Ajuntament de Vic

Els reptes de l'ètica animal al segle XXI

 Propostes CCVIC hivern 2018

Icona Play CONVERSA
Icona euro ACTIVITAT GRATUÏTAIcona Check NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA
Icona Calendari DISSABTE 24 DE MARÇ
Icona rellotge 18:00 h Icona MapaCCVIC Santa Anna (C. Tagamanent, 1bis)

PROGRAMA

Marta Tafalla i Miquel Àngel Núñez

Milions d'espècies animals habiten la Terra, cadascuna amb les seves capacitats i la seva forma de viure, demostrant que la riquesa d'aquest planeta és la biodiversitat. L'espècie humana només és una entre tantes. Tanmateix, el nostre desig de dominar els altres animals està causant ingents quantitats de patiment, alhora que la nostra capacitat per a la reflexió moral qüestiona aquest projecte de domini. Com hem de tractar els altres animals? Tenim dret a posseir-los i explotar-los per fer negoci? Els hem de concedir drets? Com canviaria la nostra civilització si fóssim capaços de conviure en pau amb els altres animals? 

Propostes CCVIC hivern 2018

MARTA TAFALLA

Barcelona, 1972. Llicenciada en Filosofia a la UAB. Ha portat a terme estades d'investigació a les Universitats de Freiburg, Bamberg i Münster, i cursos complementaris a la Universitat de Heidelberg.

Professora associada a la UAB a partir del 2000, també va impartir classes al Col·legi Alemany de Barcelona. Doctorada en Filosofía amb una tesi sobre Theodor W. Adorno, publicada com a llibre: Theodor W. Adorno. Una filosofía de la memoria (Herder, 2003). Premi Aposta per a joves investigadors de la UAB pel projecte Olfato y anosmia en la apreciación estética. Des de 2008 és professora agregada al Departament de Filosofia de la UAB. Compagina investigació, docència i creació literària.

 

MIQUEL ÀNGEL NÚÑEZ

Llicenciat en Filosofia per la UAB, Màster en Ciutadania i Drets Humans, estudis de Doctoraten Filosofia i Estudis Humanístics a la URL. Actualment treballa com a responsable de projectes internacionals d'Amics de la Gent Gran.