Ajuntament de Vic

Proposta de primavera: 'Cambodja'

Xerrada i reportatge a càrrec del fotògraf documental Mikel Aristregi. Una mirada a la vida al carrer de nens i nenes a la capital, Phnom Penh.

El proper dissabte, 14  d'abril, a les 19:00h al Centre cívic de la Serra-de-senferm, tindrà lloc la xerrada i reportatge a càrrec de Mikel Aristegi. 

Data:    14/04/2018
Horari: 19:00h
Lloc:     CCVIC Serra-de-senferm
Web:    www.mikelaristregi.com

El 2004 el fotògraf i periodista Mikel Aristregi viatja a Cambodja per documentar la vida quotidiana dels nens i les nenes de la capital que viuen al carrer tot sols. Allí coneix Pich, un nen d'onze anys addicte a la cola i la metanfetamina que acabarà ingressant en un centre de rehabilitació de l'ONG Our Home, del qual fugirà un any després. Al 2013, gairebé deu anys més tard, Mikel torna a Phnom Penh amb la intenció de buscar en Pich i saber què ha estat d'ell. La seva cerca a través dels testimoniatges de familiars i amics acaba convertint-se en l'esquinçadora història de tota una generació de joves consumida per les drogues.

El contingut de la xerrada estarà format per la projecció del curt documental BREAK IN, de 25 minuts de durada, que va gravar el 2013-2014 i les fotografies que va realitzar els anys 2004-2005 i que van formar part del projecte Rue 24, Phnom Penh. Mikel proposa als assistents un viatge en el temps, dos moments en la vida d'un jove cambodjà que li serviran per analitzar les causes i les conseqüències de la indigència infantil a aquest país asiàtic, on l'impacte de les drogues afecta al deu per cent dels joves entre 15 i 24 anys.

MIKEL ARISTREGI PRIETO

Mikel Aristregi (Hernani, 1975) és un fotògraf documental freelance especialitzat en temes socials i de drets humans. Amb Rue 24, Phnom Penh el 2006 va guanyar el premi Nou Talent FNAC de Fotografia i va exposar a ciutats tant diverses com ara Barcelona, Madrid, Zaragoza, Donostia i Olot, entre d'altres. Posteriorment, amb BREAK IN ha guanyat el premi a la millor fotografia als SIMA Awards (USA) o el segon premi de Multimedia al World Press Photo 2016. Mikel ha obtingut beques com la Clic de la Generalitat de Catalunya, la Fotopres de la Fundació La Caixa o la Sonimag de l'Autònoma. Així mateix, ha obtingut tres premis Pica d'Estats i dos premis Mila durant el període que va treballar al diari Segre de Lleida.  

CONTACTE

Icona edifici C. Riera Major 2, 08500 Vic
Icona phone 93 885 49 70
Icona mail ccserradesenferm@vic.cat
Icona twitter @ccvicsenferm
Icona facebook @ccvicserradesenferm

HORARI
  • De DL a DV, de 16h a 20h
  • Matins i caps de setmana, en funció de les activitats programades
  • Consulteu calendari
Arxiu del bloc
Enllaços d'interès