Ajuntament de Vic

ESTUDI GHIBLI

Conferència de Pau Serracant MIYAZAKI A EUROPA | Projecció de la pel·lícula EL CONTE DE LA PRINCESA KAGUYA
MÉS NITS 2018 | CENTRES CÍVICS VIC | FESTIVAL NITS DE CINEMA ORIENTAL
Conferència de Pau Serracant MIYAZAKI A EUROPA. La influència de la cultura europea sobre el geni japonès.

Miyazaki en Europa. Pau Serracant.

CCVIC Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24)
Diumenge 15 de juliol
19:00h
Activitat gratuïta

Alícia en terra de meravelles, Pinotxo o El petit príncep; Shakespeare, Orwell, Dahl, Wagner, Verne o Christian Andersen; cotxes, cançons, paisatges i ciutats europees… La presència d'Europa és una constant en la filmografia de Hayao Miyazaki, que durant la seva infància i joventut va empapar-se de la seva cultura, i més endavant se n'anà distanciant. La xerrada situarà l’obra del cineasta japonès en el context de les múltiples influències culturals entre Japó i Europa, i mostrarà com alguns autors i obres europees han tingut un paper clau en la formació de la seva cosmovisió i en la seva filmografia; també parlarà de l’escassa influència de la cultura dels Estats Units en la seva obra i de l’impacte de Miyazaki sobre l’animació occidental.

Pau Serracant 

Sociòleg especialitzat en temes culturals i en l'anàlisi de la joventut i dels estereotips culturals que hi estan associats. És autor del llibre Miyazaki en Europa. La influencia de la cultura europea en el genio japonés

 

MÉS NITS 2018 | CENTRES CÍVICS | FESTIVAL NITS DE CINEMA ORIENTAL
Projecció de la pel·lícula EL CONTE DE LA PRINCESA KAGUYA. HOMENATGE A ISAO TAKAHATA.

Princess Kaguya

CCVIC Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24)
Diumenge 15 de juliol
21:30h
Activitat gratuïta

L'obra mestra pòstuma del gran Takahata està basada en el conte popular nipó El tallador de bambú i explica la història d'una nena que neix dins una canya de bambú, creix ràpidament adoptada per una parella d'ancians i comença a viure la vida de les dones a la terra, experimentant totes les etapes de la vida. D'una bellesa formal enlluernadora, aquesta és l'obra més arriscada de Takahata, on demostra la seva vella joventut experimentant amb les possibilitats de l'animació i deixant-nos un testament fílmic de pòsit feminista.

FITXA

Japó, 2013
Direcció: Isao Takahata
Idioma: VOS
Durada: 137 min