Ajuntament de Vic

Autodefensa feminista

MASTERCLASS - Organitzada per VicDones-SIAD Osona

Icona Play A càrrec de Mireia Muñoz Miquel
Icona Casa CCVIC Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24)
Icona Calendari Diumenge 2 de desembre | Icona rellotge 10:00h - 14:00h
Icona euro Activitat gratuïta
Icona Check Cal inscripció prèvia. Disponible a partir de les 16h del 10 de setembre.

PLACES EXHAURIDES. INSCRIPCIONS TANCADES.

Propostes CCVIC hivern 2018PROGRAMA

L’autodefensa és empoderament del propi cos i de les pròpies accions; la capacitat de respondre una mateixa a qualsevol tipus d’agressió a la integritat física i/o psíquica pròpies.

És prevenció de violències de gènere (estructural, simbòlica, psicològica, física...) perquè capacita les dones per evitar problemes de salut (entesa des de la seva vessant més àmplia) mitjançant el propi control de situacions de risc i/o evitant les conseqüències negatives d’aquestes.

Cal trencar amb els models de masculinitat i de feminitat establerts i amb el clima que celebra, per una banda, l’agressió i força masculina i, per l’altra, la debilitat i vulnerabilitat femenina. A través del taller es generen espais de reflexió i es plantegen recursos individuals i col·lectius. Es treballaran tècniques físiques molt senzilles i estratègies psicològiques, així com l’anàlisi de l’entramat que perpetua les relacions desiguals entre dones i homes, el qual permet, legitima i autoritza els homes a fer ús de la violència.

 
Mireia Muñoz Miquel

Professora d'autodefensa per dones, educadora social i especialista en arts marcials i esports de contacte. Ha guanyat gran quantitat de medalles a campionats de Catalunya i Espanya en diferents modalitats de kung-fu i kick boxing. Amb àmplia experiència impartint cursos i tallers d'autodefensa per dones a diferents països, entre ells Guatemala, Mèxic, El Salvador, Honduras... Actualment és professora d'autodefensa per dones a diferents centres cívics i ateneus de Barcelona, treball que combina amb l'activisme feminista.

VicDones-SIAD Osona

Gestionem les polítiques públiques d'igualtat de gènere i LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals) de la ciutat de Vic i de la comarca d’Osona de forma interrelacionada.

Assessorem la ciutadania i els professionals en aspectes vinculats al gènere, feminismes, violències masclistes i LGTBIfòbia, i comptem amb un fons documental especialitzat, amb servei de préstec.

A banda, específicament, oferim els serveis públics següents: a) El servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) ofereix informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres, fent especial atenció a la detecció de violència masclista. Les dones tenen accés a assessorament psicològic i jurídic. b) El servei d’atenció a la diversitat sexual i identitats de gènere d’Osona (SAI LGTBI d’Osona) ofereix informació, orientació i assessorament amb relació a la diversitat sexual i identitats de gènere, fent èmfasi en l’atenció a les desigualtats, discriminacions i violències.

CCVIC Propostes Tardor 2018

CENTRES CÍVICS VIC | PROPOSTES TARDOR 2018
MASTERCLASS | EXPERIÈNCIES | XERRADES | ACTUACIONS | SORTIDES | ACTIVITATS LÚDIQUES