Ajuntament de Vic

TURISME RESPONSABLE

Crònica de l'activitat

El CCVIC Serra-de-senferm va acollir, el passat dissabte 15 de juny, la xerrada de turisme responsable, activitat inclosa al programa 'Propostes' de primavera dels Centres Cívics de Vic.

Una vintena de persones van assistir a la xerrada entre la viatgera Mercè Salomó i el fotoperiodista Marc Sanyé, conduïda per Cristina Jordà, coordinadora dels Centres Cívics. Va ser una xerrada participativa entre públic i ponents.

Marc Sanyé és un fotoperiodista osonenc i en els darrers anys ha documentat la situació dels migrants a les fronteres europees. Mitjançant unes impactants fotografies ens va explicar la seva experiència amb els migrants que intenten arribar a la platja de les illes gregues de Lesbos i Kos, fugint dels conflictes bèl·lics. Va explicar a partir d'aquí com veu el fenomen del turisme en països on hi ha problemàtiques greus. També es va parlar del voluntariat i de les ONGs en aquests punts.

La Mercè Salomó, infermera de professió, ha viatjat per tot el món i s’ha integrat a la cultura d'alguns països vivint amb gent local i cooperant en el desenvolupament. Va explicar diferents maneres d’ajudar de manera responsable i alternativa, ja que moltes vegades la forma com alguns turistes intenten ajudar no és la millor. Va explicar diverses experiències en països africans com el Congo o Gàmbia, per exemple un projecte per posar teles mosquiteres a les cases per evitar les picades del mosquit que porta la malària, fent tallers d’higiène buco-dentals per nens, etc... 

També es va parlar de la responsabilitat a l'hora de fer turisme per tal de no perjudicar el país on anem de viatge: respectar els costums culturals, no vulnerar el medi ambient, intentar consumir en negocis familiars per revertir en l'economia local, etc...

Finalment, es va destacar que la solidaritat i la responsabilitat és una cosa de tot l'any, no només quan es viatja o quan es fa un voluntariat.

CONTACTE

Icona edifici C. Riera Major 2, 08500 Vic
Icona phone 93 885 49 70
Icona mail ccserradesenferm@vic.cat
Icona twitter @ccvicsenferm
Icona facebook @ccvicserradesenferm

HORARI
  • De DL a DV, de 16h a 20h
  • Matins i caps de setmana, en funció de les activitats programades
  • Consulteu calendari
Arxiu del bloc
Enllaços d'interès