que la circulació desprén. Seria possible regar de tant en tant per evitar la pols?. En quin estat d'execució està el pla Josep Mª Sert?. Resposta
Aquest recinte amb sorra és de difícil regar, donat que la gran quantitat de cotxes ho impedeixen. Molleriem els cotxes i encara seria pitjor. No obstant es fixa una neteja manual els dilluns i dijpus.

El pla Josep Mª Sert, a fi d'agilitzar-lo, serà promogut pel propi Ajuntament. Està previst començar les obres a finals de Gener'08. 
291 2007/09/26 2007/09/28 C/Montserrat: ja fa tres setmanes que el contenidor de vidre està ple i la gent ja ho està deixant al terra. Cada dues setmanes estem telefonant per que ens vinguin a buïdar el contenidor d'envasos i cartró. Quin sentit té això?. Resposta
El que ens expliquen no té cap sentit, no és lògic. Ens possem en contacte amb l'empresa concessionària i esbrinarem que ha passat i hi possarem els mitjans per a solucionar-ho. La recollida ha de ser periodificada i assegurada, en cap cas, en un carrer de la ciutat, han d'avisar els veïns.
290 2007/09/26 2007/10/31 Ronda Camprodon: per les obres es va pintar un pas zebra davant la Clínica, no es podria mantenir aquesta ubicació?.
289 2007/09/26 2007/10/22 C/Sagrada Família amb C/Pirineus: hi ha un forat de mides considerables. Es podria arreglar?. La velocitat pel c/Sagrada Família és molt elevada, hem mesurat cotxes a més de 100 Km/H, es podria solucionar d'alguna manera?.
288 2007/09/26 2007/09/28 Aparells bufadors: ahir, 25 de setembre, va ploure i per tant els carrers estaven nets. Perquè passen doncs el bufador i la màquina de neteja, molestant a tos els veIns. Podrieu dir-nos si aquestes maquinària de neteja fan res més que embrotar els baixos i garatges, deixant-los bruts de pols?. Resposta
Tots els itineraris, horaris i quines màquines han de passar i per on, s'està estudiant, conjuntament empresa concesionària i tècnics de l'ajuntament, en tot detall per molestar el menys possible, però garantint la netedat que tots volem. 

Quan plou, l'aigüa s'emporta les fulles dels arbres, els papers i deixalla del terra, cap als embornals dels carrer, amb el risc d'embussades d'embornals i clavegueres en general. És per aixó que cal sortir igualment per a controlar-ho. L'altre qüestió seria assegurar-nos que s'utilitza correctament i convenientment la maquinària i, pel que sembla, potser hi ha un abús d'utilització irracional d'algun aparell. Ho comentarem amb l'empresa concessionària.

A 19/10: Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
287 2007/09/26 2008/04/09 Escultura de Mn.Cinto Verdaguer: Al principi estava il.luminada de nit i es veia des de tota la ciutat. Crec que es podria convertir en un punt de referencia de la ciutat. No seria tan dificil i crec que amb lo que va costar almenys la lluiriem més. Resposta
S'ha acabat el disseny d'un nou projecte d'iluminació, amb porjectors antibandàlics i hermètics per l'aigua de la pluja. Ara està entrat en el Pressupost d'Inversions per aquest mandat, si s'aprova en el Ple Municipal del mes de maig, es procedirà tot seguit a l'obra.
286 2007/09/26 2007/11/14 C/ Santa Anna, 3-5: només queden les potes de la paperera. D'això ja fa més de 2 mesos i és perillós per entrebancar-s'hi.
285 2007/09/25 2008/02/26 C/Manlleu: en el tram final, davant de l'establiment Bertrana, sempre hi ha cotxes aparcats damunt la vorera, obligant a sortejar i a baixar i pujar, dificultant molt el pas de vianants amb canalla. No es podrien possar pilones o delimitadors d'espai a fi que els cotxes no s'enfilessin a la vorera?. Resposta
S'ha observat durant força temps amb la Guàrdia Urbana i es prefereix continuar fent un control exhausitiu i persistent abans de possar-hi pilones.
284 2007/09/25 2007/10/25 C/Manlleu amb C/Nou: la cruïlla del cantó dret està en força mal estat, a més es molt alta i dificulta molt el pas amb cotxets, cadira de rodes o canalla amb bicicleta de rodetes. No és hora de solucionar-ho ja?. Resposta
S'ha reparat el mal estat de la cruïlla en data de 25 d'octubre.

La remodelació del carrer Manlleu i carrer Nou està sent motiu d'estudi i planificació per a executar-ho en fases i integrar-se a zona de vianants o de prioritat invertida, com tot l'eixanmple Morató. 
283 2007/09/25 2007/11/23 Ronda Camprodon: davant l'antiga Fecsa hi ha els contenidors que sempre estan de qualsevol manera, molt bruts i plens de deixalles. Hi ha molt poc espai per transitar, si vas amb cotxet i et venen de cara, et veus obligat a parar i deixar passar per no fregar amb els contenidors. En canvi a l'altre cantó del carrer hi ha molt més espai, per aparcar cotxes i per carril bici. No es podrin ubicar els contenidors en un dels aparcaments i tots aniriem millor?. Perquè només es posen contenidors soterrats en les zones noves de Vic?. Resposta
Els contenidors del vidre i de multiproducte es traslladaran.

Els contenidors soterrats no estan donant els resultats esperats. Hi ha problemes d'aigua al no ser estancs, de brutícia de difcil accés i tot el que aixó comporta.
282 2007/09/25 2007/09/28 Parc de Somoto: Seria possible una canasta de bàsquet?. La canalla ja no té a on jugar... el jardí és com si fos privat. Inclús crec que el que diu que està deixat, és mentida doncs l'herba està com si fos d'un amo ( no se quin...) i no del ciutadà. No s'hi pot jugar, no s'hi pot fer res... S'ha de marxar a jugar a altres llocs. Resposta
Donada la diversitat d'opinions, contradictòries i sovint oposades les unes amb les altres, és evident que qualsevol acció que es dugui a terme al parc tindria disputes.

Ens deixem un periòde de temps per assolir més coneixemnet del parc, de la convivència veïnal i de les necessitats reals.

Amb les diverses persones, veïnes del parc i de diferents edats, que fins avui hem comentat el tema, cap d'elles ha expressat ni el més mínim problema de convivència, ni de relació entre tota la diversitat de canalla i joves que volten pel parc.
281 2007/09/25 2007/11/03 C/ Indústria,52 - És un edifici singular on hi vivim més de 80 persones i hi ha també un comerç, molts utilitzem la bicicleta per desplaçar-nos, però no la volem estacar al mobiliari urbà. Es podria col·locar un grup de 4 suports per bicicletes davant de la façana principal?. Resposta
a 17 d'octubre: estem en procés d'instalar-ne a diversos llocs, en breu, 3 - 4 setmanes, estaran ubicats.
280 2007/09/25 2007/09/27 Omnium Cultural, 8 - Vivendes Obres Socials: Som una parella de joves adjudicataris d'un d'aquest pisos. Hem demanat, com d'altres veïns, una línia telèfonica però ens han respost que no ens la poden posar, que va per llarg, ja que no hi ha línees per a nous abonats en aquell sector, que hem d'estar a l'espera de quan hi hagi suficient demanda. Sembla imcompressible que en una ciutat com Vic i al segle XXI pugui passar això. A més no arriba la cobertura del mòbil. Fer un pla de vivendes per a joves sempre és un repte, però fer-los en un sector on no hi arriben els serveis bàsics, ens sembla una presa de pèl. Demanerm una intervenció urgent de l'Ajuntament vers la Telefònica. Resposta
Ens hem posat en contacte amb el regidor delegat per l'habitatge per a Joves. Es prendran cartes en l'assumpte i en farem un seguiment.

A 28 de setembre s'han iniciat les accions.
279 2007/09/25 2007/10/18 Ordenances Municipals: n'hi ha alguna que reguli l'enganxada de cartells pels carrers?. Si és que si, per què no es fa complir?. De fet actes organitzats per l'Ajuntament (IMAC) també aprofita tanques i parets per enganxarne. Caldria posar cartelleres i tenir-ne cura del manteniment. Endreçariem els carrers (carrer Sant Miquel,per exemple) i molts d'alttres.La Bustia un encert!. Resposta
Si, efectivament hi ha Ordenança Municipal que regula la publicitat. Concretament en les Ordenances de Bon Govern, Costums i Convivència, en el seu Títol IX articles del 203 al 210, s'hi regula. Quan l'Ajuntament rep una denúncia, s'inicia un procés perfectamemt determinat que finalitza amb una sanció. Quan no hi ha denúncia formal, s'inicia un procés d'advertiment verbal.

Es poden consultar aquestes ordenances a la mateixa pàgina web de l'ajuntament, en l'apartat ajuntament i el desplegable d'ordenances.
278 2007/09/24 2007/11/30 C/Alguer amb Manel Carrasco i Formiguera: hi han unes escales relativament noves, els graons de les quals, estan en un estat penos. Algunes pedres han estat arrencades, altres estan sense cap mena de subjecció i, a part del mal d'ulls que fa tot plegat, es molt perillòs. Resposta
S'ha verificat que és en zona de propietat privada i per tant, en priemra instància, l'Ajuntament no hi pot intervenir.
277 2007/09/23 2007/09/27 Rbla. Tarradelles: l'estiu passat es va arrenjar el parc infantil, però ara es veu molt deixat, hi ha un manteniment planificat?. Es podria possar un rétol més i més visible de gossos no, bicis no, etc...?. Es podrien possar pipi cans? ja sabem que hi ha molta gent incivica però almenys no tindrien excuses. Resposta
Certament hi ha un manteniment planificat, per aquest parc és d'un cop al mes.

En data 25 de setembre l'hem fet revisar, s'ha fet retirar una cadireta d'un gronxador que estava en mal estat. El recanvi arribarà en uns 10 dies.

També s'han trobat senyalitzacions arrencades i per terra. Les col·locarem de nou en un breu espai de temps.

En breu s'iniciarà novament una campanya de divulgació de recollida dels excrements dels gossos i paral·lelament instal·larem "toilekan" amb dispensadors de bosses biodegradbles.

En farem el seguiment.
276 2007/09/23 2007/09/28 C/del Nord: està pensada alguna obra de millora al descampat. Ens havíen informat que està destinat a serveis de l'Ajuntament i mai s'ha arreglat. Està molt abandonat, hi aparquen alguns cotxes amb els conseqüemts desperfectes del material urbà. Hi ha 2 o 3 cotxes totalment abandonats i saquejats que ningú recull. No es podria regular l'us com a parking públic? o netejar-lo del munt de ferralla que hi ha? Resposta
La zona del c/ del Nord, plaça del cementiri, zona verda  i el seu entorn, té un projecte de remodelació que es durà a terme en breu.

Passem avís a la Guàrdia Urbana pel que fa en respecte als cotxes abandonats.
275 2007/09/23 2007/12/12 C/del Nord: En primer lloc felicitar-vos per la iniciativa d'aquesta bústia. Ens preocupa veure la quantitat de gats abandonats que resideixen en aquest espai. No conec si hi ha cap regulació pel control dels animals als carrers però m'agradaria saber què es pot fer al respecte, ja que el número és creixent i he pogut observar en repetides ocasions que una persona els porta menjar regularment. Els gats ocasionen molèsties als veïns (soroll, ocupació dels espais privats com garatges...). Es podria controlar d'alguna manera?. Resposta
Des de fa 2 mesos s'ha iniciat una campanya de caça de gats. Un cop atrapats es porten al veterinari, si són mascles se'ls deixa inhàbils i si són grans es decideix portar-los a la protectora.
274 2007/09/23 2007/09/23 Passeig Pep Ventura, 8: Des de que es va prohibir estendre la roba al balcó, nosaltres complim, però molts veïns no compleixen. Vàrem avisar a la policia local, varen venir però varen passar de tot. Si no es fa complir nosaltres tampoc complirem. Resposta
Comentarem el fet a la Guàrdia Urbana i els demanarem que tots els agents siguin alhora formadors en aquest aspectes.

Ho passarem també als Agents Cívics perque duguin a terme una visita al veïnat.

Però els encoratgem a no abandonar les normes de convivència i bon govern, a pesar de que algú les imcompleixi.
273 2007/09/23 2007/09/27 Rambla Tarradelles: Els arbres que hi han al principi de la rambla crec que quedarien millor si no tinguessin tanta alçada i s'arreglessin algunes branques. Resposta
Hem fet observar els arbres a l'empresa concessionària i ens comenten que les branques s'arreglaran en el moment de l'esporga, sota criteris tècnics i de seguretat i no només estètics, i que està prevista pel novembre.

Pel que fa a l'alçada, el que han fet els arbres és recuperar la brancada que se'ls hi va treure amb la dràstica esporga de l'any passat, tal com varen demanar els veïns. La quantitat d'insectes detectats aquest any, provenen sens dubte de l'esnenatda esporga.
272 2007/09/23 2007/10/25 Passatge del Carquinyoli: quedaria molt més endreçat si no hi hagués la paradeta de flors. Resposta
S'ha visitat l'estat i ubicació i parlat amb gent de l'entorn.

L'opinió generalitzada és la de permetre l'exposició de flors, però millor endraçades i presentades, oferint al vianant un aspecte que sigui agradable, colorit  i no molest per a transitar. 
271 2007/09/23 2007/09/23 Agraïment: Vull felicitar-vos per liniciativa de la bústia del ciutadà i donar-vos les gràcies perquè per primera vegada he pogut constatar que desde l'Ajuntament se'ns escolta. Jo vaig enviar un correu ref. a les rampes de la carretera de la Guixa i ja s'ha solucionat. Us estic molt agraïda. Resposta
Gràcies pel reconeixement.

Procurarem continuar millorant el servei al ciutadà.
270 2007/09/23 2007/09/27 Parc de Somoto: Com és que no podem jugar al parc? Cada cop que hi anem a jugar, o es moll d'aigua perque acaben de regar, o apareixen els municipals a fer-nos fora quam juguem; sobretot si hi han immigrants que juguen amb nosaltres. Resposta
En un altre suggeriment a la "Bústia del Ciutadà" ens demanàven més control dels horaris de joc al parc. És, segurament per això, que hi ha més control. Però, de ben segur que no te res a veure en qui hi juga i acompanyat de qui. Només s'observa que el comportamnet sigui cívic. Hem parlat amb veins que ens asseguren un comportament més que satisfactori per parts dels usuaris del parc. No obstant, farem un comentari a la Guàrdia Urbana per si hi hagués algun comportamnet individual no adeqüat. En quan al regar el parc, hi ha un horari establert. Verificarem que es compleixi.
269 2007/09/23 2007/09/27 Pavelló Municipal d'Esports: Quin termini d'execució tenen les obres que s'estan fent del nou pavelló? Quan podrem tornar a jugar-hi i entrenar ? Resposta
El pavelló nou te previst finalitzar-se el juny del 2008.
El pavelló annex, estarà en actiu a finals del proper mes d'octubre 2007.
El projecte va estar expossat al públic. Ara es poden consultar a urbanisme, Casa Masferrer, en horari de visites amb els tècnics de l'ajuntament (938891244).
268 2007/09/22 2007/10/09 Banc del Temps: m'agradaria saber si a Vic també existeix, si és previst que s'instauri i en tot cas, com podria apuntar-mi. És una iniciativa realment interessant i útil, de la que moltes persones podrien treure'n un gran profit. Resposta
Si a Vic ja fa uns anys que existeix i que en aquests moments hi ha més de 40 persones apuntades. La gestió es indirecte per part de l'Ajuntament mitjançant la Fundació Viure i Conviure de la Caixa de Catalunya. La persona de contacte per oferir o reclamar serveis es la sra. Teresa Llimós que te el tel. 626696123.
267 2007/09/22 2008/01/29 Pont de Vianants del C/Aluders a la Nova Ribera: hi falta llum. El divendres dia 14/09/07 al vespre, baixant els esglaons una noia va caure i es va esquinçar el tormell. Resposta
S'ha enquitrenat el tram en mal estat, s'ha reconstruit l'embornal i s'hi ha possat llum provissional. Tota aquesta zona està a l'espera de la decisió de la Generalitat.
266 2007/09/22 2007/12/13 Can Pau Raba: En les obres que es fan al centre cívic, s'han posat unes valles mòbils per habilitar un pas de peatons, aquestes valles sempre estan fora de lloc, cotxes aparcats, i els vianants hem de pasar pel mig de la carretera. No es poden posar unes valles fixes?, suposo que la durada de les obres és important.
265 2007/09/21 2007/09/27 Pàrquing de Plaça: no es pot sortir amb el cotxet de la canalla ni amb la iaia, nomes hi ha escales. Hi ha previst alguna cosa?, ja fa molts anys que esta aixi. Resposta
S'han dut a terme diverses reunions entre l'Ajuntamenmt i l'empresa conssecionària del pàrquing de la Plaça.

Ara ja podem concloure en que la propera setmana ja s'expossarà l'estudi final d'ubicació d'un ascensor a la plaça i d'una nova entrada pel carrer Verdaguer.
264 2007/09/21 2007/09/27 Plaça Àngel Custodi: La matinada del 9 de setembre va caure un arbre amb 35 anys d'història; Aquest dia era tranquil, sense vent ni pluges... havíem parlat amb tècnics i polítics del seu estat precari i amb perill de caure. La gran sort va ser que aquesta hora no passava ningú i no va haver-hi cap desgràcia per explicar. Fareu res aviat per arrenjar el forat i arrels que han quedat. Són un perill pels nens que hi juguen. Resposta
Hem demanat un informe als tècnics de l'empresa que ens porten l'enjardinamnet d'aquesta zona de la ciutat. Es prendran les mesures que ells ens recomanin.

Pel que fa a les soques que queden de l'arbre caigut, procedirem ràpidament a extreure-les i a cobrir l'escocell amb terra, fins a esperar l'epòca més adient per plantar un arbre nou (mes de desembre -gener, com  tard).

Farem el seguiment de tot plegat. 

A 28/09 s'ha retirat la soca i emplenat l'escocell.
263 2007/09/21 2008/01/29 Adoberies:Falta una farola a la palanca nova de les adoberies. Hi ha previst un passeig que va de darrera el cementiri fins al coll de Vic. Està molt brut i porc. Resposta
Abans de Tot Sants es va netejar tot.
El punt de llum es va instal·lar a finals de gener'08
262 2007/09/21 2007/09/27 C/Nou i Jaume I: Demanaríem papereres. Plaça de l'Ambulatori-Divina Pastora: es podria posar un parc infantil? Fa pena, el poc que queda del monumnet és un perill, els adoquins, les tanques de vegetació estan lletges, en falten moltes i la gent passa pel mig amb el perill corresponent pels cotxes... Ja hem fet alguna instància i mai hem rebut resposta. Resposta
La plaça Divina Pastora està en procés d'estudi de com s'ha de remodelar. Tenim localitzat el monumnet de pedra (va anar a un exposició). 

Per acabar de decidir si hi posem una sorrera, si es treu la vegatació actual o si hi posem més sorra, ens possarem en contacte amb l'Associació de Veïns per copartir una mica la remodelació.

Es veuran canvis en breu.
260 2007/09/21 2007/09/27 Pavelló Municipal d'Esports: Quin termini d'execució tenen les obres que s'estan fent del nou pavelló? I les que s'estan fent en el pavelló annexe? Es pot consultar el projecte i els plànols en algun lloc per saber com ser? i com quedarà tot plegat? Resposta
El pavelló nou te previst finalitzar-se el juny del 2008.
El pavelló annex, estarà en actiu a finals del proper mes d'octubre 2007.
El projecte va estar expossat al públic. Ara es poden consultar a urbanisme, Casa Masferrer, en horari de visites amb els tècnics de l'ajuntament (938891244).
259 2007/09/21 2007/11/16 Pont del Meder - Passeig de la Generalitat: hi falten dues o tres baranes. És perillós.
258 2007/09/21 2007/09/25 C/Andreu Febrer-C/Mestre Garriga: davant l'espai de la ex caserna de la Guàrdia Civil, hi ha dos escocell per posasr-hi els arbres. Els hi possarem? Resposta
S'ha verificat i anotat a la llista de nova plantada d'arbres, programada pel gener-febrer, quan faci fred. 

Els escocells, no obstant, estan coberts de sorra i a peu pla.
257 2007/09/21 2007/09/27 Carril Bici: hi ha previst fer més carrils bici dels actuals? Crec que seria una bona mesura per promocionar el transport ecològic i millorar el trànsit, encara que a vic no sigui un gran problema, crec que tindria un efecte molt positiu instaurar i facilitar aquest costum, si el bicing no ha funcionat potser és que no ha estat prou promocionat i que no hi ha prou carrils bici. Resposta
Des de l'Ajuntament volem i estem promocionant la "bici", entre `'altres exemples podem citar la biciletada del diumenge passat, amb 217 participants, que sota el lema Pedalada contra el Canvi Climàtic varen recòrrer 8 Km per carrils bici i pel cami ambiental del Gurri.

En qualsevol remodelació de carrers s'estudia la possibilitat de nous carril bici i, òbviament, els nous projectes urbanístics es dissenyen pensant en una mobilitat sostenible i segura.

L'Ajuntament te editat un plànol de la ciutat on es remarquen els carril bici existents.
256 2007/09/21 2007/09/27 Ctra. de Roda:M'agradaria saber si hi ha algun pla de millora, en tema de soterrament de containers, col·locació d'arbres, com antigament hi havia hagut,millora de les voreres, el descampat que hi ha , i sobretot què passa amb l'edifici enorme que hi ha a l'inici, aquesta ex fàbrica o corral, tancat i abandonat des de fa molts anys. ÉS un espai cèntric, un espai ideal per a fer-hi algun equipament cultural o social tipus centre cívic, biblioteca, piscina ... ja que aquesta zona no té res de res. Tot i ser privat l'ajuntament no hi pot fer res?, cal que un edifici brut, vell i abandonat ocupi eternament a plaer del propietari un espai com aquest? Resposta
Per a tota aquesta zona, des de la Plaça Divina Pastora fins més enllà de la Plaça Catalunya, hi ha varis projectes en la seva fase final de definicó.

.-Projecte Josep Mª Sert que englova des de Jaume I fins a l'antiga Cocacola i fins l'IES Vic
.-Projecte al costat de la Vica
.-Projecte a la Pavicsa

Tots tres en fase molt avançada d'estudi, urbanització i reparcelació.

A més tot el que és la propia carretera o carrer, abans d'un mes s'haurà finaltzat l'avantprojecte que el remodela del tot, enllumentat, voreres, ferm, etc. Ja s'està parlant amb la Diputació per a que cedeix la carretera al Municipi i sigui tractat com a carrer.

En quan als edifcis privats, mentre no tinguin risc per als vianants o no contradiguin alguna de les normatives o ordenances, l'ajuntament no hi pot intervenir.
255 2007/09/21 2007/09/27 Zones blaves: entenc que són necessaries per facilitar la rotació dels vehicles. Però no es podria fer com en altres ciutats que es posa el típic rellotge amb l'hora d'entrada?. Crec que la zona blava ha de complir la funció de rotació peró no cal pagar, i menys aquests preus astronòmics. Resposta
Les experiències que coneixem i ens han comentat amb control horari amb el rellotge "tipic", no són positives. Cal controlar l'estacionament i garantir la rotació. Els ajuntaments no es poden pas equipar de personal per fer tots els control i manteniments de la ciutat, necessàriament s'ha de subcontractar i donar concessions a tercers. Aquet és un dels casos i per això te un cost i unes amortitzacions a considerar.

No obstant, l'Ajuntament es sensible a la problemàtica i en breu farem unes proves de zones verdes, es a dir, costos tous per al veinatge. Si els resultats són positius, s'anirà instaurant en diferenst sectors de la ciutat. 
254 2007/09/21 2007/09/27 Vic pels nens: és una ciutat avorrida. No és fa res per la canalla. Si mires les agendes d'altres ciutats es fan coses. Aqui ni tant sols en festes assenyelades. Es podria tenir en compte i programar per la canalla? sinó, els que tenim fills, ens obligueu a marxar els caps de setmana. Resposta
Des de l'Ajuntament compartim la mateixa opinió i, és per això que, en breu, es donarà a conèixer tot un seguit de novetats entorn a la quixalla.
253 2007/09/20 2007/09/27 Parc Somoto: els gossos hi fan de tot i el jardí està molt abandonat. Resposta
S'està últimant els preparatius per una nova campanya de recollida dels excrements i la instal·lació de toilekan, amb dispensador de bosses biodegradables, ens anptem aquest parc com una possible ubicació.

L'enjardinamnet del parc, així com els altres parcs de Vic, tenen un manteniment periòdic. Averiguarem si l'empresa concessionària el du a terme correctament. No obstant, un altre ciutadà ens comentava que en el mateix parc, l'enjardinamnet sembla més un jardí particular que no un parc, donades més que satisfactòries atencions de manteniment.
252 2007/09/20 2007/09/27 Ctra. de Roda: és una de les principals entrades a la Ciutat, està que fa pena (es poden contar 4 fàbriques abandonades, 2 terrenys amb males herbes, un descampat de sorra i rocs que serveix de pàrquing...) Quina primera impressió de Vic es deuen emportar els turistes i visitants de la ciutat? Resposta
Per a tota aquesta zona, des de la Plaça Divina Pastora fins més enllà de la Plaça Catalunya, hi ha varis projectes en la seva fase final de definicó.

.-Projecte Josep Mª Sert que englova des de Jaume I fins a l'antiga Cocacola i fins l'IES Vic
.-Projecte al costat de la Vica
.-Projecte a la Pavicsa

Tots tres en fase molt avançada d'estudi, urbanització i reparcelació.

A més tot el que és la propia carretera o carrer, abans d'un mes s'haurà finaltzat l'avantprojecte que el remodela del tot, enllumentat, voreres, ferm, etc. Ja s'està parlant amb la Diputació per a que cedeix la carretera al Municipi i sigui tractat com a carrer.
251 2007/09/20 2007/09/27 Plaça de l'ambulatori: fa pena, de sorra ja no en queda, la figura de pedra la van treure o robar, ara només ha quedat un bloc de ciment enmig d'unes dunes de terra. Es podria fer alguna acció per millorar-la?. Resposta
Aquesta plaça està en procés d'estudi de com remodelar-la. Tenim localitzada la figura de pedra (va anar a un exposició).

Ens possarem en contacte amb l'Associació de Veïns per definir una mica la remodelació. 

Es veuran canvis en breu.
250 2007/09/20 2007/09/27 C/Torelló 35: els agents cívics ens vàren visitar i vàren deixar un avís a l'escala, però no hi ha hagut més seguiment. Opinem que la feina no està acabada. A més el carrer no te plaques identificatives. Resposta
Ens hem possat en contacte amb els Agents Cívics i revisarem el que fa el cas.

En farem un seguiment proper i establim reunions periòdiques de seguiment.
249 2007/09/20 2007/09/27 C/Bisbe Font Andreu: excés de velocitat de la majoria de vehicles. Com es pot solucionar? Resposta
Abans d'ahir estrenavem els dos pas elevats, davant dels Habitatges Montseny i de l'escola de la Sínia.

Si els resultats d'observar el comportament de vehicles, vianants, sorolls, etc. és positiu, l'Ajuntament es qüestionarà i prioritzarà per a quins carrers o sector es comença a implantar.

Anotem la zona en el registre de carrers a intervenir.
248 2007/09/20 2007/09/21 Rambla Passeig: davant de l'estanc Crivillers, hi ha un arbre sense l'escocell i resulta perillós pels vianants.
247 2007/09/19 2007/11/02 Països Catalans: a l'alçada del pont davant de la fabrica Genis i Rius, hi ha un forat cada dia més gros. Els que hi passem i patim cada dia ens recordem de l'Ajuntament.
246 2007/09/19 2007/09/28 Plaça Francesc Moragas: donada la concurrència de gent, ens hi caldrien uns quants bancs més per seure i algunes flors més als bònics perterres. Resposta
A 24 de setembre, els perterres ja estan finalitzats. Alguns bancs més arribaran tot seguit. A 28 de setembre ja s'ha marcat la posició on aniran els bancs, la setmana vinent es fixaran.
245 2007/09/19 2007/09/28 Parc de Somoto: als veïns ens agradaria que els nostres fills poguessin disposar d'una cistella de basquet, ja que en el parc no hi ha massa res per ells?. Resposta
Per les múltiples entrades a la "bústia del ciutadà" i donada la diversitat d'opinions, contradictòries i sovint oposades les unes amb les altres, és evident que qualsevol acció que es dugui a terme al parc tindría disputes.

Ens deixem un periòde de temps per assolir més coneixemnet del parc, de la convivència veïnal i de les necessitats reals.

Amb les diverses persones, veïnes del parc i de diferents edats, que fins avui hem comentat el tema, cap d'elles ha expressat ni el més mínim problema de convivència, ni de relació entre tota la diversitat de canalla i joves que volten pel parc.
244 2007/09/19 2007/09/19 Bústia del Ciutadà: proposo es puguin classificar els missatges per temes, això facilitaria la consulta i conèixer si hi ha ciutadans que pesnsen com tu i tenen les mateixes problemàtiques. Resposta
Procedim a les oportunes modificacions informàtiques per poder consultar els suggeriments amb uns filtres segons temàtiques.

Es preveu tenir-ho enllestit en uns 15 dies.
243 2007/09/19 2007/11/16 Pare Coll - Rda. camprodón: es pot aparcar davant del col·legi?, a les hores punta és un caos. Resposta
a 16 de novembre escrivim: Si volguessim contestar esquetament la pregunta, la resposta seria que solamnet es pot aparcar en els llocs habilitats per aquest fi. Per tant al C/Pare Coll i la Ronda Camprodin, només es pot aparcar on està senyalitzat. En hores punta d'entrada i sortida d'escoles hi ha una certa permissivitat per facilitar els accessos. És per aixó que ens aquest horaris acostuma a haver-hi un guàrdia urbà i les seves indicacions prevaleixen per damunt les senyalitzacions estàtiques de circulació.

Malgrat això, no voliem constestar encara la pregunta ja que hi ha les suggerències nums. 136, la 346, la 433 i la 475 que donen voltes sobre el mateix i suggereixen un canvi de circulació que està en estudi.
242 2007/09/18 2007/09/21 Pont del Blanquieg-Pont del Remei: les valles que delimitàven l'aparcament per l'autobus mentres duraven les obres de la Ctra. de La Guixa, ara són daltabaix del pont junt amb un carret del super i d'altres endromines. Es podria fer una mica de neteja?
241 2007/09/18 2007/09/27 Passatges dels 4 vents - Pep Ventura: tant els miralls a les sortides dels passatges, com diversa senyalització viària (en especial el cediu el pas del pàrquing) es va treure per les obres, ara que en molts llocs ja estan acabades, no es podrien tornar a col·locar?. Resposta
Ens hem possat en contacte amb l'empresa que està duent a terme les obres de la zona, en breu, retornarà les senyalitzacions al seu lloc.

En farem el seguiment.
240 2007/09/18 2007/10/25 El Decret de la Generalitat 2002 de 5 de març, permet als minusvàlids a aparcar en zona de càrrega i descàrrega, per què Vic té una ordenança que ho porhibeix? Resposta
Efectivament el decret de la Generalitat ho permet, però no obliga.
Vic, és una ciutat de molt comerç i precisa de força zones de càrrega i descàrrega. Les actuals són sovint insuficients per a un satisfactori desenvolupament de l'activitat comercial. 

Pel contrari, segons la própia opinió de l'associació de disminuits, la quantitat de zones destinades a disminuits és en número suficient per a oferir un més que correcte servei, entenent que sempre són places per estacioanr-se una estona i no per deixar-hi el vehicle aparcat.

La Guàrdia Urbana, adopta una actitud 'permissiva' en hores de baixa demanda comercial.
239 2007/09/18 2007/09/27 Ctra. de Roda: des de l'ambulatori fins a la benzinera està molt deixat, ja és hora de plantejar-se alguna acció. Resposta
Per a tota aquesta zona, des de la Plaça Divina Pastora fins més enllà de la Plaça Catalunya, hi ha varis projectes en la seva fase final.

.-Projecte Josep Mª Sert que englova des de Jaume I fins a l'antiga Cocacola i fins l'IES Vic
.-Projecte al costat de la Vica
.-Projecte a la Pavicsa

Tots tres en fase molt avançada d'estudi, urbanització i reparcelació.

A més tot el que és la propia carretera o carrer, abans d'un mes s'haurà finaltzat l'avantprojecte que el remodela del tot, enllumentat, voreres, ferm, etc. Ja s'està parlant amb la Diputació per a que cedeix la carretera al Municipi i sigui tractat com a carrer.
238 2007/09/18 2008/01/30 C/Baró de Savassona: davant d'Osona Patí i Iris, tant la rampa com el ferm estan en força mal estat. Resposta
S'ha observat la deficiència i es creu necessàri una actuació global d'enquitrenat. Donat a no ser un carrer d'alta prioritat, s'anota en la llista de mantenimnet de carrers a actuar-hi.
237 2007/09/17 2007/12/10 Cami Antic de Taradell: trams en molt mal estat, enllumenat insuficient i al ser de doble sentit de circulació queda estret i perillós pels vianants. Resposta
S'està acabant d'intervenir-hi. A finals de gener'08 serà d'un sol sentit, d'entrada a Vic i amb enllumenta públic provissional.
236 2007/09/17 2007/11/21 C/Ramon Casanova i Mur - C/Manel Brunet:fa més de 6 mesos que està en molt mal estat, hi ha tres llambordes fora de lloc i una desapareguda, amb el risc que això comporta per un vianant.
235 2007/09/17 2007/09/27 Passatge Mestral: en aquest passatge i els altres 3 del costat, no s'encen l'enllumenat públic, segurement per les obres del passeig Pep Ventura. Quan podrem tornar a tenir llum als passatge i al mateix passeig?. Resposta
Tant el Passatge Mestral com els altres 3, tenen enllumenat privat. Fins i tot, els punts de llum, faroles i caixes de conexió estan dins la propietat privada dels edificis. L'Ajuntament no hi tenim accés. Així doncs, el correcte funcionament és només responsabilitat dels propis propietaris.

Per altre banda, l'enllumenat del Passeig Pep Ventura, si és públic i per tant de responsabilitat de l'ajuntament. Darerrament s'ha vist afectat per les obres, però a dia d'avui l'enllumenat ja ha d'estar en correcte funcionamnet.
234 2007/09/16 2007/11/30 Riu Meder: seria convenient l'arrenjamnet del tram del pont de la pista al pont romà, aquest dies del MMVV ha estat molt visitat i estaba anb un aspecte molt deplorable. Resposta
 Fet.
233 2007/09/16 2007/09/19 Transport Urbà: quan tindrem el bus adaptat a persones disminuïdes?, per quan la seva gratuïtat i sostenibilitat? Resposta
A 31 de desembre 2007 finalitza la concessió amb l'actual empresa del transport urbà. S'està en ple anàlisi de les noves condicions i requeriments a exigir en la nova concessió. Tant la gratuïtat, com els vehicles adaptats es contemplen en el plec de condicons i requeriments.
232 2007/09/16 2007/10/25 Durant un espectacle del MMVV a la plaça dels Màrtirs, el meu fill de 2 anys es va apropar a una cinta de plàstic que feia de balla, amb el propòsit de jugar i abans de que jo el pogués avisar, un del personal de seguretat el va agafar en braços i amb molt de despreci i autoritat em va dir que no hi podiem estar.Quina és la feina que han de fer aquesta gent?, podia fer-me fora d'allà?, tenia motiu? Resposta
Possats en contacte amb els responsables del MMVV i aquests amb l'empresa de seguretat i vigilància, no s'ha trobat cap informe d''incidència' en referència al que fa el cas. Òbviament era d'esperar que no n'hi hagués, però calia comprovar-ho.

El personal de seguretat i vigilància contractats, no tenen cap autoritat ni poden utilitzar mesures repressives o la força. Només poden contenir i preveure possible actuacions negligents. Qualsevol ocasió que demani una actuació més enllà d'un raonament verbal, l'han de comunicar a la Guàrdia Urbana.

Des de els responsables del MMVV demanem disculpes i ens saben greu els fets. En properes ocasions es demanrà a l'empresa un millor tacte i més acurat tracte per part del seu personal.
231 2007/09/15 2007/09/28 Parc Horta Vermella: cal una neteja del terra, està força brut de pipes i papers, ja que només es recull la brossa de les paperes. A més es podria col·locar un gronxador per canala de 1 0 2 anys?. Als Habitatges Montseny hi ha varis cotxes abandonats, algun d'ells fa més d'un any, o es podrien retirar?. El Parc de la Sínia es podria adaqüar per la canalla? Resposta
Parc Horta Vermella, la part del terra de sorra a partir d'ara al fer el manteniment de netaja de les papereres, es farà, també, el manteniment del terra.

Pels parcs infantils, ens ho anotem en la llsta de parcs que en general hem de revisar. 

En quan als cotxes abandonats als Hab. Montseny, passem nota a la Guàrdia Urbana i en farem un seguiment.
230 2007/09/15 2007/12/14 Passatge Horta de Sant Josep: és un passatge veinal on està prohibit aparcar. Són molts els cotxes que hi aparquen i que dificulten la movilitat i visibilitat. Es podrien col·locar pilones per impedir l'aparcament, almenys en l'extrem del c/Manlleu per ser el més perillos?.Es també un passatge amb molta brutícia donat que no hi ha papereres i que molts estudiants del col·legi Sant Miquel hi esmorzen i llencen papers i bosses.
229 2007/09/14 2007/09/18 C/ Escola: massa decibels a les 5 de la tarda degut al MMVV i masses hores de soroll. Demanem que es limitin els decibels dels escenaris i que només hi hagi actuacions a les hores programades. Resposta
El MMVV al llarg dels seus ja 19 anys de vida, s'ha evidènciat que te moltes coses bones per a la nostra ciutat. Ja no només per el ressò que és dona de Vic en tot l'entorn músic-cultural de Catalunya, sinó, també pels beneficis que aporta a sectors de la ciutat com hotels, restaurants i comerç en general. És molta la gent que ens visita en aquets 3 - 4 dies.

No obstant, hi ha tot un seguit d'inconvenients que cal anar reduïnt, reconduïnt o simplement anulant per a properes edicions. Els tocs d'alerta que hem rebut de diversos ciutadans, com massa decibels en les actuacions, actuacions fora de programa i sorolloses, aldarulls a altes hores, begudes amb contingut d'alcohol massa a l'abast de joves, etc... seran de ben segur analitzades i preses en consideració.

Lamentem les molèsties que una activitat d'aquest ordre comporta, però hem de ser el suficientmet hàbils per trobar una solució el més bona possible.
228 2007/09/14 2007/09/20 Plaça Gaudí: hi ha 8 contenidors de deixalles. Això provoca que tarden molt en ser plens i la seva recollida es poc freqüent, provocant pudors i degradació de la plaça. Es podria reduir la quantitat i augmentar la freqüència de recollida? Resposta
En aquesta plaça es va haver de sumar-hi els contenidors del Call de Moltó, del C/Sant Antoni Mª Claret i C/Ramada, observant la situació ja vàrem treure 4 unitats de contenidors de rebuig. Ara procedirem a retirar-ne una unitat més i a adequar la zona. Es pavimentarà l'emplaçament dels contenidors i acotarem l'espai per evitar de que siguin moguts a trets de lloc. 

En un termini de 2 o 3 setmanes, s'haurà realitzat l'intervenció. En farem el seguiment.
227 2007/09/14 2007/09/15 C/Gurb: hi ha possibilitat de posar pilones per evitar que els cotxes aparquin? Tothom hi aparca només 5 minuts però sempre està ple. Resposta
Durant l'exposició del projecte de remodelació del C/ de Gurb, els comerciants i associació de veïns, varen mostrar el seu desacord en possar-hi pilones.

Opinem que caldria esperar un temps més i veure, també des de la Guàrdia Urbana, com evoluciona aquesta situació.
226 2007/09/13 2007/11/23 C/Josep Mª Pallàs: donada la elevada circulació la tapa del clavegueram a la cantonada del carrer Ramos Casanova i Mur, es descalça i fa molt soroll al pas dels cotxes, es podria reparar de forma definitiva? Resposta
Després de diferents intervencions, esperem que amb la d'avui s'hagi solucionat definitivament.
225 2007/09/13 2007/09/18 MMVV: com a ciutadans ens mereixem tots el respecte, no hauriem d'estar obligats a sentir el soroll i els incovenients que el MMVV provoca. Paguem impostos per viure dignamnet i no haver d'aguntar carrers tallat per curses o aldarulls al carrer perque algú està de festa o els aldarulls delks bars al casc antic. Oi que no es pot aparacar on vols? Oi que no pots fer soroll per no molestar als veïns? Oi que no es juguen partits de futbol al carrer?. Doncs aquestes activitats molestes s'haurien de fer en llocs tancats i adeqüats a les afores per no molestar. Respectem-nos mutuament i els concerts que es facin en locals tancats i adeqüats, o a les afores on no es molestin als ciutadans, ja fa massa anys que aguantem el mateix, potser comença a ser hora de canviar els papers i ser ciutadans respectats i no obligats a respectar sempre. Resposta
El MMVV al llarg dels seus ja 19 anys de vida, s'ha evidènciat que te moltes coses bones per a la nostra ciutat. Ja no només per el ressò que és dona de Vic en tot l'entorn músic-cultural de Catalunya, sinó, també pels beneficis que aporta a sectors de la ciutat com hotels, restaurants i comerç en general. És molta la gent que ens visita en aquets 3 - 4 dies.

No obstant, hi ha tot un seguit d'inconvenients que cal anar reduïnt, reconduïnt o simplement anulant per a properes edicions. Els tocs d'alerta que hem rebut de diversos ciutadans, com massa decibels en les actuacions, actuacions fora de programa i sorolloses, aldarulls a altes hores, begudes amb contingut d'alcohol massa a l'abast de joves, etc... seran de ben segur analitzades i preses en consideració.

Lamentem les molèsties que una activitat d'aquest ordre comporta, però hem de ser el suficientmet hàbils per trobar una solució el més bona possible.
224 2007/09/13 2007/09/18 Rambla del Passeig: després d'una jornada de treball voldriem poder descansar i estar a casa, el soroll dels concerts de Punk que comencen a les 11 de la nit no sembla massa adeqüat i mneys quan ja hem soportat les múltiples proves de so durant tot el dia, que no són ni agradables ni tranquilitzadores. No serien possibles aquestes actuacions en d'altres espais públics que no molestin tant?. Aquest mercat al cap dels dies acaba essent una excusa per beure i fumar porros. Passejin pel Sucre, observin i facin autocritica de si estem fent quelcom malament? Resposta
El MMVV al llarg dels seus ja 19 anys de vida, s'ha evidènciat que te moltes coses bones per a la nostra ciutat. Ja no només per el ressò que és dona de Vic en tot l'entorn músic-cultural de Catalunya, sinó, també pels beneficis que aporta a sectors de la ciutat com hotels, restaurants i comerç en general. És molta la gent que ens visita en aquets 3 - 4 dies.

No obstant, hi ha tot un seguit d'inconvenients que cal anar reduïnt, reconduïnt o simplement anulant per a properes edicions. Els tocs d'alerta que hem rebut de diversos ciutadans, com massa decibels en les actuacions, actuacions fora de programa i sorolloses, aldarulls a altes hores, begudes amb contingut d'alcohol massa a l'abast de joves, etc... seran de ben segur analitzades i preses en consideració.

Lamentem les molèsties que una activitat d'aquest ordre comporta, però hem de ser el suficientmet hàbils per trobar una solució el més bona possible.
223 2007/09/13 2007/09/14 C/Menéndez Pelayo: Si el resultat de la reparació del ferm és tal com sembla negatiu, s'han plantejat tornar-ho a reconstruir?, La pols del producte emprat per a compactar no té cap risc de toxicitat?. Quina és la durada aproximada d'aquest seguiment ? Resposta
Dilluns 17 de setembre es farà un aspirat de la capa de pols i pedres que han quedat soltes.
La inhalació del producte emprat per la compactació no té cap perillositat pel cos humà.
Cada dia es fa una inspecció de l'estat del ferm, opinem que caldria esperar i observar el comportament durant uns 15 dies més. Si persisteix la pols i les pedres soltes o si empitxora el sòl, empendrem una altre solució.
222 2007/09/13 2007/10/25 C/Bisbe Morgades, 22: davant l'obrador d'embotits i de la cooperativa agraria, la vorera està plena de forats i dificulta molt el trasllat de persones amb cadira de rodes, es podria arrenjar?
221 2007/09/13 2007/09/28 En el tram de l'esglessia de Sant Domenech fins el Parc Balmes, es pot aparcar en algun horari?, he observat que molts diumenges hi ha cotxes ocupant tot el tram de carril i sembla com si fos permès. Resposta
No, no és permès l'aparcament. Encare que en diumenges i festius, donada la poca circulació de vehicles en aquesta via i que el doble ampla ho permet, es té una certa permissivitat en les aturades curtes. Malgrat tot es a risc individual de obstruir el pas o la circulació i per tant a risc de ser sancionat.
220 2007/09/13 2007/09/18 C/Josep Mª Pallàs: pels vehicles que venen de Calldetenes o Sta. Eugènia i es volen incoporar al Passeig de la Generalitat per sortir cap a Barcelona, es podria millorar la senyalització de l'accés pel c/Mare de Deu de Lorda cap a la nova rotonda i posteriorment al Passeig de la Generalitat?, eviteriem així sorolls i embòlics de tràfic en el nucli de la gasolinera. Resposta
Verificada la idoneïtat del suggeriment, s'accepta i es dona ordre de fabricació i col·locació del nou senyal. Termini aproximat d'un mes.

En farem seguiment.
219 2007/09/13 2007/11/23 Passeig Generalitat, 54: just davant sempre hi ha entre 5 i 7 bicicletes lligades als arbres i fanals. No es podria instal·lar un aparcador de biciletes per evitar obstruccions de voreres i circulació? Resposta
Observat el que fa el cas, es decideix ampliar en tres més els aparcadors de bicicletes existents ja al núm. 58.
218 2007/09/13 2007/09/28 C/Nou: seria possible que en aquesta legislatura es fesin les obres al carrer semblant a les del carrer de Gurb?. Això solucionaria molts dels problemes del carrer. Resposta
El c/Nou com també el tractament del c/Manlleu, està a urbanisme per ser estudiat i fer-ne el projecte de remodelació. És una de les obres més importants de renovació de carrers que es duran a terme en aquesta legislatura.
217 2007/09/13 2007/09/14 C/Manel Serra i Moret 17: al costat, al num 15 i al darrera a la Torra de Les Pinyes hi fan obres. Fan un soroll elevat de les 8 a les 6 de la tarda parant per esmorzar i dinar. A més a les 7 del mati passa el bufador que ja ens despèrta. No seria possible passar a unes altres hores? Resposta
Des de l'Ajuntament som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant per aquesta qüestió, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

a 19/10: S'està estudiant en tot detall, tant els horaris com els itineraris, de la recollida de residus i de la neteja viària.

Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
216 2007/09/12 2007/09/14 C/Bellmunt i Passatge Torelló: sorolls del bufador cada mati a les 7:15 aprox. De les 24 hores del dia no es podria trobar un hoari millor o una altra solució? Resposta
Des de l'Ajuntament som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant per aquesta qüestió, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

a 19/10: S'està estudiant en tot detall, tant els horaris com els itineraris, de la recollida de residus i de la neteja viària.

Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
215 2007/09/12 2007/09/19 C/Fusina: hi ha un veï que té plantes de maria força grans al balcó, es pot exigir que les cnviï de lloc per no donar el mal exemple als menors que les veuen des del carrer? Resposta
No, en motiu de "donar exemple" no es pot obligar al veí a retirar les plantes de "maria". Entenem que la quantitat és per a ús pròpi i particular, contrariamnet seria delicte i per tant perseguible. No obstant, pasem avís als agents cívics per que visitin el veí en qüestió i observin el que fa el cas.
214 2007/09/12 2007/09/13 Ordenança Municipal de la via publica, Art. 2 Sorolls: La produccio de sorolls a la via publica, s'haurà de mantenir dins dels limits que exigeix la convivencia ciutadana. Els usuaris de vehicles a motor hauran de tenir els motors i els tubs d'escapament d'acord amb las prescripcions establertes sobre la matèria amb caracter general. Això també es per la maquinària de neteja viària que fa tant soroll al mati? Resposta
La ordenança Municipal en qüestió fa referència a vehicles de tracció mecànica, és a dir camions, cotxes i motos en genral.

La maquinària de neteja està regulada per la Llei 16/2002 de la Generalitat de Catalunya sobre la protecció contra la contaminació acústica i, en el seu article 15 annex 6 relaciona els seus valors. La maquinària utilitzada està homologada per la C.E. i validada per sr utilitzada per aquestra funció.

No obstant, des de l'Ajuntament, som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.
213 2007/09/12 2007/09/13 C/Nou: avui, com gairebé cada dia, ha passat la màquina de neteja + el bufador a les 5:52 del matí, desvetllant a gran part del veinat, No hi hauria una altra forma de gestionar-ho? Resposta
Des de l'Ajuntament som sensibles a la insatisfacció del ciutadà i estem analitzant per aquesta qüestió, conjuntament amb la empresa que dona el servei a la ciutat, unes noves rutes i horaris i utilitzacions de segons quines màquines i a quines èpoques de l'any. Confiem poder possar-los en practica el mes d'octubre.

a 19/10: S'està estudiant en tot detall, tant els horaris com els itineraris, de la recollida de residus i de la neteja viària.

Com a primera mesura, s'ha decidit utilitzar el tub bufador només en temporada de caiguda de fulles ( de mig octubre a mig desembre), sempre en horari més tard de les 8 del matí i mai en diumneges o festius.
212 2007/09/12 2007/09/14 C/Dr. Candi Bayés: els vehicles circulen a elevades velocitats, hi ha pensat fer-hi cap acció? Resposta
Estem en construcció d'un pas elevat davant els habitatges Montseny, per observar-ne la idoneïtat.
 
Per altre banda, el C/Dr. Candi Bayés està subjecta a la gran remodelació que es durà a terme en tot el barri del Remei, dintre el projecte del Pla de Barris. L'inic de les obres es inminent.
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...