Ajuntament de Vic

Propostes CCVIC: 'Postres d'estrella'

Crònica de l'activitat

El CCVIC El Montseny va acollir, el passat dissabte, una masterclass de postres d'avantguarda, activitat inclosa al programa 'Propostes' de tardor dels Centres Cívics de Vic.

El xef vigatà Toni Clusella, cap de pastisseria del Restaurant Abac de Barcelona i aviat creatiu de postres dels restaurants de Nandu Jubany, va elaborar en directe tres receptes pròpies:

*Xococastanya

*Pirugerds

*Ramen dolç

Cadascun d'aquests postres comporta al voltant de deu preparacions o receptes diferents, que alhora d'emplatar acabaran formant un sol plat. Així, els assistents van poder veure com s'elaboren espumes, esferificacions, gelificacions, falsos espaguetis, cremosos, infusions, macerats i deshidratats... Tècniques d'alta cuina que requereixen destresa i algun aparell especialitzat. 

Els assistents van trobar molt interessant conèixer el complex treball que hi ha darrere d'un postre d'avantguarda, no només a nivell de tècnica i cultura gastronòmica, sinó també la part creativa i del concepte. N'és un exemple el plat 'Xococastanya', un postre inspirat per la tardor, on hi trobem referències a la castanya, a les fulles dels arbres, als colors i a les aromes de la tardor... Fins i tot el plat era una llesca de castanyer. Gràcies a aquest postre, Clusella va guanyar el premi "Pastisser revelació" del concurs Madrid Fusión.

CONTACTE

Icona edifici Av. del Montseny, 16
Icona phone 93 889 57 63
Icona mail ccmontseny@vic.cat
Icona twitter @ccvicelmontseny
Icona facebook @ccvicelmontseny

HORARI
  • De DL a DV, de 16h a 20h
  • Matins i caps de setmana, en funció de les activitats programades
  • Consulteu calendari
Arxiu del bloc
Enllaços d'interès