Sou aquí: Inici L’Ajuntament de Vic repartirà entre avui i demà un total de 1.279 targetes moneder per substituir les beques menjador

L’Ajuntament de Vic repartirà entre avui i demà un total de 1.279 targetes moneder per substituir les beques menjador

Un equip de trenta voluntaris les faran arribar en persona als domicilis i se’n lliurarà una per infant

Mar 27, 2020
L’Ajuntament de Vic repartirà entre avui i demà un total de 1.279 targetes moneder per substituir les beques menjador

Targetes moneder

Entre avui i demà, l’Ajuntament de Vic repartirà 1.279 targetes moneder, les quals s’adreçaran a 1.279 infants beneficiaris de les beques menjador durant el curs escolar. Un equip de trenta persones voluntàries (treballadors de diferents àrees de l’Ajuntament com ara Ciutadania, Joves, Educació, Manteniment i Habitatge, voluntariat de Creu Roja i Protecció Civil, i mestres de diverses escoles) portaran en persona les targetes als domicilis particulars dels usuaris. Organitzats per parelles, els voluntaris es repartiran pels diferents barris i es calcula que cada parella visitarà uns 50 domicilis, de manera que cap veí o veïna haurà de sortir de casa per anar a buscar les targetes moneder garantint així el seu confinament. La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, explica que “la previsió és que diumenge tothom tingui la targeta”.

 

Es lliurarà una targeta moneder per infant, no per família. Cada targeta, carregada amb un saldo inicial de 40 euros, ja vindrà activada i preparada per ser utilitzada. En cas d’allargar-se el tancament dels centres, es recarregarà automàticament a raó de 4 euros diaris de tancament dels centres. Si s’exhaureix el saldo de la targeta, es recarregarà automàticament quan es perllongui l’estat d’alarma i s’enviarà un SMS avisant de la recàrrega. Amb la targeta es podrà pagar l’import que hi hagi disponible en cada moment i si es fa una compra superior donarà un error al datàfon. El saldo i els moviments de la targeta es podran consultar de manera gratuïta a qualsevol caixer de CaixaBank i mitjançant el web www.moneytopay.com . En cas que l’import de la compra efectuada sigui superior, es podrà demanar a l’establiment que fraccioni la compra en dos pagaments  (targeta i en metàl·lic) o bé pagar amb dues targetes.

La utilització d’aquestes targetes moneder és molt senzilla. A l’hora de pagar no cal utilitzar cap PIN, només prement la tecla verda del datàfon el pagament quedarà validat. En cas que el datàfon doni “Codi Error 104” voldrà dir que no és un comerç d’alimentació i, per tant, no es podrà accedir a la compra. En aquest sentit cal subratllar que l’ús de la targeta és exclusivament per a compres de productes bàsics a qualsevol establiment d’alimentació. Per a qualsevol incidència, els usuaris de la targeta moneder s’hauran de posar en contacte amb el telèfon d’Atenció al Client de CaixaBank al 900 404 090. També es podrà enviar un correu electrònic a l’adreça info@cssosona.cat  fent constar a l’assumpte “Incidència Targeta Beca Menjador”.

La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, explica que CaixaBank va carregant gradualment les targetes moneder per comarques. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vic ha preferit esperar a repartir-les per assegurar-se que quan els usuaris les rebessin ja estiguessin operatives (junt amb la targeta moneder es lliurarà a cada família un full informatiu amb preguntes i respostes sobre el seu ús). Els voluntaris que les repartiran anotaran en una llista el número d’identificació de cada infant beneficiari d’una targeta i aquesta informació es retornarà la setmana que ve al Consell Comarcal d’Osona. Les incidències que puguin sorgir en el repartiment de targetes moneder seran resoltes per voluntaris de Protecció Civil la setmana que ve.

Franquesa recorda que la vigència d'aquestes targetes estarà supeditada a la durada de la situació d'emergència sanitària per coronavirus, ja que "quan es torni a la normalitat, quedaran anul·lades" i demana a les famílies usuàries que estiguin pendents de la informació que es vagi fent pública als diferents mitjans sobre les targetes.  

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...