Ajuntament de Vic

Com organitzar un gran viatge

 Propostes CCVIC primavera 2017 Detall

Icona Play MASTERCLASS - COM ORGANITZAR UN GRAN VIATGEIcona euro PROPOSTA GRATUÏTAIcona Check ACTIVITAT OBERTA I GRATUÏTA
Icona Calendari DISSABTE 27 DE MAIG Icona rellotge 19:00h Icona MapaVICJOVE (C. DEL BISBE MORGADES, 15) MAPA

PROGRAMA

Com preparar un gran viatge 2

La Txell i en Xavi del Bloc Estem de Vacances són uns viatgers vocacionals que un dia van decidir fer realitat els seus somnis i anar a fer la Volta al Món.

Van estar 372 dies viatjant a través de Nepal, Índia, Tailàndia, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Malàisia, Filipines, Hong Kong, Xina, Indonèsia, Australià, Fiji, Nova Zelanda, Perú, Bolívia, Uruguai, Argentina, Xile i Illa de Pasqua. Ara, retornats, continuen planejant els següents viatges. En total han viatjat a més de 50 països.

A través de la seves experiències pel món, ens donaran informació pràctica de com fer-ho possible:

 • La decisió. El més important de tot és prendre la decisió. Disposar de la valentia per sortir de la zona de confort. El punt més difícil de tots per dur a terme “un gran viatge”.
 • Planificació. Els dubtes inicials: quant pot costar? cap on? quins països? quina durada tindrà el viatge?
 • Pressupost. Recomanacions segons la ruta i segons països, previsió de despesa mitjana per país, qualitat dels allotjaments, transport, etc. On cercar la informació?
 • La durada. Uns mesos, uns anys, un any sabàtic... Sense data de tornada?
 • La ruta. Hi ha infinites possibilitats, tantes com viatgers hi ha, però intentarem fer un repàs a les rutes més usuals pel sud-est asiàtic, Sud-Amèrica, la Ruta Panamericana, la Ruta de la Seda, el transsiberià, remotes illes d'Oceania, Àfrica, etc.
 • Transport. Mitjà de transport: a peu o en bicicleta? En transport privat o públic? Els vols? Amb autocaravana? Avantatges i inconvenients en cada cas.
 • Els vols. Les opcions de vols dependrà de la planificació i de la durada que tinguem, un any sabàtic, temps limitat o obert... Hi ha diferents opcions per dur a terme un viatge d'aquestes característiques, una d'elles és el bitllet "round the world".
 • L'equipatge. La regla d'or és quant més lleuger millor, però sempre que un se senti còmode viatjant. Quina tipologia, motxilla o maleta? Què portar a la maleta? L'equipatge, roba i calçat, farmaciola, gadgets (càmeres, laptops, ipads, smartphones, carregadors, etc.)
 • La salut. Preparatius pel viatge, vacunes, medicaments, etc. Assegurança de viatge (mèdica) i altres assegurances per esports de risc.
 • Tràmits i documentació. Passaport, visats, carnets professionals, d’estudiant, certificats digitals, etc. Com gestionar la documentació.
 • Diners. Com gestionar els diners durant el viatge, en metàl·lic, en targetes, xecs de viatge, com canviar les divises. Control del pressupost.
 • Allotjaments. Tipologies d’allotjament, couchsurfing, intercanvi de cases, treballar a canvi d’allotjament, housekeeper, voluntariat, etc.

XAVI I TXELL

Estem de Vacances és un bloc personal i independent escrit en català que va néixer per compartir les experiències dels seus viatges al voltant del món. Una parella a qui els encanta viatjar, i des de fa anys seguidors incansables de bloggers que ho havien deixat tot per fer realitat els seus somnis, anar a fer la Volta al Món.

I finalment ells també van prendre aquesta decisió! Fer la Volta al Món!

Més informació: